A KPMG adóosztálya kpmg.hu

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A KPMG adóosztálya kpmg.hu"

Átírás

1 KPMG tanácsadó kft. A KPMG adóosztálya kpmg.hu

2 Partnerek Beer Gábor partner, az adó vezetője T.: +36 (1) E.: Beer Gábor okleveles közgazdász, a Pénzügyminisztérium által bejegyzett adószakértő ben csatlakozott a KPMG-hez, ma az adóosztály vezető partnere. Jelentős tapasztalattal rendelkezik a vállalatfelvásárlásokhoz és fúziókhoz kapcsolódó adó terén, valamint a kereskedelmi és az ipari társaságokat, és az ingatlanés médiaszektort érintő adózási kérdésekben. Tagja egyebek közt a KPMG nemzetközi ingatlancsoportjának, valamint az akvizíciókkal és reorganizációval foglalkozó M&A-csoportjának. László Csaba szenior partner T.: +36 (1) E.: csaba.laszlo@kpmg.hu László Csaba közgazdász, bejegyzett könyvvizsgáló és adószakértő. Karrierjét 1986-ban a Pénzügyminisztériumban kezdte, ahol különböző osztályokon és beosztásokban dolgozott 1999-ig, végül mint közigazgatási államtitkár novemberében a Központi Elszámolóház pénzügyi vezér-helyettese lett, majd két éven át az ABN Amro Bank, illetve a K&H Bank pénzügyi vezér-helyettese, később a két bank integrációjának irányítója ben pénzügyminiszter és a kormány gazdasági kabinetjének elnöke lett. Széles körű tapasztalatokat szerzett az adózásban, a vállalatirányításban és a törvényalkotásban, valamint makrogazdasági kérdésekben. László Csaba 2004-ben csatlakozott a KPMG adóosztályához, ahol ma a pénzügyi szektorral foglalkozó tanácsadó csoport munkáját irányítja októberétől a magyarországi KPMG Tanácsadási üzletágának vezetője.

3 Menedzserek Közvetettadó- és forgalmi adókkal kapcsolatos adóadminisztráció Farkas Zoltán Közvetettadó és forgalmi adókkal kapcsolatos adóadminisztráció T: E: zoltan.farkas@kpmg.hu Jogász, adótanácsadói végzettséggel rendelkezik júniusában csatlakozott a KPMG-hez, ezt megelőzően 7 évig egy másik nagy tanácsadó cégnél és rövid ideig a LeitnerLeitner adóosztályán dolgozott. Szakterülete a közvetett adózás, több áfa témájú szakkönyv, elektronikus könyv és cikk szerzője, társszerzője. Kiterjedt ismeretekkel rendelkezik az energia-iparági tranzakciók adózása és az FMCG-szektor adózási kérdései terén, rendszeres előadó az FMCG-szektor adózását érintő előadásokon. adóvizsgálati szolgáltatások Gombkötő Bálint T.: +36 (1) E.: balint.gombkoto@kpmg.hu Dr. Németh András T.: +36 (1) E.: andras.nemeth@kpmg.hu Zachár Gábor T.: +36 (1) E.: gabor.zachar@kpmg.hu Tanulmányait a Közgazdaságtudományi Egyetemen végezte től dolgozik a KPMG adóosztályán, a banki és pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó csoport tagjaként, mint bejegyzett adószakértő. Dolgozott a KPMG londoni irodájának adóosztályán, ahol jelentős tapasztalatokat szerzett a nemzetközi társasági adózás területén (pl. forrásadózási kérdések, finanszírozással, üzleti vagy cégértékkel kapcsolatos társaságiadóelszámolások, alultőkésítés), az EU-csatalakozással kapcsolatos adózási kérdésekben, különös tekintettel a forgalmi adózás közösségi szabályaira. András jogász, egyetemi tanulmányait követően posztgraduális jogi képzés keretében adószakjogász másoddiplomát szerzett, bejegyzett adótanácsadó ban csatlakozott a KPMG jához, előtte az adóhatóságnál dolgozott. Széles körű tapasztalatot szerzett nemzetközi és hazai vállalatfelvásárlásokhoz, átalakulásokhoz, adótervezéshez kapcsolódó tanácsadói munkákban és átvilágításokban, valamint különböző adóeljárás-jogi kérdéseket érintő szolgáltatásokban és az ügyfelek adóhatóságok előtti képviselete terén is. Gábor okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő és adótanácsadó ban csatlakozott a KPMG adóosztályához. Az elmúlt években széles körű tapasztalatokat szerzett nemzetközi és hazai vállalatfelvásárlásokhoz, átvilágításokhoz, átalakulásokhoz és adótervezéshez kapcsolódó adótanácsadói munkákban, valamint az ügyfelek adóhatóságok előtti képviselete terén is. Pongrácz Zsófia menedzser T.: +36 (1) E.: zsofia.pongracz@kpmg.hu Zsófia okleveles közgazdász, mérlegképes könyvelő és adótanácsadó, 2004-ben csatlakozott a KPMG adóosztályához. Sok éves tapasztalattal rendelkezik a magyar offshore-társaságok működéséhez, adózásához kapcsolódó kérdések megoldásában. Széles körű tapasztalatot szerzett nemzetközi és hazai átalakulásokhoz, egyéb átstrukturálásokhoz, cégcsoport-kialakításokhoz kapcsolódó adótervezési munkákban, valamint az ügyfelek teljes körű adózási teendőinek ellátásában (például adóbevallások elkészítése és benyújtása).

4 Magánszemélyek adózása csoport Dr. Nink Gabriella Magánszemélyek adózása csoport T.: +36 (1) E.: Joó Gabriella Magánszemélyek adózása csoport T.: +36 (1) E.: Arányi Attila Zoltán Magánszemélyek adózása csoport T.: +36 (1) E.: Okleveles üzemgazdász és közgazdász, a Pénzügyminisztérium által bejegyzett adószakértő. Irányítása alá tartozik a magánszemélyek adózásával foglalkozó szakcsoport, és széles körű tapasztalattal rendelkezik a pénzügyi szektornak nyújtott adó terén is. Korábban hat évet dolgozott a pénzügyi szektorban: bankban főkönyvelőként, befektetési vállalkozásnál és nyugdíjpénztárnál felügyelő-, illetve ellenőrzési bizottsági tagként. A pénzügyi szektori munkát megelőzően öt éven át egy másik nagy nemzetközi könyvvizsgáló és adótanácsadó cégnél volt adótanácsadó, ahol a magyar és a nemzetközi adózásban szerzett tapasztalatot. Gabriella okleveles közgazdász, a Pénzügyminisztérium által bejegyzett adószakértő ban csatlakozott a KPMG-hez előzőleg, 1990 óta, több nagy nemzetközi tanácsadó cégnél dolgozott pénzügyi tanácsadói, majd adótanácsadói területen. Szakterülete a személyijövedelemadó magyar és külföldi állampolgárok részére, magyar és uniós társadalombiztosítási adókötelezettségekkel kapcsolatos, nemzetközi kirendelési és javadalmazási struktúrák és opciós részvényprogramok véleményezése, valamint adótervezés. Jogász, a Nemzetgazdasági Minisztérium által bejegyzett adótanácsadó ben csatlakozott a KPMG adóosztályához. Attila több mint tízéves i tapasztalattal rendelkezik a nemzetközi kiküldetéssekkel kapcsolatos személyi jövedelemadó és társadalombiztosítási kérdésekben. Karrierje során jelentős gyakorlatra tett szert többek között a vezetői javadalmazás, a béren kívüli juttatások és az értékpapír alapú ösztönző rendszerek belföldi és nemzetközi adótervezési lehetőségei terén. Transzferárképzési Gódor Mihály Transzferárképzési T.: +36 (1) E.: mihaly.godor@kpmg.hu Mihály okleveles közgazdász és adótanácsadó, 2005-ben csatlakozott a KPMG adóosztályához. A nemzetközi adózás területén szerzett tapasztalatokat; elsődlegesen transzferárazással kapcsolatos dokumentálási, strukturálási, kockázatelemzési és i projektekben vett részt Magyarországon, illetve egy kiküldetés keretében a KPMG amszterdami irodájában. Végh Szabolcs Transzferárképzési T.: +36 (1) E.: szabolcs.vegh@kpmg.hu Szabolcs okleveles közgazdász, a Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetemen végzett. Karrierjét az államigazgatásban kezdte, dolgozott a Miniszterelnöki Hivatalban, a Magyar Nemzeti Bankban, a Magyar Államkincstárban és a Pénzügyminisztériumban különböző beosztásokban. A közszférában eltöltött 8 év alatt széles körű tapasztalatokat szerzett elsősorban költségvetési, makrogazdasági, törvényalkotási és adózási kérdésekben. A KPMG adóosztályának transzferárképzési csoportjához 2010-ben csatlakozott.

5 Menedzserek Társaságiadó- és nemzetközi adózási Gerhát Mihály Társaságiadó- és nemzetközi adózási T.: +36 (1) E.: Okleveles közgazdász, adótanácsadó, mérlegképes könyvelő óta dolgozik a KPMG adóosztályán, ahol átfogó, az összes adónemre kiterjedő gyakorlati ismeretekre tett szert. Jelentős tapasztalattal rendelkezik a multinacionális cégek átalakulásai során felmerülő adóoptimalizálás terén, és részt vett számos, adókedvezményekkel és cégfelvásárlásokkal kapcsolatos projektben, elsősorban ingatlanbefektetések területén. Dr. Kiss Helga Társaságiadó- és nemzetközi adózási T: E: helga.kiss@kpmg.hu Garabuczi József Zsolt Társaságiadó- és nemzetközi adózási menedzser T.: +36 (1) E.: jozsef.garabuczi@kpmg.hu Helga 2014-ben csatlakozott a KPMG társaságiadó-csoportjához. Korábban több mint 10 éven keresztül dolgozott menedzserként más BIG4 cégeknél, valamint a LeitnerLeitner Tax Adótanácsadó Kft-nél. Széles körű tapasztalattal rendelkezik nemzetközi és hazai vállalatfelvásárlásokhoz, átalakulásokhoz, adótervezéshez kapcsolódó tanácsadói munkákban és átvilágításokban, különböző adóeljárásjogi kérdéseket érintő szolgáltatásokban, valamint az ügyfelek adóhatóságok előtti képviselete terén. Részt vett továbbá áfa- és személyijövedelemadó-bevallások, transzferár-nyilvántartások készítésében, ellenőrzésében. Iparági tapasztalatokat szerzett többek között a média- és szórakoztató iparban, a kereskedelem, gyógyszeripar, szállítás és logisztika terén, valamint az ingatlan- és energiaszektorban is. Okleveles közgazdász, a Pénzügyminisztérium által bejegyzett adószakértő, mérlegképes könyvelő óta dolgozik a KPMG adóosztályán, ahol átfogó, az összes adónemre kiterjedő gyakorlati ismeretekre tett szert. Széles körű tapasztalattal rendelkezik az adóbevallások készítése és ellenőrzése, az adóátvilágítások valamint a könyvvizsgálathoz kapcsolódó adóvizsgálatok terén. Adó a pénzügyi szektor számára Farkas Gábor Adó a pénzügyi szektor számára T.: +36 (1) E.: gabor.farkas@kpmg.hu Pethő Balázs Adó a pénzügyi szektor számára T.: +36 (1) E.: balazs.petho@kpmg.hu Okleveles közgazdász, a Pénzügyminisztérium által bejegyzett adószakértő, 1996-tól dolgozik a KPMG adóosztályán. Korábban dolgozott az APEH Kiemelt Adóalanyok Osztályán, így ellenőrzési gyakorlattal is rendelkezik. A KPMG adóosztályán az elmúlt években jelentős tapasztalatot szerzett hazai és nemzetközi adózási kérdésekben, adóvizsgálatokban és adóátvilágításokban. Jelenleg elsősorban a banki és pénzügyi szolgáltatási szektorban tevékenykedő ügyfelekkel foglalkozik. Jogi szakokleveles közgazdász és adótanácsadó óta dolgozik a KPMG adóosztályán. Szakterülete a banki és pénzügyi szolgáltatási szektor, különös tekintettel a biztosító intézetekre és a biztosításokra. Széles körű tapasztalatokkal rendelkezik a transzferárképzés, az adóátvilágítás, valamint a jogorvoslati eljárások területén. Szakmai ismereteit az angol mellett a német nyelvű tanácsadói munkában is hasznosítja.

6 Számviteli, könyvelés és bérszámfejtés Rakó Ágnes Számviteli, könyvelés és bérszámfejtés T.: +36 (1) E.: Németh Miklós Számviteli, könyvelés és bérszámfejtés menedzser T.: +36 (1) E.: Rakó Ágnes a KPMG számviteli i területének ja, a KPMG-hez 1999-ben csatlakozott. Hét év könyvvizsgálati munkát követően kezdett sal foglalkozni. Felelős ja a magyar KPMG könyvelési és bérszámfejtési szolgáltatási csoportjának (ASP), mely megoldást nyújt mind rövid, mind hosszú távú számviteli/bérszámfejtési feladatok ellátására, főkönyvelő és gazdasági vezető pozícióba történő kiszervezések, bérszámfejtési, riportálási és beszámoló-készítési munkák terén, igény szerint testre szabott jelentések készítésével egyetemben. Az általa vezetett számviteli i terület a fentieken túl széles körben nyújt szolgáltatásokat IFRS-konverziók, IFRS szerinti beszámoló-készítésre való áttérés támogatása, komplex, IFRS szerinti tranzakciók, pénzügyi instrumentumokkal és fedezeti elszámolásokkal kapcsolatos területén, valamint IFRS-oktatások nyújtásában. Németh Miklós a könyvelési, és bérszámfejtési szolgáltatások menedzsere ban érkezett a KPMG könyvvizsgáló csapatához, majd mintegy 2 év skóciai kiküldetés után 2011-ben csatlakozott a budapesti iroda számviteli tanácsadó osztályához. Nemzetközi környezetben megerősített könyvvizsgálói tapasztalatát magyar és IFRS i munkák mellett főkönyvelő és gazdasági vezető pozícióba történő kiszervezések során hasznosította. Az itt megjelölt információk tájékoztató jellegűek, és nem vonatkoznak valamely meghatározott természetes vagy jogi személy, illetve jogi személyiség nélküli szervezet körülményeire. Társaságunk ugyan törekszik pontos és időszerű információkat közölni, ennek ellenére nem vállal felelősséget a közölt információk jelenlegi vagy jövőbeli hatályosságáért. Társaságunk nem vállal felelősséget az olyan tevékenységből eredő károkért, amelyek az itt közölt információk felhasználásából erednek, és nélkülözik társaságunknak az adott esetre vonatkozó teljes körű vizsgálatát és az azon alapuló megfelelő szakt. A KPMG név, a KPMG logó és a cutting through complexity a KPMG International lajstromozott védjegye KPMG Tanácsadó Kft, a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság, és egyben a független tagtársaságokból álló KPMG-hálózat magyar tagja, amely hálózat a KPMG International Cooperative-hez ( KPMG

A KPMG adóosztálya kpmg.hu

A KPMG adóosztálya kpmg.hu KPMG TANÁCSADÓ KFT. A KPMG adóosztálya kpmg.hu Partnerek Michael Glover szenior partner T.: +36 (1) 887-7405 E.: michael.glover@kpmg.hu A KPMG Tanácsadó Kft. adóosztályának vezető partnere. Az Angol és

Részletesebben

Adótanácsadás. kpmg.hu

Adótanácsadás. kpmg.hu dótanácsadás kpmg.hu 2 dótanácsadás dótanácsadás 3 dótanácsadás gyakran változó adórendszer követése nagy kihívás a társaságok számára. gazdasági élet összetettsége, a magyar és a nemzetközi adórendszerek

Részletesebben

Magyar Könyvvizsgálói Kamara. XX. Országos Könyvvizsgálói Konferencia. Kihívások az elkövetkező 5 évben

Magyar Könyvvizsgálói Kamara. XX. Országos Könyvvizsgálói Konferencia. Kihívások az elkövetkező 5 évben Kihívások az elkövetkező 5 évben (hogyan kell módosítani a könyvvizsgálati módszertant a várható új IFRS-ek követelményeinek figyelembevételével) Új IFRS standardok - Összefoglaló Standard Mikortól hatályos?

Részletesebben

Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában?

Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában? Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában? Kórász Tamás igazgató, KPMG Tanácsadó Kft. 2013.11.12. Tartalom 1. Mit vár el egy KKV-vezető az informatikától? 2. A buzzword felhő

Részletesebben

Új IFRS standardok a változások kora

Új IFRS standardok a változások kora Új IFRS standardok a változások kora 2012. augusztus Új IFRS standardok - Összefoglaló Mikortól hatályos? IFRS 10 Konszolidált pénzügyi kimutatások 2013 IFRS 11 Közös szerveződések 2013 IFRS 12 Egyéb befektetések

Részletesebben

Év végi transzferár-kiigazítások az áfa és vám rendszerében

Év végi transzferár-kiigazítások az áfa és vám rendszerében Év végi transzferár-kiigazítások az áfa és vám rendszerében Farkas Zoltán 2016.04.13. 1 Tartalom Transzferár-kiigazítások áfavonzata Mikor érint áfát egy kiigazítás? Áfát érintő transzferár kiigazítások

Részletesebben

Állami szerepvállalás

Állami szerepvállalás Közgazdász Vándorgyűlés Eger Állami szerepvállalás László Csaba Szenior partner, Tanácsadás 2012. szeptember 28. Az állam feladatai Önfenntartó funkció (erőforrások, szervezeti-működési keretek) Társadalom,

Részletesebben

A KPMG Magyarországon

A KPMG Magyarországon A KPMG Magyarországon 2 A KPMG Magyarországon A KPMG Magyarországon A KPMG 1989 óta Magyarország egyik vezető könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó társasága. A magyarországi KPMG 650 munkatársat foglalkoztat

Részletesebben

Számviteli kurzusaink

Számviteli kurzusaink Contact us Számviteli kurzusaink Name Surname kpmg.hu Sector name T: + 44 (0) 00 0000 0000 E: n.surname@kpmg.com Name Surname Sector name T: + 44 (0) 00 0000 0000 E: n.surname@kpmg.com Name Surname Sector

Részletesebben

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek.

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek. WTS Klient. A híd. Tartalomjegyzék WTS Klient csoport 2 WTS Alliance 3 Munkatársak 4 Szolgáltatások 6 Adótanácsadás 7 Jogi tanácsadás 8 Könyvelés 9 Bérszámfejtés 10 Egyéb számviteli tanácsadás 11 Kiadványok

Részletesebben

Transfer Pricing Konferencia

Transfer Pricing Konferencia M a z a r s Tr a n s f e r P r i c i n g Ce n t e r Transfer Pricing Konferencia Transzferárról magyarul azaz a cégcsoporton belüli elszámoló árakról (köz)érthetően az új, magyar nyelvű OECD Irányelvek

Részletesebben

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére SZÁMVITEL ADÓ JOG Budapest, 2015. január SZÁMVITEL TÉMAKÖRÖK 1. Előadók: A számviteli törvény 2015. évi változásai

Részletesebben

Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői

Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői Rabi Ákos 2014.02.18. Tartalom 1. Problémafelvetés Informatikai projekteredmények elfogadottsága 2. Informatikai projektek sikertényezői 3. Szoftverek

Részletesebben

KPMG Vállalathitelezési felmérés. 2012. május

KPMG Vállalathitelezési felmérés. 2012. május KPMG Vállalathitelezési felmérés 2012. május KPMG Vállalathitelezési felmérés Kiket kérdeztünk meg? A felmérésben részt vevő bankok piaci részesedése a hitelpiacon 27% 73% Résztvevő bankok Megjegyzés:

Részletesebben

A cégünk. Hogyan űködhetnénk együtt?

A cégünk. Hogyan űködhetnénk együtt? A cégünk Hogyan űködhetnénk együtt? Mi a munkánk célja? Az innováció ereje hajt minket - egyre jobb BPO megoldások felfedezésére és az ügyfeleinket sikerre vezető tanácsadás nyújtására. Értékeink erős

Részletesebben

Goodwill avagy számviteli Ki mit tud?

Goodwill avagy számviteli Ki mit tud? Kérdőjelek 2014. évi 6. szám Goodwill avagy számviteli Ki mit tud? A magyar számviteli törvény cégvásárlás, üzleti vagy cégérték számviteli elszámolására vonatkozó szabályainak gyakorlatba való átültetése

Részletesebben

Szakmai nap a Református Pedagógiai Intézet szervezésében Számviteli kérdések

Szakmai nap a Református Pedagógiai Intézet szervezésében Számviteli kérdések Szakmai nap a Református Pedagógiai Intézet szervezésében Számviteli kérdések Budapest, 2015. december 3. Beszámolót készítő szervezeti egység A jogi személyre kell beszámolót készíteni Ha a gyülekezet

Részletesebben

Azonnali fizetés a biztosítási szektorokban. Kórász Tamás,

Azonnali fizetés a biztosítási szektorokban. Kórász Tamás, Azonnali fizetés a biztosítási szektorokban Kórász Tamás, 2018.11.22. Az azonnali fizetés Magyarországon Átutalás 5 másodperc 7/24 Másodlagos azonosítók Adószám telefonszám email Fizetési kérelem Magánszemély

Részletesebben

A megújuló energiaforrások közgazdaságtana

A megújuló energiaforrások közgazdaságtana A megújuló energiaforrások közgazdaságtana Ságodi Attila Partner KPMG Tanácsadó Kft. Energetikai és közüzemi tanácsadás Energetikai körkép FAKT Konferencia 214. október 7. AGENDA I. Megújulók helyzete

Részletesebben

VELÜNK - ÖNÖKÉRT! SzámPont Kft. 2142 Nagytarcsa, Sport u 2.

VELÜNK - ÖNÖKÉRT! SzámPont Kft. 2142 Nagytarcsa, Sport u 2. VELÜNK - ÖNÖKÉRT! 2142 Nagytarcsa, Sport u 2. CÉLOK KIK VAGYUNK? Célunk, hogy a vállalkozások, illetve a szervezetek számára teljes körű, magas színvonalú pénzügyi adminisztratív szolgáltatásokat nyújtsunk.

Részletesebben

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek.

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek. WTS Klient. A híd. Tartalomjegyzék WTS Klient 2 WTS Global 3 Munkatársak 4 Szolgáltatások 6 Adótanácsadás 7 Pénzügyi tanácsadás 8 Jogi tanácsadás 9 Könyvelés 10 Bérszámfejtés 11 Kiadványok 12 A híd összeköt

Részletesebben

SZAKMAI VIZSGA szeptember 1. után indult képzések esetén

SZAKMAI VIZSGA szeptember 1. után indult képzések esetén SZAKMAI VIZSGA - 2016. szeptember 1. után indult képzések esetén Szakképzés megnevezése (azonosító száma) Vizsgarész Vizsgatevékenység Vizsgaidőpont Időtartam azonosító megnevezése dátum pontos idő Bejelentkezési

Részletesebben

Átláthatósági jelentés

Átláthatósági jelentés Átláthatósági jelentés PKF Könyvvizsgáló Kft, 2017. Tartalom Bemutatkozás Tulajdonosi szerkezet Cégvezetés Könyvvizsgálat minőségbiztosítása Könyvvizsgálói függetlenség Egyéb tájékoztazás Közérdeklődésre

Részletesebben

Jó ötletek a mérlegek, beszámolók béklyójában

Jó ötletek a mérlegek, beszámolók béklyójában Jó ötletek a mérlegek, beszámolók béklyójában Kozma Borbála és Illés János Budapest, 2014. május 5. . Szakterület...könyvelés és adótanácsadás. komplex szolgáltatások naprakész nyilvántartás.. meglepetésektől

Részletesebben

KPMG IFRS 16 megoldása. SmartLeaser

KPMG IFRS 16 megoldása. SmartLeaser KPMG IFRS 16 megoldása SmartLeaser KPMG hozzáférési jogot biztosít a SmartLeaser-hez A KPMG nem kizárólagos és nem átruházható hozzáférési jogot biztosít az IFRS 16 eszközéhez. Nem szükséges IT implementáció

Részletesebben

A jövő Felhőjetények. lehetőségek. Székely Zoltán 51. Közgazdász- Vándorgyűlés Gyula 2013.09.27.

A jövő Felhőjetények. lehetőségek. Székely Zoltán 51. Közgazdász- Vándorgyűlés Gyula 2013.09.27. A jövő Felhőjetények és lehetőségek Székely Zoltán 51. Közgazdász- Vándorgyűlés Gyula 2013.09.27. Tartalom I. Cloud értelmezése, jelentősége II. III. A Cloud előnyei és kihívásai Várakozások IV. Cloud

Részletesebben

Kiválósággal Győrért díj

Kiválósággal Győrért díj Kiválósággal Győrért díj Projektmegbeszélés 08.30 Regisztráció 09.00 Köszöntő, EduTax Kft prezentációja (Molnár Albert) 09.30 SMR program visszajelzések összegzése (Szabó Kálmán) 09.45 Kiválóság modell

Részletesebben

Adóriadó. A parlament 2010. július 22-én elfogadta az adótörvény módosító javaslatokat. Adóriadónkban a lényegesebb módosításokat foglaljuk össze.

Adóriadó. A parlament 2010. július 22-én elfogadta az adótörvény módosító javaslatokat. Adóriadónkban a lényegesebb módosításokat foglaljuk össze. Adóriadó 2010 július A parlament 2010. július 22-én elfogadta az adótörvény módosító javaslatokat. Adóriadónkban a lényegesebb módosításokat foglaljuk össze. Társasági adó Az adóterhelés csökkentése érdekében

Részletesebben

ÁTLÁTHATÓSÁGI JELENTÉS 2015

ÁTLÁTHATÓSÁGI JELENTÉS 2015 RSM Audit Hungary Zrt. 1138 Budapest, Faludi u. 3. T 06 1 886 3700 06 1 886 3701 F 06 1 886 3729 E rsm.audit@rsm.hu W www.rsmaudit.hu ÁTLÁTHATÓSÁGI JELENTÉS 2015 A Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálati

Részletesebben

Átláthatósági jelentés

Átláthatósági jelentés Átláthatósági jelentés a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

Átláthatósági jelentés 2018.

Átláthatósági jelentés 2018. Átláthatósági jelentés 2018. a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

News Flash. Március, A céges autókat érintő szabályok Magyarországon 2017-ben

News Flash. Március, A céges autókat érintő szabályok Magyarországon 2017-ben News Flash Március, 2017 A céges autókat érintő szabályok Magyarországon 2017-ben A céges autókat érintő szabályok Magyarországon 2017-ben Évről-évre egyre többen érdeklődnek a céges autókat érintő szabályok,

Részletesebben

Vizsgatevékenység a vizsga időtartamának

Vizsgatevékenység a vizsga időtartamának A nemzetgazdasági miniszter közleménye a 23/2008. (VIII. 8.) PM rendeletben előírt szakmai és vizsgakövetelmények alapján lebonyolításra kerülő 2012. évi szakmai vizsgákról 61 344 01 0000 00 00 ADÓTANÁCSADÓ

Részletesebben

Átláthatósági jelentés

Átláthatósági jelentés Átláthatósági jelentés 2012 RSM DTM AUDIT Átláthatósági jelentés 2012 Tartalomjegyzék Gazdálkodási forma és tulajdonosi struktúra 2 Cégcsoport bemutatása 3 RSMi hálózat 3 Irányító struktúra leírása 4 Belső

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem The Leader for Exceptional Client Service Pénzügyi tanácsadás Bizalom Diszkréció Szakértelem A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata.

Részletesebben

Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt. Átláthatósági jelentés a december 31-én végződött üzleti évre

Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt.   Átláthatósági jelentés a december 31-én végződött üzleti évre Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt. www.csacszrt.hu Átláthatósági jelentés a 2016. december 31-én végződött üzleti évre Tartalom 1. Bevezetés 2. Gazdálkodási forma és tulajdonosi viszonyok

Részletesebben

Hír-ADÓ. Transzferár dokumentációs változások. 2012. január 10.

Hír-ADÓ. Transzferár dokumentációs változások. 2012. január 10. Az Év Adótanácsadó Cége Magyarországon International Tax Review European Tax Awards 2011 Transzferár dokumentációs változások Hír-ADÓ 2012. január 10. Transzferár dokumentációs változások Az 54/2011. (XII.

Részletesebben

ismerjen meg minket! adózásról érthetően

ismerjen meg minket! adózásról érthetően tax audit advisory ismerjen meg minket! adózásról érthetően www.leitnerleitner.com A eitnereitner minden adónemre kiterjedő teljes körű szolgáltatást nyújt. Vállaljuk komplex tranzakciók elemzését és adótervezését,

Részletesebben

KÖNYVVIZSGÁLAT Fontos Önnek cége piaci megítélése? A valóság a számokban rejlik!

KÖNYVVIZSGÁLAT Fontos Önnek cége piaci megítélése? A valóság a számokban rejlik! The Leader for Exceptional Client Service KÖNYVVIZSGÁLAT Fontos Önnek cége piaci megítélése? A valóság a számokban rejlik! A BDO világszerte... A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló,

Részletesebben

Átláthatósági jelentés 2017.

Átláthatósági jelentés 2017. Átláthatósági jelentés 2017. a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

IFRS- EGY LÉPÉS, SOK KÉRDÉS

IFRS- EGY LÉPÉS, SOK KÉRDÉS IFRS- EGY LÉPÉS, SOK KÉRDÉS Nemzeti Adóknzultáció 2016. szeptember 22 előadó: Beer Gábr Alapelvek IFRS tartalmi megközelítés Sztv. frmai megközelítés Tartalm elsődlegessége a frmával szemben Frmai követelmények

Részletesebben

Vállalati adatvédelem

Vállalati adatvédelem Vállalati adatvédelem és a Hargitai László, kiberbiztonsági tanácsadó 2017. március 2. Tartalom 1 a kibertérben 2 adatok: üzleti érték és 3 - új követelmények és ok 4 Megoldás: a szervezet szintjén 5 Az

Részletesebben

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek.

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek. WTS Klient. A híd. Tartalomjegyzék WTS Klient 2 WTS Global 3 Munkatársak 4 Szolgáltatások 6 Adótanácsadás 7 Pénzügyi tanácsadás 8 Jogi tanácsadás 9 Könyvelés 10 Bérszámfejtés 11 Kiadványok 12 A híd összeköt

Részletesebben

A cégügyek svájci szakértője

A cégügyek svájci szakértője A cégügyek svájci szakértője Cím: Tel.: +36 1 430-3400 Fax: +36 1 430-3402 E-mail: Abt@abt.hu Web: www.abt.hu Az tulajdonos- társaként és ügyvezetőjeként teljes felelősséget vállalok megbízásaink sikeres

Részletesebben

Tanulmány az üzletmenetfolytonosság-tervezés magyarországi helyzetéről

Tanulmány az üzletmenetfolytonosság-tervezés magyarországi helyzetéről BCM-körkép 20 Tanulmány az üzletmenetfolytonosság-tervezés magyarországi helyzetéről Informatikai kockázatkezelési szolgáltatások KPMG.hu Tisztelt Olvasó! Pozsár Attila menedzser T: +36 1 887 665 E: attila.pozsar@kpmg.hu

Részletesebben

Átláthatósági jelentés

Átláthatósági jelentés Átláthatósági jelentés 2013 Előszó Az RSM DTM AUDIT Kft. 2009-ben jött létre az RSM DTM Hungary Zrt. tagvállalataként. AZ RSM DTM AUDIT Kft. a Magyar Könyvvizsgálói Kamara tagja. Az RSM DTM AUDIT Kft.

Részletesebben

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft.

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft. ÁFA TANÁCSADÁS Általános forgalmi adó Általános forgalmi adó 2014 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ A hozzáadottértékadó az egyik legfontosabb adónem, mely az összes EUtagállamban, illetve a világ számos országában

Részletesebben

A szállító- és rendszerkiválasztás módszertana a közigazgatásban

A szállító- és rendszerkiválasztás módszertana a közigazgatásban A szállító- és rendszerkiválasztás módszertana a közigazgatásban Kórász Tamás KPMG Tanácsadó Kft., igazgató INFOTÉR Konferencia Balatonfüred, 2011. november 22. Az informatikai rendszer- és szállítókiválasztási

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A HATÁROZOTT IDŐSZAKI ELSZÁMOLÁSÚ ÜGYLETEK SZÁMLÁZÁSÁNAK 2015. JÚLIUS 01-TŐL HATÁLYOS VÁLTOZÁSÁRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A HATÁROZOTT IDŐSZAKI ELSZÁMOLÁSÚ ÜGYLETEK SZÁMLÁZÁSÁNAK 2015. JÚLIUS 01-TŐL HATÁLYOS VÁLTOZÁSÁRÓL BaraMa Könyvvizsgáló és Könyvelő KFT 2943 Bábolna, Kisfaludy ltp. C. ép. I/4. Telefon: 34/ 568-159; Fax: 34/369-159 E-mail: konyvvizsgalat@barama.hu Honlap: www.barama.hu TÁJÉKOZTATÓ A HATÁROZOTT IDŐSZAKI

Részletesebben

Átláthatósági jelentés 2015.

Átláthatósági jelentés 2015. Átláthatósági jelentés 2015. a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére

Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Képzési ajánlat a Magyar Könyvvizsgálói Kamara Helyi Szervezetei és Tagozatai részére Kreditpontos szakmai rendezvények, illetve e-learning képzések 2015. II. félév SZÁMVITELI TÉMÁK ADÓZÁSI TÉMÁK JOGI

Részletesebben

benke.gabor@yahoo.de Dr. Bereczky Dániel Dr. Barborják Zoltán

benke.gabor@yahoo.de Dr. Bereczky Dániel Dr. Barborják Zoltán Dr. Benke Gábor LL.M., S.J.D. Dr. Benke Gábor kiterjedt nemzetközi kapcsolatokkal és jelentős bank- és pénzügyi jogi tapasztalatokkal rendelkezik. Külön kiemelendő közösségi jogi, valamint a versenyjog

Részletesebben

Forensicszolgáltatások. kpmg.hu

Forensicszolgáltatások. kpmg.hu Forensicszolgáltatások kpmg.hu Forensic-munkacsoportunk széles körű segítséget nyújt ügyfeleinek olyan kereskedelmi vagy pénzügyi jellegű kérdésekben, amelyek jogi vagy szabályozói eljáráshoz vezethetnek.

Részletesebben

Hír-ADÓ. Az Európai Bíróság ítélete a magyar áfa visszaigénylés szabályozásáról

Hír-ADÓ. Az Európai Bíróság ítélete a magyar áfa visszaigénylés szabályozásáról Az Év Adótanácsadó Cége Magyarországon International Tax Review European Tax Awards 2011 Az Európai Bíróság ítélete a magyar áfa visszaigénylés szabályozásáról Hír-ADÓ 2011. augusztus 1. Az Európai Bíróság

Részletesebben

I. Szakmai előképzettség. II. Korábban megszerzett szakmai előképzettség beszámítása

I. Szakmai előképzettség. II. Korábban megszerzett szakmai előképzettség beszámítása 55 344 07 Vállalkozási szakképesítés-ráépülés (27/2012. (VIII. 27.) NGM (29/2016. (VIII.26) NGM által módosított) Szakmai előképzettség a képzés megkezdésének egyik feltétele I. Szakmai előképzettség 54

Részletesebben

BEVEZETÉS A SZÁMVITEL RENDSZERÉBE SZEMLÉLET ÉS MÓDSZERTAN

BEVEZETÉS A SZÁMVITEL RENDSZERÉBE SZEMLÉLET ÉS MÓDSZERTAN BEVEZETÉS A SZÁMVITEL RENDSZERÉBE SZEMLÉLET ÉS MÓDSZERTAN 1 KOROM ERIK ORMOS MIHÁLY VERESS ATTILA BEVEZETÉS A SZÁMVITEL RENDSZERÉBE SZEMLÉLET ÉS MÓDSZERTAN A AKADÉMIAI KIADÓ, BUDAPEST Lektorok: DR. MATUKOVICS

Részletesebben

Ügyfeleink elvárásainak megfelelően rugalmasan vállaljuk könyveléssel, bérszámfejtésekkel kapcsolatos teendők elvégzését

Ügyfeleink elvárásainak megfelelően rugalmasan vállaljuk könyveléssel, bérszámfejtésekkel kapcsolatos teendők elvégzését Ügyfeleink elvárásainak megfelelően rugalmasan vállaljuk könyveléssel, bérszámfejtésekkel kapcsolatos teendők elvégzését "Kielégítõ, ha azt mondom, hogy ez egy könyvelõiroda és megkeressük önnek a legmegfelelõbb

Részletesebben

ÁTLÁTHATÓSÁGI JELENTÉS 2013.

ÁTLÁTHATÓSÁGI JELENTÉS 2013. ÁTLÁTHATÓSÁGI JELENTÉS 2013. 1.) Gazdálkodási forma és tulajdonviszonyok A MOORE STEPHENS K-E-S AUDIT Könyvvizsgáló, Könyvvezető és Adószakértő Kft. a Fővárosi Bíróság, mint Cégbíróság által bejegyzett

Részletesebben

Számv_00eleje 11/28/05 3:03 PM Page 1 BEVEZETÉS A SZÁMVITEL RENDSZERÉBE SZEMLÉLET ÉS MÓDSZERTAN

Számv_00eleje 11/28/05 3:03 PM Page 1 BEVEZETÉS A SZÁMVITEL RENDSZERÉBE SZEMLÉLET ÉS MÓDSZERTAN Számv_00eleje 11/28/05 3:03 PM Page 1 BEVEZETÉS A SZÁMVITEL RENDSZERÉBE SZEMLÉLET ÉS MÓDSZERTAN 1 Számv_00eleje 11/28/05 3:03 PM Page 2 Számv_00eleje 11/28/05 3:03 PM Page 3 KOROM ERIK ORMOS MIHÁLY VERESS

Részletesebben

IFRS SZERINTI (2 NAP) BESZÁMOLÓK ELEMZÉSE - ESETTANULMÁNYOKKAL ÚJDONSÁG! ONLINE TANANYAG! A résztvevők

IFRS SZERINTI (2 NAP) BESZÁMOLÓK ELEMZÉSE - ESETTANULMÁNYOKKAL ÚJDONSÁG! ONLINE TANANYAG! A résztvevők IFRS SZERINTI BESZÁMOLÓK ELEMZÉSE - ESETTANULMÁNYOKKAL (2 NAP) ÚJ ÚJDONSÁG! ONLINE TANANYAG! A KÉPZÉS OKTATÁSI ANYAGAIT A RÉSZTVEVŐK A BANKÁRKÉPZŐ ONLINE OKTATÁSI FELÜLETÉN IS ELÉRHETIK! A KÉPZÉS CÉLJA

Részletesebben

Gazdasági társaságok működéséhez kapcsolódó szerződések elkészítése

Gazdasági társaságok működéséhez kapcsolódó szerződések elkészítése Büntetőjog Csődjog Ingatlanjog Családjog Munkajog Társasági jog Polgári jog Képviselet közigazgatási eljárásban Követelések, adósságok behajtása Állandó, komplex képviselet Gazdasági társaságok működéséhez

Részletesebben

Átláthatósági jelentés 2014.

Átláthatósági jelentés 2014. Átláthatósági jelentés 2014. a Magyar Könyvvizsgálói Kamaráról, a könyvvizsgálói tevékenységről, valamint a könyvvizsgálói közfelügyeletről szóló 2007. évi LXXV. törvény 55. (1) bekezdése alapján Tartalomjegyzék

Részletesebben

in Hungary svájci szakértője

in Hungary svájci szakértője Focus A cégügyek on Trust in Hungary svájci szakértője Adr.: Tel.: +36 1 430-3400 Fax: +36 1 430-3402 E-mail: Abt@abt.hu Web: www.abt.hu 20 éves tapasztalattal Magyarországon Szolgáltatásaink ABT Treuhand

Részletesebben

MSC szakdolgozati témák 2018/2019. tanév

MSC szakdolgozati témák 2018/2019. tanév MSC szakdolgozati témák 2018/2019. tanév Dr. Bozsik Sándor Megyei jogú város gazdálkodásának bemutatása és komplex pénzügyi elemzése Adóellenőrzés egy gazdálkodási szerv esetében Nemzetközi adózási kérdések,

Részletesebben

SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA

SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA SZABÓ, KELEMEN ÉS TÁRSAI ÜGYVÉDI IRODA A Szabó, Kelemen és Társai Ügyvédi Iroda létrejötte a Szabó és Társai Ügyvédi Irodára vezethető vissza, amelyet Szabó Tamás

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Baricz Rezső

Oktatói önéletrajz Dr. Baricz Rezső professor emeritus Gazdálkodástudományi Kar Vezetői Számvitel Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1959-1963 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Pénzügy (könyvviteli specializáció) 1971-1973 Pénzügyminisztérium,

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service HOTEL ÉS INGATLAN TANÁCSADÁS. Az ötlettől a sikeres projekt lezárásáig egy fedél alatt!

The Leader for Exceptional Client Service HOTEL ÉS INGATLAN TANÁCSADÁS. Az ötlettől a sikeres projekt lezárásáig egy fedél alatt! The Leader for Exceptional Client Service HOTEL ÉS INGATLAN TANÁCSADÁS Az ötlettől a sikeres projekt lezárásáig egy fedél alatt! A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló,

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Baricz Rezső

Oktatói önéletrajz Dr. Baricz Rezső professor emeritus Gazdálkodástudományi Kar Vezetői Számvitel Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1989 - Pénzügyminisztérium, Adótanácsadó 1959-1963 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Pénzügy

Részletesebben

Adótörvényváltozások 2010.

Adótörvényváltozások 2010. Adótörvényváltozások 2010. TA X A parlament 2009. november 9-én elfogadta az adójogszabályokat módosító törvénytervezetet. Jelen hírlevelünkben az általunk lényegesebbnek ítélt változásokra hívjuk fel

Részletesebben

Pongrácz Zsófia 2016 április 13.

Pongrácz Zsófia 2016 április 13. Transzferár adózási és számviteli szempontból Pongrácz Zsófia 2016 április 13. Klasszikus debt push down struktúra 2 Klasszikus debt push down Parent Co. megvásárolná C céget. Ezt B cég létrehozásával

Részletesebben

Hír-ADÓ Adókedvezmények az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő befizetésekkel kapcsolatosan

Hír-ADÓ Adókedvezmények az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő befizetésekkel kapcsolatosan Hír-ADÓ Adókedvezmények az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő befizetésekkel kapcsolatosan 2011. június 7. Adótanácsadás Adókedvezmények az Összefogás az Államadósság Ellen Alapba történő

Részletesebben

Hír-ADÓ Uniós jogsértési eljárás a személygépkocsik nyílt végű lízingje során áthárított áfa levonhatóságával kapcsolatban

Hír-ADÓ Uniós jogsértési eljárás a személygépkocsik nyílt végű lízingje során áthárított áfa levonhatóságával kapcsolatban Hír-ADÓ Uniós jogsértési eljárás a személygépkocsik nyílt végű lízingje során áthárított áfa levonhatóságával kapcsolatban 2011. június 23. Adótanácsadás Uniós jogsértési eljárás a személygépkocsik nyílt

Részletesebben

Felmérés a magyarországi vállalatok munkavállalóinak járó juttatásokról. kpmg.hu

Felmérés a magyarországi vállalatok munkavállalóinak járó juttatásokról. kpmg.hu Felmérés a magyarországi vállalatok munkavállalóinak járó juttatásokról kpmg.hu Tartalom Bevezetés 3 Cafeteria-programok 4 Hosszú távú munkavállalói juttatások 8 Részvényopciós program 1 A felmérésben

Részletesebben

A 3. sorszámú Adótanácsadó megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 3. sorszámú Adótanácsadó megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 3. sorszámú Adótanácsadó megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 55 344 01 1.2.

Részletesebben

Célba érünk. Magyarországon

Célba érünk. Magyarországon Célba érünk Magyarországon Célba érünk Több mint 20 éve nyitottuk meg budapesti kirendeltségünket. Számunkra ismertek azok a kihívások, amelyekkel ügyfeleink piacra lépéskor szembesülnek. Ahhoz, hogy Ön

Részletesebben

A 3. sorszámú Adótanácsadó megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 3. sorszámú Adótanácsadó megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. melléklet a 29/2016. (VIII. 26.) NGM rendelethez A 3. sorszámú Adótanácsadó megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1 A szakképesítés-ráépülés

Részletesebben

ismerjen meg minket! adózásról érthetően

ismerjen meg minket! adózásról érthetően tax audit advisory ismerjen meg minket! adózásról érthetően www.leitnerleitner.com A LeitnerLeitner minden adónemre kiterjedő teljes körű szolgáltatást nyújt. Vállaljuk komplex tranzakciók elemzését és

Részletesebben

Colling Ügyfél-tájékoztató május 30.

Colling Ügyfél-tájékoztató május 30. Colling Ügyfél-tájékoztató 2011. május 30. 1 H 1138 Budapest, Váci út 141. Tel: +36 1 452 6900 Fax: +36 1 452 6910 colling@colling.hu www.colling.hu Tisztelt Olvasó! Ebben a hónapban is összeállítottunk

Részletesebben

A 3. sorszámú Adótanácsadó megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK

A 3. sorszámú Adótanácsadó megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK A 3. sorszámú Adótanácsadó megnevezésű szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés-ráépülés azonosító száma: 55 344 01 1.2.

Részletesebben

Előttem az utódom -avagy vállalkozói generációváltás problémái. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Cégvezetők klubja

Előttem az utódom -avagy vállalkozói generációváltás problémái. Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Cégvezetők klubja www.pwc.com/hu www.retiantallpartners.hu Előttem az utódom -avagy vállalkozói generációváltás problémái Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Cégvezetők klubja Dr. Antall György, ügyvéd

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service ADÓTANÁCSADÁS. Szabályok és megoldások kéz a kézben hogy megkönnyítsük helyzetét

The Leader for Exceptional Client Service ADÓTANÁCSADÁS. Szabályok és megoldások kéz a kézben hogy megkönnyítsük helyzetét The Leader for Exceptional Client Service ADÓTANÁCSADÁS Szabályok és megoldások kéz a kézben hogy megkönnyítsük helyzetét A BDO világszerte... A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, professzionális

Részletesebben

Miért az EFEB által szervezett adótanácsadó tanfolyam a legjobb választás az Ön számára?

Miért az EFEB által szervezett adótanácsadó tanfolyam a legjobb választás az Ön számára? Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2019-11-09 Ütemezés: Hetente Időtartam: 10 hónap Helyszín: Budán: XI. Villányi út 5-7. vagy Pesten: XIII. Frangepán u. 19. Tanfolyami napok: szombat 9:00-15:30,

Részletesebben

a közgazdasági felsőoktatás alapképzési szakjainak képesítési követelményeiről szóló 4/1996. (I. 18.) Korm. rendelet alapján szerzett végzettség +

a közgazdasági felsőoktatás alapképzési szakjainak képesítési követelményeiről szóló 4/1996. (I. 18.) Korm. rendelet alapján szerzett végzettség + FEBI - Bemeneti követelményeknek megfelelő gyakorlat ill. képzettségek bemutatása 2. melléklet a 12/2013. (III. 28.) NGM rendelethez aki az alábbiak egyikével igazoltan renelkezik Hivatkozás (A 199. sorszámú

Részletesebben

Számvitel Adótanácsadás Könyvvizsgálat. Bérszámfejtés HR

Számvitel Adótanácsadás Könyvvizsgálat. Bérszámfejtés HR » Teljes körű könyvelés» Számviteli és üzletviteli tanácsadás» Pénzügyi jelentések összeállítása» IFRS/US GAAP riportok készítése» Ügyviteli szolgáltatások Számvitel Adótanácsadás A 2001-ben alapított

Részletesebben

DTM Hungary. A teljesség igénye. RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

DTM Hungary. A teljesség igénye. RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. DTM Hungary A teljesség igénye RSM DTM Hungary Adótanácsadó és Pénzügyi Szolgáltató Zrt. a t Szolgáltatásaink Számviteli szolgáltatás Adótanácsadás, nemzetközi adótanácsadás Jogi tanácsadás Könyvvizsgálat

Részletesebben

Könyvelés, Bérszámfejtés és Outsourcing A mérleget mi adjuk a súlyokat Ön helyezi el.

Könyvelés, Bérszámfejtés és Outsourcing A mérleget mi adjuk a súlyokat Ön helyezi el. The Leader for Exceptional Client Service Könyvelés, Bérszámfejtés és Outsourcing A mérleget mi adjuk a súlyokat Ön helyezi el. A BDO világszerte... A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló,

Részletesebben

PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt. Felelős Vállalatirányítás 2006.

PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt. Felelős Vállalatirányítás 2006. PANNON-FLAX Győri Lenszövő NyRt. Felelős Vállalatirányítás 2006. 2007. március 23. 1 TARTALOM 1. A menedzsment munkájának értékelése és javadalmazása 2. A Társaság nyilvánosságra hozatalra vonatkozó alapelvei

Részletesebben

MSC szakdolgozati témák 2016/2017. tanév

MSC szakdolgozati témák 2016/2017. tanév MSC szakdolgozati témák 2016/2017. tanév Dr. Bozsik Sándor Megyei jogú város gazdálkodásának bemutatása és komplex pénzügyi elemzése Adóellenőrzés egy gazdálkodási szerv esetében Nemzetközi adózási kérdések,

Részletesebben

Az Év Adótanácsadó Cége Közép-Európában International Tax Review European Tax Awards 2012, 2013, 2014. HírAdó Extra. 2015. március 4.

Az Év Adótanácsadó Cége Közép-Európában International Tax Review European Tax Awards 2012, 2013, 2014. HírAdó Extra. 2015. március 4. Az Év Adótanácsadó Cége Közép-Európában International Tax Review European Tax Awards 2012, 2013, 2014 HírAdó Extra 2015. március 4. HírAdó Extra Az alábbiakban összegyűjtöttük az elmúlt hónap és a következő

Részletesebben

Pozíció Helyszín Hirdető oldal Hirdető cég Weboldal Feladatkör. Feltételek. Munkaidő. Egyéb

Pozíció Helyszín Hirdető oldal Hirdető cég Weboldal Feladatkör. Feltételek. Munkaidő. Egyéb 2017.01.03 pénztáros Csergő Kft. http://www.csergoe.hu/ pénztárkezelés Szívesen vesszük megváltozott munkaképességűek (kerekesszékes munkatársak felvételéhez is adottak a körülmények), illetve pályakezdők

Részletesebben

könyvvizsgálat, adótanácsadás, üzleti tanácsadás, informatikai kockázatkezelési szolgáltatások, informatikai tanácsadás.

könyvvizsgálat, adótanácsadás, üzleti tanácsadás, informatikai kockázatkezelési szolgáltatások, informatikai tanácsadás. könyvvizsgálat, adótanácsadás, üzleti tanácsadás, informatikai kockázatkezelési szolgáltatások, informatikai tanácsadás. 2013 KPMG Hungária Kft, a magyar jog alapján bejegyzett korlátolt felelősségű társaság,

Részletesebben

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATKOZÁS Iparágtól függetlenül három egymással szorosan összefüggő terület játszik komoly szerepet a vállalatok sikerességében:az

Részletesebben

Családi vállalkozások a magántulajdonú társaságok sikeréért. kpmg.hu

Családi vállalkozások a magántulajdonú társaságok sikeréért. kpmg.hu Családi vállalkozások a magántulajdonú társaságok sikeréért kpmg.hu 2 Családi vállalkozások a magántulajdonú társaságok sikeréért Tisztelt Olvasó! A KPMG 25 éve Magyarország egyik vezető könyvvizsgáló,

Részletesebben

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t

2. oldal és Működ (2) A Szabályzat 49. (1) bekezdés t) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: (A költségvetésért felelős helyettes államtitkár) t 1. oldal és Működ 7/2016. (VI. 8.) NGM utasítás a Nemzetgazdasági Minisztérium Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2015. (I. 21.) NGM utasítás módosításáról1 A központi államigazgatási szervekről,

Részletesebben

Az OTP Bank Nyrt. 2016/2017. évi Forint. Keretösszegű Kötvényprogramja. Összevont Alaptájékoztatójának. 6. számú kiegészítése

Az OTP Bank Nyrt. 2016/2017. évi Forint. Keretösszegű Kötvényprogramja. Összevont Alaptájékoztatójának. 6. számú kiegészítése Az OTP Bank Nyrt. 2016/2017. évi 200.000.000.000 Forint Keretösszegű Kötvényprogramja Összevont Alaptájékoztatójának 6. számú kiegészítése Jelen dokumentum alapjául szolgáló összevont alaptájékoztató két

Részletesebben

Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt. Átláthatósági jelentés a december 31-én végződött üzleti évre

Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt.   Átláthatósági jelentés a december 31-én végződött üzleti évre Cs.A.Cs Könyvvizsgáló és Informatikai Szolgáltató zrt. www.csacszrt.hu Átláthatósági jelentés a 2017. december 31-én végződött üzleti évre Tartalom 1. Bevezetés 2. Gazdálkodási forma és tulajdonosi viszonyok

Részletesebben

Tanácsadási szolgáltatások a sport üzleti. szereplői számára SPORTTANÁCSADÁSI SZOLGÁLTATÁSOK. Contact us

Tanácsadási szolgáltatások a sport üzleti. szereplői számára SPORTTANÁCSADÁSI SZOLGÁLTATÁSOK. Contact us Contact us Name Surname Sector name T: + 44 (0) 00 0000 0000 E: n.surname@kpmg.com Name Surname Sector name T: + 44 (0) 00 0000 0000 E: n.surname@kpmg.com Name Surname Sector name T: + 44 (0) 00 0000 0000

Részletesebben

Tanács Rt. ( A vállalat)

Tanács Rt. ( A vállalat) Tanács Rt. ( A vállalat) A cég bemutatása A cég (továbbiakban Tanács Rt. ) a világ egyik legnagyobb gazdasági tanácsadó szervezete. Legfőbb törekvése, hogy megoldásokat találjon azokra a bonyolult üzleti

Részletesebben

A NEMZETKÖZI HELYZET EGYRE FOKOZÓDIK

A NEMZETKÖZI HELYZET EGYRE FOKOZÓDIK A NEMZETKÖZI HELYZET EGYRE FOKOZÓDIK TEMATIKA Automatikus információcsere (röviden) 4. pénzmosási direktíva Anti-Tax Avoidance Directive Offshore feketelista Mi várható? AUTOMATIKUS INFORMÁCIÓCSERE AUTOMATIKUS

Részletesebben

MSC szakdolgozati témák 2015/2016. tanév I. félév

MSC szakdolgozati témák 2015/2016. tanév I. félév MSC szakdolgozati témák 2015/2016. tanév I. félév Dr. Bozsik Sándor Megyei jogú város gazdálkodásának bemutatása és komplex pénzügyi elemzése Adóellenőrzés egy gazdálkodási szerv esetében Nemzetközi adózási

Részletesebben