Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Felkéri a Fidesz és a Szocialista Frakciót, hogy jelöljenek két fő jegyzőkönyv-hitelesítőt.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Felkéri a Fidesz és a Szocialista Frakciót, hogy jelöljenek két fő jegyzőkönyv-hitelesítőt."

Átírás

1 1

2 65 Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének június 26. napján tartott rendes (nyílt) üléséről Üléselnök: dr. Botka László polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Felkéri a Fidesz és a Szocialista Frakciót, hogy jelöljenek két fő jegyzőkönyv-hitelesítőt. A Fidesz Frakció Póda Jenő képviselőt, a Szocialista Frakció Lauer István képviselőt jelöli jegyzőkönyv-hitelesítőnek. 1. A közterület-használat rendjéről szóló 57/1999. (XII.23.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Címzetes Főjegyző Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító indítvány az előterjesztéshez nem érkezett. Szavazásra bocsátja a rendelet módosítására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 25 igen, 1 nem szavazattal és 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő rendeletet alkotja: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 23/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete a közterület-használat rendjéről szóló 57/1999. (XII. 23.) Kgy. sz. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében meghatározott származékos jogalkotói hatáskörében, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdése a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli: 1. A közterület-használat rendjéről szóló 57/1999. (XII. 23.) Kgy. rendelet (továbbiakban: Rendelet) 2. (3) bekezdése további negyedik francia bekezdéssel egészül ki:

3 66 2. (3) bekezdés A rendelet hatálya nem terjed ki: - a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. kezelésében lévő kerékpártartó támasz használatára. 2. A Rendelet 18. -a az alábbi (6) bekezdéssel egészül ki: 18. (6) A (4) bekezdés f) pontjában megjelölt esetben - ha a rendelet előírásainak megszegése nem lakossági panasszal összefüggő és az a) pont szerinti díj tartozás megfizetése legkésőbb a fizetési felszólításban megjelölt határidőig megtörtént - mérlegelési jogkörben eljárva az engedély megadható. 3. Záró rendelkezések (1) E rendelet a kihirdetést követő 8. napon lép hatályba, és ezzel egyidejűleg a 2. (3) bekezdés második francia bekezdésének kerékpártartó támasz szövegrésze hatályát veszti. (2) Rendelkezéseit a folyamatban lévő ügyekben is alkalmazni kell. 2. Központi jogszabályváltozás miatt az 53/2004. (XI.30.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő: Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Az előterjesztéshez előterjesztői módosítás érkezett. Akkor lép hatályba a rendelet, amint a kormányrendelet hatályba lép. Szavazásra bocsátja az előterjesztői módosítással a rendelet módosítására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 26 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő rendeletet alkotja: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 24/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hulladékról szóló évi CLXXXV. törvény 35. -ban kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el:

4 67 1. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI.30.) Kgy. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) ) pontja az alábbiak szerint módosul: 4. E rendelet alkalmazása szempontjából: 10.) települési szilárd hulladék gyűjtésére és elszállítására irányuló közszolgáltatás: a szolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített 60, 80, 110, 120, 240, 770, 1100 liter űrmértékű edényzetben a közterületen vagy az ingatlanon összegyűjtött és a szolgáltató rendelkezésére bocsátott hulladék elhelyezés céljából történő rendszeres elszállítása; 2. A Rendelet 7. (1) (4) bekezdése az alábbiak szerint módosul: 7. (1) A települési szilárd hulladék szervezett gyűjtésére és elszállítására irányuló közszolgáltatásba bevont területekről a szolgáltató köteles a települési szilárd hulladékot szükség szerinti gyakorisággal begyűjteni és a központi hulladék lerakóhelyre elszállítani. A szállítás gyakorisága vegyes hulladék tekintetében legalább heti egy alkalom, az elkülönítetten gyűjtött hulladék tekintetében legalább két hetente egy alkalom. Az ingatlanra irányadó járatnapokról és a szolgáltatás igénybevételének módjáról a szolgáltató az ingatlanhasználót a helyben szokásos módon (szórólap, weboldal) értesíti. A vegyes hulladék átadása a szolgáltató által üzemeltetett speciális hulladékszállító járműhöz alkalmazható MSZ EN 840 szabványos, megfelelő minőségű, 60 literes edényzet esetében maximálisan 15 kg, 80 literes edényzet esetén maximálisan 20 kg, 110/120 literes edényzet esetében maximálisan 25 kg, 240 literes edényzet esetén maximálisan 50 kg össztömegű vegyes hulladék elhelyezését biztosító gyűjtőtartály igénybevételével történik. A szolgáltató a gyűjtőedény űrtartalmát vagy a vegyes hulladék e rendeletben meghatározott maximális súlyát meghaladó többlethulladékot nem köteles elszállítani, kivéve, ha azt az ingatlanhasználó a szolgáltató által rendszeresített emblémás zsákban helyezi ki. A többlethulladék elszállítása esetén az emblémás zsákban való kihelyezést kivéve a szolgáltató jogosult e többlethulladék mennyiségének megfelelő szolgáltatási díjat az ingatlanhasználó részére kiszámlázni. A kiskertekben és üdülő övezetekben lakó ingatlanhasználók az adott háztartásra alkalmazandó legkisebb gyűjtőedény térfogatának megfelelő zsákban (melynek súlya a 15, 20 illetve a 25 kg-ot nem haladhatja meg) is kirakhatják az elszállításra összegyűjtött vegyes települési szilárd hulladékot. Egyéb szilárd, nem kommunális hulladék kihelyezése a közszolgáltatás keretén belül tilos. A gyűjtőtartály mellé ömlesztett hulladék kihelyezése tilos.

5 68 (2) A közszolgáltató a szolgáltatás igénybevételét az ingatlanhasználó számára a (3) bekezdés szabályainak figyelembevételével háztartásonként legalább 2 különböző űrmértékű gyűjtőedény választásának lehetőségével biztosítja. (3) A választási lehetőséget az ingatlanhasználó számára a közszolgáltató úgy ajánlja fel, hogy a választható gyűjtőedény űrmértéke igazodjon az érintett ingatlanon képződő hulladék mennyiségéhez, figyelembe véve a) a településen képződő vegyes és elkülönítetten gyűjtött hulladék fajlagos mennyiségét, b) az érintett ingatlant használó természetes személyek számát, valamint c) a szállítás gyakoriságot. A rendelet területi hatálya alá tartozó ingatlanok tekintetében figyelembe veendő fajlagos mennyiség mértéke 56,78 liter/fő/hét. A szolgáltatás igénybevétele a természetes személy ingatlanhasználó számára az adott ingatlanra alkalmazandó legkisebb gyűjtőedény űrtartalma szerinti mennyiségre vonatkozóan, míg gazdálkodó szervezeteknél minimum 110/120/liter/hét mennyiségre vonatkozóan kötelező. Az egy fős háztartásban élő ingatlanhasználó a legkisebb gyűjtőedényzetet csak abban az esetben veheti igénybe, ha annak tényét, hogy a lakóingatlant egyedül és életvitelszerűen használja, a települési önkormányzat által kiadott igazolás útján a közszolgáltató részére bizonyítja és ennek megfelelő űrmértékű tároló rendelkezésre állásáról haladéktalanul gondoskodik. Az igazolás kiadása iránti kérelem a Polgármesteri Hivatal Humán Közszolgáltatási Irodáján valamint a közszolgáltató ügyfélszolgálati irodáján (6720 Szeged, Stefánia 6.) terjeszthető elő. Az az ingatlanhasználó, aki a szolgáltató által biztosított üzletpolitikai kedvezményt vesz igénybe, köteles legalább 110/120 literes gyűjtőedényzet választásával a közszolgáltatást igénybe venni. (4) A szolgáltató a választási lehetőség jogszerű alkalmazását jogosult a helyszínen ellenőrizni, melyről jegyzőkönyv kerül kiállításra. Amennyiben az átadásra kerülő hulladék mennyisége az emblémás zsákban való kihelyezést kivéve a közszolgáltató által bizonyítottan meghaladja az adott háztartásra alkalmazandó legkisebb gyűjtőedény űrtartalma szerinti mennyiséget, a közszolgáltató írásban felszólítja az ingatlanhasználót arra, hogy ne lépje túl az adott háztartásra vonatkozóan választott gyűjtőedényben kihelyezhető hulladék mennyiségét. A második felszólítást követően a közszolgáltató a természetes személy ingatlanhasználó értesítésével egyidejűleg jogosult a tényleges mennyiségű hulladéknak megfelelő, de legalább a 110/120 literes gyűjtőedény alapul vételével számított díj számlázására, továbbá felszólítja az ügyfelet a tényleges hulladéknak megfelelő űrmértékű gyűjtőedény igénybevételére. Ha a jogosultság ellenőrzése során megállapítást nyer, hogy a 60 literes gyűjtőedényt választott ingatlanhasználó az igazolás kiadása iránti kérelmében az ingatlant egyedül és életvitelszerűen használó személyek számára vonatkozóan a hatóságnak nem megfelelő

6 69 adatot szolgáltatott, vagy az ingatlant használó személyek számának változására vonatkozó bejelentési kötelezettségét elmulasztotta, a közszolgáltató az ingatlanhasználó értesítésével egyidejűleg a hatósági igazolás visszavonását kezdeményezi, továbbá jogosult a tényleges mennyiségű hulladéknak megfelelő, de legalább a 110/120 literes gyűjtőedény alapul vételével számított díj számlázására, valamint felszólítja az ügyfelet az ingatlant ténylegesen használó személyek számának megfelelő űrmértékű gyűjtőedény igénybevételére. 3. A Rendelet 9. -a az alábbi (3) bekezdéssel egészül ki és ezzel egyidejűleg a korábbi (3) bekezdés számozása (4) bekezdésre módosul: 9. (3) Amennyiben a szolgáltató az edény egyedi azonosítását (chipezés) elvégezte, a közszolgáltatás ezen edényzet igénybevételével vehető igénybe. Az ingatlanhasználó minden ürítés előtt köteles ellenőrizni az azonosító hiánytalan meglétét, annak esetleges hiányát köteles a szolgáltatónak haladéktalanul bejelenteni. Azt a hulladékot, melyet az ingatlanhasználó az egyedi azonosító felszerelése ellenére nem az azonosítóval ellátott edényzetben ad át a közszolgáltatónak, a közszolgáltató többlethulladékként veszi át. A hulladékgyűjtő edény egyedi azonosítójának pótlásával felmerülő költségeket a közszolgáltató az ingatlanhasználóra jogosult áthárítani. 4. A Rendelet 26. (5) bekezdése az alábbiak szerint módosul: 26. (5) Nem tagadhatja meg a közszolgáltatási díj megfizetését az, aki a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos kötelezettséget nem teljesíti, feltéve, hogy a közszolgáltató számára a közszolgáltatást felajánlja, illetve a közszolgáltatás teljesítésére vonatkozó rendelkezésre állást igazolja. A hulladékszállítási közszolgáltatás megvalósulása esetén a 7. (3) bekezdés szerint alkalmazandó minimális díj az adott háztartásra alkalmazandó legkisebb szabványos gyűjtőedény heti egyszeri ürítésének díja. 5. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30. ) Kgy. rendelet módosításáról szóló 20/2015. (V.15.) önkormányzati rendelet 3. -a helyébe a következő rendelkezés lép: Jelen Rendelet a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Korm. rend. 15. (1) és (2) bekezdésének hatályba lépése napján lép hatályba.

7 70 6. (1) Jelen Rendelet a (2) bekezdés kivételével a kihirdetést követő napon lép hatályba. (2) Jelen Rendelet a a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás végzésének feltételeiről szóló 385/2014. (XII. 31.) Korm. rend. 15. (1) és (2) bekezdésének hatályba lépése napján lép hatályba. 3. Az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. sz. rendelet módosítása Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító indítvány az előterjesztéshez nem érkezett. Szavazásra bocsátja a rendelet módosítására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 18 igen, 1 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett elfogadja és az alábbi rendeletet alkotja: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 25/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV.26.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a lakások és helyiségek bérletére, valamint az elidegenítésükre vonatkozó egyes szabályokról szóló évi LXXVIII. törvény 3. (1) bekezdésében és 34. (1) bekezdésében, 35. (2) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában és a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében meghatározott feladatkörében eljárva a következőket rendeli el: 1. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy. sz. rendelet (továbbiakban: Rendelet) 14. (11) és (12) bekezdéseit az alábbiak szerint módosítja: 14. (11) A pályázat nyertese a szerződéskötés időpontjára vállalt önrész fizetési kötelezettség egyidejű teljesítésével - a pályázati tárgyalást követő 15 napon belül köteles az adásvételi szerződést megkötni, annak elmulasztása esetén a bánatpénzt elveszíti. A pályázat nyertese a bánatpénz beszámítását és az önrész megfizetését követően fennmaradó vételárrészletet az

8 71 adásvételi szerződés hatályba lépésétől számított 60 napon belül köteles megfizetni, amelynek nem teljesítése esetén az eladó a szerződéstől elállhat. (12) Az adásvételi szerződés hatályba lépésének feltétele, hogy az állam nem él a Nvt-ben biztosított elővásárlási jogával. Amennyiben az állam él az említett elővásárlási jogával, az erről szóló nyilatkozat kézhezvételétől számított 15 napon belül az értékesítő a bánatpénzt és az önrészt visszatéríti a pályázat nyertese részére. 2. Jelen rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. 4. Az önkormányzat évi költségvetésének 3. sz. módosítása Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Kiegészítő anyag készült az előterjesztéshez, módosító javaslat nem érkezett. Szavazásra bocsátja a határozati javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 17 igen, 8 nem szavazattal, 2 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) 280/2015. (VI.26.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Polgármester /2015. iktatószámú, A évi önkormányzati költségvetés 3. sz. módosítása tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1. A Közgyűlés Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 13. (1) bekezdés 8. pontja szerinti gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások biztosítása, mint önkormányzati kötelező alapfeladat ellátása érdekében jóváhagyja SZMJV Önkormányzata és a SULI HOST Vendéglátó és Szolgáltató Kft. közötti május 13-án kelt közétkeztetési vállalkozási szerződés augusztus 31. napjáig történő meghosszabbítását. 2. A Közgyűlés felhatalmazza a polgármestert a határozat mellékletét képező szerződésmódosítás aláírására. Erről jegyzőkönyvi értesítést kapnak: a tisztségviselők, a címzetes főjegyző, a Közgazdasági Iroda, a Jegyzői Iroda, a Városüzemeltetési Iroda, valamint a SULI HOST Vendéglátó és Szolgáltató Kft.

9 72 280/2015. (VI.26.) Kgy. sz. határozat melléklete VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA Amely létrejött egyrészről Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (továbbiakban: Megrendelő) Képviseletében eljár: Dr. Botka László Polgármester Székhely: 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Bankszámla szám: Adószám: Közösségi adószám: HU Törzskönyvi azonosító szám: KSH statisztikai számjel: KSH területi számjel: ÁHTI azonosító: TEÁOR típusa: 8411 Általános közigazgatás másrészről SULI HOST Vendéglátó és Szolgáltató Kft. (továbbiakban: Szolgáltató) Képviseletében eljár: Székhely: adószám: cégszám: bankszámla száma: Pék József ügyvezető 6721 Szeged, Kenyérgyári út együttesen: Felek, között az alábbi feltételekkel: I. A szerződés módosítás előzménye és indoka. 1. Megrendelő Szeged közétkeztetés biztosítása tárgyában a Közbeszerzési Értesítőben KÉ2.451/2010 számon nyílt közbeszerzési eljárást folytatott le, amely eredménye alapján május 13-án Vállalkozási Szerződést kötöttek, amely július 31-én lejár. 2. Megrendelő a szerződés lejáratára tekintettel a Kbt. 19. (2) bekezdése szerinti nyílt közbeszerzési eljárást indított el KÉ-2000 / 2015 hirdetményi számon, amit a Közbeszerzési Hatóság Közbeszerzési Döntőbizottsága D.215 / 18 / számon, május 21-én megsemmisített. 3. Magyarország helyi önkormányzatairól szóló évi CLXXXIX. törvény 13. (1) bekezdése a gyermekjóléti szolgáltatások és ellátások biztosítását önkormányzati kötelezően ellátandó alapfeladatnak minősíti, ugyanakkor a Kbt. által szabályozott közbeszerzési eljárások egyike sem teszi lehetővé, hogy a versenysemlegesség alapelvét betartva augusztus 01.

10 73 napig a Megrendelő alkalmas és nyertes ajánlattevőt tudjon kihirdetni, aki a folyamatos közétkeztetést biztosítaná. 4. A Vállalkozási Szerződés módosítása megfelel a Kbt (2) bekezdésében foglaltaknak, mert arra olyan körülmény miatt vált szükségessé, amely a szerződéskötést követően - a szerződéskötéskor előre nem látható okból merült fel és a szerződés valamelyik fél lényeges jogos érdekét sérti. II. Az I. pontban hivatkozott Vállalkozási Szerződést a Felek az előbbiek miatt módosítják: 1. A Vállalkozási Szerződés VII. 1. pontjának eredeti szerződés szövege: 1. A felek e kölcsönös megállapodást a mai nappal határozott időre augusztus 01.-től július 31.-ig tartó időszakra kötik. A Vállalkozási Szerződés VII. 1. pontjának módosított szerződés szövege: A felek e kölcsönös megállapodást a mai nappal határozott időre augusztus 01.-től augusztus 31.-ig tartó időszakra kötik. 2. A Vállalkozási Szerződés III. 1. pontjának eredeti szerződés szövege: 1. A közétkeztetési szolgáltatás teljesítése céljából a Megrendelő a) a jelen szerződés A. számú mellékletében szereplő főző- és tálalókonyhákat, valamint b) a jelen szerződés B. számú mellékletében szereplő és a Megrendelő tulajdonában levő tárgyi eszközöket a Szolgáltató számára bérbe adja. A Vállalkozási Szerződés III. 1. pontjának módosított szerződés szövege: 1. A közétkeztetési szolgáltatás teljesítése céljából a Megrendelő c) a jelen szerződés A. számú mellékletében szereplő főző- és tálalókonyhákat, valamint d) a jelen szerződés B. számú mellékletében szereplő és a Megrendelő tulajdonában levő tárgyi eszközöket a Szolgáltató számára június 15. napig bérbe adja. Az ezt követő szolgáltatási időszakban a szolgáltatás ellátásához szükséges számú főző és tálaló konyhákat a Megrendelő ingyenesen bocsátja a Szolgáltató rendelkezésére. Ennek az ingyenes helyiség használatnak a hatálya kiterjed a bölcsődék tálaló konyháira, valamint a következő általános iskolák tálaló konyháira: a) SZTEJKI Weöres Sándor Ált. Iskola (6723 Szeged, Űrhajós u. 4.) b) Orczy István Ált. Iskola (6791 Szeged, Szent János tér 2-4.) c) Zrínyi Ilona Ált. Iskola (6722 Szeged, Mérey u. 3.) d) Alsóvárosi Ált. Iskola (6725 Szeged, Dobó u. 42.) e) Tabán Ált. Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (6723 Szeged, Tabán u. 16.) f) Rókusvárosi II. sz. Ált. Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (6724 Szeged, Csáky u. 2.)

11 74 III. A Felek megállapodnak, hogy a Vállalkozási Szerződés jelen módosítással nem érintett pontjai változatlanul hatályban maradnak és a módosított szerződés augusztus 01. napon lép hatályba. Szeged, június... Dr. Botka László polgármester Pék József ügyvezető megrendelő szolgáltató Szeged MJV Önkormányzat nevében eljáró személy SULI HOST Kft. képviseletében

12 75 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a rendelet módosítására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 17 igen, 2 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett elfogadja és a következő rendeletet alkotja: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.)

13 76 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 26/2015. (VI.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 3/2015. (II.19.) önkormányzati rendeletének módosításáról

14 77 jkv_150626_ktgv_modositasa_26szamu_rendelet.pdf

15 78 5. Településfejlesztési döntések Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító indítvány az előterjesztéshez nem érkezett. Szavazásra bocsátja az ELI közlekedési kapcsolatok javítása (Vértói út Zsámbok-réti sor Zápor út), Partnerségi Egyeztetési Szabályzat elfogadása tárgyú határozat elfogadására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 26 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) 281/2015. (VI.26.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester 01/610202/2015. számú Településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését, és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a határozat mellékletét képező, az ELI KÖZLEKEDÉSI KAPCSOLATOK JAVÍTÁSA (VÉRTÓI ÚT ZSÁMBOK-RÉTI SOR ZÁPOR ÚT) érdekében szükséges településrendezési eszközök módosításához kapcsolódó Partnerségi Egyeztetési Szabályzatot elfogadja. Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. 281/2015. (VI.26.) Kgy. határozat melléklete AZ ELI KÖZLEKEDÉSI KAPCSOLATOK JAVÍTÁSA (VÉRTÓI ÚT ZSÁMBOK-RÉTI SOR ZÁPOR UTCA) érdekében szükséges településrendezési eszközök módosításához kapcsolódó Partnerségi Egyeztetési Szabályzat A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29. alapján Szeged Megyei Jogú Város érintett

16 79 területének településrendezési eszköz-módosításával összefüggő partnerségi egyeztetési szabályai az alábbiak: I. Az egyeztetésben résztvevő nevesített partnerek (a továbbiakban: Partnerek) a következők: I.1. a) Érintett lakosság: azon cselekvőképes nagykorú természetes személyek, akik a rendezés alá vont területeken lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkeznek, és ezt lakcímkártyájuk bemutatásával igazolják. b) Természetes személyek, illetve gazdálkodó szervek, akiknek javára a rendezés alá vont területen jogot jegyeztek be az ingatlan-nyilvántartásba, és ezt 3 hónapnál nem régebbi tulajdoni lap bemutatásával igazolja. c) Érintett gazdálkodó szervezetek, akik a rendezés alá vont területeken székhellyel, telephellyel rendelkeznek. I.2. Érintett gazdálkodó szervezetek és egyéb szervek: Csongrád Megyei Építész Kamara Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgató-helyettesi Szervezet Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály (mint vízügyi hatóság) Digi Kft. ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó ZRt. EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. FGSz Zrt. Kecskeméti Földgázszállító Üzem INVITEL Távközlési Zrt. Invitel Technocom Kft. Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóság Magyar Telekom NyRt Vezetéknélküli Hálózat Fejlesztési Ágazat Magyar Telekom NyRt Dél-alföldi szolgáltatási központ MAVÍR Zrt. Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. MÁV ZRT Vezérigazgatóság Vasúti Infrastruktúra Fejlesztési Főosztály MOL NyRt. Kutatás&Termelés MOL KTD - Üzleti Támogatás MOL Hatósági és Társadalmi Kapcsolatok Bányamérés és Birtokjog IKV Zrt. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szegedi Közlekedési Kft. Szegedi Városkép Kft. Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Szegedi Vízmű Zrt. SZVMF Zrt. Szélmalom Kábeltv Zrt. Telenor Magyarország Zrt. DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Szeged, Bakay N. u. 48. alatti fióktelepe Vodafone Magyarország Zrt.

17 80 II. Az egyeztetésben résztvevő partnerek tájékoztatási módja és eszközei: 2.1. Az előzetes tájékoztatási szakasz: Az előzetes tájékoztatót: a) az I.1.a) és I.1.c) pontokban felsorolt Partnereknek 21 napra a helyben szokásos módon (Szeged MJV Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda Ügyfélszolgálati osztályán, valamint a Városi Főépítésznél) közzé kell tenni azzal, hogy az érintett partnerek a közzététel ideje alatt papír alapon írásban javaslatokat, észrevételeket tehessenek, véleményt nyilváníthassanak. Az ezekről szóló hirdetményeket a Délmagyarország című napilapban, valamint Szeged város hivatalos honlapján ( a közzététel előtt legalább 3 munkanappal kell megjelentetni. A véleményezési szakaszban azok a Partnerek vesznek részt, akik az előzetes tájékoztatási szakaszban írásos alapon jelezték részvételi szándékukat. b) az I.1.b) és I.2. pontokban felsorolt Partnereknek postai úton, tértivevényes küldeményként kell megküldeni. A Partner a tájékoztató átvételétől számított 21 napon belül javaslatokat, észrevételeket tehet, véleményt nyilváníthat és nyilatkozhat arról, hogy az eljárás további szakaszában részt kíván-e venni. A véleményezési szakaszban azok a Partnerek vesznek részt, akik az előzetes tájékoztatási szakaszban írásos alapon jelezték részvételi szándékukat A véleményezési szakasz: a) A véleményezési szakaszban az elkészült tervezetet: aa) az I.1.a) és I.1.c) pontokban felsorolt Partnereknek 30 napra a helyben szokásos módon (Szeged MJV Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda Ügyfélszolgálati osztályán, valamint a Városi Főépítésznél) közzé kell tenni azzal, hogy az érintett partnerek a közzététel ideje alatt papír alapon írásban javaslatokat, észrevételeket tehessenek, véleményt nyilváníthassanak. Az ezekről szóló hirdetményeket a Délmagyarország című napilapban, valamint Szeged város hivatalos honlapján ( a közzététel előtt legalább 3 munkanappal kell megjelentetni. Az a Partner, aki az előzetes tájékoztatási szakaszban jelezte részvételi szándékát, postai úton, tértivevényes küldeményként értesítést kap az elkészült tervezet közzétételének idejéről, helyéről, valamint az észrevétel nyilvánításának módjáról, idejéről. Aki a közzététel ideje alatt nem ad írásos véleményt, kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni. ab) az I.1.b) és I.2. pontokban felsorolt Partnereknek postai úton, tértivevényes küldeményként kell megküldeni az eljárásban részt vevő partnereknek. Aki a véleményezési szakaszban a tervezet átvételétől számított 30 napon belül nem ad írásos véleményt, kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni. b) A véleményezési szakaszban beérkezett véleményeket egyeztetés esetén a jegyzőkönyvet is ismertetni kell a Közgyűléssel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a Közgyűlés dönt. A vélemény, észrevétel el nem fogadása esetén a döntést indokolni kell. A döntést (és szükség szerint az indoklást): ba) az I.1.a) és I.1.c) pontokban felsorolt Partnereknek 15 napra a helyben

18 81 szokásos módon, valamint Szeged város hivatalos honlapján közzé kell tenni. Az erről szóló hirdetményt Szeged város hivatalos honlapján a közzététel előtt legalább 3 munkanappal kell megjelentetni. Az a Partner, aki az előzetes tájékoztatási szakaszban írásban jelezte részvételi szándékát az egyeztetési eljárásba postai úton, tértivevényes küldeményként értesítést kap a közgyűlési döntés és az indokolás közzétételének idejéről, helyéről. bb) az I.1.b) és I.2. pontokban felsorolt Partnereknek postai úton, tértivevényes küldeményként kell megküldeni Javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja: A beérkezett írásos javaslatokat, észrevételeket, véleményeket: - az általános ügykezelés szabályai szerint kell kezelni, az ügyirathoz iktatni, csatolni; - meg kell küldeni a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek, aki az előzetes tájékoztatási szakaszban érkezett észrevételeket a településrendezési eszközök tervezetébe, a véleményezési szakaszban érkezett észrevételeket a végső tervdokumentációban dokumentálja Az elfogadott településrendezési eszköz nyilvánosságát biztosító intézkedések: A Polgármester az elfogadást követően 15 munkanapon belül gondoskodik a településrendezési eszközöknek a Szeged város hivatalos honlapján történő nyilvánosságra hozataláról. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az ELI közlekedési kapcsolatos javítása (Vértói út Zsámbok-réti sor Zápor út) érdekében településfejlesztési döntés meghozatala tárgyú határozat elfogadására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 26 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) 282/2015. (VI.26.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester 01/610202/2015. számú Településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését, és a következő határozatot hozza: 1. A Közgyűlés az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény pontjában foglaltak szerint az ELI közlekedési kapcsolatok javítása (Vértói út Zsámbok-réti sor Zápor út) érdekében a településrendezési eszközök módosításához az alábbi településfejlesztési döntést hozza:

19 82 Az ELI lézerközpont, a mellé tervezett Science Park és Inkubátor Ház, valamint az 5-ös út bevezető szakasza melletti ipari-kereskedelmi-logisztikai tengely Rókus felőli gyors és közvetlen megközelíthetősége érdekében a tárgyi terület településrendezési eszközeinek módosítását indokoltnak tartja. A módosítás nem ellentétes Szeged MJV Város Fejlesztési Koncepciójával, annak alapvető célkitűzéseivel összhangban van. Természeti adottságok: A tervezett fejlesztések természeti oltalom alatt álló területet nem érintenek. Gazdasági szempont: Az átsorolással az ELI (Extreme Light Infrastructure) területének megközelíthetősége kedvezőbbé válik, az érintett ingatlanok hasznosíthatósága megnő, ami új munkahelyek megteremtését segítheti elő. Szociális-egészségügyi szempont: A lézerközpont közlekedési elérhetőségének javítása érdekében tervezett útkialakítások/szélesítések egészségügyi problémát nem okoznak, a létrejövő új munkahelyek a város és térsége munkanélküliségét mérsékelhetik. Pénzügyi szempont: A tudományos bázis területére települő munkahely-teremtő vállalkozások helyi adófizetései további fejlesztések forrásai lehetnek. Városszerkezeti-építészeti szempont: Az érintett területek zónabesorolása a szükséges átsorolások után is marad beépítésre nem szánt övezet. 2. A Közgyűlés a Polgármesteren keresztül utasítja a Városi Főépítészt, hogy a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendeletben szereplő véleményezési eljárás lefolytatását követően a településrendezési eszközök módosítását terjessze elő. Határidő: az ELI közlekedési kapcsolatok javítása (Vértói út Zsámbok-réti sor Zápor út) érdekében szükséges településrendezési eszközök módosításának előterjesztése Felelős: Városi Főépítész Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az 55-ös számú bajai főút tervezett kiszélesítésével vasúti töltés Repülőtér földrészlet (02039/1, 02048/1 hrsz) által határolt terület és a Kiskundorozsma Ipari Park:Szeged-Budapest vasútvonal nyugati elkerülő út Réti utcai lakótelkek meghosszabbított vonala az M43-ig M43-as gyorsforgalmi út által határolt területhez kapcsolódó Partnerségi Egyeztetési Szabályzat elfogadása tárgyú határozat elfogadására vonatkozó javaslatot.

20 83 A közgyűlés a javaslatot 26 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) 283/2015. (VI.26.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester 01/610202/2015. számú Településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a határozat 1. sz. mellékletét képező az 55-ös számú bajai főút tervezett szélesítésével vasúti töltés 02039/1 és a 02048/1 hrsz-ú (Repülőtér) földrészlet által határolt terület és a Szeged, Kiskundorozsmai Ipari Park: Szeged-Budapest vasútvonal nyugati elkerülő út (Kiskundorozsmai csomóponttól északra lévő szakasz) Réti utcai lakótelkek meghosszabbított vonala az M 43-ig M 43-as gyorsforgalmi út által határolt terület településrendezési eszközeinek módosításához kapcsolódó Partnerségi Egyeztetési Szabályzatot elfogadja. Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. 1. melléklet a 283/2015. (VI.26.) Kgy. határozathoz Az 55-ös számú bajai főút tervezett szélesítésével vasúti töltés 02039/1 és a 02048/1 hrsz-ú (Repülőtér) földrészlet által határolt terület és a Szeged, Kiskundorozsmai Ipari Park: Szeged-Budapest vasútvonal nyugati elkerülő út (Kiskundorozsmai csomóponttól északra lévő szakasz) Réti utcai lakótelkek meghosszabbított vonala az M 43-ig M 43-as gyorsforgalmi út által határolt terület településrendezési eszközeinek módosításához kapcsolódó Partnerségi Egyeztetési Szabályzat A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29. alapján Szeged Megyei Jogú Város érintett területének településrendezési eszköz-módosításával összefüggő partnerségi egyeztetési szabályai az alábbiak:

21 84 I. Az egyeztetésben résztvevő nevesített partnerek (a továbbiakban: Partnerek) a következők: I. 1/a az 55-ös számú bajai főút tervezett szélesítésével vasúti töltés 02039/1 és a 02048/1 hrsz-ú (Repülőtér) földrészlet által határolt terület ingatlanjainak vagyonkezelője, vagyonhasznosítója és/vagy a tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet. Az érintett ingatlanok hrsz-ok szerint: 02036, 02040/1, 02040/2, 02040/3, 02040/4, 02041, 02042/1, 02042/2, 02042/3, 02042/4, 02043, 02044/1, 02044/2, 02044/5, 02044/6, 02045/1, 02045/2, 02046, 02047/1, 02047/2 I. 1/b a Szeged, Kiskundorozsmai Ipari Park: Szeged-Budapest vasútvonal nyugati elkerülő út (Kiskundorozsmai csomóponttól északra lévő szakasz) Réti utcai lakótelkek meghosszabbított vonala az M 43-ig M 43-as gyorsforgalmi út által határolt terület egyes ingatlanainak vagyonkezelője, vagyonhasznosítója és/vagy a tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet. Az érintett ingatlanok hrsz-ok szerint:01422/16, 01422/17, 01422/22, 01422/23, 01436/1, 01436/2, 01435, 01437, 01438/1, 01438/2, 01439, 01446/3 I. 2. Érintett gazdálkodó szervezetek és egyéb szervek: Csongrád Megyei Építész Kamara Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Igazgató-helyettesi Szervezet Katasztrófavédelmi Hatósági Osztály (mint vízügyi hatóság) Digi Kft. ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó ZRt. EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. FGSz Zrt. Kecskeméti Földgázszállító Üzem INVITEL Távközlési Zrt. Invitel Technocom Kft. Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóság Magyar Telekom NyRt Vezetéknélküli Hálózat Fejlesztési Ágazat Magyar Telekom NyRt Dél-alföldi szolgáltatási központ MAVÍR Zrt. Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. MÁV ZRT Vezérigazgatóság Vasúti Infrastruktúra Fejlesztési Főosztály MOL NyRt. Kutatás&Termelés MOL KTD - Üzleti Támogatás MOL Hatósági és Társadalmi Kapcsolatok Bányamérés és Birtokjog IKV Zrt. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szegedi Közlekedési Kft. Szegedi Városkép Kft. Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Szegedi Vízmű Zrt. SZVMF Zrt. Szélmalom Kábeltv Zrt. Telenor Magyarország Zrt. DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Szeged, Bakay N. u. 48. alatti fióktelepe Vodafone Magyarország Zrt.

22 85 II. Az egyeztetésben résztvevő partnerek tájékoztatási módja és eszközei: Az előzetes tájékoztatási szakasz: Az előzetes tájékoztatási szakaszban az előzetes tájékoztatót postai úton, tértivevényes küldeményként kell megküldeni a partnereknek. A partner a tájékoztató átvételétől számított 21 napon belül javaslatokat, észrevételeket tesz, véleményt nyilvánít és nyilatkozik arról, hogy az eljárás további szakaszában részt kíván-e venni. A véleményezési szakaszban azok a partnerek vesznek részt, akik az előzetes tájékoztatási szakaszban írásos alapon jelezték részvételi szándékukat A véleményezési szakasz: A véleményezési szakaszban az elkészült tervezetet postai úton, tértivevényes küldeményként kell megküldeni az eljárásban részt vevő partnereknek. Aki a véleményezési szakaszban a tervezet átvételétől számított 30 napon belül nem ad írásos véleményt, kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni. A véleményezési szakaszban beérkezett véleményeket egyeztetés esetén a jegyzőkönyvet is ismertetni kell a Közgyűléssel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a Közgyűlés dönt. A vélemény, észrevétel el nem fogadása esetén a döntést indokolni kell. A döntést a partnereknek postai úton, tértivevényes küldeményként kell megküldeni, valamint Szeged város hivatalos honlapján közzé kell tenni Javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja: A beérkezett írásos javaslatokat, észrevételeket, véleményeket - az általános ügykezelés szabályai szerint kell kezelni, az ügyirathoz iktatni, csatolni. - meg kell küldeni a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek, aki az előzetes tájékoztatási szakaszban érkezett észrevételeket a településrendezési eszközök tervezetébe, a véleményezési szakaszban érkezett észrevételeket a végső tervdokumentációban dokumentálja Az elfogadott településrendezési eszköz nyilvánosságát biztosító intézkedések: A Polgármester az elfogadást követően 15 munkanapon belül gondoskodik a településrendezési eszközök önkormányzat hivatalos honlapján történő nyilvánosságra hozataláról Jelen partnerségi egyeztetés szabályait az előzetes tájékoztatóban, az elkészült tervezetben, valamint a végső dokumentációban egyaránt dokumentálni kell. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja az 55-ös számú bajai főút tervezett kiszélesítésével vasúti töltés Repülőtér földrészlet (02039/1, 02048/1 hrsz) által határolt terület és a Kiskundorozsma Ipari Park:Szeged-Budapest vasútvonal nyugati elkerülő út Réti utcai lakótelkek meghosszabbított vonala az M43-ig M43-as gyorsforgalmi út által határolt területhez kapcsolódó településfejlesztési döntések meghozatala tárgyú határozat elfogadására vonatkozó javaslatot.

23 86 A közgyűlés a javaslatot 26 igen szavazattal, 1 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) 284/2015. (VI.26.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László polgármester 01/610202/2015. számú Településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: 1. A Közgyűlés az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény pontjában foglaltak szerint az 55-ös számú bajai főút tervezett szélesítésével vasúti töltés 02039/1 és a 02048/1 hrsz-ú (Repülőtér) földrészlet által határolt terület és a Szeged, Kiskundorozsmai Ipari Park: Szeged-Budapest vasútvonal nyugati elkerülő út (Kiskundorozsmai csomóponttól északra lévő szakasz) Réti utcai lakótelkek meghosszabbított vonala az M 43-ig M 43-as gyorsforgalmi út által határolt terület településrendezési eszközeinek módosításához az alábbi településfejlesztési döntést hozza: A Terület-és településfejlesztési Operatív Program 6.1-es, Gazdaságfejlesztés c. prioritása lehetőséget nyújt üzleti infrastruktúra és kapcsolódó szolgáltatások fejlesztésére. Az önkormányzati tulajdonban lévő, ipari, k+f, logisztikai, stb. célok érdekében fejleszthető területek számának megnöveléséhez a tárgyi területeken a településrendezési eszközök módosítását indokoltnak tartja. A módosítás nem ellentétes Szeged MJV Város Fejlesztési Koncepciójával, annak alapvető célkitűzéseivel összhangban van. Természeti adottságok A tervezett fejlesztések természeti oltalom alatt álló területet nem érintenek. A város településrendezési eszköze a tárgyi ingatlant tervezett közpark funkcióba sorolja. Meglévő növényzete jellemzően vadon nőtt. Gazdasági hasznosításba történő átminősítése esetén az Étv. 7. (3) bekezdés b) pontja szerinti biológiai aktivitás érték egyensúlyának fenntartása érdekében a pótlásra kijelölt terület a: Szeged, Kiskundorozsmai Ipari Park: Szeged-Budapest vasútvonal nyugati elkerülő út (Kiskundorozsmai csomóponttól északra lévő szakasz) Réti utcai lakótelkek meghosszabbított vonala az M 43-ig M 43as gyorsforgalmi út által határolt terület. Gazdasági szempont: Az átsorolással az ingatlan hasznosíthatósága megnő, ami új munkahelyek megteremtését segítheti elő. Szociális-egészségügyi szempont: Az aktív zöldfelület csökken. Pótlását követően csak évek múlva lehet az újonnan telepített zöldfelület jótékony hatásával számolni. Az új helyszínen azonban lehetőség van a meglévő csatorna menti zöldsáv szélesítésére, mellyel vizes élőhelynek biztosítható puffer terület.

24 87 Pénzügyi szempont A változás a város pénzügyi keretét növelheti az értékesítésből származó bevétellel. 2. A Közgyűlés a Polgármesteren keresztül utasítja a Városi Főépítészt, hogy a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendeletben szereplő véleményezési eljárás lefolytatását követően a településrendezési eszközök módosítását terjessze elő. Határidő: az 55-ös számú bajai főút tervezett szélesítésével vasúti töltés 02039/1 és a 02048/1 hrsz-ú (Repülőtér) földrészlet által határolt terület és a Szeged, Kiskundorozsmai Ipari Park: Szeged-Budapest vasútvonal nyugati elkerülő út (Kiskundorozsmai csomóponttól északra lévő szakasz) Réti utcai lakótelkek meghosszabbított vonala az M 43-ig M 43-as gyorsforgalmi út által határolt terület településrendezési eszközeinek településrendezési eszközeinek előterjesztése Felelős: Városi Főépítész Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal.

25 88 6. Az egyes gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Módosító indítvány az előterjesztéshez nem érkezett, kiegészítő anyag készült. Szavazásra bocsátja a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft. könyvvizsgálójának megválasztása, alapító okirat módosítás tárgyú határozat elfogadására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 17 igen, 1 nem szavazattal, 9 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) 285/2015. (VI.26.) Kgy. sz. Határozat A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések tárgyú, 01/44270/2015. ikt. sz. előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság könyvvizsgálójának június 01. napjától május 31. napjáig a CONTROLEX Könyv- és Adószakértő Korlátolt Felelősségű Társaságot (székhelye: 6722 Szeged, Béke u. 2/C.; Cg: ), illetve annak képviseletében Ézsiás László Tibor könyvvizsgálót (an.: Kónya Margit, lakik: 6791 Szeged, Kamilla u. 34/B.) választja meg ,-Ft+ÁFA/hó díjazás mellett. 2./ A Közgyűlés utasítja a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatóját, hogy a könyvvizsgáló megbízási szerződésének elkészítéséről gondoskodjon. 3./ A Közgyűlés jóváhagyja a határozat mellékletét képező alapító okirat módosítást, egyben felhatalmazza a Polgármestert a módosítás, valamint a módosítással egységes szerkezetbe foglalt alapító okirat aláírására. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

26 89 285/2015. (VI.26.) Kgy. sz határozat melléklete Alapító okirat módosítás Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata (6720 Szeged, Széchenyi tér 10., képv.: Dr. Botka László polgármester), mint alapító a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság alapító okiratát a Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése által hozott 285/2015. (VI.26.) Kgy. sz. határozat alapján az alábbiak szerint módosítja: Az alapító okirat VI. fejezetének első mondata az alábbiak szerint módosul: A Társaság állandó könyvvizsgálója június 01. napjától május 31. napjáig terjedő időre kijelölten:... Az alapító okirat jelen módosítással nem érintett pontjai változatlan tartalommal hatályban maradnak. Szeged, Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata képviseletében: Dr. Botka László polgármester Ellenjegyezte:

27 90 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft évi beszámolójának jóváhagyása és közhasznúsági mellékletének elfogadása tárgyú határozat elfogadására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 18 igen, 1 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) 286/2015. (VI.26.) Kgy. sz. Határozat A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések tárgyú, 01/44270/2015. ikt. sz. előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság évi beszámolóját eft mérleg főösszeggel és eft mérleg szerinti eredménnyel jóváhagyja. 2./ A Közgyűlés a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság évi beszámolójának közhasznúsági mellékletét elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Kft évi üzleti tervének elfogadása tárgyú határozat elfogadására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 18 igen, 1 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.)

28 91 287/2015. (VI.26.) Kgy. sz. Határozat A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések tárgyú, 01/44270/2015. ikt. sz. előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság évi üzleti tervét eft nettó árbevétellel és 53 eft adózás előtti eredménnyel elfogadja. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Városüzemeltetési Irodát és a Szeged és Térsége Turisztikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaságot jegyzőkönyvi kivonaton értesíti. Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Szegedi Közlekedési Kft. részére (1-es és 2-es vonal rekonstrukciója során kialakított) vagyonelemek átadása tárgyú határozat elfogadására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 18 igen, 1 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) 288/2015. (VI.26.) Kgy. sz. Határozat A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések tárgyú, 01/44270/2015. ikt. sz. előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: 1./ A Közgyűlés a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt kapcsán elkészült és aktivált önkormányzati tulajdonú vagyonelemekből jelen határozat mellékletében meghatározott vagyonelemeket (melyek az 1-es és 2-es vonal rekonstrukciója során kialakított csatornavezetékhez, öntözőrendszerhez, vízmérőkhöz, víztelenítő bekötővezetékhez, valamint a Csáky u. troli telephely bővítése és korszerűsítése kapcsán kiépült tápkábel hálózathoz kapcsolódnak) a Szegedi Közlekedési Kft. részére közszolgáltatási feladatainak ellátásához június 30. napjával átadja. 2./ A Közgyűlés a Polgármester útján felkéri a Közgazdasági Iroda vezetőjét és a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezetőjét, hogy a határozat mellékletében felsorolt vagyonelemeket a számviteli és kataszteri nyilvántartásából vezesse ki, illetve vegye fel.

29 92 Felelős: a Közgazdasági Iroda vezetője, valamint a Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója Határidő: jelen határozat kézhezvételétől számított 30 napon belül Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, a Közgazdasági Irodát és a Szegedi Közlekedési Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

30 93 288/2015. (VI.26.) Kgy. sz. határozat melléklete A Szegedi Közlekedési Kft. részére június 29. napjával átadott a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt kapcsán elkészült és aktivált önkormányzati tulajdonú vagyontárgyak, melyek az 1-es és 2-es vonal rekonstrukció során kialakított vízi létesítményekhez, és a Csáky u. troli telephely bővítése és korszerűsítése kapcsán kiépült tápkábel hálózathoz kapcsolódnak

31 94

32 95

33 96

34 97

35 98

36 99

37 100

38 101

39 102

40 103 Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Szavazásra bocsátja a Szegedi Városkép Kft. Területhasznosítási Szerződés 2. sz. módosítása tárgyú határozat elfogadására vonatkozó javaslatot. A közgyűlés a javaslatot 18 igen, 1 nem szavazattal, 8 tartózkodás mellett elfogadja és a következő határozatot hozza: (A jelenlévő képviselők közül 27 fő szavazott.) 289/2015. (VI.26.) Kgy. sz. Határozat A Közgyűlés megtárgyalta Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések tárgyú, 01/44270/2015. ikt. sz. előterjesztését és az alábbi határozatot hozza: A Közgyűlés jóváhagyja a határozat mellékletét képező, Szeged MJV Önkormányzata és a Szegedi Városkép Kft. között december 09. napján létrejött Területhasznosítási Szerződés 2. sz. módosítását, és egyben felhatalmazza a Polgármestert és a Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatóját a szerződésmódosítás aláírására. Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Jegyzői Irodát, a Városüzemeltetési Irodát, a Közgazdasági Irodát és a Szegedi Városkép Kft.-t jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

4. E rendelet alkalmazása szempontjából:

4. E rendelet alkalmazása szempontjából: Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 24/2015. (VI.29.) önkormányzati rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004.(XI.30.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei

Részletesebben

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből..../2016. (VI.24.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-53/2017. Tárgy: Partnerségi egyeztetés szabályai Kiszombor Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének. 14/2015.(V.28.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének. 14/2015.(V.28.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestületének 14/2015.(V.28.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Pitvaros Község Önkormányzati Képviselőtestülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2016. (VI.24.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka

Részletesebben

15/2016. (III.22.) 55/2013. (XII.17.)

15/2016. (III.22.) 55/2013. (XII.17.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 15/2016. (III.22.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 55/2013. (XII.17.) önkormányzati

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2017. (IX.27.) önkormányzati rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2017. (IX.27.) önkormányzati rendelete 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2017. (IX.27.) önkormányzati rendelete Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 19/2015. (V. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

A Rendelet 5. (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul:

A Rendelet 5. (3) bekezdése az alábbiak szerint módosul: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 1/2015. (II. 19.) önkormányzati rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged Megyei Jogú Város

Részletesebben

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.)

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.) Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(IX.7.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 24/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelet módosításáról Sajóivánka

Részletesebben

Ságvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017. (VI. 16.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Ságvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017. (VI. 16.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Ságvár Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2017. (VI. 16.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Ságvár Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottságának február 17-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete Ügyrendi, Lakásügyi, Egészségügyi és Szociális Bizottságának február 17-i ülésére Tárgy: A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 10/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosítása Sorszám: 2 Előkészítette: Tárnok

Részletesebben

(VI...) 55/2013. (XII.17.)

(VI...) 55/2013. (XII.17.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének../2015. (VI...) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 55/2013. (XII.17.) önkormányzati

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁGA 9600 Sárvár, Várkerület 2. MEGHÍVÓ Sárvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének Jogi és Ügyrendi Bizottsága 2015. június

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 17/2015. (..) önkormányzati R E N D E L E T E

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 17/2015. (..) önkormányzati R E N D E L E T E Képviselőtestülete MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 17/2015. (..) önkormányzati R E N D E L E T E 9. sz. előterjesztés a települési hulladékkal kapcsolatos kötelező közszolgáltatásról,

Részletesebben

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u / , fax: 92/

ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u / , fax: 92/ ZALAEGERSZEG MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL 8901 Zalaegerszeg, Kossuth L.u.17-19. 92/502-106, fax: 92/311-4 74 Email: inayor@zalaegerszeg.hu napirendi pont ELŐTERJESZTÉS Zalaegerszeg Megyei Jogú Város

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FŐÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Iktatószám: Tárgy: Melléklet: E-7997/2014.

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1.

1. A rendelet hatálya 1. 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 36/2017. (XI.14.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés

Részletesebben

Címzetes Főjegyző. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása

Címzetes Főjegyző. Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Előterjesztő megnevezése: Dr. Mózes Ervin Címzetes Főjegyző Iktatószám: 82985/2010. Tárgy: Az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosítása Melléklet: 1 pld.

Részletesebben

4. Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Gazdasági Alpolgármester

4. Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Gazdasági Alpolgármester 186 4. Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Gazdasági Alpolgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Kiegészítő anyag készült. Szavazásra

Részletesebben

Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlése 431/2013. (VIII.16.) számú határozatának. melléklete

Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlése 431/2013. (VIII.16.) számú határozatának. melléklete Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlése 431/2013. (VIII.16.) számú határozatának melléklete TELEPÜLÉSRENDEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS SZABÁLYAI Jelen szabályzat Székesfehérvár Megyei Jogú

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1.

1. A rendelet hatálya 1. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 10/2018. (II.15.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének február 15-i ü l é s é r e

E l ő t e r j e s z t é s Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének február 15-i ü l é s é r e E l ő t e r j e s z t é s Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének 2018. február 15-i ü l é s é r e Településrendezési eszközök módosítása Tisztelt Képviselő-testület A testület döntése értelmében

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. január 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2015. január 26-i ülésére Tárgy: Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátása 2015. évben Sorszám: / Előterjesztő: Siklósi István polgármester Készítette: Gulyásné dr. Sáli Henrietta aljegyző Véleményező Ügyrendi, Jogi, Közbiztonsági

Részletesebben

Bér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5./2017 (VI. 29.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és

Bér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5./2017 (VI. 29.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és Bér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5./2017 (VI. 29.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017.(VII.14.) önkormányzati rendelete a településfejlesztési, a településrendezési és

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2015. január 29-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a települési hulladékgazdálkodásról szóló 27/2014. (XI. 28.) önkormányzati rendelet felülvizsgálatára Előterjesztő:

Részletesebben

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése november 11. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése november 11. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. november 11. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2016. (XI.11.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

2. E rendelet július 26-án lép hatályba. Záradék: Megalkotta: a Közgyűlés július 12-i ülésén. Kihirdetve: án.

2. E rendelet július 26-án lép hatályba. Záradék: Megalkotta: a Közgyűlés július 12-i ülésén. Kihirdetve: án. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének../2018. (VII....) önkormányzati rendelete Pécs Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 46/2009. (XII.21.) önkormányzati

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. július 8-án 14,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó

Részletesebben

1. A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló rendelet 2. Az önkormányzati főépítész javaslata a rendezési terv tartalmi elemeire vonatkozóan

1. A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló rendelet 2. Az önkormányzati főépítész javaslata a rendezési terv tartalmi elemeire vonatkozóan 29 3. TERVIRATOK 1. A szabályairól szóló rendelet 2. Az önkormányzati főépítész javaslata a rendezési terv tartalmi elemeire vonatkozóan 30 1. A szabályairól szóló rendelet 31 Pusztacsalád Község Önkormányzat

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERE ÉS JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselőtestületének 2017. márciusi ülésére

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2018. (V.18.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés

Részletesebben

DEBRECEN FEBRUÁR

DEBRECEN FEBRUÁR HORT NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ SZAKMAI VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ DEBRECEN 2017. FEBRUÁR 2 HORT NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ SZAKMAI VÉLEMÉNYEZÉSI

Részletesebben

Súr Község Önkormányzati Képviselő testületének 6/2016 (IX.28..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Súr Község Önkormányzati Képviselő testületének 6/2016 (IX.28..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Súr Község Önkormányzati Képviselő testületének 6/2016 (IX.28..) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Súr Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016. (IX. 28.) önkormányzati

Részletesebben

HERNÁDCÉCE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2017.(VIII. 26.) önkormányzati rendelete

HERNÁDCÉCE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2017.(VIII. 26.) önkormányzati rendelete HERNÁDCÉCE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2017.(VIII. 26.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés

Részletesebben

XIV. ÉVFOLYAM 15. SZÁM AUGUSZTUS SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK:

XIV. ÉVFOLYAM 15. SZÁM AUGUSZTUS SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK: 1 SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK: 21/2017. (VIII. 31.) Önkormányzati rendelet 2. a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel

Részletesebben

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a)

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület február 15-én tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület február 15-én tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2018. február 15-én tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a települési hulladékgazdálkodásról szóló 27/2014.(XI.28.) önkormányzati rendelet módosítására. Előterjesztő: Tóth

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének decemberi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének decemberi ülésére SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. december 5. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Ügyrendi és Szavazatszámláló Bizottság. A döntéshez egyszerű/minősített többség szükséges.

ELŐTERJESZTÉS. Ügyrendi és Szavazatszámláló Bizottság. A döntéshez egyszerű/minősített többség szükséges. ELŐTERJESZTÉS a települési hulladékkal kapcsolatos hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 25/2013.(XII.19.) számú önkormányzati rendelet módosítására Tárgy: Előterjesztő: Sárrétudvari Nagyközség

Részletesebben

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések

Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Előterjesztő: Dr. Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester Iktatószám: 20364-27/2010. Tárgy: Egyes önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságokat érintő tulajdonosi döntések Melléklet: 6 határozati javaslat

Részletesebben

a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról DECS Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2016.(VII.1.) önkormányzati r e n d e l e t e a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Környezetvédelmi és Városfejlesztési Bizottságának 2016. január 20án 10. 00 órai kezdési idővel meghirdetett és 10. 00

Részletesebben

GYÁL. Megrendelő: Gyál Város Önkormányzata Pápai Mihály polgármester 2360 Gyál, Kőrösi út Tervező:

GYÁL. Megrendelő: Gyál Város Önkormányzata Pápai Mihály polgármester 2360 Gyál, Kőrösi út Tervező: GYÁL Gyál Város Önkormányzat képviselőtestületének 2/2017.(I.30.) önkormányzati rendelete Gyál Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 17/2014. (XII.01.) önkormányzati rendeletének módosításáról Megrendelő:

Részletesebben

Tompa Településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) módosítása

Tompa Településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) módosítása É P Í T É S Z M Ű H E L Y K F T 6000. Kecskemét, Wesselényi u. 1. Telefon, fax: 76/ 482 916 Levélcím: 6001 Kecskemét Pf 486. E-mail: epitmuh@t-online.hu Tervező: Szilberhorn Erzsébet TT1/É-03-0105 E-mail:

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2018. (XI.29.)

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2018. (XI.29.) MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2018. (XI.29.) önkormányzati rendelete Makó Város Önkormányzati Képviselő-testületének Makó Város Önkormányzata Helyi Építési Szabályzatáról szóló 17/2006.(VII.13.)

Részletesebben

,,(l) Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) az

,,(l) Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata (a továbbiakban: Önkormányzat) az NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 26/2016.(XII.16.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról szóló 8/2014. (111.21.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

(1) Az Ör. 1.sz. melléklete MAKÓ SZABÁLYOZÁSI TERV JELMAGYARÁZATA 2. Vonalas és pontjellegű szabályozási elemek pontja kiegészül az alábbiakkal:

(1) Az Ör. 1.sz. melléklete MAKÓ SZABÁLYOZÁSI TERV JELMAGYARÁZATA 2. Vonalas és pontjellegű szabályozási elemek pontja kiegészül az alábbiakkal: MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2017. (VIII.18.) önkormányzati rendelete Makó Város Önkormányzati Képviselő-testületének Makó Város Önkormányzata Helyi Építési Szabályzatáról szóló 17/2006.(VII.13.)

Részletesebben

(2) A Rendelet 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a következő (3a)-(3b) bekezdésekkel egészül ki:

(2) A Rendelet 10. (3) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép és a következő (3a)-(3b) bekezdésekkel egészül ki: 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 41/2017. (XII.19.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő lakások és helyiségek elidegenítéséről szóló 17/1994. (IV. 26.) Kgy.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 10-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 10-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 10-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A települési szilárd hulladék kezelésével (gyűjtésével, elszállításával

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 10/2017.(II.24.) önkormányzati r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 10/2017.(II.24.) önkormányzati r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 10/2017.(II.24.) önkormányzati r e n d e l e t e a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési

Részletesebben

Helyi joganyagok - Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képvisel 2. oldal 2. A Partnerek tájékoztatásának módja és eszközei 2. (1) Az

Helyi joganyagok - Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képvisel 2. oldal 2. A Partnerek tájékoztatásának módja és eszközei 2. (1) Az Helyi joganyagok - Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képvisel 1. oldal Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017. (III. 28.) rendelete a partnerségi

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Dabas Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Dabas Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1.

1. Általános rendelkezések 1. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017.(III.28.) rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Dabas Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Dabas Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2005. (XII.30.) rendelet módosításáról Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK ÉVI 2. MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK ÉVI 2. MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK 2016. ÉVI 2. MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN V É L E M É N Y E Z É S I D O K U M E N T Á C I Ó KÖKÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: KÖKÉNY

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 02-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 02-i ülésére Tárgy: A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos köztisztasági közszolgáltatás kötelező igénybevételéről szóló 10/2014. (III. 28.) önkormányzati rendelet módosítása Előkészítette: Tárnok Lászlóné jegyző

Részletesebben

A rendelet tárgykódja: D0 Tárgykód megnevezése: Építésügyi rendelet egyéb

A rendelet tárgykódja: D0 Tárgykód megnevezése: Építésügyi rendelet egyéb ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK ADATFELVÉTELI LAPJA Megye neve: H E V E S Település neve: H A T V AN város A rendelet címe: HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2017. (IX. 1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Részletesebben

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány

Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér Módosító indítvány Nagy Sándor Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzati Képviselő 6720 Szeged, Széchenyi tér 10-11. Módosító indítvány Tisztelt Közgyűlés! A 2013. december 20-i ülés napirendjének 13. pontjában szerepel a Tömegközlekedési

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Elfogadott rendelet Váchartyán Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (VII.26.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi

Részletesebben

Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása. Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda

Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása. Szociális, Családvédelmi és Egészségügyi Iroda Előterjesztő Dr. Solymos László várospolitikai al Iktatószám: 01/17951-2/2009. Tárgy: Szegedi Ősz Idősotthonnal kötött ellátási szerződések módosítása Melléklet: határozati javaslat Készítette: Szociális,

Részletesebben

REGIOPLAN FERTŐD VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

REGIOPLAN FERTŐD VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu FERTŐD VÁROS SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

Részletesebben

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete

Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete Jármi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2016.(II.11.) önkormányzati rendelete a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 8/2007.(IV.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

2017. február 16. Képviselő-testületi ülés. Előterjesztés

2017. február 16. Képviselő-testületi ülés. Előterjesztés 2017. február 16. Képviselő-testületi ülés Előterjesztés 7. napirendi pont - Döntés a folyamatban lévő településrendezési eszközt módosító eljárásokról; Előadó: Lizákné Vajda Lívia polgármester Tisztelt

Részletesebben

18/2018. (IV.24.) 46/2009. (XII.21.)

18/2018. (IV.24.) 46/2009. (XII.21.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2018. (IV.24.) önkormányzati rendelete Pécs Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 46/2009. (XII.21.) önkormányzati

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. II. Fejezet Partnerségi egyeztetés szabályai. 2. Az egyeztetésben résztvevők köre

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. II. Fejezet Partnerségi egyeztetés szabályai. 2. Az egyeztetésben résztvevők köre Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 10/2017. (III. 6.) önkormányzati rendelete a településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetések

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. ( III.16.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól /egységes szerkezetben a 24/2017. (VI.26.) rendelettel/

Részletesebben

Tompa Helyi építési szabályzata állami főépítészi eljárásban történő módosításának partneri egyeztetési példánya

Tompa Helyi építési szabályzata állami főépítészi eljárásban történő módosításának partneri egyeztetési példánya É P Í T É S Z M Ű H E L Y K F T 6000. Kecskemét, Wesselényi u. 1. Telefon, fax: 76/ 482 916 Levélcím: 6001 Kecskemét Pf 486. E-mail: epitmuh@t-online.hu Tervező: Szilberhorn Erzsébet TT1/É-03-0105 E-mail:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. január 29 - i nyilvános testületi ülésére az 5. sz. napirendi ponthoz. Tárgy: A helyi hulladékkezelési

Részletesebben

Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Veszprémfajsz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ P É C S É P T E R V S T Ú D I Ó VÁROSRENDEZÉS ÉPÍTÉSZET BELSŐÉPÍTÉSZET SZAKTANÁCSADÁS TERVEZÉS LEBONYOLÍTÁS P O G Á N Y K Ö Z S É G T E L E P Ü L É S S Z E R K E Z E T I T E R V É N E K É S H E L Y I É

Részletesebben

A javaslatok, vélemények megadásának módja, határideje, ezek nyilvántartásának módja 4.

A javaslatok, vélemények megadásának módja, határideje, ezek nyilvántartásának módja 4. Újhartyán Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5./2017. (IV.26.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól Újhartyán Város

Részletesebben

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc címe:

Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett. Benyújtó neve: Kalmár Ferenc  címe: Tisztelt felhasználók! Új képviselői kezdeményezés érkezett Benyújtó neve: Kalmár Ferenc E-mail címe: kalmarf1@t-online.hu Kezdeményezés tárgya: Sürgősségi indítvány Leírás: Tisztelt Polgármester Úr! A

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2017. ( ) önkormányzati rendelete

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2017. ( ) önkormányzati rendelete Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselőtestületének /2017. ( ) önkormányzati rendelete a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 27-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 27-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A települési szilárd hulladék kezelésével (gyűjtésével, elszállításával

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-173/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület június 30-án tartandó ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület június 30-án tartandó ülésére. Izsák Város Polgármesterétől. E l ő t e r j e s z t é s A Képviselő-testület 2015. június 30-án tartandó ülésére. Tárgy: A helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelet módosítása. Tisztelt

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Településszerkezeti Tervének módosítására

Javaslat Ózd Város Településszerkezeti Tervének módosítására Javaslat Ózd Város Településszerkezeti Tervének módosítására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Osztály Ózd, 2015. december 21. Előzmények: Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Békés Város Képviselő-testületének március 24-én megtartott soron kívüli nyílt üléséről.

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Készült Békés Város Képviselő-testületének március 24-én megtartott soron kívüli nyílt üléséről. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Békés Város Képviselő-testületének 2016. március 24-én megtartott soron kívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza nagyterme (Békés, Petőfi u. 2.) Jelen vannak: Izsó

Részletesebben

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. u. 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó Krt. 52. II/5.

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. u. 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó Krt. 52. II/5. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. u. 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó Krt. 52. II/5. Sz.: 1/ 2017. BESENYSZÖG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 1/2008. (II. 04.) számú

Részletesebben

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK TERVEZETE Településszerkezeti terv módosítása. /2016.(..) határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról

TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK TERVEZETE Településszerkezeti terv módosítása. /2016.(..) határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK TERVEZETE Településszerkezeti terv módosítása. /2016.(..) határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról mellékletekkel Helyi építési szabályzat (HÉSZ) módosítása.

Részletesebben

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN V É L E M É N Y E Z É S I D O K U M E N T Á C I Ó KÖKÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI

Részletesebben

KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ PÉCSÉPTERV STÚDIÓ VÁROSRENDEZÉSs ÉPÍTÉSZETs BELSŐÉPÍTÉSZETs SZAKTANÁCSADÁSs TERVEZÉSs LEBONYOLÍTÁS KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2017. ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. november 3. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

5/2016. (VII. 1.) 4/2016. (V.27.)

5/2016. (VII. 1.) 4/2016. (V.27.) Poroszló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5/2016. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról szóló 4/2016. (V.27.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Iktató szám: 25/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. február 19-i ülésére

Iktató szám: 25/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. február 19-i ülésére Iktató szám: 25/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. február 19-i ülésére Tárgy: Javaslat a településfejlesztéssel és településrendezéssel

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 23-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 23-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 23-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Repülőtéri út és Fonoda utca melletti területeket érintő Miskolci Építési Szabályzat módosítása. Tsz.

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Repülőtéri út és Fonoda utca melletti területeket érintő Miskolci Építési Szabályzat módosítása. Tsz. Tsz.: 88-300048/2013 MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Repülőtéri út és Fonoda utca melletti területeket érintő Miskolci Építési Szabályzat módosítása VÉLEMÉNYEZÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS Repülőtéri

Részletesebben

A rendelet hatálya. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma

A rendelet hatálya. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma Vasszécseny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás igénybevételéről és a közterületek tisztán

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 24-én tartandó rendkívüli ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 24-én tartandó rendkívüli ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 24-én tartandó rendkívüli ülésére Az előterjesztés tárgya: A 0289 hrsz.-ú önkormányzati ingatlan övezeti besorolás

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési szilárd hulladék kezeléséről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és ártalommentes

Részletesebben

VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ DEBRECEN TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK - a 37. városrendezési körzet Házgyár utca, Kishatár utca, Király utca, 17216 hrsz-ú csatorna, Harsona utca által határolt területre vonatkozó - egyszerűsített eljárás

Részletesebben

REGIOPLAN TÖLTÉSTAVA KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

REGIOPLAN TÖLTÉSTAVA KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA PARTNERSÉGI EGYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ REGIOPLAN KÖRNYEZET- ÉS TELEPÜLÉSTERVEZŐ KFT. 9022 GYŐR, ÚJKAPU U. 13. TEL/FAX.: 96/529-751, 311-304 e-mail: regioplan@regioplan.hu TÖLTÉSTAVA KÖZSÉG SZABÁLYOZÁSI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Beépítésre nem szánt különleges megújuló energia-hasznosítási területek 18/A.

Beépítésre nem szánt különleges megújuló energia-hasznosítási területek 18/A. R E N D E L E T I J A V A S L A T Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének.../2018. (.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÖTVÖSKÓNYI KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁRÓL SZÓLÓ 7/2000. (VII. 31.) ÖNKORMÁNYZATI

Részletesebben

A Rendelet 2. (2) és (3) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak: 2. (2)

A Rendelet 2. (2) és (3) bekezdései az alábbiak szerint módosulnak: 2. (2) 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 8/2015. (IV. 02.) önkormányzati rendelete az önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbeadásáról szóló 15/2000. (III.31.)

Részletesebben