ÉVKÖNYV Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÉVKÖNYV Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi"

Átírás

1 ÉVKÖNYV Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi

2 MIELŐSzó Milyen út vezetett el hozzánk...? Mocsok - hazugság - csalás: klenseink már a pokol tornácán jártak!!! Elloptam az anyám gyűrűit és a bátyám CD lejátszóját, hogy legyen miből innom. Mikor hazamentem, az anyám sírt, de ez engem egyáltalán nem érdekelt. Fáj ez, ha most erre visszaemlékszem, és nagyon elszomorít. Együtt laktam az öcsémmel és az anyámmal, de pénzt a háztartásba sosem adtam, nem segítettem a bátyámnak sem az építkezésén, nem érdekelt semmi, csak az ital és a volt kolléganőm, Szilvia, ő még most is, állandóan ott van minden gondolatomban. -mti. SOhA NEM FElejTEM EL: FUTOK A PLAZ- MA TV-vel A KUKORICÁSBan, AMiT épp MOSt LoPTAM El A NAgyMaMÁMTól. LOTAM, mert KelLetT a DRog. BOCSáSS Meg, NAGYI. -NTI A nővérem nagyon szeret engem, mégis - kiloptam őt. Az aranyékszereiért drogot kellett vennem. Már majdnem egy fél éve voltam itt a Reménységben, mikor ezt bevallottam neki. -lbi Lassan hatvanéves vagyok. Az alkohol mindenemet elvett: ház, autó, család, munka, barátok, egészség. Utcákon átcsavargott évek, a hajléktalanok élete, étkezés a kukákból... /sat Eljátszottam automatán a házamat, munkámat, a családomat, de hiszem, hogy az életemet még nem játszottam el. És ezért érdemes dolgozni magamon. -zi. Muszáj volt játszanom, muszáj volt tehát lopnom:édesanyám bankkönyvét. A barátnőm sem tudott (akart) segíteni, inkább ivott és megcsalt engem. Át kellett értékelnem a kapcsolatunkat és az eddigi életemet. Életemet? -ci. Ahhoz, hogy megszülessünk, meg kell halnunk. Megvolt mindenem: szép család, befutott karrier, népszerűség, siker. Házastársi hűtlenségem után jött a válás, az ivászatok: elvesztem, és kezdhetek mindent előlről. Pont. A mondat is mindig ponttal kezdődik. (De én sokszor írok három pontot...?) -gr REMÉNYSÉG 02.

3 Tartalom: Mielőszó Alapinformációk - Előszó: A helyünkön lenni Hozzászól Hozzászól - Továbbmegyünk: Átmeneti Otthon MIELŐSzó Kis lépésekkel Megyünk egy úton. Ez az út nem mindíg könnyű, gyakran hozhat keserűséget. Megoldásokat keresünk lehetőségeket: az ember nem adja fel még akkor sem, amikor már ereje végét járja, főleg ha tudja: nincs egyedül. Megtalálja a felé nyújtott segítő kezet, az életet újra tiszta szemekkel látja, újra tiszta lélekkel érzi. Látja az elveszett fényt, hallja az elveszett békesség hangját. De időre van még szüksége és erőre. Megértésre. Szeretetre. Hogy tovább lépkedhessen a most már helyes úton... Kertész Gábor Kezünk munkája (Nem) hétköznapjaink Gazdálkodás A könyvvizsgáló jelentése 16. Terápiás közösség 17. Összefoglaló - Köszönet 18. Nem vagyunk egyedül mindig magasabbra... REMÉNYSÉG 03.

4 ALAPINFORMÁCIÓK Szervezési- és munkabeosztás Felügyelő tanács: Ellenőr: Igazgató: Alkalmazottak: Mgr. SZŐCS Gizella MUDr. BAJNOK István TÓTH Zsolt Ing. PALLAG György Mgr. SZŐCS Kálmán Doc. Ing. CZAJLIK Miklós, PhD., pedagógus - nevelő Mgr. SZŐCS Kálmán, igazgató Mgr. SZŐCS Gizella, szociális dolgozó TÓTH Péter, adm.- technikai alkalmazott ŐSZI Imre, általános karbantartó Külső munkatársak: Ing. FARKAS József, építésvezető Mgr. MEŠŤÁNEK, Róbert, építész HELVICH Anna, szociális dolgozó ĎURINA Jozef, könyvelés ŠPÁNIK Erika, pedagógus... és sokan mások Akkreditáció A Munka-, Szociális- és Családügyi Minisztérium én, a T.t. 305/2005 sz. törvény 63-ik -a alapján, 5 éves időtartamra akkreditációt adott a Reszocializációs Központnak gyermek- és ifjúságvédelmi szociális jogvédelmének végrehajtására. Regisztráció A Nyitrai Kerületi Hivatal Általános Belügyi Igazgatási Szakosztálya 1997 augusztus 28-án a OVVS/NO-1/97 sz., a Komáromi Körzeti Hivatal Jogi Szakosztálya 1992 április 1-én. Práv. 198/92 sz. - eredeti Nádej - Reménység Szociális Alapítvány. REMÉNYSÉG 04.

5 ELŐSZÓ Mgr. Szőcs Kálmán - igazgató A helyünkön lenni... Meggyőződésünk, hogy mind az egyénnek, mind az emberi közösségeknek helyük és küldetésük van az életben....állítjuk, hogy a függőségben lévő embereknek joguk van a változásra... Meggyőződésünk, hogy szervezetünk - és a hozzánk hasonló szervezetek - munkájára szükség van: ezzel a függőséggel érintett, vagy veszélyeztetett embereken segítünk. Sokan megtaláltak minket 2010-ben is: sokaknak hiányoztunk volna, ha nem lennénk a helyünkön. Több szervezettel együtt - mi is - valami eltérő hozzáállást képviselünk: állítjuk, hogy a függőségben lévő embereknek joguk van a változásra és nem a mi képünkre. Megtalálni (újra) önmagukat ehhez időre van szükség és védett körülményekre Célcsoportunk tagjai elveszítették tájékozódási képességüket, nincsenek a helyükön. Fizikailag talán még ott is lennének, a személyiségük azonban egy másik világban él. Az ő valódi helyük - átmenetileg - a reszocializációs központ, hogy először a szívük kerüljön helyére.. A saját helyünkön lenni egyben úgy is értelmmezhető, mint egy őrhely, ahol ki kell tartanunk és helyt kell állnunk még akkor is, ha ez - egyelőre nincs megfelelően értékelve. Azt gondolom, nem topogtunk egy helyben, annak ellenére sem, hogy nem tudtunk eleget beruházni, fejleszteni. A személyiségfejlesztés terén tovább léptünk: a környezetünkben olyan értékek születtek, amelyek klienseink és családjuk számára a forrást jelenthetik. REMÉNYSÉG 05.

6 HOZZÁSZÓL... Doc. Ing. Czajlik Miklós, PhD., - pedagógus - nevelő éber vagyok, tiszta maradok... A reszocalizációs folyamat célja, hogy segítse klienseinket a saját lábukra állni, s ezáltal visszatérhessenek a társadalomba, öntudatosan élhessék az életüket, a jövőjüktől való félelem nélkül. Száz órákban mérhető az én hozzájárulásom ehhez a bonyolult folyamathoz, amelyet a terápiás gyakorlatokon végzek. Ezeknek célja, hogy a klienseink jobban megismerjék önmagukat, felépítsék egyéniségüket, erősítve ezzel öntudatukat. Az öntudatos kliens ezáltal éberséggel fegyverkezik fel a társadalmi élet veszélyeivel szemben, képes szembesülni ezekkel a veszélyekkel, és nem esik vissza. Központunk a reménytelennek tűnő esetekben is tud segíteni Éberséget kínálunk, tiszta életet, beteges függőség helyett.. Gyakorlaton a Reménység Reszocializációs központban A Komensky egyetem másodikos szociális dolgozó-szakos hallgatójaként, barátnőmmel Noémival, a Reménységben töltöttem a gyakorlati időmet. Csak néhány napot voltunk itt, de ez alatt az idő alatt nagyon megszerettem ezt az intézményt. Ebben a közösségben éreztem először a feltétel nélküli szeretetet, bizalmat és hitet. A napirend biztosította a szabad légkört, a személyes beszélgetéseket, a csoportos eszmecserét. Tetszett az is, ahogyan a régebbi kliensek segítették az újonnan jötteket, kellemes atmoszférát teremtve ezzel. A szenvedélybetegekkel való munka nagyon igényes feladat, gyakran nem hozza meg az elvárt eredményt, de mégis nagy fontossággal bír és gazdagít. Köszönöm a lehetőséget, hogy pár napra én is tagja lehettem ennek a közösségnek, amelyre szeretettel gondolok, s ahová - ha tehetem - mindíg visszatérek. A Reménység számomra mint a megnyugvás és feltöltődés szigete jelenik meg. Csodálatos érzés találkozni a régi kliensekkel, akik absztinensként élő példái annak, hogy létezik újrakezdés. A szeretet, a hit, az odaadás, az őszinteség és az egymás problémáihoz való hozzáállás nagyon megérintett, és tudom, hogy amit itt átéltem, kamatoztatni tudom majd a későbbi munkám során. Isten áldása kísérje továbbra is ezt a munkát... Vajda Zsófia REMÉNYSÉG 06.

7 Mgr. Szőcs Gizella - szociális dolgozó Átmeneti Otthon... HOZZÁSZÓL... Annak érdekében, hogy a reszocializációs programunk eredményei fennmaradjanak, 2005-ben meg nyitottuk az Átmeneti Otthont (védett otthon). A szociális gondoskodásról szóló törvény 195/1988 sz., 25. szakasza épp ezzel foglalkozik ig, és kényszerből a 2009 és 2010-es években mint támogatott lakhatás kellett, hogy működjünk..miután sikerült elintéznünk az összes hivatali formalitást, 2010 végén megkaptuk az engedélyt az Átmenti Otthon megnyitására. Végre (sok akadályt leküzdve) 2011 január 1-től a Tk 448/2008.sz. 27 -sa működhet az Átmeneti Otthon - szociális létesítmény, amely jegyeiben a családi élethez hasonló szolgáltatásokat biztosít. Ez egy kisebb létesítmény, ahol személyre szabott kapcsolat tarható fenn a klienssel. A program része a tanácsadás is. A legfőbb oka az Átmeneti Otthon létrehozásának az volt, hogy vannak klienseink, akik bár már sikeresen befejezték a reszocializációs programot, nincs másik lehetőségük élethelyzetük megoldására. A rendelet értelmében a lakhatás és felügyelet mellett biztosítva van a viselkedés felügyelése is. A feltételeket ehhez az illetékes minisztérium, 161/99 sz. rendelete szabályozza. Így működtünk Vagy az utcára kerülnek, vagy egy más jellegű szociális intézetbe, ami, ebben a számukra létfontosságú helyzetben szintén csak kilátástalan megoldás lenne. REMÉNYSÉG 07.

8 HOZZÁSZÓL... MUDr.Bulajcsík Ferenc - a központ háziorvosa Ha a kliens együttműködik az orvosával... Bár a modern orvostudomány nem ismeri el a csodát, vannak esetek, amikor még a tapasztalt orvos is konstatálja, hogy valami rendkivüli történt... Ilyen az én esetem a Reménység Reszocializációs Központ egyik kliensével. A neve Imre, alkoholfüggő, évekig hódolt a szesznek. Ez egészségügyi problémákhoz vezetett, a belgyógyászati vizsgálatok eredményei riasztók voltak, a páciens mája oly mértékben károsodott, hogy az esély a gyógyulásra minimális, majdnem kizárt volt. Elbeszélgettem Imrével a betegségéről, a lehetőségeiről, megegyeztünk abban, hogy csak egy út maradt, a teljes absztinencia és a terápiában való együttműködés. Imre vasakarattal kezdett dolgozni magán, egy kezelést sem hagyott ki, megfogadta a tanácsaimat, aktív és fáradhatatlan volt, példaképpé vált a többi kliens számára. Ma boldog ember, az egészségi állapota nem igényel komolyabb orvosi felügyeletet. Tudja, hogy a legrosszabb már utána van, de azt is tudja, hogy ez minek köszönhető. Három fogalom szerencsés találkozása: az orvosával való együttműködés, vasakarat...és hosszú távú absztinencia. Egy életre szóló absztinencia... Ankét Milyen véleménnyel vannak rólunk Nagykeszin? Íme a válaszok: Balogh Irénke - a mi élelmiszer-ellátónk: Az előítéletek, melyek a reszocializációs központ megérkeztével jelenvoltak, már elcsitultak. A klienseket normális embereknek tartom, nem volt szerencséjük: a körülmények kergették őket a kétségbeesésbe és lettek függők. Az elhagyott telepből, ahol most élnek, paradicsomot hoztak létre. Rožňanská Márta - a mi fodrásznőnk: Ismerem a Reménység lakóit, hozzám járnak nyiratkozni. Azért mert alkoholisták, drogosok nos én nem így nézem ezeket a fiúkat, örülök, ha jönnek: kedvesek, udvariasak, őszinték. Elmondják a gondjaikat, és jól esik nekik, hogy érdeklődöm a sorsuk iránt. Amit pedig azon a lerombolt telepen véghez vittek, az már majdnem egy csoda. Sokan példát vehetnének róluk Besztro Mária - a mi pénztárosnőnk: Minden hétfőn hozzánk járnak vásárolni - nincs velük semmi problémánk. Épp olyan emberek, mint mindenki más. Ki tudja mi mindent éltek át, míg függővé váltak. Megértésre van szükségük és nem megvetésre, türelemre és támogatásra, hogy újra boldogok lehessenek. Varga Szilvia - a mi virágárusunk: Tiszteljük azt a munkát, amit a központ dolgozói és lakói végeznek. Egy elhagyatott majort tettek virágoskertté, példás otthonná. Őket intelligens ember nem ítélheti el, őket épp úgy kell szeretni, mint bárki mást, mert kinek nincs ma valamilyen szenvedélye? Legyenek erősek, akarják a visszatérést a civil életbe, mert kár lenne értük. REMÉNYSÉG 08.

9 Jövőbeli terveink TOVÁBBMEGYÜNK... Az elmúlt években értékes tapasztalatokat gyűjtöttünk: láttuk, hogy motiválóan hatottak klienseinkre a sikeresen megvalósított projektek. Tudatosítottuk, hogy a megszerzett moctivációkat nem hagyhatjuk elveszni. Célunk, hogy a csoport nagyobb önállóságra tegyen szert. El kell érnünk, hogy klienseink reálisan lássák helyzetüket, önértékelésük ne legyen szélsőséges. A megvalósított feladatoknak azt kell elősegíteniük, hogy klienseink gyakorolhassák már meglévő képességeiket: legyenek azok építkezési- vagy kerti munkák, konyhai tennivalók, vagy saját személyiségük továbbfejlesztése. El kell érnünk, hogy klienseink reálisan lássák helyzetüket, önértékelésük ne legyen szélsőséges Egy épület reszocializációs központtá való teljes rekonstrukcója szervezetünk és klienseink számára is nagy kihívás volt. Az átalakítás 2005-től folyt, részben pályázaton nyert pénzekből, részben klienseink és hozzátartozóik hozzájárulásából. Az új épület 16 kliensnek biztosít kellemes otthont. Szervezetünk komplex reszocializációs programjának további célja a társadalomba, a családba és a munkerőpiacra való beilleszkedés. A komplex reszocializációs program megalkotásával a fizikai teljesítőképességben és a személyiségfejlődésben keletkezett zavarok súlyos szociális következményeit akarjuk megelőzni. Egy másik, a terveinkben szereplő gazdasági épület felújítása és üzembe helyezése szerves része ennek a komplex reszocializációs programnak. A helyi, saját tulajdon érzésére, mint kiváló alapokra lehet építeni. Az így kialakított védett környezetben kielégíthetők klienseink magasabb szintű reszocializációs és reintegrációs igényei is. Ezek a következők: Az önálló életmód, a munkaerőpiacon való elhelyezkedés, a lakásgondok megoldásának feltételeit biztosító perspektíva, a személyiségfejlődés magasabb színvonala, az értelmes munka bebiztosítása kreatív- és munkaterápiával, munkalehetőségek bebiztosítása védett munkahelyen. Amennyiben anyagi forráshoz jutunk, egy többfunkciós sportpályát is szeretnénk létrehozni. Folytatjuk környezetünk szépítését és megépítünk egy sziklakertet is. Mgr. Szőcs Gizella Az egyik felújításra váró épület REMÉNYSÉG 09.

10 KEZÜNK MUNKÁJA A 2010-ben elvégzett feladatok Az év folyamán főleg az építkezésben jeleskedtünk: Új kerítés készült a főépület mellett - alapokat ástunk, beállítottuk és összeszereltük a fémszerkezetet, betonoztunk, méretre vágtuk, legyalultuk és felszereltük a fa kerítés-elemeket Befejeztük a terasz csempézését a korlát elkészítése után helyükre kerültek a talajcsempék is REMÉNYSÉG 10.

11 KEZÜNK MUNKÁJA A 2010-es évben a revitalizációs munkálatok voltak az elsődlegesek terepmunkák, virágoskert kialakítása, az új kerítés és a főépület közötti terület füvesítése Ezeket a munkálatokat a klienseink végezték el a munkaterápia keretén belül. REMÉNYSÉG 11.

12 A MI (nem) HÉTKÖZNAPJAINK Ha tiszta egy ember, akkor szabad. A szabadság... REMÉNYSÉG 12.

13 A MI (nem) HÉTKÖZNAPJAINK... ünnep. Simogató ünnep minden hétköznap. REMÉNYSÉG 13.

14 GAZDÁLKODÁS Bevételek( ) adományokból szolgáltatások nyújtásából a Reszocializációs Központ részére a Nyitra Megyei Önkormányzat dotációja a Támogatott Lakhatás részére a Nyitra Megyei Önkormányzat dotációja más hosszú lejáratú anyagi tulajdon aktiválása Együtt A gazdálkodás eredménye 2010-ben ( ) 182 Költségek ( ) anyagfelhasználás energiafelhasználás javítások és karbantartás 490 egyéb szolgáltatások bérköltségek a törvényből eredő szoc. és egészségügyi bizt ingatlanadó kamatok egyéb terhek 565 leírás (ingatlan értékében) Együtt Ebből működtetési költségek: Reszocializációs Központ: bérköltségek tiszta bér adó kiadások adó bérkiadások szociális biztosítás (szerv.+alk.) bérkiadások egészségbiztosítás (szerv.+alk.) szolgáltatások tisztítószerek 265 el. energia gáz vízközmű díjak 681 élelmiszer lakásinventár 827 irodaszerek 311 telekommunikációs díjak 787 helyi adók és illetékek 834 bérlet 556 jav. és karbantartás (szolgáltatások és anyag) 626 üzemanyag 951 terápiás kiadások számlavezetés 163 egyéb 466 Együtt REMÉNYSÉG 14.

15 GAZDÁLKODÁS atámogatottlakhatásra: bérköltségek tiszta bér adó kiadások adó 157 bérkiadások szociális biztosítás (szerv.+alk.) bérkiadások egészségbiztosítás (szerv.+alk.) 666 tisztítószerek 91 el. energia 717 gáz vízüzem díjak 170 élelmiszer helyi adók és illetékek 313 bérlet 209 jav. és karbantarás (szolgáltatások és anyag) 19 egyéb 163 Együtt Az állóeszközök összértéke: Forgóeszközök: ebből ( ): készlet 631 rövid lejáratú követelés bankszámla 444 Össztulajdon: A tulajdonfedezet saját forrásai összesen: Más források: ebből ( ) hosszú lejáratú kötelmek 664 rövid lejáratú kötelmek banki hitel, kölcsönök Saját és más források összesen: REMÉNYSÉG 15.

16 KÖNYVVIZSGÁLÓI JELENTÉS REMÉNYSÉG 16.

17 TERÁPIÁS KÖZÖSSÉG Reszocializációs Központunkban lévő klienseink összetételének vizsgálata bizonyos mutatók alapján Információink klienseinkről 2010-ben Nincs információnk Tiszták - természetes környezetben Visszaesés az ittartózkodás után Tiszták - védett környezetben Iskolai végzettség szerinti összetétel Főiskola/Egyetem Általános iskola Szakközépiskola Általános középfokú - érettségivel Életkor szerint 51 és több Függőség szerint Játék-automaták Alkohol Kombinált REMÉNYSÉG 17.

18 ÖSSZEFOGLALÓ - KÖSZÖNET Az önkéntesség alapján... A 2010-es év értékelésénél meg kell állapítanom, hogy rendkívül igényes és nehéz volt. A legmegalázóbb a túlélésért folytatott mindennapos harc volt - szervezetünk megalakításának tizennyolc éve után és a jól kialakított szakmai munka ellenére... Nehezen dolgozható fel a kegyetlen valóság: anyagi okok miatt kellett megválnunk három kiváló szakemberünktől, akik éveken keresztül becsületesen végezték munkájukat. Számunkra pedig, akik továbbra is itt dolgozunk, szolgálunk, maradt a kemény munka, a hosszú, munkával töltött órák, silány anyagi elismerés, stb.,...de főleg és leginkább a szeretet itt és most. Elfogadott tény, hogy az, ahogyan a társadalom képes gondoskodni állampolgárainak legsebezhetőbb csoportjairól, mértéke lehet az életminőségnek és a társadalom fejlettségének is. Tudjuk, az említett körülmények mély nyomokat hagytak munkatársaink és önkénteseink életében, ám hisszük, hogy ezek nemcsak negatív, de pozitív emlékek is. A negatív hatások ellenére, amelyek egész évben befolyásolták munkánkat, figyelmünk középpontjában továbbra is klienseink maradtak szenvedélybeteg, függőségben lévő emberek, családtagjaik, volt kliensek akikért elkezdtük és továbbfolytatjuk ezt a felelősségteljes munkát, szolgálatot. Az oldalt összeállította Mgr. Szőcs Gizella Köszönettel tartozunk A 2010-es év értékelésekor meghatódottan kell szólnom az Önök segítőkészségéről, az áldozatkész munkatársak és fáradhatatlan önkénteseink munkájáról, minek köszönhetően, a nehézségeink ellenére is sikerült biztosítani működésünket, megvalósítani és befejezni egyes projektjeinket. Köszönettel tartozunk Mindnyájuknak, és egyben kérjük is Önöket, hogy segítsenek továbbra is, hogy útunk továbbra is a helyes irányba vezessen, áldott és hasznos legyen azok számára, akikért ezen az úton elindultunk... REMÉNYSÉG 18.

19 TÁMOGATÓK TM STAV Kft. Dunaszerdahely, T+T MICROPOL Kft.,Komárom, Shila Style Kft. Komárom, Jumal Kft. Komárom, Human International o. z. Ipolyfödémes, Kollár Zoltán magánvállalkozó Komárom, Mezőgazdasági Szövetkezet Nagykeszi, Községi Hivatal Nagykeszi, FIMA Nagykeszi, Ajrin élelmiszer Nagykeszi, Cukrászda Nagykeszi, IZOLMAT Kft. Pozsony, Nyugat-szlovákiai villamosművek Komárom, Glaxo- SmithKline Slovakia Kft., Tóth Erika könyvelő, Jozef Ďurina könyvelő, Madarassy Zsófia, Dubský Tamás, MUDr. Farkas István, Pozsár Ferenc, Ing. Zolczer Tamás és sokan mások... NEM VAGYUNK EGYEDÜL... VISZLÁT ben EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREK Megyei Önkormányzati Hivatal, Nyitra, Területi Hivatal, Nyitra Emberbarát Alapítvány Budapest, Szlovákia Kormányhivatala, RRA Somorja, Alsó-Csallóköz Városainak és Falvainak Szövetsége, KIMM Ráckeresztúr, Béke Gyermekotthon Budapest, esta e. V. Görlitz, Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal, Komárom, OPPP Komárom, Szlovák Földalap, Komárom... REMÉNYSÉG 19.

20 ELÉRHETŐSÉG: Nádej - Reménység, n. sz. Fő utca196, Nagykeszi Tel./fax: IČO: , DIČ: Bankszámla szám: /5600 www. resocializacia.sk

Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi É V K Ö N Y

Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi É V K Ö N Y Reszocializációs Központ és Átmeneti Otthon Nagykeszi É V K Ö N Y V 2011 NÁDEJ TARTALOM: 03. Belépés előtt... 04. Alapinformációk 05. Előszó - Egy mindenkiért... Mgr. Szőcs Kálmán 06. - 07. Házon kívül

Részletesebben

MUDr. Bajnok István 1941 2013

MUDr. Bajnok István 1941 2013 Évkönyv 2013 Ed i t or i á l 02 MUDr. Bajnok István 1941 2013 A 2013 as évben a doktor úr befejezte munkáját a Nádej Reménység nonprofit szervezetben. Ha mondogatta is az utóbbi időben, hogy minden napot

Részletesebben

!!5'. számú előterjesztés

!!5'. számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Polgármcstere!!5'. számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Havasi Gyopár Szociális, Egészségügyi, Kulturális, Segítő Közhasznú

Részletesebben

Foglalkozást segítő kormányzati intézkedések, pályázati lehetőségek

Foglalkozást segítő kormányzati intézkedések, pályázati lehetőségek Foglalkozást segítő kormányzati intézkedések, pályázati lehetőségek Ádám Sándor főosztályvezető Munkaerőpiaci Programok Főosztály Nemzetgazdasági Minisztérium Budapest, 2017. március 7. MUNKAERŐPIACI TRENDEK

Részletesebben

Páneurópai felmérés a biogáz finanszírozási és jóváhagyási eljárásainak problémáiról

Páneurópai felmérés a biogáz finanszírozási és jóváhagyási eljárásainak problémáiról IEE Projekt BiogasIN Páneurópai felmérés a biogáz finanszírozási és jóváhagyási eljárásainak problémáiról Kérdőív a berendezéseket szolgáltatók, tervezők, beruházók és üzemeltetők számára Kidolgozva: Kérdõív

Részletesebben

A NYÍRTELEKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT NAGYCSERKESZ KÖZSÉG ELLÁTÁSI HELYÉNEK BESZÁMOLÓJA 2014. ÉVBEN VÉGZETT FELADATOKRÓL

A NYÍRTELEKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT NAGYCSERKESZ KÖZSÉG ELLÁTÁSI HELYÉNEK BESZÁMOLÓJA 2014. ÉVBEN VÉGZETT FELADATOKRÓL A NYÍRTELEKI SZOCIÁLIS SZOLGÁLTATÓ KÖZPONT CSALÁDSEGÍTŐ SZOLGÁLAT NAGYCSERKESZ KÖZSÉG ELLÁTÁSI HELYÉNEK BESZÁMOLÓJA 2014. ÉVBEN VÉGZETT FELADATOKRÓL Tartalom Az intézmény tevékenysége Szakmai egység, személyi

Részletesebben

ÚJ VILÁG Alapítvány Pitvaros, 6914 Rákóczi u. 9. Mobil:+36-70-203-2962 Számlaszám: 11535067-20058373 IBAN:HU12 1173 5067 20058373 0000 0000

ÚJ VILÁG Alapítvány Pitvaros, 6914 Rákóczi u. 9. Mobil:+36-70-203-2962 Számlaszám: 11535067-20058373 IBAN:HU12 1173 5067 20058373 0000 0000 A pályázat beszámolója és pénzügyi elszámolása 2015. április -június 1 Tartalom A programsorozat megvalósításáról... 3 Terápiás kutyák az oktatásban... 3 Fejlődés a kutyákkal... 3 Segítő kutyák munkájának

Részletesebben

K É R D Ő Í V. Komárom város szociális szolgáltatásai közösségi tervének kidolgozásához

K É R D Ő Í V. Komárom város szociális szolgáltatásai közösségi tervének kidolgozásához K É R D Ő Í V Komárom város szociális szolgáltatásai közösségi tervének kidolgozásához Tisztelt polgárok! Komárom városa a szociális szolgáltatásokról szóló 448/2008-as számú törvény és a vállalkozói 445/1991-es

Részletesebben

Interjú kezdete: hónap: nap: óra perc. Interjú vége: óra perc

Interjú kezdete: hónap: nap: óra perc. Interjú vége: óra perc A KÉRDŐÍV BIZALMASAN KEZELENDŐ! A VÁLASZADÁS ÖNKÉNTES! 2013. március Gondozás 2013 P2 Intézmény sorszáma: Intézmény neve: Kérdező neve:.. Kérdező száma: Instruktor neve:.. Instruktor száma: Interjú kezdete:

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés. A 2005. évről

Közhasznúsági jelentés. A 2005. évről Statisztikai számjel 1965480391993310 Adószám 19654803 2-42 Közhasznúsági jelentés A 2005. évről A Magyar Fotográfiai Alapítvány alapítói: FÉNYSZÖV Budapesti Fényképész Szövetkezet (1065 Budapest, Bajcsy

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. június 25-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. június 25-én tartandó ülésére GÖDÖLLŐ VÁROS POLGÁRMESTERE E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2008. június 25-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiójával ellátási

Részletesebben

Hogy segíthetek? 2014

Hogy segíthetek? 2014 Hogy segíthetek? 2014 Kraus Viktor Máté, 2. osztály, Református Egyházi Alapiskola Vaján Január jan. 19-26 Ökumenikus imahét 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Részletesebben

SZOCIÁLIS ÉPÍTÉS. László Tamás, Szabó Dávid kutatási beszámoló 2o11. november 23. Közösség és építészet BME Építőművészeti Doktori Iskola

SZOCIÁLIS ÉPÍTÉS. László Tamás, Szabó Dávid kutatási beszámoló 2o11. november 23. Közösség és építészet BME Építőművészeti Doktori Iskola SZOCIÁLIS ÉPÍTÉS László Tamás, Szabó Dávid kutatási beszámoló 2o11. november 23. Közösség és építészet BME Építőművészeti Doktori Iskola TARTALOM "segíts magadon" CIVIL SZERVEZŐDÉS A SZOCIÁLIS LAKHATÁS

Részletesebben

TÁMOP-5.6.3-12/1-2012-0001

TÁMOP-5.6.3-12/1-2012-0001 Zárókiadvány TÁMOP-5.6.3-12/1-2012-0001 A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja ésaz intenzív utógondozás modellje Nemzetgazdasági Minisztérium TETT-program az áldozatokért

Részletesebben

A társadalmi vállalkozások helyzete Magyarországon

A társadalmi vállalkozások helyzete Magyarországon A társadalmi vállalkozások helyzete Magyarországon Hogyan járulhatnak hozzá a társadalmi vállalkozások a nonprofit szektor fenntarthatóságához, és mi akadályozza őket ebben Magyarországon? Kutatási összefoglaló

Részletesebben

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA

KÉRDŐÍVEK FELDOLGOZÁSA Mi legyek, ha nagy leszek? pályaválasztási nyílt nap 2013. január 22. A program az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Együttműködési Alap és Civil Támogatások Igazgatósága támogatásával valósul meg.

Részletesebben

Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata. Felelős kiadó: Somogyi Balázs

Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata. Felelős kiadó: Somogyi Balázs Kiadó: Perkáta Nagyközség Önkormányzata Felelős kiadó: Somogyi Balázs Kiadási év, 2014 A perkátai Győry-kastély parkja fenntartható hasznosítása Győry kastély és Perkáta Perkáta település Fejér megyében

Részletesebben

Mikrocenzus 2016 Nemzetközi vándorlás kiegészítő felvétel Az elektronikus kérdőíven található kérdések és válaszlehetőségek

Mikrocenzus 2016 Nemzetközi vándorlás kiegészítő felvétel Az elektronikus kérdőíven található kérdések és válaszlehetőségek Mikrocenzus 2016 Nemzetközi vándorlás kiegészítő felvétel Az elektronikus kérdőíven található kérdések és válaszlehetőségek A kérdőívre a válaszadás önkéntes, az egyes kérdésekre külön-külön is lehetőség

Részletesebben

A társadalmi vállalkozások helyzete Magyarországon

A társadalmi vállalkozások helyzete Magyarországon A társadalmi vállalkozások helyzete Magyarországon Veszprém, 2011. szeptember 30. Tóth Laura Vállalkozásfejlesztési munkatárs NESsT ltoth@nesst.org 1 A NESsT küldetése és tevékenységei A NESsT a feltörekvő

Részletesebben

Támogatott lakhatás. Serafin József EMMI. Hajléktalanellátás Országos Konferenciája 2013.

Támogatott lakhatás. Serafin József EMMI. Hajléktalanellátás Országos Konferenciája 2013. Támogatott lakhatás Serafin József EMMI SZOLGÁLTATÁSOK FŐOSZTÁLYA KÉPVISELŐJÉNEK KÖSZÖNTŐJE, ÉS ELŐADÁSA: TÁMOGATOTT LAKHATÁS 1 Jogszabályi háttér Törvény a szociális igazgatásról és szociális ellátásokról

Részletesebben

A betegek, ellátottak és gyermekek jogvédelme. Tapasztalatátadó tanácskozás. 2013. December 12.

A betegek, ellátottak és gyermekek jogvédelme. Tapasztalatátadó tanácskozás. 2013. December 12. A betegek, ellátottak és gyermekek jogvédelme Tapasztalatátadó tanácskozás 2013. December 12.. Az OBDK jogállása és feladatai 2012. November 1. megalakult az OBDK (214/2012.(VII.30.) Korm. rendelet) Elsődleges

Részletesebben

TÁMOP-1.4.3-12/1/-2012-0027 KÉPZETT FIATALOK PÜSPÖKLADÁNY VÁROS FEJLŐDÉSÉÉRT

TÁMOP-1.4.3-12/1/-2012-0027 KÉPZETT FIATALOK PÜSPÖKLADÁNY VÁROS FEJLŐDÉSÉÉRT TÁMOP-1.4.3-12/1/-2012-0027 KÉPZETT FIATALOK PÜSPÖKLADÁNY VÁROS FEJLŐDÉSÉÉRT A TÁMOGATÁS RÉSZCÉLJA A TÁMOP 1.4.3 pályázati kiírás keretében olyan kezdeményezéseket támogattak amelyek innovatív megoldásokkal

Részletesebben

TÁMOP 1.1.1-12/1. Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése

TÁMOP 1.1.1-12/1. Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése TÁMOP 1.1.1-12/1 Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése A projekt célja TÁMOP-1.1.1-12/1-2012-0001 Megváltozott munkaképességű személyek rehabilitációjának

Részletesebben

Közösségi és civil együttműködések a hátrányos helyzet leküzdésében. Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaesély alternatívái.

Közösségi és civil együttműködések a hátrányos helyzet leküzdésében. Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaesély alternatívái. Közösségi és civil együttműködések a hátrányos helyzet leküzdésében. Fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek munkaesély alternatívái. Szalka Anita 2011. November 15. 2011.12.02. 1 A közösségi

Részletesebben

SEGÉLY HELYETT ESÉLY ALAPÍTVÁNY. Közhasznúsági jelentés

SEGÉLY HELYETT ESÉLY ALAPÍTVÁNY. Közhasznúsági jelentés SEGÉLY HELYETT ESÉLY ALAPÍTVÁNY Közhasznúsági jelentés Könyvvizsgálattal alátámasztott 2008. P.H... a szervezet vezetője A közhasznúsági jelentés tartalma 1. Számviteli beszámoló 2. Beszámoló a költségvetési

Részletesebben

Előterjesztést készítette és előterjeszti: Hegedűs Ferenc polgármester FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGE A TÁMOP-1.1.2-11/1 PROJEKT KERETÉBEN

Előterjesztést készítette és előterjeszti: Hegedűs Ferenc polgármester FOGLALKOZTATÁS BŐVÍTÉSÉNEK LEHETŐSÉGE A TÁMOP-1.1.2-11/1 PROJEKT KERETÉBEN RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette és előterjeszti: Hegedűs Ferenc polgármester

Részletesebben

1. Melléklet. 2. Melléklet. Interjú D.-vel. Dobbantó Rap G. D. & B. A. Zs. Geri a nagy parker, Azt hiszi, hogy ő a Marveles Peter Parker

1. Melléklet. 2. Melléklet. Interjú D.-vel. Dobbantó Rap G. D. & B. A. Zs. Geri a nagy parker, Azt hiszi, hogy ő a Marveles Peter Parker 194 1. Melléklet Dobbantó Rap G. D. & B. A. Zs. Ez itt a Dobbantó! Was is das? Ez nem gáz! Kriszbá az osztályfőnökünk Vele cool az egyéni fejlődési tervünk Edit nénit se felejtsük el hozzá fordulunk, ha

Részletesebben

TÁMOP 5.3.1 Munkába lépés Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület projektjének eredményei

TÁMOP 5.3.1 Munkába lépés Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület projektjének eredményei TÁMOP 5.3.1 Munkába lépés Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület projektjének eredményei Társadalmi Megújulás Operatív Program Első lépés alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkezők képessé tevő és

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004.április 26-i ülésére Tárgy: Szociális célú pályázatokhoz Képviselő-testületi határozat Előadó: Koósné Stohl Ilona Intézményvezető

Részletesebben

Nők a foglalkoztatásban

Nők a foglalkoztatásban projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest Nők a foglalkoztatásban Kőrösi Regina Nők foglalkoztatásban az UNIÓ-ban A nők és férfiak közötti esélyegyenlőség alapvető jog és az Európai Unió közös alapelve

Részletesebben

2008. évi közhasznúsági jelentés

2008. évi közhasznúsági jelentés Borsodi Tranzit Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. 2008. évi közhasznúsági jelentés Ózd, 2009. május 19.. Dr. Török Béla ügyvezető PÁLYÁZATI TÁMOGATÁSÚ KOMPLEX MUNKAERŐPIACI PROGRAMOK 1. Borsod-Gömör-Abaúj

Részletesebben

CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA

CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA CIVIL MUNKAKÖZVETÍTŐ IRODA KÖZÖSEN A MEGVÁLTOZOTT MUNKAKÉPESSÉGŰEKÉRT BEFOGADÓ MUNKAHELYEK, BEFOGADÓ ÖNKORMÁNYZATOK című, TÁMOP 2.4.2/B-09/2-2009-0002 sz. azonosító számú program BEMUTATÁSA A projekt az

Részletesebben

Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának évi. Szakmai Beszámolója

Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának évi. Szakmai Beszámolója Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának 2012. évi Szakmai Beszámolója A Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálata

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 2014. ÁPRILIS Tovább csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma. 2014. április 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi

Részletesebben

Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között

Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK () 2016. május 26-28. Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között A TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM KIADVÁNYA Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza (Debrecen, Thomas

Részletesebben

Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának évi. Szakmai Beszámolója

Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának évi. Szakmai Beszámolója Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálatának 2014. évi Szakmai Beszámolója A Berettyó-Körös Többcélú Társulás Szociális Szolgáltató Központ Családsegítő Szolgálata

Részletesebben

"Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT!"

Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT! "Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT!" "Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT!" Családok egymásért, EGY - MÁSÉRT! - 2 0 1 4.0 2.2 8. A kötelék, mely igaz családod összefűzi, nem a vér, hanem az egymás élete iránti

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében január január. márc. ápr. júni. júli.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében január január. márc. ápr. júni. júli. 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 215. JANUÁR 215. január 2-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 9.465 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Váci Mihály: Még nem elég

Váci Mihály: Még nem elég Váci Mihály: Még nem elég Mi történt az álmaiddal? Álmok, vágyak, célok Elképzelt helyzet, ötlet; olyan jövőbeli kellemes esemény vagy állapot, amit éberen kigondolunk, de még nem valósítottunk meg. Remélt

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2006

Közhasznúsági jelentés 2006 Közhasznúsági jelentés 2006 A szervezet megnevezése: Pressley Ridge Magyarország Alapítvány A szervezet címe: 1142 Budapest, Alsóőr u. 9/b. A szervezet adószáma: 18190931-1-42 Számviteli beszámoló 2006.

Részletesebben

TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ

TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ TÁMOP-5.5.7-08/1-2008-0001 Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ. Ellátotti jogok tartalma, értelmezése I. előadó: Juhász György Én magam 32 évet töltöttem intézetekben,

Részletesebben

Kérdőív. Intézettípus kódja: 41. A felmérésben részt vevő intézetek:

Kérdőív. Intézettípus kódja: 41. A felmérésben részt vevő intézetek: A felmérésben részt vevő intézetek: Fórum Intézet - Somorja, Regionális és Antropológiai Kutatások Központja - Csíkszereda, Max Weber Kollégium Kolozsvár, Erdélyi Magyar Civil Szervezetekért Alapítvány

Részletesebben

Horváthné Csepregi Éva iskolapszichológus

Horváthné Csepregi Éva iskolapszichológus A nevelési tanácsadás feladatain belül a pszichológusokat érintő feladatkörök teljesítését a nevelési tanácsadást ellátó intézmény szervezeti és működési szabályzatában is rögzítetten lehet megosztani.

Részletesebben

Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója. Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába.

Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója. Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába. Szabóné Tóth Judit: Ballagó diákok búcsúzója Pöttöm kis elsősként - hátunkon nagy táska - félve és ámulva léptünk az iskolába. A tanító néni kedves mosolya bátorított minket, az első "o" betűnél még ő

Részletesebben

DIDACTICA MAGNA ALAPÍTVÁNY. Közhasznú Alapítvány Közhasznú Egyszerűsített Éves Beszámolója

DIDACTICA MAGNA ALAPÍTVÁNY. Közhasznú Alapítvány Közhasznú Egyszerűsített Éves Beszámolója 18323351-9499-569-02 Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) DIDACTICA MAGNA ALAPÍTVÁNY 7621 Pécs, Váradi Antal utca 4 Közhasznú Alapítvány Közhasznú Egyszerűsített Éves Beszámolója 2013 Keltezés:

Részletesebben

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL

A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL A SZEDER ( Szülők Egyesülete Diákokért Erdőkertesen) Közhasznú EGYESÜLET KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A 2004. ÉVRŐL 1. TAGTOBORZÁS, SZERVEZETÉPÍTÉS A 2003. évben 41 taggal és közel 60 támogató taggal működtünk.

Részletesebben

Audi Hungaria Iskola. Audi Hungaria Óvoda

Audi Hungaria Iskola. Audi Hungaria Óvoda Küldetésünk: A gyermek személyiségének fejlesztése családias környezetben Alapítás: 2012-ben az Audi Hungaria Iskola Intézményegységeként Két, 25-25 fős vegyes korosztályú csoport Egész napos felügyelet

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2013. május 29-án tartandó ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2013. május 29-án tartandó ülésére 1940-1/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének, 2013. május 29-án tartandó ülésére Tárgy: Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft 2013. évi üzleti terve

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Előadó: Koszta Mihály TVSE elnök Véleményezte: Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság

ELŐTERJESZTÉS. Előadó: Koszta Mihály TVSE elnök Véleményezte: Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottság ELŐTERJESZTÉS Tiszalök Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-án tartandó ülésének, 4. számú A TVSE tevékenységéről, gazdálkodásáról szóló tájékoztató megtárgyalása - tárgyú napirendi

Részletesebben

Egyéni projektek a felnőttkori gyógypedagógiai fejlesztésben. Mentálisan akadálymentes közlekedés

Egyéni projektek a felnőttkori gyógypedagógiai fejlesztésben. Mentálisan akadálymentes közlekedés Egyéni projektek a felnőttkori gyógypedagógiai fejlesztésben Mentálisan akadálymentes közlekedés A gyógypedagógiai vizsgálatok, megfigyelések célja Az ügyfél megismerése (meglévő képességek, készségek;

Részletesebben

SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd :54: :54:24

SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd :54: :54:24 SEGÍTÜNK! Alapitvany-Fuzet_2016_01.indd 1 2016.01.20. 15:54:24 WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA 36.

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés 2005

Közhasznúsági jelentés 2005 Segítő Kéz 2003 Szociális Egyesület Közhasznúsági jelentés 2005 Nyíregyháza, 2006-04-01. Tartalom 1. A szervezet alapadatai 2. A Segítő Kéz 2003 Szociális Egyesület számviteli beszámolója 3. Kimutatás

Részletesebben

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 20-I ÜLÉSÉRE NÉPJÓLÉTI ÉS SPORT BIZOTTSÁG

PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. JÚNIUS 20-I ÜLÉSÉRE NÉPJÓLÉTI ÉS SPORT BIZOTTSÁG IKTATÓSZÁM: 07-7/12-10/2013. TÁRGY: AZ EGYESÍTETT EGÉSZSÉG- ÜGYI INTÉZMÉNYEK IGAZGA- TÓSÁGA TÁMOP 6.1.2-13/1. PÁLYÁZATON VALÓ RÉSZVÉ- TELE MELLÉKLET: 1 DB E LŐTERJESZT É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület TÁMOP 5.3.1. Munkába lépés Zárókonferencia A SZOCIÁLIS MUNKA TAPASZTALATAI

Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület TÁMOP 5.3.1. Munkába lépés Zárókonferencia A SZOCIÁLIS MUNKA TAPASZTALATAI Országos Tranzitfoglalkoztatási Egyesület TÁMOP 5.3.1. Munkába lépés Zárókonferencia A SZOCIÁLIS MUNKA TAPASZTALATAI Célcsoport Aktív korú, alacsony foglalkoztatási eséllyel rendelkező, nem foglalkoztatott

Részletesebben

Pályázati támogatások

Pályázati támogatások Pályázati támogatások 2011. 2010. 2008. 2007. Időtartam2011. 06. 01. -2011. 10. 31. Eredmény: pedagógiai fejlesztés, családterápia biztosítása; működési kiadásokhoz hozzájárulás Támogatás mértéke: 103.000

Részletesebben

Létkérdések a háziorvosi rendelőben

Létkérdések a háziorvosi rendelőben Létkérdések a háziorvosi rendelőben Az egzisztenciális pszichoterápiáról Dr. Kiss-Szőke Anna NOÉ Továbbképző Nap Szeged, 2014. szeptember 6. Egzisztenciális pszichológia 4 végső aggodalom: Halál Szabadság

Részletesebben

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás

A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás A tankerületi szakértői bizottsági tevékenység és a nevelési tanácsadás Kiemelt figyelmet igénylő gyermek, tanuló: - különleges bánásmódot igénylő gyermek, tanuló, - a gyermekek védelméről és a gyámügyi

Részletesebben

Pécsi Hársfa Egyesület. Közhasznúsági jelentés 2007.

Pécsi Hársfa Egyesület. Közhasznúsági jelentés 2007. Adószám: 183278741-02 Bejegyző szerv: Baranya Megyei Bíróság Közhasznúsági fokozat: közhasznú szervezet Közhasznúsági végzés: 0200/Pk.60193/2005/4 Pécsi Hársfa Egyesület Közhasznúsági jelentés 2007. Fordulónap:

Részletesebben

Közhasznú Egyéb Szervezet Egyszerűsített Beszámolója

Közhasznú Egyéb Szervezet Egyszerűsített Beszámolója 1 8 2 1 1 1 4-9 4 9 9-5 6 9-1 3 Közhasznú Egyéb Szervezet Egyszerűsített Beszámolója Éves zárómérleg 211. május 23. - 211. december 31. 211 Kelt Fót, 212. május 2. P. H. A vállakozás beszámolóját készítette

Részletesebben

NIOK Alapítvány a civil partner

NIOK Alapítvány a civil partner NIOK Alapítvány a civil partner Tudás, tapasztalat, infrastruktúra, szolgáltatások Egyre több vállalat fordít figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra (CSR) és azon belül is a jótékonyságra, az adományozásra,

Részletesebben

Szakmai beszámoló Napirend program tevékenység

Szakmai beszámoló Napirend program tevékenység Szakmai beszámoló Napirend program tevékenység Előzmények Projekt adatai: Kedvezményezett Projekt címe Projekt azonosítója Alsómocsolád Község Önkormányzata Mintaprogram a minőségi időskorért HU11-0005-A1-2013

Részletesebben

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK

TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK 2011. július 18., hétfő TÁRSADALMI EGYEZTETÉSRE MEGJELENT PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK Az üzleti infrastruktúra és a befektetési környezet fejlesztése- ipari parkok, iparterületek és inkubátorházak támogatása

Részletesebben

MÓDSZERTANI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS IV.

MÓDSZERTANI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS IV. Mucsi Georgina - Boros Julianna B. Erdős Márta SZAKMAI MÓDSZERTANI KÉSZSÉGFEJLESZTÉS IV. - a tananyagfejlesztés gyakorlatba való átültetésének eredményei - 2012 A Szakmai módszertani készségfejlesztés

Részletesebben

József Attila Tagintézmény. Jó gyakorlat? Jó gyakorlatok? Jó gyakorlatok rendszere?

József Attila Tagintézmény. Jó gyakorlat? Jó gyakorlatok? Jó gyakorlatok rendszere? József Attila Tagintézmény Jó gyakorlat? Jó gyakorlatok? Jó gyakorlatok rendszere? Tanulónépesség jellemzői SNI tanulók nagy száma (51%) BTMN tanulók számának folyamatos növekedése (5%) Túlkorosság Többszörös

Részletesebben

Kérjük, töltse ki a kérdőívünket!

Kérjük, töltse ki a kérdőívünket! Kérjük, töltse ki a kérdőívünket! Szeretnénk felkérni kérdőíves kutatásban való részvételre, melyet Dr. Oláh Attila vezetésével a Jobb Veled a Világ Alapítvány munkatársai és az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai

Részletesebben

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007.

Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. VARSÁNYI LÁSZLÓNÉ SZOLFÉZS TANSZAKI NAP A VÁCI ZENEISKOLÁBAN Szívet melengetõ délutánt töltöttem el a váci Bartók Béla Zeneiskolában, 2007. március 22-én. A személyes meghíváson kívül egy szép meghívó

Részletesebben

AKIK EGY CIPŐBEN JÁRNAK: SZÜLŐCSOPORT AUTISTA GYERMEKET NEVELŐ SZÜLŐK RÉSZÉRE

AKIK EGY CIPŐBEN JÁRNAK: SZÜLŐCSOPORT AUTISTA GYERMEKET NEVELŐ SZÜLŐK RÉSZÉRE AKIK EGY CIPŐBEN JÁRNAK: SZÜLŐCSOPORT AUTISTA GYERMEKET NEVELŐ SZÜLŐK RÉSZÉRE Varga Nóra, Ráczné Kárpáti Márta Jósa András Oktatókórház Nyíregyháza, Gyermek Rehabilitációs Osztály BEVEZETÉS Szülőcsoportunkat

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés. A 2007. évről

Közhasznúsági jelentés. A 2007. évről Magyar Fotográfiai Alapítvány 1065 Budapest, Nagymező u. 20. Statisztikai számjel 1965480391993310 Adószám 19654803 2-42 Közhasznúsági jelentés A 2007. évről A Magyar Fotográfiai Alapítvány alapítói: FÉNYSZÖV

Részletesebben

Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ

Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Nagykanizsai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ Intézmény székhelye: Nagykanizsa, Zrínyi Miklós u. 51. Telefonszáma:06-20-920-8044 e-mail:gyjsznk@gmail.com facebook: Családsegítő és Gyermekjóléti Központ

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J a v a s l a t a Start mintaprogramokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J a v a s l a t a Start mintaprogramokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Iktatószám: 6467/2015. J a v a s l a t a Start mintaprogramokban történő részvétellel kapcsolatos döntés meghozatalára Tisztelt Közgyűlés! A közmunkaprogramok

Részletesebben

NMI IKSZT Program Szolgáltatási modellek

NMI IKSZT Program Szolgáltatási modellek NMI IKSZT Program Szolgáltatási modellek Közösségfejlesztés Közösségfejlesztési folyamatok generálása, folyamatkövetése TÁMOP-3.2.3/B-12/1 Építő közösségek Korszerű, többfunkciós közművelődési fejlesztéseket

Részletesebben

Vállalkozásfinanszírozási lehetőségek Győr- Moson-Sopron megyében

Vállalkozásfinanszírozási lehetőségek Győr- Moson-Sopron megyében Vállalkozásfinanszírozási lehetőségek Győr- Moson-Sopron megyében Ősze Gábor Termékfelelős, Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány 2015. április 16. Tevékenységünk A Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési

Részletesebben

A gyermekjóléti szolgálatok működésének bemutatása. Az együttműködés lehetőségei

A gyermekjóléti szolgálatok működésének bemutatása. Az együttműködés lehetőségei A gyermekjóléti szolgálatok működésének bemutatása Az együttműködés lehetőségei Gyermekvédelmi rendszer jogi háttere 1997. évi XXXI. Törvény a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról 15/1998. (IV.

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: a Képviselő-testület 2013. június 25-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Beszámoló a Vecsés Tájékoztatásáért Közalapítvány 2012. évi munkájáról Előterjesztő: Szlahó

Részletesebben

Hasznos információk a fogyatékosságról. Összeállította: Kovács Tímea

Hasznos információk a fogyatékosságról. Összeállította: Kovács Tímea Hasznos információk a fogyatékosságról Összeállította: Kovács Tímea Mi a fogyatékosság? A fogyatékosság nem betegség, hanem egy tartós vagy véglegesült állapot. A fogyatékos ember, aki tartósan vagy véglegesen

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2002 1

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2002 1 KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2002 1 Békéscsabai Városi Rádióklub BÉKÉSCSABA Puskin tér 1. A közhasznúsági jelentés tartalma: I. Egyszerűsített beszámoló mérleg II. A vagyon felhasználásával kapcsolatos kimutatás

Részletesebben

Diák Mentálhigiénés Tanácsadás

Diák Mentálhigiénés Tanácsadás Diák Mentálhigiénés Tanácsadás a HUMAN-SERVICE tapasztalatai tükrében Felkészítés a felnőtté válásra, a tanult és hozott értékek kibontása Helyzetkép a human-service tapasztalatai tükrében Az érettségit

Részletesebben

SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM 9/14/2009 9:10:00 AM

SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM 9/14/2009 9:10:00 AM SEGÍTHETÜNK! Alapitvany-Fuzet_2009_05.indd 1 9/14/2009 9:10:00 AM WWW.DGY.HU ADÓSZÁM: 18356076-1-03 BANKSZÁMLASZÁM: 10400621-06201821-00000000 H-6200 KISKŐRÖS, MEZŐ U. 16. H-1094 BUDAPEST, ANGYAL UTCA

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének március 17-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének március 17-i rendkívüli ülésére Új napirend Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. március 17-i rendkívüli ülésére Tárgy: Hosszabb időtartamú értékteremtő közfoglalkoztatási program támogatása

Részletesebben

GINOP ÚT A MUNKAERŐPIACRA

GINOP ÚT A MUNKAERŐPIACRA ÚT A MUNKAERŐPIACRA ÚT A MUNKAERŐPIACRA Az Európai Unió a tagjai számára számos támogatási formát nyújt. Magyarország a csatlakozást követően jogosulttá vált ezen támogatási formák igénybevételére. A Széchenyi

Részletesebben

Hallgatói értékelés az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában folytato tanítási gyakorlatról

Hallgatói értékelés az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában folytato tanítási gyakorlatról Hallgatói értékelés az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Általános Iskolában folytato tanítási gyakorlatról 2/211-es tanév 46 megkérdezett V. éves egyetemi hallgató 1. A gyakorlati képzés milyen mértékben egészítette

Részletesebben

Érdeklődés és jelentkezés

Érdeklődés és jelentkezés 06-20- 913 9432 Érdeklődés és jelentkezés SPIRITUÁLIS, LELKI ÉRTÉKEK Őszinteség Elhatározás Alázatosság Lelkesedés Jótett Hajlandóság Tisztelet Harmónia Türelem Közvetlenség Átélés Tudatosság Méltóság

Részletesebben

Család velem, karrier előttem projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest

Család velem, karrier előttem projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest projekt Munkáltatói fórum 2011. 10.11. Budapest Jól- Lét Közhasznú Alapítvány, Első Hazai Anyabarát Munkaközvetítő és Tanácsadó Műhely tevékenysége és tapasztalatai a reintegrációban Keveházi Katalin Az

Részletesebben

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében december december. júli. aug. márc. febr. dec.

Munkaügyi Központja. A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében december december. júli. aug. márc. febr. dec. 1 Munkaügyi Központja A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN - 214. DECEMBER 214. december 2-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának nyilvántartásában 9.465 álláskereső szerepelt,

Részletesebben

Kortárssegítő képzés. Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző. Új utak az iskolai konfliktusok kezelésében c. konferencia december 13.

Kortárssegítő képzés. Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző. Új utak az iskolai konfliktusok kezelésében c. konferencia december 13. Kortárssegítő képzés Lőrincz Norbert, Kovács Anita Kortárssegítő képző Új utak az iskolai konfliktusok kezelésében c. konferencia 2012. december 13. Stratégia alkotás A kortárssegítő tréning Oktatáskutató

Részletesebben

- 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ. a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról

- 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ Sátoraljaújhelyi Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ. a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról - 1 - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Munkaügyi Központ i Kirendeltség TÁJÉKOZTATÓ a munkanélküliség városi, térségi alakulásáról, 2006. május 31. Napjaink gyorsan változó világában a munkahely megszerzése

Részletesebben

A SZÁMVITELI TÖRVÉNY SZERINTI EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA. Arany Liliom Alapítvány 2010.

A SZÁMVITELI TÖRVÉNY SZERINTI EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA. Arany Liliom Alapítvány 2010. A SZÁMVITELI TÖRVÉNY SZERINTI EGYÉB SZERVEZETEK KÖZHASZNÚ EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓJA Arany Liliom Alapítvány 2010. Alapítvány nyilvántartási száma: AM-3369 A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi

Részletesebben

A projekt folytatási lehetőségei

A projekt folytatási lehetőségei "Függő(k) kapcsolatok - a drog területet képviselő civil szervezetek érdekképviseleti célú együttműködését fejlesztő projektje az ország három régiójában A projekt folytatási lehetőségei Gondi János Debrecen,

Részletesebben

Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről.

Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről. Hagyárosbörönd község Önkormányzata 8992 Hagyárosbörönd Fő u. 29. Telefon-fax: 92/560-030 92/560-031 E-mail: hborond@zelkanet.hu Jelentés Hagyárosbörönd község Önkormányzatának pénzügyi helyzetéről. Az

Részletesebben

AUTISTA MAJORSÁG VIDÉK ÉS EGYÉNI FEJLESZTÉSI PROJEKTEK MAGYARORSZÁGON

AUTISTA MAJORSÁG VIDÉK ÉS EGYÉNI FEJLESZTÉSI PROJEKTEK MAGYARORSZÁGON AUTISTA MAJORSÁG VIDÉK ÉS EGYÉNI FEJLESZTÉSI PROJEKTEK MAGYARORSZÁGON KŐVÁRI EDIT VIDÉKFEJLESZTŐ SZOCIÁLIS MUNKÁS, AUTISTÁK ORSZÁGOS SZÖVETÉSÉNEK ELNÖKE SZÜKSÉGLETEK KIELÉGÍTETTSÉGE AUTIZMUSBAN Szint Jól

Részletesebben

Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete. tanyagondnoki szolgálatról

Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete. tanyagondnoki szolgálatról Felsőszölnök Önkormányzat Képviselőtestületének 11/1999. (XI.22.) számú rendelete tanyagondnoki szolgálatról Módosítva: a 2/2007.(I.25.) ÖKT rendelettel, a 12/2008. (IX.15.) ÖKT rendelettel, 3/2010.(II.20.)

Részletesebben

A PROJEKTRŐL. www.mind-rural.ro

A PROJEKTRŐL. www.mind-rural.ro A PROJEKTRŐL Integrált turisztikai humánerőforrás-fejlesztés a vidéki foglalkoztatás növelése érdekében című projektünk a Humánerőforrás-fejlesztési Szektoriális Operatív Program 2007-2013 keretében valósul

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

Primavera Program tapasztalatai

Primavera Program tapasztalatai , Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program Primavera Program tapasztalatai A mobil szűrőkamionnal történő emlőszűrő program kihívásai Mádai Szilvia igazgató Primavera Alapítvány A kezdetek 1995 - Vera

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ FEHÉR MIKLÓS GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM ADÓSZÁM: 18016512-1-08 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2012. ÉVI EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓHOZ Győr, 2013.05.23. Horváth Zsolt Képviselő FEHÉR MIKLÓS GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM

Részletesebben

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április

A nyilvántartott álláskeresők számának alakulása Tolna megyében április április A MUNKAERŐ-PIACI HELYZET ALAKULÁSA TOLNA MEGYÉBEN 2016. ÁPRILIS 2016. április 20-án a Tolna Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának nyilvántartásában 8.073 álláskereső szerepelt, amely az előző

Részletesebben

Református Rehabilitációs Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2009-as esztendőről

Református Rehabilitációs Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2009-as esztendőről Református Rehabilitációs Alapítvány Közhasznúsági jelentése a 2009-as esztendőről 1. SZÁMVITELI BESZÁMOLÓ Az Alapítvány 2009.évben gazdálkodásáról a számviteli törvénynek és a kapcsolódó előírásoknak

Részletesebben