SZERVEZETI SZJIBJÍLYZflTII

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZERVEZETI SZJIBJÍLYZflTII"

Átírás

1 EVANGÉLIKUS KERESZTYÉN IFJÚSÁGI EGYESÜLETEK SZERVEZETI SZJIBJÍLYZflTII BAROSS-NYOMDA : UZSALY ÉS KONCZ, GYÖR (Harangszó nyomdája)

2

3 i EVANGÉLIKUS KERESZTYÉN IFJÚ SÍ Gl EGYESÜLETEK SZERVEZETI SZUBlÍLYZflTII BAROSS-NYOMDA : UZSALY ÉS KONCZ, GYŐR (Harangszó nyomdája)

4

5 Az evangélikus ifjúsági egyesületek szervezeti szabályzata. Egy helyi ifjúsági egyesület szervezete. 1. Az egyesület neve. a) Az egyesület teljes neve a i evangélikus egyház Evangélikus Keresztyén Ifjúsági Egyesülete, közhasználatban i EKIE. b) Minden egyesület választhat magának egy nevet a biblia, vagy az evangélikus egyház történetéből (pl.: Thimotheus, Luther és a magyar reformátorok és belmissziói nagy munkásai). c) És biblia jelmondatot, pl.: Nem szégyenlem a Krisztus evangéliomát! 2. Az egyesület jelvénye. a) Luther-rózsa és a KIE háromszöges jelvény összeállításából létrejött jelvény. (A háromszög oldalainak jelentése: Lélek, Test, Értelem, a vízszintes vonal: Szolgálat.) b) Az egyesület vezetői használhatják a Világszövetség jelvényét. 3. Az egyesület pecsétje. Az országos központ jelvénye, azzal a különbséggel, hogy a kettős körvonal által alakított sávban aj egyesület neve és alapítási éve kerül.

6 4 4. Az egyesület célja. Egy társaságba gyűjteni azokat az ifjakat, akik Jézus Krisztust Megváltójuknak és Istenüknek tekintik a Szentírások szerint, az Ö tanítványai akarnak lenni, hitükben és életükben és együttesen akarnak munkálkodni Mesterük országának az ifjúság között való terjesztésén", evangélikus egyházunkhoz való teljes hűségben, a biblia, a Szentségek és a gyülekezeti közösség segítségével, hitvallási irataink szerint, mint evangélikus egyházunk meggyőződéses, hívő, áldozatkész és bizonyságtevő tagjai szolgálnak evangélikus egyházunk külső és belső megerősödéséért. (Párisi alap.) 5. A cél elérésére szolgáló eszközök. Hetenként legalább egyszeri összejövetel. Ha nyáron nem lehetséges, hetenként, úgy kéthetenként, vagy havonta egyszer, amelyeken legalább nagy vonásokban Egyetemes Egyházi Belmissziói Mun'kaprogramm Ifjúsági része alapján végzik a munkát, de azért a helyi egyesületek függetlenségének fenntartásával. A magyar evangélikus ifjúságimunka programmja négyes irányú, Luk. ev. 2 : 51. alapján a következő munkaköröket öleli fel: a) Lelki munka. A Szentírás együttes olvasása és tanulmányozása bibliai eszmecserékben, bibliai kurzusokon, bibliai körökben. Énekek tanulása, templomi istentiszteletek együttes látogatása s az úrvacsorával való rendszeres együttes élés. Evangelizáló összejövetelek, ifjúsági napok, szeretetvendégségek, családi estélyek rendezése. A tagok látogatása, egyénenkénti lelki gondozása. A tiszta férfiúságra való nevelés. Hitvallási iratainknak, kátéinknak, evangélikus egyházunk történetének, bel-

7 és külmissziójának ismertetése. Az ifjak közötti missziói munka. b) Értelmi munka. Ismeretterjesztő előadások, vetítettképekkel is. Tanfolyamok rendezése, önképzésre való buzdítás (alapvető ismeretek gyakorlása: helyesírás, fogalmazás, levélírás, számtan, történelem, földrajz, nyilvános beszéd, stb), tanulmányi kirándulások, malom, gyár, szomszéd község, városok megtekintése, tanulmányutak, keresztyén irodalom terjesztése, egyházunk és ifjúságunk lapjainak eljuttatása minden gyülekezeti ifjúhoz. c) Missziói és társadalmi munka. (Szolgálat, szórakozás.) Lehetőleg különálló ifjúsági egyesületi helyiség szerzése, baráti és ismeretségi kör teremtése. Az egyesület egész ifjúságának fokozatos bevonása az ifjúsági munkába. Takarékosságra való nevelés. Kézügyességi munkák. Ének- és zenekarok, keresztyén társasalkalmak: szeretetvendégségek, játékdélutánok, ünnepélyek, egyesületi látogatások. A serdülő fiúk közötti munka. Vasárnapi iskolai munkában való segítés. Missziói látogatások a környékbeli gyülekezetekben, az ifjúsági munka terjesztése érdekében. Keresztyén jellegű szórakozások nyújtása. (Evangélikus ifjúsági egyesületünk neve alatt táncmulatságot nem rendezünk, kártya, vagy más szerencsejátékot nem üzünk, tánciskolát nem tartunk, italt nem szolgáltatunk ki!) Minden alkalmat megragadunk, amikor egyházunk szolgálatába állhatunk. d) Testnevelés. Kirándulások, táborozások, játékok rendezése. Torna, testedző sportok és játékok űzése. 5

8 6 6. Az egyesület tagjai. a) Csatlakozó tagja lehet az egyesületnek minden 16 évet betöltött ifjú, aki az egyesület céljával egyetért és anyagi ereje és lelkiismerete szerint havi megajánlást tesz és azt pontosan fizeti. b) Munkálkodó tag csak evangélikus ifjú lehet, aki az egyesület céljait magáévá teszi, az egyesület összejöveteleit rendszeresen látogatja, erkölcsi szempontból semmiféle kifogás alá nem esik és anyagi erejéhez mérten havi megajánlást tesz, melynek fejében kapja a tagsági igazolványt. A munkálkodó tagokat az Intéző Bizottság veszi fel azok közül a 16 életévet betöltött fiúk közül, akik bejelentették csatlakozásukat és legalább háromhavi próbaidő alatt minden követelménynek megfeleltek. c) Serdülő tagok éves fiúkat külön serdülő csoportba, vagy csoportokba szervezünk s ezek külön Programm szerint dolgoznak. d) Pártoló tag lehet minden férfi és nő, aki az ifjúság Isten országáért folyó munkáját bármilyen úton elősegíti, vagy önkéntes megajánlását pontosan befizeti. Pártoló tagok meghívót kapnak az egyesület nyilvános összejöveteleire és ünnepélyeire, valamint közgyűlésére. 7. Tagfelvétel. a) Csatlakozó tagok az alábbi nyilatkozatot írják alá a felvétel előtt (tagsági nyilatkozat az országos központban szerezhető be): Alulírott belső indításból csatlakozom a Evangélikus Keresztyén Ifjúsági Egyesülethez, az Egyesület célját magamévá teszem, megvalósítására életemmel és munkámmal hűsége-

9 7 sen törekszem, anyaszentegyházamhoz hű maradok, az Egyesület 'összejöveteleit rendesen látogatom s annak munkájára havonként... pengőt megajánlok. év hó.. -n, pontos cím. sajátkezű aláírás. A nyilatkozatot az egyesület titkára őrzi s annak alapján állítja ki az Intéző Bizottság által felvett csatlakozó tag tagsági igazolványát. A csatlakozó tagokat az egyesület összejövetel keretében az egyesület elnöke veszi fel kézfogással néhány szó s egy bibliai ige kíséretében. b) Munkálkodó tagok az Intéző Bizottság meghívása után a következő nyilatkozatot írják alá (nyilatkozat beszerezhető a központnál): Alulírott, mint a Evangélikus Keresztyén Ifjúsági Egyesület munkálkodó tagja megerősítve az egyesülethez való kapcsolatomat, kijelentem, hogy kitűzött céljáért híven munkálkodom, megvalósítására életemmel és munkámmal hűségesen törekszem, anyaszentegyházamhoz hű maradok, az egyesület összejövetelein, ha csak betegség avagy rajtam kívül álló ok abban meg nem akadályoz, rendszeresen részt veszek, az Evangélikus Ifjúsági mozgalmat imádsággal, érdeklődéssel, részvétellel és áldozattal erősítem s munkájára havi... fillért megajánlok. év hó.. -n. pontos cím. sajátkezű aláírás.

10 8 A munkálkodó tagokat a már közölt feltételek alapján lehetőleg közmegegyezéssel az Intéző Bizottság hívja meg és egyesületi ünnepély keretében veszi fel a munkálkodó tagok közé. Munkálkodó tagok nyilatkozatait is a titkár kezeli, ennek alapján állítja ki a munkálkodó tag tagsági igazolványát. 8. Az egyesület viszonya a helyi gyülekezethez. Az evangélikus KIE a helyi evangélikus egyházközség ifjúsági munkája. Az egyesület munkája megkezdését írásban bejelenti a lelkész útján a-presbitériumnak és kéri hozzá az egyházközség engedélyét, valamint erkölcsi és anyagi támogatását. Az egyesület előző évi működéséről minden év március végéig jelentést tesz. (A gyülekezet belmissziói bizottságában az ifjúsági egyesület vezetői közül egy taggal képviselteti magát.) 9. Az egyesület anyagi ügyei. Az ifjúsági munka céljait szolgáló vagyontárgyak tulajdonjoga az egyházközséget illeti. Az egyesület jövedelmét képezik: a tagok megajánlásai, szeretetvendégségek, ünnepélyek, előadások bevételei, persely, presbitérium, község, testületek adományai, iratterjesztésből származó jövedelmek, stb. Esetleges alapítványok és adományok. Az egyesület jövedelmét részben saját munkája kiépítésére, részben helyi és országos evangélikus célokra fordítja: a helyi egyház támogatása, országos evangélikus ifjúsági munka, evangélikus földmíves ifjúság közötti munka, világ-fillér, a magyar KIE intézményei; külmisszió, szegénygondozás, evangélikus árvák támogatása stb. Az egyesület készpénze bizonyos öszszegen felül (közgyűlés állapítja meg) takarékban tartandó.

11 9 10. Az egyesület intéző szervei. a) közgyűlés, b) intéző bizottság, c) tanácsadó testület. 11. Egyesületi közgyűlés. Az egyesület évente legalább egyszer, szeptember hónapban közgyűlést tart. Tagjai az egyesület munkálkodó és csatlakozó tagjai. A csatlakozó tagok csak tanácskozó, a munkálkodó tagok szavazati joggal is bírnak. Meghívót kapnak a pártoló tagok is. A közgyűlés teendői: Beszámoló az elmúlt év munkájáról, az új tisztviselők megválasztása a munkálkodó tagok közül titkos szavazással, a jövő évi költségvetés megállapítása, a zárszámadás letárgyalása, általában az egyesület legfontosabb ügyeiben való döntés. 12. Intéző Bizottság (IB). Kisebb egyesületekben az IB a munkálkodó tagokból áll. Nagyobb egyesületekben az IB tagjai a tisztviselők, a munkaágak vezetői és a szükséghez képest behívott munkálkodó tagok. Gyűlést legalább egyszer tart havonta. Fő feladata az elmúlt havi munka számonkérése, a jövő havi munka előkészítése, tagsági ügyek, pénzügyek stb. Nagy gondot fordít az IB a serdülők közötti munkára, e célból külön serdülő alosztályt szervez (programm és szervezet beszerezhető az országos központból). Nagyobb egyesületekben érdeklődési körök szerint szervezhetünk külön csoportokat: zenekar, énekkar, sport, ping-pong, sakk, kézügyességi munkák, stb.

12 10 Az egyes feladatok elvégzésével az IB kis bizottságokat, vagy egyeseket bízhat meg. Pl.: iratterjesztő, beteglátogatás, propaganda, társas alkalmak előkészítése. 13. Tanácsadó és védő testület. Nagyobb egyesületekben az egyesület, az egyház, iskola, község, város vezetői, szülők és egyéb érdeklődők közül tanácsadó és védő testületet kér fel, amely a munkát erkölcsileg és anyagilag támogatja. (Pártoló tagok gyűjtése, adományok, orvosi és egyéb tanácsok, állás közvetítés. Előadások tartása, egyesületi helyiség csinosítása, stb.) 14. Az egyesület tisztviselői és azok kötelességei. 1. Elnök. Az egyházközség lelkipásztora. 2. Ügyvezető elnök. Aki a főbb tisztviselőkkel együtt a munkát irányítja (buzgó tanító, tisztviselő, orvos, stb.). A közgyűlésen, intéző bizottsági gyűlésen elnököl. 3. Ifjúsági elnök. Az ügyvezető elnökkel együtt irányítja az egyesület munkáját, nyilvános összejövetelen képviseli az ifjúságot. 4. Titkár. Gondoskodik a megállapított programm végrehajtásáról, a kijelölt munkák elvégzéséről, végzi az egyesület levelezését, kezeli a tagsági nyilatkozatokat és a tagokról könyvet vezet. Kezeli az egyesület irattárát, melyben összegyűjt minden a mozgalomra vonatkozó anyagot. 5. Pénztárnok. A tagdíjakat, önkéntes megajánlásokat beszedi, az egyház és az ifjúság lapjait a tagoknak kiosztja, kezeli az egyesület minden vagyonát. Nyugta- és pénztárkönyvet vezet. Csak az ügyvezető elnök aláírására utalhat ki pénzt.

13 Az országos központhoz való viszony. 6. Jegyző. Vezeti a heti összejövetelek, IB gyűlések és az évi közgyűlés jegyzőkönyvét. Szükség esetén jegyzőkönyvi kivonatot készít. A jegyzőkönyvet minden összejövetelen két tag aláírásával hitelesítteti. 7. Híradó. Havonta rövid tudósítást küld az országos központnak, munkájuk híreiről, hogy azok a mozgalom lapjaiban közölhetők legyenek. A lapokat a nem tagok között is terjeszti. 8. Háznagy. Az egyesület helyiségeire gondot visel (takarítás, szellőztetés, fűtés, világítás, bútor- és egyéb felszerelés gondozása), a helyiség jókarban tartásáról, díszítéséről gondoskodik. 9. Névsornyilvántartó. A titkártól kapott adatok alapján hétről-hétre nyilvántartja a tagok részvételét, a helyi összejövetelekről elmaradókat, a munkálkodó tagok segítségével meglátogatja, az újonnan jövők címeit feljegyzi. 10. Könyvtáros. Rendben tartja a könyvtárt, azt adományok útján gyarapítja. A könyveket olvasásra kiadja és beszedi. 11. Szertáros. Az egyesület újságait kiadja, beszedi és rendben tartja, az egyesület sporteszközeire és játékaira gondot visel. 12. Pénztárellenőrök. A pénztárt havonta ellenőrzik, az évi közgyűlésen a zárszámadást felülvizsgálják. a) Az egymással földrajzilag összefüggő helyek egyesületei körzetet alkotnak, a körzet ügyeit körzeti bizottság intézi, amelyben minden egyesület egy képviselőt küld. b) Minden körzet egy képviselőt küld az egyházmegyei bizottságba-, minden egyházmegyei bizottság

14 12 egy-egy képviselőt küld az egyházkerületi ifjúsági bizottságba (titkos szavazás). c) Az országos központnak teljes jogú tagja csak az az egyesület lehet, amelyik: 1. Az evangélikus ifjúsági munka céljait magáévá teszi és annak módszere szerint dolgozik (négyes Programm). 2. Az egyesület évi bevétele után...%-ot ajánl meg az országos központnak (OK), mely összeget minden év októberében kell az OK-nak beküldeni. Ez öszszeg ellenében a tagok kapják a tagsági kártyát, egyébként pedig ezzel az összeggel járulnak hozzá az OK fenntartásához és az evangélikus ifjúsági munka országos kiépítéséhez és fejlesztéséhez, ifjúsági intézmények (táborok stb.) fejlesztéséhez. Viszont az egyesület élvezi az OK által nyújtott összes előnyöket és jogokat: titkárok látogatása, intézményeink KIE-ház, üdülő, stb. kedvezményes használata. Az OK-hoz való csatlakozás megadja a jogot arra, hogy a csatlakozott egyesület OK-unk belügyminiszter által jóváhagyott alapszabályai alapján működhessen. (Jelvény viselés joga.) Egy egyesület legalább három hónapi munka után kérheti az OK-ba való felvételét, melyről az OK az illeti? egyesület számára tagsági okiratot ad ki. 16. Bekapcsolódás a KIE Világszövetségbe. Minden helyi egyesület az EKIE OK útján tagja a Magyar Keresztyén Ifjúsági Egyesületek Nemzeti Szövetségének, illetve ennek közbejöttével a KIE Világszövetségének. A Világszövetség imahetét megtartja s e hét perselyét (világfillér) a világszövetségi munka támogatására adományozza.

15 Egyesületi fegyelem. Az évi közgyűlés egy három tagú fegyelmi bizottságot választ, amely fegyelmet gyakorol minden esetben, amikor valamelyik tag életében olyan dolgok történnek, amely az evangélikus keresztyén szellemmel semmiképen össze nem egyeztethető. A három tagú bizottság gyűlései zártak, tagjait titoktartás kötelezi. A fegyelmezés fokozatai: a) négyszemközti megintés a fegyelmi bizottság elnöke által, b) megintés a fegyelmi bizottság mindhárom tagja előtt, c) az egyesület megkövetése a nyilvános heti összejövetelen, d) az egyesületből való kizárás (bizonyos időre). Jegyzet: Fiúegyesület leányegyesület. Minden gyülekezetben különválasztjuk a fiúkat és a leányokat, külön egyesületbe. Ajánlatos a leányegyesületek munkáját a Keresztyén Leányegyesületek Evangélikus Ágának a munkájába bekapcsolni, ami külön evangélikus titkárnő vezetésével végzi munkáját. A helyi körülményeknek megfelelően, a vezető belátása szerint az évi programm keretében közös alkalmakat is rendezhetnek a fiú- és leányegyesületek.

16 ORSZÁGOS SZERVEZET. A magyar evangélikus egyház ifjúsági munkájának országos szervezete. Az evangélikus egyház foglalkozni kíván ifjúságával a konfirmáció után is. Ennek a gondozó munkának a szerve az Evangélikus Keresztyén Ifjúsági Egyesület. I. A helyi szervezet és az ifjúsági munka. A) Ha már van az egyházközségben Ifjúsági Egyesületi munka, azt az egyházi elnökség gondjaiba veszi és támogatja. A meginduló ifjúsági munka pedig mindig az egyházközségi elnökség felügyelete alatt, de az ifjúsági munka sajátos módszerei szerint folyik. Az ifjúsági munka az egyházközség vezetőinek állandó gondoskodási körébe tartozik. Ha még nem lenne ifjúsági munka a gyülekezetben, az egyház vezetői minden eszközt felhasználnának, hogy azt minél előbb megindítsák. Gondoskodnak megfelelő vezetőről, vezetői tanfolyamra, ifjúsági napokra küldik az ifjakat. Meghívják az országos ifjúsági titkárt, buzdítják a szülőket, hogy ifjaikat küldjék az ifjúsági alkalmakra. Közrehatnak, hogy az ismétlő és gazdasági iskolákban serdülő munka induljon, stb. B) Az egyházközségi elnökség felügyeletét a következőképen gyakorolja: a) az egyházközségi vezetőség képviselteti magát az ifjúsági egyesület Intéző Bizottságában, hogy mindenről tudomása legyen;

17 15 b) az egyházi vezetőség felügyel, hogy a munka hitvallásos alapon végeztessék; c) az ifjúsági egyesület pénztárát évente megvizsgáltatja; d) az ifjúsági egyesület végzett munkájáról tett évi jelentést tárgyalja. C) A gyülekezetben a munka a Püspöki Kar által jóváhagyott munkarend (lásd előrébb) szerint folyik. D) Az ifjúsági munka vagyontárgyai az egyházközség tulajdonát képezik, de az ifjúsági munkát szolgálják. E) Mivel az ifjúsági egyesület nem jogi személy, minden jogi természetű kérdésben az egyházközség vezetősége képviseli (presbitérium). II. Az egyházmegye és az ifjúsági munka. A) Az egyházmegyei ifjúsági bizottság: Az egyházmegyei ifjúsági bizottság az EKIE központhoz csatlakozott helyi egyesületek által választott képviselőkből alakul. Az ifjúsági bizottsági tagoknak legalább a fele ifjú legyen. Az egyházmegye az egyházmegyei ifjúsági bizottság meghallgatásával egyházmegyei ifjúsági megbízottat választ", aki lehet maga az egyházmegyei beimissziói megbízott lelkész is. Ez a megbízott vezeti az egyházmegyei ifjúsági bizottság munkáját, az egyházmegyei belmissziói munkatervvel összhangban. Ez a megbízott tagja az egyházmegyei belmissziói bizottságnak és jelentést tesz a bizottságnak a helyi egyesületek beszámolói alapján az egész egyházmegyében folyó ifjúsági munkáról, előterjeszti a következő évi programmot, állandó felelősséget hordoz azért, hogy az egyház-

18 16 megye minden gyülekezetében megszerveztessék és folyjék az ifjúsági munka. Az egyházmegyei ifjúsági bizottság és feladatai: a) évente legalább egyszer ülést tart és számbaveszi az egyházmegyei ifjúsági egyesületek munkáját; b) rendszeresen gondoskodik vezetőképző tanfolyamok tartásáról; c) nagyobb időközökben egyházmegyei ifjúsági napokat rendez; d) gondoskodik az országos intéző bizottság határozatainak a végrehajtásáról; e) az egyházmegyei ifjúsági megbízott résztvesz a helyi egyesületek ifjúsági napjain; f) választás alapján egy tagot küld az egyházkerületi ifjúsági bizottságba. Ez a megbízatás egy évre szól. B) Körzeti ifjúsági bizottság: Ott, ahol az egyházmegye területének nagysága, vagy földrajzi helyzete kívánatossá teszi, egyes egyházközségek ifjúsági egyesületei körzetet alakítanak, ahol az együttműködés feltételeit megbeszélik. C) Az egyházmegye területén folyó ifjúsági munka feletti felügyeleti jogot az esperes gyakorolja. III. Az egyházkerület és az ifjúsági munka. Az egyházkerületi ifjúsági bizottság: Az egyházkerületi ifjúsági bizottság az egyházmegyék kiküldötteiből alakul. Előadója: az egyházkerületi ifjúsági lelkész. Az egyházkerület az egyházkerületi ifjúsági bizottság meghallgatásával egyházkerületi ifjúsági megbí-

19 17 zottat" választ (lehet az egyházkerületi belmissziói előadó is). Ez a megbízott vezeti az egyházkerületi ifjúsági bizottság munkáját az egyházkerületi belmissziói munkatervvel összhangban. Ez a megbízott tagja a kerületi belmissziói bizottságnak és munkaköre: a) az egyházi jelentések alapján egységes jelentést készít az egyházkerületi közgyűléshez az egyházkerületben folyó ifjúsági munkáról; b) gondoskodik az országos intéző bizottság határozatainak a végrehajtásáról; c) a szükséghez képest ifjúsági napokat és vezetőképző tanfolyamot rendez; d) intézményeket létesít (táborhely, stb.). Az egyházkerület területén folyó ifjúsági munka feletti felügyeleti jogot a püspök gyakorolja. Az elnök és a tagok mandátuma minden fokozatban (egyházmegyei, stb.) 6 évre szólnak. IV. Országos Intéző Bizottság (OIB). Az ifjúsági munka országos intéző szerve az OIB, mely szükség szerint tartja üléseit. Elnöke az országos evangélikus K1E világi és egyházi elnöke. Előadója: az országos ifjúsági lelkész. Tagjai az egyházkerületi ifjúsági bizottság kiküldöttjei és az egyetemes belmissziói bizottság által az ifjúsági munkával szoros kapcsolatban lévők közül felkért ugyanannyi tag. AZ OIB munkaköre: a) Jelentést és javaslatot tesz az egyetemes egyház belmisszió bizottsága útján az egyetemes egyháznak, az egyetemes egyház határozatait végrehajtja és az országos munkát annak szellemében irányítja; b) országos ifjúsági napok, vezetőképzés ügyei;

20 18 c) evangélikus ifjúsági sajtó; d) együttműködés az evangélikus diákmunkával; e) külföldi evangélikus ifjúsági munkákkal való kapcsolat fenntartása, általában a mozgalom képviseiete más ifjúsági munkákkal szemben; f) országos jellegű ifjúsági intézmények alapítása és fenntartása (táborok, otthonok). Javaslatot tesz az országos ifjúsági lelkész megválasztására nézve a belmissziói bizottság útján. Az OIB előterjesztést tehet más, nem lelkész képesítéshez kötött munkaerők beállítására is (földműves, tanyai ifjúsági titkár beállítására). Az OIB tartja fenn a munkaközösséget biztosító kapcsolatot a KIE Nemzeti Bizottságával és annak útján a KIE Világszövetségével. V. Az Evangélikus KIE Központ viszonya a magyar KIE Nemzeti Szövetséghez. 1. Az egyházak kebelében dolgozó EKIE-k nem önálló jogi alakulatok, hanem az egyházi autonomián belül elhelyezkedő és dolgozó ifjúsági egyesületek. 2. Minden egyház EKIE a tervezetben körülírt munkarend alapján az ifjúsági munka érdekében szükséges egészséges autonómiával rendelkezik. Az autonomia a legalsó foktól a legfelsőig biztosítandó. 3. Az EKIE együttesen alkotják az EKIE Központját és így együttesen, mint EKIE Központ csatlakoznak a KIE Nemzeti Szövetséghez. Az evangélikus KIE-k Központja teljes autonomiát élvez a maga ügyeinek intézésében. Amennyiben bizonyos ügyek összefüggnek a KIE Szövetség ügyeivel, ezeket mindenkor együttesen beszélik meg.

21 19 4. Az evangélikus KIE Központja a KIE Nemzeti Szövetséggel munkaközösséget alkot, mely a következő munkákat ö'.eli fel: közös nemzeti KIE konferenciák, közös KIE ház, ifjúsági szociális munkák és intézmények, közös KIE imaház, közös vezetőképző tanfolyamok, külföldi tanulmányutak, állammal szembeni közös képviseltetés, a külföldi KIE-kel, KIE Világszövetséggel való kapcsolat a KIE szövetségen át. 5. A KIE szövetség ellenőrzést gyakorol az evangélikus KIE-k felett, az evangélikus KIE Központ útján arra vonatkozólag, hogy az evangélikus KIE-kben keresztyén ifjúsági egyesületi típusú munka follyék. 6. A KIE Nemzeti Szövetség, amennyiben lehetséges, lehetővé teszi, hogy a KIE világbizottságba magyar részről jelölt tagok közé az evangélikus KIE-k központjának megbízottai is bekerülhessen. 7. Az evangélikus KIE központja ezután is bizonyos összeggel, tőle telhetőleg évről-évre segíti a KIE szövetség munkáját. 738/X/ szám. Az evangélikus ifjúsági egyesületek szervezeti szabályzatát az evangélikus püspöki kar évi január hó 4-én tartott ülésén letárgyalta és elfogadta. Győr február hó 11-én. D. KAPI BÉLA püspök.

22

23

24 Az evangélikus KiE központ az evangélikus ifjúságért van, min» den ifjúsági ügyben forduljunk hozzá. Csatlakozz az evangélikus KIE Központhoz! Budapest, VIII., Horánszky-u. 26.

2. Neve: Erdélyi Református Egyházkerület Presbiteri Szövetsége. 3. Székhelye: Kolozsvár, I. C. Brătianu utca szám.

2. Neve: Erdélyi Református Egyházkerület Presbiteri Szövetsége. 3. Székhelye: Kolozsvár, I. C. Brătianu utca szám. AZ ERDÉLYI REFORMÁTUS EGYHÁZKERÜLET PRESBITERI SZÖVETSÉGÉNEK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Azonképpen ti is, minthogy lelki ajándékokat kívántok, a gyülekezet építésére igyekezzetek, hogy gyarapodjatok. (1Kor 14,

Részletesebben

2000. ÉVI II. TÖRVÉNY A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ SZERETETSZOLGÁLATÁRÓL

2000. ÉVI II. TÖRVÉNY A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ SZERETETSZOLGÁLATÁRÓL 2000. ÉVI II. TÖRVÉNY A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ SZERETETSZOLGÁLATÁRÓL PREAMBULUM A szeretetszolgálat az anyaszentegyháznak, a hitre jutott emberek önkéntes közösségének hálaáldozata (Róm 12,1;

Részletesebben

37. Iktatási esküszövegek

37. Iktatási esküszövegek 37. Iktatási esküszövegek GYÜLEKEZETI FELÜGYELŐ ESKÜJE igaz Isten, / hogy felügyelői tisztségemben / egyházunk törvényes rendjét / elfogadom és megtartom; / gyülekezetünk belső békéjét / őrzöm és építem;

Részletesebben

2.e. fond Konventi Missziói és Diakóniai Bizottság iratai

2.e. fond Konventi Missziói és Diakóniai Bizottság iratai 2.e. fond Konventi Missziói és Diakóniai Bizottság iratai 1885 1950 (1953) 15 ifm 1. doboz A Református Egyház Konventi Missziói Bizottsága: missziói ügyek, 2. doboz a. Missziói b. Missziói nyomtatványok

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL (2013-2014-2015)

A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL (2013-2014-2015) A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL (2013-2014-2015) Valamennyi választott egyházmegyei, egyházkerületi, zsinati testület és tisztségviselő megbízatása 6 éves választási ciklusra

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03.

Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Jóváhagyva: 2001. május 03. Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület 1146. Budapest, Istvánmezei út 1-3. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2001. május 03. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza

Részletesebben

SZERVEZETI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI SZABÁLYZATA A MAfiVARORSZAB EVAfBÊLKUS EGVHÁZEGVETEM LUTHER-OTTHOHAHAK SZERVEZET SZABÁLYZATA MEGÁLLAPÍTOTTA ÉS AZONNAL HATÁLLYAL ÉLETBELÉPTETTE A MAGYARORSZÁG EVAN- GÉLKUS EGYHÁZEGYETEM 942 ÉV NOV HÓ 20-ÁN TARTOTT

Részletesebben

2000. ÉVI II. TÖRVÉNY A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ SZERETETSZOLGÁLATÁRÓL. (a évi V. törvény módosításaival egységes szerkezetben)

2000. ÉVI II. TÖRVÉNY A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ SZERETETSZOLGÁLATÁRÓL. (a évi V. törvény módosításaival egységes szerkezetben) 2000. ÉVI II. TÖRVÉNY A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ SZERETETSZOLGÁLATÁRÓL (a 2017. évi V. törvény módosításaival egységes szerkezetben) PREAMBULUM A szeretetszolgálat az anyaszentegyháznak, a hitre

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MÜKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MÜKÖDÉSI SZABÁLYZAT SZERVEZETI ÉS MÜKÖDÉSI SZABÁLYZAT Név: Vadosfai Evangélikus Egyházközség Székhely: 9346 Vadosfa, Kossuth u.13., Telefon: 20/824 6887 e-mail: vadosfa@lutheran.hu honlap: http://vadosfa.lutheran.hu Egyházon

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

A Péterfy Sándor Általános Iskola Iskolai Sportkörének Alapszabálya 2009.

A Péterfy Sándor Általános Iskola Iskolai Sportkörének Alapszabálya 2009. IGAZGATÓSÁG PÉLDÁNYA A Péterfy Sándor Általános Iskola Iskolai Sportkörének Alapszabálya 2009. Tartalomjegyzék 1 A sportkör és tagsága... 3 1.1 A sportkör neve: Péterfy Sándor Általános Iskola Sportköre...

Részletesebben

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo

- 1 - 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo A PELIKÁN SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1-1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Pelikán Sportegyesület, ( a továbbiakban egyesület) a Szolnokon ~evékenykedo természetes személyek által kialakított közösségeknek,

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

Sissi Svédországi Magyar ők Szövetségének ALAPSZABÁLYA

Sissi Svédországi Magyar ők Szövetségének ALAPSZABÁLYA Sissi Svédországi Magyar ők Szövetségének ALAPSZABÁLYA 1. év A Sissi Svédországi Magyar Nők Szövetsége a Svédországban élő magyar anyanyelvü és a Szövetség alapszabályával egyetértő nők, pártpolitikailag

Részletesebben

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra

J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra J a v a s l a t a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kamarai Önkormányzati Szekciójához való csatlakozásra Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL ( )

A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL ( ) A VÁLASZTÁSI ELJÁRÁS LEBONYOLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS FELADATOKRÓL (2013-2014-2015) Valamennyi választott egyházmegyei, egyházkerületi, zsinati testület és tisztségviselő megbízatása 6 éves választási ciklusra

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

2000. ÉVI II. TÖRVÉNY A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ SZERETETSZOLGÁLATÁRÓL

2000. ÉVI II. TÖRVÉNY A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ SZERETETSZOLGÁLATÁRÓL 2000. ÉVI II. TÖRVÉNY A MAGYARORSZÁGI REFORMÁTUS EGYHÁZ SZERETETSZOLGÁLATÁRÓL (a 2017. évi V. törvény és a 2019. évi VI. törvény módosításaival egységes szerkezetben) PREAMBULUM A szeretetszolgálat az

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

LUNDI MAGYAR KULTÚRFÓRUM ALAPSZABÁLYZATA

LUNDI MAGYAR KULTÚRFÓRUM ALAPSZABÁLYZATA LUNDI MAGYAR KULTÚRFÓRUM ALAPSZABÁLYZATA 1. AZ EGYESÜLET NEVE ÉS TEVÉKENYSÉGE A Lundi Magyar Kultúrfórum a Lundban és környékén élő magyarok demokratikus közössége; nyitott mindazok számára, akik céljait

Részletesebben

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések

Preambulum. 1.. Általános rendelkezések Preambulum A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Hallgatói Önkormányzata a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény, valamint a Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzatának figyelembevételével

Részletesebben

A Deberecen-Kossuth utcai Református Egyházközség 1/2008. számú egyházközségi szabályrendelete IFJÚSÁGI PRESBITÉRIUM LÉTREHOZÁSÁRÓL

A Deberecen-Kossuth utcai Református Egyházközség 1/2008. számú egyházközségi szabályrendelete IFJÚSÁGI PRESBITÉRIUM LÉTREHOZÁSÁRÓL A Deberecen-Kossuth utcai Református Egyházközség 1/2008. számú egyházközségi szabályrendelete IFJÚSÁGI PRESBITÉRIUM LÉTREHOZÁSÁRÓL A Debrecen-Kossuth utcai Református Egyházközség Presbitériuma a Magyarországi

Részletesebben

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Komárom Városi Sportegyesület 2922 Komárom, Stadion út 1. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyva: 2009. április 24. 1 A szervezeti és működési szabályzat összefoglalóan tartalmazza az egyesület szerveinek,

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése

Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése Magyar Elektrotechnikai Egyesület. Szervezeteinek Koordinációs Együttműködése MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Működési Szabályzat ajánlás a regionális koordinációk részére. Egyesületi Elnökség által jóváhagyva: 2011.

Részletesebben

Hernádszentandrási Sport Egyesület

Hernádszentandrási Sport Egyesület Hernádszentandrási Sport Egyesület Alapszabálya 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Hernádszentandrási Sport Egyesület Rövidítése: HSE Színe: fekete-fehér Alapításának éve: 2006 Székhelye:

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

A Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület. Szervezeti és Működési Szabályzata 1. oldal A Magyar Mozgás- és Táncterápiás Egyesület Szervezeti és Működési Szabályzata A Szervezeti és Működési Szabályzat /továbbiakban: SZMSZ/ tartalmazza az Egyesület szervezeti felépítésével, működésével

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

Bursch.Info Hagyományőrző Baráti Társaság

Bursch.Info Hagyományőrző Baráti Társaság Bursch.Info Hagyományőrző Baráti Társaság Alapszabályzat (Működési Regulák) 2010 1. Általános rendelkezések Jelen dokumentum (továbbiakban: Szabályzat) a Bursch.Info Hagyományőrző Baráti Társaság (továbbiakban:

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1055 BUDAPEST, Kossuth Lajos tér 6-8. SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Készítette: Dátum: 1/9 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A. Szakosztály

Részletesebben

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY

MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY A MEE VILLAMOS HÁLÓZAT TERVEZŐ SZERELŐ ÉS ÜZEMELTETŐ SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1/10 TARTALOM 1. Általános rendelkezések... 3 2. A Villamos Hálózat Tervező, Szerelő és Üzemeltető Szakosztály

Részletesebben

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Bevezetés A Szervezeti és Működési Szabályzat a Dunántúli Református Egyházkerület Tudományos Gyűjteményeinek

Részletesebben

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály Budapest, 1121 Költő u. 21. Szervezeti és Működési Szabályzat 1. A szakosztály megnevezése, jelképe: A szakosztály magyar neve: Magyar

Részletesebben

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR Alapszabály - tervezet I. Általános rendelkezések A szakkör neve: SZIGETMONOSTORI ÍJÁSZ KÖR A szakkör rövidített neve: SZÍK A szakkör székhelye: Szigetmonostor Faluház 2015 Szigetmonostor,

Részletesebben

Helyiérték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete Alapszabály (Módosítva 2008. szept. 13.)

Helyiérték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete Alapszabály (Módosítva 2008. szept. 13.) Helyiérték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete (Módosítva 2008. szept. 13.) I Az Egyesület neve: Az Egyesület neve: Helyiérték Gondolkodók és Alkotók Regionális Egyesülete Az Egyesület rövidített

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Együttműködési megállapodás 1.sz.melléklet Együttműködési megállapodás mely létrejött az I. István Szakképző Iskola nevelőtestülete

Részletesebben

Kutatás a gyülekezetben 2018.

Kutatás a gyülekezetben 2018. Maradj hűséges a téged szeretőkhöz, Igazságos a tiszta szívűekhez (Zsolt.36,11) Kutatás a gyülekezetben 2018. Alap adatok Felmérés neve Kérdőív nyelve magyar hu Első válasz Utolsó válaszok Időtartam 2018.02.28.

Részletesebben

II. Tagság 7. A Nőszervezet rendes és társult tagokból áll.

II. Tagság 7. A Nőszervezet rendes és társult tagokból áll. I. Általános rendelkezések II. Tagság III. Szerveze6 felépítés a. Helyi szervezet b. Megyei/terüle3 szervezet IV. Országos Küldö?gyűlés V. Országos Elnökség VI. Záró rendelkezések I. Általános rendelkezések

Részletesebben

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET Alapszabály I. Az egyesület neve, székhelye, bélyegzője 1. a. Az egyesület neve: ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET b. Az egyesület székhelye: 1047 Budapest IV., Attila utca 150. c.

Részletesebben

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA melyet a Gyömrő 2000 Kör tagjai a 2010. május 14. napján megtartott közgyűlésen az alábbiak szerint fogadtak el. 1. AZ EGYESÜLET ELNEVEZÉSE: Gyömrő 2000

Részletesebben

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet

SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet SZAKOSZTÁLY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Verzió: 4 Készítette: Kovács András Dátum: 2009. szeptember 23. TARTALOM 1.

Részletesebben

SZLOVÁKIAI MAGYAR REFORMÁTUS PRESBITERI SZÖVETSÉG BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

SZLOVÁKIAI MAGYAR REFORMÁTUS PRESBITERI SZÖVETSÉG BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK SZLOVÁKIAI MAGYAR REFORMÁTUS PRESBITERI SZÖVETSÉG A L A P S Z A B Á L Y BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK 1. (1) A Szlovákiai Magyar Református Presbiteri Szövetség (továbbiakban Presbiteri Szövetség) a Szlovákiai

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

MEE GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI BIZOTTSÁG

MEE GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI BIZOTTSÁG MEE GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI BIZOTTSÁG EVANGÉLIKUS GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI PÁLYÁZATA 2016-2017. EVANGÉLIKUS EGYHÁZMEGYÉK, EVANGÉLIKUS EGYHÁZKÖZSÉGEK EVANGÉLIKUS CSERKÉSZCSAPATOK MUNKÁJÁNAK TÁMOGATÁSÁRA POSTÁRA

Részletesebben

Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány

Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány Kapolcs Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány ALAPÍTÓ OKIRAT A 2011. július 18-i módosítással egységes szerkezetbe foglalva. Az alapító okirat módosítását a Kapolcs-Vigántpetend Egészségügyi Alapítvány

Részletesebben

AZ ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM DIÁKSPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN)

AZ ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM DIÁKSPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) AZ ANDRÁSSY GYULA GIMNÁZIUM DIÁKSPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (EGYSÉGES SZERKEZETBEN) 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve Andrássy Gyula Gimnázium Diáksport Egyesület Rövidítése: Andrássy

Részletesebben

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A MAFC SÚLYEMELŐ SZAKOSZTÁLYÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések A MAFC sportegyesület a bázisát képező Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetemmel együttműködő tradicionális

Részletesebben

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja:

A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. 2.. 3.. Az Osztályszövetség célja: 4.. Az Osztályszövetség tagja: A 40-es Cirkáló Osztály Osztályszövetségének Szervezeti és Működési Szabályzata 1.. Az Osztályszövetség arra törekszik, hogy a magyar 40-es hajóflotta önálló versenyosztályként az MVSZ-szel együttműködve,

Részletesebben

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete

Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő- testületének 24/2016. (XII. 2.) önkormányzati rendelete Biatorbágy Város Önkormányzata Értéktárának működéséről Biatorbágy Város Képviselő testülete az Alaptörvény

Részletesebben

A FIATAL REFORMÁTUSOK SZÖVETSÉGÉNEK IV. A SZÖVETSÉG TAGSÁGA ALAPSZABÁLYZATAELVI NYILATKOZAT (PRAEAMBULUM)

A FIATAL REFORMÁTUSOK SZÖVETSÉGÉNEK IV. A SZÖVETSÉG TAGSÁGA ALAPSZABÁLYZATAELVI NYILATKOZAT (PRAEAMBULUM) A FIATAL REFORMÁTUSOK SZÖVETSÉGÉNEK ALAPSZABÁLYZATAELVI NYILATKOZAT (PRAEAMBULUM) A Fiatal Reformátusok Szövetsége (Firesz) (a továbbiakban Szövetség) olyan szlovákiai magyar ajkú református fiatalok és

Részletesebben

PREAMBULUM. 2. A Fórum feladatai. 3. A Fórum kapcsolatai

PREAMBULUM. 2. A Fórum feladatai. 3. A Fórum kapcsolatai Kisújszállás Város Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának Szervezeti és Működési Szabályzata Kisújszállás Város Önkormányzatának Képviselő-testülete elfogadta a 113/2016. (IV. 28.) számú önkormányzati határozatával

Részletesebben

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D

a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D a Magyar Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Tagozatának Informatikai Szakosztálya Ü G Y R E N D 2018.09.01. 1/8 Ezen szakosztályi ügyrend az alábbi jogszabályok és szabályzatok alapján és figyelembevételével

Részletesebben

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják.

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják. MHE tagsági adatok frissítése Kérjük, az alábbi űrlapon frissítse tagsági adatait annak érdekében, hogy könnyebben el tudjuk érni Önt! Frissítem a tagsági adataim Az alapszabályunk III. fejezete: Az Egyesület

Részletesebben

Szent István Norrköpingi Magyar Egyesület

Szent István Norrköpingi Magyar Egyesület 1 Szent István Norrköpingi Magyar Egyesület ALAPSZABÁLY 1. Név, székhely, státus 1. Szent István Norrköpingi Magyar Egyesület 2. Norrköping; Svédország 3. A Szent István Norrköpingi Magyar Egyesület a

Részletesebben

A MAGYAR TESTNEVELŐ TANÁROK ORSZÁGOS EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA. (Az 1993. évi alapszabály módosítása) Jóváhagyta az MTTOE 1998. december 5-i közgyűlése

A MAGYAR TESTNEVELŐ TANÁROK ORSZÁGOS EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA. (Az 1993. évi alapszabály módosítása) Jóváhagyta az MTTOE 1998. december 5-i közgyűlése A MAGYAR TESTNEVELŐ TANÁROK ORSZÁGOS EGYESÜLETE ALAPSZABÁLYA (Az 1993. évi alapszabály módosítása) Jóváhagyta az MTTOE 1998. december 5-i közgyűlése Az egyesület neve: Magyar TestnevelőTanárok Országos

Részletesebben

- a versenyeztetéssel kapcsolatos költségek fedezését, - a rendszeres kapcsolattartást a körzet és a megyei diáksport szervezeteivel.

- a versenyeztetéssel kapcsolatos költségek fedezését, - a rendszeres kapcsolattartást a körzet és a megyei diáksport szervezeteivel. A Türr István Gazdasági Szakközépiskola sport életének pezsdítését elısegítı társadalmi szervezetet hozott létre 2007. március 8. napján. Az egyesület célja, hogy az oktató-nevelı munkával összhangban

Részletesebben

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya

Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya Tanítóképző Főiskola Sportklub (Budapest) Alapszabálya 1. A Sportegyesület neve, székhelye 1. A Sportegyesület neve: Tanítóképző Főiskola Sportklub Budapest, rövidítve: BTFSK. 2. Székhelye: 1126 Budapest,

Részletesebben

Alapszabály. Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom. Kiskunhalas, 2000. április. 15.

Alapszabály. Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom. Kiskunhalas, 2000. április. 15. Alapszabály Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom Kiskunhalas, 2000. április. 15. 1. Név, székhely 1. Az egyesület neve: SOLI DEO GLORIA REFORMÁTUS DIÁKMOZ- GALOM. 2. Az egyesület rövidített elnevezése:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

AZ ÉRD VÁROSI RÁDIÓKLUB SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ÉRD VÁROSI RÁDIÓKLUB SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ÉRD VÁROSI RÁDIÓKLUB SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA -1- I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A szervezet neve: ÉRD Városi Rádióklub Sport Egyesület (továbbiakban civil egyesület) 2. Az egyesület a Magyar Honvédelmi

Részletesebben

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46

OLCOTE HOCKEY CLUB. H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 OLCOTE HOCKEY CLUB H 2337 Délegyháza Fácán utca 8. Honlap: www.olcotehc.hu ; Email: olcote@hockey.hu ; Tel.: +36-20-311-64-46 SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2011. október 31. 1 I. Általános rész 1.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1 ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1. Általános rendelkezések 1.1 1 Az egyesület neve: Bolgár Kulturális Fórum. 1.2 Az egyesület székhelye: 1112 Budapest, Cirmos u. 1-3., B lépcsőház, VIII. em. 47.

Részletesebben

NADIHÁZ Tradicionális Pránanadi Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A 2013. ÉVRŐL. Budapest, 2013. 05. 07..

NADIHÁZ Tradicionális Pránanadi Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A 2013. ÉVRŐL. Budapest, 2013. 05. 07.. NADIHÁZ Tradicionális Pránanadi Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS A 2013. ÉVRŐL Budapest, 2013. 05. 07.. I. Bevezető 1. Az alapítvány neve NADIHÁZ Tradicionális Pránanadi Alapítvány 2. Az egyesület székhelye:

Részletesebben

GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET

GYÓNI EVANGÉLIKUS GYÜLEKEZET Katolikus EGYHÁZKÖZSÉGEINK F Gyóni Katolikus EGYHÁZKÖZSÉG Miserendünk: hétfő, kedd, péntek szombat 18.00 óra (Gyón) vasárnap 8.30 (Dabasi-szőlők), 11.00 (Gyón) Szeptember 10-én, hétfőn este 18.30-tól Biblia

Részletesebben

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG. A titkárság működésének szabályzata

MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG. A titkárság működésének szabályzata MAGYAR HIDROLÓGIAI TÁRSASÁG A titkárság működésének szabályzata (Az Ügyrend 3. melléklete) 2012. I. fejezet A titkárság jogállása 1. A Társaság az alapszabályban megfogalmazott céljának megvalósítása érdekében,

Részletesebben

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013..

HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Hatályba lépés: 2013.. HÍRKÖZLÉSI ÉS INFORMATIKAI TUDOMÁNYOS EGYESÜLET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Hatályba lépés: 2013.. TARTALOMJEGYZÉK I. A HTE működése... 3 1. A HTE képviselete... 3 2. Titkárság... 3 3. Ügyvezető

Részletesebben

JAVASLAT a Nógrád Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzattal és a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal kötendő megállapodásokra

JAVASLAT a Nógrád Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzattal és a Nógrád Megyei Szlovák Nemzetiségi Önkormányzattal kötendő megállapodásokra NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 7. sz. napirendi pont 50-5/2012.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Barta László JAVASLAT a Nógrád Megyei Cigány Nemzetiségi Önkormányzattal és a Nógrád

Részletesebben

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Építési Tagozat. Fiatal Mérnökök Csoportja. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI ÜGYREND

MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Építési Tagozat. Fiatal Mérnökök Csoportja. SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI ÜGYREND MAGYAR MÉRNÖKI KAMARA Építési Tagozat Fiatal Mérnökök Csoportja SZERVEZETI és MŰKÖDÉSI ÜGYREND 2016. március 21. 1. Általános rendelkezések Az MMK Építési Tagozat Fiatal Mérnökök Csoportja (továbbiakban:

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása

3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása 3. fejezet: Tisztséget és funkciót viselők feladatainak leírása A tisztséget és funkciót viselők abban az esetben tudják megfelelően ellátni a feladataikat, valamint a választás folyamán akkor tudnak felelősséggel

Részletesebben

A MAGYARORSZÁGI BAPTISTA EGYHÁZ ALAPSZABÁLYA

A MAGYARORSZÁGI BAPTISTA EGYHÁZ ALAPSZABÁLYA A MAGYARORSZÁGI BAPTISTA EGYHÁZ ALAPSZABÁLYA BEVEZETÉS 1.. (1) Mi, mint az alapszabályt elfogadó magyarországi baptista gyülekezetek, kinyilvánítjuk, hogy hitünk, gondolkodásunk és magatartásunk változhatatlan

Részletesebben

SZÜLŐI (SZERVEZET) VÁLASZTMÁNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZÜLŐI (SZERVEZET) VÁLASZTMÁNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZÜLŐI (SZERVEZET) VÁLASZTMÁNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2012. TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések 3 II. A Szülői Munkaközösség alapvető célja 3 III. A Szülői Munkaközösség alapvető feladata

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

Lövő Ifjúsági Klub. Alapszabályzat. Érvényes november 1-től.

Lövő Ifjúsági Klub. Alapszabályzat. Érvényes november 1-től. Lövő Ifjúsági Klub Alapszabályzat Érvényes 2014. november 1-től. 1 Lövő Ifjúsági Klub Alapszabályzat 1. A klub címe: 9461. Lövő Fő utca 32. A klub célja: a klub elsődleges célja a helyi ifjúság képviselése,

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT MAGYAR VÁMÜGYI SZÖVETSÉG SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 1 I. A Magyar Vámügyi Szövetség (továbbiakban: Szövetség) adatai Elnevezése: Magyar: Angol: Német: Francia: Magyar Vámügyi Szövetség Hungarian

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/ Ikt.sz:. /2017. 1. sz. Melléklet Polgár Város Önkormányzata és a Polgári Roma Nemzetiségi Önkormányzat közötti EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS /Tervezet/ 2 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS mely létrejött egyrészről

Részletesebben

ALAPSZABÁLYOK. 1. Az egyesület neve: Cserkész Barátok Köre. Angolul: American Hungarian Friends of Scouting, Inc.

ALAPSZABÁLYOK. 1. Az egyesület neve: Cserkész Barátok Köre. Angolul: American Hungarian Friends of Scouting, Inc. CSERKÉSZ BARÁTOK KÖRE CLEVELAND, OHIO, USA ALAPSZABÁLYOK I. Fejezet 1. Az egyesület neve: Cserkész Barátok Köre. Angolul: American Hungarian Friends of Scouting, Inc. 2. Az egyesület székhelye: Cleveland,

Részletesebben

A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A NAGY LAJOS GIMNÁZIUM ÖREGDIÁK EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A szombathelyi Nagy Lajos Gimnázium Öregdiák Egyesület az 1912-ben alapított Szombathelyi M. Kir. Állami Főreáliskola (később Faludi Ferenc Gimnázium)

Részletesebben

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása

A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása A Rózsavölgy Egyesület Alapszabálya 2. számú módosítása Az Egyesület a Budapesti Fővárosi Bíróságnál történt (Nyilvántartási szám 4627, 16.Pk.68949/1992, 1992.07.09.) nyilvántartásba vétellel jött létre.

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

Kollégiumi Szakmai és Érdekvédelmi Szövetség. Alapszabály

Kollégiumi Szakmai és Érdekvédelmi Szövetség. Alapszabály Kollégiumi Szakmai és Érdekvédelmi Szövetség Alapszabály I. Általános meghatározások 1. A szervezet neve: Kollégiumi Szakmai és Érdekvédelmi Szövetség. röviden: Kollégiumi Szövetség (KSZ) (a továbbiakban:

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

[Kommunális Építő- és Üzemeltető Szervezet Társulása] TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS

[Kommunális Építő- és Üzemeltető Szervezet Társulása] TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS [Kommunális Építő- és Üzemeltető Szervezet Társulása] TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS TÁRSULÁSI MEGÁLLAPODÁS Amely létrejött egyrészről, Ják község Önkormányzata (9798 Ják, Kossuth L. u. 14. sz. képviseli Szemes

Részletesebben

Megállapodás. I. Általános rendelkezések

Megállapodás. I. Általános rendelkezések Megállapodás Körjegyzőség létrehozásáról és fenntartásáról amely létrejött egyrészről Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete - képviselő: Nagy György polgármester - (2822. Szomor, Vörörsmarty

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben