Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének május 26-i ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2015. május 26-i ülésére"

Átírás

1 Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének május 26-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző rendes közgyűlés (2014. november 25.) óta eltelt időszak eseményeiről Tisztelt Közgyűlés! Egyesületünk munkaszervezetének és kutató intézetének a legutóbbi közgyűlés óta elvégzett munkájáról az alábbiak szerint adunk tájékoztatást. Adminisztratív ügyek A november 25-i közgyűlésen elfogadott alapszabály-változtatásokat a Fővárosi Törvényszék elfogadta, és januárban jogerőre emelkedett határozatával biztosította a közhasznú jogállásunkat is. A közgyűlés döntésének megfelelően 2015 januárjában megalapítottuk a CESCI Balkanst, amelynek jogerős bejegyzésére február 25-én került sor. A szerbiai egyesület igazgatója, Erős Ervin két hónapot töltött el a budapesti anyaszervezetnél. Eközben igyekeztünk átadni a lehető legtöbb ismeretet, és beletanult a határ menti együttműködések menedzsmentjébe is. Máris felvette a kapcsolatot az illetékes szerbiai minisztériumokkal, és stratégiai együttműködést alakított ki többek között az EBESZ szerbiai kapcsolattartóival is. Az újvidéki irodát a tervek szerint augusztus végén nyitjuk meg, amikor az AEBR-rel közösen rendezünk nemzetközi ifjúsági találkozót a városban. Az egyesület igazgatója külön bemutatóban számol be az eddig elvégzett tevékenységről. Ugyancsak a közgyűlésen történeknek megfelelően kötöttünk tanácsadói szerződést Rudolf Bauer korábbi elnökségi taggal, aki február 1-jén kezdte meg munkáját. Feladata a CESCI Carpathia szervezetének előkészítése, szakmailag, hálózati szempontból és finanszírozási oldalról egyaránt. Az új szervezetet 2016 elején tervezzük elindítani, és míg az újvidéki leányvállalatunk a balkáni határ menti együttműködéseket hivatott koordinálni, addig a kassai székhellyel létrehozni tervezett szervezet a kárpáti térségben segítené ugyanezeket a folyamatokat. Stratégiai megállapodást kötöttünk a BME-vel, valamint az EDUTUS Főiskolával, így már onnan is tudunk fogadni gyakornokokat. Jelenleg 7 magyar felsőoktatási intézménnyel van stratégiai megállapodásunk. Ugyancsak stratégia együttműködési keretmegállapodást írtunk alá a Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft.-vel a közvetlen brüsszeli források lehívási eredményességének növelése érdekében. Április 8-án rendkívüli közgyűlést kellett tartanunk, mivel az új államháztartási törvény nyomán állami támogatási jogosultságunkat elveszítettük volna, ha az Elnökség munkájában egy polgármester is részt vesz. Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú Város polgármestere helyére dr. Szegvári Péter regionális fejlesztési szakértőt, Tarlós István, Budapest főpolgármesterének főtanácsadóját választottuk meg.

2 2 Ösztöndíjas rendszerünkben hárman vettek részt az elmúlt hónapokban. Hírlevelünket decemberben, februárban és áprilisban küldtük ki. Elkészült a szervezet referenciáit bemutató prezi formátumú bemutatkozó anyagunk, amely elérhető a honlapunkon. Szakmai tevékenység Az előző közgyűlés óta eltelt időszakban a CESCI munkaszervezete az alábbi feladatokat látta el. 1. Kutatási tevékenység Kutatási projektek Crossing the borders Az elmúlt hónapokban jelentős energiákat fordítottunk az EUSDR-projektünk megvalósítására. December 31-ig kellett pénzügyileg lezárnunk a projektet, ezért az év utolsó hónapjában be kellett gyűjtenünk a partnerektől a tanulmányokat. A beérkező anyagokat szakmailag véleményeztük, és visszaküldtük javításra. A szerbiai partner októberi kiesése nyomán új partnert kellett választanunk: a szabadkai Regionális Tudományi Társaságot bíztuk meg a kutatás elvégzésével. Az ő esetükben a második körös javítás már nem fért bele az időbe, de a többiek esetében véglegesen le tudtuk zárni a munkákat. A szerbiai partnerek tanulmányának véglegesítésére a tanulmánykötet szerkesztése során kerülhet sor. Ezzel együtt kollégáink is elkészítettek egy esettanulmányt és egy összefoglaló tanulmányt, és felkészültek a záró konferencia előadásaira. A projekt záró konferenciájának szervezési munkálatai szintén komoly erőforrásokat követeltek az egyesülettől. Nem csak az esemény megszervezéséhez volt szükség sok munkára: előzetesen elkészítettük a prezentációk designját, és minden előadáshoz előre elkészítettük a kapcsolódó térképet is. Ezzel egyidőben megkezdtük a tanulmánykötet szerkesztési munkálatait is. Fantom-határ A tavaly tavasszal elkezdett kutatási projekttel fokozatosan haladunk előre. A tél folyamán elkészült az interjúk első feldolgozása (kontextusvizsgálat), valamint a nyári lekérdezéses forgalomszámlálás kérdőíveinek összegzése. Március végén újabb kérdőívezésre került sor a Mária Valéria hídon. A projektet a Károlyi József Alapítvány márciusi konferenciáján is bemutattuk, részeredményei a nyáron meg is jelennek a l Harmattan kiadó gondozásában. Tudományos pályázatok Május elején nyújtottuk be első H2020-as pályázatunkat, a kelet-európai tudományos intézetek kapacitásait és a kutató műhelyek közötti együttműködést erősíteni hivatott

3 3 Twinning kiírásra. A hároméves, 900 ezer eurós kapacitásfejlesztési projektben partnereink: az olaszországi European Academy (Bolzano), a finnországi Karelian Institute (Joensuu) és az észak-írországi Centre for Cross-Border Studies (Armagh). Két pályázatot adtunk be a PAGEO Alapítvány kiírásaira. Az egyik egy átfogó geopolitikai tanulmány elkészítését célozta, a másik jóvoltából a határtan legelismertebb európai szakértőit hívtuk volna meg egy előadás-sorozatra Magyarországra. Egyik pályázatunk se nyert. Tudományos rendezvények A Crossing the Borders projekt záró konferenciája és az AEBR végrehajtó bizottsági ülése (február , Budapest) Az AEBR rzeszówi közgyűlésén fogadta el meghívásunkat, és döntött a végrehajtó bizottsági ülés budapesti megrendezéséről. A megállapodás értelmében a bizottsági üléshez mi is kapcsolhattunk szakmai rendezvényt. A 2014 végén lezárult Crossing the borders projektünk záró konferenciáját rendeztük meg a bizottsági ülés előtti napon. A több mint 100 résztvevővel lebonyolított konferencián köszöntőt mondott Karl-Heinz Lambertz, az AEBR elnöke, a Régiók Bizottsága első alelnöke, valamint Joó István Duna Stratégiáért felelős miniszteri biztos, illetve előadást tartott Kurt Puchinger, a Duna Stratégia 10-es prioritási területének osztrák koordinátora. A végrehajtó bizottsági ülést megelőző este városnézést, újcirkuszi programot és vacsorát adtunk a bizottság tagjainak. EUGEO-konferencia, őszén Budapesten rendezik meg az EUGEO (az európai földrajztudósok szervezetének) konferenciáját, amelyen minden alkalommal több százan gyűlnek össze, a világ minden tájáról. A konferencia keretében összesen 72 panelt rendeznek, az egyiket egyesületünk koordinálja. Ezen kívül munkatársaink további 5 panelbe jelentkeztek előadóként. Febr. 4.: előadás a határon átívelő technológia- és tudástranszfer tárgyában rendezett szemináriumon, a Miskolci Egyetemen (Jaschitz Mátyás) Márc : részvétel és előadások a Károlyi Alapítvány fehérvárcsurgói nemzetközi konferenciáján (Bottlik Zsolt és Ocskay Gyula)

4 4 2. Tervezés, programozás Tervezési, programozási munkák Magyar-szlovák határ menti együttműködési operatív program ( ) Egyesületünk egy konzorcium tagjaként vesz részt a közötti szlovák-magyar INTERREG V-A program elkészítésében. A november 28-án a Bizottságnak benyújtott programra január végén érkeztek meg a bizottsági észrevételek. Ezek megválaszolását, beépítését február elején végeztük el, és azokat (további módosításokkal együtt) a programozó Task Force a február i gyűgyi ülésén fogadta el. A konkrét szövegszerű változtatások mellett újabb térképeket is kellett készítenünk, valamint vizsgálatokat végeztünk a programszintű indikátorok alátámasztása érdekében. A módosított dokumentumról áprilisban kezdődött informális konzultáció az Európai Bizottsággal, amelynek végén, várhatóan júniusban fogadják el az együttműködési programot. Az Európa-kapu ETT stratégiája Az Európa-kapu ETT fejlesztési stratégiájának közgyűlés előtti bemutatására február 19-én került sor. A polgármesterek április elejéig véleményezhették a dokumentumot, és küldhettek változtatási javaslatokat. Ilyen javaslatok nem érkeztek. A Sajó-Rima ETT fejlesztési stratégiája A Sajó-Rima ETT fejlesztési stratégiáját február 28-ig kellett benyújtanunk a megrendelőnek. A stratégiai fejezet elkészítésével párhuzamosan mutattuk be február 3-án, Putnokon az ETT közgyűlésének a kohézióanalízist, valamint a javasolt beavatkozási struktúrát. Az elkészült stratégiát február végén leadtuk. Véglegesítése előtt, a tavasz folyamán került társadalmasításra. Az operatív fejezetnek számító akciótervet a beérkező észrevételek alapján készítjük el, várhatóan a nyár folyamán. További, tervezéssel kapcsolatos rendezvények Dec. 2.: aktív részvétel a Duna-régió gazdasági helyzetképének elkészítését célzó értekezleten, Budapesten (Jaschitz Mátyás) Április 10.: részvétel és előadás az AEBR lisszaboni Territorial Impact Assessment konferenciáján (Gangl Éva) 3. Intézmény- és projektfejlesztés ETT-k alapítása A Nyíregyháza és Szatmárnémeti által létrehozott Európai Határvárosok ETT jogerős bejegyeztetése november végére lezárult. Egyesületünk készítette el az EU Hivatalos Közlönyében megjelentetendő bejelentést. Ezzel az ETT alapítási folyamata véget ért.

5 5 Egyesületünk sikerrel vett részt az Euro-Contrôle Route (az európai közlekedési hatóságok hálózata) tenderén, amelynek tárgya egy ETT alapítása. A következő években a CESCI szakértői fogják koordinálni a 14 országot magába foglaló csoportosulás alapítási folyamatát. ETT-program A műhelyeinken részt vevő ETT-k az általunk megadott módszertan és sablon alapján elkészítették 7 éves fejlesztéseik kilistázását, amelyet egy nagyobb anyag részeként terjesztünk be a nemzeti fejlesztési miniszternek. A célunk egy új kormányhatározat elfogadtatása, amely kiemelt gazdaságfejlesztési szerepet biztosít a csoportosulásoknak a határtérségekben. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által a kormány elé terjesztett, a magyar uniós és költségvetési források határon túli felhasználását célzó előterjesztéshez mi állítottuk össze az európai területi társulások, valamint a mezőségi helyi szereplők fejlesztési elképzeléseit tartalmazó javaslatot. Kapcsolódó rendezvények VI. mezőségi műhely (február , Szamosújvár) A februári műhely célja az őszi találkozón elfogadott fejlesztési programvázlat kibontása, konkrét projektek beazonosítása volt, három fejlesztési területhez kapcsolódóan. A résztvevők három kis csoportban gyűjtötték össze az oktatás-képzés, a foglalkoztatás, valamint a kultúra-ifjúság tématerületekhez kapcsolódóan megvalósítani tervezett projekteket, amelyeknek integrált megvalósítása a térség fejlődését, népességmegtartó erejének javítását biztosíthatja. A javaslatok szintén beépítésre kerültek a KKM előterjesztésébe. Febr. 27.: részvétel a kerékpáros projektek finanszírozásáról rendezett konferencián (Hesz Roland) Márc. 5.: ECR EGTC: tendertárgyalás Brüsszelben (dr. Jankai Norbert és Ocskay Gyula) Márc. 11: részvétel a Tisza-projekt egyeztetésén a Külügyminisztériumban 4. Mediáció Szakmai háttérdokumentumok Rétvári Bence parlamenti államtitkár (EMMI) felkérésére a határon átnyúló kulturális együttműködések finanszírozási lehetőségeiről készítünk átfogó tanulmányt, amely a jelenlegi rendszer értékelésén túl bemutatja az Unión belüli és azon kívüli támogatási formákat, valamint egy best practice gyűjteményt is tartalmaz majd a legsikeresebb európai határ menti kulturális projektekről. A tél folyamán a dokumentum nagy része elkészült, várhatóan márciusban leadásra kerül. A szlovén nagykövetség kérésére állítottunk össze egy háttéranyagot a magyarországi szlovénok és a szlovéniai magyarok közötti együttműködés élénkítéséhez felhasználható

6 6 uniós és Unión kívüli forrásokról. A dokumentumot egyúttal az új ljubljanai magyar nagykövet asszonynak is megküldtük. Szakképzési PILOT-kutatások: a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának megrendelése nyomán, a Hétfa Kutató Intézet alvállalkozójaként vettünk részt két határon túli térség (Beregszász és Topolya térsége) magyar nyelvű szakképzési helyzetfeltárásában. A PILOT-vizsgálatok felhasználhatóak lesznek a teljes Kárpát-medence magyar szakképzési kataszterének elkészítéséhez. A Miniszterelnökség felkérésére döntés-előkészítő háttéranyagot állítottunk össze a Magyarcsanád-Cenad (Nagycsanád) közötti Maros-híd, valamint a Geszt és Cefa (Cséffa) között megépíteni tervezett magyar-román közúti határátkelőkre vonatkozóan. A Magyar Fejlesztési Központ Nonprofit Kft.-vel megkötött stratégiai együttműködési keretmegállapodáshoz kapcsolódóan, a magyar részvételű európai területi társulások 2014 és 2020 közötti fejlesztési terveihez állítottunk össze egy dokumentumot, amely a fejlesztések finanszírozásához igénybe vehető különböző uniós források integrált, szinergikus felhasználását segíti. Külkapcsolatok CECICN A CECICN végrehajtó bizottsági ülése december 10-én volt Párizsban. Egyesületünket Nyerges Enikő képviselte. Az ülésen hivatalosan is átvettük a hálózat adminisztratív központjának feladatait a spanyol partnerektől, és egyből javaslatot is tettünk egy Europe for Citizens pályázat benyújtására, a szakmai munka felélénkítése érdekében. (Az ülésről az emlékeztetőt már mi készítettük.) A hálózat április 16-i brüsszeli végrehajtó bizottsági és politikai bizottsági ülésén Ocskay Gyula főtitkár és Gál András Levente alelnök képviselte egyesületünket, aki három előterjesztést is tett: javasolta egy kérdőíves felmérés elvégzését CECICN-en belüli hálózatok tagjai körében, hogy milyen szolgáltatásokat várnának el a CECICN-től; felvetette, hogy a hálózat készítsen minden évben egy európai szintű jelentést a határ menti együttműködések állapotáról; valamint kezdeményezte, hogy a CECICN dolgozzon ki egy mérési módszert a határon átnyúló együttműködések színvonalára vonatkozóan, amelyet aztán az ilyen együttműködések minősítésére lehetne a jövőben használni. A jelenlévők mindhárom javaslatot, valamint a megismételt pályázati ötletet is örömmel fogadták. AEBR Jelentősen megerősödtek kapcsolataink az Európai Határrégiók Egyesületével, mivel mi rendeztük meg a soron következő végrehajtó bizottsági ülésüket, Budapesten, február 27-én. A szervezet főtitkárával folytatott megbeszélésen megállapodtunk abban is, hogy a tavaly elindított szerbiai referatúrájukkal összehangoljuk a CESCI Balkans tevékenységét. Mivel a belgrádi referens jelenleg önkéntesként dolgozik, az AEBR nem tud neki fizetést biztosítani, a CESCI Balkans igazgatójával felvállaltuk a referens részfoglalkoztatását. A nyár végén szintén a szervezettel közösen rendezünk ifjúsági találkozót Újvidéken.

7 7 Budapest Platform A MOT a hálózat kiterjesztését kezdeményezte az összes uniós tagállam irányában. Ehhez a közép-európai térségből mi gyűjtöttük össze a potenciális partnerek elérhetőségeit, ahova a MOT a meghívót elküldte. Projektek A DG Justice Rights, Equality, Citizenship felhívására sikerült benyújtanunk a Legal accessibility across the borders című pályázatunkat, amelynek célja a határon átnyúló együttműködések előtti jogi akadályok beazonosítása, és javaslatok megfogalmazása ezek megszüntetésére Magyarországon, valamint további 4 szomszédos uniós országban. Ezen kívül egy nemzetközi klipkészítő versenyt is meghirdetünk, a téma népszerűsítése érdekében. Partnereink: a MOT (FRA), az ISIG (ITA), a Fórum Intézet (SKK), a Civitas Alapítvány (ROM), a nova goricai School of Advanced Social Studies (SLO) és a csáktornyai Autonómia Központ (CRO). A csehországi EuroSchola intézet meghívása nyomán csatlakoztunk egy Erasmus+ pályázathoz, amelynek célja a határon átnyúló együttműködések számára szakemberutánpótlás képzése több közép-európai országban. A Visegrádi Alap Flagship kezdeményezésének keretében a IARDI elnevezésű ukrán szervezet kérte fel egyesületünket a partnerségre. A projekt keretében a keleti partnerségben érintett országok szakemberei számára szervezünk tanulmányutat Magyarországon, sikeres helyi fejlesztési kezdeményezések bemutatása érdekében. Szakértőink a projekt sikere esetén részt vesznek a szakmai rendezvényeken is. Ugyancsak a Visegrádi Alaphoz, de a Visegrad+ felhívásra nyújtottunk be vezető partnerként pályázatot, melynek keretében a V4-es államok szakértői adják át a szerbiai és montenegrói helyi szereplők számára a határ menti együttműködések területén szerzett ismereteiket. A pályázat egy e-learning-tananyag fejlesztését, három képzés megtartását, valamint két tanulmányút megszervezését tartalmazza. Kapcsolódó rendezvények Deutsch Tamás EP-képviselő hearingje (február 4., Brüsszel) Deutsch Tamás magyar EP-képviselőt kérte fel az Európai Néppárt, hogy jelentést készítsen a 6. kohéziós jelentésről. A jelentéskészítés folyamatának része a meghallgatás, amelyre február 4-én került sor. A meghallgatáson (Rudolf Niessler, a regionális és városi politika EB-igazgatója, Philipp McCann professzor, Jan Olbrycht és Joachim Zeller EPképviselők és Vitályos Eszter ME-államtitkár mellett) a CESCI részéről Ocskay Gyula főtitkár is hozzászólt. A hozzászóláson kívül a jelentéshez is készítettünk háttéranyagot, a területiség és a határon átnyúló együttműködés kapcsán megfigyelhető hiányosságokról, amely be is épült képviselő úr jelentésébe.

8 A Szentgotthárdi kezdeményezés elindítása (április , Szentgotthárd) április én, Szentgotthárdon került megrendezésre a Szentgotthárd - Monošter kezdeményezés első szemináriuma, Új lendület a határon átnyúló együttműködéseknek címmel. A két napos rendezvény az összesen több mint 60 magyar és szlovén, az állami és a magán szektorból érkező résztvevőnek lehetőséget biztosított projektötleteik bemutatására és a potenciális partnerekkel való találkozásra, illetve a megvalósításhoz szükséges forráskeresésre is. A rendezvényen a jelenlévők elfogadták a szentgotthárdi kezdeményezést, amely a két kormány segítségét kéri a kétoldalú együttműködések támogatásához. A projektfejlesztő találkozót éves rendszerességgel tervezzük megrendezni. Dec. 4.: részvétel az EUSDR PA8-as budapesti klaszterszemináriumán (Nyeste András) Dec. 5.: részvétel és előadás a BTC EGTC kikindai konferenciáján (Szerbia) (Ocskay Gyula) Jan. 14.: részvétel a Transhusk+ konferencián (Esztergom) (Hesz Roland) Jan. 22.: részvétel és előadás a fehérgyarmati CBC-konferencián (Ocskay Gyula) Jan. 30.: részvétel a Corvinus Egyetem tájkarakterológiai konferenciáján (Dubniczki Kitti) Márc. 3.: részvétel az EGTC Platform éves találkozóján (dr. Jankai Norbert jogi igazgató) Április 7.: éves ETT-fórum a Külügyminisztériumban Április : részvétel és zárszó az EGTC-jóváhagyó hatóságok éves konferenciáján (Budapest, dr. Jankai Norbert, Ocskay Gyula) Máj. 19.: részvétel és hozzászólás a luxemburgi elnökség keretében rendezett The need for specific legal provisions to boost cross-border cooperation című workshopon (Luxemburg, Ocskay Gyula) 8./2015 (V. 26.) sz. közgyűlési határozati javaslat A Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata Közgyűlése elfogadja az előző rendes közgyűlés (2014. november 25.) óta eltelt időszakról szóló beszámolót. Határidő: azonnal Felelős: elnök

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére 6. napirend: Az Egyesület 2011-es tervei Tisztelt Közgyűlés! 2011-es tervezett

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2013. november 26-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2013. november 26-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2013. november 26-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző közgyűlés (2013. május 30.) óta eltelt időszak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén JEGYZŐKÖNYV amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén Az ülés helye: Az ülés kezdő időpontja: Az elnökségi ülésen jelen vannak: Budapest, Falk1

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. április 29-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. április 29-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. április 29-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző közgyűlés (2013. november 26.) óta eltelt időszak

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén JEGYZŐKÖNYV amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén Az ülés helye: Az ülés kezdő időpontja: Az elnökségi ülésen jelen vannak: Budapest, Falk1

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2014. április 29-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2014. április 29-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2014. április 29-i ülésére 5. napirend: Az egyesület 2014. évi munka- és pénzügyi tervének elfogadása Tisztelt

Részletesebben

Határozatok. a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) 2013. május 30-i közgyűléséről

Határozatok. a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) 2013. május 30-i közgyűléséről Határozatok a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) 2013. május 30-i közgyűléséről 1/2013 (V. 30.) sz. közgyűlési határozat jegyzőkönyv-vezetőnek dr. Jankai Norbertet,

Részletesebben

3. NAPIREND: Beszámoló a közötti időszak eseményeiről

3. NAPIREND: Beszámoló a közötti időszak eseményeiről 3. NAPIREND: Beszámoló a 2017. 01.01-04.25. közötti időszak eseményeiről Működési feltételeink A munkaszervezet tavaly június óta az Újpesti rakparton bérel irodahelyiséget, amely európai színvonalú feltételeket

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén JEGYZŐKÖNYV amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén Az ülés helye: VIP 1 terem, Lurdy Ház, Budapest Az ülés kezdő időpontja: 2012. május 31.

Részletesebben

Az Ister-Granum Vállalkozási-Logisztikai Övezet. Ocskay Gyula CESCI 2013

Az Ister-Granum Vállalkozási-Logisztikai Övezet. Ocskay Gyula CESCI 2013 Az Ister-Granum Vállalkozási-Logisztikai Övezet Ocskay Gyula CESCI 2013 1. A CESCI rövid bemutatása 2. Az integrált területi beruházások 2014 után 3. A vállalkozási-logisztikai övezet 1. A CESCI rövid

Részletesebben

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2011. évi munkaterve Elfogadta: A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a 2011. február 17-i ülésén 1 Jelen dokumentum a Nyugat-dunántúli Regionális

Részletesebben

ETT műhely június 8-9. A Banat-Triplex Confinium EGTC bemutatása

ETT műhely június 8-9. A Banat-Triplex Confinium EGTC bemutatása ETT műhely 2016. június 8-9. A Banat-Triplex Confinium EGTC bemutatása A BTC EGTC területe Magyarország Románia Szerbia hármas határ térség A BTC EGTC tagjai A Csoportosulást 77 önkormányzat alkotja: 40

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző ülés óta eltelt időszak eseményeiről Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata 1067 Budapest, Teréz körút 13.

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata 1067 Budapest, Teréz körút 13. Adószám: 18188071-2-42 Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma: PK 61.285/2003/ Nyilvántartási szám: 01/01/10819 Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata 1067

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának munkájáról január május

BESZÁMOLÓ. a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának munkájáról január május Melléklet a 2. napirendi ponthoz BESZÁMOLÓ a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának munkájáról 2016. január május Adminisztratív ügyek Január 1-jével elhagyta a CESCI-t Nyeste

Részletesebben

III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum

III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum 2010. április 16-18. között rendezte meg a III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórumot a CESCI, a zentai Ci-Fi Civil Központ segítségével. A találkozónak

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. november 25-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. november 25-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. november 25-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző közgyűlés (2014. április 29.) óta eltelt időszak

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2012. november 29-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2012. november 29-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2012. november 29-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző közgyűlés (2012. május 31.) óta eltelt időszak

Részletesebben

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata Adószám: 18188071-2-42 Törvényszék: Fővárosi törvényszék Bejegyző határozat száma: PK 61.285/2003/ Nyilvántartási szám: 01/01/10819 Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata 1067

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. - Közgyűléshez - A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezetének évben elvégzett feladatairól

E L Ő T E R J E S Z T É S. - Közgyűléshez - A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezetének évben elvégzett feladatairól E L Ő T E R J E S Z T É S - Közgyűléshez - A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezetének 2015. évben elvégzett feladatairól Előterjesztő: Dr. Péter Csaba, elnök Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

28-6/2017/231. Heves Megyei Közgyűlés. H e l y b e n. Elnöki jelentés. Tisztelt Közgyűlés!

28-6/2017/231. Heves Megyei Közgyűlés. H e l y b e n. Elnöki jelentés. Tisztelt Közgyűlés! 28-6/2017/231. Heves Megyei Közgyűlés H e l y b e n Elnöki jelentés Tisztelt Közgyűlés! A Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet 28.

Részletesebben

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2628 Szob, Köztársaság u. 2. / /

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2628 Szob, Köztársaság u. 2. / / A közösség részvételét alátámasztó események listája: Esemény megnevezése Időpont Helyszín Részvevők Rövid összefoglaló száma 1. Térségi Fejlesztési Fórum 2014. január 20. Ipolydamásd, Fő út Közösségi

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN Miben különböznek a nemzetközi programok? 1. Idegen nyelv használata 2. Konzorciumépítés

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló mérlege a kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezetek részére

Egyszerűsített éves beszámoló mérlege a kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezetek részére Adószám: 1818871-2-42 Bejegyző szerv: Fővárosi Törvényszék Regisztrációs szám: 1/1/1819 HATÁRON ÁTNYÚLÓ KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA 167 Budapest, Teréz körút 13. Egyszerűsített éves

Részletesebben

6. NAPIREND: Munkaterv a 2017-es évre

6. NAPIREND: Munkaterv a 2017-es évre 6. NAPIREND: Munkaterv a 2017-es évre Az alábbiakban áttekintést nyújtunk a CESCI 2017-es tervezett szakmai tevékenységeiről. A) A CESCI szolgáltató jellegének erősítése Az előző évek során egyesületünk

Részletesebben

TEVÉKENYSÉGI HATÁRON ÁTNYÚLÓ KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA JELENTÉS. www.cesci-net.eu

TEVÉKENYSÉGI HATÁRON ÁTNYÚLÓ KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA JELENTÉS. www.cesci-net.eu HATÁRON ÁTNYÚLÓ KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA TEVÉKENYSÉGI JELENTÉS 20 13 www.cesci-net.eu A CESCI tagsága 2013-ban Egyesületünkről A Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I/65-1/2010/1 Tárgy: EGTC-s pályázatok benyújtása Üi.: Muntean Júlia Melléklet: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 28-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés április 28-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE VI. 84 /2016 E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2016. április 28-ai ülésére Tárgy: A TOP 5.1.1.-15 kódszámú Megyei szintű foglalkoztatási

Részletesebben

Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013

Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 Emberi erőforr források közös k s használata és s fejlesztése se Munkaerő-piaci együttm ttműködési kezdeményez nyezések HU-SK 2008/01/1.6.2/0156

Részletesebben

Javaslat a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft évi üzleti tervének elfogadására Előterjesztő és előadó: Bán Róbert, az Nkkft.

Javaslat a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft évi üzleti tervének elfogadására Előterjesztő és előadó: Bán Róbert, az Nkkft. Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2018. február 9-i ülése 10. sz. napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft. 2018. évi üzleti tervének elfogadására Előterjesztő

Részletesebben

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013 Mintaprojekt az elérhető Európai Uniós források felhasználásának elősegítéséért a hátrányos helyzetű lakosság fenntartható lakhatási körülményeinek és szociális helyzetének javítása érdekében Pécsett 2013.

Részletesebben

A RÉGIÓK BIZOTTSÁGA ELNÖKSÉGÉNEK 127. ÜLÉSE január 26.

A RÉGIÓK BIZOTTSÁGA ELNÖKSÉGÉNEK 127. ÜLÉSE január 26. Brüsszel, 2011. január 10. A RÉGIÓK BIZOTTSÁGA ELNÖKSÉGÉNEK 127. ÜLÉSE 2011. január 26. 6. PONT AZ EURÓPAI TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI CSOPORTOSULÁSOK (EGTC) PLATFORMJÁNAK LÉTREHOZÁSA Előterjesztő: a főtitkár

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szavazás eredménye: Igen: 25 Nem: 0 Tartózkodás: 0. 2/2017 (IV. 25.) sz. közgyűlési határozat

JEGYZŐKÖNYV. Szavazás eredménye: Igen: 25 Nem: 0 Tartózkodás: 0. 2/2017 (IV. 25.) sz. közgyűlési határozat JEGYZŐKÖNYV amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésén (az Alapszabály-módosítások tekintetében megismételt közgyűlésén) Az ülés helye: Budapest, Falk1

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont /2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr.

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont /2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont 2-102/2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József BESZÁMOLÓ Nógrád Megye Integrált Területi Programjához (2014-2020)

Részletesebben

ChemLog Chemical Logistics Cooperation in Central and Eastern Europe A ChemLog projekt általános ismertetése

ChemLog Chemical Logistics Cooperation in Central and Eastern Europe A ChemLog projekt általános ismertetése ChemLog Chemical Logistics Cooperation in Central and Eastern Europe A ChemLog projekt általános ismertetése Budapest, 2010. március 25. XV. LOGISZTIKAI FÓRUM 1 ChemLog küldetése Regionális hatóságok,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 7-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Szennyvíz beruházással kapcsolatos konzorciumi megállapodás Iktatószám:

Részletesebben

Tájékoztató. a Széchenyi Programiroda Szolgáltató és Tanácsadó Nonprofit Kft. Heves megyei tevékenységéről

Tájékoztató. a Széchenyi Programiroda Szolgáltató és Tanácsadó Nonprofit Kft. Heves megyei tevékenységéről Ikt. szám: 49-28/2015/222 Ügyintéző: Macz Orsolya Heves Megyei Önkormányzat Közgyűlése Helyben Tájékoztató a Széchenyi Programiroda Szolgáltató és Tanácsadó Nonprofit Kft. Heves megyei tevékenységéről

Részletesebben

Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, július 8.

Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, július 8. Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, 2010. július 8. Előzmények EU tagállamokban kísérleti jelleggel 1997-ben foglalkoztatási paktumok létrehozása

Részletesebben

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE E LŐTERJESZTÉS A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2015. SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE 7. IKTATÓSZÁM: 33-9/2015. MELLÉKLET: 5 db TÁRGY: Tájékoztató Fejér megye Integrált Területi Programja tervezésével és végrehajtásával

Részletesebben

HATÁROZATOK KÉZIKÖNYVE 2011. ÉV

HATÁROZATOK KÉZIKÖNYVE 2011. ÉV HATÁROZATOK KÉZIKÖNYVE 2011. ÉV 1/2011 (VI. 08.) sz. közgyűlési határozat Az Arrabona Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulása elfogadta, hogy a közgyűlés jegyzőkönyvét Dr.

Részletesebben

FENNTARTHATÓ ENERGIA PRIORITÁSI TERÜLET (PA2) Árvay Szilárd

FENNTARTHATÓ ENERGIA PRIORITÁSI TERÜLET (PA2) Árvay Szilárd Duna Régió Stratégia Projektfinanszírozási Konferencia Budapest, 2015. március 26. FENNTARTHATÓ ENERGIA PRIORITÁSI TERÜLET (PA2) Árvay Szilárd Főtanácsadó Külgazdasági és Külügyminisztérium A prioritási

Részletesebben

Hatásvizsgálatok és stratégiák kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban. 2013. november 26. ÁROP-1.1.19 Záró konferencia

Hatásvizsgálatok és stratégiák kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban. 2013. november 26. ÁROP-1.1.19 Záró konferencia Hatásvizsgálatok és stratégiák kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban 2013. november 26. ÁROP-1.1.19 Záró konferencia Államreform Operatív Program ÁROP-1.1.19 Amiről szó lesz. Az ÁROP-1.1.19 pályázati

Részletesebben

TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSOK ÉS TÁRSADALMI INNOVÁCIÓK

TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSOK ÉS TÁRSADALMI INNOVÁCIÓK 7 régió, 1 cél: a társadalmi vállalkozások ökoszisztémájának erősítése Európai Uniós regionális politikai döntéshozók számára kialakított szakpolitikai diagnosztikai rendszer segítségével. Az utóbbi években,

Részletesebben

A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum Szervezeti és Működési Szabályzata Szekszárd 2013. február I. A Szekszárdi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum jogállása, feladatai A Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Részletesebben

KÚTFŐ projekt mit is végeztünk?

KÚTFŐ projekt mit is végeztünk? KÚTFŐ projekt mit is végeztünk? rövid összegzés a számok tükrében Madarász Tamás projektfelelős FAVA Konferencia, 2015. április 8-9. Siófok Tartalom KUTATÁS-FEJLESZTÉS FINANSZÍROZÁSA A FELSŐOKTATÁSBAN

Részletesebben

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉRE

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉRE E LŐTERJESZTÉS A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2015. JÚNIUS 25-I ÜLÉSÉRE 7. IKTATÓSZÁM: 33-6/2015. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat Fejér megye Integrált Területi Programja tervezésével és végrehajtásával kapcsolatos

Részletesebben

H2020 munkacsoport alakuló ülés

H2020 munkacsoport alakuló ülés Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 H2020 munkacsoport

Részletesebben

Eseménynaptár. www.hook.hu, e-mail: info@hook.hu

Eseménynaptár. www.hook.hu, e-mail: info@hook.hu Eseménynaptár Időpont Helyszín Esemény 2015. március 3. Dunaújváros Gazdálkodási folyamatok feltérképezése a Dunaújvárosi Főiskolán Lenner Tamás 2015. március 5. Nyíregyháza Gazdálkodási folyamatok feltérképezése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK AUGUSZTUS 31-EI ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK AUGUSZTUS 31-EI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám: III-1778-3/2017. ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu

Gárdony-Kápolnásnyék-Nadap-Pákozd-Pázmánd-Sukoró-Velence-Vereb-Zichyújfalu HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIAI FELÜLVIZSGÁLAT (HVS) 2013! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az EMVA társfinanszírozású intézkedések Irányító Hatósága 16/2013. (III.6.) közlemény értelmében elrendelte

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének december 10-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének december 10-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 26-i ülése 9. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 26-i ülése 9. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2017. május 26-i ülése 9. számú napirendi pontja Tájékoztató a Klímavédelem és fenntarthatóság - klímastratégia kidolgozása és éghajlatváltozási

Részletesebben

Tartalmi összefoglaló

Tartalmi összefoglaló Tartalmi összefoglaló Összefogással a térség felzárkóztatásáért magyar ukrán területfejlesztési együttműködés második fázis című szeminárium 2007. április 16. Projekt kód: 2007/1/EC/21 Dátum: 2007. április

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 28-AI ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK JÚNIUS 28-AI ÜLÉSÉRE Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám: III-1755-4/2018. ELŐTERJESZTÉS

Részletesebben

2015. május április 30.

2015. május április 30. EGT ALAP HU04 ALKALMAZKODÁS A KLÍMAVÁLTOZÁSHOZ PROGRAM, C2 HELYI ADAPTÁCIÓS KAPACITÁSFEJLESZTÉSI ALPROGRAM KIÍRÁS KERETÉBEN NEMZETI-ALKALMAZKODÁSI HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA (CLIM-NET/HUN) CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁNAK

Részletesebben

Magyarország- Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. Az eddigi eredmények

Magyarország- Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013. Az eddigi eredmények Magyarország- Horvátország Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Az eddigi eredmények A jogosult programterület A program EU támogatása 1. prioritás - Fenntartható környezet és turizmus 2. prioritás

Részletesebben

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan TÁMOP 4.2.1C-14/1/Konv-2015-0012 Völgyiné Nadabán Márta Miskolc MJV Önkormányzata, partner szintű

Részletesebben

KEDVEZMÉNYEZETTEK KAPACITÁSAINAK TÁMOGATÁSA KÖFOP-BÓL

KEDVEZMÉNYEZETTEK KAPACITÁSAINAK TÁMOGATÁSA KÖFOP-BÓL KEDVEZMÉNYEZETTEK KAPACITÁSAINAK TÁMOGATÁSA KÖFOP-BÓL DR. ANTAL TÍMEA MINISZTERELNÖKSÉG KÖZIGAZGATÁSI PROGRAMOK IRÁNYÍTÁSI FŐOSZTÁLY FŐOSZTÁLYVEZETŐ-HELYETTES Az előadás tartalma Az előadás célja bemutatni

Részletesebben

A Közép-Európai Év Külpolitikai és Külgazdasági Prioritásai

A Közép-Európai Év Külpolitikai és Külgazdasági Prioritásai A Közép-Európai Év Külpolitikai és Külgazdasági Prioritásai KEK tagállamok Visegrádi Négyek Előzmények Közép-európai Kezdeményezés (KEK) o 1989. 11.11. Budapest, Ausztria, Jugoszlávia, Magyarország és

Részletesebben

Tevékenységi jelentés

Tevékenységi jelentés Tevékenységi jelentés 2012 3 egyesületünkről A határon átnyúló kezdeményezések közép-európai Segítő Szolgálatát 2009- ben alapították magánszemélyek azzal a céllal, hogy a magyar határok mentén és közép-

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Miben különböznek a nemzetközi programok? 1. Használt nyelv 2. Konzorciumépítés 3. Elérni kívánt hatás 4. Szemlélet A programok áttekintése 1. Közép-Európa

Részletesebben

BU oa Pesr Budapest. Főváros Önkormányzata. a Közgyűlés részére. Tisztelt Közgyűlés!

BU oa Pesr Budapest. Főváros Önkormányzata. a Közgyűlés részére. Tisztelt Közgyűlés! BU oa Pesr Budapest Főváros Önkormányzata [Vonalkód] [Vonalkód] ikt. szám: [Iktatószám] tárgy: Javaslat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Terület- és Gazdaságfejlesztési Klaszter (BUD Klaszter) alapításában

Részletesebben

Regulation (EC) No. 1080/2006

Regulation (EC) No. 1080/2006 Irányító Hatóság Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program 27-213 Európai kohéziós politika 27 és 213 között A. Stratégiai megközelítés: a kohéziós politika összekapcsolása a fenntartható

Részletesebben

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel!

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel! 2019/1. szám A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ezúton küldi Önnek a kamarákról szóló legfrissebb híreket! Legyen naprakész híreinkkel! AKTUÁLIS Az Országházban fogadták a EuroSkills magyar versenyzőit

Részletesebben

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata Adószám: 18188071-2-42 Törvényszék: Fővárosi törvényszék Bejegyző határozat száma: PK 61.285/2003/ Nyilvántartási szám: 01/01/10819 Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata 1067

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2013. május 30-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2013. május 30-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2013. május 30-i ülésére 6. napirend: Az egyesület 2013. évi munka- és pénzügyi tervének elfogadása Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27.-i ülésére Tárgy: Zirc városfejlesztési stratégiai programja, árajánlat bekérése Előadó: Horváth László gazdasági

Részletesebben

ELŐT E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 18-i ülésére

ELŐT E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 18-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám:02/182-8/2015. ELŐT E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

Maroslele Község Polgármesterétől

Maroslele Község Polgármesterétől Maroslele Község Polgármesterétől 6921 Maroslele, Szabadság tér 1. Tel/Fax: 62/256 033 E-mail: marosleleph@vnet.hu Maroslele Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Maroslele Tárgy: Polgármesteri tájékoztató

Részletesebben

Észak-Magyarország Kassa Bilaterális Innovációs Stratégia

Észak-Magyarország Kassa Bilaterális Innovációs Stratégia NORth Hungary and Kosice Bilateral Regional Innovation Strategy Project Észak-Magyarország Kassa Bilaterális Innovációs Stratégia Konszenzus-építő tájékoztató 2007. Június 27. Tartalomjegyzék Régiók elhelyezkedése

Részletesebben

Az RB internetes konzultációja a partnerségi megállapodásokról és az operatív programokról folyó tárgyalások kimeneteléről

Az RB internetes konzultációja a partnerségi megállapodásokról és az operatív programokról folyó tárgyalások kimeneteléről Kérdéstervezetek egy, a partnerségi megállapodásokról és az operatív programokról folyó tárgyalások kimeneteléről szóló felméréshez 2015. január 20-i változat Az RB internetes konzultációja a partnerségi

Részletesebben

A megyei tervezési folyamat

A megyei tervezési folyamat A megyei tervezési folyamat állása, aktualitásai KÍGYÓSSY GÁBOR Területfejlesztési munkatárs, vezető tervező Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal ÁROP Fejér megyei nyitókonferencia Székesfehérvár, 2014.

Részletesebben

Az előterjesztést készítette: Bán Teodóra Az előterjesztést látta: Erdélyi Sándorné dr. jegyző. Csanádpalota Város Polgármestere

Az előterjesztést készítette: Bán Teodóra Az előterjesztést látta: Erdélyi Sándorné dr. jegyző. Csanádpalota Város Polgármestere Csanádpalota Város Polgármestere 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Tel.: 62/263-001 Fax: 62/263-105 Iktatószám:.../2013 Tárgy: Tájékoztató a pályázatokról Képviselő-testülete Csanádpalota Tisztelt

Részletesebben

OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET. Dél-dunántúli régió (Pécsi Tudományegyetem) Észak-alföldi régió. Budapest MAGYARORSZÁG

OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET. Dél-dunántúli régió (Pécsi Tudományegyetem) Észak-alföldi régió. Budapest MAGYARORSZÁG OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET Budapest Észak-alföldi régió Dél-dunántúli régió (Pécsi Tudományegyetem) MAGYARORSZÁG TARTALOMJEGYZÉK I. Regionális partnerségek az OPEN DAYS 2011 hivatalos

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. április 23-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2015. április 23-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

Iktatószám: 9-97/2013 Tárgy: Tájékoztató a pályázatokról

Iktatószám: 9-97/2013 Tárgy: Tájékoztató a pályázatokról Csanádpalota Város Polgármestere 6913 Csanádpalota, Kelemen László tér 10. Tel.: 62/263-001 Fax: 62/263-105 Iktatószám: 9-97/2013 Tárgy: Tájékoztató a pályázatokról Csanádpalota Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

Javaslat a Derecske- Létavértesi Kistérség Többcélú Kistérségi Társulása évi szakmai tevékenységéről szóló beszámoló elfogadására

Javaslat a Derecske- Létavértesi Kistérség Többcélú Kistérségi Társulása évi szakmai tevékenységéről szóló beszámoló elfogadására Javaslat a Derecske- Létavértesi Kistérség Többcélú Kistérségi Társulása 2016. évi szakmai tevékenységéről szóló beszámoló elfogadására Tisztelt Társulási Tanács! Tisztelt Képviselő Testület! A Derecske-

Részletesebben

Előterjesztés Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 28-i ülésére.

Előterjesztés Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 28-i ülésére. Előterjesztés Mágocs Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 28-i ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! A Hegyhát-Észak Térségi Egyesület 1995. évben alakult meg 10 önkormányzat részvételével.

Részletesebben

Szakmai beszámoló. A kiszámítható életpálya c. konferenciáról, Budapest, 2014. november 26. Országos Széchényi Könyvtár

Szakmai beszámoló. A kiszámítható életpálya c. konferenciáról, Budapest, 2014. november 26. Országos Széchényi Könyvtár Az előttünk álló évek egyik kiemelt feladata a kulturális területen dolgozók társadalmi megbecsültségének és elismertségének növelése Szakmai beszámoló A kiszámítható életpálya c. konferenciáról, Budapest,

Részletesebben

Az EU Duna Régió Stratégia mint a területiség, összefogás szimbóluma Közép-Európában. Nádasi György Külügyminisztérium Sárvár, 2011. október 6.

Az EU Duna Régió Stratégia mint a területiség, összefogás szimbóluma Közép-Európában. Nádasi György Külügyminisztérium Sárvár, 2011. október 6. Az EU Duna Régió Stratégia mint a területiség, összefogás szimbóluma Közép-Európában Nádasi György Külügyminisztérium Sárvár, 2011. október 6. A Duna Régió Stratégia kezdetei Igény a tagállamok (8) és

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 26-i ülése 8. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 26-i ülése 8. sz. napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2017. május 26-i ülése 8. sz. napirendi pontja Javaslat a Tolnáért Tolna Megyei Térségfejlesztési Nkkft. éves beszámolójának és közhasznúsági

Részletesebben

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről

Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Vezetői beszámoló Kerekegyháza Polgármesteri Hivatala ÁROP hivatali szervezetfejlesztésről Kerekegyháza Város Képviselő-testületének 2010. május 26-i ülésére Saád Tamás, Dr. Peredi Katalin Szervezetfejlesztési

Részletesebben

Az alábbiakban továbbítjuk a delegációknak az elnökség által előterjesztett, fent említett ütemtervet.

Az alábbiakban továbbítjuk a delegációknak az elnökség által előterjesztett, fent említett ütemtervet. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2015. március 6. (OR. en) 6543/15 CO EUR-PREP 10 POLGEN 27 ENV 79 ENER 43 MI 110 RECH 33 COMPET 61 IND 24 ECOFIN 133 SOC 101 EDUC 39 TELECOM 52 JAI 109 EMPL 49 FELJEGYZÉS

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/250-2/2016.

Ügyiratszám: SMÖ/250-2/2016. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: jako.gergely@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/250-2/2016. ELŐTERJESZTÉS a TOP-5.1.1-15 Megyei szintű foglalkoztatási

Részletesebben

Ügyiratszám: SMÖ/250-13/2016.

Ügyiratszám: SMÖ/250-13/2016. SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ALELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: biro.norbert@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/250-13/2016. ELŐTERJESZTÉS a Terület és Településfejlesztési

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2013. május 24. XXIII. évfolyam 4. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Közgyűlési határozatok 2. 2 I. Közgyűlési határozatok 42/2013. (V.24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés a 2013.

Részletesebben

EAST-WEST COHESION NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA Dunaújváros, 2015. november 12. 1. számú HÍRLEVÉL

EAST-WEST COHESION NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA Dunaújváros, 2015. november 12. 1. számú HÍRLEVÉL EAST-WEST COHESION NEMZETKÖZI TUDOMÁNYOS KONFERENCIA Dunaújváros, 2015. november 12. 1. számú HÍRLEVÉL 1. A konferencia célja A Dunaújvárosi Főiskola 2007-től hagyományteremtő módon nemzetközi tudományos

Részletesebben

5/2015 Emlékeztető. Készült a Nemzeti Ifjúsági Tanács án megtartott üléséről

5/2015 Emlékeztető. Készült a Nemzeti Ifjúsági Tanács án megtartott üléséről Készült a Nemzeti Ifjúsági Tanács 2014.09. 23-án megtartott üléséről Az ülés helyszíne: Nemzeti Ifjúsági Tanács Iroda, Budapesti Európa Ifjúsági Központ Az ülés kezdete: 15:00 Az ülés befejezése: 16:45

Részletesebben

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik

A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik A Nemzeti Tehetség Program, a Nemzeti Tehetség Alap és pályázataik Géniusz Országos Tehetségnap Budapest, 2010. március 27. Sarka Ferenc a Magyar Tehetséggondozó Társaság alelnöke A tehetségsegítés nemzeti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 26-26/77-1/2017. TÁRGY: A HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE PÉCS VÁROSÁBAN CÍMŰ PÁLYÁZAT BENYÚJTÁSÁNAK JÓVÁHAGYÁSA (TOP-6.9.2-16) MELLÉKLET: 2 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ

Részletesebben

A magyar regionális fejlesztéspolitika múltja, jelene és jövője

A magyar regionális fejlesztéspolitika múltja, jelene és jövője A magyar regionális fejlesztéspolitika múltja, jelene és jövője Együttműködési lehetőségek a magyar-horvát területfejlesztésben konferencia Eszék, 2018. február 5. A magyar regionális fejlesztés politika

Részletesebben

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat támogatására.

Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet az előterjesztés megtárgyalására és a határozati javaslat támogatására. BUDAPEST FŐVÁROS XVI. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT ALPOLGÁRMESTERE Készült a Képviselő-testület 2015. április 1-i ülésére Készítette: dr. Kozma Enikő alpolgármesteri jogi referens Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. Szombathely és Kistérsége Integrált Támogató Szolgálata

A Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. Szombathely és Kistérsége Integrált Támogató Szolgálata A Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. Szombathely és Kistérsége Integrált Támogató Szolgálata referencia intézményi tevékenységének bemutatása Budapest, 2011. január 27. Szombathely és Kistérsége

Részletesebben

Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában

Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főtitkár Virágzó Vidékünk Európa Nap Kecskemét 2014. Május 16. Az MNVH feladata Uniós jogszabály alapján minden tagállam létrehozza

Részletesebben

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK 2011.

KÖZGYŰLÉSI HATÁROZATOK 2011. 1/2011. (03.07.) számú közgyűlési határozat A Közgyűlés egyhangú szavazással Dr. Ján Oravec-et levezető elnöknek megválasztja. 2/2011. (03.07.) számú közgyűlési határozat A Közgyűlés 3 ellenszavazattal,

Részletesebben

Erasmus+ stratégiai partnerségek - szakképzés és felnőtt tanulás

Erasmus+ stratégiai partnerségek - szakképzés és felnőtt tanulás Erasmus+ stratégiai partnerségek - szakképzés és felnőtt tanulás A program legfontosabb elemeinek áttekintése Pályázatíró szeminárium, 2016. január 21. Projekt Pályázat kötött idő- és költségvetési keretben

Részletesebben

Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 2014-2020

Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 2014-2020 Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) 2014-2020 Gecse Gergely Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Közlekedési Infrastruktúra Főosztály 2013. november 14. Integrált Közlekedésfejlesztés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének május 19-i rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének május 19-i rendkívüli ülésére ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2016. május 19-i

Részletesebben

TARTALMI ÖSSZEFOGLALÓ

TARTALMI ÖSSZEFOGLALÓ TARTALMI ÖSSZEFOGLALÓ Projektgenerálás és pályázatok kidolgozása a határon átnyúló területi együttműködés pályázati rendszerben 2009. január 5 - április 30. Projekt kód: 2008/II/EC/32 I. A projekt célja

Részletesebben