Fényképezőgép használati útmutató

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Fényképezőgép használati útmutató"

Átírás

1 MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. oldal Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések ( oldal) részét.

2 A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza. Ha valami hiányzik, vegye fel a kapcsolatot az üzlettel, ahol a terméket vásárolta. a Fényképezőgép b Akkumulátoregység, c Akkumulátortöltő NB-5L CB-2LX/CB-2LXE (csatlakozófedéllel) d Memóriakártya (32 MB) e Interfészkábel IFC-400PCU f Audio/videokábel AVC-DC400 g Csuklószíj, WS-DC2 h Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM i jótállási jegy j Felhasználói kézikönyvek Kezdeti lépések Canon Digital Camera Manuals Disk CD-ROM Eredeti Canon tartozékok használata javasolt című füzet Előfordulhat, hogy a mellékelt memóriakártyával nem használhatók ki teljesen a fényképezőgép képességei.

3 A kezdeti lépések 1 A kezdeti lépések Ez az útmutató az alábbi két fejezetből áll. Elsőként... Első lépések 7. oldal Ez a fejezet leírja, hogyan készíthető elő a fényképezőgép a használatra, valamint bemutatja a felvételkészítés, a képek megtekintése és a nyomtatás alapvető lépéseit. Ez alapján megismerheti fényképezőgépét, és elsajátíthatja az alapokat. Majd... További tudnivalók 37. oldal Az alapok elsajátítása után nagyobb kihívást jelentő képeket is készíthet a fényképezőgép számos funkciója segítségével. Az egyes funkciók használatával kapcsolatos részletekről, például a fényképezőgép televízióhoz való csatlakoztatásáról és a képeknek a tv-képernyőn történő megjelenítéséről, valamint a sajátgép-beállítások megadásáról ebben a részben olvashat. A PDF formátumú útmutatók a mellékelt CD-ROM-on találhatók.

4 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék A -gal jelölt részek a fényképezőgép funkcióit és használati módjait összefoglaló listák és táblázatok. Kérjük, olvassa el Első lépések Előkészítés Állóképek készítése ( Automatikus üzemmód) Állóképek megjelenítése Törlés Nyomtatás A dátum beágyazása a képadatokba Videofelvétel készítése ( Normál üzemmód) Videó megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép További tudnivalók A fényképezőgép alkotórészei 38 A beállítótárcsa A gomb használata A módkapcsoló használata Jelzőfény Alapműveletek 46 Menük és beállítások Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és a menük Az LCD-kijelző használata A leggyakrabban használt felvételi funkciók 60 Felvétel optikai zoom használata mellett A digitális zoom/digitális telekonverter használata Nagyított közeli felvétel készítése (Digitális makró) A vaku használata Közeli vagy végtelen felvétel készítése Az önkioldó használata A rögzített képpontok száma (Állóképek)

5 Tartalomjegyzék 3 A tömörítés módosítása (Állóképek) A képstabilizátor funkció beállítása Az ISO érzékenység beállítása Néhány felvételi módszer 73 Felvételi módok speciális körülményekhez Felvétel kézi üzemmódban Sorozatfelvétel A vaku beállítása Videó felvétele Panorámaképek készítése (Panoráma funkc.) A fókusz és az arckifejezések ellenőrzése (Fókusz helye) Váltás az élességállítási módok között A fókuszba helyezni kívánt arc kiválasztása (Arc kiválasztása és követése) Nehezen élesre állítható téma felvétele (Élesség rögzítése, AF rögzítés) Az expozícióbeállítás rögzítése (AE rögzítés) A vakus expozícióbeállítás rögzítése (FE rögzítés) Az expozíciókompenzáció beállítása Váltás a fénymérési módok között A záridő beállítása (Hosszú záridő üzemmód) A színek beállítása (Fehér-egyensúly) Felvétel készítése Saját színbeállít. üzemmódban Színek módosítása A kijelző segédvonalainak beállítása Képek automatikus kategorizálása (Auto.kategória) Beállítás hozzárendelése a Nyomtatás/ megosztás gombhoz Lejátszás és törlés 114 Nagyított képek megjelenítése A kilenc képes megjelenítés (Indexlejátszás) A fókusz és az arckifejezések ellenőrzése (a fókusz helyének megjelenítése) Ugrás képekre Képek rendszerezése kategóriák szerint (Saját kateg.) Kép egy részének kivágása Videó megtekintése Videofelvétel szerkesztése Képek elforgatása a kijelzőn

6 4 Tartalomjegyzék Lejátszás áttűnési hatásokkal Automatikus lejátszás (Diavetítés) A Vörösszemkorrekció funkció Effektusok felvétele a Saját színbeállít. funkcióval Képek átméretezése Hangjegyzet csatolása képekhez Hangfelvétel készítése (Hangrögzítő) A képek védelme Az összes kép törlése Funkciók hozzárendelése a gombhoz Nyomtatási és átviteli beállítások 157 DPOF nyomtatási beállítások megadása A DPOF átviteli beállítások megadása A fényképezőgép beállítása 165 Az energiatakarékos funkció beállítása A világóra beállítása A memóriakártya formázása A fájlszámozás beállítása Új célmappa létrehozása (Mappa) Az Autom. forgatás funkció beállítása Az alapértelmezett értékek visszaállítása Csatlakoztatás televízióhoz 176 Felvétel/lejátszás televízió segítségével A fényképezőgép testreszabása (Sajátgép beállítások) 177 A Sajátgép-beállítások módosítása A Sajátgép beállításainak bejegyzése Hibaelhárítás 180 Üzenetek 190 Függelék 194 Biztonsági óvintézkedések Kezelési előírások A hálózati adapter használata (külön vásárolható) A külső vaku használata (külön vásárolható) A fényképezőgép karbantartása Műszaki adatok

7 Tartalomjegyzék 5 Tárgymutató 216 Az egyes felvételi módokban elérhető funkciók 220 Az útmutató bemutatása Az útmutatóban használt jelölések 66 Az önkioldó használata Használható felvételi üzemmódok 220. oldal A késleltetési id t és a felvételek számát el re beállíthatja. 10 mp. önkioldó: felvétel készítése 10 másodperccel a zárkioldó gomb megnyomása után. Az exponálás el tt 2 másodperccel az önkioldó hangjelzése hallható, és a lámpa villogása felgyorsul. 2 mp. önkioldó: felvétel készítése 2 másodperccel a zárkioldó gomb megnyomása után. A zárkioldó gomb megnyomásának pillanatában az önkioldó csipogni*, a lámpája villogni kezd, és a zárkioldó két másodperccel kés bb m ködésbe lép. Saját id zítés: beállíthatja a késleltetési id t (0 10, 15, 20, 30 másodperc) és a felvételek számát (1 10). Ha az [Id zítés] beállítása 2 másodperc vagy nagyobb, az önkioldó hangjelzése 2 másodperccel az exponálás el tt hallható*. Ha a [Felvétel] beállítása 1-nél nagyobb, az önkioldó hangjelzése csak az els felvétel el tt hallható. * Ez a Sajátgép beállításaitól függ en eltér lehet (177. oldal). 1 Nyomja meg a gombot. 1. Az önkioldó üzemmód a vagy gombbal állítható. Ha ez a képerny látható, és lenyomja a MENU gombot, a Saját id zítéshez hasonlóan beállíthatja a késleltetési id t és a felvételek Módkapcsoló pozíciója Üzemmódok Videofelvétel készítése ( ) Speciális téma ( ) Állóképek készítése ( ) Lejátszás ( ) Egyes felvételi üzemmódokban néhány funkció nem használható. Ha nincs erre vonatkozó jelzés, a funkció minden üzemmódban elérhető. : Ez a jel azokat a témaköröket jelöli, amelyek befolyásolhatják a fényképezőgép működését. : Ez a jel olyan további témaköröket jelöl, amelyek kiegészítik az alapvető üzemeltetési eljárásokat. A jelen útmutatóban található magyarázatok a készülék alapértelmezett beállításait veszik alapul. Az adatok előzetes figyelmeztetés nélkül változhatnak. Ebből következően az útmutatóban szereplő illusztrációk és képernyőképek eltérhetnek a fényképezőgép valós kinézetétől.

8 6 Kérjük, olvassa el Kérjük, olvassa el Próbafelvételek Mielőtt fontos képeket készítene, kifejezetten javasoljuk, hogy készítsen több próbafelvételt: így meggyőződhet a fényképezőgép helyes működéséről és működtetéséről. Ügyeljen arra, hogy a Canon Inc., annak leányvállalatai, partnerei és viszonteladói semmilyen felelősséget nem vállalnak a fényképezőgép vagy bármely tartozék (beleértve a memóriakártyát is) olyan hibájáért, amely a kép nem megfelelő, illetve nem megfelelő formában történő rögzítését okozza. Figyelmeztetés a szerzői jogok megsértésének elkerülésére Ügyeljen arra, hogy a Canon digitális fényképezőgépek személyes használatra készültek, és sohasem használhatók olyan módon, hogy az nemzetközi vagy helyi, a szerzői jogokra vonatkozó törvényeket vagy előírásokat sértsen. Vegye figyelembe, hogy bizonyos esetekben előadásokról, kiállításokról vagy kereskedelmi termékekről fényképezőgéppel vagy más eszközzel készített képek még abban az esetben is szerzői vagy egyéb jogokat sérthetnek, ha a képek személyes használatra készültek. A garancia korlátozása A fényképezőgépre vonatkozó garanciáról a mellékelt Canon European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadványban olvashat. A Canon ügyfélszolgálat elérhetőségéről a European Warranty System (EWS, Európai Garancia Rendszer) című kiadványban tájékozódhat. A fényképezőgép vázának hőmérséklete Ha a fényképezőgépet hosszabb ideig használja, annak váza felmelegedhet. Az ilyen esetekben készüljön fel erre, és legyen óvatos. Az LCD-kijelző Az LCD-kijelző nagy pontosságú csúcstechnológiával készült. A képpontok 99,99%-nál nagyobb része előírás szerint működik. Időnként előfordulhat, hogy a képpontok kevesebb mint 0,01%-a hibásan fekete vagy vörös színnel jelenik meg. Ez nincs hatással a rögzített képre, és nem utal működési hibára. Videorendszer Mielőtt a fényképezőgépet televízióhoz csatlakoztatná, állítsa be a fényképezőgépen a megfelelő videorendszert. A nyelv beállítása A kijelző nyelvének beállításáról lásd: A kijelző nyelvének beállítása (13. oldal).

9 7 Első lépések Előkészítés Állóképek készítése Állóképek megjelenítése Törlés Nyomtatás A dátum beágyazása a képadatokba Videofelvétel készítése Videó megtekintése Képek áttöltése számítógépre Rendszertérkép A fényképezőgép SD, SDHC (SD High Capacity), MultiMediaCards, MMC Plus és HC MMC Plus memóriakártyával használható. Az útmutatóban ezeket együttesen memóriakártyának nevezzük.

10 8 Előkészítés Első lépések Előkészítés Az akkumulátor feltöltése 1. Helyezze az akkumulátort az akkumulátortöltőbe. Jelölések egyeztetése 2. Dugja be az akkumulátortöltőt (CB-2LX) egy konnektorba, vagy csatlakoztassa a tápkábelt az akkumulátortöltőhöz (CB-2LXE), a másik végét pedig egy konnektorhoz. Az akkumulátortöltő típusjelölései országonként változhatnak. Töltésjelző Töltés: pirosan világít CB-2LX töltő CB-2LXE töltő 3. Miután a töltés véget ér, távolítsa el az akkumulátort. A töltéshez kb. 2 óra és 5 perc szükséges. Töltésjelző Amikor a töltés befejeződött: zölden ég Az akkumulátor védelme és élettartama megőrzése érdekében a folyamatos töltés ne legyen hosszabb 24 óránál.

11 Előkészítés 9 Az akkumulátor és a memóriakártya behelyezése 1. Csúsztassa el a fedőlapot (a), majd nyissa fel (b). Első lépések 2. Helyezze be az akkumulátort. Amikor a megfelelő helyre ér, bekattan. 3. Helyezze be a memóriakártyát, amíg a helyére nem kattan. Írásvédelmi kapcsoló (csak SD és SDHC memóriakártya esetén) Kártya hátoldala Ellenőrizze, hogy az írásvédelmi kapcsoló nyitott állapotban van (csak SD és SDHC memóriakártya esetén). Ellenőrizze a kártya megfelelő irányát. A behelyezés előtt ügyeljen a memóriakártya helyes irányára. A helytelenül behelyezett memóriakártya károsíthatja a fényképezőgépet, és a fényképezőgép nem fogja felismerni azt.

12 10 Előkészítés Első lépések 4. Zárja vissza a fedőlapot (a, b). Az akkumulátor eltávolítása Tolja az akkumulátor zárát a nyíl irányába (a), és húzza ki az akkumulátort (b). A memóriakártya eltávolítása Az ujjával vagy a csuklószíj huzalcsíptetőjével nyomja meg a memóriakártyát, míg az a kattanás után ki nem old.

13 Előkészítés 11 A csuklószíj befűzése A fényképezőgép véletlen leejtésének megelőzése érdekében javasolt a csuklószíj használata. Első lépések Huzalcsíptető A huzalcsíptető helye a szíjon megváltoztatható. A csíptető egyúttal az A/V OUT és a DIGITAL csatlakozó fedelének kinyitásához is használható a memóriakártya behelyezésekor vagy kivételekor. A csuklószíj használata a csatlakozófedél kinyitására Akassza be a körmét vagy a csuklószíj huzalcsíptetőjét az A/V OUT és a DIGITAL csatlakozó fedőlapjának alsó széle alá, és nyissa fel.

14 12 Előkészítés Első lépések A dátum és idő beállítása A Dátum/idő beállítási menü megjelenik a készülék első bekapcsolásakor. ON/OFF gomb gombok gomb gomb 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válassza ki a hónapot, napot, évet és időt, illetve a megjelenési sorrendet. 1. A vagy a gombbal válasszon egy kategóriát. 2. A vagy a gombbal állítsa be az értéket. 3. Nyomja meg a gombot. Az előzőleg beállított dátum és idő módosítása Jelenítse meg a Dátum/idő beállítási ablakot a következő módon, majd végezze el a fent látható 2. és 3. lépést. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A vagy a gombbal válassza ki a (Beállít) menüt. 3. A vagy a gombbal válassza ki a [Dátum/idő] lehetőséget. 4. Nyomja meg a gombot.

15 Előkészítés 13 A fényképezőgépben beépített, újratölthető lítiumelem őrzi például a dátum és az idő beállítását. Helyezzen be teljesen feltöltött akkumulátort a fényképezőgépbe. Ha a külön megvásárolható ACK-DC30 hálózati adaptert használja, az akkumulátor feltöltéséhez kb. négy óra szükséges. A töltéshez nem szükséges bekapcsolni a fényképezőgépet. Ha kiveszi a központi akkumulátort, a dátum és az idő beállítása kb. három hét után elveszik. Ekkor állítsa be a dátumot és az időt. Első lépések A kijelző nyelvének beállítása Megváltoztathatja az LCD kijelzőn megjelenő menük és üzenetek nyelvét. gomb gomb gombok gomb 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. Tartsa lenyomva a gombot, és nyomja meg a gombot. 3. A, a, a vagy a gombbal válassza ki a kívánt nyelvet. 4. Nyomja meg a gombot.

16 Első lépések 14 Állóképek készítése Állóképek készítése ( Automatikus üzemmód) ON/OFF gomb Zárkioldó gomb Módkapcsoló Jelzőfény Beállítótárcsa 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. Elhangzik az indító hang, és megjelenik az indító kép az LCD-kijelzőn. Az ON/OFF gomb újbóli megnyomása kikapcsolja a fényképezőgépet. 2. Válasszon egy felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót a (Felvétel készítése) értékre. 2. Válassza ki az (Automatikus) módot a beállítótárcsa elfordításával. 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. A fényképezőgép bemozdulásának megakadályozása Támassza a karját a testéhez, és határozottan fogja a fényképezőgépet a széleinél. Célszerű lehet állványt is használni. A készülék használata során ajánlott a csuklószíj viselése, így elkerülheti annak leejtését. Csuklószíj 4. Az élesség beállításához nyomja le félig a zárkioldó gombot. Amikor a fényképezőgép beállítja az élességet, kétszer hangjelzést ad, és a jelzőfény zölden (a vaku használatakor narancssárgán) világít.

17 Állóképek készítése Anélkül, hogy bármit módosítana, a kép elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Az expozíciós hang lesz hallható, és a gép rögzíti a képet. A rögzített képek közvetlenül a készítésük után kb. 2 másodpercig jelennek meg az LCD kijelzőn (Megjelenítés). A kép megjelenítése közben lehet felvételt készíteni. Ha lenyomva tartja a zárkioldó gombot egy felvétel elkészítése után, a kép látható marad a kijelzőn. A jelzőfény zölden villog, és a fájlt a készülék a memóriakártyára menti. Első lépések Éles képek készítése A fényképezőgép automatikusan beállítja a fókuszt a zárkioldó gomb félig történő lenyomásakor.* * A zárkioldó gomb kétféleképpen nyomható meg. Az első lenyomási helyzetet félig történő lenyomásnak nevezzük. Helyes Helytelen Az élesség beállítása: félig történő lenyomással Kétszer megszólaló hangjelzés Teljesen történő lenyomás Rögtön teljesen történő lenyomás A felvétel előkészítése befejeződött: zölden (a vaku használatakor narancssárgán) világít. Felvétel: zölden villog. Felvétel: zölden villog. A fókuszpontban az AF keret zölden jelenik meg az LCD-kijelzőn. Néma beállítás Ha a fényképezőgép bekapcsolása közben megnyomja a DISP. gombot, azzal elnémítja a figyelmeztető hangok kivételével az összes hangot a fényképezőgépen. Ezek a beállítások a (Beállít) menü [Némítás] pontjában változtathatók meg.

18 Első lépések 16 Állóképek megjelenítése Állóképek megjelenítése gomb Beállítótárcsa ( / gomb) 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. A vagy a gombbal jelenítse meg a kívánt képet. A gombbal az előző, míg a gombbal a következő képet jelenítheti meg. A képek gyorsabban váltják egymást, ha lenyomva tartja a gombot, ám ilyenkor zaj látszik a képeken. A képeket kiválaszthatja a beállítótárcsával. A tárcsa óramutató járásával ellentétes irányba történő forgatásával az előző, az óramutató járásával megegyező irányba történő forgatásával pedig a következő képet jelenítheti meg. A (Lejátszás) menü [Folytatás] beállításának [Már látott]* és [Felvett] értékével meghatározhatja a lejátszás üzemmódban megjeleníteni kívánt képet (*alapértelmezett beállítás). Ha a [Már látott] értéket választja, a legutóbb megtekintett kép jelenik meg (Lejátszás folytatása). Az alábbi műveletek során az utolsó kép látható a [Folytatás] beállítás értékétől függetlenül. - Kép készítése - A memóriakártya cseréje - A memóriakártyán található kép szerkesztése számítógépről

19 Törlés 17 Törlés Első lépések gomb Beállítótárcsa ( / gomb) / gombok gomb gomb 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. A vagy a gombbal jelölje ki a törölni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. A képek kiválasztásához használhatja a beállítótárcsát is. 3. Ellenőrizze, hogy a [Törlés] lehetőség van-e kijelölve, és nyomja meg a gombot. Ha a törlés helyett inkább ki szeretne lépni, válassza a [Mégse] lehetőséget. Vegye figyelembe, hogy a törölt képek nem állíthatók vissza. Kellő körültekintéssel járjon el a képek törlésénél.

20 Első lépések 18 Nyomtatás Nyomtatás Az A/V OUT és a DIGITAL csatlakozó Interfész kábel Beállítótárcsa ( / gomb) gomb gomb 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatóhoz. Akassza be a körmét vagy a csuklószíj huzalcsíptetőjét az A/V OUT és a DIGITAL csatlakozó fedőlapjának alsó széle alá, nyissa fel, és dugja be ütközésig az interfészkábelt. A csatlakoztatás további részleteiért lásd az adott nyomtató felhasználói útmutatóját. A Canon gyártmányú nyomtatók mellett a PictBridge protokollnak megfelelő egyéb nyomtatók is használhatók. A részleteket lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. 2. Kapcsolja be a nyomtatót. 3. Kapcsolja be a fényképezőgépet a (Lejátszás) gombbal. A gomb kéken világít. 4. A vagy a gombbal jelölje ki a nyomtatni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. A képek kiválasztásához használhatja a beállítótárcsát. A gomb kéken villog, és megkezdődik a nyomtatás. Miután a nyomtatás véget ér, kapcsolja ki a fényképezőgépet és a nyomatót, majd válassza le a kábelt.

21 Nyomtatás 19 Nyomtatási listán szereplő képek nyomtatása Közvetlenül hozzáadhat egy képet egy nyomtatási listához, ha megnyomja a gombot rögtön a felvétel elkészítése után vagy a kép lejátszása közben. Ezután a nyomtatási listán szereplő képek kinyomtathatók, ha csatlakoztatja a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz. Képek hozzáadása a nyomtatási listához 1. Nyomja meg a gombot (csak állóképek esetén). 2. Adja hozzá a képet a nyomtatási listához. 1. A vagy a gombbal állítsa be a nyomtatandó példányszámot. 2. A vagy a gombbal válassza a [Felveszi] lehetőséget. 3. Nyomja meg a gombot. Ha törölni szeretne egy képet a nyomtatási listáról, nyomja meg ismét a gombot, válassza a [Mégse] lehetőséget a vagy a gombbal, és nyomja meg a FUNC./SET gombot. Nyomtatási listán szereplő képek nyomtatása Az alábbi leírás a Canon SELPHY ES és SELPHY CP sorozatú nyomtatókra vonatkozik. 1. Csatlakoztassa a fényképezőgépet a nyomtatóhoz. 2. Nyomtassa ki a képeket. A nyomtatandó példányszám 1. A vagy a gombbal válassza a [Most nyomtat] lehetőséget. Erősítse meg a nyomtatási listára felvett képeket a vagy a gombbal. 2. Nyomja meg a gombot. A nyomtatás elkezdődik. Ha a nyomtatás leáll, majd folytatódik, az újrakezdés a sorrendben következő képtől indul. Első lépések

22 Első lépések 20 A dátum beágyazása a képadatokba A dátum beágyazása a képadatokba Módkapcsoló Beállítótárcsa ( gomb) gomb gomb Ez a fejezet a dátumadatoknak a felvétel során történő képekbe ágyazásáról (Dátumbélyegző) szól. Beágyazása után a dátumbélyegző nem törölhető a képadatokból. Ellenőrizze a fényképezőgépen a dátum és az idő megfelelő beállítását (12. oldal). A képméret beállítása 2M (1600 x 1200), míg a tömörítésé (Finom) ez L-méretű vagy levelezőlap méretű nyomatok készítésére alkalmas. 1. Válasszon egy felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót a (Felvétel készítése) értékre. 2. Válassza ki az (Automatikus) módot a beállítótárcsa elfordításával. A felvételi mód helyett más is választható (kivéve a (Digitális makró), a (Panoráma funkc.) és az módot).

23 A dátum beágyazása a képadatokba Válassza a [Dátumbélyegző] lehetőséget. 1. Nyomja meg a gombot. 2. A vagy a gombbal válassza a ikont. 3. A vagy a gombbal válassza a ikont. A nyomtatásból kimaradó terület szürkén jelenik meg. Nyomja meg a DISP. gombot, majd válassza a [Dátum/idő] lehetőséget a vagy a gombbal. Első lépések A következő eljárásokkal rányomtathatja a dátumot azokra a képekre is, amelyekről hiányzik a dátumbélyegző. Állítsa be a fényképezőgép DPOF (Digital Print Order Format) funkcióját. Állítsa a (Nyomtatás) menüben a [Nyomtatási beállítás] [Dátum] beállítását [Be] értékűre. Csatlakoztassa a fényképezőgépet egy nyomtatóhoz, és nyomtassa rá a dátumot. Lásd: Közvetlen nyomtatási útmutató. Tegyen memóriakártyát a nyomtatóba, és nyomtassa ki a dátumot. Lásd a nyomtató használati útmutatóját. Használja a mellékelt szoftvert. Lásd: Szoftver használati útmutató.

24 22 Videofelvétel készítése Első lépések Videofelvétel készítése ( Normál üzemmód) ON/OFF gomb Zárkioldó gomb Mikrofon Módkapcsoló Jelzőfény Beállítótárcsa 1. Nyomja meg az ON/OFF gombot. 2. Válasszon egy felvételi üzemmódot. 1. Állítsa a módkapcsolót (Videó) értékre. 2. Válassza ki a (Normál) módot a beállítótárcsa elfordításával. 3. Irányítsa a fényképezőgépet a kívánt témára. Felvétel közben ne érintse meg a mikrofont. A zárkioldó gomb kivételével ne nyomjon meg más gombot. A gombnyomást kísérő hang rákerül a felvételre.

25 Videofelvétel készítése Az élesség beállításához félig nyomja le a zárkioldó gombot. Egy elektronikus hangjelzés ismétlődik kétszer, és a fókusz beállítása közben a jelzőfény zölden világít. Amikor a gombot félig lenyomja, készülék automatikusan beállítja az expozíciót, a fókuszt és a fehéregyensúlyt. 5. Anélkül, hogy bármit módosítana, a kép elkészítéséhez nyomja le teljesen a zárkioldó gombot. Elkezdődik a felvétel. A felvétel előkészítése befejeződött: zölden ég. Első lépések A felvétel ideje alatt az eltelt felvételi idő és a [ Felv.] ikon megjelenik az LCD kijelzőn. Eltelt idő 6. A felvétel leállításához nyomja le újra teljesen a zárkioldó gombot. A jelzőfény zölden villog, és a fájlt a készülék a memóriakártyára menti. A felvétel automatikusan leáll, ha eltelik a maximális felvételi idő, vagy megtelik a beépített memória vagy amemóriakártya. Felvétel: zölden villog.

26 Első lépések 24 Videó megtekintése Videó megtekintése gomb Beállítótárcsa ( gomb) gomb 1. Nyomja meg a (Lejátszás) gombot. 2. A vagy a gombbal válassza ki a kívánt videót, majd nyomja meg a gombot. A ikonnal jelölt képek videók. Válthat a képek között a beállítótárcsával. 3. A vagy gombbal válassza a (Lejátszás) lehetőséget, majd nyomja meg a gombot. A videó lejátszása elkezdődik. Ha lejátszás közben megnyomja a FUNC./SET gombot, leállíthatja és újraindíthatja a videót. A lejátszás közben a hangerőt a vagy gombbal állíthatja.

27 Képek áttöltése számítógépre 25 Képek áttöltése számítógépre A képek számítógépre való töltéséhez javasolt a mellékelt szoftver használata. Szükséges elemek fényképezőgép és számítógép, a fényképezőgéphez kapott Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM, a fényképezőgéphez kapott interfészkábel. Első lépések Rendszerkövetelmények A szoftvert a következő követelményeknek eleget tevő számítógépre telepítse. Windows Operációs rendszer Macintosh Windows Vista Windows XP Service Pack 2 Windows 2000 Service Pack 4 Számítógép típusa A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. Processzor Windows Vista Pentium 1,3 GHz-es vagy nagyobb teljesítményű Windows XP/Windows 2000 Pentium 500 MHz-es vagy nagyobb teljesítményű Memória Windows Vista 512 MB vagy több Windows XP/Windows MB vagy több Illesztő USB Merevlemez szabad területe Megjelenítés Canon Utilities - ZoomBrowser EX 200 MB vagy több - PhotoStitch 40 MB vagy több Canon Camera TWAIN Driver 25 MB vagy több 1024 x 768 képpont/high Color (16 bites) vagy jobb Operációs Mac OS X (v10.3 v10.4) rendszer Számítógép típusa A fenti operációs rendszerek valamelyikével működő számítógép beépített USB-porttal. Processzor PowerPC G3/G4/G5 vagy Intel processzor Memória 256 MB vagy több Illesztő USB Merevlemez Canon Utilities szabad területe - ImageBrowser 300 MB vagy több - PhotoStitch 50 MB vagy több Megjelenítés 1024 x 768 képpont/ szín vagy jobb

28 26 Képek áttöltése számítógépre Első lépések Képek áttöltésének előkészítése Ha Windows 2000 rendszert használ, ügyeljen arra, hogy a fényképezőgép és a számítógép csatlakoztatása előtt telepítse a szoftvert. 1. A szoftver telepítése. Windows 1. Helyezze be a Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM-ot a számítógép CD-egységébe. 2. Kattintson az [Easy Installation/ Egyszerű telepítés] elemre. Kövesse a képernyőn megjelenő telepítési utasításokat. 3. A telepítés befejezése után kattintson a [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] elemre. A [Restart/Újraindítás] vagy a [Finish/Befejezés] gomb a telepítés befejezése után jelenik meg. Kattintson a megjelenő gombra. 4. A szokásos asztal megjelenése után vegye ki a CD-t a CD-egységből. Macintosh Kattintson duplán a ikonra a CD-ROM ablakában. A telepítő megjelenő paneljén kattintson az [Install/Telepítés] gombra. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.

29 Képek áttöltése számítógépre A fényképezőgép csatlakoztatása számítógéphez. 1. A kapott interfészkábellel kösse össze a számítógép USB-portját és a fényképezőgép A/V OUT és DIGITAL csatlakozóját. Akassza be a körmét vagy a csuklószíj huzalcsíptetőjét az A/V OUT és a DIGITAL csatlakozó fedőlapjának alsó széle alá, nyissa fel, és dugja be ütközésig az interfészkábelt. Első lépések USB-port Az A/V OUT és DIGITAL csatlakozó Interfészkábel 3. A képek számítógépre való áttöltésének előkészítése. 1. Kapcsolja be a fényképezőgépet a (Lejátszás) gombbal. Ha a [Digital Signature Not Found/Digitális aláírás nem található] ablak jelenik meg, kattintson a [Yes/Igen] gombra. Az USB-illesztőprogram automatikusan befejezi a telepítést, amikor csatlakoztatja a fényképezőgépet, és megnyitja a kapcsolatot.

30 28 Képek áttöltése számítógépre Első lépések 4. A CameraWindow ablak megjelenítése. Windows 1. Válassza a [Canon CameraWindow] elemet, és kattintson az [OK] gombra. Ha az Események párbeszédpanel nem jelenik meg, kattintson a [Start] gombra, és válassza sorban a [All Programs/Minden program] vagy a [Programs/Programok], [Canon Utilities], [CameraWindow], [CameraWindow] és [CameraWindow] parancsot. Megjelenik a CameraWindow ablak. Macintosh A fényképezőgép és a számítógép közötti kapcsolat létrehozása után a CameraWindow párbeszédpanel jelenik meg. Ha a párbeszédpanel nem látható, kattintson a [CameraWindow] ikonra a Dock-ban (a képernyő alján megjelenő sávon). A képek áttöltésének előkészítése befejeződött. Lépjen a Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (Közvetlen átvitel) című részben leírt műveletekhez (29. oldal) (kivéve Windows 2000). A Szoftver használati útmutató ismerteti, hogy a képeket hogyan töltheti le számítógépe segítségével. Windows 2000 esetén csak a számítógép segítségével tölthet át képeket.

31 Képek áttöltése számítógépre 29 Képek áttöltése a fényképezőgép segítségével (Közvetlen átvitel) Ezzel a módszerrel a fényképezőgép funkcióival töltheti át a képeket (kivéve Windows 2000 esetén). Mielőtt első alkalommal a közvetlen átviteli módszert használva megkezdené a képek áttöltését, telepítse a szoftvert (26. oldal). Első lépések gomb gombok gomb gomb 1. Ellenőrizze, hogy a Közvetlen átvitel menü látható a fényképezőgép LCD-kijelzőjén. A gomb kéken világít. Ha a Közvetlen átvitel menü nem jelent meg, nyomja meg a MENU gombot. Közvetlen átvitel menü 2. Nyomja meg a gombot. A készülék átviszi és menti a számítógépre a korábban még át nem vitt képeket.

32 30 Képek áttöltése számítógépre Első lépések A Közvetlen átvitel menü alábbi beállításaival megadhatja a képek letöltésének módját. Minden kép Új képek DPOF átvitel képei Választás, átvitel Háttérkép Az összes kép átvitele és mentése a számítógépre. Csak a korábban még át nem vitt képek áttöltése és mentése a számítógépen. Csak a DPOF beállításainak megfelelő képek áttöltése és mentése a számítógépre. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépre. A megtekintés után kijelölt képek átvitele és mentése a számítógépre. Az átvitt képek háttérképként jelennek meg a számítógép asztalán. Minden kép/új képek/dpof átvitel képei 1. A vagy gombbal válassza a, vagy lehetőséget, majd nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. A művelet befejezése után ismét a Közvetlen átvitel menü jelenik meg. Az áttöltés leállításához nyomja meg a FUNC./SET gombot. Választás, átvitel/háttérkép 1. A vagy gombbal válassza a vagy lehetőséget, majd nyomja meg a (vagy ) gombot.

33 Képek áttöltése számítógépre A vagy a gombbal jelölje ki az áttölteni kívánt képet, majd nyomja meg a gombot. Megkezdődik a képek áttöltése. Az áttöltés ideje alatt a gomb kéken villog. 3. Az áttöltés befejezése után nyomja meg a gombot. Ezzel visszatér a Közvetlen átvitel menühöz. Első lépések Háttérképként csak JPEG-képek tölthetők át a számítógépre. A gombbal választott beállítást a fényképezőgép a kikapcsolása után is megőrzi. Az előző beállítás lép érvénybe, amikor legközelebb megjelenik a Közvetlen átvitel menü. A képválasztási kijelző jelenik meg közvetlenül, ha a legutóbbi beállítás a [Választás, átvitel] vagy a [Háttérkép] volt. Kattintson az ablak jobb alsó sarkában lévő gombra a CameraWindow ablak bezárásához, ekkor az áttöltött képek megjelennek a számítógépen. Windows Macintosh ZoomBrowser EX ImageBrowser Alapértelmezett beállításokkal az áttöltött képek a felvétel dátuma szerint kerülnek almappákba.

34 Első lépések 32 Rendszertérkép Rendszertérkép A fényképezőgéppel kapott tartozékok Interfészkábel, IFC-400PCU* 1 Csuklószíj, WS-DC2 Akkumulátoregység, NB-5L* 1 (csatlakozófedéllel) Akkumulátortöltő CB-2LX/CB-2LXE* 1 Memóriakártya (32 MB) Audio/ videokábel AVC-DC400* 1 Canon Digital Camera Solution Disk CD-ROM Hálózati adapter, ACK-DC30 Hálózati tápegység DR-30 Hálózati csatlakozókábel Vízhatlan tok WP-DC24 Kompakt hálózati adapter CA-DC10 Nagy teljesítményű vaku HF-DC1

35 Rendszertérkép 33 Interfészkábel a közvetlen nyomtatáshoz Canon Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtató Első lépések USBkártyaolvasó Kompakt fotónyomtatók* 2 * 3 (SELPHY sorozat) PCMCIA adapter Tintasugaras nyomtatók* 4 USB-port PC-kártyahely SD memóriakártya* 5 SDC-128M SDC-512MSH Videobemeneti csatlakozó Audiobemeneti csatlakozó *1 Külön is megvásárolható. TV/Videó *2 A további tudnivalókat lásd a nyomtatóhoz mellékelt felhasználói útmutatóban. *3 A fényképezőgép a CP-10/CP-100/CP-200/CP-300 egységhez is csatlakoztatható. *4 A további tudnivalókat a nyomtatóról és az interfészkábelekről lásd a tintasugaras nyomtatóhoz mellékelt felhasználói útmutatóban. *5 Egyes országokban nem kapható.

36 34 Rendszertérkép Első lépések Választható tartozékok A fényképezőgép alábbi tartozékai külön vásárolhatók meg. Egyes tartozékok (már) nem kaphatók bizonyos régiókban. Vaku Nagy teljesítményű vaku, HF-DC1 A kiegészítő vakuval olyan témákról készíthet felvételt, amelyek kívül esnek a beépített vaku megvilágítási tartományán. Tápegységek Hálózati adapter, ACK-DC30 Ez a készlet egy háztartási konnektorból biztosítja a tápellátást. Alkalmazása akkor célszerű, ha hosszabb ideig használja a fényképezőgépet, vagy számítógéphez csatlakoztatja (nem használható a fényképezőgép töltésére). Akkumulátortöltő, CB-2LX/CB-2LXE Adapter az NB-5L akkumulátoregység töltéséhez. Akkumulátoregység, NB-5L Újratölthető lítiumion-elem. Egyéb tartozékok SD memóriakártya Az SD memóriakártyák a fényképezőgéppel felvett képek tárolására szolgálnak. A Canon márkájú memóriakártyák 128 MB és 512 MB kapacitással kaphatók. Interfészkábel, IFC-400PCU Ezzel a kábellel a fényképezőgép számítógéphez, Compact Photo Printerhez (SELPHY sorozat) vagy tintasugaras nyomtatóhoz csatlakoztatható*. * Lásd a nyomtató használati útmutatóját. Audio/videokábel, AVC-DC400 Ezzel a kábellel a fényképezőgép televízióhoz csatlakoztatható. Vízhatlan tok, WP-DC24 Ha ráteszi ezt a vízhatlan tokot a fényképezőgépre, víz alatti felvételeket készíthet legfeljebb 40 méteres mélységig, de a tok természetesen ideális esős időben, a strandon és a sípályán való fényképezéshez is.

37 Rendszertérkép 35 Közvetlen nyomtatásra alkalmas nyomtatók A Canon a következő, külön megvásárolható nyomtatókat kínálja a fényképezőgéphez. Fénykép minőségű nyomatokat készíthet gyorsan és egyszerűen, ha egy ilyen nyomtatót csatlakoztat egyetlen kábellel, és a fényképezőgép kezelőszerveit használja. Compact Photo Printers (SELPHY család) Tintasugaras nyomtatók Első lépések A további tudnivalókért látogasson el a legközelebbi Canon márkakereskedésbe. Eredeti Canon tartozékok használata javasolt. Ezt a terméket úgy tervezték, hogy kiemelkedő teljesítményt nyújtson az eredeti Canon tartozékokkal. A Canon nem vállal felelősséget a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibás működés (például az akkumulátoregység szivárgása és/vagy felrobbanása), a fényképezőgép károsodása vagy az ebből származó balesetek (például tűz) miatt. Ügyeljen arra, hogy a jótállás nem terjed ki a nem eredeti Canon tartozékok használatából származó hibák javítására, ezeket a javításokat csak térítés ellenében kérheti.

38 36

39 További tudnivalók 37

40 38 A fényképezőgép alkotórészei Elölnézet a Csuklószíj rögzítési pontja (11. oldal) b AF segédfény (53. oldal) c Vörösszemhatás csökkentése lámpa (77. oldal) d Időzítés lámpa (66. oldal) e Mikrofon (22. oldal) f Vaku (64. oldal) g Objektív

41 39 Hátulnézet A fényképezőgép alkotórészei a LCD-kijelző (48., 58. oldal) b Csatlakozófedél (11. oldal) c Az A/V OUT (Audio/Video kimenet) és DIGITAL csatlakozó (176. oldal) d Állvány foglalata e Hálózati tápegység csatlakozójának fedele (202. oldal) f Memóriakártya/akkumulátor fedele (9. oldal) Az LCD-kijelzőt egy vékony műanyag lap boríthatja, amely a szállítás során védi a karcolásoktól. Ha van ilyen, a fényképezőgép használata előtt távolítsa el.

42 40 Kezelőszervek Beállítótárcsa a ON/OFF gomb (12. oldal) b Zárkioldó gomb (14. oldal) c Zoom kar (60., 114. oldal) Felvétel: (Nagy látószög)/ (Teleobjektív) Lejátszás: (Index)/ (Nagyítás) d (Nyomtatás/megosztás) gomb (112. oldal) e Módkapcsoló (14., 43. oldal) f (Lejátszás) gomb (42. oldal) g Jelzőfény (44. oldal) h FUNC./SET gomb (46. oldal) i MENU gomb (47. oldal) j DISP. gomb (58. oldal) k (Makró)/ (Végtelen)/ gomb (64. oldal) l (ISO érzékenység)/ (Ugrás)/ gomb (71., 118. oldal) m (Egyetlen kép törlése)/ (Sorozatfelvétel)/ (Önkioldó)/ gomb (17., 66., 76. oldal) n (Vaku)/ gomb (64. oldal)

43 41 A beállítótárcsa A beállítótárcsa óramutató járásával ellentétes irányba történő elfordítása a, az óramutató járásával megegyező irányba történő elfordítása pedig a gomb megnyomásának felel meg (az aktuális funkció függvényében a és a gombbal megegyező műveletet is végrehajthat). A beállítótárcsa segítségével az alábbi műveletek végezhetők el. A beállítótárcsa használható. A fényképezőgép alkotórészei Néhány másodperc után eltűnik. Felvételi funkciók Felvételi üzemmód kiválasztása (73. oldal) Elem kiválasztása,,, vagy üzemmódban (64., 66., 71., 76. oldal) Elem kiválasztása a FUNC. menüben (52. oldal) Váltás az arc körüli keretek között Arc kiválasztása üzemmódban (92. oldal) Lejátszási funkciók Képek kiválasztása (16., 114., 115., 118. oldal) Beállítási és szerkesztési műveletek (142., 144., 157., 163. oldal) Filmlejátszási és -szerkesztési műveletek (24., 125., 127. oldal) Felvételi és lejátszási funkciók Menüelemek kiválasztása és különféle beállítási műveletek (45., 46., 166., 177. oldal)

44 42 A gomb használata A gombbal be- és kikapcsolhatja a fényképezőgépet, és válthat a felvétel és a lejátszás üzemmód között. Lehetősége van arra is, hogy hozzárendelje a diavetítési és a hangrögzítési funkciót a gombhoz (155. oldal). ON/OFF gomb Zárkioldó gomb gomb A fényképezőgép kikapcsolása Az ON/OFF gomb megnyomása Felvételi üzemmód A gomb megnyomása Az ON/OFF gomb megnyomása A zárkioldó gomb félig történő lenyomása A gomb megnyomása Lejátszás üzemmód Behúzott lencse* Nyitott lencse A fenti működés eltérhet az ismertetettől, ha funkciókat rendel a (155. oldal). * A lencse automatikus behúzásának időzítése módosítható a menü [Lencse behúzás] opciójával (56. oldal). gombhoz

45 43 A módkapcsoló használata Tolja a módkapcsolót a használni kívánt üzemmód pozíciójába. Videó üzemmód Felvételi üzemmód Különleges téma üzemmód Felvételi üzemmód : Automatikus (14. oldal) : Kézi üzemmód (76. oldal) : Digitális makró (63. oldal) : Szín kiválasztás (105. oldal) : Színcsere (107. oldal) : Panoráma funkc. (84. oldal) Speciális téma üzemmód (73. oldal) : Portré : Éjszakai felvétel : Mozgó gyerekek : Beltéri : Naplemente : Lombozat : Hó : Vízpart : Tűzijáték : Akvárium : Víz alatti : ISO 3200 Videó üzemmód (79. oldal) : Normál : Helytakarékos : Szín kiválasztás : Színcsere : Ritka időközű A fényképezőgép alkotórészei

46 44 Jelzőfény A fényképezőgép hátán található jelzőfény a következő esetekben világít vagy villog. Zöld: felvételre kész (hangjelzés kétszer)*/kijelző kikapcsolva Zölden villogó: a fényképezőgép bekapcsolása után, ritka időközű videó felvételekor, kép rögzítésekor, olvasásakor, törlésekor, átvitelekor (számítógéphez vagy nyomtatóhoz csatlakoztatva) Narancssárga: felvételre kész (vaku bekapcsolva) Narancssárgán villogó: felvételre kész (figyelmeztetés a fényképezőgép bemozdulására) * Ha a fényképezőgép nem tudja beállítani az élességet, egyszeri hangjelzést ad. Zölden villogó jelzőfénynél ne hajtsa végre a következő műveleteket. Ezek a képadatok sérülését okozhatják: -a fényképezőgép mozgatása vagy meglökése, -a fényképezőgép kikapcsolása vagy a memóriakártya/ akkumulátor fedelének kinyitása.

47 45 Az óra megjelenítése Megjelenítheti az aktuális dátumot és időt 5 másodpercig* a következő módszerekkel. * Alapértelmezett beállítás 1. módszer A fényképezőgép bekapcsolása közben tartsa lenyomva a FUNC./SET gombot. 2. módszer Valamelyik felvételi vagy lejátszási üzemmódban tartsa lenyomva a FUNC./SET gombot egy másodpercnél hosszabb ideig. A fényképezőgép alkotórészei Ha vízszintesen tartja a fényképezőgépet, az idő jelenik meg. Függőlegesen tartott fényképezőgépnél az idő és a dátum jelenik meg. Ha függőlegesen tartja a fényképezőgépet, és az 1. módszert használja, ugyanúgy az idő fog megjelenni, mintha vízszintesen tartaná a fényképezőgépet. Megváltoztathatja a kijelzőn megjelenő óra színét a vagy a gombbal, vagy ha elfordítja a beállítótárcsát, miközben az óra látható. Az óra eltűnik a kijelzőről, amikor letelik a megjelenítési időtartam, vagy egy gombot használ a következő művelethez. Az óra megjelenítési időtartama a menüben adható meg (56. oldal). Az óra nem jeleníthető meg nagyított képeknél vagy ha indexlejátszás módot használ.

48 46 Alapműveletek Menük és beállítások A felvételi és a lejátszási üzemmódok beállításai, valamint a fényképezőgép alapbeállításai, ilyenek a nyomtatási beállítások, illetve a dátum, az idő és a hangjelzés, a FUNC., a Felvétel, a Lejátszás, a Nyomtatási, a Beállít és a Sajátgép menün adhatók meg. FUNC. Menü ( gomb) Ezen a menün az általános felvételi beállítások adhatók meg Az ábrán a FUNC. menü (Automatikus) üzemmódban látható Állítsa a módkapcsolót, vagy állásba. 2 Nyomja meg a gombot. 3 A vagy a gombbal válasszon egy menüelemet. Egyes felvételi üzemmódokban néhány elem nem használható. 4 A vagy a gombbal válasszon beállítást a menüelemhez. Azok az elemek, amelyeken a ikon látható, a DISP. gombbal módosíthatók. Egy beállítás kiválasztása után a zárkioldó gomb megnyomásával azonnal elkészítheti a felvételt. A felvétel elkészítése után ismét ez a menü jelenik meg, így egyszerűen módosíthatók a beállítások. A kívánt beállítás a beállítótárcsával is kiválasztható. 5 Nyomja meg a gombot.

49 47 A Felvétel, a Lejátszás, a Nyomtatás, a Beállít és a Sajátgép menü ( gomb) Ezeken a menükön a felvétel, a lejátszás és a nyomtatás beállításai adhatók meg. 1 Felvételi üzemmód (Automatikus) 5 Alapműveletek Lejátszás üzemmód 2 A menük között a vagy a gombbal válthat. Az ábrán a Felvétel menü (Automatikus) üzemmódban látható Nyomja meg a gombot. 2 A menük közt a vagy a gombbal válthat. Ehhez a zoom kart is használhatja. A következő menük láthatók. Felvétel: Felvétel/ Beállít/ Sajátgép Lejátszás: Lejátszás/ Nyomtatás/ Beállít/ Sajátgép 3 A vagy a gombbal válasszon egy menüelemet. Egyes felvételi üzemmódokban néhány elem nem használható. A kívánt menüpont a beállítótárcsával is kiválasztható. 4 A vagy a gombbal válasszon egy lehetőséget. A három pontot (...) tartalmazó menüelemek beállításához nyomja meg a FUNC./SET gombot, aminek hatására megjelenik a következő menü. A beállítások megerősítéséhez nyomja meg újra a FUNC./SET gombot, majd a menü képernyőhöz való visszatéréshez nyomja meg a MENU gombot.

50 48 5 Nyomja meg a gombot. Az LCD-kijelzőn megjelenő adatok és a menük Felvétel üzemmód Használható felvételi üzemmódok 220. oldal c d e f g h i j a b Figyelmeztetés a fényképezőgép bemozdulására (182. oldal) Szpot AE keret/ AF keret o k l m n A pillanatnyi akkumulátortöltöttségi szint jelenik meg. Rögzíthető képek (Állóképek) Hátralévő idő/ eltelt idő (Videók) Zársebesség és a lencsenyílás értéke p A kijelzőn látható elemek Beállítási mód a Időzóna (Hazai/Világ ) MENU gomb (Beállít menü) b Expozíció-kompenzáció ( ) és Rögzített képpontok száma stb. c Kij. segédvonal d Digitális zoom/telekonverter ( 1.4x/2.3x) FUNC./SET gomb (FUNC. menü) MENU gomb (Felvétel menü) MENU gomb (Felvétel menü) e Makró ( )/Végtelen ( ) / gomb f ISO érzékenység ( ) g Vaku ( ) gomb gomb (az egy mód)

51 49 h Vörösszemkorrekció ( ) MENU gomb (Felvétel menü, [Vaku beállításai]) i Felv. üzemmód ( ) / gomb j Autom.forgatás ( ) MENU gomb (Beállít menü) k Felvételi üzemmód Módkapcsoló/Beállítótárcsa l AE rögzítés ( )/FE rögzítés ( ) gomb m AF rögzítés ( ) / gomb n Új mappa ( ) MENU gomb (Beállít menü) o Képstabilizátor ( ) MENU gomb (Beállít menü) p Expozíció-váltás (Videó) gomb Alapműveletek Az akkumulátor töltöttségi szintjének jelzései A következő ikonok és üzenetek a kijelzőn jelenhetnek meg. Megjelenítés (vörösen villog) Cseréljen akkumulátort Üzenet Az akkumulátor töltöttsége megfelelő. Hosszas használat előtt töltse újra az akkumulátort. Az akkumulátor töltöttsége alacsony. Töltse újra az akkumulátort. Az akkumulátor lemerült, a készülék áramellátás hiányában nem működik tovább. Haladéktalanul töltse fel az akkumulátort. Ha a jelzőfény narancssárgán villog, és megjelenik a fényképezőgép bemozdulására figyelmeztető ikon ( ), akkor hosszú záridő lett beállítva a gyenge fényviszonyok miatt. A fényképezés során használja a következő módszert: - Állítsa az IS módot bármilyen, kivéve a [Ki] értékre (70. oldal). - Növelje az ISO érzékenységet (71. oldal). - A (Vaku kikapcsolva) helyett válasszon másik beállítást (64. oldal). - Rögzítse a fényképezőgépet állványra vagy más eszközre.

52 50 Lejátszás üzemmód (Részletes) A pillanatnyi akkumulátortöltöttségi szint q r Hisztogram s t Felvétel dátuma/időpontja Megjelenített képek száma/képek száma összesen Mappa száma- Fájl száma A felvétel adatainak megjelenése Fájlméret Rögzített képpontok száma (Állóképek) Videó hossza (Videó) A kijelzőn látható elemek Beállítási mód q Nyomtatási lista vagy MENU gomb (Nyomtatás menü) r Auto.kategória/Saját kategória ( ) s Tömörítés (Állóképek), Rögzített képpontok száma (Állóképek), Videó ( ) Vörösszemkorrekció/Képkivágás/ Saját színbeállít/átméretezés ( ) t Hangjegyzettel ellátott képek ( ) Védelem állapota ( ) MENU gomb (Felvétel/lejátszás menü) FUNC./SET gomb (FUNC. menü) MENU gomb (Lejátszás menü) Egyes képeknél a következő adatok is megjelenhetnek. A WAVE formátumtól eltérő formátumú csatolt hangfájl. A Design rule for Camera File System (A fényképezőgép fájlrendszerének tervezési szabályai) szabványnak nem megfelelő JPEG-kép (207. oldal). RAW-kép Ismeretlen adattípus

53 51 Előfordulhat, hogy a más fényképezőgéppel készített képekhez tartozó adatok nem megfelelően jelennek meg. Túlexponálási figyelmeztetés A kép túlexponált területei villognak a következő esetekben: - ha egy képet közvetlenül az elkészítése után tekint meg az LCD-kijelzőn (részletes megjelenítés), - ha a Lejátszás üzemmód részletes megjelenítési üzemmódját használja. A hisztogram A hisztogram olyan diagram, melynek alapján ellenőrizhető a kép világossága. Minél nagyobb a diagram bal oldala felé irányuló eltolódás, annál sötétebb a kép. Minél nagyobb a diagram jobb oldala felé irányuló eltolódás, annál világosabb a kép. Az expozíciókompenzáció segítségével módosíthatja a kép világosságát a felvétel során (97. oldal). Példák hisztogramra Alapműveletek Sötét kép Kiegyenlített kép Világos kép

54 52 Felvételi üzemmód Menüelem Állókép Speciális téma Videó Beállítások 14., 22., 43. oldal FUNC. menü Menüelem Oldalszám Expozíciókompenzáció Hosszú záridő üzemmód Fehér-egyensúly Saját színbeállít. Fénymérési mód Tömörítés Felvételi időköz (Videó) Beállítások Oldalszám 97. oldal 99. oldal 100. oldal 103. oldal 98. oldal 69. oldal ( kiválasztva) 83. oldal Rögzített képpontok száma (Állókép) Rögzített képpontok száma (Videó) ( ha a dátum nincs kiválasztva) 68. oldal 82. oldal

55 53 Felvétel Menü Menüelem Beállítások Oldalszám AF keret Arcérzékelés*/AiAF/középre 89. oldal AF keret méret Normál*/kicsi 91. oldal AF-pont zoom Be/Ki* 86. oldal Digitális zoom (Állókép) (Videó) Vaku beállításai Hosszú szink. Vörösszem kor. Vö.sz. lámpa Önkioldó Normál*/Ki/1.4x/2.3x Normál*/Ki (Csak normál videó módban) Be/Ki* Be/Ki* Be*/Ki Időzítés: 0 10*, 15, 20, 30 mp Felvétel: 1 10 (az alapértelmezett beállítás a 3 felvétel) * Alapértelmezett beállítás 60. oldal 77. oldal 66. oldal AF segédfény Be*/Ki 184. oldal Megjelenítés Ki/2* 10 mp/megtart 15. oldal Info.ellenőrz. Ki*/Részletes/Fókusz helye 87. oldal Eredeti mentve Be/Ki* 109. oldal Auto.kategória Be*/Ki 111. oldal Kij. segédvonal 110. oldal (Állókép) Ki*/Négyzetháló/3:2 képhatár/ Mindkettő (Videó) Ki*/Négyzetháló IS üzemmód 70. oldal (Állókép) Folyamatos*/Exponáláskor/Követés/Ki (Videó) Sorozatfelvétel*/Ki A gomb */ / / / / / / / / 112. oldal beállítása / Alapműveletek

56 54 Lejátszás menü Menüelem Nyomtatási menü Menüelem Diavetítés 131. oldal Hangjegyzet 144. oldal Saját kateg oldal Hangrögzítő 146. oldal Törlés 151. oldal Elforgatás 129. oldal Védelem 147. oldal Rend. átküldés 163. oldal Vörösszemkorrekció 136. oldal Lejátszógomb beáll oldal Képkivágás 123. oldal Folytatás 16. oldal Átméretezés 142. oldal Átmenet 130. oldal Saját színbeállít oldal Nyomtatás Menüelem Tartalom A nyomtatási képernyő megjelenítése. Képválasztás/pldszám A nyomtatási beállítások megadása az egyes képekre megtekintés közben. Tartomány kijelölése Ha egy első és utolsó kép kijelölésével egy tartományt akar nyomtatni. Dátumválasztás A képek nyomtatási beállításainak megadása a kiválasztott dátumnak megfelelően. Kategóriaválasztás A képek nyomtatási beállításainak megadása a kiválasztott kategóriának megfelelően. Mappaválasztás A kiválasztott mappában levő képek nyomtatási beállításainak megadása. Minden kép választása Választások törlése Nyomtatási beállítás Az összes kép nyomtatási beállításainak megadása Minden nyomtatási beállítás eltávolítása a képekről. A nyomtatási stílus beállítása. Oldalszám Oldalszám Oldalszám 157. oldal

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (oldalak: 179 188). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828

Az Ön kézikönyve CANON DIGITAL IXUS 960 IS http://hu.yourpdfguides.com/dref/2381828 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató CANON DIGITAL IXUS 960 IS. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. oldal Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (194 201. oldal). A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza. Ha valami

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SV3JA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgépkereskedővel.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések További tudnivalók A fényképezőgép alkotórészei Alapműveletek A leggyakrabban használt felvételi funkciók Néhány felvételi módszer Lejátszás és törlés

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7. old. Ne felejtse el elolvasni a Biztonsági óvintézkedések (192. old. 199. old.) c. részt. A csomag tartalma A csomag a következő tárgyakat tartalmazza.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bővebb ismeretek A fényképezőgép részei Alapvető műveletek Gyakran használt felvételi beállítások Felvétel készítése a módválasztó tárcsa használatával

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( ).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt ( ). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (158 165). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Az első lépések Bemutatás Alkotórészek útmutatója Alapvető műveletek Gyakori felvételi beállítások Képkészítés a módválasztó tárcsa használatával Különféle felvételi

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (248 257. oldal). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Első lépések 7.o. Feltétlenül olvassa el a Biztonsági óvintézkedések részt (144 149.o.). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomag a következő elemeket tartalmazza.

Részletesebben

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal).

MAGYAR. Fényképezőgép használati útmutató. Kezdeti lépések. 9. oldal. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal). MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató Kezdeti lépések 9. oldal Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (252 261. oldal). A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy tartalmazza-e a csomag a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a kereskedővel,

Részletesebben

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás

GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás GH200/205 sorozatú Digitális fényképezőgép Használati utasítás A fényképezőgép felépítése Elölnézet 1. Zoomvezérlő 2. Exponáló gomb 3. Vaku 4. Főkapcsoló BE/KI 5. Előlapi visszajelző lámpa 6. Objektív

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0

MAGYAR. Kezdeti lépések. Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 MAGYAR Kezdeti lépések Mindenképpen olvassa el a Biztonsági óvintézkedések című részt (hátoldali belső borító). CEL-SK6NA2F0 A csomag tartalmának ellenőrzése A csomagban az alábbiak találhatók. Ha valami

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR A csomag tartalmának ellenőrzése Ellenőrizze, hogy a fényképezőgép dobozában megtalálja-e a következő tartozékokat. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. MAGYAR A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DVR-338 DIGITÁLIS DIKTAFON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A készülék bemutatása 1 REC - Felvétel gomb 2 Stop/Kikapcsolás gomb 3 UP - FEL/Visszatekerés 4 DOWN LE/Előretekerés 5 HOLD - Billentyűzár 6 VOL + (hangerő

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Részletes. használati útmutató a fényképezőgéphez MAGYAR. Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt. Felvétel készítése

Részletes. használati útmutató a fényképezőgéphez MAGYAR. Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt. Felvétel készítése MAGYAR Tudnivalók a fényképezőgép használata előtt Felvétel készítése A módválasztó tárcsa használata Speciális felvételi funkciók Lejátszás és törlés Nyomtatási és átviteli beállítások A fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra)

Digitális karóra rögzítő. Felhasználói kézikönyv. (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Digitális karóra rögzítő Felhasználói kézikönyv (felvevő, kamera, mobil érzékelés, infravörös éjszakai karóra) Profil: - Mikrofon - Infravörös éjszakai lámpa - USB interfész - HD kamera - Bekapcsolás/Kikapcsolás,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Az alkatrészek megnevezése

Az alkatrészek megnevezése Az alkatrészek megnevezése Felülnézet Bekapcsoló gomb Hangszóró Zárgomb Elölnézet Vaku Önarckép tükör Működést jelző lámpa Mikrofon Lencse Alulnézet Hordszíj gyűrűje Állványmenet Elem/kártya-tartó fedél

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A PowerShot A300 IS fényképe Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni.

Részletesebben

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac

IRIScan Anywhere 5. Scan anywhere, go paperless! PDF. Mobile scanner & OCR software. for Windows and Mac IRIScan Anywhere 5 PDF Scan anywhere, go paperless! for Windows and Mac Mobile scanner & OCR software Kezdő lépések Jelen Gyorsismertető segítségével megkezdheti az IRIScan TM Anywhere 5 használatát. Kérjük,

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó

D: A digitális fényképezőgép objektíve E: Beállítás gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó Termékinformáció A: Objektívgyűrű B: A távcső lencséi C: LCD-kijelző A távcső használata D: A digitális fényképezőgép objektíve E: "Beállítás" gomb (exponálás) F: USB-csatlakozó G: Üzemmód gomb H: Fókuszbeállító

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A IXUS 105 fényképe MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni.

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása

1. Csomag tartalma. 2. A készülék bemutatása 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autós DVR 2. Tapadókorong 3. DC 5V autós töltő 4. USB-kábel 5. Rövid használati útmutató 6. AV-kábel 2. A készülék bemutatása 1 SD/MMC-kártyanyílás 10 Fel 2 Mikrofon 11

Részletesebben

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre.

Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. Letöltés - Firmware-frissítés - Hogyan tudhatja meg, hogy az Ön terméke érintett-e? (verzióellenőrzés) Amennyiben a Firmware 2-es verziójú, nincs szükség a frissítésre. A fényképezőgép Firmwareverziójának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. MAGYAR A csomag tartalmának

Részletesebben

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató

Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató EPSON Digitális fényképezőgép / Digitális fényképezőgép Szoftver útmutató Minden jog fenntartva. Jelen kézikönyv a SEIKO EPSON CORPORATION előzetes írásbeli engedélye nélkül sem részben sem egészben nem

Részletesebben

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj

6. Akkumulátor 7. USB kábel 8. Ragasztós matrica (3M), 6 db 9. Magic tape, 2db 10. Biztonsági csuklószíj Köszönjük, hogy az EVOLVE 4000HD v2 Sport kamerát választotta. - Kérjük, mielőtt a terméket a használatába venné, olvassa el a jelen használati útmutatót, a készülék helyes használata érdekében. - Kérjük,

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Java a Sun Microsystems, Inc. Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az SD embléma az embléma tulajdonosának

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató A PowerShot A495 készülék fényképe Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation

NEX-3/NEX-5/NEX-5C A-DRH-100-72(1) 2010 Sony Corporation NEX-3/NEX-5/NEX-5C Ez az ismertető a jelen firmware frissítés által kínált 3D funkciókról tájékoztat. Kérjük tekintse át a Használati útmutatót és a mellékelt CD-ROM-on található α kézikönyvet. 2010 Sony

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR

Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Fényképezőgép használati útmutató MAGYAR Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később is hozzá tudjon férni. A csomag tartalmának

Részletesebben

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató:

Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: ! Karóra FULL HD rejtett kamerával Használati útmutató: A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 1. oldal www.kemtech.hu # Fontos információk a berendezés vízállóságáról: Az

Részletesebben

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888

Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 Rövid üzembehelyezési útmutató SE888 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Gyors áttekintő útmutató CD-ROM Garancia Megjegyzés * A több kézibeszélőt

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett védjegye. Az itt szereplő információ

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató

Calisto USB-s kihangosító. Használati útmutató Calisto 7200 USB-s kihangosító Használati útmutató Tartalomjegyzék Leírás 3 Csatlakoztatás számítógéphez 4 Mindennapi használat 5 Bekapcsolás 5 Hangerő 5 Némítás és a némítás kikapcsolása 5 Hívás fogadása

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése. Kezdő lépések Kezdő lépések 1. Csomag tartalma 1. ekönyv olvasó főegység 2. Tápadapter 3. USB-kábel 4. Rövid használati útmutató 5. Garancialevél 6. Hordozótok 2. A készülék áttekintése 7 ekönyv olvasó HU - 1 1 2 3

Részletesebben

SJ5000 Felhasználói útmutató

SJ5000 Felhasználói útmutató SJ5000 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4, B u d a p e s t M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

Camera foto digital. PNI Explorer M1. Digital camera Digitális fényképezőgép. Manual de utilizare User manual Használati útmutató

Camera foto digital. PNI Explorer M1. Digital camera Digitális fényképezőgép. Manual de utilizare User manual Használati útmutató Camera foto digital Digital camera Digitális fényképezőgép PNI Explorer M1 Manual de utilizare User manual Használati útmutató Főbb jellemzők: Ÿ Videó felbontás: 1280x720 HD, 640x480 VGA, 320x240 QVGA,

Részletesebben

Mini DV Használati útmutató

Mini DV Használati útmutató Mini DV Használati útmutató Készülék leírása 1: Akasztó furat 2: Bekapcsoló 3: Mód 4:Klipsz 5:Micro SD 6:Tartó 7: Mini USB 8: Kamera 9:Felvétel 10: Státusz indikátor 11: Mikrofon Tartozékok 12: Állvány

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

SJ4000 Felhasználói útmutató

SJ4000 Felhasználói útmutató SJ4000 Felhasználói útmutató Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak közelébe, mint például mágnes és elektromos motor. Kerülje az

Részletesebben

Memóriamodulok Felhasználói útmutató

Memóriamodulok Felhasználói útmutató Memóriamodulok Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése

1. Csomag tartalma. 2. A készülék áttekintése 1. Csomag tartalma 1. Prestigio autódvr 4. USB-kábel 7. Rövid használati útmutató 2. Tapadókorong 5. HDMI-kábel 8. Garancialevél 3. Autós töltő 6. AV kábel 9. GPS kábel (csak RR520G amelyek beépített GPS

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain

Di1611/Di2011. KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Di1611/Di2011 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ: Twain Driver Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 1 A PC szkennelés beállítása 2 Csatlakozás az USB portra 3 A TWAIN meghajtó telepítése 3.1 A TWAIN meghajtó telepítése Plug

Részletesebben

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató

ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató ConCorde Roadcam HD20 Használati útmutató www.concorde.hu Köszönjük, hogy a ConCorde Roadcam HD20 menetrögzítő készüléket választotta. A termék első használata előtt kérjük, olvassa el a mellékelt használati

Részletesebben

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás

CJB1JM0LCAPA. Rövid használati utasítás CJB1JM0LCAPA Rövid használati utasítás Az óra bemutatása Hangszóró Töltőport Be-/kikapcsoló gomb Tartsa lenyomva 3 másodpercig a be-/kikapcsoláshoz. Tartsa lenyomva 10 másodpercig a kényszerített újraindításhoz.

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Őrizze meg ezt a dokumentumot, hogy később

Részletesebben

A P-touch Transfer Manager használata

A P-touch Transfer Manager használata A P-touch Transfer Manager használata Verzió 0 HUN Bevezetés Fontos megjegyzés A dokumentum tartalma és a termék műszaki adatai értesítés nélkül módosulhatnak. A Brother fenntartja a jogot, hogy értesítés

Részletesebben

Windows. Előkészületek

Windows. Előkészületek Firmware-frissítés a Nikon 1 legújabb fejlesztésű cserélhető objektívvel rendelkező fényképezőgépekhez, az 1 NIKKOR objektívekhez és a Nikon 1 fényképezőgépekhez használható tartozékokhoz Köszönjük, hogy

Részletesebben

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás

Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás Avantalk AH5 Bluetooth Mono Headset Használati utasítás I. Töltés a. Az első használat előtt a készülék teljes feltöltése szükséges, a teljes töltési ciklus hozzávetőlegesen 3.5 4 órát vesz igénybe. b.

Részletesebben

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez

KISOKOS Windows TARTALOM. Vista rendszerhez KISOKOS Windows Vista rendszerhez TARTALOM 1. fejezet: RENDSZERKöVETELMéNYEK...1 2. fejezet: NYOMTATóSZOFTVER TELEPíTéSE WINDOWS HASZNáLATA ESETéN...2 Szoftver telepítése helyi nyomtatáshoz... 2 Szoftver

Részletesebben

SJM10 Felhasználói útmutató

SJM10 Felhasználói útmutató SJM10 Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 0 4 4 B u d a p e s t, M e g y e r i ú t 1 1 6. F s z. 1. Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket

Részletesebben

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése

A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése A digitális SLR fényképezőgép-firmware frissítése Köszönjük, hogy a Nikon termékét választotta! A jelen útmutató a firmware-frissítés elvégzését ismerteti. Ha nem biztos benne, hogy sikeresen végre tudja

Részletesebben

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató

Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Külső kártyaeszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD embléma az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül

Részletesebben

Maverick HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Maverick HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Maverick HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MEGJEGYZÉS Ez a használati útmutató csak referenciaként szolgál. A folyamatos fejlesztés miatt a módosítás joga fenntartva. Nagyon sok meghatározó és szép emléket kívánunk

Részletesebben

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv.

ROLLEI-DFS-190-SE. Felhasználói kézikönyv. ROLLEI-DFS-190-SE Felhasználói kézikönyv. Tartalomjegyzék Rollei DF-S 190 SE szkenner Negatív-/diafilm tartó Diafilm gyors adagoló Hálózati csatlakozó Két kábel Tisztítókefe Használati útmutató www.rollei.cz

Részletesebben

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485

Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 Rövid üzembe helyezési útmutató CD480/CD485 A doboz tartalma Kézibeszélő * Bázisállomás (CD485) Bázisállomás (CD480) Töltő * Adapter * Hálózati csatlakozóvezeték ** Felhasználói kézikönyv Rövid üzembe

Részletesebben

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv

HD 1080P Headset-stílusú hordható. kamera. felhasználói kézikönyv HD 1080P Headset-stílusú hordható kamera felhasználói kézikönyv 1. Bekapcsolás /Indítás /Megállítás 2. Mód 3. Lencse 4. MIC 5. Jelző fény 6. USB/Áram port 7. TF kártyanyílás Első rész: Bemutatás Ez a termék

Részletesebben

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén)

A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll használata hálózati szkennelésre (Windows Vista SP2 vagy újabb verzió, valamint Windows 7 és Windows 8 esetén) A Web Services protokoll lehetővé teszi a Windows Vista (SP2 vagy

Részletesebben

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0

Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0 Kezdeti lépések MAGYAR CEL-SW8YA2F0 A csomag tartalma Használat előtt ellenőrizze, hogy a fényképezőgép doboza tartalmazza-e a következő elemeket. Ha valamelyik hiányzik, vegye fel a kapcsolatot a fényképezőgép-kereskedővel.

Részletesebben

Külső eszközök. Felhasználói útmutató

Külső eszközök. Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft és a Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató E l e c t r o p o i n t K f t., 1 1 5 3, B u d a p e s t B o c s k a i u. 8 Oldal 1 Figyelmeztetés 1. Ez egy érzékeny termék, ne ejtse el. 2. Ne tegye a terméket erősen mágneses tárgyak

Részletesebben

FASTNET FTR 250 PVR. Kiegészítés a PVR (felvétel - lejátszás) funkció használatához. www.betacom.hu

FASTNET FTR 250 PVR. Kiegészítés a PVR (felvétel - lejátszás) funkció használatához. www.betacom.hu FASTNET FTR 250 PVR Kiegészítés a PVR (felvétel - lejátszás) funkció használatához A készülék hátlapján található USB csatlakozóra a következő adathordozókat lehet csatlakoztatni a PVR (felvétel lejátszás)

Részletesebben

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Külső eszközök Felhasználói útmutató

Külső eszközök Felhasználói útmutató Külső eszközök Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat. A HP termékeire és szolgáltatásaira vonatkozó

Részletesebben

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák. Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó a tulajdonosának védjegye. A Java a Sun Microsystems, Inc. Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett

Részletesebben

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel

Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel 4-297-560-71(1) Digitális fényképezőgép cserélhető objektívvel α kézikönyv Tartalomjegyzék Mintakép Menü Tárgymutató 2011 Sony Corporation HU NEX-7 fényképezõgép használatával kapcsolatos megjegyzések

Részletesebben

CPA 601, CPA 602, CPA 603

CPA 601, CPA 602, CPA 603 CPA 601, CPA 602, CPA 603 Infravörös távvezérlő rendszer Felhasználói kézikönyv Olvassa el a teljes kezelési útmutatót a használatba helyezés előtt! A helytelen használat visszafordíthatatlan károkat okozhat!

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató

Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Külső memóriakártyák Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az SD logó az embléma tulajdonosának védjegye. Az itt szereplő információ előzetes értesítés nélkül változhat.

Részletesebben

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti január

Küls memóriakártyák. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti január Küls memóriakártyák Dokumentum cikkszáma: 419463-211 2007. január Ez az útmutató a külső memóriakártyák használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Digitális memóriakártyák Digitális memóriakártyák behelyezése..............

Részletesebben

Fényképezőgép használati útmutató

Fényképezőgép használati útmutató Fényképezőgép használati útmutató Mielőtt használatba venné a fényképezőgépet, olvassa el ezt az útmutatót, beleértve a Biztonsági óvintézkedések fejezetet is. Az útmutató segítségével megismerheti a fényképezőgép

Részletesebben

Működési útmutató a H.264 HD 1082 P Távirányítóhoz

Működési útmutató a H.264 HD 1082 P Távirányítóhoz Működési útmutató a H.264 HD 1082 P Távirányítóhoz A. Bekapcsolás gomb B. Funkció gomb C. Módkapcsoló gomb D. Világítás (piros, zöld és kék) E. Újraindítás gomb F. Mini USB G. Port TF kártyának H. MIC

Részletesebben

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti

Küls eszközök. Dokumentum cikkszáma: Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti Küls eszközök Dokumentum cikkszáma: 409917-211 2006. május Ez az útmutató a külön beszerezhető külső eszközök használatát ismerteti. Tartalomjegyzék 1 Az USB-eszközök használata USB-eszköz csatlakoztatása.......................

Részletesebben