III. TELJESÍTMÉNYVIZSGÁLATI SZABÁLYZATOK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "III. TELJESÍTMÉNYVIZSGÁLATI SZABÁLYZATOK"

Átírás

1 III. TELJESÍTMÉNYVIZSGÁLATI SZABÁLYZATOK 5. A tenyésztésre való alkalmasság mérésének eszközei (tenyészfelmérés) A kutya tenyészteljesítményének mérése a tenyészfelméréseken történik. A tenyészfelmérések szolgálnak a tenyésztésre való alkalmasság, valamint az életteljesítmény mérésére, és a tenyésztési eljárások (2.2.1.fejezet) összességét egészítik ki. A tenyészfelmérés a tenyésztés módszerének eszköztára, mely az alábbiakból tevődik össze: Küllemi bírálat: kiállításokon, tenyészszemléken történik. A tenyészszemlén kerül kiválasztásra a tenyésztésre alkalmas hím és nőivarú egyed, valamint itt kerül sor az előzőleg tenyésztésbe vett egyedek utódai alapján történő besorolására, minősítésére (lásd 3.fejezet). Belső értékmérő tulajdonságok bírálata, munkateljesítmény A hasonló fajták esetében nemzetközi gyakorlatban bevált és eredményes.teljesítményvizsgáló módszeren alapuló rendezvényeken történik. A vizsgálat kiterjed a kutyák viselkedésére, öröklött és ösztönös tulajdonságaik felmérésére. A munkateljesítmény az alábbi módszerekkel mérhető: - Terelési Képességvizsga: az alapvető ösztönök meglétének vizsgálatára alkalmas (opcionális) Szabályzat: 9 sz Melléklet Bírálati lap 10 sz. melléklet - Terelőkutya versenyek és vizsgák: a képzett terelőkutyák teljesítményének mérésére szolgálnak. (opcionális) Az FCI és a MEOESZ mindenkor érvényes szabályai szerint zajlanak. 11.sz melléklet: Hagyományos Terelőverseny Szabályzat 12.FCI Traditional Style Vizsgaszabályzat 13. FCI Hagyományos terelőversenyszabályzat - Karakterteszt: az általános viselkedési, idegrendszeri tulajdonságok mérését teszik lehetővé. (kötelező) 14. MPK Karakterteszt Szabályzat 15. MPK Karakterteszt bírálati lap 5.1.A tenyészfelmérések eredményeinek kezelése A tenyészfelmérések eredményeinek kezelését és a rangsor felállítását a rendelkezésre álló adatok alapján a Magyar Pumi Klub végzi a minősítési rendszerben meghatározott módon (lásd 3.fejezet). A Klub saját székhelyén nyilvántartásra és adatkezelésre alkalmas informatikai rendszert működtet, melyet az arra kijelölt tagok kezelnek. A szabályok és előírások összessége a benne foglaltakkal biztosítja a minőségi kutyatenyésztés megvalósítását.

2 A felmérések során született adatok archíválásra kerülnek A Magyar Pumi Klub adatbázisában, mely kutatási és ellenőrzési célból hozzáférhető, és onnan adatok gyűjthetők 6. Tenyészszemle szabályzat 6.1. A tenyészszemle célja Az Klub által gondozott fajtákhoz tartozó egyedek standardban rögzített külső és belső tulajdonságainak és használati képességeinek a Magyarországon nyilvántartott populációk minőségi fejlesztése, a hibás, nem kívánatos egyedek kiszűrésével. 6.2.Tenyészszemle rendezvények Tenyészszemle csak a Klub vezetősége által meghatározott helyen és időpontban tartható. Az időpontokat a Klub honlapján közzé kell tenni a rendezvény előtt legalább 15 nappal. A tenyészszemlék számát az Klub vezetősége évente, igény szerint határozza meg Tenyészszemle bírói, személyi feltételek A tenyészszemle bíróit a Klub elnöke kéri fel. A küllembírálatot a fajtát kiválóan ismerő küllembírók (szakbírók) végezhetik. Szakbíróvá az válhat, aki: rendszeresen részt vesz a Klub szakmai fórumain, a pumi fajtára vizsgával rendelkezik, a Klub vezetősége szakbírónak elismer. A szakbírói megbízást a tenyésztés vezető javaslatára a Klub elnöke adja ki. A megbízás visszavonható! A kutyák Karaktertesztjét csak elismert teljesítménybíró végezheti (terelőkutya bíró illetve munkakutya teljesítménybíró) A Magyar Pumi Klub az FCI bírói testület mindenkori működési szabályzatát fogadja el, a bírálat e szabályzat alapján történik. A Magyar Pumi Klub FCI bírói igazolvánnyal rendelkező bírót fogad el, illetve kér fel bírálatra. A leírtaknak megfelelően a bírói testület működési szabályzatára, a bírók felelősségére, valamint a bírók minősítésének követelményrendszerére vonatkozóan az FCI mindenkori működési szabályzata az irányadó. A munkavizsgával rendelkező fajták esetében a teljesítményvizsgálatban nem vesznek részt segédek. Terelő munkavizsga során a vizsgát MEOESZ-FCI terelő bíró végzi A részvétel feltételei

3 A tenyészszemlén csak olyan kutya vehet részt, amely a Klub által elismert származási lappal rendelkezik. Betegségre gyanús, vagy beteg kutyát nem szabad felvezetni. A tüzelő szukákat a tenyészszemle megkezdése előtt a tenyészszemle vezetőjének be kell jelenteni. Minden kutyának chip alapján (külföldi fedező kanok esetén tetoválási szám is elfogadható) azonosíthatónak kell lennie. Azonosíthatatlan kutya nem bírálható! Optikai manipuláció (festés, hintőpor, spray) használata esetén a kutya nem bírálható el. Sérülésből adódó foghiány, fülporctörés/hiány, illetve faroktörés/hiány, egyéb más csonkoltságot állatorvosi igazolással kell igazolni. Tenyészszemlén csak 12 hónapos kort meghaladó kutyák minősíthetőek. A tenyészszemlén a következő iratokat kell bemutatni: eredeti származási lapot, ismételt bemutatásnál az előző tenyészszemle bírálati lapját, a tenyészszemle helyszínére történő belépéskor a kutya érvényes oltási könyvét, 6.5. A tenyészszemle menete Karakterteszt A kutya a Tenyészszemle küllembírálatán csak az eredményes Karakterteszt teljesítése után vezethető fel. A küllembírálatot megelőzően kell elvégezni a karaktertesztet, amennyiben a kutya nem rendelkezik érvényes karakterteszt bizonyítvánnyal. Amennyiben a karakterteszten a kutya nem felel meg, a küllembírálaton nem vehet részt, de a következő alkalommal újra próbálkozhat. A karakterteszt szabályai a 8. pontban találhatók. A bírálati lapot a 15.melléklet tartalmazza. Küllembírálat A karaktertesztet követi a küllembírálat, melynek során az alábbi szempontokat vizsgálja a bíró: Méret Fejlettség, csontozat Kondíció Fej (forma, méret, szemek, pigmentáció, fülek fogazat, ajkak) Nyak Felső vonal (mar, hát, ágyék, far, farok) Front (mellkas-szélesség) Alsó vonal (mellkas mélység, has)

4 Elülső végtagállás (izmoltság, szögellés) Hátulsó végtagállás (izmoltság, szögellés) Szőrzet (szín, minőség) Mozgás Nemi jelleg (ivarszervek) Összbenyomás 6.6. A tenyészszemlén kiadható minősítések Tenyészthető A küllem és karakter alapján megfelelő. Egy alom erejéig tenyészthető Ha egy egyed küllembeli vagy viselkedési hiányosságokkal rendelkezik, azonban vérvonala alapján olyan genetikai értéket képvisel, mely más módon nem pótolható. Tenyésztésre nem engedélyezett Olyan küllembeli vagy viselkedési hiányosságokkal rendelkezik, amelyek a tenyésztésből kizárják. Tenyésztésre nem engedélyezett minősítés esetén a tenyészszemle egy éven belül nem ismételhető meg, de egy év után is maximum egy alkalommal. Amennyiben a minősítés ismét tenyésztésre nem engedélyezett, a kutyát véglegesen ki kell zárni a tenyésztésből. Amennyiben a B törzskönyvi bejegyzésért jelentkező kutya a tenyészszemlén megfelel a bírálatokon, a jegyzőkönyvre rá kell vezetni, hogy a B törzskönyvbe bejegyezhető. A származási lap kiadását a tulajdonosnak kell kérelmeznie Adminisztráció A tenyészszemlén készült jegyzőkönyvet (Tenyészszemle bírálati lap 3. sz. melléklet) minden kutya bírálata közben jegyző vezeti a bíró diktálása alapján. Az eredeti példányt a kutya tulajdonosa a helyszínen megkapja. A tenyészthető minősítés a csípődiszplázia szűrés eredménye birtokában kerül bejegyzésre a származási lapra, amennyiben az eredmény A-B-C-D. A tenyészszemlével kapcsolatos adminisztrációs feladatokat a Tenyésztési tanács vezetője végzi, a keletkezett dokumentumok nem selejtezhetőek. A keletkezett adatok a törzskönyvi adatbázisba kerülnek.

5

6 7. Kiállítási szabályzat 7.1. A kiállítás rendezés alapvető feltételei A Klub kiállításait az alábbiak szerint rendezi: A kutyák bírálatát a Klub által kijelölt bírók végezzék. 80 nevezett kutya esetén egy ring és egy bíró biztosítás, 80 nevezés fölött további bírói kör felállítása és bíró felkérése szükséges. A bírót a Klub vezetősége választja ki a mindenkor érvényes bírói listából. A bírót az Klub elnöke kéri fel A kiállításokon való részvétel A Klub kiállításokra a Klub által kibocsátott, vagy elismert törzskönyvvel lehet nevezni. A kiállításokra kizárólag az FCI által elismert származási lappal rendelkező kutyák nevezhetők be. Nem magyar természetes vagy jogi személy, vagy jogi személységgel nem rendelkező társaság tulajdonában lévő kutya kizárólag a Klub által honosított származási lappal nevezhető be. A kiállítás területére csak érvényes állatorvosi oltási igazolvánnyal rendelkező kutya vihető be. A kutyák által okozott minden néven nevezhető kárért a kutya tulajdonosa felelős. Harapós kutya csak, szájkosárral és rövid pórázon tartható a kiállításon. Az ilyen kutyáról a szájkosarat csak a bírói körben szabad levenni, bírói utasításra. A kiállítás területén a kutyákat szabadon engedni tilos! 7.3. Nevezési feltételek A kutya tulajdonosa a nevezési határidő lejártáig (feladás dátuma) jogosult a kutyát benevezni. A nevezéshez minden esetben csatolni kell: pontosan és olvashatóan kitöltött és aláírt nevezési lapot, a származási lap másolatát, a nevezési díj nevezési határidőig történő befizetésének igazolását. Helyszíni fizetés külföldi tulajdonos esetén fogadható el. champion osztályba történő nevezéshez a nemzeti vagy nemzetközi champion igazolás másolatát. Munka osztályba történő nevezéshez a Munkavizsga Bizonyítvány másolatát. A nevezés postai vagy elektronikus úton is történhet, online nevezés esetén a mellékletek csatolása mellőzhető.

7 Minden kiállításra csak egyedi azonosítóval ellátott, azonosítható kutyát lehet benevezni. A kiállító a nevezési lap beküldésével egyidejűleg kötelezettséget vállal a nevezési díj befizetésére is, amely nevezési díj nem téríthető vissza. A nevezési lapon közölt adatokért a kutya tulajdonosa az aláírással és a beküldéssel egyidejűleg fellelőséget vállal, a kiállítási szabályzatot magára nézve kötelezőnek ismeri el. Nem nevezhetők és nem bírálhatók a kiállításokon rejtett-, egyheréjű vagy heresorvadásban szenvedő, beteg kutyák, valamint a láthatóan vemhes (kb. 40 napos), szoptatós kutyák. A kiállításokon sem pótnevezés, sem helyszíni nevezés nem lehetséges. Azt a kiállítót, aki a kiállításon sportszerűtlen magatartást tanúsít, a kiállítás területéről ki kell utasítani, ha Klubi tag, fegyelmi eljárás alá vonható A bírálat alkalmával a bíró utasítására a ringtitkár jogosult a felvezetett kutya egyedi azonosítójának ellenőrzésére A kiállítás A kiállító felelőssége, hogy a benevezett kutyájával a bírói körben időben megjelenjen. Amennyiben az adott osztály bírálatát lekési, a bírálat befejezése után kérheti, hogy a bíró a kutyát minősítse, de nem tarthat igényt kitűnő minősítés esetén sem a győztes cím kiadásának megismétlésére. Az osztály bírálatának megkezdését követően az elkésett kutya felvezetője csak a bíró külön engedélyével léphet a bírói körbe. A helyezési eljárás megkezdése után érkezett kutya nem helyezhető. A bírói körben a bírálat megkezdése után a bírálandó osztályba tartozó kutyákon és felvezetőiken kívül csak a bíró, az írnok, a ringtitkár és szükség esetén a tolmács tartózkodhat. Kivételt képez a vezető bíró, tanuló bíró és ring titkár. A bírálatba azonban senkinek sem szabad beavatkoznia. Támadó, harapós kutyák, amelyek nem hagyják magukat végigtapintani, nem kaphatnak minősítést. Ilyenkor a bírálati lapra rá kell vezetni, hogy a kutya nem bírálható és az okot is meg kell jelölni. A kiállításokon csak a kiállítási katalógusban szereplő kutyák bírálhatók. A kiállítás rendezője az elfogadott nevezéseket minden esetben köteles visszaigazolni Átsorolás Ha a kutya tulajdonosa a champion osztályban történő nevezésekor nem csatolta a nevezéshez szükséges igazolásokat, a katalógus összeállításakor a kutyát

8 automatikusan a nyílt osztályba kell besorolni, természetesen a kutya korára tekintettel. A vezetőbíró jogosult a kiállításon a nem megfelelő osztályban lévő kutyát a megfelelő osztályba átsorolni, de az csak a kor, és a nem vonatkozásában lehetséges. Ha a rendező szervezet elírást követ el, a vezető bíró feladata a beküldött nevezési lapot ellenőrizni és a nevezési lapnak megfelelően a helyszínen a kutyát abba az osztályba, átsorolni, ahova a tulajdonos nevezte és csatolta a szükséges igazolásokat is. A megfelelő mellékletek hiányában a kutyát a kora szerinti - illetve ahol a katalógusban szerepel - osztályban kell elbírálni. Átsorolást a bírálati lapon és az összesítőn is fel kell tüntetni Minősítések és címek Kiállítási osztályok BÉBI osztály: Ebbe az osztályba a 3-6 hónapos kutyák nevezhetők. A bírálati lapon leírást kapnak. KÖLYÖK osztály: 6-9 hónapos korig Ebben az osztályban a kutyák csak leírást kapnak, és több kutya esetében a bíró sorolást végez I-IV. besorolással. A kutyák fehér szalagot kapnak, ígéretes vagy nagyon ígéretes differenciálás lehetőségével. FIATAL osztály: 9-18 hónapos korig Ebben az osztályban a kutyák leírást és minősítést kapnak. Több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással. A kitűnő I. minősítésű kutya megkaphatja a Karakán Príma Junior címet, amelyhez HPJ kártya jár. NÖVENDÉK osztály: hónapos korig. Ebben az osztályban a kutyák leírást és minősítést kapnak. Több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással. NYÍLT osztály: 15 hónapos kortól Nevezhető minden 15 hónapos kort betöltött kutya, tekintet nélkül eddigi minősítésire és címeire. Ebben az osztályban a kutyák leírást és minősítést kapnak. Több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással. MUNKA osztály: Nevezhető minden FCI HWT terelő munkavizsgával rendelkező kutya, a munkavizsga bizonyítvány bemutatásával. Több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással. CHAMPION osztály: Nevezhető minden olyan kutya, amelyik a nevezési határidőig megszerezte a nemzeti vagy nemzetközi szépségchampinátust. Ebben az osztályban is kapnak leírást és minősítést a kutyák. Több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő I-IV. besorolással. ÉRETT osztály: 8 éves kortól

9 Nevezhető minden olyan kutya, amelyik betöltötte 8. életévét tekintet nélkül eddigi minősítéseire és címeire. Ebben az osztályban is kapnak leírást a kutyák és több kitűnő minősítés esetében a bíró sorolást végez kitűnő (-IV. besorolással Egyéb feltételek: minden kutya csak egy osztályba nevezhető, kor szerinti nevezésnél minden esetben a bírálat napja az irányadó A kiállításon elérhető minősítések: kitűnő nagyon jó jó megfelelő A jelen szabályzatban az egyes kiállítási osztályoknál leírt győztes címek kiadása nem kötelező A Klub évente minimum egy alkalommal Klubkiállítást rendez. A Klubkiállításon nemenként a kitűnő I. minősítésű kutya az aktuális év Klubgyőztese címet kaphatja a következő elosztásban: Fiatal osztályban: Fiatal Klubgyőztes, Növendék, Nyílt, Munka, Champion osztály kutyái közül: Felnőtt Klubgyőztes, Veterán osztályban Veterán Klubgyőztes. Az egyes osztályok kitűnő I. minősítésű kutyáiból választja ki a bíró a fajtagyőztes kutyát, melynek az Klub Fajtagyőztese cím adható Az Klubhoz tartozó kutyák FCI kiállításokon szerzett minősítéseit és címeit a Klub tudomásul veszi. Ezek a címek a következők: CAC Res CAC CACIB: Res CACIB Hungária fajtagyőztes (HFGY) Hungária Derby győztes (HDGY) Fajtacsoport győztes A kiállítás legszebb kutyája - BEST IN SHOW

10 Hungária Junior Champion Hungária champion (HCH) Hungarian grand champion (HGCH) Nemzetközi szépségchampionátus (H. Int. de Beaute ) Óvási bizottság - A bírói döntés ellen óvásnak helye nincs. Ez pontosan azt jelenti, hogy a kapott minősítés, vagy a kiadott címek, illetve az esetlegesen ki nem adott győztes címek miatt óvásnak helye nincs. - Óvni kizárólag alaki hibák miatt lehetséges (pl. rossz osztályba sorolás) a bírálatot követő két órán belül, óvási díj befizetése mellett, írásbeli kérelemmel, amelyet az óvási bizottsághoz kell benyújtani. - Az óvási bizottság az óvás benyújtását követő egy órán belül dönt. Ha helyt ad az óvásnak, akkor a befizetett összeget vissza kell fizetni. Ha az óvás sikertelen volt, az óvási díj a rendező szervezetnél marad. - Az óvási bizottság döntése ellen további jogorvoslatnak helye nincs. Az óvási bizottság három tagból áll, amelynek egyik tagja, egyben elnöke a kiállítás vezető bírója, egy bíró, akit a kiállítás katalógusában fel kell tüntetni, és az Klub által kijelölt személy írásos megbízás alapján Bírói testület működési szabályzata A Magyar Pumi Klub az MEOESZ-FCI bírói testület mindenkori működési szabályzatát fogadja el, a bírálat e szabályzat alapján történik. A Magyar Pumi Klub FCI bírói igazolvánnyal rendelkező bírót fogad el, illetve kér fel bírálatra. A leírtaknak megfelelően a bírói testület működési szabályzatára, a bírók felelősségére, valamint a bírók minősítésének követelményrendszerére vonatkozóan az FCI mindenkori működési szabályzata az irányadó. A munkavizsgával rendelkező fajták esetében a teljesítményvizsgálatban nem vesznek részt segédek. Terelő munkavizsga során a vizsgát MEOE-FCI terelő bíró végzi. 8. Teljesítmény vizsgák és szabályzatok A szabályzatok a következő mellékletekben találhatók: - Terelési Képességvizsga szabályzat 9. /Bírálati lap 10 Terelőverseny szabályzat Karakterteszt szabályzat 14 / 15 bíráalti lap - FCI terelővizsga szabályzat 12 - FCI Hagyományos Terelőverseny szabályzat 13 A fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól szóló 98/2013 (X. 24.) VM rendelet hatályba lépése előtt szerzett teljesítményvizsgálati és tenyészszemle eredményeket a Magyar Pumi Klub elfogadja.

Pumi Tenyésztési Program 4. sz. melléklete MAGYAR PUMI KLUB KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT

Pumi Tenyésztési Program 4. sz. melléklete MAGYAR PUMI KLUB KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT Pumi Tenyésztési Program 4. sz. melléklete MAGYAR PUMI KLUB KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT A MPK által rendezett kiállítások Tenyészminősítést adó rendezvény nek minősülnek. A MPK elnökségi döntés alapján más rendezvény

Részletesebben

MAGYARORSZÁGI ERDÉLYI KOPÓ KLUB KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT

MAGYARORSZÁGI ERDÉLYI KOPÓ KLUB KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT MAGYARORSZÁGI ERDÉLYI KOPÓ KLUB KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT TARTALOM: 1. A KIÁLLÍTÁSOKON VALÓ RÉSZVÉTEL. 2. NEVEZÉSI FELTÉTELEK 3. KIÁLLÍTÁS 4. ÁTSOROLÁS 5. KIÁLLÍTÁSI OSZTÁLYOK 6. A KIÁLLÍTÁSON ELÉRHETŐ MINŐSÍTÉSEK

Részletesebben

A Magyarországi Orosz Feketer Terrier Egyesület a Közösségért (MOFTEK) TENYÉSZSZEMLE SZABÁLYZATA

A Magyarországi Orosz Feketer Terrier Egyesület a Közösségért (MOFTEK) TENYÉSZSZEMLE SZABÁLYZATA A Magyarországi Orosz Feketer Terrier Egyesület a Közösségért (MOFTEK) TENYÉSZSZEMLE SZABÁLYZATA 1. A tenyészszemle célja: A tenyészszemle a fajta tenyésztési programjának meghatározó eleme. Célja: a gondozott

Részletesebben

Magyar Vadászgörény Klub Kiállítási Szabályzat 1330 Budapest, Pf. 75. Honlap: Telefon:

Magyar Vadászgörény Klub Kiállítási Szabályzat 1330 Budapest, Pf. 75. Honlap:  Telefon: I. Kiállítások 1./ Görénykiállítás csak a Magyar Vadászgörény Klub elnöksége által kiírt helyen és időpontban tartható. A jóváhagyott kiállítások helye és időpontja nem változtatható meg a Magyar Vadászgörény

Részletesebben

GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 5.SZÁMÚ MELLÉKLET TENYÉSZSZEMLE KÜLLEMI BÍRÁLAT

GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 5.SZÁMÚ MELLÉKLET TENYÉSZSZEMLE KÜLLEMI BÍRÁLAT GOLDEN RETRIEVER KÖR TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 5.SZÁMÚ MELLÉKLET TENYÉSZSZEMLE KÜLLEMI BÍRÁLAT A küllembírálat során egy elismert küllembíró értékeli a kutya megjelenését a fajtastandard alapján. A tenyésztéshez

Részletesebben

1.1. A központilag rendezendő CACIB kiállítások helyét és időpontját az OE határozza meg a kiállítást megelőző két év április 30-ig.

1.1. A központilag rendezendő CACIB kiállítások helyét és időpontját az OE határozza meg a kiállítást megelőző két év április 30-ig. 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete saját hatáskörében, vagy a helyi szervezetek, illetve a fajtaklubok útján kutyakiállításokat rendez a MEOE Országos Elnökségének (továbbiakban

Részletesebben

A bírót a GRK választja ki a mindenkor érvényes bírói listából.

A bírót a GRK választja ki a mindenkor érvényes bírói listából. 4. KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT 1. Bevezető A GRK / a továbbiakban Egyesület / az FCI jogosítványokkal rendelkező szervezettel együttműködve a kiállítások lebonyolításának rendjét a következőképpen képzeli el:

Részletesebben

CTPE-CHIHUAHUA ÉS TÖRPE SPÁNIEL TENYÉSZTŐK KYNOLÓGIAI

CTPE-CHIHUAHUA ÉS TÖRPE SPÁNIEL TENYÉSZTŐK KYNOLÓGIAI Pályázni lehet: Év Derby kutyája Év Felnőtt Kutyája Év Veterán kutyája Év Minor Puppy / Puppy kutyája Év Tenyésztője címre A 2015. év Derby kutyája címre nevezni lehet minden olyan kutyát, amely 2014ben

Részletesebben

A Magyar Kutyások SZövetsége

A Magyar Kutyások SZövetsége A Magyar Kutyások SZövetsége KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I.. I.2. I.3. I.4. A Magyar Kutyások Szövetsége saját hatáskörében CAC, CAC-DERBY, továbbá CHAMPION kiállításokat, tagszervezetei

Részletesebben

3. Minősítési rendszer

3. Minősítési rendszer 3. Minősítési rendszer A minősítési rendszer kialakításában a fenotipus megítélése mellett kiemelt fontosságú az egészségügyi szűrések eredményeinek beemelése, valamint, lehetőség szerint a genotípust

Részletesebben

A BBS-KTK a szabályzat összeállításakor a fajta származási országának követelmény rendszerét figyelembe vette.

A BBS-KTK a szabályzat összeállításakor a fajta származási országának követelmény rendszerét figyelembe vette. 4. TENYÉSZ-VIZSGA (TELJESÍTMÉNYVIZSGÁLATI) SZABÁLYZAT A TENYÉSZ-VIZSGA RÉSZEI: 4.1 TENYÉSZ-SZEMLE 4.2 TEMPERAMENTUMVIZSGÁLAT A BBS-KTK a szabályzat összeállításakor a fajta származási országának követelmény

Részletesebben

PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM

PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM 2014 Magyar Pumi Klub Tenyésztési program Oldal 1 BEVEZETŐ A Magyar Pumi Klub adatai Klub neve: Magyar Pumi Klub (Továbbiakban: Klub) Székhely: 1035. Budapest, Szél utca 10.II/9.

Részletesebben

A MINŐSÍTÉSI RENDSZERBEN CSAK AZON EGYEDEK OSZTÁLYOZHATÓAK, AMELYEK A TENYÉSZ-SZEMLÉN TENYÉSZTHETŐ MINŐSÍTÉST SZEREZTEK.

A MINŐSÍTÉSI RENDSZERBEN CSAK AZON EGYEDEK OSZTÁLYOZHATÓAK, AMELYEK A TENYÉSZ-SZEMLÉN TENYÉSZTHETŐ MINŐSÍTÉST SZEREZTEK. 2.4 Minősítési rendszer A minősítési rendszernél kiemelt fontosságúak az egészségügyi eredmények, a küllem és temperamentum minősítések. Ezért az Egyesület a következő pozitív kiemeléseket és minősítési

Részletesebben

AZ ÉV KUVASZA PÁLYÁZAT. Átdolgozott, értelmezhetőbb, számos helyen pontosított, kibővített, versenykiírás január 01 - től lép hatályba.

AZ ÉV KUVASZA PÁLYÁZAT. Átdolgozott, értelmezhetőbb, számos helyen pontosított, kibővített, versenykiírás január 01 - től lép hatályba. AZ ÉV KUVASZA PÁLYÁZAT Átdolgozott, értelmezhetőbb, számos helyen pontosított, kibővített, versenykiírás 2016. január 01 - től lép hatályba. Kidolgozta, hatályba léptette, Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület

Részletesebben

TOP schnauzer - pinscher versenyfelhívás 2015.

TOP schnauzer - pinscher versenyfelhívás 2015. TOP schnauzer - pinscher versenyfelhívás 2015. 1 Meghirdetett kategóriák: TOP Schnauzer, Fiatal TOP Schnauzer, Veterán TOP Schnauzer TOP Pinscher, Fiatal TOP Pinscher, Veterán Top Pinscher TOP Kennel,

Részletesebben

A Magyar Kutyások SZövetsége

A Magyar Kutyások SZövetsége A Magyar Kutyások SZövetsége KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I.. I.2. I.3. I.4. A Magyar Kutyások Szövetsége saját hatáskörében CAC, CAC-DERBY, továbbá CHAMPION kiállításokat, tagszervezetei

Részletesebben

MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETEINEK SZÖVETSÉGE NEMZETI CHAMPIONÁTUSOK SZABÁLYZATA

MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETEINEK SZÖVETSÉGE NEMZETI CHAMPIONÁTUSOK SZABÁLYZATA MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETEINEK SZÖVETSÉGE NEMZETI CHAMPIONÁTUSOK SZABÁLYZATA I. ÁLTALÁNOS RENDELK EZÉSEK (1) Jelen szabályzat a 1116 Budapest Tétényi út 128/b-130 szám alatti székhelyű Magyar

Részletesebben

I. MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETEINEK SZÖVETSÉGE. i. KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT

I. MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETEINEK SZÖVETSÉGE. i. KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT I. MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETEINEK SZÖVETSÉGE i. KIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT 1 I. Általános rendelkezések (1) Jelen szabályzat a 1116 Budapest Tétényi út 128/b-130 szám alatti székhelyű Magyar Ebtenyésztők

Részletesebben

Kedves Egyesületi Tagok!

Kedves Egyesületi Tagok! Kedves Egyesületi Tagok! ÉV KUTYÁJA valamint az ÉV TENYÉSZTŐJE cím pályázati- és pontszámítási feltételei az Ázsiai Törpekutyák és Bichonok Fajtagondozó Egyesületénél: Egy fajtán belül kiadható címek:

Részletesebben

FCI NEMZETKÖZI TERELŐVERSENYEN AZ FCI CACITR CÍM ADOMÁNYOZÁSÁNAK SZABÁLYAI (FCI CACITR)

FCI NEMZETKÖZI TERELŐVERSENYEN AZ FCI CACITR CÍM ADOMÁNYOZÁSÁNAK SZABÁLYAI (FCI CACITR) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (FCI) (AISBL) 13, Place Albert 1er, B - 6530 Thuin (Belgique), tel : ++32.71.59.12.38, fax :++32.71.59.22.29, internet: http://www.fci.be FCI NEMZETKÖZI TERELŐVERSENYEN

Részletesebben

JOKER USZKÁR KLUB TENYÉSZTÉSI ÉS TENYÉSZSZEMLE SZABÁLYZAT (Többszínű uszkár vonatkozásában)

JOKER USZKÁR KLUB TENYÉSZTÉSI ÉS TENYÉSZSZEMLE SZABÁLYZAT (Többszínű uszkár vonatkozásában) JOKER USZKÁR KLUB TENYÉSZTÉSI ÉS TENYÉSZSZEMLE SZABÁLYZAT (Többszínű uszkár vonatkozásában) A Joker Uszkár Klub igazodva az FCI vonatkozó szabályzataihoz, követve az állattenyésztés tudományos törvényszerűségeit,

Részletesebben

KÖRUNG SZABÁLYZAT. I. A Körungmester

KÖRUNG SZABÁLYZAT. I. A Körungmester Hunnia-Rex Német Juhászkutya Egyesület (HNJE) H-1116 Budapest, Tétényi út 128/b-130. KÖRUNG SZABÁLYZAT A Hunnia Német Juhászkutya Egyesület a szakszerű német juhászkutya tenyésztés érdekében a Standard-gazda

Részletesebben

Tenyésztési Program. ebfajták vonatkozásában. Fajtagondozó Szervezet: Magyar Retriever és Vízikutya Egyesület

Tenyésztési Program. ebfajták vonatkozásában. Fajtagondozó Szervezet: Magyar Retriever és Vízikutya Egyesület Tenyésztési Program CURLY COATED RETRIEVER (FCI 110), CHESAPEAKE BAY RETRIEVER (FCI 263), FLAT COATED RETRIEVER (FCI 120), GOLDEN RETRIEVER (FCI 111), LABRADOR RETRIEVER (FCI 122), NOVA SCOTIA DUCK TOLLING

Részletesebben

Szánhúzó Kutyások Kynológiai Egyesülete ALASZKAI MALAMUT fajta TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA

Szánhúzó Kutyások Kynológiai Egyesülete ALASZKAI MALAMUT fajta TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA Szánhúzó Kutyások Kynológiai Egyesülete ALASZKAI MALAMUT fajta TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA Tartalom: 1. Fajtaleírás, standard 1. oldal 2. Tenyészcél 7. oldal 3. Minősítési rendszer 8. oldal 4. Tenyésztési szabályzat

Részletesebben

TENYÉSZKIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT

TENYÉSZKIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT Hunnia-Rex Német Juhászkutya Egyesület (HNJE) H-1116 Budapest, Tétényi út 128/b-130. 1.1. Tenyészkiállítások fajtái TENYÉSZKIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Klubkiállítás: Helyi szervezet

Részletesebben

Tisztelt Rendes és Pártoló tagjaink! Tájékoztató! Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület Közgyűlése március 10

Tisztelt Rendes és Pártoló tagjaink! Tájékoztató! Magyar Kuvasz Fajtagondozó Egyesület Közgyűlése március 10 MAGYAR KUVASZ FAJTAGONDOZÓ EGYESÜLET ÁLLAMILAG ELISMERT TENYÉSZTÓI SZERVEZET SZÉKHELY 1147. BUDAPEST, GERVAY UTCA 117/a E-mail: talizman848@gamil.com Web: www.magyarkuvasz.hu Tisztelt Rendes és Pártoló

Részletesebben

IV. TÖRZSKÖNYVEZÉSI SZABÁLYZAT

IV. TÖRZSKÖNYVEZÉSI SZABÁLYZAT IV. TÖRZSKÖNYVEZÉSI SZABÁLYZAT 9. Fontosabb fogalmak Törzskönyvezés A tenyésztési adatok gyűjtése, törzskönyvben történő nyilvántartása, feldolgozása, rendszerezése és igazolása. Törzskönyv A Klub által

Részletesebben

Szánhúzó Kutyások Kynológiai Egyesülete. Alaszkai malamut fajta TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA

Szánhúzó Kutyások Kynológiai Egyesülete. Alaszkai malamut fajta TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA Szánhúzó Kutyások Kynológiai Egyesülete Alaszkai malamut fajta TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA Tartalom: 1. Fajtaleírás, standard 1. oldal 2. Tenyészcél 10. oldal 3. Minősítési program 11. oldal 4. Tenyésztési szabályzat

Részletesebben

2464 Gyúró, Akácfa u. 3. Tel: +36-20-9348-925, e-mail: info@oroszterrier.hu

2464 Gyúró, Akácfa u. 3. Tel: +36-20-9348-925, e-mail: info@oroszterrier.hu A Magyarországi Orosz Feketer Terrier Egyesület a Közösségért (MOFTEK) TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZATA 1. A szabályzat célja. 1.1 A fajta tenyésztésének irányítását és felügyeletét biztosítani úgy, hogy az FCI

Részletesebben

TENYÉSZKIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT mint a Magyarországi Német Juhászkutya Klub (MNJK) tenyésztési programjának része 2012. évi módosított változat

TENYÉSZKIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT mint a Magyarországi Német Juhászkutya Klub (MNJK) tenyésztési programjának része 2012. évi módosított változat TENYÉSZKIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT mint a Magyarországi Német Juhászkutya Klub (MNJK) tenyésztési programjának része 2012. évi módosított változat TARTALOM 1. Általános rendelkezések 2. Tenyészkiállítások 3.

Részletesebben

Szánhúzó Kutyások Kynológiai Egyesülete SZIBÉRIAI HUSKY fajta TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA

Szánhúzó Kutyások Kynológiai Egyesülete SZIBÉRIAI HUSKY fajta TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA Szánhúzó Kutyások Kynológiai Egyesülete SZIBÉRIAI HUSKY fajta TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA Tartalom: 1. Fajtaleírás, standard 1. oldal 2. Tenyészcél 9. oldal 3. Minősítési rendszer 10. oldal 4. Tenyésztési szabályzat

Részletesebben

2000. augusztus 24. napjától államilag elismert tenyésztő szervezet, a. Magyar Ír Farkasagár Egyesület Magyar Agár Szekciójának TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA

2000. augusztus 24. napjától államilag elismert tenyésztő szervezet, a. Magyar Ír Farkasagár Egyesület Magyar Agár Szekciójának TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA A 2000. augusztus 24. napjától államilag elismert tenyésztő szervezet, a Magyar Ír Farkasagár Egyesület Magyar Agár Szekciójának TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA a 98/20134. (X.24.) VM rendeletben foglaltak szerint

Részletesebben

- egészségügyi feltételeket teljesítették: HD minősítésük: A,B,C illetve ED minősítésük: 0,1

- egészségügyi feltételeket teljesítették: HD minősítésük: A,B,C illetve ED minősítésük: 0,1 3. TENYÉSZTÉSI SZABÁLYOK A Svájci Fehér Juhászkutyák tenyésztésénél kötelezően be kell tartani a jelen Tenyésztési Szabályzat szabályait. Minden tenyésztőnek és fedező kan tulajdonosnak valamint klubtagnak

Részletesebben

Felis Hungarica Kiállítási Szabályzat

Felis Hungarica Kiállítási Szabályzat Felis Hungarica Kiállítási Szabályzat FIFe és Felis Hungarica kiállításokon való részvétel feltételei ( a FIFe kiállítási szabályzatának ide vonatkozó részeinek kivonata) FIFe tagegyesület tagjai részt

Részletesebben

PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM

PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM 2013 Magyar Pumi Klub Tenyésztési program Oldal 1 TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETŐ I. TAGNYILVÁNTARTÁS, ÁLLOMÁNYNYILVÁNTARTÁS II. TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 1. A Klub által gondozott kutyafajta

Részletesebben

64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól

64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól 64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól Az állattenyésztésről szóló az 1996. évi CXXX. törvénnyel módosított 1993. évi CXIV. törvény (a továbbiakban: Átv.) 49. -a (1)

Részletesebben

KARAKÁN KLUB EGYESÜLET

KARAKÁN KLUB EGYESÜLET KARAKÁN KLUB EGYESÜLET AZ OROSZ, KELET-EURÓPAI ÉS ÁZSIAI JUHÁSZ, ŐRZŐ-VÉDŐ ÉS TERÜLETŐRZŐ KUTYÁT TENYÉSZTŐK ÉS TARTÓK EGYESÜLETE TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZAT 1 A Karakán Klub Egyesület tenyésztési szabályzata

Részletesebben

PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM

PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM 2014.október 4. Magyar Pumi Klub Tenyésztési program Oldal 1 BEVEZETŐ A Magyar Pumi Klub adatai Klub neve: Magyar Pumi Klub (Továbbiakban: Klub) Székhely: 1035. Budapest, Szél

Részletesebben

TERELÉSI KÉPESSÉG VIZSGA MEOESZ-TKV

TERELÉSI KÉPESSÉG VIZSGA MEOESZ-TKV Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesületeinek Szövetsége 1194 Budapest, XIX. kerület, Hofherr Albert u. 38-40. Tel : +36-1-208-23-07 Fax : +36-1-208-23-06, email : info@kennelclub.hu TERELÉSI KÉPESSÉG VIZSGA

Részletesebben

MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETEINEK SZÖVETSÉGE FCI CÍMEKET KIADÓ RENDEZVÉNYEK SZABÁLYZATA

MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETEINEK SZÖVETSÉGE FCI CÍMEKET KIADÓ RENDEZVÉNYEK SZABÁLYZATA MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETEINEK SZÖVETSÉGE FCI CÍMEKET KIADÓ RENDEZVÉNYEK SZABÁLYZATA I. Általános rendelkezések (1) Jelen szabályzat a 1116 Budapest Tétényi út 128/b-130 szám alatti székhelyű

Részletesebben

TÖRZSKÖNYVEZÉSI SZABÁLYZAT A német juhászkutya ebfajta törzskönyvezése és a származási lap kiadása Elfogadva 2014. október 15.

TÖRZSKÖNYVEZÉSI SZABÁLYZAT A német juhászkutya ebfajta törzskönyvezése és a származási lap kiadása Elfogadva 2014. október 15. Hunnia-Rex Német Juhászkutya Egyesület (HNJE) H-1116 Budapest, Tétényi út 128/b-130. TÖRZSKÖNYVEZÉSI SZABÁLYZAT A német juhászkutya ebfajta törzskönyvezése és a származási lap kiadása Elfogadva 2014. október

Részletesebben

NATIONAL DOBERMANN KLUB HUNGARY Tenyésztési Vizsgaszabályzat

NATIONAL DOBERMANN KLUB HUNGARY Tenyésztési Vizsgaszabályzat NATIONAL DOBERMANN KLUB HUNGARY Tenyésztési Vizsgaszabályzat Mogyorósi István ELNÖK 0 TARTALOM I.1. A tenyészszemle, főtenyészszemle célja... 2 I.2. Tenyészszemle, Főtenyészszemle rendezvények... 2 I.

Részletesebben

REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT

REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT REGISZTRÁLÁSI SZABÁLYZAT 1. Cél A TIENS népes családjának bővítése és adatainak rögzítése a Magyarországon mindenkor hatályos jogszabályok és a TIENS saját belső szabályainak figyelembe vételével. 2. Új

Részletesebben

MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA

MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA MAGYARORSZÁGI AMERIKAI STAFFORDSHIRE TERRIER EGYESÜLET Továbbiakban MASTAFF Egyesület, mint az alább említett ebfajta államilag elismert tenyésztő szervezete TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA amely vonatkozik a MASTAFF

Részletesebben

A TENYÉSZTÉSI PROGRAM

A TENYÉSZTÉSI PROGRAM A TENYÉSZTÉSI PROGRAM A CANE CORSO KUTYAFAJTA LEÍRÁSA AZ FCI-STANDARD N 343 SZERINT A régi rómaiak már kifejezetten céltudatosan szelektálták, mondhatni, tenyésztették kutyáikat. A mastino napoletano nagytestű,

Részletesebben

PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM

PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM PUMI TENYÉSZTÉSI PROGRAM 2015.május 15. Magyar Pumi Klub Tenyésztési program Oldal 1 BEVEZETŐ A Magyar Pumi Klub adatai Klub neve: Magyar Pumi Klub (Továbbiakban: Klub) Székhely: 1035. Budapest, Szél utca

Részletesebben

II., A HBTK tenyésztési programja:

II., A HBTK tenyésztési programja: II., A HBTK tenyésztési programja: 1., Tenyészcél a., Bevezető: A bull terrier és miniatűr bullterrier fenotípusát tekintve egy fajta két különböző nagyságú változata, mivel az angol bullterrierhez képest

Részletesebben

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A BÍRÓSÁGOK FELVÉTELT HIRDETNEK BÍRÓSÁGI FOGALMAZÓI ÁLLÁSHELYEKRE PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ 2019. augusztus 23. 14 óra 00 perc PÁLYÁZATI FELTÉTELEK Ki pályázhat? cselekvőképes magyar állampolgár aki egyetemi

Részletesebben

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A BÍRÓSÁGOK FELVÉTELT HIRDETNEK BÍRÓSÁGI FOGALMAZÓI ÁLLÁSHELYEKRE PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ 2019. február 26. 16 óra 30 perc PÁLYÁZATI FELTÉTELEK Ki pályázhat? ü cselekvőképes ü magyar állampolgár ü aki egyetemi

Részletesebben

HUNGÁRIA SCHNAUZER PINSCHER KLUB EGYESÜLET

HUNGÁRIA SCHNAUZER PINSCHER KLUB EGYESÜLET HUNGÁRIA SCHNAUZER PINSCHER KLUB EGYESÜLET Tenyésztési szabályzat BEVEZETÉS A Tenyésztési Szabályzat kötelező érvényű minden Hungária Schnauzer Pinscher Klub Egyesület (HSPK) tagjára, szerződéses partnerére

Részletesebben

ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT. a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről

ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT. a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről ÖSZTÖNDÍJSZABÁLYZAT a Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési Központjának 0 évfolyam ösztöndíj-támogatási rendszeréről A Gábor Dénes Főiskola, Siófoki Közösségi Felsőoktatási Képzési

Részletesebben

Kennelkönyv. ami tartalmazza:

Kennelkönyv. ami tartalmazza: a kutya tenyésztõk és fedezõkan tulajdonosok számára ami tartalmazza: " tenyészszukák nyilvántartása (egyéni lap + összesítő) " ellések nyilvántartása - ellési ló " kölykök listája " fedezõkanok listája

Részletesebben

MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETÉNEK RINGTITKÁRI TESTÜLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Budapest, augusztus 22.

MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETÉNEK RINGTITKÁRI TESTÜLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. Budapest, augusztus 22. MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETÉNEK RINGTITKÁRI TESTÜLETE SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2012. augusztus 22. Tartalomjegyzék I. Általános Rendelkezések 3 II. A Ringtitkári Testület

Részletesebben

MAGYARORSZÁGI SCHNAUZER PINSCHER DOBERMANN KLUB mint, az alább felsorolt ebfajták államilag elismert tenyésztő szervezete TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA

MAGYARORSZÁGI SCHNAUZER PINSCHER DOBERMANN KLUB mint, az alább felsorolt ebfajták államilag elismert tenyésztő szervezete TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA 1 MAGYARORSZÁGI SCHNAUZER PINSCHER DOBERMANN KLUB mint, az alább felsorolt ebfajták államilag elismert tenyésztő szervezete TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA amely, vonatkozik a MSPDK gondozásába tartozó fajtákra:

Részletesebben

FCI Coursing Európa-bajnokság Észtország

FCI Coursing Európa-bajnokság Észtország FCI Coursing Európa-bajnokság 2019 - Észtország Rendező: FCI delegált: Szervező: Versenyvezető: Helyszín: Információ: Ideje: Coursing típusa: Fajtabeosztás: Fédération Cynologique Internationale (F.C.I.)

Részletesebben

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete év

Az egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezet egyszerűsített beszámolója és közhasznúsági melléklete év A szervezetet nyilvántartó bíróság megnevezése: 01 Fővárosi Törvényszék 2017.09.08 12:14:23 Szervezet / Jogi személy szervezeti egység főbb adatainak megjelenítése (Elektronikus kitöltés esetén másolt

Részletesebben

TERELŐ MUNKAVIZSGA FCI-HWT

TERELŐ MUNKAVIZSGA FCI-HWT FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (FCI) (AISBL) Place Albert 1er, 13, B - 6530 Thuin (Belgique) Tél : ++32.71.59.12.38 Fax : ++32.71.59.22.29, email : info@fci.be _ TERELŐ MUNKAVIZSGA FCI-HWT - Hagyományos

Részletesebben

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése felhasználói leírás Tartalom 1. Belépés a felületre... 2 2. Adatok módosítása... 2 2.1. Helyes személyi adatok, végzettség és elvégzett

Részletesebben

Tartalom. Tartalom Általános rendelkezések Jelentkezés az alapismereti oktatásra és a vizsgára Vizsgabizottság...

Tartalom. Tartalom Általános rendelkezések Jelentkezés az alapismereti oktatásra és a vizsgára Vizsgabizottság... Tartalom Tartalom... 1 Általános rendelkezések... 2 Jelentkezés az alapismereti oktatásra és a vizsgára... 3 Vizsgabizottság... 4 A vizsga lefolytatása... 4 Jegyzőkönyv... 4 Tanúsítvány... 4 Díj... 5 Hatálybalépés...

Részletesebben

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG 53. EJTŐERNYŐS CÉLBAUGRÓ MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Szeged 2015. 09. 17-20. 53. EJTŐERNYŐS

Részletesebben

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN

A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A MESTERKÉPZÉS FELVÉTELI ELJÁRÁSRENDJE A SZEGEDI TUDOMÁNYEGYETEM GAZDASÁGTUDOMÁNYI KARÁN A felsőoktatási felvételi eljárásról szóló 237/2006. (XI. 27.) Korm. rendelet, valamint a Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

2015/2016 Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kecskemét A térítési díj és a tandíj fizetésének szabályozása

2015/2016 Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kecskemét A térítési díj és a tandíj fizetésének szabályozása 1 2015/2016 Kecskeméti Vásárhelyi Pál Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola Kecskemét A térítési díj és a tandíj fizetésének szabályozása 2 I. Általános rendelkezések Jelen Szabályzat a Klebelsberg

Részletesebben

BLSZ Öregfiúk és Old Boy s Igazolási és Átigazolási Szabályzat. Érvényes: 2003. július 1-től

BLSZ Öregfiúk és Old Boy s Igazolási és Átigazolási Szabályzat. Érvényes: 2003. július 1-től BLSZ Öregfiúk és Old Boy s Igazolási és Átigazolási Szabályzat Érvényes: 2003. július 1-től 1 1. A szabályzat hatálya A szabályzat hatálya kiterjed: a./ a BLSZ-nél igazolt öregfiúk/old boy s labdarúgóra,

Részletesebben

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE A MISKOLCI EGYETEMEN FOGYATÉKOSSÁGGAL ÉLŐ HALLGATÓK ELŐNYBEN RÉSZESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Miskolc, 2012. 8.2. számú Egyetemi Szabályzat Hallgatók Előnyben Részesítésével Foglalkozó Bizottság

Részletesebben

TELJESÍTMÉNYVIZSGÁLATI SZABÁLYZAT Tartalomjegyzék

TELJESÍTMÉNYVIZSGÁLATI SZABÁLYZAT Tartalomjegyzék 1 Tartalomjegyzék 1. A teljesítményvizsgálat célja...7 2 Tenyészszemle szabályzat...7 2.1.1 Tenyészszemlén elérhető minősítési osztályok...7 2.1.2 Tenyészszemle bírók...7 2.1.3 Tenyésztési bizottság...7

Részletesebben

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A BÍRÓSÁGOK FELVÉTELT HIRDETNEK BÍRÓSÁGI FOGALMAZÓI ÁLLÁSHELYEKRE PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ 208. március. 6 óra 30 perc PÁLYÁZATI FELTÉTELEK Ki pályázhat? cselekvőképes magyar állampolgár aki egyetemi állam-

Részletesebben

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A BÍRÓSÁGOK FELVÉTELT HIRDETNEK BÍRÓSÁGI FOGALMAZÓI ÁLLÁSHELYEKRE PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ 208. március. 6 óra 30 perc PÁLYÁZATI FELTÉTELEK Ki pályázhat? cselekvőképes magyar állampolgár aki egyetemi állam-

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV LEOE KÖZGYÜLÉS 2014.02.22.

JEGYZŐKÖNYV LEOE KÖZGYÜLÉS 2014.02.22. JEGYZŐKÖNYV LEOE KÖZGYÜLÉS 2014.02.22. HELYE Gastland étterem Budapest, M0, 19.km. időpontja : 15,30 ismételt összehívás időpontja : 15,45 A közgyűlésen az első meghirdetett időpontra 18 tag jelent meg,

Részletesebben

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG (MEFOB) VERSENYKIÍRÁSA 2015/2016 MAGYAR KOSÁRLABDÁZÓK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE HUNGARIAN BASKETBALL FEDERATION SZÉKHELY: 1146 BUDAPEST, ISTVÁNMEZEI ÚT 1-3. TELEFON: 06-1/460-6825

Részletesebben

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG

XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG Magyar Repülő Szövetség MAGYAR EJTŐERNYŐS SZÖVETSÉG XLIX. MAGYAR NEMZETI BAJNOKSÁG II. OSZTÁLYÚ BAJNOKSÁG IFJÚSÁGI ÉS UTÁNPÓTLÁS BAJNOKSÁG MESTER BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA Nyíregyháza, 2011. 07. 28 07.

Részletesebben

64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet. a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól

64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet. a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól - 1-64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet Az állattenyésztésről szóló az 1996. évi CXXX. törvénnyel módosított 1993. évi CXIV. törvény (a továbbiakban: Átv.) 49. -a (1) bekezdésének a) 7 8. pontjaiban és a

Részletesebben

Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató

Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató Energetikai auditori szakmai vizsga tájékoztató Tisztelt Jelentkező! Jelen tájékoztatásunkat annak érdekében állítottuk össze, hogy az energetikai auditori szakmai vizsgával összefüggő lényeges információkat

Részletesebben

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ PÁLYÁZATI FELTÉTELEK A BÍRÓSÁGOK FELVÉTELT HIRDETNEK BÍRÓSÁGI FOGALMAZÓI ÁLLÁSHELYEKRE PÁLYÁZATI HATÁRIDŐ 208. augusztus 24. 4 óra 00 perc PÁLYÁZATI FELTÉTELEK Ki pályázhat? cselekvőképes magyar állampolgár aki egyetemi állam-

Részletesebben

Főbb ügytípusok, és a kérelemhez szükséges benyújtandó dokumentumok

Főbb ügytípusok, és a kérelemhez szükséges benyújtandó dokumentumok A védett állatfajok védelmére, tartására, hasznosítására és bemutatására vonatkozó részletes szabályokról szóló 348/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormányrendelet) értelmében a solymászmadarakkal

Részletesebben

2000. augusztus 24. napjától államilag elismert tenyésztő szervezet, a. Magyar Ír Farkasagár Egyesület. TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA Ír farkasagár

2000. augusztus 24. napjától államilag elismert tenyésztő szervezet, a. Magyar Ír Farkasagár Egyesület. TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA Ír farkasagár A 2000. augusztus 24. napjától államilag elismert tenyésztő szervezet, a Magyar Ír Farkasagár Egyesület TENYÉSZTÉSI PROGRAMJA Ír farkasagár a 98/20134. (X.24.) VM rendeletben foglaltak szerint 1 TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

VIN-FAKTOR ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

VIN-FAKTOR ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT VIN-FAKTOR ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályba léptette: 1/2010. sz. Vezérigazgatói Utasítás Hatályba lépés dátuma: 2010. január 05. Érvényes: Visszavonásig A Társaság Panaszkezelési Szabályzatában

Részletesebben

ZEN BU KAN KEMPO IV.Seregélyes Kupa

ZEN BU KAN KEMPO IV.Seregélyes Kupa Versenykiírás Verseny rendezője: Sárosdi Kempo SE. Főszervező: Renshi Koncz Gábor 3.DAN, Renshi Kordás István 3.DAN A verseny főbírója: Kormos László 3.DAN Szakmai fővédnök: Hanshi Lévai László 8.DAN A

Részletesebben

Szabályzatok - Kiállítási Szabályzat

Szabályzatok - Kiállítási Szabályzat Szabályzatok - Kiállítási Szabályzat A Fejezet Meghatározások A.1 Egyesület WCF, World Cat Federation (Világ Macska Szövetség) A.2 Felnőtt macska (Adult) Egy 10 hónapos, vagy annál idősebb macska A.3 Kölyök

Részletesebben

Eljárás rend az általános iskolák 2019/2020. tanév

Eljárás rend az általános iskolák 2019/2020. tanév Eljárás rend az általános iskolák 2019/2020. tanév első évfolyamaira történő beiratkozásra vonatkozóan Az általános iskolai beiratkozás ideje: 2019. április 11. (csütörtök 8.00-19.00) 2019. április 12.

Részletesebben

64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet. a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól

64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet. a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól 64/1998. (XII. 31.) FVM rendelet a fajtatiszta ebek tenyésztési szabályairól Az állattenyésztésről szóló az 1996. évi CXXX. törvénnyel módosított 1993. évi CXIV. törvény (a továbbiakban: Átv.) 49. -a (1)

Részletesebben

A SZOMÓDI ÍRISZKERT ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA. Készítette: Beck Ottóné. intézményvezető. Szomód,

A SZOMÓDI ÍRISZKERT ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA. Készítette: Beck Ottóné. intézményvezető. Szomód, A SZOMÓDI ÍRISZKERT ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZATA Készítette: Beck Ottóné intézményvezető Szomód, 2016.09.15. A pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő

Részletesebben

szervezetéhez és a betöltött munkakör követelményeihez kapcsolódó szakmai követelményrendszer

szervezetéhez és a betöltött munkakör követelményeihez kapcsolódó szakmai követelményrendszer Jelen szabályzat a Szabadságtelepi Óvoda és a vele közalkalmazotti jogviszonyban álló, pedagógus szakképzettséggel rendelkező nevelő és oktató munkát közvetlenül segítő munkakörben foglalkoztatottakra

Részletesebben

Előadás Gárdony Juhász József MEOE Hungária Kuvasz Klub elnök

Előadás Gárdony Juhász József MEOE Hungária Kuvasz Klub elnök Előadás Gárdony 2007 Juhász József MEOE Hungária Kuvasz Klub elnök Kezdet (?) Gárdony 2006 Rendezvények 2007 Speciális CAC és főtenyészszemle Nagymaros Klub kiállítás Várpalota Magyar kutyafajták CAC Mátészalka,

Részletesebben

TENYÉSZTÉSI PROGRAM. Hungária Cane Corso Club Egyesület (rövidítve: HCCC) Székhelye: 2173 Kartal, Jókai u. 2/a

TENYÉSZTÉSI PROGRAM. Hungária Cane Corso Club Egyesület (rövidítve: HCCC) Székhelye: 2173 Kartal, Jókai u. 2/a Hungária Cane Corso Club Egyesület (rövidítve: HCCC) Székhelye: 2173 Kartal, Jókai u. 2/a A HCCC létrejöttének célja hogy összefogja és koordinálja az egyesülethez tartozó Cane Corso kutyafajta magyarországi

Részletesebben

TENYÉSZKIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT

TENYÉSZKIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT Hunnia-Rex Német Juhászkutya Egyesület (HNJE) H-1116 Budapest, Tétényi út 128/b-130. TENYÉSZKIÁLLÍTÁSI SZABÁLYZAT 1.1. Tenyészkiállítások fajtái 1. Általános rendelkezések Klubkiállítás: Helyi szervezet

Részletesebben

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (...) GKM rendelete. a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről

A gazdasági és közlekedési miniszter. /2006. (...) GKM rendelete. a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről A gazdasági és közlekedési miniszter /2006. (...) GKM rendelete a kereskedelmi szakértői tevékenység engedélyezéséről A kereskedelemről szóló 2005. évi CLXIV. törvény 12. -a (2) bekezdésének c) pontjában

Részletesebben

Magyar Röplabda Szövetség Teremröplabda Edzői Szabályzat

Magyar Röplabda Szövetség Teremröplabda Edzői Szabályzat Magyar Röplabda Szövetség Teremröplabda Edzői Szabályzat A Magyar Röplabda Szövetség (továbbiakban MRSZ) Edzői Szabályzatát (a továbbiakban: Szabályzat) - az alábbiak szerint állapítja meg: 1. A Szabályzat

Részletesebben

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) PEKINGESE (Pekingi palotakutya)

FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) PEKINGESE (Pekingi palotakutya) FEDERATION CYNOLOGIQUE INTERNATIONALE (AISBL) SECRETARIAT GENERAL: 13, Place Albert 1 er B 6530 Thuin (Belgique) FCI-Standard N 207/ 2009.06.05./ GB PEKINGESE (Pekingi palotakutya) 2 SZÁRMAZÁS: Kína. VÉDNÖK:

Részletesebben

Kérem szíveskedjék megjelölni, hogy a pályázathoz mely dokumentumokat csatolta.

Kérem szíveskedjék megjelölni, hogy a pályázathoz mely dokumentumokat csatolta. 2010. évi 5. számú szabályzata a bírósági fogalmazók felvételi versenyvizsgájának részletes szabályairól szóló 2007. évi 5. számú OIT szabályzat módosításáról Az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (a

Részletesebben

Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról

Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról 1 Tájékoztató a jogszabályi kötelezettségen alapuló könyvvizsgálói tevékenység végzéséhez szükséges igazolásról A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói

Részletesebben

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a július 4-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva

AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a július 4-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva AZ IBS NEMZETKÖZI ÜZLETI FŐISKOLA FELVÉTELI SZABÁLYZATA a 2019. július 4-i módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva Jelen Szabályzat a 2019/2020-os tanévre, ill. ezt követő tanévekre jelentkező, illetve

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07.

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07. SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola 1121 Budapest, Remete út. 16/A 1536 Budapest 114. Pf.: 253 E-mail: sola@sola.hu Web: www.sola.hu 06-1/391-01-80; 06-20/379-6260 Intézményi azonosító: FI70788 FELVÉTELI

Részletesebben

Hatályos: év október hó 1. napjától

Hatályos: év október hó 1. napjától HELYI ÉRTÉKELÉSI SZABÁLYZAT Óbudai Almáskert Óvoda Hatályos: 2016. év október hó 1. napjától Az Óbudai Almáskert Óvoda köznevelési intézményben a pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak

Részletesebben

Jogász osztatlan képzés Tájékoztató és határidők a kötelező szakmai gyakorlatról. 2018/2019/1. félévben záróvizsgázó hallgatók részére

Jogász osztatlan képzés Tájékoztató és határidők a kötelező szakmai gyakorlatról. 2018/2019/1. félévben záróvizsgázó hallgatók részére Jogász osztatlan képzés Tájékoztató és határidők a kötelező szakmai gyakorlatról 2017. szeptember 01. előtt hallgatói jogviszonyt létesített hallgatók részére A szakmai gyakorlat időtartama 6 hét (240

Részletesebben

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. Segélyalap Szabályzata

A Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara. Segélyalap Szabályzata Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara 1135 B u d a p e s t, Szegedi út 37-39. Telefon: 00-(36)-1-220-5690. FAX: 00-(36)-1-220-8921. Száma: 00/A/ 00008/2007. A Személy-, Vagyonvédelmi

Részletesebben

A Sólyi Sőlőhegyi Kertbarátok Egyesülete borverseny szabályzata

A Sólyi Sőlőhegyi Kertbarátok Egyesülete borverseny szabályzata A Sólyi Sőlőhegyi Kertbarátok Egyesülete borverseny szabályzata A Sólyi Szőlőhegyi Kertbarátok Egyesülete minden évben borversenyt rendez, hogy a gazdák egymás között meg tudják méretni boraikat. I. Nevezési

Részletesebben

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság Hatályos: 2013. május 29. ArteusCredit Zrt. 1134 Budapest, Róbert K. krt. 59., Telefon: 06/1 814 2179 1 Az ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

IRÁNYÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ" tárgyú, nemzeti értékhatárt meghaladó, összefoglaló tájékoztatás közzétételével

IRÁNYÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSÁHOZ tárgyú, nemzeti értékhatárt meghaladó, összefoglaló tájékoztatás közzétételével HUNGAROCONTROL ZRT. 1185 BUDAPEST, IGLÓ U. 33-35. KÖZBESZERZÉSI DOKUMENTUM Részeként a Kbt. 114. (2) bekezdés alapján, a Kbt. 69. (4) bekezdés szerinti, ajánlatkérői felhívásra csatolandó nyilatkozatok

Részletesebben

MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZATA

MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZATA MAGYAR EBTENYÉSZTŐK ORSZÁGOS EGYESÜLETE TENYÉSZTÉSI SZABÁLYZATA BEVEZETÉS 1. A Tenyésztési Szabályzat kötelező érvényű minden Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesület (MEOE) tagjára, tagszervezetére, szerződéses

Részletesebben

Átigazolási Szabályzat

Átigazolási Szabályzat Magyar Szenior Úszók Országos Szövetsége Átigazolási Szabályzat 1. A Szabályzat hatálya (1) A Szabályzat hatálya kiterjed a szeniornak tekintendő úszók versenyszerű hazai és nemzetközi versenyeken történő

Részletesebben