Termékismertető. SIP-csatoló. 115 híváscélra FBI híváscélra FBI

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Termékismertető. SIP-csatoló. 115 híváscélra FBI6100-0400 10 híváscélra FBI6101-0400"

Átírás

1 Termékismertető SIP-csatoló 115 híváscélra FBI híváscélra FBI

2 2 12/2011 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Szállítási terjedelem... 2 Figyelem... 2 Biztonsági előírások... 3 Csatlakozó-, kijelző- és kezelőelemek... 3 Készülékáttekintés... 5 Műszaki adatok... 5 Rendeltetésszerű használat... 6 Rövid leírás... 6 A vezetékek csatlakoztatása... 6 Általános előírások... 6 Csatlakozó vezetékek a TCS-berendezéshez... 6 Csatlakoztatás a hálózathoz... 6 Kapcsolási példa: AKTÍV üzemmódban... 7 Kapcsolási példa: PASSZÍV üzemmódban... 7 Üzembe helyezés... 8 Figyelmeztetés... 8 Hibafelismerés és -kijelzés... 9 Kereső indítás: Összeköttetés-felvétel a PC SIP csatolóval... 9 Az Ethernet-összeköttetést előkészítjük... 9 IP-cím beadása / megváltoztatása Jelszó megváltoztatása SIP-beállítás beadása / megváltoztatása Telefonkönyv konfigurálása A kapcsolási idő beállítása az ajtónyitó- és világításrelé számára A TCS-kültéri állomás programozása Kezelés Ajtóhívás a kültéri állomásról Hívás egy telefonról a kültéri állomásra Gyári beállítás betöltése Szerviz x FBI610x x Termékismertető Szállítási terjedelem Figyelem Ez a termékismertető leírja az összes lépést, avel a FBI610x készüléket egy TCSkültéri állomással és egy SIP-szerverrel össze lehessen kapcsolni.

3 12/ Részletesebb információkat az FBI610x-felhasználói kézikönyvéből lehet kapni. Ezt le tudja tölteni a honlapjának letöltési tartományáról költségmentesen. Biztonsági előírások A készüléket csak elektromos végzettségű szakember szerelheti, építheti be és helyezheti üzembe A 230 V váltakozó feszültségű berendezéseken történő munkavégzésnél a DIN VDE 0100-SG szabvány biztonsági előírásait vegyük figyelembe. A TCS:BUS-berendezések szerelésénél a távbeszélő készülékekre vonatkozó általános biztonsági előírásokat kell a VDE 0800 szabvány szerint figyelembe venni: az erősáramú és gyengeáramú vezetékeket elválasztva kell vezetni, közös kábelvezetés esetén n. 10 cm távolságot kell tartani a vezetékek között, a közösen használt kábelcsatornákban az erősáramú és gyengeáramú vezetékek között alkalmazzunk elválasztó bordákat, a kereskedelemben kapható távbeszélő vezetékeket alkalmazzuk, pl.: J-Y (St) Y 0,8 mm 2 -es keresztmetszettel, a meglévő vezetékeket (modernizálás esetén) ettől eltérő keresztmetszettel a hurokellenállás figyelembe vételével alkalmazhatjuk. Megfelelő villámvédel intézkedéseken keresztül gondoskodjunk arról, hogy a TCS :BUS a és b jelű erein a 32 V= egyenfeszültséget semkor ne lépjük túl. Csatlakozó-, kijelző- és kezelőelemek Kapocs Megnevezés Funkció Csatlakozás a táp- Csak AKTÍV üzemmódban: 8-12 V ~ (a feszültségre NWV típ. csengőtranszformátorról) a*/b*/p* A TCS:BUS csatlakoztatása AKTÍV Csak AKTÍV üzemmódban A SIP-csatoló előállítja a tápfeszültséget a buszvezetékvonal részére. Ebben az üzemmódban a legkisebb energiaráfordítással lehet a hálózattal összekapcsolódni. Egy audio-kültéri állomást (a bővítésekkel együtt) és 3 audio-beltéri állomást lehet ezzel üzemeltetni. A kapcsolódó készülékek kiválasztása az FBI610x készülék maximális nyugaláram-leadásának betartásával hajtható végre. A sorkapcsok rövidzárbiztosak.

4 4 12/ a/b/p A TCS:BUS csatlakozás PASSZÍV RUN PROG ERR Ajtónyitórelé (fesz.mentes relékontaktus - zárókontaktus) Belső világításkapcsolórelé (fesz.mentes relékontaktus - zárókontaktus) RJ45-hüvely RUN/PROG-Taster RUN/PROG kijelzés (LED sárga) Hibakijelzés TCS:BUS -on (LED piros) Üzemfeszültségkijelzés (LED zöld) Beszédkapcsolat állapotkijelzése (LED narancsszínű) SIP hibakijelzés aaa (LED piros) Állapotkijelzés (LED zöld) Állapotkijelzés (LED narancsszínű) Csak PASSZÍV üzemmódban A tápfeszültséget a TCS:BUS számára egy kiegészítő táp- és vezérlőkészülék állítja elő. Ezt az üzemmódot választjuk, ha a SIP-csatolót pl. egy videoberendezésbe, vagy több kültéri állomást tartalmazó berendezésbe integráljuk, ill. a táplálandó SIP-csatoló kimeneti teljesítményét túllépjük. A sorkapcsok rövidzárbiztosak Ajtónyitófeszültség az áthidalón keresztül a kapcson 12 V, 50/60 Hz / 2 A (az ajtónyitó számára nem lehet kisebb, nt 6 Ohm) Az ajtónyitási idő beállítható: 0 mp-től 99 mp-ig A funkció a webinterface-en keresztül állítható A világításkapcsoló automaták vezérléséhez csatlakoztathatók: Világításkapcsoló automatika (max. megengedett kontaktus terhelhetőség 24 V = / 1 A) FNA1000 lépcsőház világítási időkapcsoló (vagy TZ1-SG) (8-24 V~ fesz.-el) Relé Világításkapcsolási idő beállítható: 0 mp - 99 mp A funkció a webinterface-en keresztül állítható Kapcsolódás a hálózathoz (PC/Laptop) Csak AKTÍV üzemmódban: átkapcsolás a berendezés üzemmódjára: Üzemmód Programozási mód A berendezés üzemmódjának kijelzése: Világít: Üzemmód Villog: Programozási mód Villog: Hiba a TCS:BUS-hoz kapcsolódásban (lásd a Fehler Textmarke nicht definiert.. oldalt) Villogás ki: hiba a hálózati kapcsolatban (Fehler Textmarke nicht definiert.. oldal) Világítás: Üzemfeszültség fennáll FBI610x beszédkapcsolatának kijelzése vagy kapcsolatfelépülés külső résztvevővel Világít: Indítófolyamatnál (ca. 40 mp hosszan) vagy nincs kapcsolat a SIP-szerverhez (lásd a Fehler Textmarke nicht definiert.. oldalt) Villog: ha az adatokat a LAN-on keresztül küldték vagy fogadták Világít: az FBI610x összeköttetése a hálózattal fennáll Zölden világít egyidejűleg az állapotkijelzéssel: nincs kapcsolat a hálózathoz

5 12/ Készülékáttekintés Tápfeszültség csatlakoztatása Hibakijelzés a TCS:BUS-on (LED piros) Állapotkijelzés (LED zöld) Csatlakozás az RJ45-re Állapotkijelzés (LED sárga) RUN/PROG kijelzése RUN/PROGnyomógomb Üze feszültség kijelzés (LED zöld) SIP hibakijelzés (LED piros) Beszédkapcsolat állapotának kijelzése (LED narancsszínű) Műszaki adatok Burkolat: 6 TE sorba építhető ház kalapsínhez a DIN EN TH35 szabvány szerint Súly: 215 g Megengedett környezeti hőm.: 0 C C Védettség: IP 20 Üzemmód AKTÍV: Tápfeszültség: Kimeneti feszültség üresjáratban: Kimeneti feszültség beszédnél: Kimeneti áram: Maximális kimeneti áram: Üzemmód PASSZÍV: Tápfeszültség: 8-12 V~ (NWV típ. csengőtranszformátorról) U(a/b) = 24 V ± 1 V, U(b/P) = 26V ± 1V U(a/b) = 22 V ± 1 V I(a) =40 ma, I(Pmax) = 180 ma +26 V ± 8 % (táp- és vezérlőkészülék)

6 6 12/2011 Bemeneti áram: Maximális bemeneti áram: I(a) = 0,05 ma, I(P) = 27 ma I(Pmax) = 45 ma Rendeltetésszerű használat Az FBI610x egy felhasználói interfész a TCS-kültéri állomás csatlakoztatására egy VoIP-hálózathoz végkészülékként (kliens) a Session Initiation Protocol (SIP) segítségével (különböző buszrendszerek vagy hálózatok közötti adatforgalmat biztosító készülék). A SIP-csatolót két alapvető üzemmódban tudja a TCS:BUS alkalmazni: AKTÍV vagy PASSZÍV üzemmódban. Rövid leírás Biztosítja a 24 V= tápfeszültség-ellátást (a TCS:BUS számára, csak AKTÍV üzemmódban) A berendezés-mód átkapcsolását az üzemmód és a programmód között, a kijelzés LED-el (csak az AKTÍV üzemmódban) lehetséges A PASSZÍV vagy AKTÍV üzemmód automatikus felismerése Feszültségmentes relékontaktus (zárókontaktus) a világításkapcsoló automatika/ajtónyitó vezérléséhez Egyszerűbb beszélgetéscsatorna: A beszélgetések a kültéri és beltéri állomásról több, nt egy híváscélként egyidejűleg nem lehetségesek. Optikai kijelzés a beszédkapcsolat és az üze feszültség számára Hibafelismerés és -kijelzés a TCS:BUS és a hálózati hibák számára Általános előírások A vezetékek csatlakoztatása Használjon egy kisméretű csavarhúzót a vezetékek csatlakoztatásához, hogy a készülék ne sérüljön. Csatlakozó vezetékek a TCS-berendezéshez Megengedett keresztmetszet (átmérő) A vezetékek max. száma sorkapcsonként 0,08 0,82 mm 2 (Ø 0,32 1,0 mm) egyenként 2 x Ø 0,8 mm vagy 3 x Ø 0,6 mm Csatlakoztatás a hálózathoz Csatlakoztassa a készüléket a megfelelő kapcsolási példa szerint.

7 12/ Létesítsen a kereskedelemben kapható telefonkábellel (nincs benne a szállítási terjedelemben) kapcsolatot az FBI610x-ben lévő RJ45-interfész és a hálózati csatlakozás között az Ön PC-jén/laptopján keresztül. Kapcsolási példa: AKTÍV üzemmódban Kapcsolási példa: PASSZÍV üzemmódban

8 8 12/2011 Üzembe helyezés Szerelje fel a berendezés készülékeit kompletten. Ellenőrizze az a-, b- és P-ereket egymáshoz képest rövidzárlat ellen. Kapcsolja be a hálózati feszültséget. A tápfeszültség bekapcsolása után az FBI610x készülék automatikusan elindul. Figyelmeztetés A SIP-csatoló feszültségkimaradás után automatikusan újraindul, akkor is, ha kikapcsolt állapotban találta a feszültségvisszatérés. A tápellátás kikapcsolása a programozási művelet vagy szoftverfeltöltés során adatvesztéshez vagy a készülék meghibásodásához vezethet.

9 12/ Hibafelismerés és -kijelzés Hiba a TCS:BUS-on Csak PASSZÍV üzemmódban: a-ér nincs csatlakoztatva / nincs betáplálva, a-b rövidzár vagy a- és P-ér felcserélve / rövidrezárva Csak AKTÍV üzemmódban: a-b vagy a-p között rövidzárlat van. Hálózati hiba A hálózati összeköttetés meghibásodott vagy nincs összeköttetés a SIP-szerverrel ERR Hibakijelzés sárgán villog (1:7, 1 Hz) ERR Hibakijelzés, sárga villogás leáll (7:1, 1 Hz) a-eret csatlakoztassuk / áramellátást ellenőrizzük, a- és P-ereket cseréljük fel vagy a rövidzárat hárítsuk el, a készülék újra nyugal módba kerül. Hálózatot ellenőrizni, adatátvitelt megvizsgálni, login-adatokat a SIP-szerver számára ellenőrizni, a készülék újra nyugal módba kerül. Hálózatot ellenőrizni, adatátvitelt Hálózati hiba megvizsgálni, SIP-szervert A hálózati összeköttetés meghibásodott vagy ellenőrizni, nincs összeköttetés a SIP-szerverrel 4 SIP hibakijelzés pirosan a készülék újra nyugal módba világít * kerül. * Ha az indítási művelet során nincs hiba, a kijelző világít és kialszik ca. 40 mp múlva, ha nem talált közben hibát. Kereső indítás: Összeköttetés-felvétel a PC SIP csatolóval Az Ethernet-összeköttetést előkészítjük A PC-nek/laptopnak hálózati csatlakozással kell rendelkeznie és ennek ugyanazon az alhálózaton kell lennie, nt ahol a SIP csatoló található. Ha az Ön hálózata és a szervere a címen (C-hálózat) működik, közvetlenül erre csatlakozhat (ameddig egy másik készülék a SIP csatoló IP-címét nem használja). Más esetben, hogy a SIP-csatolóval kapcsolatot tudjon létesíteni, az alkalmazott PCt/laptopot átmenetileg az FBI610x címtartományában egy IP-címre kell beállítani. Az Ön hálózati összeköttetésének beállításához/illesztéséhez kérjük használja halózat-telepítő segédet vagy az üze rendszerének segítségét (jelszó: hálózatot beállítani). Ha ennél többet kell a szállítási terjedelemben található FBI610x-nek a hálózatban installálni, a készülékeket egymás után üzembe kell helyezni és egy szabad IP-címet adni nekik. A hálózati kapcsolat illesztéséhez esetleg Önnek adnisztrátor joggal kell rendelkezni. A kiszállítási állapotban a FBI610x készülékek előre vannak programozva: IP-cím: , hálózati illesztés: , jelszó: 1234 Nyisson meg egy internetkeresőt. Adja meg a címsorban a SIPcsatoló IP-címét: A startoldal elindul. Válassza ki a VoIP beállításokat. Adja meg a jelszót (előre beállítva: 1234) és kattinston rá a bejelentkezésre.

10 10 12/2011 IP-cím beadása / megváltoztatása A kézzel konfigurált IPcímet már kiválasztotta. Írjon be egy szabad IPcímet, amely a kívánt hálózat címtartományában van. Írja be a hozzá tartozó alhálózat illesztési számát. Írja be adott esetben az Ön DNS szerverének IP-címét. Nyugtázza azt a tárolásgombbal. Az IP-címet egy DHCP (Dynac Host Configuration Protocol) szerveren keresztül automatikusan is meg lehet kapni. Ha az IP-címet kézzel megváltoztattuk, a web-kereső bizonyos körülmények között az oldalt a visszajelzéssel nem tudja többé kijelezni. Ha ez az eset fordul elő, adjon be kézzel egy új IP t a keresőben, hogy megint az indítóoldalra jusson. Változtassa meg újra adott esetben PC-jének/laptopjának a címtartományát. Jelszó megváltoztatása Jelentkezzen be a VoIP beállítások alatt. Válassza ki a navigálási oszlopban a rendszert. Adja meg az adnisztrátor jelszó mezőben az Ön új jelszavát. El is távolíthatja a jelszót, ha semlyen biztonsági igény nem merül fel. Gondoljon ndig arra, hogy jelszóvédelem nélkül bárki műveleteket végezhet a készülékben Kattintson a tárolásra.

11 12/ SIP-beállítás beadása / megváltoztatása Jelentkezzen be a VoIP beállítások alatt. Válassza ki a navigálási oszlopban a SIPbeállítások-at. Adja meg itt az Ön SIPszerveréhez/telefonkészülékéhez szükséges adatokat, melyeket Ön az FBI610x bejelentkezéshez kiadott. Kattintson rá a tárolásra. Megjegyzések a felhasználói névhez: Ez a mező csak tájákoztatásra szolgál és nincs különleges funkciója. Itt lehet pl. a a kültéri állomás szereléshelyét beírni. Telefonkönyv konfigurálása Jelentkezzen be a telefonkönyv alatt. Adja meg a kívánt híváscélt a csatlakoztatott kültéri állomása számára (lásd alul a táblázatot). Kattintson rá a tárolásra. Oszlop Név Szám Sorozatszám Beérkező hívás Elmenő hívás Csoport-ID Funkció Ez a szöveg a szerelő informálására szolgál, ill. a hívószám és sorozatszám jobb kiosztására a tulajdonos vagy lakás számára. Ennek a szövegnek a kijelzése más helyen nem történik meg. A kiválasztandó SIP-telefonszám megadása speciális karakterek nélkül. TCS:BUS-sorozatszám, amelyet a kültéri állomáson kell beprogramozni. A sorozatszám maximum 6 számjegyes lehet. Rövidebb sorozatszámokat előre beállított nullák nélkül adjunk meg és jelezzünk ki. Döntés, hogyan illeszkedjen a bejövő hívás a megadott telefonszámhoz. Lehetséges a kiválasztásnál: visszautasítás, automatikus elfogadás, automatikus elfogadás egy előre felvett fogadószöveggel (hallja a felhívott) és kézi elfogadás. A csipogás pótopció arra szolgál, hogy a beszélgetőpartnerek az audiokapcsolat létrejöttekor egy jelzőhangot halljanak. Döntés, vajon a kimenő híváskor az előre felvett szöveget (pl. a beszélőállomás helye) a hívott félnél le kell-e játszani. A csoport-id-n keresztül 10 különböző hívóláncot lehet meghatározni. Telefonkönyv beírást ugyanazzal az ID-vel hívóláncként kezel a készülék. Ha ennek a csoportnak a bejegyzését a kültéri állomásról felhívják és a hívást nem fogadják el, a beírtak egymás után ugyanazzal az ID vel lesznek felhívva.

12 12 12/2011 A kapcsolási idő beállítása az ajtónyitó- és világításrelé számára Jelentkezzen be a hardver beállítások alatt. Válassza ki a navigálási oszlopban a rendszer-t. Válassza ki az értéket. A kapcsolási időt a számjegyek kiválasztásán keresztül 0-tól 99 mp-ig lehet beállítani. A baloldali kiválasztómező a 0,10 mp-eket állítja be, a jobboldali a másodperceket. A TCS-kültéri állomás programozása Programozza be FBI610x telefonkönyvébe a felhasznált sorozatszámot a configo segítségével vagy a TCSK-01 készülékkel az Ön kültéri állomásának kívánt nyomógombjaira. A kültéri állomás gombjait kézzel is be lehet programozni: Kapcsolja be a készülék programmódját. AKTÍV üzemmódban: nyomja meg röviden a RUN/PROG-gombot az FBI610x készüléken vagy PASSZÍV üzemmódban: nyomja meg röviden a RUN/PROG-gombot az Ön táp- és vezérlőkészülékén. A RUN/PROG-LED elkezd villogni. A már beprogramozott gombokat előzőleg törölni kell a gomb hosszú megnyomásával (lásd a kültéri állomás termékismertetőjét). Hívja fel a számról az FBI610x készüléket, amely a telefonkönyvben a programozandó sorozatszámhoz van rendelve. Válasszon ki egy kültéri állomást. A beszédkapcsolat kiépülése után nyomja meg röviden a programozandó csengőgombot. Egy negatív nyugtázóhang ellenére a kültéri állomáson, a gomb be lett programozva. Ezt a funkciót csak akkor adjuk meg, ha a megfelelő telefonkönyv beírást a Bejövő fül alatt nem az Elutasított-ba állítottuk be. És az FBI610x készüléknél a bejövő hívószámokat a telefonkönyvével kell összehangolni. Kezelés Ajtóhívás a kültéri állomásról A bejövő hívás a beszélgetés elfogadásán keresztül a felhívott telefonkészüléken közvetlenül a kültéri állomással van összekötve (szállítási állapot). Ha a nyugtázás-várakoztatás opció ( 7 ) lett aktiválva (az aktiválást lásd a kezelési kézikönyvben) a beszélgetés elfogadásához a 7. gombot kell megnyomni. Az FBI610x vezérlése bekövetkezik az összekapcsolt telefon MFV-választásán keresztül.

13 12/ Hívás egy telefonról a kültéri állomásra Egy telefont az FBI610x-hez történő kapcsolattal lehet előállítani, ha a bejövő SIP-telefonszám a telefonkönyvben van elhelyezve és a megfelelő beírást a Bejövő alatt, nem pedig az Elutasítva alatt helyeztük el. Miután az FBI610x a hívást fogadta, Önnek a telefonkészülék gombjaival a kültéri állomást ki kell választania. Lásd az ajtóbeszélő állomás kiválasztása grafikát. A jelző-kimenet kiválasztása feltételezi a konfigurálást, lásd ehhez a felhasználói kézikönyvet. Gyári beállítás betöltése A gyári beállítás betöltésénél nden VoIP- és hardverbeállítás visszaáll. A telefonkönyvbe történő bejegyzések azonban érintetlenek maradnak. IP-cím: , hálózati illesztés: , jelszó: 1234 Gyári beállítás betöltése LED, narancsszín világít LED, narancsszín villog LED, narancsszín gyorsan villog RUN/PROG gombot RUN/PROG gombot, amíg a LED gyorsan nyomni és tartani benyomva tartani villog, aztán elengedni LED, narancssz. világít gyári beállítást letölteni Szerviz Kérjük használja először a részeletes információkat és a GYIK területet a FBI610xhasználati utasításában. Költségmentes letöltés az alábbi honlapról Kérdéseikkel kérjük forduljanak cégünk forródrótján keresztül: TCS HOTLINE: / Székhely TCS TürControlSysteme AG, Geschwister-Scholl-Str. 7, Genthin Tel.: 03933/879910, FAX: 03933/879911,

14 14 12/2011

Termékismertető. Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez

Termékismertető. Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez Termékismertető Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez 2 11/2009 1 x BVS20-SG 1 x termékismertető Szállítási terjedelem Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos

Részletesebben

Termékismertető. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D Genthin. A műszaki változtatás jogát fenntartjuk.

Termékismertető. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D Genthin. A műszaki változtatás jogát fenntartjuk. Termékismertető Betáp- és vezérlőkészülék típusa: VBVS05-SG Video-kisberendezések számára, melyek el vannak látva egy felmenő vezetékkel, de elosztókészülék és párhuzamos üzem nélkül A műszaki változtatás

Részletesebben

Terméktájékoztató. Videoelosztó, kétszeres FVU1210. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin

Terméktájékoztató. Videoelosztó, kétszeres FVU1210. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin Terméktájékoztató Videoelosztó, kétszeres FVU1210 2 02/2011 Szállítási terjedelem 1 x FVU1210 1 x Termékismertető Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos végzettségű szakember szerelheti, építheti

Részletesebben

Termékismertető. Házitelefon IMM1000. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin. A műszaki változtatás jogát fenntartjuk.

Termékismertető. Házitelefon IMM1000. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin. A műszaki változtatás jogát fenntartjuk. Termékismertető Házitelefon IMM1000 2 02/2011 Tartalomjegyzék Szállítási terjedelem... 2 Biztonsági utasítások... 3 Alkalmazás... 3 Készülék áttekintés... 4 Műszaki adatok... 4 Kijelző és kiszolgáló elemek...

Részletesebben

Termékismertető. AZF50000 típusú, codelock12 jelű kódzár falon kívüli szereléshez max. 10 kódig

Termékismertető. AZF50000 típusú, codelock12 jelű kódzár falon kívüli szereléshez max. 10 kódig Termékismertető AZF50000 típusú, codelock12 jelű kódzár falon kívüli szereléshez max. 10 kódig 2 11/2011 Tartalomjegyzék Szállítási terjedelem... 2 Biztonsági utasítások... 3 Fogalmak... 3 Készülék áttekintés...

Részletesebben

Termékismertető BRE2-SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel

Termékismertető BRE2-SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel Termékismertető -SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel Biztonsági utasítások FIGYELMEZTETÉS! Azokon a berendezéseken történő munkavégzésnél, amelyek 230 V váltóáramúak, a DIN VDE 0100

Részletesebben

Termékismertető Kültéri állomás sorozat falon kívüli szereléshez PAK

Termékismertető Kültéri állomás sorozat falon kívüli szereléshez PAK Termékismertető Kültéri állomás sorozat falon kívüli szereléshez PAK 2 2/2011 Tartalomjegyzék Szállítási terjedelem... 2 Biztonsági utasítások... 3 Általános utasítások a vezetékezéshez a TCS-audio berendezésekben...

Részletesebben

Termékismertető. Beltéri készülék szabadkézi beszélgetéshez ISW4100

Termékismertető. Beltéri készülék szabadkézi beszélgetéshez ISW4100 Termékismertető Beltéri készülék szabadkézi beszélgetéshez ISW4100 2 02/2011 Tartalomjegyzék Szállítási terjedelem... 2 Biztonsági utasítások... 3 Általános utasítások a vezetékezéshez a TCS-audio berendezésekben...

Részletesebben

Termékismertető. Video beltéri állomás sky IVW2220-011x

Termékismertető. Video beltéri állomás sky IVW2220-011x Termékismertető Video beltéri állomás sky IVW2220-011x 2 Tartalomjegyzék Szállítási terjedelem... 4 Biztonsági utasítások... 4 Fogalmak... 5 Műszaki adatok... 5 Készülék áttekintés... 6 Kijelző- és kiszolgálóelemek...

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0.

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul. VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC. VDT-TPC Leírás v1.0. 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonos illesztő / Telefonhívó modul VDT-TPC Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT-TPC VDT-TPC Leírás v1.0.pdf Bevezető Leírás: A VDT-TPC egy telefonos illesztő modul

Részletesebben

Termékismertető TCS:BUS interfész a TK-berendezésekhez TKI01-SG/2

Termékismertető TCS:BUS interfész a TK-berendezésekhez TKI01-SG/2 1 Termékismertető TCS:BUS interfész a TK-berendezésekhez TKI01-SG/2 Okvetlenül vegyük figyelembe a termékismertetőt! P-ér TCS:BUS Jelző-kimenet Kaputelefon KT2A analóg-kapu Jelző-bemenet 19-20 22-23 24-25

Részletesebben

YK-520L kültéri kódbillentyûzet és kártyaolvasó

YK-520L kültéri kódbillentyûzet és kártyaolvasó YK-520L kültéri kódbillentyûzet és kártyaolvasó Jellemzõk Mutatós, vízálló kültéri stand alone kártyaolvasó Négy féle ajtónyitási mód: - 4 számjegyû kóddal - Proximity kártyával - Proximity kártyával és

Részletesebben

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel

KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel KeyLock-2V Digitális kódzár 2 kimenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás jogát. A gyártó

Részletesebben

Termékismertető Keskeny kivitelű, video beltéri állomás IUK50

Termékismertető Keskeny kivitelű, video beltéri állomás IUK50 Termékismertető Keskeny kivitelű, video beltéri állomás IUK50 2 11/2009 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Biztonsági utasítások... 3 Szállítási terjedelem... 3 A vezetékek szerelésére vonatkozó általános

Részletesebben

Beszerelési útmutató. Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS. 2.oldal

Beszerelési útmutató. Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS. 2.oldal Beltéri rádióvevő világításvezérléshez Lighting Indoor RTS 2.oldal Somfy ezúton igazolja, hogy a termék megfelel az 1999/5/CE direktíva követelményeinek és egyéb idevonatkozó előírásainak. A Megfelelőségi

Részletesebben

YK-520L. Telepítési es programozási útmutató LEÍRÁS TULAJDONSÁGOK JELZÉSEK ÉS ELÖLAP KÜLTÉRI KÓDBILLENTYŰZET ÉS KÁRTYAOLVASÓ. YLI S IKMAGNESEK Kft

YK-520L. Telepítési es programozási útmutató LEÍRÁS TULAJDONSÁGOK JELZÉSEK ÉS ELÖLAP KÜLTÉRI KÓDBILLENTYŰZET ÉS KÁRTYAOLVASÓ. YLI S IKMAGNESEK Kft LEÍRÁS Vízálló kültéri stand alone kártyaolvasó TULAJDONSÁGOK Négy féle ajtónyitási mód: - számjegyű kóddal - Proximity kártyával - Proximity kártyával és számjegyű kóddal (8 szett számjegyű kód) - Proximity

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MF1W. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MF1W RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Leírás... 3 1.1 Tulajdonságok... 3 1.2 Műszaki adatok... 3 1.3 Felszerelés... 3 1.4 Csatlakoztatás... 4 1.4.1 Bekötés... 4 1.4.2

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő. VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU. VDCU Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kameraillesztő VDCU Felhasználói és telepítői kézikönyv VDCU VDCU Leírás v1.0.pdf Tartalomjegyzék 1 Készülék felépítése...3 2 Műszaki paraméterek...3 3 DIP kapcsolók beállítása...4

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Telefonhívó egység VDT TPS. VDT-TPS Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Telefonhívó egység VDT TPS. VDT-TPS Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Telefonhívó egység VDT TPS VDT-TPS Leírás v1.0.pdf Tartalom 1 Ismertető... 3 2 Telefonhívó egység leírása... 3 3 Rögzítés... 4 4 Konfiguráció... 4 4.1 A VDT-TPS LEDek és

Részletesebben

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK

LÉPCSŐHÁZI AUTOMATÁK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON W SCHRACK INFO W FUNKCIÓK W MŰSZAKI ADATOK W LÉPCSŐHÁZI AUTOMATA TIMON 150 BZ327210-A W FUNKCIÓK Energiamegtakarítás funkció Beállíthatóság 0,5 30 perc Halk működés Nagy bekapcsoló képesség, 80 A max / 20 ms 3 vagy 4 vezetékes bekötés Glimmlámpaállóság:

Részletesebben

14-es sorozat - Többfunkciós lépcsõházi automaták 16 A

14-es sorozat - Többfunkciós lépcsõházi automaták 16 A Többfunkciós lépcsõházi automaták Mûködtetés nyomógombokkal vagy glimmlámpás világító nyomógombokkal 17,5 mm-es szélesség A késleltetési idõ 30 s-tól 20 min-ig állítható ámpakímélõ üzem a feszültség nullátmenetnél

Részletesebben

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel

KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel KeyLock-23 Digitális kódzár 2 kimenettel, 3 bemenettel HU Felhasználói és programozói leírás A kézikönyv tartalmára és a benne leírt berendezésre vonatkozóan a fejlesztő és gyártó fenntartja a változtatás

Részletesebben

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető

Sebury BC Önálló RF kártyás és kódos beléptető Sebury BC-2000 Önálló RF kártyás és kódos beléptető A BC-2000 önálló RF kártyás és kódos beléptető a legújabb mikroprocesszoros technológia segítségével képes zárak, kapuk vezérlésére. A programozás a

Részletesebben

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1-

Dinnyeválogató v2.0. Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Dinnyeválogató v2.0 Típus: Dinnyeválogató v2.0 Program: Dinnye2 Gyártási év: 2011 Sorozatszám: 001-1- Omron K3HB-VLC elektronika illesztése mérlegcellához I. A HBM PW10A/50 mérlegcella csatlakoztatása

Részletesebben

VDCU használati utasítás

VDCU használati utasítás VDCU használati utasítás A VDCU a 2 vezetékes Futura Digital rendszerhez tervezett többfunkciós eszköz. 2 db CCTV kamera csatlakoztatható felhasználásával a rendszerhez, továbbá világítás vagy zárnyitás

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLETÉRZÉKELŐ td-1_hu 04/11

PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLETÉRZÉKELŐ td-1_hu 04/11 TD-1 PROGRAMOZHATÓ HŐMÉRSÉKLETÉRZÉKELŐ td-1_hu 04/11 1. Alkalmazás Az érzékelő a hőmérsékletet érzékeli és információt nyújthat: a túl alacsony hőmérsékletről, pl. melegház, virágüzlet, gyerekszoba, stb.;

Részletesebben

Összeszerelési és kezelési útmutató. Beépített hangszóró 1258 00

Összeszerelési és kezelési útmutató. Beépített hangszóró 1258 00 Összeszerelési és kezelési útmutató Beépített hangszóró 1258 00 Készülék leírás 2 A beépített hangszóróval a Gira ajtókommunikációs rendszer levélszekrényekbe, beszélőrekeszekbe, ajtóoldali beépítésekbe

Részletesebben

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató Aartech Easy Lock típusú kódkilincs ismertető A kódkilincs 35 80 mm vastagságú ajtókhoz alkalmazható, ahol az 5. ábrán B-vel jelölt távolság legalább 21 mm. Kisebb távolság esetén (legfeljebb 14 mm-ig),

Részletesebben

1. 2. 3. 4. 1. 2. 3.

1. 2. 3. 4. 1. 2. 3. Kezelési útmutató DC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené! Érvényes: 2009. március 01.-től A készülék használatba vételének feltételei:

Részletesebben

PASSO KÓD TASZTATÚRA

PASSO KÓD TASZTATÚRA s PASSO KÓD TASZTATÚRA ADATOK A PASSO egy digitális kód tasztatúra ami aktiválja a reléket egy 1-8 számjegyű kóddal. Használata ideális olyan helyekre ahol fontos a biztonság, viszont nem kell távirányítót

Részletesebben

2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5. 6.2 Naptári hónap, nap és üzemmód változtatása 9. 6.2.2 cha = hét napjára vonatkozó átállítás 10-11

2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5. 6.2 Naptári hónap, nap és üzemmód változtatása 9. 6.2.2 cha = hét napjára vonatkozó átállítás 10-11 H 1. Tartalom jegyzék 2 1. Tartalom Oldal 2. Szerelés, csatlakozás, üzembe helyezés 3-5 3. Kezelőelemek 6 4. Kijelző 6 5. Gyári beállítás 7 6 Beállítások változtatása 8 6.1 Pontos idő, a hét napjai 8 6.2

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

CS10.5. Vezérlõegység

CS10.5. Vezérlõegység CS10.5 HU Vezérlõegység 0409006 TARTALOMJEGYZÉK 1. CS10.5 VEZÉRLÕEGYSÉG...3 1.1. Általános tudnivalók...3 1.. Mûszaki adatok...3. VEZÉRLÕEGYSÉG: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV...4.1. Az elõre beállítható idõpontok

Részletesebben

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS

AKO ELECTRONICA AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO ELECTRONICA HASZNÁLATI UTASÍTÁS AKO-14721 ELEKTRONIKUS TERMOSZTÁTHOZ 1 PT-100 ÉRZÉKELŐ ÉS 2 RELÉ +600 0 C MŰSZAKI ADATOK: Hőmérséklet tartomány: -50 0 C...+600 0 C Bemenet: PT-100 típusú érzékelők:

Részletesebben

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek

Sorbaépíthető jelző, működtető és vezérlőkészülékek w Lépcsőházi automaták w Schrack-Info Lépcsőházi automaták TIMON, VOWA, BZ BZ327350 w Lépcsőházi automata TIMON w Schrack-Info Energiamegtakarítási funkció Beállítható kapcsolási idő 0,5-30 perc Alacsony

Részletesebben

AC-MFS. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás

AC-MFS. RFID kártyaolvasó és kódzár. Felhasználói leírás AC-MFS RFID kártyaolvasó és kódzár Felhasználói leírás 1.Tulajdonságok 1.1 Műszaki adatok Kártyaolvasó típusa Mifare 13.56 MHz Olvasási távolság 1-15 cm Nyitási lehetőségek Kártya / Kulcstartós kártya

Részletesebben

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kezelési útmutató Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené!

Részletesebben

Thomson Speedtouch 780WL

Thomson Speedtouch 780WL Thomson Speedtouch 780WL Thomson Speedtouch 780WL Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbi útmutató ahhoz nyújt segítséget, hogy hogyan üzemelje be a Thomson Speedtouch 780WL eszközt. Kérdés esetén kollégáink várják

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor

Felhasználói Kézikönyv M300. Video Kaputelefon Monitor Felhasználói Kézikönyv M300 Video Kaputelefon Monitor TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS JELLEMZŐK 1.1 Monitor kijelző állapotok 2. KIJELZŐ FUNKCIÓK ÉS IKONOK LEÍRÁSA 2.1 Kitekintés funkció 2.2 Portás funkció

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER GSM telefon illesztő VDT - GSM. VDT-GSM Leírás v1.0

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER GSM telefon illesztő VDT - GSM. VDT-GSM Leírás v1.0 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER GSM telefon illesztő VDT - GSM VDT-GSM Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 2. Felépítés és funkciók...3 3. Rögzítés...5 4. Telefonszámok beállítása a monitorokról...5

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A VDT-595A Leírás v2.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Funkciók...3 3. Műszaki adatok...4 4. Felszerelés...4 5. Vezetékezés...4 5.1.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 4100 Digitális Földelési Ellenállás Mérő TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Műszaki jellemzők... 2 4. Mérési tulajdonságok... 3 5. Előlap és

Részletesebben

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Beachside FAMILY. Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Beachside FAMILY Kombinált Infraszauna Méretei: 2000x1950x2100 2-4 személyes Candlenut diófa infraszauna Füstszínű üvegajtó Színterápiás világítás

Részletesebben

SSB-T9K4 rádiós kódzár

SSB-T9K4 rádiós kódzár SSB-T9K4 rádiós kódzár Felszerelés és programozás előtt olvassa el figyelmesen az alábbi útmutatót, különös tekintettel a 4. oldalon lévő MEGJEGYZÉSEK-re. Ezen berendezések használatakor és felszerelésekor

Részletesebben

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU

STD és SCU. STD400RC/RL-DIN és SAE STD1000RL-DIN és SAE SCU10-DIN és SAE. Dimmerek STD SCU és P112245 P112248 400RC/R-DI P112246 400RC/R-SAE b dimmerek izzólámpák, halogénlámpák fényáramát és motorok teljesítményét szabályozzák 40 1000 W-ig egy vagy több kapcsolási pontról. b Vezérelhetők a

Részletesebben

VDT-24 Felhasználói kézikönyv

VDT-24 Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-24 Felhasználói kézikönyv VDT-24 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Készülék felépítése és funkciói...3 2. Monitor falra szerelése...4 3. Főmenü...5 4. Alap

Részletesebben

GSM távkapcsoló működési leírás

GSM távkapcsoló működési leírás Univerzális távkapcsoló bemenetekkel Üzembe helyezés GSM távkapcsoló működési leírás Sorkapcsok: 1 - tápfeszültség + 12V ( kiegészítő akku esetén 13,6-14V ) 2 - tápfeszültség 0V ( test) 3 - Nem használt

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció

3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció 3.5.2 Laborgyakorlat: IP címek és a hálózati kommunikáció Célkitűzések Egyszerű egyenrangú csomópontokból álló hálózat építése, és a fizikai kapcsolat ellenőrzése. Különböző IP-cím beállításoknak a hálózati

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

Idő és nap beállítás

Idő és nap beállítás Kézikönyv UTH-20A Idő és nap beállítás Jelen idő beállítás : Nyomja meg az 'hour' és a 'min' gombot egy időben, a nap és jelen idő villogni kezd a kijelző alján. Az óra megváltoztatásához használjuk az

Részletesebben

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1

2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A. VDT-595A Leírás v2.1 2 VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT-595A VDT-595A Leírás v2.1 Tartalomjegyzék 1. Felépítés és funkciók...3 2. Funkciók...3 3. Műszaki adatok...4 4. Felszerelés...4 5. Vezetékezés...4 5.1.

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER GSM telefon illesztő VDT - GSM. VDT-GSM Leírás v1.0

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER GSM telefon illesztő VDT - GSM. VDT-GSM Leírás v1.0 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER GSM telefon illesztő VDT - GSM VDT-GSM Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 2. Felépítés és funkciók...3 3. Rögzítés...5 4. Telefonszámok beállítása a monitorokról...5

Részletesebben

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát

Programozható, LCD kijelzős padlófűtés-termosztát Programozható, LCD kijelzős fűtő-termosztát Hetente ismétlődő ciklusban, napi 6 periódust ( eseményt ) lehet az előre megadott hőmérsékleteknek megfelelően beállítani. Választhat a periódus-vezérlő üzemmód

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv SAR-2PLUS Digitális relémodul

Felhasználói Kézikönyv SAR-2PLUS Digitális relémodul Felhasználói Kézikönyv SAR-PLUS Digitális relémodul F U S E BEVEZETÉS Köszönjük, hogy termékünket választotta. A korszerű gyártástechnológiának és a minőségbiztosítási eljárásnak köszönhetően a készülék

Részletesebben

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet

micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet micron s e c u r i t y p r o d u c t s EzeProx proximity kártyaolvasó és kódbillentyűzet Jellemzők - 500 kártya vagy kulcstartós kártya tanítható meg akár vegyesen is - 30 programozható, maximum 6 számjegyű

Részletesebben

Telepítés. Powerline 500 XAVB5421 típus

Telepítés. Powerline 500 XAVB5421 típus Telepítés Powerline 500 XAVB5421 típus A csomag tartalma Egyes országokban a forrás CD a termékhez mellékelten található. Megjegyzés: Az adapterek régiónként eltérhetnek. Előfordulhat, hogy adaptere nem

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

GSM távkapcsoló és jelző működési leírás. A SIM kártyát a készülékbe csak feszültség mentes állapotban szabad berakni illetve kivenni.

GSM távkapcsoló és jelző működési leírás. A SIM kártyát a készülékbe csak feszültség mentes állapotban szabad berakni illetve kivenni. GSM távkapcsoló és jelző működési leírás ZSGSM-K5 A SIM kártyát a készülékbe csak feszültség mentes állapotban szabad berakni illetve kivenni. A telefonon vagy interneten aktivált kártyákkal egy a szolgáltató

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis 150Mbps, vezeték nélküli, kültéri, N hozzáférési pont Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típus szám: WF2301 A csomagolás tartalma *WF2301 *PoE adapter *Gyors üzembe helyezési kézikönyv LED-ek LED Állapot

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

1. oldal összesen 6 oldal FARFISA TD6100 DIGITÁLIS NYOMÓGOMB PANEL

1. oldal összesen 6 oldal FARFISA TD6100 DIGITÁLIS NYOMÓGOMB PANEL 1. oldal összesen 6 oldal FARFISA TD6100 DIGITÁLIS NYOMÓGOMB PANEL Nyomógomb panel eloxált alumíniumból, 12 gombos kezelővel és 4 számjegyes kijelzővel. Lehetővé teszi max. 255 hívás létrehozását és elküldését

Részletesebben

AC-MFP-X7. RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval. Felhasználói leírás

AC-MFP-X7. RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval. Felhasználói leírás AC-MFP-X7 RFID kártyaolvasó beépített ujjlenyomat olvasóval Felhasználói leírás Tartalomjegyzék 1. Telepítés... 3 2. Alkalmazás lehetőségek és funkciók... 3 3. Csatlakozás... 4 3.1 Elektromos zár csatlakoztatása...

Részletesebben

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O

BDMv3 használati útmutató v1.1 2013-04-03. Használati útmutató. BDMv3 / BDMv3O Használati útmutató Egység neve: BDMv3 / BDMv3O Egység tartalma: Külső modul / Kültéri külső modul, ami egyben az érzékelő is (1) Töltő adapter (5V 2A) (opcionális) Külső csatlakozások: Töltő csatlakozó

Részletesebben

Magyar. BT-03i használati útmutató

Magyar. BT-03i használati útmutató BT-03i használati útmutató 1 Tartalomjegyzék Áttekintés Az első lépések Hogyan fogadja a telefonhívásokat Termékleírás 2 1. Áttekintés A B E D F 1-1 Funkció gombok: C A B C D E F Szilikon fülrögzítő Power

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV +DJ\RPiQ\RV WĦ]MHO]Ę N ]SRQWRN Tartalomjegyzék 1. Felhasználói útmutató......3 1.1 LED jelzések... 3 1.2 Akusztikus figyelmeztetések... 6 1.3 Vezérlőgombok... 6 1.4 Kezelési módok...

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység. VDT591/VDT592 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT591 VDT592. VDT591_592 Leírás v2.2.

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység. VDT591/VDT592 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT591 VDT592. VDT591_592 Leírás v2.2. 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kültéri egység VDT591/VDT592 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT591 VDT592 VDT591_592 Leírás v2.2.pdf Tartalomjegyzék 1 Kaputábla és funkciói...3 2 Kaputábla leírása...3

Részletesebben

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak

Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Megjegyzés vezeték nélküli LAN felhasználóknak Русский Suomi Norsk Dansk Polski Čeština Svenska A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el ezt a kézikönyvet, és tartsa könnyen hozzáférhető helyen.

Részletesebben

VDT-RLC Felhasználói kézikönyv

VDT-RLC Felhasználói kézikönyv 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-RLC Felhasználói kézikönyv VDT-RLC Leírás v2.2 Tartalomjegyzék 1. Ismertető...3 2. Felépítés és funkciók...3 3. A készülék felszerelése...4 4. Működési

Részletesebben

/03 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. SR 3 csatlakozó dugós szabályozó. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni

/03 HU Szakemberek számára. Szerelési utasítás. SR 3 csatlakozó dugós szabályozó. A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni 6302 1259 2001/03 HU Szakemberek számára Szerelési utasítás SR 3 csatlakozó dugós szabályozó egység Szolár hőmérséklet különbség szabályozó A szerelés előtt kérjük gondosan átolvasni Impresszum A készülék

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Kiegészítő egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Kiegészítő egység VDT SC6V VDT-SC6V Leírás v1.0.pdf Tartalom 1 Ismertető... 3 2 Kaputábla leírása... 3 3 Rögzítés... 4 4 Kábelezési rajz... 4 5 Konfiguráció... 5 5.1 A

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT

EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT EGYLAKÁSOS VIDEO KAPUTELEFON SZETT CP-VK40S-VP KÜLTÉRI EGYSÉG CP-VK40S-VP Ajtózár Beltéri monitor 1: piros 2: kék 3: sárga 4: fehér 5: fekete Méretek: 58 x 135 x 39 mm SZÁM FUNKCIÓ Esővédő keret LED segédfény

Részletesebben

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr:

Kezelési útmutató PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM. Quantum-R Kft. Importőr: PLANTRONICS SAVI GO HEADSET SYSTEM Kezelési útmutató Importőr: Quantum-R Kft. 1094. Budapest, Tűzoltó u. 79. Tel: 456-2060 Fax: 456-2069 quantumr@quantumr.hu www.quantumr.hu Doboz tartalma A hálózati (220V)

Részletesebben

Gyors Elindulási Útmutató

Gyors Elindulási Útmutató Gyors Elindulási Útmutató 802.11b/g/n PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 3/2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK IP-cím http ://192.168.1.2 Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4. VDT25/D4 Leírás v1.0 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység DT25/D4 Felhasználói és telepítői kézikönyv DT25/D4 VDT25/D4 Leírás v1.0 Tartalomjegyzék 1.. Monitor és funkciók...3 2.. Monitor felszerelése...3 3.. Főmenü...4

Részletesebben

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A.

Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. VIBRAC - 8 Fázishasításos elven működő vezérlő elektronika rezgőadagoló működtetéséhez, Imax. 8A. TS sínre szerelhető kivitel (IP 0) Verzió szám:00-00-00-009 Jellemzők: Lágy indítás, beállítható felfutás

Részletesebben

Gyors Indítási Útmutató

Gyors Indítási Útmutató NWA1300-NJ Gyors Indítási Útmutató 802.11 b/g/n Falban lévő PoE Hozzáférési pont Firmware Verzió 1.00 1. kiadás, 0 / 2011 ALAPÉRTELMEZETT BEJELENTKEZÉSI RÉSZLETEK Felhasználónév admin Jelszó 1234 TARTALOM

Részletesebben

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv T4ML rev.0112 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer Felhasználói Kézikönyv SÜLLYESZTETT DOBOZ TELEPÍTÉSE 1 2 KÜLTÉRI EGYSÉG TELEPÍTÉSE (A) (B) 1650 1850 1450 Eszköz....................... Süllyesztett

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz

Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz Használati útmutató M-SHEV hő és füstelvezető központhoz felépítése A hő és füstelvezető központ alap alkotóeleme az energia ellátás, ami magába foglalja a hálózati tápegységet, a töltőelektronikát és

Részletesebben

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus

Kimenetek száma Kimenet Szoftveres beállítás Bank funkció Típus. Nincs Nincs H8PS-8BP 16 H8PS-16BP 32 H8PS-32BP. Felbontás Kábelhossz Típus H8PS Digitális pozícionáló Kiváltja a mechanikus pozícionálókat Kompatibilis az abszolút kódadókkal Maximális fordulat: 1600 1/min Nagyméretû LCD-kijelzõ 8 / 16 / 32 db tranzisztoros kimenet 96 x 96 mm-es

Részletesebben

QAA73 kezelési utasítás felhasználóknak, beüzemelőknek

QAA73 kezelési utasítás felhasználóknak, beüzemelőknek QAA7 kezelési utasítás felhasználóknak, beüzemelőknek JELLEMZŐK Működési feszültség Védelem OpenTherm bus Csatlakoztathatóság Vezeték hossz Vezeték ellenálló képessége Teljesítményfelvétel Biztonsági szint

Részletesebben

ROSSLARE AC-B31 önálló egyajtós beléptető rendszer 500 felhasználóig

ROSSLARE AC-B31 önálló egyajtós beléptető rendszer 500 felhasználóig Rosslare AC-B31 ROSSLARE AC-B31 önálló egyajtós beléptető rendszer 500 felhasználóig Telepítési és kezelési utasítás: Három működési mód (normál, kiiktatott, biztonsági) Kód keresési funkció a programozáskor

Részletesebben

GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás

GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás VERZIÓ 3 RGE-01 GSM átjelzı berendezés (2007.12.14.) Mőszaki Leírás GEOCOOP Mőszeripari Szövetkezet 1037 Budapest, Törökkı u. 5-7. Tel.: (1) 367 5961 Fax: (1) 430 0914 Alkalmazási terület Az RGE-01 távirányítású

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Monitor működése...4 4. Hívás és Zárnyitás működése...5 5. Csengőhang beállítás...6 6. Monitor időidőzítés...6

Részletesebben

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Kezelési útmutató akkumulátoros (12V) automata elektronikához A készülék használata Időzítés Ciklus 1. 2 Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Az akkumulátor csatlakozók megfelelő polaritással

Részletesebben

W BEÁLLÍTHATÓ IDŐ TARTOMÁNY. 10min 30s - 10min 30min 90s - 30min 30min - 10h 90min - 30h. 72min - 1d 216min - 3d 12h - 10d 36h - 30d

W BEÁLLÍTHATÓ IDŐ TARTOMÁNY. 10min 30s - 10min 30min 90s - 30min 30min - 10h 90min - 30h. 72min - 1d 216min - 3d 12h - 10d 36h - 30d ZR6MF052 W SCHRACK INFO 16 funkció 16 időzítési tartomány Külső potenciométer csatlakoztatási lehetőség Univerzális tápfeszültség 24-240 V AC/DC 2 váltóérintkező 22,5 mm széles Ipari tokozat W FUNKCIÓK

Részletesebben

Mini-Com. SMS alapú átjelző berendezés. - A két kontaktus bemenet pillanatnyi állapotának lekérdezése bárhonnan SMS-sel

Mini-Com. SMS alapú átjelző berendezés. - A két kontaktus bemenet pillanatnyi állapotának lekérdezése bárhonnan SMS-sel Mini-Com SMS alapú átjelző berendezés A Mini-Com berendezés szolgáltatásai - Két kontaktus bemenet változásáról értesítés SMS-ben - A két kontaktus bemenet pillanatnyi állapotának lekérdezése bárhonnan

Részletesebben

SU3-PLUS. Digitális Jelosztó. Felhasználói Kézikönyv

SU3-PLUS. Digitális Jelosztó. Felhasználói Kézikönyv Digitális Jelosztó Felhasználói ézikönyv BEVEZETÉS öszönjük, hogy termékünket választotta. A korszerű gyártástechnológiának és a minőségbiztosítási eljárásnak köszönhetően a készülék megfelel az IS-9001

Részletesebben

SP-1101W Quick Installation Guide

SP-1101W Quick Installation Guide SP-1101W Quick Installation Guide 06-2014 / v1.2 1 I. Termékinformációk... 3 I-1. A csomag tartalma... 3 I-2. Elülső panel... 3 I-3. LED állapota... 4 I-4. Kapcsoló-státusz gomb... 4 I-5. Termékcímke...

Részletesebben

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09)

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09) Netcom100 da Installationsvejledning for telefonmodul 2 hu Szerelési utasítás 11 Tartalomjegyzék 11 Tartalomjegyzék 1 iztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata...................... 12 1.1 Szimbólumok

Részletesebben

www.sdrive1564.com Kikapcsoláskor mindig a Commodore számítógépet vagy a floppy meghajtót kapcsolja ki először.

www.sdrive1564.com Kikapcsoláskor mindig a Commodore számítógépet vagy a floppy meghajtót kapcsolja ki először. SDrive 1564 SD kártya illesztő Commodore számítógépekhez www.sdrive1564.com Tápfeszültség ellátás: 12V / min 300mA-es tápegység (adapter) a csatlakozó tüskéje a +, a külső érintkező a kapcsolódási pont.

Részletesebben