Termékismertető Keskeny kivitelű, video beltéri állomás IUK50

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Termékismertető Keskeny kivitelű, video beltéri állomás IUK50"

Átírás

1 Termékismertető Keskeny kivitelű, video beltéri állomás IUK50

2 2 11/2009 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Biztonsági utasítások... 3 Szállítási terjedelem... 3 A vezetékek szerelésére vonatkozó általános előírások... 4 Meghatározás vezetékes kapcsolás... 4 Áttekintés és funkciók... 5 Áttekintés... 5 Funkciók... 6 Műszaki adatok... 7 Alkalmazás... 7 Rövid leírás... 8 Alapfunkciók... 8 Kiegészítő funkciók... 8 Kezelés... 9 Válasz a hívásra... 9 Hívás kezdeményezés A bejárat figyelése OSD menü A menü felépítése Üzenőtábla Belső hívás Ellenőrzés és világítás Beszélgetés művelet Beszélgetés paraméterei Szerelés A készülék szerelése A szerelőkeret elhelyezése A beltéri állomás beillesztése A készülék leszerelése Vezetékezés Vezetékezési példák Video vezetékezés A készülék konfigurálása Telepítés AS címfüggő képbeállítás Gyári beállítás Tisztítás Szerviz Figyelem: Kérjük olvassa el figyelmesen ezt a termékismertetőt, mielőtt használja a terméket. Bármilyen hiba vagy kár, ami a termékismertető tartalmának figyelmen kívül hagyásából ered, a jótállás és szavatosság elvesztésével jár. Kérjük tartsák megfelelő helyen az összes dokumentációt a további felvilágosítás érdekében. Bármilyen kérdés esetén forduljanak a helyi szervizhez vagy a kereskedőjükhöz.

3 3 11/2009! Biztonsági utasítások A készüléket csak elektromos végzettségű szakember szerelheti, építheti be és helyezheti üzembe! Azokon a berendezéseken történő munkavégzésnél, amelyek 230 V váltóáramúak, a DIN VDE 0100 életvédelmi szabvány előírásait kell figyelembe venni. A TCS:BUS-berendezések szerelésénél a távbeszélő készülékekre vonatkozó általános biztonsági előírásokat kell a VDE 0800 szabvány szerint figyelembe venni: az erősáramú és gyengeáramú vezetékeket elválasztva kell vezetni, közös kábelvezetés esetén min. 10 cm távolságot kell tartani a vezetékek között, a közösen használt kábelcsatornákban az erősáramú és gyengeáramú vezetékek között alkalmazzunk elválasztó bordákat, a kereskedelemben kapható távbeszélő vezetékeket alkalmazzuk, pl.: J-Y (St) Y 0,8 mm 2 -es keresztmetszettel, a meglévő vezetékeket (modernizálás esetén) ettől eltérő keresztmetszettel a hurokellenállás figyelembe vételével alkalmazhatjuk.! Megfelelő villámvédelmi intézkedéseken keresztül gondoskodjunk arról, hogy a TCS :BUS a és b jelű erein a 32 V egyenfeszültséget semmikor ne lépjük túl. 1 IUK50 1 Termékismertető Szállítási terjedelem

4 4 11/2009 A vezetékek szerelésére vonatkozó általános előírások Meghatározás 6 vezetékes kapcsolás általános működési mód. Video működtetés, ahol két elválasztott földelést (b és M) alkalmaznak. 6 vezetékes kapcsolás A kábelezés megválasztása függ a felszerelési helyzettől és csak a hosszúsága korlátozza. Amikor kiválasztjuk a vezetéket, azt kell figyelembe venni, hogy az M és P közötti hurokellenállás kevesebb legyen, mint 8 Ω. (Lásd az 1. táblázatot). Ha a hurokellenállás > 8 Ω, ajánlatos két összesodort párhuzamos kábelt használni. BUS és csillagtopológia használata javasolt. Ne használjunk több, mint 6 video beépített állomást vonalanként. Másrészt, TCS: FVY1200/ FVY1400 kábelt ajánlott használni. 64 db elöl ajtós állomásig és csaknem korlátlan számú beépített házú video készülékig polaritás mentesen lehet csatlakoztatni (a/b) a rendszerhez. (Használjunk megfelelő tápfeszültség ellátást és ellenőrző rendszert.) 1. táblázat: Hurokellenállás Vezetékér átmérő Érhosszúság M-P mértékegység: m 0.6 mm 0.8 mm Hurokellenállás (egys.: Ω)

5 5 11/2009 Áttekintés és funkciók Áttekintés TFT screen- TFT képernyő Touch button- Érintőgomb Red bus LED Vörös bus kijelző LED Green message LED Zöld üzenetkijelző LED Loudspeaker Hangszóró Microphone - Mikrofon

6 6 11/2009 Funkciók Vörös bus kijelző LED Zöld üzenet kijelző LED ez a LED folyamatosan világít elnémított üzemmódban ez a LED villog, ha az audio/video csatorna működik ez a LED folyamatosan világít, ha új üzenet érkezett Zöld bus kijelző LED Nyomógomb Nyomógomb Nyomógomb Nyomógomb ez a LED folyamatosan világít a beszélgetés alatt ajtónyitó hívja az ellenőrző központot, ha konfigurálták törli az üzenetet bekapcsolja a képernyőt és átkapcsol a különböző kamerák között mozgatja a kurzort felfelé az OSD menüben változtatja a paramétereket az OSD menüben elnémítja / bekapcsolja a csengőhangot visszatér a standby módhoz belép az OSD menübe kilép az OSD menüből vissza a korábbi menühöz Nyomógomb ellenőrző funkció 8 hívja az ellenőrző központot, ha konfigurálták mozgatja a kurzort lefelé az OSD menüben Nyomógomb indítja / befejezi a szabadkézi beszélgetést belép a kiválasztott menübe elmenti a beállításokat

7 7 11/2009 Működtető feszültség: 26 V = Műszaki adatok Doboz anyaga: ABS+PC Befoglaló méretek: 180 x 95 x 19mm Kijelző mérete: 3.5 cszines TFT monitor Megeng. környezeti hőmérséklet: 0 C-tól 40 C-ig Bejövő áram: I(a) = 0.4 ma, I(P) = 33 ma Maximális bejövő áram: I(Pmax) = 200 ma Csengetőhangok száma: 13 Nyelv: Angol/Kínai Alkalmazás Az IUK50 típus alkalmazható beltéri egységként az összes TCS Bus rendszerben.

8 8 11/2009 Rövid leírás Alapfunkciók Válaszol a bejárati ajtó hívásra, video kijelző, beszélget Befejezi a hívást Ajtónyitás Egy csengőhang jelzésre, egy hívásra a bejárati ajtó állomásról, a video jelzés aktiválódik. Benyomva a gombot, beszélgetést lehet folytatni a kültéri, bejárati állomással. A zöld színű bus LED bekapcsol a beszélgetés alatt. Nyomjuk meg a gombot, hogy befejezzük a hívást vagy a beszélgetés automatikusan befejeződik egy bizonyos idő után. A zöld színű bus LED kikapcsol. Kinyitja az ajtót. Kiegészítő funkciók Elnémítja a csengőhangot a csengőhangot, a vörös bus LED bekapcsol. Standby módban nyomjuk meg a gombot, hogy elnémítsuk Video képernyő A video képernyőt aktiválni lehet a gomb megnyomásával. Átkapcsol a különböző kamerák között a gomb ismételt megnyomásával. Lekapcsolja a video képet a gomb megnyomásával. Vagy automatikusan kikapcsol egy bizonyos idő után. Üzenőtábla Hívja a ellenőrző központot Világítás ellenőrzés és más ellenőrző funciók Belső hívás Párhuzamos hívás Emeleti ajtónyitás Csengőhang kiválasztás Új üzeneteket fogad az ellenőrző központból. Nyomjuk meg a vagy gombot, hogy hívhassuk az ellenőrző központot, ha konfigurálták. A világítás ellenőrző funkcióban lehet a világítást bekapcsolni. Az OSD menüben a 8, 9, 10-es ellenőrző funkció és a világítás ellenőrző funkció érhető el. A beltéri állomás válaszol a többi beltéri állomásról érkező hívásokra a gomb megnyomásával. Belső beszélgetések alatt a TFT képernyő sötét marad. Amikor a beltéri állomás fogad egy hívást, a második beltéri állomás szintén csenget. Programozható a TCSK szerviz készülékkel. A bejárati ajtó mellett, ha a lakásnak van egy második ajtaja ajtónyitóval, ezt a funkciót lehet aktiválni. Ha a 11-es ellenőrző funkció aktív, az emeleti ajtót ki lehet nyitni az ajtónyitó gomb megnyomásával, amikor az emeleti ajtó csenget. Ez a funkció csak 35 mp-ig áll rendelkezésre az emeleti ajtó csengetése után. Ezen időkorláton túl, a gomb megnyomásával mégegyszer aktiválhatjuk az ajtónyitást a bejárati ajtónyitó gomb megnyomásával. A bejárati ajtó hívásának csengőhangját, az emeleti ajtó és a belső hívás hangját a beszélgetés alatt be lehet állítani a csengőhang menüben. Üzenet csengőhangjelzését be lehet állítani az ÜZENŐTÁBLA menüben is.

9 9 11/2009 Billentyűk hangja Bármelyik érintőgomb megnyomását rövid bip hang fogja jelezni. Ezt a funkciót ki vagy be lehet kapcsolni. Válasz a hívásra Hívás egy video bejárati ajtóállomásról Kezelés Ha egy hívás érkezik a kültéri állomásról, a képernyő bekapcsol és automatikusan mutatja a kamera képét. Nyomjuk meg a gombot a beszélgetés megkezdéséhez. Nyomjuk meg a gombot a kilépéshez. A zöld bus LED világít a beszélgetés ideje alatt. Nyomjuk meg a gombot vagy a gombot a beszélgetés befejezéséhez. Nyomjuk meg a gombot a bejárati ajtó nyitásához. Hívás egy audio bejárati ajtóállomásról Hívás egy másik beltéri állomásról Ha a hívás egy audio állomásról érkezik, a telefon a képernyő bekapcsolása nélkül működik. Nyomjuk meg a gombot a beszélgetés megkezdéséhez a hívó állomásnál lévő személlyel. Nyomjuk meg a gombot mégegyszer a befejezéshez. Nyomjuk meg a gombot a kilépéshez. Ha a hívás egy másik beltéri állomásról érkezik, a telefon képkijelzés nélkül cseng. Nyomjuk meg a gombot a beszélgetés megkezdéséhez a hívó állomásnál lévő személlyel. Nyomjuk meg a gombot a befejezéshez. gombot a kilépés- Nyomjuk meg a hez.

10 10 11/2009 Hívás a folyosóajtóról Hívás az ellenőrző központból Ha hívás érkezik a folyosóajtóról, nyomjuk meg a gombot a beszélgetés megkezdéséhez a hívó állomásnál lévő személlyel. Nyomjuk meg a gombot mégegyszer a befejezéshez. Ha a folyosóajtó-nyitás rendelkezésre áll, nyomjuk meg a gombot a folyosóajtó nyitásához. Ha a folyosó video rendelkezésre áll, a képernyő automatikusan bekapcsol és mutatja a kamera képét. Ha a hívás az ellenőrző központból jön, nyomjuk meg a gombot a beszélgetés megkezdéséhez a hívó állomásnál lévő személlyel. Nyomjuk meg a gombot mégegyszer a befejezéshez. Hívás kezdeményezés Hívjuk a Készenléti üzemmódban nyomjuk meg kültéri állomásdéséhez a bejárati ajtóállomással, ame- a gombot a beszélgetés megkezlyikkel legutoljára kapcsolatban álltunk. Nyomjuk meg a gombot mégegyszer a befejezéshez. Hívunk egy másik beltéri állomást Nyomjuk meg a gombot a menü megnyitásához. Nyomjuk meg a / gombot, hogy kiválasszuk a BELSŐ HÍVÁST, és aztán nyomjuk meg a gombot a nyugtázáshoz.

11 11 11/2009 Nyomjuk meg a / gombot, hogy kiválasszuk a szobaszámot, amit fel szándékozunk hívni belső hívásnál. Nyomjuk meg a gombot a híváshoz. Nyomjuk meg a gombot vissza a MENÜ PROGRAM -hoz. Hívjuk az ellenőrző központot Nyomjuk meg a / gombot, hogy hívhassuk az ellenőrző központot, ha az előzetesen konfigurálva lett. Ha a beltéri állomás cseng, nyomjuk meg a gombot a beszélgetés megkezdéséhez. Nyomjuk meg a gombot mégegyszer a befejezéshez. A bejárat figyelése Video Nyomjuk meg a gombot. megfigyelés A képernyő mutatja a kültéri állomásnál lévő képet. Nyomjuk meg a gombot a kilépéshez. vi- Folyosó deo Megjegyzés: A bejárat figyelése automatikusan kikapcsol egy bizonyos idő után. Nyomjuk meg a gombot először, hogy lássuk a folyosó video képét. Amennyiben a folyosó video rendelkezésre áll. Kültéri állomás video Nyomjuk meg újra a gombot, hogy bekapcsoljuk a kültéri állomás video képét.

12 12 11/2009 Menütérkép OSD menü Menüpontok Üzenőtábla Belső hívás Ellenőrzés és világítás Beszélgetés művelete Beszélg. paraméterei A menü felépítése Menu title = Menü címe List = Lista Task menu = Egyes menüpontok Help bar = Segítség 1: Bulletin board = Üzenőtábla Exit = Kilépés 2: Internal call = Belső hívás Up = Léptetés felfelé 3: Control and light = Ellenőrzés és világítás Down = Léptetés lefelé 4: Intercom operation = Beszélgetés művelet OK = Rendben 5: Intercom parameter= Beszélgetés paraméterei Unread mess. Total messag. = Üzenetek olvasása Összes üzenet

13 13 11/2009 Üzenőtábla Üzenőtábla Nyomjuk meg a gombot a menü kinyitáshoz. Nyomjuk meg a / gombot az ÜZENŐTÁBLA kiválasztáshoz, aztán nyomjuk meg a gombot a nyugtázáshoz. Ha nincs üzenet a készülékben, a képernyő azt mutatja "NINCS ÜZENET A KÉSZÜLÉKBEN". Ha olvasatlan üzenet van, a zöld SMS LED villog. Lépj be a ÜZENŐTÁBLÁRA és kijelzi az érkezett üzeneteket: a küldés dátumát és idejét szint: fontos / átlagos szín! Az üzenet fontosságát jelzi. állapot: olvasatlan/olvasott A sárga ikon jelzi az olvasatlan üzeneteket. A fehér ikon jelzi az elolvasott üzeneteket. Az ÜZENŐTÁBLA oldalán nyomjuk meg a / gombot az üzenetek olvasásához. Nyomjuk meg a gombot a BBS lista megnyitásához és nézzük meg az üzenetek részleteit. Megjegyzés: az aktuális értesítés számát kijelzi a infosáv jobb felső sarka. Nyomjuk meg a gombot az előző üzenetek megtekintéséhez. Nyomjuk meg a gombot a következő üzenetek eléréséhez. Nyomjuk meg a gombot a kilépéshez.

14 14 11/2009 Üzenet törlése Az ÜZENŐTÁBLA oldalon, nyomjuk meg a / gombot, hogy kiválaszszuk az üzenetet a törléshez, aztán nyomjuk meg a gombot a kiválasztott információ törléséhez. Megjegyzés: Nyomjuk meg a mozgáshoz. Nyomjuk meg a mozgáshoz. gombot a lefelé gombot a felfelé Belső hívás Belső hívás Készenlét üzemmódban nyomjuk meg a gombot a menü megnyitásához. Nyomjuk meg a / gombot a BELSŐ HÍVÁS kiválasztáshoz, és aztán nyomjuk meg a gombot a nyugtázáshoz. Ha a belső hívás nincs konfigurálva, a képernyőn az jelenik meg: NINCS BEÁLLÍTVA A BELSŐ HÍVÁS. A BELSŐ HÍVÁS menüben a hozzárendelt beltéri állomások hívhatók. Nyomjuk meg a / gombot a szám kiválasztásához és aztán nyomjuk meg a gombot a híváshoz.

15 15 11/2009 Ellenőrzés és világítás Ellenőrzés és világítás Nyomjuk meg a gombot, hogy megnyissuk a menüt. Nyomjuk meg a / gombot, hogy kiválasszuk az ELLENŐRZÉS ÉS VILÁGÍTÁS -t, és aztán nyomjuk meg a gombot a nyugtázáshoz. Nyomjuk meg a / gombot, hogy más funkcióeszközt válasszunk. Nyomjuk meg a gombot, hogy különböző funkciókat küldhessünk. Ezen az oldalon a funkciókat a következőképpen kell végrehajtani: Küldjük a 8-as ellenőrző funkciót Küldjük a 9-es ellenőrző funkciót Küldjük a 10-es ellenőrző funkciót Küldjük a világításkapcsoló funkciót

16 16 11/2009 Beszélgetés művelet Beszélgetés művelet Készenlét üzemmódban, nyomjuk meg a gombot a menü megnyitásához. Nyomjuk meg a / gombot a BESZÉLGETÉS MŰVELET kiválasztásához, aztán nyomjuk meg a gombot a nyugtázáshoz. Válasszunk különböző funkció elemeket a gombbal. Nyomjuk meg a / gombot, hogy végrehajtsunk különböző funkciókat. Ezen az oldalon a funkciókat a következő módon lehet végrehajtani: Újraindítás: nyomjuk meg a gombot, hogy újraindítsuk a készüléket. Folyosóajtó nyitás Engedélyez: nyomjuk meg a gombot, ki fogja nyitni a folyosóajtót a folyosóajtó hívás után. Üzemen kívül: Ez a funkció nem működik. Nyomógomb hang Engedélyez: bármelyik gomb megnyomását egy rövid bip hang nyugtázza. Üzemen kívül: Ez a funkció üzemen kívül. Megjegyzés: Miután megváltoztattuk a beállítást, ne felejtsük el megnyomni a gombot a változtatás megőrzéséhez és mozgassuk a kiemelősávot a következő elemhez.

17 17 11/2009 Beszélgetés paraméterei Nyomjuk meg a Beszélgetés paraméterei Csengőhang AS-cím gombot a menü megnyitásához. Nyomjuk meg a / gombot az BESZÉLGETÉS PARAMÉTEREI kiválasztásához és aztán egyidejűleg nyomjuk meg a és gombokat a nyugtázáshoz. Megjegyzés: Csak a és gombok egyidejűleg megnyomásával tud a felhasználó a BE- SZÉLGETÉS PARAMÉTEREI -be belépni. A BESZÉLGETÉS PARAMÉTEREI menü 7 almenüt tartalmaz: Csengőhang AS -cím Paraméterek Belső hívás Üzenőtábla Rendszer Készülék információ A BESZÉLGETÉS PARAMÉTEREI menüben, beállítható a bejárati ajtóhívás (max. 8), a folyosóajtó hívás és a belső hívás csengőhangja. Nyomjuk meg a / gombot, hogy kapcsoljuk a csengőhangot, és a kiválasztott hang cseng egyidejűleg. Megjegyzés: Miután megváltoztattuk a beállítást, ne felejtsük el megnyomni a gombot a változtatás megőrzéséhez és mozgassuk a kiemelősávot a következő elemhez. 1 beltéri állomást max. 8 db kültéri állomáshoz lehet konfigurálni. AS-cím 0-tól 63-ig változik: 0-47 a video kültéri állomásoké. 48 fölött a kamera nélküli kültéri állomásoké. Nyomjuk meg a / gombot, hogy növeljük/csökkentsük az AS-címet. Megjegyzés: Miután megváltoztattuk a beállítást, ne felejtsük el megnyomni a gombot a változtatás megőrzéséhez és mozgassuk a kiemelősávot a következő elemhez.

18 18 11/2009 Paraméterek Belső hívás Üzenőtábla KÉPERNYŐ ÜZEMELÉSI IDŐ: A képernyő kikapcsol egy bizonyos idő után. Az idő beállítható mp között. BESZÉLGETÉSI IDŐ: A beszélgetés kikapcsol egy bizonyos beszélgetési idő után. Az idő beállítható mp között. PÁRHUZAMOS HÍVÁS SORSZÁMA: SN a párhuzamos beltéri állomásoké. FOLYOSÓ VIDEO: Engedélyez: Folyosó video engedélyzett. Üzemen kívül: Ez a funkció nem működik. FOLYOSÓAJTÓ NYITÓ: Engedélyez: Engedélyez: nyomjuk meg a gombot, ki fogja nyitni a folyosóajtót a folyosóajtó hívás után. Üzemen kívül: Ez a funkció nem működik. Megjegyzés: Miután megváltoztattuk a beállítást, ne felejtsük el megnyomni a gombot a változtatás megőrzéséhez és mozgassuk a kiemelősávot a következő elemhez. Állítsuk az AJTÓ számot és a beltéri állomás sorszámát belső hívásra. Max. 10 belső hívást lehet konfigurálni. Nyomjuk meg a / gombot, hogy növeljük/csökkentsük az AJTÓ számot és a beltéri állomás sorszám paramétereit. A számokat egymás után kell beállítani. Megjegyzés: Miután megváltoztattuk a beállítást, ne felejtsük el megnyomni a gombot a változtatás megőrzéséhez és mozgassuk a kiemelősávot a következő elemhez. Beltéri állomáson üzeneteket lehet kapni bizonyos csoportoktól. Max.8 üzenet csoportot lehet beállítani minden egyes beltéri állomáson. A csoportszám között változik. A Teljes csoport minden területet felölel. Nyomjuk meg a / gombot, hogy növeljük/csökk. a CSOPORT paramét. Megjegyzés: Miután megváltoztattuk a beállítást, ne felejtsük el megnyomni a gombot a változtatás megőrzéséhez és mozgassuk a kiemelősávot a következő elemhez.

19 19 11/2009 A rendszer paraméterei Készülék információ OSD INFORMÁCIÓ: A kapcsolt info-t a beszélgetés és a video kapcsolat alatt kijelzi, ú.m. a beszélgetés maradék idejét és az AS-címet. NYELV: Rendelkezésre álló nyelvek: Angol/ Kínai MIC HANGERŐ: A mikrofon hangerejét, 8 fokozat. SPK HANGERŐ: A hangszóró hangereje, 8 fokozat. CSENGETÉS HANGEREJE: A csengőhang hangereje, 8 fokozat. VILÁGOSSÁG: Képernyő világosság, 20 fokozat. KONTRASZT: Képernyő kontraszt, 20 fokozat. SZÍNTELÍTETTSÉG: Színtelítettség, 20 fokozat. Gyári beállítás: Nyomjuk meg a gombot, hogy visszaállítsuk az eredeti gyári beállításokat. Megjegyzés: Miután megváltoztattuk a beállítást, ne felejtsük el megnyomni a gombot a változtatás megőrzéséhez és mozgassuk a kiemelősávot a következő elemhez. A készülék információi megjelennek a KÉSZÜLÉK INFO -n. ID: Készülék típus azonosítás NAME: A készülék neve VER: Szoftver változat SN: Sorozatszám BBS: Üzenőtábla protokoll változat MODE: Beszélgetés üzemmód a beltéri állomáson. ALARM: Alkalmas-e a készülék riasztó funkcióra. PS: Van-e a készüléknek képtároló modulja. TOUCH: Van-e a készüléknek érintő gombja. CUS: Más információ

20 20 11/2009! Szerelés Figyelem! A video beltéri állomást csak a tápfeszültség kikapcsolása után lehet felvagy leszerelni! A készülék szerelése A szerelőkeret elhelyezése Csatlakoztassuk a terminált a szerelőkeretre. Szereljük fel a szerelőkeretet. Terminal = Sorkapcsok Mountig plate = Szerelőkeret Mounting holes = Felfogó furatok UP = Fel

21 21 11/2009 A beltéri állomás beillesztése Illesszük rá a beltéri állomást a szerelőkeretre. In-house station = Beltéri állomás Mounting plate = Szerelőkeret

22 22 11/2009 A készülék leszerelése 1 A készülék alsó részén található egy kiemelő nyílás. Csúsztasson be egy megfelelő méretű csavarhúzót egyenesen ebbe a nyílásba (1). A csavarhúzó könnyed nyomásával nyissa ki a fedelet, emelje le a külső burkolatot mindkét felső bepattintó fülről.

23 23 11/2009! Vezetékezés Figyelem! Legyen óvatos a video kábelezésével! V1 és V2 csatlakozókat tilos összekötni a P, M, a vagy b pontokkal. A rossz csatlakoztatás tönkreteszi a készüléket. Szenteljen több figyelmet a V1 és V2 pontok polaritására, ha a video nem működik. Vezetékezési példák P Camera = kamera Floor switch button = folyosó vil. kapcsoló 26 V DC = 26 V= 230 V AC = 230 V~

24 24 11/2009 Video vezetékezés A készülék konfigurálása A készülék hátoldalán található egy kapcsoló a csatlakozó érintkezők alatt. Ezt a kapcsolót a video beltéri állomás konfigurálásához használjuk. OFF ON S6 Ha a beltéri készülék nem a legutolsó a TCS:BUS video sorban, akkor a kapcsolót OFF (KI) állásba kell tenni. Ha a beltéri készülék a legutolsó a TCS:BUS video sorban, akkor a kapcsolót ON (BE) állásba kell tenni. Gyári beállítás: ON (BE) pozíció.

25 25 11/2009 Telepítés AS címfüggő képbeállítás AS-cím 0 47 AS-cím Tartalék a video kültéri állomáshoz Tartalék az audio kültéri állomáshoz! Megjegyzés: A kültéri állomás AS- címeinek programozását a szerviz készülékkel kell végezni. További információkat megtalál a TCS telepítő 5/4 (1. változatában) vagy a TCS telepítő 7/4 (2. változatában). Gyári beállítás Képernyő válaszadási idő Beszélgetési idő OSD információ Nyelv Kulcs hang 60 mp 45 mp rendelkezésre áll angol rendelkezésre áll Mikrofon hangerősség 5 Hangszóró hangerősség 3 Csengőhang hangerősség 5 Fényesség 4 Kontraszt 10 Színtelítettség 14

26 26 11/2009 Tisztítás! Kerülje el, hogy víz jusson be a készülékbe! Ne használjon éles vagy karcoló tisztítószereket, tisztító eszközöket! Tisztítsa a készüléket száraz vagy enyhén nedves törlőkendővel. Erősebb elpiszkolódást távolítson el enyhe háztartási tisztószerrel. Szerviz Lépjen kapcsolatba a helyi kereskedelmi képviselővel vagy találja meg az Önhöz legközelebbi szervizeket az alábbi honlapon:

Termékismertető. Video beltéri állomás sky IVW2220-011x

Termékismertető. Video beltéri állomás sky IVW2220-011x Termékismertető Video beltéri állomás sky IVW2220-011x 2 Tartalomjegyzék Szállítási terjedelem... 4 Biztonsági utasítások... 4 Fogalmak... 5 Műszaki adatok... 5 Készülék áttekintés... 6 Kijelző- és kiszolgálóelemek...

Részletesebben

Termékismertető BRE2-SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel

Termékismertető BRE2-SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel Termékismertető -SG típusú kombikészülék egyszerű bináris ki- és bemenettel Biztonsági utasítások FIGYELMEZTETÉS! Azokon a berendezéseken történő munkavégzésnél, amelyek 230 V váltóáramúak, a DIN VDE 0100

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Beltéri egység VDT 39. VDT-39 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Beltéri egység VDT 39. VDT-39 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT 39 VDT-39 Leírás v1.4.pdf Tartalom 1. Elővigyázatossági felhívások... 3 2. Műszaki adatok... 4 3. Készülék és funkciók... 4 4. Csatlakozók leírása...

Részletesebben

3,5 ÉRINTŐGOMBOS LCD TFT VIDEO KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: DF-636TS + OUT9 DF-629TS + OUT9

3,5 ÉRINTŐGOMBOS LCD TFT VIDEO KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: DF-636TS + OUT9 DF-629TS + OUT9 3,5 ÉRINTŐGOMBOS LCD TFT VIDEO KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: DF-636TS + OUT9 HU DF-629TS + OUT9 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Soha ne nyissa ki a készülék

Részletesebben

Köszönjük, hogy a ConCorde-6025CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót.

Köszönjük, hogy a ConCorde-6025CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. Köszönjük, hogy a ConCorde-6025CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A telefonkészülék használata közben

Részletesebben

Termékismertető. Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez

Termékismertető. Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez Termékismertető Tápegység és vezérlő készülék: BVS20 egy felszálló vezetékű berendezésekhez 2 11/2009 1 x BVS20-SG 1 x termékismertető Szállítási terjedelem Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos

Részletesebben

RT6021. Felhasználói kézikönyve. Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz. Moduláció. Frekvencia stabilitás <+ 50 KHz.

RT6021. Felhasználói kézikönyve. Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz. Moduláció. Frekvencia stabilitás <+ 50 KHz. RT6021 Felhasználói kézikönyve Műszaki adatok Frekvenciatartomány 1,80-1.90GHz Csatornák Idő pontossága Moduláció 120 duplacsatornás 0 +2 ppm GFSK Frekvencia stabilitás

Részletesebben

VDT16 HASZNÁLATI UTASÍTÁS

VDT16 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT16 HASZNÁLATI UTASÍTÁS Tartalomjegyzék 1. Műszaki adatok...2 2. Lakáskészülék és Funkciók...3 3. Lakáskészülék felszerelés...3 4. Működés...4 4.1 Hívás fogadása...4 4.2 Zárnyitás...4 4.3 Kitekintés...5

Részletesebben

DVR-812 VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-812 VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-812 VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOM Használati feltételek. 3 Általános jellemzők 3 Tartozékok. 3 Kezelőgombok és jelölések 4 Megfigyelői üzemmód 5 Lejátszás üzemmód. 6 Technikai paraméterek.

Részletesebben

NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS

NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Ez a termék vízálló. Olvassa el figyelmesen a kezelésre vonatkozó utasításokat a használati utasításban, mielőtt használatba venné a

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP711 Model A: 1 beltéri egység 1 kültéri egységgel DVC-VDP712 Model B: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC-VDP721 Model C: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel

Részletesebben

Terméktájékoztató. Videoelosztó, kétszeres FVU1210. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin

Terméktájékoztató. Videoelosztó, kétszeres FVU1210. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D-39307 Genthin Terméktájékoztató Videoelosztó, kétszeres FVU1210 2 02/2011 Szállítási terjedelem 1 x FVU1210 1 x Termékismertető Biztonsági utasítások! A készüléket csak elektromos végzettségű szakember szerelheti, építheti

Részletesebben

Termékismertető. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D Genthin. A műszaki változtatás jogát fenntartjuk.

Termékismertető. TCS TürControlSysteme AG Geschwister-Scholl-Str. 7 D Genthin. A műszaki változtatás jogát fenntartjuk. Termékismertető Betáp- és vezérlőkészülék típusa: VBVS05-SG Video-kisberendezések számára, melyek el vannak látva egy felmenő vezetékkel, de elosztókészülék és párhuzamos üzem nélkül A műszaki változtatás

Részletesebben

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813 A CSOMAG TARTALMA A csomagban a következő tételeknek kell lenniük: Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Részletesebben

VDP-808N VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

VDP-808N VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ VDP-808N VEZETÉK NÉLKÜLI DVR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOM Tartozékok. 3 Használati feltételek 3 Általános jellemzık 3 Kezelıgombok és jelölések 3 Megfigyelıi üzemmód 4 Lejátszás üzemmód. 6 Bypass mód..

Részletesebben

www.global-export-import.eu

www.global-export-import.eu JÓTÁLLÁSI JEGY Az alábbi típusú és gyártási számú VIDEÓ KAPUTELEFON hibamentes működéséért a. 49/2003. (VII. 30.) GKM rendelet alapján a vonatkozó jogszabályok előírásai szerint az eladás napjától számított

Részletesebben

ConCorde Roadcam HD30 Használati útmutató

ConCorde Roadcam HD30 Használati útmutató ConCorde Roadcam HD30 Használati útmutató www.concorde.hu 1 Köszönjük, hogy a ConCorde Roadcam HD30 menetrögzítő készüléket választotta. A termék első használata előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati

Részletesebben

Összeszerelési és kezelési útmutató. VideoTerminal 2600..

Összeszerelési és kezelési útmutató. VideoTerminal 2600.. Összeszerelés és kezelés útmutató VdeoTermnal 2600.. Tartalom Készülékleírás...3 Szerelés...4 Az üvegfedél leszerelése...5 Kezelés...5 Normál beszéd üzemmód...6 Hívás fogadása... 6 Érvényesítés funkcó...

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató SIP zsinórnélküli telefon Típusszám: KX-TGP500 Típusszám: KX-TGP550 B01 T01 Az ábrán a KX-TGP500 típus látható. Az ábrán a KX-TGP550 típus látható. Köszönjük, hogy Panasonic terméket

Részletesebben

VIGYÁZAT. Magyarul 1 2 Magyarul

VIGYÁZAT. Magyarul 1 2 Magyarul Magyarul 1 2 Magyarul VIGYÁZAT A háromszögben elhelyezett felkiáltójel figyelmeztető jel, mely a felhasználót a termékre vonatkozó fontos utasításokra figyelmezteti. A háromszögben elhelyezett villám jel

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT16 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT16. VDT16 Leírás v1.3.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT16 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT16. VDT16 Leírás v1.3.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT16 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT16 VDT16 Leírás v1.3.pdf Tartalomjegyzék 1.Elővigyázatossági felhívások...3 2.Műszaki adatok...4 3.Lakáskészülék

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT16 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT16. VDT16 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT16 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT16. VDT16 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT16 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT16 VDT16 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1.Elővigyázatossági felhívások...3 2.Műszaki adatok...4 3.Lakáskészülék

Részletesebben

STOP. Színes kijelzőjű video-kaputelefon. Használati és beüzemelési útmutató 5104594B

STOP. Színes kijelzőjű video-kaputelefon. Használati és beüzemelési útmutató 5104594B Színes kijelzőjű video-kaputelefon Használati és beüzemelési útmutató 5104594B Színes kijelzőjű video-kaputelefon ÁLTALÁNOS ADATOK Köszönjük, hogy a Somfy termékét választotta! Kik vagyunk? A SOMFY nyílászárók

Részletesebben

STORM EXTREME MT848. Használati útmutató

STORM EXTREME MT848. Használati útmutató STORM EXTREME MT848 Használati útmutató HU 2 Bevezetés A készülék víz- és porálló (IP67) kivitelű. A használat előtt olvassa át figyelmesen a használati útmutatót! HU Az IP67 szabvány Megfelelőségi Nyilatkozat

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Memória egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.2.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER. Memória egység VDT SC6V. VDT-SC6V Leírás v1.2.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Memória egység VDT SC6V VDT-SC6V Leírás v1.2.pdf Tartalom 1 Ismertető... 3 2 Memória egység leírása... 3 3 Rögzítés... 4 4 Kábelezési rajz... 4 5 Konfiguráció... 5 5.1

Részletesebben

ICOM. IC-F4029SDR digitális PMR rádió

ICOM. IC-F4029SDR digitális PMR rádió ICOM Kezelési utasítás IC-F4029SDR digitális PMR rádió 1 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék...2 Előszó...4 Kiemelt kifejezések...4 Fontos figyelmeztetések...4 A készülékkel szállított alkatrészek és tartozékok...6

Részletesebben

BK 1200/1800/2200 BKE 1200/1800/2200

BK 1200/1800/2200 BKE 1200/1800/2200 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 262-69-33 Fax: 262-28-08 www.kling.hu e-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet BK 1200/1800/2200 BKE 1200/1800/2200 rev. 0.5 11/98 automatikus rendszer ipari

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG. VDT-37MG Leírás v1.3

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG. VDT-37MG Leírás v1.3 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT-37MG VDT-37MG Leírás v1.3 Tartalomjegyzék 1. Elővigyázatossági felhívások...3 2. Műszaki adatok...3 3. Felépítés és funkciók...4 3.1. Kiegészítő csatlakozók...5

Részletesebben

4 Vezetékes Video Monitor

4 Vezetékes Video Monitor VT7 Felhasználói utasítás Vezetékes Video Monitor Olvassa el figyelmesen ezt a kézikönyvet, mielőtt a terméket üzembe helyezi! -. Termékismertető Mikrofon Digitális LCD kijelző Indikátor Indikátor Nyitás

Részletesebben

6 720 616 001-01.1TD IGM. hr Upute za instalaciju 2 hu Szerelési útmutató 31 uk Посібник з експлуатації 61 6 720 641 138 (2009/07)

6 720 616 001-01.1TD IGM. hr Upute za instalaciju 2 hu Szerelési útmutató 31 uk Посібник з експлуатації 61 6 720 641 138 (2009/07) 6 720 616 001-01.1TD IGM hr Upute za instalaciju 2 hu Szerelési útmutató 31 uk Посібник з експлуатації 61 hu Tartalomjegyzék 31 Tartalomjegyzék 1 iztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata...........

Részletesebben

PC160 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV

PC160 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV PC10 Vezérlés 24VDC SZÁRNYASKAPU MOTORHOZ TELEPÍTŐI KÉZIKÖNYV Tartalomjegyzék 1. PC10 Vezérlés 2. Beállítás 2.1 SW1 Dip kapcsoló beállítása 2.2 Funkció kapcsolók és LED jelzések magyarázata 2.3 Távirányító

Részletesebben

K9-GSM riasztó rendszer

K9-GSM riasztó rendszer 2015 K9-GSM riasztó rendszer KEZELÉSI UTASíTÁS Ver.1.1 www.gsmriasztorendszer.hu 2015/03/21 www.gsmriasztorendszer.hu K-9 GSM riasztó - 2 - Tartalomjegyzék - 1 - A KEZELŐPANEL ELEMEI - 4 - KAPCSOLÓ GOMBOK

Részletesebben

ENA 50-60. Telepítési és üzemeltetési útmutató. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60. Telepítési és üzemeltetési útmutató. Flamco www.flamcogroup.com EN 50-60 Flamco www.flamcogroup.com Tartalomjegyzék Oldal 1. Általános tudnivalók 3 1.1. kézikönyv ismertetése 3 1.2. Egyéb dokumentációk a csomagban 3 1.3. Flamco termékek használata 3 1.4. További segítség

Részletesebben

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6 01 - Felhasználói kézikönyv 1.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Használatbavétel 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és

Részletesebben

ConCorde RoadCam HD10 menetrögzítő kamera. Használati útmutató

ConCorde RoadCam HD10 menetrögzítő kamera. Használati útmutató ConCorde RoadCam HD10 menetrögzítő kamera Használati útmutató Köszönjük, hogy a ConCorde RoadCam HD10 menetrögzítő kamerát választotta. Kérjük, a készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a

Részletesebben

DK 9160-9190 DK 9360-9390 DK 9660-9690 DK 9960 9990 HC 5690-3360

DK 9160-9190 DK 9360-9390 DK 9660-9690 DK 9960 9990 HC 5690-3360 DK 9160-9190 DK 9360-9390 DK 9660-9690 DK 9960 9990 HC 5690-3360 Páraelszívó készülékek Szerelési- és használati útmutató Kedves Vásárló! Kérjük, hogy figyelmesen olvassa el ezt a Szerelési- és használati

Részletesebben

Használati útmutató TC 7.2. Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300

Használati útmutató TC 7.2. Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300 1 Cisco TelePresence Profile Series Codec C-series Quick Set C20 SX20 Quick Set MX200 MX300 TC 7.2 Használati útmutató jog fenntartva. 2 Tartalom Az útmutató tartalma Bevezetés a video konferencia rendszerbe

Részletesebben

Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv

Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv Nokia 2220 slide - Felhasználói kézikönyv 3.1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 3 Terméktámogatás 4 Kezdő lépések 4 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 4 Az akkumulátor töltése 5 Antenna 5 Fülhallgató

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 870D Digitális Lakatfogó Multiméter TARTALOMJEGYZÉK 1. Bevezetés... 2 2. Biztonsági figyelmeztetések... 2 3. Előlap és kezelőszervek... 2 4. Műszaki jellemzők... 3 5. Mérési jellemzők...

Részletesebben

GYORS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ SIXTY

GYORS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ SIXTY GYORS ÜZEMBEHELYEZÉSI ÚTMUTATÓ SIXTY HU Tisztelt vásárló, Ön egy új generációs Sagemcom telefont vásárolt, köszönjük, hogy megtisztelt minket bizalmával. A készülék gyártása során a lehet legnagyobb gondossággal

Részletesebben

OTTHONI FELHASZNÁLÁSRA TERVEZETT NYITÓ SZETT

OTTHONI FELHASZNÁLÁSRA TERVEZETT NYITÓ SZETT TOLÓKAPU NYITÓ SZETT OTTHONI FELHASZNÁLÁSRA TERVEZETT KIT PL1000 TOLÓKAPU NYITÓ SZETT A PL1000 elektro-mechanikus tolókapu nyitó szettet otthoni felhasználásra tervezték. A hajtómotor ízléses megjelenésű

Részletesebben

UNISU9615 / BX 243 24V-os tolókapuhajtás

UNISU9615 / BX 243 24V-os tolókapuhajtás 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-1666 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu UNISU9615 / BX 243 24V-os tolókapuhajtás Magyarországi képviselet Általános leírás Ez a kapuhajtás alkalmas

Részletesebben

900CT-201 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900CT-201 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Vezérlőegység 900CT-201 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG...3 MUNKAESZKÖZÖK...3 TECHNIKAI ADATOK...4 ÁTTENTŐ ÁBRA...5 ELEKTROMOS CSATLAKOZÁSOK...6 PROGRAMOZÁS...7 PROGRAMOZÁSI FUNKCIÓK...8

Részletesebben

Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv. 1. kiadás

Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv. 1. kiadás Nokia X3-00 - Felhasználói kézikönyv 1. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 4 Használatbavétel 6 A készülék gombjai és részei 6 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 7 A memóriakártya behelyezése

Részletesebben

piros LED visszatekercselés/hangerő + kék LED videokimenet előretekercselés/hangerő -

piros LED visszatekercselés/hangerő + kék LED videokimenet előretekercselés/hangerő - Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 AR36 akciókamera Rend. sz.: 86 06 00 Kérjük, az első használat

Részletesebben

Kezelési útmutató. >, 1, 2,... Műveleti lépés Hajtsuk végre a műveleti

Kezelési útmutató. >, 1, 2,... Műveleti lépés Hajtsuk végre a műveleti Conrad Szaküzlet, 1067 Budapest, VI. Teréz krt. 23. Tel: 302 3588 Infravörös hőmérő testo 845 Megrend. szám: 12 21 53 Kezelési útmutató Tartalomjegyzék 1. Biztonsági tudnivalók... 1 2. Rendeltetésszerű

Részletesebben

Típus KX-TG8070HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon

Típus KX-TG8070HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon TG8070-8090HG(hg-hg).book Page 1 Tuesday, September 4, 2007 9:20 AM Használati útmutató Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG8070HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon Típus KX-TG8090HG

Részletesebben

Használati utasítás Digitális, rádiófrekvenciás szobatermosztát 4-30

Használati utasítás Digitális, rádiófrekvenciás szobatermosztát 4-30 BT DRF-01 Használati utasítás H Digitális, rádiófrekvenciás szobatermosztát 4-30 2 FIGYELEM! A beüzemelő személy az üzembe helyezés előtt figyelmesen olvassa el ezt a használati utasítást és ismerje meg

Részletesebben

KIT-BOB24 1 KIT-BOB24. Használati és üzembe helyezési utasítás

KIT-BOB24 1 KIT-BOB24. Használati és üzembe helyezési utasítás KIT-BOB24 1 KIT-BOB24 Használati és üzembe helyezési utasítás KIT-BOB24 2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott, Benincá BOB típusú szettet választotta. A Benincá cég kínálatában található összes termék

Részletesebben

Szerelési és szervizutasítás

Szerelési és szervizutasítás Szerelési és szervizutasítás Helyiség controller 6 720 618 477-00.1RS Logamatic EMS Kezelőegység RC35 Szakemberek számára Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt kérjük, figyelmesen olvassa el. 6 720 619

Részletesebben

ConCorde FX-332 Walky Talky Használati útmutató

ConCorde FX-332 Walky Talky Használati útmutató ConCorde FX-332 Walky Talky Használati útmutató 1.LCD kijelző Csatornák száma. 1-től 8-ig választható CTCSS alcsatorna. 1 38 között választható. Az akkumulátor töltöttségi szintjének kijelzése. TX RX Jeltovábbítás

Részletesebben

Conrad Szaküzlet Conrad Vev szolgálat

Conrad Szaküzlet Conrad Vev szolgálat Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 VEZETÉKES TELEFON, Voxtel C115 Rendelési szám: 92 40 22 1 HOZZÁJÁRULÁSUNK

Részletesebben

ZT6-ZT6C. 400V-os háromfázisú vezérlés BK2200T, CBYT, CBXT motorokhoz. Általános információk

ZT6-ZT6C. 400V-os háromfázisú vezérlés BK2200T, CBYT, CBXT motorokhoz. Általános információk 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZT6-ZT6C 400V-os háromfázisú vezérlés BK2200T, CBYT, CBXT motorokhoz Általános

Részletesebben

Dimat. UTH - 170 telepítés és útmutató

Dimat. UTH - 170 telepítés és útmutató Dimat UTH - 170 telepítés és útmutató A huzalozás módszere 1. sz. huzalozási módszer A huzalozás módszere 2. sz. huzalozási módszer Funkciókmódosítása és műveletek LÁMPA KIJELZŐ SET lámpa: Ez a lámpa a

Részletesebben

UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ. A CE jelzés összhangban van az R&TTE 99/05CE Európai Direktívával.

UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ. A CE jelzés összhangban van az R&TTE 99/05CE Európai Direktívával. UNIK2E TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ UNIK2E 12/24 VDC KÉTMOTOROS VEZÉRLÉS SZÁRNYASKAPUKHOZ FIGYELEM!! Telepítés elott olvassa el ezt a kézikönyvet, mely a termék szerves részét képezi. N.B. - A Prastel nem vállal

Részletesebben

Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv

Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv H A M B U R G Telepítési és Üzemeltetési kézikönyv Hő- és füstelvezető kompakt központok Típusok: EL 24a/1 /2 /3 Tel.: +36 (1) 226 1616 Fax: +36 (1) 226 1303 info@assaabloy.hu www.assaabloy.hu Tartalomjegyzék

Részletesebben

QUAD PROCESSZOR FIGYELMEZTETÉS! AVC703/713/704/714 1. oldal, összesen: 19. Használati útmutató. Modell szám: AVC713 AVC714 AVC703 AVC704

QUAD PROCESSZOR FIGYELMEZTETÉS! AVC703/713/704/714 1. oldal, összesen: 19. Használati útmutató. Modell szám: AVC713 AVC714 AVC703 AVC704 AVC703/713/704/714 1. oldal, összesen: 19 QUAD PROCESSZOR Használati útmutató Modell szám: AVC713 AVC714 AVC703 AVC704 FIGYELMEZTETÉS! Ez egy intelligens készülék. Először csatlakoztassa a video kábelt

Részletesebben

Köszönjük, hogy a ConCorde-6035CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót.

Köszönjük, hogy a ConCorde-6035CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. Köszönjük, hogy a ConCorde-6035CID telefonkészüléket választotta. A készülék használata előtt kérjük figyelmesen olvassa el a használati útmutatót. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK A telefonkészülék használata közben

Részletesebben

2,4 GHz-es digitális rádióátvitelű DVR/monitor-készlet

2,4 GHz-es digitális rádióátvitelű DVR/monitor-készlet HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 2,4 GHz-es digitális rádióátvitelű DVR/monitor-készlet Rend. sz. 808576 2 TARTALOMJEGYZÉK Oldal 1. Bevezetés... 4 2. Szimbólumok magyarázata... 4 3. Rendeltetésszerű használat... 5

Részletesebben

Beszerelési útmutató. Kezelési útmutató. Jármű fűtőberendezések Műszaki dokumentáció. Rövid leírás. Kezelőelem az Eberspächer álló helyzeti fűtésekhez

Beszerelési útmutató. Kezelési útmutató. Jármű fűtőberendezések Műszaki dokumentáció. Rövid leírás. Kezelőelem az Eberspächer álló helyzeti fűtésekhez Jármű fűtőberendezések Műszaki dokumentáció Kezelési útmutató EasyStart Remote + HU Kezelési útmutató Rövid leírás Beszerelési útmutató Kezelőelem az Eberspächer álló helyzeti fűtésekhez A WORLD OF COMFORT

Részletesebben

Gi.Bi.Di. gyártmányú, F12 Rally típusú mikroprocesszoros vezérlés 12 V DC motorokhoz

Gi.Bi.Di. gyártmányú, F12 Rally típusú mikroprocesszoros vezérlés 12 V DC motorokhoz 1 Gi.Bi.Di. gyártmányú, F12 Rally típusú mikroprocesszoros vezérlés 12 V DC motorokhoz ÁLTALÁNOS ÓVINTÉZKEDÉSEK Ezen óvintézkedések a termék szerves és alapvető részét képezik, amelyet a felhasználó rendelkezésére

Részletesebben

MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET

MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET MGm II kódszám: 3318288 két fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET FIGYELEM! A BERENDEZÉS CSAK

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3

Tartalomjegyzék. Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3 Tartalomjegyzék Fontos Biztonsági Utasítások...2 Biztonsági előírások... 2 Fő Egység:... 3 Remote Control... 3 A termék részei...3 Csatlakozások...4 Csatlakozás Külső Audio Készülékhez... 4 Az egységen

Részletesebben

Vezérlés garázs- és kertkapumotorokhoz FX 24

Vezérlés garázs- és kertkapumotorokhoz FX 24 Vezérlés garázs- és kertkapumotorokhoz FX 24 FX 24 vezérlés programozása Általános bemutatás Ez a termék, amennyiben az alábbi útmutatók és a beszerelési előírások alapján szerelik, megfelel az EN 13241-1

Részletesebben

TG8011-8021HG(hg-hg).book Page 1 Tuesday, September 16, 2008 1:22 PM. Típus KX-TG8011HG. Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon

TG8011-8021HG(hg-hg).book Page 1 Tuesday, September 16, 2008 1:22 PM. Típus KX-TG8011HG. Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon TG8011-8021HG(hg-hg).book Page 1 Tuesday, September 16, 2008 1:22 PM Használati útmutató Digitális zsinórnélküli telefon Típus KX-TG8011HG Digitális zsinórnélküli üzenetrögzítős telefon Típus KX-TG8021HG

Részletesebben

ZL170 N. Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz. Általános leírás

ZL170 N. Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz. Általános leírás 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZL170 N Egymotoros vezérlés 24V-os motorokhoz Általános leírás - A vezérlés 24V-os

Részletesebben

ZL 80. Általános leírás

ZL 80. Általános leírás KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu Magyarországi Képviselet ZL 80 Vezérlıpanel CBXE-24 motorhoz A

Részletesebben

Atlantis 60 Pultra helyezhető

Atlantis 60 Pultra helyezhető Használati utasítás Asset Atlantis 60/120 180 Touch TT és 180 US modellekhez 1.1 Általános információ A készülékek az Európai Unió területén gyártják. A használati utasítás tartalmaz minden olyan információt,

Részletesebben

Telepítési és használati útmutató eco Intelligens radiátortermosztát

Telepítési és használati útmutató eco Intelligens radiátortermosztát Telepítési és használati útmutató Telepítési útmutató Telepítési útmutató 1. Felszerelés 1.1 Az eco termosztát típusának meghatározása...4 1.2 A csomag tartalma...4 1.3 Szelepadapterek áttekintése...5

Részletesebben

TVR 40 Rövid áttekintés

TVR 40 Rövid áttekintés GE Security TVR 40 Rövid áttekintés Tartalom A csomag tartalma 1 Telepítési környezet 1 A TVR 40 beállítása első alkalommal 1 Eszközök csatlakoztatása 1 Külső adat és riasztási ki/bemeneti kábel csatlakoztatása

Részletesebben

DKS250 1. oldal, összesen: 1

DKS250 1. oldal, összesen: 1 DKS250 1. oldal, összesen: 1 CARDIN DKS250 Kódtasztatúra A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati lépések képpel

Részletesebben

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ

SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ SCENIC RÖVID ÚTMUTATÓ RÖVID ÚTMUTATÓ 1 ÜDVÖZÖLJÜK AUTÓJA FEDÉLZETÉN Előszó Gratulálunk a választásához: új gépkocsija a család számára lett tervezve és kialakítva, kivételes modularitást és otthonosságot,

Részletesebben

MARK08 GSM riasztó Felhasználói leírás

MARK08 GSM riasztó Felhasználói leírás MARK08 GSM riasztó Felhasználói leírás MA-RK LED kezelő SW. ver.:1.64 2014-04-15 2 MARK08 GSM Riasztó Felhasználói leírás MARK08 GSM Riasztó Felhasználói leírás 3 Tartalomjegyzék GSM riasztó rövid bemutatása...5

Részletesebben

WESTPOINT MOBIL KLÍMA

WESTPOINT MOBIL KLÍMA WESTPOINT MOBIL KLÍMA WPK15 WPK15H WPK15RC WPK15HRC HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék megfelelő és biztonságos használata érdekében gondosan olvassa el ezt a használati útmutatót és az abban foglaltakat maradékta

Részletesebben

Szervizutasítás. Logamatic 4324. Szabályozókészülék. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el.

Szervizutasítás. Logamatic 4324. Szabályozókészülék. Szakemberek számára. Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el. 105 MEC2H MEC uderus MEC2H(R4324) Szervizutasítás Szabályozókészülék! TEST T 6 720 646 147-00.2T Logamatic 4324 Szakemberek számára Üzembe helyezés és szervizmunkák előtt, kérjük, figyelmesen olvassa el.

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kézikönyvben található illusztrációk eltérhetnek a termék tényleges megjelenésétől.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Kérjük, vegye figyelembe, hogy a kézikönyvben található illusztrációk eltérhetnek a termék tényleges megjelenésétől. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy Aiphone terméket választott kommunikációs és biztonsági igényeinek kielégítésére. Kérjük, a rendszer telepítése előtt olvassa el ezt a Használati Útmutatót, majd gondosan

Részletesebben

A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések

A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések A biztonságos használatra vonatkozó megjegyzések A mérőműszer megfelel az IEC61010 szabványban előírt, a mérés biztonságára vonatkozó összes követelménynek: szennyeződési fokozat: 2, túlfeszültségi kategória:

Részletesebben

TARTALOM. 16 Mobil egység 17 Bázisállomás (Calios A1) 18 Bázisállomás (Calios) 19 Kijelző ikonok és jelentésük

TARTALOM. 16 Mobil egység 17 Bázisállomás (Calios A1) 18 Bázisállomás (Calios) 19 Kijelző ikonok és jelentésük 04 Calios_hr 23.03.2007 14:20 Uhr Seite 2 TARTALOM 5-7 TUDNIVALÓ 5 Előszó 5 A használattal kapcsolatos tudnivalók 5-6 Biztonsági tudnivalók 7 örnyezetvédelmi tudnivalók 7 A csomagolás 7 Elemek és akkumulátorok

Részletesebben

CA4P 1. oldal, összesen: 1 SATEL CA4V1. Programozói és felhasználói leírás. Satel

CA4P 1. oldal, összesen: 1 SATEL CA4V1. Programozói és felhasználói leírás. Satel CA4P 1. oldal, összesen: 1 SATEL CA4V1 Programozói és felhasználói leírás A leírás fontossági és bonyolultsági sorrendben tartalmazza a készülékre vonatkozó elméleti és gyakorlati ismereteket. A gyakorlati

Részletesebben

DC TÁPEGYSÉG AX-3003L-3 AX-3005L-3. Használati utasítás

DC TÁPEGYSÉG AX-3003L-3 AX-3005L-3. Használati utasítás DC TÁPEGYSÉG AX-3003L-3 AX-3005L-3 Használati utasítás Ebben a sorozatban kétcsatornás és háromcsatornás. szabályozható DC tápegységek találhatók. A háromcsatornás tápegységeknek nagypontosságú kimenete

Részletesebben

Powador 12.0 TL3 - INT 14.0 TL3 - INT 18.0 TL3 - INT 20.0 TL3 - INT. Kezelési útmutató. A német eredeti változat fordítása

Powador 12.0 TL3 - INT 14.0 TL3 - INT 18.0 TL3 - INT 20.0 TL3 - INT. Kezelési útmutató. A német eredeti változat fordítása Powador. TL - INT 4. TL - INT 8. TL - INT. TL - INT Kezelési útmutató A német eredeti változat fordítása Kezelési útmutató szerelők és üzemeltetők számára Tartalomjegyzék Általános tudnivalók... 4. A

Részletesebben

H Wake-up light Használati útmutató

H Wake-up light Használati útmutató WL 32 H Wake-up light Használati útmutató BEURER GmbH Söflinger Str. 218 89077 Ulm (Germany) Tel.: +49 (0) 731 / 39 89-144 Fax: +49 (0) 731 / 39 89-255 www.beurer.com Mail: kd@beurer.de Magyar Tisztelt

Részletesebben

FW 200. Időjárás-vezérelt szabályozó Solárszabályzással. BUS-képes Heatronic 3-as fűtőkészülékekhez. Üzembe helyezési és kezelési utasítás

FW 200. Időjárás-vezérelt szabályozó Solárszabályzással. BUS-képes Heatronic 3-as fűtőkészülékekhez. Üzembe helyezési és kezelési utasítás 6 720 612 481-00.1R Időjárás-vezérelt szabályozó Solárszabályzással FW 200 US-képes Heatronic 3-as fűtőkészülékekhez Üzembe helyezési és kezelési utasítás 2 A kezelõelemek és szimbólumok áttekintése HU

Részletesebben

A használati utasításról. Tisztelt Vásárló! Az alkalmazott jelölések Veszély

A használati utasításról. Tisztelt Vásárló! Az alkalmazott jelölések Veszély Használati útmutató Tisztelt Vásárló! A készülék megvásárlásával egy kiváló minőségű PHILIPSterméket választott. A készülék megfelel a mindennapi magáncélú és üzleti használat legkülönbözőbb igényeinek.

Részletesebben

Digitális vezeték nélküli rendszer MX W1

Digitális vezeték nélküli rendszer MX W1 Digitális vezeték nélküli rendszer MX W1 Használati útmutató Tartalom Fontos biztonsági intézkedések... 2 MX W1 digitális vezeték nélküli fülhallgató rendszer... 4 A csomag tartalma... 4 A termék bemutatása...

Részletesebben

RP-BTS30. Kezelési útmutató. Digitális vezeték nélküli sztereó fülhallgató SQW0606

RP-BTS30. Kezelési útmutató. Digitális vezeték nélküli sztereó fülhallgató SQW0606 Kezelési útmutató Digitális vezeték nélküli sztereó fülhallgató Típussz. RP-BTS30 Manufactured by: Panasonic Corporation Kadoma, Osaka, Japan Importer for Europe: Panasonic Marketing Europe GmbH Panasonic

Részletesebben

HeartSine PAD 500P Trainer Felhasználói kézikönyv 1

HeartSine PAD 500P Trainer Felhasználói kézikönyv 1 HeartSine samaritan PAD 500P Trainer modell: TRN-500-1 Uporabniški priročnik HeartSine HeartSine PAD 500P Trainer Felhasználói kézikönyv 1 HeartSine samaritan PAD és 500P Trainer CPR Advisor modell A felhasználói

Részletesebben

LIGHT SZABÁLYOZHATÓ MŰANYAG HEGESZTŐ KÉSZÜLÉK

LIGHT SZABÁLYOZHATÓ MŰANYAG HEGESZTŐ KÉSZÜLÉK GARANCIALEVÉL 1. Az UNI-MAX által forgalmazott termékekre, az eladás napjától számítva: a Polgári Törvénykönyv rendelkezései alapján 24 hónap; a Kereskedelmi Törvénykönyv rendelkezései alapján 12 hónap

Részletesebben

Szerelési és karbantartási útmutató

Szerelési és karbantartási útmutató Szerelési és karbantartási útmutató Szakemberek számára Szerelési és karbantartási útmutató minived VED H /2 HU Kiadó/gyártó Vaillant GmbH Berghauser Str. 40 D-42859 Remscheid Telefon 02 9 8 0 Telefax

Részletesebben

FÉG-Chaffoteaux Talia Green System KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN 25-30-35

FÉG-Chaffoteaux Talia Green System KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN 25-30-35 Ez a felhasználói kézikönyv a Magyarországi célországba gyártott készülékekre vonatkozik. FÉG-Chaffoteaux Talia Green System KONDENZÁCIÓS FALI KAZÁN 25-30-35 Tisztelt Vásárlónk! Szeretnénk Önnek megköszönni,

Részletesebben

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv

TC-DVR MN30xx. Digitális videó rögzítő. Felhasználói kézikönyv TC-DVR MN30xx Digitális videó rögzítő Felhasználói kézikönyv 4/8/16 csatornás DVR-ekhez V1.0 Minden jog fenntartva FIGYELEM Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a digitális videórögzítőt. A DVR használata

Részletesebben

Nokia E6 00 - Felhasználói kézikönyv

Nokia E6 00 - Felhasználói kézikönyv Nokia E6 00 - Felhasználói kézikönyv 2.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Használatbavétel 7 A telefon gombjai és részei 7 A SIM-kártya és az akkumulátor behelyezése 10 A memóriakártya behelyezése

Részletesebben

A készülék áttekintése

A készülék áttekintése PHILIPS A készülék áttekintése 1 Hálózati kábel csatlakozóval 2 Papíradagoló 3 Iratvezető 4 Papírtálca 5 Vezeték nélküli kézibeszélő 6 Iratadagoló 7 Előlap 8 Nyomtatóhenger 9 Szkenner 10 A Plug n Print

Részletesebben

Információk az Ön biztonsága érdekében

Információk az Ön biztonsága érdekében MAGYAR Információk az Ön biztonsága érdekében FIGYELEM: A TŰZVESZÉLY, ÁRAMÜTÉS VAGY TERMÉKSÉRÜLÉS KOCKÁZATÁNAK CSÖKKENTÉSE ÉRDEKÉBEN TILOS A KÉSZÜLÉKET ESŐ, NEDVESSÉG, CSÖPÖGŐ VAGY FELFRÖCCSENŐ FOLYADÉKOK

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bukósisak kihangosító

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bukósisak kihangosító HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bukósisak kihangosító 2 Köszönjük, hogy telefonjához az Interphone bukósisak kihangosítót választotta. A használat előtt kérjük, mindenképpen olvassa el ezt a használati útmutatót.

Részletesebben

Köszönjük, hogy DEVI terméket választott! A megvásárolt kiváló minőségű terméket úgy tervezték, hogy a lehető legjobb komfortérzetet biztosítsa a

Köszönjük, hogy DEVI terméket választott! A megvásárolt kiváló minőségű terméket úgy tervezték, hogy a lehető legjobb komfortérzetet biztosítsa a Devireg TM 550 HU Köszönjük, hogy DEVI terméket választott! A megvásárolt kiváló minőségű terméket úgy tervezték, hogy a lehető legjobb komfortérzetet biztosítsa a leggazdaságosabb energiafelhasználás

Részletesebben

Szervizutasítás. Logamatic 4211 szabályozókészülék. 6303 1367 2003/04 HU Szakemberek számára

Szervizutasítás. Logamatic 4211 szabályozókészülék. 6303 1367 2003/04 HU Szakemberek számára 6303 1367 2003/04 HU zakemberek számára zervizutasítás Logamatic 4211 szabályozókészülék Az üzembe helyezés és a szerviz munkák előtt kérjük gondosan átolvasni Előszó Ehhez az utasításhoz A készülék megfelel

Részletesebben

FÁZISHELYESSÉG ÉS FORGÁSIRÁNY MÉRŐ

FÁZISHELYESSÉG ÉS FORGÁSIRÁNY MÉRŐ FÁZISHELYESSÉG ÉS FORGÁSIRÁNY MÉRŐ Tartalomjegyzék Bevezetés Tartozékok Biztonsági előírások Jelölések A készülék előlapja A műszer használata Fázissorrend helyességének meghatározása Fázissorrend helyességének

Részletesebben

Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv

Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv Nokia C6-01 - Felhasználói kézikönyv 3.0. kiadás 2 Tartalom Tartalom Biztonság 5 Kezdő lépések 7 Gombok és alkatrészek 7 Telefonhívás, hangfájl vagy videó hangerejének módosítása 9 A billentyűzet és a

Részletesebben