BESZÁMOLÓ. a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény évi tevékenységéről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BESZÁMOLÓ. a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény 2012. évi tevékenységéről"

Átírás

1 BESZÁMOLÓ a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény évi tevékenységéről Előterjesztő: Város-és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény intézményvezetője Ózd, március 28.

2 Gazdálkodás Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 27/KH/2011. (II.17). határozatával megalapította a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézményt (a továbbiakban: Intézmény) az Alapító Okiratában meghatározott közfeladatok és egyéb feladatok ellátása érdekében. A feladatellátáshoz szükséges vagyont az alapító a feladat átvétel napjával az intézmény rendelkezésére bocsátotta, továbbá mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési intézmény részére évre e Ft költségvetési előirányzatot biztosított. A jóváhagyott előirányzat a 74 fő közalkalmazott személyi juttatását és járulékait fedezte, dologi kiadásokra e Ft támogatást nyújtottak, évi szabad pénzmaradványból e Ft-ot hagytak jóvá működésre és felhalmozási kiadásokra intézményünk által javasolt feladatokra. Az áprilisi testületi ülésen további előirányzat-módosításra került sor, a évi feladattal terhelt pénzmaradvány került jóváhagyásra e Ft összegben e Ft önkormányzati támogatást kaptunk továbbá a Jonhson Elektric gyalogos átkelőhelyének kialakításához (1 950 eft), és az Ózdszolg NKft-től a sportlétesítmények eszközeinek megvásárlásához (9 652 e Ft). A szeptemberi Képviselő-testületi ülésen tovább módosult a jóváhagyott kiadási és bevételi előirányzat az intézmény által beterjesztett részletes terv alapján, az évközben érkezett támogatásértékű bevételeink és végleges pénzeszközátvételeink, valamint saját bevételi többlet előirányzatunk jóváhagyásra került. A évi költségvetés végrehajtását segítő intézkedésekről szóló 6/2012. (II.16.) képviselő-testületi határozatban az önkormányzat működési hiányának további csökkentése érdekében 15 millió forinttal csökkentette intézményünk kiadási előirányzatát. A főbb kiadási és bevételi előirányzatok alakulását és azok teljesítését az 1. melléklet tartalmazza. Jelentős pályázati forrás volt a Munkaügyi Központ finanszírozásában a rövid és hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás támogatása. Működési és beruházási célú támogatásértékű bevételünk e Ft összegben érkezett e jogcímen. A támogatás a Startmunka program keretén belül 440 fő foglalkoztatására nyújtott lehetőséget, különböző időtartamokra, a programok céljának megfelelően (téli, patak, hulladék, önkormányzati és mezőgazdasági utak, fásszárú ültetvények), valamint több programban 167 fő bérpótló juttatásra jogosult hosszabb időtartamú foglalkoztatását biztosította. A programok bér- és járulékterhei mellett további dologi és felhalmozási kiadások felhasználására is lehetőség volt (anyagbeszerzés, eszközbeszerzés,

3 szerszámvásárlás, szolgáltatások igénybevétele a közfoglalkoztatáshoz kapcsolódóan). Intézményünk a gazdasági évet előirányzat-maradvánnyal zárta. A maradvány összege e Ft, melyből e Ft feladattal terhelt maradvány, a működési és felhalmozási célra átvett pénzeszközök áthúzódó kiadásaira, valamint egyéb áthúzódó feladatok fedezetére (pl. szállítói tartozás, elmaradt felújítási munka) került felhasználásra. A szabad pénzmaradvány összege e Ft. A beruházási és felújítási feladatokat a Képviselő-testület határozatai szerint végeztük el, mely munkákat a 2. és 3. mellékletekben mutatjuk be részletesen. A városüzemeltetés feladatainak értékelése: Utak, járdák karbantartása: Az utak, járdák karbantartását 2012-ben főleg a Startmunka program keretében végeztük. A programban 460 tonna aszfaltot tudtunk felhasználni az utak kátyúzásához. A jelentős aszfaltmennyiség felhasználása ellenére az utak általános állapota fokozatosan romlik, mivel az elmúlt két évben nagyobb volumenű, összefüggő aszfaltozás (a Piac, és Balassi út kivételével) erre vonatkozó pályázat hiányában nem történt. Ennek következtében a Kovács-Hagyó, Deák, Akna, Damjanich, Zrínyi és Fenyő utak állapota helyenként kritikus. Az aszfaltos kátyúzás mellett folyamatosan jelentkezik a szilárd burkolat nélküli salakos utak javításának, valamint a padkák rendezésének igénye. A járdák javítását az igényektől, illetve szükséglettől függően csak kisebb felületeken tudtuk végezni. Autóbuszmegállók karbantartása: Ezen feladat teljesítése során a legtöbb munka a rongálások helyreállításából adódott. A rongálások miatt a központi fekvésű utas-váró pavilonok kitört üvegeinek pótlása évek óta nem történt meg, most 24 db üveget 1256 e Ft költséggel pótoltunk. Játszóterek karbantartása: A 14 db uniós játszótér karbantartását és bevizsgálását az Önkormányzattal kötött szerződés szerint, a Fa-Firma Kft. végzi év végéig, ennek felügyeletét, a számlák igazolását Intézményünk teljesíti. A többi, régi típusú és igen jelentős számú (65 db) kisebb, nagyobb játszótér játszóeszközeinek hibaelhárítását, karbantartását a lakossági, vagy képviselői bejelentésektől, illetve saját észleléseinktől függően alkalomszerűen, de folyamatosan végezzük. A homokozók homokcseréjét, annak jelentős költségkihatása miatt csak korlátozott mértékben tudtuk végezni.

4 Belvízrendezési feladatok: Az árkok, átereszek, csatornák tisztítását 2012-ben is döntően a belvízrendezési Startmunka-program keretében tudtuk megvalósítani. A zárt rendszerek tisztítását nagynyomású WOMA géppel bérmunkában végeztettük el a kritikus szakaszokon (Árpád vezér, Március 15. út, Lehel vezér út, Gyújtó tér, Kiserdőalja, Puskin, Virág út), szintén a közfoglalkoztatás költségének terhére. Nagyon fontos lenne az Ózd város területén lévő csapadékvíz hálózat teljes körű felmérése, mivel a régi térképek már elavultak. A Startmunka program keretében az alábbi patakok rendezését tudtuk elvégezni. Ózd patak: partfalbetonozás a könyvtár, illetve az evangélikus templom mellett, mederkotrás és rendezés a Pázmány úttól a város határáig Hódos patak: mederkotrás, növényzeteltávolítás a városban futó teljes mederszakaszon Dobó patak: mederkotrás és növényzetirtás a Dobó és Dózsa György úti szakaszokon Szenna patak: medertisztítási és partfal megerősítési munkák a teljes hosszon Elvégeztük továbbá az alábbi utakon az árkok burkolását beton mederelemekkel: Bolyky főút: 180 méter Sümeg, Szövetkezeti út: 450 méter Mészáros Lázár út: 80 méter Forgalomtechnikai feladatok: Az elhasználódott közlekedési táblák cseréjét a szükséglettől függően folyamatosan végezzük, a megrongálódott, vagy eltulajdonított táblák pótlását pedig az anyagi lehetőségtől függően teljesítjük. Az útburkolati jelek felfestése a város teljes területén megtörtént. Hidak, korlátok karbantartása: Ezen feladat vonatkozásában a feladatellátás szintén a bejelentésekhez és saját észlelésekhez igazodóan alakult, melyek többségében szintén rongálások helyreállítását szolgálták. Ezen műtárgyaknál ugyanakkor elhelyezkedésüktől függően szükségessé válik olyan munka elvégzése is, (festés) mely nem műszaki, hanem esztétikai szempontból fontos (pl. a Bolyai Farkas Szakképző Intézetnél a körforgalom melletti korlát). A hidak jogszabályban előírt éves kötelező felülvizsgálata már évek óta nem teljesült. Ezért a meglévő hidak közül a legrosszabb állapotban lévő Hétesvölgyi híd kötelező fővizsgálatát elvégeztettük. Ennek birtokában felelős döntést lehet hozni a híd további sorsát (felújítás vagy bontás) illetően.

5 Utak téli tisztítása: A közutak gépi és egyéb közterületek kézi hóeltakarítását, csúszásmentesítését az önkormányzat által jóváhagyott program szerint végeztük. Az ennek keretein belül működő ügyeleti rendszer jól bevált, ennek köszönhetően a kritikus időszakban is jól járhatóak voltak a város útjai. A Startmunka program költségvetésének terhére vásárolt Iveco teherautó és az új, korszerű sószóró berendezés, tovább új hóeke jelentős mértékben segítette a munkát és fokozta a szolgáltatás biztonságát, színvonalát. Az új szórófejfelépítménynek köszönhetően a szóróanyag felhasználása takarékosabb módon történik. A rendkívüli hóhelyzet esetére készült tervet a kedvező időjárás miatt nem kellett életbe léptetni. Utak nyári tisztítása: A munkát a pályázatok adta lehetőségek kihasználásával közfoglalkoztatott dolgozók végezték, főként kézi erővel. Igen fontosnak tartjuk a munkavégzés hatékonyságának fokozása érdekében a dolgozók folyamatos helyszíni felügyeletét, ellenőrzését, ezért ennek érdekében fokozott erőfeszítéseket (pl.: szúrópróbaszerű ellenőrzés, munkairányítók alkalmazása)teszünk. Közvilágítás: A város közigazgatási területén található közvilágítási hálózat tulajdonosa az ÉMÁSZ Nyrt, ebből következően annak üzemeltetése, javítása, hibaelhárítása a tulajdonos kötelezettsége. A közvilágítás-szolgáltatás végzésére vonatkozóan az önkormányzat és ÉMÁSZ Nyrt. között szerződés jött létre. Intézményünk a számlák felülvizsgálatában, illetve igazolásában működik közre. Ezen túlmenően kisebb fejlesztések (pl. képviselői keret terhére megvalósuló lámpaelhelyezés) megvalósításában járunk el. Gyepmesteri szolgáltatás: Az állategészségügyi ellátás egész évben folyamatos volt és a térség településeire is kiterjedt ez utóbbi települések vonatkozásában vállalkozási alapon, térítés ellenében ben esetben történt intézkedés, 143 db elhullott és 280 db elaltatott eb tetemének, (összesen 7280 kg veszélyes hulladék) elszállítására került sor igen jelentős költséggel (egy kiló tetem átvételi díja bruttó 180 Ft, egy-egy fuvar esetenként e Ft-ba kerül). Állatvédőknek, illetve új tulajdonosoknak 588 db eb került átadásra. A bérelt telep fenntartása és az egyéb költségek továbbra is jelentős tételek. Település közkutas vízellátása: Városunkban 125 db közkút üzemel, melynek kezelője 2012-ben az Ózdi Víz- és Csatornamű Kft. volt. Az elfogyasztott esetenként elpazarolt, elfolyatott víz a VSI költségvetését e Ft-tal terhelte, erre tekintettel Ózd város polgármesterénél kezdeményeztük a szolgáltatás felülvizsgálatát, illetve szűkítők alkalmazását a fogyasztás, és ezen keresztül a költségek csökkentése érdekében.

6 Rágcsáló mentesítés: A rágcsálóirtást külső vállalkozóval végeztetjük, évi 2 alkalommal, az élővízfolyások, patakok területén, de a lakossági bejelentések alapján egyéb közterületeken is. Továbbra is probléma, hogy a magánterületeken (épületek pincéi, vállalkozások telephelyein stb.) az irtást nem végeztetik rendszeresen, ezért a visszafertőződés jelentős, az irtás hatékonysága így alacsony. Zöldfelület-gazdálkodás: Parkfenntartás: évben visszaállt a 8 órás közfoglalkoztatás. Startmunka program keretén belül pályázni lehetett külön célfeladatokra, de kifejezetten parkápolásra, zöldterületek gondozására nem volt ilyen jellegű projekt, ami megnehezítette ezen munkálatok elvégzését. Ennek ellenére sikerült ellátnunk azokat a feladatokat, melyeket a működés keretein belül szükséges elvégeznünk. A kiültetett egynyári növények száma az előző évivel megegyező volt. Pluszt jelentett a Vasvár úton és az Öregek-fiatalok házánál elhelyezett virágtartó füzérek kihelyezése és beültetése, ami a Városközpont rehabilitációjára irányuló pályázat keretén belül valósult meg. Ennek kapcsán újonnan parkosított területeket is kaptunk kezelésbe, ami növelte a gondozandó területek mennyiségét. Az időjárás az átlagosnál ebben az évben is szárazabb és melegebb volt, több hőhullám is rontotta a munkavégzés hatékonyságát. A fűnyírási munkák kevesebb energiát igényeltek, viszont a növényeket több alkalommal kellett locsolni. A képzett szakemberek hiánya továbbra is nehezíti a feladatellátást. A szakmai feladatokat betanított munkásokkal és nagyrészt olyan emberekkel kellett ellátni, akik tapasztalatlanok ezen a téren. A növényvédelmi munkák terén az elmúlt évben is tudtunk foglalkoztatni szakembert megbízásos jogviszonyban, így tovább javultak a körülmények a növényegészségügy terén ez azonban többletköltséget eredményezett. Kiemelt cél volt a prevenció, ami a következő években is prioritást fog élvezni. Mivelhogy viszonylag szűkös létszámmal tudtuk ellátni a feladatokat, kezdetben a fűnyírás területén majd máshol is motivációs eszközöket alkalmaztunk, hogy növeljük a munkavégzés hatékonyságát, mindkét fél megelégedésére. Az őszi-téli időszakban lehetőség volt rá intézményi szabályozás keretén belül, hogy a közfoglalkoztatottak kedvezményes tűzifához jussanak a közterületi fakivágás, gallyazás eredményeképpen a telephelyre beszállított fából, aminek nagy népszerűsége volt. Összefoglalva elmondható, hogy a szükséges és betervezett munkákat maradéktalanul el tudtuk végezni.

7 Erdőgazdálkodás: Az elmúlt évben az erdőgazdálkodás feladatait a TÁMOP / es nyertes pályázat keretein belül végeztük el. 30 fő erdőművelő október végéig és 30 fő erdészeti segédmunkás júniustól november végéig volt alkalmazásban. A projekt november 30-án ért véget. A tervezett munkákat maradéktalanul elvégeztük. Sok munkát tudtunk fordítani az erdeink állapotának javítására. Az erdőtüzek kevesebb gondot jelentettek, hiszen sikerült jól megvédeni az erdeinket a tűztől a kialakított tűzpásztákkal, tűzvédelmi tányérokkal. Lehetőségünk volt alkalmazni továbbá ősszel 10 fő 6 órást két hónapig tűzvédelmi sávok kialakítására Önkormányzati határozat alapján, ez tovább növelte az eredményességet ezen a téren. Ebben az évben is kaptunk anyagi forrást a kopár domboldalas területeken történő fapótlásra a környezetvédelmi Intézkedési Terv keretein belül. Megvalósult a Fásszárú energiaültetvények telepítése 100 ha-on elnevezésű startmunka program is az Ózdszolg NKft. menedzsmentjével, ami elmondható, hogy példaértékű volt ezen a környéken. Energia akácok telepítése történt Somsály, Csépány, Kajla-völgy (energia fűz is), Kis-Uraj, Körtevölgy térségében. A falopások viszont továbbra is nagy gondot jelentenek intézményünknek. Településüzemeltetés egyéb feladatai: A nemzeti és egyre nagyobb számban előforduló városi ünnepek lebonyolításában - igények szerint - részt vettünk. Az illegális hulladéklerakók megszüntetését egész évben végeztük. Jelentős segítséget jelentett, hogy a Startmunka program keretében 10 fő végezhette ezt a munkát és így 370 m3 illegális hulladékot sikerült elszállítanunk. Sajnos az illegális hulladéklerakók folyamatosan újraképződnek, így ez a tevékenység állandóvá vált. Elvégeztük az Önkormányzat által előírt épületbontási feladatokat a Városrehabilitációs feladatok előirányzatának terhére. A szervízrészleg főleg az Intézmény tevékenységéhez szükséges gépek, járművek, egyéb eszközök, kisgépek karbantartásával és felújításával foglalkozott. Az év folyamán felújítottunk egy sószóró berendezést. Az árbevétel növelését célzó és szervízrészleg leterheltségét növelő kezdeményezésünk nem vezetett eredményre, jelentősebb volumenű idegen megrendelést nem kaptunk. Sportlétesítmény-üzemeltetés: Stadion: A létesítmény üzemeltetése a kialakult gyakorlat szerint folyamatosan, fennakadásoktól mentesen történt többségében közfoglalkoztatott létszám közreműködésével. Szintén a közfoglalkoztatás lehetőségével élve elkészült a tekecsarnok épülete öltözőinek felújítása bruttó 821 e Ft költséggel. Ennek anyagköltségét a Jonhson Electric Ózd Kft évi 160 e Ft és 2012 évi 450 e Ft támogatásából fedeztük, a különbözet, 211 e Ft-ot a műfüves

8 pályakarbantartó-gépének beszerzésére biztosított 2000 e Ft-ból megmaradó összegből fedeztük. Jelentős esemény volt 2012-ben a műfüves többfunkciós sportpálya elkészülte és használatbavétele, melyet az önkormányzat pályázati forrásból valósított meg. Ehhez kapcsolódóan az Intézmény a speciális pálya karbantartásához szükséges gép beszerzésére 2000 e Ft-ot kapott, melyből végül 1600 e Ft-ért sikerült azt beszerezni. Említést érdemel továbbá a Sportszervező Iroda - mint önálló költségvetési szerv szeptember 1-jével történő felállása és működésének beindítása a klub épületében átengedve részükre - testületi döntés alapján - az igénybevett helyiségeket és bútorokat. Sportcsarnok: az objektum üzemeltetése illetve működtetése vonatkozásában különösebb említésre méltó esemény nem történt. Az Intézmény évi pénzmaradványából önkormányzati jóváhagyást követően, ugyanakkor megtörtént az egykor étterem céljára létesített, újabban rendezvények megtartására szolgáló terem légkondicionáló berendezéssel történő felszerelése 974 e Ft költséggel, mivel nyári időszakban, nagyobb létszámú esküvők, egyéb rendezvények alkalmával annak hiánya már jelentős gondot okozott. Megtörtént továbbá a működési költség terhére az öltözők és folyosók tisztasági festése. Uszoda: Üzemeltetése akadályoktól és problémáktól mentesen, információink szerint a lakosság megelégedettsége mellett történt. Kisebb változást eredményezett az, hogy az úszó-szakosztály edzésének időszakában a medencét a sportolók kizárólagosan használják kizárva ekkor a lakossági használatot. A wellness használata a nyári, holtszezonnak tekinthető leállása után, a szivattyúk meghibásodásainak javítását követően, csak november hónapban indult újra. A szolgáltatások színvonalának emelése céljából beltéri dézsazuhany kialakítására került sor, továbbá vásároltunk 6 db jó minőségű napozóágyat a tönkrement régiek helyett. Valamennyi sportlétesítményt érintő momentum volt a beszámolási időszakban az a tranzakció, melynek keretében 3810 e Ft értékben az Intézmény kivásárolta az Ózdszolg NKft-től azon eszközöket, melyek korábban a Sportcentrum Kht. tulajdonát képezték, majd annak beolvadása következtében az Ózdszolg NKft. tulajdonába kerültek ténylegesen azonban a sportlétesítmények működését szolgálták. Összességében úgy ítéljük meg, hogy Intézményünk a beszámolási időszakban az elvárásoknak megfelelt, feladatait kiegyensúlyozott gazdálkodás mellett a reálisan elvárható színvonalon és mennyiségben teljesítette. Kérjük beszámolónk elfogadását.

9 2012. évi kiadások és bevételek alakulása 1. melléklet Megnevezés január Jóváhagyott előirányzat április szeptembe r decembe r Teljesítés dec. 31. Városüz emelteté s Ebből főbb feladatcsoportonként Zöldfelület -kezelés Sportlétesí tmények Közfoglalk oztatás Közter ülethasznál at; haszon bérlet Kiadások összesen Személyi juttatások Munkáltatót terhelő járulékok Dologi kiadások Ellátottak juttatása, pénzmaradvány átadás Felújítások Beruházások Bevételek összesen Saját bevétel Önkormányzati támogatás működésre Önkormányzati támogatás felhalmozásra Végleges pénzeszközátvétel ÁH kívülről - Támogatásértékű bev évi pénzmaradvány műk évi pénzmaradvány felh

10 2. melléklet Sorszám Megnevezés Beruházás forrása Módosított előirányzat Teljesítés 1. Számítástechn. eszközbeszerzés évi feladattal terhelt pénzmaradvány évi feladattal terhelt pénzmaradvány Összesen Ózdszolg Kht-tól eszközvásárlás (Sportlétesítmények eszközei) évi szabad pénzmaradvány Antivirus licenc vásárlás évi szabad pénzmaradvány Szabad pénzmaradvány felhalmozásra Sintértelepre chipleolvasó évi szabad pénzmaradvány Műfüves pálya-karb. gép évi szabad pénzmaradvány Téli szórófej felépítmény, hótoló vás évi szabad pénzmaradvány Bérszámfejtő program vásárlása évi szabad pénzmaradvány Beltéri dézsazuhany wellnes évi szabad pénzmaradvány Teherautó (önk.utak) évi szabad pénzmaradvány Klíma berendezés sp.csarnok évi szabad pénzmaradvány évi szabad pénzmaradvány Összesen Teherautó (önk.utak) Közfoglalkoztatás támogatása Szem.számítógép (fásszárú) Közfoglalkoztatás támogatása Hidromotor, lehordólánc Közfoglalkoztatás támogatása Kapálógép (fásszárú) Közfoglalkoztatás támogatása Granulátumszórógép(fásszárú) Közfoglalkoztatás támogatása Motorfűrész(fásszárú) Közfoglalkoztatás támogatása

11 16. Aprítógép (fásszárú) Közfoglalkoztatás támogatása Vibrátor motor Közfoglalkoztatás támogatása Közfoglalkoztatás támogatása Összesen Közúti- és gyalogoshidak évi köt. felülvizsgálatára Önkormányzati támogatás Sportlét. eszközvásárlása Ózdszolg Nkft-től Önkormányzati támogatás Jonhson Elektric gyalogos átkelő Önkormányzati támogatás Játszótéri eszközök telepít. 9. vk. Lakóterületi céltartalék Önkormányzati támogatás Martinsalakos házak bontása Búzásvölgy Felhalmozási tartalék Önkormányzati támogatás Városrehab. Keretből: 68/2012.PGB hat. Iparvasút 17. bontás Önkormányzati támogatás Városrehab. Keretből: 91/2012.PGB hat. Kölcsei út 18.bontás Önkormányzati támogatás Önkormányzati támogatás Összesen Beruházások összesen:

12 3. melléklet Módosított Sorszám Feladat megnevezése Felújítás forrása előirányzat Teljesítés évi feladattal terhelt 1. Tekecsarnok felújítás pénzmaradvány Vasvár iskola parkoló felújítás (1.vk) évi feladattal terhelt pénzmaradvány évi feladattal terhelt pénzmaradvány Összesen Sportcsarnok éttermének bővitése évi szabad pénzmaradvány Tekecsarnok felújításra évi szabad pénzmaradvány Hótoló felújítás évi szabad pénzmaradvány Fűnyíró traktor motor Rider évi szabad pénzmaradvány évi szabad pénzmaradvány Összesen Tekecsarnok felújításra Átvett pénz államháztartáson kivülről - Johnson Elektric Átvett pénz államháztartáson kivülről - Johnson Elektric Összesen vk. Petőfi úti játszótér átalakítása Önkormányzati támogatás /2012. Felhalm.tartalék: Rombauer Szinpad környezetének rendezésére Önkormányzati támogatás Balassi út aszfaltozása Önkormányzati támogatás Útfelújítási keretből: Piac út aszfaltozása Önkormányzati támogatás /2012. PGB hat.: Somsályi Kultúrház tetőszerkezetének szétválasztása Önkormányzati támogatás Önkormányzati támogatás Összesen Felújítások összesen:

13 Határozati javaslat Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(III.28.) határozata a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény évi tevékenységéről szóló beszámoló elfogadásáról Ózd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a fenti tárgyú előterjesztést megtárgyalta és az alábbi döntést hozta: A Képviselő-testület a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény évi tevékenységéről szóló beszámolót megismerte, és az abban foglaltakat elfogadja. Felelős: Polgármester Határidő: döntést követően azonnal

BESZÁMOLÓ a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény 2011. évi tevékenységéről

BESZÁMOLÓ a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény 2011. évi tevékenységéről BESZÁMOLÓ a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény 2011. évi tevékenységéről Előterjesztő: Város- és Sportlétesítményüzemeltető Intézmény intézményvezetője Ó z d, 2012. március 22. Gazdálkodás

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény 2013. évi tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény 2013. évi tevékenységéről BESZÁMOLÓ a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény 2013. évi tevékenységéről Előterjesztő: Város-és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény intézményvezetője Ózd, 2014. április 30. I. Gazdálkodás

Részletesebben

J A V A S L A T a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény Alapító Okiratának módosítására

J A V A S L A T a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény Alapító Okiratának módosítására J A V A S L A T a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény Alapító Okiratának módosítására Ózd, 2015. május 28. Előterjesztő: Város- és Sportlétesítményüzemeltető Intézmény Intézményvezetője Előkészítő:

Részletesebben

J A V A S L A T. az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. alapító okiratának módosítására. Ózd, december 15.

J A V A S L A T. az Ózdi Városüzemeltető Intézmény. alapító okiratának módosítására. Ózd, december 15. J A V A S L A T az Ózdi Városüzemeltető Intézmény alapító okiratának módosítására Ózd, 2016. december 15. Előterjesztő: Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója Tisztelt Képviselő-testület! A nemzeti

Részletesebben

A 2013. évi költségvetési pénzmaradvány feladatonkénti részletezése

A 2013. évi költségvetési pénzmaradvány feladatonkénti részletezése 1 1. melléklet a..2014. (IV...) határozathoz A 2013. évi költségvetési pénzmaradvány feladatonkénti részletezése M e g n e v e z é s 1. Gazdasági Ellátó Központ (ÓKIG) - Pályázatok és egyéb átvett pénzeszközök

Részletesebben

J a v a s l a t. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, június 21.

J a v a s l a t. Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Szociális és Egészségügyi Osztály. Ózd, június 21. J a v a s l a t pályázat benyújtásának és önerő biztosításának támogatására hosszabb időtartamú közfoglalkoztatás érdekében, és önerő biztosítására rövid időtartamú közfoglalkoztatás megszervezéséhez Előterjesztő:

Részletesebben

JAVASLAT a évi városrehabilitációs feladatokra biztosított keret részbeni felhasználására

JAVASLAT a évi városrehabilitációs feladatokra biztosított keret részbeni felhasználására JAVASLAT a 2016. évi városrehabilitációs feladatokra biztosított keret részbeni felhasználására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Osztály Ózd, 2016. július 21. A Képviselő-testület

Részletesebben

Előterjesztés 2012. évi költségvetés előirányzat módosítására

Előterjesztés 2012. évi költségvetés előirányzat módosítására Berhida Város Önkormányzat Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés 2012. évi költségvetés előirányzat módosítására Az

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására

E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2013. évi költségvetési rendeletének 2. sz. módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. szeptember 10-i ülésére

Részletesebben

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról

Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE. az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs községi Önkormányzat 8/2005.(V.1.) SZÁMÚ RENDELETE az Önkormányzat 2004. évi gazdálkodásának zárszámadásáról Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Államháztartásról szóló többször módosított

Részletesebben

Módosította a 19/2014.(XI.28.) Önk. rendelet 1. -a. Hatályos:

Módosította a 19/2014.(XI.28.) Önk. rendelet 1. -a. Hatályos: ! " # $ # % & ' ( ' ) * + (, ( (, -. / * 0 1 + 2 * / 3. + 4 5 ' ) 6 7 8 9 : 0, ( ; < ), 0 ) = (, ), ' > '? 4 ' / * / 0 5.? @, ( 4 : A + 2 * / 3. + 4 5 ' ) ' : / B ( 0 5 B ( B C D E E F 7 9 : G H I I I

Részletesebben

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására J a v a s l a t Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetése teljesítésének elfogadására Ózd, 2015. április 29. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Pénzügyi Osztály Tisztelt Társulási

Részletesebben

A 2012. évi költségvetési pénzmaradvány feladatonkénti részletezése

A 2012. évi költségvetési pénzmaradvány feladatonkénti részletezése 1 1. melléklet a./2013. (IV.24.) határozathoz A 2012. évi költségvetési pénzmaradvány feladatonkénti részletezése 1. Alsófokú Oktatási Intézmények Gondnoksága - Központosított előirányzatok maradványából

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 24-ei soros ülésére 2.napirend: Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Község Önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének

Részletesebben

Német Nemzetiségi Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K

Német Nemzetiségi Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K 1.1. melléklet a 2/2012. (II.8.) önkormányzati határozathoz Német Nemzetiségi Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK PÉNZÜGYI MÉRLEGE B E V É T E L E K Sor-szám Bevételi jogcím 1 2 3 1. I. Önkormányzat

Részletesebben

Előterjesztés Mende Község 2011 évi költségvetésének I.-III. negyedévi teljesítéséről. Tisztelt Képviselőtestület!

Előterjesztés Mende Község 2011 évi költségvetésének I.-III. negyedévi teljesítéséről. Tisztelt Képviselőtestület! Előterjesztés Mende Község 2011 évi költségvetésének I.-III. negyedévi teljesítéséről Tisztelt Képviselőtestület! Az államháztartási tv. előírja, hogy minden évben tájékoztatni kell a Képviselőtestületet

Részletesebben

J A V A S L A T a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására

J A V A S L A T a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására J A V A S L A T a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény Szervezeti és Működési Szabályzata módosításának jóváhagyására Előterjesztő: Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény vezetője Ózd,

Részletesebben

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetéséről szóló beszámoló elfogadására

J a v a s l a t. Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetéséről szóló beszámoló elfogadására J a v a s l a t Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2016. évi költségvetéséről szóló beszámoló elfogadására Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: Pénzügyi és Gazdasági Osztály Ózd, 2017. május

Részletesebben

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról

GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a évi pénzügyi terv végrehajtásáról GÁBORJÁN KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013. (IV.25) önkormányzati rendelete a pénzügyi terv végrehajtásáról Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

3. A költségvetés bevételei és kiadásai. 3 954 951 000.- Ft bevétellel 3 954 951 000.- Ft kiadással

3. A költségvetés bevételei és kiadásai. 3 954 951 000.- Ft bevétellel 3 954 951 000.- Ft kiadással 15/2015 (IX.17.) Újhartyán Város Önkormányzat rendelete az Újhartyán Város Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről szóló 3/2015. (II.19.) számú önkormányzati rendeletének módosításáról 1.. A rendelet 3.

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE Szám: EPL/10/2015. E l ő t e r j e s z t é s Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. szeptember 30-i ülésére Tárgy: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

Az Ózdi Sportcentrum Nonprofit Kft. közhasznúsági jelentése az alapító Ózd Város Önkormányzata részére

Az Ózdi Sportcentrum Nonprofit Kft. közhasznúsági jelentése az alapító Ózd Város Önkormányzata részére Az Ózdi Sportcentrum Nonprofit Kft. közhasznúsági jelentése az alapító Ózd Város Önkormányzata részére Előterjesztő: ÓZDSZOLG Nonprofit Kft ügyvezetője Ó z d, 2011.július 28. A Képviselő-testület a 12/KH/2011.

Részletesebben

3.. (1) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: 1..

3.. (1) Az önkormányzat 2013. december 31-i állapot szerinti vagyonát a következők szerint állapítja meg: 1.. Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014.(IV.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról és a pénzmaradvány jóváhagyásáról Maglóca Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2013. évi költségvetését

Részletesebben

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 26-i ülésére 8. napirend:

Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 26-i ülésére 8. napirend: E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. szeptember 26-i ülésére 8. napirend: Tárgy: Előterjesztő: Előkészítő: Szavazás módja: 2016. évi költségvetési rendelet

Részletesebben

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről

Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2013. (II. 18.) önkormányzati rendelete Ercsi Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Ercsi Város Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

BESZÁMOLÓ. a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény 2014. évi tevékenységéről

BESZÁMOLÓ. a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény 2014. évi tevékenységéről BESZÁMOLÓ a Város- és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény 2014. évi tevékenységéről Ózd, 2015. április 23. Előterjesztő: Város-és Sportlétesítmény-üzemeltető Intézmény vezetője I. Gazdálkodás Ózd Város

Részletesebben

2017. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege ezer Ft-ban

2017. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege ezer Ft-ban Heréd Községi Önkormányzat 1. mell.heréd Községi Önk Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.15.) ör mód-ról szóló 3/2018.(V.30.) ör-hez 2017. évi költségvetés

Részletesebben

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel., fax: 88/513-525; www.szoc.hu; e-mail: polgarmester@szoc.

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel., fax: 88/513-525; www.szoc.hu; e-mail: polgarmester@szoc. Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth Lajos utca 41. Tel., fax: 88/513-525; www.szoc.hu; e-mail: polgarmester@szoc.hu 3. napirendi pont Ügyiratszám: 16-65/2015. Előterjesztő: Németh

Részletesebben

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről

Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Mátrai Önkormányzati Társulás Elnöke, 3145 Mátraterenye Kossuth út 178. Társult települési önkormányzat polgármestere Szám: /2015/I. Beszámoló a Mátrai Önkormányzati Társulás Tevékenységéről Készült: a

Részletesebben

Záró rendelkezések. (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. (2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik.

Záró rendelkezések. (1) Ez a rendelet a kihirdetés napján lép hatályba. (2) A rendelet kihirdetéséről a jegyző a helyben szokásos módon gondoskodik. 31 Kozármisleny Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2006. (VI.20.) Ök.sz. rendelete az Önkormányzat 2006. évi költségvetéséről szóló 1/2006.(II.14.) Ök. sz. rendelet módosításáról Kozármisleny

Részletesebben

Előterjesztés, Sándorfalva Város Képviselő-testületének. polgármester

Előterjesztés, Sándorfalva Város Képviselő-testületének. polgármester 2. Előterjesztés Sándorfalva Város Képviselő-testületének Előterjesztő: Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester Tárgy: Rendelet-tervezet Sándorfalva Városi Önkormányzat 2016. évi költségvetésének I. számú

Részletesebben

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015.(II.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 5/2014.(III.11.) önkormányzati rendelet módosításáról Bősárkány

Részletesebben

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 66/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S

1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 66/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S 1. NAPIREND Ügyiratszám: 5/ 66/2014. E L Ő T E R J E S Z T É S Tapolca Város Önkormányzata, Gyulakeszi Község Önkormányzata és Raposka Község Önkormányzata Képviselő-testületeinek 2014. április 25-i nyilvános

Részletesebben

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges!

Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Előterjesztés száma: 159 / 2013. A határozati javaslat elfogadásához minősített többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2013. augusztus 28-án, 18-órakor megtartandó ülésére A nagyközségi

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület 2015. február 12.-i ülésére.

E l ő t e r j e s z t é s. a képviselő-testület 2015. február 12.-i ülésére. Segesd Község Önkormányzat Polgármesterétől 7562 Segesd, Szabadság tér 1. E l ő t e r j e s z t é s a képviselő-testület 2015. február 12.-i ülésére. Tárgy:2015. évi költségvetési tervezet Az államháztartásról

Részletesebben

Elterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2013. szeptember 11-i ülésére

Elterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 2013. szeptember 11-i ülésére 1 Elterjesztés Vaszar Község Önkormányzata 213. szeptember 11-i ülésére Tisztelt Képviselők! A Vaszari Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: közös hivatal) 213. évi költségvetésének készítésekor

Részletesebben

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester

Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Balatonakarattya Község Önkormányzat Polgármester Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Balatonakarattya, 2019. május 23. Polgár Beatrix jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S Balatonakarattya

Részletesebben

(1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2011. I. félévi költségvetésének

(1) A Képviselő-testület az Önkormányzat 2011. I. félévi költségvetésének Mátraballa Községi Önkormányzat Képviselő - testületének 9/2011. (IX. 06.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2011. évi költségvetéséről szóló 2/2011. (III. 10.) rendelet módosításáról A Képviselő-testület

Részletesebben

2017. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege

2017. évi költségvetés összevont pénzforgalmi mérlege Heréd Községi Önkormányzat 1. melléklet a Heréd Községi Önkormányzat Kt-nek az önkormányzat és intézménye 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.15.) Ör. mód.-ról szóló 12/2017. (XII.1.) Ör.-hez

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. április 28-i ülésére Ö CS KÖZSÉG ÖNKORMÁN Y Z AT A P O L G Á R M E S T E R 8292 Öcs, Béke u. 35. (88) 263-001 fax:(88) 263-001 Ügyszám: 11/457/2015. Az előterjesztést összeállította: Sárfi Józsefné Tárgy: Öcs község Önkormányzatának

Részletesebben

J a v a s l a t. Startmunka programban való önkormányzati részvételre

J a v a s l a t. Startmunka programban való önkormányzati részvételre J a v a s l a t Startmunka programban való önkormányzati részvételre Előterjesztő: Alpolgármester Előkészítő: Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási O. Ózd, 2014. március 25. A Belügyminiszter mint

Részletesebben

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése

Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése Cirák Község Önkormányzata Képviselő-testület 1. számú melléklet A kiadási jogcímek részletezése 2013. évi TERV Személyi juttatások EI 10 886 - rendszeres sz.j. 4 339 - nem rendszeres sz.j. 2 870 - külső

Részletesebben

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének:

Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: Tiszaszentmárton község Roma Nemzetiségi Önkormányzati Képviselőtestületének 2013.03.19-én megtartott ülésének: a.) jegyzőkönyve b.) tárgysorozata c.) határozatai 2-8/2013 d.) melléletei N A P I R E N

Részletesebben

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről

Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestületének 2/2011.(II.15.) rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetéséről Csengőd Község Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék Maglóca Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2014.(II.21.) önkormányzati rendelet módosításáról Maglóca Község Önkormányzatának

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. /IX.30./ önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. /III.05./számú rendeletének módosításáról Az önkormányzat

Részletesebben

Önkormányzati szintű bevételek évi

Önkormányzati szintű bevételek évi 2. melléklet a /2017.( ) önkormányzati rendelethez Önkormányzati szintű bevételek 2017. évi Sors zám 2017. évi előirányzat Összesen 1. Helyi önkorm. működésének általános támogatása B111 108 796 0 108

Részletesebben

Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19.

Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19. Tájékoztató Ózd Kistérség Többcélú Társulása 2014. évi költségvetésének I. féléves teljesítéséről Ó z d, 2014.szeptember 19. Előterjesztő: Társulási Tanács Elnöke Előkészítő: PH Pénzügyi Osztály Ózd Kistérség

Részletesebben

JAVASLAT az Ózdi Városgondnokság jogutódlással történő megszüntetésével kapcsolatos döntések meghozatalára

JAVASLAT az Ózdi Városgondnokság jogutódlással történő megszüntetésével kapcsolatos döntések meghozatalára JAVASLAT az Ózdi Városgondnokság jogutódlással történő megszüntetésével kapcsolatos döntések meghozatalára Ózd, 2015. szeptember 24. Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási

Részletesebben

3. A költségvetés bevételei és kiadásai Ft bevétellel Ft kiadással

3. A költségvetés bevételei és kiadásai Ft bevétellel Ft kiadással 12./2017 (X.27.) Újhartyán Város Önkormányzat rendelete az Újhartyán Város Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.15.) számú önkormányzati rendeletének módosítása 1.. A rendelet 3. (1)

Részletesebben

3. A költségvetés bevételei és kiadásai Ft bevétellel Ft kiadással

3. A költségvetés bevételei és kiadásai Ft bevétellel Ft kiadással 14/2018 (XI.23.) Újhartyán Város Önkormányzat rendelete az Újhartyán Város Önkormányzat 2018. évi költségvetéséről szóló 16/2017. (XII.15.) számú önkormányzati rendeletének módosításáról 1.. A rendelet

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 1/2013.(II.20.) Rendelet típusa: Alap Rendelet címe: Izsák Város Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Módosított

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról

T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról Berhida Város Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tel.: 88/585-621 Fax: 585-620 Tisztelt Képviselő-testület! T á j é k o z t a t ó a 2012. évi költségvetés I. negyedévi alakulásáról A 2012.

Részletesebben

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban)

Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) 3/2010. (II.9.) 1. melléklet [1/2009. (II.19.) Ktr. 2.melléklet] Előirányzat csoport Kiemelt Tiszaalpár Nagyközségi Önkormányzat 2009.évi költségvetésének pénzügyi mérlege (eft-ban) Előirányzat csoport,

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés Előterjesztés az önkormányzat 2013. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2013. évi költségvetését

Részletesebben

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés

E G Y E K N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. Előterjesztés Előterjesztés az önkormányzat 2012. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2012. évi költségvetését

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől ELŐTERJESZTÉS Hajdúsámson Város Önkormányzata 2013. évi költségvetésről szóló 4/2013. (III. 12.) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

Beszámoló a évi költségvetés végrehajtásáról

Beszámoló a évi költségvetés végrehajtásáról Vilonya Község Önkormányzat Polgármesterétől 8181. Berhida, Veszprémi u. 1-3. Tisztelt Képviselő-testület! Beszámoló a 2015. évi költségvetés végrehajtásáról Az államháztartásról szóló 2011 évi CXCV törvény

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére 4. napirendi pont E L Ő T E R J E S Z T É S Csabdi Község Képviselő-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Tájékoztató Csabdi Község a 2015. I. félévi gazdálkodásról Tárgykört

Részletesebben

Kenézlő Községi Önkormányzat 1. számú melléklet a 11/2014. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez

Kenézlő Községi Önkormányzat 1. számú melléklet a 11/2014. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez Kenézlő Községi Önkormányzat 1. számú melléklet a 11/2014. (IX. 12.) önkormányzati rendelethez 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK ÖSSZEVONT MÉRLEGE B E V É T E L E K 1. sz. táblázat Ezer forintban Sorszám Bevételi

Részletesebben

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete. Tabdi község önkormányzata 2011. évi zárszámadásáról

TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete. Tabdi község önkormányzata 2011. évi zárszámadásáról TABDI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2012. (IV. 27.) önkormányzati rendelete Tabdi község önkormányzata 2011. évi zárszámadásáról Tabdi Község Képviselőtestülete az államháztartásról szóló

Részletesebben

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK LOVÁSZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2015. /IV.02./ önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 3/2014. /III.05./ rendeletének módosításáról Az önkormányzat

Részletesebben

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. (2) Hatályát veszti a R. 6.2. melléklete. Kihirdetési záradék

1.. (1) E rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba. (2) Hatályát veszti a R. 6.2. melléklete. Kihirdetési záradék Bősárkány Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014.(II.21.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 4/2013.(III.4.) önkormányzati rendelet módosításáról Bősárkány Nagyközség

Részletesebben

(4) Az Önkormányzatnak az alábbi önállóan működő intézményei vannak: 3. A költségvetés bevételei és kiadásai

(4) Az Önkormányzatnak az alábbi önállóan működő intézményei vannak: 3. A költségvetés bevételei és kiadásai 9/2017 (V.19.) Újhartyán Város Önkormányzat rendelete az Újhartyán Város Önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló 2/2017. (II.15.) számú önkormányzati rendeletének módosítása 1.. A rendelet 2. (2)

Részletesebben

ZEBECKE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

ZEBECKE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK ZEBECKE KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2013. (XI.05.) önkormányzati R E N D E L E T E az önkormányzat 2013. évi költségvetésének módosításáról Zebecke Községi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása

1.. 841403 város-, községgazdálkodási m.n.s. szolgáltatások. 841902 központi költségvetési befizetések. 882111 aktív korúak ellátása Bocskaikert Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2012.(III.26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 5/2012. (II.6.) önkormányzati rendelet módosításáról Bocskaikerti

Részletesebben

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről

Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete. Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2012. (III. 01.) rendelete Mágocs Város Önkormányzata 2012. évi költségvetéséről Mágocs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban: Képviselő-testület)

Részletesebben

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről

Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testületének 1/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről Drégelypalánk Község Önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

állapítja meg. (4) A 2. -ban megállapított kiadási előirányzatból

állapítja meg. (4) A 2. -ban megállapított kiadási előirányzatból Vadna község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2018.(V.30.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017.évi költségvetéséről szóló 2/2017.(II.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Vadna község

Részletesebben

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete

Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2015. (IX.25.) önkormányzati rendelete Sarkadkeresztúr Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/201 (IX.2) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 3/201 (III.1) önkormányzati rendelet áról Sarkadkeresztúr Község

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének módosítására

Szécsény Város Önkormányzata évi költségvetési rendeletének módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S Szécsény Város Önkormányzata 2011. évi költségvetési rendeletének módosítására Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. augusztus 30-i ülésére Előterjesztő:

Részletesebben

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e

IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e IBRÁNY VÁROS KÉPVISELŐ TESTÜLETÉNEK 6/2006. (II. 24.) KT r e n d e l e t e Ibrány Város Önkormányzatának 2006. évi költségvetéséről és végrehajtásának szabályairól Ibrány Város Képviselő Testülete a helyi

Részletesebben

Javaslat a Belügyminisztérium STARTMUNKA Programjában való 2011-2012 évi részvételhez önkormányzati hozzájárulás megadására

Javaslat a Belügyminisztérium STARTMUNKA Programjában való 2011-2012 évi részvételhez önkormányzati hozzájárulás megadására Javaslat a Belügyminisztérium STARTMUNKA Programjában való 2011-2012 évi részvételhez önkormányzati hozzájárulás megadására Ózd, 2011. szeptember 1. Előterjesztő: Fazekas Zoltán alpolgármester Előkészítő:

Részletesebben

A költségvetési bevételek főösszege 2015. január 01. és június 30. között a következők miatt nőtt:

A költségvetési bevételek főösszege 2015. január 01. és június 30. között a következők miatt nőtt: 2. napirendi pont Előterjesztés az Önkormányzat 2015. évi költségvetési tervéről szóló, 1/2015. (II.11.) számú rendelet módosításának megtárgyalására és elfogadására a Képviselő-testület 2015. szeptember

Részletesebben

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról

KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról 2015. évi költségvetési rendelet 1. melléklete KIMUTATÁS Gomba Község Önkormányzata 2015. évi összesített költségvetéséhez kapcsolódó bevételei és kiadásai kiemelt előirányzatokról adatok eft-ban B1 Működési

Részletesebben

1/2013. (II.15.) rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról

1/2013. (II.15.) rendelete. az önkormányzat évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról 1/2013. (II.15.) rendelete az önkormányzat 2012. évi költségvetéséről szóló 1/2012. (II. 24.) rendeletének módosításáról Pusztaottlaka Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvényének

Részletesebben

Javaslat Lőrinci Város Önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2010. (II.15.) önkormányzati rendelet módosítására

Javaslat Lőrinci Város Önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2010. (II.15.) önkormányzati rendelet módosítására LŐRINCI VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERÉTŐL Cím: 3021 Lőrinci, Szabadság tér 26. E-mail: ph@lorinci.hu Telefon: (37) 388-155 Fax: (37) 388-464 ELŐTERJESZTÉS A KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2011. MÁRICUS 17. NAPJÁN

Részletesebben

Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról

Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi zárszámadásáról Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(V.05.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2013. évi zárszámadásáról Kétvölgy Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete májusi ülésére

ELŐTERJESZTÉS Csanytelek Község Önkormányzata Képviselő-testülete májusi ülésére Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől Csanytelek Község Önkormányzata J e g y z ő j é t ő l 852/2014. 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz. 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL

POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL POGÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 4/2011.(III. 21.) rendelete a 2011. évi KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Pogány község Képviselőtestülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. tv. (továbbiakban ÁHT) 65. (1) bekezdésében

Részletesebben

Csárdaszállás Községi Önkormányzat évi költségvetésének mérlege

Csárdaszállás Községi Önkormányzat évi költségvetésének mérlege 1. melléklet a.../2016. (...) önkormányzati rendelethez Csárdaszállás Községi Önkormányzat 2016. évi költségvetésének mérlege A B C megnevezés 2015. terv 2016. terv 1 Intézményi működési bevétel 5 300

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. szeptember 28-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2015. szeptember 28-i ülésére H AL I MB A K Ö Z S É G Ö N K O R M ÁN Y Z AT A P O L G Á R M E S T E R 8452HALIMBA, Petőfi u. 16. (88) 237-003 fax:(88) 237-794 Ügyszám: 11/896/2015. Az előterjesztést összeállította: Stampfné Varga Erika

Részletesebben

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének

A rendelet hatálya 1. Az Önkormányzat 2009. évi költségvetése 2. A Képviselő-testület az Önkormányzat 2009. évi költségvetésének Nagyrév Község Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2010.(IV.19.) számú Önkormányzati rendelete a 2009. évi költségvetés módosításáról az 1/2009. (I.30.) számú önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben

Részletesebben

B E V É T E L E K K I A D Á S O K

B E V É T E L E K K I A D Á S O K 1. melléklet a 2/2013. /II.07./számú önkormányzati rendelethez Szendrő Város Önkormányzat 2012. évi költségvetésének mérlege 1. sz. táblázat Bevételi jogcím B E V É T E L E K Önkormányzat Önkormányzati

Részletesebben

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen

1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen Megnevezés (a) 1. melléklet a 1/2012. (II.9. ) önkormányzati rendelethez 2012. évi költségvetés összesen előirányzat (b) 1. Működési bevételek 68 513 2.Intézményi működési bevétel 26 617 3. Hatósági jogkörhöz

Részletesebben

A rendelet 1. számú melléklete- BEVÉTELEK

A rendelet 1. számú melléklete- BEVÉTELEK A rendelet 1. számú melléklete- BEVÉTELEK Intézményi működési bevételek Közhatalmi bevételek Feladatalapú állami támogatások Egyes jövedelempótló támogatások kiegészítése Egyéb működési célú kiegészítő

Részletesebben

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként

1. számú melléklet a 4/2014.(IV.15) önkormányzati rendelethez Az Izsák Város évi összes bevétele forrásonként 1. számú melléklet Az Izsák Város 2013. évi összes e forrásonként Bevételi forrás megnevezése eredeti ei. Előirányzatok Összesen Összesenből (1=2+3) Működési (2) Felhalmozási (3) mód. telj. % eredeti ei.

Részletesebben

zárszámadási rendelete

zárszámadási rendelete Egyek Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2014. ( III.27.) számú zárszámadási rendelete az Önkormányzat 2013. évi költségvetésének végrehajtásáról Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV.

Részletesebben

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék

1.. Ez a rendelet a kihirdetését követő napon lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Kihirdetési záradék Tárnokréti Község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az önkormányzat költségvetéséről szóló 2/2014.(II.21.) önkormányzati rendelet módosításáról Tárnokréti Község

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról és a 2015. évi költségvetéséről

ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról és a 2015. évi költségvetéséről SOMOGY MEGYEI ÖNKORMÁNYZATI TÁRSULÁS 7400 KAPOSVÁR, Vármegyeháza, Fő utca 10. tel.: 82/898-246 e-mail: tarsulas@som-onkorm.hu Ügyiratszám: SMÖ/98-13/2015. ELŐTERJESZTÉS a társulás 2014. évi beszámolójáról

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 26-i rendes ülésére 16. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 4/2014.

Részletesebben

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K

Bakonynána Községi Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K Bakonynána Községi Önkormányzat 2013. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. melléklet a 8/2013. (VI.28.) rendelethez 1. sz. táblázat B E V É T E L E K Bevételi jogcím i mód.elői. 1 2 3 3 1. I. Önkormányzat működési

Részletesebben

1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/ 2017.(II. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ

1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/ 2017.(II. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ 1. SZÁMÚ MELLÉKLET MÓRICGÁT KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 2/ 2017.(II. 24.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETHEZ A helyi önkormányzat költségvetési bevételei és kiadásai előirányzat-csoportok, kiemelt előirányzatok és kötelező,

Részletesebben

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013.

Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. Németbánya Község Önkormányzati Képviselő-testületének 2/2014.(V.13.) önkormányzati rendelete Németbánya Község Önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 1/2013.(III.25.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

17/2014 (XII. 18.) Újhartyán Város Önkormányzat rendelete

17/2014 (XII. 18.) Újhartyán Város Önkormányzat rendelete 17/2014 (XII. 18.) Újhartyán Város Önkormányzat rendelete az Újhartyán Város Önkormányzat 2014. évi költségvetéséről szóló 4/2014. (II.06.) számú önkormányzati rendeletének módosítása 1.. A rendelet 3.

Részletesebben

Borsodnádasd Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K évi előirányzat. I. sz. módosítás

Borsodnádasd Önkormányzat ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE B E V É T E L E K évi előirányzat. I. sz. módosítás Borsodnádasd Önkormányzat 2012. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK MÉRLEGE 1. melléklet a.../2012. (...) önkormányzati rendelethez 1. sz. táblázat Sorszám Bevételi jogcím B E V É T E L E K I. sz. I 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Részletesebben

Önkormányzatunk elkészítette a 2015. I. félévi költségvetés teljesítéséről a tájékoztatót a Képviselő testület felé.

Önkormányzatunk elkészítette a 2015. I. félévi költségvetés teljesítéséről a tájékoztatót a Képviselő testület felé. 1. költségvetés végrehajtása Előterjesztő: Tóth János polgármester Tisztelt Képviselő testület! Önkormányzatunk elkészítette a i költségvetés teljesítéséről a tájékoztatót a Képviselő testület felé. Az

Részletesebben

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítására

N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T Á N A K P O L G Á R M E S T E R É T Ő L. az önkormányzat évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztés az önkormányzat 2014. évi költségvetési rendeletének módosítására Előterjesztő: Dr. Miluczky Attila Polgármester Készítette: Szekeres Zsuzsanna Az önkormányzat a 2014. évi költségvetését

Részletesebben