Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje"

Átírás

1 Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M * MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Ponedeljek, 29. avgust 2011 / 60 minut (do ) Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat prinese nalivno pero ali kemični svinčnik. Kandidat dobi ocenjevalni obrazec. JESENSKI IZPITNI ROK SPLOŠNA MATURA NAVODILA KANDIDATU Pazljivo preberite ta navodila. Ne odpirajte izpitne pole in ne začenjajte reševati nalog, dokler Vam to ni dovoljeno. Prilepite kodo oziroma vpišite svojo šifro (v okvirček desno zgoraj na tej strani in na ocenjevalni obrazec). Izpitna pola je sestavljena iz dveh delov, slušnega in bralnega razumevanja. Časa za reševanje je 60 minut: do 20 minut za slušno in 40 minut za bralno razumevanje. Nadzorni učitelj Vas bo opozoril, kdaj lahko začnete reševati del B. Vračanje k delu A je dovoljeno, ni pa priporočljivo. Izpitna pola vsebuje 2 nalogi pri slušnem razumevanju in 3 naloge pri bralnem razumevanju. Število točk, ki jih lahko dosežete, je 50, od tega 20 pri slušnem in 30 pri bralnem razumevanju. Za posamezno nalogo je število točk navedeno v izpitni poli. Rešitve, ki jih pišite z nalivnim peresom ali s kemičnim svinčnikom, vpisujte v izpitno polo v za to predvideni prostor. Pišite čitljivo, vendar ne samo z velikimi tiskanimi črkami. Če se zmotite, napisano prečrtajte in rešitev zapišite na novo. Nečitljivi zapisi in nejasni popravki bodo ocenjeni z nič (0) točkami. Pazite na slovnično in pravopisno pravilnost odgovorov. Naslednja navodila za reševanje testa za preverjanje slušnega razumevanja boste slišali tudi na posnetku. Test za preverjanje slušnega razumevanja je sestavljen iz dveh delov, dela A in dela B. Vsak del vsebuje govorjeno izhodiščno besedilo in nalogo, ki se nanj nanaša. Najprej boste nalogo prebrali, nato boste poslušali besedilo in lahko že med poslušanjem nalogo sproti reševali. Vsako besedilo boste poslušali po dvakrat, vmes pa bo premor za reševanje. Začetek in konec besedila bo označeval takle zvočni znak /*/. Zaupajte vase in v svoje zmožnosti. Želimo Vam veliko uspeha. Poslušajte pozorno. Odprite izpitno polo. Ta pola ima 12 strani, od tega 2 prazni. RIC 2011

2 2 M

3 M A a) szöveg Igaz vagy hamis? Karikázza be az I-t vagy a H-t! 1. A Neumann család a fiú születésekor nemesi címmel rendelkezett. I / H 2. A szülők igyekeztek a gyermekeik fejlődéséhez ösztönző környezetet teremteni. I / H 3. A kis János anyanyelve mellett három másik nyelvet ismert még. I / H 4. Már kiskorában felfigyeltek kiváló emlékezőtehetségére és gyors fejszámolására. I / H 5. Egyetemi évei alatt Albert Einstein óráira is járt. I / H 6. Berlinben abban az időben több ígéretes magyar fiatallal ismerkedett meg. I / H 7. Részt vett az első atombomba előállítását megelőző gyakorlati munkákban. I / H 8. Neumann nevéhez fűződik a mai számítógépek ősének létrehozása is. I / H (8 pont) b) szöveg Válaszoljon a kérdésekre! 1. Melyik gombot nyomta meg a telefonján Kovács úr? 2. Melyik hónapban és hány éjszakára szeretne Kovács úr szobát foglalni? 3. Miért érkezik az említett időszakban általában sok vendég a városba? 4. Miért nagyobb ebben az évben az érdeklődés? 5. Melyik hónapban telefonált Kovács úr?

4 4 M Milyen alkalomból szeretné Balatonfüredre hozni a feleségét Kovács úr, és miért pont oda? (2 pont) 7. Nevezze meg a Miranda Szálloda két előnyét és egy hátrányát! előnyök: hátrány: (2 pont) 8. Miért szeretne Kovács úr inkább a Napfény Szállodában lakni? 9. Kik szoktak megszállni a szálloda lakosztályában? 10. Mit foglal magában a lakosztály ára? Három dolgot soroljon fel! (12 pont)

5 M Üres oldal LAPOZZON!

6 6 M B a) szöveg Figyelmesen olvassa el az alábbi szöveget, majd válaszoljon a kérdésekre! Pécs Európa kulturális fővárosa Pécsett 2010-ben, az Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programsorozat évében egymillió vendégre számítanak. A hivatalos megnyitóra várhatóan ezren lesznek kíváncsiak. Az eseményt a televízió is közvetíti, így valószínűleg ennél jóval többen nézik majd az ünnepséget. A város 2010-ben összesen 350 kulturális és 100 civil programmal készül. Az Európa Kulturális Fővárosa 2010 programsorozat megnyitóján azokat a korszakokat elevenítik fel, amikor a város komoly szerepet játszott a történelemben. Egy hat hétszáz fős csoport, köztük négyszáz pécsi diák, illetve színészek, bábosok jelmezekbe bújva, hatalmas farsangi menet keretében jelenítik meg ezeket a korokat. A megnyitóra főleg pécsieket várnak, de a város szállodái is megteltek már az ünnepség napjára tájékoztatott Ruzsa Csaba, a Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója. Az eseményen fellép többek között a Pécsi Balett, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház, a Szélkiáltó Együttes, és Pécsre érkezik Demjén Ferenc, a magyar könnyűzene nagy öregje. A megnyitó napján élményvonat is indul Budapestről Pécsre. A Pécs római neve alapján Sopianae névre keresztelt szerelvény ezen a napon kedvezményesen, 2010 forintos retúrjeggyel vehető majd igénybe. A 2010-ben éppen tízéves Magyar Vasúttörténeti Park egyrészt így szeretné megismertetni az utasokkal az újonnan beszerzett és felújított élményvonatot, másrészt ezzel is népszerűsítik az EKF-programot. Ruzsa Csaba elmondta: a már hagyományosnak mondható fesztiválok is átalakulnak erre az évre, ezenkívül főleg a könnyű- és a komolyzenére koncentrálnak, illetve a képzőművészetre. Arra is törekednek, hogy ezeket a művészeti ágakat minél közelebb vigyék az emberekhez. Nyáron olvasóligetté alakul a város több tere, vagy éppen zongoraleckét is vehetnek az érdeklődők az utcán. A Pécs2010 Menedzsmentközpont ügyvezető igazgatója egymillió látogatóra számít. A rendezvénysorozatra több beruházással készül a város. Még a hivatalos megnyitó előtt Emir Kusturica, a híres filmrendező koncertjével avatták fel Pécs megújult főterét. Az ügyvezető igazgató szerint akkor 6 8 ezren voltak kíváncsiak az eseményre, és nem csak pécsiek. Jöttek az ország nagyvárosaiból, Budapestről és Horvátországból is. Erre az estére megteltek a szállodák a városban. Az EKF-program beruházásaival kapcsolatban Ruzsa Csaba elmondta: a Regionális Tudásközpontnál már megtartották a bokrétaünnepséget. Az átadás június közepére várható, de ha az időjárás nem hátráltatja a munkákat, akár korábban is elkészülhetnek vele. A Konferencia- és Koncertközpontban novemberben vagy decemberben tarthatják meg az első koncerteket. A Zsolnay Kulturális Negyedet már nyáron, a Múzeum utcát és a Nagy Kiállítóteret pedig várhatóan áprilisban vehetik birtokba az emberek. A nyomán 1. Milyen jellegű programokat terveznek 2010-ben az érdeklődőknek? 2. Mi a hivatalos megnyitó célja?

7 M Ki(k)nek a közreműködésével és hogyan szeretnék ezt a célt megvalósítani? 4. Mekkora érdeklődésre számítanak a megnyitó napján, és hány emberrel számolnak az EKF programjain összesen? (2 pont) 5. Hogyan járul hozzá a Magyar Vasúttörténeti Park az EKF-programok népszerűsítéséhez? 6. Honnan kapta az élményvonat a nevét? 7. Milyen meglepetés várja a városba látogatókat a nyári hónapokban? Két dolgot említsen! 8. Melyik beruházás valósult meg már a városban? 9. Mi a bizonyítéka annak, hogy ennek a beruházásnak az átadására sokan látogattak el a városba? 10. Hány beruházást adnak át még az év folyamán? 11. Melyik két művész ad koncertet a rendezvény keretében? (12 pont)

8 8 M b) szöveg Figyelmesen olvassa el az alábbi interjúrészletet, majd oldja meg a feladatot! Polgár Judit és Kepes András véletlen találkozása Vámos Miklós jóvoltából Kepes András könyvet írt Polgár Juditnak, minden idők legjobb női sakkozójának életéről, harcairól és pályafutásáról. Sokatmondó a címe: Matt a férfiaknak. Meglepő-e, hogy a szerző is a megmattoltak körébe tartozik? Ő lát vendégül bennünket budai otthonában. V. M.: Ti honnan ismeritek egymást? P. J.: A Semmelweis utcai lakásban laktunk, amikor András az első interjút készítette velünk. K. A.: Akkori műsorom, az Apropó számára forgattunk. V. M.: Judit, melyik eredményedre vagy a legbüszkébb? P. J.: Nehéz eldönteni. Mindenesetre az öt olimpiai aranyérem fontos elismerése a pályámnak, és kétségkívül büszke vagyok, hogy sikerült legyőznöm több férfi világbajnokot is, köztük Karpovot, Szpasszkijt, Kaszparovot. Annak is nagyon örültem, amikor az évszázad sakkozónőjének választottak. Húsz éve vezetem a női világranglistát. V. M.: András, te melyik eredményedre vagy a legbüszkébb? K. A.: Legutóbb például arra, amikor Magnus Carlsen szóba állt velem. Csodagyerek, úgy emlegetik, mint a jövő világbajnokát, a sakkozás Mozartját. De nagyon zárkózott kamasz. Szívós munkával, több nap alatt sikerült elérnem, hogy nemcsak a szemembe nézett, de végül ő szólított meg. Számomra sohasem egy sztárinterjú számított szakmai eredménynek, hanem ha sikerült megnyitnom valakit, akit egyébként nem egyszerű. V. M.: Mindketten sokat utaztok. Gondot okoz számotokra, hogy néha túl sok a munka? P. J.: Nem könnyű a munkát és a magánéletet összeegyeztetni. A napi 6 8 órás edzéseket, a többhetes versenyeket az anya és a feleség szerepével. Kisfiunk nemsokára négyéves lesz, a kislányunk másfél éves, nem szeretném őket elhanyagolni. Miközben ma a családom a legfontosabb az életemben, még nem mondtam le a további eredményekről sem. Viszont a sakk is teljes embert kíván. V. M.: András, nálad mi a helyzet? K. A.: Pontosan ezért írtam meg ezt a könyvet, amit most Judit elmesélt. Egy rendkívüli sakkozónőről szól, de valójában az érdekelt, hogyan élhet egy nő teljes életet, hogyan volt képes Judit világraszóló sikereket elérni a férfiak világában úgy, hogy közben nő maradt. Szerintem ez a hétköznapi életben is az egyik legizgalmasabb kérdés. Számomra különösen fontos, képes-e egy nő egyaránt jól teljesíteni a családi életében és a munkájában. Én például mindig azt hittem, hogy nincs semmiféle konfliktus a munkám és a magánéletem között, aztán a feleségeim rendre ráébresztettek, hogy van. V. M.: Polgár László egyszer azt állította, minden gyerekből lehet és kellene is zsenit nevelni. Te a lányaként mit gondolsz erről, úgy is, mint kétszeres anya? P. J.: Az a nevelési kísérlet, ahogy a nővéreimmel felnőttünk, sok vitát kavart akkoriban. De én úgy gondolom, sokat köszönhetünk a szüleinknek, nélkülük valószínűleg nem értünk volna el ilyen eredményeket a sakkban. Boldog gyerekkorom volt, de a világ azóta sokat változott. A férjemmel gyakran beszélgetünk arról, hogy Olivért és Hannát hogyan neveljük. Magántanulók legyenek, mint mi voltunk a nővéreimmel, vagy járjanak iskolába. Mi döntsük-e el, hogy mi legyen belőlük, vagy próbáljuk meg kifürkészni, mihez van tehetségük, és aztán azt fejlesszük? Az biztos, hogy nagyon sokat szeretnénk foglalkozni a gyerekeinkkel, szeretnénk, ha sikeresek lennének a szakmájukban, sok nyelven beszélnének, és nyitott emberek lennének. V. M.: András, lapzártakor öt lányod van. A te neveltetésed milyen volt, mit vettél át belőle? K. A.: Én nem kaptam olyan intenzív nevelést, mint Juditék. A szüleim mindent rám hagytak... A nyomán

9 M Igaz (I) vagy hamis (H) az állítás? Karikázza be a megfelelő betűjelet! 1. A beszélgetésre Vámos Miklós budai otthonában került sor. I / H 2. A beszélgetés résztvevői már korábbról ismerték egymást. I / H 3. Vámos Miklós mindkét beszélgetőtársától hasonló dolgokat kérdezett. I / H 4. Polgár Judit büszke arra, hogy két évtizede a világ legjobb sakkozója. I / H 5. Kepes András a sztárokkal készített interjúira a legbüszkébb. I / H 6. Kepes András könyvében leginkább arra volt kíváncsi, miért mondott le a sakkozónő sportkarrierjéről családja javára. 7. Kepes András mindig is azt hitte magáról, hogy jól össze tudja hangolni a munkáját a magánéletével. I / H I / H 8. Polgár Judit édesapja szerint a tehetség nem fejleszthető. I / H 9. Polgár Judit saját elmondása szerint jó eredményeit leginkább neveltetésének köszönheti. I / H 10. Polgár Judit úgy érzi, a sport megkeserítette gyermekéveit. I / H 11. Polgár Juditék nem bízzák a véletlenre gyermekeik jövőjének alakulását. I / H 12. Kepes András szigorú neveltetésben részesült. I / H (12 pont)

10 10 M c) szöveg Figyelmesen olvassa el az alábbi szöveget, majd oldja meg a feladatokat! Vásárlási feltételek 1. A VÁSÁRLÁS MENETE Weboldalunkon vásárlásra csak regisztrált felhasználóknak, a bejelentkezést követően van lehetőségük. Amennyiben Ön még nem regisztrált felhasználónk, a Bejelentkezés menüpontból elérhető űrlap segítségével regisztrálhatja magát ingyenesen. Első lépésként a felhasználói név és az cím megadása szükséges, majd az ben azonnal megküldött jelszóval tud bejelentkezni, és adatait a jobb hasáb tetején található személyes adatok módosítása linkre kattintva tudja megadni. A könyveket a darabszám megadásával lehet a kosárba tenni. A kosár tartalmának megerősítése esetén a vásárlási feltételek következnek, melyek elfogadásával továbbléphet a rendelési adatok megadásához. Amennyiben a rendelni kívánt tételeket és adatait ellenőrizte, elküldheti megrendelését. 2. KISZÁLLÍTÁS A beérkezett megrendeléseket rendszerünk minden esetben automatikusan visszaigazolja, majd rendelését a csomag összeállítását követően ben megerősítjük. A hétfő 9.00 és szerda 9.00 óra között beérkezett rendelését még azon a héten, csütörtökön vagy pénteken teljesítjük. A szerda 9.00 és hétfő 9.00 óra között beérkezett rendelését a következő kedden vagy szerdán teljesítjük. A szállítást a Sprinter futárszolgálat végzi 8.00 és óra között. Kérjük, a zökkenőmentes kézbesítés érdekében olyan szállítási címet adjon meg, ahol 8.00 és óra között valaki át tudja venni a csomagot. Ezenkívül minden esetben szíveskedjen megadni a telefonszámát is, amelyen hétköznapokon elérhető. 3. Online vásárlás esetén minden könyvünkre 15% kedvezményt adunk a bolti árból (= internetes ár) Ft alatti vásárlás esetén 600 Ft szállítási költség-hozzájárulást számítunk fel Ft feletti vásárlás esetén a teljes szállítási költséget a kiadó fedezi. Megrendelésének végösszegét kézbesítéskor kell átadnia a futárnak. Kérjük, ha átutalással szeretné a számláját rendezni, ezt külön jelezze az Egyéb megjegyzés mezőben. Átutalással történő fizetés esetén, kérjük, minden esetben hivatkozzon a csomagban található számlán szereplő számlaszámra. 4. VÁSÁRLÁSI GARANCIA Az Ön által megrendelt könyvekre a Park Kiadó minőségi garanciát vállal. Ez azt jelenti, hogy ha a megrendelt könyv hibás vagy sérült, akkor azt számla ellenében kicseréljük. Ehhez szükségünk lesz a hibás példány visszajuttatására. A csere módját (személyesen vagy postafordultával) szíveskedjen ügyfélszolgálatunkkal egyeztetni ( vagy info@parkkiado.hu). 5. ADATVÉDELEM A Park Könyvkiadó a birtokába jutott adatokat bizalmasan kezeli, kizárólag a rendelések teljesítéséhez használja fel, és semmilyen formában nem adja őket tovább. 6. Amennyiben megrendelésére nem kap visszaigazolást, vagy bármi kérdése merül fel azzal kapcsolatban, kérjük, hívja a es budapesti telefonszámot hétfőtől csütörtökig 9.00 és óra, pénteken 9.00 és óra között. (a nyomán)

11 M Adjon megfelelő címet a harmadik és a hatodik szövegrésznek! 3. rész: 6. rész: (2 pont) 2. Fogalmazza meg az alábbi szerkezetek szövebeli jelentését! a kosár tartalmának megerősítése (1. rész) a zökkenőmentes kézbesítés (2. rész) számla ellenében kicseréljük (4. rész) az adatokat bizalmasan kezeli (5. rész) (4 pont)

12 12 M Üres oldal

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK. Izpitna pola 2. Slušno razumevanje. Sobota, 13. junij 2015 / Do 20 minut

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK. Izpitna pola 2. Slušno razumevanje. Sobota, 13. junij 2015 / Do 20 minut Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M15123112* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK Izpitna pola 2 Slušno razumevanje Sobota, 13. junij 2015 / Do 20 minut Dovoljeno gradivo

Részletesebben

Državni izpitni center. Izpitna pola 2. Slušno razumevanje. Sobota, 15. junij 2013 / Do 20 minut

Državni izpitni center. Izpitna pola 2. Slušno razumevanje. Sobota, 15. junij 2013 / Do 20 minut Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M13123112* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 Slušno razumevanje Sobota, 15. junij 2013 / Do 20 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK. Izpitna pola 2. Slušno razumevanje. Sobota, 10. junij 2017 / Do 20 minut

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK. Izpitna pola 2. Slušno razumevanje. Sobota, 10. junij 2017 / Do 20 minut Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17123212* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK Izpitna pola 2 Slušno razumevanje Sobota, 10. junij 2017 / Do 20 minut Dovoljeno gradivo

Részletesebben

Državni izpitni center. Izpitna pola 2. Slušno razumevanje. Sobota, 16. junij 2012 / Do 20 minut

Državni izpitni center. Izpitna pola 2. Slušno razumevanje. Sobota, 16. junij 2012 / Do 20 minut Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M12123112* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 2 Slušno razumevanje Sobota, 16. junij 2012 / Do 20 minut Dovoljeno gradivo in pripomočki: Kandidat

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M11123111* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Torek, 14.

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M09223112* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 2 A) Poznavanje in raba jezika B) Krajši vodeni sestavek

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M09123112* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 2 A) Poznavanje in raba jezika B) Krajši vodeni sestavek

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1. A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1. A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Š i f r a k a n d i d a t a : *M08223111* Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Petek, 29.

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M10123112* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 2 A) Poznavanje in raba jezika B) Krajši vodeni sestavek

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 2

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 2 Š i f r a k a n d i d a t a : *M08223112* Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 2 A) Poznavanje in raba jezika B) Krajši vodeni sestavek

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M11123112* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 2 A) Poznavanje in raba jezika B) Krajši vodeni sestavek

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1. A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1. A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Š i f r a k a n d i d a t a : *M08123111* Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Torek, 10.

Részletesebben

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 1

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 [ifra kandidata: *M05223111* Dr`avni izpitni center Izpitna pola 1 A) Slu{no razumevanje B) Bralno razumevanje Petek, 9. september 2005 / 60 minut (20 + 40) JESENSKI ROK MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA

Részletesebben

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 1

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 [ifra kandidata: *M04023111* Dr`avni izpitni center Izpitna pola 1 A) Slu{no razumevanje B) Bralno razumevanje Marec 2004 / 60 minut (20 + 40) PREDPREIZKUS MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1. A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1. A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Š i f r a k a n d i d a t a : *M07123111* Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Torek, 12.

Részletesebben

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 1

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 [ifra kandidata: *M06223111* Dr`avni izpitni center Izpitna pola 1 A) Slu{no razumevanje B) Bralno razumevanje Petek, 8. september 2006 / 60 minut (20 + 40) JESENSKI ROK MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M09223111* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Petek, 28.

Részletesebben

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 1

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 [ifra kandidata: *M04123111* Dr`avni izpitni center Izpitna pola 1 A) Slu{no razumevanje B) Bralno razumevanje Sobota, 5. junij 2004 / 60 minut (20 + 40) SPOMLADASKI ROK MAD@AR[^IA KOT DRUGI JEZIK A ARODO

Részletesebben

Dr`avni izpitni center KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 2

Dr`avni izpitni center KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 2 [ifra kandidata: *M06123112* Dr`avni izpitni center Izpitna pola 2 A) Poznavanje in raba jezika B) Kraj{i vodeni sestavek Torek, 13. junij 2006 / 70 minut (40 + 30) SPOMLADANSKI ROK MAD@AR[^INA KOT DRUGI

Részletesebben

Državni izpitni center. Izpitna pola 2 2. feladatlap Esejske naloge / Esszé típusú faladatok. Torek, 5. junij 2012 / 120 minut

Državni izpitni center. Izpitna pola 2 2. feladatlap Esejske naloge / Esszé típusú faladatok. Torek, 5. junij 2012 / 120 minut Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M12152112M* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK TAVASZI VIZSGAIDŐSZAK Izpitna pola 2 2. feladatlap Esejske naloge / Esszé típusú

Részletesebben

Dr`avni izpitni center. Osnovna raven MADŽAR[^INA. Izpitna pola 1. Bralno razumevanje / 30 minut. Dele` pri oceni: 20 %

Dr`avni izpitni center. Osnovna raven MADŽAR[^INA. Izpitna pola 1. Bralno razumevanje / 30 minut. Dele` pri oceni: 20 % [ifra kandidata: Dr`avni izpitni center *001J3111* 001 Osnovna raven MADŽAR[^INA Izpitna pola 1 Bralno razumevanje / 30 minut Dele` pri oceni: 20 % Dovoljeno dodatno gradivo in pripomo~ki: kandidat prinese

Részletesebben

*M M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA

*M M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M101401M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA Izpitna pola. feladatlap Sobota, 5. junij 010 / 90 minut 010. június 5.,

Részletesebben

Državni izpitni center. Izpitna pola 1. A) Bralno razumevanje B) Poznavanje in raba jezika C) Tvorjenje kratke besedilne vrste

Državni izpitni center. Izpitna pola 1. A) Bralno razumevanje B) Poznavanje in raba jezika C) Tvorjenje kratke besedilne vrste Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M14223111* JESENSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 1 A) Bralno razumevanje B) Poznavanje in raba jezika C) Tvorjenje kratke besedilne vrste Sreda, 27. avgust

Részletesebben

Dr`avni izpitni center KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 2

Dr`avni izpitni center KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 2 [ifra kandidata: *M05223112* Dr`avni izpitni center Izpitna pola 2 A) Poznavanje in raba jezika B) Kraj{i vodeni sestavek Petek, 9. september 2005 / 70 minut (40 + 30) JESENSKI ROK MAD@AR[^INA KOT DRUGI

Részletesebben

Dr`avni izpitni center KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 2

Dr`avni izpitni center KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 2 [ifra kandidata: *M05123112* r`avni izpitni center Izpitna pola 2 ) Poznavanje in raba jezika ) Kraj{i vodeni sestavek Torek, 14. junij 2005 / 70 minut (40 + 30) SPOMLNSKI ROK M@R[^IN KOT RUGI JEZIK N

Részletesebben

Dr`avni izpitni center KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 2

Dr`avni izpitni center KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 2 [ifra kandidata: *M06223112* Dr`avni izpitni center Izpitna pola 2 A) Poznavanje in raba jezika B) Kraj{i vodeni sestavek Petek, 8. september 2006 / 70 minut (40 + 30) JESENSKI ROK MAD@AR[^INA KOT DRUGI

Részletesebben

Državni izpitni center. MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK Izpitna pola 1

Državni izpitni center. MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK Izpitna pola 1 Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M17223211* JESENSKI IZPITNI ROK MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK Izpitna pola 1 A) Bralno razumevanje B) Poznavanje in raba jezika C) Tvorjenje kratke besedilne

Részletesebben

*M M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA

*M M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M081401M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA Izpitna pola. feladatlap Sobota, 7. junij 008 / 90 minut 008. június 7.,

Részletesebben

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 2

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 2 [ifra kandidata: *M04023112* Dr`avni izpitni center Izpitna pola 2 A) Poznavanje in raba jezika B) Kraj{i vodeni sestavek Marec 2004 / 70 minut (40 + 30) PREDPREIZKUS MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO

Részletesebben

Dr`avni izpitni center KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 1

Dr`avni izpitni center KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 [ifra kandidata: *M05123111* Dr`avni izpitni center Izpitna pola 1 A) Slu{no razumevanje B) Bralno razumevanje Torek, 14. junij 2005 / 60 minut (20 + 40) SPOMLADANSKI ROK MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK. Izpitna pola 1

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK. Izpitna pola 1 Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M14123111* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK Izpitna pola 1 A) Bralno razumevanje B) Poznavanje in raba jezika C) Tvorjenje kratke

Részletesebben

Državni izpitni center. Izpitna pola 1. A) Bralno razumevanje B) Poznavanje in raba jezika C) Tvorjenje kratke besedilne vrste

Državni izpitni center. Izpitna pola 1. A) Bralno razumevanje B) Poznavanje in raba jezika C) Tvorjenje kratke besedilne vrste Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M12123111* SPOMLADANSKI IZPITNI ROK Izpitna pola 1 A) Bralno razumevanje B) Poznavanje in raba jezika C) Tvorjenje kratke besedilne vrste Sobota, 16.

Részletesebben

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M1040111M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Izpitna pola 1 1. feladatlap Četrtek, 6. avgust 010 / 10 minut 010. augusztus

Részletesebben

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M11140111M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Izpitna pola 1 1. feladatlap Sobota, 4. junij 011 / 10 minut 011. június

Részletesebben

Dr`avni izpitni center. Vi{ja raven MADŽAR[^INA. Izpitna pola 1. Bralno razumevanje / 40 minut. Dele` pri oceni: 20 %

Dr`avni izpitni center. Vi{ja raven MADŽAR[^INA. Izpitna pola 1. Bralno razumevanje / 40 minut. Dele` pri oceni: 20 % [ifra kandidata: Dr`avni izpitni center *001J3211* 001 Vi{ja raven MADŽAR[^INA Izpitna pola 1 Bralno razumevanje / 40 minut Dele` pri oceni: 20 % Dovoljeno dodatno gradivo in pripomo~ki: kandidat prinese

Részletesebben

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M0940M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Izpitna pola. feladatlap Sobota, 6. junij 009 / 0 minut 009. június 6.,

Részletesebben

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M10140111M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Izpitna pola 1 1. feladatlap Sobota, 5. junij 010 / 10 minut 010. június

Részletesebben

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M0840M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Izpitna pola. feladatlap Torek, 6. avgust 008 / 0 minut 008. augusztus 6.,

Részletesebben

*M M03* 3/20 ( ) Formule. Cx y : = 2. Evklidov in višinski izrek v pravokotnem trikotniku: a 2

*M M03* 3/20 ( ) Formule. Cx y : = 2. Evklidov in višinski izrek v pravokotnem trikotniku: a 2 *M17401M* /0 *M17401M0* NAVODILA KANDIDATU Pazljivo preberite ta navodila. Ne odpirajte izpitne pole in ne začenjajte reševati nalog, dokler vam nadzorni učitelj tega ne dovoli. Prilepite kodo oziroma

Részletesebben

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M1140111M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Izpitna pola 1 1. feladatlap Petek, 6. avgust 011 / 10 minut 011. augusztus

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M09123111* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Sreda, 10.

Részletesebben

Državni izpitni center MATEMATIKA. Izpitna pola / Feladatlap. Sreda, 11. februar 2009 / 120 minut február 11., szerda / 120 perc

Državni izpitni center MATEMATIKA. Izpitna pola / Feladatlap. Sreda, 11. februar 2009 / 120 minut február 11., szerda / 120 perc Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *P083C0M* MATEMATIKA Izpitna pola / Feladatlap ZIMSKI IZPITNI ROK TÉLI VIZSGAIDŐSZAK Sreda,. februar 009 / 0 minut 009.

Részletesebben

Državni izpitni center. Višja raven. Izpitna pola 1 1. feladatlap. Sobota, 9. junij 2012 / 90 minut

Državni izpitni center. Višja raven. Izpitna pola 1 1. feladatlap. Sobota, 9. junij 2012 / 90 minut Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M40M* Višja raven SPOMLADANSKI IZPITNI ROK TAVASZI VIZSGAIDŐSZAK Izpitna pola. feladatlap Sobota, 9. junij 0 / 90 minut

Részletesebben

Državni izpitni center. Višja raven. Izpitna pola 2 2. feladatlap. Sobota, 7. junij 2014 / 90 minut

Državni izpitni center. Višja raven. Izpitna pola 2 2. feladatlap. Sobota, 7. junij 2014 / 90 minut Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M141401M* Višja raven SPOMLADANSKI IZPITNI ROK TAVASZI VIZSGAIDŐSZAK Izpitna pola. feladatlap Sobota, 7. junij 014

Részletesebben

Dr`avni izpitni center. SOCIOLOGIJA SZOCIOLÓGIA Izpitna pola 1 1. feladatlap. Sobota, 5. junij 2004 / 120 minut június 5., szombat / 120 perc

Dr`avni izpitni center. SOCIOLOGIJA SZOCIOLÓGIA Izpitna pola 1 1. feladatlap. Sobota, 5. junij 2004 / 120 minut június 5., szombat / 120 perc [ifra kandidata: A jelölt kódszáma: Dr`avni izpitni center *M04152111M* SOCIOLOGIJA SZOCIOLÓGIA Izpitna pola 1 1. feladatlap SPOMLADANSKI ROK TAVASZI IDŐSZAK Sobota, 5. junij 2004 / 120 minut 2004. június

Részletesebben

V sivo polje ne pišite. / A szürke mezőbe ne írjon!

V sivo polje ne pišite. / A szürke mezőbe ne írjon! *M1714011M* /0 *M1714011M0* NAVODILA KANDIDATU Pazljivo preberite ta navodila. Ne odpirajte izpitne pole in ne začenjajte reševati nalog, dokler vam nadzorni učitelj tega ne dovoli. Prilepite kodo oziroma

Részletesebben

Državni izpitni center MATEMATIKA. Izpitna pola / Feladatlap. Torek, 26. avgust 2008 / 120 minut augusztus 26.

Državni izpitni center MATEMATIKA. Izpitna pola / Feladatlap. Torek, 26. avgust 2008 / 120 minut augusztus 26. Š i f r a k a n d i d a t a : A jelölt kódszáma: Državni izpitni center *P08C0M* JESENSKI IZPITNI ROK ŐSZI VIZSGAIDŐSZAK MATEMATIKA Izpitna pola / Feladatlap Torek, 6. avgust 008 / 0 minut 008. augusztus

Részletesebben

V sivo polje ne pišite. / A szürke mezőbe ne írjon!

V sivo polje ne pišite. / A szürke mezőbe ne írjon! *M1640111M* /0 *M1640111M0* NAVODILA KANDIDATU Pazljivo preberite ta navodila. Ne odpirajte izpitne pole in ne začenjajte reševati nalog, dokler vam nadzorni učitelj tega ne dovoli. Prilepite kodo oziroma

Részletesebben

2/20 NAVODILA KANDIDATU

2/20 NAVODILA KANDIDATU *M151401M* /0 *M151401M0* NAVODILA KANDIDATU Pazljivo preberite ta navodila. Ne odpirajte izpitne pole in ne začenjajte reševati nalog, dokler vam nadzorni učitelj tega ne dovoli. Prilepite kodo oziroma

Részletesebben

2/20 NAVODILA KANDIDATU

2/20 NAVODILA KANDIDATU *M161401M* /0 *M161401M0* NAVODILA KANDIDATU Pazljivo preberite ta navodila. Ne odpirajte izpitne pole in ne začenjajte reševati nalog, dokler vam nadzorni učitelj tega ne dovoli. Prilepite kodo oziroma

Részletesebben

Dr`avni izpitni center. MATEMATIKA Izpitna pola 2 2. feladatlap Vi{ja raven Emelt szint

Dr`avni izpitni center. MATEMATIKA Izpitna pola 2 2. feladatlap Vi{ja raven Emelt szint [ifra kandidata: A jelölt kódszáma: Dr`avni izpitni center *M0640M* JESENSKI ROK ŐSZI IDŐSZAK MATEMATIKA Izpitna pola. feladatlap Vi{ja raven Emelt szint Ponedeljek, 8. avgust 006 / 90 minut 006. augusztus

Részletesebben

A termékek mellett feltüntetett árak nem tartalmazzák az esetleges szállítási költséget.

A termékek mellett feltüntetett árak nem tartalmazzák az esetleges szállítási költséget. Általános Szerződési Feltételek A cég adatai: Cég neve: Major Légfék Kft. Cégjegyzékszám: 01-09-724623 Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság Adószám:13227724-2-43 Székhely és telephely: 1214 Budapest, II.

Részletesebben

V sivo polje ne pišite. / A szürke mezőbe ne írjon!

V sivo polje ne pišite. / A szürke mezőbe ne írjon! *M72402M* 2/20 *M72402M02* NAVODILA KANDIDATU Pazljivo preberite ta navodila. Ne odpirajte izpitne pole in ne začenjajte reševati nalog, dokler vam nadzorni učitelj tega ne dovoli. Prilepite kodo oziroma

Részletesebben

Általános szerződési feltételek A jelen ÁSZF tartalmazza a Kémshop (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint:

Általános szerződési feltételek A jelen ÁSZF tartalmazza a Kémshop (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint: Általános szerződési feltételek A jelen ÁSZF tartalmazza a Kémshop (továbbiakban Webáruház) használatának feltételeit az alábbiak szerint: A Webáruház címe: URL: www.kemshop.hu A webáruház üzemeltetőjének

Részletesebben

Državni izpitni center MATEMATIKA. Izpitna pola / Feladatlap. Sobota, 5. junij 2010 / 120 minut június 5., szombat / 120 perc

Državni izpitni center MATEMATIKA. Izpitna pola / Feladatlap. Sobota, 5. junij 2010 / 120 minut június 5., szombat / 120 perc Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *P0C0M* MATEMATIKA Izpitna pola / Feladatlap SPOMLADANSKI IZPITNI ROK TAVASZI VIZSGAIDŐSZAK Sobota, 5. junij 00 / 0

Részletesebben

UTALVÁNYRENDELÉS MENETE

UTALVÁNYRENDELÉS MENETE UTALVÁNYRENDELÉS MENETE Pénz beérkezése, könyvelése A beérkezett banki befizetések minden reggel könyvelésre kerülnek a bizonylat közlemény rovatában lévő ID szám alapján. Fontos, hogy csak előző napon/napokon

Részletesebben

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje

Državni izpitni center MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU. Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Š i f r a k a n d i d a t a : Državni izpitni center *M10123111* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU Izpitna pola 1 A) Slušno razumevanje B) Bralno razumevanje Petek, 11.

Részletesebben

1. Fizetési feltételek

1. Fizetési feltételek Fizetés, szállítás, garancia 1. Fizetési feltételek 1.1. Általános tudnivalók A Fejlesztő Játékok Webáruházban a minimális rendelési érték: 5000 Ft. Amennyiben a kosárba tett termék(ek) ára eléri vagy

Részletesebben

Segédlet kártya rendeléséhez

Segédlet kártya rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Barangolás. Keresés. Regisztráció

Barangolás. Keresés. Regisztráció Barangolás Áruházunkban tetszés szerint barangolhat, személyazonossága felfedése nélkül is megismerkedhet termékeinkkel, árainkkal; regisztrációs kényszer nélkül tájékozódhat a részletekről. Termékeinket

Részletesebben

*M M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA

*M M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M071401M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA Izpitna pola. feladatlap Sobota,. junij 007 / 90 minut 007. június., szombat

Részletesebben

A megjelenített termékek online rendelhetõk meg, házhoz szállítással vagy a cég telephelyén történõ személyes átvétellel.

A megjelenített termékek online rendelhetõk meg, házhoz szállítással vagy a cég telephelyén történõ személyes átvétellel. Általános Szerzõdési és Felhasználási feltételek 1. Bevezetés Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kívánsz lenni a Kaldecolor Kft. által üzemeltetett DekorÁlom az Esküvõm webáruháznak,

Részletesebben

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.) Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.) 1. Termékekkel kapcsolatos kérdések... 3 1.1. Milyen termékek közül választhat?... 3 1.2. Mit jelent az esztétikai- és szépséghibás, csomagolássérült, szállítássérült

Részletesebben

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA

*M M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M0740111M* Osnovna raven Alapszint MATEMATIKA Izpitna pola 1 1. feladatlap Torek, 8. avgust 007 / 10 minut 007. augusztus

Részletesebben

Državni izpitni center. Višja raven. Izpitna pola 2 2. feladatlap. Ponedeljek, 27. avgust 2012 / 90 minut

Državni izpitni center. Višja raven. Izpitna pola 2 2. feladatlap. Ponedeljek, 27. avgust 2012 / 90 minut Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M1401M* Višja raven JESENSKI IZPITNI ROK ŐSZI VIZSGAIDŐSZAK Izpitna pola. feladatlap Ponedeljek, 7. avgust 01 / 90

Részletesebben

Državni izpitni center MATEMATIKA PREIZKUS ZNANJA FELMÉRŐLAP. Ponedeljek, 12. maja 2008 / 60 minut május 12.

Državni izpitni center MATEMATIKA PREIZKUS ZNANJA FELMÉRŐLAP. Ponedeljek, 12. maja 2008 / 60 minut május 12. Š i f r a u ~ e n c a: A tanuló kódszáma: Državni izpitni center *N08140121M* REDNI ROK RENDES MÉRÉS MATEMATIKA PREIZKUS ZNANJA FELMÉRŐLAP Ponedeljek, 12. maja 2008 / 60 minut 2008. május 12., hétfő /

Részletesebben

*M * MADŽARŠČINA

*M * MADŽARŠČINA Državni izpitni center *M11223114* MADŽARŠČINA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO MEŠANEM OBMOČJU V PREKMURJU JESENSKI IZPITNI ROK NAVODILA ZA OCENJEVANJE Ponedeljek, 29. avgust 2011 SPLOŠNA MATURA RIC 2011 2

Részletesebben

Vásárlási feltételek www.vitamin-abc.hu. (Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek)

Vásárlási feltételek www.vitamin-abc.hu. (Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek) Vásárlási feltételek www.vitamin-abc.hu (Általános Szerződési és Felhasználási Feltételek) Bevezetés Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek A jelen Általános szerződési feltételek ( ÁSZF ) tartalmazzák az ILST-Hungary Kft. ( szolgáltató ) és az által üzemeltetett ilst.hu internetes címen található webáruház

Részletesebben

Szállításra vonatkozó információk - Üzletszabályzat

Szállításra vonatkozó információk - Üzletszabályzat Szállításra vonatkozó információk - Üzletszabályzat Általános tudnivalók: Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési

Részletesebben

Skin.hu Általános Szerződési Feltételek

Skin.hu Általános Szerződési Feltételek Skin.hu Általános Szerződési Feltételek 1. Bevezető: Jelen Általános Szerződési Feltételek (továbbiakban: ÁSZF) tartalmazzák, a Humán Labor Munkaerőszolgáltató Kft. (székhely: 1123 Budapest, Alkotás utca

Részletesebben

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek

Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kíván lenni Webáruházunknak, figyelmesen olvassa el az Általános Szerződési Feltételeinket és

Részletesebben

Általános szerződési feltételek

Általános szerződési feltételek Általános szerződési feltételek I. Általános tudnivalók I.1. Az N.D.- KER Kft. által üzemeltetett webáruházban és honlapon történő rendeléssel a vásárló kijelenti, hogy megértette és elfogadja jelen szerződési

Részletesebben

ÚJDONSÁGOK AZ FLP WEBSHOPBAN

ÚJDONSÁGOK AZ FLP WEBSHOPBAN ÚJDONSÁGOK AZ FLP WEBSHOPBAN Jelszó igénylés E-mail cím változtatás Jelentkezési lap nyomtatás Kosár küldése e-mailben Kosár ajánlása linkkel (FLP360 weboldalra való beillesztés) Meghívó küldése NDP és

Részletesebben

V sivo polje ne pišite. / A szürke mezőbe ne írjon!

V sivo polje ne pišite. / A szürke mezőbe ne írjon! *M1540111M* /0 *M1540111M0* NAVODILA KANDIDATU Pazljivo preberite ta navodila. Ne odpirajte izpitne pole in ne začenjajte reševati nalog, dokler vam nadzorni učitelj tega ne dovoli. Prilepite kodo oziroma

Részletesebben

V sivo polje ne pišite. / A szürke mezőbe ne írjon!

V sivo polje ne pišite. / A szürke mezőbe ne írjon! *M1840111M* /0 *M1840111M0* NAVODILA KANDIDATU Pazljivo preberite ta navodila. Ne odpirajte izpitne pole in ne začenjajte reševati nalog, dokler vam nadzorni učitelj tega ne dovoli. Prilepite kodo oziroma

Részletesebben

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat

Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat Budai Egészségközpont Online Ügyfélszolgálat KÉZIKÖNYV Online ügyfélszolgálat Örömmel tájékoztatjuk, hogy a Budai Egészségközpontban immár online ügyfélszolgálaton keresztül is módja van egészségügyi ellátással

Részletesebben

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS FUTÁRSZOLGÁLATTAL

HÁZHOZSZÁLLÍTÁS FUTÁRSZOLGÁLATTAL MEGRENDELÉS Webáruházunk az interneten keresztül érhető el, de készleten lévő termékeink, ill, temékmintáink a 1132 Budapest, Visegrádi u. 60. 1/5 címen megtekinthetők. Megrendelését az áruház online felületén,

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Újbudai József Attila Gimnázium

Újbudai József Attila Gimnázium Újbudai József Attila Gimnázium www.jagbp.hu Felvételi tájékoztató 2019 Juhász András igazgató Iskolaválasztás Milyen a jó iskola? Az én gyermekemnek jó-e? Képességének megfelelő legyen! Jól érezze magát

Részletesebben

Alkatrész Webáruház használati útmutató

Alkatrész Webáruház használati útmutató Alkatrész Webáruház használati útmutató (www.alkatreszlink.hu) 1 Autócentrum Szabó Kft. Tisztelt Ügyfelünk! Cégünk, az Autócentrum Szabó Kft., alkatrész webáruházában 8 márka (Ford, Fiat, Fiat Professional,

Részletesebben

Segédlet utalvány rendeléséhez

Segédlet utalvány rendeléséhez Gyors áttekintés oldal oldal I. Belépés az Online Megrendelői Felületre Nyissa meg a www.erzsebetutalvany.hu honlapot. Kattintson a Rendelek/ Kártyát rendelek/rendelek menüpontra. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

Državni izpitni center MATEMATIKA PREIZKUS ZNANJA ÍRÁSBELI FELMÉRŐLAP. Torek, 8. maja 2007 / 60 minut 2007. május 8.

Državni izpitni center MATEMATIKA PREIZKUS ZNANJA ÍRÁSBELI FELMÉRŐLAP. Torek, 8. maja 2007 / 60 minut 2007. május 8. Š i f r a u ~ e n c a: A tanuló kódszáma: Državni izpitni center *N0710121M* REDNI ROK RENDES MÉRÉS MATEMATIKA PREIZKUS ZNANJA ÍRÁSBELI FELMÉRŐLAP Torek, 8. maja 2007 / 60 minut 2007. május 8., kedd /

Részletesebben

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület

Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület Felhasználói Kézikönyv Könyvtárellátó Nonprofit Kft. Szülői Ügyfélkapu Felület 1. Bejelentkezés A szuloifelulet.kello.hu címen lehet bejelentkezni a rendszerbe. A rendszer kétféle bejelentkezést tesz lehetővé:

Részletesebben

ÚszókapuBolt.hu. Az ÚszókapuBolt -ban, a regisztráció után jelenik meg a kosár, de leadhatja rendelését telefonon is!

ÚszókapuBolt.hu. Az ÚszókapuBolt -ban, a regisztráció után jelenik meg a kosár, de leadhatja rendelését telefonon is! ÚszókapuBolt.hu Az ÚszókapuBolt -ban, a regisztráció után jelenik meg a kosár, de leadhatja rendelését telefonon is! Általános Szerződési és Felhasználási feltételek Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve

Részletesebben

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz

GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz GLS címke kezelő bővítmény GLS online-hoz A bővítmény csak Opeancart 2.2 és 2.3 verziókhoz elérhető, csak magyar nyelven! Általános ismertető: A GLS Online a http://online.gls-hungary.com weboldalon elérhető

Részletesebben

Általános felhasználási feltételek. 1. Üzemeltetői adatok. 2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre. 3. Rendelési információk

Általános felhasználási feltételek. 1. Üzemeltetői adatok. 2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre. 3. Rendelési információk Általános felhasználási feltételek 1. Üzemeltetői adatok 2. Megvásárolható termékek, szolgáltatások köre 3. Rendelési információk 4. A megrendelt termék/házhoz szállítás díjának fizetésének módja 5. Elállás

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. BUDAPESTI NÉMET ISKOLA WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Nyelv Választás... 3 Regisztráció... 4 Bejelentkezés...

Részletesebben

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU NAVODILA ZA OCENJEVANJE. Torek, 13.

Dr`avni izpitni center MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU NAVODILA ZA OCENJEVANJE. Torek, 13. Dr`avni izpitni center *M06123114* NAVODILA ZA OCENJEVANJE SPOMLADANSKI ROK MAD@AR[^INA KOT DRUGI JEZIK NA NARODNO ME[ANEM OBMO^JU V PREKMURJU Torek, 13. junij 2006 SPLO[NA MATURA C RIC 2006 2 M061-231-1-4

Részletesebben

Državni izpitni center MATEMATIKA. Izpitna pola / Feladatlap. Torek, 25. avgust 2009 / 120 minut augusztus 25.

Državni izpitni center MATEMATIKA. Izpitna pola / Feladatlap. Torek, 25. avgust 2009 / 120 minut augusztus 25. Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *P09C10111M* MATEMATIKA Izpitna pola / Feladatlap JESENSKI IZPITNI ROK ŐSZI VIZSGAIDŐSZAK Torek, 5. avgust 009 / 10

Részletesebben

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket!

Megrendelés menete. 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! Megrendelés menete 1. Válassza ki az Ön igényeinek megfelelő terméket! 2. A megvásárolni kívánt terméket helyezze a kosárba! ( Kosárba kifejezésre kattintva.) 3. Amennyiben szeretne további terméket kosárba

Részletesebben

*M M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA

*M M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA Š i f r a k a n d i d a t a : A j e l ö l t k ó d s z á m a : Državni izpitni center *M0714011M* Višja raven Emelt szint MATEMATIKA Izpitna pola 1 1. feladatlap Sobota,. junij 007 / 90 minut 007. június.,

Részletesebben

Újbudai József Attila Gimnázium

Újbudai József Attila Gimnázium Újbudai József Attila Gimnázium www.jagbp.hu Felvételi tájékoztató 2018 Juhász András igazgató Iskolaválasztás Milyen a jó iskola? Az én gyermekemnek jó-e? Képességének megfelelő legyen! Jól érezze magát

Részletesebben

Webáruház felhasználói útmutató

Webáruház felhasználói útmutató Webáruház felhasználói útmutató 1. Bejelentkezés Bejelentkezni a rendszerbe egyféleképpen, regisztrált vevőként lehetséges. A webáruházból rendelést kizárólag a rendszerben szereplő, felhasználónévvel

Részletesebben

Általános Szerződési Feltételek 1. Szolgáltató adatai. 2. Alapvető rendelkezések

Általános Szerződési Feltételek   1. Szolgáltató adatai. 2. Alapvető rendelkezések Általános Szerződési Feltételek www.gajdosmeheszet.hu Az Általános Szolgáltatási Feltételek ( ÁSZF ) tartalmazzák a Gajdos Méhészet, Gajdos Máté István egyéni vállalkozó (székhely: 4028 Debrecen, Szigligeti

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatási Szolgáltatáscsomag MUNKAVÁLLALÓI REGISZTRÁCIÓ, ELFELEJTETT ADATOK www.otpadlak.hu 2016.03.04. MUNKAVÁLLALÓK... 3 1. Az OTP ADLAK internetes portál... 3 2. Regisztráció...

Részletesebben

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ

TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ TISZTASZOFTVER PROGRAM www.tisztaszoftver.hu ONLINE IGÉNYLÉSI ÚTMUTATÓ Kedves Látogató! Jelen tájékoztatóban összefoglaljuk a Tisztaszoftver Program keretén belül az arra jogosultak számára ingyenesen

Részletesebben

Termékrendelési információk!

Termékrendelési információk! Termékrendelési információk! Első dolgod, hogy kattints a honlapunkon a termékekhez, itt találod a honlapunk webshop oldalát. Az oldalt lefelé görgetve, nézd végig a termékeket, és válaszd ki, hogy melyiket

Részletesebben

A VÁSÁRLÁS MENETE REGISZTRÁCIÓ, FELHASZNÁLÓI FIÓK

A VÁSÁRLÁS MENETE REGISZTRÁCIÓ, FELHASZNÁLÓI FIÓK A VÁSÁRLÁS MENETE REGISZTRÁCIÓ, FELHASZNÁLÓI FIÓK Áruházunkban rendelni, csak regisztrált felhasználó tud, így az első rendelés feladásához regisztrálnia kell magát, melyet a címlapon, a felső sáv jobb

Részletesebben

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon

Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Látnivalók, múzeumok, egyéb szolgáltatók nyitva tartásai Szilvásváradon Szilvásvárad Állami Erdei Vasút: Október 31-ig naponta, az 1 -es jelzésű vonatok indulnak a Szalajka-völgybe: 10:30, 11:30, 13:00,

Részletesebben