Évkönyv Nádej Reménység, n. sz.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Évkönyv Nádej Reménység, n. sz."

Átírás

1 Évkönyv 2015 Nádej Reménység, n. sz.

2 2 Szervezeti munkaköri beosztás Szervezeti munkaköri beosztás >>> Felügyelő tanács Szőcs Gizella, Mgr. Tóth Zsolt Szőcs Dávid, dr. jur. Igazgató Szőcs Kálmán, Mgr. Ellenőr Pallag György, Ing. Belső alkalmazottak Külső munkatársak Szőcs Kálmán, Mgr., igazgató, mentálhigiénikus Szőcs Gizella, Mgr., szociális munkás Nagy Viola, Mgr., pedagógus Szőcs Dávid, dr. jur., ügyvéd, szociális tanácsadó Tóth Péter, adminisztratívtechnikai dolgozó Őszi Imre, karbantartó Balázs Lívia, MUDr., pszichiáter Bulajcsík Ferenc, MUDr., háziorvos Farkas Abigél, pszichológus Farkas József,Ing., építfelügyelő Danis Szilvia, könyvelő Küldet >>> "Humanitárius szociális gondoskodás alkohol más drogfüggőségek megelőzében támogatást segítséget nyújtani szenvedély betegeknek: szociális egzségügyi rehabilitálódásuk terén, egzséges életmódra való nevelük, bevezetük hozzászoktatásuk a munka világához."

3 Előszó 3 Hűen a keven >>> A évben is eredeti célunkat igyekeztünk követni, azaz (célt tévesztett) embereknek segíteni abban, hogy megtalálják önmagukat, az élet tartós értékeit: az élet személyes értelmét. Továbbra is hűek akartunk maradni küldetünkhöz. A bennünket megkereső embereket arra akartuk ösztönözni, hogy legyenek hűek elsősorban ön magukhoz, tehát legyenek őszinték. Ez a fajta őszinteség alázatot kíván tőlünk: ismerjük be gyengeségeinket is, elrontott dolgainkat, vállaljuk vágyainkat, várakozásainkat. Nehéz ez, lehetetlen? Kicsiben kell elkezdeni. Minden élet kicsivel kezdődik így az új, a megváltozott is. Aztán pedig támogatni kell: alkalmazni az őszinteséget a nyitottságot. A körülmények ( a környezetünkben élő emberek) szintén formálni akarnak bennünket. Gyakran könnyű zsákmányt kínálnak nekünk: nagy pénzt kis fáradságért, gyors, felhőtlen boldogságot. Hagyjuk tehát, hogy sodorjon bennünket az ár (reklámok), vagy kitartunk azok mellett az értékek mellett, amelyek belső békét kiegyensúlyozottságot adnak szá munkra újra meg újra megnyitják szívünket mások felé? Ezért elemezzük olyan gyakran a könnyű megoldások témáját csoportüleinken. Hiába akarunk kitérni a valóság elől, időt fáradságot kell befektetnünk, ha hosszútávon szeretnénk boldogulni. Úgy gondolom, hogy a évben is jellemző volt ránk a hangyaszorgalom. Szükségünk volt rá ugyanúgy például a kerti gyomlálásnál, vagy a rend szeres takarításnál, ahogy a kliensekkel való foglalkozásban is: a türelmes meghallgatásban, a problémás dol gok ismételt megbeszélénél. Csak hogy minden a maga helyére kerüljön. Apró téglákból épül fel a ház, amely helyet ad aztán egy egz családnak. Megbecsüljük a kis dolgokat, de igyekszünk, hogy ne vesszünk el a rzletekben. Nem akarjuk szem elől téveszteni, hogy hová is akartunk eljutni, mikor az első (kis) lépt megtettük. Azt szeretnénk, ha klienseink a belső szabadságra jut nának el: ha nem kényszernek éreznék az absztinenciát, hanem örömet jelentene az számukra. Fontosaknak tarjuk klienseinknél az apró pozitív változásokat is ( figyelmeztetőnek az apró negatívakat is). Amint a korábbi rossz szokások fokozatosan épültek be az életükbe, úgy csak fokozatos lépekkel lehet azokat lebontani is kialakítani a jókat. Ezek az apró sikerek örömet töltenek itteni mindennapi életükbe (meg a személyzetébe is), táplálják a közelebbi távolabbi jövőbe vetett reményt. Megbecsüljük a kicsit, persze ez nem azt jelenti, hogy igénytelenek vagyunk. Hűség megbízhatóság. Az előb biből következik az utóbbi össze tartoznak. És megteremtik a bizalom alapját. A szenvedélybetegeknek mindenkinél keményebben kell dolgozniuk a jellemükön ahhoz, hogy a környezetük újra bízni tudjon bennük. Legyünk hát mi magunk az elsők, akik jó példát adunk. Kálmán Szőcs, Mgr.

4 4 A szervezet aktivitása Mit nyújt a Nádej Reménység n. sz. >>> Nonprofit szervezetünk szer játékfüggő férfiakkal foglalkozik 1992 óta. Központunk komplex reszocia lizációs programjának a célja szenvedélybetegeknek a társa dalomba, családba, munkapiacra való integrálása reintegrálása. A hosszú távú bentlakásos reszocia lizációs kezel a terápiás közösség módszerével folyik. Akiknek a lakhatása nem oldódik meg a program sikeres abszol válásáig, azok átléphetnek Átmeneti Otthonunkba. nagycsoport a pszichológussal Foglalkozásaink választéka: Nagycsoport: az időszerű problémák megbeszéle, kliensek javaslatai, körletek elosztása. Önismereti csoport: önismereti témák fölvezete, elemze, megbeszéle. Irodalomterápia: irodalmi mű (rzlet) átgondolása, megtárgyalása. Csoportos biblioterápia: bibliai történet átgondolása, megtárgyalása. Hozzátartozói absztinens csoport: önsegélyző csoportfoglalkozások előadás, majd azt követő beszélget, sport közös főz, minden hónap 3. szombatján. Kreatív terápia: a kreatív gondolkodás kzségek fejlődét elősegítő foglalkozások. Pszichoszociális gyakorlatok: a sze mélyiség, kommunikáció a közösségi gondolkodás, cselekv fejlődét elősegítő gyakorlatok helyzetjátékok. Egyéni foglalkozások: egyéni beszélgetek kliensekkel hozzátartozóikkal igény szerint. Munkaterápia: kertművel, udvarrendez parkosítás, háziállatok tartása (bejegyzett farm), főz, konyhai munkák, takarítás, asztalosmunkák. Sport szabadidős foglalkozások: futball, lábtenisz, asztaltenisz, erősít, kirándulások a Dunához.

5 5 Fontos események A Felügyelőtanács üle Húsvéthétfő: pannonhalmi kirándulás Rzt vettünk a Dunaszerdahelyi A klub ünnepi rendezvényén Nyílt nap Szeretethíd: fizikai munkával segítet tünk közterületek karbantartásában Községi rendezvény falunap: a főzőversenyen aktívan is rzt vettünk Mentálhigién napok a Balatonnál Drogprevenciós szakemberek látoga tása Budapestről Kirándulás Bősre, Dunaszerdahelyre Dunatőkre Kirándulás egy projekt keretében a szentendrei Skanzenbe Drogprevenciós beszélget a nemesócsai általános iskolában A Felügyelőtanács üle Előadtunk az "Egy lép... a füg gőségből" elnevezű konferencián Dunaszerdahelyen Adventi est a Komáromi Református Gyülekezet közreműködével Drogprevenciós beszélget a gútai magán szakközépiskolában kiránduláson szépítjük a környezetet munkaterápia kiránduláson

6 6 Támogatások, projektek Ismerd meg hazádat! Egynapos kirándulás a szentendrei Skanzenben >>> fotót a szélmalomnál, szétnéztünk a tanyán, kívülről gyönyörködtünk a forgatás miatt lezárt kisalföldi tájegységben, majd továbbhaladtunk a déldunántúli a nyugatdunántúli tájegységbe. A Sztaravodapatak mentén tett erdei sétával megérkeztünk a bakonyi a Balaton felvidéki tájegységbe, ahol többek A Bethlen Gábor Alap támogatásával A magyar kultúráért oktatásért" felvidéki regionális pályázati felhívás keretében egy nap erejéig ellátogattunk a szentendrei Skanzenbe. A megvalósított projekt átfogó célja az anyaországgal való kapcsolat ápolása, konkrét céljai pedig egy honismereti kirándulás megszerveze a célcsoport szenvedélybeteg klienseink az alkalmazottak számára, valamint a terápiás közösségen belüli kohézió erősíte volt. Az október 23ára megszervezett kirándulás a nemzeti ünnep alkalmából rendkívül gazdag volt programokban. A délelőtt folyamán megtekintettük az alföldi mezővárost, megkóstoltuk a házi péksüteményeket, kzítettünk közös között szem fültanúi lehettünk a vízimalom beindításának. A finom ebéd elfogyasztása után a felsőtiszavidéki tájegység felé vettük az irányt, ahol a Gyermek pásztorjátékok hétvégéje miatt tengernyi kisgyermekes család sokféle érdekes bemutató fogadott bennünket. Az zakmagyarországi falu a felföldi mezőváros mentén visszatértünk a vasútállomáshoz, ahol felszálltunk az 1930as éveket idéző utolsó Skanzen Vonatra, amelynek ablakain keresztül újra végignézhettük a látványosságokat. Ami az utazást illeti, mind a busz minőségét, mind a buszsofőr személyét tekintve teljes mértékben elégedettek lehettünk. Hálásak vagyunk Istennek a kirándulásért, azért, hogy nagyszerű élménnyel gazdagíthattuk terápiás programunkat.

7 7 Támogatások, projektek Terápiás foglalkozásaink fejleszte Új projektorral vetítünk >>> Mivel az évek folyamán elavult projektorunk már nem volt képes betölteni szerepét, szükségünk volt egy újra, amit a Bethlen Gábor Alap A magyar kultúráért oktatásért" felvidéki regionális pályázati programja keretében tudtunk megvásárolni. A projekt átfogó célja terápiás foglalkozásaink színvonalának emele, konkrét célja pedig egy projektor beszerze volt, amely szűkebb értelemben szenvedélybeteg klienseink hozzátartozóik, tágabb értelemben pedig minden rendezvényünkön rzt vevő érdekét szolgálja. Az árajánlatok versenyeztete után egy 1024 x 768 felbontású LCD projektort vásároltunk, amely nélkülözhetetlen a vetítsel előadással egybekötött csoportos foglalkozásainkhoz minden hónap harmadik szombatján, továbbá kiváló hasznát vesszük nyitott napunkon, prevenciós előadásainkon nagyobb rendezvényeinken.

8 8 Támogatások, projektek Egyéni csoportos munka szenvedélybetegek családjával >>> Az előző évek tapasztalatai visszajelzei alapján a évben is fontosnak tartottuk, hogy absztináló klienseink hozzátartozóik aktív bevonásával folytassuk tematikus csoportfoglalkozásainkat szociális tanácsadást nyújtsunk számukra. Egyéni csoportos munka szenvedélybetegek családjával nevű pályázati programunkat a Nyitra Megyei Önkormányzat gyermekek szociális jogi védelmére szociális gondnokságra nyújtott támogatásából tudtuk megvalósítani. A projekt célja a függőségben levők hozzátartozóik segíte volt, hogy fejlődjenek az egzséges önismeret terén, képesek legyen helyreállítani a droghasználat miatt megromlott kapcsolataikat. Az alkotóműhely keretében kilenc aktivitást szerveztünk minden hónap harmadik szombatján. Az egz napos foglalkozások a délelőtti nyitott csapatépítő aktivitásból a délutáni interaktív fejlesztő aktivitásból álltak. A szabadidős, sport fejlesztő foglalkozásokba, melyeket több funkciós sportpályánkon szerveztünk meg, a klienseink mellett hozzátartozóikat is sikerült bevonnunk. A legnagyobb érdeklőd a foci meccsek az asztalitenisz tornák iránt mutatkozott. A családok számára szervezett nyitott csapatépítő foglalkozások a kialakult

9 Támogatások, projektek 9 szakadékok áthidalását a jobb kommunikáció elősegítét szolgálták. A délutáni fejlesztő foglalkozásokat egy interaktív tematikus előadás a hozzá kapcsolódó beszélget formájában valósítottuk meg. Gyakorlati ismereteket igyekeztünk átadni a rztvevőknek, hogy fejlődhessenek az egzséges önismeret területén, helyrehozhassák a droghasználat miatt megromlott kapcsolataikat, megtanulják jobban kezelni függőségüket, ill. társfüggőségüket. A vetít, a közös gulyásfőz, grillez a sütemények elfogyasztása a jó légkör megteremtét az érzelmek kifejezét szolgálták. Az önismeret témakörében tartott interaktív előadásokkal lehetőséget biztosí tottunk az informális élethosszig tartó tanuláshoz. A szociális tanácsadást egyéni beszélgetek formájában valósí tottuk meg, amelyek iránt nagy érdeklőd mutatkozott mind az absztináló kliensek, mind a hozzátartozóik rzéről. A családok, párok egyének rzére nyújtott szociális tanácsadások előre megbeszélt időpontokban zajlottak, nem ritkán szombaton vagy az esti órákban. A beszélgetek egy órásak voltak, míg a terepen végzett terápia háromnégy órát vett igénybe. A Dunaszerdahelyi Aklub tagjai immáron hagyományosan aktív rztvevői voltak csoportos foglal kozásainknak. Havonta átlagosan 22 függő személlyel 32 hozzá tartozóval foglalkoztunk, ami pedig az egz projektot illeti, a fog lalkozásokba összesen 33 család kapcsolódott be. A projekt meg valósításáért a szakmai garans, egy szociális munkás, egy pedagógus, egy jogász egy adminisztratív munkatárs felelt mindenki a saját szakterületén.

10 10 Imre >>> Most, hogy végiggondolom az életem, tudatosítom, hogy nagyon sok csapda volt, amit akkor még nem ismertem fel számomra ezek láthatatlanok voltak. Ittam, mint mindenki más körülöttem. Ez teljesen elfogadott volt azokban a körökben, ahol én forogtam. Az ital ott volt a munkahelyemen, hozzátartozott a szabadidőmhöz, jelen volt a társasági, a családi alkalmainkon is: születnap, névnap, ünnepek, disznótor, szüret ilyenkor megengedett volt még a rzegség is. Nem vettem zre a csapdát. Hosszú idő telt el, mire tudatosítottam, hogy az alkohol számomra gondot jelent. Nem elég csak fizikailag rendbe jönni (bár nálam ez sem volt egyszerű, ma már egzséges vagyok), lelkileg is gyógyulni kell, Kliensek magukról ez egy hosszabb folyamat, ami időt vesz igénybe. Az itt eltöltött évek nem elvesztegetett idő: fölkzül ez az életre mondom ezt én, így majdnem ötvenévesen. Fontos dolgokat tanultam meg itt, értékes tapasztalatokat szereztem. Alapvető emberi értékeket épí tettem be, mivel fontosakká lettek az életem számára: tiszteletet, udvariasságot, szeretetet, jócsele kedeteket. Rendezett életvitelre törekszem: felelősséget vállalni a szavaimért tetteimért így nyert értelmet az életem. Józsi >>> Megpróbálom elbeszélni, hogyan alakult ki nálam a függőség. Egyetemi éveim alatt történt, hogy betértem Pozsonyban az akkor újonnan nyílt játéktermek egyikébe, csak úgy kíváncsiságból, helyben

11 Kliensek magukról elvesztettem 100 koronát. Ez akkor számomra a heti zsebpénzem összegével volt egyenlő. Ezt persze kőbb követte a többi próbálkozás kisebbnagyobb szerencsével, de a végeredmény az volt, hogy egyre nagyobb mínuszba kerültem. A főiskola mellett lehetőség nyílt brigádmunkák végzére, amit teljes mértékben kihasználtam de az összes megkeresett pénzem a játék automatákban kötött ki. Aztán kipróbáltam a nagykaszinót is: itt Black Jack et rulettet játszottunk a diáktársaimmal.... mi, függőségben szenvedő emberek segítség nélkül nem tudjuk leküzdeni a szer (legyen az alkohol, kábítószer vagy az én esetemben a játékautomata) utáni vágyunkat, zre sem vesszük, hogy nemcsak a saját életünket tesszük tönkre, hanem a hozzánk közelállók életét is pokollá varázsoljuk. Ezért ajánlom azoknak, akik azon gondolkoznak, hogy esetleg kipróbálják valamelyik szert: jól gondolják meg, mit tesznek, mert könnyen azok rabjaivá válhatnak. Ebből a rabságból nem könnyű a menekül de nem lehetetlen. Laci >>> A szüleim nem sokat törődtek velem édesanyámat is megnyugtatta a tudat: sportol a gyerek, edzekre jár, biztonságban van. Egyébként is volt elég gondja: édesapám ivott, gyakoriak voltak nálunk a veszekedek. Én az utcán kerestem menedéket. Nem voltam egyedül, kb. egy tucatnyian voltunk, bandába verődtünk, így bizton ságban éreztük magunkat. Ital, tabletták, fű felhőtlen szabadság, 11 semmivel, senkivel nem törődni: kezdetben mindezt csodálatosnak, szórakoztatónak tartottam. Ez egy másik világ volt, amelyben akkor egyre inkább otthon éreztem magam. Kőbb én lettem a banda vezére. Hatalmasnak, erősnek, okosnak érezhettem magam közben kipróbáltam már a heroint is. Lassan megszoktam a munkát is. Megértettem, hogy a munka fontos az ember életében. Ismertem egy vállalkozót, akinek lovai voltak, nála szerettem volna dolgozni. Így amikor Bátorkeszin befejeztem a kezelt, munkába is álltam nála. A munka jó hatással volt rám, az önbizalmam erősödött. Sokat lehettem friss levegőn, ez is a felépülemet segítette, meg a rendszeresség: korán reggel keltem a lovaknak minden nap szükségük volt rám.

12 12 Képek a terápiás közösség életéből munkaterápia értékeket teremtünk értékeket teremtünk őszi betakarítás pünkösdi nyitott nap értékeket teremtünk pünkösdi nyitott nap

13 13 Képek a terápiás közösség életéből a tavaszi kert szépítjük a környezetet értékeket teremtünk őszi betakarítás szépítjük a környezetet kiállításon szépítjük a környezetet értékeket teremtünk

14 14 Gazdálkodás Bevételek ( ) szolgáltatás anyag áru aktiválása adományok termzetes személyek hozzájárulásai: Reszoc. Központ termzetes személyek hozzájárulásai: Átmeneti Otthon az adók 2%ából pályázatok, egyéb támogatások Összesen Kiadások anyagfelhasználás energiafelhasználás javítások karbantartás egyéb szolgáltatások bérköltségek törvényből eredő szociális egzségügyi biztosítás törvényből eredő szociális kiadások ingatlanadó egyéb adók illetékek kamat adományok egyéb kiadások leírás (ingatlan értékében) javító tételek képze elszámolása Összesen Adózás előtti eredmény Adózott eredmény Jelentős adományok pályázatok: Az adó 2%ából Nyitra Megyei Önkormányzat működtetre: Reszoc. Központ Nyitra Megyei Önkormányzat működtetre: Átmeneti Otthon Nyitra Megyei Önkormányzat szociális gondnokság támogatására BGA kivetítő vásárlására BGA kliensekkel való kirándulásra Magyarországra Adományok céladományok a kápolnára A 2015ös pénzügyi zárókimutatás én kzült el, jóváhagyva én az audítori hitelesít dátuma Megjelentettük a pénzügyi zárókimutatások jegyzékében ( A szervezet nem folytat vállalkozói tevékenységet.

15 15 Gazdálkodás A kiadások lebontása az egyes rzlegek szerint: bérköltségek járulékok szolgáltatások háziorvos, pszichiáter tisztító fertőtlenítőszerek elektromos energia gáz vízközmű díjak élelmiszer irodaszerek szolgáltatások távközli díjak helyi adók illetékek bérleti díj javítások karbantartás üzemanyag terápiás kiadások számlavezet kamat leírás (ingatlan értékében) javító tételek képze elszámolása egyéb Összesen Befekteti vagyon: Az állóeszközök összértéke: Forgóeszközök: ebből: kzletek rövid lejáratú követelek pénzeszközök Időbeli elhatárolások: 0 Eszközök összesen: Saját tőke: Kötelezettségek: ebből: hosszú lejáratú kötelezettségek rövid lejáratú kötelezettségek banki hitelek kölcsönök Időbeli elhatárolások: 0 Források összesen: RK ÁO

16 16 Könyvvizsgálói jelent

17 17 Klienseink elemze A kliensek osztályozása függőségük típusa szerint A kliensek osztályozása életkoruk szerint Információink klienseinkről 2015ben A kliensek osztályozása iskolai végzettségük szerint

18 18 Jövőbeli tervek Helyzetfelmér, tervek, stratégiák >>> Bevezetképpen hadd reagáljak röviden az elmúlt évre, a kialakult helyzetre, utána pedig az előttünk álló kihívásokkal kívánok szembesülni. Már évek óta azt kell kimondanom, hogy csökken a pályázati kiírások száma majdnem hogy nullára, a létezők pedig szervezetünk számára nem hozzáférhetők. Olyan helyzet állt elő számunkra ha meg akarjuk tartani szilárdítani helyzetünket, amelyben okvetlenül át kell gondolnunk régiúj stratégiáinkat, semmiképp sem engedhetjük át magunkat a csüggednek, hogy küldetünkben előbbre lép hessünk. Ha mérleget kzítek a évről, azt kell megállapítanom, hogy a források ugyan csökkennek, a ránk váró feladatok száma viszont évről évre növekszik. Mindezzel együtt továbbra is ki kell emelnem, hogy a korábbi évekhez hasonlóan egzen a megala kulástól kezdődően erősségünk saját belső forrásainkból eredt: munkatársainkból, önkénteseinkből többször pedig mostani volt klienseinkből is. A évben a következő terveken kezdtünk el dolgozni, ezeket igyekszünk szem előtt tartani a jövőben is: megszilárdítani az (ön)finanszíro zás rendszerét (megyei önkor mányzat, kliensek, támogatók), a hosszú távú fönntarthatóság érdekében tartalékalapot hozni létre, személyi fejleszt (emberi erőforrás) megfelelő anyagi megbecsülben rzesíteni, intézményi fejleszt (pályázatok, adományok). Ezeket a stratégiai elérni: célokat a következő eszközökkel akarjuk kihasználjuk a meglevő forrá sokat, élünk a pályázati lehetőségekkel adományokkal, igyekszünk megszilárdítani helyün ket a szociális szolgáltatások hálózatában hosszú távú fenn tarthatóság. Egy ember egy szervezet életében is fontos, hogy képes legyen többre jutni: ha ez nem történik meg, akkor hanyatlásnak indul. Szervezetünk gyakran éli meg azt a helyzetet, hogy nem is lenne szükségünk sokra, mégis csodákat tudnánk tenni, értékeket tudnánk létrehozni. Így volt ez 2015ben is: klienseink szervezetünk saját erőből támogatók segítségével egy hűsö lőt épített meg. A sikerélményből származó pozitív energia nemcsak minket magunkat járt át, hanem kisugárzott a környezetünkbe is. Ezen az úton szeretnénk haladni a következő esztendőben is Szőcs Gizella, Mgr.

19 19 Köszönetnyilvánítás, regisztráció Regisztráció A nonprofit szervezet a Nyitrai Kerületi Hivatal általános belső igazgatási osztályán augusztus 28án került bejegyzre OVVS/NO1/97 szám alatt. Elődje, a NádejReménység Szociális Alapítvány pedig április 1én lett bejegyezve a Komáromi Területi Hivatal jogi osztályán. Akkreditáció Intézményünket a Szlovák Köztársaság Munka, Szociális Családügyi Minisztériuma nyilvánította akkreditálttá a 12486/2006I/21AK szám alatt, gyermekek szociális jogi védelmét szociális gondnokságot illető intézkedek reszocializációs központban történő végzére a 305/2005 sz. törvény 63. a alapján. Az akkreditáció szeptember 22től kezdődő hatállyal 5 éves időtartamra szól. A 14320/2011I/25AK számú határozat alapján, mely október 21én emelkedett jogerőre, az akkreditáció további 5 évre került meghosszabbításra. Köszönet Köszönjük a mindezidáig megnyilvánuló bizalmat nyilvánítás a támogatásokat mindazoknak, akik mellettünk álltak, hozzájárultak ahhoz, hogy fejlőd hessünk, előbbre jussunk a kedvezőtlen körül mények ellenére is. Együttműködő partnerek >>> Támogatók >>> Megyei Önkormányzati Hivatal, Nyitra Területi Közigazgatási Hivatal, Nyitra Emberbarát Alapítvány, Budapest Béke Gyermekotthon, Budapest Megálló Csoport Alapítvány, Budapest Alsó Csallóköz Városainak Falvainak Szövetsége Községi Hivatal, Nagykeszi Munka, Szociális Családügyi Hivatal, Komárom Szlovák Földalap, Komárom Régiófejleszti Ügynökség, Somorja Aklub Dunaszerdahely Svájci Hitmisszió szlovák missziós állomás n.sz. Komáromi Református Gyülekezet Diakonia Reformata n.sz. Schola Privata Gutaiensis TM STAV Kft., Dunaszerdahely T+T MICROPOL Kft., Komárom Human International p.t. Jumal Kft., Komárom Mezőgazdasági Szövetkezet, Nagykeszi Aktiv Nagykeszi Futballklub FIMA, Nagykeszi Ajrin Élelmiszer, Nagykeszi Cukrászda, Nagykeszi Ing. Rojko Dušan, Ing. Farkas Gáspár, MUDr. Farkas István, Ing. Farkas József, Kollár Zoltán magánvállalkozó, Mgr. art. Mešťánek Róbert, Pozsár Ferenc, Mgr. Špánik Róbert, Mgr. Tóth František, Viola József, Ing. Zolczer Tamás sokan mások...

20 Nádej Reménység, n. sz. Fő utca 196 SK Nagykeszi tel.: IČO: , DIČ: bankszámlaszám: SK GPS N ' (N N 47 45' 26.66'') E ' (E E 17 53' 00.00'')

MUDr. Bajnok István 1941 2013

MUDr. Bajnok István 1941 2013 Évkönyv 2013 Ed i t or i á l 02 MUDr. Bajnok István 1941 2013 A 2013 as évben a doktor úr befejezte munkáját a Nádej Reménység nonprofit szervezetben. Ha mondogatta is az utóbbi időben, hogy minden napot

Részletesebben

Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi É V K Ö N Y

Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi É V K Ö N Y Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi É V K Ö N Y V 2011 NÁDEJ TARTALOM: 03. Belépés előtt... 04. Alapinformációk 05. Előszó - Egy mindenkiért... Mgr. Szőcs Kálmán 06. - 07. Házon kívül

Részletesebben

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése

Eredmény rögzítésének dátuma: Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése Eredmény rögzítésének dátuma: 2016.04.20. Teljesítmény: 97% Kompetenciák értékelése 1. Pedagógiai módszertani felkészültség 100.00% Változatos munkaformákat alkalmaz. Tanítványait önálló gondolkodásra,

Részletesebben

Közhasznúsági beszámoló 2008

Közhasznúsági beszámoló 2008 Közhasznúsági beszámoló 2008 A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány célja: Magyarországon bejegyzett non-profit szervezetek működésének erősítése, hatékonyságuk növelése, annak érdekében, hogy társadalmi

Részletesebben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-A-2012-0010. Közösségi pszichiátriai prevenciós program megvalósítása a Mátészalkai kistérségben

TÁMOP-6.1.2/LHH/11-A-2012-0010. Közösségi pszichiátriai prevenciós program megvalósítása a Mátészalkai kistérségben TÁMOP-6.1.2/LHH/11-A-2012-0010. Közösségi pszichiátriai prevenciós program megvalósítása a Mátészalkai kistérségben 3. komponens Fiatalok prevenciós és tanácsadó programja Moravcsik-Kornyicki Ágota Szakmai

Részletesebben

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28.

KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány. 1039 Budapest, József Attila u. 28. KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós Alapítvány 1039 Budapest, József Attila u. 28. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. május. 12. Theisz Gábor elnök - 1 - A KIMA Keresztyén Ifjúsági Missziós

Részletesebben

ÉVKÖNYV Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi

ÉVKÖNYV Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi ÉVKÖNYV 20 10 Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi MIELŐSzó Milyen út vezetett el hozzánk...? Mocsok - hazugság - csalás: klenseink már a pokol tornácán jártak!!! Elloptam az anyám gyűrűit

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2006

Közhasznúsági jelentés 2006 Közhasznúsági jelentés 2006 A szervezet megnevezése: Pressley Ridge Magyarország Alapítvány A szervezet címe: 1142 Budapest, Alsóőr u. 9/b. A szervezet adószáma: 18190931-1-42 Számviteli beszámoló 2006.

Részletesebben

Hit és Kultúra Alapítvány 6120 Kiskunmajsa-Kígyós, Hold u. 10. Tel.: 77/481-564 30/540-6069 77/483-617 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008.

Hit és Kultúra Alapítvány 6120 Kiskunmajsa-Kígyós, Hold u. 10. Tel.: 77/481-564 30/540-6069 77/483-617 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. 1 I. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Bevételek: Megnevezés Költségvetési Központi Kapott Egyéb támogatás költségvetési szervtől, elkülönített állami pénzalaptól, helyi önkormányzattól

Részletesebben

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről

SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről SZAFI Egyesület tevékenységéről szóló beszámoló 2009. évről Egyesületünk 2005. október 27 én alakult szülői kezdeményezésre. Célja: Tápiószecsőn és a környező Tápió vidék - Kistérségben értelmi vagy testi

Részletesebben

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program

Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Kirándulás a Felvidéken 2016 Határtalanul program Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Határtalanul programjának keretében a Vecsési Halmi Telepi Általános Iskola harmincegy

Részletesebben

Tanárképzés főiskolai és egyetemi szinten. Egészségtan tanár (1995-2005) kb. 1000-1200 fő Egészségfejlesztés-tanár MA ( 2005-) képzés kb 150 fő

Tanárképzés főiskolai és egyetemi szinten. Egészségtan tanár (1995-2005) kb. 1000-1200 fő Egészségfejlesztés-tanár MA ( 2005-) képzés kb 150 fő Tanárképzés főiskolai és egyetemi szinten. Egészségtan tanár (1995-2005) kb. 1000-1200 fő Egészségfejlesztés-tanár MA ( 2005-) képzés kb 150 fő Szakterületi ismeretek Az egészségfejlesztés célja, fogalma,

Részletesebben

Partnerség a jövő nemzedékéért. FranklinCovey Magyarország Oktatás-nevelési üzletága

Partnerség a jövő nemzedékéért. FranklinCovey Magyarország Oktatás-nevelési üzletága Partnerség a jövő nemzedékéért FranklinCovey Magyarország Oktatás-nevelési üzletága Vajon milyen lesz a világ amikor minden gyermek tudást és esélyt kap ahhoz, hogy családi, anyagi, társadalmi hátterétől

Részletesebben

Közhasznúsági jelentése

Közhasznúsági jelentése Mécses Szolgáló Közösség Egyesülete 2005. évi Közhasznúsági jelentése Részei: I. Számviteli törvény szerinti beszámoló Mérleg Eredmény kimutatás Mérleg alátámasztása Eredmény kimutatás alátámasztása II.

Részletesebben

Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db. Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda évi működéséről, gazdálkodásáról. Bakóné Mászáros Tímea óvodavezető

Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db. Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda évi működéséről, gazdálkodásáról. Bakóné Mászáros Tímea óvodavezető E L Ő T E R J E S Z T É S PÉR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. MÁRCIUS 22 - ÉN TARTANDÓ NYILVÁNOS ÜLÉSÉRE Iktatószám: /2011. Melléklet: 1 db Tárgy: Beszámoló a Napközi otthonos Óvoda 2010.

Részletesebben

Horváthné Csepregi Éva iskolapszichológus

Horváthné Csepregi Éva iskolapszichológus A nevelési tanácsadás feladatain belül a pszichológusokat érintő feladatkörök teljesítését a nevelési tanácsadást ellátó intézmény szervezeti és működési szabályzatában is rögzítetten lehet megosztani.

Részletesebben

Programok a Társadalmi Megújulás Operatív Program Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem c. pályázati felhíváshoz

Programok a Társadalmi Megújulás Operatív Program Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem c. pályázati felhíváshoz Programok a Társadalmi Megújulás Operatív Program Innovatív iskolák fejlesztése 2. ütem c. pályázati felhíváshoz A Humusz Szövetség 20 éve a hulladékcsökkentést, a fenntartható fogyasztást és termelést

Részletesebben

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2010. évi működéséről

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2010. évi működéséről Közhasznúsági Jelentés a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2010. évi működéséről 1, Számviteli beszámoló Az alapítvány 2010. évben gazdálkodásáról a számviteli törvény szerinti egyéb

Részletesebben

ALBA CARITAS HUNGARICA ALAPÍTVÁNY RÉV SZENVEDÉLYBETEG-SEGÍTŐ AMBULANCIA

ALBA CARITAS HUNGARICA ALAPÍTVÁNY RÉV SZENVEDÉLYBETEG-SEGÍTŐ AMBULANCIA RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia Intézményünk szolgáltatásai, terápiás lehetőségek: Intézményünk terápiás lehetőségeket nyújt a különböző függőségekben élők, úgy a szer-, mint a viselkedésfüggők számára.

Részletesebben

A TDM modell A TDM modell kialakítása a Balaton régióban

A TDM modell A TDM modell kialakítása a Balaton régióban A modell A modell kialakítása a Balaton régióban A Balaton turizmusának intézményi-, szervezeti rendszerének megreformálása Szakály Szabolcs Heller Farkas Főiskola MATUR Balatoni vendégéjszaka forgalom

Részletesebben

Magyar Református Szeretetszolgálat

Magyar Református Szeretetszolgálat Magyar Református Szeretetszolgálat 2013 Tisztelt Hölgyem / Uram!! A Magyar Református Szeretetszolgálat vezetősége, dolgozóinak és támogatóinak közössége a 2013. év lezárása után is hálás szívvel tekinthet

Részletesebben

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű

Bősön útba ejtettük a környezetvédelmi szempontból sokáig vitatott vízierőművet, láttunk zsilipelő uszályt is. Bős - Vízierőmű Iskolánk sikeresen szerepelt az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából kiírt Határtalanul program pályázatán, így 50 fő 7. évfolyamos tanulóból és 4 kísérőtanárból álló csoportunk 5 napos emlékezetes

Részletesebben

CSANODA-GYERMEKSZOLGÁLTATÓ Családi Napközi Nonprofit Bt. közhasznúsági jelentése 2011. évről

CSANODA-GYERMEKSZOLGÁLTATÓ Családi Napközi Nonprofit Bt. közhasznúsági jelentése 2011. évről CSANODA-GYERMEKSZOLGÁLTATÓ Családi Napközi Nonprofit Bt. közhasznúsági jelentése 2011. évről Bejegyezve: 2009. október 06. Székhely: 1202 Budapest, Bessenyei u. 10. Cégjegyzék száma: 01-06-782373 Adószáma:

Részletesebben

ב"ה. Éves jelentés 2011

בה. Éves jelentés 2011 Bét Sálom Éves jelentés 2011 A Bét Sálom Zsinagóga Budapest egyik leggyorsabban növekvő zsidó közössége, ahol minden generáció számára biztosított a zsidó vallás, tradíció és kultúra megismerése, valamint

Részletesebben

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7.

PREVENT ART 2. 2011. ÁPRILIS 7. PREVENT ART 2. Programok és Módszervásár a józanságért 2011. ÁPRILIS 7. ANGYALFÖLDI JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PROGRAMISMERTETŐ A XIII. Kerületi Közművelődési Nonprofit Kft. Iránytű Ifjúsági Információs

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület Pécs Aidinger János u. 40. VIII/31 7632 Adószám: 18326639-1-02 Statisztikai szám: 18326639949952902 Bírósági nyilvántartási szám: 2554 Közhasznúsági végzés bírósági

Részletesebben

Szerencsi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri u. 5.

Szerencsi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri u. 5. Szerencsi Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Idegenforgalmi Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 3910 Tokaj, Bodrogkeresztúri u. 5. OM:203055 Kollégium Pedagógiai Programja 2015 0 Bevezetés A

Részletesebben

Kedves Támogatónk! I. ÉVFOLYAM 2016/2. sz.

Kedves Támogatónk! I. ÉVFOLYAM 2016/2. sz. I. ÉVFOLYAM 2016/2. sz. Kedves Támogatónk! Köszöntelek, Patvaros István vagyok, a PÉNZMÁGNES Alapítvány és a Cash Flow Mágnes Kft. (CFM) alapítója. A Hírlevél 2016/2-es számában beszámolunk a Budapesten,

Részletesebben

Hogy segíthetek? 2014

Hogy segíthetek? 2014 Hogy segíthetek? 2014 Kraus Viktor Máté, 2. osztály, Református Egyházi Alapiskola Vaján Január jan. 19-26 Ökumenikus imahét 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Részletesebben

Ügyelet: a célcsoport folyamatos fogadása és szükségletfelmérés. Hátrányok leküzdését célzó tevékenységek

Ügyelet: a célcsoport folyamatos fogadása és szükségletfelmérés. Hátrányok leküzdését célzó tevékenységek A partnerszervezetek nevei és rövidítése: Belvárosi Tanoda Alapítvány - BTA Megálló Csoport Alapítvány Szenvedélybetegekért Belvárosi Tanoda Alapítványi Gimnázium és Szakközépiskola Leo Amici 2002 Addiktológiai

Részletesebben

Hullott körték Paradicsoma a Komplex Ifjúságsegítő Modell módszertana

Hullott körték Paradicsoma a Komplex Ifjúságsegítő Modell módszertana Hullott körték Paradicsoma a Komplex Ifjúságsegítő Modell módszertana Belvárosi Tanoda Alapítvány http://www.youthopportunity.eu/kim/index.htm Fiatalok Tematikus Hálózat (Támogatta: az EQUAL) 2009. május

Részletesebben

Kedves Szülők! Sok szeretettel és jó kivánságokkal küldjük az első számot!

Kedves Szülők! Sok szeretettel és jó kivánságokkal küldjük az első számot! Kedves Szülők! Rőmer Glória és Vigh Noémi iskolapszichológusok vagyunk. 2017 februárjától szeretnénk kéthavonta egy hírlevél formájában némi segítséget nyújtani Önöknek olyan témákban, mint: szülőként

Részletesebben

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2006. évi működéséről

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2006. évi működéséről Közhasznúsági Jelentés a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2006. évi működéséről 1, Számviteli beszámoló Az alapítvány 2006. évben gazdálkodásáról a számviteli törvény szerinti egyéb

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET Egyszerűsített éves beszámolóhoz a üzleti évről Országos Scleroderma Közhasznú Egyesület Pécs Aidinger János u. 40. VIII/31 7632 Adószám: 18326639-1-02 Statisztikai szám: 18326639949952902 Bírósági nyilvántartási szám: 2554 Közhasznúsági végzés bírósági

Részletesebben

1. Pedagógiai módszertani felkészültség

1. Pedagógiai módszertani felkészültség 1. Pedagógus önértékelés Milyen a módszertani felkészültsége? Milyen módszereket alkalmaz a tanítási órákon és egyéb foglalkozásokon? Alapos, átfogó és korszerű szaktudományos és szaktárgyi tudással rendelkezik

Részletesebben

SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM 9/14/2009 9:10:00 AM

SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM 9/14/2009 9:10:00 AM SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA

Részletesebben

BIZTOS KEZDET MOCORGÓ GYEREKHÁZ 2013. évi SZAKMAI ÉS PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓJA

BIZTOS KEZDET MOCORGÓ GYEREKHÁZ 2013. évi SZAKMAI ÉS PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓJA BIZTOS KEZDET MOCORGÓ GYEREKHÁZ 2013. évi SZAKMAI ÉS PÉNZÜGYI BESZÁMOLÓJA NYÍRMADA Készítette : Buza Andrea gyerekház vezető A Mocorgó Gyerekház célcsoportját a hátrányos helyzetű 0 5 éves korú gyermekeket

Részletesebben

Beszámoló a Herend Környéki Önkormányzatok Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat működéséről 2010. szeptember

Beszámoló a Herend Környéki Önkormányzatok Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat működéséről 2010. szeptember Beszámoló a Herend Környéki Önkormányzatok Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat működéséről 2010. szeptember A beszámoló főbb tartalmi pontjai: I. A Herend Környéki Önkormányzatok Családsegítő és Gyermekjóléti

Részletesebben

A TOP SH

A TOP SH BESZÁMOLÓ A TOP-6.9.1-15-SH1-2016-00001 számú, "Társadalmi együttműködést elősegítő komplex programok az Óperint városrészen" című projektben az alábbi programokat valósította meg a HÁROFIT Közhasznú Egyesület:

Részletesebben

2011. évi Közhasznúsági jelentése

2011. évi Közhasznúsági jelentése Galgavidéki Sakkbarátok Sportegyesülete 2194 Tura, Iskola u.66. 2011. évi Közhasznúsági jelentése Tura, 2012. február 15. Tóth Máté József egyesület elnöke Galgavidéki Sakkbarátok Sportegyesülete Közhasznúsági

Részletesebben

A pedagógus önértékelő kérdőíve

A pedagógus önértékelő kérdőíve A pedagógus önértékelő kérdőíve Kérjük, gondolja végig és értékelje, hogy a felsorolt állítások közül melyik milyen mértékben igaz. A legördülő menü segítségével válassza a véleményét tükröző értéket 0

Részletesebben

A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei. elégedettségi kérdőíve

A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei. elégedettségi kérdőíve A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei című 30 órás, a 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet szerint akkreditált pedagógus-továbbképzés (alapítási engedély száma: 575/76/2017)

Részletesebben

Kistipegő Szolgáltató Nonprofit Kft Salgótarján, Corvin út 18. Telefon:

Kistipegő Szolgáltató Nonprofit Kft Salgótarján, Corvin út 18. Telefon: Kistipegő Szolgáltató Nonprofit Kft. 3100 Salgótarján, Corvin út 18. Telefon: 06-32-312-299 Javaslat a Kistipegő Nonprofit Kft. fenntartásában működtetett családi napközire vonatkozó ellátási szerződés

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/6/13/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 25-i ülésére Tárgy: Az önkormányzat fenntartásában

Részletesebben

Szakmai nap. Csákvár,

Szakmai nap. Csákvár, Szakmai nap Csákvár, 2018.03.21. Egy év tapasztalatai a csákvári CSÁO-ban Márton Andrea, szociálpolitikai szakértő Csákvár, 2018.03.21. Előzmény: A Katolikus Szeretetszolgálatot 1950. augusztus 29-én alapította

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2009 RÁKOSKERESZTÚRI REFORMÁTUS TEMPLOMÉPÍTÉSI ALAPÍTVÁNY Székhely: 1172. BUDAPEST, Ferihegyi út 21. Adószám: 18065200-1-42 Közhasznúsági fokozat: közhasznú alapítvány Tartalom 1.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS MURASZEMENYE KÖZSÉGÉRT KÖZALAPÍTVÁNY 8872 MURASZEMENYE, BÉKE U. 2. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010 évről Készítette: Naprakész Könyvelő és Szolgáltató Egyesület Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. Számviteli

Részletesebben

PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA

PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA AZ ÉRSEKVADKERTI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA PROGRAMJA OM azonosító: 032189 Intézményi azonosító: 112008 Készítette: Fábián Attila igazgató 2013 Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK...2 1. BEVEZETŐ...4 2.

Részletesebben

Sylvester mentálhigiénés, személyiségfejlesztő, Közösségi szolgálat Projekt értékelés tanév

Sylvester mentálhigiénés, személyiségfejlesztő, Közösségi szolgálat Projekt értékelés tanév Sylvester mentálhigiénés, személyiségfejlesztő, Közösségi szolgálat Projekt értékelés 2014-15 tanév Aki másokat felüdít, maga is felüdül ( Példabeszédek 11.25) Amit akaratok, hogy az emberek veletek cselekedjenek,

Részletesebben

Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014.

Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014. Lengyeltóti Város Gazdasági programja 2010 2014. Jóváhagyta: Lengyeltóti Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a /2011. (..) számú határozatával. Tartalom 1.) Bevezetés... 2 2.) Alapelvek és pénzügyi

Részletesebben

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről

Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Képviselőtestülete 4/2001. / III.20./ sz. rendelete a helyi közművelődésről Takácsi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a többször módosított 1990. évi LXV. tv. 16.. / 1 / bekezdésében

Részletesebben

Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. 2012-2014 Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. -Iroda - Tanácsadó tér - Térítésmentesen használható számítógépes állomások - Heti 40 órában nyitva tartó szolgáltató iroda Információs

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 41 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

2014. évi Közhasznúsági jelentés

2014. évi Közhasznúsági jelentés 1072 Budapest, Akácfa u. 32. 2014. évi Közhasznúsági jelentés Az Örökség Gyermek Népművészeti Egyesület Közhasznúsági jelentése a 2013-es esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ A Örökség Gyermek Népművészeti

Részletesebben

Balatonvilágosi Szivárvány Óvoda PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015. Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni. /Véghelyi Balázs/

Balatonvilágosi Szivárvány Óvoda PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015. Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni. /Véghelyi Balázs/ Balatonvilágosi Szivárvány Óvoda PEDAGÓGIAI PROGRAM 2015. Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni /Véghelyi Balázs/ 1 Az óvoda hivatalos elnevezése: BALATONVILÁGOSI SZIVÁRVÁNY ÓVODA Az óvoda pontos

Részletesebben

Közhasznúsági beszámoló 2007.

Közhasznúsági beszámoló 2007. Közhasznúsági beszámoló 2007. A Civil Centrum Közhasznú Alapítvány célja: Magyarországon bejegyzett non-profit szervezetek működésének erősítése, hatékonyságuk növelése, annak érdekében, hogy társadalmi

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2008.

Közhasznúsági jelentés 2008. Közhasznúsági jelentés 2008. I. Számviteli beszámoló (mérleg, eredmény levezetés) II. Kimutatás a vagyon felhasználásáról III. Kimutatás a kapott támogatásokról IV. Beszámolás a közhasznú tevékenységről

Részletesebben

Angyal fény Közhasznú Alapítvány 1153 Budapest, Eötvös u. 9. ½ évi Közhasznúsági jelentése

Angyal fény Közhasznú Alapítvány 1153 Budapest, Eötvös u. 9. ½ évi Közhasznúsági jelentése Angyal fény Közhasznú Alapítvány 1153 Budapest, Eötvös u. 9. ½. 2010. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2011. február 10. Bús Gábor elnök Angyal fény Közhasznú Alapítvány Közhasznúsági jelentése a

Részletesebben

HÁLÓZATI HÍRLEVÉL Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat III. szám

HÁLÓZATI HÍRLEVÉL Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat III. szám HÁLÓZATI HÍRLEVÉL Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat 2016. III. szám Kedves Partnereink! Meghitt, Békés Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt Kívánunk! AKTUALITÁSOK

Részletesebben

a. Gyermek- és ifjúságvédelem, szociális tevékenység, családsegítés:

a. Gyermek- és ifjúságvédelem, szociális tevékenység, családsegítés: I. Általános rész Az alapítvány a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. tv. 26. C/10. pontja alapján gyermek- és ifjúságvédelem, gyermek- és ifjúsági érdekképviselet, valamint a tv. 26. C/2. pontja

Részletesebben

Keszthely város idősügyi helyzetének bemutatása. Nagy Bálint alpolgármester Idősügyi Tanács elnöke Keszthely, november 21.

Keszthely város idősügyi helyzetének bemutatása. Nagy Bálint alpolgármester Idősügyi Tanács elnöke Keszthely, november 21. Keszthely város idősügyi helyzetének bemutatása Nagy Bálint alpolgármester Idősügyi Tanács elnöke Keszthely, 2017. november 21. Nemzetközi kitekintés Népességszerkezet és a népesség elöregedése 2015. január

Részletesebben

BARANYA MEGYE SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA

BARANYA MEGYE SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA BARANYA MEGYE SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÁSTERVEZÉSI KONCEPCIÓJA Készítették (2004.) Kovács Antalné, Léderer Kinga, Löffler Tamás A 2006. évi felülvizsgálatban közreműködtek: Dr. Bácsai Márta, Benyes Rita, Löffler

Részletesebben

Önálló Főiskolai Közalapítvány

Önálló Főiskolai Közalapítvány Önálló Főiskolai Közalapítvány 1909698891-1-07 2011. évi Közhasznúsági jelentése 8000 Székesfehérvár, Városház tér 1 Önálló Főiskolai Közalapítvány Oldal 1 Tájékoztató adatok: Alakulás ideje : 1991. november

Részletesebben

Szöveges beszámoló a közhasznú tevékenységről

Szöveges beszámoló a közhasznú tevékenységről Közhasznúsági jelentés 2006. január 1. 2006. december 31. Nyilvántartási szám: 5565 Szöveges beszámoló a közhasznú tevékenységről A Szabad Iskolákért alapítvány a 2006-os évben sokszínű kínálattal és új

Részletesebben

KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A

KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A KIRÁLY-TÓ ÓVODA ÉS BÖLCSÖDE 9330.KAPUVÁR ARANY JÁNOS U. 10/A Tel: 96/242-611 96/241-088 Fax: 96/ 241-088 E-mail: postmaster@kiralytoovoda.t-online.hu Beszámolót készítette: Boros Imréné intézményvezető

Részletesebben

Beszámoló a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok tevékenységéről, hálózatuk aktuális helyzetéről

Beszámoló a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok tevékenységéről, hálózatuk aktuális helyzetéről Beszámoló a Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok tevékenységéről, hálózatuk aktuális helyzetéről A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok és az NDI kapcsolata Az NDI feladata, hogy az országban található összes

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2007

Közhasznúsági jelentés 2007 Segítő Kéz 2003 Szociális Egyesület Közhasznúsági jelentés 2007 Nyíregyháza, 2008-05-26 Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. A Segítő Kéz 2003 Szociális Egyesület számviteli beszámolója 3. Kimutatás a

Részletesebben

Egyesületünk sikeres pályázatot nyert, a KAB-PR-07-B-0155 által kiírt pályázatán. A program részletes ismertetése Egészséges Test - Egészséges Gyermek

Egyesületünk sikeres pályázatot nyert, a KAB-PR-07-B-0155 által kiírt pályázatán. A program részletes ismertetése Egészséges Test - Egészséges Gyermek ünk sikeres pályázatot nyert, a KAB-PR-07-B-0155 által kiírt pályázatán A program részletes ismertetése Egészséges Test - Egészséges Gyermek gyermekeinknek átadjuk kromoszómáinkat és génjeinket, személyes

Részletesebben

A Tiszta Forrás Szövetség polgármester-jelöltje

A Tiszta Forrás Szövetség polgármester-jelöltje A Tiszta Forrás Szövetség polgármester-jelöltje Juhász Béla Róbert Béla közgazdász, politológus és felsőfokú közigazgatási végzettsége van. Feleségével és két kislányával csaknem 10 éve él Sződligeten.

Részletesebben

Csodapók Alapítvány 1104 Budapest Mádi u. 127 2011. évi Közhasznúsági jelentése

Csodapók Alapítvány 1104 Budapest Mádi u. 127 2011. évi Közhasznúsági jelentése Csodapók Alapítvány 1104 Budapest Mádi u. 127 2011. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2012. május 25. Szegedi Pálné elnök 1 Csodapók Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2011 es esztendőről 1. SZÁMVITELI

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés Készítette: január 30.

Közhasznúsági jelentés Készítette: január 30. Közhasznúsági jelentés Készítette: 2012. január 30. dr. Csanaki Vida és Balogh Marianna Gyermekeinkért, a jövőért Alapítvány 9071 Gönyű, Kossuth L. u. 67. 2011. évi Közhasznúsági jelentése Gönyű, 2012.

Részletesebben

Pedagógiai program 2013-2018

Pedagógiai program 2013-2018 Pedagógiai program 2013-2018 Nyírteleki Általános Iskola 4461 Nyírtelek Iskola u. 2. 1 Tartalom 1 AZ ISKOLA NEVELÉSI PROGRAMJA... 4 1.1 Az iskolában folyó nevelő-oktató munka pedagógiai alapelvei, céljai,

Részletesebben

közhasznú nonprofit alapírvány Hallatlan Alapítvány

közhasznú nonprofit alapírvány Hallatlan Alapítvány Ismertető Hallatlan Alapítvány Az elmúlt negyven év nyelvészeti eredményei világszerte nyilvánvalóvá tették a jelnyelvek természetes nyelv voltát. E tudományos tény megkérdőjelezése ma már a nagyfokú szakmai

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2013.

Közhasznúsági jelentés 2013. Adószám: 18128204-1-41 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 12.Pk.60.535/2007 1053 Budapest, Ferenczy István utca 28. 5. 4. 2013. Fordulónap: 2013. december 31. Beszámolási időszak: 2013.

Részletesebben

Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020

Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020 Megyeri Úti Általános Iskola 2019/2020 Intézményünket 1914-ben alapították. Megyer és Káposztásmegyer határán, megújult épületeiben várja a gyermekeket. Felvételi körzetünkbe Megyer családi házas övezete

Részletesebben

Anyahajó Anyaközpont Bemutatkozó

Anyahajó Anyaközpont Bemutatkozó Anyahajó Anyaközpont Bemutatkozó Tartalom Tartalom... 1 Az Egyesületről... 1 Alapszabály szerinti célkitűzéseink... 1 Futó és tervezett programjaink és azok szellemisége...2 Közhasznú tevékenységeink...

Részletesebben

KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2014 év

KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2014 év A szervezet megnevezése: Esély Budapest (fővárosi gyermek és ifjúsági) Alapítvány Címe: 1136. Budapest, Tátra utca 6. Adószám: 19022888-2-41 KSH szám: 19022888-9499-569-01 Bejegyző határozat száma: 0100/.Pk.62592/1990

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. Tatabányai Otthon Segítünk Alapítvány 2800 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2012. Tatabánya, 2013. március 01. Tartalom: 1. A szervezet alapadatai 2. Egyszeres könyvvitelt vezető egyéb szervezetek közhasznú egyszerűsített

Részletesebben

Pedagógiai program. Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény

Pedagógiai program. Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 2015 Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Kollégium, Gyermekotthon és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény Pedagógiai program Hódmezővásárhely, 2015. augusztus 28. Megyesi Istvánné

Részletesebben

MAROSHEGYI ÓVODA 2004.

MAROSHEGYI ÓVODA 2004. MAROSHEGYI ÓVODA 2004. Maroshegyi Óvoda MIP 2004. 2 A Maroshegyi Óvoda Minőségirányítási Programja A MIP dokumentumainak kezelési és módosítási rendje A MIP helye A MIP tárolási formája Példányszám Óvodavezetői

Részletesebben

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA

LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA LEADER HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIA Homokhátság Fejlődéséért Vidékfejlesztési Egyesület 2014-2020 Hagyomány és fejlődés, hogy az unokáink is megláthassák Tartalomjegyzék 1. A Helyi Fejlesztési Stratégia

Részletesebben

Pályázó neve. Pályázat célja. Megítélt (e támogatás Ft) Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs

Pályázó neve. Pályázat célja. Megítélt (e támogatás Ft) Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs 2007. évi Fogyatékosügyi Keretre benyújtott pályázatok eredményei: Pályázó neve Pályázat célja Megítélt (e támogatás Ft) 1. Mozgáskorlátozottak Csongrád Megyei Egyesülete Szeged Városi cs Szegedi csoport

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú J E L E N T É S

K Ö Z H A S Z N Ú J E L E N T É S 2500 Esztergom, Áfonyás utca 1. K Ö Z H A S Z N Ú J E L E N T É S a 2010. december 31i KÖZHASZNÚ egyszerűsített beszámolóhoz Keltezés: Esztergom, 2011. május 24. K Ö Z H A S Z N Ú J E L E N T É S T A R

Részletesebben

MÓDSZERTANI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS IV.

MÓDSZERTANI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS IV. Mucsi Georgina - Boros Julianna B. Erdős Márta SZAKMAI MÓDSZERTANI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS IV. - a tananyagfejlesztés gyakorlatba való átültetésének eredményei - 2012 A Szakmai módszertani készségfejlesztés

Részletesebben

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS 2008. évi működéséről

a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS 2008. évi működéséről Közhasznúsági Jelentés a SZENT IMRE ÖRÖKSÉGE IFJÚSÁGI ÉS SZOCIÁLIS ALAPÍTVÁNY 2008. évi működéséről 1, Számviteli beszámoló Az alapítvány 2008. évben gazdálkodásáról a számviteli törvény szerinti egyéb

Részletesebben

A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében. Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória

A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében. Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória A Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület szerepe a társadalmi integráció elérésében Készítette: Bergmann Károly Áron Kócziánné Szalai Teréz Vajda Viktória Figyelj Rám! Közhasznú Egyesület bemutatása A Figyelj

Részletesebben

Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év

Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS év Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. év Kelt: Szolnok, 2009. február 23. 1. A Szolnoki Idősek Otthonaiban Élőkért és Dolgozókért Alapítvány alapadatai

Részletesebben

Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében

Hagyomány és kreativitás a Zagyván innen és a Galgán túl - tanórán kívüli kulturális kapcsolatok Jászfényszaru térségében a fenntarthatóság jegyében térségében a fenntarthatóság jegyében Alapadatok TÁMOP 3.2.13/12/1 Kulturális intézmények részvétele a tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában című felhívásra beadott pályázat. A pozitív támogatói

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS. Less Myths more Practice

The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS. Less Myths more Practice The Leader for Exceptional Client Service SZERVEZETFEJLESZTÉS Less Myths more Practice A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata. A

Részletesebben

Balatonalmádi Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája

Balatonalmádi Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája Balatonalmádi Város Integrált Településfejlesztési Stratégiája II. STRATÉGIA KDOP-6.2.1/K-13-2014-0002 Közép-Dunántúli Operatív Program Fenntartható településfejlesztés a kis- és középvárosokban Integrált

Részletesebben

Közhasznú Egyéb Szervezet Egyszerűsített Beszámolója

Közhasznú Egyéb Szervezet Egyszerűsített Beszámolója 1 8 2 1 1 1 4-9 4 9 9-5 6 9-1 3 Közhasznú Egyéb Szervezet Egyszerűsített Beszámolója Éves zárómérleg 211. május 23. - 211. december 31. 211 Kelt Fót, 212. május 2. P. H. A vállakozás beszámolóját készítette

Részletesebben

Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat a MOHAI HÍRMONDÓ IV. évfolyam 3. számának megjelenése alkalmából!

Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat a MOHAI HÍRMONDÓ IV. évfolyam 3. számának megjelenése alkalmából! Itt van az ősz, itt van újra, szép, mint mindig énnekem. Tudja Isten, hogy mi okból szeretem, de szeretem. Szeretettel köszöntjük kedves olvasóinkat a MOHAI HÍRMONDÓ IV. évfolyam 3. számának megjelenése

Részletesebben

IX. Országos Tranzitfoglalkoztatási Konferencia A hátrányos helyzetűek képzését, foglalkoztatását középpontba állító jó gyakorlatok bemutatása

IX. Országos Tranzitfoglalkoztatási Konferencia A hátrányos helyzetűek képzését, foglalkoztatását középpontba állító jó gyakorlatok bemutatása IX. Országos Tranzitfoglalkoztatási Konferencia A hátrányos helyzetűek képzését, foglalkoztatását középpontba állító jó gyakorlatok bemutatása Munkába Lépés egy TÁMOP 5.3.1 projekt pszicho-szociális és

Részletesebben

MŰVELTSÉGTERÜLET OKTATÁSA TANTÁRGYI BONTÁS NÉLKÜL AZ ILLYÉS GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 5. A OSZTÁLYÁBAN

MŰVELTSÉGTERÜLET OKTATÁSA TANTÁRGYI BONTÁS NÉLKÜL AZ ILLYÉS GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 5. A OSZTÁLYÁBAN MŰVELTSÉGTERÜLET OKTATÁSA TANTÁRGYI BONTÁS NÉLKÜL AZ ILLYÉS GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 5. A OSZTÁLYÁBAN Készítette: Adorjánné Tihanyi Rita Innováció fő célja: A magyar irodalom és nyelvtan tantárgyak oktatása

Részletesebben

Református Rehabilitációs Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2009-as esztendőről

Református Rehabilitációs Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2009-as esztendőről Református Rehabilitációs Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2009-as esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Az Alapítvány 2009.évben gazdálkodásáról a számviteli törvénynek és a kapcsolódó előírásoknak

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2011

Közhasznúsági jelentés 2011 Adószám: 19011211-2-13 Bejegyző szerv: Fővárosi Bíróság Regisztrációs szám: 378 Magyar Pulmonológiai Alapítvány 2045 Törökbálint, Munkácsy Mihály út 70 2011 Fordulónap: 2011. december 31. Beszámolási időszak:

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Rádió Klub ÉVES BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2011. DECEMBER 31-ÉVEL VÉGZŐDŐ ÉVRE. 1. oldal

Hódmezővásárhelyi Rádió Klub ÉVES BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2011. DECEMBER 31-ÉVEL VÉGZŐDŐ ÉVRE. 1. oldal Hódmezővásárhelyi Rádió Klub ÉVES BESZÁMOLÓ KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET 2011. DECEMBER 31-ÉVEL VÉGZŐDŐ ÉVRE 1. oldal TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 3 1. A SZERVEZET BEMUTATÁSA... 3 1.1. Általános adatok...

Részletesebben

CSAT projekt az egészségesebb párkapcsolatokért

CSAT projekt az egészségesebb párkapcsolatokért Program címe: CSAT projekt az egészségesebb párkapcsolatokért Tanúsítvány száma: 2/2015 Tanúsítvány érvényességi ideje: 2017. február 4. Kérelmező neve: Drogprevenciós Munkacsoport Program rövid leírása

Részletesebben

HORVÁTH MIHÁLY GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAM. Érvényes: 2015. szeptember 1-től. Elfogadta a Horváth Mihály Gimnázium nevelőtestülete

HORVÁTH MIHÁLY GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAM. Érvényes: 2015. szeptember 1-től. Elfogadta a Horváth Mihály Gimnázium nevelőtestülete HORVÁTH MIHÁLY GIMNÁZIUM PEDAGÓGIAI PROGRAM Érvényes: 2015. szeptember 1-től Elfogadta a Horváth Mihály Gimnázium nevelőtestülete a 2015. augusztus 31-én tartott értekezletén Jóváhagyta: Tóth Tamás József

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008.

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2008. A beszámoló tartalma: Számviteli beszámoló A költségvetési támogatás felhasználása A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás Cél szerinti juttatások kimutatása A központi

Részletesebben