Fényképezőgép használati útmutató

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fényképezőgép használati útmutató"

Átírás

1 MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bemutatás Alkotórészek útmutatója Alapvető műveletek Gyakori felvételi beállítások Képkészítés a módválasztó tárcsa használatával Különféle felvételi módok Lejátszás és törlés Nyomtatási és átviteli beállítások Csatlakoztatás TV-re Hibaelhárítás Üzenetek Függelék Feltétlenül olvassa el a Biztonsági óvintézkedések részt ( oldal)

2 Folyamatábra és hivatkozások A következő útmutatók állnak rendelkezésre. Szükség szerint használja ezeket is az alábbi folyamatábra szerint. : Az útmutató tartalma A csomag tartalmának ellenőrzése A fényképezőgép előkészítése A fényképezőgép használata Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések (7. oldal) A fényképezőgép bemutatása Fényképezőgép használati útmutató Bemutatás (37. oldal) A fényképezőgép csatlakoztatása más eszközökhöz Kezdeti lépések Csatlakoztatás nyomtatóhoz Csatlakoztatás TV-készülékhez Csatlakoztatás számítógéphez Közvetlen nyomtatási útmutató Szoftver használati útmutató A PDF-kézikönyvek megtekintése A PDF-formátumú kézikönyvek megtekintéséhez az Adobe Reader vagy az Adobe Acrobat Reader program telepítése szükséges. Ha még nem telepítette a számítógépre, a következő weboldalról letöltheti ezeket:

3 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomag a következő elemeket tartalmazza. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel, akinél vásárolta a terméket. a b c 1 d Fényképezőgép AA méretű alkáli elem (x2) Memóriakártya (16 MB) e f g Interfészkábel IFC-400PCU h Audio/videokábel AVC-DC300 Csuklószíj WS-200 Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM Jótállási jegy i Felhasználói kézikönyvek Kezdeti lépések Canon Digital Camera Manuals Disk CD-ROM Előfordulhat, hogy a mellékelt memóriakártyával nem használhatók ki teljesen a fényképezőgép képességei. A fényképezőgéppel használhat SD memóriakártyát, SDHC (SD High Capacity) memóriakártyát, valamint MultiMediaCard, MMCplus és HC MMCplus kártyát. Az útmutatóban ezeket együttesen memóriakártyának nevezzük.

4 2 Tartalomjegyzék A -gal jelölt részek a fényképezőgép funkcióit és használati módjait összefoglaló listák és táblázatok. Kérjük, olvassa el 6 Az első lépések Előkészítés Állóképek készítése ( Automatikus mód) Állóképek megtekintése Videó felvétele ( Normál mód) Videó megtekintése Törlés Nyomtatás Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép Bemutatás Alkotórészek útmutatója 38 Jelzőfények Energiatakarékos funkció Alapvető műveletek 42 Menük és beállítások Menük és alapbeállítások Az LCD-kijelző használata Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok Az alapértelmezett értékek visszaállítása A memóriakártya formázása Gyakori felvételi beállítások 57 A rögzített képpontok száma és a tömörítés módosítása (állóképek) Felvétel készítése optikai zoom használatával A digitális zoom/digitális telekonverter használata

5 A vaku használata Közeli felvétel készítése (Makró) Az önkioldó használata A képstabilizáló funkció beállítása Levelezőlap mód beállítása A dátum beágyazása a képadatokba Képkészítés a módválasztó tárcsa használatával 73 Módválasztó tárcsa Felvételi üzemmódok különleges témákhoz Panorámaképek készítése (Panoráma funkc.) Videó felvétele Programautomatika A záridő beállítása A rekesznyílás beállítása A zársebesség és a rekesznyílás manuális beállítása.. 86 Különféle felvételi módok 87 Sorozatfelvétel A vörösszemhatás csökkentésének beállítása Hosszú szinkronizálás funkció beállítása AF keret mód kiválasztása Nehezen élesre állítható téma felvétele (élesség rögzítése, AF rögzítés, kézi élesség, biztonsági fókusz) Expozícióbeállítás rögzítése (AE rögzítés) Vakuexpozíció-beállítás rögzítése (FE rögzítés) Az ISO érzékenység beállítása Az expozíció-kompenzáció beállítása Váltás a fénymérési módok között A színek (fehéregyensúly) beállítása Felvétel készítése Saját színbeállítás üzemmódban Váltás a vakubeállítások között Vakukompenzációs beállítások megadása Vaku fényerő beállítása A vakuvillanás időzítésének beállítása Az expozíció beállítása a beépített vakuval készített felvételekhez (biztonsági vakuexpozíció)

6 4 Beállítások hozzárendelése a Nyomtatás/megosztás gombhoz Az automatikus forgatás funkció beállítása A kijelző segédvonalainak beállítása Kép rendeltetési helyének létrehozása (Mappa) A fájlszámozás beállítása Lejátszás és törlés 122 A képek nagyítása Kilencképes megjelenítés (indexképlejátszás) Ugrás képekre Videó megtekintése (A videovezérlőpult használata) Képek elforgatása a kijelzőn Lejátszás átmenet-effektusokkal Automatikus lejátszás (Autom.lejátszás) A vörösszem-korrekció funkció Képek átméretezése Hangjegyzet csatolása képekhez A képek védelme Az összes kép törlése Nyomtatási és átviteli beállítások 139 DPOF nyomtatási beállítások megadása DPOF átviteli beállítások megadása Csatlakoztatás TV-re 146 Felvétel/Lejátszás TV-készülékkel Hibaelhárítás 147 Üzenetek 158 Függelék 162 Biztonsági óvintézkedések A hibás működés megelőzése Az elemek (akkumulátorok) kezelése A memóriakártya kezelése A külön megvásárolható tápforráskészletek használata A külön megvásárolható objektívek használata

7 Külön megvásárolható külső vaku használata A dátum háttérelemének cseréje A fényképezőgép ápolása és karbantartása Műszaki adatok Tárgymutató 196 Az egyes felvételi üzemmódokban elérhető funkciók Az útmutatóban használt jelölések Módkapcsoló helyzete: Felvétel ( )/Lejátszás ( ) Használható felvételi üzemmódok A következő üzemmódok nem elérhetők A következő üzemmódok elérhetők Ez a jel azokat a témaköröket jelöli, amelyek befolyásolhatják a fényképezőgép működését. Ez a jel olyan további témaköröket jelöl, amelyek kiegészítik az alapvető üzemeltetési eljárásokat. Az útmutató leírása a fényképezőgép vásárlásának időpontjában érvényes alapbeállításokra épül.

8 6 Kérjük, olvassa el Próbafelvételek Mielőtt fontos képeket készítene, kifejezetten javasoljuk, hogy készítsen több próbafelvételt: így meggyőződhet a fényképezőgép helyes működéséről és működtetéséről. Ügyeljen arra, hogy a Canon Inc., annak leányvállalatai, partnerei és viszonteladói semmilyen felelősséget sem vállalnak a fényképezőgép vagy bármely tartozék (beleértve a memóriakártyát is) olyan hibájáért, amely a kép nem megfelelő, illetve nem megfelelő formában történő rögzítését okozza. Figyelmeztetés a szerzői jogok megsértésének elkerülésére Ügyeljen arra, hogy a Canon digitális fényképezőgépek személyes használatra készültek, és sohasem használhatók olyan módon, hogy az nemzetközi vagy helyi, a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket vagy előírásokat sértsen. Vegye figyelembe, hogy bizonyos esetekben az előadásokról, kiállításokról vagy kereskedelmi termékekről fényképezőgéppel vagy más eszközzel készített képek még abban az esetben is szerzői vagy egyéb jogokat sérthetnek, ha a képek személyes használatra készültek. A garancia korlátozása A fényképezőgépre vonatkozó garanciáról a mellékelt Canon European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadványban olvashat. A Canon-ügyfélszolgálat elérhetőségéről a European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadványban tájékozódhat. A fényképezőgép vázának hőmérséklete Ha a fényképezőgépet hosszabb ideig használja, annak váza felmelegedhet. Az ilyen esetekben készüljön fel erre, és legyen óvatos. Az LCD-kijelzőről Az LCD-kijelző nagy pontosságú csúcstechnológiával készült. A képpontok 99,99%-nál nagyobb része előírás szerint működik. Időnként előfordulhat, hogy a képpontok kevesebb mint 0,01%-a hibásan fekete vagy vörös színnel jelenik meg. Ez nincs hatással a rögzített képre, és nem utal működési hibára. Videorendszer Mielőtt a fényképezőgépet televízióhoz csatlakoztatná, állítsa be a fényképezőgépen a megfelelő videorendszert. A nyelv beállítása A nyelvbeállítás módosításával kapcsolatban olvassa el a következő részt: A kijelző nyelvének beállítása (13. oldal).

9 Az első lépések Előkészítés Állóképek készítése Állóképek megtekintése Videó felvétele Videó megtekintése Törlés Nyomtatás Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép

10 Az első lépések 8 Előkészítés Előkészítés A csuklószíj befűzése A fényképezőgép leejtésének megelőzése érdekében javasolt a csuklószíj használata. Az elemek (akkumulátorok) behelyezése 1. Csúsztassa az akkumulátorfedél zárát a nyíl irányába (a), majd tartsa is ott, miközben az egész fedelet a nyíl irányába mozdítja el (b), és a fedelet a nyíl (c) irányába felnyitja. Akkumulátor fedélzára b c a

11 Előkészítés 9 2. Helyezzen be két elemet. Pozitív pólus (+) Negatív pólus ( ) Az első lépések 3. Csukja le a fedelet (a), csúsztatás közben nyomja lefelé, amíg (b) kattanó hangot nem hall. a b

12 10 Előkészítés Az első lépések A memóriakártya behelyezése 1. Csúsztassa az akkumulátorfedél zárát a nyíl irányába (a), majd tartsa is ott, miközben az egész fedelet a nyíl irányába mozdítja el (b), és a fedelet a nyíl (c) irányába felnyitja. Akkumulátor fedélzára b c a 2. Helyezze be a memóriakártyát, amíg helyére nem kattan. Elülső oldal Írásvédelmi kapcsoló (Csak SD memóriakártyák) Győződjön meg róla, hogy az irásvédelmi kapcsoló ki van kapcsolva (csak SD memóriakártyákon). Győződjön meg a kártya behelyezési irányának helyességéről.

13 Előkészítés Csukja le a fedelet (a), csúsztatás közben nyomja lefelé, amíg (b) kattanó hangot nem hall. a b Az első lépések A behelyezés előtt ügyeljen a memóriakártya helyes irányára. A kártyát fordítva behelyezve lehetséges, hogy a fényképezőgép nem ismeri fel a kártyát vagy meghibásodik. A memóriakártya eltávolítása Az ujjával nyomja meg a memóriakártyát, míg kattanás után ki nem old, majd vegye ki.

14 12 Előkészítés Az első lépések A dátum és az idő beállítása A fényképezőgép első bekapcsolásakor a dátumot és az időt beállító menü jelenik meg. Az alábbi útmutatás és a 3 4. lépés segítségével állítsa be a dátumot és az időt. ON/OFF gomb / / / gombok gomb gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válassza a [Dátum/idő] elemet. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A vagy a gombbal válassza ki a [ Beállít)] menüt. 3. A vagy a gombbal válassza ki a [Dátum/idő] beállítást. 4. Nyomja meg a gombot. 3. Válassza ki az évet, a hónapot, majd a napot, és végül határozza meg a dátumformátumot. 1. A vagy a gombbal válasszon kategóriát. 2. Az értéket a vagy a gombbal állíthatja be. 4. Nyomja meg a gombot. 5. Nyomja meg a gombot.

15 Előkészítés 13 A beállított dátum felülírható a képekre (71. oldal). A kijelző nyelvének beállítása Az LCD-kijelzőn megjelenő üzenetek és menüelemek nyelve megváltoztatható. Az első lépések Módkapcsoló gomb gomb / / / gombok 1. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) állásba. 2. Tartsa lenyomva a gombot, és nyomja meg a gombot. 3. A,, vagy a gombbal válassza ki a kívánt nyelvet. 4. Nyomja meg a gombot.

16 14 Állóképek készítése Az első lépések Állóképek készítése ( Automatikus mód) ON/OFF gomb Zárkioldó gomb Jelzőfények Módválasztó tárcsa gomb Módkapcsoló 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. Az indítóhang hallható, és az LCD-kijelzőn az indító kép jelenik meg. Az ON/OFF gomb újbóli megnyomása kikapcsolja a tápellátást. 2. Válassza ki a felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót (felvétel) állásba. 2. Állítsa a módválasztó tárcsát (automatikus) beállításra. 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára.

17 Állóképek készítése A fókusz beállításához nyomja le kissé (félig) a zárkioldó gombot. Fókuszálás közben a fényképezőgép kétszer hangjelzést ad, a jelzőfény zölden kezd el világítani (a vaku működésekor narancssárgára vált). A fókuszálási pontban az AF keret zölden jelenik meg az LCD-kijelzőn. A felvétel előkészítése befejeződött: zölden világít Az első lépések 5. Anélkül, hogy bármit is módosítana, a felvétel készítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Egy alkalommal expozíciós hang hallható, és a gép rögzíti a képet. A jelzőfény zölden villog, a fájlt a fényképezőgép elmenti a memóriakártyára. AF keret Felvétel: zölden villog Némítás beállítása A fényképezőgép bekapcsolása közben a DISP. gombot nyomva tartva a némítás beállítása [Be] értékre változik, ezáltal a figyelmeztető hangok kivételével az összes hang elnémul. A beállítás a [Némítás] lehetőséggel módosítható a [ (Beállít)] menüben (46. oldal).

18 16 Állóképek készítése Az első lépések A kép ellenőrzése közvetlenül a felvétel után (Felv. ellenőrzés) A képek a készítést követően kb. 2 másodpercig még láthatóak az LCD-kijelzőn. Zárkioldó gomb gomb A kép elkészítését követően a következőkkel tovább is megjeleníttetheti a képet a kijelzőn. Tartsa teljesen lenyomva a zárkioldó gombot. A kép megjelenítése közben nyomja meg a gombot. Győződjön meg róla, hogy a működést hang kíséri. A zárkioldó gombot megnyomva még a kép megjelenítése közben is készíthető felvétel.

19 Állóképek megtekintése 17 Állóképek megtekintése Az első lépések Módkapcsoló / gombok 1. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) állásba. A legutóbb rögzített kép jelenik meg. 2. A vagy a gombbal jelenítse meg a kívánt képet. A gombbal az előző, míg a gombbal a következő képet jelenítheti meg. Ha a gombot nyomva tartja a képek gyorsabban váltanak ugyan, de életlenebbek lesznek. Ha viszzanézett képeket, az utoljára megtekintett kép jelenik meg (lejátszás folytatása). Ha memóriakártyát cserélt, vagy a memóriakártya képeit számítógépen szerkesztette, a memóriakártya legújabb képe jelenik meg.

20 Az első lépések 18 Videó felvétele Videó felvétele ( Normál mód) ON/OFF gomb Zárkioldó gomb Módválasztó tárcsa Módkapcsoló 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válassza ki a felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót (felvétel) állásba. 2. Állítsa a módválasztó tárcsát (videó) beállításra. Győződjön meg róla, hogy a fényképezőgép (normál) beállítással működik. 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Felvétel közben ne érjen hozzá a mikrofonhoz. A zárkioldó gomb kivételével ne nyomjon meg más gombot. A gombnyomást kísérő hang rákerül a felvételre. Mikrofon

21 Videó felvétele A fókusz beállításához nyomja le kissé (félig) a zárkioldó gombot. A fényképezőgép fókuszálása közben kétszer hangjelzés hallható, ajelzőfény zölden világít. A gombot félig lenyomva a fényképezőgép automatikusan beállítja az expozíció, a fókusz és a fehéregyensúly értékét. A felvétel előkészítése befejeződött: zölden világít Az első lépések 5. Anélkül, hogy bármit is módosítana, a felvétel készítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Kezdetét veszi a felvétel. Felvétel közben az eltelt idő és a[ Rec.] üzenet jelenik meg az LCD-kijelzőn. 6. A felvétel leállításához nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. A jelzőfény zölden villog, az adatokat a rendszer a memóriakártyán rögzíti. A felvétel a lehetséges időtartam leteltekor, a beépített memória vagy a memóriakártya megteltekor automatikusan leáll. Eltelt idő Felvétel: zölden villog

22 Az első lépések 20 Videó megtekintése Videó megtekintése Módkapcsoló gomb / / / gombok 1. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) állásba. 2. A vagy a gombbal jelenítse meg a videót, majd nyomja meg a gombot. A ikonnal jelölt képek videók. 3. A vagy a gombbal válassza ki a (lejátszás) elemet, majd nyomja meg a gombot. Megkezdődik a videó lejátszása. Ha a lejátszás közben megnyomja a FUNC./SET gombot, a lejátszást szüneteltetheti, és újra is indíthatja. A lejátszás hangerejét a és a gombbal módosíthatja.

23 Törlés 21 Törlés Módkapcsoló gomb Az első lépések gomb / gombok 1. Állítsa a módkapcsolót (lejátszás) állásba. 2. A vagy a gombbal válassza ki a törölni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. 3. Ellenőrizze a [Törlés] kijelölését, és nyomja meg a gombot. A törlés helyett a kilépéshez válassza a [Mégse] beállítást. Vegye figyelembe, hogy a törölt képek nem állíthatók vissza. Kellő körültekintéssel járjon el a képek törlésénél.

24 Az első lépések 22 Nyomtatás Nyomtatás Módkapcsoló ON/OFF gomb gomb / gombok 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatóhoz* 1. Nyissa fel a fényképezőgép csatlakozójának fedelét, majd illessze bele teljesen az interfészkábelt az aljzatba. A csatlakozással kapcsolatban tekintse meg a nyomtató felhasználói kézikönyvét. Canon nyomtatók SELPHY sorozatú Compact Photo Printer nyomtatók* 2 Fényképezőgép Interfészkábel Inkjet nyomtatók *1 Mivel a fényképezőgép szabványos protokollt (PictBridge) használ, a Canon gyártmányú nyomtatók mellett a PictBridge protokollnak megfelelő egyéb nyomtatók is használhatók. *2 A CP-10/CP-100/CP-200/CP-300 nyomtatók is használhatók.

25 Nyomtatás Kapcsolja be a nyomtatót. 3. Állítsa a fényképezőgép módkapcsolóját (lejátszás) állásba, majd nyomja meg az ON/OFF gombot. A gomb kéken világít. Ha a csatlakozás rendben van,, vagy ikon jelenik meg az LCD-kijelzőn (a megjelenő ikonok a csatlakoztatott nyomtatótól függően eltérőek). a videóknál megjelenő ikon. Az első lépések 4. A vagy a gombbal válassza ki a nyomtatni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. A gomb kéken villog, és megkezdődik a nyomtatás. A nyomtatás végeztével kapcsolja ki a fényképezőgépet, majd húzza ki az interfészkábelt.

26 Az első lépések 24 Képek áttöltése számítógépre Képek áttöltése számítógépre Szükséges elemek fényképezőgép és számítógép, a fényképezőgéphez kapott Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM, a fényképezőgéphez kapott interfészkábel. Rendszerkövetelmények A szoftvert a következő követelményeknek eleget tevő számítógépre telepítse. Windows Operációs rendszer Windows Vista Windows XP Service Pack 2 Windows 2000 Service Pack 4 Számítógép típusa A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. Processzor Windows Vista: Pentium 1,3 GHz-es vagy nagyobb teljesítményű Windows XP/Windows 2000: Pentium 500 MHz vagy nagyobb teljesítményű Memória Windows Vista: 512 MB vagy több Windows XP/Windows 2000: 256 MB vagy több Illesztő Merevlemez szabad területe Megjelenítés Macintosh Operációs rendszer Számítógép típusa Processzor Memória Illesztő Merevlemez szabad területe Megjelenítés USB Canon Utilities - ZoomBrowser EX 200 MB vagy több - PhotoStitch 40 MB vagy több Canon Camera TWAIN illesztőprogram 25 MB vagy több 1024 x 768 képpont/high Color (16 bites) vagy jobb Mac OS X (v10.3 v10.4) A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. PowerPC G3/G4/G5 vagy Intel processzor 256 MB vagy több USB Canon Utilities - ImageBrowser 300 MB vagy több - PhotoStitch 50 MB vagy több 1024 x 768 képpont/ szín vagy jobb

27 Képek áttöltése számítógépre 25 Képek áttöltésének előkészítése Ügyeljen arra, hogy a fényképezőgép és a számítógép csatlakoztatása előtt telepítse a szoftvert. 1. A szoftver telepítése. Windows 1. Helyezze be a Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM lemezt a számítógép CD-meghajtójába. 2. Kattintson az [Easy Installation/ Egyszerű telepítés] elemre. A telepítés folytatásához kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Az első lépések 3. A telepítés befejeződésekor kattintson a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] elemre. A telepítés befejezésekor a [Restart/ Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] elem jelenik meg. Kattintson amegjelenő gombra. 4. Amikor a szokásos asztal megjelenik, vegye ki a CD-lemezt a meghajtóból. Macintosh Kattintson duplán a ikonra a CD ablakában. A telepítő megjelenő paneljén kattintson az [Install/ Telepítés] gombra. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

28 26 Képek áttöltése számítógépre Az első lépések 2. A fényképezőgép csatlakoztatása számítógéphez. 1. Csatlakoztassa a tartozék interfészkábelt a számítógép USB-portjához és a fényképezőgép DIGITAL csatlakozójához. Nyissa fel a fényképezőgép csatlakozójának fedelét, majd illessze bele teljesen az interfészkábelt az aljzatba. USB-port DIGITAL csatlakozó Interfészkábel Interfészkábel 3. Felkészülés képek számítógépre való áttöltésére. 1. Állítsa a fényképezőgép módkapcsolóját (lejátszás) állásba, majd nyomja meg az ON/OFF gombot. ON/OFF gomb Az interfészkábelt mindig a csatlakozónál fogva húzza ki a fényképezőgép DIGITAL csatlakozójából. Ha a [Digital Signature Not Found/Digitális aláírás nem található] ablak jelenik meg, kattintson a [Yes/Igen] gombra. Az USB-illesztőprogram automatikusan befejezi a telepítést, amikor csatlakoztatja a fényképezőgépet, és megnyitja a kapcsolatot.

29 Képek áttöltése számítógépre 27 Windows Válassza a [Canon CameraWindow] elemet, majd kattintson az [OK] gombra. Az első lépések Ha az Események párbeszédpanel nem jelenik meg, kattintson a [Start] menü [All Programs/Minden program] vagy [Programs/ Programok] elemére, majd a [Canon Utilities], [CameraWindow], [CameraWindow] és a [CameraWindow] lehetőségre. A CameraWindow ablak jelenik meg. Ezzel befejezte a képek letöltéséhez szükséges előkészületeket. Folytassa a Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (közvetlen átvitel) című résszel (29. oldal) (kivéve Windows 2000 rendszer). Windows 2000 rendszerben a képeket a számítógéppel töltheti le. A részletes ismertetést a Szoftver használati útmutató tartalmazza.

30 28 Képek áttöltése számítógépre Az első lépések Macintosh A fényképezőgép és a számítógép közötti kapcsolat létrehozása után a CameraWindow párbeszédpanel jelenik meg. Ha a párbeszédpanel nem látható, kattintson a [CameraWindow] ikonra a dokkolóban (a képernyő alján megjelenő sávon). Ezzel befejezte a képek letöltéséhez szükséges előkészületeket. Folytassa a Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (közvetlen átvitel) című résszel (29. oldal). A Szoftver használati útmutatóban útmutatást talál a képek számítógéppel való áttöltésével kapcsolatban.

31 Képek áttöltése számítógépre 29 Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (közvetlen átvitel) Szoftver telepítése, mielőtt a Közvetlen átvitel funkcióval első alkalommal töltene le képeket (25. oldal). Ezt az eljárást a képek fényképezőgéppel való áttöltésére használja (kivéve Windows 2000). Az első lépések gomb / / / gombok gomb gomb Minden kép Új képek DPOF átvitel képei Választás, átvitel Háttérkép Az összes kép átvitele és mentése a számítógépen. Csak a korábban még át nem vitt képek áttöltése és mentése a számítógépen. Csak a DPOF beállításainak megfelelő képek átvitele és mentése a számítógépen. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépen. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépen. Az átvitt képek háttérképként jelennek meg a számítógép asztalán.

32 30 Képek áttöltése számítógépre Az első lépések 1. Ellenőrizze, hogy a Közvetlen átvitel menü látható a fényképezőgép LCD-kijelzőjén. A gomb kéken világít. Ha a Közvetlen átvitel menü nem jelent meg, nyomja meg a MENU gombot. Közvetlen átvitel menü Minden kép/új képek/dpof átvitel képei 2. A vagy a gombbal válassza ki a, vagy a elemet, majd nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. A művelet befejezése után ismét a Közvetlen átvitel menü jelenik meg. Az áttöltés leállításához nyomja meg a FUNC./SET gombot. Választás, átvitel/háttérkép 2. A vagy a gombbal válassza ki a vagy a lehetőséget, majd nyomja meg a (vagy a ) gombot. 3. A vagy a gombbal válassza ki az áttölteni kívánt képeket, majd nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. A FUNC./SET gombbal az áttöltési folyamat megszakítható.

33 Képek áttöltése számítógépre Az áttöltés befejeződését követően nyomja meg a gombot. Ezzel visszatér a Közvetlen átvitel menübe. Háttérképként csak JPEG-képek tölthetők át a számítógépre. A gombbal választott beállítást a fényképezőgép a kikapcsolása után is megőrzi. Az előző beállítás lép érvénybe, amikor legközelebb megjelenik a Közvetlen átvitel menü. A képválasztási kijelző jelenik meg közvetlenül, ha a legutóbbi beállítás a [Választás, átvitel] vagy a [Háttérkép] volt. Az első lépések A CameraWindow ablak bezárásához kattintson az ablak jobb alsó részén lévő gombra, az áttöltött képek megjelennek a számítógépen. Windows Macintosh ZoomBrowser EX ImageBrowser A képek alapértelmezés szerint a készítés dátuma szerinti mappákba rendezve jelennek meg.

34 Az első lépések 32 Rendszertérkép Rendszertérkép A fényképezőgép tartozéka Csuklószíj WS-200 Interfészkábel, IFC-400PCU* 1 Memóriakártya (16 MB) AA méretű alkáli elem (x2) Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM Audio/videokábel AVC-DC300* 1 Akkumulátor és töltőkészlet CBK4-300* 5 Hálózati adapter, ACK800 Vízhatlan tok WP-DC16 Vízhatlan tok Súly WW-DC1 Akkumulátortöltő CB-5AH/CB-5AHE AA méretű NiMH elem, NB-3AH (4x) A NB4-300 jelű NiMH elem (4 darabos készlet, AA méretű) külön is megvásárolható. Kompakt hálózati adapter CA-PS800 Tápkábel

35 Rendszertérkép 33 Közgyűrű LA-DC58G Nagy látószögű előtétlencse WC-DC58N Tele előtétlencse TC-DC58N Makró előtétlencse 250D (58 mm) Az első lépések Interfészkábel a közvetlen nyomtatáshoz* 2 Nagy teljesítményű vaku HF-DC1 USB-kártyaolvasó PCMCIAadapter Közvetlen nyomtatásra alkalmas Inkjet nyomtatók *4 SD memóriakártya* 5 SDC-128M SDC-512MSH Videó IN csatlakozó USB-port PC-kártya nyílása Compact Photo Printers nyomtatók* 2 * 3 (SELPHY sorozat) Audió IN csatlakozó TV/Videó *1 Külön is megvásárolható. *2 A nyomtatóval kapcsolatos további információkért lásd az adott nyomtató felhasználói útmutatóját. *3 A fényképezőgép a CP-10/CP-100/CP-200/CP-300 készülékhez is csatlakoztatható. *4 A nyomtatóval és az interfészkábelekkel kapcsolatos további információkért lásd az adott Inkjet nyomtató felhasználói útmutatóját. *5 Egyes régiókban nem kapható.

36 34 Rendszertérkép Az első lépések Opcionális tartozékok A következő fényképezőgép-tartozékok külön megvásárolhatók. Egyes tartozékok nem minden régióban kaphatóak, és az is előfordulhat, hogy már nem beszerezhetőek. Objektívek, közgyűrű Közgyűrű, LA-DC58G Ez a közgyűrű szükséges a nagy látószögű, a tele és a makró előtétlencsék fényképezőgépre szereléséhez. Nagy látószögű előtétlencse, WC-DC58N Az objektív fókusztávolságát körülbelül 0,7-szeresére változtatja. Tele előtétlencse, TC-DC58N Az objektív fókusztávolságát körülbelül 1,75-szorosára változtatja. Makró előtétlencse, 250D (58 mm) Objektív nagy nagyítású tárgyfotózáshoz. Vaku Nagy teljesítményű vaku, HF-DC1 Ez a felszerelhető kiegészítő vaku akkor használható, amikor a fényképezés tárgya túl messze van ahhoz, hogy a beépített vaku megvilágítsa. Tápellátás Hálózati adapter, ACK800 A készlet szabványos háztartási konnektorról teszi lehetővé a fényképezőgép üzemeltetését. Ez javasolt a fényképezőgép tápellátására hosszabb idejű használat esetén, illetve ha a számítógéphez van csatlakoztatva. Akkumulátor és töltőkészlet, CBK4-300 Ez a speciális akkumulátortöltő készlet akkumulátortöltőt és négy, újratölthető, AA méretű NiMH (nikkel-fémhidrid) elemet tartalmaz. Kényelmes, ha sok fényképet készít vagy játszik le. NiMH elem, NB4-300 Négy újratölthető AA méretű NiMH elem. (A fényképezőgép két elemmel működik.)

37 Rendszertérkép 35 Egyéb tartozékok SD memóriakártya Az SD memóriakártyák tárolják a fényképezőgéppel felvett képeket. Canon márkájú kártyák 128 MB és 512 MB méretben kaphatók. Interfészkábel, IFC-400PCU A kábellel csatlakoztatható a fényképezőgéphez számítógép, Compact Photo Printer (SELPHY sorozat) nyomtató és Inkjet nyomtató (lásd Inkjet nyomtató felhasználói kézikönyvét). Audio/videokábel, AVC-DC300 Ezzel a kábellel kapcsolható össze a fényképezőgép a televízióval. Vízhatlan tok, WP-DC16 A vízhatlan tok 40 méteres mélységig biztosítja a fényképezőgép védettségét, de természetesen kiváló védelmet nyújt a gépnek homokos tengerparton, szakadó esőben vagy akár síelés közben is. Az első lépések Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatók A Canon a következő, külön megvásárolható nyomtatókat kínálja a fényképezőgéphez. Gyorsan és könnyen készíthet fényképminőségű nyomatokat a fényképezőgépet és a nyomtatót közvetlenül összekötve és a fényképezőgép kezelőszerveit használva. Compact Photo Printer nyomtatók (SELPHY sorozat) Inkjet nyomtatók További információkért forduljon a legközelebbi Canon-viszonteladóhoz. Eredeti Canon tartozékok használata javasolt. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson az eredeti Canon tartozékokkal. A Canon nem vállal felelősséget a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibás működés (például az akkumulátoregység szivárgása és/vagy felrobbanása), a fényképezőgép károsodása vagy az ebből származó balesetek (például tűz) miatt. Ügyeljen arra, hogy a jótállás nem terjed ki a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibák javítására, ezeket a javításokat csak térítés ellenében kérheti.

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (oldalak: 179 188). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató CANON DIGITAL IXUS 960 IS. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bővebb ismeretek A fényképezőgép részei Alapvető műveletek Gyakran használt felvételi beállítások Felvétel készítése a módválasztó tárcsa használatával

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7.o. Feltétlenül olvassa el a Biztonsági óvintézkedések részt (144 149.o.). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomag a következő elemeket tartalmazza.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. oldal Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (194 201. oldal). A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza. Ha valami

Részletesebben

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás A fényképezőgép felépítése Elölnézet 1. Zoomvezérlő 2. Exponáló gomb 3. Vaku 4. Főkapcsoló BE/KI 5. Előlapi visszajelző lámpa 6. Objektív

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

Részletes. használati útmutató a fényképezőgéphez MAGYAR. Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt. Felvétel készítése

Részletes. használati útmutató a fényképezőgéphez MAGYAR. Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt. Felvétel készítése MAGYAR Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt Felvétel készítése A módválasztó tárcsa használata Speciális felvételi funkciók Lejátszás és törlés Nyomtatási és átviteli beállítások A fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy tartalmazza-e a csomag a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( ).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( ). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (158 165). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók.

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Ez az ismertető a jelen firmware frissítés által kínált 3D funkciókról tájékoztat. Kérjük tekintse át a Használati útmutatót és a mellékelt CD-ROM-on található α kézikönyvet. 2010 Sony

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 MAGYAR Kezdeti lépések Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók. Ha valami

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. MAGYAR A csomag tartalmának

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj Köszönjük, hogy az EVOLVE 4000HD v2 Sport kamerát választotta. - Kérjük, mielőtt a terméket a használatába venné, olvassa el a jelen használati útmutatót, a készülék helyes használata érdekében. - Kérjük,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések További tudnivalók A fényképezőgép alkotórészei Alapműveletek A leggyakrabban használt felvételi funkciók Néhány felvételi módszer Lejátszás és törlés

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az SD embléma az embléma tulajdonosának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. oldal Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (194 201. oldal) részét. A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD485) Bázisállomás (CD480) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T201W/T201WA 20 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv

T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv T52WA 15 -os szélesvásznú LCD monitor Felhasználói kézikönyv Tartalom A csomag tartalma... 3 Telepítés... 4 A monitor csatlakoztatása a számítógéphez... 4 A monitor csatlakoztatása az áramforráshoz...

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó a tulajdonosának védjegye. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175

Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175 Rövid üzembe helyezési útmutató CD170/CD175 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD175) Bázisállomás (CD170) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

FULL HD 1080P AUTÓS KAMERARENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

FULL HD 1080P AUTÓS KAMERARENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FULL HD 1080P AUTÓS KAMERARENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Ez a nagy felbontású digitális HD minőségű kamerarendszer a legújabb fejlsztésekkel készült. Hagyományos HD kamera és autós kamerarendszernénk is

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

h Számítógép h Akkumulátor

h Számítógép h Akkumulátor Köszönjük, hogy IBM ThinkPad G40 sorozatú számítógépet vásárolt. Hasonlítsa összes azt itt felsorolt elemeket a dobozban lévőkkel. Ha valamilyen tétel hiányzik vagy sérült, vegye fel a kapcsolatot a vásárlás

Részletesebben

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez

VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez VDT10 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT10/D7 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók működése...4 4. Belső hívások...4 5. Felhasználói beállítások

Részletesebben

Fontos biztonsági figyelmeztetések

Fontos biztonsági figyelmeztetések Fontos biztonsági figyelmeztetések Figyelem: HD-2400 FIGYELMEZTETÉS ÁRAMÜTÉS VESZÉLY! KINYITNI TILOS! Ez a jel veszélyes feszültség meglétére hívja fel a figyelmet a készülék belsejében, mely áramütést

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130

Az Ön kézikönyve XEROX PHASER 3130 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez

VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez VDT25 HASZNÁLATI UTASÍTÁS VDT/TD5 sorozatú készülékekhez Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. A kezdő képernyő...4 4. Alap funkciók működése...4 5. Belső hívások...5

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 1 5 3, B u d a p e s t B o c s k a i u. 8 Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak

Részletesebben

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301)

VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) VEZETÉK NÉLKÜLI SZÍNES INFRA KAMERA HU DIGITÁLIS VIDEO RÖGZÍTİVEL CIKKSZÁM GP-812BF (KAMERA GP-812T, DVR GP-7301) Kérjük, olvassa el a használati útmutatót, mielıtt használatba venné a kamera szettet.

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autódvr 4. USB-kábel 7. Rövid használati útmutató 2. Tapadókorong 5. HDMI-kábel 8. Garancialevél 3. Autós töltő 6. AV kábel 9. GPS kábel (csak RR520G amelyek beépített GPS

Részletesebben

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató

Windows Vista /Windows 7 Telepítési útmutató Lézeres nyomtató sorozat Windows Vista / 7 Telepítési útmutató A nyomtató használata előtt állítsa be a nyomtató hardverét és telepítse az illesztőprogramot. A megfelelő telepítési és beállítási útmutatásért

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A PowerShot A300 IS fényképe Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni.

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ XIAOMI NDZ-03-GA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Bevezetés Köszönjük, hogy Xiaomi terméket választott! Kérjük, használatba vétel előtt olvassa el figyelmesen ezt a használati utasítást, hogy a készüléket könnyen és

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye.

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf

2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység. VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10. VDT10 Leírás v1.4.pdf 2-VEZETÉKES KAPUTELEFON RENDSZER Beltéri egység VDT10 Felhasználói és telepítői kézikönyv VDT10 VDT10 Leírás v1.4.pdf Tartalomjegyzék 1. Monitor és funkciók...3 2. Monitor felszerelése...3 3. Alap funkciók

Részletesebben

Merevlemez üzembe helyezése, particionálása

Merevlemez üzembe helyezése, particionálása Merevlemez üzembe helyezése, particionálása (gyakorlati) A meghajtók és partíciók fogalma A meghajtó egy fizikai tárolóeszközt, például a merevlemez-meghajtó vagy a cserélhető USB-meghajtó. A partíció

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ MD-300 USB ADSL MODEM Termékismertetõ A. Tápfeszültség kijelzõ (be: USB-hez csatlakoztatva és a PC be van kapcsolva / ki: nincs csatlakoztatva vagy a PC ki van kapcsolva. B. ADSL LINK jelzõfény (villog:

Részletesebben

Külső kártyaeszközök. Felhasználói kézikönyv

Külső kártyaeszközök. Felhasználói kézikönyv Külső kártyaeszközök Felhasználói kézikönyv Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt található információ értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

HD720P Sport Kamera használati útmutató

HD720P Sport Kamera használati útmutató HD720P Sport Kamera használati útmutató Tartalom: Figyelmeztetések 1 Szerkezet 2 Jellemzők 3 Műszaki leírás 4 Útmutató 5 Általános problémák 8 Csomag tartalma 9 Figyelmeztetések 1. Ne használja a kamerát

Részletesebben

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless

JABRA MOVE WIRELESS. Használati útmutató. jabra.com/movewireless Használati útmutató jabra.com/movewireless 1. ÜDVÖZÖLJÜK...3 2. A DOBOZ TARTALMA... 4 3. A FEJHALLGATÓ VISELÉSE...5 3.1 A MAGASSÁG BEÁLLÍTÁSA 4. A FEJHALLGATÓ FELTÖLTÉSE... 6 4.1 AKKUMULÁTOR TÖLTÖTTSÉGJELZŐ

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ POLYCOM HDX VIDEOKONFERENCIA RENDSZERHEZ - FONTOS TEENDŐK VIDEOKONFERENCIA ELŐTT - A VIDEOKONFERENCIA ÜZEMBE HELYEZÉSE - HÍVÁS KEZDEMÉNYEZÉSE ÉS FOGADÁSA - A KAMERA ÉS A MIKROFON HASZNÁLATA

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato

SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato SJ4000 WIFI Felhaszna lo i u tmutato Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz!

Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Fontos megjegyzés: Telepítse először az illesztőprogramot, majd csatlakoztassa a VideoCAM ExpressII eszközt az USB porthoz! Telepítés előtt olvassa el ezt a fontos megjegyzést! 1. A VideoCAM ExpressII

Részletesebben

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák számítógéppel történő használatát ismerteti

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák számítógéppel történő használatát ismerteti Küls memóriakártyák Dokumentum cikkszáma: 419665-211 2007. január Ez az útmutató a külső memóriakártyák számítógéppel történő használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Digitális memóriakártyák Digitális

Részletesebben

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató

AARTECH EASY LOCK Használati útmutató Aartech Easy Lock típusú kódkilincs ismertető A kódkilincs 35 80 mm vastagságú ajtókhoz alkalmazható, ahol az 5. ábrán B-vel jelölt távolság legalább 21 mm. Kisebb távolság esetén (legfeljebb 14 mm-ig),

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

SLT-A33/SLT-A55/SLT-A55V

SLT-A33/SLT-A55/SLT-A55V SLT-A33/SLT-A55/SLT-A55V Ez a dokumentum a firmware-frissítés által biztosított új funkciókat, valamint a hozzájuk tartozó műveleteket ismerteti. További információkat a Használati útmutató tartalmaz.

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben