Baross Gábor Program 2008 a regionális innováció támogatásáért. Szıke Enikı projektmenedzser

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Baross Gábor Program 2008 a regionális innováció támogatásáért. Szıke Enikı projektmenedzser"

Átírás

1 Baross Gábor Program 2008 a regionális innováció támogatásáért Szıke Enikı projektmenedzser

2 KÖZÖS K+F+I A témakör célja, hogy növelje a régióban mőködı vállalkozások versenyképességét, javítsa termékstruktúrájukat és termelékenységüket, valamint, hogy az Észak-alföldi régióban a kutatás-fejlesztést és a technológiai innovációt erısítı projektek által, innovatív termékek, technológiai folyamatok és szolgáltatások jöjjenek létre az innováció szereplıinek együttmőködése révén. A projekt maximális idıtartama: 2 év Keretösszeg: 369,86 (831) millió Ft 1 pályázatra jutó támogatási összeg: millió Ft Támogatott pályázatok várható száma: 8 27 db Támogatásra jogosultak köre: Támogatásra jogosult minden jogi személyiségő vagy jogi személyiséggel nem rendelkezı gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, közhasznú társaság, közép- vagy felsıfokú oktatási intézmény, költségvetési vagy jogi személyiséggel rendelkezı non-profit kutatóhely, alapítvány, közalapítvány, illetve szövetkezet 2-5 partnerbıl álló konzorciuma, melynek projektje az Északalföldi régió területén valósul meg. A pályázónak vállalnia kell, hogy a projektet az Észak-alföldi Régióban bejegyzett székhelyén, telephelyén vagy fióktelepén valósítja meg.

3 KÖZÖS K+F+I Támogatásintenzitás: Ha a támogatott költségvetési szerv, vagy jogi személyiséggel rendelkezı intézménye, illetve jogi személyiségő non-profit szervezet (a jelen pályázati témakörnél a következı esetek fordulnak elı: közhasznú társaság, közép- vagy felsıfokú oktatási intézmény, költségvetési vagy jogi személyiséggel rendelkezı nonprofit kutatóhely, alapítvány, közalapítvány), akkor a támogatás maximuma a projekt ráesı elszámolható összes költségének 100 %-a. Amennyiben a támogatás kedvezményezettje vállalkozás Az egy projekthez nyújtható, államháztartási forrásból származó összes támogatás maximális intenzitása nem haladhatja meg az alább meghatározott mértékeket, azzal a megkötéssel, hogy a pályázatból alapkutatási tevékenység nem finanszírozható. A támogatási intenzitás: 25-80% A pályázatból alapkutatási tevékenység nem finanszírozható.

4 ÖNÁLLÓ K+F+I A témakör célja, hogy növelje a régióban mőködı kis- és középvállalkozások versenyképességét, javítsa termékstruktúrájukat és termelékenységüket, valamint, hogy az Észak-alföldi régióban a kutatásfejlesztést és a technológiai innovációt erısítı projektek jönnek létre. A projektek célja prototípus elkészítése, innovatív termékek kifejlesztése, új technológiai folyamatok, eljárások és szolgáltatások kialakítása. Kizárólag új gép vásárlására irányuló projekt nem támogatható, a gépvásárlásnak a kutatás-fejlesztési és innovációs folyamatba kell illeszkednie. A projekt maximális idıtartama: 2 év Keretösszeg: 302,6 (763,77)millió Ft 1 pályázatra jutó támogatási összeg: 10 millió forint 30 millió forint Támogatott pályázatok várható száma: db Támogatásra jogosultak köre: az a kis- és középvállalkozás (KKV) (beleértve a KKV-nak minısülı szövetkezetet és az egyéni vállalkozást is), amelyik vállalja, hogy a projektet az Észak-alföldi Régióban bejegyzett székhelyén, telephelyén vagy fióktelepén valósítja meg.

5 ÖNÁLLÓ K+F+I Támogatásintenzitás: Vállalkozásoknál (a jelen pályázati témakörnél a következı esetek fordulnak elı: jogi személyiségő vagy jogi személyiséggel nem rendelkezı gazdasági társaság (kivéve közhasznú társaság), szövetkezet, egyéni vállalkozó) az egy projekthez nyújtható, államháztartási forrásból származó összes támogatás maximális intenzitása nem haladhatja meg az alább meghatározott mértékeket, azzal a megkötéssel, hogy a pályázatból alapkutatási tevékenység nem finanszírozható. A támogatási intenzitás: 35-80%

6 K+F+I támogatható tevékenységei kutatás-fejlesztési tevékenység, nem piacosítható, demonstrációs céllal készített prototípus elkészítése, illetve a vizsgálatához, minısítéséhez szükséges technológiai háttérszolgáltatás igénybevétele, a projekt keretében folyó KFI tevékenység végzéséhez szükséges mőszaki tudás és K+F eredmény megszerzése hazai és nemzetközi szabadalmi, használati- és formatervezési mintaoltalmi, valamint védjegyoltalmi bejelentés, valamint szabadalmi ügyvivı díjazása projektmenedzsment (max. 4 % a projekt összköltségének arányában), szakértıi vagy tanácsadói tevékenység, amennyiben azokat a K+F tevékenységhez veszik igénybe, (jogi, iparjogvédelmi, technológiai tanácsadás igénybevétele) (max. 10 % a projekt összköltségének arányában, de nem haladhatja meg az 5 millió Ft-ot), informatikai szolgáltatás igénybevétele (max. 10 % a projekt összköltségének arányában), disszeminációs tevékenység kizárólag a ipari kutatási tevékenységhez kapcsolódóan (max. 10 % a projekt összköltségének arányában)

7 AZ INNOVÁCIÓ EMBERI ERİFORRÁSAINAK KÉPZÉSE A támogatás célja Az innováció emberi erıforrásainak képzése program célja konkrét együttmőködések, az ipari partnerek és képzıintézmények közös szakképzési projektjeinek támogatása, olyan szakemberek képzése, akik az ipari partner igényeinek megfelelnek, magas színvonalon tudják az elvárt munkát végezni, továbbá kreatívak, nyitottak az új megoldások iránt. A programon belül vállalatok és közép- vagy felsıfokú oktatási intézmények közös szakképzési projektjei kerülnek támogatásra. A projektek kizárólag új vállalati igényekre alapozott, technológiai jellegő közép- vagy felsıfokú szakképzés indítására irányulhatnak, min. 10 fı részvételével. A képzésben kizárólag azon a közép-vagy felsıfokú oktatási intézmény hallgatói vehetnek részt, akik nem állnak munkaviszonyban az adott vállalkozással. A támogatás összege: 200 MFt A támogatott pályázatok várható száma: db

8 AZ INNOVÁCIÓ EMBERI ERİFORRÁSAINAK KÉPZÉSE A támogatásra jogosultak köre Gazdasági társaság (beleértve az egyéni vállalkozást, és a szövetkezetet), amennyiben vállalja, hogy a projektet az Észak-alföldi Régió területén bejegyzett székhelyén, telephelyén vagy fióktelepén valósítja meg, továbbá az Észak-alföldi Régióban bejegyzett középfokú vagy felsıoktatási intézmény, a mőszaki tudományos egyesületek szövetsége és annak tagegyesületei 2-5 partnerbıl álló konzorciuma, azzal a megkötéssel, hogy a konzorciumban résztvevı gazdasági társaság nem részesülhet támogatásban. A konzorciumnak kötelezıen tartalmaznia kell minimum egy vállalkozást és minimum 1 közép- vagy felsıfokú oktatási intézményt. Erre a programra csak konzorciumban nyújtható be pályázat, önállóan pályázni nem lehet: gazdasági társaság egyéni vállalkozó szövetkezet közép- vagy felsıfokú oktatási intézmény, fióktelep Mőszaki Tudományos Egyesületek Szövetsége és annak tagegyesületei

9 AZ INNOVÁCIÓ EMBERI ERİFORRÁSAINAK KÉPZÉSE A támogatás formája, futamideje A támogatás formája: vissza nem térítendı támogatás, A támogatás futamideje: maximum 24 hónap A támogatás mértéke és intenzitása A projektenként igényelhetı támogatás minimális és maximális mértéke: 5 millió Ft 20 millió Ft A támogatás maximuma a projekt egyes támogatásra jogosult konzorciumi tagjaira esı elszámolható összes költségének 100%-a. A konzorcium tagjaként gazdasági társaság, egyéni vállalkozó, szövetkezet támogatás igénybevétele nélkül a saját forrásaival és eszközeivel járulhat hozzá a képzési projekthez, javaslatot tehet a képzés irányára és témájára, illetve gyakorlóterepet biztosíthat a képzéshez.

10 AZ INNOVÁCIÓ EMBERI ERİFORRÁSAINAK KÉPZÉSE Támogatható tevékenységek vállalat-specifikus tananyag, képzési módszertan kidolgozása, az ehhez szükséges tanácsadás igénybevétele, oktatás, képzés, a képzésben résztvevı hallgatók támogatása gyakorló és demonstrációs eszközök beszerzése vagy használata Termelı kapacitás létrehozásához, illetve termelést bıvítı beruházáshoz nem igényelhetı támogatás! Nyelvi képzés nem támogatható.

11 PIACBİVÍTÉS ÖSZTÖNZÉSE A támogatás célja A Piacbıvítés ösztönzése program célja üzleti kapcsolatépítés - új, az Észak-alföldi régió területén kifejlesztett K+F+I eredmény bemutatása szakkiállításon, vásáron - az Európán kívüli, elsısorban feltörekvı ázsiai, magas piaci potenciállal bíró országokban. A támogatás összege: 100 MFt A támogatásban részesülı pályázatok várható száma: db A támogatásra jogosultak köre Támogatásra jogosult az Észak-alföldi Régióban bejegyzett székhellyel vagy fiókteleppel rendelkezı, a kis- és középvállalkozásokról, fejlıdésük támogatásáról szóló évi XXXIV. törvény szerint kisés középvállalkozásnak minısülı vállalkozás (KKV).

12 PIACBİVÍTÉS ÖSZTÖNZÉSE A támogatás kategóriája: csekély összegő (de minimis) támogatás. A támogatás futamideje: maximum 12 hónap A projektenként igényelhetı támogatás minimális és maximális mértéke: Minimum: 2 millió Ft, maximum 10 millió Ft Támogatási intenzitás: 50%

13 PIACBİVÍTÉS ÖSZTÖNZÉSE A programon belül támogatható tevékenységek (kizárólag abban az esetben, ha a szakkiállításon és vásáron való részvétellel kapcsolatban merül fel): projektmenedzsment tevékenység és kommunikáció, a kutatás-fejlesztési eredmények bemutatását szolgáló információs anyagok elkészítése, elkészíttetése, a kiállításon való megjelenés, a kiállításra való kiutazás, és a külföldi tartózkodás, a kutatás-fejlesztési eredmény bemutatásához szükséges tárgyi eszközök, berendezések és felszerelések és immateriális javak használata.

14 K+F+I befektetések vonzása a régióba A Befektetések vonzása program célja együttmőködés kialakítása a régió innovációs szereplıi között, közös K+F+I befektetési portfolió kialakítása befektetık részére. Maga a befektetési portfolió megjelenési formája honlap, ahol a leendı, potenciális befektetık napra kész információt szerezhetnek a térség lehetséges befektetési lehetıségeirıl (Pl. kutatás-fejlesztés eredményekre alapozott befektetések, innovációs központokba való betelepülés feltételei, inkubátorházak szolgáltatásai, befektetık számára vonzó adottságok ismertetése stb.). A portfoliónál legalább megyei lefedettséget biztosítani szükséges. A befektetések helye az Észak-alföldi régió területén kell legyen, illetve a portfolió az Észak-alföldi régiót kell hogy lefedje. A támogatás összege: 100 MFt A támogatott pályázatok várható száma: 3 db Az igényelhetı támogatás maximális mértéke: 35 millió Ft. A támogatás intenzitása 100%, tehát saját forrás biztosítása nem szükséges a projekt megvalósításához. Támogatásra jogosultak az Észak-Alföldi régió területén mőködı Területfejlesztési Tanácsok, vagy munkaszervezeteik, melynek projektjei az Észak-alföldi régió területén valósulnak meg.

15 K+F+I befektetések vonzása a régióba A programon belül támogatható tevékenységek: koordinációs tevékenység (a KFI projektportfolió kialakításában és megvalósításában érdekelt szervezetek felkutatása a köz- és magánszférában), munkamegbeszélések, egyeztetési fórumok, szakmai rendezvények szervezése és lebonyolítása, innovációs szolgáltatások igénybevétele (pl. szaktanácsadás) a KFI projektportfolió kidolgozásához, KFI projektportfolióba felvételre kerülı vagyontárgyak állapotfelmérésének költségei, kiadványok készítése és PR tevékenység, a KFI projektportfolió bemutatása szakmai konferencián, szakkiállításon, szakvásáron, innovációs börzén, informatikai szolgáltatások igénybevétele.

16 Egy Baross Gábor pályázat elkészítésének lépései

17 Mibıl is áll egy pályázati kiírás? Pályázati felhívás Pályázati útmutató Pályázati őrlap Kitöltési útmutató a pályázati őrlaphoz Gyakran ismételt kérdések (GYIK) a pályázati őrlap kitöltéséhez Nyilatkozatok Adatlap a közpénzekbıl nyújtott támogatások átláthatóságáról

18 A pályázat készítés legfontosabb lépései 1. A pályázati útmutató alapján megnézzük, hogy az ötletünk illeszkedik-e a kiírás célkitőzéseibe 2. Kidolgozzuk a pályázat munkatervét 3. Kitöltjük a pályázati őrlapot 4. Kitöltjük a kért nyilatkozatokat 5. Összeállítjuk a pályázati csomagot és a beadási határidı lejárta elıtt beadjuk az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökségre

19 2. A munkaterv elkészítése A munkaterv fejezetei: 1. A PROJEKT CÉLJA, INDOKOLTSÁGA, ELİNYEI, SZÜKSÉGSZERŐSÉGE 2. A PROJEKTBEN RÉSZTEVİK BEMUTATÁSA 3. A MUNKA TARTALMI LEÍRÁSA 4. A PROJEKT KÖLTSÉGVETÉSÉNEK INDOKLÁSA 5. A PROJEKT REGIONÁLIS HATÁSA

20 2.1 A PROJEKT CÉLJA, INDOKOLTSÁGA, ELİNYEI, SZÜKSÉGSZERŐSÉGE A projekt céljának bemutatása, kiemelve az újdonságtartalmat (a már létezı, akár külföldön fellelhetı termékhez, szolgáltatáshoz képest milyen hozzáadott értéket jelent a régiónak) Fontos, hogy a pályázat szövege közérthetı legyen, és egyértelmően kiderüljön belıle, hogy milyen problémát milyen módszerrel, eszközzel kívánnak megoldani. A szakmai háttér rövid bemutatása (kerülve a szakirodalom hosszas fejtegetését, többoldalas szócikkek bevágását)

21 2.1 A PROJEKT CÉLJA, INDOKOLTSÁGA, ELİNYEI, SZÜKSÉGSZERŐSÉGE Tőnjön ki a munkatervbıl, hogy valóban pontosan tisztában van a pályázó a jelenlegi megoldások elınyeivel/hátrányaival, illetve akadályaival. Milyen gazdasági eredmények érhetıek el a projekt eredményeképpen létrejövı termékbıl/ szolgáltatásból? A gazdasági eredmények bemutatása egy egyszerősített üzleti terv (marketing és pénzügyi terv) alapján A kiírás mindig tartalmazza a szakmai értékelés szempontjait, amely alapján a bíráló értékeli a pályázatot, ezt figyelembe véve kell elkészíteni a munkatervet és minden szempontra kielégítı választ kell adni.

22 Marketing terv Mennyire piacképes az adott termék/szolgáltatás? Milyen célcsoportot céloznak meg? Jelenlegi kínálat ismertetése! Versenytársak bemutatása, az új termék/szolgáltatás a versenytársakhoz viszonyított helyzeten hogyan változtat, milyen elınyökre tehet szert az adott vállalkozó/pályázó Forgalmazás árképzés (pl: piaci alapú vagy költségalapú) kommunikáció, reklám

23 Pénzügyi terv Pozitív üzleti eredmény bemutatása 1. Termék/szolgáltatás (db) Egységár (Ft) 2 3. Árbevétel (Ft) 3 4. Egységnyi elıállítási költség (Ft) 4 5. Összes elıállítási költség (Ft) 5 6. Egyéb költség (Ft) 6 7. Költségek összesen (Ft) 7 8. Eredmény (+/-) 8 9. Veszteség fedezete (forrása) 9 :...

24 2.2 A projektben résztvevık bemutatása Kik vesznek részt a pályázatban? Hogyan járulnak hozzá a projekthez? Eddigi tevékenységük Tervezett munka megosztás Hogyan kívánja biztosítani a projekt megvalósításának tárgyi feltételeit?

25 2.3 A munka tartalmi leírása A. Részfeladatok listája 1. lépés: milyen fı feladatok lesznek a projekt során 2. lépés: minden feladat esetében elvégzendı Partner/felelıs hozzárendelése Támogatható tevékenységek közé történı besorolása A kezdetének és végének meghatározása Az eredmény megnevezése Cselekvési és ütemterv

26 Cselekvési és ütemterv Részfelada t sors zám a Részfeladat megnevezése és rövid ismertetése Munkavégzésben résztvevı konzorciumi partner(ek), %-os részvétel(ük) A részfeladat teljesítésé nek felelıse Mely támogatható tevékenységhe z kapcsolódik Részfeladat kezde te és vége Eredmény megnevezése (mérhetı, ellenırizhetı mérföldkı) 1.1 Termékfejlesztés, gép megtervezése, megvalósíthatóságána k vizsgálata Egyetem (80 %) Kft. (20%) XY -K+F tevékenység -Szakértıi tanácsadás Megvalósíthatósági tan. -Tervdokumentáció 1.2 Prototípus gyártás Kft. (100%) KZ -Prototíp. gyártás -K+F infrastruktúra fejlesztés prototípus 1.3 Prototíp. vizsgálata Kft. (75%) Egyetem (25%) KZ -Prototíp. vizsg., -Szolg. Igénybe vét Javaslatok -Jelentés 2.1 Konferencián való bemutatás, publikálás Egyetem (90%) Kft (10%) XY Disszemi-nációs tevékenység Cikkek Konf. való megjelenés 2.2 Projektmenedzs-ment Egyetem (100%) XY Projektm beszámolók -Záró dokumentumok

27 Támogatható tevékenységek kutatás-fejlesztési tevékenység, nem piacosítható, demonstrációs céllal készített prototípus elkészítése, illetve a vizsgálatához, minısítéséhez szükséges technológiai háttérszolgáltatás igénybevétele, a projekt keretében folyó KFI tevékenység végzéséhez szükséges mőszaki tudás és K+F eredmény megszerzése hazai és nemzetközi szabadalmi, használati- és formatervezési mintaoltalmi, valamint védjegyoltalmi bejelentés, valamint szabadalmi ügyvivı díjazása projektmenedzsment (max. 4 % a projekt összköltségének arányában), szakértıi vagy tanácsadói tevékenység, amennyiben azokat a K+F tevékenységhez veszik igénybe, (jogi, iparjogvédelmi, technológiai tanácsadás igénybevétele) (max. 10 % a projekt összköltségének arányában, de nem haladhatja meg az 5 millió Ft-ot), informatikai szolgáltatás igénybevétele (max. 10 % a projekt összköltségének arányában), disszeminációs tevékenység kizárólag a ipari kutatási tevékenységhez kapcsolódóan (max. 10 % a projekt összköltségének arányában)

28 A munkaszakaszok leírása 1év = 1 munkaszakasz Minden pályázó/konzorciumi tag minden munkaszakaszára ki kell tölteni Pályázó/Konzorciumi tag neve: Munkaszakasz sorszáma: Munkaszakasz kezdete és vége: Részfeladatok sorszáma és megnevezése: Az elvégzendı feladatok leírása: Várható eredmények megnevezése: A feladatok és az eredmények dokumentálásának formája: Az elért eredmények nyilvánosságra hozatalának módja:

29 2.4 A projekt költségvetésének indoklása A táblázatokat minden pályázónak/konzorciumi tagnak külön-külön ki kell tölteni A támogatás és az önerı összegének meghatározás: Ha a pályázó áfa visszaigénylésre jogosult a Megbízás/Beszerzés Nettó összege, Ha a pályázó áfa visszaigénylésre nem jogosult a Megbízás/Beszerzés Bruttó összege

30 Támogatás mértéke és intenzitása Kutatás-fejlesztés és innováció program: Költségvetési szerv, jogi személyiségő nonprofit szerv 100% Kis- és középvállalkozás: ipari kutatás esetén 60% - 80% kísérleti fejlesztés esetén 35% - 60% kis- és középvállalkozásoknak nem minısülı vállalkozások ipari kutatás esetén: 50% -65% kísérleti fejlesztés esetén: 25% -40%

31 Támogatás mértéke és intenzitása Az innováció emberi erıforrásainak képzése program Költségvetési szerv, jogi személyiségő nonprofit szerv 100% K+F+I befektetések vonzása a régióba program 100 % Piacbıvítés ösztönzése program 50%

32 Milyen költségek számolhatóak el a pályázatban? Személyi jellegő ráfordítások: az alkalmazottaknak munkabérként elszámolt összeg, valamint a bérjárulékok Anyagjellegő ráfordítások között kell kimutatni a vásárolt és felhasznált anyagok értékét, az igénybe vett (vásárolt) szolgáltatások értékét Tárgyi eszköz beszerzése Immateriális javak beszerzése

33 Kiegészítı költségvetési táblázat Részf. sorszáma Munkakör/feladatkör megnevezése (Pályázó/Partner megnevezése) A1_Személyi juttatások Menny. egység Mennyiség Munkasz. éve/sorszáma Emberhónap száma Havi bruttó bérköltség Összes bérköltség Ebbıl támogatás Ebbıl önerı 2007/I 1.1 Mérnök fı /I 1.1 Projektasszisztens fı /I 1.2 Mérnök fı /I Összesen /II 1.3 Projektmenedzser fı /II 1.4 Mérnök fı /II Összesen /III 1.5 Mérnök fı /III 1.6 Projektmenedzser fı /III Összesen MINDÖSSZESEN

34 Kiegészítı költségvetési táblázat Munkasz. éve/sorszáma Részf. sorszáma Amegbízás tárgya Menny. egység Menny. Egységár Megbízás NETTÓ összege ÁFA összege Megbízás BRUTTÓ összege BRUTTÓ/ NETTÓ összegbıl támogatás* BRUTTÓ/ NETTÓ összegbıl önerı* 2007/I 2.1 Tanácsadás óra /I 2.2 Megvalósíthatósági tanulmány db /I Összesen /III 2.3 Prototípus elkészítéséhez kapcsolódó háttérszolgáltatás (pl. felületkezelés, festés) (Pályázó/Partner megnevezése) B_Külsı megbízások m /III Összesen MINDÖSSZESEN

35 2.5 A projekt regionális hatása Milyen mértékben támaszkodik a projekt a régió tudásbázisára, innovációs szolgáltatásaira? Kerülnek-e új munkahelyek kialakításra a projekt során? Hogyan hat a projekt a környezetére? Milyen társadalmi hatása van a projektnek?

36 3. A pályázati őrlap kitöltése A makrók használatát engedélyezni kell használat elıtt! Csak a citromsárga mezıket és a cégszerő aláírás zöld mezıjét lehet kitölteni! Az őrlap tartalmának mentése a Teljes őrlap kimentése fájlba funkciógombbal lehetséges! Az őrlap automatikusan generálja a fájl nevét, nem kell átnevezni!

37 4. Nyilatkozatok, mellékletek Nyilatkozatok (pályázónként/konzorciumi tagonként 3 oldal) Szándéknyilatkozat konzorcium létrehozásáról (amennyiben konzorcium pályázik) Adatlap a közpénzekbıl nyújtott támogatások átláthatóságáról (elektronikusan el kell küldeni a kozpenz2008@nkth.gov.hu e-amil címre és nyomtatva csatolni pályázónként/konzorciumi tagonként 1 oldal )

38 5. Összeállítjuk a pályázati csomagot = A beküldendı pályázati csomag = A pályázat eredeti példánya összefőzve egy dossziéba. 2. Címoldal (1 oldal) 3. Pályázati Őrlap 4. A projektjavaslat munkaterve 5. Nyilatkozatok (pályázónként/konzorciumi tagonként 3 oldal) 6. Szándéknyilatkozat konzorcium létrehozásáról KOZKFI programban (amennyiben konzorcium pályázik) 7. Adatlap a közpénzekbıl nyújtott támogatások átláthatóságáról (pályázónként/konzorciumi tagonként)

39 A pályázat beadása Az őrlapot ben meg kell küldeni az címre A teljes pályázati dokumentációt az innovacio@eszakalfold.hu címre A teljes dokumentációt 1 db nyomtatott példányban leadni az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökségen Beadási határidı:

40 Típus hibák a Baross Gábor Program pályázataiban A költségvetés hibái I: Az adatlapban szereplı költség tábla és a részfeladatok listája/részletes költségtábla nem volt összhangban, se az idıpontok, se a költségek tekintetében Az elıleg a támogatási összeg 90 %-a, nem pedig a teljes projekt összköltségének a 90 %-a. Az elıleget minden konzorciumi tagnál munkaszakaszonként kell számolni. A belsı arányokat maximum korlátokat- nem tartották be. A betervezett költségeket sokszor nem jó költségsorra sorolták be

41 Típus hibák a Baross Gábor Program pályázataiban A költségvetés hibái II: A támogatási intenzitást konzorciumi partnerenként is ki kell számolni. A hiánypótlás során a belsı arányokat át kell számolni, mert a hiánypótlás során módosulnak a költségek és ezáltal a belsı arányok is változnak. A kísérleti fejlesztés és az ipari kutatás arányait nem megfelelıen határozták meg.

42 Típus hibák a Baross Gábor Program pályázataiban A munkaszakasz fogalmát nem jól értelmezték Ki lehet a konzorcium vezetıje? A pályázatot elektronikusan is el kell küldeni az alap2008@nkth.gov.hu, és az innovacio@eszakalfold.hu címekre. Az elektronikusan elküldött fájl nem megnyitható, jelszót kér.

43 Köszönöm a megtisztelı figyelmet! eniko.szoke@eszakalfold.hu Tel: Fax:

Baross Gábor program 2009 Észak-Alföldi régió

Baross Gábor program 2009 Észak-Alföldi régió Baross Gábor program 2009 Észak-Alföldi régió Dr. Grasselli Norbert igazgató Pályázati programok harmonizálása 8 pályázatból álló portfolió: az a pályázók részéről a legnagyobb érdeklődést kiváltó pályázati

Részletesebben

JEDLIK ÁNYOS PROGRAM. Pályázati felhívás. Budapest, 2007.

JEDLIK ÁNYOS PROGRAM. Pályázati felhívás. Budapest, 2007. JEDLIK ÁNYOS PROGRAM Pályázati felhívás Budapest, 2007. I. A támogatás célja A program a gazdaság versenyképességének növelését és a fejlıdés fenntarthatóságát kívánja elısegíteni korszerő technológiák

Részletesebben

Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása GOP-2011-1.1.1

Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása GOP-2011-1.1.1 Piacorientált kutatás-fejlesztési tevékenység támogatása GOP-2011-1.1.1 A pályázat célja: olyan kutatás-fejlesztési tevékenységek támogatása, amelyek jelentıs szellemi hozzáadott értéket tartalmazó új,

Részletesebben

Vállalkozásfejlesztési Program

Vállalkozásfejlesztési Program Támogatás megnevezése: Komplex vállalati technológia fejlesztés mikro-, kis- és középvállalkozások számára 32 000 000 000.- HUF Jelen pályázati kiírás célja kis- és középvállalkozások különféle belsı fejlesztéseinek

Részletesebben

Áprilisban és májusban már lehet pályázni az új innovációs pályázatokra. Háttéranyag

Áprilisban és májusban már lehet pályázni az új innovációs pályázatokra. Háttéranyag Áprilisban és májusban már lehet pályázni az új innovációs pályázatokra Háttéranyag EUREKA Programban való magyar részvétel támogatása Cél: a vállalkozói szféra, különösen a kis- és középvállalkozások

Részletesebben

Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására

Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására EUROSTARS_HU_07 Pályázati felhívás Budapest, 2009. augusztus 1 A Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló 2003. évi XC. törvénnyel

Részletesebben

A 2004. elején kiírásra kerülő, EU társfinanszírozással megvalósuló, GVOP K+F pályázatok rövid ismertetése

A 2004. elején kiírásra kerülő, EU társfinanszírozással megvalósuló, GVOP K+F pályázatok rövid ismertetése 2004. elején kiírásra kerülő, EU társfinanszírozással megvalósuló, GVOP K+F ok rövid ismertetése 3.1. Intézkedés: lkalmazás-orientált kooperatív kutatási és technológia fejlesztési tevékenységek támogatása

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL - EXTRA 2011. JANUÁR

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL - EXTRA 2011. JANUÁR Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk figyelmébe ajánlani a megjelent Új Széchenyi Terv Vállalkozásfejlesztési Programjának pályázatait. A pályázatok jelenleg tervezetek, melyek január 31-ig

Részletesebben

Pályázat az Eureka programban való magyar részvétel támogatására

Pályázat az Eureka programban való magyar részvétel támogatására Pályázat az Eureka programban való magyar részvétel támogatására EUREKA_HU_08 Pályázati felhívás Budapest, 2010. február (Módosítva: 2010. augusztus) 1 A Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló

Részletesebben

Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: KFI. Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd db

Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: KFI. Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd db Kis-, közép- és nagyvállalatok KFI tevékenységének támogatása Kódszám: 2018-1.1.2-KFI Keretösszeg Támogatási kérelmek várható száma 20 milliárd 30-130 db Támogatás összege minimum 100 millió maximum 600

Részletesebben

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz

Tájékoztató a vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása (GINOP 2.1.1.) pályázathoz Jelen tájékoztatóban foglaltak nem nyújtanak teljes körű tájékoztatást és nem minősülnek ajánlattételnek, kizárólag a figyelem felkeltése a céljuk. A pályázatokkal kapcsolatos információk tájékoztató jellegűek,

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

Baross Gábor Program 2009. Nyugat-dunántúli pályázati felhívások. Nyeste Péter Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Baross Gábor Program 2009. Nyugat-dunántúli pályázati felhívások. Nyeste Péter Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Baross Gábor Program 2009. Nyugat-dunántúli pályázati felhívások Nyeste Péter Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség Baross Gábor Program 2009. Kód Pályázat neve Forrás (eft) REG_ND_KFI_09 K+F

Részletesebben

Tájékoztató a 2009. évi innovációs és technológiai pályázati lehetıségekrıl

Tájékoztató a 2009. évi innovációs és technológiai pályázati lehetıségekrıl Tájékoztató a 2009. évi innovációs és technológiai pályázati lehetıségekrıl László Csaba KDRFÜ Nonprofit Kft. KSZ Operatív igazgató Székesfehérvár 2009. 05. 14. Közép-Dunántúli Régió operatív programja

Részletesebben

Baross Gábor Program pályázati lehetőségei a Dél-Dunántúlon 2009-ben

Baross Gábor Program pályázati lehetőségei a Dél-Dunántúlon 2009-ben Baross Gábor Program pályázati lehetőségei a Dél-Dunántúlon 2009-ben Kiss Milán DDRIÜ Nonprofit Kft. 2009. október 15. Baross Gábor Program forrása: 2009. I. Félévben: a régió rendelkezésére álló forráskeret

Részletesebben

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Tel.: +36 46 503 770, Fax: +36 46 503 779 E-mail: Weblap: www.norria.hu Az EUREKA program Cél: Az európai ipar termelékenységének és világpiaci

Részletesebben

AGENDA. Pályázati lehetőségek az IT területén

AGENDA. Pályázati lehetőségek az IT területén Pályázati lehetőségek az IT területén Előadó: Nagy Tamás tanácsadó 2012. október 2. 1 AGENDA 00 Az Equinox Consulting bemutatása 01 Az Európai Unió által támogatott pályázati lehetőségek 02 Pályázatírással

Részletesebben

GINOP 2.1.1-15. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

GINOP 2.1.1-15. Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása Vállalatok K+F+I tevékenységének a GINOP 2.1.1-15 Célja Jelen pályázat célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs

Részletesebben

MIKRO- ÉS KISVÁLLALKOZÁSOK INNOVÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA

MIKRO- ÉS KISVÁLLALKOZÁSOK INNOVÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA MIKRO- ÉS KISVÁLLALKOZÁSOK INNOVÁCIÓS TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg Intenzitás Pályázók köre Területi szűkítés Beadási határidő Megvalósítási idő Támogatható tevékenységek

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2011. NOVEMBER

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2011. NOVEMBER Kedves Partnerünk! Kedves Hölgyem/Uram! Szeretnénk az eddig megjelent Új Széchenyi Terv pályázatai mellett a figyelmét felhívni két új pályázatra, melyekre a Kombinált Hitel Garancia (KHG) eljárás keretében

Részletesebben

NKTH A*STAR (Szingapúr) Kétoldalú TéT Pályázati felhívás

NKTH A*STAR (Szingapúr) Kétoldalú TéT Pályázati felhívás NKTH A*STAR (Szingapúr) Kétoldalú TéT Pályázati felhívás 2009 I. A támogatás célja A program a gazdaság versenyképességének növelését és a fejlıdés fenntarthatóságát kívánja elısegíteni korszerő technológiák

Részletesebben

Észak-alföldi Régió Baross Gábor Program Regionális Innovációs Fejlesztési Programcsomag

Észak-alföldi Régió Baross Gábor Program Regionális Innovációs Fejlesztési Programcsomag Észak-alföldi Régió Baross Gábor Program Regionális Innovációs Fejlesztési Programcsomag EA_KFI_07 Pályázati útmutató a Kutatás-fejlesztési és innovációs programhoz 2008 1 Tartalomjegyzék 1. A támogatás

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program. Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz. Kódszám: KEOP-2007-5.1.0.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program. Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz. Kódszám: KEOP-2007-5.1.0. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program Energetikai hatékonyság fokozása c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2007-5.1.0. A projektek az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap

Részletesebben

Vállalkozások innovációjának támogatása a régiókban INNOCSEKK. Pályázati felhívás

Vállalkozások innovációjának támogatása a régiókban INNOCSEKK. Pályázati felhívás Vállalkozások innovációjának támogatása a régiókban INNOCSEKK Pályázati felhívás Budapest, 2005. május. TARTALOMJEGYZÉK 1. A támogatás indokoltsága, célja... 3 2. A támogatás forrása és összege... 3 3.

Részletesebben

Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel!

Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel! Használja ki a vállalati innovációs és kutatás-fejlesztési pályázati lehetőségeket segítségünkkel! Nagyobb támogatottság, nagyobb versenyképesség! Glósz és Társa innováció menedzsment www.glosz.hu Innováció

Részletesebben

A pályázat benyújtásának végsı határideje: 2009. december 31. Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak (KSH besorolással):

A pályázat benyújtásának végsı határideje: 2009. december 31. Jelen pályázati kiírás keretében az alábbi szervezetek pályázhatnak (KSH besorolással): TÁRSADALMI MEGÚJULÁS OPERATÍV PROGRAM MUNKAHELYMEGİRZİ TÁMOGATÁS MUNKAIDİ-CSÖKKENTÉSSEL ÉS KÉPZÉSSEL KOMBINÁLVA MIKRO-, KIS- ÉS KÖZÉPVÁLLALKOZÁSAI RÉSZÉRE TÁMOP-2.3.3/09/01/A TÁMOP-2.3.3/09/02/A A pályázat

Részletesebben

ÉMOP 1. prioritás Versenyképes hely gazdaság megteremtése. Akcióterv

ÉMOP 1. prioritás Versenyképes hely gazdaság megteremtése. Akcióterv ÉMOP 1. prioritás Versenyképes hely gazdaság megteremtése Akcióterv 2009-2010 Prioritás tartalma A prioritás támogatást nyújt: az üzleti környezet fejlesztéséhez, ipari parkok, ipari területek, inkubátorházak,

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ Vállalatok K+F+I tevékenységének a GINOP-2.1.1-15 A célja: Olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységek a, amelynek jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó,

Részletesebben

EU FP7 részvételt támogató hazai intézkedések. 2012. szeptember 17. www.nih.gov.hu

EU FP7 részvételt támogató hazai intézkedések. 2012. szeptember 17. www.nih.gov.hu EU FP7 részvételt támogató hazai intézkedések 1 Az intézkedések célja Magyarország részvétele az EU K+F programjaiban lényegesen elmaradást mutat az EU átlagától, különösen az elnyert támogatási összegek

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben

GINOP-2.1.7-15 PROTOTÍPUS-, TERMÉK-, TECHNOLÓGIA- ÉS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS

GINOP-2.1.7-15 PROTOTÍPUS-, TERMÉK-, TECHNOLÓGIA- ÉS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS GINOP-2.1.7-15 PROTOTÍPUS-, TERMÉK-, TECHNOLÓGIA- ÉS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS PÁLYÁZAT CÉLJA: A Felhívás célja, hogy a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában (a továbbiakban: S3) megfogalmazott intelligens

Részletesebben

Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása

Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása A pályázat címe Vállalati folyamatmenedzsment és elektronikus kereskedelem támogatása Pályázat kódja: GOP-2011-2.2.1 KMOP-2011-1.2.5 Benyújtás: 2011.07.01. 2012.12.31. Pályázó cég mérete: kettıs könyvvitelt

Részletesebben

K+F és vállalati innovációs a pályázatok, illetve a tipikus pályázói hibák. Kovács Örs, osztályvezetı

K+F és vállalati innovációs a pályázatok, illetve a tipikus pályázói hibák. Kovács Örs, osztályvezetı K+F és vállalati innovációs a pályázatok, illetve a tipikus pályázói hibák Kovács Örs, osztályvezetı Általános tudnivalók Innovációs lánc: 1. alapkutatás, 2. ipari kutatás, Szakterületek: 1. Természettudományok

Részletesebben

Az EUREKA program és a hazai résztvevıket támogató pályázat. Csuzdi Szonja Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2008.02.26.

Az EUREKA program és a hazai résztvevıket támogató pályázat. Csuzdi Szonja Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2008.02.26. Az EUREKA program és a hazai résztvevıket támogató pályázat Csuzdi Szonja Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2008.02.26. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttmőködés, Cél: Az

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-dunántúli Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-dunántúli Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-dunántúli Operatív Program keretében Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztésének támogatására Kódszám: KDOP-2008-5.2.2.A A projektek

Részletesebben

Pályázati lehetıségek Élelmiszeripari vállalkozások számára 2012.

Pályázati lehetıségek Élelmiszeripari vállalkozások számára 2012. Pályázati lehetıségek Élelmiszeripari vállalkozások számára 2012. Goodwill Consulting Kft. Országos pályázati tanácsadó, pályázatíró cég Regionális irodák: Budapest, Nyíregyháza Külföldi képviselet: Románia:

Részletesebben

VÁLLALATOK K+F+I TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA VÁLLALATI KFI_16

VÁLLALATOK K+F+I TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA VÁLLALATI KFI_16 VÁLLALATOK K+F+I TEVÉKENYSÉGÉNEK TÁMOGATÁSA VÁLLALATI KFI_16 A Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs

Részletesebben

Biztonság az FP7-ben. Az Együttmőködés program SECURITY témaköre. SZELES Ágnes NKTH, SEC NCP

Biztonság az FP7-ben. Az Együttmőködés program SECURITY témaköre. SZELES Ágnes NKTH, SEC NCP Biztonság az FP7-ben Az Együttmőködés program SECURITY témaköre SZELES Ágnes NKTH, SEC NCP FP7-SEC Témakörök tevékenységek Biztonsági tevékenységek 1. Állampolgárok biztonsága 2. Infrastruktúrák és közmővek

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program I. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program A felsıoktatási tevékenységek színvonalának emeléséhez szükséges infrastruktúra és IKT fejlesztése c. pályázati felhívásához Kódszám: KMOP-2007-4.2.1/B

Részletesebben

GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA

GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA GINOP-2.3.2-15 STRATÉGIAI K+F MŰHELYEK KIVÁLÓSÁGA PÁLYÁZAT CÉLJA: A hazai, állami fenntartású tudásbázisok K+F kapacitásának erősítése, annak érdekében, hogy nemzetközileg jegyzett, magas színvonalú kutatási

Részletesebben

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret

Beadási határidő A pályázat benyújtására 2015.július 9-től 2017. július 10-ig van lehetőség. Rendelkezésre álló keret Tájékoztató A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.1) és A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése (GINOP 1.2.2) pályázathoz Beadási

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése. Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-magyarországi Operatív Program keretében Mikro- és kisvállalkozások technológia fejlesztése Kódszám: KMOP-2007-1.2.1/A A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára - GINOP 6.1.6-17 FELHÍVÁS CÉLJA: A felhívás fő célja, hogy az alkalmazottak foglalkoztathatóságának, a munkavállalók

Részletesebben

Regionális Operatív Program (ROP)

Regionális Operatív Program (ROP) PRIMOM Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vállalkozásélénkítő Alapítvány Tanácsadó és Információs Hálózat Regionális Operatív Program (ROP) keretében megvalósuló Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatási

Részletesebben

Regionális innovációs források Innovációs Alap

Regionális innovációs források Innovációs Alap Hogyan pályázzunk? EUREKA és Baross Gábor Program információs nap Baross Gábor innovációs pályázati lehetőségek a Nyugat-dunántúli Régióban Nyeste Péter innovációs menedzser Sopron, 2008. március 17. Regionális

Részletesebben

Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015

Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015 Részletes GINOP pályázati menetrend vállalkozásoknak 2015 A gépbeszerzést, technológiai fejlesztést, munkaerő bővülést és piaci megjelenést tervező vállalkozások számíthatnak először forráslehetőségre.

Részletesebben

GINOP Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében

GINOP Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében GINOP-2.1.2-8.1.4-16 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása kombinált hiteltermék keretében Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtása 2018. szeptember

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-8.4.1/B-16 KKV energia hitel pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Szentháromság u. 49/a

Részletesebben

INDUL AZ ÚJ K+F+I PÁLYÁZATI RENDSZER

INDUL AZ ÚJ K+F+I PÁLYÁZATI RENDSZER INDUL AZ ÚJ K+F+I PÁLYÁZATI RENDSZER AZ ÚJ K+F+I PÁLYÁZATI RENDSZER KIALAKÍTÁSÁNAK FOLYAMATA NKFIH ROADSHOW Kitűzött cél Tájékoztatás a KFI stratégiáról, javaslatok, vélemények, igények begyűjtése a pályázati

Részletesebben

- DAOP-1.2.1.-11, DDOP-1.1.3.-11, ÉAOP-1.1.2./A-11, ÉMOP-1.2.1.-11, KDOP- 1.2.1.-11, KMOP-1.5.2.-11, NYDOP-1.1.1./A-11

- DAOP-1.2.1.-11, DDOP-1.1.3.-11, ÉAOP-1.1.2./A-11, ÉMOP-1.2.1.-11, KDOP- 1.2.1.-11, KMOP-1.5.2.-11, NYDOP-1.1.1./A-11 ÚSzT - DAOP-1.2.1.-11, DDOP-1.1.3.-11, ÉAOP-1.1.2./A-11, ÉMOP-1.2.1.-11, KDOP- 1.2.1.-11, KMOP-1.5.2.-11, NYDOP-1.1.1./A-11 Vállalati együttműködés és klaszterek támogatása Célja A konstrukció célja, hogy

Részletesebben

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM

NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM KUTATÁS, FEJLESZTÉS ÉS INNOVÁCIÓ TÁMOGATÁS A GINOP-BAN Keller Péter főosztályvezető-helyettes Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős

Részletesebben

VERSENYKÉPESSÉGI ÉS KIVÁLÓSÁGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK

VERSENYKÉPESSÉGI ÉS KIVÁLÓSÁGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK Pályázat kódja Keretösszeg VERSENYKÉPESSÉGI ÉS KIVÁLÓSÁGI EGYÜTTMŰKÖDÉSEK 2018-1.3.1-VKE 26 Mrd Ft Támogatási összeg Intenzitás Pályázók köre 500 1500 millió Ft 25 80% (100% - egyes költségekre) Kizárólag

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. GINOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása

PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ. GINOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása PÁLYÁZATI ÖSSZEFOGLALÓ GINOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének a 1. Alapvető cél Jelen Felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai

Részletesebben

7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett

7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ. a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett 7. számú melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Építı közösségek Közmővelıdési intézmények az élethosszig tartó tanulásért címő pályázathoz

Részletesebben

Pályázati Kisokos VIII. rész

Pályázati Kisokos VIII. rész Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 2015. szeptember 02. Alapvető cél Rendelkezésre álló forrás A támogatás mértéke Pályázók köre Gazdálkodásra vonatkozó feltételek A felhívás célja

Részletesebben

Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21.

Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21. Vállalkozásfejlesztési és megújuló energetikai pályázatok Sárvár, 2012. március 21. Új Széchenyi Terv Kitörési pontok Gyógyító Magyarország Egészségipari Program Zöldgazdaság-fejlesztési Program Otthonteremtési

Részletesebben

Környezeti célú fejlesztések

Környezeti célú fejlesztések A pályázat címe Környezeti célú fejlesztések Pályázat kódja: GOP-2011-2.1.4 Benyújtás: 2011.07.01. 2012.12.31. Pályázó cég mérete: kettıs könyvvitelt vezetı jogi személyiségő gazdasági társaságok, kettıs

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Dél-Alföldi Operatív Program Szociális alapszolgáltatások, gyermekjóléti alapellátások és közösségi terek infrastrukturális fejlesztése c. pályázati felhívásához Kódszám: DAOP-2008-4.1.3.A.B

Részletesebben

PROTOTÍPUS, TERMÉK-, TECHNOLÓGIA- ÉS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS VEKOP

PROTOTÍPUS, TERMÉK-, TECHNOLÓGIA- ÉS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS VEKOP PROTOTÍPUS, TERMÉK-, TECHNOLÓGIA- ÉS SZOLGÁLTATÁSFEJLESZTÉS VEKOP 2.1.7-15 A Felhívás célja a Nemzeti Intelligens Szakosodási Stratégiában megfogalmazott intelligens gyártás specializációt támogassa azzal,

Részletesebben

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15

Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 Vállalatok K+F+I tevékenységének támogatása GINOP-2.1.1-15 A felhívás célja a hazai vállalkozások kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységének növelése olyan hazai kutatás-fejlesztési és innovációs

Részletesebben

Támogatási lehetıségek a válságban: pályázati források és adókedvezmények

Támogatási lehetıségek a válságban: pályázati források és adókedvezmények Támogatási lehetıségek a válságban: pályázati források és adókedvezmények dr. Márkus Csaba Igazgató, Deloitte Zrt. Szeged, 2009. október 20. Tartalomjegyzék 2 Footer A támogatások megváltozott szerepe

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-3.1.2-8.2.4-16 Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP

Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP Munkahelyi képzések támogatása mikro-, kis- és középvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.6-17 Keretösszeg Támogatási kérelmek várható száma 13 040 millió Ft 260-4346 db Támogatás összege minimum

Részletesebben

egyetem-ipar innováci

egyetem-ipar innováci K+F pályp lyázati források az egyetem-ipar innováci ciós együttm ttmőködés s támogatt mogatására Innovációs Konferencia Veszprém 2010. március 11. Dr. Mogyorósi Péter Igazgató Laser Consult Kft. Hazai

Részletesebben

Dél-alföldi Regionális Innovációs Stratégia Operatív Terv

Dél-alföldi Regionális Innovációs Stratégia Operatív Terv Dél-alföldi Regionális Innovációs Stratégia Szeged, 2011 A stratégia A Dél-Alföldi Regionális Innovációs Ügynökség 2008 és 2011 közötti mőködésének támogatása címő RIU_07- DA_RIU07 azonosítószámú pályázati

Részletesebben

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Szüdi Gábor EUREKA NPC 2012.04.05 Székesfehérvár Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttműködés, Cél: Az európai ipar termelékenységének

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az Észak-Alföldi Operatív Program keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az Észak-Alföldi Operatív Program keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS az Észak-Alföldi Operatív Program keretében Szociális alapszolgáltatások és gyermekjóléti alapellátások infrastrukturális fejlesztésének támogatására Kódszám: ÉAOP-2008-4.1.3.A A projektek

Részletesebben

Kitöltési útmutató. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett

Kitöltési útmutató. Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Kitöltési útmutató a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében meghirdetett Képzési programok az egészségügyben foglalkoztatottak, hiányszakmák e, kompetenciafejlesztés A komponens: Képzési díj támogatása

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INNOVÁCIÓS DÍJ

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS INNOVÁCIÓS DÍJ PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A 2011. évi Észak-magyarországi Regionális INNOVÁCIÓS DÍJ elnyerésére A NORRIA Észak-magyarországi Regionális Innovációs Ügynökség, az Északmagyarországi Regionális Fejlesztési, valamint

Részletesebben

GINOP Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára

GINOP Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára GINOP-6.1.5-17 Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2018. március 20. 10.00

Részletesebben

Benyújtás: 2009. május 28-tól 2009. december 31-ig folyamatos elbírálás mellett! Keret kimerülés esetén felfüggesztés!!!

Benyújtás: 2009. május 28-tól 2009. december 31-ig folyamatos elbírálás mellett! Keret kimerülés esetén felfüggesztés!!! Társadalmi Megújulás Operatív Program KIVONAT Munkahelymegırzı támogatás munkaidı-csökkentéssel és képzéssel kombinálva c. pályázati felhívás a konvergencia régiók mikro-, kis- és középvállalkozásai részére

Részletesebben

KKV-k piaci megjelenésének támogatása

KKV-k piaci megjelenésének támogatása A pályázat címe KKV-k piaci megjelenésének támogatása Benyújtás: 2014.11.10. 2014.12.31. Pályázó cég mérete: Mikro-, kis- és középvállalkozás Pályázat célja: A felhívás a vállalkozások külpiacra lépését

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

4. A támogatást igénylők köre:

4. A támogatást igénylők köre: GINOP-2.1.8-17 A KKV-k versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelmek benyújtására 2017. december

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

BAROSS GÁBOR PROGRAM 2006. Gyakran Ismétlıdı Kérdések. az Észak-alföldi régió Regionális Innovációs Fejlesztési Programcsomagjához

BAROSS GÁBOR PROGRAM 2006. Gyakran Ismétlıdı Kérdések. az Észak-alföldi régió Regionális Innovációs Fejlesztési Programcsomagjához BAROSS GÁBOR PROGRAM 2006 Gyakran Ismétlıdı Kérdések az Észak-alföldi régió Regionális Innovációs Fejlesztési Programcsomagjához Készült: 2006. 08. 21. Általános kérdések: Kérdés: Konzorcium esetében lehet

Részletesebben

Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP /B) -TERVEZET-

Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP /B) -TERVEZET- Komplex vállalati technológia-fejlesztés KKV-k számára (Konvergencia régiók) (GOP-2011-2.1.1/B) -TERVEZET- A pályázatok benyújtása 2011. március 1-től december 31-ig lehetséges. Támogatás célja Az Új Széchenyi

Részletesebben

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára c.

Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára c. TÁJÉKOZTATÓ Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára c. pályázati felhíváshoz Kódszám: GINOP-6.1.5-16 2017. február 22. A PÁLYÁZAT CÉLJA: A munkavállalói csoportok nem egyforma

Részletesebben

Észak-alföldi Régió Baross Gábor Program Regionális Innovációs Stratégiából kiemelt felhasználási célok Programcsomag

Észak-alföldi Régió Baross Gábor Program Regionális Innovációs Stratégiából kiemelt felhasználási célok Programcsomag Észak-alföldi Régió Baross Gábor Program Regionális Innovációs Stratégiából kiemelt felhasználási célok Programcsomag EA_BEF_07 Pályázati útmutató a K+F+I befektetések vonzása a régióba programhoz 2008

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés GINOP

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés GINOP Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés GINOP-2.1.7-15 Keretösszeg: 35 milliárd Ft Támogatási kérelmek várható száma: 270 3500 db Támogatás összege: minimum 10 millió maximum 130 millió

Részletesebben

A projektek megvalósítására maximum 24 hónap áll rendelkezésre.

A projektek megvalósítására maximum 24 hónap áll rendelkezésre. portfólió Az infokommunikációs ágazatban működő mikro-, kis- és középvállalkozások által előállított termékek és szolgáltatások piacosításának, nemzetközi piacokra való belépésének támogatása GINOP-3.1.2-8.2.4-16

Részletesebben

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztály Miskolc, 2008. október 15.

Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztály Miskolc, 2008. október 15. A Pólus a Gazdaságfejlesztési Operatív Programban tapasztalatok és lehetőségek Szilágyi László Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Vállalkozásfejlesztési Főosztály Miskolc, 2008. október 15.

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-6.1.5-17 Munkahelyi képzések támogatása nagyvállalatok munkavállalói számára pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

Mikro-, kis-és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása Széchenyi 2020, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP)

Mikro-, kis-és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása Széchenyi 2020, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) Mikro-, kis-és középvállalkozások piaci megjelenésének támogatása Széchenyi 2020, Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) A pályázat célja A Nemzetgazdasági Minisztérium által Gazdaságfejlesztési

Részletesebben

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu

HVCA-MISZ-M27 2012-09-06. Horgos Lénárd M27 ABSOLVO. www.m27.eu Horgos Lénárd M27 ABSOLVO HVCA-MISZ-M27 2012-09-06 Tartalom Mikor és milyen forrást tudok igénybe venni az innovációs projektemhez? És utána? Az üzleti modellek és a felkészülés kérdései A paradicsom színre

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt.

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. március Megjelent egy újabb K+F pályázat egyetemek, kutatóhelyek és vállalkozások konzorciumai számára a Közép- Magyarországi régióban A pályázat

Részletesebben

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés GINOP-2.1.7-15

Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés GINOP-2.1.7-15 Prototípus, termék-, technológia- és szolgáltatásfejlesztés GINOP-2.1.7-15 A pályázatok benyújtása 2016. január 11-től lehetséges. Az alábbi értékelési határnapokig benyújtásra került projektek kerülnek

Részletesebben

Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása

Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása Professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatásnyújtásának támogatása Pályázat kódja Keretösszeg Támogatási összeg GINOP-1.3.2-15 2 milliárd Ft 5 50 millió Ft Intenzitás maximum 50% Pályázók

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében

KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében 5. sz. melléklet KÖLTSÉGVETÉSI SPECIFIKÁCIÓ a Társadalmi Megújulás / Infrastruktúra Operatív Program keretében Munkahelyi képzések támogatása ernyőszervezeteken keresztül című pályázati felhíváshoz Kódszám:

Részletesebben

K+F+I Pályázati Áttekintő

K+F+I Pályázati Áttekintő K+F+I Pályázati Áttekintő Gubacska Anikó Innovációs referens, NKFI Hivatal HORIZONT 2020 program 2016-2017. évi Biztonságos, Tiszta Hatékony Energia felhívások pályázati információs napja 2015. november

Részletesebben

Új Széchenyi Terv a vállalkozásokért

Új Széchenyi Terv a vállalkozásokért Új Széchenyi Terv a vállalkozásokért Dr. Kabai Anikó, fıosztályvezetı-helyettes Nemzeti Fejlesztési Ügynökség, GOP IH Tılünk függ minden, csak akarjunk! Széchenyi István Egyszerősítések, gyorsítások Átláthatóbb

Részletesebben

EUREKA és EUROSTARS pályázati lehetőségek. Csuzdi Szonja főosztályvezető-helyettes 20 éves a magyar EUREKA

EUREKA és EUROSTARS pályázati lehetőségek. Csuzdi Szonja főosztályvezető-helyettes 20 éves a magyar EUREKA EUREKA és EUROSTARS pályázati lehetőségek Csuzdi Szonja főosztályvezető-helyettes 20 éves a magyar EUREKA 2012.11.15. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttmőködés, Cél: Az európai ipar

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Környezet és Energia Operatív Program Hı- és/vagy villamosenergia-elıállítás támogatása megújuló energiaforrásból c. pályázati konstrukcióhoz Kódszám: KEOP-2007-4.1.0 A projektek az

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program A szakképzés és felnıttképzés infrastruktúrájának átalakítása konstrukció keretében

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program A szakképzés és felnıttképzés infrastruktúrájának átalakítása konstrukció keretében PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program A szakképzés és felnıttképzés infrastruktúrájának átalakítása konstrukció keretében a TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések

Részletesebben

Bonus-HU Program. Pályázati útmutató. Budapest, 2008. augusztus

Bonus-HU Program. Pályázati útmutató. Budapest, 2008. augusztus Bonus-HU Program Pályázati útmutató Budapest, 2008. augusztus 1 Bevezetés...3 I. A Pályázati Felhíváshoz kapcsolódó általános ismeretek...3 1. A támogatás célja...3 2. A támogatás forrása és jogcíme...3

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti

Részletesebben

Kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, megerősítése

Kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, megerősítése 2010. Kutatás-fejlesztési központok fejlesztése, megerősítése 2010.03.05. Kedves Pályázó! Ezúton szeretném Önöket értesíteni az alábbi pályázati lehetőségről. Amennyiben a megküldött pályázati anyag illeszkedik

Részletesebben

Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására

Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására Pályázat az EUROSTARS programban való magyar részvétel támogatására EUROSTARS_HU_07 Pályázati útmutató Budapest, 2009. augusztus 1 A Kutatási és Technológiai Innovációs Alapról szóló 2003. évi XC. törvénnyel

Részletesebben