JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné. Bibók Réka

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné. Bibók Réka"

Átírás

1 JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának év április hó 7. napján 15 óra 43 perckor a Polgármesteri Hivatal (Budapest, Grassalkovich út 162.) tanácstermében megtartott nyílt üléséről Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné - nem képviselő bizottsági tagok: Atkári Győző Németh Péter Szépné Keszi Éva Távolmaradását előre jelezte: Tanácskozási joggal részt vettek: Meghívottak: Mizák Zoltán képviselő Orbán Gyöngyi alpolgármester Kisné Stark Viola osztályvezető Polonkai Zoltánné osztályvezető Kovács Mihályné osztályvezető helyettes Mikó Imre képviselő Potencsik István Bibók Réka Az ülést vezette: Preklerné Marton Ilona, a bizottság elnöke. Utalás a Bizottság határozatképességére: A bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 6 fővel határozatképes. Az ülést levezető elnök köszönti a bizottság tagjait, a Polgármesteri Hivatal dolgozóit és az ülésen megjelent vendégeket. Javaslatot tesz a napirendi pontokra: Napirendi pontok: 1. Tájékoztatás az önkormányzat és a költségvetési szervek évi közbeszerzési tervéről Előterjesztő: Kisné Stark Viola osztályvezető 2. Javaslat gazdasági program elfogadására (7.) Előterjesztő: Geiger Ferenc polgármester 3. Javaslat önkormányzati tulajdonú lakások hasznosítására (12.)

2 2 4. Javaslat ingatlanok hasznosítására (13.) 5. Javaslat kisajátítási eljárás megindítására (14.) 6. Javaslat rendezési terv végrehajtására és kötelezettség vállalására (15.) 7. Javaslat elővásárlási jognyilatkozat megtételére (16.) 8. Javaslat pénztartozás részletekben történő megfizetésének engedélyezésére 9. Javaslat rendkívüli élethelyzetbe került személyek elhelyezését szolgáló lakás (1238 Budapest XXIII. ker. Grassalkovich út 77. fszt.1. szám (hrsz.:184835/0/a/1) bérlőjének meghatározására 10. Javaslat a Budapest XXIII., Temetősor u. 5. sz. pavilon ( hrsz.) bérbeadására 11. Javaslat határozatok módosítására 12. Javaslat az 1237 Budapest XXIII. ker. Szt. László u fszt.1. (hrsz.:183379/16) szám alatti ingatlanba történő befogadásra és lakcím létesítési hozzájárulás megadására 13. Javaslat lakcím létesítési hozzájárulás megadására 14. Javaslat elővásárlási jognyilatkozat megtételére 15. Javaslat elidegenítési és terhelési tilalom törlésére 16. Egyebek Preklerné Marton Ilona: Javasolja a Javaslat peren kívüli egyezségre c. kiosztós anyag napirendre történő felvételét és sürgősséggel, első napirendi pontként történő megtárgyalását. A bizottság elnöke szavazásra teszi fel a javaslatot, megállapítja, hogy a bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett az és Közbeszerzési Bizottságának 82/2015.(IV.07.) határozata a Bizottság április 7. napi ülésén tárgyalandó napirendi pontok módosításának elfogadásáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy a Javaslat peren kívüli egyezségre c. kiosztós anyagot a év április hó 7. napi ülésének napirendjére felveszi és sürgősséggel, 1. napirendi pontként tárgyalja.

3 3 Preklerné Marton Ilona: A bizottság ülésén megjelent vendégekre tekintettel javasolja, hogy a Meghívóban 13. napirendi pontként szereplő Javaslat lakcím létesítési hozzájárulás megadására c. napirendi pontot 2. napirendi pontként tárgyalja a bizottság. A bizottság elnöke szavazásra teszi fel a javaslatot, megállapítja, hogy a bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett az és Közbeszerzési Bizottságának 83/2015.(IV.07.) határozata a Bizottság április 7. napi ülésén tárgyalandó napirendi pontok módosításának elfogadásáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy a év április hó 7. napi ülésén 2. napirendi pontként a Javaslat lakcím létesítési hozzájárulás megadására c. napirendi pontot tárgyalja. Preklerné Marton Ilona: Javasolja a Bizottság április 7. napi ülése napirendjének módosításokkal történő elfogadását. A bizottság elnöke szavazásra teszi fel a javaslatot, megállapítja, hogy a bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett az és Közbeszerzési Bizottságának 84/2015.(IV.07.) határozata a Bizottság április 7-i ülése napirendjének elfogadásáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság a év április hó 7. napi ülésének napirendjét az alábbiak szerint fogadja el: 1. Javaslat peren kívüli egyezségre 2. Javaslat lakcím létesítési hozzájárulás megadására 3. Tájékoztatás az önkormányzat és a költségvetési szervek évi közbeszerzési tervéről Előterjesztő: Kisné Stark Viola osztályvezető 4. Javaslat gazdasági program elfogadására (7.) Előterjesztő: Geiger Ferenc polgármester 5. Javaslat önkormányzati tulajdonú lakások hasznosítására (12.) 6. Javaslat ingatlanok hasznosítására (13.) 7. Javaslat kisajátítási eljárás megindítására (14.) 8. Javaslat rendezési terv végrehajtására és kötelezettség vállalására (15.)

4 4 9. Javaslat elővásárlási jognyilatkozat megtételére (16.) 10. Javaslat pénztartozás részletekben történő megfizetésének engedélyezésére 11. Javaslat rendkívüli élethelyzetbe került személyek elhelyezését szolgáló lakás (1238 Budapest XXIII. ker. Grassalkovich út 77. fszt.1. szám (hrsz.:184835/0/a/1) bérlőjének meghatározására 12. Javaslat a Budapest XXIII., Temetősor u. 5. sz. pavilon ( hrsz.) bérbeadására 13. Javaslat határozatok módosítására 14. Javaslat az 1237 Budapest XXIII. ker. Szt. László u fszt.1. (hrsz.:183379/16) szám alatti ingatlanba történő befogadásra és lakcím létesítési hozzájárulás megadására 15. Javaslat elővásárlási jognyilatkozat megtételére 16. Javaslat elidegenítési és terhelési tilalom törlésére 17. Egyebek 1. Napirendi pont Javaslat peren kívüli egyezségre Kovács Mihályné: Röviden ismerteti az előterjesztésben foglaltakat. Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat II. pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 85/2015.(IV.07.) határozata peren kívüli egyezség megkötésével kapcsolatos döntéséről A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy peren kívüli egyezséget köt a 11.P.XXIII /2013 számú perben Marton Tibor és Marton Imre alperesekkel úgy, hogy a Bp. XXIII. ker. Köves út hrsz.-ú ingatlant alperes használati díj fizetésének kötelezettsége nélkül értékesíti Marton Tibor és/vagy Marton Imre és/vagy Marton Benőné részére Ft összegű vételáron. Felkéri a polgármestert az adásvételi szerződés aláírására és a peres eljárás lezárására. Felelős: Geiger Ferenc polgármester Határidő: július 31.

5 5 2. Napirendi pont Javaslat lakcím létesítési hozzájárulás megadására Preklerné Marton Ilona: Javasolja, hogy a bizottság a napirendi pont tárgyalása során biztosítson hozzászólási jogot Potencsik István részére. A bizottság elnöke szavazásra teszi fel a javaslatot, megállapítja, hogy a bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett az és Közbeszerzési Bizottságának 86/2015.(IV.07.) határozata hozzászólási jog biztosításáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy a Javaslat lakcím létesítési hozzájárulás megadására c. napirendi pont tárgyalása során hozzászólási jogot biztosít Potencsik István részére. Potencsik István: 15 éve soroksári lakos. A bejelenteni kívánt személy az élettársa, aki bejelentett lakhellyel nem rendelkezik. Tekintettel arra, hogy élettársa várandós, védőnői és egyéb ellátásra lesz szüksége, ezért kéri, hogy a bizottság adja hozzájárulását a lakcím létesítéséhez. Atkári Győző: Kérdezi, hogy Potencsik István miért nem kérte a bizottság lakcímlétesítéshez történő hozzájárulását? Potencsik István: Úgy gondolja, hogy a terhesség miatt élettársának fontosabb az állandó lakóhely létesítése. Atkári Győző: Véleménye szerint ez nem kizáró ok. Kérdezi, hogy kinek a tulajdona a bérelt ingatlan másik része? Kovács Mihályné: Többhektáros önkormányzati tulajdonú termőföld ingatlanról van szó, melynek egy részét az Önkormányzat korábban haszonbérbe adta Potencsik József részére. A haszonbérleti szerződés december 31-én megszűnt, jelenleg Potencsik József jogellenesen használja az ingatlant. Bibók Réka, Potencsik József fiának, Potencsik Istvánnak az élettársa, ő szeretne lakcímet létesíteni az ingatlanba. Atkári Győző: A szerződés a törvényi változások miatt szűnt meg? Kovács Mihályné: Részben igen. Jelenleg peres eljárás van folyamatban. Szépné Keszi Éva: Kérdezi, hogy az élettársi kapcsolatukat mivel tudják igazolni? Potencsik István: A jövő hét folyamán házassági anyakönyvi kivonattal. Szeretnék minél hamarabb véglegesíteni kapcsolatukat. Tüskés Józsefné: Kérdezi, hogy felépítmény található az ingatlanon?

6 6 Kovács Mihályné: Az ingatlannak az utcától távolabb eső részén vannak felépítmények, melyek az önkormányzat álláspontja szerint jogellenesen vannak ott. Potencsik István: A felépítményre vonatkozóan adásvételi szerződéssel rendelkeznek, melynek vonatkozásában a peres eljárás folyamatban van. A bírósági papírok alapján a haszonbérleti szerződés a mai napig nem szűnt meg. Kovács Mihályné: Az ügyfeleknek van erre vonatkozó beadványuk a bíróságon, de nincs tudomása ezt igazoló okiratról. A haszonbérleti szerződés a határozott idő beálltával, december 31-vel megszűnt. Tüskés Józsefné: Tekintettel arra, hogy az ingatlan vonatkozásában peres eljárás van folyamatban, javasolja, hogy a Bizottság ne adja hozzájárulását a lakcímlétesítéshez. javaslat I. pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 87/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú, természetben a Szérűskert u. 3. szám alatt lévő ingatlanba történő lakcím létesítéséhez való hozzájárulás megadásáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy nem adja meg a hozzájárulást ahhoz, hogy Bibók Réka a Budapest XXIII., hrsz.-ú, Szérűskert u. 3. szám alatt található ingatlanba lakcímet létesítsen. Felkéri a polgármestert az ügyfél értesítésére. Felelős: Geiger Ferenc polgármester Határidő: május Napirendi pont Tájékoztatás az önkormányzat és a költségvetési szervek évi közbeszerzési tervéről Előterjesztő: Kisné Stark Viola osztályvezető Orbán Gyöngyi: Kérdezi, hogy a Dobó utca közbeszerzése hol szerepel a közbeszerzési tervben? Kisné Stark Viola: Az Útépítések sorban szerepel minden tervezett útépítés. Az utcák felsorolását a havi polgármesteri beszámoló fogja részletesen tartalmazni. Preklerné Marton Ilona: Kérdezi, hogy melyek azok az adatok, amelyeket az Önkormányzat honlapján a közbeszerzéssel kapcsolatban közzé kell tenni?

7 7 Kisné Stark Viola: A Közbeszerzési Tervet, továbbá az Üvegzseb miatt minden olyan eljárásnak a szerződését, mely meghaladja az Ft-ot. A hirdetményes közbeszerzési eljárásokat nem az Önkormányzat, hanem a Közbeszerzési Tanács honlapján kell közzé tenni. Preklerné Marton Ilona: A Közbeszerzési Szabályzat is megtalálható a honlapon? Kisné Stark Viola: Belső szabályzat, ezért nem található meg a honlapon. Orbán Gyöngyi: Gyártó eszköz beruházás hol szükséges? Kisné Stark Viola: A játszótereken. Orbán Gyöngyi: És a Rendőrkapitányságnak a kiviteli terve hova került besorolásra? Kisné Stark Viola: A Rendőrkapitányság kiviteli tervdokumentáció sorra. Preklerné Marton Ilona: További kérdés hiányában megköszöni az önkormányzat és a költségvetési szervek évi közbeszerzési tervéről szóló tájékoztatást. 4. Napirendi pont Javaslat gazdasági program elfogadására (7.) Előterjesztő: Geiger Ferenc polgármester Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat I. és II. pontjának elfogadását. A bizottság 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 88/2015.(IV.07.) határozata az Önkormányzat évekre vonatkozó gazdasági programjának elfogadásáról I. a jelen határozat melléklete szerinti tartalommal fogadja el az Önkormányzat évekre vonatkozó gazdasági programját. II. kérje fel a Polgármestert a Gazdasági Program aláírására. 5. Napirendi pont Javaslat önkormányzati tulajdonú lakások hasznosítására (12.) Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat 1. I. pontjának elfogadását. A bizottság 5 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett saját hatáskörében az

8 8 és Közbeszerzési Bizottságának 89/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker hrsz.-ú, természetben a Templom u fszt. 1. szám alatt található lakás Németh Istvánné bérlő részére történő értékesítéséről a Budapest XXIII. ker hrsz.-ú, természetben a Templom u fszt. 1. szám alatt található lakást értékbecslés ismeretében értékesítse Németh Istvánné bérlő részére, valamint kérje fel a Polgármestert az értékbecslés és az energetikai tanúsítvány megrendelésére, és új előterjesztés készítésére. Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat 2. I. pontjának elfogadását. A bizottság 4 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 2 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 90/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker /0/A/3 hrsz.-ú, természetben a Táncsics M. u. 63. fszt szám alatt található lakás Bondor Rudolf bérlő részére történő értékesítéséről a Budapest XXIII. ker. Budapest XXIII. ker /0/A/3 hrsz.-ú, természetben Táncsics M. u. 63. fszt szám alatt található lakást értékbecslés ismeretében értékesítse Bondor Rudolf bérlő részére, valamint kérje fel a Polgármestert az értékbecslés és az energetikai tanúsítvány megrendelésére, és új előterjesztés készítésére. Atkári Győző: Kérdezi, hogy Jaszovics Ferencné bérlő esetében mit lehet tenni? Tekintettel arra, hogy egyedül neveli a két gyerekét és a Munkaügyi Központban dolgozó közalkalmazott, nem támogatja, hogy az utcára kerüljenek. Preklerné Marton Ilona: Lehetőség van a lakás méltányosságból, pályázaton kívül történő bérbe adására, amennyiben a Képviselő-testület ilyen módon kívánja azt hasznosítani. Következő lépésben a Bizottság dönt a bérlő személyének kijelöléséről. javaslat 3. I. f) pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 91/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII., Könyves u. 56. fszt. 1. szám alatti lakás hasznosításáról módosítsa a 10/2009.(I.20.) Ök. sz. határozatát és a Budapest XXIII. kerület Könyves u. 56.

9 9 fszt. 1. szám (hrsz.:183894) alatti önkormányzati lakást május 1. napjától méltányosságból, pályázaton kívül adja bérbe, valamint kérje fel a Polgármestert új előterjesztés készítésére a Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság részére. 6. Napirendi pont Javaslat ingatlanok hasznosítására (13.) javaslat 1. I. és II. pontjának elfogadását. A bizottság 4 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 92/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker. Hungária köz /5 hrsz.-ú ingatlan hasznosításáról I. helyezze hatályon kívül a 260/2013.(VI.4.) határozatot. II. értékesítse a Hungária köz /5 hrsz.-ú ingatlant, valamint kérje fel a polgármestert az értékbecslés megrendelésére és új előterjesztés készítésére. Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat 2. I. és II. pontjának elfogadását. A bizottság 4 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 93/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker. Hungária köz /5 hrsz.-ú ingatlan hasznosításáról I. helyezze hatályon kívül a 261/2013.(VI.4.) határozatot. II. értékesítse a Hungária köz /5 hrsz.-ú ingatlant, valamint kérje fel a polgármestert az értékbecslés megrendelésére és új előterjesztés készítésére. Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában módosító határozati javaslatként előterjeszti, hogy a Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek, hogy a Budapest XXIII. ker. Köves út 132. sz. alatti, /2 hrsz.-ú ingatlant önkormányzat általi lakásépítésre biztosítsa. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az

10 10 és Közbeszerzési Bizottságának 94/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker. Köves út 132. sz. alatti, /2 hrsz.-ú ingatlan hasznosításáról a Budapest XXIII. ker. Köves út 132. sz. alatti, /2 hrsz.-ú ingatlant önkormányzat általi lakásépítésre biztosítsa. Preklerné Marton Ilona: Javasolja a határozati javaslat 3. I. pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 95/2015.(IV.07.) határozata a 262//2013.(VI.4.) határozat hatályon kívül helyezéséről helyezze hatályon kívül a 262/2013.(VI.4.) határozatot. Németh Péter: A Hunyadi út /3 és hrsz.-ú ingatlanok vonatkozásában örömmel fogadta a főépítész úr javaslatát és egyetért azzal. Több ingatlant kellene megtartani bérlakások építésére. javaslat 4. I. és IV. pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 96/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker. Hunyadi u /3, hrsz.-ú ingatlanok hasznosításáról I. helyezze hatályon kívül a 263/2013.(VI.4.) határozatot. II. a Hunyadi út /3 és hrsz.-ú ingatlanokat - egyesítést követően - önkormányzat általi lakásépítésre biztosítsa. Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat 5. I. és II. pontjának elfogadását. A bizottság 4 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az

11 11 és Közbeszerzési Bizottságának 97/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker. Külső Vörösmarty u /4 hrsz.-ú ingatlan hasznosításáról I. helyezze hatályon kívül a 264/2013.(VI.4.) határozatot. II. értékesítse a Külső Vörösmarty u /4 hrsz.-ú ingatlant, valamint kérje fel a polgármestert az értékbecslés megrendelésére és új előterjesztés készítésére. Preklerné Marton Ilona: Javasolja a határozati javaslat 5. IV. pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 98/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker. Külső Vörösmarty u /4 hrsz.-ú ingatlan értékesítéséről ne értékesítse a Külső Vörösmarty u /4 hrsz.-ú ingatlant Halász Natália részére, valamint kérje fel a polgármestert a kérelmező értesítésére. Atkári Győző: A Köves u ingatlan jogilag rendezetlen. Az előterjesztésben gyakorlatilag felsorolásra került, hogy milyen építményeket lehet az ingatlanon elhelyezni. Kinek lehetne így értékesíteni? Kovács Mihályné: Nem feltétlenül kell értékesíteni, bérbeadás útján is történhet az ingatlan hasznosítása. Pl. kertészetet lehetne működtetni. De korábban is döntött már úgy a Képviselőtestület, hogy nem hasznosítja az ingatlant. javaslat 6. I. pontjának elfogadását, továbbá módosító javaslatként előterjeszti, hogy a Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a Budapest XXIII. ker. Köves u sz. alatti, hrsz.-ú ingatlan értékesítés nélkül történő hasznosítását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 99/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker. Köves u sz. alatti, hrsz.-ú ingatlan hasznosításáról I. helyezze hatályon kívül az 575/2011.(I.13.) határozatot. II. a Budapest XXIII. ker. Köves u sz. alatti, hrsz.-ú ingatlant értékesítés nélkül hasznosítsa.

12 12 Atkári Győző: A Házhajó u ingatlan vonatkozásában: tudomása szerint a Molnársziget rendezése még nem fejeződött be. A Molnár utca kialakítása gondot jelent, tekintve hogy nincsenek meg a telek szélességek. A rendezés miatt nem kellene megtartani az ilyen önálló ingatlanokat csere-teleknek? Ha értékesíti az önkormányzat a telkeket, mivel fog a későbbiekben gazdálkodni? Kovács Mihályné: Döntés kérdése, hogy milyen módon kerülnek hasznosításra az ingatlanok. A Molnársziget zártkerti részében jelenleg nincs és nem tudni mikor lesz rendezési és szabályozási terv, viszont rendbentartási kötelezettsége van az önkormányzatnak. Tudomása szerint a korábbi rendezési terv sem tartalmazott olyat, hogy valakinek az ingatlanából teljes egészében út lesz. Pici útszélesítések történtek. Az útszélesítés egy ingatlant sem érint olyan mértékben, hogy cserébe egy egész ingatlant kelljen adni. javaslat 7. I. pontjának elfogadását. A bizottság 4 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 100/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker. Házhajó u sz. alatti, /81 hrsz.-ú ingatlan hasznosításáról értékesítse a Házhajó u sz. alatti, /81 hrsz.-ú ingatlant, valamint kérje fel a polgármestert az értékbecslés megrendelésére és új előterjesztés készítésére. Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat 8. I. pontjának elfogadását. A bizottság 4 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 101/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker. Eperföld utca mentén 7 db ingatlan (195271/ hrsz.) hasznosításáról a Budapest XXIII., Eperföld utca mentén 7 db telek ½-ed tulajdoni hányadát (195271/ hrsz.) értékesítse, valamint kérje fel a Polgármestert a Fővárosi Önkormányzat értesítésére és az értékbecslés megrendelésére. Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat 9. I. a.) pontjának elfogadását. A bizottság 4 igen szavazattal, 2 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az

13 13 és Közbeszerzési Bizottságának 102/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. ker. Kelep u /4 hrsz.-ú ingatlan hasznosításáról értékesítse a Kelep u /4 hrsz.-ú ingatlant, valamint kérje fel a polgármestert az értékbecslés megrendelésére és új előterjesztés készítésére. 7. Napirendi pont Javaslat kisajátítási eljárás megindítására (14.) Tüskés Józsefné: Támogatja a kisajátítási eljárások megindítását. javaslat 1. I. pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 103/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlanból kialakításra kerülő (186777/1) és (186777/3) hrsz.-ú ingatlanok, valamint (186778/2) hrsz.-ú ingatlanhoz átjegyzésre kerülő 76 m 2, a (186779/4) hrsz.-ú ingatlanhoz átjegyzésre kerülő 5 m 2, a (186779/6) hrsz.-ú ingatlanhoz átjegyzésre kerülő 8 m 2, a (186780/1) hrsz.-ú ingatlanhoz átjegyzésre kerülő 22 m 2 területű ingatlanrészek kisajátítási eljárásának megindításáról kezdeményezze és kérelmezze a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlanból kialakításra kerülő (186777/1) és (186777/3) hrsz.-ú ingatlanok, valamint (186778/2) hrsz.-ú ingatlanhoz átjegyzésre kerülő 76 m 2, a (186779/4) hrsz.-ú ingatlanhoz átjegyzésre kerülő 5 m 2, a (186779/6) hrsz.-ú ingatlanhoz átjegyzésre kerülő 8 m 2, a (186780/1) hrsz.-ú ingatlanhoz átjegyzésre kerülő 22 m 2 területű ingatlanrészek kisajátítási eljárásának megindítását, továbbá kérje fel a Polgármestert a kisajátítási terv megrendelésére, aláírására, a kisajátítási kérelem formanyomtatvány benyújtására és annak aláírására, a jelen határozat mellékletét képező nyilatkozat, valamint a kisajátítási eljárásban szükséges egyéb - önkormányzat érdekét nem sértő - nyilatkozatok, meghatalmazások megtételére. Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat 2. I. pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az

14 14 és Közbeszerzési Bizottságának 104/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlan 12 /120 arányú tulajdoni hányad kisajátítási eljárásának megindításáról kezdeményezze és kérelmezze a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlan 12 /120 arányú tulajdoni hányad kisajátítási eljárásának megindítását, valamint kérje fel a Polgármestert a kisajátítási terv megrendelésére, aláírására, a kisajátítási kérelem formanyomtatvány benyújtására és annak aláírására, a jelen határozat mellékletét képező nyilatkozat, valamint a kisajátítási eljárásban szükséges egyéb - önkormányzat érdekét nem sértő - nyilatkozatok, meghatalmazások megtételére. 8. Napirendi pont Javaslat rendezési terv végrehajtására és kötelezettség vállalására (15.) Kovács Mihályné: Ismerteti az előterjesztésben foglaltakat, továbbá Orbánhegy térképének bemutatásával ismerteti, hol tartanak Orbánhegyen az utcanyitások, valamint hogy Orbánhegy I. ütemében mely területeket kellett kisajátítással megszerezni. Ahhoz, hogy Orbánhegy rendezése megtörténjen, további - a térképen narancssárgával jelölt - területrészeket kell telekalakítással, adásvétellel, vagy kisajátítási eljárással megszerezni, valamint további területeket kell rendezés alá vonni. Egy helyrajzi számú telek rendezése (utcanyitása) csak a szabályozási terv előírásainak megfelelően lehetséges. Pl. a /1 hrsz.-ú ingatlan esetében az Orbán utca szélesítése és a Harmónia utca megnyitása miatt az Orbánhegyi dűlő oldalát is rendezni szükséges függetlenül attól, hogy már esetleg a csatorna megépült. Preklerné Marton Ilona: A millió Ft becsült költség összege akár több is lehet? Kovács Mihályné: Ez a költség a kitűzés alapján készült előzetes, becsült költség. Osztatlan közös tulajdonú ingatlanoknál lekerített ingatlanrészenként kell a felmérést elvégezni. Nem mindegy ugyanis, hogy kinek fizeti az önkormányzat a kártalanítás összegét. A belső lehatároló kerítések és a föld alatti műtárgyak felmérése még nem történt meg. Nem lehet tudni, hogy vascsövek, vagy KPE műanyag csövek vannak elhelyezve, ezért a költség módosulhat. Az előterjesztésben szerepel, hogy Orbánhegy I. ütemében mekkora területet, milyen módon (adásvétel, kisajátítás), mekkora összegért tudott az önkormányzat megszerezni. Sajnos a tulajdonosok tisztában vannak azzal, hogy kisajátítási eljárás mellett magasabb kártalanítási összegre lehetnek jogosultak, ezért várható, hogy az Önkormányzat vételi ajánlatait nem fogják elfogadni. A Bizottság az Apostolhegyi utcanyitásokkal kapcsolatban tárgyalni fogja, hogy az ingatlan tulajdonosok mennyivel nagyobb összegeket kérnek már most. Preklerné Marton Ilona: Kérdezi, hogy az ezeken a területeken lévő beépítetlen ingatlanokon, amennyiben megépül a csatorna, úgy az az ingatlan értéknövekedését fogja eredményezni? Kovács Mihályné: Igen, a csatornázás, közművesítés értéknövelő tényező az ingatlan értékének vonatkozásában, de az önkormányzat a kisajátítást településrendezési célok megvalósítására tudja kezdeményezni, tekintve hogy szabályozási terv van életben. Az értéknövekedés ugyan bekövetkezik, de a településrendezési célok megvalósítása miatt lefolytatásra kerülő eljárásban

15 15 ez nem érvényesíthető. Abban az esetben tudná a hivatal az értéknövekedést érvényesíteni, ha csatorna építésére kérné a kisajátítási eljárást a Képviselő-testület. Ebben az esetben kötelezettséget kellene vállalnia a Képviselő-testületnek a csatorna építésére, megkezdésére és befejezésére, ami ha nem valósul meg, kártérítési és kamat fizetési kötelezettsége keletkezik az Önkormányzatnak mindaddig, amíg a csatorna építése meg nem történik. Szépné Keszi Éva: Kérdezi, hogy ha egy rendezetlen területen megnyitnak egy utcát, vagyis közlekedés szempontjából átláthatóbbá válik, az nem növeli a telkek értékét? Kovács Mihályné: A szabályozás nem növeli az ingatlan értékét. Jelenleg az Önkormányzat csak szabályozást végez, mely eljárásban a rendezési terv szerinti rendezést, telekegyesítést, téglalap alakú házhelyek kialakítását nem végezheti. Tüskés Józsefné: Néhány ingatlan kivételével az 1970-es évek óta laknak itt. A lakosok nagyon várják, hogy az utcák meg legyenek nyitva, ezért kéri a bizottságot, hogy támogassa az utcanyitásokat. Sokan a mai napig nem tudják a lakásukat sem megközelíteni. Nincs csatorna, nincs közmű. A környék úgy tudna fejlődni, ha az utcák megnyitása megtörténne. Preklerné Marton Ilona: A GB Európa Horgászparton lévő ingatlanja is szerepel az előterjesztésben. Tekintettel arra, hogy a GB Európának elég sok adótartozása van az önkormányzat felé, nem lehet a tartozását beszámítani? Kovács Mihályné: Ha az ingatlan kisajátítására kerül sor, akkor a Kormányhivatal határozatban fog rendelkezni, hogy a kártalanítási összeget bírósági letétbe kell-e helyezni. A pontos jogszabályi hátteret meg kell nézni. Preklerné Marton Ilona: További kérdés és hozzászólás hiányában javasolja, hogy a Bizottság javasolja a Képviselő-testületnek a Javaslat rendezési terv végrehajtására és kötelezettség vállalására (15.) c. napirendi pont megtárgyalását és a döntés meghozatalát. A bizottság 5 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 1 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 105/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. kerület Orbánhegy /1, /5, , , /1, /3, , , , , , , , , , /2, /2, /4, /2 hrsz.-ú ingatlanok szabályozásáról és a /5 hrsz.-ú ingatlan megvásárlásáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, javasolja a Képviselő-testületnek a Javaslat rendezési terv végrehajtására és kötelezettség vállalására (15.) c. napirendi pont megtárgyalását és a döntés meghozatalát. 9. Napirendi pont Javaslat elővásárlási jognyilatkozat megtételére (16.)

16 16 Németh Péter: Kérdezi, hogy a Hivatal élni kíván az elővásárlási jogával? Kovács Mihályné: Erre vonatkozóan a Képviselő-testület hozza meg a döntést, de véleménye szerint nem. javaslat I.) pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett saját hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 106/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. kerület Vágóhíd u szám alatti ingatlannal kapcsolatos elővásárlási jognyilatkozat megtételéről Pölös Tibor és Pölösné Krizsán Ildikó eladók, valamint Rehák Zsolt és Pataki Éva Márta között, március 12.-én, a /14 hrsz.-ú ingatlan /5448 arányú tulajdoni hányadának (Bp. XXIII. ker. Vágóhíd u sz.) Ft vételáron történő értékesítése vonatkozásában elővásárlási jogával ne kívánjon élni, valamint kérje fel a polgármestert a kérelmező értesítésére. 10. Napirendi pont Javaslat pénztartozás részletekben történő megfizetésének engedélyezésére Atkári Győző: Javasolja a használati díj+járulékai 6 havi egyenlő részletben történő megfizetésének engedélyezését. javaslat I. a.) pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 107/2015.(IV.07.) határozata pénztartozás részletekben történő megfizetésének engedélyezéséről A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy engedélyezi Geiger István (1238 Budapest, Táncsics M. u. 62.) részére a Ft használati díj+járuléka és Ft+járuléka összegű perköltség részletekben történő megfizetését április 1. napjától kezdődő törlesztés mellett 6 egyenlő havi részletben. Felkéri a polgármestert az ügyfél értesítésére. Felelős: Geiger Ferenc polgármester Határidő: április 30.

17 Napirendi pont Javaslat rendkívüli élethelyzetbe került személyek elhelyezését szolgáló lakás (1238 Budapest XXIII. ker. Grassalkovich út 77. fszt.1. szám (hrsz.:184835/0/a/1) bérlőjének meghatározására Atkári Győző: A rendelkezésre álló kérelmek alapján javasolja Veszteg Zoltán Sándor kérelmező kijelölését. Tüskés Józsefné: Támogatja a javaslatot. javaslat c) pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 108/2015.(IV.07.) határozata rendkívüli élethelyzetbe került személyek elhelyezését szolgáló lakás (1238 Budapest XXIII. ker. Grassalkovich út 77. fszt. 1. szám (hrsz.:184835/0/a/1) bérlőjének meghatározásáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy a rendkívüli élethelyzetbe került személyek elhelyezését szolgáló 1238 Budapest XXIII. ker. Grassalkovich út 77. fszt. 1. szám (hrsz.:184835/0/a/1) alatti önkormányzati bérlakásra bérleti szerződést köt Veszteg Zoltán Sándor 1238 Budapest XXIII., Grassalkovich út 97. szám alatti lakossal 6 hónap időtartamra. Felkéri Geiger Ferenc polgármestert a bérleti szerződés aláírására és a kérelmezők értesítésére. Felelős: Geiger Ferenc polgármester Határidő: május Napirendi pont Javaslat a Budapest XXIII., Temetősor u. 5. sz. pavilon ( hrsz.) bérbeadására Atkári Győző: A helyiség rendelet módosításával lehetőség nyílna a pavilon rövidebb időszakra történő bérbeadására. Véleménye szerint alacsonyabb összegű bérleti díjat kellene megállapítani ahhoz, hogy a pavilont sikeresen bérbe lehessen adni. Németh Péter: Tekintettel arra, hogy több alkalommal is sikertelen volt a bérbe adás, támogatja a javaslatot. Javasolja a kikiáltási ár Ft/m 2 /év + ÁFA összegben történő elfogadását. Kovács Mihályné: Véleménye szerint a bérleti díj összegének csökkentése ellenére sem valószínű, hogy több jelentkező lesz a pavilon bérlésére vonatkozóan. A környező magántulajdonosok is kiknek bérleti díj fizetési kötelezettségük nincs nehezen tudják biztosítani a saját megélhetésüket.

18 18 Orbán Gyöngyi: Úgy gondolja, hogy a bérleti díj mérséklése fokozva a már kialakult helyzetet - olyan konfliktust gerjesztene, melyet az önkormányzatnak nem kell felvállalnia. Mikó Imre: Egyetért az elmondottakkal, nem javasolja a bérleti díj mérséklését. Akár a pavilon elbontása, akár más tevékenység kijelölése célszerűbb megoldást jelentene, pl. a közmunkások munkaeszközeinek tárolására alkalmassá lehetne tenni. Orbán Gyöngyi: Javasolja, hogy a Bizottság kérje fel a Hivatalt, vizsgálja meg a helyiség saját célra történő hasznosításának a lehetőségét. Preklerné Marton Ilona: További kérdés és hozzászólás hiányában módosító határozati javaslatként előterjeszti, hogy a Bizottság felkéri a Hivatalt, hogy vizsgálja meg a Budapest XXIII. ker., Temetősor 5. számú pavilon ( hrsz.) saját célra történő hasznosításának a lehetőségét. Szavazásra teszi fel a javaslatot. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 109/2015.(IV.07.) határozata a Bp. XXIII., Temetősor 5. számú pavilon ( hrsz.) hasznosításáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, felkéri a Polgármesteri Hivatalt, hogy vizsgálja meg a Budapest XXIII. ker., Temetősor 5. számú pavilon ( hrsz.) saját célra történő hasznosításának a lehetőségét. 13. Napirendi pont Javaslat határozatok módosítására Kovács Mihályné: A /1 és a hrsz.-ú ingatlanok vonatkozásában ismerteti az előterjesztésben foglaltakat. Az előterjesztés mellékleteként a tulajdonosok válaszlevele mellett csatolásra került Pusztai László igazságügyi szakértő szakvéleményének részlete is, mely tartalmazza az ingatlan értékképzésére vonatkozó adatokat. A Kormányhivatal az ügyfél által benyújtott számla alapján a vízóraakna áthelyezésének költségét bruttó Ft összegben állapította meg. Pusztai László igazságügyi szakértő az akna áthelyezésének költségét Ft összegben határozta meg. Tájékoztatja a Bizottságot, hogy amennyiben a tulajdonosok az újabb ajánlatot sem fogadják el, úgy kisajátítási eljárást kell lefojtatni az ingatlanok megszerzése tárgyában. Atkári Győző: Kérdezi, hogy a /1 hrsz. ingatlanon hány vízóra akna található? Kovács Mihályné: 2 db. Szépné Keszi Éva: Kérdezi, hogy a kisajátítási eljárásnak milyen költségei vannak? Kovács Mihályné: A benyújtandó kérelem mellé készíttetni kell egy ún. duplazáradékos kisajátítási vázrajz, melynek a költsége kb Ft, az egyéb szükséges mellékletek

19 19 költsége Ft, valamint a Kormányhivatal által kirendelt szakértő részére Ft szakértői díjat szükséges megelőlegezni. A helyszíni szemle során amennyiben a szakértő nem találja meg a kitűzési karókat, úgy a kitűzést az önkormányzat költségén újra el kell végezni. javaslat 1. I. b.) pontjának azzal a kiegészítéssel történő elfogadását, hogy az ingatlanon található építményekért a Bizottság - Pusztai László igazságügyi szakértő szakvéleménye alapján, valamint a Kormányhivatal által megállapított, akna áthelyezésére vonatkozó költség ismeretében Ft kártalanítási összeget térít meg. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 110/2015.(IV.07.) határozata a 156/2014.(IX.02.) GKB határozat módosításáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy módosítja a 156/2014.(IX.02.) GKB határozatot az alábbiak szerint: A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy a /1 hrsz.-ú 136 m 2 területű ingatlant megvásárolja Ft vételáron. Az ingatlanon található építményekért Ft kártalanítási összeget térít. Az ingatlanon található zöldnövényzetért Ft kártalanítási összeget térít. Felkéri a Polgármestert a /1 hrsz.-ú ingatlan tulajdonosainak a Bizottság döntéséről való értesítésére, valamint a szerződés aláírására. Határidő: december 31. Felelős: Geiger Ferenc polgármester. Preklerné Marton Ilona: A hrsz. ingatlan vonatkozásában is javasolja a Kormányhivatal által megállapított akna áthelyezésére vonatkozó költség figyelembe vételét. Kovács Mihályné: Tájékoztatásként elmondja, hogy a hrsz.-ú ingatlanon egy vízóra akna található, 2 db mérő órával. Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat 2. I. b. pontjának azzal a kiegészítéssel történő elfogadását, hogy az ingatlanon található építményekért a Bizottság figyelembe véve a Kormányhivatal által megállapított, akna áthelyezésére vonatkozó költség összegét, továbbá a második mérőóra költségét, valamint azt, hogy az egyéb költségekre korábban felajánlott Ft-ot a tulajdonos nem vitatta Ft kártalanítási összeget térít meg. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az

20 20 és Közbeszerzési Bizottságának 111/2015.(IV.07.) határozata a 153/2014.(IX.02.) GKB határozat módosításáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy módosítja a 153/2014.(IX.02.) GKB határozat I. pontját az alábbiak szerint: A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy a hrsz.-ú ingatlanból kialakuló /1 hrsz.-ú, 26 m 2 területű ingatlant megvásárolja Ft vételáron. Az ingatlanon található építményekért Ft kártalanítási összeget térít. Az ingatlanon található zöldnövényzetért Ft kártalanítási összeget térít. Felkéri a Polgármestert a hrsz.-ú ingatlan tulajdonosainak a Bizottság döntéséről való értesítésére, valamint a szerződés aláírására. Határidő: december 31. Felelős: Geiger Ferenc polgármester. Kovács Mihályné: A hrsz.-ú ingatlan vonatkozásában ismerteti az előterjesztésben foglaltakat. Tekintettel arra, hogy a tulajdonosok között volt olyan, aki a korábban felajánlott vételárat nem fogadta el, az önkormányzat csak kisajátítási eljárás lefolytatása útján tudja az ingatlant megvásárolni. Az eddig lefolytatott kisajátítási eljárások ismeretében elmondható, hogy a Kormányhivatal az általa kirendelt szakértő szakvéleménye alapján sokkal magasabb kártalanítási összegeket állapít meg, mint amelyet az Önkormányzat felajánl. Az előterjesztés mellékletét képezi Pusztai László igazságügyi szakértő - ingatlan értékére vonatkozó - szakvéleménye. Orbán Gyöngyi: Kérdezi, hogy van-e arról tudomása a hivatalnak, hogy a Kormányhivatal, valamint az általa kirendelt szakértő mire alapozza az általa megállapított kártalanítási összegeket? Tekintettel arra, hogy az Önkormányzat ily módon folyamatosan hátrányos helyzetbe kerül, javasolja, hogy a Hivatal jelezze a Kormányhivatal felé ennek tényét. Kovács Mihályné: A Kormányhivatal a kirendelő határozatában határozza meg a szakértő által elkészítendő feladatokat. A szakértő az. ún. Építőipari költségbecslési segédlet alapul vételével készíti el a véleményét. Minden egyes kisajátítási eljárás során az Önkormányzat indokolja, hogy miért nem fogadja el a Kormányhivatal által készíttetett szakértői véleményben megállapított kisajátítási összegeket. Kifogásolható például, hogy az utóbbi eljárások során 2010 évi forgalmi értékből számította a szakértő a telek forgalmi értékét. Az eltelt idő alatt keletkezett értékcsökkenés nem került figyelembe vételre. További eltérést jelentett, hogy a Kormányhivatal szakértője által építési telek árak kerültek megállapításra. Az önkormányzat költségeit növelő tényező az is, hogy a kisajátítási törvény értelmében a kisajátítást kérő azaz az önkormányzat - birtokba lépésétől számítva, a kisajátított ingatlan tulajdonosának 90 nap indokolt esetben további 90 nap - áll a rendelkezésére, hogy a kisajátítással kapcsolatos egyéb költség igényeit benyújtsa. Orbán Gyöngyi: Felkéri a Vagyonkezelési Osztályt, hogy a kisajátítási eljárások vonatkozásában készítsen egy összesítő levelet a Kormányhivatal felé. A levelet aláírásával ellátva szeretné a Kormányhivatal részére megküldeni.

21 21 Szépné Keszi Éva: Kérdezi, hogy az alapdokumentum, mely alapján a szakértők elkészítik szakvéleményüket, nem azonos? Kovács Mihályné: Nincs tudomása arról, hogy a Kormányhivatalnál milyen eljárási rend van, esetleg sért-e azzal jogszabályt, vagy sem. Az Önkormányzat a NAV legfrissebb adatait veszi alapul. javaslat 3. I. és II. 1.) pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 112/2015.(IV.07.) határozata a 155/2014.(IX.02.) GKB határozat módosításáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy I. hatályon kívül helyezi a 155/2014.(IX.02.) GKB határozatot. II. megvásárolja a hrsz.-ú ingatlant Ft/m 2 vételáron. Felkéri a Polgármestert a hrsz.-ú ingatlan tulajdonosainak a Bizottság döntéséről való értesítésére, valamint a szerződés aláírására. Határidő: december 31. Felelős: Geiger Ferenc polgármester. 14. Napirendi pont Javaslat az 1237 Budapest XXIII. ker. Szt. László u fszt.1. (hrsz.:183379/16) szám alatti ingatlanba történő befogadásra és lakcím létesítési hozzájárulás megadására Preklerné Marton Ilona: Lehet azt tudni, hogy milyen kapcsolatban van a kérelmező a lakcímet létesíteni kívánó személlyel? Kovács Mihályné: Nem, a kérelemben nem indokolták és a bejelenteni kívánt személy családi jogállásáról sincs ismerete a hivatalnak. javaslat II. pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 113/2015.(IV.07.) határozata a 1237 Budapest XXIII. ker. Szt. László u fszt. 1. (hrsz.:183379/16) szám alatti ingatlanba való befogadásról és lakcím létesítési hozzájárulás megadásáról

22 22 A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy nem adja meg a hozzájárulást Keresztes Csaba (a.n.: Szokol Ida, szül. helye és ideje: Barcs, , lakcím: 7570 Barcs, Kálmán Imre u.6/2.) részére az Önkormányzat tulajdonában álló 1237 Budapest XXIII. ker. Szt. László u fszt. 1. (hrsz.:183379/16) szám alatti, Taligás Pálné által bérelt lakásba való befogadásához és állandó lakcím létesítéséhez. Felkéri a Polgármestert a kérelmező értesítésére. Határidő: április 30. Felelős: Geiger Ferenc polgármester. 15. Napirendi pont Javaslat elővásárlási jognyilatkozat megtételére Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat 1. pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 114/2015.(IV.07.) határozata a Budapest XXIII. kerület hrsz. alatt felvett, természetben a 1238 Budapest, Templom u. 60. szám alatt található, 1208 m 2 alapterületű, kivett lakóház, udvar, gazdasági épület megjelölésű ingatlan 150 /1000 arányú ingatlanilletőségével kapcsolatos elővásárlási jognyilatkozat megtételéről A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy a Deák József Attiláné (Eladó) és Kardos Piroska Helga (Vevő) közötti adásvételi szerződés tárgyát képező Budapest XXIII. kerület hrsz. alatt felvett, természetben a 1238 Budapest, Templom u. 60. szám alatt található, 1208 m 2 alapterületű, kivett lakóház, udvar, gazdasági épület megjelölésű ingatlan 150 /1000 arányú ingatlanilletőségének Ft vételáron történő értékesítése vonatkozásában elővásárlási jogával nem kíván élni. Felkéri a polgármestert a kérelmező értesítésére. Felelős: Geiger Ferenc polgármester Határidő: április Napirendi pont Javaslat elidegenítési és terhelési tilalom törlésére Preklerné Marton Ilona: Kérdés és hozzászólás hiányában javasolja a határozati javaslat I. pontjának elfogadását. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az

23 23 és Közbeszerzési Bizottságának 115/2015.(IV.07.) határozata elidegenítési és terhelési tilalom törléséről A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hozzájárul, hogy a Budapest XXIII. ker /72 hrsz.-ú ingatlan tulajdoni lapjáról, a XX. ker. Tanács VB javára, 3 éves időtartamra, a beépítési kötelezettség biztosítására bejegyzett elidegenítési és terhelési tilalom a tulajdonos költségén - törlésre kerüljön. Felkéri a polgármestert az ügyfél értesítésére, a törlési engedély aláírására. Felelős: Geiger Ferenc polgármester Határidő: május Napirendi pont Egyebek Kovács Mihályné: A Bizottság a 221/2014.(XII.11.) határozatával úgy döntött, hogy elcseréli Soroksár Önkormányzata 2 /6 arányú tulajdoni hányadát képező, Ft forgalmi értékű /63 hrsz.-ú ingatlanát, a Virágvölgy Lakópark Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. (1239 Budapest, Szitás u. 126.) tulajdonát képező Ft forgalmi értékű Budapest XXIII., hrsz.-ú ingatlan 1 /1 arányú tulajdoni hányadával úgy, hogy a Ft forgalmi érték különbözetet a Virágvölgy Lakópark Ingatlanforgalmazó és Beruházó Kft. megfizeti az Önkormányzat részére. A végrehajtási határidő december 31.-én lejárt. Tekintettel arra, hogy az ügyfél a határidő hosszabbítását kérte, kéri a Tisztelt Bizottságot, hogy a határozat határidejét július 31. napra meghosszabbítani szíveskedjen. Preklerné Marton Ilona: Szavazásra teszi fel a javaslatot, mely szerint a Bizottság a 221/2014.(XII.11.) határozat határidejét július 31. napra módosítja. A bizottság 6 igen szavazattal, 0 ellenszavazat és 0 tartózkodás mellett átruházott hatáskörében az és Közbeszerzési Bizottságának 116/2015.(IV.07.) határozata a 221/2014.(XII.11.) határozat határidejének módosításáról A Gazdasági és Közbeszerzési Bizottság úgy dönt, hogy a 221/2014.(XII.11.) határozat határidejét július 31. napra módosítja. Preklerné Marton Ilona: További hozzászólás hiányában megköszöni a részvételt, az ülést 17 óra 26 perckor bezárja. K.m.f.

24 24 A jegyzőkönyvet elolvasás után jóváhagyólag aláírom: Preklerné Marton Ilona Tüskés Józsefné bizottság elnöke bizottsági tag A jegyzőkönyvet készítette:... Szőke Szilvia bizottsági titkár

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év február hó 3. napján 15 óra 11 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

Javaslat kisajátítási eljárások megindítására és ingatlan megvásárlására

Javaslat kisajátítási eljárások megindítására és ingatlan megvásárlására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kisajátítási eljárások megindítására

Részletesebben

Javaslat kisajátítási eljárás megindítására

Javaslat kisajátítási eljárás megindítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kisajátítási eljárás megindítására

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Tüskés Józsefné Sinkovics Krisztián Ádám

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Tüskés Józsefné Sinkovics Krisztián Ádám JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2017. év április hó 4. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2016. év november hó 02. napján 15 óra 00 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2015. év június hó 2. napján 15 óra 35 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Utalás a Bizottság határozatképességére: A bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 7 fővel határozatképes.

JEGYZŐKÖNYV. Utalás a Bizottság határozatképességére: A bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 7 fővel határozatképes. JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év november hó 18. napján 15 óra 36 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat ingatlanok megvásárlására és kártalanítási

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat kártalanítási összegek elfogadására. Vagyonkezelési Osztály. Vagyonkezelési Osztály

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat kártalanítási összegek elfogadására. Vagyonkezelési Osztály. Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal V a g y o n k e z e l é s i O s z t á l y 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kártalanítási összegek

Részletesebben

Javaslat /4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII. kerület Kelep utcában található, ingatlan hasznosítási módjának meghatározására

Javaslat /4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII. kerület Kelep utcában található, ingatlan hasznosítási módjának meghatározására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat 187257/4 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII.

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat ingatlanok megvásárlására

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2015. év május hó 12. napján 8 óra 02 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2017. év május hó 30. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS KÖSZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

GAZDASÁGI ÉS KÖSZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖSZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 183208/1, 183208/3,

Részletesebben

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére

Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII. kerület (cím). szám alatti ingatlan 4650/6750-ed részének értékesítésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a.. helyrajzi számú, természetben a

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2015. év december hó 1. napján 15 óra 33 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2015. év november hó 3. napján 15 óra 35 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V mely készült a Városfejlesztési és Környezetvédelmi Bizottságának 2014. augusztus 13-án (szerda) a Polgármesteri Hivatal Nagytermében (1239 Budapest, Grassalkovich út 162.) megtartott

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kisajátítási eljárás kezdeményezésére a 186751/1 és 186752/1

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Mizák Zoltán Mikó Imre. Balzsay Károly. Magyar Jánosné. országos szakmai szervezet képviselője

JEGYZŐKÖNYV. Mizák Zoltán Mikó Imre. Balzsay Károly. Magyar Jánosné. országos szakmai szervezet képviselője JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2015. február 10. napján 11.05 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára

Javaslat a Budapest XXIII. kerület hrsz.-ú ingatlannal kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII. kerület 185620 hrsz.-ú ingatlannal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2016. év május hó 3. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Utalás a Bizottság határozatképességére: A bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 7 fővel határozatképes.

JEGYZŐKÖNYV. Utalás a Bizottság határozatképességére: A bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 7 fővel határozatképes. JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év május hó 6. napján 15 óra 33 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2017. év május hó 2. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 186552/7 helyrajzi számú, természetben a Bp. XXIII. ker.

Részletesebben

KÉPVISELŐ TESTÜLETI - ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ TESTÜLETI - ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ TESTÜLETI - ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 196568/5 helyrajzi számú, természetben

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. október 7. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Tamási Benjamin külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Tamási Benjamin külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2016. február 11-én 13.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Sinkovics Krisztián Ádám. Mizák Zoltán

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Sinkovics Krisztián Ádám. Mizák Zoltán JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2016. év június hó 28. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2018. május 9. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Javaslat ingatlanok értékesítésére

Javaslat ingatlanok értékesítésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat ingatlanok értékesítésére Előterjesztő: Az előterjesztést

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 185003 és 184939 hrsz.-ú (természetben: 1239 Budapest,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. január 14. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

Javaslat a 19/2014.(I.21.) Ök., és 171/2014. (III.18.) Ök. határozatok módosítására és peres eljárások megindításának utólagos jóváhagyására

Javaslat a 19/2014.(I.21.) Ök., és 171/2014. (III.18.) Ök. határozatok módosítására és peres eljárások megindításának utólagos jóváhagyására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 19/2014.(I.21.) Ök., és 171/2014.

Részletesebben

Javaslat Budapest XXIII. ker. és hrsz. ingatlanok megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára

Javaslat Budapest XXIII. ker. és hrsz. ingatlanok megvásárlásával kapcsolatos döntés meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest XXIII.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona dr. Kolosi Ferenc László István Mikó Imre JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év január hó 14. napján 15 óra 35 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2015. év október hó 6. napján 15 óra 43 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

Javaslat Eperföld utcai ingatlanok árverési értékesítésének jóváhagyására (kiosztós) dr. Spiegler Tamás osztályvezető Vagyonkezelési Osztály

Javaslat Eperföld utcai ingatlanok árverési értékesítésének jóváhagyására (kiosztós) dr. Spiegler Tamás osztályvezető Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal V a g y o n k e z e l é s i O s z t á l y 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Eperföld utcai

Részletesebben

Javaslat Budapest XXIII. ker. (cím).. és.. hrsz. ingatlanok megvásárlására

Javaslat Budapest XXIII. ker. (cím).. és.. hrsz. ingatlanok megvásárlására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest XXIII.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Kiss Jenő elnök Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. április 5-én 14.35 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. október 19-én megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben

Javaslat Budapest XXIII. ker... és hrsz. ingatlanokkal kapcsolatos kisajátítási eljárás megindítására

Javaslat Budapest XXIII. ker... és hrsz. ingatlanokkal kapcsolatos kisajátítási eljárás megindítására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat Budapest XXIII. ker... és hrsz. ingatlanokkal kapcsolatos

Részletesebben

Javaslat a.. hrsz-ú, természetben a (cím). szám alatti ingatlan lakásbérlőinek kihelyezésével kapcsolatos döntések meghozatalára

Javaslat a.. hrsz-ú, természetben a (cím). szám alatti ingatlan lakásbérlőinek kihelyezésével kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a.. hrsz-ú, természetben a (cím). szám

Részletesebben

Javaslat a /7 helyrajzi számú, természetben a Bp. XXIII. ker.. szám alatt található ingatlan tulajdoni hányadának értékesítésére

Javaslat a /7 helyrajzi számú, természetben a Bp. XXIII. ker.. szám alatt található ingatlan tulajdoni hányadának értékesítésére Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 186552/7 helyrajzi számú, természetben a Bp. XXIII. ker..

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Stojka László. Utalás a Bizottság határozatképességére: A bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 7 fővel határozatképes.

JEGYZŐKÖNYV. Stojka László. Utalás a Bizottság határozatképességére: A bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 7 fővel határozatképes. JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év február hó 11. napján 15 óra 37 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2017. év szeptember hó 05. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a helyrajzi számú, természetben a Budapest XXIII.

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Galéria 13 Soroksár Nonprofit Kft.

JEGYZŐKÖNYV. Galéria 13 Soroksár Nonprofit Kft. JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2015. június 2. napján 11.00 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2015. év szeptember hó 8. napján 15 óra 36 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2015. év február hó 10. napján 15 óra 40 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. november 4. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság 2015. november 10. -ei üléséről. 742/2015. (11.10.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság 2015. november 10. -ei üléséről. 742/2015. (11.10.)TELB. Határozat +Belváros-Lipótváros V. ker. Önkormányzat a A Tárgy:napirend 742/2015. (11.10.)TELB. Határozat A úgy dönt, hogy a kiküldött 27/2015 sorszámú meghívóban szereplő napirendi pontokat elfogadja, azzal a módosítással,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Liptákné Kovács Magdolna külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Liptákné Kovács Magdolna külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2015. október 8-án 13.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Fuchsné Rizmayer Mária külső bizottsági tag Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. október 31-én 9.00 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné. Galéria 13 Kulturális Szolgáltató NKft. Klebelsberg Központ Dél-Pesti tankerület igazgatója.

JEGYZŐKÖNYV. Magyar Jánosné. Galéria 13 Kulturális Szolgáltató NKft. Klebelsberg Központ Dél-Pesti tankerület igazgatója. JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2018. április 3. napján 11.10 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár

Jegyzőkönyv. A jegyzőkönyvet vezeti: Szalontainé Lázár Krisztina bizottsági titkár Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2017. június 28-án 14.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti üléstermében

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2016. év május hó 31. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

Hozzászólás nem volt, a bizottság a napirenddel kapcsolatban az alábbi határozatot hozta:

Hozzászólás nem volt, a bizottság a napirenddel kapcsolatban az alábbi határozatot hozta: Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Gazdasági Bizottság Jegyzőkönyv készült a Gazdasági Bizottság 2014. április 23-án 12:00 órakor tartott rendes üléséről Ülés helye: Jelen vannak: Polgármesteri

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2015. év március hó 10. napján 15 óra 43 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2017. október 31. napján 8.00 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Javaslat a Dél-budapesti kerékpárút megvalósításához szükséges ingatlanok megvásárlására

Javaslat a Dél-budapesti kerékpárút megvalósításához szükséges ingatlanok megvásárlására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának POLGÁRMESTERE 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Dél-budapesti kerékpárút megvalósításához szükséges

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2018. április 4. napján 16 óra 03 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS

GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2018. január 17. napján 16 óra 00 perckor a Városháza Nagytermében megtartott rendes nyílt

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Preklerné Marton Ilona Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2016. év április hó 5. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző

Törvényességi szempontból ellenőrizte: Szimoncsikné dr. Laza Margit jegyző Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Budapest XXIII., Bercsényi u. 17.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Napirend

Jegyzőkönyv. Napirend Jegyzőkönyv Készült: Szálka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 20-án 16 órakor a Községháza tárgyalótermében megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pálfi János polgármester,

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2016. augusztus 30. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2016. augusztus 30 -án 15.00 órakor

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 186560/15 helyrajzi számú, természetben Budapest XXIII.,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2017. május 31. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. április 8. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

Javaslat a.. hrsz-ú, természetben a Bp. XXIII. ker. (cím) szám alatt található ingatlan megvásárlásáról szóló döntés meghozatalára

Javaslat a.. hrsz-ú, természetben a Bp. XXIII. ker. (cím) szám alatt található ingatlan megvásárlásáról szóló döntés meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a.. hrsz-ú, természetben a Bp. XXIII.

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2016. június 29. napján 13.35 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről JEGYZŐKÖNYV Bicske Város Önkormányzat Képviselő-testületének rendkívüli, nyílt üléséről Az ülés helye: Az ülés időpontja: Bicske Városháza I. emeleti díszterem Bicske, Hősök tere 4. 2017. november 8. 8.30

Részletesebben

Javaslat a 1238 Bp. XXIII... szám (hrsz ) alatti lakás bérlőjének meghatározására. dr. Balázs Orsolya osztályvezető Vagyonkezelési Osztály

Javaslat a 1238 Bp. XXIII... szám (hrsz ) alatti lakás bérlőjének meghatározására. dr. Balázs Orsolya osztályvezető Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 1238 Bp. XXIII...

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Utalás a Bizottság határozatképességére: A bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 7 fővel határozatképes.

JEGYZŐKÖNYV. Utalás a Bizottság határozatképességére: A bizottság elnöke megállapította, hogy a bizottság 7 fővel határozatképes. JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testületének Gazdasági és Közbeszerzési Bizottsága 2014. év március hó 11. napján 15 óra 35 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a,.. és.. helyrajzi számú, természetben a Budapest Főváros

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről SZANK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 12/1/2015. JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2015. augusztus 7-én megtartott rendkívüli üléséről Határozatok száma: 57-58. 1 TARTALOMJEGYZÉK HATÁROZATOK: 57/2015.(VIII.7.)

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestület Szociális és Egészségügyi Bizottság 2015. március 11. napján 13.40 órakor a Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. február 11. napján 16. óra 01. perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné

JEGYZŐKÖNYV. Az ülésen megjelentek: - képviselők: Mizák Zoltán Sinkovics Krisztián Ádám Tüskés Józsefné JEGYZŐKÖNYV amely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselő-testülete Gazdasági és Közbeszerzési Bizottságának 2016. év szeptember hó 6. napján 15 óra 30 perckor a Polgármesteri

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/7/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/7/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/7/2012. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Páneurópa Általános Iskola. Táncsics M. Művelődési Ház

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Páneurópa Általános Iskola. Táncsics M. Művelődési Ház JEGYZŐKÖNYV amely készült a Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzat Képviselőtestületének az Oktatási, Közművelődési Ifjúsági és Sport Bizottsága 2017. május 30. napján 11.05 órakor a Polgármesteri

Részletesebben

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli

Vittmanné Gerencsér Judit osztályvezető Szervezési és Ügyviteli Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 195409-195410 helyrajzi számú,

Részletesebben

Javaslat a /1 hrsz.-ú ingatlanra vonatkozó vételi szándéknyilatkozatokkal és ingatlan-felajánlással kapcsolatos elvi döntések meghozatalára

Javaslat a /1 hrsz.-ú ingatlanra vonatkozó vételi szándéknyilatkozatokkal és ingatlan-felajánlással kapcsolatos elvi döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 196196/1 hrsz.-ú ingatlanra vonatkozó

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Bodnár László polgármester, Dr. Kóder László jegyző, Kőpájer Istvánné jegyzőkönyvvezető.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Bodnár László polgármester, Dr. Kóder László jegyző, Kőpájer Istvánné jegyzőkönyvvezető. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. május 15. napján 8 00 órától a Rakamazi Közös Önkormányzati Hivatal tanácstermében megtartott üléséről. Jelen vannak: Fotta Csaba a bizottság elnöke, Krausz Csaba,

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság január 17-ei üléséről. 16/2017. (01.17.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság január 17-ei üléséről. 16/2017. (01.17.)TELB. Határozat a Tárgy:napirend A 16/2017. (01.17.)TELB. Határozat A úgy dönt hogy a 02/2017-es ülésén az alábbi napirendi pontokat tárgyalja meg: NYÍLT ÜLÉSRE VONATKOZÓ NAPIRENDI PONTOK 1. Az Önkormányzat 2017. évi

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság március 23. ai üléséről. 122/2017. (03.23.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság március 23. ai üléséről. 122/2017. (03.23.)TELB. Határozat a Tárgy: napirend A 122/2017. (03.23.)TELB. Határozat A úgy dönt, hogy a 08/2017.-es ülésre, az alábbi napirendi pontokat fogadja el: NYÍLT ÜLÉSEN TÁRGYALT NAPIRENDI PONTOK 1. Döntés az Október 6. u. 16-18.

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Városfejlesztési és Vagyongazdálkodási Bizottsága Szám: 17-3/6/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Budapest Főváros XXIII. ker. Soroksár Önkormányzat Képviselő-testület Pénzügyi Bizottságának 2015. szeptember 9. napján 16 óra 01 perckor a Városháza Nagytermében megtartott

Részletesebben

Javaslat a helyrajzi számú, természetben Budapest Főváros.alatti lakás bérlőjének kijelölésére. Vagyonkezelési Osztály

Javaslat a helyrajzi számú, természetben Budapest Főváros.alatti lakás bérlőjének kijelölésére. Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a helyrajzi számú, természetben Budapest

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a 195399 helyrajzi számú, természetben

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. bizottsági elnök-helyettes (később érkezett) számviteli, vagyonnyilvántartási- és kezelési osztályvezető. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testülete Jogi és Ellenőrzési Bizottságának 2014. szeptember 8-án a Városháza emeleti kistermében 9 00 órai kezdettel megtartott nyílt

Részletesebben

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság március 07. e i üléséről. 111/2017. (03.07.)TELB. Határozat

KIVONAT. A Tulajdonosi, Elidegenítési és Lakás Bizottság március 07. e i üléséről. 111/2017. (03.07.)TELB. Határozat Tárgy: napirend 111/2017. (03.07.)TELB. Határozat úgy dönt, hogy a 07/2017 sorszámú meghívóban szereplő napirendi pontokat az alábbiak szerint fogadja el: NYÍLT ÜLÉSRE JAVASOLT NAPIRENDI PONTOK 1. Belváros-Lipótváros,

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Sinkovics Krisztián Ádám képviselő

Jegyzőkönyv. Távolmaradását előre jelezte: Sinkovics Krisztián Ádám képviselő Jegyzőkönyv mely készült Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzata Jogi és Ügyrendi Bizottságának 2016. november 30-án 14.30 órakor a Polgármesteri Hivatal Grassalkovich út 162. sz. alatti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 03-án órakor megtartott nyilvános testületi üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének december 03-án órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ikt.szám: 58-10//2013/ÁBR. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. december 03-án 14.30 órakor megtartott nyilvános testületi üléséről. Az ülés

Részletesebben

2013. évi 20. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. október 29-én megtartott rendkívüli üléséről készült

2013. évi 20. szám. Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 2013. október 29-én megtartott rendkívüli üléséről készült 2013. évi 20. szám Tiszaszentimre Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 29-én megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y Z Ő K Ö N Y V T Á R G Y M U T A T Ó Határozat/Rendelet száma

Részletesebben

Javaslat pénztartozás elengedésére, valamint részletfizetési kérelmek engedélyezésére. dr. Balázs Orsolya osztályvezető Vagyonkezelési Osztály

Javaslat pénztartozás elengedésére, valamint részletfizetési kérelmek engedélyezésére. dr. Balázs Orsolya osztályvezető Vagyonkezelési Osztály Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. GAZDASÁGI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGI ELŐTERJESZTÉS Javaslat pénztartozás elengedésére,

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BUDAPEST FŐVÁROS XVII. KERÜLET RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE RÁKOSMENTE ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. október 18-án megtartott képviselő-testületi ülésén meghozott DÖNTÉSEK

Részletesebben