Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének december 10-i ülésére

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére"

Átírás

1 Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének december 10-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző ülés óta eltelt időszak eseményeiről Tisztelt Közgyűlés! Egyesületünk a májusi közgyűlés óta jelentősen bővítette tevékenységét, mind tematikusan, mind földrajzi szempontból. Szakmai megrendeléseink túlmutatnak Magyarország határain, bekapcsolódtunk az EGTC-rendelet uniós szintű felülvizsgálatába, és a MOT-tal kialakított szakmai kapcsolatainknak köszönhetően elismert szereplőjévé váltunk a határon átnyúló együttműködésekről folyó közösségi diskurzusnak. Ezzel párhuzamosan hivatalosan is rendeződött a magyar kormánnyal a viszonyunk, sikerült kialakítani a szakmai együttműködés kereteit: részt veszünk a tárcaközi EGTC-munkacsoport munkájában, folyamatosan egyeztetünk a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkárságán működő Területi Közigazgatásfejlesztési Főosztállyal. A CESCI nevesítve is megjelent az 1178/2010. (VIII.24.) sz. kormányhatározat háttéranyagában, mint a kormány határon átnyúló fejlesztéseihez kapcsolódó szakmai partnerszervezet. A évi költségvetési törvény tervezetében is szerepel a szervezet. Az ősz folyamán háromkötetes stratégiai dokumentumot készítettünk a KIM megrendelésére, amely egyrészt megalapozza a határ menti intézményfejlesztés stratégiai és jogi kereteit, másrészt gyakorlati tapasztalatokat összegez (egy EGTC-kézikönyv keretein belül). Mindezek mellett tovább folytattuk a magyar határok mentén megkezdett intézményfejlesztési, stratégiai tervezési és projektfejlesztési munkát, amelyet az alábbiakban részletesen is bemutatunk. ADMINISZTRATÍV ÜGYEK A munkaszervezet július vége óta a Teréz krt. 13. szám alatt, a Magyar Tudományos Akadémia által biztosított, 20 m 2 -es irodahelyiségben működik. A CESCI munkaszervezetének szeptember eleje óta 5 alkalmazottja van, a főtitkáron kívül egy irodavezető, egy jogi igazgató, egy stratégiai tervező, valamint egy külkapcsolati referens. Az elmúlt hónapokban rajtuk kívül egy magyar és egy lengyel önkéntes-gyakornok segítette a munkánkat. A CESCI és a kormányzat viszonyának rendezésével kapcsolatos előterjesztés készült a nyáron, amelyet a kormány 1178/2000. (VIII. 24.) sz. határozatának részekén el is fogadott. Ezzel a CESCI hivatalosan is megerősítést kapott a határ menti fejlesztések koordinációjára. Az egyesület szerepel a 2011-es állami költségvetési törvény tervezetében, összesen 50 millió forint összeggel.

2 2 RÉSZVÉTEL JELENTŐSEBB RENDEZVÉNYEKEN Munkatársaink számos kisebb-nagyobb jelentőségű szakmai rendezvényen jelentek meg, tartottak előadást. A legnagyobb jelentőségű nemzetközi rendezvények az alábbiak: Máj. 6-7.: Esztergom: részvétel a MOT által menedzselt EGTC című URBACT-projekt záró konferenciáján (MOT) Júl. 13.: Brüsszel: részvétel az EGTC-rendelet felülvizsgálatát előkészítő szakmai értekezleten (Régiók Bizottsága) Okt. 4-7.: részvétel a brüsszeli Nyílt Napok rendezvényén (Régiók Bizottsága) Okt. 12.: Pálfi István emléknap a Duna Palotában (KIM-szervezés, a CESCI szakmai közreműködésével) Pálfi-emléknap (Budapest, október 12.) Kormányhatározat született róla, hogy Pálfi István születésnapja (márc. 23.) alkalmából minden évben ünnepséget kell rendezni, itt adják át a határ menti együttműködésekért sokat tett személyek számára a Pálfi-emlékdíjat. Idén Ján Olbrycht lengyel EP-képviselő kapta, aki az EGTC-rendelet megalkotása idején vezette az EP Regionális Bizottságát. Ezen az ünnepségen került sor a CESCI és a Pálfi István Régiófejlesztési Alapítvány által meghirdetett Pálfi-pályázat díjainak átadására is, valamint egy nemzetközi minikonferenciára. Az emléknapot a KIM szervezte a CESCI szakmai támogatásával. SZAKMAI TEVÉKENYSÉG Közreműködés EGTC-k létrehozásában A CESCI munkaszervezete számos EGTC létrehozásában vesz részt aktívan. 1. Hálózati EGTC-k CETC (Szczecin, Lengyelország) A Közép-európai Közlekedési Folyosó (Central European Transport Corridor: CETC) konzorciumi tagjai egy EGTC létrehozását határozták el május 25-i ülésükön. Az alapítással kapcsolatos szakmai feladatokra a CESCI kapott megbízást. Az EGTC-vel kapcsolatos stratégiai döntéseket előkészítő szakmai anyag és a tervezett EGTC egyezménye, alapszabálya elkészült, míg a tagállami jóváhagyási eljárásokra és a székhely szerinti nyilvántartásba vételi eljárásokra 2011-ben kerül sor. A munka során a CESCI alvállalkozóként veszi igénybe a DLA Piper Nemzetközi Ügyvédi Irodahálózat szolgáltatásait.

3 3 Danube Magistrale EGTC (Budapest) 2. CBC EGTC-k Ulm városa kezdeményezte az Európai Duna Stratégiához kapcsolódó EGTC létrehozását, a Duna menti jelentős városok részvételével. Az EGTC előkészítéséhez kapcsolódó elemzést a tervezett székhely, Budapest önkormányzata megbízásából a CESCI készítette el. Az előző ülés óta román és szerb partnerek bevonása kezdődött meg. A CESCI szakmai koordinációjával három EGTC alapítása zajlik a magyar-szlovák határon. Pons Danubii EGTC (Komárno) A Révkomárom székhelyű EGTC jóváhagyási szakasza lezárult. A bejegyző szlovák hatóság pontosítást kért a tagoktól. A pontosított dokumentumok elfogadása folyamatban van. A nyilvántartásba vételre várhatóan még ez év decemberében kerül sor, míg a közzétételi eljárások áthúzódnak a évre. Arrabona EGTC (Győr) A tervezett EGTC-t első körben négy város (Győr, Mosonmagyaróvár, Dunaszerdahely és Somorja) alapítja meg, a kisebb önkormányzatok ezt követően csatlakoznak. Az alapszabályt és az egyezményt az érintett képviselő-testületek jóváhagyták. A jóváhagyási eljárás novemberben kezdődik. RDV EGTC (Tatabánya) Három megye képviselői augusztus végén egyeztettek a tervezett EGTC szervezeti felépítéséről, székhelyéről, finanszírozásáról. Nagyszombat megye képviselői nem tudtak részt venni az egyeztetésen. A CESCI a találkozó háttérdokumentumain kívül szeptember elején költségvetési alternatívákat is készített. A tervezett magyar-román EGTC-k továbbra is csak előkészítő fázisban vannak. Elkészített szakmai dokumentumok Az EGTC-rendelet felülvizsgálata A Régiók Bizottsága által július 13-án megrendezett brüsszeli értekezlet tapasztalatai alapján készítettünk egy átfogó, elemző tanulmányt, amelybe a rendeletet érintő javaslatainkat is beemeltük.

4 4 Új Széchenyi Terv vitaanyag Értékeltük az ÚSZT-t a határ menti fejlesztések szemszögéből, kiemelve az EGTCkben rejlő fejlesztési lehetőségeket. Komárom-Esztergom megye határon átnyúló együttműködési stratégiája Augusztus 31-ig gyűjtötte a megye az észrevételeket a stratégia tervezői változatához. Ezek alapján készítettük el a végleges stratégiát, amit november végén tárgyalhat a megyei területfejlesztési tanács. A stratégiát bemutató, szerkesztett kis füzetet is készítettünk magyar, szlovák és angol nyelven. Kormányzati stratégia az EGTC-kre vonatkozóan A KIM megrendelésére háromkötetes dokumentumot készítettünk, melynek első kötete az EGTC-k létrehozását érintő stratégiai kérdéseket tárgyalja, a második a jogi környezetet, a harmadik pedig egy kézikönyv, amely az EGTC-k alapítását segítheti. Az összesen 400 oldalas dokumentumhoz kapcsolódóan, az EGTC-munkacsoport javaslata alapján egy rövid, a kormányzati tevékenységet segítő összefoglalót is készítettünk (november első felében). Európai Duna Stratégia Az EDRS magyar projektjei közé bekerült egy, amelyik az EGTC-kkel kapcsolatos magyar tapasztalatok megosztását célozza (sharing expertise) a Duna-völgyben (a projektet a CESCI készítette és a tervek szerint szervezetünk is menedzseli). A fentieken kívül részt vettünk a kormányzati EGTC-koncepció elkészítésében (a dokumentumot a KIM munkatársai állították össze). Pályázatok, projektek Nagy sebességű vasút Két INTERREG IVB-projekt előkészítése kezdődött meg a témában (vezető partner a KTI): egy a közép-európai, egy a délkelet-európai program keretében. A cél egy közép- és délkelet-európai nagy sebességű vasúti hálózat előkészítése (nyomvonalak tervezése, arculat, menedzsment, esetleg konkrét tervek). A két projekt 2012 és 2014 között valósulhat meg, a cél a jelenleg az egykori vasfüggöny vonalánál megtorpanó hálózatfejlesztés folytatódjon keleti irányban. A KTI-val közösen készítettük el a délkelet-európai INTERREG IVB-programra benyújtandó projektjavaslatot, amelynek célja a multimodális közlekedési és szállítási módok háttérfeltételeinek, különösen a nagy sebességű vasúti hálózat fejlesztésének előkészítése. Governance-projekt Ugyancsak az SEE INTERREG IVB-programra tervezünk benyújtani egy governance témájú pályázatot. Az ehhez kapcsolódó projektjavaslatot elkészítettük, és Brüsszelben a MOT képviselőivel meg is tárgyaltuk, észrevételeik alapján módosítottuk.

5 Batory-projekt Pályázatot nyújtottunk be a lengyel székhelyű Báthory Alapítványhoz. Az alapítvány a nyertes szervezetek működéséhez nyújt támogatást. A vállalt tevékenység: a határon átnyúló együttműködések erősítése a civil szektorban. Szülőföld-pályázat Pályázatot nyújtottunk be a Szülőföld Alap második kiírására a Kárpát-medencei térségfejlesztési műhely 4. találkozójának megrendezésére (Kárpátalja, április). 5 Részvétel szakmai konzultációkban Az elmúlt hónapokban két konzultációs fórum tagjaként is tevékenykedtünk. Ezek főbb eseményeiről az alábbi felsorolás ad tájékoztatást. EGTC Munkacsoport Az EGTC Munkacsoport létrehozását a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium kezdeményezte. Tagjai a határon átnyúló témákban érintett szaktárcák küldöttei, valamint a CESCI. A munkacsoport eddig két ülést tartott (július 12-én és október 20-án), de a tervek szerint áttér a havi ülésezésre. Több stratégiai és jogi dokumentum elkészítésében is közreműködtünk, másokat véleményeztünk. Nagy sebességű vasúti munkacsoport A munkacsoport létrehozását a Nemzetgazdasági Minisztérium Külgazdasági Államtitkársága kezdeményezte, jelenleg az érintett szaktárcákon kívül a CESCI és a Közlekedéstudományi Egyesület (KTI) a tagja. Tagságunkat elsősorban a tervezett projektnek köszönhetjük. Júl. 30.: projekt-előkészítő értekezlet a KTI-ben a délkelet-európai nagy sebességű vasúthálózat kialakítását előkészítő SEE-projektről. A KTI elvállalta a vezető partneri feladatokat, a projekttervezés megkezdődött. Szept. 15.: egyeztetés az NGM-ben dr. Becsey Zsolt államtitkárnál a nagy sebességű vasúti projektről Szept. 16.: a nagy sebességű vasúti hálózat délkelet-európai fejlesztését célzó projekt egyeztető megbeszélése a KTI-ben Szept. 27.: részvétel az NGM által létrehozott munkacsoport első ülésén Ezúton kérem a Tisztelt Közgyűlést a beszámoló elfogadására! Dr. Kocziszky György elnök

6 6 16/2010 (XII.10.) sz. közgyűlési határozati javaslat A Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlése elfogadja az előző közgyűlés óta eltelt időszakról szóló elnöki beszámolót. Határidő: azonnal Felelős: dr. Kocziszky György elnök Szavazati arányok: Igen: Nem: Tartózkodás:

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2010. december 10-i ülésére 6. napirend: Az Egyesület 2011-es tervei Tisztelt Közgyűlés! 2011-es tervezett

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2013. november 26-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2013. november 26-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2013. november 26-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző közgyűlés (2013. május 30.) óta eltelt időszak

Részletesebben

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. november 25-i ülésére

Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. november 25-i ülésére Előterjesztés a Határon Átnyúló Kezdeményezések Közép-európai Segítő Szolgálata közgyűlésének 2014. november 25-i ülésére 1. napirend: Beszámoló az előző közgyűlés (2014. április 29.) óta eltelt időszak

Részletesebben

A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI TANÁCS BESZÁMOLÓJA 2010.

A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI TANÁCS BESZÁMOLÓJA 2010. A DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI TANÁCS BESZÁMOLÓJA 2010. Pécs, 2010. 1 Tartalom 1.) pont A regionális fejlesztési tanács együttműködésének értékelése a kistérségi fejlesztési tanácsok, a megyei

Részletesebben

2013. évi 4. szám Tartalom

2013. évi 4. szám Tartalom 2013. évi 4. szám Tartalom Közbeszerzési Hatóság Elnöki tájékoztató a közzétételi kötelezettségről... 2 Helyzetfelmérés az európai uniós kötelezettségvállalások teljesítéséről... 4 Határon Átnyúló Területi

Részletesebben

Tájékoztató a Balaton Fejlesztési Tanács 2014. évi tevékenységéről

Tájékoztató a Balaton Fejlesztési Tanács 2014. évi tevékenységéről Tájékoztató a Balaton Fejlesztési Tanács 2014. évi tevékenységéről 1 Tartalomjegyzék 1. A Balaton Fejlesztési Tanács tagjai... 3 2. A BFT és munkaszervezete 2014. évi tevékenységének kiemelt területei...

Részletesebben

A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜT TMUKÖDÉSEK ÚJ GENERÁCIÓJA

A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜT TMUKÖDÉSEK ÚJ GENERÁCIÓJA A HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜT TMUKÖDÉSEK ÚJ GENERÁCIÓJA JÓ GYAKORLATOK BEMUTATÁSA A MAGYAR-SZLOVÁK HATÁR MENTÉROL KÉSZÍTETTÉK: A CESCI MUNKATÁRSAI, 2011 A projektet a Visegrád Alap Támogatta (Standard Grants,

Részletesebben

Fejlesztési esettanulmány CROSSEDU képzésekhez

Fejlesztési esettanulmány CROSSEDU képzésekhez Fejlesztési esettanulmány CROSSEDU képzésekhez Projekt neve: * Kulcsszavak: * Inkubátorházak hálózata a Bódvaés a Hernád-völgy fejlődése érdekében I. Alapinformációk A képzés során mely témakörökhöz használható

Részletesebben

Előterjesztés. 4. napirend: Az EGTC 2011. évi pénzügyi és munkatervének elfogadása. Tisztelt Közgyűlés!

Előterjesztés. 4. napirend: Az EGTC 2011. évi pénzügyi és munkatervének elfogadása. Tisztelt Közgyűlés! Előterjesztés az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás 2011. május 25-i közgyűlésére 4. napirend: Az EGTC 2011. évi pénzügyi és munkatervének elfogadása Tisztelt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 25-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 25-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2009. március 25-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata polgármesterének beszámolója a Kecskemét és Térsége Többcélú Társulás

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2008 KÉSZÜLT: DEBRECEN, 2009. FEBRUÁR TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. PÁLYÁZATI TEVÉKENYÉSÉGE ÉS PROJEKTMENEDZSMENT... 4 1.1 Az Euro-Régió

Részletesebben

J E L E N T É S A 2008-2009. 1105/2007. (XII.

J E L E N T É S A 2008-2009. 1105/2007. (XII. 3. Konkrét észrevételek és javaslatok a beszámoló rendszerét követve kék szín jelöléssel (Mo-i Roma Parlament) (Piros jelöléssel a beszámolónak az észrevételek szempontjából lényeges részei.) J E L E N

Részletesebben

A Kárpátok Eurorégió Interregionális Szövetség Hírlevele The Newsletter of the Carpathian Euroregion

A Kárpátok Eurorégió Interregionális Szövetség Hírlevele The Newsletter of the Carpathian Euroregion 1 2013/december A Kárpátok Eurorégió Interregionális Szövetség Hírlevele The Newsletter of the Carpathian Euroregion 20 éves a Kárpátok Eurorégió A Külügyminisztérium szakmai és anyagi támogatásával a

Részletesebben

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL. Iktatószám: III-1580-8/2014.

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL. Iktatószám: III-1580-8/2014. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés ELNÖKÉTŐL 3525 MISKOLC, Városház tér 1. Telefon: (46) 517-700*, (46) 517-750, (46) 323-600 Telefax: (46) 320-601 http://www.baz.hu elnok@hivatal.baz.hu Iktatószám:

Részletesebben

BESZÁMOLÓ A Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviseletének tevékenységérõl 2007. március hónap

BESZÁMOLÓ A Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviseletének tevékenységérõl 2007. március hónap Représentation des Régions de la Hongrie a Bruxelles Magyarországi Régiók Brüsszeli Képviselete 5, Square Vergote, 1200 Bruxelles Tel: (00322) 737 14 00 Fax: (00322) 735 65 99 E-MAIL: baranyim@skynet.be

Részletesebben

BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL

BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BESZÁMOLÓ AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. SZAKMAI TEVÉKENYSÉGÉRŐL 2007 KÉSZÜLT: DEBRECEN, 2008. JANUÁR TARTALOMJEGYZÉK 1. AZ EURO-RÉGIÓ HÁZ KHT. PÁLYÁZATI TEVÉKENYÉSÉGE ÉS PROJEKTMENEDZSMENT... 3 1.1 Saját lezárt

Részletesebben

AZ MMK ELNÖKSÉGÉNEK BESZÁMOLÓJA A 2013. MÁJUS 16-I KÜLDÖTTGYŰLÉS ÓTA ELTELT IDŐSZAKRÓL

AZ MMK ELNÖKSÉGÉNEK BESZÁMOLÓJA A 2013. MÁJUS 16-I KÜLDÖTTGYŰLÉS ÓTA ELTELT IDŐSZAKRÓL MMK Küldöttgyűlés 2014. május 24. AZ MMK ELNÖKSÉGÉNEK BESZÁMOLÓJA A 2013. MÁJUS 16-I KÜLDÖTTGYŰLÉS ÓTA ELTELT IDŐSZAKRÓL TARTALOM 1) A Mérnöki Kamara működését érintő feladatok... 3 Szakmagyakorlási Szabályzat...

Részletesebben

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. június 25-ei ülésére

Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. június 25-ei ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés E l n ö k e Előterjesztés a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. június 25-ei ülésére Tárgy: Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége 2014. évi beszámolójának, mérlegének

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. április 30-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. április 30-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS E L N Ö K E E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2015. április 30-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyűlés két ülése közötti időszak fontosabb

Részletesebben

Partnerség a monitoringban. Környezetvédő civilek tapasztalatai az európai uniós alapok monitoring bizottságaiban

Partnerség a monitoringban. Környezetvédő civilek tapasztalatai az európai uniós alapok monitoring bizottságaiban Partnerség a monitoringban Környezetvédő civilek tapasztalatai az európai uniós alapok monitoring bizottságaiban 1 2 Magyar Természetvédők Szövetsége 1091 Budapest, Üllői út 91/b http://www.mtvsz.hu Partnerség

Részletesebben

Határidő: folyamatos. A Készüljünk együtt a 2011-es magyar EU-elnökségre! - A trió elnökség prioritásai

Határidő: folyamatos. A Készüljünk együtt a 2011-es magyar EU-elnökségre! - A trió elnökség prioritásai BESZÁMOLÓ A KÜLÜGYMINISZTÉRIUM ÁGAZATI CIVIL CSELEKVÉSI TERVÉNEK VÉGREHAJTÁSÁRÓL (2008-2010) EGYSÉGES SZERKEZETBEN A BESZÁMOLÁSI IDŐSZAK (2009 MÁJUS 1--2010 MÁRCIUS 31) EREDMÉNYEIVEL A beszámolási időszak

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V A NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI TANÁCS 2003. MÁRCIUS 6-I ÜLÉSÉRŐL KÉSZÜLT: 2003.MÁRCIUS 6-ÁN, 10 ÓRAKOR, ZALAEGERSZEGEN, A MEGYEHÁZA TANÁCSTERMÉBEN JELEN VANNAK: A MELLÉKELT

Részletesebben

Az elnök beszámolója az AOSZ IRODA 2014. évi szakmai munkájáról

Az elnök beszámolója az AOSZ IRODA 2014. évi szakmai munkájáról Cím 1053 Budapest, Fejér György utca 10. I. emelet 3. a. Telefon 061 354-1073 Fax 061 302-194 E-mail info@esoember.hu Honlap www.esoember.hu Adószám 19025915-1-41 Az elnök beszámolója az AOSZ IRODA 2014.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Ján Oravec ügyvezető elnök (a továbbiakban: Elnök) köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy a Szenátus határozatképes.

JEGYZŐKÖNYV. Ján Oravec ügyvezető elnök (a továbbiakban: Elnök) köszöntötte a megjelenteket. Megállapította, hogy a Szenátus határozatképes. JEGYZŐKÖNYV az Ister-Granum Korlátolt Felelősségű Európai Területi Együttműködési Csoportosulás (a továbbiakban: Csoportosulás) 2014. május 13. napján tartott szenátusi üléséről. Helye: Párkány (Štúrovo),

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. december 20-i ülésének 8. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. december 20-i ülésének 8. számú napirendi pontja Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2011. december 20-i ülésének 8. számú napirendi pontja Tájékoztató a Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács 2011. évi, Tolna megyét érintő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. szeptember 26-ai ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. szeptember 26-ai ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŰLÉS E L N Ö K E VI. 1-6/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2013. szeptember 26-ai ülésére Tárgy: Tájékoztató a közgyűlés két ülése közötti

Részletesebben

2.1.2 Regionális szint Regionális fejlesztési tanácsok

2.1.2 Regionális szint Regionális fejlesztési tanácsok 2.1.2 Regionális szint Regionális fejlesztési tanácsok A Törvény az egyes megyehatárokon túlterjedő területfejlesztési feladatok ellátására regionális fejlesztési tanácsok (RFT) kialakítását tette lehetővé.

Részletesebben

Beszámoló a Somogy Megyei Önkormányzat 2013. évben megvalósított területfejlesztési és területrendezési feladatairól

Beszámoló a Somogy Megyei Önkormányzat 2013. évben megvalósított területfejlesztési és területrendezési feladatairól SOMOGY MEGYEI KÖZGYŰLÉS ELNÖKE 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. Tel.: 82/898-246 e-mail: gelencser.attila@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/331/2014. Beszámoló a Somogy Megyei Önkormányzat 2013. évben

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. évi tevékenységéről

B e s z á m o l ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. évi tevékenységéről 86-3/2013/231. Heves Megyei Közgyűlés H E L Y B E N B e s z á m o l ó a Heves Megyei Önkormányzati Hivatal 2013. évi tevékenységéről Tisztelt Közgyűlés! Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

SECOND REPORT SUBMITTED BY HUNGARY PURSUANT TO ARTICLE 25, PARAGRAPH 2 OF THE FRAMEWORK CONVENTION FOR THE PROTECTION OF NATIONAL MINORITIES

SECOND REPORT SUBMITTED BY HUNGARY PURSUANT TO ARTICLE 25, PARAGRAPH 2 OF THE FRAMEWORK CONVENTION FOR THE PROTECTION OF NATIONAL MINORITIES ACFC/SR/II (2004) 003 SECOND REPORT SUBMITTED BY HUNGARY PURSUANT TO ARTICLE 25, PARAGRAPH 2 OF THE FRAMEWORK CONVENTION FOR THE PROTECTION OF NATIONAL MINORITIES Hungarian version (Received on 7 May 2004)

Részletesebben