Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének november 25-i ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. november 25-i ülésére"

Átírás

1 Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének november 25-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző közgyűlés (2014. április 29.) óta eltelt időszak eseményeiről Tisztelt Közgyűlés! Egyesületünk munkaszervezetének és kutató intézetének a legutóbbi közgyűlés óta elvégzett munkájáról az alábbiak szerint adunk tájékoztatást. Adminisztratív ügyek A nyár folyamán elvégeztük a tavaszi közgyűlés utómunkálatait, és felülvizsgáltuk a szabályzatainkat. Az új jogszabályoknak megfelelően új szabályzatokat is készítettünk. A jogszabályok változása miatt a korábbi gyakornoki program kiegészítéseként ösztöndíjat hirdettünk egyetemisták számára, amelynek keretében a tavasz és a nyár folyamán egy főt tudtunk alkalmazni. A program sikeres volt, a tájépítész hallgató magas színvonalú tanulmányt állított össze a két Komárom közös területrendezési tervéről. Az ösztöndíjas hallgatón kívül nyáron további 4 gyakornok segítette a munkánkat. A programot az ősz folyamán folytatjuk. Az utolsó közgyűlés óta az egyesület munkaszervezetének állományában egy részmunkaidős és egy teljes állásban foglalkoztatott munkatárs személyében bővülés, az Európa Intézet esetében viszont egy fő kilépésével csökkenés állt be. Ezen kívül az intézet vezetőségének (igazgató, igazgatóhelyettes) május 31-vel lejárt a megbízási szerződése, amelyek nem kerültek meghosszabbításra. Áprilisban újraindítottuk hírlevél-szolgáltatásunkat. Folyamatosan töltjük mindkét új honlapunkat. Új arculati tervek is készültek, amelyek az egyesület portfoliójának megfelelően különböző alapszínekre épülnek. Sikerült elindítanunk az intézet honlapját ( és az egyesület új szerkezetű honlapját is jelentősen bővítettük ( Egyben megkezdtük a határ menti együttműködésekkel kapcsolatos információkat átfogóan megjelenítő CESCIPÉDIA feltöltését is. További adminisztratív feladatot jelentett a munkaszervezet számára az alapszabályunknak a törvényi változások miatti módosítása.

2 2 Szakmai tevékenység Az előző közgyűlés óta eltelt időszakban a CESCI munkaszervezete az alábbi feladatokat látta el. 1. Tudományos publikációk A CESCI tudományos kutatásainak fő helyszíne az esztergomi Európa Intézet, de a tervezésifejlesztési divízió munkatársai is rendszeresen publikálnak és tartanak előadásokat tudományos konferenciákon. Az Európa Intézet két vezetőjének távozását követően ideiglenes jelleggel Ocskay Gyula vállalta el az intézet igazgatói, Jaschitz Mátyás pedig az igazgatóhelyettesi pozíciót, külön javadalmazás nélkül. Az intézet sorsával külön előterjesztés foglalkozik. Az előző közgyűlés óta eltelt időszakban e téren az alábbi aktivitásokat valósítottuk meg. Megjelent az Európa Intézet Cross-Border Review című évkönyve. Az angol nyelvű kiadványt 500 példányban adtuk ki, és eljuttattuk a magyarországi felsőoktatási intézményeknek és jelentősebb könyvtáraknak. Terjesztjük a témához illeszkedő rendezvényeken, és a világban működő határtani kutató intézmények számára is elküldjük. A kiadvány on-line verzióban is elérhető. Az Európa Tanács Demokrácia, Intézményfejlesztési és Kormányzási Osztályának felkérésére tanulmányt készítettünk a Madridi Konvenció alkalmazásának és a határon átnyúló intézményes együttműködésnek a magyarországi tapasztalatairól. A rövid tanulmány az Európa Tanács honlapján olvasható. Az intézet és a tervezési részleg együttműködésében a német Europa Regional, a lipcsei Leibniz Intézet folyóiratának felhívására abstractot nyújtottunk be egy határ menti kutatásra vonatkozóan, amelyet a szerkesztőség befogadott. A tanulmány előkészítése közben vált világossá, hogy a felvállalt koncepció (az Esztergom-Párkány központú térségben élők térhasználati szokásainak változása a Mária Valéria híd átadása következtében) jóval átfogóbb kutatást igényel, mint terveztük. Ezért úgy döntöttünk, hogy a felhívástól függetlenül, egy egyéves kutatást követően publikáljuk az eredményeket. Eddig összesen 25 mélyinterjú készült, az ELTE diákjai pedig négy napon keresztül végeztek kikérdezéses forgalomszámlálást a határon, amelynek során közel 1300 kérdőívet sikerült felvenni. A kutatási projektről bővebben az intézet honlapja ad tájékoztatást. Elindítottuk az e-telier elnevezésű műhelyünket, amelynek munkájában a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, a Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Magyary Zoltán e- közigazgatástudományi Egyesület képviselői vesznek részt, és célja a határon átnyúló szolgáltatások digitális tartalomfejlesztéseinek támogatása. A Strasbourgi Egyetem a határ menti együttműködések kritikai szótárát állítja össze, amelybe mi is bekapcsolódhattunk. A CESCI munkatársai összesen 22 szócikket írtak meg.

3 3 2. Tervezés Az egyesület legfőbb tevékenysége a határon átnyúló stratégiai tervezés. A legtöbb munkánk az elmúlt fél év során is e téren volt. Győr-Moson-Sopron megye határon átnyúló fejlesztései A megyei területfejlesztési koncepcióhoz kapcsolódóan a tavasz folyamán a stratégiai és az operatív fejezeten dolgoztunk. Bár a munkával májusban elkészültünk, a tervezési módszertan folyamatos változásai miatt még ősszel is több módosítást, kiegészítést kellett elvégeznünk az anyagon. Az Arrabona ETT fejlesztési stratégiája A tél folyamán kezdtünk hozzá a győri székhelyű ETT fejlesztési stratégiájának elkészítéséhez. Április elejére készült el a kohézióvizsgálat, május végére a stratégia. Ezt követően, a nyár folyamán az anyag első körös egyeztetésen ment keresztül, amelynek eredményeit a nyár végére vezettük át a stratégián. Szintén ekkorra véglegesítettük a es időszakra vonatkozó akciótervet is, amelynek célja a stratégia gyakorlatba ültetése. A dokumentum hivatalos bemutatására november 6-án nagy érdeklődés mellett került sor a szlovákiai Nagymegyeren (Veľký Meďer). Magyar-szlovák határ menti együttműködési operatív program ( ) Egyesületünk egy konzorcium tagjaként nyerte el a 2014 és 2020 közötti magyar-szlovák határ menti ETE-program programozási feladatait. A rendkívül szerteágazó munkákhoz egyesületünk csoportvezetőt biztosít, és mi készítettük el a határtérség területi analízisét. Az OP-t szeptemberben hagyta jóvá a szlovák és októberben a magyar kormány. Az Európa-kapu ETT öntözési koncepciója Közhasznú szolgáltatásként két olyan ETT öntözési koncepciójának elkészítését vállaltuk, amelyek esetében a mezőgazdaság meghatározó szerepet játszik mind a foglalkoztatás, mind a gazdasági értéktermelés szempontjából. Az Európa-kapu ETT-nél a koncepció összeállítása a vízgazdálkodási helyzetfeltárással meg is kezdődött. A BTC ETT-nél első körben a szerbiai adatszolgáltatási lehetőségekről kellett meggyőződnünk, ez a munka az ősz folyamán kezdődött el. Nagy problémát jelent a megfelelő adatok beszerzése mindhárom országból. Ezért is kezdeményeztük az Országos Vízügyi Főigazgatósággal történő szorosabb együttműködést. A Sajó-Rima ETT fejlesztési stratégiája A CESCI kapott megbízást a Sajó-Rima ETT integrált fejlesztési stratégiájának elkészítésére. A nyár folyamán a kohézióvizsgálathoz szükséges statisztikai adatbázis összeállítása és ez alapján a térképek és ábrák, valamint a szöveges elemzések elkészítése történt meg. A terepmunkára szeptemberben került sor. A kohézióanalízis véglegesítése a közgyűlés időpontjában folyamatban van.

4 4 3. Intézményfejlesztés ETT-k (EGTC-k) alapítása A CESCI által koordinált alapítások közül egy ETT jutott el a regisztrációig, a nyíregyházi székhelyű Európai Határvárosok ETT. Ősz elején kaptuk az értesítést a részben általunk előkészített, lengyel székhelyű, Central European Transport Corridor EGTC regisztrációjának jogerőre emelkedéséről. A Fertő ETT alapítási folyamata az osztrák hatóságok elutasító hozzáállása miatt véglegesen megszakadt. A nyugat-európai partnerek tartózkodó hozzáállása miatt hasonlóképpen akadt el a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat által kezdeményezet hálózati ETT alapítási folyamata is. Árajánlatot nyújtottunk be a tervezett Euro Control Route EGTC megalapításához kapcsolódó tanácsadói feladatok ellátására. Az összesen 18 uniós tagállam, valamint Svájc közúti ellenőrzési szerveit tömörítő szervezet a munka koordinálására szándékozik ETT-t alapítani, amelyhez kapcsolódó tanácsadói munkákra vonatkozóan október 15-én hirdetett meg nyílt pályázatot. ETT-műhely A már működő magyar ETT-k menedzserei számára két-három havonta biztosítunk konzultációs és találkozási lehetőséget. A legutóbbi közgyűlés óta három ilyen műhelyre került sor: június 3 4-én, október án és november én. A műhelyeken döntés született arról, hogy az ETT-k kezdeményezik egy kormányhatározat elfogadását a csoportosulásoknak a határ menti gazdaságfejlesztésben betöltött szerepét illetően, illetve arról, hogy a magyar ETT-k 2015-től kezdődően éves rendszerességgel megrendezik az EGTC Days elnevezésű nagyrendezvényt, az európai ETT-k képviselőit meghívva. ECG létrehozása A bajai székhellyel létrehozni tervezett euroregionális együttműködési csoportosulás (ECG) megalapításához kapcsolódóan elkészítettük a szándéknyilatkozatot, amelyet május 23-án a székhely városon kívül Mohács, a szerbiai Zombor és Apatin, valamint a horvátországi Pélmonostor képviselője írt alá. A tervek szerint a későbbiekben csatlakozik Eszék is az együttműködéshez. Az ECG megalapításának feltétele, hogy mindhárom ország ratifikálja a Madridi Keretegyezményt és annak Harmadik Kiegészítő Jegyzőkönyvét. Ezért segítjük aktívan az Európa Tanács illetékes főosztályának ehhez kapcsolódó munkáját, a témában megrendezett júniusi budapesti szeminárium megrendezését is ezért vállaltuk fel. A szemináriumon a kezdeményezés projektmenedzserével közösen mutattuk be az egyelőre Pannon Közép-Duna Régió munkacímen futó partnerséget. Ekkorra készültek el a partnervárosok roll-upjai is, szintén a CESCI jóvoltából, amelyeket a regisztrációs pult mögött ki is állítottunk. A következő szeminárium, javaslatunkra, Belgrádban kerül megrendezésre, a tél folyamán.

5 5 4. Projektek Crossing the borders (EUSDR-projekt) A Duna-medence határ menti együttműködéseit feldolgozó projekt megvalósításához dr. Navracsics Tibor miniszter úr saját keretéből kaptunk 50 millió forintos támogatást. A tavasz folyamán folytattuk le a beszerzést. Végül 6 partnert sikerült kiválasztanunk a beérkezett ajánlatok alapján, az eredetileg tervezett 7 helyett (Ausztriából nem kaptunk egyetlen ajánlatot sem). A szerződések előkészítése megtörtént, és a nyertes partnerek részletes leírást is kaptak az elvégzendő feladatokról. Az első részteljesítések (határtérségek statisztikai feldolgozása) augusztus-szeptember folyamán zömével megtörténtek. Minden partner a legjobb gyakorlatokat bemutató két-két esettanulmányt is készít. Ezeknek a határideje november 20. A kutatás eredményeit február 26-án, az AEBR-rel közösen szervezett budapesti konferencián mutatjuk be, és a terveink szerint a tavasz folyamán publikáljuk is. Az elmúlt időszakban több (sikertelen) pályázatot is benyújtottunk. Egy szlovák vezető partnerrel az Erasmus Plus, az Eurogeo Egyesülettel konzorciumban a Horizont 2020, három partnerrel közösen a Visegrádi Alapnál nem nyertünk támogatást. 5. Szakmai vélemények készítése Az elmúlt hónapok során egy jelentősebb hozzászólást állítottunk össze, Komárom-Esztergom megye területfejlesztési koncepcióját értékeltük a határon átnyúló hatások szempontjából. 6. Konferenciák, szakmai rendezvények Az elmúlt hónapok során is számos konferencián, szakmai rendezvényen vettünk részt, és ilyeneket szerveztük is. Ezek közül csak a legjelentősebbeket emeljük itt most ki. Tudományos konferenciák Az Eurogeo Egyesület éves konferenciája (május : Valletta, Málta) Jaschitz Mátyás tervezési igazgató és Ocskay Gyula főtitkár vett részt az Eurogeo Egyesület éves konferenciáján, Máltán. A konferencia (The Power of Geography and the Role of Spatial Information) keretében saját panelt vezettünk (magyar, francia, lengyel és ír szakértők bevonásával), Geography in Action Improving the Permeability of Borders címmel. A helyszínen sikerült külön megbeszélést folytatnunk Karl Donerttel, az egyesület elnökével, akivel megállapodtunk a stratégiai együttműködés kereteiben. A megbeszélés első folyománya, hogy az Eurogeo bevonta a CESCI-t egy Horizont 2020-as pályázatba. Nagy sikere volt a résztvevők körében a határon átnyúló tervezési módszertanunkat bemutató poszterünknek.

6 6 Az ABS első világkonferenciája (június 8 13., Joensuu - Szentpétervár) Több mint 400 résztvevővel rendezték meg az ABS (Association of Borderlands Studies) első világkonferenciáját a finnországi Joensuúban és Szentpétervárott. A világ minden kontinenséről érkezett előadók között a szakma legnagyobb nevei (Oscar J. Martínez, Victor Konrad, David Newman, Emmanuel Brunet-Jailly, Anssi Paasi) is jelen voltak. A CESCI részéről Jaschitz Mátyás tervezési igazgató és Ocskay Gyula főtitkár mutatta be a Re-wording the Borders elnevezésű határ menti tervezési módszertan elméleti és gyakorlati vonatkozásait. A konferencián sikerült számos vezető személyiséggel megismerkedni, és a stratégiai együttműködés alapjait is leraktuk a Karélia Intézet menedzsmentjével. Szakpolitikai konferenciák Kihívások és lehetőségek. Konferencia a határ menti egészségügyi együttműködésről (június 5., Nagyvárad) A MOT-tal, a Francia-Magyar Kezdeményezések Egyesületével és a Nagyváradi Metropolisztérség fejlesztési ügynökségével közösen második alkalommal rendeztük meg a határ menti együttműködésekről szóló konferenciánkat a romániai városban. A két évvel korábbi rendezvény az intézményesülés kérdéseit érintette, a mostani konferencia központi kérdése a határon átnyúló egészségügyi együttműködés volt, amelyhez a tavaly jogerőre emelkedett, 2011/24/EU-irányelv adta az apropót. A konferencia háromnyelvű volt, a magyar és a román szakemberek mellett franciák is adtak elő. A konferenciasorozat az ún. Nagyváradi folyamat -ba illeszkedik, amellyel az a célunk, hogy a magyar és a román intézmények, önkormányzatok szereplőit közelítsük egymáshoz, erősítsük az együttműködés szellemiségét. Szeminárium a Madridi Keretegyezmény Harmadik Kiegészítő Jegyzőkönyvének bevezetéséről (június 30., Budapest) Az Európa Tanács Demokrácia, Intézményfejlesztési és Kormányzási Osztálya 2013-ban kezdeményezte a Madridi Keretegyezmény és Kiegészítő Jegyzőkönyvei nemzeti szintű alkalmazását segítő jogszabályok elfogadását célzó egyeztetéssorozat elindítását. A szlovén, horvát, szerb és magyar hatóságok részvételével zajló sorozat februári ljubljanai találkozóján fogadták el a CESCI meghívását a második szemináriumra. Erre június 30- án került sor, Budapesten. A szemináriumon nemcsak a szükséges nemzeti jogszabályok ügyét tárgyalták meg a résztvevők, de megismerhették a bajai kezdeményezésre elindított ECG-alapítási munkát is. Workshop az új EGTC-rendelet nemzeti szintű adaptációjáról (június 26., Brüsszel) Az új kohéziós politikai rendeletcsomag keretében 2013 novemberében módosította az Európai Tanács és az Európai Parlament az EGTC-rendeletet is. Az ebből eredő tagállami feladatok megvitatása céljából a Régiók Bizottsága EGTC Platformja workshopot rendezett Brüsszelben. A jóváhagyó hatóságok részvétele mellett megtartott

7 7 rendezvényen jogi szakértőként csak a CESCI jogi igazgatója, dr. Jankai Norbert kapott hozzászólási lehetőséget, a rendelet alkalmazásával kapcsolatos eddigi gyakorlati tapasztalatokról szóló panel keretében. Az AEBR közgyűlése és éves konferenciája (szeptember , Rzeszów) Az AEBR (Európai Határrégiók Szövetsége) éves konferenciájára és közgyűlésére ezúttal a lengyelországi Rzeszówban került sor, ahol egyesületünket Rudolf Bauer elnökségi tag, Jaschitz Mátyás tervezési és Jankai Norbert jogi igazgató mellett Pete Márton tudományos munkatárs (Európa Intézet) képviselte, aki a magyar-szerb határtérségben zajló folyamatokról a konferencia keretében előadást is tartott. A közgyűlésen elfogadták a CESCI meghívását, így a végrehajtó bizottság (Executive Committee) jövő évi első ülésére február 27-én Budapesten kerül sor. A Szövetség október 15. és 17. között Eupenben rendezett konferenciát a határon átnyúló kulturális együttműködések témájában, amelyen Hesz Roland tervező-elemző képviselte egyesületünket. DERC 2014 éves konferencia (szeptember , Ljubljana) A Szlovén Kereskedelmi Kamara az Alpok-Adria-Duna Egyetemi Kezdeményezéssel (Alpe-Adria-Danube Universities Initiative) közösen negyedik alkalommal rendezte meg éves konferenciáját a határon átnyúló e-szolgáltatásokról. Az idei rendezvénynek kiemelt témája volt a Selyemút gondolatköréhez kapcsolódó, kínai-európai együttműködés. A konferencián projektötletet (prototype) is be lehetett mutatni. Egyesületünk főtitkára a Danubian tool-kit elnevezésű, a Duna-medencén belüli tervezési-fejlesztési és partnerkereső adatbázis létrehozását célzó projektötletet mutatta be. Második szeminárium a határon átnyúló területi monitoringról (szeptember 30., Budapest) A MOT által elindított Nancy-kezdeményezés nyomán Budapesten a CESCI rendezte meg a második európai szemináriumot a határon átnyúló területi monitoringról. A határ menti fejlesztéseket, projekteket gyakran akadályozza a megfelelő információk hiánya. Szükség van a rendelkezésre álló adatok harmonizációjára, egységes módszertanok kialakítására. A szemináriumon egész Európából érkeztek szakértők, akik részben a problémát segítettek körüljárni különféle szempontok szerint, részben megoldási lehetőségeket, modelleket mutattak be, részben pedig az európai szintű egységes megközelítésmód kialakítását segítették elő. A Francia-Magyar Kezdeményezések Egyesületével közösen szervezett rendezvényt Magyar Levente államtitkár és a házigazda Francia Intézet igazgatója, Hervé Ferrage köszöntötte, és képviseltette magát rajta az Interact és az Európai Bizottság is. Egyesületünk részéről Jaschitz Mátyás tervezési igazgató beszélt az adathiány problémáiról a határ menti integrált tervezés szempontjából. A Budapest Platform panelje az Open Daysen (október 8., Brüsszel) A Budapest Platform idén saját panellel jelent meg a Régiók és Városok brüsszeli találkozóján. A panel élénk párbeszédet eredményezett a résztvevők között. A közösen

8 8 7. Kiadványok megtárgyalt témák között szóba került az integrált megközelítés, az állami szintű szerepvállalás és a területi monitoring harmonizációjának fontossága, valamint a vonatkozó uniós jogszabályok egyszerűsítésének igénye. Egyesületünket hozzászólóként a főtitkár képviselte a panelben, melynek megrendezését a platform tagjai a MOT június i párizsi közgyűléséhez kapcsolódóan megrendezett meetingen készítették elő. Az Open Daysen az egyesület részéről egy 5 fős delegáció vett részt. BRIT: Border Regions in Transition konferencia (november 4-7., Arras, Lille, Mons) A XIV. BRIT-konferencián idén négyfős delegáció képviselte a CESCI-t. A határ: az innovációs forrása elnevezésű rendezvényen a világ minden tájáról több mint 170 szakmai előadás hangzott el. Gangl Éva GIS-elemző és Nyerges Enikő projektmenedzser a határon átnyúló egészségügyi integráció lehetőségeiről és gyakorlati akadályairól, Nyeste András tervező-elemző a határ menti klaszter-együttműködésekről, Pete Márton tudományos munkatárs pedig a határ menti együttműködések kulturális meghatározottságáról tartott előadást. DVD-névjegy: Crossing the Borders Az ABS konferenciájára készülve jelentettük meg a Re-wording the Borders című DVDnévjegyünket, amelyen digitális tartalmakat (többek között az évkönyvünket és a máltai konferencián bemutatott, a tervezési módszertanunkat ismertető poszterünket) tettük elérhetővé. Az ETT-program eredményei Kis füzetben foglaltuk össze azokat az eredményeket, amelyeket az ETT-k az elmúlt 4 év során elértek, felmutattak. A füzet gazdagon illusztrált, és térképek és diagramok segítségével támasztja alá, hogy az ETT-k Magyarországon értékes és sikeres munkát végeznek. Kérem a Tisztelt Közgyűlést a beszámoló elfogadására!./2014 (XI. 25.) sz. közgyűlési határozati javaslat Dr. Tóth Tamás elnök sk. A Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata Közgyűlése elfogadja az előző közgyűlés óta eltelt időszakról szóló beszámolót. Határidő: azonnal Felelős: elnök

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. április 29-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. április 29-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. április 29-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző közgyűlés (2013. november 26.) óta eltelt időszak

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2014. április 29-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2014. április 29-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2014. április 29-i ülésére 5. napirend: Az egyesület 2014. évi munka- és pénzügyi tervének elfogadása Tisztelt

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2013. november 26-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2013. november 26-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2013. november 26-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző közgyűlés (2013. május 30.) óta eltelt időszak

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló mérlege a kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezetek részére

Egyszerűsített éves beszámoló mérlege a kettős könyvvitelt vezető egyéb szervezetek részére Adószám: 1818871-2-42 Bejegyző szerv: Fővárosi Törvényszék Regisztrációs szám: 1/1/1819 HATÁRON ÁTNYÚLÓ KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA 167 Budapest, Teréz körút 13. Egyszerűsített éves

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére 6. napirend: Az Egyesület 2011-es tervei Tisztelt Közgyűlés! 2011-es tervezett

Részletesebben

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata Adószám: 18188071-2-42 Törvényszék: Fővárosi törvényszék Bejegyző határozat száma: PK 61.285/2003/ Nyilvántartási szám: 01/01/10819 Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata 1067

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén JEGYZŐKÖNYV amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén Az ülés helye: Az ülés kezdő időpontja: Az elnökségi ülésen jelen vannak: Budapest, Falk1

Részletesebben

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata 1067 Budapest, Teréz körút 13.

Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata 1067 Budapest, Teréz körút 13. Adószám: 18188071-2-42 Törvényszék: 01 Fővárosi Törvényszék Bejegyző határozat száma: PK 61.285/2003/ Nyilvántartási szám: 01/01/10819 Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-Európai Segítő Szolgálata 1067

Részletesebben

Határozatok. a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) 2013. május 30-i közgyűléséről

Határozatok. a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) 2013. május 30-i közgyűléséről Határozatok a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) 2013. május 30-i közgyűléséről 1/2013 (V. 30.) sz. közgyűlési határozat jegyzőkönyv-vezetőnek dr. Jankai Norbertet,

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén JEGYZŐKÖNYV amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén Az ülés helye: VIP 1 terem, Lurdy Ház, Budapest Az ülés kezdő időpontja: 2012. május 31.

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2012. november 29-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2012. november 29-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2012. november 29-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző közgyűlés (2012. május 31.) óta eltelt időszak

Részletesebben

Az Ister-Granum Vállalkozási-Logisztikai Övezet. Ocskay Gyula CESCI 2013

Az Ister-Granum Vállalkozási-Logisztikai Övezet. Ocskay Gyula CESCI 2013 Az Ister-Granum Vállalkozási-Logisztikai Övezet Ocskay Gyula CESCI 2013 1. A CESCI rövid bemutatása 2. Az integrált területi beruházások 2014 után 3. A vállalkozási-logisztikai övezet 1. A CESCI rövid

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző ülés óta eltelt időszak eseményeiről Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

A RÉGIÓK BIZOTTSÁGA ELNÖKSÉGÉNEK 127. ÜLÉSE január 26.

A RÉGIÓK BIZOTTSÁGA ELNÖKSÉGÉNEK 127. ÜLÉSE január 26. Brüsszel, 2011. január 10. A RÉGIÓK BIZOTTSÁGA ELNÖKSÉGÉNEK 127. ÜLÉSE 2011. január 26. 6. PONT AZ EURÓPAI TERÜLETI EGYÜTTMŰKÖDÉSI CSOPORTOSULÁSOK (EGTC) PLATFORMJÁNAK LÉTREHOZÁSA Előterjesztő: a főtitkár

Részletesebben

3. NAPIREND: Beszámoló a közötti időszak eseményeiről

3. NAPIREND: Beszámoló a közötti időszak eseményeiről 3. NAPIREND: Beszámoló a 2017. 01.01-04.25. közötti időszak eseményeiről Működési feltételeink A munkaszervezet tavaly június óta az Újpesti rakparton bérel irodahelyiséget, amely európai színvonalú feltételeket

Részletesebben

TEVÉKENYSÉGI HATÁRON ÁTNYÚLÓ KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA JELENTÉS. www.cesci-net.eu

TEVÉKENYSÉGI HATÁRON ÁTNYÚLÓ KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA JELENTÉS. www.cesci-net.eu HATÁRON ÁTNYÚLÓ KEZDEMÉNYEZÉSEK KÖZÉP-EURÓPAI SEGÍTŐ SZOLGÁLATA TEVÉKENYSÉGI JELENTÉS 20 13 www.cesci-net.eu A CESCI tagsága 2013-ban Egyesületünkről A Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő

Részletesebben

ETT műhely június 8-9. A Banat-Triplex Confinium EGTC bemutatása

ETT műhely június 8-9. A Banat-Triplex Confinium EGTC bemutatása ETT műhely 2016. június 8-9. A Banat-Triplex Confinium EGTC bemutatása A BTC EGTC területe Magyarország Románia Szerbia hármas határ térség A BTC EGTC tagjai A Csoportosulást 77 önkormányzat alkotja: 40

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának munkájáról január május

BESZÁMOLÓ. a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának munkájáról január május Melléklet a 2. napirendi ponthoz BESZÁMOLÓ a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatának munkájáról 2016. január május Adminisztratív ügyek Január 1-jével elhagyta a CESCI-t Nyeste

Részletesebben

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE

A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE E LŐTERJESZTÉS A FEJÉR MEGYEI KÖZGYŰLÉS 2015. SZEPTEMBER 24-I ÜLÉSÉRE 7. IKTATÓSZÁM: 33-9/2015. MELLÉKLET: 5 db TÁRGY: Tájékoztató Fejér megye Integrált Területi Programja tervezésével és végrehajtásával

Részletesebben

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2628 Szob, Köztársaság u. 2. / /

Börzsöny-Duna-Ipoly Vidékfejlesztési Egyesület 2628 Szob, Köztársaság u. 2. / / A közösség részvételét alátámasztó események listája: Esemény megnevezése Időpont Helyszín Részvevők Rövid összefoglaló száma 1. Térségi Fejlesztési Fórum 2014. január 20. Ipolydamásd, Fő út Közösségi

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Miben különböznek a nemzetközi programok? 1. Használt nyelv 2. Konzorciumépítés 3. Elérni kívánt hatás 4. Szemlélet A programok áttekintése 1. Közép-Európa

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2013. május 30-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2013. május 30-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlés 2013. május 30-i ülésére 6. napirend: Az egyesület 2013. évi munka- és pénzügyi tervének elfogadása Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2015. május 26-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2015. május 26-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2015. május 26-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző rendes közgyűlés (2014. november 25.) óta eltelt időszak

Részletesebben

Az Ister-Granum Vállalkozási-Logisztikai Övezet ITB. Ocskay Gyula CESCI 2013

Az Ister-Granum Vállalkozási-Logisztikai Övezet ITB. Ocskay Gyula CESCI 2013 Az Ister-Granum Vállalkozási-Logisztikai Övezet ITB Ocskay Gyula CESCI 2013 4. Ütemezés 1.Az indoklás: komplementer adottságok 2.A cél: kiegyensúlyozottabb fejlődés 3.Övezeti program Beazonosított szereplők

Részletesebben

Hatásvizsgálatok és stratégiák kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban. 2013. november 26. ÁROP-1.1.19 Záró konferencia

Hatásvizsgálatok és stratégiák kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban. 2013. november 26. ÁROP-1.1.19 Záró konferencia Hatásvizsgálatok és stratégiák kidolgozása a Vidékfejlesztési Minisztériumban 2013. november 26. ÁROP-1.1.19 Záró konferencia Államreform Operatív Program ÁROP-1.1.19 Amiről szó lesz. Az ÁROP-1.1.19 pályázati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. - Közgyűléshez - A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezetének évben elvégzett feladatairól

E L Ő T E R J E S Z T É S. - Közgyűléshez - A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezetének évben elvégzett feladatairól E L Ő T E R J E S Z T É S - Közgyűléshez - A Szatmár Leader Közhasznú Egyesület munkaszervezetének 2015. évben elvégzett feladatairól Előterjesztő: Dr. Péter Csaba, elnök Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

SEEMIG A migráció és a migrációs hatások kezelése Délkelet-Európában Határokon átnyúló együttműködés a tényekre alapozott stratégiákért

SEEMIG A migráció és a migrációs hatások kezelése Délkelet-Európában Határokon átnyúló együttműködés a tényekre alapozott stratégiákért SEEMIG A migráció és a migrációs hatások kezelése Délkelet-Európában Határokon átnyúló együttműködés a tényekre alapozott stratégiákért Simonfalvi Ildikó SEEMIG projektvezető-helyettes Kontakt Pont záró

Részletesebben

OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET. Dél-dunántúli régió (Pécsi Tudományegyetem) Észak-alföldi régió. Budapest MAGYARORSZÁG

OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET. Dél-dunántúli régió (Pécsi Tudományegyetem) Észak-alföldi régió. Budapest MAGYARORSZÁG OPEN DAYS 2011 LOCAL EVENTS COUNTRY LEAFLET Budapest Észak-alföldi régió Dél-dunántúli régió (Pécsi Tudományegyetem) MAGYARORSZÁG TARTALOMJEGYZÉK I. Regionális partnerségek az OPEN DAYS 2011 hivatalos

Részletesebben

Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában

Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában Az MNVH szerepe a VP tervezésében, megvalósításában Dr. Mezőszentgyörgyi Dávid főtitkár Virágzó Vidékünk Európa Nap Kecskemét 2014. Május 16. Az MNVH feladata Uniós jogszabály alapján minden tagállam létrehozza

Részletesebben

Kárpát-medencei Területfejlesztési Nyári Egyetem A területi kohézió jövője Debrecen, 2010. július 26 augusztus 1.

Kárpát-medencei Területfejlesztési Nyári Egyetem A területi kohézió jövője Debrecen, 2010. július 26 augusztus 1. Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Alföldi Tudományos Intézetének Debreceni Osztálya PARADIGMAVÁLTÁS A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSEKBEN Dr. habil. Béla Baranyi az MTA doktora tudományos

Részletesebben

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács

A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2011. évi munkaterve Elfogadta: A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács a 2011. február 17-i ülésén 1 Jelen dokumentum a Nyugat-dunántúli Regionális

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szavazás eredménye: Igen: 25 Nem: 0 Tartózkodás: 0. 2/2017 (IV. 25.) sz. közgyűlési határozat

JEGYZŐKÖNYV. Szavazás eredménye: Igen: 25 Nem: 0 Tartózkodás: 0. 2/2017 (IV. 25.) sz. közgyűlési határozat JEGYZŐKÖNYV amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésén (az Alapszabály-módosítások tekintetében megismételt közgyűlésén) Az ülés helye: Budapest, Falk1

Részletesebben

Eseménynaptár. www.hook.hu, e-mail: info@hook.hu

Eseménynaptár. www.hook.hu, e-mail: info@hook.hu Eseménynaptár Időpont Helyszín Esemény 2015. március 3. Dunaújváros Gazdálkodási folyamatok feltérképezése a Dunaújvárosi Főiskolán Lenner Tamás 2015. március 5. Nyíregyháza Gazdálkodási folyamatok feltérképezése

Részletesebben

Tevékenységi jelentés

Tevékenységi jelentés Tevékenységi jelentés 2012 3 egyesületünkről A határon átnyúló kezdeményezések közép-európai Segítő Szolgálatát 2009- ben alapították magánszemélyek azzal a céllal, hogy a magyar határok mentén és közép-

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) szám: 02/259-10/2012 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

H2020 munkacsoport alakuló ülés

H2020 munkacsoport alakuló ülés Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 H2020 munkacsoport

Részletesebben

A Pályázati és Innovációs Központ tevékenységei 2014. évtől. Soltész-Lipcsik Melinda Pályázati és Innovációs Központ

A Pályázati és Innovációs Központ tevékenységei 2014. évtől. Soltész-Lipcsik Melinda Pályázati és Innovációs Központ A Pályázati és Innovációs Központ tevékenységei 2014. évtől Soltész-Lipcsik Melinda Pályázati és Innovációs Központ Helyzetfelmérés Az elmúlt két hónap tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy erőforrás

Részletesebben

ÉVES KÖZGYŰLÉS. Elnöki beszámoló május május május 14. Hercegh Imre elnök

ÉVES KÖZGYŰLÉS. Elnöki beszámoló május május május 14. Hercegh Imre elnök ÉVES KÖZGYŰLÉS Elnöki beszámoló 2012. május 9. 2014. május 14. 2013. május 14. Hercegh Imre elnök Miről lesz szó? 2014 Tisztújító Közgyűlés Mit végeztünk az elmúlt időszakban? Mit hagyunk hátra a következő

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN

ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN ÖNKORMÁNYZATOK ÉS KKV-K SZÁMÁRA RELEVÁNS PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK ÁTTEKINTÉSE A TRANSZNACIONÁLIS ÉS INTERREGIONÁLIS PROGRAMOKBAN Miben különböznek a nemzetközi programok? 1. Idegen nyelv használata 2. Konzorciumépítés

Részletesebben

PUBLIC. 8974/16 pu/pn/kb 1 DG C LIMITE HU. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402

PUBLIC. 8974/16 pu/pn/kb 1 DG C LIMITE HU. Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PV/CONS 23 RELEX 402 Conseil UE Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. május 26. (OR. en) 8974/16 LIMITE PUBLIC PV/CONS 23 RELEX 402 TERVEZET JEGYZŐKÖNYV 1 Tárgy: Az Európai Unió Tanácsának 2016. május 13-án Brüsszelben tartott

Részletesebben

Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, július 8.

Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, július 8. Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Foglalkoztatási paktumok Magyarországon Kassa, 2010. július 8. Előzmények EU tagállamokban kísérleti jelleggel 1997-ben foglalkoztatási paktumok létrehozása

Részletesebben

28-6/2017/231. Heves Megyei Közgyűlés. H e l y b e n. Elnöki jelentés. Tisztelt Közgyűlés!

28-6/2017/231. Heves Megyei Közgyűlés. H e l y b e n. Elnöki jelentés. Tisztelt Közgyűlés! 28-6/2017/231. Heves Megyei Közgyűlés H e l y b e n Elnöki jelentés Tisztelt Közgyűlés! A Közgyűlés és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelet 28.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén

JEGYZŐKÖNYV. amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén JEGYZŐKÖNYV amely készült a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata (CESCI) közgyűlésén Az ülés helye: Az ülés kezdő időpontja: Az elnökségi ülésen jelen vannak: Budapest, Falk1

Részletesebben

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.

Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye. Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlésének Elnöke 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám: 02/112-11/2012 E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013 Mintaprojekt az elérhető Európai Uniós források felhasználásának elősegítéséért a hátrányos helyzetű lakosság fenntartható lakhatási körülményeinek és szociális helyzetének javítása érdekében Pécsett 2013.

Részletesebben

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan TÁMOP 4.2.1C-14/1/Konv-2015-0012 Völgyiné Nadabán Márta Miskolc MJV Önkormányzata, partner szintű

Részletesebben

A megyei tervezési folyamat

A megyei tervezési folyamat A megyei tervezési folyamat állása, aktualitásai KÍGYÓSSY GÁBOR Területfejlesztési munkatárs, vezető tervező Fejér Megyei Önkormányzati Hivatal ÁROP Fejér megyei nyitókonferencia Székesfehérvár, 2014.

Részletesebben

PTE DOK KÜLDÖTTGYŰLÉSI KIVONAT

PTE DOK KÜLDÖTTGYŰLÉSI KIVONAT 0 0 PTE DOK KÜLDÖTTGYŰLÉSI KIVONAT Összefoglaló a Pécsi Tudományegyetem Doktorandusz Önkormányzatának Küldöttgyűlésén említett legfontosabb napirendi pontokról 2019. 02. 11. info@phdpecs.hu 1 Érintett

Részletesebben

HÍRLEVÉL. I V. é v f o l y a m 1. s z á m 2 0 1 4. m á r c i u s

HÍRLEVÉL. I V. é v f o l y a m 1. s z á m 2 0 1 4. m á r c i u s I V. é v f o l y a m 1. s z á m 2 0 1 4. m á r c i u s HÍRLEVÉL A TARTALOMBÓL: Kihívások és lehetőségek a felsőoktatásban 1 A 10. MELLearN Konferencia programja 2 MELLearN hírek 4 A MELLearN Felsőoktatási

Részletesebben

10699/19 zv/af/kf 1 TREE.1

10699/19 zv/af/kf 1 TREE.1 Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2019. július 17. (OR. en) 10699/19 PV CONS 39 ENV 661 CLIMA 197 TERVEZET JEGYZŐKÖNYV AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA (Környezetvédelem) 2019. június 26. 10699/19 zv/af/kf 1 TARTALOM

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 26-i ülése 9. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének május 26-i ülése 9. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2017. május 26-i ülése 9. számú napirendi pontja Tájékoztató a Klímavédelem és fenntarthatóság - klímastratégia kidolgozása és éghajlatváltozási

Részletesebben

Európai Területi Együttműködés Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési program (South-East Europe Space SEES) Összefoglaló

Európai Területi Együttműködés Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési program (South-East Europe Space SEES) Összefoglaló Európai Területi Együttműködés Dél-kelet Európai Transznacionális Együttműködési program 2007-2013 (South-East Europe Space SEES) Összefoglaló 2008. március 21. Tartalomjegyzék 1. Háttér 3 1.1. Előzmények

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Tét, Kisfaludy Panzió Jelen voltak: A csatolt jelenléti ív szerint. A Fejlesztési Tanács 12 fővel határozatképes volt.

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Tét, Kisfaludy Panzió Jelen voltak: A csatolt jelenléti ív szerint. A Fejlesztési Tanács 12 fővel határozatképes volt. JEGYZŐKÖNYV A Téti Kistérség Sokoróaljai Önkormányzatainak Többcélú Társulása 2009. május 21-én, Téten megtartott Kistérségi Fejlesztési Tanácsüléséről Az ülés helye: Tét, Kisfaludy Panzió Jelen voltak:

Részletesebben

ELŐT E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 18-i ülésére

ELŐT E R J E S Z T É S. a Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2015. június 18-i ülésére VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-012 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu Szám:02/182-8/2015. ELŐT E R J E S Z T É S a Veszprém Megyei

Részletesebben

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/396-10/2015 ELŐTERJESZTÉS. Az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) jóváhagyása. Dobó Zoltán polgármester

6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/396-10/2015 ELŐTERJESZTÉS. Az Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) jóváhagyása. Dobó Zoltán polgármester 6. NAPIREND Ügyiratszám: 1/396-10/2015 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő testület 2015. szeptember 18-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók: Az Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7.

ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7. ELŐTERJESZTÉS a Magyar Tudományos Akadémia 184. közgyűlésére 2013. május 7. Beszámoló a Magyar Tudományos Akadémia területi bizottságai 2012. évi tevékenységéről Készítette: Látta: Megtárgyalta: Bertók

Részletesebben

ACP-UE 2112/16 ACP/21/003/16 ol/kf 1

ACP-UE 2112/16 ACP/21/003/16 ol/kf 1 AKCS EU COTONOUI MEGÁLLAPODÁS AFRIKAI, KARIBI ÉS CSENDES- ÓCEÁNI ÁLLAMOK CSOPORTJA AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2016. április 13. ACP/21/003/16 ACP-UE 2112/16 AKCS EU KÖZÖS DOKUMENTUM Tárgy: Az AKCS

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.5.15. COM(2013) 291 final Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alapnak az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság

Részletesebben

Transznacionális Együttműködés 2014-2020. Közép-Európa 2020 és Duna. Hegyesi Béla

Transznacionális Együttműködés 2014-2020. Közép-Európa 2020 és Duna. Hegyesi Béla Transznacionális Együttműködés 2014-2020 Közép-Európa 2020 és Duna Hegyesi Béla Tartalom Az Európai Területi Együttműködés A Közép Európa program bemutatása A Közép Európa program prioritásterületei A

Részletesebben

Eseménynaptár Kaizinger Tamás Töhötöm

Eseménynaptár Kaizinger Tamás Töhötöm Eseménynaptár Kaizinger Tamás Töhötöm 2018.02.14 2018.04.30 Időpont Helyszín Esemény 2018.02.19 Budapest Study in Hungary promóciós egyeztetés a Tempus Közalapítvány szervezésében 2018.02.21. Budapest

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

Smartpolis projekt Okos város kutatások a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen V4 projektek

Smartpolis projekt Okos város kutatások a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen V4 projektek Smartpolis projekt Okos város kutatások a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen V4 projektek Dr. Bakonyi Péter Tudományos tanácsadó BME Smartpolis Tudásközpont Okos város konferencia Infotér

Részletesebben

MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE

MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE SAJTÓANYAG 8. SZÁM - 2014. szeptember MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE Közeledve az Aqua-add projekt megvalósításának utolsó hónapjaihoz, 2014. szeptember 23-26

Részletesebben

A határon átívelő Európai uniós programok hatásai a vajdasági magyarság helyzetére

A határon átívelő Európai uniós programok hatásai a vajdasági magyarság helyzetére Ricz András: A határon átívelő Európai uniós programok hatásai a vajdasági magyarság helyzetére Szabadka, 2011. december 17. Regionális Tudományi Társaság, Szabadka Háttér Európai Uniós szomszédsági programok

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I/65-1/2010/1 Tárgy: EGTC-s pályázatok benyújtása Üi.: Muntean Júlia Melléklet: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ

Részletesebben

A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a

A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a A Gazdasági és Innovációs Operatív Program várható pályázati forrásainak bemutatása különös tekintettel a Stratégiai K+F műhelyek kiválósága GINOP-2.3.2-15 SZTE Kutatás-fejlesztési és Innovációs Igazgatóság

Részletesebben

Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról

Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról SEESARI Szándéknyilatkozat Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról 1. Cikkely A SEESARI SZÁNDÉKA ÉS CÉLJA A SEESARI szándéka és célja a közlekedési

Részletesebben

MELLÉKLET JEGYZŐKÖNYV. a következőhöz: A Tanács határozata

MELLÉKLET JEGYZŐKÖNYV. a következőhöz: A Tanács határozata EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.2.26. COM(2014) 101 final ANNEX 1 MELLÉKLET JEGYZŐKÖNYV a következőhöz: A Tanács határozata az egyrészről az Európai Közösségek és azok tagállamai, másrészről az Orosz

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2017.2.28. COM(2017) 101 final Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alap igénybevételéről (EGF/2017/000 TA 2017 - Technikai

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ az NTP-HHTDK támogatásból megvalósított. A program megvalósításának ideje: Támogatás összege: Ft.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ az NTP-HHTDK támogatásból megvalósított. A program megvalósításának ideje: Támogatás összege: Ft. SZAKMAI BESZÁMOLÓ az NTP-HHTDK-16-0019. támogatásból megvalósított A Pallasz Athéné Egyetem tudományos diákköri műhelyeinek és konferenciáinak támogatása 2016/17 projektről A program megvalósításának ideje:

Részletesebben

12671/17 ol/zv/eo 1 DGD 2C

12671/17 ol/zv/eo 1 DGD 2C Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. szeptember 29. (OR. en) 12671/17 FELJEGYZÉS Küldi: Címzett: az elnökség Előző dok. sz.: 12112/17 az Állandó Képviselők Bizottsága/a Tanács FREMP 99 JAI 847 COHOM

Részletesebben

E E Pannonia. Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs

E E Pannonia. Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs E E Pannonia Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs Izrada zajedničkog akcijskog plana energetske učinkovitosti za pograničnu regiju EE Pannonia EE Pannonia Elaboration of joint energy

Részletesebben

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft.

2. Két Zsiráf Diákújság Cikksorozat létrehozásának támogatása amely a diplomácia fogalmába vezeti be az olvasóit. A támogatás összege: 1 000 000 Ft. KÜM- 2005 SZKF Az EU kül- és biztonságpolitikájának és az atlanti gondolatnak a népszerűsítését segítő kommunikációs tevékenység támogatása című pályázat nyerteseinek névsora Támogatást nyert pályázók

Részletesebben

Szakmai beszámoló. A program részletes leírása:

Szakmai beszámoló. A program részletes leírása: Szakmai beszámoló Az idei évben az ERASMUS+ adminisztratív dolgozói mobilitás keretében 2015.09.28. és 10.02. között szakmai úton vettem részt a portugáliai Portóban; a Portói Egyetem Sporttudományi Karán,

Részletesebben

A halgazdálkodás fenntartható fejlesztése és jövője Szakmai tanácskozás, szeptember 20. Budapest

A halgazdálkodás fenntartható fejlesztése és jövője Szakmai tanácskozás, szeptember 20. Budapest 2013 A halgazdálkodás fenntartható fejlesztése és jövője Szakmai tanácskozás, 2013. szeptember 20. Budapest 2013 A halgazdálkodás fenntartható fejlesztése és jövője Szakmai tanácskozás, 2013. szeptember

Részletesebben

A GUTS Projekt. Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek. Győr, Mobilis, 2013. junius.28.

A GUTS Projekt. Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek. Győr, Mobilis, 2013. junius.28. A GUTS Projekt Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek Győr, Mobilis, 2013. junius.28. 1 Az Integrált Városfejlesztési Stratégia megállapításai A közlekedésből származó káros anyag kibocsátás folyamatosan

Részletesebben

Önkormányzatának Közlönye

Önkormányzatának Közlönye 2013. május 24. XXIII. évfolyam 4. szám HEVES MEGYE Önkormányzatának Közlönye I. Közgyűlési határozatok 2. 2 I. Közgyűlési határozatok 42/2013. (V.24.) közgyűlési határozat A Heves Megyei Közgyűlés a 2013.

Részletesebben

Duna Stratégia és az európai területi együttműködési színterek

Duna Stratégia és az európai területi együttműködési színterek Duna Stratégia és az európai területi együttműködési színterek Szabó Tamás főiskolai tanársegéd, Zsigmond Király Főiskola, Budapest Budapest, 2009. december 4. A magyar EU elnökség és az európai területpolitika

Részletesebben

HATÁROZATOK KÉZIKÖNYVE 2011. ÉV

HATÁROZATOK KÉZIKÖNYVE 2011. ÉV HATÁROZATOK KÉZIKÖNYVE 2011. ÉV 1/2011 (VI. 08.) sz. közgyűlési határozat Az Arrabona Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulása elfogadta, hogy a közgyűlés jegyzőkönyvét Dr.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 11/2017. (II. 14.) MÖK határozat Tárgy: Tájékoztató a Veszprém Megyei Önkormányzat 2016. évi területfejlesztési tevékenységéről A Veszprém Megyei

Részletesebben

2016-ban legfontosabb vállalati támogatónk a Telenor Magyarország volt. Sikeres adománygyűjtést zártunk az IBS Alumni rendezvényén.

2016-ban legfontosabb vállalati támogatónk a Telenor Magyarország volt. Sikeres adománygyűjtést zártunk az IBS Alumni rendezvényén. 2016. évi beszámoló A 2016-os év a Hintalovon Alapítvány és első projektjeinek elindításáról szólt. 2016 márciusában benyújtott bejegyzési kérelmünkről 2016. május 6-án született bírósági határozat, de

Részletesebben

feladat felelős határidő

feladat felelős határidő A Turizmus és Földrajztudományi Intézet Minőségfejlesztési terve a 2016/2017-es tanévre I. Oktatás, kutatás, képzés feladat határidő 1. A beiskolázási rendszer fejlesztése, a képzés népszerűsítése (pl.

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE HATÁROZAT Szám: 25/2018. (II. 15.) MÖK határozat Tárgy: Tájékoztató a Veszprém Megyei Önkormányzat 2017. évi területrendezési tevékenységéről A Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS NÓGRÁDI GEOPARK EGYESÜLET 2011. éves gazdasági évéről A közhasznúsági jelentés tartalma: a). a számviteli beszámolót; b). a költségvetési támogatás felhasználását; c). a vagyon felhasználásával

Részletesebben

Előadók: Páliné Keller Csilla 4. napirend Munkaszervezet évi munkatervének és költségvetési tervének bemutatása Előadók: Páliné Keller Csilla 5.

Előadók: Páliné Keller Csilla 4. napirend Munkaszervezet évi munkatervének és költségvetési tervének bemutatása Előadók: Páliné Keller Csilla 5. Szám: 1/2010. JEGYZŐKÖNYV Készült: Az Alpokalja-Ikva mente Leader Egyesület 2010. május 18.-án 15.00 órai kezdettel megtartott elnökségi ülésén. Helye: Fertőszentmiklós, Polgármesteri Hivatal, Házasságkötő

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Korompai Attila

Oktatói önéletrajz Dr. Korompai Attila egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Gazdaságföldrajz és jövőkutatás Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1963-1968 ELTE TTK, Biológia-földrajz szak Tudományos fokozatok, címek:: 1971, dr. univ

Részletesebben

DUNA Új Transznacionális Együttműködési Program. Közép-Európa Pecze Tibor Csongor elnök

DUNA Új Transznacionális Együttműködési Program. Közép-Európa Pecze Tibor Csongor elnök A Duna 2014-2020 - Új Transznacionális Együttműködési programban rejlő lehetőségek és kihívások BKIK - Budapest, 2014. október 16. DUNA 2014-2020 Új Transznacionális Együttműködési Program Közép-Európa

Részletesebben

Projekt Koordinációs Értekezlet

Projekt Koordinációs Értekezlet Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 Projekt Koordinációs

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 7. sz. napirendi pont. 2-31/2016.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr.

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 7. sz. napirendi pont. 2-31/2016.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 7. sz. napirendi pont 2-31/2016.ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József JAVASLAT Nógrád Megye Integrált Területi Programja módosításának igénybejelentésére

Részletesebben

AZ EGSZB ÉS A NYUGAT-BALKÁN

AZ EGSZB ÉS A NYUGAT-BALKÁN Európai Gazdasági és Szociális Bizottság AZ EGSZB ÉS A NYUGAT-BALKÁN Külkapcsolatok Az EGSZB és a Nyugat-Balkán: kétszintű megközelítés Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) kettős regionális

Részletesebben

Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) elfogadására

Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) elfogadására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

6. NAPIREND: Munkaterv a 2017-es évre

6. NAPIREND: Munkaterv a 2017-es évre 6. NAPIREND: Munkaterv a 2017-es évre Az alábbiakban áttekintést nyújtunk a CESCI 2017-es tervezett szakmai tevékenységeiről. A) A CESCI szolgáltató jellegének erősítése Az előző évek során egyesületünk

Részletesebben

Minőségirányítási eljárás

Minőségirányítási eljárás Minőségirányítási eljárás ME-05 Pályázati tevékenységek projektfolyamatok V2. verzió A kiadás dátuma: 2018. április 17. (Érvényes visszavonásig) FOLYAMATFELELŐS: Király Zoltánné Pályázati vezető JÓVÁHAGYTA

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés Magyary Zoltán E-Közigazgatástudományi Egyesület 1056 Budapest Belgrád rkp. 27., I/7., adószáma: 18186751-2-42 2011.

Közhasznúsági jelentés Magyary Zoltán E-Közigazgatástudományi Egyesület 1056 Budapest Belgrád rkp. 27., I/7., adószáma: 18186751-2-42 2011. Közhasznúsági jelentés Magyary Zoltán E-Közigazgatástudományi Egyesület 1056 Budapest Belgrád rkp. 27., I/7., adószáma: 18186751-2-42 2011. évéről Az Egyesület 2012. március 31-én elkészítette 2011. december

Részletesebben

Képzési lehetőségek oktatók és felsőoktatási munkatársak számára a Campus Mundi programban

Képzési lehetőségek oktatók és felsőoktatási munkatársak számára a Campus Mundi programban Képzési lehetőségek oktatók és felsőoktatási munkatársak számára a Campus Mundi programban Campus Mundi program - felsőoktatási intézmények nemzetköziesítésének támogatása Cél: a hazai felsőoktatási intézményekben

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ a Balaton Fejlesztési Tanács munkájáról és a megyei képviseletről

TÁJÉKOZTATÓ a Balaton Fejlesztési Tanács munkájáról és a megyei képviseletről SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/626/2014. TÁJÉKOZTATÓ a Balaton Fejlesztési Tanács munkájáról

Részletesebben

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat

Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület Információbiztonsági Szakosztály EIVOK Szervezeti és Működési Szabályzat Szervezeti és Működési Szabályzat 1. Általános rendelkezések 1.1. Az : 1.1.1. a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület (a továbbiakban HTE) szakosztályként működő szervezeti egysége; 1.1.2. a

Részletesebben

A Nemzeti Pedagógus Kar szabályzata az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatos feladatairól

A Nemzeti Pedagógus Kar szabályzata az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatos feladatairól A Nemzeti Pedagógus Kar szabályzata az iskolai közösségi szolgálattal kapcsolatos feladatairól A Nemzeti Pedagógus Kar (továbbiakban NPK) a 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről (továbbiakban

Részletesebben

BU oa Pesr Budapest. Főváros Önkormányzata. a Közgyűlés részére. Tisztelt Közgyűlés!

BU oa Pesr Budapest. Főváros Önkormányzata. a Közgyűlés részére. Tisztelt Közgyűlés! BU oa Pesr Budapest Főváros Önkormányzata [Vonalkód] [Vonalkód] ikt. szám: [Iktatószám] tárgy: Javaslat a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér Terület- és Gazdaságfejlesztési Klaszter (BUD Klaszter) alapításában

Részletesebben

TEVÉKENYSÉGI JELENTÉS. összefoglaló CESCI 2011

TEVÉKENYSÉGI JELENTÉS. összefoglaló CESCI 2011 TEVÉKENYSÉGI JELENTÉS összefoglaló CESCI 2011 A CESCI BEMUTATÁSA A Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálatát 2009-ben alapították magánszemélyek azzal a céllal, hogy a magyar határok

Részletesebben