MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( ).

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( )."

Átírás

1 MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( ).

2 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók. Ha valami hiányozna, vegye fel a kapcsolatot azzal a forgalmazóval, ahol a terméket megvásárolta. a Fényképezőgép b AA méretű alkáli elemek ( 2) c Memóriakártya (32 MB) d Interfészkábel IFC-400PCU e Audio/videokábel AVC-DC300 f Csuklószíj WS-800 g j Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM Felhasználói kézikönyvek h Jótállási jegy i European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadvány Kezdeti lépések Canon Digital Camera Manuals Disk CD-ROM Előfordulhat, hogy a mellékelt memóriakártyával nem használhatók ki teljesen a fényképezőgép képességei.

3 Kezdje az elején! 1 Kezdje az elején! Ez az útmutató a következő két nagy részből áll. Először... Kezdeti lépések 9. oldal Ebből a fejezetből ismerheti meg a fényképezőgép előkészítését, valamint a képek elkészítésének, megjelenítésének és nyomtatásának egyszerű módját. Először ismerkedjen meg a fényképezőgéppel, és sajátítsa el az alapokat. Majd... Bővebb ismeretek 39. oldal Az alapok tisztázása után a fényképezőgép számos további funkciójával még jobb képeket készíthet. Ebben a fejezetben az egyes funkciók részletes leírását találhatja meg, beleértve a fényképezőgép televízióhoz való csatlakoztatását is, ha fényképeket szeretne megjeleníteni. A PDF-formátumú útmutatók a mellékelt CD-ROM lemezen találhatók. A PDF-formátumú útmutatók megtekintéséhez Adobe Reader program szükséges.

4 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A ikonnal jelölt részek a fényképezőgép funkcióit és használati módjait összefoglaló listák és táblázatok. Kérjük, olvassa el Kezdeti lépések Előkészületek Állóképek felvétele ( üzemmód) Állóképek megtekintése Törlés Nyomtatás A dátum beágyazása a képadatokba Videó felvétele ( Normál mód) Videó megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép Bővebb ismeretek A fényképezőgép részei 40 Jelzőfények Alapvető műveletek 44 Menük és beállítások Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és menük Az LCD-kijelző használata Gyakran használt felvételi beállítások 55 Az optikai zoom használata A Digitális zoom használata/digitális telekonverter A vaku használata Közeli felvétel készítése (Makró) Az önkioldó használata A rögzített képpontok számának módosítása (állókép)... 63

5 Tartalomjegyzék 3 A tömörítés módosítása (állóképek) Az ISO érzékenység beállítása Felvétel készítése a módválasztó tárcsa használatával 66 Módválasztó tárcsa Felvételi üzemmódok meghatározott témákhoz Felvétel készítése kézi üzemmódban Videó felvétele Speciális felvételi funkciók 75 Sorozatfelvétel A vaku beállítása Az élesség és az emberek arckifejezésének ellenőrzése.. 78 AF keret mód választása A főtéma kiválasztása (Arc kiválasztása és követése) Nehezen élesre állítható téma felvétele (élesség rögzítése, AF rögzítés) Az expozíciós beállítás rögzítése (AE rögzítés) Felvétel az FE rögzítés használatával Az expozíció-kompenzáció beállítása (állóképek) Váltás a fénymérési módok között Hosszú záridő beállítása (Hosszú záridő üzemmód) A színek beállítása (Fehér-egyensúly) Felvétel készítése Saját színbeállítás üzemmódban A kijelző segédvonalainak beállítása A képek automatikus kategorizálása (Auto.kategória) Beállítás hozzárendelése a gombhoz Lejátszás és törlés 103 Nagyított képek megtekintése A 9 képes megjelenítés (Indexlejátszás) Az élesség és a fotóalanyok arckifejezésének ellenőrzése (Fókusz helyének ellenőrzése) Ugrás képekre Képek rendszerezése kategóriák szerint (Saját kateg.) Videó megtekintése Képek elforgatása a kijelzőn Lejátszás áttűnési hatásokkal

6 4 Tartalomjegyzék Automatikus lejátszás (diavetítés) A vörösszemkorrekció funkció Képek átméretezése Hangjegyzet csatolása képekhez A képek védelme Az összes kép törlése Nyomtatási és átviteli beállítások 126 A DPOF nyomtatási beállítások megadása A DPOF átviteli beállítások megadása A fényképezőgép beállítása 132 Energiatakarékos funkció A memóriakártya formázása A fájlszámozás beállítása Új célmappa létrehozása (Mappa) Az automatikus forgatás funkció beállítása Az alapértelmezett értékek visszaállítása Csatlakoztatás televízióhoz 141 Felvétel/lejátszás televízió használatával Hibaelhárítás 143 Üzenetek 154 Függelék 158 Biztonsági óvintézkedések A hibás működés megelőzése A külön megvásárolható tápforráskészletek használata Külön megvásárolható külső vaku használata A dátum háttérelemének cseréje A fényképezőgép karbantartása Műszaki adatok Tárgymutató 185 Az egyes felvételi üzemmódokban elérhető funkciók 189

7 Tartalomjegyzék 5 Az útmutatóról Az útmutatóban használt jelölések magyarázata 59 A vaku használata Rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 1 Nyomja meg a gombot oldal Módkapcsoló állása: Felvétel ( )/ Lejátszás ( ) Egyes felvételi üzemmódokban néhány funkció nem használható. Ha nem szerepel megjegyzés, akkor a funkciót minden üzemmódban : Ez a jel azokat a témaköröket jelöli, amelyek befolyásolhatják a fényképezőgép működését. : Ez a jel olyan további témaköröket jelöl, amelyek kiegészítik az alapvető üzemeltetési eljárásokat. Az útmutató magyarázatai a fényképezőgép vásárlásakor érvényes alapbeállításokból indulnak ki. A műszaki adatok előzetes figyelmeztetés nélkül változhatnak. Emiatt az útmutatóban lévő ábrák és képernyőfotók eltérhetnek a fényképezőgépen valóban megjelenőktől. Ezzel a fényképezőgéppel SD memóriakártyákat, SDHC (nagy kapacitású SD) memóriakártyákat, MultiMediaCard kártyákat, MMCplus kártyákat és HC MMCplus kártyákat használhat. Az útmutatóban ezeket együttesen memóriakártyának nevezzük.

8 6 Kérjük, olvassa el Kérjük, olvassa el Próbafelvételek Mielőtt fontos képeket készítene, kifejezetten javasoljuk, hogy készítsen több próbafelvételt: így meggyőződhet a fényképezőgép helyes működéséről és működtetéséről. Ügyeljen arra, hogy a Canon Inc., annak leányvállalatai, partnerei és viszonteladói semmilyen felelősséget sem vállalnak a fényképezőgép vagy bármely tartozék (beleértve a memóriakártyát is) olyan hibájáért, amely a kép nem megfelelő, illetve nem megfelelő formában történő rögzítését okozza. Figyelmeztetés a szerzői jogok megsértésének elkerülésére Ügyeljen arra, hogy a Canon digitális fényképezőgépek személyes használatra készültek, és sohasem használhatók olyan módon, hogy az nemzetközi vagy helyi, a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket vagy előírásokat sértsen. Vegye figyelembe, hogy bizonyos esetekben az előadásokról, kiállításokról vagy kereskedelmi termékekről fényképezőgéppel vagy más eszközzel készített képek még abban az esetben is szerzői vagy egyéb jogokat sérthetnek, ha a képek személyes használatra készültek. A garancia korlátozása A fényképezőgépre vonatkozó garanciáról a mellékelt Canon European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadványban olvashat. A Canon ügyfélszolgálat elérhetőségéről a European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadványban tájékozódhat.

9 Kérjük, olvassa el 7 A fényképezőgép vázának hőmérséklete Ha a fényképezőgépet hosszabb ideig használja, annak váza felmelegedhet. Az ilyen esetekben készüljön fel erre, és legyen óvatos. Az LCD-kijelzőről Az LCD-kijelző rendkívül nagy pontosságú gyártási csúcstechnológiával készül. A képpontok 99,99%-nál nagyobb része előírás szerint működik. Időnként előfordulhat, hogy a képpontok kevesebb mint 0,01%-a hibásan, fekete vagy vörös színnel jelenik meg. Ez nincs hatással a rögzített képre, és nem utal működési hibára. Videorendszer Mielőtt a fényképezőgépet televízióhoz csatlakoztatná, állítsa be a fényképezőgépen a megfelelő videorendszert (141. oldal). A nyelv beállítása A kijelző nyelvének beállításáról lásd: A kijelző nyelvének beállítása (14. oldal).

10 8

11 9 Kezdeti lépések Előkészületek Állóképek felvétele Állóképek megtekintése Törlés Nyomtatás A dátum beágyazása a képadatokba Videó felvétele Videó megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép

12 10 Előkészületek Kezdeti lépések Előkészületek Az elemek és a memóriakártya behelyezése 1. Csúsztassa el és tartsa meg az akkumulátor-/elemfedél zárját (a), miközben elcsúsztatja (b) és kinyitja a fedelet (c). Csúsztassa el a fedelet (b). Akkumulátor-/elemfedél zárja a b Nyissa ki a fedelet (c). c 2. Helyezzen be két akkumulátort/elemet. Pozitív pólus (+) Negatív pólus ( ) A két mellékelt AA méretű alkáli elemet helyezze be.

13 Előkészületek Helyezze be a memóriakártyát, amíg a helyére nem kattan. Elülső oldal Írásvédelmi kapcsoló (Csak SD vagy SDHC memóriakártyán.) Kezdeti lépések Ellenőrizze, hogy az írásvédelmi kapcsoló nyitott állásban legyen (csak SD és SDHC memóriakártyák esetén). Ellenőrizze, hogy a memóriakártyát a helyes irányban helyezi be. 4. Csukja be a fedelet (d), és nyomja lefelé, miközben elcsúsztatja, amíg a helyére nem kattan (e). d e A behelyezés előtt ügyeljen a memóriakártya helyes irányára. Ha fordítva helyezi be a kártyát, akkor a fényképezőgép nem ismeri fel azt, ami hibás működéshez vezethet.

14 12 Előkészületek Kezdeti lépések Az akkumulátorok/elemek eltávolítása Nyissa ki a fedelet és vegye ki az akkumulátorokat/elemeket. Figyeljen rá, hogy ne ejtse le az akkumulátorokat/elemeket. A memóriakártya eltávolítása Az ujjával nyomja be kattanásig a memóriakártyát, majd vegye ki. A fényképezőgép leejtésének megelőzése érdekében javasolt a csuklószíj használata.

15 Előkészületek 13 A dátum és az idő beállítása A Dátum/idő beállítására szolgáló menü a fényképezőgép első bekapcsolásakor automatikusan megjelenik. ON/OFF gomb Kezdeti lépések gomb gombok gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Adja meg a hónapot, a napot, az évet és az időt, valamint a megjelenítésük sorrendjét. 1. A vagy a gombbal válasszon beállítást. 2. A vagy a gombbal állítsa be a kívánt értéket. 3. Nyomja meg a gombot. A korábban már beállított Dátum/idő módosítása A következőkben leírtak szerint jelenítse meg a Dátum/idő beállító képernyőjét, majd hajtsa végre a fenti 2. és 3. lépéseket. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A vagy a gombbal válassza a (Beállít) menüt. 3. A vagy a gombbal válassza a [Dátum/idő] lehetőséget. 4. Nyomja meg a gombot.

16 14 Előkészületek Kezdeti lépések A dátum és az idő beállítására szolgáló kijelző megjelenik a dátum lítium elemének lemerülésekor (173. oldal). A kijelző nyelvének beállítása Beállíthatja, hogy a menük és az üzenetek milyen nyelven jelenjenek meg az LCD-kijelzőn. Módkapcsoló gomb gombok gomb 1. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) üzemmódba. 2. Tartsa lenyomva a gombot, és nyomja meg a gombot. 3. A, a, a vagy a gombbal válasszon nyelvet. 4. Nyomja meg a gombot.

17 Állóképek felvétele 15 Állóképek felvétele ( üzemmód) ON/OFF gomb Zárkioldó gomb Módkapcsoló Kezdeti lépések Módválasztó tárcsa Jelzőfények gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. Az indító hang hallható, és az LCD-kijelzőn az indító kép jelenik meg. Az ON/OFF gomb újbóli megnyomása kikapcsolja a tápellátást. 2. Válasszon felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót (felvétel) üzemmódba. 2. Állítsa a módválasztó tárcsát állásba. 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Fényképezőgép bemozdulásának elkerülése Kezét szorítsa testéhez, miközben a fényképezőgépet erősen fogja meg az oldalainál. Állvány használata is jó megoldás. 4. Az élesség beállításához nyomja le finoman (félig) a zárkioldó gombot. Amikor a fényképezőgép beállítja az élességet, kétszer hangjelzést ad, és a jelzőfény világít.

18 16 Állóképek felvétele Kezdeti lépések 5. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Az expozíciós hang hallható, és a gép rögzíti a képet. A készített képek közvetlenül a felvétel után körülbelül két másodpercig láthatók az LCD-kijelzőn (Felvétel ellenőrzése). A zárkioldó gomb lenyomásával még akkor is készíthet felvételt, ha egy kép látható a kijelzőn. Ha a zárkioldó gombot lenyomva tartja a rögzítés után, akkor a kép továbbra is a kijelzőn marad. A jelzőfény zölden villog, és a fényképezőgép rögzíti a képfájlt a memóriakártyára. Éles képek készítése A fényképezőgép automatikusan beállítja az élességét, amikor félig lenyomja a zárkioldó gombot*. * A zárkioldó gomb kétlépcsős működésű. Az első fázist nevezzük félig lenyomásnak. Helyes Helytelen Lenyomás félútig az élesség Bip, Lenyomás Lenyomás beállításához bip azonnal teljesen teljesen A felvétel előkészítése befejeződött: zölden világít (narancssárgán, ha a vaku villanni fog) Rögzítés: zölden villog AF keret Az LCD-kijelzőn egy zöld AF keret jelzi az élesség helyét. Némítás Ha a DISP. gombot lenyomva tartja a fényképezőgép bekapcsolásakor, a némítás beállítása [Be] értékű lesz. A beállítás értékét a [Némítás] beállításban módosíthatja a [Beállít] menüben (51. oldal).

19 Állóképek felvétele 17 Felvétel készítése Kényelmes üzemmódban Ez a fényképezőgép a Kényelmes felvételi üzemmódban is használható, amelyben a vakun kívül minden beállítást a gép határoz meg automatikusan. Ez ideális a fényképezőgéppel ismerkedőknek, illetve azoknak, akik nem kívánnak a beállításokkal foglakozni. A gombbal határozhatja meg, hogy villanjon-e a vaku, így ott is tud felvételeket készíteni, ahol tilos a vaku használata. Kezdeti lépések 1. Állítsa a módválasztó tárcsát (Kényelmes üzemmód) állásba. 2. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. 3. Az élesség beállításához nyomja le félútig a zárkioldó gombot. 4. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. A vakun kívül más beállítás nem módosítható Kényelmes üzemmódban. Még ha le is nyomja a MENU vagy a FUNC./SET gombot, nem jelenik meg menü a kijelzőn.

20 18 Állóképek megtekintése Kezdeti lépések Állóképek megtekintése ON/OFF gomb Módkapcsoló gombok 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) üzemmódba. 3. A vagy a gombbal jelenítse meg a kívánt képet. A gombbal az előző, míg a gombbal a következő képet jelenítheti meg. A képek gyorsabban követik egymást, ha a gombot lenyomva tartja, de ilyenkor gyengébb minőségben jelennek meg. Ha a [Folytatás] beállítást [Már látott]* vagy [Felvett] lehetőségre állíthatja a menüben, azzal meghatározza a lejátszás módban megjelenített képet. (* alapértelmezett beállítás) Ha a [Már látott] lehetőséget választja, a legutóbb megtekintett kép jelenik meg (Lejátszás folytatása). Az alábbi műveleteknél a [Folytatás] beállítástól függetlenül a legutóbb megtekintett kép jelenik meg. Kép elkészítése, a memóriakártya cseréje, illetve egy kép módosítása a memóriakártyán számítógép segítségével.

21 Törlés 19 Törlés Módkapcsoló Kezdeti lépések gombok gomb gomb 1. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) üzemmódba. 2. A vagy a gombbal válassza ki a törölni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. 3. Ellenőrizze a [Törlés] kijelölését, és nyomja meg a gombot. A törlés helyett a kilépéshez válassza a [Mégse] beállítást. Vegye figyelembe, hogy a törölt képek nem állíthatók vissza. Kellő körültekintéssel járjon el a képek törlésénél.

22 20 Nyomtatás Kezdeti lépések Nyomtatás Csatlakozók fedele Módkapcsoló gomb DIGITAL csatlakozó gombok 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet egy közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatóhoz. Nyissa ki a fényképezőgép csatlakozófedelét, és nyomja be teljesen a csatlakozóba az interfészkábelt. A csatlakoztatási lépéseket a nyomtató használati útmutatójában olvashatja el. Mivel a fényképezőgép szabványos protokollt (PictBridge) használ, a Canon gyártmányú nyomtatók mellett a PictBridge protokollnak megfelelő egyéb nyomtatók is használhatók. A részleteket lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. 2. Kapcsolja be a nyomtatót. 3. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) üzemmódba és nyomja meg az ON/OFF gombot. A gomb kéken világít. 4. A vagy a gombbal válassza ki a nyomtatni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. A gomb kéken villog, és megkezdődik a nyomtatás.

23 Nyomtatás 21 Nyomtatás Nyomtatási listával A képeket egyszerűen felveheti a nyomtatási listára, ha a kép elkészítése után azonnal, vagy pedig annak megtekintésekor megnyomja a gombot. A nyomtatási listán szereplő képeket könnyen kinyomtathatja, amikor a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz csatlakoztatja. Hozzáadás a Nyomtatási listához 1. Nyomja meg a gombot (csak állóképeknél). 2. Hozzáadás a Nyomtatási listához. 1. A vagy a gombbal válassza ki a nyomtatási példányszámot. 2. A vagy a gombbal válassza a [Felveszi] elemet. 3. Nyomja meg a gombot. Ha egy képet el kíván távolítani a nyomtatási listáról, nyomja meg újra a gombot, használja a vagy gombokat az [Leveszi] lehetőség kiválasztásához, majd nyomja meg a FUNC./SET gombot. Képek nyomtatása a Nyomtatási listáról Ez a leírás Canon SELPHY ES vagy SELPHY CP sorozatú nyomtatók használatával készült. 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a nyomtatóhoz. 2. Nyomtassa ki a képet. 1. A vagy a gombbal válassza a [Most nyomtat] lehetőséget. A vagy gombbal ellenőrizheti a nyomtatási listára felvett képeket. 2. Nyomja meg a gombot. A nyomtatás elindul. Ha a nyomtatás megszakad és újraindul, akkor a sorban található következő képtől folytatódik. Nyomtatási példányszám Kezdeti lépések

24 22 A dátum beágyazása a képadatokba Kezdeti lépések A dátum beágyazása a képadatokba Ebből a fejezetből ismerheti meg a dátuminformáció beágyazását a képekre a rögzítéskor (Dátumbélyegző). Beágyazása után a dátumbélyegző nem törölhető a képadatokból. Ellenőrizze a fényképezőgépen a dátum és az idő megfelelő beállítását (13. oldal). A képméret ekkor rögzítetten 2M ( ), a tömörítés pedig Finom lesz (L méretű vagy képeslap méretű nyomatokhoz megfelelő). Módválasztó tárcsa Módkapcsoló gombok gomb gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válasszon felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót (felvétel) üzemmódba. 2. Állítsa a módválasztó tárcsát állásba. Ezt a beállítást más felvételi üzemmódban is választhatja (kivéve a Kényelmes és a videó üzemmódokat).

25 A dátum beágyazása a képadatokba Válassza a (Dátumbélyegző) lehetőséget. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A vagy a gombbal válassza a lehetőséget. 3. A vagy a gombbal válassza a lehetőséget. A nyomtatásból kimaradó terület szürkén jelenik meg. Nyomja meg a gombot, hogy kiválaszthassa a [Dátum és idő] lehetőséget a vagy gombbal. Kezdeti lépések A következő módszerekkel nyomtathat dátumot olyan képekre, amelyekbe nem ágyazta azt be. Beállítás a fényképezőgép Digital Print Order Format (DPOF) funkciójával. Állítsa a [Dátum] lehetőséget [Be] értékre a [Nyomtatási beállítás] alatt a (Nyomtatási) menüben. Csatlakoztassa a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz és nyomtassa a képre a dátumot is. Lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. Helyezze a memóriakártyát a nyomtatóba, és nyomtassa a képre a dátumot is. Lásd a nyomtató felhasználói kézikönyvét. Használja a mellékelt szoftvert. Lásd: Szoftver használati útmutató.

26 24 Videó felvétele Kezdeti lépések Videó felvétele ( Normál mód) ON/OFF gomb Zárkioldó gomb Módkapcsoló Módválasztó tárcsa Jelzőfények gombok 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válasszon felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót (felvétel) üzemmódba. 2. Állítsa a módválasztó tárcsát (Videó) állásba. 3. Nyomja meg a gombot. 4. A vagy a gombbal válassza a (Normál) lehetőséget. 5. Nyomja meg a gombot. 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Ne érintse meg a mikrofont felvétel közben. A zárkioldó gomb kivételével ne nyomjon meg más gombot. A gombnyomást kísérő hang rákerül a felvételre. Mikrofon

27 Videó felvétele Az élesség beállításához nyomja le félútig a zárkioldó gombot. Amikor a fényképezőgép beállítja az élességet, kétszer hangjelzést ad, és a jelzőfény zölden világít. A fényképezőgép automatikusan kiválasztja az expozíció, az élesség és a fehéregyensúly beállítását. A felvétel előkészítése befejeződött: zölden világít Kezdeti lépések 5. A felvétel elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Megkezdődik a felvétel. Felvétel közben az eltelt felvételi idő és a [ Felv.] kijelzés látható az LCD-kijelzőn. Eltelt idő 6. A zárkioldó gomb ismételt teljes megnyomása leállítja a felvételt. A jelzőfény zölden villog, és a fényképezőgép rögzíti a fájlt a memóriakártyára. A felvétel automatikusan leáll, ha letelt a maximális felvételi idő, illetve ha a beépített memória vagy a memóriakártya megtelik. Rögzítés: zölden villog

28 26 Videó megtekintése Kezdeti lépések Videó megtekintése ON/OFF gomb Módkapcsoló gombok gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) üzemmódba. 3. A vagy a gombbal jelenítse meg a videót, és nyomja meg a gombot. A ikonnal jelölt képek videók. 4. A vagy a gombbal válassza a (Lejátszás) parancsot, majd nyomja meg a gombot. Elindul a videó lejátszása. Ha lejátszás közben megnyomja a FUNC./SET gombot, akkor szüneteltetheti és újraindíthatja a lejátszást. A lejátszás hangerejét a és a gombbal szabályozhatja.

29 Képek áttöltése számítógépre 27 Képek áttöltése számítógépre Ajánlott a mellékelt szoftver használata. Szükséges elemek fényképezőgép és számítógép, a fényképezőgéphez kapott Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM, a fényképezőgéphez kapott interfészkábel. Rendszerkövetelmények A szoftvert a következő követelményeknek eleget tevő számítógépre telepítse. Windows Operációs rendszer Számítógép típusa Windows Vista Windows XP Service Pack 2 Windows 2000 Service Pack 4 A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. Processzor Windows Vista : Pentium 1,3 GHz-es vagy gyorsabb Windows XP / Windows 2000 : Pentium 500 MHz vagy gyorsabb Memória Windows Vista : 512 MB vagy több Windows XP/Windows 2000 : 256 MB vagy több Illesztő USB Merevlemez szabad területe Canon segédprogramok - ZoomBrowser EX : 200 MB vagy több - PhotoStitch : 40 MB vagy több Canon Camera TWAIN illesztőprogram : 25 MB vagy több Megjelenítés képpont/high Color (16 bites) vagy jobb Macintosh Mac OS X (v10.3 v10.4) Operációs rendszer Számítógép típusa Processzor Memória Illesztő Merevlemez szabad területe Megjelenítés A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. PowerPC G3/G4/G5 vagy Intel processzor 256 MB vagy több USB Canon segédprogramok - ImageBrowser : 300 MB vagy több - PhotoStitch : 50 MB vagy több képpont/ szín vagy jobb Kezdeti lépések

30 28 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések Képek áttöltésének előkészítése Windows 2000 esetén ügyeljen arra, hogy a fényképezőgép és a számítógép csatlakoztatása előtt telepítse a szoftvert. 1. A szoftver telepítése. Windows 1. Helyezze be a Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM-ot a számítógép CD-egységébe. 2. Kattintson az [Easy Installation/ Egyszerű telepítés] elemre. A telepítés folytatásához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. 3. A telepítés befejezése után kattintson a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] gombra. A telepítés befejezése után megjelenik a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] gomb. Kattintson a megjelenő gombra. 4. A szokásos asztal megjelenése után vegye ki a CD-ROM-ot a CD-egységből. Macintosh Kattintson duplán a ikonra a CD-ROM ablakban. A telepítő megjelenő paneljén kattintson az [Install/Telepítsd] gombra. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

31 Képek áttöltése számítógépre A fényképezőgép csatlakoztatása számítógéphez. 1. A kapott interfészkábellel kösse össze a számítógép USB-portját és a fényképezőgép DIGITAL csatlakozóját. Nyissa ki a fényképezőgép csatlakozófedelét, és dugja be teljesen az interfészkábelt a csatlakozóba. USB-port DIGITAL csatlakozó Kezdeti lépések Interfészkábel 3. Előkészület a képek számítógépre történő áttöltésére. 1. A fényképezőgép bekapcsolásához állítsa a módkapcsolót (Lejátszás) állásba. Ha a [Digital Signature Not Found/Digitális aláírás nem található] ablak jelenik meg, kattintson a [Yes/Igen] gombra. Az USB-illesztőprogram automatikusan befejezi a telepítést, amikor csatlakoztatja a fényképezőgépet, és megnyitja a kapcsolatot.

32 30 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések 4. Indítsa el a CameraWindow programot. Windows Válassza a [Canon CameraWindow] elemet, és kattintson az [OK] gombra. Ha a fent látható párbeszédpanel nem jelenik meg, kattintson a [Start] gombra, és válassza sorban az [All programs/minden program] vagy [Programs/Programok], [Canon Utilities], [CameraWindow], [CameraWindow] és [CameraWindow] parancsot. Megjelenik a CameraWindow ablaka. Macintosh A fényképezőgép és a számítógép közötti kapcsolat létrehozása után megjelenik a CameraWindow ablaka. Ha a párbeszédpanel nem látható, kattintson a [CameraWindow] ikonra a dokkolóban (Dock) (a képernyő alján megjelenő sávon). A képek áttöltésének előkészítése ezzel befejeződött. A további lépések leírását lásd: Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (31. oldal) (kivéve Windows 2000 esetén). A képek számítógépre való letöltésének részletes ismertetést a Szoftver használati útmutató tartalmazza. Windows 2000 esetén a számítógép segítségével tudja áttölteni a képeket.

33 Képek áttöltése számítógépre 31 Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (Közvetlen átvitel) Ezzel a módszerrel a fényképezőgép funkcióival töltheti át a képeket (kivéve Windows 2000 esetén). Mielőtt első ízben tölt át képeket a közvetlen átvitel használatával, telepítse a szükséges szoftvert (28. oldal). Kezdeti lépések gomb gombok gomb gomb 1. Ellenőrizze, hogy a Közvetlen átvitel menü megjelenik a fényképezőgép LCD-kijelzőjén. A gomb kéken világít. Ha a Közvetlen átvitel menü nem jelent meg, nyomja meg a MENU gombot. Közvetlen átvitel menü 2. Nyomja meg a gombot. Megtörténik a korábban a számítógépre át nem töltött képek áttöltése.

34 32 Képek áttöltése számítógépre Kezdeti lépések A Közvetlen átvitel menü alábbi parancsaival is beállíthatja a képek letöltésének kívánt módját. Minden kép Új képek DPOF átvitel képei Választás, átvitel Háttérkép Az összes kép átvitele és mentése a számítógépen. Csak a korábban még át nem vitt képek áttöltése és mentése a számítógépen. Csak a DPOF beállításainak megfelelő képek átvitele és mentése a számítógépen. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépen. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépen. Az átvitt képek háttérképként jelennek meg a számítógép asztalán. Minden kép/új képek/dpof átvitel képei 1. A vagy a gombbal válassza a, a vagy a beállítást, és nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. A művelet befejezése után ismét a Közvetlen átvitel menü jelenik meg. A FUNC./SET gomb megnyomásával törölheti a folyamatban lévő áttöltést. Választás, átvitel/háttérkép 1. A vagy a gomb segítségével válassza ki a vagy a lehetőséget, és nyomja meg a gombot (vagy a gombot).

35 Képek áttöltése számítógépre A vagy a gombbal válassza ki az áttölteni kívánt képeket, és nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. 3. Az áttöltés befejeződése után nyomja meg a gombot. Ekkor visszalép a Közvetlen átvitel menübe. Kezdeti lépések Háttérképként csak JPEG-képek tölthetők át a számítógépre. A gombbal választott beállítást a fényképezőgép a kikapcsolása után is megőrzi. Az előző beállítás lép érvénybe, amikor legközelebb megjelenik a Közvetlen átvitel menü. A képválasztási kijelző jelenik meg közvetlenül, ha a legutóbbi beállítás a [Választás, átvitel] vagy a [Háttérkép] volt. Kattintson az ablak jobb alsó sarkában található [ ] jelre a CameraWindow ablakának bezárásához; ezután az áttöltött képek megjelennek a számítógépen. Windows Macintosh ZoomBrowser EX ImageBrowser Alapértelmezés szerint az áttöltött képek a felvétel dátuma szerinti almappákba kerülnek.

36 34 Rendszertérkép Kezdeti lépések Rendszertérkép A fényképezőgéppel kapott tartozékok Interfészkábel IFC-400PCU* 1 Csuklószíj WS-800 Memóriakártya (32 MB) AA méretű alkáli elemek ( 2) Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM AVC-DC300 audio/videokábel* 1 Akkumulátor és töltő készlet CBK4-300* 4 Hálózati adapter ACK800 Akkumulátortöltő, CB-5AH/CB-5AHE AA méretű NiMH elemek NB-3AH ( 4) NiMH elem, NB4-300 (4 db AA méretű) külön is vásárolható A fényképezőgéphez két ilyen akkumulátor szükséges. Kompakt hálózati adapter CA-PS800 Tápkábel

37 Rendszertérkép 35 Kezdeti lépések Nagy teljesítményű vaku HF-DC1 Interfészkábel a közvetlen nyomtatáshoz* 2 Canon Direct Printtel kompatíbilis nyomtató PCMCIA adapter (PC-kártya adapter) USB-kártyaolvasó Compact Photo Printers* 2 * 3 (SELPHY series) SD memóriakártya* 5 SDC-128M SDC-512MSH Tintasugaras nyomtatók* 6 USB-port Videobemeneti csatlakozó Audio IN csatlakozó TV/video PC-kártyahely Windows/Macintosh *1 Külön is megvásárolható. *2 A további tudnivalókat lásd a nyomtatóhoz mellékelt felhasználói útmutatóban. *3 A fényképezőgép a CP-10/CP-100/CP-200/CP-300 kártyanyomtatókhoz is csatlakoztatható. *4 A CB-2LT/CB-2LTE akkumulátortöltő is használható. *5 Egyes régiókban nem kapható. *6 A nyomtatóval és az interfészkábelekkel kapcsolatos további információkért lásd az adott tintasugaras nyomtató felhasználói útmutatóját.

38 36 Rendszertérkép Kezdeti lépések Külön megvásárolható tartozékok A következő fényképezőgép-tartozékok külön megvásárolhatók. Egyes tartozékok nem, vagy már nem kaphatók bizonyos régiókban. Vaku HF-DC1 nagy teljesítményű vaku A kiegészítő vakuval olyan témákról készíthet felvételt, amelyek kívül esnek a beépített vaku megvilágítási tartományán. Tápellátás Hálózati adapter, ACK800 Ez a készlet szokásos háztartási konnektorból biztosítja a fényképezőgép tápellátását. Ez javasolt a fényképezőgép tápellátására hosszabb idejű használat esetén, illetve ha a számítógéphez van csatlakoztatva. (Nem használható a fényképezőgép akkumulátorának töltéshez.) Akkumulátor és töltő készlet, CBK4-300 Ez a készlet töltőegységet és négy újratölthető, AA méretű NiMH (nikkel-fémhidrid) elemet tartalmaz. Sok felvétel készítésekor vagy megtekintésekor nyújt kényelmes megoldást. Beszerezheti 4 db AA méretű újratölthető elemet tartalmazó NB4-300 NiMH elemkészletet is.

39 Rendszertérkép 37 Egyéb tartozékok SD memóriakártya Az SD memóriakártyák a fényképezőgéppel felvett képek tárolására szolgálnak. Canon márkájú kártyák 128 MB és 512 MB méretben kaphatók. IFC-400PCU interfészkábel Ezzel a kábellel a fényképezőgép számítógéphez, Compact Photo Printerhez (SELPHY sorozat) vagy tintasugaras nyomtatóhoz csatlakoztatható (lásd a tintasugaras nyomtató használati útmutatóját). AVC-DC300 audio/videokábel Ezzel a kábellel kapcsolható össze a fényképezőgép a televízióval. Kezdeti lépések Eredeti Canon kiegészítők használata javasolt. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson az eredeti Canon kiegészítőkkel. A Canon nem vállal felelősséget a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibás működés (például az akkumulátoregység szivárgása és/vagy felrobbanása), a fényképezőgép károsodása vagy az ebből származó balesetek (például tűz) miatt. Ügyeljen arra, hogy a jótállás nem terjed ki a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibák javítására, ezeket a javításokat csak térítés ellenében kérheti.

40 38 Rendszertérkép Kezdeti lépések Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatók A Canon a következő, külön megvásárolható nyomtatókat kínálja a fényképezőgéphez. Gyorsan és könnyen készíthet fényképminőségű nyomatokat a fényképezőgépet és a nyomtatót közvetlenül összekötve és a fényképezőgép kezelőszerveit használva. Compact Photo Printers (SELPHY series) Tintasugaras nyomtatók További információkért forduljon a legközelebbi Canon viszonteladóhoz.

41 Bővebb ismeretek 39

42 40 A fényképezőgép részei Elölnézet a Mikrofon (oldalak: 24, 122) b AF segédfény (49. oldal) c Vörös-szem hatást csökkentő lámpa (76. oldal) d Önkioldó lámpa (61. oldal) e Keresőablak (41. oldal) f Vaku (59. oldal) g Csatlakozók fedele h Objektív i A/V OUT (Audio/Video kimenet) csatlakozó (141. oldal) j DIGITAL csatlakozó (29. oldal) k DC IN (tápbemeneti) csatlakozó (170. oldal)

43 41 Hátulnézet A fényképezőgép részei a LCD-kijelző (53. oldal) b Kereső c Hangszóró d Csuklószíj rögzítési pontja (12. oldal) e Memóriakártya-/akkumulátorfedél zára (10. oldal) f Memóriakártya-/akkumulátorfedél (10. oldal) g Állvány foglalata A kereső használata A kereső használatával energia takarítható meg, ha a felvétel idejére kikapcsolja az LCD-kijelzőt (53. oldal). Az LCD-kijelzőt egy vékony műanyag lap boríthatja, amely a szállítás során védi a karcolásoktól. Ha van ilyen, a fényképezőgép használata előtt távolítsa el.

44 42 Kezelőszervek a Jelzőfények (43. oldal) b ON/OFF gomb (15. oldal) c Módválasztó tárcsa (oldalak: 15, 66) d Zoom kar (oldalak: 55, 103) Felvétel: (Nagy látószög)/ (Teleobjektív) Lejátszás: (Index)/ (Nagyítás) e Zárkioldó gomb (15. oldal) f Módkapcsoló (18. oldal) g (Nyomtatás/megosztás) gomb (oldalak: 20, 31, 101) h FUNC./SET (Funkció/beállítás) gomb (44. oldal) i MENU gomb (45. oldal) j DISP. (Megjelenítés) gomb (53. oldal) k (Makró)/ gomb (60. oldal) l (Ugrás)/ / gomb (oldalak: 65, 107) m (Vaku)/ gomb (59. oldal) n (Sorozatfelvétel)/ (Önkioldó)/ (Egyetlen kép törlése)/ gomb (oldalak: 19, 61, 75)

45 43 Jelzőfények A fényképezőgép jelzőfényei a következő esetekben világítanak vagy villognak. Felső jelzőfény Zöld Zölden villogó : felvételre kész (hangjelzés kétszer)/ számítógéphez csatlakoztatva/kijelző kikapcsolva : fényképezőgép indításakor/kép rögzítésekor/ olvasásakor/törlésekor/átvitelekor (számítógéphez vagy nyomtatóhoz csatlakoztatva) : felvételre kész (vaku bekapcsolva) Narancssárga Narancssárgán villogó: felvételre kész (figyelmeztetés a fényképezőgép bemozdulására/vaku töltése) Alsó jelzőfény Sárga: Makró üzemmód/af rögzítés üzemmód Sárgán villogó: élességállítási probléma (egyszeres hangjelzés) A fényképezőgép részei Zölden villogó jelzőfénynél ne hajtsa végre a következő műveleteket. Ezek a képadatok sérülését okozhatják: - a fényképezőgép mozgatása vagy meglökése, - kikapcsolás vagy a memóriakártya/akkumulátor fedelének kinyitása.

46 44 Alapvető műveletek Menük és beállítások A felvételi és a lejátszási üzemmódok beállításai, valamint a fényképezőgép alapbeállításai, ilyenek a nyomtatási beállítások, illetve a dátum, az idő és a hangjelzés, a FUNC., a Felvétel, a Lejátszás, a Nyomtatási és a Beállít menüben adhatók meg. FUNC. menü ( gomb) Ezzel a menüvel az általános felvételi beállítások adhatók meg Az ábrán a FUNC. menü látható üzemmódban. 1 Állítsa a módkapcsolót (felvétel) állásba, és kapcsolja be a fényképezőgépet. 2 Nyomja meg a gombot. 3 A vagy a gombbal válasszon menüelemet. Egyes felvételi üzemmódokban néhány elem nem használható. 4 A vagy a gombbal válasszon beállítást amenüelemhez. Egyes esetekben a DISP. gombbal további beállítások választhatók. Beállítás választása után a zárkioldó gomb megnyomásával azonnal elkészítheti a felvételt. A felvétel elkészítése után ismét megjelenik a menü, így egyszerűen módosíthatja a beállításokat. 5 Nyomja meg a gombot.

47 Felvétel, Lejátszás, Nyomtatási és Beállít menü ( gomb) Ezeken a menükön a felvétel, a lejátszás és a nyomtatás beállításai adhatók meg (Felvétel) Menü A menük között a vagy a gombbal válthat. 3 4 (Beállít) menü 5 Alapvető műveletek Az ábrán a Felvétel menü látható üzemmódban. 1 Nyomja meg a gombot. 2 A menük között a vagy a gombbal válthat. Ehhez a zoom kart is használhatja. A következő menük jelennek meg: Felvétel: Felvétel/ Beállít Lejátszás: Lejátszás/ Nyomtatási/ Beállít 3 A vagy a gombbal válasszon menüelemet. Egyes felvételi üzemmódokban néhány elem nem használható. 4 A vagy a gombbal válasszon beállítást. A három pontot (...) tartalmazó menüelemek beállításakor az újabb menü megjelenítéséhez nyomja meg a FUNC./SET gombot. Nyomja meg újra a FUNC./SET gombot a beállítás jóváhagyásához, majd a MENU gombbal visszatérhet a menüképernyőre. 5 Nyomja meg a gombot.

48 46 Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és menük Felvétel üzemmód Fényképezőgép bemozdulása ( ) (145. oldal) Rendelkezésre álló felvételi üzemmódok b a c d Expozíció-váltás (88. oldal) 189. oldal Megjelenített adat Beállítás módja a Felvétel üzemmód Módválasztó tárcsa Expozíció-kompenzáció, Rögzített b képpontok száma, stb. FUNC./SET gomb (FUNC. menü) c Kijelző segédvonalai MENU gomb (Felvétel menü) Digitális telekonverter ( d 1.6x/2.0x)/ Digitális zoom tényezője/ Biztonsági zoom ( ) MENU gomb (Felvétel menü) e Makró ( ) gomb f ISO érzékenység gomb g Vaku ( ) gomb Vörösszem kor. ( ) MENU gomb h ([Vaku beállításai] almenü a Felvétel menüben) i Felvételi üzemmód ( ) / gomb j Autom.forgatás ( ) MENU gomb (Beállít menü) k Új mappa ( ) MENU gomb (Beállít menü) e g i f h j k Szpot AE pont keret/ AF keret Rögzíthető képek száma (állóképek)/ Hátralévő idő/eltelt idő (videók)

49 47 Az akkumulátorok/elemek töltöttségének jelzője Ha lemerülőben vannak az akkumulátorok/elemek, akkor a jel pirosan kezd villogni a kijelzőn. A lehető leghamarabb cserélje ki az akkumulátorokat/elemeket, ha hosszabb ideig szeretné használni a fényképezőgépet. Lejátszás üzemmód (Részletes) l o Alacsony töltöttség Megjelenített kép száma/ Összes kép száma Mappa száma-fájl száma Alapvető műveletek Hisztogram Felvétel adatai Megjelenített adat Beállítás módja Nyomtatási lista gomb, l MENU gomb (Nyomtatási menü) Vörösszemkorrekció funkció/ Átméretezett kép ( ) m MENU gomb (Lejátszás menü) Kép hangjegyzettel ( ) Védelem állapota ( ) n n m Tömörítés (állóképek)/ Rögzített képpontok száma (állóképek), Videó ( ) Felvétel dátuma/időpontja FUNC./SET gomb (FUNC. menü) Auto.kategória ( ) MENU gomb (Felvétel menü) o Saját kateg. ( ) MENU gomb (Lejátszás menü) Egyes képeknél a következő adatok is megjelenhetnek. A WAVE formátumtól eltérő formátumú csatolt hangfájl. A Kamera fájlrendszerének tervezési szabályai szabványnak nem megfelelő JPEG-kép. RAW-kép Ismeretlen adattípus

50 48 Előfordulhat, hogy a más fényképezőgéppel készített képekhez tartozó adatok nem megfelelően jelennek meg. A hisztogram A hisztogram olyan diagram, amely alapján ellenőrizhető a kép világossága. Minél nagyobb a diagram bal oldala felé irányuló eltolódás, annál sötétebb a kép. Minél nagyobb a diagram jobb oldala felé irányuló eltolódás, annál világosabb a kép Az expozíció-kompenzáció funkcióval a kép világosságát még a rögzítés előtt kijavíthatja (90. oldal). Példák hisztogramra Sötét kép Felvétel üzemmód Kiegyenlített kép Világos kép Állókép Elem Beállítások Oldalszám oldalak: 15, 66 Videó oldalak: 24, 71 FUNC. Menü Menü Elem Oldalszám Expozíció-kompenzáció oldal Fehéregyensúly 94. oldal Saját színbeállít. 97. oldal Fénymérési mód 91. oldal Tömörítés 64. oldal Rögzített képpontok 63. oldal (állókép) ( ha a dátum még nincs beállítva) Rögzített képpontok (videó) 74. oldal

51 49 Felvétel menü * Alapértelmezett beállítás Menüelem Beállítások Oldalszám AF keret Arcérzékelés*/AiAF/Közép 82. oldal AF-pont zoom Be/Ki* 78. oldal Digitális zoom (állókép) Normál*/Ki/1.6x/2.0x 55. oldal (videó) Normál*/Ki (csak normál videó üzemmódban) Vaku beállításai Hosszú szinkron Be/Ki* Vörösszem kor. Be/Ki* 76. oldal Vö.sz. lámpa Be*/Ki Önkioldó Időzítés: 0 10*, 15, 20, 30 mp. Felvétel: oldal (Az alapértelmezett beállítás 3 felvétel.) AF segédfény Be*/Ki 40. oldal Ellenőrzés Ki/2* 10 mp./megtart 16. oldal Info.ellenőrz. Ki*/Részletes/Fókusz helye 78. oldal Auto.kategória Be*/Ki 100. oldal Kij. segédvonal (állókép) Ki*/Négyzetháló/3:2 képhatár/mindkettő 99. oldal (videó) Ki*/Négyzetháló gomb beállítása * 101. oldal Alapvető műveletek

52 50 Lejátszás menü Menüelem Oldalszám Diavetítés 114. oldal Saját kateg oldal Vörösszemkorrekció 115. oldal Átméretezés 120. oldal Hangjegyzet 122. oldal Védelem 124. oldal Elforgatás 112. oldal Összes törlése 125. oldal Rend. átküldés 130. oldal Folytatás 18. oldal Átmenet 113. oldal Nyomtatási menü Menüelem Leírás Oldalszám Nyomtatás Megjeleníti a nyomtatási menüt. Képválasztás/ pldszám Minden kép választás A nyomtatási beállítások megadása az egyes képekre megtekintés közben. Az összes kép nyomtatási beállításainak megadása. Választások törlése Minden nyomtatási beállítás eltávolítása a képekről. Nyomtatási A nyomtatási stílus beállítása. beállítás 128. oldal 126. oldal

53 51 Beállít menü * Alapértelmezett beállítás Menüelem Beállítások Áttekintés/oldalszám Némítás Be/Ki * A [Be] választása az összes hangjelzést kikapcsolja. (Kivéve, amikor a memóriakártya-nyílás/ akkumulátor fedele kinyílik rögzítés közben.) Hangerő Ki/1/2*/3/4/5 A fényképezőgép bekapcsoláskor, valamint a kezelőszervek, az önkioldó és a zárkioldó gomb használatakor, illetve a Lejátszás módban hallható hang erősségét állítja be. A hangerősség nem módosítható, ha a [Némítás] értéke [Be]. Indítási h.erő A fényképezőgép bekapcsolását kísérő hangjelzés hangerősségének beállítása. Működési h.erő A zárkioldó gomb kivételével a gombok megnyomásakor hallható hangjelzés erősségének beállítása. Önkioldó h.erő Expon. hangerő Lejátszási h.erő Az önkioldó kioldása előtt 2 másodperccel hallható hangjelzés erősségének beállítása. A zárkioldó gomb teljes lenyomásakor hallható hangjelzés erősségének beállítása. Videók felvételekor az exponálást nem kíséri hangjelzés. A videók vagy hangjegyzetek lejátszásakor hallható hang erősségének beállítása. Indító kép Be*/Ki Annak beállítása, hogy a fényképezőgép bekapcsolásakor megjelenjen-e az indító kép. Energiatakarék Autom. Be*/Ki kikapcs oldal Kijelző kikap. 10 mp./20 mp./ 30 mp./1 perc*/ 2 perc/3 perc Dátum/idő 13. oldal Alapvető műveletek

54 52 Menüelem Beállítások Áttekintés/oldalszám Formázás Alacsony szintű formázást is választhat (134. oldal). Fájlszámozás Folyamatos*/ Aut.nullázás 135. oldal Új mappa Új mappa létrehozása Automatikusan Bejelölve (Be)/ Nincs jelölés (Ki) Ki*/naponta/ hétfőn vasárnap/ havonta (A létrehozás időpontját is beállíthatja.) 137. oldal Autom. forgatás Be*/Ki 139. oldal Lencse behúzás 1 perc*/0 mp. A lencse behúzásának időzítése a felvétel üzemmódból lejátszás üzemmódba kapcsoláskor. Nyelv 14. oldal Videorendszer NTSC/PAL 141. oldal Nyomtatási mód Automatikus*/ Lásd alább. Mind visszaáll 140. oldal Nyomtatási mód A nyomtatóval való csatlakozási mód megváltoztatható a nyomtatáshoz. Erre általában nincs szükség, de válassza a beállítást, ha szegély nélkül nyomtat egy képet (Széles kép) üzemmódban fekvő papírra Canon compact SELPHY CP750/CP740/CP730/CP720/CP710/CP510/CP520 fotónyomtatón. Mivel a beállítást a fényképezőgép kikapcsolása után is megőrzi, a üzemmódtól eltérő nyomtatásnál térjen vissza az [Autom.] beállításhoz (bár ez csatlakoztatott nyomtatónál nem lehetséges).

55 53 Az LCD-kijelző használata Az LCD-kijelző megjelenítési módjának váltása A DISP. gomb minden megnyomása módosítja az LCD-kijelző megjelenítési üzemmódját, A részleteket lásd: Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és menük (46. oldal). A következő képernyő jelennek meg üzemmódban történő rögzítéskor. Felvétel üzemmód Alapvető műveletek Adatok nélkül Adatokkal Ki Lejátszás üzemmód vagy Felvétel ellenőrzése (közvetlenül a felvétel után) Adatok nélkül Normál megjelenítés* * Csal Lejátszás üzemmódban Fókusz helye* * Csak állóképnél Részletes megjelenítés

56 54 Az LCD-kijelző nem vált részletes vagy fókusz helye megjelenítési üzemmódba nagyított kijelzésnél (103. oldal) vagy indexképes lejátszásnál (104. oldal). Figyelmeztetés túlexponálásra A következő esetekben a kép túlexponált részei villognak: - amikor a képet közvetlenül a felvétel után ellenőrzi az LCD-kijelzőn (részletes megjelenítés), - amikor a részletes megjelenítési módot használja lejátszás üzemmódban. Éjszakai megjelenítés Ha hajnalban vagy este készít képet, és a környezet sötétsége miatt az LCD-kijelző képe nehezen látható, a fényképezőgép éjszakai megjelenítés funkciója* a képet fényesebben jeleníti meg az LCD-kijelzőn. Ekkor még sötétben is meg tudja komponálni a képet (ezt a funkciót nem kapcsolhatja ki). * Bár ekkor zaj jelenhet meg, és a tárgy mozgása szaggatottan jelenhet meg az LCD-kijelzőn, de ez nincs hatással a rögzített képre. A kijelzőn megjelenített és a ténylegesen rögzített kép világossága eltérő lesz.

57 55 Gyakran használt felvételi beállítások Az optikai zoom használata A nagyítás mm (gyújtótávolság) közötti tartományban állítható, a 35 mm-es filmnek megfelelő fogalmak szerint. A zoom sáv a zoom kar használatakor jelenik meg. 1 Tolja a zoom kart a vagy a irányába. Teleobjektív: ráközelít a témára. Nagy látószög: a téma méretének csökkentése. A Digitális zoom használata/ Digitális telekonverter Rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 189. oldal A felvételnél a digitális és az optikai zoom együttesen alkalmazható. A rendelkezésre álló felvételi jellemzők és gyújtótávolságok (a 35 mm-es filmes gépeknek megfelelően) a következők. Választás Gyújtótávolság Felvételi jellemzők A digitális és az optikai zoom együttes Normál mm alkalmazásával akár 16-szoros zoom mellett készíthet felvételt. Ki mm Felvétel készítése digitális zoom nélkül. A digitális zoom a választott zoom-tényezőn 1.6x mm lesz rögzítve, a gyújtótávolság pedig a maximális teleobjektív felé tolódik el. Ez rövidebb záridőt tesz lehetővé, és kisebb lesz a fényképezőgép bemozdulásának 2.0x mm hatása, mintha a felvételt ugyanolyan látószöggel, [Normál] vagy [Ki] beállításnál hajtaná végre. Gyakran használt felvételi beállítások

58 56 A biztonsági zoomról A rögzített képpontok számától függően az optikai zoomról a digitális zoomra való átváltással folyamatosan zoomolhat addig a pontig, ameddig a kép minősége még nem romlik (biztonsági zoom). A ikon megjelenése jelzi, hogy elérte a képminőség-romlás nélküli maximális zoom-tényezőt. Ha a zoom kart ismét a irányába tolja, még közelebbi zoom valósítható meg (nem érhető el módban). A rögzített képpontok beállított értékétől függően a biztonsági zoom zónája az alábbiak szerint változik. Biztonsági zoom tényezője Rögzített képpontok száma Optikai zoom Digitális zoom : Minőségromlás nélküli zóna : Minőségromlással járó zóna A digitális zoom nem használható, ha az LCD-kijelző ki van kapcsolva. A digitális zoom nem használható (Dátumbélyegző) vagy (Széles kép) üzemmódban.

59 57 Felvétel készítése a digitális zoom használatával 1 Válassza a [Digitális zoom] beállítást. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A menüben a vagy a gombbal válassza a [Digitális zoom] elemet. 2 Adja meg a beállításokat. 1. A vagy a gombbal válassza a [Normál] lehetőséget. 2. Nyomja meg a gombot. 3 Tolja a zoom kart a irányába, és készítse el a felvételt. A digitális és az optikai zoom együttes értéke megjelenik az LCD-kijelzőn. A rögzített képpontok számától függően előfordulhat, hogy a kép egyenetlen lesz (a zoom-tényező kék színben látható). A zoom csökkentéséhez tolja a zoom kart a irányába. Gyakran használt felvételi beállítások

60 58 Felvétel készítése a Digitális telekonverter használatával A digitális telekonverter szolgáltatás a digitális zoom használatával éri el a fókusztávnyújtó előtét (tele előtétlencse) hatását. 1 Válassza a [Digitális zoom] beállítást. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A menüben a vagy a gombbal válassza a [Digitális zoom] elemet. 2 Adja meg a beállításokat. 1. A vagy a gombbal válassza az [1.6x] vagy a [2.0x] beállítást. 2. Nyomja meg a gombot. 3 Állítsa be a látószöget a zoom karral, és készítse el a felvételt. A jel és a zoom-tényező megjelenik az LCD-kijelzőn. A rögzített képpontok beállított értékétől függően a kép zajosan jelenhet meg (akkor a ikon és a zoom-tényező kék színnel jelenik meg).

61 59 A vaku használata Rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 189. oldal 1 Nyomja meg a gombot. 1. A vagy a gombbal válassza ki a vaku beállítását. : [Automatikus] : [Be] : [Ki] A vaku beállításait részletesen megadhatja, ha megnyomja a MENU gombot a képernyő megjelenésekor (76. oldal). Javasolt állványra szerelni vagy más módon rögzíteni a fényképezőgépet, ha megjelenik a bemozdulásra figyelmeztető ikon ( ). Gyakran használt felvételi beállítások

62 60 Közeli felvétel készítése (Makró) Rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 189. oldal Ebben az üzemmódban virágokról és apró tárgyakról készíthet közeli felvételeket. A képterület mérete az objektív vége és a tárgy közötti legkisebb távolságnál (5 cm): mm. 1 Nyomja meg a gombot. 1. A vagy a gombbal válassza a lehetőséget. Kilépés a makró üzemmódból: Nyomja meg a gombot, és a vagy a gombbal válassza a (Normál) beállítást. Makró üzemmódban használja az LCD-kijelzőt a közeli felvételek megkomponálásához, mert előfordulhat, hogy nem pontosan a keresőben látható kép lesz rögzítve. Ha makró üzemmódban vakut használ, a képek széle sötét lehet.

63 61 Az önkioldó használata Rendelkezésre álló felvételi üzemmódok 189. oldal Előre beállíthatja a késleltetést és a készítendő képek számát. 10 mp. önkioldó: felvétel készítése 10 másodperccel a zárkioldó gomb megnyomása után. Az exponálás előtt 2 másodperccel az önkioldó gyors hangjelzése hallható, és a lámpa villogása felgyorsul. 2 mp. önkioldó: felvétel készítése 2 másodperccel a zárkioldó gomb megnyomása után. A zárkioldó gomb megnyomása után az önkioldó gyors hangjelzése hallható és az önkioldó lámpája villogni kezd, majd 2 másodperc múlva elkészül a felvétel. Saját önkioldó: beállíthatja a késleltetési időt (0 10, 15, 20, 30 mp.) és a felvételek számát (1 10). Ha az [Időzítés] beállítása 2 másodpercnél nagyobb, az exponálás előtt 2 másodperccel az önkioldó hangjelzése hallható. Ha több felvételt ad meg a [Felvétel] beállításnál, az önkioldó hangjelzése csak az első felvételnél hallható. Gyakran használt felvételi beállítások 1 Válassza az önkioldó üzemmódot. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A vagy a gombbal módosítsa az önkioldó üzemmódját. A képernyő megjelenésekor a MENU gomb megnyomásával állíthatja be az egyéni önkioldót (62. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (oldalak: 179 188). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató CANON DIGITAL IXUS 960 IS. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bővebb ismeretek A fényképezőgép részei Alapvető műveletek Gyakran használt felvételi beállítások Felvétel készítése a módválasztó tárcsa használatával

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések További tudnivalók A fényképezőgép alkotórészei Alapműveletek A leggyakrabban használt felvételi funkciók Néhány felvételi módszer Lejátszás és törlés

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. old. Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (192. old. 199. old.) c. részt. A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. oldal Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (194 201. oldal). A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza. Ha valami

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7.o. Feltétlenül olvassa el a Biztonsági óvintézkedések részt (144 149.o.). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomag a következő elemeket tartalmazza.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bemutatás Alkotórészek útmutatója Alapvető műveletek Gyakori felvételi beállítások Képkészítés a módválasztó tárcsa használatával Különféle felvételi

Részletesebben

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 MAGYAR Kezdeti lépések Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók. Ha valami

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás A fényképezőgép felépítése Elölnézet 1. Zoomvezérlő 2. Exponáló gomb 3. Vaku 4. Főkapcsoló BE/KI 5. Előlapi visszajelző lámpa 6. Objektív

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. oldal Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (194 201. oldal) részét. A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az SD embléma az embléma tulajdonosának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy tartalmazza-e a csomag a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel,

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Az alkatrészek megnevezése

Az alkatrészek megnevezése Az alkatrészek megnevezése Felülnézet Bekapcsoló gomb Hangszóró Zárgomb Elölnézet Vaku Önarckép tükör Működést jelző lámpa Mikrofon Lencse Alulnézet Hordszíj gyűrűje Állványmenet Elem/kártya-tartó fedél

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Részletes. használati útmutató a fényképezőgéphez MAGYAR. Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt. Felvétel készítése

Részletes. használati útmutató a fényképezőgéphez MAGYAR. Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt. Felvétel készítése MAGYAR Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt Felvétel készítése A módválasztó tárcsa használata Speciális felvételi funkciók Lejátszás és törlés Nyomtatási és átviteli beállítások A fényképezőgép

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Windows. Előkészületek

Windows. Előkészületek Firmware-frissítés a Nikon 1 legújabb fejlesztésű cserélhető objektívvel rendelkező fényképezőgépekhez, az 1 NIKKOR objektívekhez és a Nikon 1 fényképezőgépekhez használható tartozékokhoz Köszönjük, hogy

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A IXUS 105 fényképe MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni.

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A PowerShot A495 készülék fényképe Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj Köszönjük, hogy az EVOLVE 4000HD v2 Sport kamerát választotta. - Kérjük, mielőtt a terméket a használatába venné, olvassa el a jelen használati útmutatót, a készülék helyes használata érdekében. - Kérjük,

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgép-kereskedővel.

Részletesebben

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv HD 1080P Headset-stílusú hordható kamera felhasználói kézikönyv 1. Bekapcsolás /Indítás /Megállítás 2. Mód 3. Lencse 4. MIC 5. Jelző fény 6. USB/Áram port 7. TF kártyanyílás Első rész: Bemutatás Ez a termék

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv.

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv. ROLLEI-DFS-190-SE Felhasználói kézikönyv. Tartalomjegyzék Rollei DF-S 190 SE szkenner Negatív-/diafilm tartó Diafilm gyors adagoló Hálózati csatlakozó Két kábel Tisztítókefe Használati útmutató www.rollei.cz

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. MAGYAR A csomag tartalmának

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja

Részletesebben

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató Calisto 7200 USB-s kihangosító Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Csatlakoztatás számítógéphez 4 Mindennapi használat 5 Bekapcsolás 5 Hangerő 5 Némítás és a némítás kikapcsolása 5 Hívás fogadása

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó a tulajdonosának védjegye. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

h Számítógép h Akkumulátor

h Számítógép h Akkumulátor Köszönjük, hogy IBM ThinkPad G40 sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A PowerShot A300 IS fényképe Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni.

Részletesebben

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

A telepítési útmutató tartalma

A telepítési útmutató tartalma 1 A telepítési útmutató tartalma 3 Kompatibilitás és rendszerkövetelmények A telepítési folyamat röviden 4 A telepítés indítása 5 Adatbáziskezelő beállítása / telepítése 8 Telepítési módozatok 11 Az ENSO

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

USB-Nyomtató Menedzser

USB-Nyomtató Menedzser USB-Nyomtató Menedzser Használati útmutató HU-01 BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Horizont-Alfa

Részletesebben

EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter

EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter 2 MAGYAR EM1017 - USB 3.0 Gigabit hálózati adapter Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 1.3 Mielőtt elkezdené...

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

A helytelen csatlakozásból eredő károkra a garanciális javítás, vagy csere nem vonatkozik.

A helytelen csatlakozásból eredő károkra a garanciális javítás, vagy csere nem vonatkozik. ELEKTRONIKUS AJTÓKUKUCSKÁLÓ OR-WIZ-1102 MŰKÖDÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI KÉZIKÖNYV Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutatót a termék telepítése és használata előtt. Ha bármilyen gondja van annak tartalmának

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

NannyCam V24. Felhasználói 1 Kézikönyv

NannyCam V24. Felhasználói 1 Kézikönyv NannyCam V24 Felhasználói 1 Kézikönyv A csomag tartalma: Szülő egység (kijelzővel) + hálózati adapter Gyermek egység (kamerával) + hálózati adapter Felhasználói kézikönyv Gyermek egység felépítése: 1.

Részletesebben

Archive Player Divar Series. Kezelési útmutató

Archive Player Divar Series. Kezelési útmutató Archive Player Divar Series hu Kezelési útmutató Archive Player Tartalomjegyzék hu 3 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés 4 2 Működés 5 2.1 A program indítása 5 2.2 A fő ablak bemutatása 6 2.3 Megnyitás gomb 6

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW7ZA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW7ZA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW7ZA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő egységeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti január

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti január Küls memóriakártyák Dokumentum cikkszáma: 419463-211 2007. január Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Digitális memóriakártyák Digitális memóriakártyák behelyezése..............

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON POWERSHOT A1000

Az Ön kézikönyve CANON POWERSHOT A1000 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató CANON POWERSHOT A1000. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Ez az ismertető a jelen firmware frissítés által kínált 3D funkciókról tájékoztat. Kérjük tekintse át a Használati útmutatót és a mellékelt CD-ROM-on található α kézikönyvet. 2010 Sony

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: ,

Felhasználói Kézikönyv. Rii K18. Multimédiás Billentyűzet és Touchpad , Fax: Mobil: , Felhasználói Kézikönyv Rii K18 Multimédiás Billentyűzet és Touchpad 1141 Budapest, Fogarasi út 77. 1095 Budapest, Mester u. 34. Tel.: *220-7940, 220-7814, 220-7959, Tel.: *218-5542, 215-9771, 215-7550,

Részletesebben

Wi-Fi beállítási útmutató

Wi-Fi beállítási útmutató Wi-Fi beállítási útmutató Wi-Fi- Csatlakoztatás a nyomtatóhoz Csatlakoztatás számítógéphez Wi-Fi útválasztón keresztül A számítógép közvetlen csatlakoztatása Csatlakoztatás intelligens eszközhöz Wi-Fi

Részletesebben