A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának. házirendje. a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának. házirendje. a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére"

Átírás

1 A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának házirendje a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére

2 Preambulum A Budapesti Corvinus Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborának (továbbiakban: Gólyatábor) célja az Egyetem Gazdálkodástudományi, Közgazdaságtudományi és Társadalomtudományi Karai (továbbiakban: Közgázos) leendő és már beiratkozott mesterszakos elsőéveseinek megismertetése szaktársaikkal, évfolyamtársaikkal. 1. Általános rendelkezések 1.1. A Házirend személyi hatálya a Gólyatáborban részt vevő minden személyre kiterjed, így különösen az Egyetemre a Gólyatábor évében felvételt nyert személyekre (továbbiakban: Gólya), a Gólyatábor szervezésében lebonyolításában részt vevő személyekre és a szolgáltatókra (biztonsági szolgálat, büfé, fellépő stb.), valamint a velük munkaviszonyban, vagy munkavégzésre irányuló egyéb jogviszonyban foglalkoztatott személyekre, a Gólyatábor látogatóira A Házirend tárgyi hatálya a Gólyatábor elnevezésű hallgatói rendezvényre terjed ki. 2. A Táborban való részvétel feltételei 2.1. A Gólyatábor zártkörű rendezvény, amelyen a Gólyák mellett a Hallgatói Önkormányzat (továbbiakban: HÖK) által kijelölt személyek vehetnek részt A kijelölt személyek a részvétel céljától függően az alábbi kategóriákba sorolhatók be: a) főszervező b) szervező c) szolgáltató d) látogató 2.3. A gólyák az előzetesen leadott jelentkezésük alapján a részvételi díj megfizetéséről szóló igazolás bemutatása mellett jogosultak a Gólyatáborban részt venni A Gólyatáborban való részvételi jogosultság igazolására szervező a pontokban meghatározott csoportok (továbbiakban együtt: Résztvevők) számára külön azonosítót (karszalag) köteles biztosítani A Gólyatáborba való jelentkezéskor a gólyákat regisztrálni szükséges. Ennek része a) regisztrációs űrlap kitöltése b) házirend megismerésére, betartására vonatkozó nyilatkozat elfogadása 2.6. A Gólyatáborba érkezéskor a Gólyák személyazonosságának igazolása szükséges. 3. A Gólyatáborban résztvevők jogai és kötelezettsége 3.1. A Gólyatábor lebonyolításáért az Egyetem Közgáz HÖK Tanácsa által kijelölt személy a felelős (főszervező).

3 3.2. A Gólyatáborban résztvevő valamennyi személy köteles a jogszabályokban, az intézményi szabályzatokban a jelen házirendben foglaltakat betartani, főszervező utasításainak eleget tenni A Gólyatáborban résztvevők kötelesek a Gólyatáborban való tartózkodásuk igazolása céljából a 2.4. pontban meghatározott azonosítót folyamatosan maguknál tartani, az arra jogosult személyek kérése esetén azt bemutatni A Gólyatábor területére tilos a hatályos jogszabályok által tiltott anyagokat, eszközöket bevinni, illetve ott tartani A Gólyatábor területére tilos a 175/2003. (X.28.) Korm. rendeletben meghatározott, közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakat (pl. pillangókés, rugóskés, gázspray, ólmosbot, vipera, dobócsillag, boxer, elektromos sokkoló, lőfegyverutánzat, 8 cm-nél hosszabb vágóéllel vagy szúróhosszúsággal rendelkező szúró-, vágó eszköz) bevinni vagy ott tartani A résztvevő köteles az akut, állandó vagy időszakos betegségeit, allergiáját a regisztrációs űrlapon közölni, és az arra vonatkozó gyógyszerezési útmutatást nyomtatott formában a Gólyatáborba való belépéskor bemutatni Lázas, fertőző betegségben szenvedő, sérült/nyílt sebfelületű személyek, kábítószer vagy egyéb bódító hatású szer hatása alatt álló személyek a tábor területére nem léphetnek be, illetve ott nem tartózkodhatnak A személyi sérüléssel járó baleset bekövetkezésekor a tábori orvost és a szervezőket amennyiben a sérülés súlya indokolja, a mentőket haladéktalanul értesíteni kell. Lehetőségeihez mérten a sérült ellátásáról és további szükséges teendőkről (pl: mentő hívása) a tábori orvos köteles gondoskodni Egészségügyi veszélyhelyzet esetén a mentőket és a szervezőket haladéktalanul értesíteni kell Dohányozni csak a kijelölt dohányzóhelyeken szabad. A szabályt megszegő résztvevőt a szervezők első alkalommal figyelmeztetik, ismételt esetben a táborból kizárják A tábor területén nyílt láng használata szigorúan tilos. Tűzgyújtás csak az erre kijelölt helyen megengedett, a tűzvédelmi és balesetvédelmi előírások betartásával és a főszervező engedélyével Tűz észlelése esetén azonnal értesíteni kell a szervezőket, és haladéktalanul meg kell kezdeni az oltást a tűzvédelmi szabályzatban leírt módon. Szükség esetén értesíteni kell a tűzoltókat (a 112-es telefonszámon) Minden résztvevő köteles a természeti értékeket, a rendelkezésére bocsátott vagy használatába adott vagyontárgyakat, berendezéseket megóvni A Gólyatábor résztvevői ingóságaikat saját felelősségükre hozzák be a tábor területére, az ingóságokért a tábor üzemeltetője, illetve a szervezők felelősséget nem vállalnak.

4 3.15.A tábor valamennyi résztvevője felelős a tábor tisztaságáért. A hulladékot az erre kijelölt helyen kell és szabad elhelyezni, lehetőség szerint a szelektív gyűjtésnek megfelelő módon Szabadvízi strandolás alkalmával a résztvevők kötelesek egymás testi épségére, egészségére vigyázni, figyelemmel az általánosan ismert balesetvédelmi szabályokra. Kiemelten: a) a) fürödni, úszóeszközöket (pl. vízibiciklit) használni csak a bójákkal kijelölt területen belül, illetve ott szabad, ahol azt semmiféle rendelkezés nem tiltja b) a vízbe fejest ugrani tilos c) úszni nem tudó személy csak a part közelében, a sekély vízben tartózkodhat d) alkoholos, bódult állapotban vízbe menni tilos e) felhevült testtel vízbe ugrani tilos f) fürdésre alkalmatlan időjárási körülmények között vízbe menni tilos A gólyák a Gólyatábor területét csak külön engedéllyel, vagy a szervezők által kijelölt kísérővel hagyhatják el A Gólyatábor területén fényképet vagy videofelvételt készíteni csak a rajtuk szereplők beleegyezésével lehetséges. A szervezők dokumentációs céllal jogosultak fényképek készítésére, azok nyilvános közzététele azonban csak a rajtuk szereplők engedélyével lehetséges. 4. A házirend megsértésének következményei 4.1. Amennyiben a résztvevő a házirendben foglaltakat megsérti, úgy az eset körülményeinek mérlegelése alapján a főszervező dönthet úgy, hogy az érintett személyt: a) figyelmeztetésben részesíti b) felszólítja a tábor elhagyására 4.2. A főszervező a résztvevőt köteles a táborból kitiltani, amennyiben a) a tábor házirendjét ismételten vagy súlyosan megszegi b) más vagy mások életét, testi épségét, egészségét, veszélyeztető megatartást tanúsít c) amennyiben súlyos jogszabálysértést követ el A főszervező az eset súlyától függően dönthet arról, hogy kezdeményezi az érintett résztvevő (büntetőjogi, polgári jogi, fegyelmi) felelősségre vonását A szabálysértők semmilyen anyagi vagy erkölcsi követeléssel nem léphetnek fel a szervezők felé.

5 HÁZIREND Az Esély Budapest (fővárosi gyermek és ifjúsági) Alapítvány táborában elszállásolt személyek kötelesek betartani a Házirendet és az együttélés, a kulturált viselkedés szabályait. A házirend célja, hogy meghatározza az intézmény belső rendjét és tájékoztasson az alapvető szabályokról. 1. A táborba történő beköltözéssel egyidejűleg az elszállásoltnak eleget kell tennie a tábor recepcióján történő bejelentkezési kötelezettségének. (Csoportok esetén az alábbi adatokkal ellátott névsort kell leadni a helyi Önkormányzat rendelete értelmében: név, születés helye, ideje, lakcím, arcképes igazolvány száma.) 2. Az elszállásoltnak kötelessége betartani az egyéb szabályzatokban foglaltakat (pl. tűzvédelmi szabályzat). A vendégek a számukra kijelölt szobákban helyezkedhetnek el. Be- és kiköltözéskor a szobát leltár szerint át kell venni, majd átadni. A táborban elhelyezett ékszerekért, készpénzért, értékpapírért és egyéb értékekért felelősséget vállalni nem tudunk! 3. A tábor szobáinak és egyéb helyiségeinek felszereléseiért, az ott elhelyezett tárgyakért és berendezésekért a vendég anyagi felelősséggel tartozik. A fenntartó nem tud felelősséget vállalni a nem rendeltetésszerű használatból eredő anyagi károkért vagy balesetekért. Az épületben és az udvaron okozott minden kárt meg kell téríteni. Az ezekben okozott károkat annak okozója köteles megtéríteni. A szoba elhagyásakor a vendég köteles az ajtókat és ablakokat gondosan bezárni! 4. Minden helyiséget rendeltetésszerűen kell használni. Tilos a szobákban, folyosókon, közös helyiségekben a falakat, bútorokat, ajtókat rongálni, ezekre ragasztani. A szobákból plédet, takarót, szivacsot kivinni nem szabad! 5. A vendégek az étteremben található eszközöket a rendeltetésüknek megfelelően használhatják, onnan azokat kivinni nem szabad! 6. A lakószobák rendjéről, tisztaságáról ottlétük alatt a vendégek kötelesek gondoskodni. A tábor legalább egy hét tartózkodás után ágyneműcserét biztosít.

6 7. A táborban állatot tartani tilos. 8. A tábor épületének bejárata 0-24 óra között, folyamatosan van nyitva. 9. A táborban 8-24 óra között fogadható látogató. Látogató csak abban az esetben léphet a táborba, ha a látogatót fogadó vendég a táborban tartózkodik, hívásra a portán megjelenik vagy a szolgálatot teljesítő alkalmazott telefonon meggyőződött arról, hogy a vendéglátó fogadja őt. A látogatás személyi igazolvány vagy bármilyen, személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány bemutatásával történik. Távozáskor szintén kérjük az arcképes igazolvány bemutatását a portásnak. Idegen személy a tábor szolgáltatásait nem veheti igénybe. Idegennek minősül minden olyan személy, aki nem elszállásolt, illetve az elszállásolt vendége. A tábor életének zavartalansága érdekében minden a táborban lakó vendég köteles felelősséget vállalni látogatója magtartásáért és a látogatási idő megtartásáért. Amennyiben a táborban lakó látogatója 24 óráig nem hagyja el a tábort, köteles megfizetni a szállásdíjat, függetlenül attól, hogy ténylegesen igénybe vette-e a szolgáltatást. Amennyiben erre a vendég nem hajlandó, az elszállásolt köteles helytállni helyette. 10. Dohányozni az épületekben nem, a szabadban is csak a táblával kijelölt helyeken szabad! Amennyiben a vendég nem a kijelölt helyen dohányzik és ebből a tábornak rendkívüli kiadása keletkezik, a vendég köteles megtéríteni azt. A tűzrendészeti, munkavédelmi és balesetvédelmi szabályokat, előírásokat minden vendégnek be kell tartania. Ezek megszegése a táborból történő elbocsátással jár. Aki alkoholt fogyaszt, kérjük, hogy kulturáltan és kellő mértékkel tegye! 11. A közös helyiségekből a berendezési tárgyakat a szobákba bevinni, illetve a szobákból kivinni tilos! 12. A tábor üzemeltetője rendszeresen ellenőrzi a Házirend betartását, eljár mindazokkal szemben, akik az Intézményi tulajdon védelme és a tábor rendje ellen vétenek.

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016.

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. Preambulum Az Egyetemi Gólyatábor célja, hogy lehetőséget teremtsen az Egyetemre felvételt nyert, de az adott szakra még be nem iratkozott személyek (továbbiakban:

Részletesebben

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki.

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki. HÁZIREND A kari Orientációs Napok célja, hogy lehetőséget teremtsen a Karra felvételt nyert, személyek (továbbiakban: gólyák) számára, hogy a tanév megkezdése előtt megismerkedjenek az egyetemi és kari

Részletesebben

Részvételi szabályzat és házirend

Részvételi szabályzat és házirend Részvételi szabályzat és házirend Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Gólyatábor 2016 Preambulum Az Egyetemi Gólyatábor célja, hogy lehetőséget teremtsen az Egyetemre felvételt nyert, de az

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Természettudományi Kar. Gólyatábor Budapest,

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Természettudományi Kar. Gólyatábor Budapest, EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Természettudományi Kar Gólyatábor 2016 Budapest, 2016. 08. 28. 31. EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Természettudományi Kar Gólyatábor Részvételi szabályzat és házirend Preambulum

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Tanító- és Óvóképző Kar. Orientációs Tábor Bodajk,

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Tanító- és Óvóképző Kar. Orientációs Tábor Bodajk, EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Tanító- és Óvóképző Kar Orientációs Tábor 2016 Bodajk, 2016. 09. 02. 04. EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Tanító- és Óvóképző Kar Orientációs Tábor Részvételi szabályzat és házirend

Részletesebben

A TéTéKás Gólyatábor Házirendje

A TéTéKás Gólyatábor Házirendje A TéTéKás Gólyatábor Házirendje Az Eötvös Loránd Tudományegyetemre (továbbiakban: Egyetem) újonnan felvett hallgatók számára az egyetemi polgárként történő érvényesülésükhöz szükséges tájékoztatás nyújtása,

Részletesebben

HÁZIREND. Károly Róbert Diákhotel. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint a diákhoteli tagsággal járó jogok nem átruházhatóak.

HÁZIREND. Károly Róbert Diákhotel. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint a diákhoteli tagsággal járó jogok nem átruházhatóak. HÁZIREND Károly Róbert Diákhotel 1. A házirend a Diákhotelben lakó főiskolai hallgatókra, és minden szállást igénybe vevő személyre kötelezően érvényes. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint

Részletesebben

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE HÁZIREND 2016. A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE Ezen dokumentum az Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzat alapdokumentáció mellékletét képezi Az Intézmény legfontosabb adatai: Megnevezése:

Részletesebben

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját.

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját. Sásdi Általános Művelődési Központ Városi Könyvtára és Művelődési Központja Közösségi Ház Házirend Általános információk: Az intézmény neve: Sásdi Általános Művelődési Központ Székhelye: 7370 Sásd Rákóczi

Részletesebben

PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY

PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY 2014. ~ 1 ~ I. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. Az egyetemen folytatott tanulmányaik idején a kollégiumban azok a hallgatók lakhatnak, akiket

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete

AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT

Részletesebben

II. Tisza-tavi Horgász Tábor. Házirend

II. Tisza-tavi Horgász Tábor. Házirend II. Tisza-tavi Horgász Tábor Házirend 1. A HÁZIREND MEGHATÁROZÁSA, CÉLJA, HATÁLYA, MEGISMERÉSE 1.1 A házirend a poroszlói Horgász Tábor, továbbiakban: tábor, működésének és igénybevételének rendjét tartalmazza

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA MARTONVÁSÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT Polgármesteri Hivatal 2462 Martonvásár, Budai út 13. sz. HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2010. július 1. napjától HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK

Részletesebben

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS A Balatonudvari Fizető Strand rendjéről és szolgáltatásairól Üdvözöljük Önöket a Balatonudvari Fizető Strandfürdő Vendégeiként! STRANDUNK FIZETŐ STRAND! Üzemeltető és tulajdonos:

Részletesebben

TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára

TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára A Zánkai Erzsébet-tábor házirendje (a továbbiakban: Házirend) állapítja meg a tábor területén tartózkodókra, különösen

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA.. igazgató P.H. 1 A HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA A Békés Megyei Tisza Kálmán

Részletesebben

Rédei Móra Ferenc Általános Iskola. Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium OM SZABÁLYZAT

Rédei Móra Ferenc Általános Iskola. Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium OM SZABÁLYZAT Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola 2886 Réde, és Kollégium SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Réde, 2013. szeptember Jóváhagyta: Volf Árpád intézményvezető Városközponti

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM NYÍREGYHÁZA

NYÍREGYHÁZI EGYETEM NYÍREGYHÁZA NYÍREGYHÁZI EGYETEM NYÍREGYHÁZA Hallgatói rendezvények engedélyezésének rendje (a Szervezeti és működési szabályzat 40. számú melléklete) Elfogadva: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én Tartalomjegyzék

Részletesebben

LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND

LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI ÉS MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND A Szabályzat a LIFELIKE Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ (továbbiakban Diagnosztikai Központ) tulajdonát képezi. Bárki

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA SZENT-GYÖRGYI ALBERT GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA BALASSAGYARMAT, RÁKÓCZI ÚT 50. HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2010.

Részletesebben

HÁZIREND. Balatonszárszói Ifjúsági Tábor

HÁZIREND. Balatonszárszói Ifjúsági Tábor Táborozási Házirend HÁZIREND Balatonszárszói Ifjúsági Tábor A Balatonszárszói Ifjúsági Tábor egységes házirendje állapítja meg a táborban a táborozói jogok és kötelességek gyakorlását, és a tábor munkarendjével

Részletesebben

Marcalvárosi Extrémsport Pálya 9024 Győr, Orgona utca HÁZIREND

Marcalvárosi Extrémsport Pálya 9024 Győr, Orgona utca HÁZIREND Marcalvárosi Extrémsport Pálya 9024 Győr, Orgona utca HÁZIREND A pályát az alábbi szabályok betartásával lehet igénybe venni: 1) A pálya üzemeltetője az Utcai Sportok Egyesülete. Kapcsolattartó személy,

Részletesebben

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Mátészalka, 2012.március 30. Jóváhagyta: Papp Lászlóné igazgató A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól

Részletesebben

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet 1022. Budapest, Herman Ottó út 15. A helyiségek és berendezések használatának szabályzata Martonvásár, 2012. Bedő Zoltán Főigazgató 0 A

Részletesebben

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács Kollégiumi Fegyelmi Szabályzat a Pannon Egyetem kollégiumaiban és kollégiumként üzemelő bérleményeiben történő fegyelmi vétségek kezelésére A Pannon Egyetem a a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével

Részletesebben

HÁZIREND Debreceni Szakképzési Centrum Telephelye 4024 Debrecen, Burgundia u.1.

HÁZIREND Debreceni Szakképzési Centrum Telephelye 4024 Debrecen, Burgundia u.1. Debreceni Szakképzési Centrum Telephelyének 4030 Debrecen, Burgundia u. 1. HÁZIRENDJE 2018. Hatálybalépés időpontja: 2018. szeptember 1. Virágné Széll Márta telephelyvezető - 1 - 1. Preambulum HÁZIREND

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

HÁZIREND MECSEXTRÉM PARK HÁZIREND. Üzemeltető: Mecsekerdő Zrt. 7623 Pécs, Rét u. 8. Hatályba lépésének dátuma: 2012. március 15.

HÁZIREND MECSEXTRÉM PARK HÁZIREND. Üzemeltető: Mecsekerdő Zrt. 7623 Pécs, Rét u. 8. Hatályba lépésének dátuma: 2012. március 15. MECSEXTRÉM PARK HÁZIREND Üzemeltető: Mecsekerdő Zrt. 7623 Pécs, Rét u. 8. Hatályba lépésének dátuma: 2012. március 15. 1. A Mecsextrém Park igénybevétele csak a Házirend betartásával történhet. A belépőjegy

Részletesebben

ELTE Damjanich utcai Kollégium Budapest Damjanich u Házirend

ELTE Damjanich utcai Kollégium Budapest Damjanich u Házirend Házirend Az ELTE Damjanich utcai Kollégiumának minden tagja köteles betartani a kulturális együttélés szabályait, köteles tiszteletben tartani mások jogát a tanulásra, munkára és pihenésre. I. A Kollégiumba

Részletesebben

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Jókai Mór Szakképző Iskolai Tagintézménye SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Ziegler Teréz igazgató Érvényes: 2014. szeptember 1-től visszavonásig

Részletesebben

A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT BALESETEK ESETÉN KÖVETENDŐ ELŐÍRÁSOK A KODOLÁNYI JÁNOS EGYETEMEN*

A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT BALESETEK ESETÉN KÖVETENDŐ ELŐÍRÁSOK A KODOLÁNYI JÁNOS EGYETEMEN* A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT BALESETEK ESETÉN KÖVETENDŐ ELŐÍRÁSOK A KODOLÁNYI JÁNOS EGYETEMEN* Elfogadva a 2018. július 4-i szenátusi ülésen Határozat száma: SZE 1700/3.8/2018.(VII.4.)

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az intézményi házirend célja, hogy a korai fejlesztésben és fejlesztő nevelésben résztvevő gyermekek, továbbá az itt dolgozó pedagógus és nem pedagógus kollégák belső intézményi

Részletesebben

Közgáz Évzáró Fesztivál házirend 2015

Közgáz Évzáró Fesztivál házirend 2015 Közgáz Évzáró Fesztivál házirend 2015 Kedves Fesztivállátogató! A belépőjegy megvásárlása csak akkor jogosít a Közgáz Évzáró Fesztiválra (a továbbiakban: Rendezvény) történő belépésre, ha elfogadod a fesztivál

Részletesebben

ÜDVHADSEREG SZABADEGYHÁZ MAGYARORSZÁG ÚJ KEZDET HÁZA

ÜDVHADSEREG SZABADEGYHÁZ MAGYARORSZÁG ÚJ KEZDET HÁZA ÜDVHADSEREG SZABADEGYHÁZ MAGYARORSZÁG ÚJ KEZDET HÁZA Nappali melegedő és Éjjeli menedékhely krízis időszakban Házirend Kedves Szolgáltatást igénybevevők! Örömünkre szolgál, hogy segítségére lehetünk életének

Részletesebben

HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani.

HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani. HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani. 1 Preambulum A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar (a továbbiakban:

Részletesebben

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat.

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Házirend Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Pihenésük kellemessé tétele és az Önök után érkező vendégek megtisztelése érdekében

Részletesebben

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre.

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre. 1 SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (székhely: 2000 Szentendre, Bogdányi utca 51.) továbbiakban MANK - az alábbiakban állapítja meg a Szentendrei

Részletesebben

Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium

Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium 5000 Szolnok, Mártírok útja 8. Tel.: (56) 511-750, 3701. mellék email: kollegium@szolf.hu A kollégium mindenkori lakói és vendégei beköltözésükkel elfogadják a

Részletesebben

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései.

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései. Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Kollégiumi

Részletesebben

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Fonyód, 2012. április 1. Jóváhagyta: Bántó Zsuzsanna Igazgató A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól

Részletesebben

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE A helyi piac működési rendjéről Sajólád község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi CXV.

Részletesebben

A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 24. sz melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz.sz. példány A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2007 2 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS.3 I. fejezet ÁLTALÁNOS

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT

A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA KTI EURÓPAI ÜZLETI ÉS KOMMUNIKÁCIÓS SZAKKÖZÉPISKOLÁJA TŰZVÉDELMI SZABÁLYZAT A Nyíregyházi Főiskola KTI Európai Üzleti és Kommunikációs Szakközépiskolája dolgozói és tanulói tűzvédelmi

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D

Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D I. Bevezető rendelkezések 1. Az intézmény neve: Hódmezővásárhelyi Pedagógiai

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az az 1999. évi LXIX törvény,

Részletesebben

DOHÁNYZÁSI SZABÁLYZATA

DOHÁNYZÁSI SZABÁLYZATA Polgármesteri Hivatal Szervezeti Működési Szabályzata 1) melléklete 12) függeléke Csanyteleki Polgármesteri Hivatal DOHÁNYZÁSI SZABÁLYZATA Csanyteleki Polgármesteri Hivatal Dohányzási Szabályzata A nemdohányzók

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A Házirend tartalmazza a Vitéz János Kollégiumban (továbbiakban: Kollégium) lakók jogait és kötelességeit, kollégium rendeltetésszerű

Részletesebben

Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT

Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT I. A SZABÁLYZAT CÉLJA, HATÁLYA A számítógép hálózat nagy anyagi és szellemi értéket képviselő rendszer. Felhasználóinak vállalniuk kell a használattal járó kötöttségeket

Részletesebben

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések. Preambulum

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések. Preambulum Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Kollégiumi Szolgáltató

Részletesebben

Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND

Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND Az Invest Apartmanok (a továbbiakban: Kollégium) üzemeltetését az Invest Sport Kft. (képviseli: Harmati Judit) (a továbbiakban: Üzemeltető) látja el.

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE 1. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 10. függelék 3. melléklet A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink, Tisztelt Cégek! Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi tájékozatót!

Tisztelt Vendégeink, Tisztelt Cégek! Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi tájékozatót! Tisztelt Vendégeink, Tisztelt Cégek! Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi tájékozatót! A szállóra való bejelentkezés történhet telefonon, e- mailben vagy személyesen. Bejelentkezni csak érvényes személyi

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Parkolási Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1) A Parkolási Szabályzat hatálya területileg

Részletesebben

ÜDVÖZÖLJÜK A KREFELD-UERDINGEN CHEMPARKBAN! Biztonsági útmutatások

ÜDVÖZÖLJÜK A KREFELD-UERDINGEN CHEMPARKBAN! Biztonsági útmutatások ÜDVÖZÖLJÜK A KREFELD-UERDINGEN CHEMPARKBAN! Biztonsági útmutatások Kérjük, olvassa el a biztonsági útmutatásokat, mielőtt belépne a CHEMPARK területére, és vegye figyelembe őket a tartózkodása során! Köszönjük!

Részletesebben

ELTE ÁJK Gólyatábor 2014 8600 Siófok, Liszt Ferenc sétány 4., Hotel Ezüstpart 2014. aug. 31-szeptember 4. Házirend. 1. Értelmező rendelkezések

ELTE ÁJK Gólyatábor 2014 8600 Siófok, Liszt Ferenc sétány 4., Hotel Ezüstpart 2014. aug. 31-szeptember 4. Házirend. 1. Értelmező rendelkezések ELTE ÁJK Gólyatábor 2014 8600 Siófok, Liszt Ferenc sétány 4., Hotel Ezüstpart 2014. aug. 31-szeptember 4. Házirend 1. Értelmező rendelkezések 1.1.Rendezvény:Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi

Részletesebben

CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A Házirend tartalmazza a Kollégiumban lakók jogait és kötelességeit, kollégium rendeltetésszerű használatát biztosító együttélési, egészségügyi, balesetvédelmi és tűzvédelmi

Részletesebben

DÉKÁNI A KECSKEMÉTIK GAMF KARK FŐISKOLA UTASÍTÁS SPORTLÉTESÍTMÉNYEINEK HASZNÁLATI RENDJÉRŐL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA 2013. JANUÁR 1.

DÉKÁNI A KECSKEMÉTIK GAMF KARK FŐISKOLA UTASÍTÁS SPORTLÉTESÍTMÉNYEINEK HASZNÁLATI RENDJÉRŐL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA 2013. JANUÁR 1. DÉKÁNI UTASÍTÁS A KECSKEMÉTIK FŐISKOLA K SPORTLÉTESÍTMÉNYEINEK HASZNÁLATI RENDJÉRŐL 1. SZ. KIADÁS A HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA 2013. JANUÁR 1. HATÁLYOS: VISSZAVONÁSIG AZONOSÍTÓ: DU 6/2012 IKTATÓ SZÁM: GDH-1-48/2012

Részletesebben

2011. BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM KÖZGÁZ CAMPUS HÁZIREND

2011. BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM KÖZGÁZ CAMPUS HÁZIREND BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM KÖZGÁZ CAMPUS HÁZIREND 2011. BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM KÖZGÁZ CAMPUS HÁZIREND I. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK 1. A házirend célja Intézményünk házirendje helyi

Részletesebben

BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Ágazati Függelék. 2. számú melléklet

BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat. Ágazati Függelék. 2. számú melléklet BKV Zrt. Oktatási-, Tanulmányi és Vizsgaszabályzat Ágazati Függelék 2. számú melléklet BUDAPESTI KÖZLEKEDÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG VÜI. VÜIG. VILLAMOS FORGALMI FŐMÉRNÖKSÉG H Á Z I R E N D

Részletesebben

AZ ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR SZOLGÁLATVEZETŐI SZABÁLYZATA

AZ ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR SZOLGÁLATVEZETŐI SZABÁLYZATA AZ ORSZÁGOS SZÉCHÉNYI KÖNYVTÁR SZOLGÁLATVEZETŐI SZABÁLYZATA Jelen szabályzat az Országos Széchényi Könyvtárban az általános heti hivatalos munkaidőn kívül ellátott nyilvános könyvtári szolgálat irányításával

Részletesebben

BKF Gólyatábor 2014. Fonyódliget

BKF Gólyatábor 2014. Fonyódliget Amiket feltétlenül tudnod kell! A Gólyatábor ideje alatt két fontos elvhez kell tartanod magad, amelyeket ha szem előtt tartasz, zavartalanul és élményekben gazdagon fogsz táborozni Normatív viselkedés

Részletesebben

PTE. Hunyor Vendégház és Diákszálló Pécs. Jurisics M. u. 16. Házirend

PTE. Hunyor Vendégház és Diákszálló Pécs. Jurisics M. u. 16. Házirend PTE Hunyor Vendégház és Diákszálló 7624. Pécs. Jurisics M. u. 16 Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden, a Vendégház területén tartózkodó személy köteles betartani. Preambulum A Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

A csoportot képviselő, illetve kiskorú látogatókat kísérő személy nyilatkozata. Anyja neve:... Születési hely és idő:...

A csoportot képviselő, illetve kiskorú látogatókat kísérő személy nyilatkozata. Anyja neve:... Születési hely és idő:... A csoportot képviselő, illetve kiskorú látogatókat kísérő személy nyilatkozata a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. (6000 Kecskemét, Mercedes út 1.) kecskeméti gyárában történő gyárlátogatáson önkéntes

Részletesebben

4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg. (GKZ) Kollégiumának Házirendje. Preambulum

4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg. (GKZ) Kollégiumának Házirendje. Preambulum 4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (GKZ) Kollégiumának Házirendje Preambulum A BGF- GKZ Kollégiumi Bizottsága a vonatkozó jogszabályok és szabályzatok figyelembevételével,

Részletesebben

A jegyvásárlással elfogadod a fesztivál jelen házirendjét és tudomásul veszed, hogy annak betartását a rendezők ellenőrzik.

A jegyvásárlással elfogadod a fesztivál jelen házirendjét és tudomásul veszed, hogy annak betartását a rendezők ellenőrzik. Kedves Fesztivállátogató! A jegyvásárlással elfogadod a fesztivál jelen házirendjét és tudomásul veszed, hogy annak betartását a rendezők ellenőrzik. 1) BELÉPÉS a) A rendezvényre belépni a megváltott jegy

Részletesebben

Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók!

Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Amit az Óbudai Egyetemen tűzvédelméről tudni kell! Tisztelt Hallgatók! Az Óbudai Egyetem tűzvédelmi szabályzatának megalkotásakor az egyik alapvető szándék az volt, hogy az egyetemet hozzásegítse a hatékony

Részletesebben

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Fonyódliget, Gólyatábor 2014. augusztus 30. 2014. szeptember 2. Házirend

Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Fonyódliget, Gólyatábor 2014. augusztus 30. 2014. szeptember 2. Házirend 1. számú melléklet Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Fonyódliget, Gólyatábor 2014. augusztus 30. 2014. szeptember 2. Házirend 1. Értelmező rendelkezések 1.1. Rendezvény: Budapesti Kommunikációs

Részletesebben

Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata

Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata Jelen Szabályzatot a Gaming és esport Sportági Szövetség Elnöksége 3/2018. (XII.06.) határozatával fogadta el és 2018. december 6. napjával

Részletesebben

A LENTI VÁROSI BÍRÓSÁG ÉPÜLETÉBEN TARTÓKODÁS SZABÁLYAIRÓL ÉS A BÍRÓSÁGI ÉPÜLET RENDJE FENNTARTÁSÁNAK KÖVETELMÉNYEIRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT

A LENTI VÁROSI BÍRÓSÁG ÉPÜLETÉBEN TARTÓKODÁS SZABÁLYAIRÓL ÉS A BÍRÓSÁGI ÉPÜLET RENDJE FENNTARTÁSÁNAK KÖVETELMÉNYEIRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT A Lenti Városi Bíróság Elnöke 2012.El.II.B.2. szám A LENTI VÁROSI BÍRÓSÁG ÉPÜLETÉBEN TARTÓKODÁS SZABÁLYAIRÓL ÉS A BÍRÓSÁGI ÉPÜLET RENDJE FENNTARTÁSÁNAK KÖVETELMÉNYEIRŐL SZÓLÓ SZABÁLYZAT - 2 - A Lenti Városi

Részletesebben

ETIKETT, WELLNESS HÁZIREND

ETIKETT, WELLNESS HÁZIREND ETIKETT, WELLNESS HÁZIREND Az ön kikapcsolódása és kényelme a mi elsődleges célunk. Ezért tisztelettel kérjük, hogy a következő szabályokat tartsa be a wellness egész területén: Magánélet A Stáció Wellness

Részletesebben

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA H Á Z I R E N D J E Fenntartó : Észak-Budapesti Tankerületi Központ 1033 Budapest, Fő tér 1. - A növendék köteles a tanórákon mindenkor pontosan és felkészülten

Részletesebben

HÁZIREND. Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25

HÁZIREND. Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25 HÁZIREND Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25 Tartalom 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A Házirend célja, feladata... 4 1.2. A Házirend

Részletesebben

Rendezvényszabályzat I. Preambulum. II. Értelmező rendelkezések

Rendezvényszabályzat I. Preambulum. II. Értelmező rendelkezések Rendezvényszabályzat I. Preambulum 1. A Széchenyi István Egyetem (továbbiakban: Egyetem) jó híre és az oktatás biztonsága megköveteli, hogy az egyetem területén és azon kívül a Hallgatói Önkormányzat és

Részletesebben

Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet

Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet ELSZÁMOLÓH Z Pécs Városi Költségvetési Központi Elszámoló Szervezet HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2014. június 1. HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA A

Részletesebben

1. A rendelkezés hatálya

1. A rendelkezés hatálya AZ ORSZÁGGYŰLÉS ELNÖKE 9/2013. számú házelnöki rendelkezés az Országház és az Országgyűlés Irodaháza, valamint az Országgyűlés Hivatalának elhelyezésére szolgáló épületek területére történő belépés és

Részletesebben

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje Veszprém 2017 KOLLÉGIUMI HÁZIREND I. Rendtartás a kollégium hallgatói részére A házirend minden bentlakó kollégista részére kötelező. Ennek

Részletesebben

ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND

ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND I. Általános rendelkezések 1. Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden Kollégista a rá vonatkozó részeket pedig minden, a kollégiumban tartózkodó személy

Részletesebben

BODY KIÁLLÍTÁS, PARLAMENT LÁTOGATÁS

BODY KIÁLLÍTÁS, PARLAMENT LÁTOGATÁS BODY KIÁLLÍTÁS, PARLAMENT LÁTOGATÁS Időpont: 2018.04.23. Helyszín: Budapest Indulás Pécsről: 05: 53 TUBES IC 2. vágány 06:06 Szentlőrinc 06:35 Dombóvár 07:15 Pincehely 07:26 Simontornya 08:56 Kelenföld

Részletesebben

A DIÓSGYŐR-VASGYÁRI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZABÁLYZATA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉRŐL. Hatályba lépés ideje: január 03.

A DIÓSGYŐR-VASGYÁRI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZABÁLYZATA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉRŐL. Hatályba lépés ideje: január 03. A DIÓSGYŐR-VASGYÁRI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZABÁLYZATA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉRŐL Hatályba lépés ideje: 2012. január 03. A Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium e szabályzattal az intézmény

Részletesebben

KEDVES LEENDŐ ELSŐÉVES HALLGATÓ! Kérjük, legyél pontos! - Részvételi díj:15000 HUF, azaz tizenötezer Forint, amit átutalással kell befizetni.

KEDVES LEENDŐ ELSŐÉVES HALLGATÓ! Kérjük, legyél pontos! - Részvételi díj:15000 HUF, azaz tizenötezer Forint, amit átutalással kell befizetni. KEDVES LEENDŐ ELSŐÉVES HALLGATÓ! - Elsősorban gratulálunk, hogy felvételt nyertél, és sok sikert kívánunk egyetemi pályafutásodhoz. - Mi, a Miskolci Egyetem felsőbb éves Gépészmérnöki és Informatikai Kar

Részletesebben

Petőfi Sándor Művelődési Ház Szervezeti és Működési Szabályzata, használatának rendje

Petőfi Sándor Művelődési Ház Szervezeti és Működési Szabályzata, használatának rendje Petőfi Sándor Művelődési Ház Szervezeti és Működési Szabályzata, használatának rendje Madaras község Önkormányzatának Képviselő-testülete a muzeális intézményekről, a nyilvános könyvtári ellátásról és

Részletesebben

ForceNOW! Cross- funkcionális edzőterem HÁZIREND

ForceNOW! Cross- funkcionális edzőterem HÁZIREND ForceNOW! Cross- funkcionális edzőterem HÁZIREND Edzőterem elnevezése: ForceNOW! Cross-funkcionális edzőterem Rövid megnevezés: ForceNOW! Gym Címe: 1146 Budapest 14. kerület Thököly út 164. Telefonszám:

Részletesebben

Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon Balmazújváros - Nagyhát

Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon Balmazújváros - Nagyhát H a j d ú s á g i S z o c i á l i s S z o l g á l t a t ó N o n p r o f i t K o r l á t o l t F e l e lősségű Társaság. Balmazújvárosi Humán Szolgáltató Otthon Balmazújváros - Nagyhát 1 A házirend célja,

Részletesebben

HÁZIREND A Házirend betartása valamennyi kollégiumban tartózkodó személy kötelezettsége, különös figyelemmel a kulturált együttélés szabályaira.

HÁZIREND A Házirend betartása valamennyi kollégiumban tartózkodó személy kötelezettsége, különös figyelemmel a kulturált együttélés szabályaira. 3. számú melléklet HÁZIREND A Házirendet alkalmazni kell a szabályzat 1. -ban meghatározott valamennyi kollégium épületében és az ahhoz tartozó kültéren, és a Házirendben foglaltakat be kell tartania a

Részletesebben

SZOLGÁLTATÁSI R E N D

SZOLGÁLTATÁSI R E N D Nyirádi Szociális Segítő Központ 8454 Nyirád, Park u. 1/A. SZOLGÁLTATÁSI R E N D Család- és gyermekjóléti szolgálat (családsegítés és gyermekjóléti szolgáltatás) A feléd nyújtott kezet csak megfogni szabad,

Részletesebben

Házirend Családok Átmeneti Otthona

Házirend Családok Átmeneti Otthona Házirend Családok Átmeneti Otthona 1. Általános rendelkezések A Családok Átmeneti Otthona folytonos munkarend szerint működő bentlakásos intézmény, amely gyermekjóléti alapellátás keretében alaptevékenységként

Részletesebben

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ. Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ. Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE 15. melléklet A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE A Miskolc Környéki Önkormányzati Társulás Tanácsa sz. határozatával

Részletesebben

Dunaalmás Község Önkormányzata Egészségforrás Tornacsarnokának Használati Szabályzata

Dunaalmás Község Önkormányzata Egészségforrás Tornacsarnokának Használati Szabályzata Dunaalmás Község Önkormányzata Egészségforrás Tornacsarnokának Használati Szabályzata Dunaalmás Község Önkormányzatának Képviselőtestülete az Egészségforrás Tornacsarnok használati szabályzatát az alábbiakban

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat Tűzvédelmi Szabályzat Kunmadarai Repülőtér területére Mentők 104 Tűzoltóság 105 Rendőrség 107 Értesítési telefonszám 06 30 7037616 2013 Kunmadarasi Repülőtér 042 hrsz. Tűzvédelmi Szabályzata Rendkívüli

Részletesebben

2.1 A kollégium felelős vezetője a tagintézmény vezető. Pedagógiai és egyéb feladatait a kollégiumvezetővel együttműködve látja el.

2.1 A kollégium felelős vezetője a tagintézmény vezető. Pedagógiai és egyéb feladatait a kollégiumvezetővel együttműködve látja el. SZERENCSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM KERESKEDELMI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA 3910 TOKAJ, BODROGKERESZTÚRI ÚT.5. OM:203055 ÉS IDEGENFORGALMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KOLLÉGIUM 2015

Részletesebben

Szivárvány Autizmus Egyesület. GEMMA Szociális Szolgáltató Központ. Fejlesztő Iskola HÁZIREND. Szeged 2010. 2011. 2012. 2013.

Szivárvány Autizmus Egyesület. GEMMA Szociális Szolgáltató Központ. Fejlesztő Iskola HÁZIREND. Szeged 2010. 2011. 2012. 2013. Szivárvány Autizmus Egyesület GEMMA Szociális Szolgáltató Központ Fejlesztő Iskola HÁZIREND Szeged 2010. 2011. 2012. 2013. 1 Név: GEMMA Szociális Szolgáltató Központ-Fejlesztő Iskola Székhelye: 6771 Szeged,

Részletesebben

TELEFONHASZNÁLATI SZABÁLYZAT

TELEFONHASZNÁLATI SZABÁLYZAT TELEFONHASZNÁLATI SZABÁLYZAT 2016. szeptember 14. 1. A Szabályzat célja, hogy meghatározza az Edutus Főiskola (továbbiakban: Főiskola) működéséhez kapcsolódó feladatellátáshoz szükséges mobiltelefonhasználat

Részletesebben

IMOLA HOSTEL HÁZIREND

IMOLA HOSTEL HÁZIREND HÁZIREND A diákotthonba elhelyezést nyert hallgatók kötelesek betartani a HÁZIREND és az emberi együttélés, a kulturált viselkedés írott és íratlan szabályait. A diákotthoni szolgáltatások és juttatások,

Részletesebben

KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT W E S L E Y J Á N O S L E L K É S Z K É P Z Ő F Ő I S K O L A JOHN WESLEY THEOLOGICAL COLLEGE Kollégiumigazgató A Wesley János Lelkészképző Főiskola KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest,

Részletesebben

ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018.

ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018. ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018. I. AZ ÜDÜLÉSSEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. A szabályzat hatálya kiterjed a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (továbbiakban BRDSZ) tulajdonát

Részletesebben

HÁZIREND Speak Out Ezért a programokon a részvétel kötelező. Az első és a második emelet

HÁZIREND Speak Out Ezért a programokon a részvétel kötelező. Az első és a második emelet HÁZIREND Speak Out Nagyon örülünk, hogy jössz a táborba! A célunk az, hogy lehetőséget adjunk neked az angol nyelvtudásod gyakorlására, fejlesztésére. Szeretnénk, hogy a lehető legjobban érezd magad a

Részletesebben

Budai Hotel Házirend. Tisztelt Vendégünk!

Budai Hotel Házirend. Tisztelt Vendégünk! Tisztelt Vendégünk! Budai Hotel Házirend Szobafoglalás, rendezvényen részvétel vagy a hotelbe érkezés esetén Ön elfogadja az alábbi házirendet. A házirend a Budai Hotelben (a továbbiakban: hotel) tartózkodó

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND GÖDÖLLŐ 2014. Kollégiumi Házirend Oldal 1/7 I. Általános rendelkezések 1) A SZIE Gödöllői Kollégiumának Házirendje (továbbiakban: Házirend) hatálya a

Részletesebben

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND 2009 ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI MÖZPONT HÁZIRENDJE 1. A tanítás és az iskola rendje 1.1 A tanulók iskolába érkezésének időpontja legkésőbb tíz

Részletesebben

A KTKT Általános Iskola és Középiskola HÁZIRENDJE

A KTKT Általános Iskola és Középiskola HÁZIRENDJE A KTKT Általános Iskola és Középiskola BORÓKA ÁLTALÁNOS ISKOLÁJÁNAK HÁZIRENDJE 2010. Bevezető rendelkezések A házirend az iskola diákjainak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket, valamint az

Részletesebben