J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "J E G Y Z Ő K Ö N Y V"

Átírás

1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: március 21-én a Polgármesteri Hivatal I. sz. tárgyalójában megtartott Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság ülésén. Jelen vannak: Kiss Tibor, Szente Béla, Benkóné Dudás Piroska, Takács Péter, Szegedi Balázs, Németh Mihály, Józsa Mihály, Velkey Gábor bizottsági tagok Később érkezett: Miklós Gábor bizottsági tag. Napirendje tárgyalásánál jelen volt: Tuskáné Papp Erzsébet, OKS osztályvezető, Túriné Kovács Márta OKS osztályvezető-helyettes, Szigeti Csaba OKSO, Varga Tamás OKSO, Mitykó János OKSO, Hudák Regina OKSO, Perényiné Czibolya Edit OKSO, Nagy Árpád OKSO, Pelle Lászlóné OKSO, Boskóné dr. Szabolcs Edit OKSO, Lestyánné Hricsovinyi Julianna OKSO, Csernus István Stratégiai-Fejlesztési Osztály, Dr. Szabados János jogász, Mizó Ferenc az Arany János Műv. Ház igazgatója, Pappné Darida Andrea pályázó, Szabóné Bíró Gabriella pályázó, Varga Gábor pályázó, több általános és középiskola igazgatója Köszönti a megjelenteket. Megállapítja, hogy az ülés határozatképes. Hiányzik: Miklós Gábor. Mielőtt elkezdenénk a munkát: szeretném megköszönni Józsa Mihálynak és az osztály dolgozóinak a március 15-i ünnepség érdekében végezett munkáját. Méltóképpen sikerült megünnepelnünk ezt a jeles ünnepet. Józsa Mihály is köszöni a bizottságnak és az osztály dolgozóinak a segítségét. A napirendi pontokat az alábbiak szerint módosítja: Javasolja, hogy miután nagyon sok napirend van először a közgyűlésre menő napirendeket vegyék végig és ezután a bizottság kompetenciájába tartozó napirendeket. Akadályoztatása miatt a közgyűlési előterjesztések aláírására felkéri Szente Béla képviselőt, bizottsági tagot. Javasolja, hogy vegyék fel napirendre a helyszínen kiosztott: E/4-el jelölt: Elszámolás a karácsonyi vásár megrendezéséről, K/10-el jelölt: Helytörténeti Kollégium létrehozása című előterjesztéseket, ugyanakkor vegyék le napirendről a meghívóban O/15. napirendként szereplő: A Trefort Ágoston Szakképző Iskola és Kollégium pedagógiai programjának módosítását. A bizottság 7 igen, 1 tartózkodással elfogadta a napirendi pontok tárgyalását. Velkey Gábor: Nagyon sok napirend van. Javasolja, hogy ilyen esetben tartsanak egy hónapban két bizottsági ülést. Benkóné Dudás Piroska: Ugyanazt a problémát látja, amelyet Velkey úr felvetett. Annyi az előterjesztés, hogy nem lehet csak felszínesen átolvasni.

2 2 Szente Béla: Sok a napirend. Korábban kellene ülésezni a közgyűlést megelőzően. A másik dolog: nagyon későn kapják meg az anyagokat, amelyet tegnap kaptak lehetetlenség átolvasni. Nagyon komoly témák szerepelnek a napirendekben, amelyre időt kellene hagyni, hogy át tudják kellőképpen tanulmányozni. Javasolja, hogy legalább 1 héttel a bizottsági ülés előtt kapják meg az anyagokat. Takács Péter: Korábban is volt már erről szó. Nem kötelező havonta csak egy bizottsági ülést tartani. Tuskáné Papp Erzsébet: Nagyon igyekszünk, hogy időben a bizottsághoz jussanak az előterjesztések. Ebben az egész osztály maximálisan segítőkész, azonban vannak olyan dolgok, amelyek miatt sok esetben ez nem tud megvalósulni. (pl.: más bizottság is tárgyalja, nem kapják meg időben az előterjesztéshez szükséges segítséget, a jegyző választás, stb.) Tarthatunk havonta két bizottsági ülést is. Kéri az osztályt, hogy időben kapják meg az előterjesztéseket és ha szükséges két bizottsági ülést fogunk tartani. Benkóné Dudás Piroska: Jelzi a bizottság felé, hogy számára nem minden esetben megfelelő az ülés tartása. Neki a páros hét szerdája a jó. Tárgyalt napirendi pontok: Zárt ülés : 1./ Támogatási kérelem 2./ Személyi ügy Nyilvános ülés: 3./ Arany János Művelődési Ház vezetői megbízása 4./ évi CÉDE pályázat előkészítése 5./ Közalkalmazotti álláshelyek változása a 25/2007. (I.25.) kgy. határozat 1. pontjának végrehajtása 6./ Megye-város megállapodás jóváhagyása 7./ Elszámolás a karácsonyi vásár megrendezéséről 8./ Szupermodell Tehetségkutató Verseny 9./ Kulturális előirányzat felosztása 10./ Jankay képek eladása 11./ Pedagógiai, szakmai szolgáltatások keretének felosztása 12./ Támogatási kérelmek 13./ Somi Éva támogatási kérelme 14./ Általános iskolai beiskolázás 2007/2008. tanév 15./ A 255/2004. (IV.29.) sz. közgyűlési határozat hatályon kívül helyezése 16./ Az Erzsébethelyi Általános Iskola kérelme osztály indításának engedélyezésére 17./ A 32/2007. (I.25.) kgy. határozat végrehajtása: a Rózsa Ferenc Gimnázium és a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium összevonása 18./ A 32/2007. (I.25.) kgy. határozat végrehajtása: a Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és a Középfokú Iskolai Diákotthon összevonása 19./ A 32/2007. (I.25.) kgy. határozat végrehajtása: a Vásárhelyi Pál Műszaki Szakközépiskola és a Jókai Mór Középiskolai Kollégium összevonása 20./ A 32/2007. (I.25.) kgy. határozat végrehajtása: a Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium és a Kossuth Zsuzsanna Középiskolai Leánykollégium összevonása

3 3 21./ A 32/2007. (I.25.) kgy. határozat végrehajtása: a Kós Károly Szakképző Iskola, a Trefort Á. Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola intézmények összevonása 22./ Az Erzsébethelyi Általános Iskola intézményvezetői megbízása 23./ Békéscsaba egyes közoktatási intézményeiben lejáró magasabb vezetői megbízások 24./ Sajátos helyzet meghatározásáról szóló önkormányzati rendelet megalkotása 25./ Fenntartói egyetértés iránti kérelem 26./ Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium terem-átalakítása 27./ Szakbizottsági hatáskörben felosztható pénzeszközök 28./ Kérelem rendezvény támogatásához 29./ Ifjúsági pénzeszközök felosztása 30./ Pályázati felhívás ifjúsági feladatok ellátására 31./ A Magyar Autóklub kérelme 32./ A Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskola 10. évfolyamos osztályának kérelme 33./ Mladonyiczki Béla: Zene című szobrának áthelyezése 34./ Városházi Esték / Augusztus 20-i állami ünnep programjának jóváhagyása 36./ Közművelődési és művészeti pályázat / Műteremként hasznosítható ingatlanok ügye 38./ Érdekeltségnövelő pályázat / Helytörténeti Kollégium létrehozása 40./ Tájékoztató a Békéscsabán folyó alapfokú művészetoktatásról 41./ Maximális létszám feletti gyermekek felvételének engedélyezése 42./ Arany János Tehetséggondozó Kollégium Pedagógiai Programjának, valamint Szervezeti és Működési Szabályzatának jóváhagyása 43./ Együttműködés a Korszerű Oktatás Támogatásáért Alapítvány Atalanta üzleti szakközépiskolával 44./ Bejelentés Miklós Gábor bizottsági tag megérkezett az ülésre. 1. napirendi pont: Támogatási kérelem Zárt ülés keretében külön jegyzőkönyvben 2. napirendi pont: Személyi ügy Zárt ülés keretében külön jegyzőkönyvben 3. napirendi pont: Arany János Művelődési Ház vezetői megbízása Az Arany János Művelődési Ház vezetői megbízására 4 pályázat érkezett. A bizottság egyenként meghallgatja a pályázókat. 1. pályázó: Mizó Ferenc, az Arany János Művelődési Ház jelenlegi igazgatója Benkóné Dudás Piroska: Mizó úr amikor átvette az Arany János Művelődési Ház igazgatói teendőit eléggé elhanyagolt, lepusztult volt az épület. A házban folyó közösségek sem megfelelően működtek. Azóta igen látványos munka folyik a művelődési házban.

4 4 Időközben az ülésre behívott Mizó Ferencet megkérdezi, hogy van-e a pályázatához szóbeli kiegészíteni valója? Mizó Ferenc: 10 éve vette át az intézmény vezetését majd nem romos állapotban. Ezt a mai napig megpróbálták rendbe tenni. Rengeteg közművelődési tevékenység fordult meg ez alatt a 10 év alatt. A gyermek, ifjúsági korosztály számára is megpróbált rendezvényeket bevinni a házba. Úgy érzi, hogy Mezőmegyer lakosainak megelégedésére próbált mindig helytállni. Más kiegészíteni valója nincs, mert mindent leírt. Megkérdezi a bizottság tagjait, hogy van kérdése a pályázóhoz? Szente Béla: A mezőmegyeri hagyományok őrzésével való foglalkozás lehetőségeit hogyan látja? A másik kérdése: a bérleti díjak emelését hogyan képzeli el? Benkóné Dudás Piroska: A fiatalok bevonása a Művelődési Ház tevékenységébe hogyan történik? Mizó Ferenc: A hagyományok őrzését a helyi csoportokkal ápolják. 7 éve megszűnt a helyi általános iskola, ezért nehéz az iskolások számára társastáncot, néptáncot beindítani. Együttműködik az helyi óvodával. Drasztikus bérleti díjat nem emel. Példát mond ezekre, ahol forintos emelkedés tapasztalható. Elmondja, hogy pl. a nőknek szervezett tornákat 100 Ft-ért hozzák össze. Hiányolja az ifjúsági szervezetek bevonhatóságát a ház működéséből. A büfé üzemeltetésével igen sok gondja van, amelyről szól. Megköszöni a választ és az ülésen való részvételét. Tájékoztatja a pályázót, hogy a vezetői megbízás döntését a március 29-ei közgyűlés fogja elfogadni. 2. pályázó: Pappné Darida Andrea Megkérdezi, hogy van-e szóbeli kiegészíteni valója? Pappné Darida Andrea: Csak össze tudná foglalni a leírtakat. Megkérdezi a bizottság tagjait, hogy van-e kérdésük a pályázóhoz? Szente Béla: Ír a pályázatában arról, hogy a vállalkozókat be lehetne jobban vonni a kerület munkájába. Hogyan képzeli el ezt? Pappné Darida Andrea: Miután vállalkozóként dolgozik, ezért fontosnak tartja Mezőmegyeren a vállalkozók nagyobb bevonását. Komoly támogatást adnak a vállalkozók a kultúrához.

5 5 Megköszöni a megjelenést. Tájékoztatja a pályázót, hogy a vezetői megbízás döntését a március 29-ei közgyűlés fogja meghozni. 3. pályázó: Szabóné Bíró Gabriella Megkérdezi, hogy van-e szóbeli kiegészíteni valója? Szabóné Bíró Gabriella Nem szeretné kiegészíteni a leírtakat. Úgy véli azonban, hogy egyfajta információs központnak kellene lennie az Arany János Művelődési Háznak. Megkérdezi a bizottság tagjait, hogy van-e kérdésük a pályázóhoz? Benkóné Dudás Piroska: Az Arany János Művelődési Ház egyszemélyes intézmény. Megkérdezi, hogy van-e erről információja? Szabóné Bíró Gabriella Igen, tudomása van róla. Megköszöni a megjelenést. Tájékoztatja a pályázót, hogy a vezetői megbízás döntését a március 29-ei közgyűlés fogja elfogadni. 4. pályázó: Varga Gábor Megkérdezi, hogy van-e szóbeli kiegészíteni valója? Varga Gábor: Nincs kiegészíteni valója. Megkérdezi a bizottság tagjait, hogy van-e kérdésük a pályázóhoz? Szente Béla: Szakmai elképzeléseihez van észrevétele. 9. oldal kapcsolatépítés a települések közművelődési intézményeivel kapcsolatban? Hogyan képzeli el ezt? Varga Gábor: Szeretné megvalósítani a megyeri piacot a Művelődési Ház udvarán, a helyi gazdákkal megoldva. Megköszöni a megjelenést. Tájékoztatja a pályázót, hogy a vezetői megbízás döntését a március 29-ei közgyűlés fogja elfogadni. A bizottság tagjainak felteszi szavazásra az állásfoglalási javaslat pontjait.

6 6 Oktatási és Sportbizottsága az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága az évi LXV. Törvény 9.. (4) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva május 1-től április 30-ig tartó ötévi határozott időtartamra javasolja: Mizó Ferenc megbízását (a.n. Bencsik Mária, sz. Kondoros,1952.jún.13. Lakcím: Békéscsaba. Görbe u.14) az Arany János Művelődési Ház intézményvezetői beosztásának ellátásával. Besorolását és besorolás szerinti illetményét az az évi XXXIII. Tv. szerint, vezetői pótlékát havi Ft-ban állapítja meg. (5 igen, 4 tartózkodás) 2./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága az évi LXV. Törvény 9.. (4) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva május 1-től április 30-ig tartó ötévi határozott időtartamra javasolja: Pappné Darida Andrea megbízását (a.n.belicza Mária, sz.orosháza, Lakcím: Csorvás, Kazinczy u.11.) az Arany János Művelődési Ház intézményvezetői beosztásának ellátásával, egyben kinevezi az intézménybe közművelődési szakember munkakörbe határozatlan időre szóló közalkalmazotti jogviszony létesítésével. Besorolását és besorolás szerinti illetményét az az évi XXXIII. Tv. szerint, vezetői pótlékát havi 44.1oo Ft-ban állapítja meg. (0 igen, 8 tartózkodás, 1 nem szavazat) 3./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága az évi LXV. Törvény 9.. (4) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva május 1-től április 30-ig tartó ötévi határozott időtartamra javasolja: Szabóné Bíró Gabriella megbízását (a.n. Hodroga Katalin, sz. Békéscsaba, Lakcím:Békéscsaba, Szabolcs u. 48.) az Arany János Művelődési Ház intézményvezetői beosztásának ellátásával, egyben kinevezi az intézménybe közművelődési szakember munkakörbe határozatlan időre szóló közalkalmazotti jogviszony létesítésével. Besorolását és besorolás szerinti illetményét az az évi XXXIII. Tv. szerint, vezetői pótlékát havi 44.1oo Ft-ban állapítja meg. (0 igen, 6tartózkodás, 3 nem szavazat)

7 7 4./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága az évi LXV. Törvény 9.. (4) bekezdésében meghatározott hatáskörében eljárva május 1-től április 30-ig tartó ötévi határozott időtartamra javasolja: Varga Gábor megbízását (a.n.kovács Julianna, sz. Békéscsaba, Lakcím: Békéscsaba, Ihász u. 4. I/4) az Arany János Művelődési Ház intézményvezetői beosztásának ellátásával, egyben kinevezi az intézménybe közművelődési szakember munkakörbe határozatlan időre szóló közalkalmazotti jogviszony létesítésével. Besorolását és besorolás szerinti illetményét az az évi XXXIII. Tv. szerint, vezetői pótlékát havi 44.1oo Ft-ban állapítja meg. (5 igen, 4 tartózkodás) 4. napirendi pont: évi CÉDE pályázat előkészítése Benkóné Dudás Piroska: Megkérdezi, hogy milyen alapon lettek kiválasztva ezek az intézmények? Velkey Gábor: Úgy véli, hogy mind a két intézménynél ha már elkezdtük fejezzük azt be. Csernus István: Mindenképpen célszerű befejezni az elkezdett munkálatokat. Tájékoztatja a bizottságot a jelenlegi helyzetről. Józsa Mihály: Felhívja a figyelmet a különböző rövidítésekre. Kéri, hogy ezeket ne alkalmazzák, hanem írják ki teljes nevükkel a különböző megnevezéseket. Oktatási és Sportbizottsága 9 egyhangú igen szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST Oktatási és Sportbizottsága a határozati javaslatban foglaltakkal egyetértett. 5. napirendi pont: A közalkalmazotti létszám változása az önkormányzat által fenntartott intézményekben Tuskáné Papp Erzsébet: Kiegészíti az előterjesztést. Benkóné Dudás Piroska: Kéri, hogy személyekkel kapcsolatban ne foglaljon állást a bizottság. Véleménye szerint létszám megtakarítást nem jelent az intézmények összevonása.

8 8 Tarné Stuber Éva: Az előterjesztés kapcsán: egy fenntartói elvárást kell megfogalmazni az intézmények felé, hogy mi lenne az elvárt létszámcsökkentés? Szerepel az előterjesztésben pedagógus és technikai megnevezés, az utóbbira javasolja nem pedagógusra módosítani. Szól ezután a békéscsabai intézményekről, a kórházról, a szociális ellátásról, a gyermekélelmezésről. Velkey Gábor: Belvárosi által kért megoldásról beszél. Ez egy tájékoztató anyag, javasolja fogadják el. Az állásfoglalási javaslathoz módosító javaslat nem volt, kéri fogadják el az előterjesztést. Oktatási és Sportbizottsága 9 egyhangú igen szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST Oktatási és Sportbizottsága az állásfoglalási javaslatban foglaltakkal egyetértett, a tájékoztatót elfogadja. 6. napirendi pont: Megye-város megállapodás jóváhagyása Szegedi Balázs: Szeretné, ha bekerülne a megyeszékhelyen tanuló (ingázó és kollégiumi ellátásban részesülő) Békés megyei diákok jelentős létszámából kifolyólag tárgyalásokat kezdeményezzen a megyei és városi ifjúság feladatellátásának részleteiről. Ezt nagyon fontosnak tartja. Tuskáné Papp Erzsébet: Ez egy megkötött megállapodás. Bele lehet tenni bizottsági megállapításként, hogy a következő éviben szerepeljen ez a kitétel is. Esetleg javaslatként az ifjúsági koncepcióba is bele lehet tenni. A határozati javaslati ponthoz szeretne egy kérdést feltenni. Ha ez egy megállapodás, akkor a 2-es pont miért szerepel benne? Velkey Gábor: Sorra veszi a megye-város megállapodás pontjait. Benkóné Dudás Piroska: Jó lenne tudni, hogy ki a felelőse ennek a 20 millió forintnak, amely az Ibsen Palota beruházásának akadályát jelentő kosárlabdapálya megfordítását kezdeményezte? Szente Béla: Hiányolja, hogy az előterjesztésből kimaradt az A osztályú Társastánc Bajnokság támogatása. Túriné Kovács Márta: Nem tudja megmondani, hogy mi az oka, hogy kimaradt a támogatásból.

9 9 Összefoglalja az elhangzottakat. Oktatási és Sportbizottsága 6 igen, 2 tartózkodással az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST Oktatási és Sportbizottság javasolja a Közgyűlésnek a évre vonatkozó megye-város megállapodás jóváhagyását. A bizottság 9 egyhangú igen szavazattal kezdeményezi, hogy Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Békés Megyei Közgyűlés a megyeszékhelyen tanuló (ingázó és kollégiumi ellátásban részesülő) Békés megyei diákok jelentős létszámából kifolyólag tárgyalásokat kezdeményezzen a megyei és városi ifjúság feladatellátásának részleteiről. 7. napirendi pont: Elszámolás a karácsonyi vásár megrendezéséről Megkérdezi, hogy van-e valakinek hozzáfűzni valója? Szegedi Balázs: Nem volt idő arra, hogy alaposan átolvassák, szeretné ezt alaposabban áttanulmányozni. Kéri, hogy a következő bizottsági ülésen térjenek rá vissza. Erre kérünk egy bizottsági szavazást, hogy a következő ülésre jöjjön vissza az előterjesztés. Oktatási és Sportbizottsága 8 egyhangú igen szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST Oktatási és Sportbizottsága a karácsonyi vásár megrendezéséről szóló előterjesztést a következő, április 18-i ülésén kívánja megtárgyalni. 8. napirendi pont: Szupermodell Tehetségkutató Verseny Felteszi a határozati javaslatok A-B-C. változatait szavazásra. A változat: 9 nem szavazat B változat: 9 nem szavazat C változat: 9 igen szavazat Megállapítja, hogy a bizottság ezt a változatot támogatja. Oktatási és Sportbizottsága a 4/2007. (II.19.) SZMSZ 7. sz. melléklete alapján biztosított

10 10 hatáskörében eljárva 9 egyhangú igen szavazattal az alábbi hozta: HATÁROZATOT 28/2007. (III.21.) sz. KIOS bizottsági határozat: Oktatási és Sportbizottsága nem támogatja az Országos Szupermodell Tehetségkutató Verseny támogatását. 9. napirendi pont: Kulturális előirányzat felosztása Megkérdezi, hogy kinek van hozzászólása, véleménye az előterjesztéshez? Miért van határozat és állásfoglalás is az előterjesztésben? Túriné Kovács Márta: Tájékoztatja a bizottságot, hogy azért szerepel az előterjesztésben határozat és állásfoglalás is, mert az Állami Számvevőszék vizsgálatában felhívta a figyelmet, hogy a törvény előírásai szerint a közalapítványok számára forrásátadás csak közgyűlési döntéssel lehetséges. A melléklethez van módosító javaslata: A Filharmónia hangversenyek Ft-ját Ft-tal szeretné megemelni, a Bárka támogatását Ft-ról Ft-ra szeretné csökkenteni. A másik javaslata a rendezvények támogatásánál: A Nemzeti ünnepek esetében Ft-ról legalább Ft-ra javasolja megemelni. A 10-es ponthoz nem javasolok összeget. A március 15-i rendezvényekhez a tartalék terhére Ft plusz támogatást javasol. Kéri a bizottság tagjait is, hogy tegyék meg javaslataikat. Túriné Kovács Márta: A Frankó Dance Fesztiválról azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a más forrásból nyert támogatást. (vezetői keretből). A Kommunista Diktatúrák Emléknapjára 3 iskola készített egy műsort, ezért fontosnak tartja támogatni a rendezvényt. Benkóné Dudás Piroska: Pályázati lehetőségük is lett volna erre a rendezvényre. Szente Béla: Felajánlja, hogy amennyiben gondok vannak a Jaminális szervezésének támogatásával, akkor az Ifjúsági Ház keretéből támogatni fogja. A Csalánlevesre tervezett összeg nem fedezi a bekerülési költséget, ezért javasolja a 2 évenkénti megrendezést. Az idei keret emiatt felosztható. Túriné Kovács Márta: Természetesen amennyiben szükséges köszönettel veszi. Elmondja, hogy alig vették a fáradtságot a támogatottak, hogy beadják kérelmeiket.

11 11 Velkey Gábor: Kérjünk be a bizottság következő ülésére részletes programtervet, költségvetéssel együtt. Józsa Mihály: A Csaba Honvéd Kulturális Egyesületnek többet lehetne adni támogatásként. Szente Béla: A Városi gyermekrajz kiállításnak javasolt Ft-ot soknak találja. Javasol számukra Ft-ot. Túriné Kovács Márta: A Városi gyermekrajz kiállításról beszél. Elmondja, hogy a rendezvény már lezajlott, utólagosan nem célszerű módosítani. Takács Péter bizottsági tag elment a bizottsági ülésről. Oktatási és Sportbizottsága a 4/2007. (II.19.) SZMSZ 7. sz. melléklete alapján biztosított hatáskörében eljárva 8 egyhangú igen szavazattal az alábbi hozta: HATÁROZATOT 29/2007. (III.21.) sz. KIOS bizottsági határozat: Békéscsaba Megyei Jogú Város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága a 4/2007.(II.19.) sz. önkormányzati rendelet (SZMSZ) 7. sz. mellékletében biztosított hatáskörében eljárva a évi Kulturális előirányzatot a melléklet szerint felosztotta. A döntést követően a megítélt támogatás az ügyviteli és számviteli szabályok szerint kifizethető. A 87/2007. (II.15.). Kgy. határozat alapján megállapított évi Kulturális Alap tartalékkeretébe helyezi az év során felmerülő feladatokra évre osztható: Ft + pénzmaradvány I. Művészeti Csoportok: eft év évre igény/javasolt jóváhagyott 1. Balkán Táncegyüttes 360 eft 360 eft 360 eft 2. Bartók Vegyeskar eft eft eft maradvány eft 3. Csaba Nemzetiségi Néptánc 900 eft 900 eft 900 eft 4. Csabai Színistudió 800 eft 800 eft 800 eft 5. Kőrösparti Vasutas Fúvósok 920 eft 920 eft eft eft 6. Mazsorett Csoport 205 eft 205 eft 205 eft 8. Vonós Kamarazenekar eft eft eft 9 Békéstáj Művészeti Társaság 240 eft 240 eft 240 eft Összesen: eft eft

12 12 II. Kulturális tevékenységet biztosító szervezetek: eft év évre igény/javasolt jóváhagyott 1. Filharmónia hangversenyek eft eft eft 2. Fiókkönyvtárak eft eft eft 3. Bárka e Ft eft eft Összesen: eft eft III. Rendezvények támogatása: eft év évre igény/javasolt jóváhagyott 1. Nemzeti ünnepek eft eft eft 2. Garabonciás Napok eft eft eft 3. Békéscsabai Jaminális 720 eft 720 eft 720 eft 4. Testvérvárosi művésztelep 240 eft 240 eft 240 eft 5. Helios Alapítvány Magyarság Tábor 50 eft 50 eft 50 eft 8. Magyar Kultúra Napja 250 eft 250 eft 250 eft 9. Textiles konferencia/szólótánc Fesztivál 600 eft 600 eft 600 eft 10. István, a király c.rockopera bemutatása kérelem Karácsonyi szilveszteri ünnepkör városi rend eft eft Összesen: eft eft Városi intézmények rendezvényei: 1. Ifjúsági ház és általános társaskör: eft év évre igény/javasolt jóváhagyott 1. Csabai Farsang 500 eft 500 eft 500 eft 2. Scherzo (2 évente)/kórustalálkozó 700 eft 700 eft 700 eft 3. A osztályú társastánc bajnokság 350 eft 350 eft 350 eft 4. III. Akusztikusgitár Fesztivál 340 eft 460 eft 460 eft 5. VII. Csalánleves Fesztivál 500 eft 500 eft tartalékba 6. ZENIT eft eft eft 7. Mikulás Fesztivál 500 eft 800 eft 800 eft 8. Városi Gyermeknap 600 eft 600 eft 600 eft 9. Kiállítások 100 eft 100 eft 100 eft 11. Pódiumszínház 800 eft 800 eft 800 eft Összesen: eft eft

13 13 2. Lencsési Közösségi Ház: 980 eft év évre igény/javasolt jóváhagyott 1. Lencsési Gyermeknapi Majális 80 eft 80 eft 80 eft 2. Szent István Napi Előzetes 690 eft 690 eft 690 eft 3. Csak tiszta forrásból 110 eft 110 eft 110 eft 4. Lencsési Pódium estek 100 eft 100 eft 100 eft Összesen: 980 eft 980 eft 3. Arany János Művelődési Ház: 540 eft év évre igény/javasolt jóváhagyott 1. Mezőmegyeri Majális 180 eft 180 eft 180 eft 2. Mezőmegyeri Gyermeknap 180 eft 180 eft 180 eft 3. Mihály-napi vígazságok (új) 180 eft 180 eft 180 eft Összesen: 540 eft 540 eft 4. Békési Úti Közösségi Házak: eft év évre igény/javasolt jóváhagyott 1. Apáról fiúra sorozat 150 eft 150 eft 150 eft 2. Muzsikáló udvar 600 eft 700 eft 700 eft 3. Nemzetközi képzőművész tábor 250 eft 250 eft 250 eft Összesen: eft eft 5. Gerlai ÁMK: 295 eft év évre igény/javasolt jóváhagyott 1. Húsvéti szünidei program 33 eft 33 eft 2. Nyugdíjas program 72 eft 72 eft 3. Falunap 100 eft 100 eft 4. Zenés színház 90 eft 90 eft Összesen: 295 eft 295 eft 6. A város gondozásában megjelentetett kiadvány: eft év évre igény/javasolt jóváhagyott

14 14 1. Békéscsaba a festők szemével eft) Gécs Béla: Békéscsaba város bírái eft eft Összesen: eft eft 7. Munkácsy Mihály Múzeum: 742 eft év évre igény/javasolt jóváhagyott 1. Városi gyermekrajz kiállítás eft 542 eft 542 eft 2. Tervező Grafikai Biennálé eft Alföldi Tárlat 200 eft 200 eft Átalakítás miatt nem vállalnak több programot. Összesen: 742 eft 742 eft IV. Közművelődési megállapodások: eft év évre igény/javasolt jóváhagyott 1. Vasutas Művelődési Ház 350 eft 350 eft 350 eft 2. Csaba Honvéd Kulturális Egyesület 350 eft 350 eft 350 eft 3. Szlovák Kultúra Háza eft 350 eft 350 eft Összesen: e Ft eft V. PÁLYÁZATI KERET: eft év évre igény/javasolt jóváhagyott eft eft eft VI. TARTALÉKKERET: eddig beérkezett kérelmek 1.Kántor Zsolt könyvkiadás 70 eft 2.Várkonyi János könyvkiadás 200 eft 3.Péter Erika könyvkiadás 100 eft 4.Mohácsy Mátyás könyvkiadás 50 eft 5.Kommunista diktatúrák emlékműsor megtartása 120 eft 6.Békéscsabai Atlétikai Klub máj. 1-i kulturális- sportrendezvény 5o eft 7.Jamina Projekt befejezése 350 eft 8. Frankó Dance Fesztivál 50 eft 5 igen,1 tart,2 nem Összesen 990 eft TARTALÉKKERET:

15 év évre igény/javasolt jóváhagyott eft 718 eft 990 eft Összegezve: I. Művészeti csoportok eft eft II. Kulturális tevékenységet biztosító szervezetek eft eft III. Rendezvények támogatása eft eft 1. Ifjúsági Ház és Általános Társaskör eft eft 2. Lencsési Közösségi Ház 980 eft 980 eft 3. Arany János Művelődési Ház 540 eft 540 eft 4. Békési Úti Közösségi Házak eft eft 5. Gerlai ÁMK 295 eft 295 eft 6. A város gondozásában megjelentetett kiadvány eft eft 7. Munkácsy Mihály Múzeum 742 eft 742 eft IV. Közművelődési megállapodások eft eft V. Pályázati keret eft eft VI. Tartalékkeret 940 eft Mindösszesen: eft eft Oktatási és Sportbizottsága 8 egyhangú igen szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága javasolja a Közgyűlésnek, hogy hagyja jóvá a Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottság 29/2007. (III.21.) számú döntése alapján az alábbi közösségi célú alapítványok támogatását: Csabai Garabonciás Alapítvány: Garabonciás Napok Ft Helios Alapítvány Magyarság tábor Ft Forrása: évi kulturális előirányzat Felelős: Köles István alpolgármester Határidő: április / Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága úgy foglalt állást, hogy a Csalánleves Fesztivált fontosnak tartja. Az idei betervezett Ft-os költségét a tartalékba helyezi azzal, hogy a következő évben egy nagyobb összeg kívánja támogatni.

16 napirendi pont: Jankay képek eladása Túriné Kovács Márta: Már sok érdeklődő van a képekre. Oktatási és Sportbizottsága 8 egyhangú igen szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága támogatja a Jankay Tibor Művészeti Közalapítvány Kuratóriumának javaslatát a melléklet szerinti Jankay képek eladására. A képek minimális eladási ára a művészettörténész által megállapított ár. Békéscsaba Megyei Jogú Város hozzájárul ahhoz, hogy a képek eladásából származó összeget a Jankay Galéria működtetési költségeinek kiegészítésére használja a Jankay Közalapítvány kuratóriuma. A felhasználás elszámolása a évről szóló közhasznúsági beszámolóban történjen. 11. napirendi pont: Pedagógiai, szakmai szolgáltatások keretének felosztása Tuskáné Papp Erzsébet: Sorra veszi a feladatokat és szóban is ismerteti azokat. Szente Béla: Ilyen nagyobb összegű támogatásoknál szeretné, ha részletes költségvetést is mellékelnének. Oktatási és Sportbizottsága 8 egyhangú igen szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Ft támogatást a Fiatalok Békéscsabáért Egyesület részére az általános iskolás tanulóknak kíván biztosítani szervezett matematikai versenyre. Forrása: Minőségirányítás és pedagógiai szakszolgálat Felelős: Kiss Tibor, a bizottság elnöke Határidő: december 31. A bizottság hosszasan tárgyal a napirendről. Oktatási és Sportbizottsága a 4/2007. (II.19.) SZMSZ 7. sz. melléklete alapján biztosított hatáskörében eljárva 8 egyhangú igen szavazattal az alábbi HATÁROZATOT

17 17 hozta: 30/2007. (III.21.) sz. KIOS bizottsági határozat: Békéscsaba Megyei Jogú Város Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága a 4/2007.(II.19.) sz. önkormányzati rendelet (SZMSZ) 7. sz. mellékletében biztosított hatáskörében eljárva Hozzájárulás pedagógiai, szakmai szolgáltatások igénybevételéhez pénzeszköz terhére az alábbi feladatokat, ill. azok költségeit hagyja jóvá: 1. Szakmai feladatok jogszabály, ill. az elfogadott ellenőrzési terv szerint: alapfokú művészetoktatási intézmények minősítési eljárás megkezdésére Ft (a minősítés nagyobb részének költsége év végén, vagy következő évben várható) Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Zeneiskola szakértése Ft intézményi összevonások pedagógiai szakértése Ft Kós Károly és Trefort Ágoston Szakképző Iskola pedagógiai programjának Szakértése Ft a.) Az ÖMIP szakértővel történő konzultálás folyamatos, melynek költsége Ft b.) Partneri elégedettség mérés a következő intézményekben: Ft Kertvárosi Óvoda Napsugár Óvoda Petőfi Utcai Általános Iskola József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Vásárhelyi Pál Szakközépiskola Rózsa Ferenc Gimnázium Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Zeneiskola Középfokú Iskolai Diákotthon c.) Mérések: 6. évfolyamon szövegértő olvasás, matematikai alapkészségek mérése országos mérés feldolgozása 6. évfolyamon gondolkodási tanulási képesség mérése d.) Pedagógiai programok szakértése: Ft Vásárhelyi Pál Műszaki Szakközépiskola és Kollégium Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola Szent-Györgyi Albert Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium Rózsa Ferenc Gimnázium és Kollégium e.) Kevesebb zsákutcát városi program év végi követő mérése, a próbafelmérés lezárása Ft

18 18 2. Egyéb támogatási kérelmek: Fiatalok Békéscsabáért Egyesület matematika versenyére (helyezettek jutalmazására előző években kapott) (7 igen szavazat) Ft Arany János Tehetséggondozó Kollégium és Kossuth Zsuzsanna Kollégium Legügyesebb kollégista és kollégium országos vetélkedő döntőjének megrendezéséhez (megye-város együttműködési megállapodás alapján Ft (7 igen szavazat) Rózsa Ferenc Gimnáziumban megrendezett Horváth János versenyre Ft (6 igen, 1 tartózkodás) Esély Pedagógiai Központ -ban megrendezendő szakiskolások országos szakmai versenyére (7 igen szavazat) Ft A Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Zeneiskola megyei zongora és hegedűverseny megrendezéséhez, Ft Valamint az országos zongora verseny támogatására (8 igen szavazat) zongora szállításra (5 igen, 2 tartózkodás, 1 nem szavazat) Kós Károly Szakképző Iskolában fodrász, kozmetikus versenyhez támogatására (8 igen szavazat) Ft Ft Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskolában megrendezésre kerülő országos szakmai tanulmányi versenyre Ft (8 igen szavazat) Az Erzsébethelyi Általános Iskolában kerül megrendezésre a CURIE kémia versenyre Ft (8 igen szavazat) Városi rajzverseny megszervezésére Ft (7 igen, 1 tartózkodás) Az Erzsébethelyi Általános Iskolában megrendezésre kerülő Madách kézilabda tornára (8 igen szavazat) Ft A bizottság 8 egyhangú igen szavazata alapján a fent jóváhagyott feladatok kötelezettségvállalása után megmaradt pénzeszköz az oktatási, nevelési intézmények részére létszám alapján kell lebontani, szakmai feladatai ellátására. Felelős: Kiss Tibor, a bizottság elnöke Határidő: folyamatos

19 napirendi pont: Támogatási kérelmek Tuskáné Papp Erzsébet: Tájékoztatja a bizottságot, hogy az oktatásfejlesztési alapban van Ft. Oktatási és Sportbizottsága a 4/2007. (II.19.) SZMSZ 7. sz. melléklete alapján biztosított hatáskörében eljárva az alábbi hozta: HATÁROZATOT 31/2007. (III.21.) sz. KIOS bizottsági határozat: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága a 4/2007. (II.19.) SZMSZ 7. sz. melléklete alapján biztosított hatáskörében eljárva az Oktatás Fejlesztési Alapról az alábbi támogatásokat hagyja jóvá: Bartók Béla Művészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Zeneiskola a wittembergi tavaszi nemzetközi fesztivál küldöttségének kiutazás költségére a bizottság támogatást biztosít (8 igen szavazat) Bencsik Márta a Rózsa Ferenc Gimnázium 11/b. osztályos tanulója az olaszországi Alpinóban Cicero latin versenyre felkészítő tanára részére a bizottság támogatást biztosít (8 igen szavazat) A Zwack József Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola a Wittembergből érkező testvérvárosi delegáció vendéglátási költségeire a bizottság támogatást biztosít. (7 igen, 1 tartózkodás) Az Óvodavezetők Munkaközössége szakmai, tanulmányi útjuk költségéhez támogatást biztosít (8 igen szavazat) A Kertvárosi Óvoda májusban ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Az ünnepség megrendezéséhez, programok szervezéséhez (6 igen, 2 tartózkodás) A Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakközépiskola részére a Kemény Napok megrendezéséhez a bizottság támogatást biztosít. (8 igen szavazat) Ft Ft Ft Ft Ft Ft

20 20 Arany János Tehetséggondozó Kollégium és Kossuth Zsuzsa Kollégium Legügyesebb kollégista és kollégium országos vetélkedő döntőjének Megrendezéséhez (8 igen szavazat) Ft A Pályázati Alap terhére nyújtható támogatásról az intézményi pályázatok ismeretében dönt a bizottság. Felelős: Kiss Tibor, a bizottság elnöke Határidő: azonnal Oktatási és Sportbizottsága 8 egyhangú igen szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága a Gyermekélelmezési Intézmény támogatási kérelmét megismerte. Kéri a Gazdasági, Költségvetési és Pénzügyi Bizottságot, hogy a balatonszárszói gyermek üdülő nyilászáróinak mázolására a hibaelhárítási tartalék terhére Ft-ot biztosítson. 2./ A Kárpátaljai II. Rákóczi Ferenc Főiskola részben az intézmény felújítási munkálataira, illetve eszköz beszerzésre, könyvtár fejlesztésre a bizottság az Oktatás Fejlesztési Alapból Ft Általános céltartalék terhére Ft támogatást javasol. 13. napirendi pont: Somi Éva támogatási kérelme Tuskáné Papp Erzsébet: Tájékoztatja a bizottságot a kérelem lényegéről. Nem fontos nem sürgős most dönteni az előterjesztésben. Oktatási és Sportbizottsága 8 egyhangú igen szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST Oktatási és Sportbizottsága a Somi Éva támogatási kérelme című előterjesztést leveszi napirendjéről.

21 napirendi pont: Általános iskolai beiskolázás 2007/2008. tanév Oktatási és Sportbizottsága 8 egyhangú igen szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST 1./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága javasolja a közgyűlésnek az első osztályok indításának engedélyezését a 2007/2008-as tanévben az alábbiak szerint: Osztályok Intézmény száma Petőfi Utcai Általános Iskola 3 2. sz. Általános Iskola 2 Szent László Utcai Általános Iskola és Óvoda 1 Erzsébethelyi Általános Iskola 3 Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Diákotthon 2 Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Diákotthon tornász osztály 1 10.sz. Általános Iskola 2 József Attila Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 2 Szabó Pál Téri Általános Iskola 1 Szabó Pál Téri Általános Iskola logopédiai osztály 1 Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium 2 Gerlai Általános Művelődési Központ 1 Összesen 21 2./ Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága javasolja a közgyűlésnek, hogy fogadó iskolaként a 10. sz. Általános Iskolát jelölje ki. 15. napirendi pont: A 255/2004. (IV.29.) sz. közgyűlési határozat hatályon kívül helyezése Oktatási és Sportbizottsága 8 egyhangú igen szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST Oktatási és Sportbizottsága - A óvodák működési rendje módosításának bizottsági jóváhagyásával egy időben, visszamenőleges hatállyal - javasolja a közgyűlésnek a 255/2004.

22 22 (IV.29.) számú közgyűlési határozat hatályon kívül helyezését. Felelős: Kiss Tibor, a bizottság elnöke Határidő: március napirendi pont: Az Erzsébethelyi Általános Iskola kérelme osztály indításának engedélyezésére Velkey Gábor: Javasolja elfogadásra, megindokolja véleményét. Nem ért egyet az állásfoglalási javaslat elfogadásával. Szente Béla: Nem javasolja elfogadásra. Oktatási és Sportbizottsága 1 igen, 7 nem szavazattal az alábbi alakította ki: ÁLLÁSFOGLALÁST Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése Közművelődési, Ifjúsági, Oktatási és Sportbizottsága a beterjesztett állásfoglalási javaslatot nem támogatja. 17. napirendi pont: A Rózsa Ferenc Gimnázium és a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium összevonása Megkérdezi, hogy ez előterjesztéshez van-e hozzászólás, vélemény? Nem volt, így felteszi szavazásra az állásfoglalási javaslatot. Oktatási és Sportbizottsága 7 igen, 1 nem szavazattal az alábbi ÁLLÁSFOGLALÁST alakította ki: Javasolja a Közgyűlésnek az alábbiak elfogadását: I. Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a 32/2007.(I.25.) közgyűlési határozat végrehajtásaként július 31-vel megszünteti a Deák Ferenc Középiskolai Kollégiumot mint önálló jogi személyt. A Rózsa Ferenc Gimnázium feladatait kibővíti a kollégiumi feladatellátással. Nevét az alábbiak szerint állapítja meg: Rózsa Ferenc Gimnázium és Kollégium

23 23 A Deák Ferenc Középiskolai Kollégium általános jogutódja a Rózsa Ferenc Gimnázium és Kollégium, a kezelésében lévő ingó és ingatlan vagyon a jogutód intézményhez kerül. II. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése augusztus 1-jétől az intézményt az alábbi feltételek szerint működteti: Típusa: közös igazgatású közoktatási intézmény Intézményegységei: gimnázium kollégium Vezetői szerkezete: 1 magasabb vezető, aki az iskolai intézményegység vezetését is ellátja 1 kollégiumi intézményegység-vezető Az iskolai intézményegységben az igazgatóhelyettesek számát az átszervezés nem érinti, a kollégiumi intézményegységben vezető-helyettesi megbízásra nem kerül sor. III. A közalkalmazottak jogviszonya jogutódlás folytán a jogutód intézménynél továbbra is fennmarad. Minden a későbbiekben felmerülő munkajogi kérdésben a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992 évi XXXIII. törvény, valamint a Munka törvénykönyvéről szóló XXII. törvényt kell alkalmazni. IV. Az összevont intézmény vezetői feladatának ellátására pályázatot kell kiírni, amelyről külön előterjesztés készült. A Deák Ferenc Kollégium igazgatójának vezetői megbízatása július 31-én lejár. A kollégiumi intézményegység-vezetői megbízásról a 138/1992. Korm. rendelet 5. (2)-(17) bekezdései alapján az összevont intézmény vezetője gondoskodik. V. Az intézményi irattárak egyesítése a 11/1994. (VI.8.) nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló MKM rendelet alapján történik. VI. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a Deák Ferenc Kollégium Megszüntető Okiratát az alábbiak szerint: MEGSZÜNTETŐ OKIRAT Az Alapító Okirat kelte: VI. 13. az Alapító Okirat sorszáma: 44/1996. A Megszüntető Okirat kelte: március 29. A Megszüntető Okirat sorszáma: / / Intézmény neve: Deák Ferenc Középiskolai Kollégium 2./ Székhelye (pontos címe): 5600 Békéscsaba, Andrássy út / Törzsszáma:

24 / Alapító szerv neve: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 5./ A megszüntető szerv neve: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 6./ A megszüntetés indoka: intézményi összevonás az államháztartásról szóló évi XXXVIII. tv. 90. (1) bekezdés c.) pontjának rendelkezései alapján: Az alapító a költségvetési szervet megszünteti, ha az ellátandó feladat más módon vagy más szervezetben hatékonyabban teljesíthető." 7./ A megszüntetett intézmény alapfeladatainak jövőbeni ellátása: A megszüntetett intézmény alapfeladatainak jövőbeni ellátását a 8. pontban megjelölt jogutód intézmény végzi a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény, valamint a sportról szóló évi I. tv alapján. 8./ A jogutód intézmény: Rózsa Ferenc Gimnázium és Kollégium Cím: Békéscsaba, Andrássy út / Rendelkezés a vagyon feletti rendelkezési jogosultságról: Az intézmény használatában volt önkormányzati tulajdonú ingó és ingatlan felett az alapító rendelkezik. 10./ Rendelkezés a foglalkoztatottakról: A megszüntetett intézmény közalkalmazottak és munkavállalóinak jogviszonya továbbra is fennáll a 8. pontban megjelölt jogutód intézménnyel a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény, valamint a Munka törvénykönyvéről szóló évi XXII. törvény vonatkozó rendelkezései alapján. A Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének elfogadva. A megszüntető okirat július 31-én lép hatályba /2007. (III.29.) határozatával Békéscsaba, március 29. Vantara Gyula polgármester Szedlacsekné dr. Pelle Beatrix aljegyző VI. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a jogutód intézmény melléklet szerinti Alapító Okiratát.

25 25 ALAPÍTÓ OKIRAT Az Alapító Okirat kelte: XII. 18. az Alapító Okirat sorszáma: 36/ / Intézmény neve: Rózsa Ferenc Gimnázium és Kollégium 2./ Székhelye (pontos címe): Békéscsaba, Andrássy út 56. Telephelye: 3./ Törzsszáma: Bükkszentkereszt, Völgy utca / Alapító szerv neve: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve jogelődje 5./ a fenntartó neve, címe: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba, Szent István tér 7. 6./ Az intézmény felügyeleti szerve: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata Békéscsaba, Szent István tér 7. 7./ Jogállása: Önálló jogi személy, a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium (5600 Békéscsaba, Andrássy út 56.) általános jogutódja 8./ Illetékességi és működési köre: A közoktatásról szóló évi LXXIX. tv (5) bek. szerint a működési (felvételi) körzete 9./ Gazdálkodási jogköre: önálló költségvetési szerv 10./ Tipusa: Többcélú, közös igazgatású közoktatási intézmény Intézményegységei: 1. gimnázium: 9-12., évfolyamok 2. kollégium: 100 leány, 92 fiú férőhelyes

26 26 11./ Felvehető maximális tanulólétszám: gimnázium: 700 fő kollégium: 192 fő 12./a Alaptevékenység TEÁOR száma: /b Alaptevékenysége: A közoktatásról szóló évi LXXIX. tv.; a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. tv.; valamint a sportról szóló évi I. tv. alapján Nappali rendszerű gimnáziumi nevelés, oktatás Sajátos nevelési igényű tanulók nappali rendszerű gimnáziumi nevelése, oktatása (pszichés fejlődés zavarai miatt tanulási folyamatban akadályozott tanulók) Iskolai intézményi közétkeztetés Munkahelyi vendéglátás Nappali rendszerű iskolai oktatásban résztvevő gyermekek, tanulók kollégiumi, externátusi nevelése, oktatása Diákotthoni, kollégiumi szálláshelynyújtás Kollégiumi intézményi közétkeztetés (feltételeinek biztosítása) Diáksport Közoktatási intézményekben végzett kiegészítő tevékenységek Idegennyelvi előkészítő osztály működtetése Eurofakt osztály működtetése Humán osztály működtetése Reál osztály működtetése Emelt szintű biológia, történelem oktatás Kötelező és nem kötelező tanórai foglalkozások keretében felzárkóztatás, fejlesztés, tehetséggondozás, egyéni foglalkozás szervezése Iskolai könyvtári feladatok ellátása Alapműveltségi, érettségi szervezése Oktatási, nevelési módszertani feladatok végzése Szabadidő eltöltését szolgáló foglalkozások szervezése (szakkör, érdeklődési kör stb.) Felkészítő (felzárkóztató, tehetséggondozó, speciális ismereteket adó) foglalkozások tartása Lakhatási feltételek biztosítása Kollégiumi férőhelyek szorgalmi időszakon kívüli hasznosítása Kiegészítő tevékenység: Intézményi vagyon működtetése Saját vagy bérelt ingatlan hasznosítása Üdültetés 13./ Vállalkozási tevékenysége: nincs 14./ Alaptevékenység érdekeltségi rendszere: maradvány érdekeltségű költségvetési szerv

27 27 15./ Intézmény vezetőjének megbízására vonatkozó szabályok: Az intézmény igazgatóját a közgyűlés bízza meg pályázat útján, határozott időtartamra. Felette az egyéb munkáltatói jogokat a polgármester gyakorolja. 16./ Feladat ellátására szolgáló vagyon: Az önkormányzat által ingyenes használatba adott korlátozottan forgalomképes törzsvagyonból: a 3095/1 hrsz-ú 2 ha 8625 m 2 Andrássy u. 56.sz., a 1305/8 hrsz.-ú 2569 m 2 Bükkszentkereszt, Völgy u. osztatlan közös tulajdonon 560 m 2 épület és környezete alatti ingatlan. Az intézmény használatában lévő önkormányzati tulajdonú ingatlanok felett az intézmény vezetője nem rendelkezhet, kivéve- amennyiben az alapfeladat ellátását nem sérti - az 1 év alatti bérbeadást. Az önkormányzati vagyon feletti rendelkezési jog gyakorlását a 12/2005. (V.19.) önkormányzati rendelet szabályozza. A közgyűlés 478/1992. (XII.18.) határozatával elfogadva; módosítva a 95/1994. (II.24.), a 218/1995. (VI.1.), a 82/1998.(III. 19.), a 127/2003. (II. 27.), a 240/2004. (IV.29.), a 383/2005. (VII.14.) valamint határozattal, mely augusztus 1-jén lép hatályba. Békéscsaba, március 29. Vantara Gyula polgármester Szedlacsekné dr. Pelle Beatrix aljegyző 18. napirendi pont: A Gépészeti és Informatikai Szakközépiskola és a Középfokú Iskolai Diákotthon összevonása Józsa Mihály: Szeretné megdicsérni az előterjesztőt. Oktatási és Sportbizottsága 6 igen, 2 nem szavazattal az alábbi ÁLLÁSFOGLALÁST alakította ki: Javasolja a Közgyűlésnek az alábbiak elfogadását: I. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a 32/2007.(I.25.) közgyűlési határozat végrehajtásaként július 31-vel megszünteti a Középfokú Iskolai Diákotthont, mint önálló jogi személyt. A Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola feladatait kibővíti a kollégiumi feladatellátással. Nevét az alábbiak szerint állapítja meg: Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium A Középfokú Iskolai Diákotthon általános jogutódja a Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium. A kezelésében lévő ingó és

28 28 ingatlan vagyon a jogutód intézményhez kerül. II. III. IV. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése augusztus 1-jétől az intézményt az alábbi feltételek szerint működteti: Típusa: közös igazgatású közoktatási intézmény Intézményegységei: szakközépiskola kollégium Vezetői szerkezete: 1 magasabb vezető, aki az iskolai intézményegység vezetését is ellátja. 1 kollégiumi intézményegység-vezető Az iskolai intézményegységben az igazgatóhelyettesek számát az átszervezés nem érinti, a kollégiumi intézményegységben vezetőhelyettesi megbízásra nem kerül sor. A közalkalmazottak jogviszonya jogutódlás folytán a jogutód intézménynél továbbra is fennmarad. Minden a későbbiekben felmerülő munkajogi kérdésben a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992 évi XXXIII. törvény, valamint a Munka törvénykönyvéről szóló XXII. törvényt kell alkalmazni. Az összevont intézmény vezetői feladatát augusztus 1-jétől vezetői megbízásának lejártáig feladatkörének módosításával a Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola igazgatója látja el. A Középfokú Iskolai Diákotthon igazgatójának vezetői megbízatása július 31-én lejár. A kollégiumi intézményegység-vezetői megbízásról a 138/1992. Korm. rendelet 5. (2)-(17) bekezdései alapján az összevont intézmény vezetője gondoskodik. V. Az intézményi irattárak egyesítése a 11/1994. (VI.8.) nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló MKM rendelet alapján történik. VI. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a Középfokú Iskolai Diákotthon Megszüntető Okiratát az alábbiak szerint: MEGSZÜNTETŐ OKIRAT Az Alapító Okirat kelte: XII. 18. az Alapító Okirat sorszáma: 47/1992. A Megszüntető Okirat kelte: március 29. A Megszüntető Okirat sorszáma: / / Intézmény neve: Középfokú Iskolai Diákotthon 2./ Székhelye (pontos címe): 5600 Békéscsaba, Trefort utca 2. 3./ Törzsszáma:

29 29 4./ Alapító szerv neve: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata, illetve jogelődje 5./ A megszüntető szerv neve: Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata 6./ A megszüntetés indoka: intézményi összevonás az államháztartásról szóló évi XXXVIII. tv. 90. (1) bekezdés c.) pontjának rendelkezései alapján: Az alapító a költségvetési szervet megszünteti, ha az ellátandó feladat más módon vagy más szervezetben hatékonyabban teljesíthető." 7./ A megszüntetett intézmény alapfeladatainak jövőbeni ellátása: A megszüntetett intézmény alapfeladatainak jövőbeni ellátását a 8. pontban megjelölt jogutód intézmény végzi a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény, a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló évi XXXI. törvény, valamint a sportról szóló évi I. tv alapján. 8./ A jogutód intézmény: Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskola és Kollégium Cím: Békéscsaba, Kazinczy utca 7. 9./ Rendelkezés a vagyon feletti rendelkezési jogosultságról: Az intézmény használatában volt önkormányzati tulajdonú ingó és ingatlan felett az alapító rendelkezik. 10./ Rendelkezés a foglalkoztatottakról: A megszüntetett intézmény közalkalmazottak és munkavállalóinak jogviszonya továbbra is fennáll a 8. pontban megjelölt jogutód intézménnyel a közalkalmazottak jogállásáról szóló évi XXXIII. törvény, valamint a Munka törvénykönyvéről szóló évi XXII. törvény vonatkozó rendelkezései alapján. A Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének /2007. (III.29.) határozatával elfogadva. A megszüntető okirat július 31-én lép hatályba Békéscsaba, március 29. Vantara Gyula polgármester Szedlacsekné dr. Pelle Beatrix aljegyző VII. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a jogutód intézmény Alapító Okiratát az alábbiak szerint:

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) 56/2010.(II. 12.) csornai kt.h. 2. számú melléklete Hunyadi János Gimnázium, Szakközépiskola, és Kollégium Alapító okirata (a módosításokkal egységes szerkezetben) Csorna Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz.

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz. 3. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012.( ) Kgy sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

Előterjesztés. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésére

Előterjesztés. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés szeptemberi ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 8495/2006. Előterjesztés a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére Tárgy: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Előkészítő Szakiskolája

Részletesebben

Alaptevékenysége (szakfeladatai) december 31-ig Általános iskolai nappali rendszerű nevelés, oktatás, Évfolyamonként emeltszintű idegenn

Alaptevékenysége (szakfeladatai) december 31-ig Általános iskolai nappali rendszerű nevelés, oktatás, Évfolyamonként emeltszintű idegenn A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Megyervárosi Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium Rövid és rövidített neve: Megyervárosi Iskola Székhelye: 7632 Pécs, Testvérvárosok tere 1. Az intézmény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére ELŐTERJESZTÉS a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés 2006. szeptemberi ülésére Tárgy: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Általános Iskolája, Előkészítő Szakiskolája, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat (Kiskunhalas)

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Miroslav Krleža Horvát Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Diákotthon Hrvatski Vrtić, Osnovna Škola, Gimnazija i Učenički Dom Miroslava Krleže Székhelye:

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS ikt. S z.: I /2007. POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. MEGHÍVÓ

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS ikt. S z.: I /2007. POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. MEGHÍVÓ BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VAROS ikt. S z.: I. 250-5/2007. POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Postacím: 5601 Pf 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 MEGHÍVÓ A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Mikrotérségi Általános Művelődési Központ Beled Alapító Okirata

Mikrotérségi Általános Művelődési Központ Beled Alapító Okirata Mikrotérségi Általános Művelődési Központ Beled Alapító Okirata Beled Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9.. /4/ bekezdésében foglalt felhatalmazása

Részletesebben

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből

4. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből 4. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012. (... ) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 249/2003. (X. 1.) számú h a t á r o z a t a a 2003/2004-es tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról A Közgyűlés 1./ az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1

S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1 S Z É C H É N Y I S Á N D O R Á L T A L Á N O S I S K O L A É S Ó V O D A ALAPÍTÓ OKIRATA 1 (Átfogó felülvizsgálata és módosítása a költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi

Részletesebben

Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata

Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata Gárdonyi Géza Általános Iskola Alapító okirata - egységes szerkezetben a módosításokkal - Magyargéc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Sóshartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére

E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 8885/2006. E l ő t e r j e s z t é s a Közgyűlés 2006.szeptemberi ülésére Tárgy: BKMÖ Kecskeméti Közoktatási, Szakszolgálati és Gyermekvédelmi Intézménye (Kecskemét)

Részletesebben

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe:

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe: A L A P Í T Ó O K I R A T A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata a Karacs Ferenc Gimnázium,

Részletesebben

Alapító okirat. 1/ A költségvetési szerv neve: KINCSKERESŐ Általános Művelődési Központ. 2./ Székhelye: 8651 Balatonszabdi, Vak Bottyán u. 96.

Alapító okirat. 1/ A költségvetési szerv neve: KINCSKERESŐ Általános Művelődési Központ. 2./ Székhelye: 8651 Balatonszabdi, Vak Bottyán u. 96. Alapító okirat Balatonszabadi és Siójut községek Önkormányzatainak i a rendelkezésre álló dokumentumok alapján, a többször módosított 1992.évi XXXVIII. törvény az államháztartásról 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

/ egységes szerkezetben/

/ egységes szerkezetben/ Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat által fenntartott József Attila Általános Művelődési Központ Alapító Okirata / egységes szerkezetben/ Iktatószám: 1566-4/2011. Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORTBIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORTBIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK KÖZMŰVELŐDÉSI, IFJÚSÁGI ÉS SPORTBIZOTTSÁGA Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:vii. 258-3/2005. Előadó: Pál Miklós Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf. 112.

Részletesebben

NYILVANOS ÜLÉS napirendje

NYILVANOS ÜLÉS napirendje BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. 1kt. sz.: V. 30912011. Előadó: Túriné Kovács Márta Mell.: Hiv. sz.: Postacím: 5601 Pf 112. Telefon: (66) 523-801 Telefax:

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 51. sz. melléklet a 86/2011. (V.31..) számú határozathoz INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: V.269/2005. Előadó: Túriné Kovács Márta Mell.: Hiv. sz: Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-802

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 258/2008. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA A HERCEG BATTHYÁNY FÜLÖP GIMNÁZIUM ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATÁRÓL 1. A költségvetési szerv neve: Herceg Batthyány

Részletesebben

A /2011.(V.25.) számú határozat 1/A melléklete 4-170/3/2011. ALAPÍTÓ OKIRAT módosítás

A /2011.(V.25.) számú határozat 1/A melléklete 4-170/3/2011. ALAPÍTÓ OKIRAT módosítás A /2011.(V.25.) számú határozat 1/A melléklete 4-170/3/2011. ALAPÍTÓ OKIRAT módosítás Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Herendi Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 4-170/2/2011.

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. június 27-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. június 27-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-5/2007. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. június 27-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 60/2007. (VI. 27.) közgyűlési határozata egységes középiskola létrehozásáról:

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája. Logopédiai és Gyógytestnevelési Szakszolgálat

Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája. Logopédiai és Gyógytestnevelési Szakszolgálat ALAPÍTÓ OKIRAT Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája, Logopédiai és Gyógytestnevelési Szakszolgálat Az intézmény neve: Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája Logopédiai és Gyógytestnevelési

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT

ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT Nyilvántartási szám: ALAPÍTÓ OKIRATOT MÓDOSÍTÓ OKIRAT Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete a 200/1993. (II. 9.) határozatával jóváhagyott, a Budapest Főváros X. kerület

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde alapító okiratának módosítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt.szám: 13.416-1/2019 Javaslat a alapító okiratának módosítására Tisztelt Közgyűlés! A (a továbbiakban: Óvoda) alapító okiratának módosításáról a fenntartó,

Részletesebben

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 128/2003. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA A SZIROMBONTOGATÓ ÓVODA ALAPTÓ OKIRATÁRÓL

ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 128/2003. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA A SZIROMBONTOGATÓ ÓVODA ALAPTÓ OKIRATÁRÓL ENYING VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 128/2003. (VI. 25.) SZÁMÚ HATÁROZATA A SZIROMBONTOGATÓ ÓVODA ALAPTÓ OKIRATÁRÓL Enying Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg.

A közgyűlés felkéri a főjegyzőt, hogy az alapító okiratot a Magyar Államkincstár Veszprém Megyei Területi Igazgatóságának küldje meg. 6/2007. (II. 22.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. július 1-jei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Intézményeinek Kincstára elnevezésű költségvetési szervet alapít.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Magyar joganyagok - Somogy Megyei Perczel Mór Gimnázium - alapító okirata, módos 2. oldal - Biztosítja a nemzetiségi tanulók nappali rendszerű gimnázi

Magyar joganyagok - Somogy Megyei Perczel Mór Gimnázium - alapító okirata, módos 2. oldal - Biztosítja a nemzetiségi tanulók nappali rendszerű gimnázi Magyar joganyagok - Somogy Megyei Perczel Mór Gimnázium - alapító okirata, módos 1. oldal Somogy Megyei Perczel Mór Gimnázium alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Az államháztartásról

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT egységes szerkezetben a módosításokkal (2008. március 1.-től hatályos szöveg)

ALAPÍTÓ OKIRAT egységes szerkezetben a módosításokkal (2008. március 1.-től hatályos szöveg) ALAPÍTÓ OKIRAT egységes szerkezetben a módosításokkal (2008. március 1.-től hatályos szöveg) 1. Az intézmény neve: Péter András Gimnázium, és Szigeti Endre Szakképző Iskola Pecsétjének lenyomata: Péter

Részletesebben

BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA

BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA 19/a. sz. melléklet a / 2009. (IX.28.) számú határozathoz BENCZÚR GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az államháztartásról szóló

Részletesebben

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA

HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA HUNYADI MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ÉS MAGYAR ANGOL KÉT TANÍTÁSI NYELVŰ ISKOLA, EGYSÉGES PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ALAPÍTÓ OKIRATA Az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. 88., 90. és 92. -a, valamint a közoktatásról

Részletesebben

PERBÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ALAPÍTÓ OKIRAT ISKOLA

PERBÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ALAPÍTÓ OKIRAT ISKOLA PERBÁL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ALAPÍTÓ OKIRAT ISKOLA Perbál Község Önkormányzat Képviselő-testülete a rendelkezésre álló dokumentumok és a Magyar Köztársaság 2008. évi CV. törvény 2..(2) bekezdése és a 4.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI EGYETEM EÖTVÖS JÓZSEF GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRAT

NYÍREGYHÁZI EGYETEM EÖTVÖS JÓZSEF GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRAT NYÍREGYHÁZI EGYETEM EÖTVÖS JÓZSEF GYAKORLÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM ALAPÍTÓ OKIRAT 1. Az intézmény hivatalos neve: Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium. (Az intézmény

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens

ELŐTERJESZTÉS. Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, június 25-i ülésére. Az előterjesztést készítette: oktatási referens ELŐTERJESZTÉS Kerekegyháza Város Képviselő-testületének, 2008. június 25-i ülésére Tárgy:Fejlesztő pedagógus alkalmazása Az előterjesztést készítette: Hum József oktatási referens Előterjesztő: dr. Kelemen

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 17/2004. (I.28.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 17/2004. (I.28.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 17/2004. (I.28.) számú h a t á r o z a t a a Bencs László Szakiskola és Általános iskola, valamint a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi

Részletesebben

SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA

SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA 31.sz. melléklet a 10/2010. (1.18.) számú határozathoz SZŐLŐSKERTI ÁLTALÁNOS ISKOLA, DIÁKOTTHON ÉS GYERMEKEK ÁTMENETI OTTHONA ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4)

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 47. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Veszprém Megyei Önkormányzat

Részletesebben

1. Az intézmény neve: Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti. 2. Az intézmény székhelye: 3162 Ságújfalu, Kossuth út 134.

1. Az intézmény neve: Ságújfalu Körzeti Általános és Alapfokú Művészeti. 2. Az intézmény székhelye: 3162 Ságújfalu, Kossuth út 134. Ságújfalu és Kishartyán Községek Önkormányzatainak Képviselő-testületei az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv., valamint a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény alapján, az általuk alapított

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. 5. Jogszabályban meghatározott közfeladata, szakágazati besorolása:

ALAPÍTÓ OKIRAT. 5. Jogszabályban meghatározott közfeladata, szakágazati besorolása: ALAPÍTÓ OKIRAT Arnót község Önkormányzati Képviselő-testülete és Sajópálfala község Önkormányzati Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 38. (1) bekezdése, az államháztartásról

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 5. melléklete Dunakeszi Oktatási Központ 2120 Dunakeszi, Táncsics u. 4. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Dunakeszi Oktatási Központ

Részletesebben

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Kivonat a Bocskaikert Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. március 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2011. (III. 29.) KT.

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T

A L A P Í T Ó O K I R A T A L A P Í T Ó O K I R A T Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a Püspökladány Város Gazdasági Ellátó Szervezete alapító okiratát

Részletesebben

40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése

40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése 40/2014. (V.28.) Öh. sz. Tárgy: a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét követő fenntartása és működtetése HATÁROZAT Képviselő-testülete megtárgyalta a bátonyterenyei tagóvodák 2014. július 1-jét

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezet)

ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezet) ALAPÍTÓ OKIRAT (módosításokkal egységes szerkezet) A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 37. (5) bekezdésében és az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 88. (1), (3) bekezdéseiben

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 5. NAPIREND: Ügyiratszám: 1 /556-20/ 2011 ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2011. október 28 i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívottak: A alapító okiratának helyesbítése

Részletesebben

szakközépiskola 4;5 szakiskola 2

szakközépiskola 4;5 szakiskola 2 A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény 4. (1) és a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény 37. (5) alapján Kaposvár Város Önkormányzata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-ai ülésére ELŐTERJESZTÉS Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2006. február 13-ai ülésére Tárgy: A Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola alapító okiratának módosítása Előadó: Dr. Árpásy Tamás

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. február 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2013. február 28-i ülésére Tárgy: Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde alapító okirat módosítása Előkészítette: Sápi András intézményi referens Véleményező Bizottság: Tisztelt Képviselő-testület! Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

Részletesebben

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat 11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskolája, Kollégiuma (Mohács) alapító okiratának módosítása 1 A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a

Részletesebben

Szivárvány Óvoda Alapító okirata

Szivárvány Óvoda Alapító okirata Szivárvány Óvoda Alapító okirata - egységes szerkezetben a módosításokkal - Magyargéc Község Önkormányzatának Képviselő-testülete és Sóshartyán Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 370 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testülete 208. december 4-i ülésén megtárgyalta a Szécsényi Cseperedő Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának

Részletesebben

Maximálisan felvehető tanulólétszám: Óvodában: 124 Általános iskolában: 2334 Gimnázium: 324 Felnőtt gimnázium: 800 Szakágazat: Alaptevékenysége

Maximálisan felvehető tanulólétszám: Óvodában: 124 Általános iskolában: 2334 Gimnázium: 324 Felnőtt gimnázium: 800 Szakágazat: Alaptevékenysége A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Mecsekaljai Óvoda, Általános Iskola és Középiskola Rövid és rövidített neve: Mecsekaljai Iskola Székhelye: 7633 Pécs, Bánki Donát utca 2. Az Intézmény

Részletesebben

a Közoktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata alapító okiratának módosítására

a Közoktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata alapító okiratának módosítására Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Ikt.sz: 35180/2010 J a v a s l a t a Közoktatási Intézmények Gazdasági Szolgálata alapító okiratának módosítására Tisztelt Közgyűlés! A Közgyűlés 21/2000. (II.28.)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 85/2002. (IV.29.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 85/2002. (IV.29.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 85/2002. (IV.29.) számú h a t á r o z a t a egyes középfokú intézmények alapító okiratainak módosításáról A Közgyűlés 1. A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX.

Részletesebben

Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege

Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege 2/a. számú melléklet Tamási Áron Általános Iskola és Német Két Tannyelvű Gimnázium Alapító Okiratának módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege (A Budapest Főváros XII. kerületi Önkormányzat

Részletesebben

Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u / Fax: 84/ MEGHÍVÓ

Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u / Fax: 84/ MEGHÍVÓ Ügyszám: 326-28/2011. Napirend: Ságvár Község Polgármestere 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/380-013 Fax: 84/380-256 E-mail: polgarmester@sagvar.hu MEGHÍVÓ Ságvár, Som és Nyim községek képviselő-testületei 2011.

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 6. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Fazekas Mihály Általános Iskola 2120 Dunakeszi, Radnóti M. u. 29. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Fazekas Mihály

Részletesebben

7631 Pécs-Vasas Szövetkezet utca 13. 7691 Pécs-Somogy, Bányatelep 42. 7691 Pécs-Somogy, Búzakalász utca 47.

7631 Pécs-Vasas Szövetkezet utca 13. 7691 Pécs-Somogy, Bányatelep 42. 7691 Pécs-Somogy, Búzakalász utca 47. A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Székhelye: 7629 Pécs, Komlói u. 58.

Részletesebben

Alapító Okirat. 1. Költségvetési szerv neve: Jakabszállás-Fülöpjakab Általános Művelődési Központ

Alapító Okirat. 1. Költségvetési szerv neve: Jakabszállás-Fülöpjakab Általános Művelődési Központ Alapító Okirat 1. Költségvetési szerv neve: Jakabszállás-Fülöpjakab Általános Művelődési Központ 1.1. Rövid neve: Jakabszállás- Fülöpjakab ÁMK 2. Székhelye: 6078 Jakabszállás, Kun u. 2. 3. Tagintézménye:

Részletesebben

Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 217/2009. (V.07.) KT. H A T Á R O Z A T A

Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 217/2009. (V.07.) KT. H A T Á R O Z A T A Nagykálló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 217/2009. (V.07.) KT. H A T Á R O Z A T A Nagykálló Város Polgármesteri Hivatal alapító okiratának elfogadása tárgyában (a 331/2009. (VII.10.) KT, 405/2009.(VIII.25.)

Részletesebben

BUDAJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ALAPÍTÓ OKIRAT ISKOLA

BUDAJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ALAPÍTÓ OKIRAT ISKOLA BUDAJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT ALAPÍTÓ OKIRAT ISKOLA Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testülete a rendelkezésre álló dokumentumok és a Magyar Köztársaság 2008. évi CV. Törvény 2..(2) bekezdése és a

Részletesebben

Határidő: 2011. július 3. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Imre László megyei főjegyző

Határidő: 2011. július 3. Felelős: Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke Dr. Imre László megyei főjegyző 116/2011. (VI. 23.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 2/A. (3) bekezdésében és a 93. (1) bekezdésében biztosított jogkörében

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS JEGYZŐJÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: XI. 5379-5/2005. Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-802 E-mail: kurucz@bekescsaba.hu NYILVÁNOS

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. BÉKÉSCSABA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.:i. 220-8/2005 Postacím: 5601 Pf. 112. Telefax: (66) 523-804 Telefon: (66) 523-801 E-mail: papj@bekescsaba.hu M E G

Részletesebben

A Képviselő-testület 21 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta:

A Képviselő-testület 21 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: A Képviselő-testület 21 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a következő határozatot hozta: 202/2009. (V.8.) Kt.sz. h a t á r o z a t : Orosháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete:

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. november 27-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. november 27-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-7/2009. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2009. november 27-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 98/2009. (XI. 27.) közgyűlési határozata intézményi alapító okiratok

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája. (alapításának éve : július 01.) Bartók Béla Ének-Zenei Általános Iskola

Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája. (alapításának éve : július 01.) Bartók Béla Ének-Zenei Általános Iskola ALAPÍTÓ OKIRAT Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája Az intézmény neve: Belvárosi Általános Iskola és Mûvészetek Iskolája Az intézmény székhelye: 6900 Makó, Kálvin tér 7. (alapításának éve

Részletesebben

Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott félkövér dőlt jelöléssel szerepelnek)

Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott félkövér dőlt jelöléssel szerepelnek) B U D A P E S T F Ő V Á R O S V I. K E R Ü L E T T E R É Z V Á R O S Ö N K O R M Á N Y Z A T A Szinyei Merse Pál Gimnázium egységes szerkezetbe foglalt módosított alapító okirata (a változások aláhúzott

Részletesebben

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T K I V O N A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007.... tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2007. (...) KGY. sz. H A T Á R O Z A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megvitatta az Oktatási, Kulturális

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Gazdasági Főosztály, főosztályvezető Oktatási, Művelődési és Humánpolitikai Osztály, osztályvezető

JEGYZŐKÖNYV. Gazdasági Főosztály, főosztályvezető Oktatási, Művelődési és Humánpolitikai Osztály, osztályvezető JEGYZŐKÖNYV Készült: Hatvan Város Önkormányzata Képviselő-testületének Oktatási, Művelődési, Sport és Ifjúsági Bizottsága 2010. december 16-án 8:20 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatalban megtartott

Részletesebben

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 8-án 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete szeptember 8-án 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. K I V O N A T Tura Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2010. szeptember 8-án 16 órakor megtartott ülésének jegyzőkönyvéből. Tárgy: Javaslat a Többsincs Óvoda és Bölcsőde Alapító Okiratának módosítására

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás 740-15/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. szeptember 25.-én a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben

Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben Kapuvár Térségi Általános Iskola és Pedagógiai Szakszolgálat Alapító Okirata a módosításokkal egységes szerkezetben Kapuvár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi

Részletesebben

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa

Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Polgármesteri Hivatal Jegyzőjétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-17846/2012 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Farkas Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 2120 Dunakeszi, Bem u. 27. /2012. (10. 25.) sz. határozat 9. melléklete Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Farkas Ferenc

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT P O L G Á R M E S T E R E 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testületének 2012.

Részletesebben

Alapító okirat. Alaptevékenysége: 852010 Alapfokú oktatás

Alapító okirat. Alaptevékenysége: 852010 Alapfokú oktatás Alapító okirat Berhida Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 10. (1) bekezdés g) pontja, az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 8. -a,

Részletesebben

A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL

A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL A HATVANI KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUMOT MŰKÖDTETŐ INTÉZMÉNYFENNTARTÓ TÁRSULÁS TANÁCSÁNAK ELNÖKÉTŐL /2011. Az előkészítésben közreműködött: Kovács János irodavezető Ludányi Brigitta közoktatási

Részletesebben

ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA

ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA ZALAKOMÁRI MŰVELŐDÉSI HÁZ ALAPÍTÓ OKIRATA Zalakomár Község Önkormányzatának Képviselő - testülete a Művelődési Ház alapító okiratát a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése

Részletesebben

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ALAPÍTÓ OKIRAT 1.1. Az intézmény neve: ÉLTES MÁTYÁS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA, KÉSZSÉGFEJLESZTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA, DIÁKOTTHON, EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY ÉS PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT

Részletesebben

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T

M Ó D O S Í T Ó O K I R A T /2012. (10. 25.) sz. határozat 4. melléklete M Ó D O S Í T Ó O K I R A T Bárdos Lajos Általános Iskola 2120 Dunakeszi, Iskola sétány 18. Dunakeszi Város Képviselő-testülete jóváhagyta a Bárdos Lajos Általános

Részletesebben

szakközépiskola 4;5 szakiskola 2 12. évfolyamra vagy/és érettségire épülő 10. évfolyamra vagy/és 16. betöltött életévre épülő 1;2 Szakképzés 2;3

szakközépiskola 4;5 szakiskola 2 12. évfolyamra vagy/és érettségire épülő 10. évfolyamra vagy/és 16. betöltött életévre épülő 1;2 Szakképzés 2;3 A L A P Í TÓ O K I R A T közép 1. számú melléklet A költségvetési szervek jogállásáról és gazdálkodásáról szóló 2008. évi CV. törvény 4. (1) és a közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX törvény 37. (5) alapján

Részletesebben

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg.

2. A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy az intézmény bankszámlájának, adószámának nyitásával kapcsolatos intézkedéseket tegye meg. 58/2008. (IV. 24.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. június 15-ei hatállyal Veszprém Megyei Önkormányzat Tapolca környéki intézményei gazdasági irodája elnevezésű költségvetési

Részletesebben

A L A P Í T Ó O K I R A T. Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

A L A P Í T Ó O K I R A T. Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Ügyszám: 08-8/743-9/2012. 8. sz. melléklet A L A P Í T Ó O K I R A T A költségvetési szerv Neve: Budai-Városkapu Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Speciális Szakiskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Részletesebben

Előterjesztés. Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása

Előterjesztés. Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása Előterjesztés A 6. napirendi ponthoz Napirend: Előterjesztő: Monostorpályi Egységes Óvoda-Bölcsőde alapító okiratának módosítása a polgármester és az óvodavezető Előzmények: - Határozat- tervezet: az előterjesztés

Részletesebben

KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata

KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata KNER IMRE GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Egységes szerkezetbe foglalt alapító okirata 1, 2 Törzsszám: 342087 Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete 19/1998. (I. 29.) KT. számú határozata az államháztartásról

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből.

Jegyzőkönyvi kivonat. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. Jegyzőkönyvi kivonat Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 2009. szeptember 24-ei közgyűlésének nyilvános üléséről készült jegyzőkönyvéből. 1. napirendi pont: Előterjesztés az önkormányzati költségvetési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére 10. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. február 26-i ülésére Tárgy: Javaslat a Gólyafészek Óvoda alapító okiratának módosítására Előterjesztő: Lehota Vilmos polgármester

Részletesebben

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez

T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez T Á R G Y M U T A T Ó KENGYEL KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2015. január 05-én megtartott rendkívüli ülés jegyzőkönyvéhez 1/2015.(I.05.) Kt. Hat. A napirendi pontokra tett javaslatról 2/2015.(I.05.)

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. alapító okiratát a következők szerint adom ki.

ALAPÍTÓ OKIRAT. alapító okiratát a következők szerint adom ki. HONVÉDELMI MINISZTER Nyt. szám: 154 20/2013. ALAPÍTÓ OKIRAT A honvédelemről és a Magyar Honvédségről, valamint a különleges jogrendben bevezethető intézkedésekről szóló 2011. évi CXIII. törvény 39. (1)

Részletesebben

54/2015. (VI. 19.) KT.

54/2015. (VI. 19.) KT. JEGYZŐKÖNYV 10 015-18/2015./F FÜLÖP KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2015. június 19-én de 8,00 órakor TARTOTT RENDKÍVÜLI NYÍLT ÜLÉSÉRŐL Hozott rendeletek: - Hozott határozatok: 54/2015. (VI.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 236/2002. (X.7.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 236/2002. (X.7.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 236/2002. (X.7.) számú h a t á r o z a t a a 2002/2003-as tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról A Közgyűlés 1./ az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 19-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 19-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2007. december 19-i ülésére Tárgy: Móra Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Alapító Okirat módosítása

Részletesebben

Gróf Esterházy Móric Általános Iskola Alapító Okirata a 2012. június 30-i hatályú VI. számú módosítással egységes szerkezetben

Gróf Esterházy Móric Általános Iskola Alapító Okirata a 2012. június 30-i hatályú VI. számú módosítással egységes szerkezetben Gróf Esterházy Móric Általános Iskola Alapító Okirata a 2012. június 30-i hatályú VI. számú módosítással egységes szerkezetben 1. A költségvetési szerv neve: Gróf Esterházy Móric Általános Iskola 1.1.

Részletesebben

XXII. kerületi Egyesített Óvoda Alapító okiratának módosítása

XXII. kerületi Egyesített Óvoda Alapító okiratának módosítása Az I. Normatív határozati javaslat 1. számú melléklete XXII. kerületi Egyesített Óvoda Alapító okiratának módosítása Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzatának Képviselő-testülete a XXII. kerületi

Részletesebben

Előterjesztés Bicske Városi Konyha alapító okiratának módosításáról

Előterjesztés Bicske Városi Konyha alapító okiratának módosításáról Előterjesztés Bicske Városi Konyha alapító okiratának módosításáról 1. előterjesztés száma: 186/2017. 2. előterjesztést készítő személy neve: Bajtekné Halász Ildikó 3. előterjesztést készítésében közreműködő

Részletesebben

Alapító okirat. (Egységes szerkezetben)

Alapító okirat. (Egységes szerkezetben) Alapító okirat (Egységes szerkezetben) Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. (a továbbiakban: Ötv.) 10. (1) bek. g) pontja, az államháztartásról

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 4. napján tartott üléséről

Jegyzőkönyv. Készült: Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testületének április 4. napján tartott üléséről Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24. / 46/390-120 FAX: 46/390-305 korjegyzoseg.bukkszentkereszt@digikabel.hu www.bukkszentkereszt.hu Jegyzőkönyv

Részletesebben