Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Pál, Sárvári Józsefné, Szabó Lajosné képviselık.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Pál, Sárvári Józsefné, Szabó Lajosné képviselık."

Átírás

1 J e g y z ı k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsıegerszeg, Mezıd. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselıtestületének szeptember 25. napján megtartott együttes ülésérıl. Az ülés helye: TOT Sásdi Általános Iskola Aulája Sásd, Szent Imre u. 29. Jelen vannak: Székely Szilárd polgármester, Rabb Gyızıné alpolgármester, Szíjártó Csaba, Jusztinger Krisztina, Keresztes Richárd, Hausmann Mária, Dr. Jusztinger János, Pál Csaba, Dr. Földi-Deutsch Eszter, Galambosné Wágner Éva képviselık, Dr. Kajdon Béla jegyzı, Koszorús Tímea aljegyzı, Nagy Lajos László pénzügyi irodavezetı, Tollár Mónika jegyzıkönyvvezetı. Igazoltan távol: Juhász Melinda, Skoda Dénes képviselık. Igazolatlan távollét nem volt. Felsıegerszeg: Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Pál, Sárvári Józsefné, Szabó Lajosné képviselık. Igazoltan távol: Katona Józsefné képviselı. Igazolatlan távollét nem volt. Mezıd: Illés Ferencné alpolgármester, Görföl Róbert, Balog Jánosné, Bogdán János képviselık. Igazoltan távol: Kovács Viktor képviselı. Igazolatlan távollét nem volt. Oroszló: Szabó József polgármester, Jager Ferencné alpolgármester, Szabó Józsefné, Török Imre Miklósné, Jusztingerné Hír Szilvia, Kázmér Miklósné képviselık. Igazolatlan távollét nem volt. Palé: Pintérné Magyar Mária polgármester, Salamon Tiborné alpolgármester, Fekete Ferenc és Kalányos István képviselık. Igazoltan távol: Szabó Tamás és Nemes Gábor képviselık. Igazolatlan távollét nem volt.

2 2 Varga: Márhoffer Tibor polgármester, Szilágyi János és Orsós Lajos képviselık. Igazoltan távol: Cseh Kamilla alpolgármester, Kovács Roland képviselı. Igazolatlan távollét nem volt. Vázsnok: Fazekas Tibor polgármester, Árki Tiborné, Tóth Sándor és Lukács Mónika képviselık. Igazoltan távol: Kiss Ervin alpolgármester, Icha Róbertné képviselı. Igazolatlan távollét nem volt. Székely Szilárd Sásd város polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy valamennyi megjelent képviselıtestület határozatképes, mivel a sásdi 12 képviselıbıl 10, a felsıegerszegi 6 képviselıbıl 5, a mezıdi 5 képviselıbıl 4, az oroszlói 6 képviselıbıl 6, a paléi 6 képviselıbıl 4, a vargai 5 képviselıbıl 4 és a vázsnoki 6 képviselıbıl 4 fı megjelent. Javasolta, hogy az együttes testületi ülésen a meghívóban közölt napirendi pontokon kívül az alábbi napirendi pontot tárgyalják meg: - Orfüi ingatlan értékesítésének meghirdetését, - Bursa Hungarica Felsıoktatási Ösztöndij pályázat évi fordulójához való csatlakozást. Megkérdezte, van-e ettıl eltérı más napirendi javaslat? Mivel más javaslat nem hangzott el, az együttes testületi ülés egyhangúlag a következı napirendi pontok megtárgyalása mellett döntött: 1.) Orfüi ingatlan értékesítésének meghirdetése Elıadó: Székely Szilárd polgármester 2.) Közös fenntartású intézmények költségvetésének I. félévi teljesítése és az éves költségvetések felülvizsgálata Elıadó: Nagy Lajos László pénzügyi irodavezetı 3.) Az önkormányzatok évi költségvetési zárszámadásáról szóló rendeletek módosítása Elıadó: Nagy Lajos László pénzügyi irodavezetı 4./ Költségvetési rendeletek I. félévi teljesítése és módosítása Elıadó: Nagy Lajos László pénzügyi irodavezetı 5.) Kistérségi társulási megállapodás módosításának jóváhagyása Elıadó: Dr. Kajdon Béla jegyzı 6.) Beszámoló az Okmányiroda tevékenységérıl Elıadó: Dr. Kajdon Béla jegyzı

3 3 7.) Bursa Hungarica Felsıoktatási Ösztöndíj pályázat évi fordulójához való csatlakozás Elıadó: Koszorús Tímea aljegyzı N a p i r e n d t á r g y a l á s a : 1.) Orfői ingatlan értékesítésének meghirdetése Elıadó: Dr. Kajdon Béla jegyzı Dr. Kajdon Béla jegyzı szóbeli elıterjesztésében elmondta, hogy a testületek korábbi döntésük értelmében meghirdették az orfüi ingatlan értékesítésre 25 mft-os nettó áron. Sajnos eredménytelen volt, a sásdi vagyonrendelet értelmében ilyen összeghatár felett már nyilvánosan meg kell hirdetni országos napilapban és megyei lapban, nem volt érdeklıdı. Kidolgozták a részletes szabályokat erre. A TOT. Tanács újból tárgyalta az ingatlan értékesítését, a polgármesterek javasolják a testületeiknek, hogy ismételten, ugyanazokkal a feltételekkel hirdesse meg értékesítésre az orfüi ingatlant. Székely Szilárd polgármester tájékoztatta a jelenlévıket, hogy a polgármesteri koordinációs értekezleten a polgármesterek megtárgyalták a napirendi pontot, egyhangúlag elfogadásra javasolták a testületeiknek. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a sásdi képviselıtestületet, hogy Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestülete 10 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Sásd Város Képviselıtestületének 114/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Sásd Város Önkormányzatának Képviselıtestülete ismételten nyilvános, egyfordulós pályázat keretében eladásra meghirdeti a közös tulajdonban lévı tehermentes Orfü, Dollár utca 29. szám alatti 979. hrsz-ú 1 ha 0997 m2 nagyságú ifjúsági tábor megnevezéső ingatlant. Az ingatlan irányára 25 mft + áfa, azaz Huszonötmillió forint + áfa. A képviselıtestület elrendeli, hogy a vagyonrendelet mellékletében elfogadott nyilvános értékesítési szabályzat alapján a pályázati felhívást a Polgármesteri Hivatal tegye közzé és a szabályzat alapján dolgozza ki a részletes értékesítés feltételeit. Az értékesítési feltételeket a honlapon is közzé kell tenni. Felelıs : Székely Szilárd polgármester

4 4 Papp Magdolna Felsıegerszeg polgármestere javasolta a felsıegerszegi képviselıtestületnek, hogy ismételten, ugyanazokkal a feltételekkel hirdesse meg értékesítésre az orfüi ingatlant. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsıegerszegi képviselıtestületet, hogy Felsıegerszeg Község Önkormányzati Képviselıtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Felsıegerszeg Község Képviselıtestületének 53/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Felsıegerszeg Község Önkormányzat Képviselıtestülete egyetért azzal, hogy Sásd Város Képviselıtestülete a közös tulajdonú orfüi ingatlant értékesítésre ismételten meghirdesse az alábbiak szerint: Sásd Város Önkormányzatának Képviselıtestülete ismételten nyilvános, egyfordulós pályázat keretében eladásra meghirdeti a közös tulajdonban lévı tehermentes Orfü, Dollár utca 29. szám alatti 979. hrsz-ú 1 ha 0997 m2 nagyságú ifjúsági tábor megnevezéső ingatlant. Az ingatlan irányára 25 mft + áfa, azaz Huszonötmillió forint + áfa. A képviselıtestület elrendeli, hogy a vagyonrendelet mellékletében elfogadott nyilvános értékesítési szabályzat alapján a pályázati felhívást a Polgármesteri Hivatal tegye közzé és a szabályzat alapján dolgozza ki a részletes értékesítés feltételeit. Az értékesítési feltételeket a honlapon is közzé kell tenni. Felelıs : Papp Magdolna polgármester Illés Ferencné Mezıd község alpolgármestere javasolta a mezıdi képviselıtestületnek, hogy ismételten, ugyanazokkal a feltételekkel hirdesse meg értékesítésre az orfői ingatlant. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a mezıdi képviselıtestületet, hogy Mezıd Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Mezıd Község Képviselıtestületének 27/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Mezıd Község Önkormányzat Képviselıtestülete egyetért azzal, hogy Sásd Város Képviselıtestülete a közös tulajdonú orfői ingatlant értékesítésre ismételten meghirdesse az alábbiak szerint:

5 5 Sásd Város Önkormányzatának Képviselıtestülete ismételten nyilvános, egyfordulós pályázat keretében eladásra meghirdeti a közös tulajdonban lévı tehermentes Orfő, Dollár utca 29. szám alatti 979. hrsz-ú 1 ha 0997 m2 nagyságú ifjúsági tábor megnevezéső ingatlant. Az ingatlan irányára 25 mft + áfa, azaz Huszonötmillió forint + áfa. A képviselıtestület elrendeli, hogy a vagyonrendelet mellékletében elfogadott nyilvános értékesítési szabályzat alapján a pályázati felhívást a Polgármesteri Hivatal tegye közzé és a szabályzat alapján dolgozza ki a részletes értékesítés feltételeit. Az értékesítési feltételeket a honlapon is közzé kell tenni. Felelıs : Illés Ferencné alpolgármester Szabó József Oroszló polgármestere javasolta az oroszlói képviselıtestületnek, hogy ismételten, ugyanazokkal a feltételekkel hirdesse meg értékesítésre az orfői ingatlant. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a oroszlói képviselıtestületet, hogy Oroszló Község Önkormányzati Képviselıtestülete 6 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Oroszló Község Képviselıtestületének 19/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Oroszló Község Önkormányzat Képviselıtestülete egyetért azzal, hogy Sásd Város Képviselıtestülete a közös tulajdonú orfői ingatlant értékesítésre ismételten meghirdesse az alábbiak szerint: Sásd Város Önkormányzatának Képviselıtestülete ismételten nyilvános, egyfordulós pályázat keretében eladásra meghirdeti a közös tulajdonban lévı tehermentes Orfő, Dollár utca 29. szám alatti 979. hrsz-ú 1 ha 0997 m2 nagyságú ifjúsági tábor megnevezéső ingatlant. Az ingatlan irányára 25 mft + áfa, azaz Huszonötmillió forint + áfa. A képviselıtestület elrendeli, hogy a vagyonrendelet mellékletében elfogadott nyilvános értékesítési szabályzat alapján a pályázati felhívást a Polgármesteri Hivatal tegye közzé és a szabályzat alapján dolgozza ki a részletes értékesítés feltételeit. Az értékesítési feltételeket a honlapon is közzé kell tenni. Felelıs : Szabó József polgármester Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselıtestületnek, hogy ismételten, ugyanazokkal a feltételekkel hirdesse meg értékesítésre az orfői ingatlant.

6 6 Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselıtestületet, hogy Palé Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Palé Község Képviselıtestületének 46/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Palé Község Önkormányzat Képviselıtestülete egyetért azzal, hogy Sásd Város Képviselıtestülete a közös tulajdonú orfői ingatlant értékesítésre ismételten meghirdesse az alábbiak szerint: Sásd Város Önkormányzatának Képviselıtestülete ismételten nyilvános, egyfordulós pályázat keretében eladásra meghirdeti a közös tulajdonban lévı tehermentes Orfő, Dollár utca 29. szám alatti 979. hrsz-ú 1 ha 0997 m2 nagyságú ifjúsági tábor megnevezéső ingatlant. Az ingatlan irányára 25 mft + áfa, azaz Huszonötmillió forint + áfa. A képviselıtestület elrendeli, hogy a vagyonrendelet mellékletében elfogadott nyilvános értékesítési szabályzat alapján a pályázati felhívást a Polgármesteri Hivatal tegye közzé és a szabályzat alapján dolgozza ki a részletes értékesítés feltételeit. Az értékesítési feltételeket a honlapon is közzé kell tenni. Felelıs : Pintérné Magyar Mária polgármester Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselıtestületnek, hogy ismételten, ugyanazokkal a feltételekkel hirdesse meg értékesítésre az orfői ingatlant. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vargai képviselıtestületet, hogy Varga Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Varga Község Képviselıtestületének 48/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Varga Község Önkormányzat Képviselıtestülete egyetért azzal, hogy Sásd Város Képviselıtestülete a közös tulajdonú orfői ingatlant értékesítésre ismételten meghirdesse az alábbiak szerint: Sásd Város Önkormányzatának Képviselıtestülete ismételten nyilvános, egyfordulós pályázat keretében eladásra meghirdeti a közös tulajdonban lévı tehermentes Orfő, Dollár utca 29. szám alatti 979. hrsz-ú 1 ha 0997 m2 nagyságú ifjúsági tábor megnevezéső ingatlant.

7 7 Az ingatlan irányára 25 mft + áfa, azaz Huszonötmillió forint + áfa. A képviselıtestület elrendeli, hogy a vagyonrendelet mellékletében elfogadott nyilvános értékesítési szabályzat alapján a pályázati felhívást a Polgármesteri Hivatal tegye közzé és a szabályzat alapján dolgozza ki a részletes értékesítés feltételeit. Az értékesítési feltételeket a honlapon is közzé kell tenni. Felelıs : Márhoffer Tibor polgármester Fazekas Tibor Vázsnok község polgármestere javasolta a vázsnoki képviselıtestületnek, hogy ismételten, ugyanazokkal a feltételekkel hirdesse meg értékesítésre az orfői ingatlant. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselıtestületet, hogy Vázsnok Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Vázsnok Község Képviselıtestületének 98/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Vázsnok Község Önkormányzat Képviselıtestülete egyetért azzal, hogy Sásd Város Képviselıtestülete a közös tulajdonú orfői ingatlant értékesítésre ismételten meghirdesse az alábbiak szerint: Sásd Város Önkormányzatának Képviselıtestülete ismételten nyilvános, egyfordulós pályázat keretében eladásra meghirdeti a közös tulajdonban lévı tehermentes Orfő, Dollár utca 29. szám alatti 979. hrsz-ú 1 ha 0997 m2 nagyságú ifjúsági tábor megnevezéső ingatlant. Az ingatlan irányára 25 mft + áfa, azaz Huszonötmillió forint + áfa. A képviselıtestület elrendeli, hogy a vagyonrendelet mellékletében elfogadott nyilvános értékesítési szabályzat alapján a pályázati felhívást a Polgármesteri Hivatal tegye közzé és a szabályzat alapján dolgozza ki a részletes értékesítés feltételeit. Az értékesítési feltételeket a honlapon is közzé kell tenni. Felelıs : Fazekas Tibor polgármester 2.) Közös fenntartású intézmények költségvetésének I. félévi teljesítése és az éves költségvetések felülvizsgálata Elıadó: Nagy Lajos László pénzügyi irodavezetı Írásbeli elıterjesztés a jegyzıkönyv mellékleteként csatolva.

8 8 Székely Szilárd polgármester tájékoztatta a jelenlévıket, hogy a TOT. Tanács értekezleten a polgármesterek megtárgyalták a napirendi pontot, egyhangúlag elfogadásra javasolták a testületeiknek. Nagy Lajos László pénzügyi irodavezetı elmondta, hogy a Bm. Közigazgatási Hivatalnak a zárszámadási rendelettel kapcsolatban volt néhány észrevétele, melyrıl majd dönteni kellene. Továbbá dönteni kellene a közös fenntartású intézmények féléves beszámolójáról, a rendelet módosításáról, illetve minden községnek a féléves beszámolójáról és rendelet módosításáról. A évi zárszámadási rendelettel kapcsolatban elmondta, hogy felülvizsgálták zárszámadási rendeleteket és néhány észrevételt tettek. Ez egy községnél érintette a évi hiány finanszírozásának megoldási javaslatát, ez a kiadott anyagban megtalálható, konkrétan ez Palé községnél volt. Ahol kisebbségi önkormányzat volt, ott a határozatszámok pontosítását kérték, ez is megtörtént. Van olyan melléklete a sásdi zárszámadási rendeletnek, amit bedolgoztak a községek rendeleteibe is, ez tartalmaz olyan mellékletrészeket, mint például a nullára leirt, de használatba lévı értékeknek az állománya, illetve külön soron kell hozni az érték nélkül nyilvántartott egyéb eszközök bruttó, tehát a kezdı állományát, amik már teljesen kifutottak. Ezeket mind a 20. sz. mellékletben szerepeltetik, ezt kell majd a hivatalnak megküldeni. Lényegi változások nem történtek, technikai jellegőek, a pénzforgalmat sehol nem érinti. A meghívóban szereplı napirendi pontokkal kapcsolatban kiemelten elmondta egyrészt, hogy novemberben fognak még a közös intézmények fenntartásáról beszélni, akkor már az októberi statisztikák ismeretében már pontosabb adatokkal rendelkeznek majd, az egyes községek közti súlyokat is megváltoztatják a létszámadatok módosulásai is, illetve várhatóan plusz bevételeket is tudnak majd kimutatni. Az elıterjesztésben található, hogy 40 fı körül hozták be a baranyajenıi gyerekek iskolába való beáramlását. Ez várhatóan, ha minden jól alakul, akkor ez több lesz. Ennek a bevételi oldala viszont csak a évi zárszámadás elszámolásakor fog megjelenni, de az átadott pénzekkel már tudnak kalkulálni, hogy azok tovább csökkenjenek. Szinte minden közös intézményt érintett az az, hogy olyan bevételek kerültek tervezésre, mint például a prémium évek tervezése, a személyi kiadások közül a béremelésekhez tartozó bevételeknek a pontosabb betervezése, amelyek szintén technikai jellegőek, mert ugyanannyi kiadás és bevétel lett tervezve, ezek nem módosították a közös intézmények egyensúlyát. Ilyen még a 13. havi kiadásokra adott központi támogatás is. Az egyes címekkel kapcsolatban elmondta, hogy a TOT-nál majdnem eft-os finanszírozási emelést kellett bevinni, emögött is az van, hogy ezzel szemben kb eftos plusz bevételt lehetett tervezni. Az igazgatásnál, ahogy az elıterjesztésben is szerepel, két fı dolog dominált, a személyi kiadások közti átcsoportosításokon túl, a kiadásoknál az élelmiszer kiadások nagyarányú emelkedése, több mint 3 mft-tal nıtt. Év elején még központilag azt mondták elég lesz egy 5 %-os inflációval tervezni az élelmiszerkiadást, ık 15 %-al tervezték. Ugyanakkor a többi hasonló szintő tervezési tételt az intézmények általában megtakarították a saját költségvetésükben. A TOT-nál csak 1 mft-tal kellett emelni a főtéskiadásokat. Az általános iskolánál az említett személyi kiadások vannak, említette a baranyajenıi iskolát, ahonnét 40 gyermeket lehet tervezni. Itt elmondható az iskolánál, hogy majdnem minden ilyen nem várt kiadást tudtak a belsı megtakarításokhoz forrással ellátni. Nem igazán nıtt az egy fıre jutó kiadás, ez a 13. sz. mellékletben látható. A pedagógiai szakszolgálattal kapcsolatban elmondta, hogy itt csak átcsoportosításokat végeztek, nem változtattak a költségvetés egyensúlyán. Az óvoda költségvetésével kapcsolatban elmondta, hogy szintén a személyi kiadásokon kívül nem tartalmaz más változást. Itt is egy kisarányú csökkenés tapasztalható az egy fıre jutó különbözet számításánál.

9 9 A zeneiskolánál ki kell emelni egy létszámváltozást, amire külön a zeneiskola 900 eft-os összeget szán egy dolgozó változtatására. Ezt az összeget szükséges megelılegezni, de ez majd visszajön majd a következı év nyaráig, ezen az álláson további megtakarítás is jelentkezni fog. Ezzel szemben a zeneiskola ezt az összeget kb. 600 eft-ra tudta mérsékelni, tehát a mostani megtakarítást teljes egészében ebbe állították be. A polgármesteri hivatalnál szintén a bérkiadás növekedése a jellemzı, amivel szintén bevétel emelkedés is van. Ugyanakkor a dologi kiadások felülvizsgálatánál kb. 700 eft-os megtakarítást tudnak tenni. A fonyódligeti üdültetésnél a felújítást kell kiemelni, ami kiegészül olyan kiadásokkal, mint az ott dolgozó munkások szállítási költsége, illetve az egyéb karbantartási költségek, amelyek megemelik a költségvetést. Ugyanakkor az elızı évekhez képest majdnem 1 mft-os bevétel növekedést is sikerült elérni. A 13. sz. melléklettel kapcsolatban elmondta, hogy az általános iskolánál ,-Ft az egy fıre jutó különbözet, ez év elején 65 eft volt. Az elızı évi rendeletmódosításnál 55 eft-os egy fıre jutó különbözet volt, tehát nagyon kisarányú emelkedés van, ami év végéig remélhetıleg változni fog. Az óvodánál a legutóbbi rendelet módosítás szintjén állnak, akkor ,-Ft, most 82 eft, tehát majdnem 1.000,-Ft-tal csökkent, az év elejéhez képest pedig majdnem 30 %-al kevesebb az óvodai egy fıre jutó különbözet. Ezek a számok mögött ott van, hogy év elején kicsit megemelt költségvetéssel dolgoztak, ami mindenkinek hasznos volt. A TOT. igazgatásnál az elıbb említett okok miatt viszont az eredeti költségvetéshez képest is egy 40 %-os emelkedés van. Csak amit kiemeltek az 4 mft a TOT-nál, amit sikerül majd ledolgozni. A zeneiskola pedig kb. tartja a szintjét, kicsivel kevesebb is, mint az év eleji megállapított egy fıre jutó különbözet, itt 3 eft-tal csökkent az egy fıre jutó különbözet. A féléves beszámolóval kapcsolatban elmondta, hogy a teljesítések egyensúlyosak. 50 % szintjén van a bevétel és a kiadás összesített szintje a közös feladatoknál is és ez a féléves adatok birtokában egy kicsit alulteljesített. Figyelembe véve a 13 hónapot, itt most 58 %-nál kellene hogy álljanak. Ami fontos, hogy a költségvetésük egyensúlyban van, harmonikus, a kiadások és bevételek egymáshoz viszonyítva nincsenek eltérésben. Dr. Kajdon Béla jegyzı elmondta, hogy kiosztásra került a testületek részére az általános iskolai tanévkezdéssel kapcsolatos határozati javaslat is. Amikor a költségvetés I. féléves teljesítését és az éves költségvetés felülvizsgálják a testületek, szeretné, hogy errıl a határozatról is dönteniük kellene. A TOT. Tanács megtárgyalta és javasolta a testületeknek elfogadásra. Valamennyi TOT. tag hozott egy döntést, amit kiosztottak, a tanévkezdésre végre sikerült összeállnia a végleges tanrendnek, órarendnek, és sikerült meghatározni az iskolavezetésnek, itt legfıképpen a baranyajenıi iskolások átszervezésénél voltak bizonytalansági tényezık. Ezzel kapcsolatosan az 50 túlóra, amit korábban a testületek megállapítottak, az csökkentve lett úgy, hogy korábban passzív dolgozóként figyelembe vett pedagógus, aki korábban GYES-en volt aktívként egy tanévre alkalmazva lett és ehhez szükséges a testületek hozzájárulása, ugye itt a létszám meghatározott és kötött, de a túlórakeret terhére. Azonban a kötelezı óraszám óra, ha ezt ugyan levonnák az 50-bıl, akkor 30 lenne, ezzel szemben 39 van, mert idıközben az iskolavezetés jelezte feléjük, hogy többlet kötelezı feladatai adódtak az intézménynek jogszabályi rendelkezések alapján és ez egyfajta kompromisszumként született a 39 óra. Erre az évre ténylegesen, látványosan nem érinti a költségvetéseket, jövı évben is a félévrıl van szó. Tehát ez a határozat erre a tanévre szól. Kérte, hogy a testületek ezt vegyék figyelembe és határozzanak róla. Az intézmény leadta a tantárgyfelosztást, rendben van. 39 órával számolva úgy tőnik elegendı a kötelezı feladatok ellátásához.

10 10 Tájékoztatásképpen elmondtam, hogy Varga Józsefné óvodapedagógus nyugdíjba ment. Úgy volt, hogy az álláshelyét szeptember 1-tıl a fenntartók megszüntetik, viszont az álláshelyet meghagyták, még csökkent volna az óvodai fenntartás, de nem vették fel, mert ez már feltételezte az ÁMK meglétét, amikor a költségvetést készítették az év elején. Mindenki tudja, hogy az ÁMK átszervezés késik és a testületek július 1-ét határozták meg, ezért ennek az álláshelynek ott kell maradnia és az óvodavezetéssel egyeztetve az óvoda vezetése megoldja helyettesítésben ennek az álláshelynek a feladatait, de a bért ott kell hagyni az álláshelyen, egy tanévrıl beszélnek. Székely Szilárd polgármester javasolta a testületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a sásdi képviselıtestületet, hogy Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestülete 10 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Sásd Város Képviselıtestületének 115/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Sásd Város Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Székely Szilárd polgármester Papp Magdolna Felsıegerszeg polgármestere javasolta a felsıegerszegi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsıegerszegi képviselıtestületet, hogy

11 11 Felsıegerszeg Község Önkormányzati Képviselıtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Felsıegerszeg Község Képviselıtestületének 54/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Felsıegerszeg Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Papp Magdolna polgármester Illés Ferencné Mezıd község alpolgármestere javasolta a mezıdi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a mezıdi képviselıtestületet, hogy Mezıd Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Mezıd Község Képviselıtestületének 28/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Mezıd Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Illés Ferencné alpolgármester Szabó József Oroszló polgármestere javasolta az oroszlói képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint fogadja el.

12 12 Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a oroszlói képviselıtestületet, hogy Oroszló Község Önkormányzati Képviselıtestülete 6 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Oroszló Község Képviselıtestületének 20/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Oroszló Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Szabó József polgármester Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselıtestületet, hogy Palé Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Palé Község Képviselıtestületének 47/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Palé Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Pintérné Magyar Mária polgármester

13 13 Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vargai képviselıtestületet, hogy Varga Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Varga Község Képviselıtestületének 49/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Varga Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Márhoffer Tibor polgármester Fazekas Tibor Vázsnok község polgármestere javasolta a vázsnoki képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselıtestületet, hogy Vázsnok Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Vázsnok Község Képviselıtestületének 99/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Vázsnok Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztés és a 3/1., 11., 13., 14/A. és 14/B. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Fazekas Tibor polgármester

14 14 Székely Szilárd polgármester javasolta a testületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. Sásdi Általános Iskola szeptember 1-i tanév kezdésével kapcsolatos határozati javaslatot fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a sásdi képviselıtestületet, hogy Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestülete 10 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Sásd Város Képviselıtestületének 116/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Sásd Város Önkormányzat Képviselıtestülete a TOT. Sásdi Általános Iskolájában a 2008/2009. tanévkezdésre hozott határozatát módosítja az alábbiak szerint: a megállapított heti 50 óra/hét túlórakeret terhére a három GYES-en lévı pedagógus álláshelyébıl (passzív álláshelyek) egy álláshely betöltését a tanév végéig engedélyezi. A megállapított heti túlórakeret 39 órára csökken. Határidı: szeptember 30., illetve június 30. Felelıs : Székely Szilárd polgármester Kocsisné Walter Ilona iskolaigazgató Papp Magdolna Felsıegerszeg polgármestere javasolta a felsıegerszegi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. Sásdi Általános Iskola szeptember 1-i tanév kezdésével kapcsolatos határozati javaslatot fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsıegerszegi képviselıtestületet, hogy Felsıegerszeg Község Önkormányzati Képviselıtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Felsıegerszeg Község Képviselıtestületének 55/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Felsıegerszeg Község Önkormányzat Képviselıtestülete a TOT. Sásdi Általános Iskolájában a 2008/2009. tanévkezdésre hozott határozatát módosítja az alábbiak szerint:

15 15 a megállapított heti 50 óra/hét túlórakeret terhére a három GYES-en lévı pedagógus álláshelyébıl (passzív álláshelyek) egy álláshely betöltését a tanév végéig engedélyezi. A megállapított heti túlórakeret 39 órára csökken. Határidı: szeptember 30., illetve június 30. Felelıs : Papp Magdolna polgármester Kocsisné Walter Ilona iskolaigazgató Illés Ferencné Mezıd község alpolgármestere javasolta a mezıdi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. Sásdi Általános Iskola szeptember 1-i tanév kezdésével kapcsolatos határozati javaslatot fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a mezıdi képviselıtestületet, hogy Mezıd Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Mezıd Község Képviselıtestületének 29/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Mezıd Község Önkormányzat Képviselıtestülete a TOT. Sásdi Általános Iskolájában a 2008/2009. tanévkezdésre hozott határozatát módosítja az alábbiak szerint: a megállapított heti 50 óra/hét túlórakeret terhére a három GYES-en lévı pedagógus álláshelyébıl (passzív álláshelyek) egy álláshely betöltését a tanév végéig engedélyezi. A megállapított heti túlórakeret 39 órára csökken. Határidı: szeptember 30., illetve június 30. Felelıs : Illés Ferencné alpolgármester Kocsisné Walter Ilona iskolaigazgató Szabó József Oroszló polgármestere javasolta az oroszlói képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. Sásdi Általános Iskola szeptember 1-i tanév kezdésével kapcsolatos határozati javaslatot fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a oroszlói képviselıtestületet, hogy

16 16 Oroszló Község Önkormányzati Képviselıtestülete 6 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Oroszló Község Képviselıtestületének 21/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Oroszló Község Önkormányzat Képviselıtestülete a TOT. Sásdi Általános Iskolájában a 2008/2009. tanévkezdésre hozott határozatát módosítja az alábbiak szerint: a megállapított heti 50 óra/hét túlórakeret terhére a három GYES-en lévı pedagógus álláshelyébıl (passzív álláshelyek) egy álláshely betöltését a tanév végéig engedélyezi. A megállapított heti túlórakeret 39 órára csökken. Határidı: szeptember 30., illetve június 30. Felelıs : Szabó József polgármester Kocsisné Walter Ilona iskolaigazgató Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. Sásdi Általános Iskola szeptember 1-i tanév kezdésével kapcsolatos határozati javaslatot fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselıtestületet, hogy Palé Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Palé Község Képviselıtestületének 48/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Palé Község Önkormányzat Képviselıtestülete a TOT. Sásdi Általános Iskolájában a 2008/2009. tanévkezdésre hozott határozatát módosítja az alábbiak szerint: a megállapított heti 50 óra/hét túlórakeret terhére a három GYES-en lévı pedagógus álláshelyébıl (passzív álláshelyek) egy álláshely betöltését a tanév végéig engedélyezi. A megállapított heti túlórakeret 39 órára csökken. Határidı: szeptember 30., illetve június 30. Felelıs : Pintérné Magyar Mária polgármester Kocsisné Walter Ilona iskolaigazgató

17 17 Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. Sásdi Általános Iskola szeptember 1-i tanév kezdésével kapcsolatos határozati javaslatot fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vargai képviselıtestületet, hogy Varga Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Varga Község Képviselıtestületének 50/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Varga Község Önkormányzat Képviselıtestülete a TOT. Sásdi Általános Iskolájában a 2008/2009. tanévkezdésre hozott határozatát módosítja az alábbiak szerint: a megállapított heti 50 óra/hét túlórakeret terhére a három GYES-en lévı pedagógus álláshelyébıl (passzív álláshelyek) egy álláshely betöltését a tanév végéig engedélyezi. A megállapított heti túlórakeret 39 órára csökken. Határidı: szeptember 30., illetve június 30. Felelıs : Márhoffer Tibor polgármester Kocsisné Walter Ilona iskolaigazgató Fazekas Tibor Vázsnok község polgármestere javasolta a vázsnoki képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt TOT. Sásdi Általános Iskola szeptember 1-i tanév kezdésével kapcsolatos határozati javaslatot fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselıtestületet, hogy Vázsnok Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Vázsnok Község Képviselıtestületének 100/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Vázsnok Község Önkormányzat Képviselıtestülete a TOT. Sásdi Általános Iskolájában a 2008/2009. tanévkezdésre hozott határozatát módosítja az alábbiak szerint:

18 18 a megállapított heti 50 óra/hét túlórakeret terhére a három GYES-en lévı pedagógus álláshelyébıl (passzív álláshelyek) egy álláshely betöltését a tanév végéig engedélyezi. A megállapított heti túlórakeret 39 órára csökken. Határidı: szeptember 30., illetve június 30. Felelıs : Fazekas Tibor polgármester Kocsisné Walter Ilona iskolaigazgató Székely Szilárd polgármester javasolta a testületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést és a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a sásdi képviselıtestületet, hogy Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestülete 10 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Sásd Város Képviselıtestületének 117/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Sásd Város Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Székely Szilárd polgármester Papp Magdolna Felsıegerszeg polgármestere javasolta a felsıegerszegi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsıegerszegi képviselıtestületet, hogy Felsıegerszeg Község Önkormányzati Képviselıtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta:

19 19 Felsıegerszeg Község Képviselıtestületének 56/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Felsıegerszeg Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Papp Magdolna polgármester Illés Ferencné Mezıd község alpolgármestere javasolta a mezıdi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a mezıdi képviselıtestületet, hogy Mezıd Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Mezıd Község Képviselıtestületének 30/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Mezıd Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Illés Ferencné alpolgármester Szabó József Oroszló polgármestere javasolta az oroszlói képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint fogadja el.

20 20 Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a oroszlói képviselıtestületet, hogy Oroszló Község Önkormányzati Képviselıtestülete 6 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Oroszló Község Képviselıtestületének 22/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Oroszló Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Szabó József polgármester Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselıtestületet, hogy Palé Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Palé Község Képviselıtestületének 49/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Palé Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Pintérné Magyar Mária polgármester

21 21 Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vargai képviselıtestületet, hogy Varga Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Varga Község Képviselıtestületének 51/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Varga Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Márhoffer Tibor polgármester Fazekas Tibor Vázsnok község polgármestere javasolta a vázsnoki képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselıtestületet, hogy Vázsnok Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Vázsnok Község Képviselıtestületének 101/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Vázsnok Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt közös fenntartású intézmények évi költségvetésének I. féléves teljesítésérıl szóló beszámolót és a költségvetés felülvizsgálatát, módosítását a mellékelt elıterjesztést a 3., 14/A. és 14/B. sz. mellékletek szerint elfogadta. Felelıs : Fazekas Tibor polgármester

22 22 3.) Az önkormányzatok évi költségvetési zárszámadásáról szóló rendeletek módosítása Elıadó: Nagy Lajos László pénzügyi irodavezetı Írásbeli elıterjesztés a jegyzıkönyv mellékleteként csatolva. Papp Magdolna Felsıegerszeg polgármestere javasolta a felsıegerszegi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi zárszámadási rendelet módosításáról szóló rendelet tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsıegerszegi képviselıtestületet, hogy Felsıegerszeg Község Önkormányzati Képviselıtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Felsıegerszeg Község Képviselıtestületének 6/2008. (IX.26.) Ökr. számú rendelete Felsıegerszeg Község Önkormányzata évi zárszámadásáról szóló 2/2008. (IV.16.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzıkönyv mellékleteként csatolva.) Illés Ferencné Mezıd község alpolgármestere javasolta a mezıdi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi zárszámadási rendelet módosításáról szóló rendelet tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a mezıdi képviselıtestületet, hogy Mezıd Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Mezıd Község Képviselıtestületének 6/2008. (IX.26.) Ökr. számú rendelete Mezıd Község Önkormányzata évi zárszámadásáról szóló 2/2008. (IV.15.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzıkönyv mellékleteként csatolva.) Oroszló Község Önkormányzata a zárszámadási rendelet módosításáról szóló rendelet elfogadását külön testületi ülésen tárgyalja meg és fogadja el.

23 23 Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi zárszámadási rendelet módosításáról szóló rendelet tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselıtestületet, hogy Palé Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Palé Község Képviselıtestületének 6/2008. (IX.26.) Ökr. számú rendelete Palé Község Önkormányzata évi zárszámadásáról szóló 2/2008. (IV.15.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzıkönyv mellékleteként csatolva.) Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi zárszámadási rendelet módosításáról szóló rendelet tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vargai képviselıtestületet, hogy Varga Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Varga Község Képviselıtestületének 6/2008. (IX.26.) Ökr. számú rendelete Varga Község Önkormányzata évi zárszámadásáról szóló 2/2008. (IV.16.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzıkönyv mellékleteként csatolva.) Fazekas Tibor Vázsnok község polgármestere javasolta a vázsnoki képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi zárszámadási rendelet módosításáról szóló rendelet tervezetet fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a vázsnoki képviselıtestületet, hogy

24 24 Vázsnok Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat nélkül és tartózkodás nélkül - az alábbi rendeletet alkotta: Vázsnok Község Képviselıtestületének 7/2008. (IX.26.) Ökr. számú rendelete Vázsnok Község Önkormányzata évi zárszámadásáról szóló 3/2008. (IV.15.) Ökr. számú rendelet módosításáról (A rendelet teljes szövege a jegyzıkönyv mellékleteként csatolva.) 4./ Költségvetési rendeletek I. félévi teljesítése és módosítása Elıadó: Nagy Lajos László pénzügyi irodavezetı Írásbeli elıterjesztés a jegyzıkönyv mellékleteként csatolva. Székely Szilárd polgármester elmondta, hogy a napirendi pontban a sásdi képviselıtestület az együttes ülést követı ülésén fog dönteni. Papp Magdolna Felsıegerszeg polgármestere javasolta a felsıegerszegi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet I. félévi teljesítésérıl szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a felsıegerszegi képviselıtestületet, hogy Felsıegerszeg Község Önkormányzati Képviselıtestülete 5 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Felsıegerszeg Község Képviselıtestületének 57/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Felsıegerszeg Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet I. félévi teljesítésérıl szóló beszámolót elfogadta. Felelıs : Papp Magdolna polgármester Illés Ferencné Mezıd község alpolgármestere javasolta a mezıdi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet I. félévi teljesítésérıl szóló beszámolót fogadja el.

25 25 Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a mezıdi képviselıtestületet, hogy Mezıd Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Mezıd Község Képviselıtestületének 31/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Mezıd Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet I. félévi teljesítésérıl szóló beszámolót elfogadta. Felelıs : Illés Ferencné alpolgármester Pintérné Magyar Mária Palé község polgármestere javasolta a paléi képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet I. félévi teljesítésérıl szóló beszámolót fogadja el. Amennyiben nem volt kérdés, hozzászólás, javaslat kérte a paléi képviselıtestületet, hogy Palé Község Önkormányzati Képviselıtestülete 4 szavazattal - ellenszavazat és tartózkodás nélkül - az alábbi határozatot hozta: Palé Község Képviselıtestületének 50/2008. (IX.25.) KTH. számú határozata Palé Község Önkormányzat Képviselıtestülete az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet I. félévi teljesítésérıl szóló beszámolót elfogadta. Felelıs : Pintérné Magyar Mária polgármester Márhoffer Tibor Varga község polgármestere javasolta a vargai képviselıtestületnek, hogy az írásban kiadott, jegyzıkönyv mellékleteként csatolt évi költségvetési rendelet I. félévi teljesítésérıl szóló beszámolót fogadja el.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Herke Pál és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Herke Pál és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők. J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. március 1. napján megtartott együttes üléséről. Az ülés

Részletesebben

Testületi ülés helye: Sásd Város Polgármesteri Hivatal Díszterme 7370 Sásd, Dózsa Gy. u. 32.

Testületi ülés helye: Sásd Város Polgármesteri Hivatal Díszterme 7370 Sásd, Dózsa Gy. u. 32. J e g y zőkönyv Folytatólagosan felvéve 2011. december 14. napján tartott testületi üléséről. Testületi ülés helye: Sásd Város Polgármesteri Hivatal Díszterme 7370 Sásd, Dózsa Gy. u. 32. Jelen vannak:

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Szabó Lajosné, Katona Józsefné, Herke Pál és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Szabó Lajosné, Katona Józsefné, Herke Pál és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők. J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületének 2009. december 17. napján megtartott együttes üléséről. Az ülés

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 4/2012. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2012. április 10-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozat száma: 39-41. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 39/2012.(IV.10.)

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről. Jegyzőkönyv Készült Felsőegerszeg Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. február 26. napján tartott testületi üléséről. Testületi ülés helye: Felsőegerszeg. Faluház 7370 Felsőegerszeg. Fő utca 7. Jelen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Zala megye J E G Y Z İ K Ö N Y V BAK, SÁRHIDA ÉS ZALATÁRNOK KÖZSÉGEK ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELİ-TESTÜLETEI EGYÜTTES ÜLÉSÉRİL 2011. szeptember 12. Határozatok Tárgykód 32/2011. (IX.12.) számú Kt. Határozat

Részletesebben

Virág Anett polgármester, Szelle Gyöngyi alpolgármester, Nagy Gál Andrásné, Rab Árpád, Eizemann János képviselők

Virág Anett polgármester, Szelle Gyöngyi alpolgármester, Nagy Gál Andrásné, Rab Árpád, Eizemann János képviselők J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Baranyaszentgyörgy, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületeinek 2012. március 8-án tartott együttes testületi

Részletesebben

Igazoltan távol: Hausmann Mária, Dr. Földi-Deutsch Eszter, Dr. Jusztinger János képvisel k. Igazolatlan távollét nem volt.

Igazoltan távol: Hausmann Mária, Dr. Földi-Deutsch Eszter, Dr. Jusztinger János képvisel k. Igazolatlan távollét nem volt. J e g y z k ö n y v : Készült Sásd Város, Fels egerszeg, Mez d. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képvisel testületének 2009. szeptember 28. napján megtartott együttes ülésér l. Az ülés

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 24/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. december 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 150-154. TARTALOMJEGYZÉK OK: 150/2011.(XII.19.)

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 3/2011. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. április 19-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 17-19. TARTALOMJEGYZÉK 17/2011.(IV.19.)

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestületének 2007. november 29. napján megtartott ülésérıl. Sásd, Rákóczi u. 41.

J e g y z ı k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestületének 2007. november 29. napján megtartott ülésérıl. Sásd, Rákóczi u. 41. J e g y z ı k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestületének 2007. november 29. napján megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Sásd, Rákóczi u. 41. Jelen vannak:

Részletesebben

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15.

SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E február 15. 1 SZAJLA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT TERPES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V E 2010. február 15. Határozat száma 1/2010.(II.15.) Tárgy Az intézményi társulásban mőködtetett Mákvirág

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Pál, Sárvári Józsefné, Katona József képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Pál, Sárvári Józsefné, Katona József képviselők. J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületének 2008. június 3. napján megtartott együttes üléséről. Az ülés

Részletesebben

113/2007. (VII.19.) KTH.

113/2007. (VII.19.) KTH. J e g y z ı k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestületének 2007. augusztus 29. napján megtartott rendkívüli ülésérıl. Az ülés helye: Jelen vannak: Városháza tanácskozóterme Sásd, Rákóczi

Részletesebben

2.) A pedagógiai, módszertani reformokat támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése címő TIOP 1.1.1. pályázat elkészítésére szerzıdéskötés

2.) A pedagógiai, módszertani reformokat támogató informatikai infrastruktúra fejlesztése címő TIOP 1.1.1. pályázat elkészítésére szerzıdéskötés 1 J e g y z ı k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestületének 2007. november 22. napján megtartott rendkívüli ülésérıl. Az ülés helye: Jelen vannak: Városháza tanácskozóterme Sásd,

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné és Szilágyiné Balog Szilvia képviselők. J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. december 16. napján megtartott együttes üléséről. Az ülés

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2010. augusztus 16-án megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2010. augusztus 16-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 9/1/2010. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2010. augusztus 16-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: 31-33. TARTALOMJEGYZÉK 31/2010.(VIII.16.)

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2012. május 30-án megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2012. május 30-án megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 7/2012. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2012. május 30-án megtartott ülésérıl Határozatok száma: 31-35. TARTALOMJEGYZÉK 31/2012.(V.30.) PBH.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2013. január 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2013. január 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 2/1/2013. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2013. január 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 2-8., 11. TARTALOMJEGYZÉK OK: 2/2013.(I.15.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 5/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. március 25-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 14-17. TARTALOMJEGYZÉK OK: 14/2015.(III.25.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. május 27-én megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Berecz Pál képviselı Dr. Árva-Lóky Zsófia képviselı

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Szilágyiné Balog Szilvia képviselők.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Katona Józsefné, Szilágyiné Balog Szilvia képviselők. 1 J e g y z ő k ö n y v : Készült Sásd Város, Felsőegerszeg, Meződ. Oroszló, Palé, Varga, Vázsnok Községek Önkormányzati Képviselőtestületeinek 2013. május 23. napján tartott együttes testületi üléséről.

Részletesebben

Javasolta, hogy a meghívóban közölt napirendi pontok mellett az alábbi napirendi pontokat tárgyalják még meg:

Javasolta, hogy a meghívóban közölt napirendi pontok mellett az alábbi napirendi pontokat tárgyalják még meg: J e g y z ı k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselıtestületének 2009. július 9. napján megtartott rendkívüli testületi ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozóterme Sásd, Rákóczi u.

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: A Képviselı-testület 2008. április 8-án megtartott rendkívüli ülésérıl, Vecsés, Szent István tér 1. (kezdés idıpontja: 15 óra)

Jegyzıkönyv. Készült: A Képviselı-testület 2008. április 8-án megtartott rendkívüli ülésérıl, Vecsés, Szent István tér 1. (kezdés idıpontja: 15 óra) Jegyzıkönyv Készült: A Képviselı-testület 2008. április 8-án megtartott rendkívüli ülésérıl, Vecsés, Szent István tér 1. (kezdés idıpontja: 15 óra) Jelen vannak: Alattyányi István, Balogh Csongor, Czibolya

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 18/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. szeptember 27-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 110-112. TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 110/2011.(IX.27.)

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 18. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 151/2007./XII.28./.kt.határozat: 152/2007./XII.28./kt.határozat: 153/2007./XII.28./kt.határozat: 154/2007./XII.28./kt.határozat:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Antal János polgármester Dr. Valkó Zsuzsanna körjegyzı

JEGYZİKÖNYV. Antal János polgármester Dr. Valkó Zsuzsanna körjegyzı JEGYZİKÖNYV Készült: Balatonszemes Községi Önkormányzat Képviselı-testületének és Balatonıszöd Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. augusztus 17-én 18.00. órakor a balatonszemesi Latinovits

Részletesebben

Száma: /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Száma: /2011. J E G Y Z İ K Ö N Y V Száma: 11947-1/2011. TERKA J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. május 13- án - pénteken - de. 8.30 órai kezdettel megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. február 8-án - pénteken - de. 10,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. A képviselı-testület rendkívüli

Részletesebben

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Csaba, Katona Józsefné, Szabó Lajosné és Szilágyiné Balog Szilvia képviselık.

Papp Magdolna polgármester, Gábor Gyula alpolgármester, Herke Csaba, Katona Józsefné, Szabó Lajosné és Szilágyiné Balog Szilvia képviselık. J e g y z ı k ö n y v: Készült a Sásd Város és Felsıegerszeg Község Önkormányzati Képviselıtestületeinek 2006. december 7. napján megtartott rendkivüli együttes ülésérıl. Az ülés helye: Jelen vannak: Városháza

Részletesebben

Ellend községi Önkormányzat képviselı-testületének JEGYZİKÖNYVE

Ellend községi Önkormányzat képviselı-testületének JEGYZİKÖNYVE Ellend községi Önkormányzat képviselı-testületének 7/2008.számú JEGYZİKÖNYVE Készült, Ellend községi Önkormányzat képviselı-testületének az ellendi polgármesteri hivatalban 2008. október 8-án 17:00 órakor

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Szám: KOZP/2137/2/2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata

Részletesebben

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t 28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t az Európai Uniós, Regionális Bizottság elıterjesztése az EU-s Hozományra vonatkozóan c. elıterjesztést zárt ülésen tárgyalja, mivel annak nyilvános ülésen

Részletesebben

Száma: /2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V

Száma: /2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Száma: 16542-1/2010. TERKA J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. augusztus 30-án hétfın du. 15,00 órai kezdettel megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2013. február 14. Ügyszám: 289-8/2013. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2013. február 14. Nyirád 2013 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl. 2012. június 12. Ügyszám: 114-28/2012. JEGYZİKÖNYV Nyirád Község Roma Nemzetiségi Önkormányzata Képviselı-testületének nyilvános ülésérıl 2012. június 12. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: Nyirád Község

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/1/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 57-58. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 57/2015.(VIII.7.)

Részletesebben

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete

8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d. J e g y z ő k ö n y v. Monostorapáti község Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzati Képviselő-testület Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti 8296 H e g y e s d Száma: 182-4/2009. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti község Önkormányzata Képviselő-testülete,

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2012. március 28-án megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2012. március 28-án megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 3/2012. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2012. március 28-án megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 14-15. TARTALOMJEGYZÉK 14/2012.(III.28.)

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzati Képviselı-testületének 2012. augusztus 1-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésérıl. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2008. január 22-én megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2008. január 22-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 1/2008. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2008. január 22-én megtartott ülésérıl Határozatok száma: 1-2. TARTALOMJEGYZÉK 1/2008.(I.22.) PBH.

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés)

Jegyzőkönyv. 1. Jászszentlászlói Közös Önkormányzati Hivatal évi költségvetésének módosítása (Írásbeli előterjesztés) Jegyzőkönyv Készült: Móricgát Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 23-án 10 00 órakor megtartott nyilvános üléséről. Jelen vannak: Zöldág János alpolgármester Borsik Imre képviselő

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2013. július 23-án megtartott üléséről

JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2013. július 23-án megtartott üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 6/2013. JEGYZŐKÖNYV a bizottság 2013. július 23-án megtartott üléséről Határozatok száma: 31-34. TARTALOMJEGYZÉK 31/2013.(VII.23.)

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-6/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011.

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám:7-5/2011. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2011.

Részletesebben

Jegyzıkönyv Készült: Jelen vannak: a Pénzügyi Bizottság részérıl: a Polgármesteri Hivatal részérıl: Meghívott: Megjegyzés

Jegyzıkönyv Készült: Jelen vannak: a Pénzügyi Bizottság részérıl: a Polgármesteri Hivatal részérıl: Meghívott: Megjegyzés Jegyzıkönyv Készült: Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalának Dísztermében 2011. november 14-én a rendkívüli ülésén. Jelen vannak: a Pénzügyi Bizottság részérıl: Hajdu Imre elnök Egyed Attila Halász

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17.

JEGYZİKÖNYV. nyilvános ülésérıl. 2014. április 17. Ügyszám: 9-31/2014. JEGYZİKÖNYV nyilvános ülésérıl 2014. április 17. Szıc 2014 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Szıci Mővelıdési Ház Szıc, Kossuth L. u. 41. Az ülés idıpontja: 2014.

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2009. március 24-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2009. március 24-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 6/2009. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2009. március 24-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 25-26. 1 TARTALOMJEGYZÉK 25/2009.(III.24.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-12/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 10-én 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TÁRSULÁSI TANÁCSA Szám: 645-1/2009. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: A Lesence Völgye Általános Iskola közös fenntartására létrejött Közoktatási Intézményfenntartó

Részletesebben

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének

Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. február 16-án megtartott rendes nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok: 4-8/2015. (II. 16.) számú határozatok. d. rendeletek:-

Részletesebben

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve

Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve Dédestapolcsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. június 16-án megtartott rendkívüli ülésének jegyzőkönyve 172/2015. (VI.16.) határozata a Dédes Szolgáltató Nonprofit Kft. VA és az Önkormányzat

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. január 5-én megtartott rendkívüli ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. január 5-én megtartott rendkívüli ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 1/2011. JEGYZİKÖNYV a képviselı-testület 2011. január 5-én megtartott rendkívüli ülésérıl Határozatok száma: 1-2. TARTALOMJEGYZÉK 1/2011.(I.05.) ÖH. Pályázat

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. október 24-én megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. október 24-én megtartott ülésérıl SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 13/2011. JEGYZİKÖNYV a bizottság 2011. október 24-én megtartott ülésérıl Határozat száma: 43-46. TARTALOMJEGYZÉK 43/2011.(X.24.) PBH.

Részletesebben

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző

Mikekarácsonyfa. Horváth Anikó alpolgármester Varga Zoltánné, Makker Ferencné Igazi László települési képviselők. Kovácsné Horváth Anikó jegyző J e g y z ő k ö n y v K é s z ü l t: Az ülés helye: Jelen vannak Mikekarácsonyfa Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. szeptember 13-án 15,00 órakor megtartott nyilvános üléséről Önkormányzati

Részletesebben

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/ 1. napirendi pont Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 9-8/2011. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejő képviselı-testületi határozatok végrehajtásáról A Cigány Kisebbségi

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 6. sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu. 6. sz. Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 6. sz. JEGYZİKÖNYV Bér Község Önkormányzat Képviselı-testülete 2010. február 15.én megtartott zárt ülésérıl. Az

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről 170/16/2014. Z A L A megye P Á K A Község Önkormányzata J E G Y Z Ő K Ö N Y V P Á K A Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 15-én tartott nyílt üléséről Határozatok: 106/2014. (IX.15.)

Részletesebben

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli)

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli) Községi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r e Kıtelek, Szabadság út 1. szám M E G H Í V Ó Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselıtestülete 2011. január 24-én (hétfı) délután 14 órakor ülést tart, melyre

Részletesebben

2010. október 13. JEGYZİKÖNYV. Pilisszentlászló Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 13-án megtartott alakuló ülésérıl

2010. október 13. JEGYZİKÖNYV. Pilisszentlászló Község Önkormányzata Képviselı-testületének október 13-án megtartott alakuló ülésérıl Pilisszentlászló Község Önkormányzat Képviselı-testülete Szám: 12/2010. Határozatok száma: 49-58 /2010. Rendeletek száma: 9 /2010. JEGYZİKÖNYV 2010. október 13-án megtartott alakuló ülésérıl Napirendi

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl

JEGYZİKÖNYV. Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat február 22-én, du órakor megtartott ülésérıl Szám: 83-1/2011. JEGYZİKÖNYV Készült: A Fejér Megyei Cigány Területi Kisebbségi Önkormányzat 2011. február 22-én, du. 15.00 órakor megtartott ülésérıl Jelen vannak: Megjegyzés: Oláh József, elnök, Horvát

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v amely készült 2010. június 09-én 18 óra 00 percre kitőzött, 18 óra 23 perctıl kezdıdıen a Polgármesteri Hivatal tanácstermében megtartott, Pilis Város Önkormányzata Képviselıtestületének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYE SAJÓSZENTPÉTER VÁROS SAJÓSZENTPÉTER VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT Képviselı-testületének a..) jegyzıkönyve, b.) napirendek: c.) rendeletek: 32., 33. d.) határozatai: 269., 270., 271.,

Részletesebben

Székely Szilárd polgármester erre reagálva elmondta, hogy ezt nem napirendi pont keretében tárgyalják, hanem az Egyebek-ben.

Székely Szilárd polgármester erre reagálva elmondta, hogy ezt nem napirendi pont keretében tárgyalják, hanem az Egyebek-ben. J e g y z ő k ö n y v: Készült a Sásd Város Önkormányzati Képviselőtestületének 2010. április 8. napján megtartott testületi üléséről. Az ülés helye: Jelen vannak: Hiányzik: Városháza tanácskozóterme Sásd,

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. július 16-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Császár

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 2/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 18-án 15.30 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9.

Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének Ügyrendi és Igazgatási Bizottsága 8200 Veszprém, Óváros tér 9. J E GY Z İ K Ö NY V 2014. március 24-én 15,00 órai kezdettel megtartott nyilvános ülésérıl

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület április 6-án megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület április 6-án megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 6/2016. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2016. április 6-án megtartott rendkívüli üléséről Határozat száma: 46. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZAT: 46/2016.(IV.6.)

Részletesebben

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE FARKASGYEPŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Cím: 8582 Farkasgyepű, Petőfi Sándor u. 42. Tel/fax: (89)584-200 e-mail: onkormanyzat@farkasgyepu.hu Szám: 20/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Farkasgyepű

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat 2014. február 3-i ülésérıl 3-4/2014. (02. 03.) sz. határozat Készült: A Ceglédberceli Német Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testületének

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 1-23/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. december 27-én 8.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete

Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete Nyírmártonfalva Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2010. augusztus 11-én tartott rendkívüli ülésének jegyzıkönyve Az ülésen hozott rendelet száma Tárgya - - Az ülésen hozott határozat száma Tárgya

Részletesebben

TÁRGYSOROZATA. 1./ Nyírgelse Kölcsey Ferenc Általános Iskola pedagógusai túlóra ügyének megtárgyalása. Görög László sk.

TÁRGYSOROZATA. 1./ Nyírgelse Kölcsey Ferenc Általános Iskola pedagógusai túlóra ügyének megtárgyalása. Görög László sk. NYÍRGELSE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ TESTÜLET 2014.június 26-án megtartott rendkívüli testületi ülésének a.) jegyzőkönyve b.) határozata c.) előterjesztése d.) tárgysorozata TÁRGYSOROZATA Napirendi

Részletesebben

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről

Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-19/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. szeptember 13-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 172/2012.(IX.13.) 173/2012.(IX.13.)

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl.

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 28-án megtartott ülésérıl. TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE 9100 Tét, Fı u. 88. 143-16/2008. J E G Y Z İ K Ö N Y V Tét Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2008. október 28-án megtartott ülésérıl. 2 TÉT VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V Községi Önkormányzat RÖJTÖKMUZSAJ Röjtöki u. 193. 9451. (Tel.: 99/544-052) 1-19/2012. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült 2012. december 12-én a röjtökmuzsaji Faluház tanácskozó termében a röjtökmuzsaji és ebergıci

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK

J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK J E G Y Z İ K Ö N Y V PÁTY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2008. november 10-én (hétfın) 08 órai kezdettel megtartott rendkívüli Képviselı-testületi ülésérıl Készült: Páty Község Önkormányzat

Részletesebben

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI

BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK. 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI BALATONSZENTGYÖRGY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2. számú JEGYZİKÖNYVE HATÁROZATAI 11/2008. (II.13.) kt. határozat: A 2008. február 13-ai ülés napirendjének elfogadása. 12/2008. (II.13.)

Részletesebben

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia

Hivatal részérıl: Kovácsné dr. Bozsoki Kornélia JEGYZİKÖNYV Készült: Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének a Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozójában 2014. április 23-án megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen voltak: Tóth István Derecskei

Részletesebben

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl.

Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Készült: Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Humánpolitikai Bizottságának 2012. május 23-án megtartott ülésérıl. Jelen vannak: Keserő Zoltán a Bizottság elnöke Hock János Bizottsági tag

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mérges Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Mérges, Béke tér 14. 7/2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Mérges Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. szeptember 13- án 17. 00 órakor a

Részletesebben

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV

PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV PÁPAKOVÁCSI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 8596 Pápakovácsi, Fő u. 19. Szám7-1/2012. JEGYZŐKÖNYV Készült: Pápakovácsi, Ganna, Döbrönte Kup, Nóráp Község Önkormányzat Képviselő-testületeinek 2012.

Részletesebben

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól.

Alpek Zoltán Sárréti Híd c. laptól. J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzat Képviselőtestületének, Hantos Község Önkormányzat Képviselőtestületének és Nagylók Község Önkormányzat Képviselőtestületének

Részletesebben

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE

SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE SZÉCSÉNYFELFALU KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ TESTÜLETE 2009. ÉVI XII. JEGYZŐKÖNYVE 2009. november 30 I ÜLÉSÉRŐL j e g y z ő k ö n y v Készült Szécsényfelfalu Önkormányzat Képviselő- testületének 2009.

Részletesebben

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket.

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket. Körjegyzıség 8452 Halimba, Petıfi S. u. 16. Tel./fax: 88/237-003. 503-420. Szám: 3-7 / 2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Taliándörögd Község Önkormányzata Képviselı-testülete, Kapolcs Község Önkormányzata

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. április 15-én megtartott ülésérıl az önkormányzat Kıtelek, Szabadság út 1. szám alatti tanácstermében. Jelen vannak:

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 2/2015. számú jegyzőkönyv J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÚJRÓNAFŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. február 16-án megtartott nyilvános testületi ülésről J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Újrónafő

Részletesebben

MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/

MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/ MÁRKÓ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE 8441 MÁRKÓ, Padányi Bíró Márton tér 5. Tel/fax: 88/504-014 E-mail: onkormanyzat_marko@invitel.hu Szám: 7-2 /2009. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: Márkó és

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v N A P I R E N D E T :

J e g y z ı k ö n y v N A P I R E N D E T : J e g y z ı k ö n y v Készült: Pereszteg Község Önkormányzati képviselı-testületének 2010. június 14-én tartott testületi ülésén. Jelen vannak: Práznek József polgármester, Zambóné Németh Ilona jegyzı,

Részletesebben

Simon Roland képviselı távolmaradása okát elıre jelezte.

Simon Roland képviselı távolmaradása okát elıre jelezte. 1 TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZAT SÜMEGPRÁGA 8351 SÜMEGPRÁGA, RÁKÓCZI U. 17. T: 87/350-587, Fax:87/550-038. Szám: 39-1/2010. J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: 2010. január 13-án 17,00 órakor kezdıdött nyilvános ülésérıl.

Részletesebben

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző.

Tanácskozási joggal meghívottként jelen van: Aggné Kovács Ildikó körjegyzői feladatokkal megbízott igazgatási ügyintéző. Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Katafa 29-6/2012. szám J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Katafa Községi Önkormányzat Képviselő-testülete által 2012. április 23-án (hétfőn) 18 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 31-én (hétfın) 14: 00 órakor tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tóth Ferenc polgármester Fehér István

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek

JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek Szám: 178/2013. JEGYZŐKÖNYV Zalacséb, Zalaháshágy és Salomvár Községek Önkormányzati Képviselő-testületeinek 2013. február 7-én megtartott együttes üléséről Zalacséb határozatok: Sorszáma Kódja 2/2013.

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Kenderes Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 31-én 8 órakor tartott rendkívüli, nyílt ülésén. Az ülés helye: Városháza tanácskozó terme Jelen vannak: Pádár

Részletesebben

2 Szavazásra teszi fel a meghívóban szereplő napirendi pont elfogadását. Sárbogárd város testület 10 igen (egyhangú) szavazattal a javaslatot elfogadt

2 Szavazásra teszi fel a meghívóban szereplő napirendi pont elfogadását. Sárbogárd város testület 10 igen (egyhangú) szavazattal a javaslatot elfogadt J e g y z ő k ö n y v (hangszalagos rögzítéssel) Készült: Sárbogárd Város Önkormányzata Képviselőtestületének és Nagylók Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2008. március 27-i együttes üléséről.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 42 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2013. március 11- én megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: A községháza nagyterme. Jelen vannak: mellékelt

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2013. április 30-án megtartott soron következı ülésérıl Jelen vannak: Pap József alpolgármester Harangozó Csaba képviselı

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz. a 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 9. sz. JEGYZİKÖNYV 2010. március 17.én megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Tanácskozó-terme, 3045. Bér, Petıfi út 32. Készült: Bér: 2010

Részletesebben