Az Év HR csapata 2007

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az Év HR csapata 2007"

Átírás

1 Az Év HR csapata 2007

2 1) CÉGBEMUTATÓ A Magyar Telekom Csoport tevékenysége révén három üzleti területet fed le: a vezetékes és mobilkommunikációs lakossági szolgáltatásokat, az üzleti ügyfeleknek nyújtott vállalati szolgáltatásokat, valamint a tartalom-, média- és más, nem hozzáférési szolgáltatásokat tartalmazó új üzleti területeket. A Magyar Telekom irányítási struktúrája az egyes ügyfélszegmensek alapján határozza meg a Csoport működési modelljét, amely három üzletágon, valamint a hálózati és informatikai infrastruktúrát menedzselő műszaki területen alapul. A Csoport Központ látja el a cégcsoport egészét érintő funkcionális (gazdasági, emberi erőforrás, stratégia, szabályozás, kommunikáció, belső ellenőrzés, biztonsági, jogi) területek feladatait. A fenti szervezeti felosztásnál a közvélemény sokkal inkább ismeri a T márkákat. A T-Com-ot elsősorban a vonalas telefonról ismerik, ami mellett percdíjas Internetet, ADSL-t, wi-fi-t (vezeték nélküli Internetet), számos értéknövelt szolgáltatást és innovatív üzleti megoldást kínál. A T-Online, a Magyar Telekom vezetékes Internet márkája, ám ide tartozik az ismert Origo, az IPTV, vagy az elektronikus piactér is. (Marketline) A T-Mobile Magyarországon közel 4,5 millió ügyfelével piacvezetőként, az ország egész területén 900 és 1800 MHz-es frekvencián nyújt minőségi GSM szolgáltatást, és az ország egyre több városában érhető el szélessávú 3G/HSDPA hálózata is. Előfizetéses és feltöltőkártyás ügyfelei számára teljes körű kereskedelmi MMS szolgáltatást, SMS alapú Mobilbank alkalmazást, illetve WAP, GPRS és Mobil Iroda szolgáltatást nyújt, e mellett pedig elsőként biztosította valódi szélessávú mobilinternetet és gyors adatátvitelt. A T-Systems a Magyar Telekom üzleti ügyfeleket kiszolgáló márkája, mely teljes körű távközlési, informatikai és outsourcing-kompetenciával rendelkezik, a kis- és középvállalatok, valamint a nagyvállalatok kiszolgálását végzi Magyarországon. A T-Systems ismeri és érti az üzleti piac céljait, elvárásait, ezért képes testre szabott megoldások kidolgozására. Végül a T-Kábel az eltelt évek alatt hazánk második legnagyobb, domináns, piacformáló kábeltelevíziós szolgáltatójává vált, amely országszerte, számos településen kínál hagyományos (analóg) kábeltelevíziós szolgáltatást, valamint területének nagy részén digitális kábeltelevíziós szolgáltatást, vezetékes telefont és - a T-Online által nyújtott - szélessávú Internet-hozzáférést.

3 Számokban a Magyar Telekomról: 2006-ban a bevételek 2,7%-kal, 490,3 milliárd forintról 503,6 milliárd forintra (2.007,7 millió euróra) nőttek. Az EBITDA 2,1%-kal, 203,0 milliárd forintra nőtt, az EBITDA ráta pedig 40,3% volt. Az üzleti tevékenységből származó nettó cash-flow nagymértékben, 150,5 milliárd forintról 176,3 milliárd forintra nőtt. (Forrás: üzleti jelentés 2006) A Magyar Telekom Csoport létszáma 2007 decemberében fő volt, ebből a Magyar Telekom Nyrt. létszáma 7008 főt tesz ki. A vállalatra jellemző a magasan kvalifikált munkaerő: az emberi erőforrás 53%-a rendelkezik felsőfokú, 45%-a középfokú, és 1%-a alapfokú végzettséggel. A teljes HR terület létszáma 2008 január 1-től 228 fő, ebből a HR partner (személyzeti) osztályok létszáma: 58 fő. A Magyar Telekom HR csapata négy nagy logikai egységre tagolódik, mely logikát követi a szervezeti felállás is: a HRS (HR stratégia), a HRD (HR fejlesztés) a HRP (HR partner) és a HRA (HR Adminisztráció) területeire. A HRS feladata a HR stratégiai partneri szerepének kialakítása, irányítása, beleértve a kultúrafejlesztést, és a szervezetfejlesztést is. A HRP feladata a dedikált szakmai terület támogatása személyügyi tevékenységek, munkaerő mozgás és szervezeti változások menedzselése, illetve képzés-menedzselés tekintetében. A HRD-be tartoznak a gazdálkodási, eszköz-fejlesztési, képzés-fejlesztési tevékenységek: személyi jellegű költség, és létszámtervezés, gazdálkodási szabályozások, bér és javadalmazási politika, szervezeti és működési szabályzat, szervezetfejlesztések előkészítése, koordinálása, felmérések, teljesítménymenedzsment rendszer, elismerési rendszerek, képzési stratégia kidolgozása, tehetségmenedzsment programok, stb. A HRA végzi az összes adminisztratív tevékenységet, mint a bérszámfejtés, munkaügyi feladatok, elszámolások, szociális-jóléti juttatások ügyintézése, de ide tartozik az ehr és a HR jogi támogatása is.

4 2) HR INNOVÁCIÓ Elektronikus ügyintézés a Magyar Telekom Nyrt. HR területén Előzmények A Magyar Telekom emberi erőforrás területének évekkel ezelőtt megfogalmazott jövőképének és stratégiájának egyik célja az üzleti élethez igazodó, magas szintű HR szolgáltatások nyújtása, ezen belül az elektronikus HR menedzsment felé történő előrehaladás. E cél megvalósítása érdekében épült ki a HR tevékenység informatikai támogatása, amely egyre nagyobb terülteket ölel fel. A HR informatikai támogatás középpontjában az SAP HR rendszer áll, amellyel jelenleg az anyavállalaton kívül további 11 tagvállalat HR adminisztrációs tevékenységét látjuk el. Az SAP HR-re épülve került kifejlesztésre a web alapú Reflex rendszer, amely Magyarországon egyedülállóan széles funkcionalitású és eszköztárú dolgozói önkiszolgáló rendszer. A fejlesztés indításakor a cél a papíralapú bérjegyzék kiváltása volt. Ezt követték a további fejlesztések, amelyek az egyoldalú, személyre szabott dolgozói tájékoztatások bővítésén túl lehetővé tették, hogy a dolgozók interaktív

5 módon adjanak válaszokat bizonyos kérdésekre, mint pl. bizonyos juttatáscsomagok felosztása, kérdőíves felmérések. Ezt követően a fejlesztési eszköztár workflow motorral történő bővítése széles lehetőséget nyitott a teljes folyamatokat átfogó elektronikus ügyintézésre. Új HR rendszerek 2007-ben A Magyar Telekom földrajzilag széttagolt, ezért a HR folyamatokban használt ügyiratoknak az érintett közreműködők között postai úton történő továbbítása jelentősen lassította az ügyintézés menetét ben a HR terület vezetése a munkaerőmozgással kapcsolatos információáramlás, az ügyintézői munka menetét gyorsító program kialakítását tűzte ki céljául, amely nemcsak az ügyintézői munkát könnyíti, de a hatalmas papírhalmazt is csökkenti (azonos témában minden ügyintézőnél többször megjelenő feljegyzések, nyomtatványok). A fenti cél megvalósításához elsőként a két legkritikusabb folyamatot választottuk ki: a munkaerő-felvételi ügyintézést és a leszerelőlap elkészítését. Mindkét folyamat a Reflex alkalmazásra épül, amelyet a workflow-val támogatott folyamathoz szükséges eszközökkel kiegészítettünk. Az elektronikus ügyintézési folyamat kidolgozásához szükség volt egy szerepkörönkénti ügyintézőket nyilvántartó alkalmazás kifejlesztésére is. Elektronikus munkaerő-felvételi ügyintézés Elektronikus folyamattal történik az új munkavállaló felvételi folyamatának kezelése a kiválasztott munkavállaló adatainak felvételi adatlapon történő rögzítésétől a munkaszerződés elkészítéséig. A felvételi folyamat során az ügyintézők a dolgozók adatait elektronikusan kitöltik, az SAP HR-ből kinyerhető, a betöltendő pozícióra vonatkozó adatok automatikusan megjelennek. A felvételi folyamat többszereplős, a következő szereplő elektronikus üzenetet kap arról, hogy feladata érkezett. Az elektronikus üzenetek vagy feladatot tartalmaznak, pl. munkahelyi vezetőnek jóvá kell hagynia, vagy tájékoztatást tartalmaz az érintettek részére, pl. a szociális juttatások osztály részére a juttatási csomag összeállításához. Az elektronikus beléptetés támogatja a felvételi dokumentumok automatikus előkészítését is. Az új szolgáltatás segítségével lényegesen lerövidült az új munkatársak felvételi adminisztrációjának ideje. Az űrlapok adattartalom minősége magas fokú, köszönhetően a pozíció jellemzők automata kitöltésének, hiányos adatlap kizárt a kötelezően kitöltendő mezők használatával.

6 A munkaerő-felvételi workflow segítségével 100 fő felvételét bonyolítjuk átlagosan havonta. A sokszereplős workflow teljes végigfutás rekordideje 1 óra 50 perc. Leszerelőlap elektronikus kitöltése A kilépő munkavállalók tartozásairól az információk összegyűjtése és a leszerelőlapon történő rögzítése korábban a kilépők számára többnapos túrát jelentett a vállalat különböző szervezeti egységei között. Az elektronikus folyamat során a leszerelő adatlap indításakor a munkaügyi ügyintéző a Reflexen kiválasztja a kilépő munkavállalót, beállítja a kilépés idejét. Ezt követően a kilépő munkavállaló szervezeti egysége, munkaköre, besorolása és egyéb juttatása alapján a Reflex Szerepkörkezelő Alkalmazás segítségével automatikusan meghatározza a kilépéssel kapcsolatban érintett valamennyi szereplőt. A szereplőket (ügyintézőket) három csoportba sorolhatjuk: A Reflexen választ várunk az adott dolgozó elszámolásával (tartozásaival, eszközeivel, stb.) kapcsolatban, valamint -ben tájékoztatjuk az adott szereplőt a várható kilépésről. A kilépő munkavállalónak kötelező jelleggel meg kell jelennie az adott szereplőnél (pl. szervezeti egység vezetője, vagy a munkaügyi ügyintéző). Az ide tartozó szereplők nem érintettek a Leszerelőlap workflowban. Csak értesítést küldünk a várható kilépésről. A workflow vezérlés és az értesítések alapján a kiléptetéssel kapcsolatos ügyintéző előre meg tudja állapítani, hogy van-e a kilépőnek tartozása, amit a végelszámoláskor a béréből le kell vonni, vagy le kell- e adnia valamilyen eszközt. A leszerelőlap már csak azokat az adatokat fogja tartalmazni az ügyintéző nevével és telephelyének címével, ahol elszámolás céljából a kilépő dolgozónak mindenképpen meg kell jelenni. Így megszűnik az a probléma, hogy feleslegesen kelljen bárhová elmenni. A munkaügyi ügyintézők kezét felszabadítottuk, akik eddig manuálisan állították össze a leszerelőlap tételeit folyamatosan kommunikálva, levelezve az érintett szereplőkkel. Néhány érdekes adat: 855 db leszerelőlap állt elő egy kiugró forgalmú hónapban, elektronikus szereplő visszajelzés /hó, tájékoztató automata üzenetek száma mail/hó, leggyorsabb leszerelőlap előállítás 2 óra 50 perc Szerepköröket kezelő alkalmazás

7 A Szerepköröket kezelő alkalmazás a Reflex-en, illetve az általa vezérelt workflow jellegű alkalmazásokban használt szerepkörök, a szerepkörökben érintett személyek, és ezen személyek érintettség szintjeit kezelő alkalmazás. Jelenleg 46 szerepkört kezelünk, mint pl. bérszámfejtési ügyintéző, TÜK Iratkezelő, munkavédelmi ügyintéző... Az ügyintézők felelősségi köre a Magyar Telekom összetett szervezeti felépítése miatt különböző szintű lehet, amelyet szintén ez az alkalmazás kezel. Egy ügyintéző felelőssége kiterjedhet a teljes vállalatra, szervezetekre, de a felelősség akár dolgozói mélységig is meghatározható. Ha a szereplők beállítása nem helyes, akkor a feladatok rossz címzetthez kerülnek, ezért az ügyintézőknek saját érdekük, hogy a szerepkörkezelő alkalmazásban a hozzárendeléseket élőn tartsák. Minden szerepkör dedikált képviselőinek joga van a rendszerhez a saját szerepkörnek megfelelő beállítások elvégzésére, így biztosított, hogy a szerepköri és ügyintézői háló aktuális marad a folyamatos változások közepette is, biztosítva a workflow-k zökkenőmentes működését. HR ügyintézőim A Szerepköröket kezelő alkalmazás további hozadéka, hogy a Reflexen megjeleníthetővé váltak a dolgozók számára a saját, mindig aktuális HR-es ügyintézői bérszámfejtő, munkaügyi, szociálpolitikai stb. ügyintézők. Ez a megoldás a HR szervezettel való kapcsolattartást nagymértékben megkönnyíti. Új alkalmazások elfogadottsága A munkatársak a reflex felületen egyedi személyes információkhoz juthatnak (bérjegyzék, személyes és munkaviszony adatok, értesítések, ), interaktív módon egyszerűbben intézhetik a HR-rel kapcsolatos ügyeiket (telekommunikációs kedvezmény felosztás, étkezési utalvány-típus választás, ), workflow támogatással gyorsított módon komplex folyamatkezelés történhet (munkabér előleg igénylés, nyilatkozatok megtétele, ). A Reflex alkalmazás komplex szolgáltatás és ügyintézési szolgáltatás csomagjai mára a dolgozói elégedettségi felmérések és a munkatársak személyes visszajelzései alapján a HR terület kedvelt, napi szinten alkalmazott és elismert szolgáltatása. A kétévente elvégzett ügyfél-elégedettségi felmérésének eredménye is rendre ezt igazolja vissza. Alkalmazott módszerek előnyei Az ehr általunk alkalmazott módszereinek fejlesztése és bővítése során számos rendkívül pozitív hozadék keletkezett elsősorban az ügyfeleink számára

8 (munkatársi kényelmi-, információs- és ügyintézői funkciók használata), másrészt a HR terület számára (átlátható, gyors, költség-hatékony ügyintézés). Néhány fő előny: Új kommunikációs csatornaként meggyorsítja és szélesíti a HR információk áramlását Papírok kiváltásával hatékonnyá teszi az ügyek intézését, ennek előnyeit nem csak a HR terület, hanem a HR szolgáltatásokat igénybevevő ügyfeleink is élvezik. Működési költséget takarítunk meg (több millió Ft papír-, toner-, postázás költség), és élőmunka ráfordítást csökkentünk. Korszerű, egyszerűen kezelhető felületek, átlátható ügymenet A sztenderdizált folyamatkezelésből adódó működésbiztonság, a beépített ellenőrzések biztosítják a hibamentességet Biztonságos adatmegjelenítés és adatkezelés, a munkatársak bármely a vállalati hálózatot elérő számítógépről intézhetik a felületen HR ügyeiket, akár otthonról is. Hozzájárulás a munkatársi elégedettség növeléséhez

Szállodavállalatok irányítási eszközei. Master of Arts International Hotel (Companies) Management

Szállodavállalatok irányítási eszközei. Master of Arts International Hotel (Companies) Management 1 Master of Arts International Hotel (Companies) Management 9. Szállodavállalatok emberi erőforrás gazdálkodás irányítása Cél, az emberi erőforrás gazdálkodás szállodavállalati szintű irányításának áttekintése

Részletesebben

XI. Az EEM informatikai támogatása

XI. Az EEM informatikai támogatása BBTE, Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi kar, Szatmárnémeti egyetemi kirendeltség XI. Az EEM informatikai támogatása Emberi Erőforrás Menedzsment 2013 Január 12 Gál Márk PhD Közigazgatási

Részletesebben

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat. önkormányzati közérdekű bejelentéseket kezelő rendszer kidolgozása és bevezetése

Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat. önkormányzati közérdekű bejelentéseket kezelő rendszer kidolgozása és bevezetése Budapest Főváros XIII. Kerületi Önkormányzat önkormányzati közérdekű bejelentéseket kezelő rendszer kidolgozása és bevezetése Miről lesz szó? Ezek vagyunk Mit gondolunk a minőségről? Mit gondolunk az innovációról?

Részletesebben

Tanulmány az önkormányzat ügyfélközpontúvá történő átalakítására

Tanulmány az önkormányzat ügyfélközpontúvá történő átalakítására Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/B-2008-0016 Tanulmány az önkormányzat ügyfélközpontúvá történő átalakítására Budapest Főváros XVI.

Részletesebben

Cafeteria szolgáltatások

Cafeteria szolgáltatások Cafeteria szolgáltatások Teljes körű cafeteria rendszer építés, tanácsadás. Nyilvántartó rendszer A Quick.Cafe elsősorban a munkavállalók cafeteria választásának megkön nyítését szolgáló szoftver. Interneten,

Részletesebben

TÁMOP kiemelt projekt. Központi szociális információs fejlesztések a szociális szolgáltatások modernizációja keretében

TÁMOP kiemelt projekt. Központi szociális információs fejlesztések a szociális szolgáltatások modernizációja keretében TÁMOP 5.4.2 kiemelt projekt Központi szociális információs fejlesztések a szociális szolgáltatások modernizációja keretében Kovács Ibolya - Vincze Viktória Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Az információ

Részletesebben

Partnerségben az üzlettel

Partnerségben az üzlettel Partnerségben az üzlettel A Magyar Telekom pályázik az Év HR csapata 2009 címre 2010. 02. 12. Pályázati adatlap Az év HR csapata 2009 Cég neve: Magyar Telekom Cím: 1013, Budapest, Krisztina krt. 55. HR

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

Migrációs Projektek. Citibank HR Szolgáltató Központ. Bozsik Melinda Transitions Project Manager. 2013. május 16.

Migrációs Projektek. Citibank HR Szolgáltató Központ. Bozsik Melinda Transitions Project Manager. 2013. május 16. Migrációs Projektek Citibank HR Szolgáltató Központ Bozsik Melinda Transitions Project Manager 2013. május 16. Tartalom Citibank Szolgáltató Központ Általános bemutató Citibank HR Szolgáltató Központ Általános

Részletesebben

Az Indecs rendszer. Kockázat- és követeléskezelés nagyvállalati környezetben

Az Indecs rendszer. Kockázat- és követeléskezelés nagyvállalati környezetben Késmárki Szoftverfejlesztő Kft Budapest, Cházár András utca 18. Tel.: +36 (1) 794-9199 Mobil: +36 (20) 319-0612 Web: www.kesmarki.com Az Indecs rendszer Kockázat- és követeléskezelés nagyvállalati környezetben

Részletesebben

Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Magyar Telekom Távközlési Nyilvánosan Működő Részvénytársaság Előterjesztés a Magyar Telekom Nyrt. Közgyűlése részére Tárgy: Az Igazgatóság jelentése a Magyar Telekom Nyrt. ügyvezetéséről, a társaság és

Részletesebben

Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004.

Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004. Elsőa piacon, elsőa Legjobb Munkahelyek között 2004. T-Mobile Magyarország - a piacvezető mobil szolgáltató 19.38% 47.19% TMM Pannon Vodafone 33.43% 2004.október 2 Életutunk a technológiai kiválóságtól

Részletesebben

Miért fontos a Cafeteria?

Miért fontos a Cafeteria? A cafeteria jövője Miért fontos a Cafeteria? Az utalványok a munkáltatók szemszögéből: A munkáltatók 79%- a egyetért, hogy az utalványok által a dolgozók motivációja növelhető. MOTIVÁCIÓ = TELJESÍTMÉNY

Részletesebben

Papír helyett elektronikus űrlap. Szabadság és interaktivitás az űrlapkezelésben

Papír helyett elektronikus űrlap. Szabadság és interaktivitás az űrlapkezelésben Papír helyett elektronikus űrlap Szabadság és interaktivitás az űrlapkezelésben Csamangó András SAP tanácsadó Creative 4U Kft., Budapest 2010 Bemutatás 2002-ben alakult SAP Service Partner fő tevékenység:

Részletesebben

Teljes körűen elektronizált közigazgatás: ÁLOM VAGY REALITÁS? november 9. Nagy Lajos közszolgáltatási elnökhelyettes. kekkh

Teljes körűen elektronizált közigazgatás: ÁLOM VAGY REALITÁS? november 9. Nagy Lajos közszolgáltatási elnökhelyettes. kekkh Teljes körűen elektronizált közigazgatás: ÁLOM VAGY REALITÁS? 2016. november 9. Nagy Lajos közszolgáltatási elnökhelyettes kekkh Elektronizálás a SZEÜSZ-ök segítségével Szabályozott Elektronikus Ügyintézési

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban. Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap február 13.

Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban. Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap február 13. Elektronikus ügyintézés a hatósági eljárásokban Modern Vállalkozások Programja Digitális KKV Nap 2019. február 13. Az elektronikus ügyintés kiterjesztésének célja: a szervek és ügyfelek adminisztratív

Részletesebben

Testre szabható cafeteria megoldások

Testre szabható cafeteria megoldások Testre szabható cafeteria megoldások teljesítmény Növelje vállalata teljesítményét, és csökkentse HR adminisztrációját a Sodexo megoldásával! A különböző szolgáltató, illetve gyártó tevékenységet végző

Részletesebben

GAZDASÁGI INFORMATIKUS

GAZDASÁGI INFORMATIKUS GAZDASÁGI INFORMATIKUS 7. szakmacsoport Informatikus szakképesítésének elágazása OKJ SZÁM: 54 481 04 0010 54 01 Számítógépet kezel, szoftvereket használ Munkaszervezéssel kapcsolatos tevékenységet végez

Részletesebben

Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú továbbképzési szak

Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú továbbképzési szak Emberi erőforrás gazdálkodás és közszolgálati életpálya Új Közszolgálati Életpálya ÁROP-2.2.17-2012-2013-0001 Képzési tartalmak fejlesztése felhasználói igények alapján Közszolgálati humán szervező szakirányú

Részletesebben

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása

Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása Városi tömegközlekedés és utastájékoztatás szoftver támogatása 1. Általános célkitűzések: A kisvárosi helyi tömegközlekedés igényeit maximálisan kielégítő hardver és szoftver környezet létrehozása. A struktúra

Részletesebben

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA GINOP-5.2.4-16 2018.05.23. ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM SZÉCHENYI ISTVÁN SZAKGIMNÁZIUMA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA

Részletesebben

A KORMÁNYZATI ÉRKEZTETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA

A KORMÁNYZATI ÉRKEZTETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA A KORMÁNYZATI ÉRKEZTETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA Dr. Magyariné dr. Nagy Edit helyettes államtitkár 2014. november 06. Közpolitikai cél: közigazgatás hatékonyságának növelése E-közigazgatási szolgáltatások körének

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre Ügyviteli titkár szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 54 346 02 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai

Részletesebben

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved.

+36 20 316 6766 mail@adatkezelo.hu www.adatkezelo.hu 2015 Első Hazai Adatkezelő Kft. All Rights Reserved. Rólunk Az Első Hazai Adatkezelő Kft. contact center, HR és tréning, munkaerő-kölcsönzés valamint facility management szolgáltatások nyújtásával áll Megbízói rendelkezésére. A rábízott feladatokat 2002

Részletesebben

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére.

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. HASZNÁLATI ESETEK KATALÓGUSA Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. A Yammer használati eseteinek katalógusa

Részletesebben

Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére?

Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére? Hogyan használjuk ki a digitális HR lehetőségeit a munkaidő nyilvántartás kihívásainak kezelésére? DR. MESTER CSABA ÜGYVEZETŐ IGAZGATÓ 2017. NOVEMBER 14. Kik vagyunk? Szoftverfejlesztő és tanácsadó cég

Részletesebben

LAKOSSÁGI INTERNET-HASZNÁLAT 2006

LAKOSSÁGI INTERNET-HASZNÁLAT 2006 LAKOSSÁGI INTERNET-HASZNÁLAT 2006 A felmérés módszertana adatfelvétel november 25-e és december 8-a között személyes interjúkkal a válaszadók lakásán Az adatfelvételt a Medián kft. kérdezőbiztosai végezték

Részletesebben

Hálózatok állapotfelmérése - Integrált informatikai rendszer bevezetése az ELMŰ ÉMÁSZ társaságcsoportnál

Hálózatok állapotfelmérése - Integrált informatikai rendszer bevezetése az ELMŰ ÉMÁSZ társaságcsoportnál Hálózatok állapotfelmérése - Integrált informatikai rendszer bevezetése az ELMŰ ÉMÁSZ társaságcsoportnál Orlay Imre, műszaki szakértő, ÉMÁSZ Hálózati Kft. Szécsy Tamás, vezető rendszertervező, GEOMETRIA

Részletesebben

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068

KOMMUNIKÁCIÓS TERV. Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése ÁROP-1.A.2/A-2008-0068 KOMMUNIKÁCIÓS TERV Tét Város Polgármesteri Hivatalának komplex szervezetfejlesztése 1. Helyzetelemzés Tét Város Önkormányzatának legfontosabb szerve a képviselő-testület, amely az önkormányzat működésével,

Részletesebben

MEE 56_DÉMÁSZ_BG_20090910 2009. szeptember 10. Oldal: 1.

MEE 56_DÉMÁSZ_BG_20090910 2009. szeptember 10. Oldal: 1. Oldal: 1. DÉMÁSZ MIRTUSZ munkairányító rendszer alapú üzleti folyamat integráció. Benke Gábor MEE 56. Vándorgyűlés Balatonalmádi 2009.09 Oldal: 2. TARTALOM Miért fontos az üzleti folyamatok integrációja?

Részletesebben

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK. Unio Tender Europa Kft.

PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK. Unio Tender Europa Kft. PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Unio Tender Europa Kft. Miről lesz szó? I. Általános szabályok az ÚSZT vállalkozásfejlesztési pályázataira vonatkozóan II. III. IV. Célok, tények az ÚSZT-ről Jelenleg nyitva álló

Részletesebben

GO-HUMAN. Cégbemutató. A humánerőforrás a mi szakterületünk.

GO-HUMAN. Cégbemutató. A humánerőforrás a mi szakterületünk. Cégbemutató A humánerőforrás a mi szakterületünk. MUNKAERŐ-KÖLCSÖNZÉS Mi a munkaerő-kölcsönzés? A munkaerő-kölcsönzés a legelterjedtebb atipikus foglalkoztatási forma, melynek keretében a foglalkoztató

Részletesebben

Az ilex - The Corporate Law Centre fő jellemzői

Az ilex - The Corporate Law Centre fő jellemzői www.ilexsystems.com Az ilex - The Corporate Law Centre fő jellemzői Mi az ilex? Az ilex elsősorban közepes és nagyvállalatok részére fejlesztett Intelligens jogi szolgáltató rendszer, mely képes összefogni,

Részletesebben

IRÁNYMUTATÁS A SZOLGÁLTATÁSOK ÉS LÉTESÍTMÉNYEK MINIMUMLISTÁJÁRÓL EBA/GL/2015/ Iránymutatások

IRÁNYMUTATÁS A SZOLGÁLTATÁSOK ÉS LÉTESÍTMÉNYEK MINIMUMLISTÁJÁRÓL EBA/GL/2015/ Iránymutatások EBA/GL/2015/06 06.08.2015 Iránymutatások a 2014/59/EU irányelv 65. cikkének (5) bekezdése értelmében azon szolgáltatások és létesítmények minimumlistájáról, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az átvevő fél

Részletesebben

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék

Output menedzsment felmérés. Tartalomjegyzék Összefoglaló Output menedzsment felmérés 2009.11.12. Alerant Zrt. Tartalomjegyzék 1. A kutatásról... 3 2. A célcsoport meghatározása... 3 2.1 Célszervezetek... 3 2.2 Célszemélyek... 3 3. Eredmények...

Részletesebben

A Magyar Posta aktualitásai és jövőképe. Előadó: Rajnai Attila vezérigazgató-helyettes

A Magyar Posta aktualitásai és jövőképe. Előadó: Rajnai Attila vezérigazgató-helyettes A Magyar Posta aktualitásai és jövőképe Előadó: Rajnai Attila vezérigazgató-helyettes 1 Magyar Posta aktuális adatai 2 Árbevétel megoszlás 2011 Kb. a tevékenységek 1/5-e ÁFA-köteles Pénzforgalom 13% Egyéb

Részletesebben

STRATÉGIAI EMBERI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL

STRATÉGIAI EMBERI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL STRATÉGIAI EMBERI ERŐFORRÁS GAZDÁLKODÁS GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL (ÁROP-1.A.5-2013-2013-0030 GYÖNGYÖS VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE ) Gyöngyös, 2014. december 4-5. Az áttekintő vizsgálat

Részletesebben

Vállalat- és vállalkozás irányítás a Memorial Szo7verrel május 11. Tapolca Szilágyi László

Vállalat- és vállalkozás irányítás a Memorial Szo7verrel május 11. Tapolca Szilágyi László Vállalat- és vállalkozás irányítás a Memorial Szo7verrel 2019. május 11. Tapolca Szilágyi László A szakmával közösen fejlesztett szoftver Akár üzemeltet, akár szolgáltat, időt és munkát takarít meg a program

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával

2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával Lean HR Est 2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem 1093 Budapest, Fővám tér 8., III. előadó Időpont:

Részletesebben

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek 2 Változás sebessége A gazdasági átalakulás nehezen követi a technológiai fejlődést Technológiai változás

Részletesebben

CAFETERIA A nyugdíj és egészségbiztosítás finanszírozása a cafeteria-rendszeren keresztül. VII. Soproni Pénzügyi Napok 2013. szeptember 26-27.

CAFETERIA A nyugdíj és egészségbiztosítás finanszírozása a cafeteria-rendszeren keresztül. VII. Soproni Pénzügyi Napok 2013. szeptember 26-27. CAFETERIA A nyugdíj és egészségbiztosítás finanszírozása a cafeteria-rendszeren keresztül VII. Soproni Pénzügyi Napok 2013. szeptember 26-27. Soft Consulting Hungary Zrt. Alapítás - 1998 250 millió árbevétel

Részletesebben

HRBEST pályázat. K&H videó selfie-állásinterjú

HRBEST pályázat. K&H videó selfie-állásinterjú HRBEST pályázat K&H videó selfie-állásinterjú a K&H Csoport stratégiája célunk, hogy megkönnyítsük ügyfeleink és munkatársaink mindennapjait felkészüljünk a digitalizációra reagáljunk a változó ügyféligényekre

Részletesebben

ADOMÁNYOZÁS CÉGES SZEMMEL AVAGY KIVEL? MIKOR? MIÉRT? HOGYAN? Budapest, 2014. március 20.

ADOMÁNYOZÁS CÉGES SZEMMEL AVAGY KIVEL? MIKOR? MIÉRT? HOGYAN? Budapest, 2014. március 20. ADOMÁNYOZÁS CÉGES SZEMMEL AVAGY KIVEL? MIKOR? MIÉRT? HOGYAN? Budapest, 2014. március 20. Vállalatokkal szembeni percepciók 2 OK, de túl kell élni 3 TARTALOM 1. Percepciók 2. Túlélés 3. Keretek, amik között

Részletesebben

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez.

Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. Schindler Útmutató A cél meghatározása. Az út kijelölése. Stratégiai iránymutatás a felvonó és mozgólépcső piacon való siker eléréséhez. 2 l Schindler Útmutató Kötelezettségvállalásunk Kedves Kollégák,

Részletesebben

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön

Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön Új lehetőségek a GOP-ban Magyarországon és külföldön 2 Tartalomjegyzék 1) Forrásbevonás stratégia megvalósításához 2) Piaci megjelenés támogatása (GOP 3.3.3) 3) Komplex technológiai fejlesztés és foglalkoztatás

Részletesebben

Az Igazgatóság jelentése a Magyar Telekom Nyrt. ügyvezetéséről, a évi üzleti tevékenységéről, üzletpolitikájáról, vagyoni helyzetéről

Az Igazgatóság jelentése a Magyar Telekom Nyrt. ügyvezetéséről, a évi üzleti tevékenységéről, üzletpolitikájáról, vagyoni helyzetéről ELŐTERJESZTÉS A MAGYAR TELEKOM NYRT. KÖZGYŰLÉSE RÉSZÉRE Az Igazgatóság jelentése a Magyar Telekom Nyrt. ügyvezetéséről, a Társaság és a Magyar Telekom Csoport 214. évi üzleti tevékenységéről, üzletpolitikájáról,

Részletesebben

Társasági képzések az üzleti stratégia szolgálatában

Társasági képzések az üzleti stratégia szolgálatában Társasági képzések az üzleti stratégia szolgálatában Budapest, 2010. március 25. PSZE HR Szakmai nap Előadó: Kalocsai Katalin Oktatási Központ Alapok A humán n tőke t elemei képzettség végzett munkával

Részletesebben

Tesztmérnök: tesztautomatizálási mérnök Feladat: Elvárások: Előnyt jelent: Beágyazott rendszer tesztmérnök beágyazott rendszer tesztmérnök Feladat:

Tesztmérnök: tesztautomatizálási mérnök Feladat: Elvárások: Előnyt jelent: Beágyazott rendszer tesztmérnök beágyazott rendszer tesztmérnök Feladat: Tesztmérnök: Új munkatársakat keresünk tesztautomatizálási mérnök pozícióba. Várjuk a téma iránt elkötelezett, nyitott és motivált kollégák jelentkezését, tapasztalt, illetve kevésbé tapasztalt jelöltek

Részletesebben

IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció

IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció IV/1. sz. melléklet: Vállalati CRM, értékesítési terület funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2.1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza

Részletesebben

MRP Munkavállalói Résztulajdonosi Program

MRP Munkavállalói Résztulajdonosi Program MRP Munkavállalói Résztulajdonosi Program Tartalom Mi az MRP? 4 Az MRP működése 5 Gyakorlati megfontolások 6 Adózási előnyök 7 Az MRP kialakításának és működtetésének folyamata 8 Megközelítésünk - teljes

Részletesebben

GroupBy. by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS

GroupBy. by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS GroupBy by RÉGENS RÉGENS LOGISTICS GYŰJTŐ DARABÁRU SZÁLLÍTMÁNYOZÁS GroupBy JELLEMZŐK A GroupBy program a gyűjtőpontok közötti szállítási feladatok kezelésére optimalizált, annak minden járulékos adminisztrációs

Részletesebben

SZERVEZETI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZERBEN TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK KIALAKÍTÁSA TÁMOP 6.2.5 B

SZERVEZETI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZERBEN TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK KIALAKÍTÁSA TÁMOP 6.2.5 B SZERVEZETI HATÉKONYSÁG FEJLESZTÉSE AZ EGÉSZSÉGÜGYI ELLÁTÓRENDSZERBEN TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK KIALAKÍTÁSA TÁMOP 6.2.5 B KONFERENCIA AZ EGÉSZSÉGESEBB EGÉSZSÉGÜGYÉRT 2015 06 30 Egységesen eredményesebben

Részletesebben

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE

MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Miskolc, 2016 8.9. számú Egyetemi Szabályzat MISKOLCI EGYETEM HUMÁNERŐFORRÁS OSZTÁLY ÜGYRENDJE Készült 8 példányban 1. sorszámú, változás átvezetésére

Részletesebben

Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás

Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás Infinety Online Média és Marketing Kft. Általános bemutatkozás Tartalom 1 Kik vagyunk, mit csinálunk 2 Mennyi látogatót érünk el 3 Szolgáltatásaink médiapartnereink részére 4 Miért csináljuk 5 Médiapartnereink

Részletesebben

Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete

Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete Közzétételi lista a 2011. évi CXII. törvény 1. melléklete szerinti adattartalommal. I. Szervezeti, személyzeti adatok Adat

Részletesebben

A Hivatal érvényben lévő alábbi dokumentumok létrehozása, szinkronizálása szükséges

A Hivatal érvényben lévő alábbi dokumentumok létrehozása, szinkronizálása szükséges Informatikai Biztonsági feladatok: Fizikai biztonsági környezet felmérése Logikai biztonsági környezet felmérése Adminisztratív biztonsági környezet felmérése Helyzetjelentés Intézkedési terv (fizikai,

Részletesebben

A cégünk. Hogyan űködhetnénk együtt?

A cégünk. Hogyan űködhetnénk együtt? A cégünk Hogyan űködhetnénk együtt? Mi a munkánk célja? Az innováció ereje hajt minket - egyre jobb BPO megoldások felfedezésére és az ügyfeleinket sikerre vezető tanácsadás nyújtására. Értékeink erős

Részletesebben

HR ügyintéző FŐBB FELADATOK:

HR ügyintéző FŐBB FELADATOK: HR ügyintéző az intézmény munkavállalóinak munkaügyi adminisztrációjában való részvétel; személyügyi nyilvántartásban lévő adatok naprakészen tartása; HR tevékenységgel kapcsolatos adminisztratív feladatok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A MAGYAR TELEKOM NYRT. KÖZGYŰLÉSE RÉSZÉRE

ELŐTERJESZTÉS A MAGYAR TELEKOM NYRT. KÖZGYŰLÉSE RÉSZÉRE ELŐTERJESZTÉS A MAGYAR TELEKOM NYRT. KÖZGYŰLÉSE RÉSZÉRE Az igazgatóság jelentése A magyar telekom nyrt. ügyvezetéséről, A társaság és A magyar telekom Csoport 213. évi üzleti tevékenységéről, üzletpolitikájáról,

Részletesebben

Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny!

Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny! Képzés > Hatékonyság > Versenyelőny! Avagy mit, hogyan és miből képezzünk, hogy a 21. század kihívásai közepette is megőrizzük versenyképességünket A Nemzeti Munkaügyi Hivatal Szak- és Felnőttképzési Igazgatósága

Részletesebben

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val)

Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) Leolvasói rendszer kialakításának koncepciója ipari mobil eszközökkel (ipari PDA-val) A leolvasási feladat AS Szerver DB Számlázási, ügyfélszolgálati adatbázis Adatgyűjtő szerver Mobil adatgyűjtő AS szerver

Részletesebben

Informatika és növekedés. Pongrácz Ferenc ügyvezető igazgató, IBM ISC Magyarország Kft., az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke

Informatika és növekedés. Pongrácz Ferenc ügyvezető igazgató, IBM ISC Magyarország Kft., az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke Informatika és növekedés Pongrácz Ferenc ügyvezető igazgató, IBM ISC Magyarország Kft., az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke Honnan jön a lendület? Az Infokommunikációs iparág adja!* 1 2 3 Permanens

Részletesebben

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA

GINOP GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA SZÉCHENYI PROGRAMIRODA KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 GINOP-5.2.4-16 GYAKORNOKI PROGRAM PÁLYAKEZDŐK TÁMOGATÁSÁRA TÁMOGATÁST IGÉNYLŐK KÖRE Magyarországi székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező mikro-, kis-,

Részletesebben

INFORMATIKAI ÚJDONSÁGOK A 2014-2020-AS PROGRAMOZÁSI IDŐSZAKBAN (TÓTH TAMÁS LAPOSA TAMÁS)

INFORMATIKAI ÚJDONSÁGOK A 2014-2020-AS PROGRAMOZÁSI IDŐSZAKBAN (TÓTH TAMÁS LAPOSA TAMÁS) INFORMATIKAI ÚJDONSÁGOK A 2014-2020-AS PROGRAMOZÁSI IDŐSZAKBAN (TÓTH TAMÁS LAPOSA TAMÁS) ELŐADÁS TARTALMA - SZABÁLYOZÁS VÁLTOZÁSOK - TÁMOGATÁS MENEDZSMENT INFORMATIKAI MEGOLDÁSA A 272/2014. (XI. 5.) KORM.

Részletesebben

PRO PUBLICO BONO PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI TAPASZTALATAI

PRO PUBLICO BONO PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI TAPASZTALATAI PRO PUBLICO BONO PROJEKT MEGVALÓSÍTÁSI TAPASZTALATAI TEMATIKA Projekt indokoltsága; Vállalt feladatok; Feladatok végrehajtásának rövid bemutatása; Elért eredmények; Tapasztalatok összegzése. PROJEKT INDOKOLTSÁGA

Részletesebben

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján

Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján Szervezetfejlesztés Nagykőrös Város Önkormányzatánál az ÁROP 3.A.2-2013-2013-0035 számú pályázat alapján ÁROP 2007-3.A.1. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése a Közép-magyarországi régióban című

Részletesebben

A világ legkisebb bankfiókja

A világ legkisebb bankfiókja A világ legkisebb bankfiókja 1. Mobilbank - a folyamatos fejlődés története 2. Mit hoz a holnap? 3. A mobilfizetésről röviden 4. Együttműködési modellek Tartalom 5. Egy működő hazai példa és tanulságai

Részletesebben

Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management

Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management Vállalati folyamatok támogatása ELO-val Beszerzés management Leitereg Miklós junior tanácsadó Budapest, 2011. október 4. A PREZENTÁCIÓ CÉLJA A prezentáció célja A beszerzési folyamat áttekintése ELO technikák

Részletesebben

SZEMÉLYÜGYI OSZTÁLY. Szervezeti egység neve: Személyi Osztály. Osztályvezető: Nagyné Berecz Györgyi. Cím: 1102 Budapest, Szent László tér 29.

SZEMÉLYÜGYI OSZTÁLY. Szervezeti egység neve: Személyi Osztály. Osztályvezető: Nagyné Berecz Györgyi. Cím: 1102 Budapest, Szent László tér 29. Szervezeti egység neve: Személyi Osztály Osztályvezető: Nagyné Berecz Györgyi Cím: 1102 Budapest, Szent László tér 29. Telefon: 433 81 58 E-mail hivatal@kobanya.hu Honlap: 1 / 6 www.kobanya.hu Személyügyi

Részletesebben

Erőforrás gazdálkodás a bevetésirányításban

Erőforrás gazdálkodás a bevetésirányításban Professzionális Mobiltávközlési Nap 2009 Új utakon az EDR Erőforrás gazdálkodás a bevetésirányításban Fornax ZRt. Nagy Zoltán Vezérigazgató helyettes Budapest, 2009. április 9. Tartalom 1. Kézzelfogható

Részletesebben

Gara Péter, senior technikai tanácsadó. Identity Management rendszerek

Gara Péter, senior technikai tanácsadó. Identity Management rendszerek Gara Péter, senior technikai tanácsadó Identity Management rendszerek I. Bevezetés Tipikus vállalati/intézményi környezetek Jogosultság-kezeléssel kapcsolatos igények Tipikus jogosultság-igénylési folyamatok

Részletesebben

Mit is jelent a cafeteria?

Mit is jelent a cafeteria? Cafeteria praktikák I. Mit is jelent a cafeteria? A cafeteria elnevezés a kávéház nemzetközi elnevezéséből ered. Képzeljünk el egy olyan kávéházi étlapot, melyen a béren kívüli, dolgozói juttatásokat soroljuk

Részletesebben

Vezetői összefoglaló

Vezetői összefoglaló Vezetői összefoglaló A szervezeti teljesítmény fenntarthatósága és az innováció a vállalatok előtt álló egyik legnagyobb kihívása. Ehhez elengedhetetlen a meglévő munkaerő képzése, megtartása, valamint

Részletesebben

CAFETERIA RENDSZER. Employee Benefit Kft. info@employeebenefit.hu www.employeebenefit.hu

CAFETERIA RENDSZER. Employee Benefit Kft. info@employeebenefit.hu www.employeebenefit.hu CAFETERIA RENDSZER Employee Benefit Kft. info@employeebenefit.hu www.employeebenefit.hu CAFETERIÁRÓL ÁLTALÁBAN Meghatározás: Választható elemek Béren kívüli juttatások Komplex rendszer A JUTTATÁSI RENDSZER

Részletesebben

V/6. sz. melléklet: Táv- és csoportmunka támogatás funkcionális specifikáció

V/6. sz. melléklet: Táv- és csoportmunka támogatás funkcionális specifikáció V/6. sz. melléklet: Táv- és csoportmunka támogatás funkcionális specifikáció 1. A követelménylista céljáról Jelen követelménylista (mint a GOP 2.2. 1 / KMOP 1.2.5 pályázati útmutató melléklete) meghatározza

Részletesebben

Bérpiaci felmérések LARSKOL Tanácsadók

Bérpiaci felmérések LARSKOL Tanácsadók Bérpiaci felmérések LARSKOL Tanácsadók 1165 BUDAPEST, FARKASFA U. 21. +3620 931 7979 +3620 329 2651 email: info@larskol.hu web: www.larskol.hu Bérpiaci felméréseink A pénzügyi és gazdasági válság jelentős

Részletesebben

A JÖVŐ INTERNET KUTATÁSKOORDINÁCIÓS KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A JÖVŐ INTERNET KUTATÁSKOORDINÁCIÓS KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A JÖVŐ INTERNET KUTATÁSKOORDINÁCIÓS KÖZPONT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Debreceni Egyetem Jövő Internet Kutatáskoordinációs Központ 2015 PREAMBULUM A Debreceni Egyetem (DE), mint vezető konzorciumi

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ AZ OKJ VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER KÉPZÉS FEBRUÁRI MODUL ZÁRÓVIZSGÁJÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ AZ OKJ VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER KÉPZÉS FEBRUÁRI MODUL ZÁRÓVIZSGÁJÁRÓL TÁJÉKOZTATÓ AZ OKJ 55 812 01 0010 55 02 VENDÉGLÁTÓ SZAKMENEDZSER KÉPZÉS 2015. FEBRUÁRI MODUL ZÁRÓVIZSGÁJÁRÓL Tisztelt Végzős Hallgatók! Az Önök modulrendszerű Vendéglátó Szakmenedzser képzése négy alapozó

Részletesebben

dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció.

dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció. dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció. Mi a dimeb? A dimeb munkavédelmi szakemberek számára kifejlesztett modern technológia.

Részletesebben

WEB I ANDROID I ios ELSŐ ONLINE HACCP FELÜGYELETI RENDSZER

WEB I ANDROID I ios ELSŐ ONLINE HACCP FELÜGYELETI RENDSZER WEB I ANDROID I ios ehaccp.hu ELSŐ ONLINE HACCP FELÜGYELETI RENDSZER GAZDASÁGI ELŐNYÖK 1 GAZDASÁGI 1.1. IDŐHATÉKONY *Kutatásaink szerint 30%-kal kevesebb időt töltenek a kötelező adminisztrációval. A kutatásnál

Részletesebben

A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. Fogyatékkal élőkre vonatkozó stratégiája

A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. Fogyatékkal élőkre vonatkozó stratégiája A Duna Takarék Bank Zrt. Igazgatósága által 11/2018/IG számon jóváhagyott szabályzat A DUNA TAKARÉK BANK Zrt. Fogyatékkal élőkre vonatkozó stratégiája Hatályos: 2018. március 01-től Csicsáky Péter vezérigazgató

Részletesebben

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

INFOKOMMUNIKÁCI STRATÉGI. Budapest, 2004. május 26 Philippovich Ákos philippovich@t-online.hu +36 30 555 4 666

INFOKOMMUNIKÁCI STRATÉGI. Budapest, 2004. május 26 Philippovich Ákos philippovich@t-online.hu +36 30 555 4 666 INFOKOMMUNIKÁCI CIÓS STRATÉGI GIÁK Budapest, 2004. május 26 Philippovich Ákos philippovich@t-online.hu +36 30 555 4 666 Miről l szól l a stratégia gia 1. A térség gazdasági erősítése 2. A lakosság közérzetének

Részletesebben

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16.

K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. K Ú R I A Ügykezelő Iroda 1055 Budapest, V., Markó utca 16. Tisztelt Ügyfeleink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy bíróságunk 2016. január 15- február 15 közötti időszakban az Önök segítő közreműködésével Ügyfél-elégedettséget

Részletesebben

Logisztikai. ellátási lánc teljes integrálására. Logisztikai szolgáltatók integrációja. B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben.

Logisztikai. ellátási lánc teljes integrálására. Logisztikai szolgáltatók integrációja. B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben. Logisztikai szolgáltatók integrációja B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben Külső logisztikai szolgáltatók integrációja interdiszciplináris web-alapú platformon The logistic domai under the 6th Fram

Részletesebben

Folyamatok rugalmas irányítása. FourCorm Kft.

Folyamatok rugalmas irányítása. FourCorm Kft. Folyamatok rugalmas irányítása FourCorm Kft. www.frckft.hu 1 Dokumentumok áramlása Gyakran szekvenciális Rengeteg felesleges másolat Információk alacsony rendelkezésre állása Nincs szolgálati út- és határidőfigyelés

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS INFOKOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERÉNEK VIZSGÁLATI MÓDSZEREI. pv. alezredes

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS INFOKOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERÉNEK VIZSGÁLATI MÓDSZEREI. pv. alezredes MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS INFOKOMMUNIKÁCIÓS RENDSZERÉNEK VIZSGÁLATI MÓDSZEREI Előad adó: : Leskó György pv. alezredes Nincs teljes biztonság, csak optimális, még elfogadható biztonsági szint. Az információs

Részletesebben

Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál. Magyar Telekom IAM rendszer Pálfy Zsolt Levente 2008.05.29, 1.

Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál. Magyar Telekom IAM rendszer Pálfy Zsolt Levente 2008.05.29, 1. Jogosultság igénylési folyamatok egységesítése a Magyar Telekom csoportnál Magyar Telekom IAM 2008.05.29, 1. oldal Magyar Telekom Csoport integrációs projektek Infrastruktúra egységesítési feladatok 2008.

Részletesebben

Mobil üzleti alkalmazások az e-mail-en és naptáron túl

Mobil üzleti alkalmazások az e-mail-en és naptáron túl Mobil üzleti alkalmazások az e-mail-en és naptáron túl Berczik Márton, SAP Hungary Kft. App!system - Vállalati mobilitás és szoftverszolgáltatások konferencia, MOM Kulturális Központ, 2013. május 23. Napirend

Részletesebben

László Zsuzsanna Vezérigazgató. Integra Zrt. Budapest, 1037 Kiscelli utca 104. www.integra.hu 250-9900 laszlo.zsuzsanna@integra.hu 2015.03.

László Zsuzsanna Vezérigazgató. Integra Zrt. Budapest, 1037 Kiscelli utca 104. www.integra.hu 250-9900 laszlo.zsuzsanna@integra.hu 2015.03. László Zsuzsanna Vezérigazgató Integra Zrt. Budapest, 1037 Kiscelli utca 104. www.integra.hu 250-9900 laszlo.zsuzsanna@integra.hu 2015.03.05 Budapest, 2015.03.05 Néhány szó rólunk - Cégbemutatás Miért

Részletesebben

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001

Széchenyi Programirodák létrehozása, működtetése VOP-2.1.4-11-2011-0001 A Széchenyi Programiroda tevékenysége, vállalkozásfejlesztés A Széchenyi Programiroda feladatai Az Új Széchenyi Terv célkitűzése: hatékony pályázati rendszer működtetése a kis- és középvállalkozások versenyképességének

Részletesebben

Gyr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. KOLLEKTÍV SZERZDÉS. 1. SZ. MELLÉKLETE egységes szerkezetben Bérbesorolási rendszer

Gyr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. KOLLEKTÍV SZERZDÉS. 1. SZ. MELLÉKLETE egységes szerkezetben Bérbesorolási rendszer Gyr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt. KOLLEKTÍV SZERZDÉS 1. SZ. MELLÉKLETE egységes szerkezetben 2017. Bérbesorolási rendszer Tartalomjegyzék Vasúti tevékenység bérbesorolási rendszere... Hiba! A könyvjelz nem

Részletesebben

QUALITYSOFT INTEGRÁLT KÖNYVELŐIRODA IRÁNYÍTÁSI RENDSZER

QUALITYSOFT INTEGRÁLT KÖNYVELŐIRODA IRÁNYÍTÁSI RENDSZER QUALITYSOFT INTEGRÁLT KÖNYVELŐIRODA IRÁNYÍTÁSI RENDSZER Sokkal több, mint egy könyvelő program. Digitális Könyvelő Konferencia 2018.06.26. Mi a vállalatirányitási rendszer? Számlázó program Pénzügyi és

Részletesebben

AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu

AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu AZ INTEGRÁLT NYOMONKÖVETŐ RENDSZER BEMUTATÁSA (TÁMOP 3.4.2-B) Kern Zoltán Közoktatási szakértő Kern.zoltan@educatio.hu Integrált (Elektronikus) Nyomonkövető Rendszer Miért használjuk? Hogyan használjuk?

Részletesebben

Szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási tevékenységet végző cég folyamat-leltára Csoport

Szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási tevékenységet végző cég folyamat-leltára Csoport Szennyvízelvezetési és szennyvíztisztítási tevékenységet végző cég folyamat-leltára Csoport Folyamat Száma Neve Száma Neve 1 Piacok és vevők megértése 1 A szolgáltatásokkal való elégedettség mérése 2 A

Részletesebben

1 IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira

1   IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 1 www.businesstemplates.com IdMatrix Identity Governance Válaszok a GDPR kihívásaira 2 www.businesstemplates.com TODAY S AGENDA Rólunk Központi jogosultság kezelés Az Innomatrix Services Kft. saját fejlesztésű

Részletesebben

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése

Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel. Uniós pályázatok és projektek felépítése Uniós Projektek Megvalósítása Pénzügyi Szemmel Uniós pályázatok és projektek felépítése A pályázati dokumentáció tartalma Pályázati felhívás Pályázati útmutató Pályázati adatlap Egyéb útmutatók Útmutató

Részletesebben

Amennyiségi egységre vetített ára: (nettó) A szolgáltatás árának mennyiségi egysége: szolgáltatások. A szolgáltatás tartalma / leírása: megnevezése:

Amennyiségi egységre vetített ára: (nettó) A szolgáltatás árának mennyiségi egysége: szolgáltatások. A szolgáltatás tartalma / leírása: megnevezése: 1. Bér, TB, munkaügyi szolgáltatások, toborzás A szolgáltatása megnevezése: A szolgáltatás tartalma / leírása: Amennyiségi egységre vetített ára: (nettó) A szolgáltatás árának mennyiségi egysége: Bér-

Részletesebben

2013. 02. 01. Folyamat menedzsment Workflow

2013. 02. 01. Folyamat menedzsment Workflow Folyamat menedzsment Workflow 1 Üzleti folyamatok változása Mind az üzleti, mind a privát életben egyre fontosabbá válik a meglévő idő minél hatékonyabb felhasználása és a beérkező igényekre való gyors,

Részletesebben