Kollégiumi Házirend. 4. A Házirend ismeretének hiánya nem mentesít az esetleges következmények alól.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kollégiumi Házirend. 4. A Házirend ismeretének hiánya nem mentesít az esetleges következmények alól."

Átírás

1 Kollégiumi Házirend 1. A Széchenyi István Egyetem Kollégiumainak lakója csak olyan hallgató lehet, aki a tagsággal együtt járó előírásokat maradéktalanul elfogadja, és az együttélés normáit betartja. 2. A kollégiumokban elhelyezést nyert hallgató számára a Házirend betartása kötelező, megsértése fegyelmi vétség, mely fegyelmi eljárást von maga után. 3. A Kollégiumi Házirendben foglaltak értelemszerűen vonatkoznak minden olyan személyre, aki a kollégium területén tartózkodik. 4. A Házirend ismeretének hiánya nem mentesít az esetleges következmények alól. 5. A kollégium tűzrendészeti és munkavédelmi előírásait minden kollégistának meg kell ismerni és be kell tartani. A tűzvédelmi gyakorlatokon és oktatáson kötelezően részt kell venni. Amennyiben ezt megsérti, fegyelmi eljárás nélkül, azonnali 5 kollégiumi pont kerül levonásra. A tetten éréshez egy illetékes személy jelenléte is elegendő (Kollégiumi Bizottsági tag, FB elnök és bármely kollégiumban dolgozó személy). 6. A kollégiumokban és közvetlen környezetében TILOS a legális és illegális tudatmódosító szerek használata, termesztése és terjesztése. A tiltás megszegése azonnali kizárást és illegális tudatmódosító szerek esetében rendőrségi feljelentést von maga után. A tetten éréshez egy illetékes személy jelenléte is elegendő. (Kollégiumi Bizottsági tag, FB elnök és bármely kollégiumban dolgozó személy). 7. A dohányzás mindennemű formája (cigaretta, szivar, szivarka, pipa, vízipipa stb.) a kollégium egész területén TILOS. A tiltás megszegése esetén fegyelmi eljárás nélkül, azonnali 15 kollégiumi pont kerül levonásra. Ezen felül a TJSZ-ben meghatározott pénzbüntetés kerül kiírásra. A tetten éréshez egy illetékes személy jelenléte is elegendő. (Kollégiumi Bizottsági tag, FB elnök és bármely kollégiumban dolgozó személy). 8. Ha dohányzásra vagy mindennemű formájára utaló jelek találhatók a szobában és a körülményekből nem derül ki, hogy ki az, aki a tiltott helyen dohányzott, úgy minden jelenlévőtől 15 pont kerül levonásra. 9. A kollégiumban pénzben szerencsejátékot játszani tilos. Ezen pont megszegése azonnali kizárást von maga után.

2 10. A kollégiumba behozott értékekért a kollégium nem vállal felelősséget. 11. A folyosókon és a közös helyiségekben elhelyezett tárgyakat, berendezéseket tilos a lakószobákba bevinni. 12. Tilos a folyosókra és a közös helyiségekbe bútort, vagy bútordarabokat elhelyezni. 13. Minden kollégista köteles a saját és mások testi épségét megóvni! Amennyiben a saját vagy mások testi épségét sérti, vagy veszélyezteti, kizárásra kerül. 14. Minden a hatályos Büntető Törvénykönyvbe ütköző cselekmény elkövetése automatikus kizárást és rendőrségi feljelentést von maga után. 15. A kollégium lakóterületeire és közösségi helyiségeibe élő és elejtett állatot behozni, tartani, vagy ilyet preparálni és nyúzni szigorúan tilos. 16. Tilos az edényeket és más konyhai eszközöket a közös (folyosói) konyhákban, huzamosabb ideig tartani. A főzéshez használt eszközöket a kollégiumi szobákban, vagy a konyhai szekrényben, rendben, elzárva kell tartani. A szintfelelősök jogosultak a rend megtartása végett a 2 napnál tovább magukra hagyott eszközöket és edényeket eltávolítani. 17. A kollégista a hatósági előírásnak megfelelően köteles a kollégiumba ideiglenesen bejelentkezni, végleges kiköltözéskor kijelentkezni. 18. A Kollégiumok területén a menekülési útvonalat kötelező szabadon hagyni. 19. A Hegedűs Gyula Kollégiumban és a Külső Kollégiumban biometrikus azonosítóval működő beléptető-rendszer szolgál a belépők azonosítására. 20. Az előző pontban említett kollégiumokban a belépéshez Egyetemi kártya (továbbiakban: beléptető kártya) szükséges. A kártyára az Egyetem által meghatározott szabályok érvényesek (kartya.sze.hu). 21. A kollégiumba belépésre jogosító kártyát a kártya hibája (törött, elhagyott vagy sérült kártya) esetén a hallgató köteles 5 munkanapon belül megcsináltatni. 22. A Budai úti Szakkollégiumban, a Famulus Kollégiumban, a Cuha Kollégiumban és a Cserháti Sándor Kollégium B épületében mágnes kártyás beléptető-rendser szolgál a belépők azonosítására.

3 23. Az Egyetemi Kollégiumokban biztonsági- és vagyonvédelmi okból térfigyelő-rendszer működik (kivétel: Budai úti Szakkollégium). 24. A kollégiumi beléptető kártya másra át nem ruházható, kölcsön nem adható. A kártya átruházása vagy kölcsönadása azonnali kizárással jár. 25. A kártya lehúzás minden esetben kötelező, ha a kollégista elhagyja a kiléptető rendszert (ideértve: dohányzás, kulcsfelvétel, szemétlevitel is). 26. Amennyiben a beléptető rendszer nem engedélyezi a kollégiumba való belépést, akkor a portaszolgálaton keresztül engedélyeztethető a kártyahasználat a kollégista számára. 27. A belépő a beléptető kártyáját, amennyiben szükséges a kollégiumba való belépéskor a portaszolgálat számára, a szolgálatot végző személy felhívására, ellenőrzés céljából köteles felmutatni. 28. A kollégisták vendégeiket naponta 6:00 és 22:30 óra között fogadhatják. A vendég köteles betartani a kollégium házirendjét, ezért a vendégfogadó kollégista felel, ugyanúgy, ahogy a vendég által okozott anyagi károkért is. 29. Ha vendégkártyával rendelkező személy 22:30 óra után hagyja el a kollégium területét, kártyája letiltásra kerül. 30. A beléptető rendszer karját lehajtani, a korlát alatt, illetve felett átmászni, valamint azt megkerülni szigorúan tilos. A beléptető rendszer helytelen használata fegyelmi eljárást von maga után. 31. Érvényes bennalvási igazolással rendelkező külső személy a bennalvás napján a kollégiumból ki-be szabadon mozoghat. Az azt követő napon legkésőbb 12 óráig el kell hagynia az épületet, és kilépés után amennyiben arra más jogalapja nincs visszatérésre, még az előző napi igazolás bemutatásával sem jogosult! 32. A kollégisták a kollégiumban a szorgalmi- és vizsgaidőszak időtartama alatt lakhatnak a számukra kijelölt szobákban. 33. A kollégiumi szobák szakok közti elosztása a Kollégiumi Bizottság feladata. A kijelölt lakószobából másik szobába átköltözni csak indokolt esetben lehetséges. A szobacserét a kollegium.sze.hu oldalon kell kérvényezni. 34. A nem engedélyezett, vagy be nem jelentett átköltözés fegyelmi eljárást von maga után.

4 35. A kollégisták kötelesek szobáikat rendszeresen takarítani, azokat rendben tartani. Az elhanyagolt szobák lakóit a Kollégiumi Bizottság, illetve a gondnokság figyelmezteti, a figyelmeztetéstől számítva egy nap áll rendelkezésükre a takarítás pótlására. Amennyiben erre nem kerül sor, vagy a szoba lakóit másodszor is figyelmeztetni kell, ellenük fegyelmi eljárás indítható. Ezen felül a TJSZ-ben meghatározott pénzbüntetés kerül kiírásra. 36. A hallgatói szobákban elhelyezet szemétgyűjtőt a hallgatók kötelesek az épületen belül/kívül elhelyezett szelektív szeméttárolóba napi rendszerességgel kiüríteni. Szemetet, használaton kívüli tárgyakat a folyosón tárolni tilos! A szobai szemétgyűjtőkben fóliazsák használata kötelező! 37. A kollégista köteles mindent megtenni saját, illetve szobatársainak értéke védelmében, így szobájának elhagyása esetén zárni azt. 38. A kollégiumban másokat tanulásban és pihenésben akadályozni, hangoskodni, nyugalmat zavaró berendezéseket használni tilos, fokozottan a vizsgaidőszakban. Reggel 6 órától este 22 óráig a szabály harmadszori megszegése (azaz három szóbeli figyelmeztetés) esetén azonnali 5 kollégiumi pont kerül levonásra vagy fegyelmi eljárás indítható. Este 22 óra után csendháborítás esetén pedig azonnali fegyelmi eljárás indítható. A fegyelmi eljárás alapjául szolgáló jegyzőkönyv megírásához két tanú szükséges. Fegyelmi eljárás megindítására jogosultak: bármely kollégiumi dolgozó, a Kollégiumi Bizottság tagjai és a HFB tagjai. 39. A lakóhelyiségből utoljára távozó hallgató biztonsági okokból köteles (a Cuha Kollégiumban a gázt), a villanyt lekapcsolni és az ablakokat becsukni. 40. Vagyonvédelmi okokból a lakóegységet elhagyó utolsó kollégista köteles az ajtót bezárni. 41. A Kollégiumi Bizottság által vezetett ellenőrzés nem minősül pihenést akadályozó tevékenységnek. 42. A kollégiumban nagyobb hallgatói rendezvények, illetve hallgatói szervezetek és szakkollégiumok által szervezett rendezvények csak a Kollégium Vezetőjének engedélyével tarthatók. A rendezvény felelőse vállalja a felelősséget a szabályzat megsértésének következményeiért. A rendezvény bejelentéséhez szükséges formanyomtatvány a kollegium.sze.hu oldalról érhető el.

5 43. Lehetőség van kisebb közösségi rendezvények tartására, amennyiben az előző nap 23:00 óráig jelentve van az online felületen, amely a hallgato.sth.sze.hu oldalon érhető el. A rendezvény felelőse vállalja a felelősséget a szabályzat megsértésének következményeiért. A rendezvény bejelentése létszámhoz kötött, mely a kollegium.sze.hu oldalon érhető el. 44. A Cuha Kollégiumban az erkélyen maximum 5 fő tartózkodhat egyszerre, kizárólag saját felelősségre. 45. A vendégül látott emberért a vendégül látó kollégista a felelős. 46. Kollégiumi szoba felszereltsége kollégiumonként a helyi specialitásokból fakadóan eltérő. A részletes felszereltség a Beköltözési nyilatkozatban szerepel. A hallgató beköltözéskor a Beköltési nyilatkozat aláírásával a szoba leltárért felelősséget vállal. 47. Az egyénenként felvett leltári tárgyakért, valamint a szobák berendezési tárgyaiért a szoba lakói egyenként felelnek. Amennyiben viszont a károkozó személyére nem derül fény, a szoba lakói együttesen felelnek. Ellenkező esetben a szoba lakói ellen eljárást kell indítani. 48. A szobák átrendezését, átfestését köteles engedélyeztetni az erre meghatározott formanyomtatvánnyal. A szobák átalakítása, átfestése kizárólag az engedélyezés után kezdhető meg. A nyomtatvány elérhető a kollegium.sze.hu oldalon. 49. A hallgatók kötelesek kiköltözés előtt a szobákat eredeti állapotukba visszarendezni (szőnyeg felszedése, szimpla ágy visszaalakítása). A szobák eredeti elrendezése a kollegium.sze.hu oldalon érhető el. 50. A kollégium felszerelésének és állapotának megóvása minden kollégiumban tartózkodó személy feladata és közös érdeke. 51. Az előforduló károk, hibák bejelentése személyesen a gondnokságon, illetve a megadott online rendszeren keresztül lehetséges, ez minden kollégista érdeke és kötelessége. 52. Az élet- vagy balesetveszélyes hibákat, eseteket a portán haladéktalanul be kell jelenteni, illetve szükség esetén értesíteni az illetékes hatóságokat. 53. A lakószobákban csak az épületet és a berendezési tárgyakat nem rongáló módon felszerelt díszítés engedhető meg.

6 54. Az ajtók zárcseréjét minden esetben a gondnokság végzi. 55. A kollégisták a berendezési tárgyakban általuk okozott károkért, függetlenül a károkozás szándékos, vagy vétlen voltától a kollégium egész területén teljes mértékben kötelesek felelősséget vállalni. Így egy napon belül kötelesek azt jelenteni és annak esetlegesen felmerülő költségeit egy hónapon belül megfizetni. Károkozás esetén fegyelmi eljárást kell indítani, melynél a kár meg nem térítését súlyosbító körülményként kell figyelembe venni. 56. A szándékos károkozás kizárás büntetését vonhatja maga után. 57. A társalgóért a szintfelelős vagy épületfelelős felel, kivéve, ha azt más szervezet használja, melyet a Vezetőség engedélyezett. 58. A kollégiumokban működő szervezetek/irodák vezetői kötelesek szemeszterenként a kulcsfelvételi listájukat aktualizálni és a Vezetőnél leadni. A formanyomtatvány a kollegium.sze.hu oldalon érhető el. 59. A szintfelelős a közösségi helyiség, illetve a (közös) konyhai eszközök kiadásáról köteles nyilvántartást vezetni. 60. A folyosón elhelyezett kamerák látóterének akárcsak minimális megváltoztatása is fegyelmi vétség, mely kizárást von maga után. 61. A fegyelmi büntetések mértékét a HFB határozza meg a fegyelmi eljárás lefolytatása után a kollégiumi SZMSZ-ben foglaltak értelmében. 62. Ha a kollégista a Házirendbe ütköző cselekményt alkoholos befolyásoltság alatt viszi véghez, akkor azt súlyosbító körülményként kell figyelembe venni. Értelmező rendelkezések 63. Fogalmak: Hónap: jelen házirend értelmezésében 30 nap, függetlenül a tényleges hónaphatároktól. Vendégfogadó kollégista: Az a kollégista, aki: a. a bennalvási engedélyen szerepel, b. az egyetemi kártyarendszerben bejelentett vendéggel rendelkezik,

7 c. a hozzátartozóját/hozzátartozóit vendégül látja a portaszolgálatnak bejelentve a kollégium épületeiben.

A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Széchenyi István Egyetemen (továbbiakban: Egyetem) működő Egyetemi Szolgáltató Központ Egyetemi Kollégiumhoz (továbbiakban:

Részletesebben

4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg. (GKZ) Kollégiumának Házirendje. Preambulum

4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg. (GKZ) Kollégiumának Házirendje. Preambulum 4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (GKZ) Kollégiumának Házirendje Preambulum A BGF- GKZ Kollégiumi Bizottsága a vonatkozó jogszabályok és szabályzatok figyelembevételével,

Részletesebben

4.2. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégium (Budapest) Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

4.2. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégium (Budapest) Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések 4.2. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégium (Budapest) Házirendje Preambulum A BGF-PSZK Kollégium Kollégiumi Bizottsága az ide vonatkozó jogszabályok és szabályzatok

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A Házirend tartalmazza a Vitéz János Kollégiumban (továbbiakban: Kollégium) lakók jogait és kötelességeit, kollégium rendeltetésszerű

Részletesebben

PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY

PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY 2014. ~ 1 ~ I. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. Az egyetemen folytatott tanulmányaik idején a kollégiumban azok a hallgatók lakhatnak, akiket

Részletesebben

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései.

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései. Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Kollégiumi

Részletesebben

ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND

ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND I. Általános rendelkezések 1. Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden Kollégista a rá vonatkozó részeket pedig minden, a kollégiumban tartózkodó személy

Részletesebben

HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani.

HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani. HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani. 1 Preambulum A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar (a továbbiakban:

Részletesebben

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések. Preambulum

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések. Preambulum Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Kollégiumi Szolgáltató

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND GÖDÖLLŐ 2014. Kollégiumi Házirend Oldal 1/7 I. Általános rendelkezések 1) A SZIE Gödöllői Kollégiumának Házirendje (továbbiakban: Házirend) hatálya a

Részletesebben

ELTE Damjanich utcai Kollégium Budapest Damjanich u Házirend

ELTE Damjanich utcai Kollégium Budapest Damjanich u Házirend Házirend Az ELTE Damjanich utcai Kollégiumának minden tagja köteles betartani a kulturális együttélés szabályait, köteles tiszteletben tartani mások jogát a tanulásra, munkára és pihenésre. I. A Kollégiumba

Részletesebben

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács Kollégiumi Fegyelmi Szabályzat a Pannon Egyetem kollégiumaiban és kollégiumként üzemelő bérleményeiben történő fegyelmi vétségek kezelésére A Pannon Egyetem a a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével

Részletesebben

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégiumának (Budapest) Házirendje 1. Preambulum

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégiumának (Budapest) Házirendje 1. Preambulum A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégiumának (Budapest) Házirendje 1 Preambulum A BGE PSZK Kollégium Kollégiumi Bizottsága az ide vonatkozó jogszabályok és szabályzatok figyelembevételével,

Részletesebben

CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A Házirend tartalmazza a Kollégiumban lakók jogait és kötelességeit, kollégium rendeltetésszerű használatát biztosító együttélési, egészségügyi, balesetvédelmi és tűzvédelmi

Részletesebben

Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium

Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium 5000 Szolnok, Mártírok útja 8. Tel.: (56) 511-750, 3701. mellék email: kollegium@szolf.hu A kollégium mindenkori lakói és vendégei beköltözésükkel elfogadják a

Részletesebben

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE HÁZIREND 2016. A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE Ezen dokumentum az Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzat alapdokumentáció mellékletét képezi Az Intézmény legfontosabb adatai: Megnevezése:

Részletesebben

HÁZIREND. Károly Róbert Diákhotel. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint a diákhoteli tagsággal járó jogok nem átruházhatóak.

HÁZIREND. Károly Róbert Diákhotel. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint a diákhoteli tagsággal járó jogok nem átruházhatóak. HÁZIREND Károly Róbert Diákhotel 1. A házirend a Diákhotelben lakó főiskolai hallgatókra, és minden szállást igénybe vevő személyre kötelezően érvényes. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint

Részletesebben

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje Veszprém 2017 KOLLÉGIUMI HÁZIREND I. Rendtartás a kollégium hallgatói részére A házirend minden bentlakó kollégista részére kötelező. Ennek

Részletesebben

Fegyelmi oka Megjegyzés Fegyelmi pontok. Tűzvédelmi szabályzat súlyos megsértése. Szándékosságtól függetlenül fegyelmi eljárást von maga után.

Fegyelmi oka Megjegyzés Fegyelmi pontok. Tűzvédelmi szabályzat súlyos megsértése. Szándékosságtól függetlenül fegyelmi eljárást von maga után. 1. számú melléklet A Hallgatók Fegyelmi,Kártérítési Jogorvoslati Szabályzatának 9.A -ának a) (12) bekezdése alapján, ha a fegyelmi felelős nem találja megfelelő súlyúnak a jelen 1. számú melléklet alapján

Részletesebben

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések.

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések. Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Kőrösi Csoma Sándor Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Kollégiumi

Részletesebben

Baross Gábor Kollégium Házirend

Baross Gábor Kollégium Házirend Baross Gábor Kollégium Házirend Tartalomjegyzék: 1. Általános rendelkezések... 3 2. Ki- és beköltözés... 3 3. Belépés a Kollégiumba, vendégfogadás... 5 4. Közösségi helyiségek... 7 5. Általános együttélési

Részletesebben

KOLLÉGIUMI BENTLAKÁSI MEGÁLLAPODÁS

KOLLÉGIUMI BENTLAKÁSI MEGÁLLAPODÁS KOLLÉGIUMI BENTLAKÁSI MEGÁLLAPODÁS Mely létrejött egyfelől a Szent István Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Kollégiuma (...) mint használatba adó továbbiakban Kollégium ; másfelől Név: Születési név: Anyja

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE 1. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 10. függelék 3. melléklet A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

Részletesebben

A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 24. sz melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz.sz. példány A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2007 2 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS.3 I. fejezet ÁLTALÁNOS

Részletesebben

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2017.

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2017. A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje Győr, 2017. A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje I. Általános rendelkezések 1. A Házirend alapelve a szakkollégisták kölcsönös tapintata és

Részletesebben

Fegyelmi oka Megjegyzés Fegyelmi pontok. 1.2 Téves tűzriadó okozása szándékosan fegyelmi eljárás

Fegyelmi oka Megjegyzés Fegyelmi pontok. 1.2 Téves tűzriadó okozása szándékosan fegyelmi eljárás melléklet a módosító javaslathoz 1. számú melléklet A Hallgatók Fegyelmi és Kártérítési Szabályzatának 9.A -ának a) (12) bekezdése alapján, ha a fegyelmi felelős nem találja megfelelő súlyúnak a jelen

Részletesebben

Óbudai Egyetem Kollégium Kiss Árpád Tagkollégium H Á Z I R E N D

Óbudai Egyetem Kollégium Kiss Árpád Tagkollégium H Á Z I R E N D Óbudai Egyetem Kollégium Kiss Árpád Tagkollégium H Á Z I R E N D A Házirend a Kollégium tagjainak, és a kollégiumi közösségek életrendjének szabályait foglalja össze. Célja az eredményes tanulmányi munka,

Részletesebben

HÁZIREND 1. Általános rendelkezések A kollégiumi beköltözés

HÁZIREND 1. Általános rendelkezések  A kollégiumi beköltözés HÁZIREND I. A Házirend területi hatálya kiterjed a. Kollégium Pécs,.. szám alatt található kollégiumi épületre és az ahhoz tartozó kültérre. II. A Házirend személyi hatálya kiterjed az épületben lakó minden

Részletesebben

HÁZIREND A Házirend betartása valamennyi kollégiumban tartózkodó személy kötelezettsége, különös figyelemmel a kulturált együttélés szabályaira.

HÁZIREND A Házirend betartása valamennyi kollégiumban tartózkodó személy kötelezettsége, különös figyelemmel a kulturált együttélés szabályaira. 3. számú melléklet HÁZIREND A Házirendet alkalmazni kell a szabályzat 1. -ban meghatározott valamennyi kollégium épületében és az ahhoz tartozó kültéren, és a Házirendben foglaltakat be kell tartania a

Részletesebben

KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT W E S L E Y J Á N O S L E L K É S Z K É P Z Ő F Ő I S K O L A JOHN WESLEY THEOLOGICAL COLLEGE Kollégiumigazgató A Wesley János Lelkészképző Főiskola KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest,

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM KOLLÉGIUM

ÓBUDAI EGYETEM KOLLÉGIUM 1. verzió ÓBUDAI EGYETEM KOLLÉGIUM FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI ÜGYEK ELBÍRÁLÁSÁNAK RENDJE Budapest, 2009. december Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzat 1. számú mellékletének, a Szervezeti és

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK Általános rendelkezések A Tagkollégium Fegyelmi Bizottsága A fegyelmi eljárás formai és tartalmi követelményei, az elj

TARTALOMJEGYZÉK Általános rendelkezések A Tagkollégium Fegyelmi Bizottsága A fegyelmi eljárás formai és tartalmi követelményei, az elj 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 10. függelék 5. melléklet Az ÓBUDAI EGYETEM KOLLÉGIUM FEGYELMI és KÁRTÉRÍTÉSI ÜGYEK ELBÍRÁLÁSÁNAK

Részletesebben

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet 1022. Budapest, Herman Ottó út 15. A helyiségek és berendezések használatának szabályzata Martonvásár, 2012. Bedő Zoltán Főigazgató 0 A

Részletesebben

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki.

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki. HÁZIREND A kari Orientációs Napok célja, hogy lehetőséget teremtsen a Karra felvételt nyert, személyek (továbbiakban: gólyák) számára, hogy a tanév megkezdése előtt megismerkedjenek az egyetemi és kari

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT

Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT Számítógép kezelői - használói SZABÁLYZAT I. A SZABÁLYZAT CÉLJA, HATÁLYA A számítógép hálózat nagy anyagi és szellemi értéket képviselő rendszer. Felhasználóinak vállalniuk kell a használattal járó kötöttségeket

Részletesebben

A FEKETE ZOLTÁN KOLLÉGIUM ÉS MACHATSEK GYULA DIÁKHOTEL FEGYELMI SZABÁLYZATA

A FEKETE ZOLTÁN KOLLÉGIUM ÉS MACHATSEK GYULA DIÁKHOTEL FEGYELMI SZABÁLYZATA NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A FEKETE ZOLTÁN KOLLÉGIUM ÉS MACHATSEK GYULA DIÁKHOTEL FEGYELMI SZABÁLYZATA SOPRON 2008 A Nyugat-magyarországi Egyetem Szenátusa a Fekete Zoltán Kollégium és Machatsek Gyula

Részletesebben

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Tolna Megyei Szent László Szakképző Iskola és Kollégium Jókai Mór Szakképző Iskolai Tagintézménye SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Ziegler Teréz igazgató Érvényes: 2014. szeptember 1-től visszavonásig

Részletesebben

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje Veszprém 2018 KOLLÉGIUMI HÁZIREND I. Rendtartás a kollégium hallgatói részére: A házirend minden bentlakó kollégista részére kötelező.

Részletesebben

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) Kollégiumi Szolgáltató Központ (a továbbiakban: KSZK), valamint az ELTE Kollégiumi Hallgatói

Részletesebben

PTE. Hunyor Vendégház és Diákszálló Pécs. Jurisics M. u. 16. Házirend

PTE. Hunyor Vendégház és Diákszálló Pécs. Jurisics M. u. 16. Házirend PTE Hunyor Vendégház és Diákszálló 7624. Pécs. Jurisics M. u. 16 Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden, a Vendégház területén tartózkodó személy köteles betartani. Preambulum A Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2015.

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2015. A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje Győr, 2015. Házirend A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje I. Általános rendelkezések 1. A Házirend alapelve a szakkollégisták kölcsönös tapintata

Részletesebben

Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND

Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND Az Invest Apartmanok (a továbbiakban: Kollégium) üzemeltetését az Invest Sport Kft. (képviseli: Harmati Judit) (a továbbiakban: Üzemeltető) látja el.

Részletesebben

HÁZIREND. 1. Általános rendelkezések

HÁZIREND. 1. Általános rendelkezések HÁZIREND Az Eszterházy Károly Egyetem (a továbbiakban: Egyetem), a kollégium üzemeltetését ellátó GAK Nonprofit Közhasznú Kft (képviseli: Deák Gábor, ügyvezető igazgató, Dr. Szabó István mb. üzemeltetés

Részletesebben

Rédei Móra Ferenc Általános Iskola. Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium OM SZABÁLYZAT

Rédei Móra Ferenc Általános Iskola. Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium OM SZABÁLYZAT Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola 2886 Réde, és Kollégium SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Réde, 2013. szeptember Jóváhagyta: Volf Árpád intézményvezető Városközponti

Részletesebben

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Fonyód, 2012. április 1. Jóváhagyta: Bántó Zsuzsanna Igazgató A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól

Részletesebben

A KOLLÉGIUM FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI ÜGYEK ELBÍRÁLÁSÁNAK RENDJE

A KOLLÉGIUM FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI ÜGYEK ELBÍRÁLÁSÁNAK RENDJE 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/B. függelék 5. melléklet A KOLLÉGIUM FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI ÜGYEK ELBÍRÁLÁSÁNAK RENDJE BUDAPEST,

Részletesebben

A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának. házirendje. a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére

A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának. házirendje. a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának házirendje a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére Preambulum A Budapesti Corvinus Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Közgáz Campus

Részletesebben

ÓBUDAI EGYETEM. Rektor. OE-RH-375/2014 Budapest, 2014.április 1.

ÓBUDAI EGYETEM. Rektor. OE-RH-375/2014 Budapest, 2014.április 1. OE-RH-375/2014 Budapest, 2014.április 1. 2/2014. i Utasítás A vagyon elleni bűncselekmények/szabálysértések megelőzésével, valamint az ezen cselekmények elleni fellépéssel kapcsolatos eljárások rendjéről

Részletesebben

Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus Dezső Lajos Kollégium 3950 Sárospatak, Eötvös út 5-7. HÁZIREND. Általános rendelkezések 1.

Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus Dezső Lajos Kollégium 3950 Sárospatak, Eötvös út 5-7. HÁZIREND. Általános rendelkezések 1. Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus Dezső Lajos Kollégium 3950 Sárospatak, Eötvös út 5-7. HÁZIREND Az Eszterházy Károly Egyetem (a továbbiakban: Egyetem), és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat/Campus

Részletesebben

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL

SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Mátészalka, 2012.március 30. Jóváhagyta: Papp Lászlóné igazgató A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól

Részletesebben

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje Veszprém 2018 KOLLÉGIUMI HÁZIREND I. Rendtartás a kollégium hallgatói részére A házirend minden bentlakó kollégista részére kötelező. Ennek

Részletesebben

TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára

TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára A Zánkai Erzsébet-tábor házirendje (a továbbiakban: Házirend) állapítja meg a tábor területén tartózkodókra, különösen

Részletesebben

http://sao.bbi.hu/login

http://sao.bbi.hu/login PÁLYÁZATI FELHÍVÁS A Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégium pályázatot hirdet nyári kollégiumi férőhely igénybevételére (1037. Kunigunda útja 35) 2012.05.21 2012.05.31 1. Online jelentkezés A gyorsabb

Részletesebben

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata MTA Agrártudományi Kutatóközpont Mezőgazdasági Intézet 2462 Martonvásár, Brunszvik u. 2 A helyiségek és berendezések használatának szabályzata Martonvásár, 2012.. Bedő Zoltán főigazgató 0 A HELYISÉGEK

Részletesebben

Részvételi szabályzat és házirend

Részvételi szabályzat és házirend Részvételi szabályzat és házirend Budapesti Műszaki- és Gazdaságtudományi Egyetem Gólyatábor 2016 Preambulum Az Egyetemi Gólyatábor célja, hogy lehetőséget teremtsen az Egyetemre felvételt nyert, de az

Részletesebben

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) Kollégiumi Szolgáltató Központ (a továbbiakban: KSZK), valamint az ELTE Kollégiumi Hallgatói

Részletesebben

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) Kollégiumi Szolgáltató Központ (a továbbiakban: KSZK), valamint az ELTE Kollégiumi Hallgatói

Részletesebben

Házirend. Belvárosi Albérletház házirendje

Házirend. Belvárosi Albérletház házirendje Házirend Belvárosi Albérletház házirendje Minden bérlőt megilletnek a következő jogok: - A zajmentes környezethez való jog - A magánélethez való jog - A kényelmes, biztonságos lakókörnyezethez való jog

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete

AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT

Részletesebben

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016.

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. Preambulum Az Egyetemi Gólyatábor célja, hogy lehetőséget teremtsen az Egyetemre felvételt nyert, de az adott szakra még be nem iratkozott személyek (továbbiakban:

Részletesebben

IMOLA HOSTEL HÁZIREND

IMOLA HOSTEL HÁZIREND HÁZIREND A diákotthonba elhelyezést nyert hallgatók kötelesek betartani a HÁZIREND és az emberi együttélés, a kulturált viselkedés írott és íratlan szabályait. A diákotthoni szolgáltatások és juttatások,

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 52. számú melléklete

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 52. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 52. számú melléklete A hallgatói rendezvények és a hallgatók számára nyújtott szolgáltatások szervezésének rendjéről Pécs 2017. Hatályos 2017.

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Parkolási Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1) A Parkolási Szabályzat hatálya területileg

Részletesebben

A Kollégium Igazgatójának 1/2015. sz. határozata a Kerezsi Endre Kollégium Általános Működési Rendjéről (Házirend)

A Kollégium Igazgatójának 1/2015. sz. határozata a Kerezsi Endre Kollégium Általános Működési Rendjéről (Házirend) A Kollégium Igazgatójának 1/2015. sz. határozata a Kerezsi Endre Kollégium Általános Működési Rendjéről (Házirend) (1) A kollégium működésének alapját a Testnevelési Egyetem Szenátusa által elfogadotta

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról MEGÁLLAPODÁS idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról 1. A megállapodó felek: Jelen megállapodás az alulírott helyen és napon létrejött egyrészről: Madárdomb Idősek Háza Közhasznú

Részletesebben

A Szent Pál Katolikus Szakkollégium Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szent Pál Katolikus Szakkollégium Szervezeti és Működési Szabályzata A Szent Pál Katolikus Szakkollégium Szervezeti és Működési Szabályzata I. fejezet A szakkollégium célja, feladata Célja katolikus keresztény értelmiség nevelése, mely saját szakterületén magas színvonalon

Részletesebben

Vagyonvédelmi Szabályzat

Vagyonvédelmi Szabályzat Jászsági Szociális Alapszolgáltató Központ Vagyonvédelmi Szabályzat 2016 Jászsági Szociális Alapszolgáltató Központ 5121 Jászjákóhalma, Wesselényi út 12. 1 A Jászsági Szociális Alapszolgáltató Központnál

Részletesebben

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat.

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Házirend Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Pihenésük kellemessé tétele és az Önök után érkező vendégek megtisztelése érdekében

Részletesebben

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégiumának HÁZIRENDJE. I. Általános rendelkezések

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégiumának HÁZIRENDJE. I. Általános rendelkezések A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégiumának HÁZIRENDJE I. Általános rendelkezések Jelen Házirend hatálya kiterjed a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Bartók Béla Kollégium (továbbiakban:

Részletesebben

Hallgatói közvélemény kutatás, elégedettség/fontosság mérés a Terminus Kollégiumban

Hallgatói közvélemény kutatás, elégedettség/fontosság mérés a Terminus Kollégiumban Hallgatói közvélemény kutatás, elégedettség/fontosság mérés a Terminus Kollégiumban 00. december Terminus TKollHÖK Tartalom: oldal.. A közvélemény kutatás célja.. A kérdőív.. A kérdőívre adott válaszok

Részletesebben

ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018.

ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018. ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018. I. AZ ÜDÜLÉSSEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. A szabályzat hatálya kiterjed a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (továbbiakban BRDSZ) tulajdonát

Részletesebben

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) Kollégiumi Szolgáltató Központ (a továbbiakban: KSZK), valamint az ELTE Kollégiumi Hallgatói

Részletesebben

HÁZIRENDJE BIBÓ GIMNÁZIUM ISTVÁN ALTERNATÍV ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA KOLLÉGIUMÁNAK HÉVÍZ, NOVEMBER

HÁZIRENDJE BIBÓ GIMNÁZIUM ISTVÁN ALTERNATÍV ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA KOLLÉGIUMÁNAK HÉVÍZ, NOVEMBER A BIBÓ ISTVÁN ALTERNATÍV GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA KOLLÉGIUMÁNAK HÁZIRENDJE HÉVÍZ, 2004. NOVEMBER I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A házirend a kollégium életének törvénye, ennél fogva az abban foglalt

Részletesebben

SZTE ÁOK KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 4. SZ. MELLÉKLETE. A Kollégium Házirendje

SZTE ÁOK KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 4. SZ. MELLÉKLETE. A Kollégium Házirendje SZTE Általános Orvostudományi Kar Kollégiumai Apáthy István Kollégium id. Jancsó Miklós Kollégium SZTE ÁOK KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 4. SZ. MELLÉKLETE A Kollégium Házirendje A Kari

Részletesebben

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) Kollégiumi Szolgáltató Központ (a továbbiakban: KSZK), valamint az ELTE Kollégiumi Hallgatói

Részletesebben

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NYELVTUDOMÁNYI INTÉZET. Vagyonvédelmi Szabályzat

MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NYELVTUDOMÁNYI INTÉZET. Vagyonvédelmi Szabályzat MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA NYELVTUDOMÁNYI INTÉZET Vagyonvédelmi Szabályzat Jóváhagyom: Kenesei István igazgató 1. A Szabályzat célja MTA Nyelvtudományi Intézet továbbiakban Intézet jogszabályokban előírt

Részletesebben

TESTNEVELÉS TANTÁRGY 2013/2014. TANÉV II. FÉLÉVI KÖVETELMÉNYEI

TESTNEVELÉS TANTÁRGY 2013/2014. TANÉV II. FÉLÉVI KÖVETELMÉNYEI TESTNEVELÉS TANTÁRGY 2013/2014. TANÉV II. FÉLÉVI KÖVETELMÉNYEI Az alábbiakban a SZIE Sportközpont tájékoztatójában a Testnevelés tantárgy 2013/2014. tanév II. félévének követelményeit közöljük. Minden

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT a 2016/2017. tanév őszi félévére I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK (1) Jelen szabályzat a BME án hallgatói és doktorandusz jogviszonnyal rendelkező hallgatókra vonatkozik. (2)

Részletesebben

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének 7. számú melléklete Keszthely Hatályba lépés ideje:

Részletesebben

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ. Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ. Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE 15. melléklet A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE A Miskolc Környéki Önkormányzati Társulás Tanácsa sz. határozatával

Részletesebben

SZOLGÁLATI FÉRŐHELY SZABÁLYZAT

SZOLGÁLATI FÉRŐHELY SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI EGYETEM Dunaújváros 2018. 3. kiadás 2. módosítás 2(11). oldal Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa által 61-2017/2018. (2018. 04.24.) sz. határozatával egységes szerkezetben elfogadva Hatályos:

Részletesebben

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva. 2018. június 1-től hatályos állapot.) Pécel Város

Részletesebben

Károly Róbert Diákotthon HÁZIRENDJE

Károly Róbert Diákotthon HÁZIRENDJE Károly Róbert Diákotthon HÁZIRENDJE A Károly Róbert Diákotthon 3200 Gyöngyös, Bene út 69. (a továbbiakban: Diákotthon) üzemeltetését a Károly Róbert Nonprofit Kft. (képviseli: Holló Ervin ügyvezető) (a

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET A BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE Kollégiumi Működési Szabályzata BUDAPEST, 2008. (2014. június 20.

Részletesebben

TESTNEVELÉSI EGYETEM KEREZSI ENDRE KOLLÉGIUM MŰKÖDÉSI RENDJE

TESTNEVELÉSI EGYETEM KEREZSI ENDRE KOLLÉGIUM MŰKÖDÉSI RENDJE TESTNEVELÉSI EGYETEM KEREZSI ENDRE KOLLÉGIUM MŰKÖDÉSI RENDJE 1 TARTALOM 1. A MŰKÖDÉSI REND ÉS A KOLLÉGIUM CÉLJA... 3 2. A MŰKÖDÉSI REND HATÁLYA... 3 3. A MŰKÖDÉSI REND NYILVÁNOSSÁGA... 4 4. A KOLLÉGIUMI

Részletesebben

II. Tisza-tavi Horgász Tábor. Házirend

II. Tisza-tavi Horgász Tábor. Házirend II. Tisza-tavi Horgász Tábor Házirend 1. A HÁZIREND MEGHATÁROZÁSA, CÉLJA, HATÁLYA, MEGISMERÉSE 1.1 A házirend a poroszlói Horgász Tábor, továbbiakban: tábor, működésének és igénybevételének rendjét tartalmazza

Részletesebben

HÁZIREND A KECSKEMÉTI ÉLMÉNYFÜRDŐ ÉS CSÚSZDAPARK ÜZEMELTETŐJE: HÍRÖS SPORT NONPROFIT KFT. 6000. KECSKEMÉT OLIMPIA U. 1/A

HÁZIREND A KECSKEMÉTI ÉLMÉNYFÜRDŐ ÉS CSÚSZDAPARK ÜZEMELTETŐJE: HÍRÖS SPORT NONPROFIT KFT. 6000. KECSKEMÉT OLIMPIA U. 1/A HÁZIREND A KECSKEMÉTI ÉLMÉNYFÜRDŐ ÉS CSÚSZDAPARK ÜZEMELTETŐJE: HÍRÖS SPORT NONPROFIT KFT. 6000. KECSKEMÉT OLIMPIA U. 1/A 1) A Kecskeméti Élményfürdő és Csúszdapark (továbbiakban: Élményfürdő) igénybevétele

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT KOLLÉGIUMI FELVÉTELI SZABÁLYZAT a 2017/2018. tanév őszi félévére I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK (1) Jelen szabályzat a BME án hallgatói és doktorandusz jogviszonnyal rendelkező hallgatókra vonatkozik. (2)

Részletesebben

ELTE Eötvös József Collegium Házirendje

ELTE Eötvös József Collegium Házirendje ELTE Eötvös József Collegium Házirendje 1. Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (továbbiakban ELTE) Eötvös József Collegiumának (továbbiakban Collegium) igazgatója a Collegium Közgyűlésének egyetértésével

Részletesebben

A Szent Pál Akadémia Kollégiumának Házirendje

A Szent Pál Akadémia Kollégiumának Házirendje A Szent Pál Akadémia Kollégiumának Házirendje A Szent Pál Akadémia a Kharisz Diákotthonban (Budapest, X., Szent László tér 16) és a Hit Park területén a Gyömrői út 65. sz. alatt kollégiumot üzemeltet.

Részletesebben

SZOMBATHELYI ÉLELMISZERIPARI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Kollégiumi házirendje 2016-tól érvényes

SZOMBATHELYI ÉLELMISZERIPARI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM. Kollégiumi házirendje 2016-tól érvényes SZOMBATHELYI ÉLELMISZERIPARI ÉS FÖLDMÉRÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Kollégiumi házirendje 2016-tól érvényes Bevezetés A kollégium mindennapi életének, működésének legfontosabb szabályait a kollégium

Részletesebben

Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata

Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata Gaming és esport Sportági Szövetség Sportrendezvény-szabályzata Jelen Szabályzatot a Gaming és esport Sportági Szövetség Elnöksége 3/2018. (XII.06.) határozatával fogadta el és 2018. december 6. napjával

Részletesebben

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre.

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre. 1 SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (székhely: 2000 Szentendre, Bogdányi utca 51.) továbbiakban MANK - az alábbiakban állapítja meg a Szentendrei

Részletesebben

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendje Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: ELTE) Kollégiumi Szolgáltató Központ (a továbbiakban: KSZK), valamint az ELTE Kollégiumi Hallgatói

Részletesebben

SZABÁLYZAT A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉRŐL

SZABÁLYZAT A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉRŐL SZABÁLYZAT A NEMDOHÁNYZÓK VÉDELMÉRŐL Hatályos: 2012. január 01. A szabályzattal az intézmény saját hatáskörében figyelembe véve a vonatkozó jogszabályi előírásokat az 1999. évi XLII. törvényt, valamint

Részletesebben

Általános magatartási szabályok a CIB Bank Zrt. épületeiben

Általános magatartási szabályok a CIB Bank Zrt. épületeiben Általános magatartási szabályok a CIB Bank Zrt. épületeiben 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1. Jelen dokumentum célja Jelen dokumentum célja, hogy részletesen rögzítésre kerüljenek a CIB Bank Zrt. (1027

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat Érvényes: 2017.09.15-től Bevezetés, a szabályzat hatásköre 1. (1) Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban: SZMSZ) a Széchenyi István Egyetem (a továbbiakban:

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Károli Gáspár Református Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Szenátusa (a továbbiakban: Szenátus) a nemzeti felsőoktatásról szóló 2011. évi CCIV. törvény (a továbbiakban: Nftv.), valamint a felsőoktatásban

Részletesebben

Apor Vilmos Katolikus Főiskola Kollégium

Apor Vilmos Katolikus Főiskola Kollégium Kollégium KOLLÉGIUMI HÁZIREND I. Általános rendelkezések: 1) A kollégiumi házirend hatálya kiterjed az adott évre felvett kollégiumi hallgatókra, valamint a hallgatók vendégeire. 2) A kollégiumban csak

Részletesebben