HÁZIREND. Károly Róbert Diákhotel. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint a diákhoteli tagsággal járó jogok nem átruházhatóak.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÁZIREND. Károly Róbert Diákhotel. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint a diákhoteli tagsággal járó jogok nem átruházhatóak."

Átírás

1 HÁZIREND Károly Róbert Diákhotel 1. A házirend a Diákhotelben lakó főiskolai hallgatókra, és minden szállást igénybe vevő személyre kötelezően érvényes. 2. A diákhoteli szolgáltatások és juttatások, valamint a diákhoteli tagsággal járó jogok nem átruházhatóak. 3. A hallgatónak kötelessége betartani a Bentlakási szerződés -ben, valamint a Diákotthon Általános Szerződési Feltételek -ben foglaltakat. 4. A Diákhotel egész területén az általános emberi együttélési normákat és közösségi szellemet nem sértő magatartás, viselkedés engedhető meg. 5. A Diákhotelbe felvett hallgatónak a beköltözéssel egyidejűleg saját érdekében eleget kell tennie tartózkodási hely bejelentési kötelezettségének. Diákhoteli státuszának megszűnésekor köteles a diákhotel címéről kijelentkezni. 6. A Diákhotelben lakó hallgatók csak a számukra kijelölt szobákban helyezkedhetnek el. Szobabeosztás módosítás írásban kérvényezhető a Diákjóléti Bizottság képviselőjénél. Önkényesen senki sem változtathatja meg az épületen belüli elhelyezését. 7. A Diákhotel lakói belépőkártyát kapnak, mely a beléptető rendszeren való áthaladást és a kijelölt szobába való bejutást biztosítja. A kártyát a recepciós, biztonsági őr, vagy más jogosult személy felszólítására, fel kell mutatniuk, akár az épületen belül is. A Diákhotel üzemeltetőjének kérésére köteles igazolni személyazonosságát bármilyen fényképes igazolvánnyal. 8. A belépőkártya másra át nem ruházható, az elvesztéséből fakadó következmények a hallgatót terhelik. A belépőkártya, sorszámmal ellátott, egyedi azonosításra alkalmas tárgyi eszköz. Kiköltözéskor a hallgató köteles leadni az üzemeltető alkalmazottjának a recepción a beköltözéskor átvett kulcsokkal együtt. 9. A beléptető rendszert szándékosan szabálytalanul használók vétséget követnek el, amely a házirend megsértésének minősül. 10. Beköltözéskor a szobát leltár szerint kell át venni, illetve kiköltözéskor átadni a Diákhotel üzemeltetőjének. A hallgató a Diákhotel berendezési tárgyaiban, épületében, annak felszerelésében, tartozékaiban okozott károkért kártérítési felelősséggel tartozik az ÁSZF 8. pontja szerint. 11. A hallgató által a Diákhotel területére behozott saját tulajdonú tárgyi eszközöket a recepción be kell jelenteni, egyúttal Eszközhasználati lap -ot kell kitölteni. Ezekért a tárgyakért és a használatuk során bekövetkezett károkért a diákhotel felelősséget nem vállal. Az eszközhasználati díjat havonta köteles fizetni, minden hónap 10. napjáig.

2 12. A Diákhotelben tartott személyes értéktárgyakért felelősséget nem vállalunk, de azok eltűnését azonnal jelenteni kell. 13. A Diákhotel területén (szobákban, teakonyhákban, közös zuhanyozókban, egyéb helyeken) őrizetlenül hagyott tárgyak eltűnéséből eredő károkért felelősséget nem vállalunk, azokat a Diákhotel nem köteles összegyűjteni, illetve megőrizni! 14. A Hallgató az alapszolgáltatáson kívül eső elektromos berendezések üzemeltetésére a Diákhotel üzemeltetőjének előzetes, írásbeli engedélye alapján jogosult. Hőt fejlesztő eszközök (rezsó, hősugárzó, merülőforraló) használata a Diákhotelben tilos! 15. Az átvett felszerelésekért, a Diákhotelben elhelyezett tárgyakért és berendezésekért a hallgató anyagilag felelős. Az ezekben okozott károkat annak okozója köteles megtéríteni. 16. Minden helyiséget rendeltetésszerűen kell használni. Tilos a Diákhotel szobáiban, folyosóin, közös helységeiben a falakat, bútorokat, ajtókat rongálni, ezekre ragasztani! Hirdetéseket, közhasznú információkat csak a hirdetőtáblákra lehet elhelyezni. A lakóegységekben dekorálni csak az erre a célra felszerelt felületekre lehet. 17. A lakószobák rendjéről, tisztaságáról a lakók kötelesek gondoskodni. A Diákhotel kéthetente, előre bejelentett időpontban ágyneműcserét biztosít: A épület: páros hét kedd szerda 7:00 14:00 B épület: páratlan hét kedd szerda 7:00 14: Az üzemeltető havonta legfeljebb négy alkalommal a hallgató előzetes tájékoztatása mellett ellenőrzi a szoba takarítottsági állapotát, továbbá az esetleges károkozásokat. 19. A folyosókon, a lakószobákban és a Diákhotel közös használatú helységeiben 7:00 órától 23:00 óráig zajongani, hangoskodni nem szabad, a nyugodt tanulás és pihenés érdekében. 23:00 órától reggel 7:00 óráig teljes csendet kell biztosítani. 20. A közösségi együttélés normáinak betartásával kell a Diákhotelben tartózkodni. Ezen normák megsértése, valamint a Diákhotel személyzetével szemben tanúsított tiszteletlen magatartás fegyelmi eljárás megindítását vonhatja maga után. A közösségi együttélési normák, ezáltal a Házirend súlyos megsértésének minősül a más személy ellen irányuló erőszakos magatartás, dulakodás, különösen ha tettlegességig fajul. 21. A Diákhotel épületeinek bejárata 6:00 23:00 óra között van nyitva, 23:00 6:00 óráig zárva tart. 22. A Diákhotelben 8:00 23:00 óráig fogadható látogató. Látogató csak abban az esetben léphet a Diákhotelbe, ha az őt fogadó hallgató benn tartózkodik, hívásra a portán megjelenik vagy a szolgálatot teljesítő alkalmazott meggyőződött arról, hogy a vendéglátó fogadja őt. 23. A látogatás diákigazolvány, személyi igazolvány vagy bármilyen, személyazonosításra alkalmas fényképes igazolvány. Cserében a Diákhotel alkalmazottja elektronikus belépőkártyát biztosít a számára.(ezen iratokkal nem rendelkező személy a látogatott

3 jelenlétében csak a portán tartózkodhat.) Távozáskor a belépőkártya leadása ellenében kapja vissza a leadott igazolványát. Amennyiben elektronikus belépőkártyáját a vendég elvesztette, annak értékét a vendéglátó vagy maga a vendég köteles az üzemeltetőnek megtéríteni a hirdetményben közölt díj megfizetésével. 24. Idegen személy a Diákhotel szolgáltatásait nem veheti igénybe. Idegennek minősül minden olyan személy, aki nem a Diákhotel lakója, illetve bejelentkezett vendég. A Diákhotel életének zavartalansága érdekében minden, a Diákhotelben lakó hallgató köteles felelősséget vállalni látogatója magatartásáért és a látogatási idő megtartásáért. 25. Amennyiben a Diákhotelben lakó hallgató látogatója 23:00 óráig nem hagyja el az épületet, köteles megfizetni a távollévő hallgató férőhelyén történő elhelyezés szállásdíját (lásd: 25. pont) függetlenül attól, hogy ténylegesen igénybe vette-e a szolgáltatást. Amennyiben a vendég erre nem hajlandó, a vendéglátó hallgató köteles helytállni helyette. A hallgató vendégeinek rendszeres, határidőn túli távozása a hallgató diákhoteli jogviszonyának felmondással történő megszüntetését vonhatja maga után. 26. Saját lakószobában a távollévők üres helyén térítési díj ellenében a hallgatók előzetes bejelentés alapján vendéget fogadhatnak, amelyért a hirdetményben meghatározott díjat kell fizetni. A szállásdíjat a vendég érkezéskor, a bejelentőlap ( Adatlap vendég fogadásához ) kitöltése után köteles befizetni. Vendég éjszakai fogadásának feltétele, hogy az érintett szoba lakói írásos beleegyezésüket adják a vendégfogadáshoz. A vendéget fogadó hallgatónak a Diákhotelben kell tartózkodnia a vendég érkezésétől annak távozásáig. 27. Előzetes bejelentés nélkül érkező vendég esetén a vendégfogadáshoz a Főiskola megbízottjának hozzájárulása szükséges, illetve akadályoztatása esetén az üzemeltető saját hatáskörében jár el. Hallgatói férőhelyen vendéget fogadni legfeljebb három egymást követő éjszaka lehet. A vendégéért a vendéglátó felelősséggel tartozik. A vendég köteles betartani a kollégium házirendjét, ezért a vendéget fogadó hallgató a felelős, beleértve az anyagi kártérítési kötelezettséget is. 28. A diákotthoni tagsággal rendelkező hallgató köteles minden tanévben részt venni a diákotthoni munka- tűz- és balesetvédelmi oktatáson. Az oktatáson történő részvételt dokumentálni kell. 29. A Diákhotel épületeiben tilos a dohányzás! 30. A tűzrendészeti, munkavédelmi és balesetvédelmi szabályokat, előírásokat minden hallgatónak be kell tartania! Ezek megszegése a diákhoteli jogviszony felmondásával jár. Amennyiben a hallgató nem a kijelölt helyen dohányzik és ebből az üzemeltetőnek rendkívüli kiadása keletkezik (pl. tűzjelző riasztására a tűzoltóság kivonul a helyszínre), a hallgató köteles megtéríteni azt. 31. A közös helyiségekből a berendezési tárgyakat a szobákba bevinni tilos! 32. A Diákhotelben állatot tartani tilos! 33. A halastóba bemenni, abban fürödni tilos!

4 34. Amennyiben a hallgató a Diákhotel területén szokatlan dolgokat észlel (lopás, idegen személy, baleset) köteles azonnal jelenteni a recepción. 35. A Diákhotel egész területén az érvényes KRESZ előírások szerint lehet közlekedni, a kijelölt parkolóhelyeken lehet parkolni. A Megállni tilos közlekedési táblával jelölt területen megállni, várakozni, parkolni TILOS! 36. A Diákhotel üzemeltetői és a diákotthoni koordinátor rendszeresen ellenőrzik a Házirend betartását, annak megszegése esetén a szükséges felelősségre vonási lépéseket megteszik. Az ügyet kivizsgálják, az ügy felderítése érdekében a biztonsági kamera felvételeit felhasználhatják, azt megőrizhetik. Enyhébb fokú és először előforduló kihágás esetén írásbeli figyelmeztetésben részesíthetik a Házirend ellen vétő hallgatót, súlyosabb, illetve ismételten előforduló vétség elkövetése esetén pedig fegyelmi eljárás lefolytatását kezdeményezhetik az illetékes dékánnál. Eljárnak továbbá mindazokkal szemben, akik a tulajdon védelme ellen vétenek. Indokolt esetben látogató fogadását, illetve a vendég elszállásolást megtilthatják. 37. A Házirendet többször igazoltan megsértőkkel szemben a Főiskola felmondást kezdeményezhet. A házirend megtartásáért a diákotthon közössége és üzemeltető szervei, személyei a felelősek. A házirend hatályba lép: január 1-én és visszavonásig érvényes. Nagyné Balázs Brigitta ügyvezető Major Ferencné szállodavezető

5 1. sz. melléklet HIRDETMÉNY 1. Távollévő hallgató férőhelyén történő elhelyezés (vendégfogadás) díja: Ft/fő/éj + Idegenforgalmi adó (a helyi önkormányzati rendeletnek megfelelően) 2. Belépőkártya elvesztése esetén fizetendő díj: Ft 3. Saját tulajdonú elektromos berendezés (kivéve: személyi számítógép, szórakoztató elektronikai eszközök, kis fogyasztású /200 Watt alatti/ háztartási eszközök) elektromos fogyasztási díja: Ft/hó 4. Saját tv készülék üzemeltetése kábeltelevíziós szolgáltatással: Ft/hó 5. Mosodai mosatás díja: piperemosás Ft-tól, (mennyiségtől és szennyezettségtől függően) 6. Szolárium használat díja: 300 Ft/4 perc; bérlet (10 alkalomra): Ft 7. Takarítási különdíj (kiköltözéskor ki nem takarított állapotban átadott szoba; ÁSZF 9.13 pont ): Ft/fő

Károly Róbert Diákotthon HÁZIRENDJE

Károly Róbert Diákotthon HÁZIRENDJE Károly Róbert Diákotthon HÁZIRENDJE A Károly Róbert Diákotthon 3200 Gyöngyös, Bene út 69. (a továbbiakban: Diákotthon) üzemeltetését a Károly Róbert Nonprofit Kft. (képviseli: Holló Ervin ügyvezető) (a

Részletesebben

Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND

Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND Invest Apartmanok 3300 Eger, Leányka u. 4/b. HÁZIREND Az Invest Apartmanok (a továbbiakban: Kollégium) üzemeltetését az Invest Sport Kft. (képviseli: Harmati Judit) (a továbbiakban: Üzemeltető) látja el.

Részletesebben

Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus Dezső Lajos Kollégium 3950 Sárospatak, Eötvös út 5-7. HÁZIREND. Általános rendelkezések 1.

Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus Dezső Lajos Kollégium 3950 Sárospatak, Eötvös út 5-7. HÁZIREND. Általános rendelkezések 1. Eszterházy Károly Egyetem Sárospataki Comenius Campus Dezső Lajos Kollégium 3950 Sárospatak, Eötvös út 5-7. HÁZIREND Az Eszterházy Károly Egyetem (a továbbiakban: Egyetem), és az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat/Campus

Részletesebben

A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának. házirendje. a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére

A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának. házirendje. a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére A Budapesti Corvinus Egyetem Hallgatói Önkormányzatának házirendje a BCE Közgáz Campus mesterszakos gólyatáborainak szervezésére Preambulum A Budapesti Corvinus Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Közgáz Campus

Részletesebben

HÁZIREND. 1. Általános rendelkezések

HÁZIREND. 1. Általános rendelkezések HÁZIREND Az Eszterházy Károly Egyetem (a továbbiakban: Egyetem), a kollégium üzemeltetését ellátó GAK Nonprofit Közhasznú Kft (képviseli: Deák Gábor, ügyvezető igazgató, Dr. Szabó István mb. üzemeltetés

Részletesebben

PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY

PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY PANNON EGYETEM GEORGIKON KAR PETHE FERENC KOLLÉGIUM HÁZIREND KESZTHELY 2014. ~ 1 ~ I. ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. Az egyetemen folytatott tanulmányaik idején a kollégiumban azok a hallgatók lakhatnak, akiket

Részletesebben

ELTE Damjanich utcai Kollégium Budapest Damjanich u Házirend

ELTE Damjanich utcai Kollégium Budapest Damjanich u Házirend Házirend Az ELTE Damjanich utcai Kollégiumának minden tagja köteles betartani a kulturális együttélés szabályait, köteles tiszteletben tartani mások jogát a tanulásra, munkára és pihenésre. I. A Kollégiumba

Részletesebben

IMOLA HOSTEL HÁZIREND

IMOLA HOSTEL HÁZIREND HÁZIREND A diákotthonba elhelyezést nyert hallgatók kötelesek betartani a HÁZIREND és az emberi együttélés, a kulturált viselkedés írott és íratlan szabályait. A diákotthoni szolgáltatások és juttatások,

Részletesebben

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács Kollégiumi Fegyelmi Szabályzat a Pannon Egyetem kollégiumaiban és kollégiumként üzemelő bérleményeiben történő fegyelmi vétségek kezelésére A Pannon Egyetem a a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével

Részletesebben

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései.

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései. Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Hotel Griff Junior Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezései Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Kollégiumi

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek. 3. A szerződésben biztosított alapszolgáltatások és külön szolgáltatások

Általános Szerződési Feltételek. 3. A szerződésben biztosított alapszolgáltatások és külön szolgáltatások Általános Szerződési Feltételek 1. Bevezető rendelkezések: 1.1. Jelen Általános Szereződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) hatálya a SZIE Gödöllői Kollégiuma és a Kollégiumban férőhely-használati jogot

Részletesebben

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE PÁZMÁNY PÉTER KATOLIKUS EGYETEM A VITÉZ JÁNOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A Házirend tartalmazza a Vitéz János Kollégiumban (továbbiakban: Kollégium) lakók jogait és kötelességeit, kollégium rendeltetésszerű

Részletesebben

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját.

1. A házirend célja: Jelen házirend célja, hogy megállapítsa a Közösségi Ház épületét használók jogainak és kötelességeinek gyakorlásának módját. Sásdi Általános Művelődési Központ Városi Könyvtára és Művelődési Központja Közösségi Ház Házirend Általános információk: Az intézmény neve: Sásdi Általános Művelődési Központ Székhelye: 7370 Sásd Rákóczi

Részletesebben

CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE

CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE CAMPUS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A Házirend tartalmazza a Kollégiumban lakók jogait és kötelességeit, kollégium rendeltetésszerű használatát biztosító együttélési, egészségügyi, balesetvédelmi és tűzvédelmi

Részletesebben

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND

SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND SZENT ISTVÁN EGYETEM GÖDÖLLŐI KOLLÉGIUMOK HÁZIREND GÖDÖLLŐ 2014. Kollégiumi Házirend Oldal 1/7 I. Általános rendelkezések 1) A SZIE Gödöllői Kollégiumának Házirendje (továbbiakban: Házirend) hatálya a

Részletesebben

ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND

ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND ELTE NAGYTÉTÉNYI ÚTI KOLLÉGIUM HÁZIREND I. Általános rendelkezések 1. Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden Kollégista a rá vonatkozó részeket pedig minden, a kollégiumban tartózkodó személy

Részletesebben

Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium

Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium Pallasz Athéné Egyetem Student Kollégium 5000 Szolnok, Mártírok útja 8. Tel.: (56) 511-750, 3701. mellék email: kollegium@szolf.hu A kollégium mindenkori lakói és vendégei beköltözésükkel elfogadják a

Részletesebben

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KOLLÉGIUM

BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KOLLÉGIUM 4. 3. verzió BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI REND KIEGÉSZÍTÉSE KOLLÉGIUM Budapest, 2007. április május A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzat 1. számú mellékletének,

Részletesebben

KOLLÉGIUMI BENTLAKÁSI MEGÁLLAPODÁS

KOLLÉGIUMI BENTLAKÁSI MEGÁLLAPODÁS KOLLÉGIUMI BENTLAKÁSI MEGÁLLAPODÁS Mely létrejött egyfelől a Szent István Egyetem (továbbiakban: Egyetem) Kollégiuma (...) mint használatba adó továbbiakban Kollégium ; másfelől Név: Születési név: Anyja

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek Általános Szerződési Feltételek 1. Bevezető rendelkezések: 1.1. Jelen Általános Szereződési Feltételek (továbbiakban ÁSZF) hatálya a SZIE Gödöllői Kollégiumok és a Kollégiumban férőhely-használati jogot

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

PTE. Hunyor Vendégház és Diákszálló Pécs. Jurisics M. u. 16. Házirend

PTE. Hunyor Vendégház és Diákszálló Pécs. Jurisics M. u. 16. Házirend PTE Hunyor Vendégház és Diákszálló 7624. Pécs. Jurisics M. u. 16 Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden, a Vendégház területén tartózkodó személy köteles betartani. Preambulum A Pécsi Tudományegyetem

Részletesebben

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE

A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE HÁZIREND 2016. A CSABAGYÖNGYE KULTURÁLIS KÖZPONT HÁZIRENDJE Ezen dokumentum az Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzat alapdokumentáció mellékletét képezi Az Intézmény legfontosabb adatai: Megnevezése:

Részletesebben

4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg. (GKZ) Kollégiumának Házirendje. Preambulum

4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg. (GKZ) Kollégiumának Házirendje. Preambulum 4.3. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Gazdálkodási Kar Zalaegerszeg (GKZ) Kollégiumának Házirendje Preambulum A BGF- GKZ Kollégiumi Bizottsága a vonatkozó jogszabályok és szabályzatok figyelembevételével,

Részletesebben

Baross Gábor Kollégium Házirend

Baross Gábor Kollégium Házirend Baross Gábor Kollégium Házirend Tartalomjegyzék: 1. Általános rendelkezések... 3 2. Ki- és beköltözés... 3 3. Belépés a Kollégiumba, vendégfogadás... 5 4. Közösségi helyiségek... 7 5. Általános együttélési

Részletesebben

HÁZIREND 1. Általános rendelkezések A kollégiumi beköltözés

HÁZIREND 1. Általános rendelkezések  A kollégiumi beköltözés HÁZIREND I. A Házirend területi hatálya kiterjed a. Kollégium Pécs,.. szám alatt található kollégiumi épületre és az ahhoz tartozó kültérre. II. A Házirend személyi hatálya kiterjed az épületben lakó minden

Részletesebben

HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani.

HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani. HÁZIREND Az alábbiakban megfogalmazott szabályokat minden a kollégium területén tartózkodó személy köteles betartani. 1 Preambulum A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar (a továbbiakban:

Részletesebben

Óbudai Egyetem Kollégium Kiss Árpád Tagkollégium H Á Z I R E N D

Óbudai Egyetem Kollégium Kiss Árpád Tagkollégium H Á Z I R E N D Óbudai Egyetem Kollégium Kiss Árpád Tagkollégium H Á Z I R E N D A Házirend a Kollégium tagjainak, és a kollégiumi közösségek életrendjének szabályait foglalja össze. Célja az eredményes tanulmányi munka,

Részletesebben

4.2. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégium (Budapest) Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések

4.2. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégium (Budapest) Házirendje. Preambulum. Általános rendelkezések 4.2. számú melléklet: a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégium (Budapest) Házirendje Preambulum A BGF-PSZK Kollégium Kollégiumi Bizottsága az ide vonatkozó jogszabályok és szabályzatok

Részletesebben

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat.

Házirend. Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Házirend Kedves Vendégeink! Szeretettel köszöntjük Önöket vendégházunkban, Nádudvaron. Kérjük olvassák el az alábbi sorokat. Pihenésük kellemessé tétele és az Önök után érkező vendégek megtisztelése érdekében

Részletesebben

HÁZIREND A Házirend betartása valamennyi kollégiumban tartózkodó személy kötelezettsége, különös figyelemmel a kulturált együttélés szabályaira.

HÁZIREND A Házirend betartása valamennyi kollégiumban tartózkodó személy kötelezettsége, különös figyelemmel a kulturált együttélés szabályaira. 3. számú melléklet HÁZIREND A Házirendet alkalmazni kell a szabályzat 1. -ban meghatározott valamennyi kollégium épületében és az ahhoz tartozó kültéren, és a Házirendben foglaltakat be kell tartania a

Részletesebben

ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018.

ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018. ÜDÜLÉSISZABÁLYZAT 2018. I. AZ ÜDÜLÉSSEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS SZABÁLYOK 1. A szabályzat hatálya kiterjed a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (továbbiakban BRDSZ) tulajdonát

Részletesebben

KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT W E S L E Y J Á N O S L E L K É S Z K É P Z Ő F Ő I S K O L A JOHN WESLEY THEOLOGICAL COLLEGE Kollégiumigazgató A Wesley János Lelkészképző Főiskola KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest,

Részletesebben

LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND

LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND LIFELIKE EGÉSZSÉGÜGYI ÉS MOZGÁSDIAGNOSZTIKAI KÖZPONT SZABÁLYZAT HÁZIREND A Szabályzat a LIFELIKE Egészségügyi és Mozgásdiagnosztikai Központ (továbbiakban Diagnosztikai Központ) tulajdonát képezi. Bárki

Részletesebben

Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje. Nyíregyháza, 2008.

Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje. Nyíregyháza, 2008. Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje Nyíregyháza, 2008. 1 Campus Hotel és Kollégium Működési Ügyrendje 1.. A kollégium neve, címe, bélyegző lenyomata 1.) A kollégium neve: "Campus Hotel és Kollégium"

Részletesebben

Fegyelmi oka Megjegyzés Fegyelmi pontok. Tűzvédelmi szabályzat súlyos megsértése. Szándékosságtól függetlenül fegyelmi eljárást von maga után.

Fegyelmi oka Megjegyzés Fegyelmi pontok. Tűzvédelmi szabályzat súlyos megsértése. Szándékosságtól függetlenül fegyelmi eljárást von maga után. 1. számú melléklet A Hallgatók Fegyelmi,Kártérítési Jogorvoslati Szabályzatának 9.A -ának a) (12) bekezdése alapján, ha a fegyelmi felelős nem találja megfelelő súlyúnak a jelen 1. számú melléklet alapján

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BESSENYEI HOTEL ÜGYRENDJE. Elfogadva: 2011. március 22.

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BESSENYEI HOTEL ÜGYRENDJE. Elfogadva: 2011. március 22. NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A BESSENYEI HOTEL ÜGYRENDJE Elfogadva: 2011. március 22. A Bessenyei Hotel Ügyrendjét (a továbbiakban: Ügyrend) a Nyíregyházi Főiskola (a továbbiakban: Főiskola) Szenátusa a szálláshely-szolgáltatási

Részletesebben

A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ZRÍNYI MIKLÓS NEMZETVÉDELMI EGYETEM 24. sz melléklet a 1164/115. ZMNE számhoz.sz. példány A KATONAI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2007 2 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS.3 I. fejezet ÁLTALÁNOS

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról

MEGÁLLAPODÁS. idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról MEGÁLLAPODÁS idősek otthonában való elhelyezésről és teljes ellátás biztosításáról 1. A megállapodó felek: Jelen megállapodás az alulírott helyen és napon létrejött egyrészről: Madárdomb Idősek Háza Közhasznú

Részletesebben

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki.

1.2.A Házirend tárgyi hatálya az Orientációs Napok elnevezésű rendezvényre terjed ki. HÁZIREND A kari Orientációs Napok célja, hogy lehetőséget teremtsen a Karra felvételt nyert, személyek (továbbiakban: gólyák) számára, hogy a tanév megkezdése előtt megismerkedjenek az egyetemi és kari

Részletesebben

Tisztelt Vendégeink, Tisztelt Cégek! Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi tájékozatót!

Tisztelt Vendégeink, Tisztelt Cégek! Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi tájékozatót! Tisztelt Vendégeink, Tisztelt Cégek! Kérjük, olvassák el figyelmesen az alábbi tájékozatót! A szállóra való bejelentkezés történhet telefonon, e- mailben vagy személyesen. Bejelentkezni csak érvényes személyi

Részletesebben

H ÁZI R E N D J E D L I K Á N Y O S S Z A K K O L L É G I U M

H ÁZI R E N D J E D L I K Á N Y O S S Z A K K O L L É G I U M J E D L I K Á N Y O S S Z A K K O L L É G I U M H ÁZI R E N D A kollégium házirendje vonatkozik a szakkollégiumba felvételt nyert hallgatókra, a szakkollégiumban elhelyezést nyert kollégiumi szeniorokra

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM 9/2018. (IX. 10.) számú rektori - kancellári együttes utasítás kollégiumi térítési és juttatási szabályzatról Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Szervezeti

Részletesebben

Áraink Ft / Fő / éj Elő és Utószezon : és Főszezon :

Áraink Ft / Fő / éj Elő és Utószezon : és Főszezon : Áraink Ft / Fő / éj Elő és Utószezon : 01.03.. -06.30. és 09.01.-12.22 Főszezon : 07.01. - 08.3 4 éjszakától 2 és 3 éjszaka 1 éjszaka 4 éjtől 2 és 3 éjszaka 1 éjszaka 3800.- 4600.- 5200.- 4800.- 5300.-

Részletesebben

B E N T L A K Á S I S Z E R Z Ő D É S Á L T A L Á N O S S Z E R Z Ő D É S I F E L T É T E L E I ( Á S Z F)

B E N T L A K Á S I S Z E R Z Ő D É S Á L T A L Á N O S S Z E R Z Ő D É S I F E L T É T E L E I ( Á S Z F) J E D L I K Á N Y O S S Z A K K O L L É G I U M I, H A R S Á N Y I J Á N O S S Z A K K O L L É G I U M I, N E R E U S *** K O L L É G I U M I, V Á R F O K K O L L É G I U M I 1. 2. B E N T L A K Á S I

Részletesebben

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2017.

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2017. A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje Győr, 2017. A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje I. Általános rendelkezések 1. A Házirend alapelve a szakkollégisták kölcsönös tapintata és

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE 1. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 10. függelék 3. melléklet A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az az 1999. évi LXIX törvény,

Részletesebben

Házirend. Belvárosi Albérletház házirendje

Házirend. Belvárosi Albérletház házirendje Házirend Belvárosi Albérletház házirendje Minden bérlőt megilletnek a következő jogok: - A zajmentes környezethez való jog - A magánélethez való jog - A kényelmes, biztonságos lakókörnyezethez való jog

Részletesebben

Dunaújváros PASE Házirend

Dunaújváros PASE Házirend Dunaújváros PASE Házirend Általános alapelvek Ez a Házirend a Dunaújváros PASE szakmai működésének szabályozó dokumentuma. Megsértése fegyelmi felelősséget von maga után, melynek mértékét az egyesület

Részletesebben

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések. Preambulum

Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések. Preambulum Az ELTE Kollégiumi Szolgáltató Központ Házirendjének Ajtósi Dürer sori Tagkollégiumára vonatkozó különös rendelkezések Preambulum Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (a továbbiakban: Egyetem) Kollégiumi Szolgáltató

Részletesebben

KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJE

KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJE KOLLÉGIUMAINAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI RENDJE (Jelen szabályzatot a Szenátus a 38/2016. (IX.14.) sz. határozatával elfogadta) 2016. 1 Készítette Ellenőrizte Jóváhagyta Lakatos Márk mb. kollégium igazgató

Részletesebben

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata

A helyiségek és berendezések használatának szabályzata MTA Agrártudományi Kutatóközpont Talajtani és Agrokémiai Intézet 1022. Budapest, Herman Ottó út 15. A helyiségek és berendezések használatának szabályzata Martonvásár, 2012. Bedő Zoltán Főigazgató 0 A

Részletesebben

A CAMPUS KOLLÉGIUM ÜGYRENDJE

A CAMPUS KOLLÉGIUM ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A CAMPUS KOLLÉGIUM ÜGYRENDJE Elfogadva: 2010. február 16. Utolsó módosítás: 2014. május 13., hatályba lép: 2014. május 15-én CAMPUS KOLLÉGUM ÜGYRENDJE A Campus Kollégium ügyrendjét

Részletesebben

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016.

GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. GÓLYATÁBOR HÁZIREND SZIE GTK HÖK 2016. Preambulum Az Egyetemi Gólyatábor célja, hogy lehetőséget teremtsen az Egyetemre felvételt nyert, de az adott szakra még be nem iratkozott személyek (továbbiakban:

Részletesebben

TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára

TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára TÁBOROZÁSI HÁZIREND Zánkai Erzsébet-tábor Családi Erzsébet-táborban résztvevők számára A Zánkai Erzsébet-tábor házirendje (a továbbiakban: Házirend) állapítja meg a tábor területén tartózkodókra, különösen

Részletesebben

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre.

SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D. 1.2. A házirend annak keltétől kezdődően lép hatályba határozatlan időre. 1 SZENTENDREI RÉGI MŰVÉSZTELEP H Á Z I R E N D A Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (székhely: 2000 Szentendre, Bogdányi utca 51.) továbbiakban MANK - az alábbiakban állapítja meg a Szentendrei

Részletesebben

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata

A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata A Pannon Egyetem Georgikon Kar Kari Könyvtár és Levéltár Könyvtárhasználati Szabályzata Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének 7. számú melléklete Keszthely Hatályba lépés ideje:

Részletesebben

Életének fontos szakaszához ért. Mielõtt döntene, tájékozódjon!

Életének fontos szakaszához ért. Mielõtt döntene, tájékozódjon! 12 Életének fontos szakaszához ért. Mielõtt döntene, tájékozódjon! SZEMPONTRENDSZER AZ ÖNNEK LEGMEGFELELÕBB IDÕSOTTHON KIVÁLASZTÁSÁHOZ Ha Ön (vagy az Ön hozzátartozója) azt tervezi, hogy akár átmenetileg

Részletesebben

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégiumának (Budapest) Házirendje 1. Preambulum

A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégiumának (Budapest) Házirendje 1. Preambulum A Budapesti Gazdasági Egyetem Pénzügyi és Számviteli Kar Kollégiumának (Budapest) Házirendje 1 Preambulum A BGE PSZK Kollégium Kollégiumi Bizottsága az ide vonatkozó jogszabályok és szabályzatok figyelembevételével,

Részletesebben

II. Tisza-tavi Horgász Tábor. Házirend

II. Tisza-tavi Horgász Tábor. Házirend II. Tisza-tavi Horgász Tábor Házirend 1. A HÁZIREND MEGHATÁROZÁSA, CÉLJA, HATÁLYA, MEGISMERÉSE 1.1 A házirend a poroszlói Horgász Tábor, továbbiakban: tábor, működésének és igénybevételének rendjét tartalmazza

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

Fenntartó: Felügyeleti szerv Ellátási területe: Székhelye: Telephely címe:

Fenntartó: Felügyeleti szerv Ellátási területe: Székhelye: Telephely címe: Fenntartó: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Felügyeleti szerv: Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Ellátási területe: Országos Székhelye: 1146 Budapest, Hermina út 21. Telephely címe: 1146

Részletesebben

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva. 2018. június 1-től hatályos állapot.) Pécel Város

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 1/2014. (II.19.) önkormányzati rendelete

Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 1/2014. (II.19.) önkormányzati rendelete Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2014. (II.19.) önkormányzati rendelete a lakások bérletéről szóló 25/2006.(VII. 12.) önkormányzati rendelet módosításáról Miskolc Megyei Jogú Város

Részletesebben

SZOLGÁLATI FÉRŐHELY SZABÁLYZAT

SZOLGÁLATI FÉRŐHELY SZABÁLYZAT DUNAÚJVÁROSI EGYETEM Dunaújváros 2018. 3. kiadás 2. módosítás 2(11). oldal Dunaújvárosi Egyetem Szenátusa által 61-2017/2018. (2018. 04.24.) sz. határozatával egységes szerkezetben elfogadva Hatályos:

Részletesebben

A Szent Pál Akadémia Kollégiumának Házirendje

A Szent Pál Akadémia Kollégiumának Házirendje A Szent Pál Akadémia Kollégiumának Házirendje A Szent Pál Akadémia a Kharisz Diákotthonban (Budapest, X., Szent László tér 16) és a Hit Park területén a Gyömrői út 65. sz. alatt kollégiumot üzemeltet.

Részletesebben

A tanuló jogviszonya. A tanuló kötelességei. A tanuló jogai

A tanuló jogviszonya. A tanuló kötelességei. A tanuló jogai A tanuló jogviszonya A tanulói jogviszony kezdete a beiratkozás napja. Az osztályba sorolás rendjét az igazgatóhelyettes terjeszti elő, az intézmény vezetője hagyja jóvá. A tanuló felvételéről az igazgató

Részletesebben

B E N T L A K Á S I S Z E R Z Ő D É S Á L T A L Á N O S S Z E R Z Ő D É S I F E L T É T E L E I / Á S Z F/

B E N T L A K Á S I S Z E R Z Ő D É S Á L T A L Á N O S S Z E R Z Ő D É S I F E L T É T E L E I / Á S Z F/ J E D L I K Á N Y O S S Z A K K O L L É G I U M I, H A R S Á N Y I J Á N O S S Z A K K O L L É G I U M I, N E R E U S K O L L É G I U M I, V Á R F O K K O L L É G I U M I B E N T L A K Á S I S Z E R Z

Részletesebben

A Kollégiumok Főigazgatójának 1/2014.sz. határozata a Nővérszálló Működési Rendjéről. Működési Rendjéről

A Kollégiumok Főigazgatójának 1/2014.sz. határozata a Nővérszálló Működési Rendjéről. Működési Rendjéről A Kollégiumok Főigazgatójának 1/2014.sz. határozata a Nővérszálló Az Illés utcai Nővérszálló működési rendjét az alábbiakban szabályozom: Elhelyezés a Nővérszállón (1) A Nővérszállóba beköltözni a pontosan

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA. Kollégiumi Házirend

TOMORI PÁL FŐISKOLA. Kollégiumi Házirend TOMORI PÁL FŐISKOLA ( Intézmény ) Kollégiumi Házirend ÉRVÉNYES AZ INTÉZMÉNY 1223 BUDAPEST, MŰVELŐDÉS UTCA 21-27. SZÁM ALATT TALÁLHATÓ KOLLÉGIUMÁRA I. Általános szabályok 1. A Kollégium Vezetése a kollégiumi

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő

Szent István Egyetem Gödöllő Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI KARON ÉRVÉNYES SZERVEZETI ÉSMŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 5/F melléklet A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE

Részletesebben

Szigethalom és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat

Szigethalom és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat Szigethalom és Környéke Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat HÁZIREND Taksony A Házirend hatálybalépésének időpontja: A Házirendet az intézmény főállású dolgozói közösen megvitatták és elfogadták, értekezlet

Részletesebben

MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK

MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK MINDSZENTKÁLLA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 8/2018. (VI. 01.) önkormányzati rendelete az önkormányzati tulajdonú utakon súlykorlátozás bevezetéséről Mindszentkálla község Önkormányzatának

Részletesebben

TARTALOM BEVEZETŐ 1 FONTOSABB TELEFONSZÁMOK 2 A KOSSUTH LAJOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE 4 A KOLLÉGIUMI DÍJ FIZETÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK A DEBRECENI

TARTALOM BEVEZETŐ 1 FONTOSABB TELEFONSZÁMOK 2 A KOSSUTH LAJOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE 4 A KOLLÉGIUMI DÍJ FIZETÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK A DEBRECENI TARTALOM BEVEZETŐ 1 FONTOSABB TELEFONSZÁMOK 2 A KOSSUTH LAJOS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE 4 A KOLLÉGIUMI DÍJ FIZETÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK A DEBRECENI EGYETEM HALLGATÓI RÉSZÉRE 7 A KOLLÉGIUMI DÍJ FIZETÉSÉRE

Részletesebben

Kollégiumi Házirend. 4. A Házirend ismeretének hiánya nem mentesít az esetleges következmények alól.

Kollégiumi Házirend. 4. A Házirend ismeretének hiánya nem mentesít az esetleges következmények alól. Kollégiumi Házirend 1. A Széchenyi István Egyetem Kollégiumainak lakója csak olyan hallgató lehet, aki a tagsággal együtt járó előírásokat maradéktalanul elfogadja, és az együttélés normáit betartja. 2.

Részletesebben

Rektori utasítás. a Széchenyi István Egyetem által kiadott elektronikus kártyák használati szabályairól

Rektori utasítás. a Széchenyi István Egyetem által kiadott elektronikus kártyák használati szabályairól Rektori utasítás a Széchenyi István Egyetem által kiadott elektronikus kártyák használati szabályairól A szabályozás célja A Széchenyi István Egyetem (a továbbiakban Egyetem) által alkalmazott elektronikus

Részletesebben

Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről

Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről Igazgatói utasítás a Pannon Egyetem Georgikon Könyvtár és Levéltár használatának rendjéről Keszthely Hatályba lépés ideje: 2019. február 15. Az Egyetemi Könyvtár és Levéltár Szervezeti és Működési Rendjének

Részletesebben

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ. Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE

A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ. Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE 15. melléklet A Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekvédelmi Intézmény Módszertani Központ Családok Átmeneti Otthona HÁZIRENDJE A Miskolc Környéki Önkormányzati Társulás Tanácsa sz. határozatával

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések. 1. Értelmező rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések. 1. Értelmező rendelkezések Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2017.(IV.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzati üdülőhelyek igénybevételéről Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár

Részletesebben

A Veszprémi Törvényszék elnökének 2013.El.II.B.49. számú szabályzata a bírósági vendégszobák használatáról

A Veszprémi Törvényszék elnökének 2013.El.II.B.49. számú szabályzata a bírósági vendégszobák használatáról ELNÖKE 8200. Veszprém, Vár u. 19. 8210. Pf.: 1029 t. 06 88 577-510 f. 06 88 577-509 e. birosag_veszprem@veszpremit.birosag.hu www.veszpremitorvenyszek.hu A Veszprémi Törvényszék elnökének 2013.El.II.B.49.

Részletesebben

A KOLLÉGIUM SZABAD FÉRŐHELYEINEK HASZNOSÍTÁSI SZABÁLYZATA

A KOLLÉGIUM SZABAD FÉRŐHELYEINEK HASZNOSÍTÁSI SZABÁLYZATA 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 9/B. függelék 2. melléklet A KOLLÉGIUM SZABAD FÉRŐHELYEINEK HASZNOSÍTÁSI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2014.

Részletesebben

A SAFE-ÜZLETÁG ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI

A SAFE-ÜZLETÁG ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI A SAFE-ÜZLETÁG ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEI 1. Safe szolgáltatás A Takarékszövetkezet az ügyféllel kötött megállapodás alapján, az ügyfél számára állandóan őrzött helyiségben safe-rekeszt bocsát rendelkezésre,

Részletesebben

AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete

AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete AZ ÓBUDAI EGYETEM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA III. KÖTET AZ ÓBUDAI EGYETEM HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERÉNEK 9. számú melléklete A HALLGATÓI BALESETEK MEGELŐZÉSÉVEL KAPCSOLATOS ÉS A BEKÖVETKEZETT

Részletesebben

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2015.

A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje. Győr, 2015. A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje Győr, 2015. Házirend A Szent László Katolikus Szakkollégium Házirendje I. Általános rendelkezések 1. A Házirend alapelve a szakkollégisták kölcsönös tapintata

Részletesebben

Belvárosi Albérletház. Budapest Semmelweis út 11.

Belvárosi Albérletház. Budapest Semmelweis út 11. Belvárosi Albérletház Budapest Semmelweis út 11. Bérlakások a belváros szívében! Élj ott, ahol a dolgok történnek! Belvárosi albérletház tájékoztató Oldal 1 Tartalom 1. Lokáció 2. Általános bemutatás Szobák

Részletesebben

HÁZIREND. I. Általános rendelkezések

HÁZIREND. I. Általános rendelkezések Hajnóczy József Kollégium Pécs, Türr István u. 2. Pécs, Kodály Z. út 20/a Pécs, Puskin tér 17. Tel: -72-255-770; Fax: - 72-255-723 Tel: -72-510-906 Tel / Fax: -72-243-838 I. Általános rendelkezések HÁZIREND

Részletesebben

Házirend Családok Átmeneti Otthona

Házirend Családok Átmeneti Otthona Házirend Családok Átmeneti Otthona 1. Általános rendelkezések A Családok Átmeneti Otthona folytonos munkarend szerint működő bentlakásos intézmény, amely gyermekjóléti alapellátás keretében alaptevékenységként

Részletesebben

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Érvényes: 2015. szeptember 1-től. EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM KOLLÉGIUMA 2890 Tata, Fáklya u. 4.

KOLLÉGIUMI HÁZIREND. Érvényes: 2015. szeptember 1-től. EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM KOLLÉGIUMA 2890 Tata, Fáklya u. 4. EÖTVÖS JÓZSEF GIMNÁZIUM KOLLÉGIUMA 2890 Tata, Fáklya u. 4. Levelezési cím: 2890 Tata, Tanoda tér 5. KOLLÉGIUMI HÁZIREND Érvényes: 2015. szeptember 1-től OM azonosító: 201173 * Telefon: (34) 587-560, fax:

Részletesebben

I. Honlap üzemeltetési szerződés

I. Honlap üzemeltetési szerződés I. Honlap üzemeltetési szerződés Amely létrejött a Webtoday Kft. 1056 Budapest Szerb u. 19. Cégjegyzékszám:01-09-206176 Adószám: 25285204-2-41 mint üzemeltető, adatfeldolgozó és Név/cégnév, képviseli Cím,

Részletesebben

2007/08-as tanév. A Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola Kollégiumának házirendje.

2007/08-as tanév. A Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola Kollégiumának házirendje. A Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola Kollégiumának házirendje 2007/08-as tanév A Péter András Gimnázium és Szigeti Endre Szakképző Iskola Kollégiumának házirendje. 2 1.A házirend

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete a települési köztisztaságról és a helyi környezetvédelemről

Részletesebben

Gyermekjóléti és Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység HÁZIREND 2013.

Gyermekjóléti és Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység HÁZIREND 2013. 1.g melléklet Gyermekjóléti és Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység HÁZIREND 2013. Tel.: 62/264-120; 30/637-6868; E-mail: csskpalota@gmail.com oldal 1 HÁZIREND A házirend célja A házirend hatálya

Részletesebben

Házirend. Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység Magyarcsanád 2013.

Házirend. Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység Magyarcsanád 2013. 1.f melléklet Szociális Alapellátási Szolgáltatási Egység Magyarcsanád Házirend 2013. Tel.: 62/264-120; 30/637-6868; E-mail: csskpalota@gamil.com oldal 1 A házirend elkészítéséről és tartalmáról, a személyes

Részletesebben

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje

A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola Kollégiumának Házirendje Veszprém 2017 KOLLÉGIUMI HÁZIREND I. Rendtartás a kollégium hallgatói részére A házirend minden bentlakó kollégista részére kötelező. Ennek

Részletesebben

Rédei Móra Ferenc Általános Iskola. Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium OM SZABÁLYZAT

Rédei Móra Ferenc Általános Iskola. Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola és Kollégium OM SZABÁLYZAT Városközponti Közoktatási Főigazgatóság, Óvoda, Általános Iskola 2886 Réde, és Kollégium SZABÁLYZAT A DOHÁNYZÁSI TILALOM BETARTÁSÁRÓL Réde, 2013. szeptember Jóváhagyta: Volf Árpád intézményvezető Városközponti

Részletesebben

HÁZIREND Debreceni Szakképzési Centrum Telephelye 4024 Debrecen, Burgundia u.1.

HÁZIREND Debreceni Szakképzési Centrum Telephelye 4024 Debrecen, Burgundia u.1. Debreceni Szakképzési Centrum Telephelyének 4030 Debrecen, Burgundia u. 1. HÁZIRENDJE 2018. Hatálybalépés időpontja: 2018. szeptember 1. Virágné Széll Márta telephelyvezető - 1 - 1. Preambulum HÁZIREND

Részletesebben

A B a l a s s i I n t é z e t B u d a p e s t i M á r t o n Á r o n S z a k k o l l é g i u m á n a k H Á Z I R E N D J E

A B a l a s s i I n t é z e t B u d a p e s t i M á r t o n Á r o n S z a k k o l l é g i u m á n a k H Á Z I R E N D J E A B a l a s s i I n t é z e t B u d a p e s t i M á r t o n Á r o n S z a k k o l l é g i u m á n a k H Á Z I R E N D J E Tartalomjegyzék MÁSZ Házirend 1. Általános rendelkezések 3. oldal 2. A kollégium

Részletesebben

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar Hallgatói Önkormányzat Parkolási Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1) A Parkolási Szabályzat hatálya területileg

Részletesebben

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről. A rendelet hatálya

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről. A rendelet hatálya Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988.

Részletesebben