Fényképezőgép használati útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fényképezőgép használati útmutató"

Átírás

1 MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7.o. Feltétlenül olvassa el a Biztonsági óvintézkedések részt ( o.).

2 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomag a következő elemeket tartalmazza. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel, akinél vásárolta a terméket. a Fényképezőgép b c AA méretű alkáli elemek (2 db) Memóriakártya (32 MB) d Interfészkábel IFC-400PCU e Audio-/videokábel AVC-DC300 f Csuklószíj WS-800 g Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM h EWS Kiadvány i Felhasználói kézikönyvek Kezdeti lépések Canon Digital Camera Manuals Disk CD-ROM Előfordulhat, hogy a mellékelt memóriakártyával nem használhatók ki teljesen a fényképezőgép képességei. A fényképezőgéppel használhat SD memóriakártyát, SDHC (SD High Capacity) memóriakártyát, valamint MultiMediaCards, MMCplus és HC MMCplus kártyát. Az útmutatóban ezeket együttesen memóriakártyának nevezzük. A PDF formátumú útmutatók megjelenítése A PDF formátumú útmutatók megjelenítéséhez telepítenie kell a számítógépen az Adobe Reader programot. Ha még nem telepítette a gépen ezt a programot, akkor töltse le azt az alábbi honlapról:

3 Kezdjünk hozzá! 1 Először is... Első lépések 7.o. Ebben a részben elmagyarázzuk, hogyan készítheti elő a fényképezőgépet a használatra, valamint szólunk a felvételkészítés, a lejátszás és a nyomtatás alapvető eljárásairól is. Először is ismerkedjen meg a géppel, és az alapvető funkciókkal. Azután... PDF útmutatók Ha már ismeri a fényképezőgép alapfunkcióit, akkor kezdjen el kísérletezni a további funkciókkal a bonyolultabb felvételek készítéséhez. A PDF útmutatókat a mellékelt CD-n találja meg. A PDF útmutatók megtekintéséhez az Adobe Reader programra is szükség van. Ezt a honlapról töltheti le.

4 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A -gal jelölt részek a fényképezőgép funkcióit és használati módjait összefoglaló listák és táblázatok. Kérjük, olvassa el 6 Első lépések Előkészületek Állóképek készítése ( Automatikus mód) Állóképek megtekintése Törlés Nyomtatás A dátum beágyazása a képadatokba Videók felvétele ( Normál mód) Videók megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép A funkciók részletes leírása A fényképezőgép részei és kezelőszervei 38 Állapotjelző LED Alapműveletek 42 Menük és beállítások Az LCD-kijelzőn és a menükben megjelenő információk Az LCD-kijelző használata Gyakran használt fényképezési funkciók 54 Felvétel készítése optikai zoom használatával A Digitális zoom/digitális telekonverter használata A vaku használata Közeli/Végtelen gyújtótávolságú felvételek készítése (Makró/Végtelen/Szupermakró) Az önkioldó használata Rögzített képpontok számának módosítása (Állóképek) A tömörítés beállítása (Állóképek)

5 Tartalomjegyzék 3 Különféle felvételi módok 66 Felvételi üzemmódok különleges témákhoz Fényképezés manuális módban Sorozatfelvétel A vaku beállítása Videók felvétele Az élesség és az arcok ellenőrzése fényképezéskor AF keret mód kiválasztása Az élesre állítandó arc kiválasztása (Arc kiválasztása és követése) Nehezen élesre állítható tárgyak fényképezése (Élességrögzítés) Az ISO érzékenység beállítása Az expozíció kompenzáció beállítása Váltás a fénymérési módok között Hosszú záridő használata (Hosszú záridő mód) A színek (Fehér-egyensúly) beállítása Felvétel készítése Saját színbeállítás módban A kijelző segédvonalainak beállítása Képek automatikus kategorizálása (Auto.kategória) Beállítások hozzárendelése a Nyomtatás/megosztás gombhoz Lejátszás és törlés 96 Nagyított képek megtekintése Képek megjelenítése 9-képes index módban (Indexlejátszás) Képek kategóriákba rendezése (Saját kategóriák) Ugrás képekre Videók megtekintése Képek elforgatása a kijelzőn Lejátszás átmenet-effektusokkal Automatikus lejátszás (Diavetítés) A vörösszem-korrekció funkció Képek átméretezése Hangjegyzet csatolása képekhez A képek védelme Az összes kép törlése

6 4 Tartalomjegyzék Nyomtatási és átviteli beállítások 115 DPOF nyomtatási beállítások megadása DPOF átviteli beállítások megadása A fényképezőgép beállításai 121 Az Energiatakarékos funkció beállítása A memóriakártya formázása A fájlszámozás beállítása Kép rendeltetési helyének létrehozása (Mappa) Az automatikus forgatás funkció beállítása Az alapértelmezett értékek visszaállítása Csatlakoztatás TV-hez 129 Felvétel/Lejátszás TV-készülékkel Hibaelhárítás 130 Üzenetek 140 Függelék 144 Biztonsági óvintézkedések Kezelési óvintézkedések A külön megvásárolható tápforráskészletek használata Külső vaku használata (külön megvásárolható) A dátum háttérelemének cseréje A fényképezőgép ápolása és karbantartása Műszaki adatok Tárgymutató 172 Az egyes felvételi üzemmódokban elérhető funkciók 176

7 Tartalomjegyzék 5 Az útmutatóról Az útmutatóban használt jelölések 59 A vaku használata Használható felvételi módok 176.o. 1 Nyomja meg a gombot. 1. A vagy gombokkal állítsa be a kívánt vaku módot. : [Automatikus] : [Be] : [Ki] A vaku részletes beállítását a MENU gomb megnyomása után végezheti el, amikor ez a képerny látszik (70.o.). - Hosszú szink, Vörösszem kor., Vö.sz. lámpa A vaku töltése közben az LCD monitor kikapcsol. Gyakran használt fényképezési funkciók funkci Módválasztó tárcsa pozíciója Egyes felvételi üzemmódokban néhány funkció nem használható. Ha az adott funkciónál nem jelezzük külön, akkor az minden módban használható. Ez a jel azokat a témaköröket jelöli, amelyek befolyásolhatják a fényképezőgép működését. Ez a jel olyan további témaköröket jelöl, amelyek kiegészítik az alapvető működtetési eljárásokat. Az útmutató leírása a fényképezőgép vásárlásának időpontjában érvényes alapbeállításokra épül. A műszaki adatok külön figyelmeztetés nélkül változhatnak. Ennek megfelelően az útmutatóban használt illusztrációk és képernyőfelvételek is eltérhetnek a fényképezőgépen látottaktól.

8 6 Kérjük, olvassa el Kérjük, olvassa el Próbafelvételek Mielőtt fontos képeket készítene, kifejezetten javasoljuk, hogy készítsen több próbafelvételt: így meggyőződhet a fényképezőgép helyes működéséről és működtetéséről. Ügyeljen arra, hogy a Canon Inc., annak leányvállalatai, partnerei és viszonteladói semmilyen felelősséget sem vállalnak a fényképezőgép vagy bármely tartozék (beleértve a memóriakártyát is) olyan hibájáért, amely a kép nem megfelelő, illetve nem megfelelő formában történő rögzítését okozza. Figyelmeztetés a szerzői jogok megsértésének elkerülésére Ügyeljen arra, hogy a Canon digitális fényképezőgépek személyes használatra készültek, és sohasem használhatók olyan módon, hogy az nemzetközi vagy helyi, a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket vagy előírásokat sértsen. Vegye figyelembe, hogy bizonyos esetekben az előadásokról, kiállításokról vagy kereskedelmi termékekről fényképezőgéppel vagy más eszközzel készített képek még abban az esetben is szerzői vagy egyéb jogokat sérthetnek, ha a képek személyes használatra készültek. A garancia korlátozása A fényképezőgépre vonatkozó garanciáról a mellékelt Canon European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadványban olvashat. A Canon-ügyfélszolgálat elérhetőségéről a mellékelt European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadványban tájékozódhat. A fényképezőgép vázának hőmérséklete Ha a fényképezőgépet hosszabb ideig használja, annak váza felmelegedhet. Az ilyen esetekben készüljön fel erre, és legyen óvatos. Az LCD-kijelzőről Az LCD-kijelző nagy pontosságú csúcstechnológiával készült. A képpontok 99,99%-nál nagyobb része előírás szerint működik. Időnként előfordulhat, hogy a képpontok kevesebb mint 0,01%-a hibásan fekete vagy vörös színnel jelenik meg. Ez nincs hatással a rögzített képre, és nem utal működési hibára. Videorendszer Mielőtt a fényképezőgépet televízióhoz csatlakoztatná, állítsa be a fényképezőgépen a megfelelő videorendszert. A nyelv beállítása A nyelvbeállítás módosításával kapcsolatban olvassa el a következő részt: A kijelző nyelvének beállítása (13.o.).

9 7 Első lépések Előkészületek Állóképek készítése Állóképek megtekintése Törlés Nyomtatás A dátum beágyazása a képadatokba Videók felvétele Videók megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép

10 8 Rögzítse élményeit fényképen! Első lépések Rögzítse élményeit fényképen!

11 Előkészületek 9 Előkészületek Az akkumulátorok és a memóriakártya behelyezése a Csúsztassa az akkumulátorfedél zárát a nyíl irányába (a), majd tartsa is ott, miközben az egész fedelet a nyíl irányába mozdítja el (b), és a fedelet a nyíl (c) irányába felnyitja. a Tartsa nyitva Első lépések Akkumulátor fedél zárja c b Tartsa nyitva a zárat, és közben tolja el a fedelet a nyíl irányába. Tartsa nyitva

12 10 Előkészületek Első lépések b Helyezzen be két akkumulátort. Negatív pólus ( ) Pozitív pólus (+) Figyelem! Győződjön meg az akkumulátorok behelyezési irányának helyességéről. c Tolja be a helyére a memóriakártyát kattanásig. Figyelem! Győződjön meg a kártya behelyezési irányának helyességéről. Hátlap Csak az SD és SDHC memóriakártyák esetén Írásvédelmi kapcsoló Győződjön meg róla, hogy az írásvédő kapcsoló nyitva van-e. Elülső oldal A fényképezőgép nem fogja felismerni a kártyát, és meg is hibásodhat, ha véletlenül fordítva helyezi be a kártyát.

13 Előkészületek 11 d Csukja le a fedelet (a), csúsztatás közben nyomja lefelé, amíg (b) kattanó hangot nem hall. a b Első lépések A memóriakártya eltávolítása Az ujjával nyomja be a memóriakártyát, amíg egy kattanás után ki nem old, majd ekkor vegye ki. A fényképezőgép leejtésének megelőzése érdekében javasolt a csuklószíj használata.

14 12 Előkészületek Első lépések A dátum és az idő beállítása A fényképezőgép első bekapcsolásakor a Dátum/idő beállító menü jelenik meg. b a ON/OFF gomb c gomb / / / gombok gomb a Nyomja meg az ON/OFF gombot. b Válassza ki az évet, a hónapot, a napot, és az időt, majd határozza meg a dátumformátumot. 1. A vagy gombbal válasszon kategóriát. 2. Az értéket a vagy gombbal állíthatja be. c Nyomja meg a FUNC./SET gombot. Korábban beállított Dátum/idő módosítása A fenti b c lépések segítségével módosítsa a beállításokat, miután a következők szerint megjelenítette a Dátum/idő beállítására szolgáló képernyőt. 1. Nyomja meg a MENU gombot. 2. A vagy gombbal válassza ki a (Beállít) menüt. 3. A vagy gombbal válassza ki a [Dátum/idő] beállítást. 4. Nyomja meg a FUNC./SET gombot. 5. Nyomja meg a MENU gombot.

15 Előkészületek 13 A kijelző nyelvének beállítása Az LCD-kijelzőn megjelenő üzenetek és menüelemek nyelve megváltoztatható. a bd gomb Első lépések Módválasztó tárcsa c b gomb / / / gombok a Állítsa a módválasztó tárcsát (Lejátszás) állásba. b Tartsa lenyomva a FUNC./SET gombot, és nyomja le egyszer a MENU gombot. c A,, vagy gombokkal válassza ki a nyelvet. d Nyomja meg a FUNC./SET gombot.

16 14 Állóképek készítése Első lépések Állóképek készítése b aon/off gomb ( Automatikus mód) de Exponáló gomb Állapotjelző Módválasztó tárcsa a Nyomja meg az ON/OFF gombot. Az indítóhang hallható, és az LCD-kijelzőn megjelenik az indító kép. Az ON/OFF gomb újbóli megnyomásával kikapcsolhatja a fényképezőgépet. A hangok elnémításához a MENU gomb lenyomva tartása mellett nyomja meg az ON/OFF gombot. A [Némítás] beállítást a (Beállít) menüből is módosíthatja. b Válassza ki a felvételi módot. 1. Állítsa a módválasztó tárcsát (Automatikus) állásba. c Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. A beremegés elkerülése Támassza a karjait a testének, és tartsa a fényképezőgépet mindkét kezével. Szükség esetén használjon állványt. d A fókusz beállításához nyomja le kissé (félig) az exponáló gombot. Élességállítás közben a fényképezőgép kétszer hangjelzést ad, az állapotjelző LED zölden kezd el világítani (a vaku működésekor narancssárgára vált).

17 Állóképek készítése 15 e Anélkül, hogy bármit is módosítana, a felvétel készítéséhez nyomja le teljesen az exponáló gombot. Felhangzik az expozíciós hang, és a gép rögzíti a képet. A képek a készítést követően kb. 2 másodpercig* még láthatóak az LCD-kijelzőn (kép ellenőrzése). A kép megjelenítése közben újabb felvételt is készíthet. * Módosíthatja azt, hogy mennyi időre jelenjen meg a felvétel, a [Megjelenítés] menüpontban a (Felvétel) menüben. Az exponáló gomb lenyomva tartása mellett a kép továbbra is a kijelzőn marad. A jelzőfény zölden villog, a képfájlt pedig a fényképezőgép elmenti a memóriakártyára. Az élesség beállítása A fényképezőgép automatikusan beállítja az élességet, ha félig lenyomja az exponáló gombot*. * Az exponáló gombnak két állása van. Az első állás az, amikor csak félig nyomja le a gombot. Nyomja le félig az élesség beállításához Helyes Nyomja le teljesen Helytelen Ha rögtön teljesen lenyomja Első lépések Csippanások... A felvétel előkészítése befejeződött: zölden világít (a vaku villanása esetén narancssárgán) Felvétel: zölden villog A fókuszálási pontban az AF keret zöld színben megjelenik az LCD-kijelzőn.

18 Első lépések 16 Állóképek megtekintése Állóképek megtekintése a Módválasztó tárcsa b / gombok a Állítsa a módválasztó tárcsát b A vagy gombbal jelenítse meg a kívánt képet. A gombbal az előző, míg a gombbal a következő képet jelenítheti meg. Ha a gombot nyomva tartja, a képek gyorsabban váltanak ugyan, de életlenebbek lesznek. (Lejátszás) állásba. Beállíthatja, hogy Lejátszás módban melyik felvétel jelenjen meg, ha a (Lejátszás) menü [Folytatás] pontját [Már látott]*-ra, vagy [Felvett]-re állítja (a * az alapértelmezett beállítást jelöli). Ha a [Már látott]-at választja, akkor az utoljára megtekintett kép jelenik meg (lejátszás folytatása). A következő esetekben a legutóbbi kép jelenik meg, a [Folytatás] menüpont beállításától függetlenül. Felvétel készítése, memóriakártya cseréje, a memóriakártyán levő kép szerkesztése számítógéppel.

19 Törlés 17 Törlés a Első lépések Módválasztó tárcsa b c gomb / gombok b gomb a Állítsa a módválasztó tárcsát (Lejátszás) állásba. b A vagy gombbal válassza ki a törölni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. c Ellenőrizze a [Törlés] kijelölését, és nyomja meg a FUNC./SET gombot. A törlés helyett a kilépéshez válassza a [Mégse] beállítást. Vegye figyelembe, hogy a törölt képek nem állíthatók vissza. Kellő körültekintéssel járjon el a képek törlésénél.

20 Első lépések 18 Nyomtatás Nyomtatás a con/off gomb c Módválasztó tárcsa d d gomb / gombok a Csatlakoztassa a fényképezőgépet közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatóhoz. Nyissa fel a fényképezőgép csatlakozójának fedelét, majd gondosan csatlakoztassa az interfészkábelt az aljzatba. A csatlakozással kapcsolatban olvassa el a nyomtató felhasználói kézikönyvét is. Mivel a fényképezőgép szabványos protokollt (PictBridge) használ, a Canon gyártmányú nyomtatók mellett a PictBridgeprotokollnak megfelelő egyéb nyomtatók is használhatók. További részletek a Közvetlen nyomtatási útmutatóban. b Kapcsolja be a nyomtatót. c Állítsa a módválasztó tárcsát (Lejátszás) állásba, majd nyomja meg az ON/OFF gombot. A gomb kék színben kigyullad. d A vagy gombbal válassza ki a nyomtatni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. A gomb kéken villog, és megkezdődik a nyomtatás.

21 Nyomtatás 19 Nyomtatási lista használata A nyomtatási listához bármely képet hozzáadhat, ha az adott felvétel rögzítése vagy lejátszása után közvetlenül megnyomja a gombot. A nyomtatási listában szereplő képek azután könnyedén kinyomtathatók a nyomtató csatlakoztatása után. Hozzáadás nyomtatási listához a Nyomja meg a gombot (csak állóképek esetén). b Adja hozzá a képet a listához. 1. A nyomtatni kívánt példányszám beállításához használja a vagy gombokat. 2. A vagy gombokkal válassza ki a [Felveszi] opciót. 3. Nyomja meg a FUNC./SET gombot. Ha törölni szeretne egy képet a listából, nyomja meg újra a gombot, a vagy gombokkal válassza ki a [Leveszi] opciót, majd nyomja meg a FUNC./SET gombot. Nyomtatási lista képeinek nyomtatása A magyarázatban Canon SELPHY ES és SELPHY CP sorozatú nyomtatókat használunk illusztrációként. a Csatlakoztassa a Nyomtatni kívánt példányszám fényképezőgépet a nyomtatóhoz. b Kezdje el a nyomtatást. 1. A vagy gombokkal válassza ki a [Most nyomtat] lehetőséget. A vagy gombok használatával ellenőrizheti a listához hozzáadott képeket. 2. Nyomja meg a FUNC./SET gombot. Elkezdődik a nyomtatás. Ha félbeszakítja, majd folytatja a nyomtatást, akkor az a sorban következő képpel folytatódik. Első lépések

22 20 A dátum beágyazása a képadatokba Első lépések A dátum beágyazása a képadatokba Ez a szakasz arról szól, hogyan ágyazhatja be a dátumot a képadatokba a felvétel rögzítésekor (dátumbélyegző). Beágyazása után a dátumbélyegző nem törölhető a képadatokból. Ellenőrizze a fényképezőgépen a dátum és az idő megfelelő beállítását (12.o.). A képméret 2M (1600 x 1200) lesz, a tömörítés pedig Finom (L-méretű vagy levelezőlap-méretű képek nyomtatásához). b a ON/OFF gomb Módválasztó tárcsa c c gomb gomb / / / gombok a Nyomja meg az ON/OFF gombot. b Állítsa a módválasztó tárcsát (Automatikus) állásba. Ezt a beállítást vagy módban is elvégezheti.

23 A dátum beágyazása a képadatokba 21 c Válassza ki a (Dátumbélyegző) lehetőséget. 1. Nyomja meg a FUNC./SET gombot. 2. A vagy gombokkal válassza ki a lehetőséget. Első lépések 3. A vagy gombokkal válassza ki a lehetőséget. A nyomtatásból kimaradó terület szürkítve jelenik meg. A MENU gomb megnyomása után átválthat [Dátum és idő]-re, a vagy gombok használatával. A következő módszerekkel olyan képekre is rányomtathatja a dátumot, amelyek adatai között nincs dátumbélyegző beágyazva. Állítsa be a dátumot a fényképezőgép Digitális előrendelés (DPOF) funkciójával. Állítsa a (Nyomtatási) menü [Nyomtatási beállítás] menüpontjának [Dátum] beállítását [Be] értékre. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a nyomtatóhoz, és adja meg a dátumot. Lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. Helyezzen be egy memóriakártyát a nyomtatóba, és adja meg a dátumot. Olvassa el a nyomtató használati útmutatóját is. Használja a mellékelt szoftvert. Lásd: Szoftver használati útmutató.

24 Első lépések 22 Videók felvétele Videók felvétele b aon/off gomb ( Normál mód) de Exponáló gomb Állapotjelző LED Módválasztó tárcsa a Nyomja meg az ON/OFF gombot. b Válassza ki a felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módválasztó tárcsát (Videó) állásba. Győződjön meg róla, hogy a fényképezőgép (Normál) módban van. c Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Felvétel közben ne érjen hozzá a mikrofonhoz. Az exponáló gomb, a és gombok kivételével ne nyomjon meg más gombot. A gombnyomást kísérő hang rákerül a felvételre. Mikrofon

25 Videók felvétele 23 d A fókusz beállításához nyomja le kissé (félig) az exponáló gombot. A fényképezőgép fókuszálás közben kétszer csippant, az állapotjelző LED pedig zölden világít. A gombot félig lenyomva a fényképezőgép automatikusan beállítja az expozíciót, a fókuszt és a fehér-egyensúlyt. e Anélkül, hogy bármit is módosítana, a felvétel készítéséhez nyomja le teljesen az exponáló gombot. Elkezdődik a felvétel. Felvétel közben az eltelt idő és a [ Felv] felirat jelenik meg az LCD monitoron. Első lépések Eltelt idő f A felvétel leállításához nyomja le teljesen az exponáló gombot. Az állapotjelző zölden villog, az adatokat pedig a rendszer a memóriakártyára rögzíti. A felvétel a hátralevő idő leteltekor, illetve a beépített memória vagy a memóriakártya megteltekor automatikusan leáll.

26 24 Videók megtekintése Első lépések Videók megtekintése b a ON/OFF gomb cd gomb Módválasztó tárcsa cd / / / gombok a Nyomja meg az ON/OFF gombot. b Állítsa a módválasztó tárcsát (Lejátszás) állásba. c A vagy gombokkal jelenítse meg a videót, majd nyomja meg a FUNC./SET gombot. A videókat ikon jelöli. d A vagy gombokkal válassza ki a (Lejátszás) lehetőséget, majd nyomja meg a FUNC./SET gombot. Megkezdődik a videó lejátszása. Ha a lejátszás közben megnyomja a FUNC./SET gombot, a lejátszást szüneteltetheti, és újra is indíthatja. A lejátszás hangerejét a vagy gombbal módosíthatja.

27 Képek áttöltése számítógépre 25 Képek áttöltése számítógépre A képek áttöltéséhez javasolt a mellékelt szoftver használata. Szükséges elemek Fényképezőgép és számítógép A fényképezőgéphez mellékelt Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM A fényképezőgéphez mellékelt interfészkábel Rendszerkövetelmények A szoftvert a következő követelményeknek eleget tevő számítógépre telepítse. Első lépések Windows Operációs rendszer Számítógép típusa Processzor Memória Illesztő Merevlemez szabad területe Megjelenítő Macintosh Operációs rendszer Számítógép típusa Processzor Memória Illesztő Merevlemez szabad területe Megjelenítő Windows Vista Windows XP Service Pack 2 Windows 2000 Service Pack 4 A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. Windows Vista Windows XP/Windows 2000 Windows Vista Windows XP/Windows 2000 USB Canon Utilities - ZoomBrowser EX - PhotoStitch Canon Camera TWAIN illesztőprogram : Pentium 1,3 GHz vagy gyorsabb : Pentium 500 MHz vagy gyorsabb : 512 MB vagy több : 256 MB vagy több : 200 MB vagy több : 40 MB vagy több : 25 MB vagy több 1024 x 768 képpont/high Color (16 bites) vagy jobb Mac OS X (v10.3 v10.4) A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. PowerPC G3/G4/G5 vagy Intel processzor 256 MB vagy több USB Canon Utilities - ImageBrowser - PhotoStitch 1024 x 768 képpont/ szín vagy jobb : 300 MB vagy több : 50 MB vagy több

28 26 Képek áttöltése számítógépre Első lépések Képek áttöltésének előkészítése Windows 2000 esetén a szoftvert még a fényképezőgép csatlakoztatása előtt fel kell telepíteni a számítógépre. a A szoftver telepítése Windows 1. Helyezze be a Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM lemezt a számítógép CD-meghajtójába. 2. Kattintson az [Easy Installation/ Egyszerű telepítés] pontra. A telepítés folytatásához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. 3. A telepítés befejeződésekor kattintson a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] pontra. A telepítés befejezésekor megjelenik a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] lehetőség. Kattintson a megjelenő gombra. 4. Amikor a szokásos Windows asztal megjelenik, vegye ki a CD-lemezt a meghajtóból. Macintosh Kattintson duplán a ikonra a CD ablakában. A telepítő megjelenő paneljén kattintson az [Install/ Telepítés] gombra. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

29 Képek áttöltése számítógépre 27 b A fényképezőgép csatlakoztatása számítógéphez. 1. Csatlakoztassa a mellékelt interfészkábelt a számítógép USB-portjához és a fényképezőgép DIGITAL csatlakozójához. Nyissa fel a fényképezőgép csatlakozójának fedelét, majd gondosan csatlakoztassa az interfészkábelt az aljzatba. DIGITAL csatlakozó USB-port Első lépések Interfészkábel c Felkészülés a képek számítógépre való áttöltésére. 1. Állítsa a módválasztó tárcsát (Lejátszás) állásba, majd nyomja meg az ON/OFF gombot. ON/OFF gomb Ha megjelenik a [Digital Signature Not Found/Digitális aláírás nem található] ablak, kattintson a [Yes/Igen] gombra. Az USBillesztőprogram automatikusan befejezi a telepítést, amikor csatlakoztatja a fényképezőgépet, és megnyitja a kapcsolatot.

30 28 Képek áttöltése számítógépre Első lépések d A fényképezőgép ablakának megjelenítése. Windows Válassza ki a [Canon CameraWindow] lehetőséget, majd kattintson az [OK] gombra. Ha az Események párbeszédpanel nem jelenik meg, kattintson a [Start] menü [All Programs/Minden program] vagy [Programs/Programok] elemére, majd a [Canon Utilities], [CameraWindow], [CameraWindow] és a [CameraWindow] lehetőségre. Megjelenik a CameraWindow ablak. Macintosh A fényképezőgép és a számítógép közötti kapcsolat létrehozása után megjelenik a CameraWindow párbeszédpanel. Ha a párbeszédpanel nem jelenik meg, kattintson a [CameraWindow] ikonra a Dokkolóban (a képernyő alján megjelenő sávon). Ezzel befejezte a képek letöltéséhez szükséges előkészületeket. Folytassa a következő fejezettel: Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (Közvetlen átvitel) (29.o.) (kivéve Windows 2000). A Szoftver használati útmutatóban útmutatást talál a képek számítógéppel való áttöltésével kapcsolatban. Windows 2000 használata esetén a képeket a számítógép utasításainak megfelelően töltse le.

31 Képek áttöltése számítógépre 29 Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (Közvetlen átvitel) Ezt az eljárást a képek fényképezőgéppel való áttöltésére használja (kivéve Windows 2000). Telepítse a szoftvert, mielőtt a Közvetlen átvitel funkcióval első alkalommal töltene le képeket (26.o.). Első lépések a gomb / / / gombok gomb b gomb a Ellenőrizze, hogy a Közvetlen átvitel menü látható-e a fényképezőgép LCD-kijelzőjén. A gomb kék színben kigyullad. Ha a Közvetlen átvitel menü nem jelent meg, nyomja meg a MENU gombot. Közvetlen átvitel menü b Nyomja meg a gombot. A korábban nem letöltött képeket a gép áttölti a számítógépre.

32 30 Képek áttöltése számítógépre Első lépések A képek átvitelének módját a Közvetlen átvitel menü következő pontjainak beállításával is megadhatja. Minden kép Új képek DPOF átvitel képei Választás, átvitel Háttérkép Az összes kép átvitele és mentése a számítógépen. Csak a korábban még át nem vitt képek áttöltése és mentése a számítógépen. Csak a DPOF beállításainak megfelelő képek átvitele és mentése a számítógépen. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépen. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépen. Az átvitt képek háttérképként jelennek meg a számítógép asztalán. Minden kép/új képek/dpof átvitel képei 1. Ellenőrizze, hogy a Közvetlen átvitel menü látható-e a fényképezőgép LCD-kijelzőjén. 2. A vagy gombokkal válassza ki a, vagy a lehetőséget, majd nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. A művelet befejezése után ismét a Közvetlen átvitel menü jelenik meg. Az áttöltés leállításához nyomja meg a FUNC./SET gombot. Választás, átvitel/háttérkép 1. Ellenőrizze, hogy a Közvetlen átvitel menü látható-e a fényképezőgép LCD-kijelzőjén. 2. A vagy gombokkal válassza ki a, vagy a lehetőséget, majd nyomja meg a (vagy a FUNC./SET) gombot.

33 Képek áttöltése számítógépre A vagy gombokkal válassza ki az áttölteni kívánt képeket, majd nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. 4. Az áttöltés befejeződését követően nyomja meg a MENU gombot. Ezzel visszatér a Közvetlen átvitel menübe. Háttérképként csak JPEG-képek tölthetők át a számítógépre. Első lépések A gombbal választott beállítást a fényképezőgép a kikapcsolása után is megőrzi. Az előző beállítás lép érvénybe, amikor legközelebb megjelenik a Közvetlen átvitel menü. A képválasztási képernyő jelenik meg közvetlenül, ha a legutóbbi beállítás a [Választás, átvitel] vagy a [Háttérkép] volt. A CameraWindow ablak bezárásához kattintson az ablak jobb alsó részén lévő gombra, mire az áttöltött képek megjelennek a számítógépen. Windows Macintosh ZoomBrowser EX ImageBrowser A képek alapértelmezés szerint a készítés dátuma szerinti mappákba rendezve jelennek meg.

34 Első lépések 32 Rendszertérkép Rendszertérkép Csuklószíj WS-800 Audio/videokábel AVC-DC300* 1 Interfészkábel IFC-400PCU* 1 AA méretű alkáli elemek (2 db) Memóriakártya (32 MB) Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM HF-DC1 nagy teljesítményű vaku Akkumulátor és töltő készlet CBK4-300* 6 Hálózati adapter ACK800 Akkumulátortöltő CB-5AH/CB-5AHE AA méretű NiMH akkumulátor, NB-3AH (4 db) Külön kapható egy négy darab, AA méretű nikkel fémhidrid akkumulátorból (NB4-300) álló készlet A fényképezőgép két akkumulátort használ Kompakt hálózati adapter, CA-PS800 Tápkábel

35 Rendszertérkép 33 Video IN csatlakozó Audio IN csatlakozó TV/Videó Canon gyártmányú, Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtató Első lépések Interfészkábel a közvetlen nyomtatáshoz Közvetlen nyomtatásra alkalmas Tintasugaras nyomtatók* 2 SD memóriakártya* 5 SDC-128M SDC-512MSH PCMCIA Adapter USB-kártya olvasó Kompakt fotónyomtatók* 2 * 3 (SELPHY sorozat) USB-port PC-kártya foglalat *1 Külön is megvásárolható. *2 A nyomtatóval kapcsolatos további információkért lásd az adott nyomtató felhasználói útmutatóját. *3 A fényképezőgép a CP-10/CP-100/CP-200/CP-300 készülékhez is csatlakoztatható. *4 A tintasugaras nyomtatóval és az interfészkábelekkel kapcsolatos további információkért lásd az adott nyomtató felhasználói útmutatóját. *5 Egyes régiókban nem kapható. *6 A CBK4-200 akkumulátor és töltő készlet is használható.

36 34 Rendszertérkép Első lépések Opcionális tartozékok A következő fényképezőgép-tartozékok külön megvásárolhatók. Egyes tartozékok nem minden régióban kaphatóak, és az is előfordulhat, hogy már nem beszerezhetőek. Vaku HF-DC1 nagy teljesítményű vaku Ez a felszerelhető kiegészítő vaku akkor használható, amikor a fényképezés tárgya túl messze van ahhoz, hogy a beépített vaku megvilágítsa. Tápellátás Hálózati adapter készlet, ACK800 A készlet szabványos háztartási konnektorról teszi lehetővé a fényképezőgép üzemeltetését. Ez javasolt a fényképezőgép tápellátására hosszabb idejű használat esetén, illetve ha a számítógéphez van csatlakoztatva (az akkumulátorok nem tölthetők vele). Akkumulátor és töltő készlet, CBK4-300 Ez a speciális akkumulátortöltő készlet egy akkumulátortöltőt, és négy, újratölthető, AA méretű NiMH (nikkel-fémhidrid) akkumulátort tartalmaz. Akkor javasolt használni, ha sok fényképet készít vagy játszik le. Külön kapható egy négy darab, AA méretű nikkel fémhidrid akkumulátorból álló készlet, az NB4-300 NiMH akkumulátor. Egyéb tartozékok SD memóriakártya Az SD memóriakártyák tárolják a fényképezőgéppel rögzített képeket. A Canon márkájú kártyák 128 MB és 512 MB méretben kaphatók. Interfészkábel, IFC-400PCU A kábellel a fényképezőgépet számítógéphez, SELPHY sorozatú kompakt fotónyomtatóhoz, vagy tintasugaras nyomtatóhoz csatlakoztathatja (ez utóbbihoz olvassa el a nyomtató útmutatóját is). Audio/videokábel, AVC-DC300 Ezzel a kábellel csatlakoztatható a fényképezőgép a televízióhoz.

37 Rendszertérkép 35 Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatók A Canon a következő, külön megvásárolható nyomtatókat kínálja a fényképezőgéphez. Gyorsan és könnyen készíthet fényképminőségű nyomatokat a fényképezőgépet és a nyomtatót közvetlenül összekötve és a fényképezőgép kezelőszerveit használva. Kompakt fotónyomtatók (SELPHY sorozat) Tintasugaras nyomtatók További információkért forduljon a legközelebbi Canon-viszonteladóhoz. Első lépések Eredeti Canon tartozékok használata javasolt. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson az eredeti Canon tartozékokkal. A Canon nem vállal felelősséget a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibás működés (például az akkumulátoregység szivárgása és/vagy felrobbanása), a fényképezőgép károsodása vagy az ebből származó balesetek (például tűz) miatt. Ügyeljen arra, hogy a jótállás nem terjed ki a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibák javítására, ezeket a javításokat csak térítés ellenében kérheti.

38 Első lépések 36

39 A funkciók részletes leírása 37

40 38 A fényképezőgép részei és kezelőszervei Elölnézet a Csuklószíj rögzítési pontja b Hangszóró c Mikrofon d Vaku (59.o.) e AF-segédfény (47.o.) f Vörösszem-effektus csökkentő lámpa (59., 70.o.) g Önkioldó LED (62.o.) h Csatlakozók fedele i A/V OUT (audio-/video) kimeneti csatlakozó (129.o.) j DIGITAL csatlakozó (27.o.) k DC IN (tápfeszültség) csatlakozó (156.o.) l Objektív

41 39 Hátulnézet a LCD Monitor (44., 51.o.) b Memóriakártya-foglalat/Akkumulátorfedél zárja (9.o.) c Memóriakártya-foglalat/Akkumulátorfedél (9.o.) d Állványmenet A fényképezőgép részei és kezelőszervei Az LCD-kijelzőt egy vékony műanyag fólia boríthatja, amely a szállítás során védi a karcolásoktól. Ha van ilyen, a fényképezőgép használata előtt távolítsa el.

42 40 Kezelőszervek a ON/OFF gomb (12., 14.o.) b Exponáló gomb (14.o.) c Módválasztó tárcsa (13., 14.o.) d FUNC./SET gomb (42.o.) e MENU gomb (43.o.) f (Nyomtatás/megosztás) gomb (18., 29., 93.o.) g Állapotjelző LED (41.o.) h (Makró)/ (Végtelen)/ gomb (60.o.) i (Telefotó fényképezéskor)/ (Nagyítás Lejátszás módban)/ gomb (54., 96.o.) j (Vaku)/ gomb (59.o.) k (Nagylátószög fényképezéskor)/ (Egy kép törlése Lejátszás módban)/ gomb (17., 54.o.)

43 41 Állapotjelző LED A fényképezőgép hátulján található állapotjelző a következő esetekben világít vagy villog. Zöld: felvételre kész (két csippantás)*/ számítógéphez való csatlakozáskor/kijelző kikapcsolása esetén Zölden villog: bekapcsoláskor/kép rögzítésekor/olvasásakor/ törlésekor/átvitelekor (számítógéphez csatlakoztatva) Narancssárga: felvételre kész (vaku bekapcsolva) Narancssárgán felvételre kész (figyelmeztetés a fényképezőgép villog: bemozdulására)/vaku töltése * Egy csippantás hallatszik, ha az élességállítás nem sikerült. Zölden villogó állapotjelzőnél ne hajtsa végre a következő műveleteket. Ezek ugyanis a képadatok sérülését okozhatják. - a fényképezőgép rázása vagy meglökése - kikapcsolás, vagy a memóriakártya-foglalat/akkumulátor fedelének kinyitása A fényképezőgép részei és kezelőszervei

44 42 Alapműveletek Menük és beállítások A felvétel vagy lejátszás mód beállításai, valamint a fényképezőgép nyomtatási, dátum-/idő- illetve hangbeállításai a FUNC. menü, illetve a,, és menük segítségével történnek. FUNC./SET gomb (FUNC. menü) Ebben a menüben az általános felvételi beállítások adhatók meg Az illusztráción a FUNC. menü látható (Automatikus) módban. 1 Állítsa a módválasztó tárcsát,, vagy állásba. 2 Nyomja meg a FUNC./SET gombot. 3 A vagy gombokkal válasszon egy menüpontot. Egyes felvételi üzemmódokban néhány menüpont nem elérhető. 4 A vagy gombokkal válasszon beállítást a menüponthoz. Egyes esetekben a MENU gombbal további beállítások választhatók. Beállítás választása után az exponáló gomb megnyomásával azonnal elkezdheti a felvételkészítést. A felvétel elkészítése után ismét megjelenik ez a menü, így egyszerűen módosíthatók a beállítások. 5 Nyomja meg a FUNC./SET gombot.

45 43 MENU gomb (,, és menük) Ezekben a menükben a felvétel, a lejátszás és a nyomtatás beállításai adhatók meg. 1 (Felvétel) menü (Beállít) menü 5 Alapműveletek 2 A menük között a vagy gombokkal válthat. 3 4 Az illusztráción a menü látható (Automatikus) módban. 1 Nyomja meg a MENU gombot. 2 A menük között a vagy gombbal válthat. A következő menük jelennek meg. Felvétel: Felvétel / Beállít Lejátszás: Lejátszás / Nyomtatási / Beállít 3 A vagy gombokkal válasszon egy menüpontot. Egyes felvételi üzemmódokban néhány menüpont nem elérhető. 4 A vagy gombbal válasszon egy opciót. A három pontot (...) tartalmazó menüpontok beállításához újabb menüt lehet megjeleníteni a FUNC./SET gombbal. Újra nyomja meg a FUNC./SET gombot a beállítás jóváhagyásához, majd a MENU gombbal térjen vissza a menüképernyőre. 5 Nyomja meg a MENU gombot.

46 44 Az LCD-kijelzőn és a menükben megjelenő információk Felvételi mód Funkció Expozíció kompenzáció, ISO a érzékenység, rögzített képpontok száma, stb. b Felvételi mód c b a Figyelmeztetés bemozdulásra ( ) (132.o.) c Digitális telekonverter ( 1.5x/1.9x)/ Digitális zoom arány/biztonsági zoom ( Használható felvételi módok 176.o. defg Zársebesség/ Rekesznyílás értéke h i Arc keret Szpot AE pont keret/ Af keret Hátralevő felvételek száma (állóképek) Hátralevő idő/rögzített idő (videók) Beállítás módja FUNC./SET gomb (FUNC. menü) Módválasztó tárcsa, FUNC./SET gomb (FUNC. menü) MENU gomb (Felvétel menü) ) d Makró ( )/Végtelen ( ) / gomb e Vaku ( ) gomb f Vörösszemkorrekció ( ) MENU gomb (Felvétel menü [Vaku beállításai]) g Autom. forgatás ( ) MENU gomb (Beállít menü) h Kij.segédvonal MENU gomb (Felvétel menü) i Új mappa ( ) MENU gomb (Beállít menü) A töltésjelzőről Amikor az akkumulátorok merülnek, a ikon villog piros színben az LCD monitoron. Ilyenkor cserélje ki az akkumulátorokat a legrövidebb időn belül, ha tovább szeretné használni a fényképezőgépet.

47 45 Lejátszás mód j k Hisztogram Alacsony töltöttség Megjelenített kép száma/ Képek száma összesen Mappa száma-fájl száma Felvételi információk Rögzített képpontok száma (Állókép), videó hossza Fájlméret Alapműveletek Felvétel dátuma/időpontja l m Funkció Beállítás módja gomb, MENU gomb j Nyomtatási lista (Nyomtatási menü) Auto. kategória ( ) MENU gomb (Felvétel menü) k MENU gomb Saját kateg. ( ) (Lejátszás menü) Rögzített képpontok száma, tömörítés FUNC./SET gomb l (Állókép)/Videó ( ) (FUNC. menü) Vörösszemkorrekció/Átméretezés ( ) MENU gomb m Hangjegyzettel rendelkező kép ( ) (Lejátszás menü) Védelem állapota ( ) Egyes képeknél a következő adatok is megjelenhetnek. Nem WAVE típusú hangfájl hozzáadva A Szabványos fényképezőgép-fájlrendszer szabványainak nem megfelelő JPEG-kép (132., 163.o.) RAW-kép Nem felismerhető adattípus Előfordulhat, hogy a más fényképezőgéppel készített képekhez tartozó adatok nem megfelelően jelennek meg. Figyelmeztetés túlexponálásra A következő esetekben a kép túlexponált részei villognak: - amikor a képet ellenőrzi közvetlenül a felvétel után az LCD-kijelzőn (adatokkal), - amikor a részletes megjelenítési módot használja Lejátszás módban.

48 46 Hisztogram funkció A hisztogram olyan diagram, amely alapján ellenőrizhető a kép világossága. Minél nagyobb a diagram bal oldala felé irányuló eltolódás, annál sötétebb a kép. Minél nagyobb a diagram jobb oldala felé irányuló eltolódás, annál világosabb a kép. Az expozíció kompenzáció funkcióval beállíthatja a kép fényerejét a felvételkészítés előtt (82.o.). Példák hisztogramra Sötét kép Kiegyenlített kép Világos kép FUNC. menü Felvételi mód Menüpont Beállítások Oldalszám (Állóképek) 14., 60., 66, 68.o. (Videók) 22., 72.o. Expozíció kompenzáció 82.o. Hosszú záridő 84.o. ISO érzékenység 81.o. Fehér-egyensúly 86.o. Felv. üzemmód 62., 69.o. Saját színbeállít. 89.o. Rögzített képpontok száma (Állókép) (ha a Dátum/idő nincs beállítva ) 64.o. Tömörítés (Állóképek) 64., 65.o. Rögzített képpontok száma (Videók) 74.o.

49 47 Felvétel menü *Alapértelmezett beállítás Menüpont Beállítások Oldalszám Af keret Arcérzékelés*/AiAF/Közép 76.o. AF-pont zoom Be/Ki* 75.o. Digitális zoom (Állóképek) Normál*/Ki/1.5x/1.9x 55.o. (Videók) Normál*/Ki (Csak Normál videó módban) Vaku beállításai Hosszú szink. Be/Ki* Vörösszem-korr. Be/Ki* 70.o. Vö.sz. lámpa Be*/Ki Fénymérés */ / 83.o. AF-segédfény Be*/Ki 133.o. Felvételi info Be/Ki* 51.o. Megjelenítés Ki/2* 10 mp/megtart 15.o. Info.ellenőrz. Ki*/Részletes 51.o. Auto. kategória Be*/Ki 92.o. Kij. segédvonal (Állóképek) Ki*/Négyzetháló/3:2 Képhatár/ Mindkettő 91.o. (Videók) Ki*/Négyzetháló Alapműveletek gomb beállítás * / / / / / / / / / / / 93.o.

50 48 Lejátszás menü Menüpont Oldalszám Megjelenít 97.o. Információk 51.o. Ugrás 99.o. Diavetítés 104.o. Saját kateg. 98.o. Vörösszemkorrekció 105.o. Átméretezés 110.o. Hangjegyzet 112.o. Védelem 113.o. Elforgatás 102.o. Összes törlése 114.o. Rend. átküldés 119.o. Folytatás 16.o. Átmenet 103.o. Nyomtatási menü Menüpont Téma Oldalszám Nyomtatás Megjeleníti a nyomtatási menüt. Képválasztás/ pldszám Minden kép választás Választások törlése Nyomtatási beállítás Nyomtatási beállítások megadása a megjelenített képekhez. Nyomtatási beállítások megadása az összes képhez. Az összes nyomtatási beállítás törlése. Nyomtatási stílusok beállítása. 115.o.

51 49 Beállít menü *Alapértelmezett beállítás Menüpont Beállítások Oldal/Témakör Némítás Be/Ki* A hangok elnémításához válassza a [Be] lehetőséget. (Kivéve, amikor felvétel közben kinyitja a memóriakártyafoglalat/akkumulátortartó fedelét). Hangerő Ki/1/2*/3/4/5 A fényképezőgép bekapcsoláskor, valamint a kezelőszervek, az önkioldó és az exponáló gomb használatakor, illetve a Lejátszás módban hallható hang erősségét állítja be. A hangerősség nem módosítható, ha a [Némítás] funkció [Be] van kapcsolva. Indítási h.erő A fényképezőgép bekapcsolását kísérő hangjelzés hangerősségének beállítása. Működési h.erő Önkioldó h.erő Expon. hangerő Lejátszás h.erő Az exponáló gomb kivételével a gombok megnyomásakor hallható hangjelzés erősségének beállítása. Az exponálás előtt 2 mp-el hallható hangjelzés erősségének beállítása. Az exponáló gomb teljes lenyomásakor hallható hangjelzés erősségének beállítása. Videók felvételekor az exponálást nem kíséri hangjelzés. A videók és hangjegyzetek lejátszásakor hallható hang erősségének beállítása. Indító kép Be*/Ki Annak beállítása, hogy a fényképezőgép bekapcsolásakor megjelenjen-e az indító kép. Energiatakarék 121.o. Autom. Be*/Ki kikapcs. Kijelző kikap. 10 mp./20 mp./30 mp./1 perc*/2 perc/ 3 perc Dátum/idő 12.o. Formázás Alacsony szintű formázást is választhat (122.o.). Alapműveletek

52 50 Menüpont Beállítások Oldal/Témakör Fájlszámozás Folyamatos* /Aut.nullázás 123.o. Új mappa 125.o. Új mappa létrehozása Bejelölve (Be)/ Nincs jelölés (Ki) Automatikusan Ki*/naponta/ hétfőnvasárnap/ havonta (Az idő is beállítható) Autom.forgatás Be*/Ki 127.o. Lencse behúzás 1 perc* / A lencse behúzásának időzítése a 0 másodperc Felvétel módból Lejátszás módba való átkapcsoláskor. Nyelv 13.o. Videorendszer NTSC/PAL 129.o. Nyomtatási mód Autom.*/ Lásd alább. Mind visszaáll 128.o. Nyomtatási mód Módosíthatja a nyomtató csatlakoztatási módszerét. Általában nem kell módosítani a beállítást, de jelölje meg a lehetőséget (Széles kép) módban készített kép nyomtatásához, Canon SELPHY CP750/ CP740/CP730/CP720/CP710/CP510/CP520 kompakt fotónyomtató teljes oldalas, széles papíros nyomtatási beállítása mellett. Mivel a beállítást a készülék kikapcsolása esetén is megőrzi a rendszer, ügyeljen rá, hogy másfajta képméret nyomtatásakor visszaállítsa az [Autom.] elemet. (A beállítás nem módosítható a nyomtató csatlakoztatott állapotában.)

53 51 Az LCD-kijelző használata Az LCD monitor kijelzési módjai váltogathatók. További részletek: Az LCD-kijelzőn és a menükben megjelenő információk (44.o.). Felvétel közben (Felvétel módban) Kép ellenőrzése közben (amikor felvételkészítés után ellenőrzi a képet) Lejátszás közben (Lejátszás módban) Beállítás módja Használható felvételi módok 176.o. Felvétel menü [Felvételi info] Be/Ki Felvétel menü [Info.ellenőrz.] Lejátszás menü [Információk] Beállítható tartalom Ki/Részletes Ki/Normál/Részletes Alapműveletek Felvétel közben (Felvétel módban) Ki Be Lejátszás közben (Lejátszás módban)/kép ellenőrzése (a kép ellenőrzése közvetlenül a felvétel után) Ki Normál (csak lejátszáskor) Részletes

54 52 Információkijelzés módjának váltása Felvétel vagy Kép Ellenőrzése módban 1 Válasszon: [Felvételi info] vagy [Info.ellenőrz.]. 1. Nyomja meg a MENU gombot. 2. A menüben a vagy gombokkal válasszon: [Felvételi info] vagy [Info.ellenőrz.]. 2 Hagyja jóvá a beállítást. 1. A beállítások között a vagy gombbal válthat. 2. Nyomja meg a MENU gombot. Az információkijelzés módjának váltása Lejátszás módban 1 Válassza ki az [Információk] lehetőséget. 1. Nyomja meg a MENU gombot. 2. A menüben a vagy gombokkal válassza ki az [Információk] lehetőséget. 2 Hagyja jóvá a beállítást. 1. A beállítások között a vagy gombbal válthat. 2. Nyomja meg a MENU gombot.

55 53 A felvételi információk kb. 6 másodpercre megjelennek a beállítások módosításakor, az aktuális megjelenítési módtól függetlenül. Az LCD-kijelző nem kapcsol részletes megjelenítési üzemmódba a nagyított (96.o.) és az indexképes (97.o.) lejátszásnál. Éjszakai megjelenítés Ha gyenge fényviszonyok mellett készít felvételt, a fényképezőgép automatikusan kivilágosítja az LCD-kijelzőt, hogy illeszkedjen a tárgy világosságához*, így egyszerűbb a téma beállítása. * Bár ekkor zaj jelenhet meg, és a tárgy mozgása szaggatottan jelenhet meg az LCD-kijelzőn, de ez nincs hatással a rögzített képre. A kijelzőn megjelenített és a ténylegesen rögzített kép világossága eltérő lesz. Alapműveletek

56 54 Gyakran használt fényképezési funkciók Felvétel készítése optikai zoom használatával A zoombeállítás 38 mm 132 mm (gyújtótávolság) között lehetséges, 35 mm-es filmes beállításokhoz hasonló feltételek mellett. 1 Nyomja meg a vagy a gombot. Nagy látószög: a téma méretének csökkentése. Telefotó: a téma nagyítása.

57 55 A Digitális zoom/digitális telekonverter használata Használható felvételi módok 176.o. A fényképezésnél a digitális és az optikai zoom együttesen alkalmazható. A rendelkezésre álló felvételi jellemzők és gyújtótávolságok (a 35 mm-es filmes gépeknek megfelelően) a következők: Választás Gyújtótávolság Felvételi jellemzők A digitális és az optikai zoom együttes alkalmazásával akár 14-szeres Normál mm nagyítással is készíthet felvételt. Videó üzemmódban csak a Normál mód választható ki. Ki mm Felvétel készítése digitális zoom nélkül. 1.5x mm 1.9x 72,2 251 mm A digitális zoom a választott nagyítási arányon lesz rögzítve, a gyújtótávolság pedig a maximális tele állásba kerül. Ez rövidebb záridőt tesz lehetővé, és kisebb lesz a fényképezőgép bemozdulásának hatása, mintha a felvételt ugyanolyan látószöggel [Normál] vagy [Ki] beállításnál készítené el. Gyakran használt fényképezési funkciók A digitális zoom nem használható (Dátumbélyegző), vagy (Széles kép) módban. Az [1.5x] és [1.9x] beállítások nem használhatók módban.

58 56 Biztonsági zoom zóna A rögzített pixelszám beállításától függően szünet nélkül válthat optikai zoomról digitális zoomra egészen addig, amíg a képminőség nem romlik (Biztonsági zoom). A képminőség-romlást még nem okozó maximális nagyítási aránynál megjelenik a ikon, és ezen a ponton tovább zoom-olhat, ha megnyomja a gombot ( módban nem használható). Biztonsági zoom nagyítási arányai Rögzített képpontok Optikai zoom Digitális zoom száma 3.4x 4.0x 5.1x 6.5x Optikai zoom (képromlás nélküli zóna) Digitális zoom (képromlás nélküli zóna) Digitális zoom (zóna képromlással) 14x

59 57 Felvétel készítése digitális zoom használatával 1 Válassza ki a [Digitális zoom] beállítást. 1. Nyomja meg a MENU gombot. 2. A menüben a vagy gombokkal válassza ki a [Digitális zoom] lehetőséget. 2 Hagyja jóvá a beállítást. 1. A vagy gombokkal válassza ki a [Normál] opciót. 2. Nyomja meg a MENU gombot. Gyakran használt fényképezési funkciók 3 Nyomja meg a gombot, majd exponáljon. A digitális és az optikai zoom együttes értéke megjelenik az LCDkijelzőn. A kép megjelenítése a megadott rögzített pixelszámtól függetlenül durva lehet (a zoom arány kék színben jelenik meg). A látószög növeléséhez használja a gombot.

60 58 Felvétel készítése a Digitális telekonverter használatával A Digitális telekonverter funkció a digitális zoom használatával éri el az optikai fókusztávnyújtó előtétlencse hatását. 1 Válassza ki a [Digitális zoom] beállítást. 1. Nyomja meg a MENU gombot. 2. A menüben a vagy gombokkal válassza ki a [Digitális zoom] lehetőséget. 2 Hagyja jóvá a beállítást. 1. A vagy gombokkal válasszon [1.5x] vagy [1.9x]. 2. Nyomja meg a MENU gombot. 3 Állítsa be a látószöget a és gombokkal, majd készítse el a felvételt. Megjelenik a ikon az LCD-kijelzőn. A kép megjelenítése a megadott rögzített pixelszámtól függetlenül durva lehet (a ikon és a zoom arány kék színben látható).

61 59 A vaku használata Használható felvételi módok 176.o. 1 Nyomja meg a gombot. 1. A vagy gombokkal állítsa be a kívánt vaku módot. : [Automatikus] : [Be] : [Ki] A vaku részletes beállítását a MENU gomb megnyomása után végezheti el, amikor ez a képernyő látszik (70.o.). - Hosszú szink, Vörösszem kor., Vö.sz. lámpa A vaku töltése közben az LCD monitor kikapcsol. Gyakran használt fényképezési funkciók Érdemes állványra vagy más módon rögzíteni a fényképezőgépet, ha a bemozdulásra figyelmeztető ikon ( ) megjelenik.

62 60 Közeli/Végtelen gyújtótávolságú felvételek készítése (Makró/Végtelen/ Szupermakró) Használható felvételi módok 176.o. Készíthet közeli és végtelen gyújtótávolságú felvételeket is. Felvételi mód Jellemzők Ebben az üzemmódban virágokról és apró tárgyakról készíthet közeli felvételeket. A kép mérete a frontlencse és a tárgy közötti Makró minimális távolságnál Legnagyobb látószög: 53 x 40 mm Minimum fókusztávolság: 5 cm Maximális tele állás: 76 x 57 mm Minimum fókusztávolság: 25 cm Akkor érdemes ezt a módot használni, amikor a tárgy Végtelen frontlencsétől számított távolsága 3 m vagy több. A képen rögzíthető tárgy mérete akár 17 x 13 mm is lehet a frontlencsétől számított 1 cm-es minimális fókusztávolságnál, maximális nagylátószögű állás Szupermakró mellett. Ha a digitális zoom-ot maximálisra állítja (kb. 4-szeres nagyítás), akkor akár 4,2 x 3,2 mm méretű tárgyat is lefényképezhet. Fényképezés Makró/Végtelen módban 1 Nyomja meg a / gombot. 1. A vagy gombokkal válassza ki a vagy módot. A Makró/Végtelen mód kikapcsolása Nyomja meg a / gombot, és a vagy gombokkal válassza ki a (Normál) módot. A Makró módban történő vakuhasználat elsötétítheti a kép sarkait.

63 61 A Szupermakró mód használata 1 Válassza ki a módot. 1. Állítsa a módválasztó tárcsát állásba. 2. Nyomja meg a FUNC./SET gombot. 3. A vagy gombokkal válassza ki a beállítást, majd a vagy gombokkal válassza ki a lehetőséget. 4. Nyomja meg a FUNC./SET gombot. Gyakran használt fényképezési funkciók Szupermakró módban a zoom a maximális nagylátószögű állásban rögzített.

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (oldalak: 179 188). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató CANON DIGITAL IXUS 960 IS. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bővebb ismeretek A fényképezőgép részei Alapvető műveletek Gyakran használt felvételi beállítások Felvétel készítése a módválasztó tárcsa használatával

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bemutatás Alkotórészek útmutatója Alapvető műveletek Gyakori felvételi beállítások Képkészítés a módválasztó tárcsa használatával Különféle felvételi

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. oldal Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (194 201. oldal). A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza. Ha valami

Részletesebben

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás A fényképezőgép felépítése Elölnézet 1. Zoomvezérlő 2. Exponáló gomb 3. Vaku 4. Főkapcsoló BE/KI 5. Előlapi visszajelző lámpa 6. Objektív

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( ).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( ). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (158 165). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy tartalmazza-e a csomag a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 MAGYAR Kezdeti lépések Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók. Ha valami

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések További tudnivalók A fényképezőgép alkotórészei Alapműveletek A leggyakrabban használt felvételi funkciók Néhány felvételi módszer Lejátszás és törlés

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Részletes. használati útmutató a fényképezőgéphez MAGYAR. Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt. Felvétel készítése

Részletes. használati útmutató a fényképezőgéphez MAGYAR. Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt. Felvétel készítése MAGYAR Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt Felvétel készítése A módválasztó tárcsa használata Speciális felvételi funkciók Lejátszás és törlés Nyomtatási és átviteli beállítások A fényképezőgép

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. oldal Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (194 201. oldal) részét. A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Az alkatrészek megnevezése

Az alkatrészek megnevezése Az alkatrészek megnevezése Felülnézet Bekapcsoló gomb Hangszóró Zárgomb Elölnézet Vaku Önarckép tükör Működést jelző lámpa Mikrofon Lencse Alulnézet Hordszíj gyűrűje Állványmenet Elem/kártya-tartó fedél

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. MAGYAR A csomag tartalmának

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. old. Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (192. old. 199. old.) c. részt. A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza.

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Ez az ismertető a jelen firmware frissítés által kínált 3D funkciókról tájékoztat. Kérjük tekintse át a Használati útmutatót és a mellékelt CD-ROM-on található α kézikönyvet. 2010 Sony

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az SD embléma az embléma tulajdonosának

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj Köszönjük, hogy az EVOLVE 4000HD v2 Sport kamerát választotta. - Kérjük, mielőtt a terméket a használatába venné, olvassa el a jelen használati útmutatót, a készülék helyes használata érdekében. - Kérjük,

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Üzembe helyezési útmutató

Üzembe helyezési útmutató Rúdhangsugárzó Üzembe helyezési útmutató HT-CT370 Tartalomjegyzék Üzembe helyezés 1 A doboz tartalma 4 2 Elhelyezés 5 3 Csatlakoztatás 6 4 A rendszer bekapcsolása 8 5 Hanglejátszás 9 Alapműveletek A hangeffektusok

Részletesebben

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv.

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv. ROLLEI-DFS-190-SE Felhasználói kézikönyv. Tartalomjegyzék Rollei DF-S 190 SE szkenner Negatív-/diafilm tartó Diafilm gyors adagoló Hálózati csatlakozó Két kábel Tisztítókefe Használati útmutató www.rollei.cz

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

NannyCam V24. Felhasználói 1 Kézikönyv

NannyCam V24. Felhasználói 1 Kézikönyv NannyCam V24 Felhasználói 1 Kézikönyv A csomag tartalma: Szülő egység (kijelzővel) + hálózati adapter Gyermek egység (kamerával) + hálózati adapter Felhasználói kézikönyv Gyermek egység felépítése: 1.

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése

Sygic: Voucher Edition for Android telepítése Sygic: Voucher Edition for Android telepítése A mellékelt képernyőképek illusztrációként szolgálnak! 1. A szoftver letöltése és telepítése 1.1. Töltse le az alkalmazást készülékén keresztül a Google Play

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autódvr 4. USB-kábel 7. Rövid használati útmutató 2. Tapadókorong 5. HDMI-kábel 8. Garancialevél 3. Autós töltő 6. AV kábel 9. GPS kábel (csak RR520G amelyek beépített GPS

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Windows. Előkészületek

Windows. Előkészületek Firmware-frissítés a Nikon 1 legújabb fejlesztésű cserélhető objektívvel rendelkező fényképezőgépekhez, az 1 NIKKOR objektívekhez és a Nikon 1 fényképezőgépekhez használható tartozékokhoz Köszönjük, hogy

Részletesebben

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató Calisto 7200 USB-s kihangosító Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Csatlakoztatás számítógéphez 4 Mindennapi használat 5 Bekapcsolás 5 Hangerő 5 Némítás és a némítás kikapcsolása 5 Hívás fogadása

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ

GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ GYORSINDÍTÁSI ÚTMUTATÓ Kamera áttekintése Lencse Mikrofon OLED képernyő Akkumulátorfedélkioldó LED jelzőfény Hangszóró Sztenderd 1/4"-os rögzítési pont Kioldó/Enter gomb Bekapcsolás/Mód váltása gomb Micro-USB

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

h Számítógép h Akkumulátor

h Számítógép h Akkumulátor Köszönjük, hogy IBM ThinkPad G40 sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

Magyar 1. fejezet: Bevezetés TVGo A31 TVGo A31 1.1 A csomag tartalma

Magyar 1. fejezet: Bevezetés TVGo A31 TVGo A31 1.1 A csomag tartalma 1. fejezet: Bevezetés Ez az új Genius TVGo A31 eszköz ideális választás TV-hez, videókészülékhez vagy akár 1280 x 1024 képpont felbontású TFT / LCD / CRT monitorokhoz. Ez a TV/ Video eszköz lehetővé teszi,

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató:

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: ! Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 1. oldal www.kemtech.hu # Fontos információk a berendezés vízállóságáról: Az

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

A helytelen csatlakozásból eredő károkra a garanciális javítás, vagy csere nem vonatkozik.

A helytelen csatlakozásból eredő károkra a garanciális javítás, vagy csere nem vonatkozik. ELEKTRONIKUS AJTÓKUKUCSKÁLÓ OR-WIZ-1102 MŰKÖDÉSI ÉS BEÉPÍTÉSI KÉZIKÖNYV Olvassa el figyelmesen ezt a használati útmutatót a termék telepítése és használata előtt. Ha bármilyen gondja van annak tartalmának

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgép-kereskedővel.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A PowerShot A300 IS fényképe Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni.

Részletesebben

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT

Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT Bluetooth Software frissítés leírása Windows 7 rendszerhez IVE-W530BT 1 Bevezetés Ez a kézikönyv leírja a szükséges lépéseket a fejegység Bluetooth firmware frissítéséről. Olvassa el az összes figyelmeztetést

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A PowerShot A495 készülék fényképe Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

DC P860 digitális fényképezőgép Felhasználói kézikönyv. Üdvözöljük!

DC P860 digitális fényképezőgép Felhasználói kézikönyv. Üdvözöljük! DC P860 digitális fényképezőgép Felhasználói kézikönyv Üdvözöljük! Szerzői jog Copyright 2007 BenQ Corporation. Minden jog fenntartva! A cég előzetes írásos engedélye nélkül ennek a kiadványnak semmilyen

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175

Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175 Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD175) Bázisállomás (CD170) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD485) Bázisállomás (CD480) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben