Megszűnik a szociális segély / Korlátozzák a szülők jogait

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Megszűnik a szociális segély / Korlátozzák a szülők jogait"

Átírás

1 II. évfolyam, 6. szám. Kiadja az MSZP Erzsébetvárosi szervezete. Megszűnik a szociális segély / Korlátozzák a szülők jogait Az Erzsébetvárosi Cigány Kissebbségi Önkormányzat bemutatása (harmadik)

2 Köszöntő Kedves Olvasó! 1990 óta jelenteti meg az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete a mára jól ismert Szegfű újságját. Az információ és informálódás egyre változó és gyorsuló világát tapasztalhatjuk magunk körül. A hírfogyasztók számára sok száz lehetőség áll rendelkezésre a tájékozódásra, miközben a hírfogyasztás szokásai is megváltoztak től az Erzsébetvárosi Szegfű elektronikus formában jelenik meg. Olvasóink tapasztalhatták, hogy ebben a formájában gazdagabb képvilággal és könnyen megnézhető filmbetétekkel színesíthetjük híreinket. Az elektronikus Szegfű továbbra is arra vállalkozik, hogy hírt adjon az Erzsébetvárosban történtekről, a kerület életét formáló politikáról, kulturális, művészeti életről, ünnepeinkről, környezetünkről, hétköznapi életünkről. Olvasóink kérésére rovataink kiegészültek az egészséggel, hétköznapi életvezetési tanácsadással, környezetvédelemmel foglalkozó cikkeknek is. Nem titkolt célja újságunknak az sem, hogy híreivel szélesebbre nyissa a kerületünkben kialakult egyoldalú tájékoztatást, hiszen sokan szeretnének tisztán látni, ismereteket szerezni a tényekről. Éppen ezért újságunk teret ad a mindennapjainkban történő eseményekről formálódó lakossági véleményeknek is, legyen az kritika vagy dicséret. Az elektronikus Szegfű közéleti lap marad, online elérhető módon, a címen. A hagyományos papír alakot kedvelő olvasók végiglapozhatják a Lakossági Piros Pontban is, a Dob utca 65. szám alatt. Szerkesztőségünk továbbra is várja Olvasóink véleményét, javaslatait, fotóit - en vagy címünkre megküldött papír alapon is, hogy újságunk még érdekesebb legyen. Jó olvasást kívánunk! Dr. Kispál Tibor és Gergely József 2.

3 Tartalom 2. - Köszöntő 3. - Tartalom, felhívás 4. - Rövid hírek 7. - Korlátozzák a szülők jogait 9. - Hol jár munkaidőben a szociális alpolgármester? Gyorsleltár A Roma kissebbségi önkormányzat bemutatása Svájci Szeretne/szeretnél írni a szegfűbe? Szeretne/szeretnél írni a szegfűbe? Kedves Olvasó! Ha úgy érzi szívesen írna a szegfűbe és van is ötlete akkor ragadjon billentyűzetet és küldje a kész cikket a szegfuonline07@gmail.com címre. Ha több ötlete is lenne és bizonytalan nyugodtan kérdezzen és segítünk! A szegfű cikkeit kizárólag önkéntesek írják, így nem elvárás, hogy írónak szülessen. Ha véleménye van, és úgy érzi ez másokat is érdekelhet vagy közös érdekünk ennek megosztása egész nyugodtan. Igyekszünk mihamarább közzé tenni. 3.

4 Rövid hírek... Erzsébetváros szülöttének, Örkény István ( ) tiszteletére emléktáblát avattak szeptember 25-én a Damjanich utca 39. szám alatti szülőházánál. Az ünnepséget és az emléktábla elkészítését a Közös Dolgaink Alapítvány szervezte és finanszírozta a befizetett támogatásokból. Az MSZP Erzsébetvárosi Szervezetének számos tagja ajánlott fel támogatást a nemes célra. Az ünnepségen Dr. Nemeskéri Gyula, egyetemi tanár, az Alapítvány kurátora, Mácsai Pál, az Örkény Színház művész-igazgatója idézték fel a modern magyar irodalom klasszikusának emlékét. Az önkormányzat részéről a kerület polgármestere mondott beszédet. Az erzsébetvárosi szocialisták nevében Gergely József és Dr. Kispál Tibor önkormányzati képviselők helyeztek el koszorút a frissen felavatott emléktáblánál. Szeptember 27-én a Dob utcai Lakossági Piros Pontban megrendezésre került az Erzsébetvárosi Vitaesték első állomása. A Rom som - Kétarcú társadalom? A magyarországi romák és a baloldal címmel megrendezett esemény a vidékről is érkezett vendégek óriási érdeklődése mellett, valódi társadalmi vitát eredményezett. A meghívott vendégek Magyar Kornélia, politológus, Hortobágyi Anna szakértő és Balogh Artúr az MSZP Roma tagozatának elnöke volt. Az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete által útnak indított a vitaest sorozat következő állomására október 30-án órai kezdettel került sor, ahol Bíró Nagy András politológus, a Policy Solutions igazgatója, Tóth Zoltán közigazgatási és választási szakértő és Molnár Zsolt országgyűlési képviselő, az MSZP Budapesti Területi Szövetsége elnöke válaszoltak a megjelentek kérdéseire. A további aktuális beszélgetéseket és piros pontba tervezett eseményekről a weboldalon tájékozódhat. 4.

5 Az MSZP Erzsébetvárosi Szervezete megrendüléssel értesült Verók István, Terézváros volt polgármesterének, az MSZP Terézvárosi Szervezete elnökének halálhíréről. Szeretett és tisztelt barátunk temetése október 10-én a Fiumei úti sírkertben lesz, ahol Pártszervezetünk tagjai és elnöksége végső búcsút vesz Verók Istvántól. Nyugodjon békében. A Zene Világnapján október 3-án fergeteges koncerttel tisztelegett Erzsébetváros a zeneművészetnek a Wesselényi utcai Közösségi Házban. A koncertet a Molnár Antal Zeneiskola igazgatója, Kiss Tünde nyitotta meg. A másfél órás koncerten felléptek a Zeneiskola művész növendékei, Tekerős Barátok Együttes Bella Péter vezetésével, Szeredi Krisztina operaénekes és Hegedűs Valér zongoraművész és a Száztagú Cigányzenekar 2008-ban megalakult ifjúsági tagozat művészei. A Rendezvényt a Közösségi Ház, a Molnár Antal Zeneiskola és a Művészetbarátok Egyesülete szervezte. Az Aradi Vértanúkra emlékezve az MSZP Erzsébetvárosi Szervezetéből sokan vettek részt a Batthyányi Örökmécsesnél október 5-én megrendezett ünnepségen. 5.

6 Civil szervezet alapítása politikai döntésre? A szeptember 27-i erzsébetvárosi képviselő-testületi ülésen a fideszes képviselők elfogadták, hogy 5 milliót meghaladó támogatást kap az az új Polgárőr szervezet, amit az önkormányzat és a kerületi rendőrség hozott létre. Új irodát, gépkocsikat kap az új polgárőr szervezet, amely vezetőjének nem Erzsébetvárosi lakos lett kinevezve. A hosszú évek óta már működő két kerületi polgárőrszervezetet annak ellenére ítéltek elvérzésre, hogy sorra kapták a Budapesti, Pest megyei és országos elismerő kitüntetéseket. Érthetetlen az a hazardírozás, amellyel Erzsébetvárosban élő, szabad idejüket és sokszor saját pénzüket a kerület biztonságára feláldozó embereket így megszégyenítenek. Milyen civil szervezet az, amit politikai döntésre hoznak létre? Miért nem volt jó az előző kettő, annak ellenére, hogy tucatjával kapták az országos elismeréseket, miközben szakmai hozzáértésük miatt rendszeresen vezényelték őket sürgős esetekben akár vidékre is? A képviselő-testületi ülésen hiába kérdeztem a polgármestert, válasz helyett szokása szerint mellébeszélt. A képviselő-testületi ülést megelőző bizottsági ülésen az új szervezet Újpestről importált vezetője érezve a helyzet fonákságát finoman fogalmazva is érdekes fejtegetésbe kezdett: A két meglévő szervezet is fontos, ők úgy működnek majd, mint a Szem és, ha látnak valamit jelzik a rendőröknek, az új szervezet meg majd úgy működik majdnem, mint a rendőrség. Hol található meg az a passzus, miszerint a civil polgárőr egyesületek jogosultságban megkülönböztetők? Úgy tűnik ez a közbiztonságban is egyre lejjebb süllyedő kerületben csak azokat nem érdekli a közbiztonság, akik tehetnének érte. 6.

7 Megszűnik a szociális segély? JANUÁRTÓL A KORMÁNY TERVEI SZERINT A SEGÉLYEKET RÉSZBEN HITELLÉ ALAKÍTJÁK ÁT. TEHÁT KAPHAT PÉNZT A RÁSZORULÓ, DE VISZ- SZA KELL FIZESSE AZ ÖNKORMÁNYZATNAK. Ez a terv újabb csapás a szegényebb embereknek. A hitel visszafizetésnek az a garanciája, hogy legalább forint egy főre jövedelem kell a családban. A legrászorultabbak nem kaphatnak. A megmaradó szociális támogatásokat összevonják egy jogcímmé. Ezt eseti jelleggel vagy meghatározott időre adnák, váratlan többletkiadás esetén kérhető és temetéshez. Hogy az önkormányzatnak ne jusson eszébe helyileg többet segíteni, szűkítik az erre fordítható keretet is. Orbán azt mondta, hogy senkit nem hagynak az út szélén. Akkor le kell rúgni az útszéli árokba? És új munkahely van, hogy munkával jusson pénzhez az ember? Gergely József képviselő Tarts velünk! A MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT ERZSÉBETVÁROSI SZERVEZETE NEM NÉZHETI TÉTLENÜL AZT A TOB- ZÓDÁST, AMIT A KÉTHARMADOS HATALOMTÓL MEGRÉSZEGÜLT FIDESZ-KDNP KORMÁNY ÉS KE- RÜLETI HELYTARTÓIK MŰVELNEK HAZÁNKBAN ÉS SZŰKEBB PÁTRIÁNKBAN, ERZSÉBETVÁROSBAN. Elég volt abból, hogy bezárják iskolánkat, sanyargatják megmaradt intézményeinket, duplájára emelik a lakbéreket, sarcolják az amúgy is nélkülöző családokat, megszüntetik a támogatások jó részét, többek között a lakásfenntartási támogatást, jelentősen csökkentik a társasházak felújítási pályázatát is. Ezért elkezdtük a felkészülést a következő választásra, amelyre legkésőbb 2014-ben kerül sor. Feltett szándékunk, hogy más demokratikus pártokkal, civil szerveződésekkel összefogva, vagy akár saját erőnkből leváltsuk Orbán Viktor helytartóit és visszatérjünk arra az útra, amelyik kerületünk fejlődéséhez, lakosainak jobb életminőséhez vezetnek. Ehhez a munkánkhoz elengedhetetlenül szükséges az összefogás, és minél több segítség. Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy EBBŐL ELÉG VOLT, és szabad idejéből képes nehány órát feláldozni, kérjük legyen a partnerünk a felkészülésben, a munkában. Jelentkezését várjuk a Lakossági Piros Pont helyiségünkben (Dob u. 65), vagy telefonon : , ben: bp07@mszp.hu. MSZP Erzsébetvárosi Szervezete 7.

8 Korlátozzák a szülők jogait Az Erzsébetvárosi Képviselő-testület módosította a gyermekvédelmi ellátási rendeletet. Ennek előterjesztési része volt igazán izgalmas. Ugyanis arról tájékoztatott, hogy nálunk is bevezetik a támogatások természetbeni juttatását, konkrétan az Erzsébet-utalványt. Hogy erről ki döntött? Nyilván az előterjesztő: Vattamány Zsolt, fideszes polgármester. A testület nem döntött, mert nincs a rendeletben, az iroda ilyent nem merne meglépni, Rónaszékiné szociális alpolgármestert régen nem láttuk, de a törvényt megszavazta. Megnézve az Erzsébetutalvány hivatalos honlapját, három dolog látszik: a törvény nem kötelezi az önkormányzatokat, csak megengedi használatát; csak hidegélelemre és meleg ételre használható; meghatározza a mértékét is. Mit írt az előterjesztő? október 1-jét követően a támogatást az önkormányzat természetben nyújtja fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására felhasználható Erzsébet-utalvány formájában. A gyámhatóságokról, valamint a gyermekvédelmi és gyámügy eljárásról szóló 149/1997. (IX.10.) kormány rendelet módosított 68. -a kimondja, hogy a természetbeni támogatás nyújtásáról nem kell döntést hozni. Mit ír az Erzsébet-utalvány hivatalos honlap: Ha a települési önkormányzat képviselő-testülete a rendszeres szociális segély és a foglalkoztatást helyettesítő támogatás természetbeni szociális ellátás formájában történő nyújtásáról dönt, úgy ennek eljárási szabályait és a természetbeni 8.

9 juttatás formáit rendeletében szabályozza azzal, hogy védelembe vett gyermekenként az ellátás megállapított összegének 20 %-a, de összesen legfeljebb 60 %-a nyújtható természetben. Az Erzsébet-utalvány felhasználási területe: hideg étkezés; meleg étkezés. Tehát nem elég, hogy a fideszes vezetés korlátozza a támogatás felhasználását, de nem rendeletben dönt, félrevezet a célokat illetően és nem tisztázza a mértékét. Vajon a szülők miből vesznek tornacipőt, tanszereket és miből fizetik a villanyt? Vajon merre jár munkaidőben a szociális alpolgármester? Arról már írtunk, hogy Rónaszékiné Keresztes Monika szociális alpolgármester a testületi ülések közül még a felén sem vesz részt. Ez nem jelenti, hogy fél milliós tiszteletdíjának is csak a kisebb részét venné fel. A szeptemberi ülésen öt olyan téma volt, ami hatáskörébe tartozik, de csak az egyiknek volt előterjesztője. Amikor az alapítványi együttműködésre került sor, a polgármester mondta, hogy az előterjesztő nem kívánja szóban kiegészíteni az írást. Moldován képviselő úr kérdezte, hogy lehet-e tárgyalni az előterjesztő távollétében és a polgármestert nem zavarja-e, hogy az alpolgármestere sorozatosan nincs jelen. Egyáltalán tudja-e az alpolgármester, hogy ő előterjesztő. A polgármester átlépte a kérdést problémás kérdésekre nem szeret válaszolni -, miközben a fideszesek mosolyogtak. Lehet, hogy ők sem szeretik, ha valaki nincs a munkahelyén munkaidőben? Gergely József 9.

10 Gyorsleltár A fideszes kormány, meg a helyi fideszes vezetés gyors ütemben felszámolja az ország és Erzsébetváros elmúlt évtizedekben elért eredményeit. Felszámolják a munkahelyeket, naponta jelentenek be üzem bezárást és elbocsátást. A devizahitelesek közül a jómódúakat megsegítették, a többieknek csak az ígéretek jutnak. Az egykulcsos szja-val az átlag feletti nettó jövedelmeket növelték, a többieknek jelentősen csökken és értéktelenedik a jövedelme. Ha még van. Ismételten csökkentik a gyógyszerár támogatást, mindenkire kivetették a telefonadót, a sárgacsekk-adót. Egyetemre az mehet, aki meg tudja fizetni vagy vállal 20 éves röghöz kötést.

11 Felszámolták és eltőzsdézték 3 millió dolgozó ember magánnyugdíj megtakarítását. Megfélemlítik a rendőrök és a közszolgák után a többi munkavállalót, kínai körülmények közé akarnak kényszeríteni minket. Miksa múzeum intézményét. Felszámolta a sokakat foglalkoztató közmunkát. Felszámolta a szociális lakáspályázatot. Háromszorosára emelte a bérlakások vételárát. Duplájára emelte a lakbéreket. Megígérte a fideszes polgármester, hogy ténylegesen működő szabályozással meg fogjuk teremteni az itt élők éjszakai nyugalmát. Azóta megsokszorozódott a kocsmák és az utcán üvöltöző vendégeik száma, felszámolta a nyugalom maradékát is. Októberben a randalírozók már egy ott parkoló autót is felborítottak az utcán! Felszámolták a rokkantnyugdíjakat, a korengedményes ellátást. Felszámolták a társadalombiztosítási ellátás és a nyugdíj alkotmányos jogát. Felszámolják országosan a sajtószabadságot, tönkreteszik a független sajtót, be akarják tiltani a nekik nem szimpatikus Klubrádiót. Erzsébetvárosban kitiltották a közpénzen fenntartott újságból és tévéből a más véleményeket, még a közterületeken kihelyezett 150 hirdetőtáblát is kivágatták. A polgármester felszámoló biztosként működik: felszámolta a közterületi biztonságot, felmondta a kerületőrséget, nem működik együtt a polgárőrökkel. Felszámolta Erzsébetváros egyik legjobb iskoláját, felszámolta a Közösségi ház és a Róth A miniszterelnök és pénzügyminisztere már most megígérte, hogy 2013-ban minden magyar állampolgár zsebéből újabb Forintot vesznek ki! Ebből elég! Dr. Kispál Tibor 11.

12 A roma kisebbségi önkormányzat tevékenysége. III./IV. AZ ERZSÉBETVÁROSI ROMA KISEBBSÉGI ÖN- KORMÁNYZAT A TÖRVÉNYI FELTÉTELEKNEK MEGFELELŐEN MŰKÖDIK. RENDSZERES IDŐKÖ- ZÖNKÉNT, HAVONTA EGY ALKALOMMAL TART- JA ÜLÉSEIT. RENDKÍVÜLI ESEMÉNYEK, VAGY SÜRGŐS ESETEKBEN RENDKÍVÜLI ÜLÉSEKET TARTANAK. A KERÜLETI CIVILHÁZ DÍSZTERMÉBEN, ÉVENTE MEGTARTJÁK KÖZMEGHALLGATÁSAIKAT, AME- LYEN TÖBB MINT SZÁZ FŐ SZOKOTT RÉSZT VEN- NI. A TAVALYI KÖZMEGHALLGATÁSON RÉSZT VETT A KERÜLETI RENDŐRKAPITÁNY HELYET- TES, AKIHEZ A JELENLÉVŐK IS INTÉZHETTEK KÉRDÉSEKET. A FEJEZET TOVÁBBI RÉSZÉBEN KÉT RÉSZRE SZERETNÉM BEMUTATNI AZ ÖNKOR- MÁNYZAT TEVÉKENYSÉGÉT. AZ ELSŐ RÉSZBEN A ES CIKLUS EREDMÉNYEIT, A MÁ- SODIKBAN PEDIG A JELEN CIKLUS ESEMÉNYEIT KÍVÁNOM RÉSZLETEZNI Az előző ciklusban az önkormányzatnak szerteágazó tevékenysége volt. A hagyományosnak mondható kulturális tevékenység mellett aktív részese volt a kerület munkahely-teremtési és oktatási programjának. Az akkori évi forintos normatív támogatáson túl pályázati és önkormányzati támogatásokkal egészítették ki a 12.

13 tevékenységhez szükséges költségeket. A négy év alatt mintegy 10 millió forint értékben nyújtottak be pályázatot és ezekből körülbelül 4 millió forint összegben nyertek támogatást. Ezen felül a Szociális Minisztérium pályázatán a munkahelyteremtés megvalósítására képzési programot működtettek. Háromhavonta, 60 főnek volt lehetősége szakmai képzésekben való részvételre, amelyhez tanulmányi átlaghoz igazodó ösztöndíj is járt. Így a kivalló tanulók havi , míg a jó és közepes jegyet elérők 80. illetve 60 ezer forintos juttatásban részesültek. Sokan éltek is a lehetőséggel és a bizonyítvány megszerzése után hasznosították a megszerezett ismereteket. Az országos kisebbségi önkormányzaton keresztül a középiskolai és felsőfokú oktatásban részt vevők havi forintos ösztöndíjban részesültek. A program országosan 380milió forinttal támogatta a diákokat és hallgatókat. Az oktatás területén angol és német nyelvtanfolyamokat is szerveztek. Évente 60 főnek volt lehetősége részt venni az térítésmentes képzéseken. Az államkincstártól változó összegben kaptak anyagi forrásokat a legrászorultabban részére élelmiszercsomagok biztosítására. A kerületi önkormányzat saját forrásból további programokat támogatott. A nyári időszakban 120 fő részére biztosított lehetőséget balatoni kirándulásra. Az utazást a kisebbségi önkormányzat szervezte, és célként szerepelt, hogy lehetőleg olyan családok vegyenek részt, akik még nem ju- tottak el a Balatonra. A nyári iskolai szünetben, az önkormányzat Ruzsinai táborán, a kerületben élő nehéz anyagi helyzetben lévő családok gyermekei ingyenesen vehettek részt. A szeptemberi iskolakezdéskor az általános kedvezményeken túl forintot biztosított roma gyereket tanszervásárlására. Az ünnepek alkalmával, például Mikuláskor ajándékcsomagot biztosítottak a kisebbségi önkormányzatnak, amelyet a rászoruló gyerekek között oszthattak szét. Az egyik legfontosabb juttatás a települési önkormányzat által finanszírozott irodahasználat volt. Az iroda először a Dob utcában működött, majd az épület lebontása után a Damjanich utca 46-ban. Az iroda alapterülete hozzávetőleg150 négyzetméter volt, amely a kulturális rendezvényekhez is megfelelő helyet biztosított. Az iroda felszerelésén túl a titkárnői költségeket is az önkormányzat finanszírozta. A kisebbségi elnök juttatása volt havi 30ezer forint összeghatárig a mobiltelefon használata. 13.

14 A kerületben működött az Erzsébetvárosi Roma Zenekar, amely a közmunka program részeként foglalkoztatott zenészeket, akik a kerület rendezvényein léphettek fel. A közmunkaprogramban is kiemelt lehetőség nyílt a kerület roma lakosságának foglalkoztatására. Több száz család megélhetését segítette ez a rendszeres jövedelem, havi 78ezer forint és 12ezer forintnyi étkezési utalvány. A közmunkások nagyrészt a Kamilla Kht. alkalmazta, a kerület-fenntartási munkákra, de az önkormányzati fenntartású intézmények karbantartást, őrzését is közmunkásokkal oldották meg. A kulturális tevékenységben az erzsébetvárosi civil házzal együttműködésben kiállításokat, koncerteket szervezett a kisebbségi önkormányzat. Évente megrendezésre kerültek roma bálok és egyéb ünnepségek A 2010-es őszi önkormányzati választások nagy változásokat hoztak a kerület életében. az újonnan felállt önkormányzati testület nagyszabású átalakításokba kezdett, ami a hivatal rendszerétől, az oktatási ágazaton át a vagyonkezelő szervezetig számos területet érintett. Ezek a változások a kerületben élő romákat is nehéz helyzetbe hozták. A közmunkaprogram átalakítása, megvonta a szerény, de biztos megélhetés lehetőségét. Évi három hónapig, négy órás munka mellett a jövedelem 78ezer forintról 28ezerre esett vissza. Az önkormányzati lakásban élők 2011-ben szembesültek azzal, hogy egy önkormányzati rendeletmódosítás következtében egyik napról a másikra, bérleti díjuk nagymértékben, számos esetben 100%-al, emelkedett. Ehhez csatlakozik az a tény, hogy a szociális háló nagymértékben meglazult. A kerület a már megszokott, az állami normatíván felüli támogatásokat az önkormányzat vezetése visszavette, pont abban az időszakban, amikor az állam által biztosított juttatások mértéke is csökkent. A kisebbségi önkormányzat számára sem hozott könnyebb időszakot az elmúlt másfél év. Mind az támogatások, mind az egyéb ellátások szintjén, számos szinten visszalépés történt. Az iroda működése megszűnt. Az egyetlen megmaradt támogatás a kisebbségi elnök mobiltelefon használata, 30ezer összeghatárig. Az állami normatív támogatás évi 214ezer forintra csökkent. ezt az összeget a kerületi önkormányzat évi 500ezer forinttal egészíti ki. Az oktatási pályázatok megszűntek, az ösztöndíjpályázat összege nagymértékben lecsökkent és a pályázat kiírása is elmaradt. A kisebbségi önkormányzat 2011-ben 317ezer forintot nyert roma gyerekek táboroztatására. Ugyancsak a tavalyi évben bruttó ötszázezer forintot kaptak az államkincstártól élelmiszercsomagok adományozására. A kerületi önkormányzat ugyancsak csökkentette a Kamilla Kht. tevékenységét, így sok család újból nehéz helyzetbe került. Összesítésként elmondható, hogy mind az ország és a kerület gazdasági helyzete, mind a kerületi vezetés más irányú prioritásai negatívan befolyásolták a kerületi roma lakosság és a roma kisebbségi önkormányzat helyzetét. Bulzán András 14.

15 Svájci Hasznos tudnivalók az utolsó oldalon, oldalakon. Szolgáltatások, lehetőségek melyeket többnyire Mi biztosítunk Önöknek. Ha kérdése van ill. szívesen ajánlana olyan szolgáltatást, ami hasznos a kerületben élők számára és itt nem szerepel, írjon a szegfuonline07@gmail.com címre. A listát folyamatosan bővítjük, reméljük sokak hasznára. Térítésmentes tanácsadási szolgáltatás Tanácsadás társasházak - lakástulajdonosok, számvizsgáló bizottsági tagok és közös képviselők - részére Helye: Lakossági Piros Pont, Dob utca 65. Időpontja: Minden héten - pénteken 16 órától 17 óráig Piros Pont nyitva tartás Hétfő: óráig Kedd - csütörtök: óráig Péntek: óráig 15.

16 Kiadja: MSZP Erzsébetvárosi Szervezete - Felelős kiadó: Kispál Tibor

A gyermekétkeztetés megszervezése önkormányzati feladat. A gyermekek napközbeni ellátásáról az 1/2011. (I.24.) önkormányzati rendelet rendelkezik.

A gyermekétkeztetés megszervezése önkormányzati feladat. A gyermekek napközbeni ellátásáról az 1/2011. (I.24.) önkormányzati rendelet rendelkezik. Előterjesztő: Dr. Faragó Péter polgármester Készítette: Dr. Guláné Bacsó Krisztina Előterjesztés a gyermekek napközbeni ellátásáról szóló 1/2011. (I.24.) önkormányzati rendelet és a pénzbeli és természetbeni

Részletesebben

Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Községek Körjegyzősége

Bakonyszentkirály, Bakonyoszlop, Csesznek Községek Körjegyzősége Bakonyszentkirály Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2008. (VIII.26.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról Bakonyszentkirály Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.

Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04. Rákóczifalva Nagyközség Képviselő-testületének 19/2007.(VII. 25.) a 23/2007.(XI.28.) a 11/2008.(VI.27.) a 3/2009.(II. 13.) a 15/2009.(IX.04.) a 17/2009.(XI.27.) a 4/2010.(II. 12.) a 5/2011. (IV. 1.) a

Részletesebben

A rendelet célja. (2) A cím adományozása és a címmel járó támogatás megállapítása nyilvános pályázat útján történik.

A rendelet célja. (2) A cím adományozása és a címmel járó támogatás megállapítása nyilvános pályázat útján történik. Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 5/2013. (II.15.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Ifjú Reménysége cím alapításáról, támogatásának rendjéről Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE

TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE TÜSKEVÁR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007./VIII.28./ RENDELETE A gyermekvédelem önkormányzati rendszeréről, az önkormányzat által biztosított pénzbeli ellátásokról valamint a gyermekvédelmi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK május 19-ei képviselő-testületi ülésre

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK május 19-ei képviselő-testületi ülésre ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-020 jegyzo@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 2016.

Részletesebben

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról. I.FEJEZET Általános rendelkezések

Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról. I.FEJEZET Általános rendelkezések Dunapataj Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005.(XI.01.) rendelete a gyermekek támogatásáról Dunapataj Nagyközség Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

Január 23. péntek 16,00 óra

Január 23. péntek 16,00 óra III. Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Január 23. péntek 16,00 óra (SZB. ülés időpontja: január 19 hétfő 16.00 óra (PVB. ülés időpontja: január 20 kedd 16.00 óra Előterjesztések

Részletesebben

Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2006. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól

Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2006. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2006. (VIII. 10.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi szabályairól (Egységes szerkezetben a 3/2008. (III. 28.) és a 9/2011. (VIII. 11.),

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Hatályos:2009. március 27. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 30/2001.(IX.28.) Ök. számú rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit megillető juttatásokról és támogatásokról

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2017. május 23. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

Söjtör Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 12/2003. /VII.25./ számú rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Söjtör Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 12/2003. /VII.25./ számú rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről Söjtör Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2003. /VII.25./ számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Egységes szerkezetben a módosító 2/2004. /II.16./, 11/2004. /VI.4./, 9/2005. /IX.l./,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Alcsútdoboz Település Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 28-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya:döntés a szociális célú tűzifavásárlásához

Részletesebben

Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2004. (XI.10.) rendelete egyes gyermekvédelmi ellátásokról

Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2004. (XI.10.) rendelete egyes gyermekvédelmi ellátásokról Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének 18/2004. (XI.10.) rendelete egyes gyermekvédelmi ellátásokról Kisbajcs Község Önkormányzata Képviselő-testületének a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2009./III.30./ RENDELETE

JÁSZSZENTANDRÁS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2009./III.30./ RENDELETE JÁSZSZENTANDRÁS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 5/2009./III.30./ RENDELETE A gyermekvédelemről és a gyermekek pénzbeli és természetbeni ellátásának helyi szabályairól. ( egységes szerkezetben) Jászszentandrás

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület 2015. évi munkaterve

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület 2015. évi munkaterve 12. Napirend ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület 2015. évi munkaterve Tisztelt Képviselő-testület! Bánk Község Önkormányzata képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 1/2013.

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (III. 20.) önkormányzati rendelete. A gyermekvédelem helyi rendszeréről

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (III. 20.) önkormányzati rendelete. A gyermekvédelem helyi rendszeréről Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015. (III. 20.) önkormányzati rendelete A gyermekvédelem helyi rendszeréről Tartalomjegyzék I. FEJEZET ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2003. (09.05) számú rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról.

Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2003. (09.05) számú rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról. Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 0/003. (09.05) számú rendelete a gyermekvédelmi ellátások helyi szabályozásáról. Ludányhalászi Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a gyermekek

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. 25/2012. (III.29.) önkormányzati rendeletével módosított. 21/2010. (XI. 25.) önkormányzati rendelete

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. 25/2012. (III.29.) önkormányzati rendeletével módosított. 21/2010. (XI. 25.) önkormányzati rendelete 1 Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének 25/2012. (III.29.) önkormányzati rendeletével módosított 21/2010. (XI. 25.) önkormányzati rendelete a felsőoktatási intézményekben tanulók ösztöndíj támogatásáról

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés Előterjesztés az önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2012. évi költségvetését

Részletesebben

I. fejezet A rendelet célja, hatálya, ellátási formák 1..

I. fejezet A rendelet célja, hatálya, ellátási formák 1.. Vásárosdombó Község Képviselő-testületének 2/2008.(I.11.) számú r e n d e l e t e a gyermekvédelem helyi szabályozásáról szóló 1./2006(II.8.) számú rendelet módosításáról Vásárosdombó Község Önkormányzatának

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések Jakabszállás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2003. /IX.9/ a gyermekvédelem helyi rendszeréről Jakabszállás Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

M E G H Í V Ó. Tisztelettel meghívom Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének május 30 án 9.00 órakor

M E G H Í V Ó. Tisztelettel meghívom Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének május 30 án 9.00 órakor Belváros-Lipótváros Budapest Főváros V. kerület Önkormányzat Polgármester T-158/2007. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Belváros-Lipótváros Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. május 30 án 9.00

Részletesebben

9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról

9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 9. napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról 9. Napirend BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a

Részletesebben

E L ŐT E R J E S Z T É S

E L ŐT E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 56/2018. (V.31.) számú előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 31-i rendes ülésére Tárgy: Tájékoztató a Polgármesteri

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. szeptember 14. -i nyilvános ülésére. Molnár Szabolcs főtanácsos. Dr. Gelencsér Ottó

ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület 2015. szeptember 14. -i nyilvános ülésére. Molnár Szabolcs főtanácsos. Dr. Gelencsér Ottó 6.NAPIREND Ügyiratszám: 1/150-33//2015. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. szeptember 14. -i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Uzsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének a települési

Részletesebben

tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL

tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 1 A HAZUGSÁG ÁRA TÉNYEK ÉS ÉRVEK A GYURCSÁNY-CSOMAGRÓL tenyekeservek.qxd 2006.11.20. 15:20 Page 2 MEGSZORÍTÁSOK Gyurcsány Ferenc nyilatkozata a választások előtt:

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület 2014. évi munkaterve

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület 2014. évi munkaterve 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület 2014. évi munkaterve Tisztelt Képviselő-testület! Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének a Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 1/2013. (I.31.)

Részletesebben

Mindezek alapján az Oktatási, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottság szükségesnek tarja a rendelet módosítását. (1. sz. melléklet).

Mindezek alapján az Oktatási, Ifjúság- és Gyermekvédelmi Bizottság szükségesnek tarja a rendelet módosítását. (1. sz. melléklet). . t ÁO^Solk BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT OKTATÁSI, IFJÚSÁG- ÉS GYERMEKVÉDELMI BIZOTTSÁG ELNÖKE Készült a 2014. június 18. napján tartandó képviselő-testületi Készítette: Majomé Szabó Etelka

Részletesebben

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzata Képviselő Testületének 5/2007. /VI. 28./ Rendelete A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról Kömlő Község Önkormányzatának Képviselő Testülete, a gyermekek védelméről

Részletesebben

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. /III. 31./ sz. ÖKT. rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről.

Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. /III. 31./ sz. ÖKT. rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. Kardoskút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. /III. 31./ sz. ÖKT. rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről. (Egységes szerkezetben a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 4/2006.

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület évi munkaterve

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület évi munkaterve 7. Napirend 7. Napirend ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület e Tisztelt Képviselő-testület! Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének a szervezeti és működési szabályzatról szóló 10/2007. (XI.23.)

Részletesebben

Városi sport / Nosztalgiautazás / Kocsis Máté és a szegénykriminalizálás A lakásbérleti rendeletről / Megszünt a Lakásfenntartási támogatás

Városi sport / Nosztalgiautazás / Kocsis Máté és a szegénykriminalizálás A lakásbérleti rendeletről / Megszünt a Lakásfenntartási támogatás II. évfolyam, III. szám. Kiadja az MSZP Erzsébetvárosi szervezete. Városi sport / Nosztalgiautazás / Kocsis Máté és a szegénykriminalizálás A lakásbérleti rendeletről / Megszünt a Lakásfenntartási támogatás

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület évi munkaterve

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület évi munkaterve 7. Napirend 7. Napirend ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület e Tisztelt Képviselő-testület! Tolmács Község Önkormányzat képviselő-testületének a szervezeti és működési szabályzatról szóló 7/2007. (XI.27.)

Részletesebben

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2013.(XII.15.)önkormányzati rendelete

Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének. 6/2013.(XII.15.)önkormányzati rendelete Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(XII.15.)önkormányzati rendelete a természetbeni ellátásban nyújtott szociális célú tűzifa juttatásról Kapolcs község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe

Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet. a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe Zákány Község Önkormányzat 11/2003(IX.12.) rendelet a gyermekvédelem helyi szabályozásáról egységes szerkezetbe Zákány Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról

Részletesebben

ALPOLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET. a szociális ellátások rendszeréről szóló 25/2003.(X.21.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt. rendelet módosítására

ALPOLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET. a szociális ellátások rendszeréről szóló 25/2003.(X.21.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt. rendelet módosítására BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET a szociális ellátások rendszeréről szóló 25/2003.(X.21.) Budapest-Csepel Önkormányzata Kt. rendelet módosítására Készítette: dr.

Részletesebben

SÁVOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 5/1998./IV.30./ számú R E N D E L E T E. A gyermekvédelem helyi rendszeréről

SÁVOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK. 5/1998./IV.30./ számú R E N D E L E T E. A gyermekvédelem helyi rendszeréről Sávoly Község Önkormányzatának Képviselő- testülete Hatályos: 2015. szeptember 1-től SÁVOLY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 5/1998./IV.30./ számú R E N D E L E T E A gyermekvédelem helyi rendszeréről Sávoly Község

Részletesebben

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata Képviselő-testületének /2011. (...) önkormányzati rendelete a szociális rászorultságtól függő pénzbeli és természetben nyújtott szociális ellátásokról

Részletesebben

Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. (II.16.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben)

Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. (II.16.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben) Vaszar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2006. (II.16.) rendelete a gyermekvédelem helyi szabályozásáról (egységes szerkezetben) Vaszar Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a gyermekek

Részletesebben

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben)

(az időközbeni módosításokkal egységes szerkezetben) Gárdony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 39/2004. (IX. 29.) számú rendelete a személyes gondoskodást nyújtó ellátásokról, azok igénybevételéről, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12,13,14,15,

Részletesebben

14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról

14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról 1 GALAMBOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 14/2008. (XII.03.) számú rendelete a helyi kitüntetések alapításáról és adományozásáról Galambok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyar Köztársaság

Részletesebben

POLGÁRMESTER. BESZÁMOLÓ az Önkormányzat által alapított alapítványok tevékenységéről

POLGÁRMESTER. BESZÁMOLÓ az Önkormányzat által alapított alapítványok tevékenységéről BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER BESZÁMOLÓ az Önkormányzat által alapított alapítványok tevékenységéről Készítette: dr. Süli Eszter jogi ügyintéző S. Szabó Ferenc Előterjesztő: Tóth

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület évi munkaterve

ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület évi munkaterve 3. Napirend 3. Napirend ELŐ TERJESZTÉS a képviselő-testület e Tisztelt Képviselő-testület! Bánk Község Önkormányzat képviselő-testületének a szervezeti és működési szabályzatról szóló 10/2007. (XI.23.)

Részletesebben

I. Fejezet. Bevezető rendelkezések

I. Fejezet. Bevezető rendelkezések Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (XI. 14.) önkormányzati rendelete, a 2/2017.(I.27.), a 2/2018. (I.26.), valamint az 1/2019. (II.1.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe

Részletesebben

Sajtómegjelenések Mentorprogram. Tartalomjegyzék

Sajtómegjelenések Mentorprogram. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék FEBRUÁR 26... 2 FÜGGETLEN HÍRÜGYNÖKSÉG... 2... 2 SZEGED SZERVER... 2... 2 OKTATÁSI ÉS KULTURÁLIS MINISZTÉRIUM... 3... 3 HÍREXTRA... 3 Sikeres a deszegregációs program... 3 WEBRÁDIO.HU...

Részletesebben

Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról

Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról Zsámbok Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/1998. (I.27.) sz. rendelete a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatás helyi szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990évi LXV.tv.16..(1)

Részletesebben

Budakalász Város Polgármestere

Budakalász Város Polgármestere Budakalász Város Polgármestere 10/2012(I.26.) sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő- testület 2012. január 26 -i rendes ülésére Tárgy: Beszámoló a polgármesterre átruházott igazgatási

Részletesebben

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012.(IX.5.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi

Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012.(IX.5.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi Homokbödöge Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2012.(IX.5.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat által biztosított gyermekvédelmi ellátások szabályozásáról 2 Homokbödöge Község Önkormányzat

Részletesebben

A Fidesz társadalompolitikájának csődje. Sajtótájékoztató 2012. 02.07.

A Fidesz társadalompolitikájának csődje. Sajtótájékoztató 2012. 02.07. A Fidesz társadalompolitikájának csődje Sajtótájékoztató 2012. 02.07. Soha ennyi szegény ember nem volt Magyarországon, mint most! Közel 4 millió ember él a létminimum alatt! Legalább 50 ezer gyermek éhezik!

Részletesebben

ISKOLAKEZDÉS 2005/2006-OS TANÉV

ISKOLAKEZDÉS 2005/2006-OS TANÉV Sajtóiroda ISKOLAKEZDÉS 2005/2006-OS TANÉV Szeptember 1-jén az általános és középfokú oktatási intézményekben 1.416.337 tanuló kezdi el az új tanévet. Köztük várhatóan 102.861 első osztályos kisdiák és

Részletesebben

Záró rendelkezések. Dr. Rónaszéki László jegyző

Záró rendelkezések. Dr. Rónaszéki László jegyző Belváros-Lipótváros, Budapest Főváros V. ker. Önkormányzatának 36/2007. (X. 19.) sz. rendelete az egyházak, a társadalmi és civil szervezetek, valamint alapítványok támogatására elkülönített előirányzat

Részletesebben

2011. évi MUNKATERVE

2011. évi MUNKATERVE T E R V E Z E T Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. évi MUNKATERVE A Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek: 1.) Január 21. péntek 1) Előterjesztés Rétság város gazdasági

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 9-ei rendes, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-051, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 8/2014. (IX.30.) számú rendelete /egységes szerkezetben/

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 8/2014. (IX.30.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 8/2014. (IX.30.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól szóló Füredi János sk. polgármester dr. Fazekas

Részletesebben

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012.(III.29.) önkormányzati rendelete

Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012.(III.29.) önkormányzati rendelete Kadarkút Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2012.(III.29.) önkormányzati rendelete Hatályos: 2015. április 1. Egységesítve: 2015. március 1. az önkormányzat fenntartásában lévő nevelési-oktatási

Részletesebben

BŐCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2017. (I.16.) önkormányzati rendelete A SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA TÁMOGATÁSI ELLÁTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL

BŐCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2017. (I.16.) önkormányzati rendelete A SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA TÁMOGATÁSI ELLÁTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL BŐCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 1/2017. (I.16.) önkormányzati rendelete A SZOCIÁLIS CÉLÚ TŰZIFA TÁMOGATÁSI ELLÁTÁS HELYI SZABÁLYAIRÓL Bőcs Község Önkormányzata Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Kápolnásnyék Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10 /2014. (XI. 11.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás igénylésének helyi szabályairól Kápolnásnyék Község Önkormányzatának

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 10-i rendkívüli nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 10-i rendkívüli nyílt üléséről 1 Kisszállás Község Önkormányzata JEGYZŐKÖNYV Kisszállás Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. december 10-i rendkívüli nyílt üléséről 19/2015.(XII.11.) ÖK R A szociális juttatások rendszeréről

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére Vép Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS Vép Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. február 16-án tartandó képviselő-testületi ülésére tárgy: A képviselő-testület 2015. évi munkaterve előterjesztő:

Részletesebben

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 13/2015. (XI. 2,) önkormányzati rendelete

Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 13/2015. (XI. 2,) önkormányzati rendelete Bakonyszentlászló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2015. (XI. 2,) önkormányzati rendelete a szociális célú tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól A rendeletet Bakonyszentlászló Község Önkormányzat

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet 1. Napirend gyermekvédelmi rendelet - előterjesztés 1. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a gyermekvédelem helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet Tisztelt képviselő-testület!

Részletesebben

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v

SZAKONYFALU. Község Önkormányzata Képviselő-testületének. nyílt üléséről készült. j e g y z ő k ö n y v SZAKONYFALU Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 17-én megtartott nyílt üléséről készült j e g y z ő k ö n y v J e g y z ő k ö n y v Készült: Szakonyfalu Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa kiosztásának szabályairól

Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa kiosztásának szabályairól Nagyszentjános Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (XI. 29.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa kiosztásának szabályairól Nagyszentjános Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete

JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 3/2015. (II. 18.) rendelete JÁNOSSOMORJA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II. 18.) rendelete a szociális igazgatásáról és a szociális ellátások helyi szabályairól Jánossomorja Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (VIII. 11.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletek módosításáról

Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (VIII. 11.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletek módosításáról Inárcs Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2011. (VIII. 11.) önkormányzati rendelete egyes önkormányzati rendeletek módosításáról Inárcs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Szám: /2010. J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült Nagyvázsony Község Önkormányzata képviselő-testületének 2010. augusztus 19-én 8,00 órakor megtartott rendkívüli nyilvános testületi üléséről. Az ülés helyszíne:

Részletesebben

A Magyar Államkincstár tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a szociális célú keménylombos tűzifa vásárlásához benyújtott pályázatunkat befogadták.

A Magyar Államkincstár tájékoztatta az Önkormányzatot, hogy a szociális célú keménylombos tűzifa vásárlásához benyújtott pályázatunkat befogadták. Tisztelt Képviselő-testület! A Belügyminiszter pályázatot írt ki a helyi önkormányzatok részére szociális célú tüzelőanyag vásárlásához pályázatot írt ki. Kőröshegy Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8/2001. (XII.15.) sz. Kt. rendelete a 11/2003. (XII.11.) számú Kt. rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők

Részletesebben

Dombrád Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10./2001./XI. 27./Kt. számú R E N D E L E T E

Dombrád Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10./2001./XI. 27./Kt. számú R E N D E L E T E Dombrád Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10./2001./XI. 27./Kt. számú R E N D E L E T E A polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-26/2015. Tárgy: Az egyes pénzbeli és természetbeni ellátásokról szóló

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének február 26-án megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Tahitótfalu Község Önkormányzata Képviselő-testülete Szám: 4/2015 Határozatok száma: 47-48/2015.(02.26.) Rendeletek száma: 3/2015. (II.26.) JEGYZŐKÖNYV Tahitótfalu Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól 1 Kéthely Község Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2016. (XI.25.) önkormányzati rendelete a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól Kéthely Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

(Egységes szerkezetben, a legutóbbi módosítások dőlt betűvel jelölve)

(Egységes szerkezetben, a legutóbbi módosítások dőlt betűvel jelölve) Kerecseny község Önkormányzata Képviselőtestületének az 1/2015. (II.25.), 6/2014. (IX.17.), a 16/2013. (XII.31.), és a 15/2013. (X.3.) önkormányzati rendeletekkel módosított 10/2009.(XI.30.) sz. rendelete

Részletesebben

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Tel/Fax: 59/ , ELŐTERJESZTÉS

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Tel/Fax: 59/ ,  ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 23/2001.(X.25.) Önkorm. rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! A közszolgálati

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület január 19-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2017. január 19-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Képviselő-testület 2017. évi munkatervére Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő: dr. Váliné Antal Mária

Részletesebben

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól

Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2014. (X.7.) számú önkormányzati rendelet a szociális tüzelőanyag támogatás helyi szabályairól Úrkút Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az

Részletesebben

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2004.(XII. 25.) rendelete

Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2004.(XII. 25.) rendelete Hidegség Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2004.(XII. 25.) rendelete a gyermekvédelmi ellátásokról Hidegség Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. január 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. január 26-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 26/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. január 26-i ülésére Tárgy: Módosító indítvány a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

A SZJA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Mi változik 2019-ban? Készítette: Szűcs Krisztina

A SZJA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Mi változik 2019-ban? Készítette: Szűcs Krisztina A SZJA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Mi változik 2019-ban? Készítette: Szűcs Krisztina Adómentes juttatások 2019- ben MEGSZŰNIK az adómentes juttatások közül: - munkáltatói lakáscélú támogatás, - mobilitási célú

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL

BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL 1 BESZÁMOLÓ A GYERMEKVÉDELMI ÉS GYERMEKJÓLÉTI FELADATOK ELLÁTÁSÁRÓL I. A TELEPÜLÉS DEMOGRÁFIAI MUTATÓI: Jánossomorján 2015. december 31-én 6182 fő élt, míg 2016. december 31-én 6124 fő. Az említett adatok

Részletesebben

10. Napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról

10. Napirend Beszámoló a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatokról 1 0. N a p i r e n d BESZÁMOLÓ az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról A gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény (továbbiakban: Gyvt.)

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2012. február 17-i nyilvános ülésére

ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület 2012. február 17-i nyilvános ülésére 5. NAPIREND Ügyiratszám: 4/579/2012. ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. február 17-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: A szociális és gyermekvédelmi igazgatásról

Részletesebben

Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek

Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Képviselő-testületi ülések időpontja és a javasolt napirendek Január 27. péntek 16,00 óra (SZB. ülés időpontja: január 24. kedd 15.00 óra (PVB. ülés időpontja: január 24. kedd 16.00 óra Előterjesztések

Részletesebben

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév.

Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév. 2 Zalaegerszegi Ady Endre Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola Zalaegerszeg, Kisfaludy u.2. 2014/2015. tanév programjai 2014. SZEPTEMBER HAVI PROGRAM 1. HÉTFŐ Első tanítási nap 2. KEDD

Részletesebben

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása

A szociális ellátások helyi szabályozásáról szóló 4/2015. (II.18.) rendelet módosítása Az előterjesztés száma: 128/2015. A rendelet tervezet elfogadásához minősített többség szükséges! Decs Nagyközség Képviselő-testületének 2015. június 24-én, 18-órakor megtartandó ülésére A szociális ellátások

Részletesebben

6 2011. október HUNYADI JÁNOS ÁLTALÁNOS Egyéni Atlétika Verseny - Szarvas, 2011. 09. 27. A III-IV. korcsoportnak (5-8.osztály) megrendezett atlétika versenyen, minden tanuló, abban a versenyszámban indulhatott,

Részletesebben

T/4448. számú törvényjavaslat

T/4448. számú törvényjavaslat MAGYARORSZÁG KORMÁNYA T/4448. számú törvényjavaslat a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvénynek az ingyenes bölcsődei és óvodai gyermekétkeztetés kiterjesztése érdekében

Részletesebben

A Rendelet 4. (2) bekezdésben szereplő rendkívüli támogatás szövegrész helyébe a támogatások szövegrész kerül.

A Rendelet 4. (2) bekezdésben szereplő rendkívüli támogatás szövegrész helyébe a támogatások szövegrész kerül. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Képviselő-testületének /2017. (.) önkormányzati rendelete a pénzbeli és természetbeni ellátásokról és támogatásokról szóló 8/2015. (II.24.) önkormányzati

Részletesebben

Ónod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól

Ónod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete. a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ónod Község Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete a szociális tűzifa támogatás helyi szabályairól Ónod Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatok

Részletesebben

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete

Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 25/2004. (VII.01.) Önk. számú rendelete a pénzbeli és természetbeni szociális és gyermekvédelmi ellátásokról szóló 25/2003. (V.19.) Önk. számú rendeletének

Részletesebben

XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT

XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT \^ BUDAPEST FŐVÁROS Bl DWESf rövaros g ^ XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTER Tisztelt Képviselő-testület! A polgármesteri beszámoló keretében a legutóbbi rendes képviselőtestületi ülés óta történt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 12-i rendes nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 12-i rendes nyílt ülésére Iktatószám: 02/88-10/2018. Tárgy: szociális tűzifa rendelet Melléklet: rendelet-tervezet ELŐTERJESZTÉS Aszófő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 12-i rendes nyílt ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2014. OKTÓBER 6.

RENDKÍVÜLI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS FÖLDES, 2014. OKTÓBER 6. FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5. /Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: /2014. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez az önkormányzat szociális

Részletesebben

a Képviselő-testület 2013. október 29-i ülésére

a Képviselő-testület 2013. október 29-i ülésére ÖCS KÖZS ÉG ÖNK ORM ÁNY ZA TA P O L G Á R M E S T E R 8292 Öcs, Béke utca 35. (88) 263-001 fax:(88) 263-001 Ügyszám: 11/2-12/2013. Készítette: Farkasné Barka Andrea Tárgy: Szociális célú tűzifa juttatásáról

Részletesebben

2009. évi munkaterv.

2009. évi munkaterv. 2009. évi munkaterv. Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület a 2008. évi munkaterve alapján napirendre tűzte a 2009. évi munkaterv elfogadását. A Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 28-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének április 28-i ülésére Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. április 28-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat által fenntartott nevelési-oktatási intézményekben alkalmazandó térítési

Részletesebben

A polgármesteri beszámoló keretében a legutóbbi rendes képviselőtestületi ülés óta történt fontosabb eseményekről számolok be.

A polgármesteri beszámoló keretében a legutóbbi rendes képviselőtestületi ülés óta történt fontosabb eseményekről számolok be. w m m ' BUDAPEST FŐVÁROS 2 I XVI. # V> KERÜLETI A? 1 *>V ÓNEORMANKK».r > BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTER Tisztelt Képviselő-testület! A polgármesteri beszámoló keretében a legutóbbi

Részletesebben

Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2017 (VIII.31.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2017 (VIII.31.) önkormányzati rendelete. a gyermekvédelem helyi rendszeréről Kartal Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2017 (VIII.31.) önkormányzati rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Kartal Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekek védelméről

Részletesebben