Az OptiTex rendszer ismertetője

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az OptiTex rendszer ismertetője"

Átírás

1 Az OptiTex rendszer ismertetője

2 Az OptiTex software ismertetője Az OptiTex számos nagy világpiaci ágazat számára fejleszt megoldásokat a tervezéshez, gyártáshoz és értékesítéshez: divatáru, ruházat gyártása és értékesítése; táskák és bőráruk; lábbelik; kárpitok és lakberendezési cikkek; szállítás (autók, repülőgépek, hajók) és egyéb területek, amelyek ruha alapanyagokat, ipari szöveteket és kompozit anyagokat használnak fel. A szüntelen fejlesztés alatt álló csúcstechnológiát már olyan újdonságok is gazdagítják, mint a virtuális valóság, 3D-s megoldások, web-alkalmazások, és további új programok. PDS Szabásminta-tervező rendszer Az egyedülálló szabásminta-tervezés a képernyőn megoldás már számtalan felhasználó elismerését vívta ki. A hatékony Szabásminta-tervező modul (PDS) kialakításának köszönhetően könnyedén lehet új modelleket készíteni, vagy meglévő mintákat felhasználni. A szabadon áthelyezhető eszköztárakkal és párbeszédablakokkal minden modellező megteremtheti egyedi munkakörnyezetét. Az ikonok és az eszközök használat szerint elrendezhetőek; a Hosszok összehasonlítása párbeszédablakkal több szabásminta szakaszainak hosszát lehet összehasonlítani, míg a Beillesztés eszköztár hajtások, varrásszélesség, furat, becsípés, vagy szöveg hozzáadására használható. Az PDS a varrott termékeket gyártók igényeinek szem előtt tartásával kialakított szolgáltatások és funkciók teljes skáláját nyújtja. Az olyan eszközök, mint a formázó, a varrásszélesség, a különleges sarkok, részletes mérési eljárások, hajtások, összetett görbék, méretváltoztatások és hajtókák, mind testre szabhatóak a konkrét igényeknek megfelelően. A PDS-hez illeszthető egy 3D-s modul, mely segítségével az általunk elkészített szabásmintákat ráadhatjuk a modellünkre. Ez kiküszöböli a próbavarrásokat, mintavarrásokat és próbákat, hiszen látjuk a hibákat és rögtön korrigálhatjuk azokat.

3 Szériázás és digitalizálás Az OptiTex Szériázó modul egyedülálló, automatikus és kézi szériázást lehetővé tevő program, mely a folyamat leegyszerűsítését szolgálja. A gazdag funkcionalitású, intuitívan használható szoftverrel még a legnehezebb műveleteket is könnyen és pontosan lehet végezni. A beépített párbeszédablakok kifejezetten a becsípések és elvágott alkatrészek bonyolult szériázásának megkönnyítésére szolgálnak, a problémás pontokon pedig alkalmazhat elforgatott tengelyű szériázást. Az olyan termékeknél, mint a zakók és farmernadrágok, különösen fontos szolgáltatás, hogy közbenső méretet is létrehozhat. Az egyes méreteket könnyű megkülönböztetni az OptiTex Szériázó beépített színei segítségével. A szériázási szabályokat a felhasználók megadhatják pontonként vagy az összes szabásmintára; teljes szériatáblázatokat exportálhatnak ki olyan külső alkalmazásokba, mint a Microsoft Excel. Az interaktív digitalizáló program, az OptiTex Digit modul segítségével nemcsak a bevitel után, hanem már a folyamat közben is láttatja a mintát a képernyőn. Mindenfajta körvonalat és belső részt bedigitalizálhat; a beolvasás alkalmával alkatrész-tulajdonságokat, illetve a terítékrajz elkészítéséhez szükséges jellemzőket is rendelhet hozzájuk.

4 MARK Terítékrajzok készítése Az OptiTex Mark modult úgy alakították ki, hogy a felhasználó a legnagyobb termelékenységet a legkisebb munka- és anyagköltséggel érhesse el. A Mark a legnagyobb rugalmasságot biztosítja: a rajzok készítésénél a folyamat bármely szakaszában egyszerűen módosíthatja a terítékrajz méreteit, az egyes alkatrészek vagy a terítékben lévő lapok számát, az elrendezést, illetve bármelyik paramétert. A szabási sorrendet optimalizálhatja az egész felfektetett terítékrajzra, vagy alkatrészenként; a szabás iránya alkatrészenként beállítható. Automata szabászgépeknél az egybeeső vonalak kiszabásához használhatja a hatékony Közös vonalak funkciót. A Mark az OptiTex -en kívüli CAD rendszerek szabásminta-fájljait (pl: HPGL, DXF és ISO) is képes feldolgozni. A felfektetések kirajzoltatása Az elkészült felfektetések a legkorszerűbb Algotex tintasugaras plotterekkel rajzoltathatók ki, a rendelkezésre álló papírok széles köre használható; beleértve a normál, újrahasznosított és felvasalható papírokat is. A sablonvágó és rajzplotter rajzol is és kartonból is kivágja a szabásmintákat.

5 MODULATE Méretes szabászat (MTM) A Modulate egy interaktív, méretes szabászati program, amely lehetővé teszi a modell egyedi méretre igazítását a módosításra kijelölt méretek változtatásával. Például egy paraméterezett zakót a vállszélesség, mellbőség, derékbőség és csípő méreteivel lehet meghatározni. A paraméterezett modellen a felhasználó lépésenként változtathatja a folyamat során az értékeket. Amikor az egérrel a vállszélesség méretet szét- vagy összehúzzák, a Modulate az egész zakó adatait újraszámítja. A hatás azonnal látható a képernyőn. Ha a módosítás nem a kívánt eredményt adja, a felhasználó rögtön visszaváltoztathatja a méretet, illetve hozzátehet vagy elvehet valamely másik méretből. A parametrikus zakó teljes meghatározása után annak módosítása interaktívan megjeleníthető, egyszerűen a paraméterek új értékeinek beállításával. Az értékeket elmentheti a Mérettárba későbbi felhasználásra. Minden jellemzőt, méretet, stílust és megrendelést egy szabványos adatbázisban tárol a rendszer, így azok hozzáférhetők az újabb megrendeléseknél. A Modulate leegyszerűsíti a vállalatok méretes szabászati szabásminta-készítési módszereit. A módosított mintákat azután a rendszer automatikusan előkészíti a hatékony rajzoláshoz és szabáshoz. A Modulate tökéletesen együttműködik a többi OptiTex termékkel, mint a PDS és a 3D Runway.

6 3D Runway Designer - Életre kelnek a virtuális tervek A 3D Runway Designer egy élethű kelmeszimulációs rendszer. A 3D divatbemutatóval olyan eszközkészletet nyújtunk Önnek, amellyel szimulálhatja az igazítással, megjelenítéssel és színvariációkkal kapcsolatos gyártás-előkészítési műveleteket. A 3D divatbemutatót kifejezetten a viszonteladókkal, alvállalkozókkal, szabásminta-készítőkkel, gyártókkal és mérnökökkel, kereskedőkkel és vezetőkkel történő kommunikáció céljára fejlesztettük ki. A 3D divatbemutató eszközkészletével teljes háromdimenziós formában jelenítheti meg a szabásminta bármilyen módosítását bármelyik pillanatban, a pontos CAD minták és a kelmék valós jellemzői alapján. A 3D Runway Designer csökkenti a termékek piaci bevezetéséhez szükséges időt, mert gyorsabban kifejleszthető a termék, csökken a mintakollekció legyártásához szükséges sok lépés költsége, a pontos modellezésnek, a kelme jellemzői elemzésének és a virtuális igazítási próbáknak köszönhetően javul a termékek minősége; emellett a program grafikus csoportmunka-eszközként működhet a termék fejlesztésében részt vevő összes fél számára. Az értékesítés és marketing részére is kitűnő eszközt jelent a könnyen kezelhető virtuális történet. Az OptiTex 3D Runway Designer a részletesen paraméterezhető virtuális manökenek széles skáláját nyújtja, amelyek 40 testmérete tetszőlegesen beállítható, és különféle testtartásokat vehetnek fel, amelyeket több felhasználó is elmenthet. A szakemberek elkészíthetik saját, meghatározott alapméretekkel rendelkező modelljeiket (virtuális manökenek a ruhapróbákhoz), amivel az igazítás során rengeteg időt lehet megtakarítani.

7 További szolgáltatások: Beépített kelmetesztelő rendszer a fizikai paraméterekhez Külön figyelmet fordítottunk a varrat nélküli ruhadarabok háromdimenziós szimulációjára Lehetőség van egy ruhadarab több változatának összehasonlítására a képernyőn. Tetszőleges számú 3D program nyitható meg egyszerre. Példa olyan kelmelaboratóriumra, amely lehetővé teszi a felhasználónak, hogy minden kelmefajta fizikai jellemzőit beállítsa. A mintákhoz megadhatóak az olyan fizikai jellemzők, mint a szakítószilárdság, tömeg, hajlítás és nyírás. Ezek segítségével élethűen szimulálható a modell selyemre vagy akár bőr alapanyagra is. A 3D divatbemutató rendelkezik előre meghatározott szabványos kelmékkel, de a felhasználók felvehetik saját kelmefajtáikat is a Kelmetárba. A 3D Runway Designer modult nem kell minden ügyfélnek megvásárolnia, hanem elegendő a 3D Viewer modult megvenniük. Ennek segítségével meg tudják nézni az összeállított kollekciót.

8 Megújult arculat és forradalmian új lehetőségek az OptiTex legújabb verziójában Az eddig is felhasználóbarát szoftver új, kezelhetőbb munkakörnyezetet kapott. Számos új eszközt és gyorsbillentyűt terveztek, hogy meggyorsítsák a felhasználó munkáját és megfeleljen a folyamatosan növekvő szabásminta tervezési igényeknek. A munkakörnyezet és minden eszköz maximálisan testre szabható, egyéni eszközsor készíthető, amely a leggyakrabban használt funkciókat tartalmazza. Ezekkel az eszközökkel könnyebb a modellezési műveletek elvégzése, a szériázás és a 3- dimenziós munka. Modellezési területek szerkesztése Modellezés során sokszor daraboljuk fel az egyes alkatrészeket. Ez lehet egy divat diktálta elképzelés megvalósítása vagy a leggyakoribb feladat a főanyag alkatrészből készített bezec vagy bélés alkatrészek. A modellezési területek létrehozásával a modellezés gyorsabbá és hatékonyabbá tehető. Az alkatrészeken-mintegy térképenberajzoljuk azokat a vonalakat, ahol fel szeretnénk darabolni, de ez a vonal sem szabási utasításként, sem rajzolási utasításként nem jelenik majd meg az alkatrészen később. Az új alkatrészek a területek kimásolásával illetve több terület összeépítésével hozhatók létre. Modell variációk egy rendelésen belül Ez az új funkció lehetővé teszi variációk készítését egy modellen belül. Az újdonság abban rejlik, hogy több különböző, 3 dimenzióban felöltöztetett fájl készíthető egy modellvariációból, alapanyagokkal, béléssel, díszítő anyagokkal. Például egy ing tartalmazza az összes előforduló gallér és kézelő megoldást. A terítékrajz tervező programban is megadható, hogy melyik variációból készüljenek a felfektetések.

9 Új manökenek A manökenek széles skáláját hozták létre ebben a forradalmian új környezetben: több új női, férfi és gyermek modell közül választhatunk. A manökenek beméretezése még több lehetőséget kínál: - Egyénileg beállítható testtartás, több hosszúsági és körméret. - Az arc karaktere követi a testalkatot a vékony és molett modelleknél. - A cipő stílusa és sarka is változtatható, így mindig kiválasztható az adott ruhadarabhoz megfelelő cipő - Terhességet is lehet beállítani, így kismamákra is tervezhető ruha!

10 Manökenek animálása Kiemelkedő előrelépés a felöltöztetett modellek animálása, különböző életszerű mozdulatok végzése. Így a ruhadarab megtekinthető mozgás közben, még élethűbb képet adva a modellről. A mozgás különösen a sportruháknál fontos, hiszen biztosítani kell a ruhadarabban a szabad mozgást. Az alábbi mozdulatokkal animálhatók a manökenek: - Kéz és láb mozdulatok - Kar behajlítás könyöknél - Lépés - Törzs elfordítás behajlított karral - Guggolás, mérlegállás, hajlás előre - Séta a kifutón, mintha egy divatbemutatón lenne Digitalizálás 3 Dimenzióban Ez a forradalmian új funkció lehetőséget ad arra, hogy a már elkészült és felöltöztetett modellen változtassunk. Például egy új nyakkivágás a 3-dimenzióban könnyen megrajzolható, és azután 2-dimenzióban megjelenik az új kontúr. Síkba kiterítés Az elasztikus ruhadarabok készítésénél mindig probléma, hogy nehéz követni a modell alakját és sokszor nem simul a testre. Legyen ez úszódressz, kerékpáros nadrág vagy bármely más sportruházat. OptiTex lehetőséget ad arra, hogy 3- dimenzióban elkészítsük a ruha tervét rárajzolva a manökenre, majd egyszerűen alkatrészenként kiteríthető 2-dimenzióba az összes megrajzolt alkatrész.

11 Direkt exportálási lehetőségek Az új exportáló programmal konvertálhatók az OptiTexben elkészült modellek közvetlenül Lectra (MDL) és Gerber (ZIP) által fogadható formátumban. Nyelvezete Magyar nyelvű programok és menük Magyar nyelvű oktatási dokumentáció Magyar nyelvű felhasználói kézikönyv, segédletek Fejlesztési lehetőségek Bővítés, Az OptiTex folyamatosan fejleszti a szoftvert. Továbbá bármikor újabb munkahely illeszthető a rendszerhez, így a növekvő céget illetve megnőtt előkészítési igényeket a rendszer folyamatos bővítéssel követni tudja. A munkahelyekre bármikor újabb programok helyezhetők. Szerviz és képviselet Az OPTITEX cég magyarországi képviseletét és szervizét a Presto-Pilot Kft látja el. Szolgáltatásaiba nemcsak a helyszíni és távoli támogatás és karbantartás tartozik bele, hanem az oktatás és tanácsadás is. Tanfolyamainkon átfogó tanterv keretei közt az OptiTex szoftverek, berendezések használatának gyakorlati ismereteit adjuk át. A felhasználónak alkalma nyílik megtanulni, hogyan tudja legjobban kiaknázni az OptiTex rendszer lehetőségeit, ezáltal hogyan térülhet meg legjobban befektetése. A képzés tartalmaz szoftverhasználati gyakorlatot és a valós életből vett esettanulmányokat is. Távoli Segítségnyújtás élő telefonos támogatást biztosít az alkalmazásokkal, folyamatokkal, illetve szoftverrel és hardverrel kapcsolatos kérdések megoldására. A technikusok gyorsan felmérhetik a problémát, és segítséget nyújthatnak a felhasználónak. Amennyiben az Ön problémája nem oldható meg telefonos segítséggel, szervizeseink 24 órán belül jelentkeznek. A Távoli Segítségnyújtás képes: A felhasználó problémáit felmérni és megoldani a távolból. Egyes funkciók és alkalmazások használatát bemutatni. Felügyeleti támogatást nyújtani. Javítócsomagokat és frissítéseket telepíteni. A Távoli Segítségnyújtás gyors, biztonságos módszer a problémák megoldására, a lehető legrövidebbre szorítja le az állásidőt. A Presto-Pilot biztonságos technológiát alkalmaz annak érdekében, hogy a Presto és a felhasználó közti adatforgalomhoz illetéktelenek ne férhessenek hozzá. A távoli segítségnyújtás előnye: Költségtakarékosság Gyorsabb megoldás, mint a magas munka-, utazásiköltségekkel járó helyszíni beavatkozás. Maximális termelékenység Növeli a rendszer rendelkezésre állását megelőző technikai szolgáltatásokkal.

12 Bemutatótermünkben működik a mindenkori legújabb OptiTex rendszer, ahol az érdeklődők megismerkedhetnek programjaival, lehetőségeivel. Presto - Oktató Stúdió és a bemutatórendszer helye, ahol munkatársaink segítségére lesznek: Presto-Pilot Kft, 1117 Budapest, Budafoki út Tel.: , Fax: optitex@presto.hu Várjuk megtisztelő megkeresésüket, Ficsór Csilla CAD képviselet vezető Ügyvezető Igazgató Dubois Andrea CAD stúdió vezető, oktató Ruhaipari mérnök Presto-Pilot Kft OptiTex magyarországi képviselete 1117 Budapest, Budafoki út tel: , fax:

Az OptiTex software ismertetője

Az OptiTex software ismertetője Az OptiTex rendszer ismertet smertetője Az OptiTex software ismertetője Az OptiTex számos nagy világpiaci ágazat számára fejleszt megoldásokat a tervezéshez, gyártáshoz és értékesítéshez: divatáru, ruházat

Részletesebben

A Tex-design Divattervező rendszer ajánlata

A Tex-design Divattervező rendszer ajánlata A Tex-design Divattervező rendszer ajánlata A Tex-Design software ismertetője A Koppermann számos nagy világpiaci ágazat számára fejleszt megoldásokat a tervezéshez, gyártáshoz és értékesítéshez: divatáru,

Részletesebben

Ilyen könnyű még nem volt az együttműködés a bérmunka partnereivel!

Ilyen könnyű még nem volt az együttműködés a bérmunka partnereivel! Ilyen könnyű még nem volt az együttműködés a bérmunka partnereivel! A Morgan Ruhaipari CAD szoftverek egyedülálló kompatibilitást garantálnak felhasználóinknak. A Morgan szoftverekkel úgy dolgozhat, mintha

Részletesebben

Autodesk Inventor Suite

Autodesk Inventor Suite 1 / 5 Autodesk Inventor Suite 2 / 5 Autodesk Inventor Suite Az Autodesk Inventor Suite egy olyan parametrikus tervező - modellező szoftver, melynek segítségével hatékonyan hozhatjuk létre alkatrészeink

Részletesebben

GALILEOS. 2007. decemberi frissítés. Magyar

GALILEOS. 2007. decemberi frissítés. Magyar GALILEOS 2007. decemberi frissítés Magyar Általános információk Általános információk A dokumentumról Ez a dokumentum a GALILEOS 3D röntgen eszköz egységére és szoftvereire vonatkozó frissítéseket tartalmazza.

Részletesebben

Kötegelt postázás felugró menü Borítékok ragszámmal: a rögzítés során lehetővé vált azonnali boríték nyomtatása, a 3 leggyakrabban használt méretben

Kötegelt postázás felugró menü Borítékok ragszámmal: a rögzítés során lehetővé vált azonnali boríték nyomtatása, a 3 leggyakrabban használt méretben Post Administrator frissítés verzió 5.0.22 Lezárva: nyitott Újdonságok, változások a Post Administrator 5.0.22-es verziójában: 2013. január 1.-től életbelépő díjszabás! Kötegelt postázás: Kötegelt postázás

Részletesebben

Ragasztócsík ellenőrző kamerás rendszer

Ragasztócsík ellenőrző kamerás rendszer Ragasztócsík ellenőrző kamerás rendszer / Esettanulmány egy új fejlesztésű, flexibilis, felhasználóbarát betanítási rendszerről./ A papírdobozok gyártása során elengedhetetlen, hogy a ragasztás jó minőségű

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 0 /0. tanévre Női szabó szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 54 06 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése Tanuló

Részletesebben

PANAC Éves Taggyűlés 2008.

PANAC Éves Taggyűlés 2008. PANAC Éves Taggyűlés 2008. PRINZHORN HOLDING Jelenlétünk Európában Dunapack Zrt. értékesítés nettó árbevétel adatai Az autó- és háttéripar, illetve az elektronikai ipar aránya a Dunapack Zrt. termelésében

Részletesebben

FANUC Robotics Roboguide

FANUC Robotics Roboguide FANUC Robotics Roboguide 2010. február 9. Mi Mi az az a ROBOGUIDE Robot rendszer animációs eszköz ROBOGUIDE is an off-line eszköz a robot rendszer beállításához és karbantartásához ROBOGUIDE is an on-line

Részletesebben

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer

Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Az ErdaGIS térinformatikai keretrendszer Két évtized tapasztalatát sűrítettük ErdaGIS térinformatikai keretrendszerünkbe, mely moduláris felépítésével széleskörű felhasználói réteget céloz, és felépítését

Részletesebben

Behajtást Támogató Rendszer. Ismertető

Behajtást Támogató Rendszer. Ismertető Behajtást Támogató Rendszer Ismertető Budapest, 2005. június 30. 2 Tartalom 1.)Rendszeres adatbetöltés...4 2.)Ügyfelek ügyletek ügyintézőkhöz rendelése...5 3.)Ügyintézői feladatlisták...5 4.)Kontaktusok

Részletesebben

E-Kataszteri rendszer ismertető

E-Kataszteri rendszer ismertető E-Kataszteri rendszer ismertető Az E-Szoftverfejlesztő Kft. által fejlesztett KATAwin kataszteri és eszköznyilvántartó rendszert 2,600 db önkormányzat alkalmazza évek óta. Teljeskörű Certop minősítéssel

Részletesebben

A 10 legfontosabb érv, amiért érdemes kipróbálni a Visio 2010 programot

A 10 legfontosabb érv, amiért érdemes kipróbálni a Visio 2010 programot A 10 legfontosabb érv, amiért érdemes kipróbálni a Visio 2010 programot A Microsoft Visio 2010 tökéletesített diagramkészítő eszközei, a dinamikus, adatközpontú szemléltetőeszközök és a valós idejű internetes

Részletesebben

Foglalkozási napló. Férfiszabó

Foglalkozási napló. Férfiszabó Foglalkozási ló a 20 /20. tanévre Férfiszabó (OKJ száma: 34 542 04) szakma gyakorlati oktatásához. évfolyam A ló vezetéséért felelős: A ló megnyitásának dátuma: A ló lezárásának dátuma: Tanuló Tanulók

Részletesebben

CAD-ART Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 35.

CAD-ART Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 35. CAD-ART Kft. 1117 Budapest, Fehérvári út 35. Tel./fax: (36 1) 361-3540 email : cad-art@cad-art.hu http://www.cad-art.hu PEPS CNC Programozó Rendszer Oktatási Segédlet Laser megmunkálás PEPS 4 laser megmunkálási

Részletesebben

Modellek dokumentálása

Modellek dokumentálása előadás CAD Rendszerek II AGC2 Piros Attila Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Gép- és Terméktervezés Tanszék 1 / 18 DOKUMENTÁCIÓK FELOSZTÁSA I. Felosztás felhasználás szerint: gyártási dokumentáció

Részletesebben

Lemezalkatrész modellezés. SolidEdge. alkatrészen

Lemezalkatrész modellezés. SolidEdge. alkatrészen A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: Modellezõ rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag rész: A feladat rövid leírása: Lemezalkatrész modellezés SZIE-A2 alap közepes - haladó SolidEdge CAD 3D

Részletesebben

27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelmény alapján.

27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelmény alapján. 27/2012. (VIII. 27.) NGM rendelet (29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelet által módosított) szakmai és vizsgakövetelmény alapján. Szakképesítés, azonosító száma és megnevezése 54 542 02 Ruhaipari technikus

Részletesebben

Szerkesztés-modellezés

Szerkesztés-modellezés OV Szerkesztés-modellezés 11. évfolyam /11.a, 12.e osztályok/ A vizsgára vonatkozó szabályok: A vizsga típusa: gyakorlati + szóbeli - A tanuló egy szerkesztési feladatot kap adott témakörből az évfolyam

Részletesebben

QGIS tanfolyam (ver.2.0)

QGIS tanfolyam (ver.2.0) QGIS tanfolyam (ver.2.0) I. Rétegkezelés, stílusbeállítás 2014. január-február Összeállította: Bércesné Mocskonyi Zsófia Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság A QGIS a legnépszerűbb nyílt forráskódú asztali

Részletesebben

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012.

Procontrol VRecX. Kezelői kézikönyv. Kamerás megfigyelőrendszer. Verzió: 1.1 2012. Procontrol VRecX Kamerás megfigyelőrendszer Kezelői kézikönyv Verzió: 1.1 2012. 2010 Procontrol Electronics Ltd. Minden jog fenntartva. A Worktime, a Workstar, a WtKomm a Procontrol Electronics Ltd. hivatalos

Részletesebben

Virtuális hegesztés. A jövő kiképzési módja

Virtuális hegesztés. A jövő kiképzési módja Virtuális hegesztés A jövő kiképzési módja Valósághű tanulás a szimulátorral 100%-ban biztonsági kockázat nélkül Erőforrás takarékos A sikeres oktatócsomag ÁLTALÁNOS TUNDNIVALÓK A jövő hegesztési kiképzésének

Részletesebben

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása.

1. kép. A Stílus beállítása; új színskála megadása. QGIS Gyakorló Verzió: 1.7. Wroclaw Cím: A Print composer használata és a címkézés. Minta fájl letöltése innen: http://www.box.net/shared/87p9n0csad Egyre több publikációban szerepelnek digitális térképek,

Részletesebben

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer

GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszer Könnyű kezelhetőség, átláthatóság jellemzi a GoodBill számlázó és kintlévőség menedzselő rendszert. Nem igényel különös képzettséget a számla elkészítéséhez.

Részletesebben

ZEBRA 105SL PLUS VONALKÓD NYOMTATÓ

ZEBRA 105SL PLUS VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra 105SL Plus ipari tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a 105SL Plus ipari nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GK420D VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GK420D VONALKÓD NYOMTATÓ ZEBRA GK420D VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra GK420d asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a GK420d asztali nyomtatóval új követelményeket

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GC420T VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GC420T VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra GC420t asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a GC420t asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER. tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU

AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER. tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU AUTOMATIKUS TACHOGRÁF KIÉRTÉKELÉS ONLINE TACHOGRÁF KIÉRTÉKELŐ ÉS FUVAROZÓ KEZELŐ RENDSZER tacho WWW.ONLINETAHOGRAF.HU TACHO-X Olyan megoldást kínálunk Önnek, mellyel pontosan, gyorsan és költséghatékonyan

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA ZT610R VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA ZT610R VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra ZT610R ipari tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a ZT610R ipari nyomtatóval új követelményeket állított fel

Részletesebben

Lemezalkatrész modellezés. SolidEdge. alkatrészen

Lemezalkatrész modellezés. SolidEdge. alkatrészen A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: Modellezõ rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag rész: A feladat rövid leírása: Lemezalkatrész modellezés SZIE-A5 alap közepes - haladó SolidEdge CAD 3D

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GX420D VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA GX420D VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra GX420d asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a GX420d asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Diaminták

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Diaminták A prezentáció elkészítésénél elsőként érdemes egy mintaoldalt készíteni, mert ennek tartalma és beállításai automatikusan rákerülnek minden új oldalra amit majd beillesztünk a bemutatónkba. A diaminta

Részletesebben

E-Kataszteri rendszer ismertető

E-Kataszteri rendszer ismertető E-Kataszteri rendszer ismertető Az E-Szoftverfejlesztő Kft. által fejlesztett KATAwin kataszteri és eszköznyilvántartó rendszert 2,700 db önkormányzat alkalmazza évek óta. Teljeskörű Certop minősítéssel

Részletesebben

EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest

EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest EAV v2.0 szoftver verzió újdonságok a v1.8.20 verzióhoz képest Betegek keresése... 2 Csatolmány a betegkartonhoz... 2 Mérések összehasonlítása...3 Fejpontok... 4 Allergia teszt... 4 Balancer... 5 Étrend

Részletesebben

Dr. Pétery Kristóf: AutoCAD LT 2007 Fóliák, tulajdonságok

Dr. Pétery Kristóf: AutoCAD LT 2007 Fóliák, tulajdonságok 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Szerkesztő: Pétery István

Részletesebben

Lemezalkatrész modellezés. SolidEdge. alkatrészen

Lemezalkatrész modellezés. SolidEdge. alkatrészen A példa megnevezése: A példa száma: A példa szintje: Modellezõ rendszer: Kapcsolódó TÁMOP tananyag rész: A feladat rövid leírása: Lemezalkatrész modellezés SZIE-A4 alap közepes - haladó SolidEdge CAD 3D

Részletesebben

33 542 05 0010 33 03 Női szabó Szabó

33 542 05 0010 33 03 Női szabó Szabó Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/20. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

PTE PMMIK, SzKK Smart City Technologies, BimSolutions.hu 1

PTE PMMIK, SzKK Smart City Technologies, BimSolutions.hu 1 BEMUTATKOZÁS Diploma (2009) Építészirodai munka, tervezési gyakorlat VICO vcs, (vce), pl, trainer (2010) PhD tanulmányok + oktatás Kutatócsoport + saját projektek (2014) BimSolutions.hu 1 BIM FELHASZNÁLÁSI

Részletesebben

Zimbra levelező rendszer

Zimbra levelező rendszer Zimbra levelező rendszer Budapest, 2011. január 11. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 Dokumentum információ... 3 Változások... 3 Bevezetés... 4 Funkciók... 5 Email... 5 Társalgás, nézetek, és keresés...

Részletesebben

mimio Xi Digitális rögzítő fehértáblához Mimio Xi főbb jellemzői

mimio Xi Digitális rögzítő fehértáblához Mimio Xi főbb jellemzői mimio Xi Digitális rögzítő fehértáblához Mimio Xi főbb jellemzői Mimio Xi: az első ultrakönnyű vizuáltechnikai eszköz, a digitális fehértábla-technológia új generációja. Lehetővé teszi a felhasználó részére,

Részletesebben

1000 felhasználó 15 országban

1000 felhasználó 15 országban Scolvo Control Scolvo termékeinkkel olyan mobil megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, melyek komoly értéket képviselnek a vállalati belső és külső folyamatok támogatásában, és hozzájárulnak a hatékonyabb

Részletesebben

Ismerkedés az Office 2007 felhasználói felületével

Ismerkedés az Office 2007 felhasználói felületével Ismerkedés az Office 2007 felhasználói felületével A szalag kezelése Az új Fájl File menü A Gyorselérési eszköztár Az új nézetvezérlő elemek Összefoglalás Tudnivalók a Windows XP-t használó olvasók számára

Részletesebben

A rendszer új verziója lehetőséget nyújt az erőforrások Excel táblázatba exportálására és a táblázatban elvégzett ármódosítások betöltésére.

A rendszer új verziója lehetőséget nyújt az erőforrások Excel táblázatba exportálására és a táblázatban elvégzett ármódosítások betöltésére. NewSoft Team 9400 Sopron, Avar u. 10. Tel.: 06-30/364-8694 E-mail: newsoft@t-online.hu http://newsoft.hu KöVeT - építőipari költségvetés készítő rendszer Tisztelt Érdeklődő! A KöVeT építőipari költségvetés

Részletesebben

Diagramkészítés a PowerPoint 2007 programmal

Diagramkészítés a PowerPoint 2007 programmal A Diagram parancs a Beszúrás lap/ábrák csoportban található. 1. ábra Diagram beszúrása Fontos, hogy ez a funkció csak akkor működik, ha az Excel 2007-es változata is fel van telepítve. Kattintsunk a Diagram

Részletesebben

Geometria megadása DXF fájl importálásából

Geometria megadása DXF fájl importálásából 30. sz. Mérnöki kézikönyv Frissítve: 2016. március Geometria megadása DXF fájl importálásából Program: GEO5 FEM GEO5 Fájl: Demo_manual_30.gmk DXF Fájlok: - model201.dxf eredeti fájl, amit bonyolultsága

Részletesebben

LIBRA Virtua. Szoftver-mint-Szolgáltatás

LIBRA Virtua. Szoftver-mint-Szolgáltatás LIBRA Virtua Szoftver-mint-Szolgáltatás Szoftver mint szolgáltatás. Szoftver-mint-Szolgáltatás Az ügyviteli és vállalatirányítási rendszerek bonyolult szoftverek, amelyek telepítése, beállítása, oktatása

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: INTERMEC PD43 VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: INTERMEC PD43 VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Intermec PD43 közepes tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a PD43 közepes nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Női divatruhák mintadarab szabása. A követelménymodul megnevezése:

MUNKAANYAG. Bukvai Albertné. Női divatruhák mintadarab szabása. A követelménymodul megnevezése: Bukvai Albertné Női divatruhák mintadarab szabása A követelménymodul megnevezése: Gyártmányfejlesztés és gyártáselőkészítés a ruhaiparban A követelménymodul száma: 1299-07 A tartalomelem azonosító száma

Részletesebben

TARTALOM PRIMON APP KEZELÔFELÜLET. PRIMON App 6.0 újdonságok. PRIMON App. PRIMON 6.0 és PRIMON App kompatibilis KonicaMinolta eszközök

TARTALOM PRIMON APP KEZELÔFELÜLET. PRIMON App 6.0 újdonságok. PRIMON App. PRIMON 6.0 és PRIMON App kompatibilis KonicaMinolta eszközök TARTALOM 2 3 7 7 8 8 8 9 9 9 10 10 PRIMON APP KEZELÔFELÜLET PRIMON App 6.0 újdonságok PRIMON App PRIMON 6.0 és PRIMON App kompatibilis KonicaMinolta eszközök További újdonságok PRIMON App felület már A4-es

Részletesebben

HONEYWELL PC42T VONALKÓD NYOMTATÓ

HONEYWELL PC42T VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Honeywell PC42T asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a PC42T asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

Mennyire lehet diszkrét egy inzulinpumpa?

Mennyire lehet diszkrét egy inzulinpumpa? Mennyire lehet diszkrét egy inzulinpumpa? Fedezze fel az Accu-Chek Combo rendszert! Középpontban az ember - nem a cukorbetegség Az interaktív Accu-Chek Performa Combo, amely a betegek kezébe adja az irányítást

Részletesebben

Ismerkedés a Word 2007 felületével

Ismerkedés a Word 2007 felületével Ismerkedés a Word 2007 felületével A Word 2007 használata A Microsoft Word első, Windows operációs rendszerhez készült változata 1989 novemberében jelent meg. Az eredeti és az újabb verziók, illetve a

Részletesebben

Scolvo Multi-Unit Retail Management App MURMA

Scolvo Multi-Unit Retail Management App MURMA Scolvo Multi-Unit Retail Management App MURMA Scolvo termékeinkkel olyan mobil megoldásokat biztosítsunk ügyfeleink számára, melyek komoly értéket képviselnek a vállalati belső és külső folyamatok támogatásában,

Részletesebben

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Nézetek

Prezentáció, Prezentáció elkészítése. Nézetek Microsoft Power Point 2003 program esetén Különböző nézetek közül választhatunk, melyeket többféleképpen érhetünk el: kattinthatunk a Nézet menüre, és onnan választjuk ki a használni kívánt nézetet; a

Részletesebben

Vezetői információs rendszerek

Vezetői információs rendszerek Vezetői információs rendszerek Kiadott anyag: Vállalat és információk Elekes Edit, 2015. E-mail: elekes.edit@eng.unideb.hu Anyagok: eng.unideb.hu/userdir/vezetoi_inf_rd 1 A vállalat, mint információs rendszer

Részletesebben

Szöveges műveletek. Mielőtt nekikezdenénk első szövegünk bevitelének, tanuljunk meg néhány alapvető műveletet a 2003-as verzió segítségével:

Szöveges műveletek. Mielőtt nekikezdenénk első szövegünk bevitelének, tanuljunk meg néhány alapvető műveletet a 2003-as verzió segítségével: Alapvető szabályok Mielőtt nekikezdenénk első szövegünk bevitelének, tanuljunk meg néhány alapvető műveletet a 2003-as verzió segítségével: Minden szöveges elem szövegdobozban, objektumban helyezkedik

Részletesebben

A Paint program használata

A Paint program használata A Paint program használata A Windows rendszerbe épített Paint program segítségével képeket rajzolhat, színezhet és szerkeszthet. A Paint használható digitális rajztáblaként. Egyszerű képek és kreatív projektek

Részletesebben

AZ ÖN ÚJ NISSAN EPC-JE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

AZ ÖN ÚJ NISSAN EPC-JE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ AZ ÖN ÚJ NISSAN EPC-JE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ JÁRMŰ AZONOSÍTÁSA A Microcat Live technológiájával működő Nissan EPC a tökéletes alkatrész-értékesítési rendszer. Első lépésként vessen egy pillantást a fő képernyőkre.

Részletesebben

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre:

Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Tisztelt Ügyfelünk! Ezúton szeretnénk tájékoztatni, hogy a következő modulokból került fel frissítés az internetre: Főkönyv Pénzügy Pénztárkönyv Eszköz (Letölthető még frissítés a Készlet, EVA modulokra,

Részletesebben

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN

MICROSOFT DYNAMICS NAV RENDSZER SAAS MODELLBEN Az ERP bevezetések 30%-a amiatt hiúsul meg, mert a bevezetést tervező vállalat nem tudja előteremteni az igényeinek megfelelő ERP rendszer bevezetéséhez szükséges erőforrást, vagy úgy gondolja, hogy az

Részletesebben

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is.

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. 2 Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Lektor: Gál Veronika Szerkesztő: Pétery István

Részletesebben

Program verzió:

Program verzió: Program verzió: 7.12 2013.03.26. A HostWare CRM segítséget nyújt felhasználói számára a költséghatékony marketingmunka terén. Az ügyfelekkel való átlátható kommunikáció biztosításához integrálja a legelterjedtebb

Részletesebben

6.1.1.2 Új prezentáció létrehozása az alapértelmezés szerinti sablon alapján.

6.1.1.2 Új prezentáció létrehozása az alapértelmezés szerinti sablon alapján. 6. modul Prezentáció A modul a prezentációkészítéshez szükséges ismereteket kéri számon. A sikeres vizsga követelményei: Tudni kell prezentációkat létrehozni és elmenteni különböző fájl formátumokban A

Részletesebben

Gyakorlati segédlet a tervezési feladathoz

Gyakorlati segédlet a tervezési feladathoz Nyugat-magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Kar Terméktervezési és Gyártástechnológiai Intézet Gyakorlati segédlet a tervezési feladathoz Mechanikai megmunkálás (OFM, FM BSC) és Ipari Technológiák II.

Részletesebben

Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni?

Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni? Hogyan tudom soros eszközeimet pillanatok alatt hálózatba kötni? Kritikus pontok Ethernet interfész soros eszközbe ágyazásakor Az ipari Ethernet technológia az alacsony költségeinek és jelentős hálózati

Részletesebben

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal!

Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen a I. A program általános tartalma fejezet 11. pontjában írtakkal! II. ADATLAP - Programmodul részletes bemutatása Valamennyi programmodulra külön-külön kitöltendő 1. A programmodul azonosító adatai Ügyeljen arra, hogy a programmodul sorszáma és megnevezése azonos legyen

Részletesebben

A SOFiCAD-B 16.2/16.3 újdonságai

A SOFiCAD-B 16.2/16.3 újdonságai A SOFiCAD-B 16.2/16.3 újdonságai 1.1 Általános 1.1.1 Ingyenes nézegető A SOFiCAD Object Enabler 16.2/16.3 ingyenes program lehetővé teszi a SOFiCAD rajzok megtekintését olyan számítógépeken, amelyeken

Részletesebben

Kézikönyv. Gyártási folyamat az abas Business Software-ben

Kézikönyv. Gyártási folyamat az abas Business Software-ben Kézikönyv Gyártási folyamat az abas Business Software-ben Tartalomjegyzék Nincsenek tartalomjegyzék-bejegyzések. 2 Összefoglalás Rövid átttekintés az abas Business Software gyártási folyamatainak, az anyag,

Részletesebben

CabMap hálózat-dokumentáló rendszer

CabMap hálózat-dokumentáló rendszer CabMap hálózat-dokumentáló rendszer A CabMap hálózat-dokumentáló rendszer elsősorban passzív optikai hálózatok elektronikus dokumentálására szolgál. A rendszer hatékony és rugalmas hozzáférést biztosít

Részletesebben

MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI ÉS JÁRMŰMÉRNÖKI KAR

MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI ÉS JÁRMŰMÉRNÖKI KAR KÖZÚTI ADATBÁZISOK ÉS ADAT-NYILVÁNTARTÓ RENDSZEREK Lakatos András Tartalom Bevezetés Közútra vonatkozó adatgyűjtési rendszerek története Adatbázisok, adatgyűjtési rendszerek napjainkban Adatok hasznosítása

Részletesebben

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28.

WebCenter. Online jóváhagyás és együttműködés. Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. WebCenter Online jóváhagyás és együttműködés Gönczi Zsolt 2011. Október 27-28. Egy termék piaci bevezetésének kihívásai Alkalmazkodni kell az felek időbeosztásához A felek alkalomadtán földrajzilag távol

Részletesebben

78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75 76-84 85-98 86-91 92-97 98-103 104-112 113-120 63-67 67-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97

78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75 76-84 85-98 86-91 92-97 98-103 104-112 113-120 63-67 67-72 73-77 78-82 83-87 88-92 93-97 Női felső, póló, ruha méretek meghatározása centiméterben Méretek XS/34/6 S/36/8-10 M/38/12-14 L/40-42/16-18 XL/42-44/20 Mell (cm) Derék (cm) Csípő (cm) 78-84 85-92 93-98 99-104 105-110 60-64 65-70 71-75

Részletesebben

BEMUTATKOZÁS A HOLNAP ÉS A MA SZAKEMBEREINEK ÖT ÉRV A CADTERV MELLETT TARTALOMJEGYZÉK. tervezhet velünk

BEMUTATKOZÁS A HOLNAP ÉS A MA SZAKEMBEREINEK ÖT ÉRV A CADTERV MELLETT TARTALOMJEGYZÉK. tervezhet velünk A HOLNAP ÉS A MA SZAKEMBEREINEK BEMUTATKOZÁS Csoportunkon belül a CAD-Terv Training Kft. a képzések háza. Célunk naprakész szakmai ismerete ket átadni a résztvevők számára, oly módon, hogy az könnyen tanulható

Részletesebben

p le r ol o r www.sonoscape-ultrahang.hu

p le r ol o r www.sonoscape-ultrahang.hu p le r Dop sra ol o r á iás C lkalmaz tegór Felso ka minden a készülék www.sonoscape-ultrahang.hu 2009 2008 Entrepreneurial Company Award Product Quality Leadership Award Vállalati profil A SonoScape a

Részletesebben

Táblázatkezelés, Diagramkészítés. Egyéb műveletek

Táblázatkezelés, Diagramkészítés. Egyéb műveletek Diagram törlése Beágyazott diagramobjektum esetén jelöljük ki a diagramot a diagram üres területére kattintva, majd üssük le a DELETE billentyűt! Ha a diagram önálló diagramlapon helyezkedik el, akkor

Részletesebben

Vállalkozás Statisztikai Adatbázis 1995-2008

Vállalkozás Statisztikai Adatbázis 1995-2008 Vállalkozás Statisztikai Adatbázis 1995-2008 Hungarian Corporate Statistics Database AZ ADATBÁZIS LEÍRÁSA Budapest, 2010 Adatbázis ECOSTAT Softwerleírás DATASECTION-OPMI 1 BEVEZETÉS A hitelezési kockázatok

Részletesebben

Elektronikai tervezés Dr. Burány, Nándor Dr. Zachár, András

Elektronikai tervezés Dr. Burány, Nándor Dr. Zachár, András Elektronikai tervezés Dr. Burány, Nándor Dr. Zachár, András Elektronikai tervezés írta Dr. Burány, Nándor és Dr. Zachár, András Publication date 2013 Szerzői

Részletesebben

Bemutatkozik a BIZMUT EHS szakértőktől XXI. Század igényeihez igazodva

Bemutatkozik a BIZMUT EHS szakértőktől XXI. Század igényeihez igazodva e-ehs szoftverek egyéni igényekre szabva Bemutatkozik a BIZMUT EHS szakértőktől XXI. Század igényeihez igazodva 1. e-hulladékkezelő Tervezés, szervezés és együttműködés Egyszerűbb gyorsabb - biztonságosabb

Részletesebben

A Clipper evolúciója

A Clipper evolúciója A Clipper evolúciója Ismét itt a nyár, a szabadságolások, és ismét dupla számmal jelentkezünk. Egy könnyedebb nyári tartalom érdekében, ebben a számban összefoglaljuk, mi történik a verzióváltáskor. A

Részletesebben

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák

DKÜ ZRT. A Portál rendszer felületének általános bemutatása. Felhasználói útmutató. Támogatott böngészők. Felületek felépítése. Információs kártyák A Portál rendszer felületének általános bemutatása Felhasználói útmutató Támogatott böngészők Internet Explorer 9+ Firefox (legújabb verzió) Chrome (legújabb verzió) Felületek felépítése Információs kártyák

Részletesebben

Entra-Sys Kft. - Hidraulika, pneumatika, egyedi gépgyártás

Entra-Sys Kft. - Hidraulika, pneumatika, egyedi gépgyártás Entra-Sys Kft. - Hidraulika, pneumatika, egyedi gépgyártás cégjegyzékszámunk: 06-09-003238 adószám: 11094315-2-06 Cégünk a nagy ipari üzemek és a termelõ kisvállalkozások műszaki problémáinak megoldására

Részletesebben

Prezentáció. Kategória Tudásterület Hivatkozás Tudáselem 1. Az alkalmazás használata 1.1 Első lépések a prezentációkészítésben

Prezentáció. Kategória Tudásterület Hivatkozás Tudáselem 1. Az alkalmazás használata 1.1 Első lépések a prezentációkészítésben Prezentáció Syllabus 6.0 A syllabus célja Az alábbiakban ismertetjük a Prezentáció modul követelményeit, amely a modulvizsga alapját is képezi. 2019 ECDL Alapítvány A syllabus az ECDL Alapítvány tulajdonát

Részletesebben

Választó lekérdezés létrehozása

Választó lekérdezés létrehozása Választó lekérdezés létrehozása A választó lekérdezés egy vagy több rekordforrásból származó adatokat jelenít meg. A választó lekérdezések a táblák, illetve az adatbázis tartalmát nem változtatják meg,

Részletesebben

icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA

icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA icon by MACSA Tiszta. Gyors. Megfizethető. AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA AZ ESÉLY A VÁLTÁSRA icon, az új lézerjelölő a Macsa-tól Az icon egy specialista a Macsa-tól. Ez az új, kiskarakteres jelölő felszámolja a

Részletesebben

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA ZD500R VONALKÓD NYOMTATÓ

Cím: 1054 Budapest, Bank utca 6. II. em. 9. Telefonszám: ; cím: ZEBRA ZD500R VONALKÓD NYOMTATÓ VONALKÓD NYOMTATÓ TERMÉK ISMERTETŐ Zebra ZD500R asztali tekercses címkenyomtatók A gyártó több mint 20 éves vonalkód-nyomtatási újítások alapján a ZD500R asztali nyomtatóval új követelményeket állított

Részletesebben

Molnár Mátyás. Bevezetés a PowerPoint 2013 használatába magyar nyelvű programváltozat. Csak a lényeg érthetően! www.csakalenyeg.hu

Molnár Mátyás. Bevezetés a PowerPoint 2013 használatába magyar nyelvű programváltozat. Csak a lényeg érthetően! www.csakalenyeg.hu Molnár Mátyás Bevezetés a PowerPoint 2013 használatába magyar nyelvű programváltozat Csak a lényeg érthetően! www.csakalenyeg.hu TÉMÁK HASZNÁLTA A téma meghatározza bemutató színeit, a betűtípusokat, a

Részletesebben

Ruhaipari technikus Könnyűipari technikus

Ruhaipari technikus Könnyűipari technikus Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22.) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Az innováció és a design megjelenési lehetőségei egy vállalat életében

Az innováció és a design megjelenési lehetőségei egy vállalat életében Az innováció és a design megjelenési lehetőségei egy vállalat életében Dr. Németh Edit, egyetemi adjunktus, NJE Menedzsment és Üzleti Kommunikáció Tanszék Berki-Süle Margit, egyetemi adjunktus, BME Ergonómia

Részletesebben

6. Alkalom. Kép ClipArt WordArt Szimbólum Körlevél. K é p

6. Alkalom. Kép ClipArt WordArt Szimbólum Körlevél. K é p 6. Alkalom Kép ClipArt WordArt Szimbólum Körlevél K é p Képet már létezı képállományból vagy a Word beépített CLIPART képtárgyőjteményébıl illeszthetünk be. Képállományból kép beillesztése A szövegkurzort

Részletesebben

A Microsoft Publisher 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését.

A Microsoft Publisher 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. Első lépések A Microsoft Publisher 2013 külsőre kicsit más, mint elődei, ezért ezzel az útmutatóval szeretnénk megkönnyíteni a program megismerését. A gyorselérési eszköztár Gyakran használt parancsait

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Integrált e-önkormányzati Rendszerének Térinformatikai Modul felhasználói kézikönyve. Internetes verzió

Szeged Megyei Jogú Város Integrált e-önkormányzati Rendszerének Térinformatikai Modul felhasználói kézikönyve. Internetes verzió Szeged Megyei Jogú Város Integrált e-önkormányzati Rendszerének Térinformatikai Modul felhasználói kézikönyve Internetes verzió 2012. 04. 05. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Az alkalmazás felépítése...

Részletesebben

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság

Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság Bosch 1200-as sorozatú tűzjelző központ Ha fontos a biztonság 2 1200-as sorozatú tűzjelző központ A biztonság nyugalma Tökéletes védelem az Ön igényihez szabva Az 1200-as sorozatú tűzjelző központ rugalmas,

Részletesebben

WOW! 4.8.0 DVD. Milyen újdonságokat tartalmaz a 4.8.0-ás verzió:

WOW! 4.8.0 DVD. Milyen újdonságokat tartalmaz a 4.8.0-ás verzió: WOW! 4.8.0 DVD A 4.8.0-ás DVD kiadásával szeretnénk közreadni néhány frissítést és változást. A következő képernyőfotókkal szeretnénk egy elsődleges áttekintést nyújtani az új lehetőségekről és funkciókról.

Részletesebben

Datakart Geodézia Földmérési és Térképészeti Kft.

Datakart Geodézia Földmérési és Térképészeti Kft. Jövő-központúság és rugalmasság Igényfelmérés és partnerség Funkcionalitás és kezelhetőség Kivitelezés és karbantartás Hozzáértés és motiváció Egyediség és felhasználó-központúság Egyedi szoftver és rendszermegoldások

Részletesebben

az adatbevitel szabályozása, alapok

az adatbevitel szabályozása, alapok az adatbevitel szabályozása, alapok De, Tanító bácsi! Én úgy tudom, hogy ezt igazából, csak adatbázisban tudjuk megtenni! Hááát Ez igaz Pistike! Bár egy-két eszköz a táblázat-kezelő programban is a rendelkezésünkre

Részletesebben

E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás

E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás E-Számla Szerver szolgáltatás bemutató és díjszabás E-Számlázás E-Archiválás E-Hitelesítés RENDESWEB Fejlesztési és Tanácsadó Kft. Kinek ajánljuk az E-Számla Szerver megoldást? Az E-Számla Szerver megoldást

Részletesebben

Tisztelt Felhasználó!

Tisztelt Felhasználó! Tisztelt Felhasználó! Az alábbiakban az NB termékek 3D modelljeinek generálása, használata kerül bemutatásra. A webes felület használatához regisztráció nem szükséges! Tartalomjegyzék Belépés... 2 Szükséges

Részletesebben

EPLM Add-On Center. A Bronz csomag főleg a Solid Edge műhelyrajzzal kapcsolatos mérnöki tevékenységeket segíti és gyorsítja fel.

EPLM Add-On Center. A Bronz csomag főleg a Solid Edge műhelyrajzzal kapcsolatos mérnöki tevékenységeket segíti és gyorsítja fel. Csomag A Bronz csomag főleg a Solid Edge műhelyrajzzal kapcsolatos mérnöki tevékenységeket segíti és gyorsítja fel. Solid Edge Gépház Egy különálló program, amely a Windows Start menüjéből indítható. A

Részletesebben