PTE. Hunyor Vendégház és Diákszálló Pécs. Jurisics M. u. 16. Házirend

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PTE. Hunyor Vendégház és Diákszálló Pécs. Jurisics M. u. 16. Házirend"

Átírás

1 PTE Hunyor Vendégház és Diákszálló Pécs. Jurisics M. u. 16 Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden, a Vendégház területén tartózkodó személy köteles betartani. Preambulum A Pécsi Tudományegyetem Vagyongazdálkodási Igazgatósága, a PTE. Hunyor Vendégház és Diákszálló, az ide vonatkozó jogszabályok és szabályzatok figyelembevételével, az alábbi házirendet (a továbbiakban: ) alkotta meg: 1. Általános rendelkezések 1.1..A területi hatálya kiterjed az PTE. Hunyor Vendégház és Diákszálló (továbbiakban: Vendégház) Pécs, Jurisics Miklós utca 16. szám alatti épületére és az ahhoz tartozó területre. A személyi hatálya kiterjed az épületben életvitelszerűen tartózkodó személyekre, (a továbbiakban: lakó), valamint minden olyan személyre, aki a Vendégház területére belép, vagy oda kiható magatartást tanúsít. (a továbbiakban: látogató) 1.2. A betartása az 1.1. pontban megjelölt személyek számára kötelező, különös figyelemmel a kulturált együttélés szabályaira. A megsértése fegyelmi eljárást vonhat mega után Az Egyetem munkatársainak a Vendégház területén ellenőrzési kötelezettségük és felszólítási joguk van, a tűz és munkavédelmi előírások megszegőit utasíthatják az előírások betartására Az Egyetem különös tekintettel a Recepció szolgálat munkatársainak, a biztonsági szolgálatnak a Vendégház rendjének és biztonságának fenntartása érdekében joguk van a Vendégházba való belépési, benntartózkodási jogosultságot ellenőrizni, ennek alkalmával jogosultak a bentlakási szerződés illetve fényképes igazolvány felmutatását kérni. 2.Ki és beköltözés 2.1.A beköltözés időpontja az erről szóló értesítésben megjelölt időpont. Az értesítésben meghatározott időponttól számított 10 munkanapon túl csak erről szóló előzetes egyeztetés alapján 1. oldal (összes: 8)

2 kerülhet sor a beköltözésre, egyébként a férőhelyet már nem lehet elfoglalni, azt szabad férőhelynek kell tekinteni. 2.2.A Vendégházba felvételt nyert hallgatókat a Vendégház Recepciója költözteti be. A Vendégházzal való jogviszony a szerződés és a bejelentkezéshez szükséges egyéb dokumentumok kitöltésével és aláírásával jön létre és a szerződésben megjelölt határidőre szól. 2.3 A hallgató beköltözéskor köteles: a) személyazonosságát igazolni b) a regisztrációs lapot kitölteni) az azonosító kártya elkészítéséhez szükséges tevékenységet elvégezni, e) a bentlakással összefüggő szabályokat megismerni, különös tekintettel a PTE SZMSZ mellékletét képező térítési és juttatási szabályzatra, a fegyelmi szabályzatra, a kollégiumi szabályzatra és az épületre vonatkozó tűzrendészeti és balesetvédelmi szabályzatra Minden lakó a beköltözést követően haladéktalanul köteles a Bevándorlási Hivatal felé tartózkodási helyeként a Vendégházat megadni, kiköltözéséről a Hivatalt 3 munkanapon belül tájékoztatni A beköltözést követően a Vendégház lakói fényképes azonosító igazolványt kapnak, ami a jogszerű itt tartózkodásukat biztosítja. Az azonosító igazolvány első alkalommal történő kiállítása ingyenes, minden további igazolvány előállításának díja 2000 Ft A Vendégházba való belépéskor minden külön felszólítás nélkül az igazolványt fel kell mutatni a Recepció Szolgálat munkatársa felé A Vendégházból történő minden kilépéskor a szobakulcsot a Recepció Szolgálatnál kötelező leadni A lakónak a kiköltözéskor nyilatkoznia arról, hogy az Egyetem felé nincs tartozása, valamint a szükséges dokumentumokat kitölteni, a szobát az eredeti állapotában átadni és az időközi károkozásokat téríteni. Amennyiben a lakónak az Egyetem felé tartozása van, köteles ezt aláírásával elismerni egy teljes, bizonyító erejű, tartozást elismerő nyilatkozaton. 3. A lakó jogai és kötelezettségei 3.1. A lakó a szobájában lévő saját használatába kerülőtárgyakat, eszközöket, berendezéseket (ágy, ágynemű asztal, szék saját használatú szekrény) beleértve az ajtókat, ablakokat, köteles rendeltetésszerűen használni. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkért és személyi sérülésekért az Egyetem nem vállal felelősséget. A villamos csatlakozókat csak az erre vonatkozó érintésvédelmi, közbiztonsági és tűzrendészeti előírásoknak megfelelően szabad használni, az előírások be nem tartásából eredő károkért az Egyetem felelősséget nem vállal. Tilos a szobákban nagyteljesítményű háztartási gépeket használni (villanytűzhely, rezsó, mikrohullámú sütő, villanyhősugárzó, merülő forraló). Kávéfőzőt és egyéb nagyteljesítményű elektromos készüléket kizárólag a gondnok szakvéleményével és engedélyével lehet a szobákban használni. 2. oldal (összes: 8)

3 3.2. A Vendégház épületében és berendezéseiben észlelt meghibásodást a lakó köteles haladéktalanul jelenteni a Recepció Szolgálatnál A Vendégházban csak olyan tevékenység folytatható, amely nem akadályozza a tanulást, a kulturált életvitelt. A Vizsgaidőszakban a lakóknak kiemelt figyelmet kell fordítaniuk a csendrendeletre. Ebben az időszakban a különböző hangkeltő berendezéseket (pl: rádió) olyan módon szabad használni, hogy azok a szomszédos szobák lakóit napközben se zavarják óra után az épületben hangoskodni, valamint a többi lakó pihenését, illetve tanulását zavaró tevékenységet folytatni tilos. A nyugalmat zavaró tevékenységet a Recepció Szolgálatnak kell jelezni, az esetről jegyzőkönyvet kell felvenni, amelyben a jelenlévők személyazonosságát is rögzíteni kell. A Recepció Szolgálat felszólítására a Vendégházban tartózkodó bármely személy köteles személyazonosságát, illetve benntartózkodási jogosultságát igazolni. A jegyzőkönyv alapján a házirend megsértőjével szemben fegyelmi eljárás indítható Vizsgaidőszakban egész nap Csendrendelet van érvényben, vagyis az épületben, illetve a vendégházhoz tartozó területen hangoskodni, valamint a többi lakó pihenését, tanulását zavaró tevékenységet folytatni tilos A Vendégházban semmilyen rendezvény nem tartható A lakók a szobák falára annak sérelme nélkül plakátokat helyezhetnek el, azokat távozásukkor kötelesek eltávolítani. Hirdetés csak az arra kijelölt helyen helyezhető el A lakók a 7 egybefüggő naptári napot meghaladó eltávozásukról a Recepció Szolgálatot kötelesek tájékoztatni. A távolmaradás a lakó fizetési kötelezettségét nem érinti A Vendégház működésével kapcsolatos észrevételeiket a lakók írásban közölhetik a Recepció Szolgálattal A Vendégház területén hivatalos engedély nélkül jövedékiadóköteles termékek árusítása jogszabályellenes és szigorúan tilos. Ennek megsértése súlyos fegyelmi vétségnek minősül és fegyelmi eljárást von maga után. Bármely más kereskedelmi tevékenység végzéséhe engedélyt kell kérni, az engedélyeket a PTE Gazdasági Főigazgatóság Vagyongazdálkodási Igazgatóságához kell benyújtani A közös használatú helyiségekben lévő tárgyi eszközöket, berendezési tárgyakat (pl: bútor, növény) a helyiségekből kivinni, elmozdítani, cserélni tilos. 3. oldal (összes: 8)

4 A közösségi helyiségek használatát követően a lakók kötelesek az eredeti állapotot helyreállítani, különös tekintettel a hulladék összegyűjtésére és eltávolítására A lakószobából történő (időleges, vagy végleges) távozáskor minden esetben az utolsó távozó lakónak a szoba ajtaját be kell zárnia, és minden elektromos eszközt ki kell kapcsolnia. Az ennek elmulasztásából eredő károkért az Egyetem nem vállal felelősséget. A szobából való távozáskor az ablakot minden esetben zárni kell, ha emiatt kár keletkezik, az a szobalakókat terheli Minden szoba részére a beköltözéskor 1 db szobakulcs kerül átadásra. Amennyiben a lakók a szobakulcsot elvesztik, úgy fejenként 2000 Ft pótdíj ellenében biztosítható számukra új szobakulcs. A lakók a lakószoba zárat nem cserélhetik le Az Egyetem a lakók előzetes értesítés mellett a lakó jelenlétében jogosult a szobák rendeltetésszerű használatának ellenőrzésére. Amennyiben a szobában egyetlen lakó sem tartózkodik az ellenőrzés idején, úgy az ellenőrzés csak akkor végezhető el amennyiben erre az eshetőségre a lakó figyelmét előzetesen felhívták (felhívásnak minősül a félév elején, a faliújságon elhelyezett tájékoztató is, amely tartalmazza az ellenőrzés (ek), várható időpontját és az ellenőrzés menetéről szóló tájékoztatót is). Utóbbi esetben az ellenőrzésről jegyzőkönyvet kell felvenni, amit a jelenlévőknek alá kell írni A lakók Vendégházon belüli szobacseréje, csak a Recepció Szolgálat előzetes értesítése és közreműködése mellett, az érintett szobák valamennyi lakójának írásos beleegyezésével történhet meg. Ezen szabályok be nem tartása mellett végrehajtott szobacserék nem érvényesek minden lakónak az eredetileg számára kijelölt szobába kell visszaköltöznie. A szabályok ismételt megszegése fegyelmi eljárást vonhat maga után A konyha minden nap 6 és 23 óra között használható. A főzés ideje alatt a konyhát nem lehet elhagyni, a főzés befejezését követően a használt eszközöket el kell mosni, a konyhát tisztán kell otthagyni A lakószoba teraszáról kiugrani, vagy a tetőre kimenni szigorúan tilos és balesetveszélyes, ami súlyos vétségnek számít A lobby a terasz és a Vendégház külső területén bármely zajkeltő eszköz (mp3, laptop, rádió, bluetoothspeaker stb.) használata tilos, a lobbyn és a teraszon tartózkodni 23 és reggel 6 óra között nem lehet. 4. A Vendégház higiéniás előírása 4. oldal (összes: 8)

5 4.1. Az Egyetem köteles: a folyosók és a közös használatú helyiségek takarítását napi rendszerességgel (hétköznapokon) biztosítani (a konyhában a takarítószemélyzet csak a padló tisztántartásáért felelős). a lakószobák porszívózását hetente 2 alkalommal biztosítani. az ágyneműhuzatokat cserélni, a lakószobák fürdőszobáját 3 hetente takarítani. a közös helyiségek évenkénti nagytakarítását elrendelni; évente egyszer, a nyári időszakban a lakószobák ablakait megtisztíttatni; gondoskodni a rovarirtás rendszeres elvégzéséről; tisztasági festésről legalább évente 4.2. A lakó köteles: Ágyneműt használni, melynek huzatát 3 heti rendszerességgel a takarító személyzet cserél. Saját ágyneműhuzat használata esetén a lakó köteles magának azt 3 hetente mosni és lecserélni. a takarítás idejére a lakószobában a padlót, ágyakat szabadon hagyni. a lakószobájának higiéniájára különösen ügyelni; a főzésre, mosásra kijelölt helyen az eszközöket (mosógép, mosókagyló, rezsó, villanytűzhely, mikrohullámú sütő stb.) használat után tisztán hátrahagyni; a konyhákban hátrahagyott edényeket, főzési eszközöket a takarítók, naponta összegyűjtik, és az összegyűjtött edényeket, abban az esetben, ha a tulajdonos nem jelentkezik érte, egy nap tárolás után a Vendégházból eltávolítja. konyhák, mosókonyhák, mosdók, WCk és más közösen használt helyiségek tisztaságát megőrizni; fertőző betegség, vagy baleset észlelését bejelenteni a Recepció Szolgálatnál Az ÁNTSZ 27027/2002 ügyiratszámú szakhatósági véleménye értelmében, hivatkozással az évi XI. törvény 2. (1) bek. c/ pontjára, a kollégium közös területein, valamint a lakószobákban a kisállatok tartása közegészségügyi szempontból tilos kiköltözéskor a szobáját, valamint a szobában elhelyezett bútorokat, tisztán átadni, ezzel együtt a tárgyi eszközöket is átadni. Romlandó élelmiszert csak a hűtőben szabad tárolni. A hűtőszekrényekben tárolt élelmiszerekért minden kollégista egyénileg felelős A Vendégházban és annak területén tilos a dohányzás Dohányzásra kijelölt terület, az épület bejárata előtt a jogszabályi előírásoknak megfelelő feltételekkel kialakított terület. Amennyiben a lakó a Vendégházban, vagy nem a kijelölt 5. oldal (összes: 8)

6 helyen dohányzik, akkor ellene fegyelmi eljárás indítható Abban az esetben, ha az ellenőrzése során az Egyetem dolgozói a szobák előtt dohányzásra utaló jeleket tapasztalnak, kötelesek az esetről jegyzőkönyvet felvenni. Az adott szoba lakói ellen fegyelmi eljárás indítható. 5. Díjfizetésre vonatkozó szabályok: 5.1.A Szállás szolgáltatás díjának mértékét az Egyetem az adott tanévet megelőzően legkésőbb április 30. napjáig közzéteszi A Szállás szolgáltatás díját minden lakó tárgyhót 10. napjáig köteles a Recepció Szolgálaton megfizetni. A késedelmes teljesítés külön eljárási díjat von maga után, amelynek mértéke minden megkezdett hét után 2000 Ft. 5.3.Amennyiben a hallgató a Szállás szolgáltatási díj vonatkozásában hátralékot halmoz fel úgy az ETR felülethez való egyes jogosultságai felfüggesztésre kerülhetnek Kártérítési kötelezettségek Az egyes helyiségekben elhelyezett leltári tárgyakat más helyiségbe átvinni tilos 6.2. A Vendégház állagának megóvása minden lakó kötelessége. A szobákban elhelyezett közös használatú tárgyakért a szoba lakói együttesen felelnek. A Vendégház berendezési és felszerelési tárgyaiban okozott kár esetén kártérítést kell fizetni a károkozónak és az eset súlyosságának függvényében fegyelmi eljárás indítható ellene Gondatlan károkozás esetén a lakó felelőssége korlátozott: a károkozásért az éves hallgatói normatíva ötödének erejéig felel, amennyiben a hallgató a gondatlan károkozást elismeri, és a kárt megtéríti, ellene fegyelmi eljárás nem indítható Szándékos károkozás esetén a lakó a teljes kárt köteles megtéríteni, és ellene 6. oldal (összes: 8)

7 fegyelmi eljárást kell kezdeményezni., Amennyiben a károkozást elismeri, és a kárt megtéríti a fegyelmi eljárás mellőzhető 6.5. A szobák nem rendeltetésszerű használatából eredő, Egyetemet terhelő többletköltségek a szoba lakóira kerülnek áthárításra (pl: extra takarítás költsége) 6.6. A károkozásért való felelősség egyéb kérdéseiben a Polgári Törvénykönyvnek a kártérítésre vonatkozó szabályait kell alkalmazni. 7. Látogatás és vendégfogadás: A Vendégházban időszakosan itt tartózkodónak számítanak: a látogatók, akik az erre meghatározott nappali időszakban lakót látogatnak meg; a vendégek, akik nem lakói a Vendégháznak, de 23 óra után annak területén tartózkodnak és befizetik a PTE 10/2012. számú rektori utasításában megállapított szállásdíjat; az ügyfelek, akik kizárólag a Vendégházban működő szervezeti egységek, szervezetek szolgáltatásait veszik igénybe A látogatóra és vendégre vonatkozó rendelkezések: a látogatók és vendégek is kötelesek betartani a lakókra vonatkozó szabályokat be kell tartania a Vendégházban meghatározott látogatási időt, ami reggel 7 órától este 23 óráig tart; A lakók egy nap legfeljebb 3 látogatót fogadhatnak napközben. belépéskor valamely, a személyazonosságát igazoló dokumentumát le kell adnia a portán (pl: diákigazolvány) a látogatók érkezésének és távozásának időpontját a portán fel kell jegyezni. 23 óráig a látogató köteles felszólítás nélkül elhagyni a Vendégház területét, amennyiben nem távozik időben, a rektori utasításban meghatározott díjat meg kell fizetnie a látogató nem használhatja a kimondottan lakók számára kialakított szolgáltató helyiségeket (pl. mosókonyha, konyha). A fenti tilalmak megsértése esetén a hallgató ellen, aki a vendéget fogadta fegyelmi eljárás indítható. Látogató csak akkor jöhet be a Vendégházba, ha a fogadó lakó az épületben tartózkodik. 7. oldal (összes: 8)

8 Amennyiben a fogadó lakó távozik, úgy a látogatónak is távoznia kell. a vendég a kedvezményes szállásdíjat (1000 Ft/éj) előre köteles megfizetni a Recepció Szolgálatnál. Amennyiben a vendég előzetesen nem kerül bejelentésre, vagy a kedvezményes szállásdíjat nem fizeti meg előre, úgy nem jogosult a kedvezményes szállásdíj igénybevételére, hanem a teljes szállásdíjat (3600 Ft/éj), meg kell fizetnie egy vendég kedvezményesen havonta maximum 3 éjszakát tölthet a kollégiumban. Ennél többször kizárólag a rektori utasításban meghatározott térítési díj ellenében veheti igénybe a bentlakást. Vendégekre vonatkozó rendelkezések: egy lakó egy éjszakára maximum 1 vendéget fogadhat kedvezményesen Vendég csak akkor jöhet be a Vendégházba, ha a vendégfogadó az épületben tartózkodik. Amennyiben a vendégfogadó távozik, úgy a vendégnek is távoznia kell (pl.: a vendégfogadó hétvégére elutazik, de a vendége maradna) A Vendégház álagának megóvása az időszakosan itt tartózkodó személyek kötelessége is. A vendéglátó lakó kézfizető kezesként felel a vendége/látogatója által okozott kárért A látogatás és vendégfogadás meghatározott rendelkezéseit megsértő vendéget, illetve látogatót fogadó szoba összes lakója ellen fegyelmi eljárást kell kezdeményezni. Pécs Szeptember 1 Forrás webcím: 8. oldal (összes: 8)

HÁZIREND 1. Általános rendelkezések A kollégiumi beköltözés

HÁZIREND 1. Általános rendelkezések  A kollégiumi beköltözés HÁZIREND I. A Házirend területi hatálya kiterjed a. Kollégium Pécs,.. szám alatt található kollégiumi épületre és az ahhoz tartozó kültérre. II. A Házirend személyi hatálya kiterjed az épületben lakó minden

Részletesebben

HÁZIREND A Házirend betartása valamennyi kollégiumban tartózkodó személy kötelezettsége, különös figyelemmel a kulturált együttélés szabályaira.

HÁZIREND A Házirend betartása valamennyi kollégiumban tartózkodó személy kötelezettsége, különös figyelemmel a kulturált együttélés szabályaira. 3. számú melléklet HÁZIREND A Házirendet alkalmazni kell a szabályzat 1. -ban meghatározott valamennyi kollégium épületében és az ahhoz tartozó kültéren, és a Házirendben foglaltakat be kell tartania a

Részletesebben

PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY

PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY 2014. ~ 1 ~ I. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. Az egyetemen folytatott tanulmányaik idején a kollégiumban azok a hallgatók lakhatnak, akiket

Részletesebben

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései.

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései. Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Kollégiumi

Részletesebben

4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg. (GKZ) Kollégiumának Házirendje. Preambulum

4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg. (GKZ) Kollégiumának Házirendje. Preambulum 4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (GKZ) Kollégiumának Házirendje Preambulum A BGF- GKZ Kollégiumi Bizottsága a vonatkozó jogszabályok és szabályzatok figyelembevételével,

Részletesebben

ELTE Damjanich utcai Kollégium Budapest Damjanich u Házirend

ELTE Damjanich utcai Kollégium Budapest Damjanich u Házirend Házirend Az ELTE Damjanich utcai Kollégiumának minden tagja köteles betartani a kulturális együttélés szabályait, köteles tiszteletben tartani mások jogát a tanulásra, munkára és pihenésre. I. A Kollégiumba

Részletesebben

4.2. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégium (Budapest) Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

4.2. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégium (Budapest) Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések 4.2. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégium (Budapest) Házirendje Preambulum A BGF-PSZK Kollégium Kollégiumi Bizottsága az ide vonatkozó jogszabályok és szabályzatok

Részletesebben

ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND

ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND I. Általános rendelkezések 1. Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden Kollégista a rá vonatkozó részeket pedig minden, a kollégiumban tartózkodó személy

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A Házirend tartalmazza a Vitéz János Kollégiumban (továbbiakban: Kollégium) lakók jogait és kötelességeit, kollégium rendeltetésszerű

Részletesebben

Óbudai Egyetem Kollégium Kiss Árpád Tagkollégium H Á Z I R E N D

Óbudai Egyetem Kollégium Kiss Árpád Tagkollégium H Á Z I R E N D Óbudai Egyetem Kollégium Kiss Árpád Tagkollégium H Á Z I R E N D A Házirend a Kollégium tagjainak, és a kollégiumi közösségek életrendjének szabályait foglalja össze. Célja az eredményes tanulmányi munka,

Részletesebben

HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani.

HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani. HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani. 1 Preambulum A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar (a továbbiakban:

Részletesebben

HÁZIREND. Károly Róbert Diákhotel. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint a diákhoteli tagsággal járó jogok nem átruházhatóak.

HÁZIREND. Károly Róbert Diákhotel. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint a diákhoteli tagsággal járó jogok nem átruházhatóak. HÁZIREND Károly Róbert Diákhotel 1. A házirend a Diákhotelben lakó főiskolai hallgatókra, és minden szállást igénybe vevő személyre kötelezően érvényes. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint

Részletesebben

CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A Házirend tartalmazza a Kollégiumban lakók jogait és kötelességeit, kollégium rendeltetésszerű használatát biztosító együttélési, egészségügyi, balesetvédelmi és tűzvédelmi

Részletesebben

A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 24. sz melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz.sz. példány A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2007 2 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS.3 I. fejezet ÁLTALÁNOS

Részletesebben

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre.

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre. 1 SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (székhely: 2000 Szentendre, Bogdányi utca 51.) továbbiakban MANK - az alábbiakban állapítja meg a Szentendrei

Részletesebben

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat.

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Házirend Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Pihenésük kellemessé tétele és az Önök után érkező vendégek megtisztelése érdekében

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink, Tisztelt Cégek! Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi tájékozatót!

Tisztelt Vendégeink, Tisztelt Cégek! Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi tájékozatót! Tisztelt Vendégeink, Tisztelt Cégek! Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi tájékozatót! A szállóra való bejelentkezés történhet telefonon, e- mailben vagy személyesen. Bejelentkezni csak érvényes személyi

Részletesebben

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját.

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját. Sásdi Általános Művelődési Központ Városi Könyvtára és Művelődési Központja Közösségi Ház Házirend Általános információk: Az intézmény neve: Sásdi Általános Művelődési Központ Székhelye: 7370 Sásd Rákóczi

Részletesebben

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki.

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki. HÁZIREND A kari Orientációs Napok célja, hogy lehetőséget teremtsen a Karra felvételt nyert, személyek (továbbiakban: gólyák) számára, hogy a tanév megkezdése előtt megismerkedjenek az egyetemi és kari

Részletesebben

Fegyelmi oka Megjegyzés Fegyelmi pontok. Tűzvédelmi szabályzat súlyos megsértése. Szándékosságtól függetlenül fegyelmi eljárást von maga után.

Fegyelmi oka Megjegyzés Fegyelmi pontok. Tűzvédelmi szabályzat súlyos megsértése. Szándékosságtól függetlenül fegyelmi eljárást von maga után. 1. számú melléklet A Hallgatók Fegyelmi,Kártérítési Jogorvoslati Szabályzatának 9.A -ának a) (12) bekezdése alapján, ha a fegyelmi felelős nem találja megfelelő súlyúnak a jelen 1. számú melléklet alapján

Részletesebben

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések.

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések. Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Kollégiumi

Részletesebben

TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára

TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára A Zánkai Erzsébet-tábor házirendje (a továbbiakban: Házirend) állapítja meg a tábor területén tartózkodókra, különösen

Részletesebben

A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának. házirendje. a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére

A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának. házirendje. a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának házirendje a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére Preambulum A Budapesti Corvinus Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Közgáz Campus

Részletesebben

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje Veszprém 2017 KOLLÉGIUMI HÁZIREND I. Rendtartás a kollégium hallgatói részére A házirend minden bentlakó kollégista részére kötelező. Ennek

Részletesebben

KOLLÉGIUMI BENTLAKÁSI MEGÁLLAPODÁS

KOLLÉGIUMI BENTLAKÁSI MEGÁLLAPODÁS KOLLÉGIUMI BENTLAKÁSI MEGÁLLAPODÁS Mely létrejött egyfelől a Szent István Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Kollégiuma (...) mint használatba adó továbbiakban Kollégium ; másfelől Név: Születési név: Anyja

Részletesebben

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács Kollégiumi Fegyelmi Szabályzat a Pannon Egyetem kollégiumaiban és kollégiumként üzemelő bérleményeiben történő fegyelmi vétségek kezelésére A Pannon Egyetem a a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével

Részletesebben

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések. Preambulum

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések. Preambulum Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Kollégiumi Szolgáltató

Részletesebben

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje Veszprém 2018 KOLLÉGIUMI HÁZIREND I. Rendtartás a kollégium hallgatói részére: A házirend minden bentlakó kollégista részére kötelező.

Részletesebben

Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND

Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND Az Invest Apartmanok (a továbbiakban: Kollégium) üzemeltetését az Invest Sport Kft. (képviseli: Harmati Judit) (a továbbiakban: Üzemeltető) látja el.

Részletesebben

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje Veszprém 2018 KOLLÉGIUMI HÁZIREND I. Rendtartás a kollégium hallgatói részére A házirend minden bentlakó kollégista részére kötelező. Ennek

Részletesebben

Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium

Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium 5000 Szolnok, Mártírok útja 8. Tel.: (56) 511-750, 3701. mellék email: kollegium@szolf.hu A kollégium mindenkori lakói és vendégei beköltözésükkel elfogadják a

Részletesebben

Baross Gábor Kollégium Házirend

Baross Gábor Kollégium Házirend Baross Gábor Kollégium Házirend Tartalomjegyzék: 1. Általános rendelkezések... 3 2. Ki- és beköltözés... 3 3. Belépés a Kollégiumba, vendégfogadás... 5 4. Közösségi helyiségek... 7 5. Általános együttélési

Részletesebben

Belvárosi Albérletház. Budapest Semmelweis út 11.

Belvárosi Albérletház. Budapest Semmelweis út 11. Belvárosi Albérletház Budapest Semmelweis út 11. Bérlakások a belváros szívében! Élj ott, ahol a dolgok történnek! Belvárosi albérletház tájékoztató Oldal 1 Tartalom 1. Lokáció 2. Általános bemutatás Szobák

Részletesebben

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégiumának (Budapest) Házirendje 1. Preambulum

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégiumának (Budapest) Házirendje 1. Preambulum A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégiumának (Budapest) Házirendje 1 Preambulum A BGE PSZK Kollégium Kollégiumi Bizottsága az ide vonatkozó jogszabályok és szabályzatok figyelembevételével,

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE 1. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 10. függelék 3. melléklet A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

Részletesebben

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet 1022. Budapest, Herman Ottó út 15. A helyiségek és berendezések használatának szabályzata Martonvásár, 2012. Bedő Zoltán Főigazgató 0 A

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Károli Gáspár Református Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa (a továbbiakban: Szenátus) a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.), valamint a felsőoktatásban

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KOLLÉGIUM

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KOLLÉGIUM 4. 3. verzió BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KOLLÉGIUM Budapest, 2007. április május A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzat 1. számú mellékletének,

Részletesebben

ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018.

ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018. ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018. I. AZ ÜDÜLÉSSEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. A szabályzat hatálya kiterjed a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (továbbiakban BRDSZ) tulajdonát

Részletesebben

Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus Dezső Lajos Kollégium 3950 Sárospatak, Eötvös út 5-7. HÁZIREND. Általános rendelkezések 1.

Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus Dezső Lajos Kollégium 3950 Sárospatak, Eötvös út 5-7. HÁZIREND. Általános rendelkezések 1. Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus Dezső Lajos Kollégium 3950 Sárospatak, Eötvös út 5-7. HÁZIREND Az Eszterházy Károly Egyetem (a továbbiakban: Egyetem), és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat/Campus

Részletesebben

KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT W E S L E Y J Á N O S L E L K É S Z K É P Z Ő F Ő I S K O L A JOHN WESLEY THEOLOGICAL COLLEGE Kollégiumigazgató A Wesley János Lelkészképző Főiskola KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest,

Részletesebben

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016.

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. Preambulum Az Egyetemi Gólyatábor célja, hogy lehetőséget teremtsen az Egyetemre felvételt nyert, de az adott szakra még be nem iratkozott személyek (továbbiakban:

Részletesebben

HÁZIREND. 1. Általános rendelkezések

HÁZIREND. 1. Általános rendelkezések HÁZIREND Az Eszterházy Károly Egyetem (a továbbiakban: Egyetem), a kollégium üzemeltetését ellátó GAK Nonprofit Közhasznú Kft (képviseli: Deák Gábor, ügyvezető igazgató, Dr. Szabó István mb. üzemeltetés

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND GÖDÖLLŐ 2014. Kollégiumi Házirend Oldal 1/7 I. Általános rendelkezések 1) A SZIE Gödöllői Kollégiumának Házirendje (továbbiakban: Házirend) hatálya a

Részletesebben

A DIÓSGYŐR-VASGYÁRI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZABÁLYZATA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉRŐL. Hatályba lépés ideje: január 03.

A DIÓSGYŐR-VASGYÁRI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZABÁLYZATA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉRŐL. Hatályba lépés ideje: január 03. A DIÓSGYŐR-VASGYÁRI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM SZABÁLYZATA A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉRŐL Hatályba lépés ideje: 2012. január 03. A Diósgyőr-Vasgyári Szakképző Iskola és Kollégium e szabályzattal az intézmény

Részletesebben

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2017.

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2017. A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje Győr, 2017. A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje I. Általános rendelkezések 1. A Házirend alapelve a szakkollégisták kölcsönös tapintata és

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

A B a l a s s i I n t é z e t B u d a p e s t i M á r t o n Á r o n S z a k k o l l é g i u m á n a k H Á Z I R E N D J E

A B a l a s s i I n t é z e t B u d a p e s t i M á r t o n Á r o n S z a k k o l l é g i u m á n a k H Á Z I R E N D J E A B a l a s s i I n t é z e t B u d a p e s t i M á r t o n Á r o n S z a k k o l l é g i u m á n a k H Á Z I R E N D J E Tartalomjegyzék MÁSZ Házirend 1. Általános rendelkezések 3. oldal 2. A kollégium

Részletesebben

SZOLGÁLATI FÉRŐHELY SZABÁLYZAT

SZOLGÁLATI FÉRŐHELY SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI EGYETEM Dunaújváros 2018. 3. kiadás 2. módosítás 2(11). oldal Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa által 61-2017/2018. (2018. 04.24.) sz. határozatával egységes szerkezetben elfogadva Hatályos:

Részletesebben

A KOLLÉGIUM SZABAD FÉRŐHELYEINEK HASZNOSÍTÁSI SZABÁLYZATA

A KOLLÉGIUM SZABAD FÉRŐHELYEINEK HASZNOSÍTÁSI SZABÁLYZATA 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/B. függelék 2. melléklet A KOLLÉGIUM SZABAD FÉRŐHELYEINEK HASZNOSÍTÁSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2014.

Részletesebben

Fenntartó: Felügyeleti szerv Ellátási területe: Székhelye: Telephely címe:

Fenntartó: Felügyeleti szerv Ellátási területe: Székhelye: Telephely címe: Fenntartó: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Felügyeleti szerv: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Ellátási területe: Országos Székhelye: 1146 Budapest, Hermina út 21. Telephely címe: 1146

Részletesebben

Lakásbérleti szerződés

Lakásbérleti szerződés Lakásbérleti szerződés amely létrejött egyrészt Dédestapolcsány Községi Önkormányzata Dédestapolcsány, Petőfi út 21., mint bérbeadó (továbbiakban: bérbeadó) másrészt : név: (bérlő) születési hely, idő:..

Részletesebben

Életének fontos szakaszához ért. Mielõtt döntene, tájékozódjon!

Életének fontos szakaszához ért. Mielõtt döntene, tájékozódjon! 12 Életének fontos szakaszához ért. Mielõtt döntene, tájékozódjon! SZEMPONTRENDSZER AZ ÖNNEK LEGMEGFELELÕBB IDÕSOTTHON KIVÁLASZTÁSÁHOZ Ha Ön (vagy az Ön hozzátartozója) azt tervezi, hogy akár átmenetileg

Részletesebben

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ. Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ. Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE 15. melléklet A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE A Miskolc Környéki Önkormányzati Társulás Tanácsa sz. határozatával

Részletesebben

Fegyelmi oka Megjegyzés Fegyelmi pontok. 1.2 Téves tűzriadó okozása szándékosan fegyelmi eljárás

Fegyelmi oka Megjegyzés Fegyelmi pontok. 1.2 Téves tűzriadó okozása szándékosan fegyelmi eljárás melléklet a módosító javaslathoz 1. számú melléklet A Hallgatók Fegyelmi és Kártérítési Szabályzatának 9.A -ának a) (12) bekezdése alapján, ha a fegyelmi felelős nem találja megfelelő súlyúnak a jelen

Részletesebben

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva. 2018. június 1-től hatályos állapot.) Pécel Város

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D

Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D Hódmezővásárhelyi Pedagógiai Szakszolgálat Levélcím: 6800 Hódmezővásárhely, Szék utca 3. Tel/Fax: 62/221-906 H Á Z I R E N D I. Bevezető rendelkezések 1. Az intézmény neve: Hódmezővásárhelyi Pedagógiai

Részletesebben

Károly Róbert Diákotthon HÁZIRENDJE

Károly Róbert Diákotthon HÁZIRENDJE Károly Róbert Diákotthon HÁZIRENDJE A Károly Róbert Diákotthon 3200 Gyöngyös, Bene út 69. (a továbbiakban: Diákotthon) üzemeltetését a Károly Róbert Nonprofit Kft. (képviseli: Holló Ervin ügyvezető) (a

Részletesebben

Rédei Móra Ferenc Általános Iskola. Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium OM SZABÁLYZAT

Rédei Móra Ferenc Általános Iskola. Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium OM SZABÁLYZAT Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola 2886 Réde, és Kollégium SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Réde, 2013. szeptember Jóváhagyta: Volf Árpád intézményvezető Városközponti

Részletesebben

' f lo PROFil f--. - Jin 4 :&

' f lo PROFil f--. - Jin 4 :& ppp Kollégiumi diák elégedettség 201 osz PROFil 1.1 a méreteivel (alapterület, fo/szoba, légköbméter, stb.)? 1.2 a felszereltségével, berendezéseivel felszerelések (bútorzat, stb.)? 1.3 a lakószobában

Részletesebben

A FEKETE ZOLTÁN KOLLÉGIUM ÉS MACHATSEK GYULA DIÁKHOTEL FEGYELMI SZABÁLYZATA

A FEKETE ZOLTÁN KOLLÉGIUM ÉS MACHATSEK GYULA DIÁKHOTEL FEGYELMI SZABÁLYZATA NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A FEKETE ZOLTÁN KOLLÉGIUM ÉS MACHATSEK GYULA DIÁKHOTEL FEGYELMI SZABÁLYZATA SOPRON 2008 A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusa a Fekete Zoltán Kollégium és Machatsek Gyula

Részletesebben

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2015.

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2015. A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje Győr, 2015. Házirend A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje I. Általános rendelkezések 1. A Házirend alapelve a szakkollégisták kölcsönös tapintata

Részletesebben

Tűzvédelmi Szabályzat

Tűzvédelmi Szabályzat Tűzvédelmi Szabályzat Kunmadarai Repülőtér területére Mentők 104 Tűzoltóság 105 Rendőrség 107 Értesítési telefonszám 06 30 7037616 2013 Kunmadarasi Repülőtér 042 hrsz. Tűzvédelmi Szabályzata Rendkívüli

Részletesebben

6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL. A rendelet hatálya 1..

6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL. A rendelet hatálya 1.. 6/1996. /IV.30./ sz. önk.rendelet az EBTARTÁSRÓL A rendelet hatálya 1.. Ez a rendelet Város1 Nagyközség közigazgatási területén tartott ebek tulajdonosaira, továbbá az ebek felügyeletével megbízott más

Részletesebben

II. Tisza-tavi Horgász Tábor. Házirend

II. Tisza-tavi Horgász Tábor. Házirend II. Tisza-tavi Horgász Tábor Házirend 1. A HÁZIREND MEGHATÁROZÁSA, CÉLJA, HATÁLYA, MEGISMERÉSE 1.1 A házirend a poroszlói Horgász Tábor, továbbiakban: tábor, működésének és igénybevételének rendjét tartalmazza

Részletesebben

LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND

LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI ÉS MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND A Szabályzat a LIFELIKE Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ (továbbiakban Diagnosztikai Központ) tulajdonát képezi. Bárki

Részletesebben

A Szent Pál Akadémia Kollégiumának Házirendje

A Szent Pál Akadémia Kollégiumának Házirendje A Szent Pál Akadémia Kollégiumának Házirendje A Szent Pál Akadémia a Kharisz Diákotthonban (Budapest, X., Szent László tér 16) és a Hit Park területén a Gyömrői út 65. sz. alatt kollégiumot üzemeltet.

Részletesebben

Áraink Ft / Fő / éj Elő és Utószezon : és Főszezon :

Áraink Ft / Fő / éj Elő és Utószezon : és Főszezon : Áraink Ft / Fő / éj Elő és Utószezon : 01.03.. -06.30. és 09.01.-12.22 Főszezon : 07.01. - 08.3 4 éjszakától 2 és 3 éjszaka 1 éjszaka 4 éjtől 2 és 3 éjszaka 1 éjszaka 3800.- 4600.- 5200.- 4800.- 5300.-

Részletesebben

Dunaújváros PASE Házirend

Dunaújváros PASE Házirend Dunaújváros PASE Házirend Általános alapelvek Ez a Házirend a Dunaújváros PASE szakmai működésének szabályozó dokumentuma. Megsértése fegyelmi felelősséget von maga után, melynek mértékét az egyesület

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA.. igazgató P.H. 1 A HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA A Békés Megyei Tisza Kálmán

Részletesebben

A CAMPUS KOLLÉGIUM ÜGYRENDJE

A CAMPUS KOLLÉGIUM ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A CAMPUS KOLLÉGIUM ÜGYRENDJE Elfogadva: 2010. február 16. Utolsó módosítás: 2014. május 13., hatályba lép: 2014. május 15-én CAMPUS KOLLÉGUM ÜGYRENDJE A Campus Kollégium ügyrendjét

Részletesebben

Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje. Nyíregyháza, 2008.

Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje. Nyíregyháza, 2008. Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje Nyíregyháza, 2008. 1 Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje 1.. A kollégium neve, címe, bélyegző lenyomata 1.) A kollégium neve: "Campus Hotel és Kollégium"

Részletesebben

ELTE Nándorfejérvári úti Épület 1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13.

ELTE Nándorfejérvári úti Épület 1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13. ELTE Nándorfejérvári úti Épület 1117 Budapest, Nándorfejérvári út 13. HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden, az épület területén tartózkodó személy köteles betartani ~ 1 ~ Preambulum

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA. Kollégiumi Házirend

TOMORI PÁL FŐISKOLA. Kollégiumi Házirend TOMORI PÁL FŐISKOLA ( Intézmény ) Kollégiumi Házirend ÉRVÉNYES AZ INTÉZMÉNY 1223 BUDAPEST, MŰVELŐDÉS UTCA 21-27. SZÁM ALATT TALÁLHATÓ KOLLÉGIUMÁRA I. Általános szabályok 1. A Kollégium Vezetése a kollégiumi

Részletesebben

Házirend. Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység Magyarcsanád 2013.

Házirend. Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység Magyarcsanád 2013. 1.f melléklet Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység Magyarcsanád Házirend 2013. Tel.: 62/264-120; 30/637-6868; E-mail: csskpalota@gamil.com oldal 1 A házirend elkészítéséről és tartalmáról, a személyes

Részletesebben

Házirend Családok Átmeneti Otthona

Házirend Családok Átmeneti Otthona Házirend Családok Átmeneti Otthona 1. Általános rendelkezések A Családok Átmeneti Otthona folytonos munkarend szerint működő bentlakásos intézmény, amely gyermekjóléti alapellátás keretében alaptevékenységként

Részletesebben

VEZETÉKES ÉS MOBILTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

VEZETÉKES ÉS MOBILTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Vezetékes és mobiltelefonok használatának szabályzata Hatályos: 2011. szeptember 01-jétől Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény VEZETÉKES ÉS MOBILTELEFONOK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos:

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az az 1999. évi LXIX törvény,

Részletesebben

SZTE ÁOK KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 4. SZ. MELLÉKLETE. A Kollégium Házirendje

SZTE ÁOK KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 4. SZ. MELLÉKLETE. A Kollégium Házirendje SZTE Általános Orvostudományi Kar Kollégiumai Apáthy István Kollégium id. Jancsó Miklós Kollégium SZTE ÁOK KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 4. SZ. MELLÉKLETE A Kollégium Házirendje A Kari

Részletesebben

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Bizottságának Elnöke ELŐTERJESZTÉS

Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Bizottságának Elnöke ELŐTERJESZTÉS Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi, Szociális és Gyermekvédelmi Bizottságának Elnöke Szám: 410-3/2008. Melléklet: Házirend ELŐTERJESZTÉS a Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése Egészségügyi,

Részletesebben

Teendők, amennyiben az őszi időszak után kiköltözöl a Kármán Tódor Kollégiumból

Teendők, amennyiben az őszi időszak után kiköltözöl a Kármán Tódor Kollégiumból Teendők, amennyiben az őszi időszak után kiköltözöl a Kármán Tódor Kollégiumból A BME KI, a GHK, a TTK HK és az Üzemeltető képviselőivel folytatott egyeztetés eredményeként az alábbi rend szerint kell

Részletesebben

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE HÁZIREND 2016. A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE Ezen dokumentum az Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzat alapdokumentáció mellékletét képezi Az Intézmény legfontosabb adatai: Megnevezése:

Részletesebben

SZÉCHENYI ISTVÁN TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT MISKOLC KULCS-NYILVÁNTARTÁS ÉS KULCSKEZELÉSI SZABÁLYZATA

SZÉCHENYI ISTVÁN TÉRSÉGI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT MISKOLC KULCS-NYILVÁNTARTÁS ÉS KULCSKEZELÉSI SZABÁLYZATA Széchenyi István Térségi Integrált Szakképző Központ Szemere Bertalan Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium 3529 Miskolc, Ifjúság u. 16-20. www.szechenyitiszk.eu, info@szechenyitiszk.eu SZÉCHENYI ISTVÁN

Részletesebben

H ÁZI R E N D J E D L I K Á N Y O S S Z A K K O L L É G I U M

H ÁZI R E N D J E D L I K Á N Y O S S Z A K K O L L É G I U M J E D L I K Á N Y O S S Z A K K O L L É G I U M H ÁZI R E N D A kollégium házirendje vonatkozik a szakkollégiumba felvételt nyert hallgatókra, a szakkollégiumban elhelyezést nyert kollégiumi szeniorokra

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK Általános rendelkezések A Tagkollégium Fegyelmi Bizottsága A fegyelmi eljárás formai és tartalmi követelményei, az elj

TARTALOMJEGYZÉK Általános rendelkezések A Tagkollégium Fegyelmi Bizottsága A fegyelmi eljárás formai és tartalmi követelményei, az elj 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 10. függelék 5. melléklet Az ÓBUDAI EGYETEM KOLLÉGIUM FEGYELMI és KÁRTÉRÍTÉSI ÜGYEK ELBÍRÁLÁSÁNAK

Részletesebben

Üdülési Tájékoztató BALATONFENYVES, NÁDASDY U. 3.

Üdülési Tájékoztató BALATONFENYVES, NÁDASDY U. 3. Kéményseprők Országos Szakszervezete 3300 Eger, Katona I. tér 7-9. II. 1. 06 20/510-2395, 06 36/782-212 kemenyseprok.orszagosszakszerv@gmail.com www.kemenyseprok.hu Üdülési Tájékoztató BALATONFENYVES,

Részletesebben

Rektori utasítás. a Széchenyi István Egyetem által kiadott elektronikus kártyák használati szabályairól

Rektori utasítás. a Széchenyi István Egyetem által kiadott elektronikus kártyák használati szabályairól Rektori utasítás a Széchenyi István Egyetem által kiadott elektronikus kártyák használati szabályairól A szabályozás célja A Széchenyi István Egyetem (a továbbiakban Egyetem) által alkalmazott elektronikus

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete

AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT

Részletesebben

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) Kollégiumi Szolgáltató Központ (a továbbiakban: KSZK), valamint az ELTE Kollégiumi Hallgatói

Részletesebben

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégiumának HÁZIRENDJE. I. Általános rendelkezések

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégiumának HÁZIRENDJE. I. Általános rendelkezések A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégiumának HÁZIRENDJE I. Általános rendelkezések Jelen Házirend hatálya kiterjed a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégium (továbbiakban:

Részletesebben

Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete

Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete Jánoshalma Város Képviselő-testület 17/2005 (X.20.) Ör. sz. rendelete a Jánoshalma Városban épített fecskeházban történő elhelyezés feltételeiről Jánoshalma Város Önkormányzati Képviselő-testülete a fiatal

Részletesebben

A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Széchenyi István Egyetemen (továbbiakban: Egyetem) működő Egyetemi Szolgáltató Központ Egyetemi Kollégiumhoz (továbbiakban:

Részletesebben

Kollégiumi Házirend. 4. A Házirend ismeretének hiánya nem mentesít az esetleges következmények alól.

Kollégiumi Házirend. 4. A Házirend ismeretének hiánya nem mentesít az esetleges következmények alól. Kollégiumi Házirend 1. A Széchenyi István Egyetem Kollégiumainak lakója csak olyan hallgató lehet, aki a tagsággal együtt járó előírásokat maradéktalanul elfogadja, és az együttélés normáit betartja. 2.

Részletesebben

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) Kollégiumi Szolgáltató Központ (a továbbiakban: KSZK), valamint az ELTE Kollégiumi Hallgatói

Részletesebben

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA

AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA AZ ÓBUDAI NÉPZENEI ALAPFOKÚ MŰVÉSZETOKTATÁSI ISKOLA H Á Z I R E N D J E Fenntartó : Észak-Budapesti Tankerületi Központ 1033 Budapest, Fő tér 1. - A növendék köteles a tanórákon mindenkor pontosan és felkészülten

Részletesebben

Teendők, amennyiben az őszi időszak után kiköltözöl a Kármán Tódor Kollégiumból

Teendők, amennyiben az őszi időszak után kiköltözöl a Kármán Tódor Kollégiumból Teendők, amennyiben az őszi időszak után kiköltözöl a Kármán Tódor Kollégiumból A BME KI, a GHK, a TTK HK és az Üzemeltető képviselőivel folytatott egyeztetés eredményeként a ki-, át-, és beköltözést a

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM 9/2018. (IX. 10.) számú rektori - kancellári együttes utasítás kollégiumi térítési és juttatási szabályzatról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szervezeti

Részletesebben

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) Kollégiumi Szolgáltató Központ (a továbbiakban: KSZK), valamint az ELTE Kollégiumi Hallgatói

Részletesebben

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA

HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA SZENT-GYÖRGYI ALBERT GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA BALASSAGYARMAT, RÁKÓCZI ÚT 50. HELYISÉGEK ÉS BERENDEZÉSEK HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYZATA Hatályos: 2010.

Részletesebben