Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Határozat"

Átírás

1 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2016. (VI.24.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László 01/353-56/2016. számú Szeged MJV Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítása és településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését, és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a Polgármesteren keresztül utasítja a Városi Főépítészt, hogy a 1. Szeged, Budapesti út- ELI szélén tervezett elkerülő út /2 hrsz.-ú töltés /2 hrsz.-ú töltés /2 hrsz.-ú töltés- közforgalmú vasútvonal- Régi posta út- Zápor út tervezett folytatása, valamint a Zápor út 2. Szeged, Kettőshatári út Zsombói úthoz vezető út Zsombói út Negyvennyolcas utca vonala által határolt terület változásait a SZÉSZ soron következő karbantartásánál vezettesse át. Határidő: Felelős: a SZÉSZ soron következő karbantartása Városi Főépítész A fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, a Városüzemeltetési Iroda, az Igazgatási és Építési Iroda Építési Osztály és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. K. m. f. Dr. Botka László s.k. Dr. Mózes Ervin s.k.

2 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2016. (VI.24.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László 01/353-56/2016. számú Szeged MJV Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítása és településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését, és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29. -a alapján eljárva a Szeged, Fő fasor Fülemüle utca Hargitai utca Thököly utca vonala által határolt terület településrendezési eszközeinek módosításához kapcsolódó Partnerségi Egyeztetési Szabályzatot a határozat melléklete szerint elfogadja. Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. K.m.f. Dr. Botka László s.k. Dr. Mózes Ervin s.k.

3 Melléklet a /2016. (VI.24.) Kgy. határozathoz Szeged, Fő fasor Fülemüle utca Hargitai utca Thököly utca vonala által határolt terület településrendezési eszközeinek módosításához kapcsolódó Partnerségi Egyeztetési Szabályzat A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29. alapján Szeged Megyei Jogú Város érintett területének településrendezési eszköz-módosításával összefüggő partnerségi egyeztetési szabályai az alábbiak: I. Az egyeztetésben résztvevő nevesített partnerek (a továbbiakban: Partnerek) a következők: I.1. A Szeged, Fő fasor Thököly utca Hársfa utca déli része egy telek mélységig 35096/2 helyrajzi számú ingatlan Fülemüle utca keleti része egy telek mélységig által körülhatárolt ingatlanok vagyonkezelője, vagyonhasznosítója és/vagy a tulajdonos / tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet, vagy természetes személy, illetve gazdálkodó szervezet. I.2. Érintett gazdálkodó szervezetek és egyéb szervek: Csongrád Megyei Építész Kamara Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága Digi Kft. ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó ZRt. EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. FGSz Zrt. Kecskeméti Földgázszállító Üzem INVITEL Távközlési Zrt. Invitel Technocom Kft. Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóság Magyar Telekom NyRt Vezetéknélküli Hálózat Fejlesztési Ágazat Magyar Telekom NyRt Dél-alföldi szolgáltatási központ MAVÍR Zrt. Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. MÁV ZRT Vezérigazgatóság Vasúti Infrastruktúra Fejlesztési Főosztály MOL NyRt. Kutatás & Termelés MOL KTD - Üzleti Támogatás MOL Hatósági és Társadalmi Kapcsolatok Bányamérés és Birtokjog IKV Zrt. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szegedi Közlekedési Kft. Szegedi Városkép és Piac Kft. Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Szegedi Vízmű Zrt. SZVMF Zrt. Szélmalom Kábeltévé Zrt. Telenor Magyarország Zrt. DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Szeged, Bakay N. u. 48. alatti fióktelepe Vodafone Magyarország Zrt.

4 II. Az egyeztetésben résztvevő partnerek tájékoztatási módja és eszközei: A véleményezési szakasz: A véleményezési szakaszban az elkészült tervezetet az I.1. pontban felsorolt partnereknek: a helyben szokásos módon (Szeged MJV Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda Általános Ügyfélszolgálati Csoportjánál, valamint a Városi Főépítésznél) 15 napra közzé kell tenni, azzal hogy az érintett partnerek a közzététel ideje alatt papír alapon írásban javaslatokat, észrevételeket tehessenek, véleményt nyilváníthassanak. A közzétételről szóló hirdetményt a Délmagyarország című napilapban, valamint Szeged város hivatalos honlapján ( a Főépítészet közleményei között kell megjelentetni, illetve a területileg illetékes önkormányzati képviselőhöz el kell juttatni. Az I.2. pontban felsorolt partnereknek: postai úton, tértivevényes küldeményként kell megküldeni. Aki a véleményezési szakaszban a tervezet átvételétől számított 15 napon belül nem ad írásos véleményt, kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni. A véleményezési szakaszban beérkezett véleményeket egyeztetés esetén a jegyzőkönyvet is ismertetni kell a Közgyűléssel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a Közgyűlés dönt. A vélemény, észrevétel el nem fogadása esetén a döntést indokolni kell. A döntést a partnereknek postai úton, tértivevényes küldeményként kell megküldeni, valamint Szeged város hivatalos honlapján közzé kell tenni. III. IV. Javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja: A beérkezett írásos javaslatokat, észrevételeket, véleményeket az általános ügykezelés szabályai szerint kell kezelni, az ügyirathoz iktatni, csatolni. meg kell küldeni a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek, aki az előzetes tájékoztatási szakaszban érkezett észrevételeket a településrendezési eszközök tervezetébe, a véleményezési szakaszban érkezett észrevételeket a végső tervdokumentációban dokumentálja. Az elfogadott településrendezési eszköz nyilvánosságát biztosító intézkedések: A Polgármester az elfogadást követően 15 munkanapon belül gondoskodik a településrendezési eszközök önkormányzat hivatalos honlapján történő nyilvánosságra hozataláról. V. Jelen partnerségi egyeztetés szabályait az előzetes tájékoztatóban, az elkészült tervezetben, valamint a végső dokumentációban egyaránt dokumentálni kell.

5 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2016. (VI.24.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László 01/ számú Szeged MJV Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítása és településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését, és a következő határozatot hozza: 1. A Közgyűlés a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 3. (1) bekezdés b) pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény pontjában foglaltak szerint a Szeged, Fő fasor Fülemüle utca Hargitai utca Thököly utca vonala által határolt terület településrendezési eszközeinek módosításához az alábbi településfejlesztési döntést hozza: A Szeged, I. kerület belterület a közparkok, a Hargitai utca, a 4046/13 helyrajzi számú ingatlan és a Bagoly utca által körülhatárolt (4046/12, 4046/29, 4046/35, 4046/36, 4046/37, 4046/38 és 4046/39 helyrajzi számú) ingatlanok területét érintő településrendezési eszközökben szereplő övezeti besorolás módosítását indokoltnak tartja annak érdekben, hogy az adott terület gazdaságfejlesztési célja megvalósítható legyen. A módosítás nem ellentétes Szeged MJV Város Fejlesztési Koncepciójával, annak alapvető célkitűzéseivel összhangban van. Természeti adottságok A tervezett fejlesztés természeti oltalom alatt álló területet nem érint. A város településrendezési eszközei a közparkok, a Hargitai utca, a 4046/13 helyrajzi számú ingatlan és a Bagoly utca által körülhatárolt (4046/12, 4046/29, 4046/35, 4046/36, 4046/37, 4046/38 és 4046/39 helyrajzi számú) ingatlanokat jelenleg Gksz kereskedelmi, szolgáltató területfelhasználásba sorolja. A területet két oldalról határoló m széles zöldterület parkosítás után biológiai és esztétikai értelemben is javítja a természeti adottságokat. Gazdasági szempont: Szeged-Újszeged városrészen folyamatos igény jelentkezik a lakóingatlanok kialakítására. A módosítással az évek óta üresen álló, infrastruktúrával ellátott terület hasznosíthatósága megnő, a tervezett beruházás 100 db lakás, valamint 110 db parkoló - megvalósulása, környezetének kialakítása jelentős építőipari kapacitást igényel, a kivitelezés idején számottevő munkaerő foglalkoztatására kerül sor. Szociális-egészségügyi szempont: A kivitelezés idejére létrejövő új munkahelyek a város és térsége munkanélküliségét mérsékelhetik. Az épülő lakások tágabb és szűkebb környezete, a közpark, a Hargita ABC és a közösségi közlekedési megállóhelyek szomszédsága a lakóterület komfortossága az ott élők mentális állapotát kedvezően befolyásolhatják. Pénzügyi szempont A módosítás és az azt követő fejlesztés a város pénzügyi keretét nem terheli, az építési szabályzat módosításával járó költségeket a beruházó fedezi. A közművek és a közösségi

6 közlekedés kihasználtsága javul. 2. A Közgyűlés a Polgármesteren keresztül utasítja a Városi Főépítészt, hogy a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendeletben (a továbbiakban: Településrendezési kódex) szereplő véleményezési eljárás lefolytatását követően a településrendezési eszközök módosítását terjessze elő. Határidő: a Szeged, Fő fasor Fülemüle utca Hargitai utca Thököly utca vonala által határolt terület településrendezési eszközeinek a Településrendezési kódex 43. szerinti Közgyűlési előterjesztése. Felelős: Városi Főépítész Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, a Városüzemeltetési Iroda, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. K.m.f. Dr. Botka László s.k. Dr. Mózes Ervin s.k.

7 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2016. (VI.24.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László 01/353-56/2016. számú Szeged MJV Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítása és településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését, és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29. -a alapján eljárva a Szeged, Tisza Lajos körút- Boldogasszony sugárút- Oldal utca (tervezett déli híd nyomvonala)- elsőrendű árvízvédelmi töltés által határolt terület településrendezési eszközeinek módosításához kapcsolódó Partnerségi Egyeztetési Szabályzatot a határozat melléklete szerint elfogadja. Fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. K.m.f. Dr. Botka László s.k. Dr. Mózes Ervin s.k.

8 Melléklet a /2016. (VI.24.) Kgy. határozathoz Szeged, Tisza Lajos körút- Boldogasszony sugárút- Oldal utca (tervezett déli híd nyomvonala) elsőrendű árvízvédelmi töltés határolt terület településrendezési eszközeinek módosításához kapcsolódó Partnerségi Egyeztetési Szabályzat A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 29. alapján Szeged Megyei Jogú Város érintett területének településrendezési eszköz-módosításával összefüggő partnerségi egyeztetési szabályai az alábbiak: I. Az egyeztetésben résztvevő partnerek a következők: I.1. I.2. I.3. I.4. Érintett tulajdonosként, aki a tervezési területen lévő ingatlan vagyonkezelője, vagyonhasznosítója és/vagy a tulajdonos / tulajdonosi jogokat gyakorló szervezet, vagy természetes személy. Érintett lakosként az a természetes személy, aki a tervezési területeken lakóhellyel, vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és ezt lakcímkártyájának bemutatásával igazolja. Érintett gazdálkodó szervezetként, amelyek a tervezési területeken székhellyel, telephellyel rendelkeznek. Érintett gazdálkodó szervezetek és egyéb szervek: Csongrád Megyei Építész Kamara Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád Megyei Igazgatósága Digi Kft. ÉGÁZ-DÉGÁZ Földgázelosztó ZRt. EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. FGSz Zrt. Kecskeméti Földgázszállító Üzem INVITEL Távközlési Zrt. Invitel Technocom Kft. Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóság Magyar Telekom NyRt Vezetéknélküli Hálózat Fejlesztési Ágazat Magyar Telekom NyRt Dél-alföldi szolgáltatási központ MAVÍR Zrt. Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt. MÁV ZRT Vezérigazgatóság Vasúti Infrastruktúra Fejlesztési Főosztály MOL NyRt. Kutatás & Termelés MOL KTD - Üzleti Támogatás MOL Hatósági és Társadalmi Kapcsolatok Bányamérés és Birtokjog IKV Zrt. Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. Szegedi Közlekedési Kft. Szegedi Városkép és Piac Kft. Szeged Pólus Fejlesztési Nonprofit Kft. Szegedi Vízmű Zrt. SZVMF Zrt. Szélmalom Kábeltévé Zrt. Telenor Magyarország Zrt.

9 DAKK Dél-alföldi Közlekedési Központ Szeged, Bakay N. u. 48. alatti fióktelepe Vodafone Magyarország Zrt. II. III. IV. Az egyeztetésben résztvevő partnerek tájékoztatási módja és eszközei: II/1. Az I. pontban felsorolt partnerekre vonatkozóan, kivéve az I.4. pontban felsoroltak: A véleményezési szakaszban az elkészült tervezetet 15 napra Szeged MJV Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda Ügyfélszolgálati osztályán, valamint a Városi Főépítésznél közzé kell tenni azzal, hogy az érintett partnerek a közzététel ideje alatt papír alapon írásban javaslatokat, észrevételeket tehessenek, véleményt nyilváníthassanak. Az ezekről szóló hirdetményeket a Délmagyarország című napilapban, valamint Szeged város hivatalos honlapján ( a közzététel előtt legalább 3 munkanappal kell megjelentetni. II/2. Az I.4. pontban felsorolt partnerekre vonatkozóan: Az érintetteknek a véleményezési szakaszban az elkészült tervezetet postai úton, tértivevényes küldeményként kell megküldeni az eljárásban részt vevő partnereknek. Aki a véleményezési szakaszban a tervezet átvételétől számított 15 napon belül nem ad írásos véleményt, kifogást nem emelő véleményezőnek kell tekinteni. Javaslatok, vélemények dokumentálásának, nyilvántartásának módja: A beérkezett írásos javaslatokat, észrevételeket, véleményeket - az általános ügykezelés szabálya szerint kell kezelni, az ügyirathoz iktatni, csatolni. - meg kell küldeni a településrendezési eszköz készítésével megbízott tervezőnek, aki a véleményezési szakaszban érkezett észrevételeket a végső tervdokumentációban dokumentálja. Az el nem fogadott javaslatok, vélemények indoklásának módja, a dokumentálásuk, nyilvántartásuk rendje: A véleményezési szakaszban beérkezett véleményeket egyeztetés esetén a jegyzőkönyvet is ismertetni kell a Közgyűléssel, amelyek elfogadásáról vagy el nem fogadásáról a Közgyűlés dönt. A vélemény, észrevétel el nem fogadása esetén a döntést indokolni kell. A döntést a végső dokumentációban dokumentálni, majd 15 munkanapra Szeged MJV Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Építési Iroda Ügyfélszolgálati osztályán, a Városi Főépítésznél, valamint Szeged város hivatalos honlapján közzé kell tenni. Az erről szóló hirdetményt Szeged város hivatalos honlapján a közzététel előtt 3 munkanappal kell megjelentetni. Az eljárásban részt vett I.4. pontban meghatározott partnerek a döntést és indoklást postai úton, tértivevényes küldeményként értesítést kapnak a közgyűlési döntés és az indoklás közzétételének idejéről, helyéről. Az eljárásban részt vett I. pontban meghatározott partnerek kivéve az I.4. pontban foglaltakat Szeged város hivatalos honlapján kapnak értesítést a közgyűlési döntés és az indokolás közzétételének idejéről, helyéről. V. Az elfogadott településrendezési eszköz nyilvánosságát biztosító intézkedések: A Polgármester az elfogadást követően 15 munkanapon belül gondoskodik a településrendezési eszközök önkormányzat hivatalos honlapján történő nyilvánosságra hozataláról. VI. Jelen partnerségi egyeztetés szabályait az elkészült tervezetben, valamint a végső dokumentációban egyaránt dokumentálni kell.

10 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből..../2016.(vi.24.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László 01/353-56/2016. iktatószámú Szeged MJV Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítása és településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: I. A Közgyűlés a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 3. (1) bekezdés b) pontjában és az épített környezet alakításáról és védelméről szóló évi LXXVIII. törvény pontjában foglaltak szerint a Szeged, Tisza Lajos körút- Boldogasszony sugárút Oldal utca (tervezett déli híd nyomvonala) elsőrendű árvízvédelmi töltés által határolt terület településrendezési eszközei módosításának előkészítése érdekében az alábbi településfejlesztési döntést hozza: A Közgyűlés Szeged, Tisza Lajos körút- Boldogasszony sugárút Oldal utca (tervezett déli híd nyomvonala)- elsőrendű árvízvédelmi töltés által határolt terület településrendezési eszközeinek módosítását indokoltnak tartja annak érdekében, hogy a területen a gyermek sürgősségi, baleseti ellátás fejlesztésére és a hosszú távú betegellátás stabilitására kerülhessen sor a gyermekegészségügy területén. Természeti adottságok: A Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ jövőbeli fejlesztési, átalakítási és bővítési terveinek megvalósítása a műemlék jelentőségű területen belül, a műemlék alatt álló Márer-ház telkén található. A fejlesztés a szomszédos, földszinten művese állomás és részben kétszintes lapos tetős labor épületeket egyaránt érinti. A tervezett fejlesztés végrehajtásához nincs olyan reális alternatíva, amellyel a betegellátás biztonságát, egységességét és a szociális-egészségügyi szempontokat ne veszélyeztetné. A tervezési területen belül helyi természeti védelem alatt lévő faegyedek vannak, ezek a 35/2009 (XI.11.) Kgy. rendelet 2. számú melléklet sorszámmal jelölt platán és tiszafa faegyedek. Gazdasági szempont: A gyermek sürgősségi, baleseti ellátás fejlesztésével biztosítja a hosszú távú betegellátás stabilitását a gyermekegészségügy területén. A felújítás 1,5-2 éve alatt munkahely teremtésére is lehetőség nyílik. Szociális-egészségügyi szempont: A Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ az EFOP Gyermek sürgősségi, baleseti ellátás fejlesztése című Európai Uniós pályázat keretében egy hiánypótló beruházást hajt végre a gyermek SBO és gyermek traumatológia önálló diszciplína kialakításával. A pályázat során a jelenleg művese állomásként üzemelő épületben kerül kialakításra az SBO, valamint a tetejére felépítésre és kialakításra kerül egy újabb szint melyben korszerű XXI. századi három műtő kerül kialakításra, melyek kiváltják a jelenlegi két műtőágyas műtőt, ezzel hatékonyabbá, biztonságosabbá teszi a betegellátást, valamint a beteg várólisták is

11 megrövidülnek. A betegutak racionalizálása érdekében, megoldható, hogy az SBO-ból a betegek a műtőbe, onnan a Sebészeti Osztályra, vagy esetlegesen az Intenzív Osztályra kerüljenek egy lift segítségével. Az Intenzív Osztály a jelenlegi helyéről áthelyezésre kerül. Továbbiakban kialakításra kerül az labor épületének könnyűszerkezetes bővítésével egy sürgősségi labor is. A projekt során a vízhálózat, elektromos hálózat és valamennyi gépészet cseréje, kialakítása történik meg. A több tíz éves vízcső hálózat lecserélésével és központi steril klíma kialakításával, valamint a műtők és az intenzív osztályok önálló légtechnikával való ellátásával nagymértékben megelőzhető az esetleges fertőzések kialakulása. Pénzügyi szempont: A Gyermekgyógyászati Klinika és Gyermekegészségügyi Központ az EFOP Európai Uniós pályázat során közel 2 milliárd forint összegű vissza nem térítendő támogatásra pályázik a hatékony, magas színvonalú és fenntartható gyermek traumatológiai és sürgősségi ellátórendszer kialakítására. A pályázat keretén belül 1,4 milliárd forintból építési átalakítások, bővítések és felújítások valósulnak meg, 300 millió forintból pedig a három műtő kialakításához szükséges eszközök kerülnek beszerzésre. Városszerkezeti-építészeti szempont: A módosítással érintett területen a XXI. század elvárásainak, igényeinek megfelelő, környezetbe illő épület / épületbővítés valósulhat meg. II. A Közgyűlés a Polgármesteren keresztül utasítja a Városi Főépítészt, hogy a Korm. rendeletben foglalt egyszerűsített véleményezési eljárást folytassa le és ezt követően a településrendezési eszközök módosítását terjessze elő. Határidő: Szeged, Tisza Lajos körút- Boldogasszony sugárút Oldal utca (tervezett déli híd nyomvonala)- elsőrendű árvízvédelmi töltés által határolt terület településrendezési eszközeinek módosítására vonatkozó előterjesztés Felelős: városi főépítész A fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a Tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Fejlesztési Iroda, a Városi Főépítész, a Városüzemeltetési Iroda, az Igazgatási és Építési Iroda Építési Osztály, valamint a Csongrád Megyei Kormányhivatal. K.m.f. Dr. Botka László s.k. Dr. Mózes Ervin s.k.

12 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24-én megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből..../2016. (VI.24.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László 01/353-56/2016. iktató számú, Szeged MJV Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítása és településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. törvény 43. (5) bekezdés b) pontja, valamint az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I. 11.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 1. (3) bekezdés b) pontja és 3. - a szerint a Szeged, harmadik szegedi tiszai híd tervezett nyomvonala Bánomkert u. Szivárvány u. Alföldi u. Faragó u. Móra u. Hajnal u. Kormányos u. Felhő u. Kálvária sgt. Zoltán u. Rigó u. Boros József u. Mars tér Szent Gellért u. Kossuth Lajos sgt. Pacsirta u. Árvíz u. -Klapka tér Jakab Lajos u. Gyöngytyúk u. Tündér u. Csongrádi sgt. Kecskeméti u. József Attila sgt. Dankó Pista u. Hajós u. Felső-Tisza part Bertalan híd Felső kikötő sor Közép fasor Szőregi út által határolt terület településrendezési eszköz módosításának kidolgozása során az alábbiakban megfogalmazott várható környezeti hatások, indokok alapján nem tartja szükségesnek a környezeti vizsgálat elvégzését: - A tervezési terület Natura 2000 területet nem érint. A tervezési terület közepén a Tisza folyó folyik keresztül, amelyik az országos ökológiai hálózat, nevezetesen az ökológiai folyosó része. A parkolási előírások módosítása tartalmuknál és sajátosságuknál fogva a folyót nem befolyásolják. Az Országos Erdőállomány Adattárban alapján a tervezési terület üzemtervezett tagerdőt kizárólag a Tisza folyó ártéri erdejeinek vonatkozásában érint. A parkolási előírások módosítása tartalmuknál és sajátosságuknál fogva az üzemtervezett tagerdőket nem befolyásolják. A településrendezési eszközök módosítása nem jár olyan tervelemmel, mely országhatáron átterjedő jelentős, káros környezeti hatást eredményezne. A tervezett módosításból adódóan táj- és természetvédelmi, hulladékgazdálkodási, levegőtisztaság-védelmi, zaj- és rezgésvédelmi, valamint földtani közeg védelmi szempontból nem várható jelentős környezeti hatás. A módosítással érintett területen nyilvántartott védendő földtani értékek nem találhatóak, a településrendezési eszköz módosítása a környezetet károsan nem érinti. A fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, a Városüzemeltetési Iroda, az Igazgatási és Építési Iroda Építési Osztály és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. K. m. f. Dr. Botka László Dr. Mózes Ervin

13 Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24-én megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből..../2016. (VI.24.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta Dr. Botka László 01/353-56/2016. iktató számú, Szeged MJV Településszerkezeti Tervének és Építési Szabályzatának módosítása és településfejlesztési döntések tárgyú előterjesztését és a következő határozatot hozza: A Közgyűlés a környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. törvény 43. (5) bekezdés b) pontja, valamint az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról szóló 2/2005. (I. 11.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) 1. (3) bekezdés b) pontja és 3. - a szerint a Szeged, Dorozsmai út Tűzoltó utca Cserje sor Napos út 16844/17 helyrajzi számú telken és meghosszabbításán tervezett gyűjtőút vonala helyrajzi szám alátörésein, valamint a 16859/3 és 16862/5 helyrajzi számon nyilvántartásba vett telkeken tervezett gyűjtőút vonala által határolt terület településrendezési eszközeinek módosításainak a Csongrád Megyei Kormányhivatal Építésügyi, Hatósági, Oktatási és Törvényességi Felügyeleti Főosztály Építésügyi Osztály véleményétől eltérően - az alábbiakban megfogalmazott várható környezeti hatások, indokok alapján nem tartja szükségesnek a környezeti vizsgálat elvégzését. - A módosítással érintett területen nyilvántartott védendő földtani értékek nem találhatóak. - A tervezési területen nem található az Országos Erdőállomány Adattárban szereplő erdőterület. - A tervezett módosításból adódóan táj- és természetvédelmi, hulladékgazdálkodási, levegővédelmi, zaj- és rezgésvédelmi és földtani közeg védelmi szempontból nem várható jelentős környezeti hatás. - A tervezett módosítással az emberi egészségre kockázatot jelentő negatív irányú közegészségügyi hatás nem várható. A fentiekről jegyzőkönyvi kivonaton értesülnek a tisztségviselők, a Címzetes Főjegyző, az Aljegyző, a Jegyzői Iroda, a Városi Főépítész, a Városüzemeltetési Iroda, az Igazgatási és Építési Iroda Építési Osztály és a Csongrád Megyei Kormányhivatal. K. m. f. Dr. Botka László Dr. Mózes Ervin

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. június 24. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből..../2016. (VI.24.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése november 11. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése november 11. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. november 11. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2016. (XI.11.) Kgy. sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/ Kiszombor Nagyközség Polgármesterétől 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: ph@kiszombor.hu Üsz.: 22-53/2017. Tárgy: Partnerségi egyeztetés szabályai Kiszombor Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése április 15. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése április 15. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2016. április 15. napján megtartott soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből..../2016. (IV.15.) Kgy. sz. H a t á r o z a t Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2017. (IX.27.) önkormányzati rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2017. (IX.27.) önkormányzati rendelete 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2017. (IX.27.) önkormányzati rendelete Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatáról szóló 19/2015. (V. 14.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FŐÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Iktatószám: Tárgy: Melléklet: E-7997/2014.

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1.

1. A rendelet hatálya 1. 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 36/2017. (XI.14.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés

Részletesebben

1. A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló rendelet 2. Az önkormányzati főépítész javaslata a rendezési terv tartalmi elemeire vonatkozóan

1. A partnerségi egyeztetés szabályairól szóló rendelet 2. Az önkormányzati főépítész javaslata a rendezési terv tartalmi elemeire vonatkozóan 29 3. TERVIRATOK 1. A szabályairól szóló rendelet 2. Az önkormányzati főépítész javaslata a rendezési terv tartalmi elemeire vonatkozóan 30 1. A szabályairól szóló rendelet 31 Pusztacsalád Község Önkormányzat

Részletesebben

Ságvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017. (VI. 16.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Ságvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017. (VI. 16.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Ságvár Község Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2017. (VI. 16.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Ságvár Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlése 431/2013. (VIII.16.) számú határozatának. melléklete

Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlése 431/2013. (VIII.16.) számú határozatának. melléklete Székesfehérvár MJV Önkormányzat Közgyűlése 431/2013. (VIII.16.) számú határozatának melléklete TELEPÜLÉSRENDEZÉSSEL ÖSSZEFÜGGŐ PARTNERSÉGI EGYEZTETÉS SZABÁLYAI Jelen szabályzat Székesfehérvár Megyei Jogú

Részletesebben

Iktató szám: 25/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. február 19-i ülésére

Iktató szám: 25/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. február 19-i ülésére Iktató szám: 25/2015. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. február 19-i ülésére Tárgy: Javaslat a településfejlesztéssel és településrendezéssel

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Dabas Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Dabas Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Dabas Város Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2017. (V.24.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Dabas Város Önkormányzatának Képviselőtestülete az épített környezet alakításáról

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének február 15-i ü l é s é r e

E l ő t e r j e s z t é s Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének február 15-i ü l é s é r e E l ő t e r j e s z t é s Bordány Nagyközség Önkormányzat Képviselőtestületének 2018. február 15-i ü l é s é r e Településrendezési eszközök módosítása Tisztelt Képviselő-testület A testület döntése értelmében

Részletesebben

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2017. ( ) önkormányzati rendelete

Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselő-testületének. /2017. ( ) önkormányzati rendelete Ötvöskónyi Község Önkormányzata Képviselőtestületének /2017. ( ) önkormányzati rendelete a településfejlesztési és településrendezési dokumentumok, valamint az egyes településrendezési sajátos jogintézmények

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1.

1. A rendelet hatálya 1. Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének 10/2018. (II.15.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERE ÉS JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselőtestületének 2017. márciusi ülésére

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere

Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Ügyiratszám: 01/1510-32/2012. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Építési Szabályzatának és Településszerkezeti Tervének módosításához településfejlesztési

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 10/2017.(II.24.) önkormányzati r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 10/2017.(II.24.) önkormányzati r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 10/2017.(II.24.) önkormányzati r e n d e l e t e a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2018. (V.18.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés

Részletesebben

Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Felkéri a Fidesz és a Szocialista Frakciót, hogy jelöljenek két fő jegyzőkönyv-hitelesítőt.

Dr. Botka László polgármester, üléselnök: Felkéri a Fidesz és a Szocialista Frakciót, hogy jelöljenek két fő jegyzőkönyv-hitelesítőt. 1 65 Jegyzőkönyv Készült: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2015. június 26. napján tartott rendes (nyílt) üléséről Üléselnök: dr. Botka László polgármester Dr. Botka László polgármester, üléselnök:

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ SZEGED, AUGUSZTUS TÁJÉKOZTATÓ SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV, VALAMINT TELEPÜLÉSKÉP

TÁJÉKOZTATÓ SZEGED, AUGUSZTUS TÁJÉKOZTATÓ SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV, VALAMINT TELEPÜLÉSKÉP VÉDELMÉRŐL SZÓLÓ RENDELET TERVEZETÉHEZ 1 TÁJÉKOZTATÓ SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSKÉPI ARCULATI KÉZIKÖNYV, VALAMINT SZEGED MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSKÉP VÉDELMÉRŐL SZÓLÓ RENDELET TERVEZETÉHEZ SZEGED,

Részletesebben

HERNÁDCÉCE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2017.(VIII. 26.) önkormányzati rendelete

HERNÁDCÉCE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2017.(VIII. 26.) önkormányzati rendelete HERNÁDCÉCE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 6/2017.(VIII. 26.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017.(VII.14.) önkormányzati rendelete a településfejlesztési, a településrendezési és

Részletesebben

A rendelet tárgykódja: D0 Tárgykód megnevezése: Építésügyi rendelet egyéb

A rendelet tárgykódja: D0 Tárgykód megnevezése: Építésügyi rendelet egyéb ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK ADATFELVÉTELI LAPJA Megye neve: H E V E S Település neve: H A T V AN város A rendelet címe: HATVAN VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2017. (IX. 1.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Részletesebben

DEBRECEN FEBRUÁR

DEBRECEN FEBRUÁR HORT NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ SZAKMAI VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ DEBRECEN 2017. FEBRUÁR 2 HORT NAGYKÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ SZAKMAI VÉLEMÉNYEZÉSI

Részletesebben

Bér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5./2017 (VI. 29.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és

Bér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5./2017 (VI. 29.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és Bér Község Önkormányzat Képviselő-testületének 5./2017 (VI. 29.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi egyeztetés

Részletesebben

XIV. ÉVFOLYAM 15. SZÁM AUGUSZTUS SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK:

XIV. ÉVFOLYAM 15. SZÁM AUGUSZTUS SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK: 1 SZENTGOTTHÁRD VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK ÉRTESÍTŐJE SZÁM T A R T A L O M OLDAL ÖNKORMÁNYZATI RENDELETEK: 21/2017. (VIII. 31.) Önkormányzati rendelet 2. a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel

Részletesebben

19./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a 2015. november 25-ei képviselő-testületi ülésre. Pénzügyi, Gazdasági, Városfejlesztési és Ügyrendi Bizottság

19./ E L Ő T E R J E S Z T É S. a 2015. november 25-ei képviselő-testületi ülésre. Pénzügyi, Gazdasági, Városfejlesztési és Ügyrendi Bizottság Jánossomorja Város Önkormányzata Polgármesterétől 19./ E L Ő T E R J E S Z T É S a 2015. november 25-ei képviselő-testületi ülésre Tárgy: Előterjesztő: Megtárgyalta: Partnerségi egyeztetés szabályainak

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Településszerkezeti Tervének módosítására

Javaslat Ózd Város Településszerkezeti Tervének módosítására Javaslat Ózd Város Településszerkezeti Tervének módosítására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Osztály Ózd, 2015. december 21. Előzmények: Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya Elfogadott rendelet Váchartyán Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2017. (VII.26.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel, településrendezéssel és településkép-érvényesítéssel összefüggő partnerségi

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. november 3. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Helyi joganyagok - Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képvisel 2. oldal 2. A Partnerek tájékoztatásának módja és eszközei 2. (1) Az

Helyi joganyagok - Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képvisel 2. oldal 2. A Partnerek tájékoztatásának módja és eszközei 2. (1) Az Helyi joganyagok - Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képvisel 1. oldal Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017. (III. 28.) rendelete a partnerségi

Részletesebben

4. Napirend településrendezési terv módosítás véleményezési eljárás lezárása ELŐ TERJESZTÉS

4. Napirend településrendezési terv módosítás véleményezési eljárás lezárása ELŐ TERJESZTÉS 4. Napirend településrendezési terv módosítás véleményezési eljárás lezárása 4. Napirend ELŐ TERJESZTÉS Bánk község településrendezési eszközei módosításával összefüggő döntésekre (beérkezett vélemények

Részletesebben

A javaslatok, vélemények megadásának módja, határideje, ezek nyilvántartásának módja 4.

A javaslatok, vélemények megadásának módja, határideje, ezek nyilvántartásának módja 4. Újhartyán Város Önkormányzat Képviselő-testületének 5./2017. (IV.26.) önkormányzati rendelete a településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggő partnerségi egyeztetés szabályairól Újhartyán Város

Részletesebben

2. E rendelet július 26-án lép hatályba. Záradék: Megalkotta: a Közgyűlés július 12-i ülésén. Kihirdetve: án.

2. E rendelet július 26-án lép hatályba. Záradék: Megalkotta: a Közgyűlés július 12-i ülésén. Kihirdetve: án. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének../2018. (VII....) önkormányzati rendelete Pécs Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 46/2009. (XII.21.) önkormányzati

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1.

1. Általános rendelkezések 1. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2017.(III.28.) rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól A Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről.

Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Szám: 1/1-173/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Keszthely Város Önkormányzata Képviselő-testülete 2013. október 4-én (péntek) 11.05 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

Tompa Településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) módosítása

Tompa Településrendezési eszközeinek (Településszerkezeti terv és helyi építési szabályzat) módosítása É P Í T É S Z M Ű H E L Y K F T 6000. Kecskemét, Wesselényi u. 1. Telefon, fax: 76/ 482 916 Levélcím: 6001 Kecskemét Pf 486. E-mail: epitmuh@t-online.hu Tervező: Szilberhorn Erzsébet TT1/É-03-0105 E-mail:

Részletesebben

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Szentes, Kossuth tér 6. tel.: 63/ , 30/

SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Szentes, Kossuth tér 6.   tel.: 63/ , 30/ SZENTES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA FŐÉPÍTÉSZ 6600 Szentes, Kossuth tér 6. e-mail: wittek@szentes.hu tel.: 63/510-390, 30/933-5414 Témafelelős: Wittek Krisztina főépítész Tárgy: A településfejlesztéssel, településrendezéssel

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése év II. félévi munkaterve. 1 pld. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Botka László polgármester Ikt. sz.: 32079-11/2015. Tárgy: Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2015. év II. félévi munkaterve Melléklet: 1 pld. határozati javaslat Összeállította: Jegyzői

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó terem

JEGYZŐKÖNYV. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó terem JEGYZŐKÖNYV Készült: Kaba Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. július 8-án 14,00 órai kezdettel megtartott üléséről. Helye: Kaba Város Önkormányzat (4183 Kaba, Szabadság tér 1. ) emeleti tanácskozó

Részletesebben

SOLTVADKERT S z a b á l y o z á s i t e r v é n e k m ó d o s í t á s a (Elírás javítása)

SOLTVADKERT S z a b á l y o z á s i t e r v é n e k m ó d o s í t á s a (Elírás javítása) ÉPÍTÉSZMŰHELY Kft. Kecskemét, 6000 Wesselényi utca 1. Tervező: Szilberhorn Erzsébet TT1/É 03 0105 Tel.,fax.:76/482-916 06/30-349-68-74 SOLTVADKERT S z a b á l y o z á s i t e r v é n e k m ó d o s í t

Részletesebben

389/2016. (12.08.) sz. határozata

389/2016. (12.08.) sz. határozata Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 389/2016. (12.08.) sz. határozata a PÉSZ 2015. évi 12. és 2016. évi 15. sz. módosítási eljárásához kapcsolódóan a településszerkezeti terv jóváhagyásáról

Részletesebben

Előterjesztés: Testületi ülés dátuma:

Előterjesztés: Testületi ülés dátuma: Előterjesztés: Kunszentmárton város településfejlesztéssel és településrendezéssel összefüggő partnerségi egyeztetési szabályzatának módosításáról Testületi ülés dátuma: 2017. 01. 26. Készítés ideje: 2017.

Részletesebben

ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2017. (XI.20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2017. (XI.20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ABOD KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2017. (XI.20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési stratégia, a településrendezési eszközök, a

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA V Á R O S I FŐÉPÍTÉSZ

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA V Á R O S I FŐÉPÍTÉSZ Ügyiratszám: 1623-2 / 2009.. Ügyintéző: Mándi-Hajnal Brigitta / Jné NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA V Á R O S I FŐÉPÍTÉSZ 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-550

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5./Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 116-94/2016., 116-95/2016. 4. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez

Részletesebben

2017. február 16. Képviselő-testületi ülés. Előterjesztés

2017. február 16. Képviselő-testületi ülés. Előterjesztés 2017. február 16. Képviselő-testületi ülés Előterjesztés 7. napirendi pont - Döntés a folyamatban lévő településrendezési eszközt módosító eljárásokról; Előadó: Lizákné Vajda Lívia polgármester Tisztelt

Részletesebben

Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2015.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról

Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2015.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2015.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról HATÁROZAT-TERVEZET Felsőlajos Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról mellékletekkel

Helyi építési szabályzat módosítása (Rendelettel jóváhagyandó). /2015.(..) önkormányzati rendelet-tervezet a HÉSZ módosításáról mellékletekkel 1. JÓVÁHAGYÁSRA KERÜLŐ MUNKARÉSZEK Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2015.(..) határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról melléklettel Helyi építési szabályzat

Részletesebben

Melléklet. BAU-URB Tsz.: 63/2016. Tervező és Tanácsadó Kft Budapest, Dayka Gábor utca 94. Tel/Fax.:

Melléklet. BAU-URB Tsz.: 63/2016. Tervező és Tanácsadó Kft Budapest, Dayka Gábor utca 94. Tel/Fax.: BAU-URB Tsz.: 63/2016. Tervező és Tanácsadó Kft. 1112.Budapest, Dayka Gábor utca 94. Tel/Fax.: 319-36-44 Melléklet Véleményezési tervdokumentáció véleményezési eljárásában részt vettek véleményei Tervezői

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. II. Fejezet Partnerségi egyeztetés szabályai. 2. Az egyeztetésben résztvevők köre

I. Fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. II. Fejezet Partnerségi egyeztetés szabályai. 2. Az egyeztetésben résztvevők köre Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyűlésének 10/2017. (III. 6.) önkormányzati rendelete a településfejlesztési, településrendezési és településképi feladataival összefüggő partnerségi egyeztetések

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya 2.

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya 2. Szigliget Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2017. (VIII. 4.) önkormányzati rendelete a településfejlesztési, a településrendezési, és a településképi partnerségi egyeztetés szabályairól Szigliget

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 79/2017. partnerségi egyeztetés szabályairól szóló rendelet-tervezet megvitatása

Az előterjesztés száma: 79/2017. partnerségi egyeztetés szabályairól szóló rendelet-tervezet megvitatása A határozati javaslat elfogadásához az Mhötv. 50. -a értelmében minősített többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 79/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének

Részletesebben

ZAGYVARÉKAS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS

ZAGYVARÉKAS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS BABILON ÉPÍTÉSZ IRODA BT. 5300 Karcag, Kiss Antal u. 4. T.sz.:10/2016 ZAGYVARÉKAS KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERV MÓDOSÍTÁS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁS Elfogadva: Zagyvarékas Község Önkormányzata.../2016

Részletesebben

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS: VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS:

ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS: VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS: ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. március 24-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat Vecsés Város Hosszútávú Településfejlesztési Koncepciójának

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere

Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere Szeged Megyei Jogú Város Polgármestere 6745 Szeged, Pf. 473. Iktató szám: 01/353-57 /2016. Tárgy: 2. napirendi pont kiegészítése Melléklet: Kiegészítés Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány

Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városüzemeltetési Tanácsnok 6720 Szeged, Széchenyi tér 10. Tárgy: sürgősségi indítvány Helyben Tisztelt Közgyűlés! Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy a Szegedi Közlekedési

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. december 21-i ülésére Iktató szám: 281/2017. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: IX. kerület VÁGÓHÍD UTCA ÉS

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Ivád Község Önkormányz Képviselőtestületének 8/2017. (V.31.) önkormányzi rendelete a településfejlesztési koncepció, az integrált településfejlesztési strégia, a településrendezési eszközök, a településképi

Részletesebben

(1) Az Ör. 1.sz. melléklete MAKÓ SZABÁLYOZÁSI TERV JELMAGYARÁZATA 2. Vonalas és pontjellegű szabályozási elemek pontja kiegészül az alábbiakkal:

(1) Az Ör. 1.sz. melléklete MAKÓ SZABÁLYOZÁSI TERV JELMAGYARÁZATA 2. Vonalas és pontjellegű szabályozási elemek pontja kiegészül az alábbiakkal: MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2017. (VIII.18.) önkormányzati rendelete Makó Város Önkormányzati Képviselő-testületének Makó Város Önkormányzata Helyi Építési Szabályzatáról szóló 17/2006.(VII.13.)

Részletesebben

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. u. 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó Krt. 52. II/5.

Kiszelovics és Társa Településtervező Kft Szolnok, Karczag L. u. 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó Krt. 52. II/5. Kiszelovics és Társa Településtervező Kft. 5000 Szolnok, Karczag L. u. 11. I/11. Iroda: 5000 Szolnok, Szántó Krt. 52. II/5. Sz.: 1/ 2017. BESENYSZÖG VÁROS TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVE 1/2008. (II. 04.) számú

Részletesebben

Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói

Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Címzetes Főjegyzője Ikt.sz.: 35790/2009., 33809/2009., 33245/2009., 34911/2009., 34913/2009., 35933/2009. Tárgy: Egyes nem önkormányzati szervezetek beszámolói Melléklet:

Részletesebben

önkormányzati képviselő Közterületen történő dohányzás rendjéről szóló rendelet megalkotása 1 db határozati javaslat önkormányzati képviselő

önkormányzati képviselő Közterületen történő dohányzás rendjéről szóló rendelet megalkotása 1 db határozati javaslat önkormányzati képviselő Előterjesztő: önkormányzati képviselő Iktatószám: 9494/2009. Tárgy: Közterületen történő dohányzás rendjéről szóló rendelet megalkotása Melléklet: 1 db rendelet-tervezet 1 db határozati javaslat Készítette:

Részletesebben

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól

Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 17/2013. (XII.21.) önkormányzati rendelete a partnerségi egyeztetés szabályairól Kozármisleny Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/36/6/2016. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2016. április 20-i ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű határozatok

Részletesebben

előadó osztályvezetője Gazdasági vezető Jegyző Polgármester

előadó osztályvezetője Gazdasági vezető Jegyző Polgármester ELŐTERJESZTÉS KÍSÉRŐ LAP E-szám:25 /2014. Tárgy: Döntés Nagykovácsi Rozmaring utca 4-6. telek megosztása során létrejött Hrsz:930/1;2;3;4 ingatlanok értékesítéséről.partnerségi egyeztetés szabályainak

Részletesebben

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2018. (XI.29.)

MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2018. (XI.29.) MAKÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2018. (XI.29.) önkormányzati rendelete Makó Város Önkormányzati Képviselő-testületének Makó Város Önkormányzata Helyi Építési Szabályzatáról szóló 17/2006.(VII.13.)

Részletesebben

CompArt Stúdió Tervező és Beruházó Kft. tel.: NEMESVÁMOS KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

CompArt Stúdió Tervező és Beruházó Kft. tel.: NEMESVÁMOS KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA NEMESVÁMOS KÖZSÉG HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési

Részletesebben

Törzsszám: P1/2014. Felelős tervező

Törzsszám: P1/2014. Felelős tervező PALOTÁS Számítástechnikai és Területrendezési Betéti Társaság 4026. Debrecen Bethlen u. 36-38 Telefon: (52) 427-329, Mobil: (30) 9833-022 E-mail: cpalotas@mail.datanet.hu TELEPÍTÉSI TANULMÁNYTERV ÉS BEÉPÍTÉSI

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A partnerek tájékoztatásának módja és eszközei 2.

1. A rendelet célja. 2. A partnerek tájékoztatásának módja és eszközei 2. Hegymagas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017. (V. 18.) önkormányzati rendelete a településfejlesztési, a településrendezési és a településképi partnerségi egyeztetés szabályairól Hegymagas

Részletesebben

Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához

Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához Kiegészítés a Közgyűlés 6. számú, Ingatlanok közgyűlési döntést igénylő kérdései tárgyú napirendi pontjához Tisztelt Közgyűlés! 1./ Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzatának tulajdonát képezi 1/1 arányban

Részletesebben

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ BEREKFÜRDŐ KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK MÓDOSÍTÁSA KÖZBENSŐ VÉLEMÉNYEZÉSI DOKUMENTÁCIÓ A 314/2012. (XI.8.) Korm. rendelet 41. szerinti egyszerűsített eljáráshoz DEBRECEN, 2018. JÚNIUS HÓ 1 2 BEREKFÜRDŐ

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének decemberi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Siófok Város Képviselő-testületének decemberi ülésére SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. december 5. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

polgármester Iktatószám: 01/ /2011.

polgármester Iktatószám: 01/ /2011. Előterjesztő megnevezése: Dr. Botka László Iktatószám: 01/6383-32/2011. Tárgy: Az M43 autópálya Szegedet elkerülő szakaszának úthasználati díj mentességével kapcsolatos felterjesztés a Nemzeti Fejlesztési

Részletesebben

ALSÓREGMEC KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK M-1 JELŰ MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSI, ÉS ADATKÉRÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ

ALSÓREGMEC KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK M-1 JELŰ MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSI, ÉS ADATKÉRÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ 1. CÍMLAP ALSÓREGMEC KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK M-1 JELŰ MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁSBAN ELŐZETES TÁJÉKOZTATÁSI, ÉS ADATKÉRÉSI TERVDOKUMENTÁCIÓ Megrendelő: ALSÓREGMEC ÖNKORMÁNYZATA Alsóregmec

Részletesebben

PILISVÖRÖSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS SORÁN

PILISVÖRÖSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS SORÁN PILISVÖRÖSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZAT MÓDOSÍTÁSA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS SORÁN Megbízó Pilisvörösvár város Önkormányzata Gromon István polgármester 2085 Pilisvörösvár,

Részletesebben

18/2018. (IV.24.) 46/2009. (XII.21.)

18/2018. (IV.24.) 46/2009. (XII.21.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2018. (IV.24.) önkormányzati rendelete Pécs Építési Szabályzatának és Szabályozási Tervének megállapításáról szóló 46/2009. (XII.21.) önkormányzati

Részletesebben

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 1 BALATONFÖLDVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA ELŐTERJESZTÉS Balatonföldvár Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. október 12-i rendkívüli ülésére Előterjesztést készítette: Madarászné Tóth Ildikó vezető-főtanácsos

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Nyílt adatbázisok létrehozása. Művelődési Osztály

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Nyílt adatbázisok létrehozása. Művelődési Osztály ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének Előterjesztő: Nagy Sándor alpolgármester Az előterjesztés tárgya: Smart City koncepció megvalósítása Nyílt adatbázisok létrehozása Iktatószám: 85574/2016

Részletesebben

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS DOKUMENTÁCIÓJA

KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS DOKUMENTÁCIÓJA KAPOSVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATAL FŐÉPÍTÉSZI IRODA TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS DOKUMENTÁCIÓJA KAPOSVÁR TELEPÜLÉSRENDEZÉSI TERVÉNEK M12-5/2016-OTÉK JELZŐSZÁMÚ MÓDOSÍTÁSÁHOZ 2016. SZEPTEMBER HÓ ALÁÍRÓLAP

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX:

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON FAX: SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2016. október 11.. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG, BÉCSI ÚT TEL.: FAX.:

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG, BÉCSI ÚT TEL.: FAX.: DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG, BÉCSI ÚT 79-81. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU ELŐTERJESZTÉS Dorog Város Képviselő-testületének 2016. december 15-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ P É C S É P T E R V S T Ú D I Ó VÁROSRENDEZÉS ÉPÍTÉSZET BELSŐÉPÍTÉSZET SZAKTANÁCSADÁS TERVEZÉS LEBONYOLÍTÁS P O G Á N Y K Ö Z S É G T E L E P Ü L É S S Z E R K E Z E T I T E R V É N E K É S H E L Y I É

Részletesebben

4. Napirend Településrendezési terv módosítása véleményezési eljárás lezárása

4. Napirend Településrendezési terv módosítása véleményezési eljárás lezárása 4. Napirend Településrendezési terv módosítása véleményezési eljárás lezárása 4. Napirend HATÁROZATI JAVASLAT Településrendezési terv módosítása véleményezési eljárás lezárása Tolmács község településrendezési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűléshez

ELŐTERJESZTÉS. a Közgyűléshez NYíREGYHÁZA 4400 NYiREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR l. PF.: 83. MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE TELEFON:.. 36 41 524-500 FAX: +-36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: 35755-6j2013.X. Ügyintéző

Részletesebben

Településrendezési eszközök módosítása Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció

Településrendezési eszközök módosítása Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció Településrendezési eszközök módosítása Egyszerűsített eljárás Jóváhagyott dokumentáció KARAKÓSZÖRCSÖK TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZÖK MÓDOSÍTÁSA JÓVÁHAGYOTT DOKUMENTÁCIÓ Megbízó Karakószörcsök Község Önkormányzata

Részletesebben

GYÁL. Megrendelő: Gyál Város Önkormányzata Pápai Mihály polgármester 2360 Gyál, Kőrösi út Tervező:

GYÁL. Megrendelő: Gyál Város Önkormányzata Pápai Mihály polgármester 2360 Gyál, Kőrösi út Tervező: GYÁL Gyál Város Önkormányzat képviselőtestületének 2/2017.(I.30.) önkormányzati rendelete Gyál Város Helyi Építési Szabályzatáról szóló 17/2014. (XII.01.) önkormányzati rendeletének módosításáról Megrendelő:

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 23-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 23-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. augusztus 23-án megtartott rendkívüli, nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m: Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma

Részletesebben

Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról

Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról Településszerkezeti terv módosítása (Határozattal jóváhagyandó). /2014.(..) számú határozat-tervezet a településszerkezeti terv módosításáról melléklettel /2014.( ) határozat Településszerkezeti terv módosítása

Részletesebben

Szeged, június

Szeged, június Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Fejlesztési Alpolgármester Ügyiratszám: 01/55404 /2010 Tárgy: A 10000 négyzetmétert meghaladó kereskedelmi központok számának korlátozása Melléklet: 1 pld. határozati

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 14/2017(I.26.) számú előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2017. január 26-i rendes ülésére Tárgy: Javaslat a településképi arculati kézikönyv elkészítésének

Részletesebben

PILISVÖRÖSVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA

PILISVÖRÖSVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA PILISVÖRÖSVÁR VÁROS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK MÓDOSÍTÁSA A BUDAPEST-ESZTERGOM VASÚTVONAL REKONSTRUKCIÓJA NEMZETGAZDÁSÁGI SZEMPONTBÓL KIEMELT JELENTŐSÉGŰ BERUHÁZÁSHOZ KAPCSOLÓDÓAN TÁRGYALÁSOS ELJÁRÁS

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Sellye Város Képviselő - testületének október 20. napi rendes/rendkívüli testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Sellye Város Képviselő - testületének október 20. napi rendes/rendkívüli testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Sellye Város Képviselő - testületének 2015. október 20. napi rendes/rendkívüli testületi ülésére Tárgy: Sellye Helyi Építési Szabályzatának és szabályozási tervének 2015. évi módosításának

Részletesebben

KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ

KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ VÉLEMÉNYEZTETÉSI DOKUMENTÁCIÓ PÉCSÉPTERV STÚDIÓ VÁROSRENDEZÉSs ÉPÍTÉSZETs BELSŐÉPÍTÉSZETs SZAKTANÁCSADÁSs TERVEZÉSs LEBONYOLÍTÁS KISTÓTFALU KÖZSÉG TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK ÉS HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATÁNAK 2017. ÉVI MÓDOSÍTÁSA ZÁRÓ

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének. Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének E L Ő T E R J E S Z T É S Előterjesztő: Kohári Nándor önkormányzati képviselő Szám:./2013. Tárgy: Halaszthatatlan előterjesztés a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.

Részletesebben

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról

Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2013. (VI.27.) számú rendelete a településképi véleményezési eljárásról Ócsa Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.cikk (1)

Részletesebben

Törzsszám: FI-9/ január

Törzsszám: FI-9/ január DEBRECEN MEGYEI JOGÚ VÁROS TELEPÜLÉSSZERKEZETI TERVÉNEK a Debrecen, 4814.számú út 0807/1 hrsz-ú erdő beépítésre szánt terület határa 0805/7 hrsz-ú és a 0805/4 hrsz-ú beépítésre nem szánt terület által

Részletesebben

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN

KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI ESZKÖZEINEK MÓDOSÍTÁSA EGYSZERŰSÍTETT ELJÁRÁSBAN V É L E M É N Y E Z É S I D O K U M E N T Á C I Ó KÖKÉNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA MEGBÍZÁSÁBÓL KÉSZÍTETTE: KÖKÉNY KÖZSÉG TELEPÜLÉSRENDEZÉSI

Részletesebben