Gyakran feltett kérdések a Complete Balance termékkel kapcsolatban

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gyakran feltett kérdések a Complete Balance termékkel kapcsolatban"

Átírás

1

2 Gyakran feltett kérdések a Complete Balance termékkel kapcsolatban 1. KÉRDÉS: Miben különbözik a Complete Balance a többi terméktől? VÁLASZ: Filozófiánk egyszerű: a legjobb minőségű összetevőkkel érhetők el a legjobb eredmények. Cégünk táplálékkiegészítője a következő fantasztikus tulajdonságokkal rendelkezik: Teljes mértékben növényi alapú fehérjét tartalmaz (rizsfehérje izolátum); Szójamentes; Gluténmentes; Laktózmentes; Telített zsírokban szegény; Hozzáadott cukrot nem tartalmaz (a termék a stevia természetes édesítőt tartalmazza); Rostanyagokban gazdag; Fehérjékben gazdag; 26 vitamint és ásványi anyagot tartalmaz; Vegánok és vegetáriánusok egyaránt fogyaszthatják.

3 A Complete Balance terméket abból a célból alkottuk meg, hogy az Ön által elfogyasztott kalóriamennyiség ne haladja meg a napi ajánlott mennyiséget. Ennek során azzal a feltételezéssel éltünk, hogy az Ön által elfogyasztott Nikken Complete Balance málna Nikken Complete Balance vanília Body By Vi - Vi Shape Herbalife - Formula 1 Amway - Positrim Cambridge Slim Fast Kalória 225 kcal 222 kcal 233 kcal 170 kcal 172 kcal 146 kcal 230 kcal Vitaminok és ásványi anyagok (így fluorid is) 22 Hozzáadott Nem Nem Nem Tartalmaz Tartalmaz Nem Tartalmaz cukor tartalmaz. tartalmaz. tartalmaz. tartalmaz. (stevia (stevia (szukralóz (aszpartám természetes természetes mesterséges mesterséges édesítőt édesítőt édesítőt édesítőt tartalmaz) tartalmaz) tartalmaz) tartalmaz) Szója Nem Nem Tartalmaz. Tartalmaz. Tartalmaz. Tartalmaz. Tartalmaz. tartalmaz. tartalmaz. Fehérje 15,3 g 15,2 g 21 g 17 g 7 g 14,1 g 14 g Zsír 3,5 g 3,5 g 7,5 g 1 g 4 g 2,9 g 2,5 g Telített zsír 0,3 g 0,3 g 4,15 g 0 g 0,67 g 0,7 g 0,4 g Szénhidrát 29,1 g 28,8 g 22 g 25 g 27 g 14,4 g 35 g Cukor 25,3 g 25,4 g 13 g 21 g 24 g 12,8 g 30 g Rost 6,8 g 6,6 g 5 g 3 g 3 g 3,3 g 4 g Nátrium 217 mg 217 m g 200 mg 238 g 160 mg 500 mg 240 mg kalóriamennyiség nagyobb, mint a testmozgás során felhasznált energia mennyisége A fenti táblázatban szereplő adatok átlagos értékeket jelentenek, kivéve a Complete Balance terméket, amely esetén pontos értékek szerepelnek. Ezen adatok az anyag közzétételének időpontjában a valóságnak megfelelnek. *A Complete Balance termék cukortartalmával kapcsolatos megjegyzés:

4 A cukor mesterséges édesítő anyaggá való átalakítása során a cukor vegyi összetétele megváltozik, ami azt jelenti, hogy a szervezet nem képes azt megfelelően feldolgozni. Annak ellenére, hogy a Complete Balance termék cukortartalma magasabb a többi márka cukortartalmánál, a splenda mesterséges édesítőt gyártó McNeil Nutritionals cég szerint mivel a szervezet nem emészti meg a mesterséges édesítőket, ezeknek nincs kalóriaértéke. A palatinóz (Izomaltulóz) viszont cukorfélének minősül, és emiatt van megadva esetében kalóriaérték és cukortartalom a fenti táblázatban. Ez alacsony GI-értékű, lassan felszabaduló energiát biztosító szénhidrát, amely az energiaszintek stabilizációja révén segít a vér vércukorszintjének szabályozásában. 2. KÉRDÉS: Pontosan milyen összetevőkből áll a Complete Balance termék? VÁLASZ: Az összetevők listáját az alábbi táblázat tartalmazza: Összetevő Izomaltulóz Rizsfehérje izolátum Katánggyökér-rost Napraforgóolaj-por Trikalcium-citrát Kálium-foszfát Trikálium-citrát Lenolaj-por Vanília-ízesítés Sűrítőanyag (carboxymetil-cellulóz) Nátrium-klorid Trinátrium-citrát Magnézium-oxid Stevia Aszkorbinsav Menakinon-7 Cink-glükonát Vas-fumarát Dl-alfa-tokoferil-acetát Tulajdonság Lassan felszabaduló energiát tartalmazó, alacsony GI-értékű szénhidrát. Fehérjeforrás Rostforrás Olajsav-forrás Édesítőszer C-vitamin-forrás K2-7-vitaminforrás C-vitamin-forrás

5 Mangán-glükonát Niacinamid Retinil-acetát Réz-glükonát Kalcium-D-pantotenát D-biotin Folsav Kolekalciferol Piridoxin-hidroklorid Riboflavin-5-foszfát nátrium Tiamin-hidroklorid Króm-pikolinát Cianokobalamin Kálium-jodid Nátrium-molibdát Nátrium-szelenit B3-vitamin-forrás A-vitamin-forrás B5-vitamin-forrás D3-vitamin-forrás B6-vitamin-forrás B2-vitamin-forrás B1-vitamin-forrás B12-vitamin-forrás 3. KÉRDÉS: Megtehetem-e, hogy ezentúl minden étkezés helyett csak Total Balance terméket fogyasztok, hogy így adjam le gyorsabban a felesleges kilókat? VÁLASZ: Nem, azt javasoljuk, hogy ne hagyja abba a mindennapi étkezést azért, hogy helyette kizárólag a Complete Balance terméket fogyassza. Mindenképpen szükséges a mindennapi étrendben friss ételt is fogyasztani, így biztosítható, hogy a táplálékbevitel kiegyensúlyozott legyen. 4. KÉRDÉS: Ha abbahagyom a Complete Balance szedését, ismét fel fogom szedni a korábban leadott kilókat? VÁLASZ: Ha elégedett a súlyleadási programban kitűzött céljaival, ebben az esetben azt javasoljuk, hogy folytassa még pár hétig a súlyfenntartó programot, hogy így újabb nappali friss ételt iktathasson étrendjébe. A Total Balance terméket folyamatosan fogyaszhatja, hogy segítségére legyen feladatokkal teli életében. 5. KÉRDÉS: Mit tegyek, ha megéhezem a Complete Balance szedése során? VÁLASZ: Az első néhány napon előfordulhat, hogy meg kell szoknia az új étrendet. Ilyenkor tekintse át a teljes étrendet és a nassolnivalókra vonatkozó javaslatokat, hogy a megfelelő döntést hozhassa meg. 6. KÉRDÉS: Cukorbetegek fogyaszthatják-e a Complete Balance terméket?

6 VÁLASZ: Igen, fogyaszthatják. Fontos azonban, hogy mielőtt a cukorbetegek elkezdik szedni a terméket, beszéljék meg orvosukkal, hogy az előírt gyógyszerezés mellett vannak-e ellenjavallatok a termék fogyasztásával kapcsolatban. A Complete Balance termék nem tartalmaz hozzáadott finomított cukrot. A főétkezés-pótló shake-italok fogyasztása pár órán át változó vércukorszintet eredményezhet abban az időtartamban, amíg a szervezet átállítódik az új étrendre. Ilyen esetekben nyugodtan fogyasszon az ajánlott nassolnivalók listájában felsoroltakból. 7. KÉRDÉS: Egyeztetnem kell-e orvosommal azelőtt, hogy elkezdeném valamelyik Complete Balance programot? VÁLASZ: Tanácsos kikérni az orvosa véleményét azelőtt, hogy az étrendjében vagy a testedzése terén bármilyen jelentősebb változást eszközölne. Amennyiben Ön bármilyen szervi vagy szellemi betegségben szenved, kifejezetten ajánljuk, hogy kérje ki orvosa szakvéleményét még azt megelőzően, hogy megkezdené a programban való részvételét. 8. KÉRDÉS: Miért kell a Complete Balance shake-italok és ételek fogyasztása között szünetet tartanom? VÁLASZ: A vércukorszint szinten tartása érdekében.* 9. KÉRDÉS: Hogyan állíthatom össze a Complete Balance shake-italokat? VÁLASZ: Az alap shake-ital legegyszerűbben és legtisztábban shaker használata nélkül - a következőképpen készíthető el: Készítsen keveréket, 250 ml víz, kókusztej, mandulatej, zabtej vagy rizstej felhasználásával. Ne felejtse: ha a Complete Balance terméket vízen kívül bármivel keveri, az kalóriatöbblet bevitelével jár. Öntsön ml vizet vagy tejet egy pohárba. Adja hozzá egy shake-tasak tartalmát.

7 Kanállal kavarja erősen pár másodpercig, amíg masszív tésztaállagú nem lesz. Adja hozzá apránként a maradék vizet vagy tejet, közben kavargassa, amíg az összes vizet vagy tejet hozz nem adta. A shake-ital így hígabb állagú lesz és máris iható. Ha pár percig állni hagyja, az ital kissé besűrűsödik. 10. KÉRDÉS: Adhatok bármi egyebet a Complete Balance shake-italhoz? VÁLASZ: Igen, ha a súlytartási vagy súlygyarapodási programot folytatja. Ha viszont a súlyleadási programban vesz részt, a legjobb eredmények elérése érdekében azt javasoljuk, hogy a shake-italt PiMag vízzel, kókusztejjel, rizstejjel vagy zabtejjel keverje össze. Ha szükséges, jeget is adhat hozzá. 11. KÉRDÉS: Készíthetek-e magamnak Complete Balance italt akkor is, ha még nem jött el az ideje? VÁLASZ: Igen, de azt javasoljuk, hogy az egy adagos tasakokat öt perccel azelőtt kavarja ki, hogy elfogyasztaná. Ha mégis kikavar egy shake-italt például egy hosszú útra, javasoljuk, hogy termoszban tárolja, hogy hideg maradjon. 12. KÉRDÉS: Használhatok-e egyéb kiegészítőket a Complete Balance shakeitalhoz? VÁLASZ: Igen. Cégünk minden kiegészítője igen jól harmonizál egymással. 13. KÉRDÉS: Összekavarhatom-e a vanília és málna ízű termékeket? VÁLASZ: Igen. Ha a szárított málnát nagyon intenzív ízűnek érzi, fél adag vaníliát összekeverhet fél adag málnával.

8 14. KÉRDÉS: Mi történik, ha kihagyok egy napot vagy előfordul, hogy pár napig nem tudom teljes körűen betartani a Complete Balance programot? VÁLASZ: Ha a programban egy napot hagy ki, ezután térjen vissza a programhoz, és folytassa ott, ahol abbahagyta. Ha úgy tervezi, hogy 3-4 napot is kihagy, ebben az esetben próbálja meg betartani a Nikken cég Tökéletes tízes (the perfect ten) táplálkozási elveit (lásd a weboldalt), hogy továbbra is élvezze az egészséges étrend előnyeit. 15. KÉRDÉS: Sok vizet kell-e innom a Complete Balance program folytatása során? VÁLASZ: A folyamatos vízbevitel segít az emelt energiaszint fenntartásában. Próbáljon az étkezések között PiMag vizet inni, hogy így teltségérzete legyen, mivel a víz természetes étvágycsökkentő. Naponta kettő liter víznél ne igyon többet, kivéve, ha sportol. 16. KÉRDÉS: Milyen egyéb italokat ihatok? Például ihatok-e teákat, kávét, alkoholt vagy üdítőitalokat? VÁLASZ: A lehető legjobb eredmények elérése érdekében javasoljuk, hogy az alkoholt, továbbá kávé-, magas cukortartalmú vagy mesterséges édesítőt tartalmazó italokat zárja ki étrendjéből. Igyon PiMag vizet, gyógyteát, természetes gyümölcsleveket és kókusztejet. 17. KÉRDÉS: A Complete Balance bárki számára megfelelő termék? VÁLASZ: A Complete Balance terméket a 12 évesek és annál idősebbek számára fejlesztettük ki. Előfordulhat, hogy bizonyos egészségügyi állapotban levő személyek nem fogyaszthatják a Complete Balance terméket, de előfordulhat, hogy még ők is követhetik a tökéletes tízes táplálkozási elveket és élhetnek a Nikken cég egyéb táplálékkiegészítői által nyújtott lehetőségekkel. 18. KÉRDÉS: Miért adok le egyre kevesebbet? VÁLASZ: Mindenki eltérő ütemben tudja a felesleges kilóit leadni. Amennyiben egyre kevesebbet ad le, mérje fel ismét, hogy mit eszik, mennyi testedzést folytat, mit nassol, milyen hormonális folyamatok zajlanak, milyen betegségeken ment át, milyen stressznek van kitéve és mennyit alszik. Fogalmazza át SMART céljait, hogy új ösztönzést nyerjen, és keressen egy partnert, aki segíthet a mindennapi

9 megvalósításban. Olvasson át néhány sikersztorit a weboldalunk beszámolókat tartalmazó oldalán. 19. KÉRDÉS: A Complete Balance termék összhangban van-e az Európai Unió irányelveivel? VÁLASZ: Igen, a Complete Balance összhangban van a táplálékkiegészítőkre vonatkozó minden európai uniós jogszabállyal. 20. KÉRDÉS: A Complete Balance megfelel-e vallásom előírásainak? VÁLASZ: A Complete Balance vegan étrendet jelent, amely nem tartalmaz koffeint, gabonát, tejtermékeket, glutént és szóját. A Complete Balance viszont nem kóser termék. 21. KÉRDÉS: Áttérhetek-e az egyik Complete Balance programról egy másik Complete Balance programra? VÁLASZ: Igen. A súlytartási programmal kiegészíthető a súlyleadási és a súlygyarapodási program. 22. KÉRDÉS: Mit jelent a felhasználhatósági idő megjelölés? Felhasználhatom a shake-italokat a felhasználhatósági idő lejárta után? VÁLASZ: A felhasználhatósági idő a termék dobozán van feltüntetve. A felhasználhatósági idő minden doboz esetén más és más, amely a gyártási tételszám függvényében változik. Azt javasoljuk, hogy a lejárt felhasználhatósági idejű termékeket ne használja fel. 23. KÉRDÉS: Milyen mellékhatásai vannak a terméknek? VÁLASZ: A Complete Balance shake-ital összetevőivel kapcsolatban nem jegyeztek fel súlyos mellékhatásokat, viszont a következő kisebb mellékhatások valamelyike ideiglenesen felléphet: fejfájás; rossz lehelet; hányinger; hasmenés vagy székrekedés;

10 hormonális változások; fázékonyság. Ezen mellékhatások a következő okok miatt léphetnek fel: Fejfájás: Ez amiatt állhat elő, hogy a már nem fogyaszt koffeint, cukrot, mesterséges adalékokat, alkoholt, stb. Ha több vizet iszik, az a fejfájást enyhítheti. Rossz lehelet: A zsírégetés folyamata (ketózis) az aceton egyik fajtájának felszabadulásával jár (amely a szájban fémes ízt kelt). A tünetek enyhülni fognak, ahogy a szervezete hozzászokik az étrendjének változásához és a shake-ital fogyasztásához. Friss gyógynövények, mint például a menta, a rozmaring vagy a levendula rágásával ezen tünet megszüntethető. Hányinger és hasmenés: Ezt a táplálékkiegyészítőben található, az emésztőrendszer számára nem megszokott vitaminok és ásványi anyagok magas koncentrációja okozhatja. A shake-ital mennyiségét pár napon át csökkentse a felére, majd az adagot fokozatosan állítsa vissza. Székrekedés: A mellékhelyiség-használati szokások megváltozhatnak, ha az elfogyasztott élelmiszer mennyisége és összetétele megváltozik. Fordítson gondot arra, hogy elegendő vizet igyon, és a dolgok pár nap alatt rendeződni fognak. Hormonális változások: A nők hormonháztartásának egyensúlya megváltozhat, ha súlyt adnak le. Változások léphetnek fel a menstruáció során felszabaduló vér és leváló szövet mennyisége, a menstruáció tartama és gyakorisága terén. Kísérje figyelemmel a menstruációs ciklusát és ha a probléma kilenc napnál hosszabb ideig áll fenn, kérjük, hogy konzultáljon orvosával. Fázékonyság: Ez természetes jelenség alacsony kalóriás étrend esetén. Ha a napi rutin során több testedzést végez, ez fokozza a véráramlást. 24. KÉRDÉS: Fogyaszthatom-e a Complete Balance terméket terhesség idején? VÁLASZ: Nem javasoljuk, hogy terhesség idején Complete Balance terméket szedjen súlyleadási céllal. Ha ezt az orvosa engedélyezi, a shake-italt a hagyományos étrendje kiegészítésére fogyaszthatja.

11 25. KÉRDÉS: Fogyaszthatom-e a Complete Balance terméket szoptatás idején? VÁLASZ: Nem javasoljuk, hogy a szoptatás idején Complete Balance terméket fogyasszon. 26. KÉRDÉS: Lisztérzékeny vagyok, fogyaszthatom-e a Complete Balance terméket? VÁLASZ: Igen, szedheti, a termék gluténmentes. 27. KÉRDÉS: Laktóz-intoleranciám van, szedhetem-e a Complete Balance terméket? VÁLASZ: Igen, szedheti, a termék laktózmentes. 28. KÉRDÉS: Tartalmaz-e a Complete Balance bármilyen állati eredetű összetevőt? VÁLASZ: Nem, a termék vegán termék. 29. KÉRDÉS: A gyermekem folytathatja-e a Complete Balance -programot? VÁLASZ: A tizenkét éves kort elért gyermekek fogyaszthatják a Complete shakeitalt. A tökéletes tízes" táplálkozási elveket bárki követheti és az étrendi recepteket bárki elkészítheti és az ételeket fogyaszthatja. 30. KÉRDÉS: Felléphet-e a Complete Balance shake-ital és bármely gyógyszer között bármilyen interakció? VÁLASZ: Jelenleg nincs arról tudomásunk, hogy bármely gyógyszer és a Complete Balance között bármilyen káros interakció lépne fel. Amennyiben bármilyen gyógyszert szed, a Complete Balance szedésének megkezdése előtt konzultáljon orvosával. 31. KÉRDÉS: Vannak-e olyan fizikai és egészségügyi állapotok, amelyek esetén a Complete Balance shake-italok nem fogyaszthatók és amely esetén a Complete Balance program nem folytatható? VÁLASZ: Amennyiben súlyos egészségügyi problémái vannak, így rákos, szívbetegsége, cukorbetegsége vagy magas vérnyomás-betegsége van, a Complete Balance szedése előtt kérjük, hogy konzultáljon orvosával.

12 32. KÉRDÉS: Van-e Complete Balance terméknek olyan összetevője, amelynek mennyisége meghaladja a napi bevihető mennyiséget? VÁLASZ: Nem, minden összetevő mennyisége megfelel a jogszabályi előírásokban foglaltaknak. 33. KÉRDÉS: A Complete Balance gyártásához használt berendezésen gyártanake mogyorótartalmú terméket? VÁLASZ: Igen. Azt viszont tudni kell, hogy a berendezéseket a Complete Balance gyártása előtt professzionális módon megtisztítják. Igaz viszont, hogy a Complete Balance terméket mogyorót tartalmazó termékeket gyártó üzemben állítják elő. 34. KÉRDÉS: Fogyaszthatom-e a Complete Balance terméket, miközben rákkezelésen veszek részt? VÁLASZ: Amennyiben rákban szenved, a Complete Balance szedésének megkezdése előtt konzultáljon orvosával. Nem javasoljuk, hogy súlyleadás céljából Complete Balance terméket szedjen, miközben bármilyen rákkezelésen vesz részt. 35. KÉRDÉS: Van-a felső határ abban a tekintetben, hogy mennyi Complete Balance terméket fogyaszthatok, ha a súlygyarapodási programban veszek részt? VÁLASZ: Javasoljuk, hogy naponta háromnál több shake-italt ne fogyasszon, továbbá javasoljuk, hogy harminc napnál hosszabb ideig ne fogyasszon napi három shake-italnál többet. 36. KÉRDÉS: Milyen rizsfehérje található a Complete Balance termékben? VÁLASZ: A Complete Balance csíráztatott barnarizs fehérjekivonatot tartalmaz, amely a termék tömegének 31%-át teszi ki.

13 37. KÉRDÉS: Fogyaszthatják-e a terméket a hemokromatózisban szenvedők is, akik genetikai okokból nem képesek a vasat szervezetükben feldolgozni? VÁLASZ: Igen, a terméket a a hemokromatózisban szenvedők is fogyaszthatják, ha az adott személy követi az orvos által előírt terápiát, és amennyiben az étrendje nagyon alacsony mennyiségben tartalmaz vasat. 38. KÉRDÉS: Fogyaszthatják-e a terméket a rákban szenvedők? VÁLASZ: Javasoljuk, hogy keresse fel orvosát, ha rákban szenved. A Complete Balance termék összetevőivel kapcsolatban nincs olyan ismert ellenjavallat, amely a rákkezelésekkel vagy rákgyógyszerekkel kapcsolatban felmerült volna. Ha Ön rákkezelésben részesül, a termék fogyasztása előtt érdeklődjön orvosánál, hogy a termék jelenthet-e Önre nézve bármilyen problémát. 39. KÉRDÉS: Fogyaszthatom-e a terméket, ha tojásallergiám van? VÁLASZ: Igen, a Complete Balance termék nem tartalmaz tojást, viszont olyan üzemben készül, ahol használnak fel tojást. 40. KÉRDÉS: Milyen aminosavakat tartalmaz a Complete Balance termék? VÁLASZ: aminosav mennyisége grammban kifejezve minden 100 gramm fehérje esetén Alanin 4.9 Arginin 6.82 Aszparaginsav 9.1 Cisztein 2.4 Glutaminsav Glicin 3.15 Hisztidin 2.24 Izoleucin 5.83 Leucin 9.1 Lizin 5.12 Metionin 2.3 Fenilanilin 4.38

14 Prolin 6.1 Szerin 4.92 Treonin 4.75 Triptofán 1.56 Tirozin 4.1 Valin 6.02 Összesen KÉRDÉS: A Complete Balance termék tartalmaz-e genetikailag módosított anyagokat? VÁLASZ: A Complete Balance termék semmilyen genetikailag módosított anyagot nem tartalmaz. Jogi nyilatkozat: Ezeket az állításokat az egyesült királyságbeli Élelmiszerszabvány-ügyi Hivatal nem értékelte. Ez a termék nem javasolt betegségek diagnosztizálására, kezelésére vagy gyógyítására. Mielőtt bármilyen új étrend szerinti étkezést vagy bármilyen súlyleadási programot elkezdene, konzultáljon háziorvosával és kérdezze meg tőle, hogy az Ön által kiválasztott program az Ön számára megfelelő-e.

Gyakran feltett kérdések a Complete Balance termékkel kapcsolatban

Gyakran feltett kérdések a Complete Balance termékkel kapcsolatban Gyakran feltett kérdések a Complete Balance termékkel kapcsolatban 1. KÉRDÉS: Miben különbözik a Complete Balance a többi terméktől? VÁLASZ: Filozófiánk egyszerű: a legjobb minőségű összetevőkkel érhetők

Részletesebben

Elixír az izületek védelmére

Elixír az izületek védelmére Elixír az izületek védelmére Glükozamin Segíti az ízületi porcok és kötőszövetek épülését Eredmeny mar 1 7 nap utan Porcképző szulfátok Gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatás Collagén peptid Elősegíti

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej

Termékadat. Összetevők. 100 g por 1 adag (200 g) (50 g por ml víz) Tápanyagok. Összetevők. Sovány tej Termékadat Összetevők Összetevők Sovány tej 17,4% kekszliszt (búzaliszt, szacharóz, vaj, édes savópor, térfogatnövelő szer: kálium-karbonát, só, savanyúságot szabályozó anyag: citromsav, vanília) Növényi

Részletesebben

Figuactiv Szeletek. Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés

Figuactiv Szeletek. Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés Figuactiv Szeletek Az LR diéta innovációja: 1 szelet = 1 étkezés Egyre kevesebb az idınk, és sokat utazunk. Utazások során vagy munka közben gyakran nincs lehetıség arra, hogy az ember készítsen magának

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

100% Whey Protein 1000g vanília

100% Whey Protein 1000g vanília 100% Whey Protein 1000g vanília Tejsavófehérje koncentrátum. 1 / 5 Értékelés: Még nincs értékelés Ár: Fogyasztói ár: 4500 Ft Kedvezmény: Tegye fel kérdését a termékr?l Leírás A fehérjék fontossága: Az

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek

1. Figuactiv Levesek és Shake-ek 1. Figuactiv Levesek és Shake-ek Ajánlott napi fogyasztás: A diéta program során a kívánt eredmény elérése érdekében a napi 3 fő étkezésünk közül kettőt Figuactiv Levesre és/vagy Shake-re kell cserélnünk.

Részletesebben

Összetevők. Elkészített tejpép 1 adag (190 g) Tejpép por 100 g. RDA%* 1 adag. Tápanyagok. Energia 1819 kj / 727 kj / 432 kcal 173 kcal

Összetevők. Elkészített tejpép 1 adag (190 g) Tejpép por 100 g. RDA%* 1 adag. Tápanyagok. Energia 1819 kj / 727 kj / 432 kcal 173 kcal Összetevők Rizsliszt (34,6%) Demineralizált savófehérje por (tejből) Sovány tejpor Növényi zsír (repce-, napraforgó-, pálmaolaj, szójalecitint tartalmaz) Kalcium-karbonát Vitaminok (C-vitamin, niacin,

Részletesebben

Egészséges ételek, életmódjához igazodva

Egészséges ételek, életmódjához igazodva 1 w 01/10 5299-Herbalife Formula 1 Shakes & Express Bar Gatefold ID: 5299-F1 Shakes & Exp Bar Gatefold_HU Egészséges ételek, életmódjához igazodva Formula 1 Shake a megfelelő testsúly-kontroll megoldás

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

4. sz. melléklete az OGYI-T-6602/01-02, OGYI-T-6603/01-02 sz. Forgalombahozatali engedély felújításának

4. sz. melléklete az OGYI-T-6602/01-02, OGYI-T-6603/01-02 sz. Forgalombahozatali engedély felújításának 4. sz. melléklete az OGYI-T-6602/01-02, OGYI-T-6603/01-02 sz. Forgalombahozatali engedély felújításának Budapest, 2004.április 29. Szám: 23943/55/2003 Eloadó: dr. Mészáros G. /HTM Melléklet: Tárgy: Betegtájékoztató

Részletesebben

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak

Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Megfelelőségi határértékek az étrend-kiegészítőknél Uniós ajánlás a kompetens hatóságoknak Horányi Tamás Magyarországi Étrend-kiegészítő Gyártók és Forgalmazók Egyesülte Étrend-kiegészítők, gyógyhatású

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 3. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 3. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2016. május 3. (OR. en) 8540/16 ADD 1 DENLEG 34 AGRI 222 SAN 162 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2016. április 29. Címzett: a Tanács Főtitkársága

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, június 6. (OR. en)

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, június 6. (OR. en) Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. június 6. (OR. en) 10021/17 ADD 1 FEDŐLAP Küldi: Az átvétel dátuma: 2017. június 2. Címzett: az Európai Bizottság főtitkára részéről Jordi AYET PUIGARNAU igazgató

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Béres B1-vitamin

Részletesebben

100% Whey Protein 3000g csoki

100% Whey Protein 3000g csoki 100% Whey Protein 3000g csoki Tejsavófehérje koncentrátum. Értékelés: 5.0 Ár: Fogyasztói ár: 9990 Ft Kedvezmény: Tegye fel kérdését a termékr?l Leírás 1 / 5 A fehérjék fontossága: Az izomzat fehérjékb?l

Részletesebben

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő

Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Ferrotone 100% természetes forrásvízből nyert vastartalmú étrendkiegészítő Miért fontos a szervezetnek a vas? A vas számos enzim összetevője, így fontos kémiai reakciókban vesz részt. A hemoglobin és a

Részletesebben

Magyar joganyagok - 35/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet - a csecsemők és kisgyerme 2. oldal c) peszticid-maradék: a gabona alapú élelmiszerben és bébié

Magyar joganyagok - 35/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet - a csecsemők és kisgyerme 2. oldal c) peszticid-maradék: a gabona alapú élelmiszerben és bébié Magyar joganyagok - 35/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet - a csecsemők és kisgyerme 1. oldal 35/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendelet a csecsemők és kisgyermekek számára készült feldolgozott gabona alapú élelmiszerekről

Részletesebben

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára.

KITTEN 1-12 HÓNAP. Teljes értékű, kiegyensúlyozott táplálék kiscicák, vemhes vagy szoptató macskák számára. www.farmina.hu A MATISSE termékcsalád a kiváló minőségű macskatápok teljes választékát kínálja mindenfajta macska számára, melyek: Étvágygerjesztőek, így a legigényesebb és legkényesebb ízlés kielégítésére

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

Úszó sportolók táplálkozása

Úszó sportolók táplálkozása Úszó sportolók táplálkozása 11-16 éves úszók részére Győr, 2017. október 30. Börzsei Cecília / Dietetikus A sporttáplálkozás célja A terhelhetőség optimalizálása Gyors kifáradás elkerülése Gyors regeneráció

Részletesebben

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről

Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Hasznos tudnivalók az étrendkiegészítőkről Egy bölcs mondás szerint az leszel, amit eszel, vagyis elmondhatjuk, hogy létünk, így az egészségünk A szervezetünk nem működik megfelelően, ha nem kapja meg

Részletesebben

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk?

MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? MIT TEgyEk, Hogy jól EgyEk? CUkorBETEgEk étrendje = EgészségEs TáPlálkozás KICSÁK MARIAN, NAGY KRISZTINA Az oktatóanyag A MAgyAr diabetes TársAság vezetôsége MEgBízásáBÓl, A sanofi TáMogATásávAl készült

Részletesebben

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz

Összetevők. Összetevők. Sovány tej. Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Összetevők Összetevők Sovány tej Savótermék (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharidok (tejből) Szukróz Pálma olaj Napraforgó olaj Repce olaj Laktóz (tejből) Kalcium-foszfát

Részletesebben

(EGT-vonatkozású szöveg)

(EGT-vonatkozású szöveg) L 230/8 HU 2016.8.25. A BIZOTTSÁG (EU) 2016/1413 RENDELETE (2016. augusztus 24.) a nem a betegségek kockázatának csökkentését, illetve a gyermekek fejlődését és egészségét érintő, élelmiszerekkel kapcsolatos,

Részletesebben

Tápanyagtartalom: K: Hogyan fogyasszam a Nutri5 terméket? V: A Nutri5 terméket 275 300 ml hideg vízzel elkeverve, vagy összerázva kell meginni.

Tápanyagtartalom: K: Hogyan fogyasszam a Nutri5 terméket? V: A Nutri5 terméket 275 300 ml hideg vízzel elkeverve, vagy összerázva kell meginni. Nutri5 - GYIK K: Mit tartalmaz a Nutri5? V: A Nutri5 kiváló minőségű szójafehérje, szójarost és szójacsíra tartalmú instant eper ízű turmixpor. A Nutri5 a szója jótékony hatását tanulmányozó több mint

Részletesebben

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só)

Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor, árpamaláta kivonat, zab rost, só) Összetevők Összetevők Glükóz szirup Szárított édesített vörös áfonya 15% (vörös áfonya, cukor, napraforgó olaj) Zabpehely 14% Puffasztott búza 13% Gabona 11% (búzaliszt, rizsliszt, kukoricaliszt, cukor,

Részletesebben

Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes

Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes Összetevők Gabonafélék (teljes kiőrlésű búzaliszt 18,6%, rizsliszt 4,7%, teljes kiőrlésű zabliszt 2,05%, teljes kiőrlésű köles 2,05%) Demineralizált savófehérje por (tejből) Sovány tejpor Növényi zsír

Részletesebben

De mi is az a CHALLENGE?

De mi is az a CHALLENGE? By VI De mi is az a CHALLENGE? Ez ma a világ egyik első számú súlycsökkentő és fitneszprogramja Már több mint fél milliárd shake fogyott, és 3 millióan alakultak át 13 országban Több mint 100 millió dollár

Részletesebben

13 természetes zsírégető

13 természetes zsírégető 13 természetes zsírégető Tartalomjegyzék A zsírégető ételekről általában... 2 Cayenne bors... 2 C-vitamin (aszkorbinsav)... 3 Citrom... 4 CLA... 4 Fahéj... 5 Fehérje... 5 Fogyasztó teakeverék... 5 Guarana...

Részletesebben

Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése

Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése Növényi étrend-kiegészítők kritikai értékelése Növényi alapú termékek Magyarországon Növényi gyógyszer Hagyományos növényi gyógyszer, gyógytermék Ph.Hg. VIII. Növényi eredetű drogok, FoNo: species növényi

Részletesebben

Diabétesz napló. Oktatási és segédprogram 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára

Diabétesz napló. Oktatási és segédprogram 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára Diabétesz napló Oktatási és segédprogram 2-es típusú diabéteszben szenvedő betegek számára A napló tulajdonosa Név Cím Telefon E-mail cím Az engem kezelő egészségügyi szakemberek adatai Telefonszám Családorvos

Részletesebben

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér?

A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? A tíz legegészségesebb szénhidrátforrás- avagy mivel helyettesíthető a kenyér? Árpa A rizs egyik legegészségesebb alternatívája. Oldható rostokat tartalmaz, fogyasztása után pedig hosszabb ideig érezzük

Részletesebben

4. sz. melléklete az OGYI-T-10363/01-03 sz. Forgalomba hozatali engedély módosításának BETEGTÁJÉKOZTATÓ

4. sz. melléklete az OGYI-T-10363/01-03 sz. Forgalomba hozatali engedély módosításának BETEGTÁJÉKOZTATÓ 4. sz. melléklete az OGYI-T-10363/01-03 sz. Forgalomba hozatali engedély módosításának Budapest, 2006. augusztus 25. Szám: 7814/41/2006 7813/41/2006 26 526/41/2005 Eloadó: dr. Mészáros Gabriella Módosította:

Részletesebben

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az

volt szó. Szénhidrát A szénhidrátok az Táplálkozási ismeretek haladóknak II. Az előző fejezetben a fehérjéket alkotó aminosavakról volt szó. Most folytassuk a szénhidrátokkal. Azt az alapismeretek III. részében már megtanultuk, hogyan kell

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g-ban. Tápanyagok. ebből cukrok. ebből telített zsírsavak. Élelmi rost* *AOAC szerint. Számított tápanyagértékek

Termékadat. Összetevők. 100 g-ban. Tápanyagok. ebből cukrok. ebből telített zsírsavak. Élelmi rost* *AOAC szerint. Számított tápanyagértékek Termékadat Összetevők Összetevők VÍz Zöldborsó* (45,6%, passzírozott) Rizskeményítő Paszternák* Növényi olaj* *Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból Tápanyagok 100 g-ban Energiatartalom 254 kj (60 kcal)

Részletesebben

Kész vagy megváltoztatni az életedet?

Kész vagy megváltoztatni az életedet? Termékismertető Kész vagy megváltoztatni az életedet? Ha súlyodra vagy egészségedre szeretnél vigyázni, a Body by Vi Challenge segíthet az úton! A Body by Vi Challenge segítségével kitűzheted a saját fogyási

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! B BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Jumex 5 mg tabletta

Részletesebben

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE

MELLÉKLETEK. a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2015.9.25. C(2015) 6507 final ANNEXES 1 to 6 MELLÉKLETEK a következőhöz: A BIZOTTSÁG (EU).../... FELHATALMAZÁSON ALAPULÓ RENDELETE a 609/2013/EU európai parlamenti és tanácsi

Részletesebben

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz

Táplálék. Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Étel/ital Táplálék Táplálék Szénhidrát Fehérje Zsír Vitamin Ásványi anyagok Víz Szénhidrát Vagyis: keményítő, élelmi rostok megemésztve: szőlőcukor, rostok Melyik élelmiszerben? Gabona, és feldolgozási

Részletesebben

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet

A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései. Károlyiné Csicsely Katalin Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A táplálkozási szokások és a dohányzás összefüggései Országos Korányi Tbc és Pulmonológiai Intézet A dohányzás emésztőrendszeri ártalmai Étvágytalanság. Ízérzékelés tompul. Emésztési panaszok. Gyakrabban

Részletesebben

5. Egészséges emésztés

5. Egészséges emésztés 5. Egészséges emésztés A súlykontroll az egészséges emésztéssel kezdődik Az emésztőrendszered az egész szervezeted egyik legfontosabb része. Egy új felmérés szerint az embereket nagyon érdeklik az egészséges

Részletesebben

A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA?

A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA? A reggeli jelentősége UGYE TE IS EGÉSZSÉGESEN REGGELIZTÉL MA? Ébredj rá az egészséges reggeli fontosságára! A rendszeres reggelizés lehetővé teszi az étvágy jobb szabályozását, ezáltal támogatja a súlykontrollt

Részletesebben

Először nézzük meg, mit ír egy elismert természetgyógyász a mákolaj élettani hatásairól:

Először nézzük meg, mit ír egy elismert természetgyógyász a mákolaj élettani hatásairól: Megfigyelte már, hogy ha mákot eszik, milyen sok mák megy át az emésztőrendszerén, és így vész "kárba"? Próbálja ki a mákolajat! A hidegen sajtolt mákolaj a mákszemek "lelke". Hamarosan indul az új nyereményjáték!

Részletesebben

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus 1-1-90/496 számú előírás Az élelmiszerek tápértékének jelölése

MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV. Codex Alimentarius Hungaricus 1-1-90/496 számú előírás Az élelmiszerek tápértékének jelölése MAGYAR ÉLELMISZERKÖNYV Codex Alimentarius Hungaricus 1-1-90/496 számú előírás Az élelmiszerek tápértékének jelölése Nutrition labelling for foodstuffs Az előírás az Európai Közösségek Tanácsa 90/496/EGK

Részletesebben

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok.

Kiegyensúlyozott táplálkozás. Energiát adó tápanyagok. Energia. Kiegyensúlyozott étrend. Energiát nem szolgáltató tápanyagok. Nem lehet elég korán kezdeni Kiegyensúlyozott táplálkozás Energia- és tápanyagszükséglet és a fogyasztás közötti egyensúly RENDSZERESSÉG+VÁLTOZATOSSÁG+MÉRTÉKLETESSÉG Életműködésekhez alapanyagcsere Növekedéshez

Részletesebben

A BIZOTTSÁG 96/8/EK IRÁNYELVE

A BIZOTTSÁG 96/8/EK IRÁNYELVE 1996L0008 HU 20.06.2007 001.001 1 Ez a dokumentum kizárólag tájékoztató jellegű, az intézmények semmiféle felelősséget nem vállalnak a tartalmáért B A BIZOTTSÁG 96/8/EK IRÁNYELVE (1996. február 26.) a

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Page 1 of 5 Általános információk Knorr Thai Vörös Curry Paszta 850g Exemption Flags Terméknév Exempt from Artwork Exempt from NEP Reporting Ország Knorr Márka Név Thai Vörös Curry Paszta Terméknév Leíró

Részletesebben

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Kovács Ildikó dietetikus Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát program Diabétesz 2007. Életmód és kezelés Budapest, 2006. június 2. Cukorbetegek étrendje

Részletesebben

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Hírlevél. Hogyan étkezzünk egészségesebben?

1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B Hírlevél. Hogyan étkezzünk egészségesebben? 1. oldal TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037 Hírlevél Hogyan étkezzünk egészségesebben? Kiadó: Gönc Város Önkormányzata Abaúj-Hegyköz Egészségfejlesztési Iroda Telefon: +36 46 588 058 Web: www.goncefi.hu EGÉSZSÉGES

Részletesebben

Összetevők. Sovány tejpor. Laktóz (tejből) Savó termékek (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből))

Összetevők. Sovány tejpor. Laktóz (tejből) Savó termékek (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Összetevők Sovány tejpor Laktóz (tejből) Savó termékek (demineralizált savó, savófehérje koncentrátum (tejből)) Galakto-oligoszacharid szirup (tejből) Pálmaolaj Maltodextrin Napraforgóolaj Repcemagolaj

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Tabletta Magnesii Citrici 500 mg Fono VII. Parma Mielőtt elkezdené gyógyszerét

Részletesebben

Táplálkozási ismeretek. Fehérjék. fehérjéinek és egyéb. amelyeket

Táplálkozási ismeretek. Fehérjék. fehérjéinek és egyéb. amelyeket Táplálkozási ismeretek haladóknak I. Az előző három fejezetben megismerkedtünk az alapokkal (táplálék-piramis, alapanyag-csere, napi energiaszükséglet, tápanyagok energiatartalma, naponta szükséges fehérje,

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA EPOLAR Trio tabletta és rágótabletta Mielott elkezdené szedni

Részletesebben

Termékadat. Összetevők. 100 g-ban. Tápanyagok. ebből cukrok. ebből telített zsírsavak. Élelmi rost* Összetevők. Víz. Paradicsomsűrítmény (14%)

Termékadat. Összetevők. 100 g-ban. Tápanyagok. ebből cukrok. ebből telített zsírsavak. Élelmi rost* Összetevők. Víz. Paradicsomsűrítmény (14%) Termékadat Összetevők Összetevők Víz Paradicsomsűrítmény (14%) Csirkemell (8,5%) Burgonya Almalé sűrítmény Rizskeményítő Burgonyapehely Napraforgóolaj Paszternák Petrezselyemlevél Szegfűbors Tápanyagok

Részletesebben

táplálkozásunkplálkoz

táplálkozásunkplálkoz Előtte Utána - 15 KG Mi befolyásolja olja az egészséget? get? stressz ökológia Genetikus adottságok táplálkozásunkplálkoz 15 Mi az egészs szséges és s táplt pláló étkezés? Hogyan hat a táplálkozás az egészségre?

Részletesebben

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt!

HepAsHAke májdiéta Az első hét eltelt! Hepashake májdiéta Az első hét eltelt! Premium Diet Hepashake Hogy érzi magát? Van észrevehető változás? Mi az, ami még mindig nehéz? Mi az, ami könnyű? Mi a teendő éhség esetén? Növelje a zöldségmennyiséget

Részletesebben

Összetevők. Tápanyagok. Sovány tej. Laktóz. Glükózszirup. Növényi olajok. Szacharóz. Kalcium-karbonát. Nátrium-citrát. Kálium-citrát.

Összetevők. Tápanyagok. Sovány tej. Laktóz. Glükózszirup. Növényi olajok. Szacharóz. Kalcium-karbonát. Nátrium-citrát. Kálium-citrát. Összetevők Sovány tej Laktóz Glükózszirup Növényi olajok Szacharóz Kalcium-karbonát Nátrium-citrát Kálium-citrát L-cisztin Kolin-hidrogén-tartarát C-vitamin Taurin L-triptofán Vas-laktát Magnézium-karbonát

Részletesebben

A BOR CSAK MÉRTÉKKEL ÉRTÉK! BORT MÉRTÉKKEL! wim_fogyasztoi_v2_attordelt_v2.indd :10:10

A BOR CSAK MÉRTÉKKEL ÉRTÉK! BORT MÉRTÉKKEL! wim_fogyasztoi_v2_attordelt_v2.indd :10:10 A BOR CSAK MÉRTÉKKEL ÉRTÉK! BORT MÉRTÉKKEL! wim_fogyasztoi_v2_attordelt_v2.indd 1 2017.08.31. 9:10:10 Hogyan kóstoljunk bort rendezvényeken? wim_fogyasztoi_v2_attordelt_v2.indd 2 2017.08.31. 9:10:13 Tervezzünk!

Részletesebben

LeanShake. Főbb előnyök: ZINZINO

LeanShake. Főbb előnyök: ZINZINO ZINZINO LeanShake A Zinzino LeanShake egy fogyást 1 elősegítő, finom és tápláló, étkezést helyettesítő készítmény. Zsírégetés és izomépítés 3 céljából is használhatja, és egyidejűleg a bélflórában található

Részletesebben

UFS Productspecification

UFS Productspecification Spec / Rev 66302421IS / 7 Page 1 of 5 Frame Id / Rev G-FOODS-CON-GLOBAL / 21 Last Modified By Sanja Stojkovic Planned Eff 25-Sep-2015 Specification Type CON Általános információk Dry preparation for chocolate

Részletesebben

Életerő, Sport és Fittség

Életerő, Sport és Fittség Életerő, Sport és Fittség Guarana Tabletta Tapasztalja meg a Guarana élénkítő hatását A Guarana egy Dél-Amerikában őshonos cserje, koffein tartalma, élénkítő serkentő hatásai miatt használják Kényelmes

Részletesebben

Összetevők. Glükózszirup. Növényi olajok (pálma-, repce-, kókusz-, napraforgó-, egysejtű olaj) Kazein (tejből) Trinátrium-citrát.

Összetevők. Glükózszirup. Növényi olajok (pálma-, repce-, kókusz-, napraforgó-, egysejtű olaj) Kazein (tejből) Trinátrium-citrát. Összetevők Glükózszirup Növényi olajok (pálma-, repce-, kókusz-, napraforgó-, egysejtű olaj) Kazein (tejből) Trinátrium-citrát Trikálium-citrát Trikalcium-foszfát Magnézium-klorid Dikálium-hidrogénfoszfát

Részletesebben

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor

IceCenter Budapest. Dr Géczi Gábor IceCenter Budapest Dr Géczi Gábor A jégkorongozó céljai Minél jobb játékos legyen Válogatottság NHL? Edzésen való teljesítés Mérkőzésen való teljesítés Mindez nem olyan hatékony, ha nem fordít kellő figyelmet

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register!

Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! Generated by Unregistered Batch DOC TO PDF Converter 2011.3.827.1514, please register! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Neotigason 10 mg kemény kapszula Neotigason 25 mg kemény kapszula

Részletesebben

Ásványi anyagok (trikalcium-citrát, trikalcium-foszfát, magnézium-citrát, vas-szulfát, cink-szulfát, rézszulfát,

Ásványi anyagok (trikalcium-citrát, trikalcium-foszfát, magnézium-citrát, vas-szulfát, cink-szulfát, rézszulfát, Összetevők Sovány tej 84% Maltodextrin Tejszín Növényi olajok (pálma, repce, napraforgó) Tejcukor Szárított glükózszirup Ásványi anyagok (trikalcium-citrát, trikalcium-foszfát, magnézium-citrát, vas-szulfát,

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 5. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A BETEG SZÁMÁRA BODY BALANCE ÍZÜLETI VITAMIN MSM (Metil-Szulfonil-Metán), glükozamin szulfát, kondroitin szulfát, magnézium, kurkuma, gyömbér, boswelia, quercetin, bromelain,

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára. Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Elevit filmtabletta 12 féle vitamint, 4 féle ásványi anyagot, 3 féle nyomelemet tartalmaz Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen

Részletesebben

Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről

Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről Erre majd együtt mászunk fel! Tájékoztató szív- és érrendszeri betegségekről és azok megelőzéséről Bayer Hungária Kft. 1123 Budapest, Alkotás u. 50. www.szeretemazeletem.hu Az érelmeszesedéstől az infarktusig

Részletesebben

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a 25 ötlet, amelyekkel ünnepek alatt (és után is!) kordában tarthatja családját (Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői

Részletesebben

Az iskolai büfék illetve az ott elhelyezett automaták egészséges táplálkozásba illeszkedő élelmiszerkészítmények kritériumrendszere 2005.

Az iskolai büfék illetve az ott elhelyezett automaták egészséges táplálkozásba illeszkedő élelmiszerkészítmények kritériumrendszere 2005. Az iskolai büfék illetve az ott elhelyezett automaták egészséges táplálkozásba illeszkedő élelmiszerkészítmények kritériumrendszere 2005. 2 A táplálkozástudomány miközben folyamatosan kutatja az egészséget

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Hova filmtabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Hova

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, november 18. (18.11) (OR. en) 16766/11 DENLEG 147 AGRI 795

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, november 18. (18.11) (OR. en) 16766/11 DENLEG 147 AGRI 795 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2011. november 18. (18.11) (OR. en) 16766/11 DENLEG 147 AGRI 795 FEDŐLAP Küldi: az Európai Bizottság Az átvétel dátuma: 2011. november 14. Címzett: a Tanács Főtitkársága

Részletesebben

Figuactiv Levesek és Shakek

Figuactiv Levesek és Shakek Figuactiv Levesek és Shakek Termékeink előnyei: A levesek és az italporok a teljes étkezés kiegészítői. Tartós teltségérzetet biztosít. Már két dobozzal kiegyenlítheted egész havi energiaháztartásodat.

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! z alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Betegtájékoztató BETEGTÁJÉKOZTTÓ: INFORMÁCIÓK FELHSZNÁLÓ SZÁMÁR Citrokalcium

Részletesebben

A vegetarianizmus a jövő útja?

A vegetarianizmus a jövő útja? Szupermarketekben egyre több vegán terméket, például tofut tempeht vagy szójajoghutot vásárolhatunk. A vegán és a vegetáriánus élelmiszer fogyasztás, vagyis az új táplálkozási piramis népszerűsítéséhez

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

RÉSZLETEZŐ OKIRAT (2) a NAH /2016 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

RÉSZLETEZŐ OKIRAT (2) a NAH /2016 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz RÉSZLETEZŐ OKIRAT (2) a NAH-1-1400/2016 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz 1) Az akkreditált szervezet neve és címe: MEZŐLABOR Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Laboratórium (8500 Pápa, Jókai utca

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA Tramalgic 50 mg kemény kapszula tramadol-hidroklorid Mielőtt elkezdené szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. -

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAH /2016 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz

RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAH /2016 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz RÉSZLETEZŐ OKIRAT a NAH-1-1400/2016 nyilvántartási számú akkreditált státuszhoz A MEZŐLABOR Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Laboratórium (8500 Pápa, Jókai utca 32.) akkreditált területe: I. Az akkreditált

Részletesebben

A táplálékok esszenciális összetevői és fontosságuk terhesség előtt, alatt és szoptatás idején

A táplálékok esszenciális összetevői és fontosságuk terhesség előtt, alatt és szoptatás idején A táplálékok esszenciális összetevői és fontosságuk terhesség előtt, alatt és szoptatás idején Dr. Lakatos Béla ϯ Dr. Szentmihályi Klára Dr. Balla György Dr. Vinkler Péter Előszó Az ember minden tevékenységében

Részletesebben

DR. IMMUN Egészségportál

DR. IMMUN Egészségportál A cukorbetegség A cukorbetegség - diabetes mellitus A cukorbetegség élethossziglan tartó, jelen tudásunk szerint nem gyógyítható betegség, amelyben a szervezet nem tudja a táplálékból nyert szõlõcukrot

Részletesebben

Háttér információk és praktikus ötletek testépítőknek

Háttér információk és praktikus ötletek testépítőknek Háttér információk és praktikus ötletek testépítőknek Napjainkban olyan sok por alakban kapható fehérje elérhető a különböző boltokban és web áruházakban, hogy azt felsorolni is nehéz lenne. Mi most ezek

Részletesebben

Alapanyagcsere: Herris-Benedict Férfi: 66,5 +(13,8x ttkg)+(5xtmcm) 655+(9,5xTTkg)+(1,9xTmcm)-(4,7x

Alapanyagcsere: Herris-Benedict Férfi: 66,5 +(13,8x ttkg)+(5xtmcm) 655+(9,5xTTkg)+(1,9xTmcm)-(4,7x Alapanyagcsere: Herris-Benedict Férfi: 66,5 +(13,8x ttkg)+(5xtmcm) )+(5xTmcm)-(6,7xÉK év) NŐ: 655+(9,5xTTkg)+(1,9xTmcm)-(4,7x (4,7xÉKév) Súlyzófaktorok: Könnyű fizikai munka: 1,7 Közepesen nehéz z fizikai

Részletesebben

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót!

FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ. HERBÁRIA Cukordiétát kiegészítõ. filteres teakeverék 20 x 1,5 g (Herbária Zrt.)

BETEGTÁJÉKOZTATÓ. HERBÁRIA Cukordiétát kiegészítõ. filteres teakeverék 20 x 1,5 g (Herbária Zrt.) BETEGTÁJÉKOZTATÓ Mielõtt elkezdené a gyógyhatású készítményt alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót. E recept nélkül kapható gyógyhatású szerrel Ön enyhe, múló panaszokat kezelhet

Részletesebben

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta. OLANZAPIN LILLY 15 mg bevont tabletta

BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta. OLANZAPIN LILLY 15 mg bevont tabletta BETEGTÁJÉKOZTATÓ: INFORMÁCIÓK A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA OLANZAPIN LILLY 2,5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 7,5 mg bevont tabletta OLANZAPIN LILLY 10 mg bevont tabletta

Részletesebben

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző

Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző Teniszezők Táplálkozása Összeállította: Faludi Levente szakedző A táplálkozás nem teljesítményfokozó tényező, de a táplálkozásban elkövetett hibák csökkentik a teljesítőképességet! Energia szükséglet Egy

Részletesebben

Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök

Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök Az ősz sztárja: Töltött hokkaido tök Burcsa Annamária A hokkaido tök, amelyet tévesen japán sütőtöknek is neveznek, egy igazi kuriózum. A tökfélék közül leginkább édes ízével tűnik ki Az észak-amerikai

Részletesebben

Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek

Glutént tartalmazó gabona (búza, rozs, árpa, zab, tönköly, kamut-búza vagy ezek hibrid változatai) és azokból készült termékek Allergén nevét olyan szedéssel például betűtípussal, stílussal vagy háttérszínnel kell kiemelni, amely azt egyértelműen elkülöníti a többi összetevőtől. Allergén anyagok: Glutént tartalmazó gabona (búza,

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037. Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Táplálkozási kisokos

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-B-2012-0037. Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. Hírlevél. Táplálkozási kisokos Életmódprogramok megvalósítása Abaúj-Hegyköz lakosainak egészségéért. 1 Hírlevél Táplálkozási kisokos Általános tudnivalók az egészséges táplálkozásról Kiadó: Gönc és Térsége Egészségéért Egészségügyi

Részletesebben

Egy még hatékonyabb búzafűlé kúra érdekében

Egy még hatékonyabb búzafűlé kúra érdekében Egy még hatékonyabb búzafűlé kúra érdekében Olvassa figyelmesen az alábbi tanácsaimat! Emlékszik arra, hogy mit is javasoltam Önnek annak idején, amikor elkezdte a búzafűlé kúrát? Lehet, hogy már el is

Részletesebben

Megszívlelendô tanácsok

Megszívlelendô tanácsok ÉTRENDI TANÁCSOK hipertóniásoknak Megszívlelendô tanácsok hipertóniásoknak Lektorálta: Cseri-Holzmann Brigitta dietetikus ReceptDoki Gyógyszered legyen az ételed, s ételed legyen a gyógyszered Hippokratész

Részletesebben

LÉGY BÜSZKE A HAJADRA! Svájci hajregeneráló program az egészséges hajért

LÉGY BÜSZKE A HAJADRA! Svájci hajregeneráló program az egészséges hajért LÉGY BÜSZKE A HAJADRA! Svájci hajregeneráló program az egészséges hajért LÉGY BÜSZKE A HAJADRA! LÉGY BÜSZKE MAGADRA! Revalid SWISS HAIR REPAIR SYSTEM A Revalid készítményeket kifejezetten komplex hajápolásra

Részletesebben

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára BRONCHOSTOP köhögés elleni belsőleges oldat kakukkfű levél és virág, orvosi ziliz gyökér folyékony kivonata Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert,

Részletesebben

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mely az Ön számára fontos információkat tartalmaz. FIGYELEM!!! Az alábbi dokumentum csak tájékoztató jellegű, minden esetben olvassa el a termék dobozában található tájékoztatót! Mielőtt elkezdené gyógyszerét alkalmazni, olvassa el figyelmesen az alábbi

Részletesebben