Jelentés. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének január 31-én tartandó ülésére, a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jelentés. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének január 31-én tartandó ülésére, a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról."

Átírás

1 Jelentés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének január 31-én tartandó ülésére, a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról. 335/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy Farkas Zoltán országgyőlési képviselıt írásban kéri, hogy a Dévaványa-Gyomaendrıd között lévı közút minél hamarabb történı felújítása érdekében a szükséges lépéseket tegye meg az illetékesek felé. A képviselı-testület megbízta a polgármestert, hogy a határozatban foglaltak szerint járjon el. Határidı: folyamatos Elnök Úr térségünk országgyőlési képviselıje az azóta tartott üléseinkre ugyanúgy, mint korábban az összes fórumunkra meghívásra került. Személyesen és titkársága útján is jelezte, hogy készül arra, hogy tájékoztasson bennünket képviselıi munkájáról, ezen belül kiemelten a Dévaványa-Gyomaendrıd összekötı út felújítása érdekében tett lépéseirıl, a megvalósításának jelenlegi helyzetérıl, ütemezésérıl. A legutóbbi ülésünk elıtt a külgazdasági államtitkár békés megyei programja miatt kellett távol maradnia, de a januári ülésünkre, vagy a Várospolitikai Fórumra mindenképpen el fog jönni. 336/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete Dévaványa Önkormányzat Közoktatási intézményeire vonatkozó önkormányzati minıségirányítási programját jóváhagyólag elfogadja. Felelıs: - Határidı: - A képviselı-testület által hozott határozat egy-egy példánya december 13-án megküldésre került Kovács Mária Ecsegfalva polgármestere, valamint Baloghné Berényi Erzsébet az ÁMK igazgatója részére.

2 2 339/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a város évi rendezvényés ünnepségtervét elfogadta. Felelısök: a rendezvény, valamint az ünnepségtervben megjelölt felelısök Határidı: a tervben foglaltak szerint Melléklet: évi ünnepség- és rendezvényterv Dévaványa Város évi rendezvény- és ünnepségterve december 19-én megküldésre került a képviselık, a bizottsági tagok, az országgyőlési képviselı, az intézményvezetık, a rendırırs vezetıje, a DCKÖ elnöke, az újságíró, a civilszervezetek vezetıi, a Kábel-Elektro Kft., valamint református és a katolikus egyház részére. 344/2012.(XI.29.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy a méhnyakrák elleni védıoltás programját folytatja és a GlaxoSmithKline Kft-vel (1124 Budapest, Csörsz u. 43. sz.) december 31-ig a méhnyakrák elleni védıoltáshoz szükséges oltóanyag (Cervarix) beszerzésére vonatkozóan az alábbiak szerint szerzıdést köt. Oltóanyag év egységára ,- Ft/ oltóanyag Lányok száma évben született 35 fı 1. védıoltás 2. és 3. védıoltás Összesen (család) (önkormányzat) ,- Ft ,- Ft ,- Ft A képviselı-testület az oltóanyag beszerzéséhez szükséges forrást, ,- Ft-ot az önkormányzat évi költségvetésébe betervezi. A képviselı-testület megbízta a Polgármestert a GlaxoSmithKline Kft.-vel kösse meg a szerzıdést. Határidı: december 31. A képviselı-testület döntése értelmében a GlaxoSmithKline Kft. részére az általunk aláírt szerzıdés megküldésre került, amelyet január 10-én átvettek. A jelentés készítéséig a Kft. által aláírt szerzıdés nem érkezett vissza a hivatalhoz. 346/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy a tulajdonában álló, valamint a víziközmő szolgáltatásról szóló évi CCIX.

3 3 törvény 79. (1) bekezdésében foglalt vagyonátháramlással a tulajdonába kerülı víziközmő vagyon biztosítására úgynevezett veszélyközösséget kíván létrehozni más önkormányzatokkal, amelyhez igényli a víziközmő vagyont mőködtetı Alföldvíz Zrt. (5600 Békéscsaba, Dobozi u. 5.) által felajánlott közremőködést. A Képviselı-testület továbbá úgy döntött, hogy amennyiben más önkormányzat nem kezdeményezi a vagyonközösségben történı víziközmő vagyon elemeinek biztosítását, úgy az önkormányzat a már meglévı vagyonbiztosítását egészíti ki a víziközmő vagyon biztosításával. A képviselı-testület megbízta a polgármestert, hogy a testület döntésérıl az Alföldvíz Zrt-t tájékoztassa. Határidı: folyamatos Az Alföldvíz Zrt. részére a képviselı-testületi határozat értelmében a nyilatkozat megküldésre került, melynek átvételét a hivatalhoz visszaérkezett tértivevény igazol. 348/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy hozzájárulását adja ahhoz, hogy a Magyar Horizont Energia Kft. bányaszolgalmi jogot alapítson önkormányzati ingatlanon. Elfogadta továbbá a Magyar Horizont Energia Kft. által felajánlott egyszeri kártalanítási összeget. A képviselı-testület megbízta a polgármestert a szolgalmi kártalanításra vonatkozó Megállapodás és Jegyzıkönyv aláírásával. Határidı: folyamatos A képviselı-testület döntése értelmében a szolgalmi kártalanításra vonatkozó megállapodást és a jegyzıkönyvet november 30-án aláírtam. 350/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy az önkormányzat tulajdonában álló Dévaványa, Külterület 01631/25 helyrajzi számú gyep, legelı mővelési ágú, m 2 nagyságú ingatlant december 31. napjáig terjedı, határozott idıre szóló vételi (opciós) jog biztosításával pályázati úton történı eladásra meghirdeti és egyetért a pályázati hirdetmény megjelentetésével.

4 4 Megbízta a polgármestert a pályáztatási eljárás lebonyolításával. Feke László mőszaki irodavezetı Határidı: folyamatos A mai ülésen a bejelentések között fogjuk tárgyalni a témával kapcsolatos elıterjesztést, amelyet a mőszaki iroda készített. 351/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy dönt, hogy a Vinkovics Attila ingatlanrendezı-földmérı által 137/2012. munkaszámon készített és a földhivatal által E- 42/2012 számon záradékolt, változás elıtt a Dévaványa Városi Önkormányzat (5510 Dévaványa, Hısök tere 1.) tulajdonát képezı /4 helyrajzi számú, m 2 területő, út mővelési ágú, valamint Földvári István (5510 Dévaványa, Jéggyár u. 5. sz.) tulajdonát képezı /30 helyrajzi számú, 5 ha m 2 területő, legelı mővelési ágú, valamint /6 helyrajzi számú, 10 ha m 2 területő, Major mővelési ágú, változás után a Dévaványa Városi Önkormányzat (5510 Dévaványa, Hısök tere 1.) tulajdonát képezı /4 helyrajzi számú, m 2 területő, út mővelési ágú, valamint Földvári István (5510 Dévaványa, Jéggyár u. 5. sz.) tulajdonát képezı /30 helyrajzi számú, 3 ha m 2 területő, legelı mővelési ágú, valamint /6 helyrajzi számú, 13 ha m 2 területő, Major mővelési ágú, földrészletek telekhatár-rendezésérıl szóló változási vázrajz földhivatali átvezetéséhez hozzájárult. A képviselı-testület megbízta a polgármestert a változási vázrajz aláírásával. Felelıs: Határidı: Pap Tibor polgármester folyamatos A képviselı-testületi döntés értelmében a változási vázrajzokat november 30-án aláírtam. 357/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy a Békés Megyei Nık Egyesülete Dévaványai Szervezete részére ,- Ft támogatást nyújt a december 2-ára meghirdetett 2. Kádár Ferenc Népdal Éneklési Verseny megrendezéséhez. Szőcsné Horváth Margit gazdálkodási irodavezetı Határidı: döntés után

5 5 A Békés Megyei Nık Egyesülete Dévaványai Szervezetével a megállapodás november 30-án aláírásra került. A képviselı-testület által megítélt támogatás a hivatal házipénztárából december 11-én ki lett fizetve. 359/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa település Önkormányzati/Nemzetiségi Önkormányzati Képviselıtestületének 359/2012.(XI.29.) Kt. számú határozata: Dévaványa város település Önkormányzatának/Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselı-testülete benyújtja pályázatát a Hátrányos Helyzető Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában való részvételre. Támogatja, hogy Takács István Bence nyolcadik évfolyamos tanuló (anyja neve: Tóth Mária) Dévaványa település képviseletében részt vegyen a Hátrányos Helyzető Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában. Az önkormányzat /nemzetiségi önkormányzat elviekben támogatja a tanulót, anyagi támogatást nem tud nyújtani számára. ** Felkérte a Polgármestert, hogy a pályázatot - a határozattal együtt - határidıre a tanuló által az elsı helyen kiválasztott középiskola részére küldje meg. Határidı: december /2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa település Önkormányzati/Nemzetiségi Önkormányzati Képviselıtestületének 360/2012. (XI.29.) Kt. számú határozata: Dévaványa város település Önkormányzatának/Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselı-testülete benyújtja pályázatát a Hátrányos Helyzető Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában való részvételre. Támogatta, hogy Balog Alexandra nyolcadik évfolyamos tanuló (anyja neve: Belanka Mária Ildikó) Dévaványa település képviseletében részt vegyen a Hátrányos Helyzető Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában. Az önkormányzat /nemzetiségi önkormányzat elviekben támogatja a tanulót, anyagi támogatást nem tud nyújtani számára. ** Felkéri a Polgármestert, hogy a pályázatot - a határozattal együtt - határidıre a tanuló által az elsı helyen kiválasztott középiskola részére küldje meg. Határidı: december 12.

6 6 361/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa település Önkormányzati/Nemzetiségi Önkormányzati Képviselıtestületének 361/2012.(XI.29.) Kt. számú határozata: Dévaványa város település Önkormányzatának/Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselı-testülete benyújtja pályázatát a Hátrányos Helyzető Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában való részvételre. Támogatta, hogy Nagy Adrienn nyolcadik évfolyamos tanuló (anyja neve: Tukacs Henrietta) Dévaványa település képviseletében részt vegyen a Hátrányos Helyzető Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában. Az önkormányzat /nemzetiségi önkormányzat elviekben támogatja a tanulót, anyagi támogatást nem tud nyújtani számára. ** Felkéri a Polgármestert, hogy a pályázatot - a határozattal együtt - határidıre a tanuló által az elsı helyen kiválasztott középiskola részére küldje meg. Határidı: december /2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa település Önkormányzati/Nemzetiségi Önkormányzati Képviselıtestületének 362/2012. (XI. 29.) Kt. számú határozata: Dévaványa város település Önkormányzatának/Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselı-testülete benyújtja pályázatát a Hátrányos Helyzető Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában való részvételre. Támogatta, hogy Abordán Péter nyolcadik évfolyamos tanuló (anyja neve: Pónya Krisztina) Dévaványa település képviseletében részt vegyen a Hátrányos Helyzető Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában. Az önkormányzat /nemzetiségi önkormányzat elviekben támogatja a tanulót, anyagi támogatást nem tud nyújtani számára. ** Felkéri a Polgármestert, hogy a pályázatot - a határozattal együtt - határidıre a tanuló által az elsı helyen kiválasztott középiskola részére küldje meg. Határidı: december /2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa település Önkormányzati/Nemzetiségi Önkormányzati Képviselı-

7 7 testületének 363/2012. (XI. 29.) Kt. számú határozata: Dévaványa város település Önkormányzatának/Nemzetiségi Önkormányzatának Képviselı-testülete benyújtja pályázatát a Hátrányos Helyzető Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában való részvételre. Támogatta, hogy Máté Zsolt Sándor nyolcadik évfolyamos tanuló (anyja neve: Kónya Erzsébet) Dévaványa település képviseletében részt vegyen a Hátrányos Helyzető Tanulók Arany János Tehetséggondozó Programjában. Az önkormányzat /nemzetiségi önkormányzat elviekben támogatja a tanulót, anyagi támogatást nem tud nyújtani számára. ** Felkéri a Polgármestert, hogy a pályázatot - a határozattal együtt - határidıre a tanuló által az elsı helyen kiválasztott középiskola részére küldje meg. Határidı: december 12. A pályázatok december 5-én megküldésre kerültek a tanulók által kiválasztott középiskola részére. A pályázati anyagot az iskola december 16-án átvette. A pályázat eredményérıl február 7-ig a középiskola tájékoztatja a jelentkezıket. 364/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ádám Csaba István (született: Baja, , anyja születési neve: Nagy Teréz) 6500 Baja Tanya 4. kerület 72/D. szám alatti lakóhellyel rendelkezı személyt jelölte ki a Dévaványa Jéggyár u.7/1. tetıtér 9. számú költségalapú bérlakás bérlıjének december 1. napjától november 30. napjáig. A Képviselı-testület megbízta a polgármestert a lakásbérleti szerzıdés megkötésével. Felelısök: Pap Tibor polgármester Gyányi Irén igazgatási ügyintézı Csatári Mónika gazdálkodási elıadó Határidı: folyamatos Ádám Csaba Istvánnal a lakásbérleti szerzıdés november 30-án meg lett kötve, a lakás részére ki lett utalva.

8 8 365/2012.(XI.29.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete Lakatos László és Lakatos Lászlóné 5510 Dévaványa, Felszabadulás u. 37. szám alatti lakosok, a Dévaványa, Jéggyár u. 7/1. tetıtér 9. szám alatti költségalapú bérlakásra benyújtott pályázatát elutasította. A Képviselı-testület megbízta a polgármestert, hogy a pályázót a testület döntésérıl tájékoztassa. Gyányi Irén igazgatási ügyintézı Határidı: december 15. A kérelmezık a testületi döntésrıl a határozat egy példányának megküldésével december 14-én értesítve lettek. 366/2012.(XI.29.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy dönt, hogy hozzájárult az önkormányzat évi költségvetésérıl szóló 6/2012.(II.24.) önkormányzati rendelet 13. melléklet alkalmazásával, amely az önkormányzat és intézményei polgári jogviszonyból eredı követelései behajtásának rendjérıl szól a kintlévıségek leírásáról 2 esetben, összesen ,- Ft összegben. A képviselı-testület megbízta a Polgármestert a határozatban foglaltak végrehajtásával. Határidı: folyamatos A kintlévıségek leírása megtörtént, a követelésállományból ,- Ft kivezetésre került. 367/2012.(XI.29.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete az Otthonteremtés helyi támogatásáról szóló Dévaványa Város Önkormányzata Képviselı-testületének 28/2009.(X.30.) önkormányzati rendelete alapján Kardos Erika Dévaványa, Hámán K. 23. szám alatti lakos részére ,- Ft azaz Ötszázezer forint összegő otthonteremtési támogatást állapított meg, kamatmentes kölcsön formájában, 5 év alatt történı visszafizetési kötelezettséggel.

9 9 A Képviselı-testület megbízta a polgármestert, hogy a hivatal útján a vonatkozó támogatási szerzıdés megkötésérıl és kifizetésérıl intézkedjen. Felelısök: Pap Tibor polgármester Gyányi Irén igazgatási ügyintézı Csatári Mónika pénzügyi ügyintézı Határidı: folyamatos Kardos Erikával a támogatási szerzıdés december 11-én megkötésre került. Ugyanezen a napon a Gyomaendrıdi Földhivatalhoz az elidegenítési és terhelési tilalom iránti bejegyzéshez a szerzıdés postázva lett. 371/2012.(XII.10.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete felhatalmazta a Polgármestert a köznevelési intézmények állami fenntartásba vételével összefüggı intézmény átadás-átvételrıl, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszám átadásról, valamint a feladatellátáshoz kapcsolódó vagyonelemek, jogok és kötelezettségek megosztásáról szóló megállapodás megkötésére. Szarka Andrea humánszakreferens Határidı: december 15. A megállapodást december 12-én aláírtuk, amelyet átvittük a KIK Gyomaendrıdi Tankerületi Igazgatóságához. A jelentés készítéséig nem érkezett vissza a megállapodásból. 372/2012.(XII.10.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete Ecsegfalva Község Önkormányzat Képviselı-testületével társulási megállapodást köt határozatlan idıre az Általános Mővelıdési Központ közös intézményként történı fenntartására vonatkozóan. A Képviselı-testület megbízta a polgármestert a Társulási Megállapodás aláírásával. A Képviselı-testület megbízta a jegyzıt, hogy a társulási megállapodást, aláírást követıen a Békés Megyei Kormányhivatal részére küldje meg. Balogh Csilla jegyzı Határidı: 15 napon belül Melléklet: 1 db Társulási Megállapodás

10 10 A Társulási Megállapodás december 12-én aláírásra került, a Békés Megyei Kormányhivatal részére december 17-én meg lett küldve. 373/2012.(XII.10.) Kt.hat. A Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a Bereczki Imre Helytörténeti Győjtemény (5510 Dévaványa, Széchenyi u. 8.) megnevezéső költségvetési szervet december 31. napjával megszüntette. A Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete felkérte a Jegyzıt, hogy a megszüntetı okirat érintettek részére történı megküldésérıl és közzétételérıl gondoskodjon. Felelıs : Balogh Csilla jegyzı Határidı : a megszüntetı okirat megküldése: december 28. a megszüntetı okirat közzétételére: azonnal Melléklet: Megszüntetı okirat A megszüntetı okirat a Magyar Államkincstárhoz megküldésre került a megadott határidın belül. A megszüntetı okirat közzététele a Dévaványa Város honlapján megtörtént. 374/2012.(XII.10.) Kt.hat. ALAPÍTÓ OKIRAT Az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 7. -a, 8. -a, 9. -a, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) kormányrendelet 5. alapján Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a határozatlan idıre alapított Általános Mővelıdési Központ költségvetési szervének 230/2012.(VIII.1.) Kt. számú határozattal elfogadott alapító okiratát módosította. Felelıs: - Határidı: - 375/2012.(XII.10.) Kt.hat. ALAPÍTÓ OKIRAT A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az államháztartásról szóló évi CXCV. törvény 7. -a, 8. -a, 9. -a, a nemzeti köznevelésrıl szóló évi CXC. törvény 21. (3) bekezdése, valamint az államháztartásról szóló törvény végrehajtásáról szóló 368/2011. (XII.31.) kormányrendelet 5. alapján Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete

11 11 határozatlan idıre alapított intézményének alapító okiratát a korábbi módosításokkal egységes szerkezetben elfogadta. Felelıs: - Határidı: /2012.(XII.10.) határozatok végrehajtása: A törzskönyvi nyilvántartásba vétel megtörtént, az intézmény OM azonosítóját kiadták a 229/2012.(VIII.28.) Korm. rendelet 9. (1) bekezdése alapján. A köznevelési információs rendszerében január 14-én nyilvántartásba vették. Az alapító okirat egy-egy példánya megküldésre került december 18-án Kovács Mária Ecsegfalva polgármestere, Baloghné Berényi Erzsébet az ÁMK igazgatója, Erdeiné Mucsi Mára intézményegység vezetı, Diósné Ambrus Erzsébet intézményegység vezetı, Somogyi Erzsébet Intézményegység vezetı, Burainé Murányi Magdolna intézményegység vezetı részére. 376/2012.(XII.10.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete az ÁMK Óvoda és Bölcsıde Intézményegység vezetıje kérésére úgy döntött, hogy a bölcsıdés gyermekek számára a Hajós úti óvoda üresen álló csoportszobáját biztosítja azon idıszakra, amíg a Kossuth u. 5. szám alatti óvoda épület központi főtés rendszerének rekonstrukciós munkálatai folynak. Diósné Ambrus Erzsébet intézményegység vezetı Határidı: értelem szerint A képviselı-testület a bölcsıdés gyermekek számára a Hajós úti óvoda üresen álló csoportszobáját biztosította a központi főtés rendszerének rekonstrukciós munkálatai végzésének idejére. A gyermekek december 11-tıl kezdıdıen voltak a Hajós úti óvodában, január 3-tól, pedig újból a Kossuth útra vihették a szülık a gyermekeket. Az intézményegység vezetı elmondta, hogy ezen idıszak alatt probléma nem merült fel a gyermekek ellátása kapcsán, a szülık megértık és együttmőködık voltak. 377/2012.(XII.10.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy a Dévaványa, Kossuth u. 5. szám alatti óvoda épület központi főtés rendszerének rekonstrukciós munkái címő tárgyban indított helyi beszerzési eljárás során beérkezett ajánlatok elbírálása kapcsán az alábbi döntéseket hozta: 1. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy dönt, hogy a Dévaványa, Kossuth u. 5. szám alatti óvoda épület központi főtés rendszerének rekonstrukciós munkái címő tárgyban indított helyi beszerzési eljárás eredményeként az Ajánlattételi felhívás 20.4 pontja alapján a Jeszenszki Gázszerelı Kft. (5600 Békéscsaba, Trefort u.

12 ) ajánlattevınek az ajánlattételi határidıig benyújtott ajánlatát érvénytelennek tekinti. 2. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy a Dévaványa, Kossuth u. 5. szám alatti óvoda épület központi főtés rendszerének rekonstrukciós munkái elvégzésére irányuló helyi beszerzési eljárásra az INOX-THERM Kft. (4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 61.) és a Strong Energo Kft. (5600 Békéscsaba, Dr. Becsey O.- u ) ajánlattevıknek az ajánlattételi határidı lejártáig zárt borítékban benyújtott ajánlatait érvényesnek és alkalmasnak nyilvánítja. 3. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy a Dévaványa, Kossuth u. 5. szám alatti óvoda épület központi főtés rendszerének rekonstrukciós munkái elvégzésére irányuló helyi beszerzési eljárás eredményeként az Ajánlattételi felhívás 9. pontja alapján az INOX-THERM Kft. (4400 Nyíregyháza, Sóstói u. 61.) mint legalacsonyabb összegő ajánlattevı ,- Ft bruttó áras ajánlatát hirdeti ki nyertesnek. 4. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy a Dévaványa, Kossuth u. 5. szám alatti óvoda épület központi főtés rendszerének rekonstrukciós munkái elvégzésére irányuló helyi beszerzési eljárást eredményesnek nyilvánítja. A Képviselı-testület megbízta a polgármestert a Vállalkozási szerzıdés aláírásával. Felelıs: Határidı: Pap Tibor polgármester folyamatos A szerzıdésben vállalt feladatokat a vállalkozó december 27-ére teljesítette. 380/2012.(XII.13.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a foglalkoztatás helyzetérıl, a munkahely-teremtési és megtartási pályázatokról, a közhasznú munkák tapasztalatainak bemutatásáról szóló tájékoztatót elfogadta. Felelıs: - Határidı: - A képviselı-testület által hozott határozat egy példánya december 27-én megküldésre került Tímárné Buza Ilona a Békés Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Gyomaendrıdi Kirendeltségének a vezetıje részére. 381/2012.(XII.13.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a Bereczki Imre Helytörténeti Győjtemény beszámolóját az intézményben folyó szakmai munkáról, a mőködtetés személyi, tárgyi feltételeirıl jóváhagyólag elfogadta.

13 13 A képviselı-testület megköszöni az intézményben dolgozók színvonalas munkáját. Felelıs: - Határidı: - A képviselı-testület által hozott határozat egy példánya december 27-én megküldésre került Burainé Murányi Magdolna a Bereczki Imre Helytörténeti Győjtemény vezetıje részére. 382/2012.(XII.13.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a Bereczki Imre Helytörténeti Győjtemény évre vonatkozó munkatervét jóváhagyta. Felelıs: Burainé Murányi Magdolna intézményvezetı Határidı: a tervben foglaltak szerint Melléklet: 1 db munkaterv A Bereczki Imre Helytörténeti Győjtemény évre vonatkozó munkaterve december 19-én megküldésre került a képviselık, a bizottsági tagok, az országgyőlési képviselı, az intézményvezetık, Dr. Kulcsár László ügyvéd, a rendırırs vezetıje, a DCKÖ elnöke, az újságíró, a civilszervezetek vezetıi, a Kábel- Elektro Kft., valamint református és a katolikus egyház részére. 383/2012.(XII.13.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a évi munkatervét elfogadta. Felelıs: - Határidı: - Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének évi munkaterve december 19-én megküldésre került a képviselık, a bizottsági tagok, az országgyőlési képviselı, az intézményvezetık, a napirend elıadói, Dr. Kulcsár László ügyvéd, a rendırırs vezetıje, a DCKÖ elnöke, az újságíró, a civilszervezetek vezetıi, a Kábel-Elektro Kft., valamint református és a katolikus egyház részére. 385/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete Kónya István egyéni vállalkozót (székhelye: 5510 Dévaványa, Kodály Z. u. 10.) ,- Ft

14 14 munkahelyteremtı támogatásban részesíti az önkormányzat 14/2008.(V.30.) ör. rendelete alapján. A támogatottat az ,- Ft támogatásból ,- Ft vissza nem térítendı támogatásként, ,- Ft pedig visszatérítendı támogatásként illeti meg, amelynek visszafizetése a támogatási szerzıdés megkötésétıl számított 3 év alatt történik negyedéves bontásban, minden naptári negyedév végén. A képviselı-testület megbízza a polgármestert a támogatási szerzıdés aláírásával. Határidı: folyamatos Kónya István egyéni vállalkozóval a támogatási szerzıdés december 18-án aláírásra került. A vállalkozó részére az ,- Ft összegő munkahelyteremtı támogatás december 27-én lett utalva az általa megadott számlaszámra. 386/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy határozott, hogy az egészségügyi szolgáltatókkal jelenleg hatályos feladatellátási szerzıdések közös megegyezéssel kerüljenek megszüntetésre és ugyanazon idıbeli hatállyal az új feladatellátási szerzıdések kerüljenek újrakötésre az önálló tevékenységrıl szóló évi II. törvény 2/B. -ban meghatározott tartalommal. A képviselı-testület megbízta a polgármestert a feladat-ellátási szerzıdések aláírására. Határidı: december 31. A feladat-ellátási szerzıdések Dr. Hegedős István fogorvos kivételével aláírásra kerültek. Dr. Hegedős István a szerzıdést a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozatának véleményezését követıen írja alá. A szerzıdés tervezet a Magyar Orvosi Kamara Fogorvosi Tagozata részére január 9-én megküldésre került. A Magyar Orvosi Kamara Békés Megyei Területi Szervezete a feladat-ellátási szerzıdést véleményezte. A Kamara által megküldött vélemény a jelentéshez van csatolva. 387/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy az önkormányzat tulajdonát képezı szántó mővelési ágú haszonbéres ingatlant továbbra is bérbeadás útján kívánja hasznosítani az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásának szabályairól szóló

15 15 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelet 5. számú mellékletében meghatározottak alapján. A Képviselı-testület a legmagasabb haszonbérleti díjat ajánló licitálóval köt haszonbérleti szerzıdést figyelemmel a termıföldrıl szóló évi LV törvény 21. -ának rendelkezéseire. Dévaványa külterületi közigazgatási terület: Mővelési ág Hrsz. Bérelt terület nagysága Ak. érték szántó 01636/ m 2 15,14 Az árverésen az induló licit szántó mővelési ágú földterületre vonatkozóan: ,- Ft/ha+ÁFA és 1.000,- Ft/Ak.+ÁFA A képviselı-testület megbízta a polgármestert, hogy a határozatban foglaltak szerint járjon el. Szőcs Lajos mezıgazdasági elıadó Határidı: folyamatos A testületi döntés értelmében a Dévaványai Hírlap februári számában, valamint a Szuperinfoban fog megjelenni a hirdetmény az árverésre vonatkozóan, amelynek idıpontja február óra. 388/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete: a) mint a Gyomaközszolg Kommunális Közszolgáltató Korlátolt Felelısségő Társaság üzletrész tulajdonosa megismerte Gyomaendrıd Város Képviselı-testületének és Kétsoprony Község Képviselı-testületének az 1 % ( ,- Ft - névértéken) üzletrész-hányad átruházásra irányuló szándékát, b) mint a fenti ügylettel kapcsolatban elıvásárlásra jogosult, kijelenti, hogy az elıvásárlási jogát nem kívánja gyakorolni, c) felhatalmazta a polgármestert a Nyilatkozat aláírására. Felelıs: Határidı: Pap Tibor polgármester azonnal A képviselı-testült által hozott határozat egy-egy példányát a mőszaki ügyintézı az érintettek részére megküldte.

16 16 389/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy az önkormányzat tulajdonában álló Dévaványa, belterület 2438/2 helyrajzi számú kivett beépítetlen terület mővelési ágú, 2005 m 2 nagyságú ingatlan pályázati úton történı eladásra meghirdeti és egyetért a pályázati hirdetmény megjelentetésével. Megbízta a polgármestert a pályáztatási eljárás lebonyolításával. Feke László mőszaki irodavezetı Határidı: folyamatos A képviselı-testület döntése értelmében a pályázati felhívás a Dévaványai Hírlap januári számában megjelent. A pályázatok benyújtási határideje január 28., melynek eredményérıl a január 31-én tartandó testületi ülésre készül elıterjesztés. 391/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévavaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete elfogadta A REGIONÁLIS VIZIKÖZMŐ VAGYON TULAJDONJOGI HELYZETÉNEK RENDEZÉSÉRİL szóló megállapodást. Megbízta a polgármestert, hogy a döntésrıl értesítse a Társulás elnökét. Határidı: azonnal A képviselı-testület által hozott határozat egy példánya december 28-án megküldésre került a Közép Békési Ivóvízminıségjavító Önkormányzati Társulás részére. 392/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy az önkormányzat tulajdonában álló Dévaványa, külterület 01286/5 helyrajzi számú szántó mővelési ágú, m 2 nagyságú 9,87 Ak értékő ingatlant árverés útján történı eladásra meghirdeti. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete továbbá úgy döntött, hogy - figyelemmel a termıföldrıl szóló évi LV. törvény 21. -ának rendelkezéseire - a legmagasabb vételi árat ajánló licitálóval köti meg az adásvételi-

17 17 szerzıdést és az értékesítésre kijelölt ingatlan esetében az árverésen az induló licit árát nettó ,- Ft összegben állapítja meg. A Képviselı-testület megbízta a polgármestert, hogy az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásáról szóló 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelet 14. (5) bekezdése alapján az árverés meghirdetésérıl gondoskodjon a Dévaványai Hírlapban és a Szuperinfóban. A Képviselı-testület megbízta a Pénzügyi- Ellenırzı- Önkormányzati Vagyonkezelı Bizottságot az önkormányzati vagyonról és a vagyontárgyak feletti tulajdonosi rendelkezési jog gyakorlásáról szóló 8/2011.(IV.1.) önkormányzati rendelet 5. sz. mellékletében foglaltak alapján az árverést folytassa le. A Képviselı-testület megbízza a polgármestert, hogy az árverést követıen gondoskodjon a vagyonkataszter és a vagyonleltár módosításáról. Felelıs: Határidı: Pap Tibor polgármester Szőcs Lajos mezıgazdasági ügyintézı Dékány József a Pénzügyi- Ellenırzı- Önkormányzati Vagyonkezelı Bizottság elnöke Gyuricza Máté mőszaki ügyintézı Kiss Ferencné gazdálkodási ügyintézı folyamatos A testületi döntés értelmében a Dévaványai Hírlap februári számában, valamint a Szuperinfoban fog megjelenni a hirdetmény az árverésre vonatkozóan, amelynek idıpontja február óra. 393/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete hozzájárult ahhoz, hogy január 1-tıl Csökmı Nagyközség teljes jogú tagja legyen Szeghalom Kistérség Többcélú Társulásnak. A képviselı-testület megbízta a polgármestert, hogy a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulást a testült döntésérıl a határozat megküldésével tájékoztassa. Határidı: értelem szerint A képviselı-testület által hozott határozat egy példánya december 27-én megküldésre került Balog Károlyné a Szeghalom Kistérség Többcélú Társulás irodavezetıje részére.

18 18 395/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy a Dévaványa, Kisújszállási úton a kerékpárút jobb oldalán a km szelvények közötti szakaszon járdaépítés kivitelezési munkái címő tárgyban indított helyi beszerzési eljárás során beérkezett ajánlatok elbírálása kapcsán az alábbi döntéseket hozza: 1. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy dönt, hogy a Dévaványa, Kisújszállási úton a kerékpárút jobb oldalán a km szelvények közötti szakaszon járdaépítés kivitelezési munkái elvégzésére irányuló helyi beszerzési eljárásra a FUTIZO Kft. (5700 Gyula, Mátyás kir. u. 31/3.), a Wiener Center Kft. (5630 Békés, Csabai út 81.) és a Körös-Berettyói Vázgazdálkodási Társulat (5630 Békés, Szánthó A. u. 20.) ajánlattevıknek az ajánlattételi határidı lejártáig zárt borítékban benyújtott ajánlatait érvényesnek és alkalmasnak nyilvánítja. 2. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy dönt, hogy a Dévaványa, Kisújszállási úton a kerékpárút jobb oldalán a km szelvények közötti szakaszon járdaépítés kivitelezési munkái elvégzésére irányuló helyi beszerzési eljárás eredményeként az Ajánlattételi felhívás 9. pontja alapján a FUTIZO Kft. (5700 Gyula, Mátyás kir. u. 31/3. mint legalacsonyabb összegő ajánlattevı ,- Ft bruttó áras ajánlatát hirdeti ki nyertesnek. 3. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy dönt, hogy a Dévaványa, Kisújszállási úton a kerékpárút jobb oldalán a km szelvények közötti szakaszon járdaépítés kivitelezési munkái elvégzésére irányuló helyi beszerzési eljárást eredményesnek nyilvánítja. A Képviselı-testület megbízta a polgármestert a Vállalkozási szerzıdés aláírásával. Felelıs: Határidı: Pap Tibor polgármester folyamatos december 27-én a mőszaki-átadás átvételi eljárás megtörtént. 396/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírásra kerülı TIOP / kódszámú Pásztormővészet a sárréti Dévaványán. Múlt és jövı találkozása a Bereczki Imre Helytörténeti Győjteményben címő projekt keretében beszerzendı eszközök és ellátandó feladatok biztosítására vonatkozóan indított helyi beszerzési eljárás során beérkezett ajánlatok elbírálása kapcsán az alábbi döntéseket hozza: 1. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírásra kerülı TIOP / kódszámú Pásztormővészet a sárréti Dévaványán. Múlt és jövı találkozása a Bereczki Imre Helytörténeti Győjteményben címő projekt keretében beszerzendı eszközök és ellátandó feladatok biztosítására vonatkozóan indított helyi beszerzési eljárás eredményeként a V.I.P Marketing és Média Kft. és a Moldván János egyéni vállalkozó ajánlatát érvényesnek és alkalmasnak nyilvánítja. 2. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program keretében kiírásra kerülı TIOP

19 19 11/ kódszámú Pásztormővészet a sárréti Dévaványán. Múlt és jövı találkozása a Bereczki Imre Helytörténeti Győjteményben címő projekt keretében beszerzendı eszközök és ellátandó feladatok biztosítására vonatkozóan indított helyi beszerzési eljárás eredményeként a legalacsonyabb ajánlatot tevı Moldván János egyéni vállalkozó (5510 Dévaványa, Móricz Zs. u. 23.) bruttó ,- Ft-os ajánlatát hirdeti ki nyertesnek. 3. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy az TIOP / kódszámú Pásztormővészet a sárréti Dévaványán. Múlt és jövı találkozása a Bereczki Imre Helytörténeti Győjteményben kivitelezésére irányuló helyi beszerzési eljárást eredményesnek nyilvánítja. A képviselı-testület megbízta a polgármestert a szállítási szerzıdés aláírásával. Szőcsné Horváth Margit gazdálkodási irodavezetı Feke László mőszaki irodavezetı Határidı: január 2. A szállítási szerzıdés január 2-án aláírásra került Moldván János egyéni vállalkozóval. 397/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy Nagycsaládosok Dévaványai Egyesülete részére ,- Ft kamatmentes támogatást nyújt a Dévaványa, Kossuth u. 11. szám alatt lévı Civil ház megemelkedett mőködési költségei fedezetére. A Képviselı-testület a támogatást a évi költségvetésben mőködési célú pénzeszköz átadás államháztartáson kívülre elıirányzat terhére biztosítja. A Képviselı-testület továbbá úgy döntött, hogy a Dévaványa, Kossuth u. 11. szám alatt lévı Civil ház közös gázbeszerzésbe való bekapcsolódás következtében a megemelkedett gázdíjból eredı többletkiadás jogos, úgy a kamatmentes támogatás vissza nem térítendı támogatássá alakul át, egyéb esetben a Nagycsaládosok Dévaványai Egyesületének visszafizetési kötelezettsége áll fenn az önkormányzat felé. Felelıs: Határidı: Pap Tibor polgármester Szőcsné Horváth Margit gazdálkodási irodavezetı döntés után A Nagycsaládosok Dévaványai Egyesületével a szerzıdés december 18-án került aláírásra, a támogatás pedig 19-én át lett utalva az egyesület számlájára. 398/2012.(XII.13.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete úgy döntött, hogy Dévaványa évi Városnapi rendezvényének vendéglátói tevékenység biztosítása céljából pályázatot hirdet és egyetért a pályázati felhívás megjelentetésével az alábbiak szerint:

20 20 A képviselı-testület megbízta a polgármestert a határozatban foglaltak teljesítésével. Felelıs: Határidı: Pap Tibor polgármester Erdeiné Mucsi Márta intézményegység vezetı értelem szerint A képviselı-testület által hozott határozat egy példánya december 27-én megküldésre került Erdeiné Mucsi Márta intézményegység vezetı részére. A hirdetmény a Szuperinfó január 19-ei számában megjelent. 2/2013.(I.10.) Kt. hat. 1. A képviselı-testület Magyarország évi központi költségvetésérıl szóló évi CCIV. törvény aiban foglaltakra figyelemmel kinyilvánítja, hogy a költségvetési törvényben írt feltételekkel az adósságállománya Magyar Állam által történı átvállalását igénybe kívánja venni. 2. A képviselı-testület kijelenti, hogy az önkormányzat rendelkezik olyan betéttel vagy egyéb számlaköveteléssel, ami kifejezetten egy adott adósságelemhez kapcsolódik, vagy annak fedezetére, teljesítésének biztosításául szolgál. Kötelezettséget vállal arra, hogy a betét, vagy egyéb számlakövetelés összegét - legfeljebb az ahhoz kapcsolódó adósságelem átvállalással érintett mértéke szerinti arányos összegéig - az átvállalás napján az állam által megjelölt számlára átutalja. 3. A képviselı-testület kinyilvánítja, hogy a Polgári Törvénykönyvrıl szóló évi IV. törvény 332. alapján megállapodást kíván kötni a Magyar Állammal az önkormányzatot terhelı, az adósságátvállalással érintett adósságállománya átvállalásáról. 4. A képviselı-testület az adósságátvállalással összefüggésben felhatalmazza a polgármestert, hogy: a) megtegye a költségvetési törvény ai szerinti nyilatkozatokat és intézkedéseket; b) az átvállalással érintett adósság részét képezı, hitelviszonyt megtestesítı értékpapírokat a költségvetési törvény 72. (6) bekezdésére figyelemmel - az adott értékpapírban foglalt pénzügyi kötelezettségek tekintetében azonos feltételekkel - kölcsönjogviszonnyá alakítsa át; c) a költségvetési törvény 74. (5) és (6) bekezdése szerinti megállapodásokat kösse meg. 5. A képviselı-testület utasítja a polgármestert, hogy az adósságátvállalással kapcsolatos intézkedéseirıl a soron következı ülésén tájékoztassa a testületet. Határidı: június 28. Az adósságszolgálattal kapcsolatos adatszolgáltatási kötelezettségünknek a kötelezı dokumentumok feltöltésével a Magyar Államkincstár által mőködtetett rendszerben a megadott határidıre január 11. eleget tettünk.

21 21 A Magyar Államkincstár Békés Megyei Igazgatósága részére a nyilatkozatokat és a képviselı-testületi határozatot papíralapon is eljuttattuk. 3/2013.(I.10.) Kt. hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete csatlakozik Mezıberény Város Önkormányzat Képviselı-testülete 674/2012.(XII.21.) számú határozatában foglalt a nem dohányzók védelmérıl és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló évi XLII. törvény módosítására irányuló kezdeményezéséhez. A Képviselı-testület megbízta a polgármestert, hogy Mezıberény Város Önkormányzat Képviselı-testületét a döntésrıl értesítse. Határidı: január 25. A képviselı-testület által hozott határozat egy példánya január 15-én megküldésre került Siklósi István Mezıberény Város polgármestere részére. Kérem a jelentésem elfogadását. Dévaványa, január 22. Pap Tibor polgármester

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a december 15-én tartandó rendkívüli ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a december 15-én tartandó rendkívüli ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 464/2011.(XII.15.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a 2011. december 15-én tartandó rendkívüli ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1. Az orvosi ügyelet ellátásának

Részletesebben

Jelentés. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én tartandó ülésére, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.

Jelentés. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 29-én tartandó ülésére, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Jelentés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. március 29-én tartandó ülésére, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. 26/2012.(I.26.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat

Részletesebben

Elıterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének november 29-én tartandó ülésére

Elıterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének november 29-én tartandó ülésére Elıterjesztés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. november 29-én tartandó ülésére Tárgy: Az önkormányzat tulajdonát képezı 01631/25 hrsz-ú terület értékesítésre kijelölésérıl döntés

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a április 16-án tartandó rendkívüli ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a április 16-án tartandó rendkívüli ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 108/2014.(IV.16.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2014. április 16-án tartandó rendkívüli ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1. Dévaványa, Sport u. 5. szám alatti

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a október 27-én tartandó ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a október 27-én tartandó ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 370/2011.(X.27.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testülete a 2011. október 27-én tartandó ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1. Tájékoztató a temetı üzemeltetésérıl és a temetkezési

Részletesebben

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére

Egyéb elıterjesztés Békés Város Képviselı-testülete június 11-i rendkívüli ülésére Tárgy: A Múzeum köz 1. sz. ingatlan értékesítése Sorszám: 5 Elıkészítette: Véleményezı bizottság: Váczi Julianna osztályvezetı Gazdálkodási Osztály Dr. Farkas László jogi munkatárs Pénzügyi Bizottság Döntéshozatal

Részletesebben

Határozati Összesítı. Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Határozati Összesítı. Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 4/2012. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2012. 02. 28 -án tartott ülésén hozott határozatairól. 24/2012.(II.28.) sz. Ök. határozat

Részletesebben

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ

PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ PÁLYÁZATI DOKUMENTÁCIÓ Mellékletek: - képviselıtestületi határozat - áttekintı térképmásolat - tulajdoni lap másolat 1 Pályázati Felhívás Kadarkút Város Önkormányzata (székhelye:7530. Kadarkút, Petıfi

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 30. MELLÉKLET: 1 db. TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata adósságkonszolidációs eljárásának elfogadására E L İ T E R J E S Z T É S Szekszárd Megyei Jogú

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete által 2012. október 30-án megtartott nyilvános ülésen hozott határozatok

Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete által 2012. október 30-án megtartott nyilvános ülésen hozott határozatok Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete által 2012. október 30-án megtartott nyilvános ülésen hozott határozatok 74/2012. (X. 30.) határozata Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete elfogadja

Részletesebben

Elıterjesztés a május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése

Elıterjesztés a május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés a 2013. május 21-én tartandó rendkívüli Képviselı-testületi ülésre Tárgy: IV. számú felnıtt háziorvosi körzet mőködtetése Dr. Puskás György háziorvos 2013. május

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 Tisztelt Képviselı-testület! E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület június 25-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület június 25-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2009. június 25-én tartandó ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Tájékoztatom a Képviselő-testületet, hogy az önkormányzat tulajdonát képező kül-és beli, illetve gyepművelési

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

Előterjesztés. Az 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának részben történő állami átvállalásának végrehajtásához

Előterjesztés. Az 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának részben történő állami átvállalásának végrehajtásához Előterjesztés Az 5000 fő feletti önkormányzatok adósságának részben történő állami átvállalásának végrehajtásához Az Országgyűlés által elfogadott Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület 2014. február 27-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat!

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület 2014. február 27-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat! Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT a Képviselı-testület 2014. február 27-i rendkívüli ülésének jegyzıkönyvébıl Kihagyva a kihagyandókat! 17/2014. (II. 27.) ÖH. A Meserét Lajosmizsei Napközi Otthonos

Részletesebben

Zalaapáti Mővelıdési Ház évi közmővelıdési munkatervét, évi beszámolóját - az elıterjesztés szerint elfogadja.

Zalaapáti Mővelıdési Ház évi közmővelıdési munkatervét, évi beszámolóját - az elıterjesztés szerint elfogadja. 13/2012. /III. 01./ számú határozat: Zalaapáti Mővelıdési Ház 2012. évi közmővelıdési munkatervét, 2011. évi beszámolóját - az elıterjesztés szerint elfogadja. Felelıs: Pozsegovits Borbála Mőv. Ház vezetı

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŐLÉSÉNEK SZOCIÁLIS ÉS EGÉSZSÉGÜGYI BIZOTTSÁGA Elıterjesztés az SZMJVK Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2010. április 27- én tartandó ülésére Tárgy: Beszámoló a lejárt

Részletesebben

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t 28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t az Európai Uniós, Regionális Bizottság elıterjesztése az EU-s Hozományra vonatkozóan c. elıterjesztést zárt ülésen tárgyalja, mivel annak nyilvános ülésen

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. november 22-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak: Pap József alpolgármester dr. Kiss Attila képviselı Miovecz

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2011. szeptember 20. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 59/2011. (IX. 20.) CsKTT. 16-5633-4/2011 Tárgy: Csanytelek, Baross Gábor u. 2. sz. alatti ingatlan használatba vétele Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa megtárgyalta Csanytelek, Baross

Részletesebben

Jelentés. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 27-én tartandó ülésére, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról.

Jelentés. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 27-én tartandó ülésére, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Jelentés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. március 27-én tartandó ülésére, a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. 11/2008.(I.24.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat

Részletesebben

4/2008. (II. 29.) Önkormányzati Rendelet

4/2008. (II. 29.) Önkormányzati Rendelet ülésérıl készült könyvébıl: 4/2008. (II. 29.) Önkormányzati Rendelet Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testülete a Hajdúnánás Városi Önkormányzat 2007. évi költségvetésérıl szóló a 15/2007. (VI.

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának október 26. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának október 26. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 65/2011. (X. 26.) CsKTT. 16-7726-20/2011 Tárgy: Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Esélyegyenlıségi Helyzetelemzése és Programjának elfogadása A Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsa

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a képviselı-testületnek - a Sárospatak Város Önkormányzata

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati tulajdonú bérlakás hasznosításáról Tisztelt

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselő-testületének 2013. január 10-én megtartott rendkívüli ülésén a Városháza Tanácskozó Termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László

Részletesebben

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a március 18-án tartandó rendkívüli ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el:

Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a március 18-án tartandó rendkívüli ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 82/2010.(III.18.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2010. március 18-án tartandó rendkívüli ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1. A Dévaványa Strandfürdő Porta és

Részletesebben

Jelentés. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 25-én tartandó ülésére, a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról.

Jelentés. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének október 25-én tartandó ülésére, a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról. Jelentés Dévaványa Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. október 25-én tartandó ülésére, a lejárt határidejő határozatok végrehajtásáról. 166/2012.(V.31.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat

Részletesebben

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/

Nyirád Község Cigány Kisebbségi Önkormányzata Elnökétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/ ; 88/ 1. napirendi pont Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 9-8/2011. Tárgy: Tájékoztató a lejárt határidejő képviselı-testületi határozatok végrehajtásáról A Cigány Kisebbségi

Részletesebben

Az önkormányzati törvény fenti rendelkezése értelmében ezen elıterjesztés zárt ülés anyagát képezi

Az önkormányzati törvény fenti rendelkezése értelmében ezen elıterjesztés zárt ülés anyagát képezi A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 12. (4) bekezdés a.) pontja alapján a képviselı-testület zárt ülést tart: választás, kinevezés, felmentés, vezetıi megbízatás adása illetıleg visszavonása,

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS önkormányzati tulajdonú épületek társasházzá alakítására

ELİTERJESZTÉS önkormányzati tulajdonú épületek társasházzá alakítására Hajdúnánás Városi Önkormányzat POLGÁRMESTERÉTİL Száma: 13240-11/2012. 11. Elıkészítı: Füz Péterné vagyonkezelési és hasznosítási ügyintézı Az elıterjesztés törvényességi ellenırzıje: Dr. Kiss Imre jegyzı

Részletesebben

5 darab önkormányzati ingatlan üres, beköltözhetı forgalmi értékének jóváhagyásáról és a vételár megállapításáról

5 darab önkormányzati ingatlan üres, beköltözhetı forgalmi értékének jóváhagyásáról és a vételár megállapításáról HAJDÚNÁNÁS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R É T İ L 18. Száma: HAJ/7118-5/2018. Elıkészítı: Kórik-Jeles Mariann vagyonkezelési és hasznosítási ügyintézı Az elıterjesztés törvényességi ellenırzıje:

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v Kunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. április 1-én (pénteken) 13: 00 órakor tartott

Részletesebben

A Képviselı-testület felhatalmazza a polgármestert a módosított egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat aláírására.

A Képviselı-testület felhatalmazza a polgármestert a módosított egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat aláírására. 58/2011. /VIII. 30./ számú határozat: A Gábor Áron Általános Iskola és Óvoda Zalaapáti egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okiratát elfogadja. A Képviselı-testület felhatalmazza a polgármestert

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 24-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 24-i ülésére Elıterjesztés 16. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Belvízvédelmi rendszer fejlesztésével kapcsolatos pályázat lezárása Az elıterjesztést készítette:

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, Dr. Szántó Mária címzetes fıjegyzı

J E G Y Z İ K Ö N Y V. Nógrádi Zoltán polgármester, Csányi László alpolgármester, Dr. Szántó Mária címzetes fıjegyzı J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2011. július 22-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Sárrétudvari Közös Önkormányzati Hivatal /Kossuth u. 72./ hivatali helyiségében 2014. január 13-án, Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének nyilvános

Részletesebben

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L

P O L G Á R M E S T E R É T Ő L Hajdúnánás Városi Önkormányzat P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 6. Száma: 14273-7/2014. Elıkészítı: Kónya Brigitta önkormányzati és vagyonhasznosítási ügyintézı és Gonda Renáta vagyonkezelési és hasznosítási

Részletesebben

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı 70/2014. SZ. ELİTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 1. Elıterjesztı megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Elıterjesztı Szavazati arány Nyilvánosság Véleményezı polgármester egyszerő nyílt ülés

Részletesebben

38/2017. (IV. 25.) HATÁROZATA

38/2017. (IV. 25.) HATÁROZATA 1 J e l e n t é s Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. szeptember 20-i ülésének Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról Előterjesztő: Kardosné

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készül: Mórahalom város Képviselı-testületének 2011. október 17-én megtartott rendkívüli ülésén a Polgármesteri Hivatal Tanácskozó Termében Jelen vannak: Nógrádi Zoltán polgármester,

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült: a Kartal Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. június 10-én 18.30 órakor kezdıdı rendes testületi ülésén. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal tanácskozó

Részletesebben

CELLDÖMÖLKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

CELLDÖMÖLKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL könyvéből: 1/2013.(I.10.)sz. képviselőtestületi határozat: 1. A képviselő-testület Magyarország 2013. évi központi költségvetéséről szóló 2012. évi CCIV. törvény (továbbiakban: költségvetési törvény) 72-75.

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének március 21-i ülésére

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének március 21-i ülésére . Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. március 21-i ülésére Tárgy: A Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása Az elıterjesztést készítette:

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Polgármesteri beszámoló a társulásokban 2012. november 1. - 2013. október 15. között végzett tevékenységrıl,

Részletesebben

A Közgyőlés felkéri a Szekszárdi Vagyonkezelı Kft. ügyvezetıjét a változás cégnyilvántartásba történı átvezetésére.

A Közgyőlés felkéri a Szekszárdi Vagyonkezelı Kft. ügyvezetıjét a változás cégnyilvántartásba történı átvezetésére. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 238/2013.(X.31.) a Szekszárd Vagyonkezelı Kft. Felügyelı Bizottsági tagjának visszahívásáról Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Páty Község Önkormányzata Pénzügyi, Településfejlesztési, Ügyrendi és Környezetvédelmi Bizottságának, valamint Jóléti Bizottságának 2011. március 07-én (hétfın) 16.00 órai kezdettel

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 258. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat magasabb vezetıi megbízásra vonatkozó pályázati felhívások közzétételére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu BESZÁMOLÓ - a Képviselı-testületnek - a lejárt határidejő határozatok

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Polgármesteri Hivatal 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1., Pf.: 85., Tel.: 06-32/417-255 Ikt.szám: 40215/2005. J a v a s l a t háziorvosi ügyelet átszervezésére

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 2010. szeptember 9-i nyilvános ülésére

ELİTERJESZTÉS. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének. 2010. szeptember 9-i nyilvános ülésére 1. napirendi pont Nyirád Község Polgármesterétıl 8454 Nyirád, Szabadság u. 3. Tel./fax: 88/235-001; 88/506-070 e-mail: nyiradph@vnet.hu Ügyszám: 15-103/2010. Ügyintézı: Kovács Károlyné ELİTERJESZTÉS Nyirád

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2014. szeptember 10 - i nyilvános testületi ülésére a 7. sz. napirendi ponthoz Tárgy: Feladat ellátási szerzıdés

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Készült a Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2013. március 7-én - csütörtökön - de. 8,00 órakor megtartott r e n d k í v ü l i ülésérıl. A képviselı-testület rendkívüli

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-154/2011. Tárgy: Dózsa György Általános Iskola alapító okiratának módosítása

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu.

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu. SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - ingatlan tulajdonjogának

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

Előterjesztés a február 23-án tartandó Képviselő-testületi ülésre

Előterjesztés a február 23-án tartandó Képviselő-testületi ülésre Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés a 2012. február 23-án tartandó Képviselő-testületi ülésre Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 30/2012. (I.26.) Kt. határozatával úgy döntött, hogy

Részletesebben

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (24-26)

a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (24-26) Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 21-én megtartott rendkívüli ülésének: a.) Tárgysorozata b.) Jegyzőkönyve c.) Határozatai (24-26) T á rg ysoroza t 1.) Előterjesztés Balkány

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI.1377/2008 ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. szeptember 25-i ülésére Tárgy: Ingatlanhasznosítással összefüggı ügyek 5/2008 Döntés pályázatok

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására

TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 303. MELLÉKLET: - TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város közigazgatási területén közétkeztetési feladatok ellátására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz.

Bér Község Önkormányzata 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: sz. a 3045 Bér: Petıfi út 32 Tel, Fax: 32 486-027 Email: polghiv@ber.hu 9. sz. JEGYZİKÖNYV 2010. március 17.én megtartott ülésérıl. Az ülés helye: Tanácskozó-terme, 3045. Bér, Petıfi út 32. Készült: Bér: 2010

Részletesebben

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 174/2013. (VI.12.) önkormányzati határozata. Napirend megállapítása

Mezőkövesd Város Önkormányzata Képviselő-testületének 174/2013. (VI.12.) önkormányzati határozata. Napirend megállapítása 174/2013. (VI.12.) önkormányzati határozata Napirend megállapítása 1.) Adósságkonszolidáció végrehajtásához szükséges Képviselő-testületi döntés meghozatala Előadó: Dr. Fekete Zoltán Referens: Balog Lászlóné

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-1/2011. Tárgy: Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 7. szám alatti épületben

Részletesebben

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének január 14-én megtartott r e n d k í v ü l i ülésén hozott határozatai

Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének január 14-én megtartott r e n d k í v ü l i ülésén hozott határozatai Száma: 591-1/2014. Hajdúnánás Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 2014. január 14-én megtartott r e n d k í v ü l i ülésén hozott határozatai Határozat száma Határozat tárgya Kód 1/2014. (I. 14.)

Részletesebben

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól.

Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által án tartott ülésén hozott határozatairól. Pomáz Város Önkormányzata 14/2011. ÖTÜ. Határozati Összesítı Pomáz Város Önkormányzat Képviselı-testülete által 2011. 10. 18-án tartott ülésén hozott határozatairól. 163/2011. (X.18.)sz.Ök.határozat Pomáz

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

A Dévaványa-Ecsegfalva Intézményfenntartó Társulás által fenntartott Általános Mővelıdési Központ vezetıjének megbízása július 31-éig tart.

A Dévaványa-Ecsegfalva Intézményfenntartó Társulás által fenntartott Általános Mővelıdési Központ vezetıjének megbízása július 31-éig tart. Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés a 2013. március 28-án tartandó Képviselı-testületi ülésre Tárgy: Általános Mővelıdési Központ magasabb vezetı pályázati felhívásról döntés A Dévaványa-Ecsegfalva

Részletesebben

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011

Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: /2011 Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselı-testülete 8624 Balatonszárszó, Hısök tere l. Ügyiratszám: 307-29 /2011 JEGYZİKÖNYV a Képviselı-testület 2011. november 7-én tartott rendkívüli ülésérıl

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Halmi

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Kisfaludy

Részletesebben

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének december 13-i nyilvános ülésérıl december 13.

JEGYZİKÖNYV. Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének december 13-i nyilvános ülésérıl december 13. Ügyszám: 9-201/2012. JEGYZİKÖNYV 2012. december 13-i nyilvános ülésérıl 2012. december 13. Nyirád 2012 1 Jegyzıkönyv Készült: Az ülés helye: nyilvános ülésérıl Nyirád-Szıc Községek Körjegyzısége Nyirád,

Részletesebben

1/2013. (01.17.) Képviselő-testületi határozat

1/2013. (01.17.) Képviselő-testületi határozat 1/2013. (01.17.) Képviselő-testületi határozat Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete felkéri az Általános Iskola igazgatóját, hogy az állami és önkormányzati ünnepségeken, valamint rendezvényeken

Részletesebben

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2012. július 25. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl

Kivonat. mely készült a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának 2012. július 25. napján megtartott ülésének jegyzıkönyvébıl 49/2012. (VII. 25.) CsKTT. 16-8065-1/2012 Tárgy: Együttmőködési Megállapodás a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása, a Munkaszervezete és Csongrád Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatala között A

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 9341/2012. Elıterjesztés - a képviselı-testületneka Tiszáninneni Református

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejő közgyőlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekrıl

TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejő közgyőlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekrıl AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 60. MELLÉKLET: - db. TÁRGY: Beszámoló a lejárt határidejő közgyőlési határozatok végrehajtásáról, valamint a két ülés között történt fontosabb eseményekrıl E L İ T E R J E S

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2006. június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-12 / 2014. Sorszám: 5. ELİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. december 22-én tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

Kivonat! Határidı: A szerzıdések megkötése február 28. Felelıs:

Kivonat! Határidı: A szerzıdések megkötése február 28. Felelıs: Kivonat! Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének 23/2014.(II.20.) Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata adósságkonszolidációs eljárásának jóváhagyása I. 1) Szekszárd Megyei Jogú Város

Részletesebben

Dörgicse Község Önkormányzata Képviselı-testület JEGYİKÖNYV 2012. december 14. JEGYZİKÖNYV

Dörgicse Község Önkormányzata Képviselı-testület JEGYİKÖNYV 2012. december 14. JEGYZİKÖNYV 1 JEGYZİKÖNYV Készült: Dörgicse Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. december 14-én 9 órakor megkezdett ülésén. Az ülés helye: Körjegyzıség, 8244. Dörgicse, Fı u. 16. Jelen vannak: Kis-Pál

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SOSZÁMA: 204. MELLÉKLET: -1 db TÁRGY: Javaslat az Egészségügyi Gondnokság vezetıi állására pályázat kiírására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület március 20-i ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat!

Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT. a Képviselı-testület március 20-i ülésének jegyzıkönyvébıl. Kihagyva a kihagyandókat! Lajosmizse Város Önkormányzata KIVONAT a Képviselı-testület 2014. március 20-i ülésének könyvébıl Kihagyva a kihagyandókat! 38/2014. (III. 20.) ÖH. A Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal Alapító Okiratának

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S a Hajdúnánási Óvoda magasabb vezetıi álláshelyének betöltésére kiírt felhívásra beérkezett pályázatok elbírálásáról

E L İ T E R J E S Z T É S a Hajdúnánási Óvoda magasabb vezetıi álláshelyének betöltésére kiírt felhívásra beérkezett pályázatok elbírálásáról HAJDÚNÁNÁS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R É T Ő L 4. Száma: HAJ/11994-20/2018. Elıkészítı: Dr. Szombati Ágnes önkormányzati csoportvezetı Az elıterjesztés törvényességi ellenırzıje: Dr. Kiss

Részletesebben

M E G H Í V Ó november 6. (péntek) napjára 7.30 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom.

M E G H Í V Ó november 6. (péntek) napjára 7.30 órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 4/2007. (III. 21.) sz. rendelete 5. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Határozat: 9/2012.(I.26.) Kt.hat.

Határozat: 9/2012.(I.26.) Kt.hat. 9/2012.(I.26.) Kt.hat. Dévaványa Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 2012. január 26-án tartandó ülés napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1. Tájékoztató a közszolgáltatás helyzetéről a vezetékes

Részletesebben

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról

Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról Beszámoló a lejárt határidejő határozatokról 4/2009.(I.29.)Kt.sz. Javaslattevı Testület létrehozása Jánoshalma Város Képviselı-testülete a kitüntetı címek alapításáról és adományozásáról szóló 19/2008.

Részletesebben

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta:

K I V O N A T. Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9 igen szavazat alapján az alábbi határozatot hozta: Alsónémedi Polgármesteri Hivatal 2351 Alsónémedi, Fő út 58. K I V O N A T Alsónémedi Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete által 2018. augusztus 01-jén megtartott rendkívüli nyilvános ülésének

Részletesebben

HATÁROZATOK 2010.09.09.

HATÁROZATOK 2010.09.09. HATÁROZATOK 2010.09.09. 260/2010. (IX.09.) sz. KT határozat vis maior pályázat kivitelezésével a Kiszi-Kı Kft-t bízza meg bruttó 3.758. 750 Ft-ért. Határidı: 2010. szeptember 20. a szerzıdés aláírására

Részletesebben

Az önkormányzati törvény fenti rendelkezése értelmében ezen elıterjesztés zárt ülés anyagát képezi

Az önkormányzati törvény fenti rendelkezése értelmében ezen elıterjesztés zárt ülés anyagát képezi A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 12. (4) bekezdés a.) pontja alapján a képviselı-testület zárt ülést tart: választás, kinevezés, felmentés, vezetıi megbízatás adása illetıleg visszavonása,

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Elıterjesztés sorszáma: 239. MELLÉKLET: 2 TÁRGY: Javaslat külterületi ingatlan értékesítésére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2008. SZEPTEMBER 25-i ÜLÉSÉRE

Részletesebben

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 30-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete január 30-i soron következő ülésének jegyzőkönyvéből 1/2014. (I. 30.) önkormányzati testületi határozat a nemzetiségek jogairól szóló 2011. évi CLXXIX. törvény 80. (3) bekezdésében foglaltak alapján, figyelemmel az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS:

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS: ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉSEK. Kondoros Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testület február 2. napján tartandó rendkívüli üléséhez

ELŐTERJESZTÉSEK. Kondoros Nagyközségi Önkormányzat. Képviselő-testület február 2. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉSEK Kondoros Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testület 2012. február 2. napján tartandó rendkívüli üléséhez ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. február 2-i ülésére 1. napirendi pont

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. július 26-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Tündérkert

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 314. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat magasabb vezetıi megbízásra vonatkozó pályázati felhívások közzétételére E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. július 24-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Grassalkovich

Részletesebben

Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási megállapodás módosítására

Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási megállapodás módosítására Elıterjesztı: Dr. Faragó Péter Készítette: Dr. Guláné Bacsó Krisztina osztályvezetı Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási

Részletesebben