Friss, egészséges és gyors nyár Friss és üdítő Viva la pasta! MarchéTM Bellinzonában

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Friss, egészséges és gyors 2008. nyár Friss és üdítő Viva la pasta! MarchéTM Bellinzonában www.marche-international.com"

Átírás

1 Friss, egészséges és gyors nyár Friss és üdítő A saját készítésű jegestea és limonádé különösen finom. 3. oldal Viva la pasta! A tésztát mindenki szereti mi is. Ezért minden nap frissen készítjük. 4. oldal Marché TM Bellinzonában Bellinzona: Tippek egy élménydús pihenőhöz 6. oldal

2 2 Marché & aktualitások Kedves Vendégek! Őszintén bevalljuk, hogy felemelő érzés volt megkapni áprilisban a Hamburgi Ételszerviz 2008 díjat. Nagyon örültünk a szakemberek magas elismerésének. Ennél csak az fontosabb számunkra, hogy Önök a vendégeink jól érezzék magukat a Marché éttermeiben. A Marché kizárólag az Önök érdekében, és nem a versenybírók miatt ragaszkodik olyan elszántan a minőségi és friss kínálathoz. A nemzetközi közönség által legkedveltebb termékeink közé tartoznak a házilag készített tészták. További információkért olvassa el a tészta-rovatunkat! A szemközti oldalon pedig megtudhatja, hogy a vendégeknek lehetőségük van a limonádét és a jegesteát ízlés szerint, önállóan elkészíteni. A Hamburgi Ételszerviz díjat minden évben tavasszal ítélik oda. A jelölteket egész Európában neves szakemberek és kritikusok veszik nagyító alá. Amikor a jó is jobbá válik A szakma Oscar-díjára jelölést kapni, és azt még meg is nyerni nagyon nagy kitüntetésnek számít. Az idei évben 26. alkalommal odaítélt díjat a Marché International (Kemptthal/Svájc) kapta. A Marché mostantól Magyarországon is A dícséretből kiderült, hogy az odaítélt díjjal elsősorban a koncepciót értékelik: friss elkészítés a vendégek előtt. A zsűrire nagy hatást gyakorolt a Marché márka átalakítása és újrapozícionálása, a hagyomány (tradíció) és a fejlesztés (innováció) különleges kombinációja. A cégnek sikerült a márkát újra feléleszteni, és egy erős terjeszkedést beindítani. A Marché a szakmán belül ma már a minőség és frissesség élenjáró képviselőjének számít. Naponta több mint munkatárs dolgozik a frissesség koncepciójának megőrzésén. Ezért ezt a magasrangú elismerést mindannyian kiérdemelték. Szeptembertől: Marché Taunusblick A nyári hónapokra minden kedves vendégünknek jó, nyugodt és biztonságos utazást ill. csodálatos élményeket kívánok. Térjenek be hozzánk útjuk során pl. a dél fele vezető úton az Olaszország kapuját jelentő Bellinzonába. Kívánom, hogy töltsék nagyon jól a 2008-as nyarat! Oliver Altherr CEO Marché International és csapata A vezető magyar ásványi-olaj vállalattal, a MOL Rt.-vel együttműködve a Marché a következő két évben hét étterem megnyitását tervezi. Elsőként májusában Mosonmagyaróváron két, egymással szemben elhelyezkedő pihenőhelyen jelenünk meg, amely Magyarország legforgalmasabb autópályája mellett, a Budapest-Bécs útvonalon fekszik szeptember elsején az A5-ös autópálya mellett, a frankfurti repülőtértől kb. 25 km-re megnyílik a Marché Taunusblick. A nagyvonalú épület fénypontja egy magas kilátótorony. Innen tiszta időben csodálatos kilátás nyílik a Taunus-hegyekre és a frankfurti panorámára ( Mainhattan ).

3 Élvezet & minőség 3 Ha meleg van, egyszerűen nem lehet eleget inni. Az édes italok viszont nem tudják megfelelően csillapítani a szomjat. A Marché ezért ízletes, cukormentes frissítőket is kínál: jegestea és limonádé természetesen saját készítésű. Garantáltan friss szomjoltó. Friss alapanyagok Friss elkészítés Friss élvezet Vitaminok kalória helyett: Saját készítésű limonádé. Alkoholmentes italok általában mindenhol kaphatók, de van egy hátrányuk: magas a cukortartalmuk. Tehát nem csak gyorsan újra szomjasak leszünk tőlük, hanem kövérek is. A Marché megmutatja, hogy másképp is lehet. Ha megfelelő alapanyagokat választunk, akkor nincs szükség cukorra. A jó házi limonádé alapja a gyümölcs. Érettnek, édesnek és a turmixoláshoz megfelelően puhának kell lennie. Szükség esetén a gyümölcsöket előzetesen kimagozzuk. A legideálisabb az érett őszibarack és eper. A banán ezzel szemben csak zavarossá teszi az italt. Az ízléstől és hangulattól függően kombinált gyümölcsöket mosás, hámozás és darabolás után finomra pépesítjük. Így egy aromás gyümölcspürét kapunk, ami cukor nélkül is elég édes. A különösen édesszájúak kevés juharszirupot vagy mézet is adhatnak hozzá. Ezek után a gyümölcspürét már csak fel kell önteni ásványvízzel és már kész is az üdítő és gyümölcsös élvezet. Ez az alkoholmentes limonádé a legtöbb Marché étteremben megtalálható. Szomjúság ellen és az alak megőrzéséhez mindenképpen ez a legjobb. Gyors elkészítés: Saját készítésű jegestea Hihetetlenül egyszerű! A frissen forrázott teát lehűtjük és aromás hozzávalókkal ízesítjük. A zöld teát pl. néhány levél friss mentával és/vagy egy szelet gyömbérrel, a fekete teát pedig kevés őszibarackpürével. A fantáziának semmi sem szab határt. Minden Marché étteremnek megvannak a maga titkos receptjei. Jéghidegen tálalva, egyszerűen nagyszerű! Lenne kedve Önnek is kipróbálni? Mit szólna egy egzotikus gyümölcs-limonádéhoz? Helyezzen a mixerbe vagy a turmixgépbe egy érett, hámozott mangót (mag nélkül), egy-két darabokra szedett narancsot (magok nélkül) és két-három csésze érett epret. Az egészet turmixolja össze, hűtse le, és közvetlenül a tálalás előtt öntse fel hideg ásványvízzel vagy pezsgővel. (1:3 = 1 rész gyümölcspép, 3 rész folyadék) Díszítésnek tűzzön egy zöld citromkarikát a pohár szélére.

4 4 Önkiszolgáló étterem & frissesség A tészta a világ egyik legsokoldalúbb élelmiszere. Akár nagy, akár kicsi, a tésztaételeket minden korosztály szívesen fogyasztja. A tésztából ugyanis különböző szószókkal és köretekkel mindig új étel készíthető. Nem csoda, hogy a Marché szakácsai is imádnak tésztával dolgozni. Durumdara és tojás ebből a két egyszerű hozzávalóból meglepően sok tésztafajta készíthető. A tésztaételek, amelyek az olasz konyha alapját képezik, világszerte elterjedtek. Azonban a tésztát mégsem az olaszok, hanem a kínaiak találták fel. Ez a világ legrégebbi, fennmaradt tésztareceptjéből derül ki, amelyet több mint 4000 évvel ezelőtt írtak le. Az olaszoknak mégsem kellett arra várniuk, hogy Marco Polo Ázsiából elhozza a tésztát, mint ahogy ezt sokáig hitték. Már az antik Olaszországban élő etruszkok is ismerték a tésztaételeket. Egy a Krisztus előtti IV. századból származó sírkő a tésztakészítés hozzávalóit ábrázolja. Később római írók is írtak dícsérő szöve- Főleg a gyerekek azok, akik a szemükkel esznek. Ezért a Marché -nál ételüket saját ízlésük szerint állíthatják össze. geket a lisztből és vízből készült tésztacsíkokról. Nagy előrelépés volt az a felfedezés, hogy a napon megszárított tésztacsíkok nagyon sokáig eltarthatók. Ez az araboknak tulajdonított eljárás a IX. századtól Szicíliából kiindulva egész Olaszországban elterjedt. Hogy ők voltak-e a felfedezők A Marché tippje: A tészta úszni akar Maria Pia Di Zio, Marché Bellinzona, Dél Tipikus hiba a tésztafőzésnél az, hogy túl kevés vizet használunk. A mi általános szabályunk: 1:4. Tehát négyszer annyi vízre van szükség, mint a nyers tészta súlya, amit egyébként csak akkor szabad a fazékba helyezni, amikor a víz már forr. Egyébként: A tésztafőző vízben semmi keresnivalója az olajnak. Ugyanis akkor a kész tészta felülete túl csúszós lesz, és már nem tud megfelelően elegyedni a szósszal.

5 Önkiszolgáló étterem & frissesség 5 Fűszeres, narancsos pesto Hozzávalók: 200 g petrezselyem szár nélkül, 100 g kapor szár nélkül, 100 g bazsalikom szár nélkül, 300 ml spárgaalap, 100 ml olívaolaj, 150 ml frissen préselt narancslé, 50 g dió, 50 g frissen reszelt parmezán (Tipp: Grana Padano), só és cukor ízlés szerint Elkészítés: A fűszernövényeket helyezzük egy megfelelő edénybe és adjuk hozzá a spárgaalapot, az olívaolajat, a narancslevet, a diót és a parmezánt. Ízesítsük sóval és kevés cukorral, aztán pedig turmixoljuk össze. Extra-tipp: A pestot töltsük egy befőttes üvegbe, öntsünk rá egy réteg olívaolajat, és helyezzük a hűtőszekrénybe. Az olívaolaj megszilárdul és légmentesen lezárja a pesto-t. vagy sem, az lényegtelen, de egy biztos: A tésztát az olaszok tökéletesítették és tették híressé - az ínyencek számára minden darabka tésztában rejlik egy leheletnyi délvidéki életöröm. Tartalmas, de nem hízlal A pasta tésztát jelent. Két fajtát különböztetünk meg: friss tésztát (fresca) és szárított tésztát (secca). A tészta lisztből, vízből, sóból és általában tojásból áll. Elsősorban durumbúzából állítják elő, amit Szicíliában már a XVI. században nagy területen termesztettek. Később Nápoly vidékén kifejlesztették a gépesített tésztagyártást, ennek köszönhetően vált a tészta ma már mindenhol elérhető és olcsó élelmiszerré. A tudatosan táplálkozó emberek körében nagyon kedveltek a tésztaételek, ezért a sportolók is előszeretettel fogyasztják. Annak ellenére, hogy a tészta 70%-ban szénhidrátból áll, csak viszonylag kevés kalóriát tartalmaz. Mégis kiváló, hosszú távú energiaforrásnak számít, mivel összetevői elsősorban komplex szénhidrátok, amelyeket a szervezet csak lassan bont le. A tészta ezen kívül vitaminokat és ásványi anyagokat is tartalmaz, és növeli a szerotonin, a boldogsághormon termelődését is. Ízletes és al dente : tészták a Marché -nál A tészták a Marché éttermek kínálatában kezdetektől fogva előkelő helyet foglaltak el. Aki következetesen ragaszkodik a frissességhez, az a tésztát is saját maga készíti, így a Marché által felhasznált összes tészta természetesen saját előállítású termék. Az elkészítési folyamat a vendégek szeme láttára zajlik, mert a gyerekek és a felnőttek egyaránt szívesen figyelik a tésztakészítést. A magas minőségű durumdarából és tojásból massza készül, amit 12 óráig hűtenek, és aztán vékonyra sodorva tagliatelle vagy spaghetti formára vágnak. Aztán rudakon szárítják, ahol arra várnak, hogy a vendégek számára frissen kifőzzék őket: négy perc a bugyogó, forró, sós vízben. Ugyanúgy, ahogy otthon az anyukák is készítik A tésztákhoz kínált szószok és köretek is mindig frissen készülnek, elsősorban a helyi szállítóktól beszerzett alapanyagokból. Ugyanúgy, mint Olaszországban, ahol hagyomány és becsületbeli ügy az, hogy a környék legjobb alapanyagait használják. Mivel a dolce vita -hoz a gyomron keresztül vezet az út. Így még ízletesebb a gyümölcs! Tálalja a gyerekeknek az imádott tészta után Picky tutti frutti -ját: apróra vágott ananász és mangó pár szőlőszemmel és a szezon szerinti bogyós gyümölcsökkel. (A banánról és kiwiről inkább mondjon le, mert pépessé válik a gyümölcssaláta) Cukor nélkül! Ha túl száraznak találja, adjon hozzá kevés átszűrt narancslét. Hidegen a legfinomabb.

6 6 Fitt & mobil Ha a délre, vagy a hazafelé, északra vezető útja során érinti a svájci várost, Bellinzonát, érdemes egy kis kitérőt tenni. Tessin fővárosa mindenképp megér egy látogatást, és a környéken is több kirándulási célpont található. Egy idális pihenőhely: Marché Bellinzona A Marché éttermei Bellinzonában a Basel és Chiasso között húzódó A2-es autópálya két szemközti oldalán találhatók. A kínálat a szokásos friss termékekből áll össze: vitamindús gyümölcslevek, salátabár, zöldségek és tészták kiváló alapanyagok Tessinből és mediterrán hangulat. A visszatérő vendégek már kilométerekkel előre örülnek a cukrászsüteményeknek. A gyermekes családok kimondottan kedvelik a mindkét helyen megtalálható játszósarkot, ami Bellinzona déli éttermében nemrég egy mászóvárral bővült. Aki a frissítő után egy kis mozgásra vágyik: mindkét Marché üzlet a Ticino folyó mentén fekszik, amelynek töltéséről csodás kilátás nyílik a tájra. Bellinzona déli étterme mellett található egy 55 szobás hotel is, különböző kategóriájú szobákkal: az egyágyastól egészen a családi lakosztályig. Ez az épület Bellinzona legnyugodtabb szállodájaként ismert. Minden szobából csodálatos kilátás nyílik a folyóra és a pár kilométerre fekvő, középkori városra, ahova taxival juthatunk el. Kapcsolat: Tel. +41 (0) hotel.benjamin@moevenpick.com Itt már a rómaiak is jól érezték magukat Bellinzona környékét regione di castelli - nek nevezik. A városképet három hatalmas középkori vár határozza meg. Az épületegyüttes az UNESCO-világörökség része. A castelgrande a három vár legrégebbike, csodás kilátást nyújt a környékre és az óvárosra. A piazza nosetto körüli utcákban szép, régi polgári épületeket találunk, valamint számos üzletet, butikot, kávéházat és éttermet is. Szombatonként ezen a téren tartják a heti piacot. Bellinzonának mindig előnyére vált a földrajzi helyzete. A város egy völgyszűkületnél terül el, ami fontos alpesi hágókhoz vezet, mint pl. a Gotthard és a San Bernardino hágó. Bellinzona Olaszország kapuja vagy az Alpok kulcsa attól függően, hogy melyik irányból érkezünk. A városba két autópálya lehajtón is eljuthatunk. Autobahn-Ausfahrten. Elragadó környék De nem csak a várakban gazdag Bellinzonába érdemes ellátogatni. A közeli Lago Maggiore, az Alpok legnagyobb és legszebb tavainak egyike mellett csengő nevű települések várnak bennünket. Mindenekelőtt Locarno, a Lago Maggiore nyugati partjának gyöngyszeme, ami a nyári filmfesztivál miatt már világhírnévnek örvend. Ha tesz egy sétát a part mentén, híres filmsztárok nyomain lépkedhet. Ha dél fele megyünk tovább, a valamivel kisebb Asconába jutunk. Ha hajóról szeretné élvezni a lenyűgöző alpesi panorámát, akkor fizessen be egy látványos hajóútra Locarnóban vagy Asconában így többek között az Isola di Brissagora is eljuthat, ami egy kicsi, idilli, virágos sziget a tó közepén. Ha az autópályát a tiszta természettel szeretné ellensúlyozni, tehet egy kitérőt a festői Tessini völgyekbe is Bellinzonától délnyugatra, pl. Valle Maggia-ba. A középkori hangulat, a lenyűgöző panoráma és egy kis bevásárlókörút után ismét útra kelhet kipihenten és szép élményekkel gazdagodva. Extra tipp Fox Town Mendrisio: 15 km-re Lugano után (a Lugano Milánó autópálya mentén), ebben a bevásárlóparadicsomban 230 exkluzív üzlet és kereken 200 divatos világmárka várja a vásárlókat diszkont áron, akár vasárnap is Joelle M Fotolia.com

7 Játék & jókedv 7 k y c v i e P k l o t d ela Logikai f Sziasztok Gyerekek! Három feladatunk van a számotokra, az egyszerűtől (n) a nehezebbig (nnn). 1. játék: Helyezd el helyesen a +, -, x és : műveleti jeleket és máris megoldódik a számtanpélda. 2. játék: Helyezz át három gyufát, és a piramis a csúcsával lefele fog állni! Gyermeknap a Marché -nál Megint eljött az idő!! Sok Marché 3. játék: Milyen szám illik a? helyére? Kövesd a felső sor meglévő számainál alkalmazott elvet! 14 9? étterem rendez minden évben, június és szeptember között gyermeknapot. Kis vendégeinknek az ingyen ételek és A megoldást az újság hátoldalán találod! italok mellett egyéb attrakciókat is kínálunk, mint pl. ugróasztalt, arcfestést, ugrálóvárat, stb. Mindehhez rengeteg verseny és játék társul. Így nem ritka, hogy a Marché éttermek a gyermeknapokon több mint lelkes fiatalt is vendégül látnak. További információkért az időpontokról keresse fel a honlapot. Család/rendezvények rovat.

8 2008. nyár PIACTÉR friss, egészséges és gyors A kisgyermekes szülők nagyon örülnek az új, praktikus és mobil Picky-bébietetőszéknek. Kisgyermekkel az önkiszolgáló étteremben ez a szülők számára egy olyan élmény, amiről szívesen lemondanának. A Marché híres családbarát szolgáltatásairól. Ami eddig mégis hiányzott, az a megoldás arra a nehéz kérdésre, hogy hogyan könnyíthetnénk meg a szülők nézelődését az étteremben. Most megtaláltuk a megoldást: a Picky-gyerekszék, amit a cég saját rajzolt kis hőséről neveztünk el. A szék ötvözi a hagyományos magasított szék és egy mobil gyerekkocsi előnyeit. A szülők gyermekeiket kényelemben és biztonságban tudhatják a mobil trónon, amit teljes nyugalomban tolhatnak az éttermen át. A mobil széken ráadásul még két tálca is elhelyezhető. A csípőmagasságú szék világos, puha fából készült, és ívelt oldalfalaival igazán tetszetős látványt nyújt. Így a Marché nál már a legkisebbek is királynak érezhetik magukat IMPRESSZUM KIADÓ: Marché Restaurants Schweiz AG, Redaktion Markstand [PIACTÉR szerkesztőség], Alte Poststrasse 2, CH-8310 Kemptthal, marktstand@marche-int.com, A sorsoláson minden a 18. évét betöltött személy részt vehet, ha egy megfelelően felbélyegzett borítékban beküldi a helyes megoldást. A szerencse fog dönteni. A nyerteseket írásban értesítjük. A nyeremény jogi úton nem érvényesíthető. A nyereményjátékban a Marché International dolgozói és azok hozzátartozói nem vehetnek részt. Minden résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy a megadott címét piackutatás és reklám céljából felhasználjuk. Beküldési határidő: augusztus db 30 /50 CHF értékű Marché utalványt Mi a tészta legfontosabb hagyományos alapanyaga? kukoricaliszt árpadara durumdara Írja fel a helyes választ egy levelezőlapra, és küldje be a megadott címre. MEGOLDÁSOK A 7. OLDALON: 1. játék: 7 Š : 5 = 3 2. játék: 3. játék: 15 Megjelenés/szöveg/koncepció: artmax-agentur.ch / text-schmidt.de / amsolutions.de

Piactér. Friss, színes, egészséges: Pezsgő szomjoltók a Marché -nál. Rendezvény-profi. Váratlan vendégek. Vitamindús italok

Piactér. Friss, színes, egészséges: Pezsgő szomjoltók a Marché -nál. Rendezvény-profi. Váratlan vendégek. Vitamindús italok Piactér Friss, színes, egészséges: Pezsgő szomjoltók a Marché -nál 02 2012 Rendezvény-profi Belső Marché hírek: Ingázás Ázsia és Afrika között Váratlan vendégek Marché know-how: Kreatív tippek vendéglátók

Részletesebben

Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg

Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23 www.yogitea.eu www.heliosbio.hu YOGI TEA

Részletesebben

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com

Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com HOT DRINKS Szívmelengető italok téli időszakra marche-restaurants.com Hazavinni & kipróbálni Aromás teák Narancs-menta-tea Hozzávalók 1 teáspohárhoz: V narancs 3-4 friss mentalevél 250 ml víz 1 ek mentaszirup

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3316 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Capr Luxus villa eladó Capri szigetén LEIRÁS Ez az ingatlan

Részletesebben

Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23

Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23 Gyártó: Golden Temple Natural Products GmbH Kehrwieder 8 D-20457 Hamburg Magyarországon forgalmazza: Helios Bio-ker Bt. 1033 Budapest Szentendrei út 89-93. III/23 www.yogitea.eu www.heliosbio.hu YOGI TEA

Részletesebben

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra

MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra MedWay Diet Shake variációk: ötletek saját ízkombinációkra Ha vágysz a változatosságra, mutatok néhány lehetőséget, amivel új ízt alkothatsz. Próbálj ki minél többet! Így készítsd el a saját ízkombinációd

Részletesebben

Pálcikás jégkrémkészítő

Pálcikás jégkrémkészítő Pálcikás jégkrémkészítő Termékismertető és receptek Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 69648AS2X5III Kedves Vásárlónk! A szilikonformák segítségével egy szempillantás alatt frissítő pálcikás jégkrémet készíthet.

Részletesebben

Használja egészséggel!

Használja egészséggel! Mindent eperrel! Receptsorozatunkkal segítséget szeretnénk adni a minden és ünnepnapok megédesítésére! Használja egészséggel! FONTOS!!! A shake-et mindig mixerrel vagy konyhai robotgéppel készítsük! Naponta

Részletesebben

FűSZERNÖVÉNY SZEZON. Hazavinni & kipróbálni! Friss tavaszi receptajánlatok. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.

FűSZERNÖVÉNY SZEZON. Hazavinni & kipróbálni! Friss tavaszi receptajánlatok. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants. Frissesség MAGYARORSZÁGON A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com MOSONMAGYARÓVÁR NORD/SÜD ALACSKA NORD/SÜD BALATONLELLE NORD/SÜD Legyen Ön is Marché rajongó! facebook.com/marcherestaurantsmagyarorszag

Részletesebben

Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben

Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben Esküvői Ajánlat a Medves Hotelben Ha egy olyan helyszínt keres, ahol nem kell kilométereket utaznia, hogy gyönyörű szép helyszínen fotózzák le álmai esküvői ruhájában, vagy ahol egy helyszínen lebonyolítható

Részletesebben

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60.

CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. CASA PIADINA - OLASZ LEPÉNYHÁZ 1025 Budapest, Szépvölgyi út 60. Telefon: 06 (30) 680 0274 www.casapiadina.hu info@casapiadina.hu CASA PIADINA / OLASZ LEPÉNYHÁZ céges ügyfeleinek kínálja tárgyalásokra,

Részletesebben

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV

CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV CB2200 MIXER FŐZŐ FUNKCIÓVAL RECEPTKÖNYV TURMIX CB2200 FŐZŐ FUNKCIÓVAL OLDAL TARTALOM 6-17 LEVESEK 18-25 SZÓSZOK & PESZTOK 26-27 GUACAMOLE & LEKVÁR ELŐSZÓ FUNKCIÓK Kedves vásárló! Köszönjük, hogy a CB2200-as

Részletesebben

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő

DUNA. A folyó közelsége biztosítja az exkluzív légkört ahely számára. Teraszhelyiségünkben és a 200 fő Rendezvény központ Üdvözöljük A Római-part legújabb gyöngyszeme, ahely, csodálatos dunai panorámával várja kedves vendégeit. Hatalmas kertünkben közvetlenül a folyóparton gyönyörködhet a Dunában egy pohár

Részletesebben

Párolótál mikrohullámú sütőhöz

Párolótál mikrohullámú sütőhöz Párolótál mikrohullámú sütőhöz hu Használati útmutató és receptek 94497AB1X1IX 2018-07 Kedves Vásárlónk! A párolótálban gyorsan, egészséges és zsírszegény módon készítheti el az ételeket a mikrohullámú

Részletesebben

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv

SMART DIET. Táplálkozási kézikönyv SMART DIET Táplálkozási kézikönyv A Smart Diet diéta segítségével elégetheti a különböző területekről a zsírpárnákat, különösen a hasról, lábakról, és a karokról. Többféle diéta létezik. Vannak szétválasztó

Részletesebben

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap

Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap Szakmai beszámoló Mediterrán Nyíltnap 2018. november 05. Eger, Vallon u. 2. Egri Balassi Bálint Általános Iskola Tinódi Sebestyén Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Tagiskolája. Rendezvény célja: - egészséges

Részletesebben

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde

Egészséges táplálkozás. Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Egészséges táplálkozás Készítette: Friedrichné Irmai Tünde Szívbarát szivárvány Értelmezési példa A lényeg, hogy húsfélékből napi 2-3 egységet javasolt fogyasztani. 1 egységnyi mennyiségek: 5-10

Részletesebben

Curry Grillkolbász 210 g (tekert):

Curry Grillkolbász 210 g (tekert): Curry Grillkolbász 210 g (tekert): India csodás íz világát rejti a termék. A curry, mint fűszerkeverék alap-íz Indiában. Összetevői: gyömbér, római kömény, koriander, sáfrány, fahéj. Tájegységenként az

Részletesebben

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától.

TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT. Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. TAVASZI & NYÁRI WELLNESS AJÁNLAT Pihenjen és töltődjön fel energiával a Château Béla Kastélyszállóban, távol a mindennapok stresszes világától. Különleges ajánlatunk, amely a következőket tartalmazza:

Részletesebben

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com

ANTIPASTI. Hazavinni & kipróbálni. Olasz előételek házilag. marche-restaurants.com ANTIPASTI Olasz előételek házilag Hazavinni & kipróbálni marche-restaurants.com (Töltött gomba) Funghi ripieni 200 g óriás csiperke, barna vagy fehér 10 g petrezselyemzöld 1 friss tojás 25 g zsemlemorzsa

Részletesebben

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból.

MARTON MELINDA. 5 perces desszertek. 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból. MARTON MELINDA 5 perces desszertek 5+1 gluténmentes recept teljes értékű növényi alapanyagokból www.testtudatos-taplalkozas.hu 1 A szerzőről Marton Melinda tudományos kutató, a helyes ételtársítás és a

Részletesebben

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez

Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös ötletek Receptek lekvárkészítéshez Az élet édesen teljes Gyümölcsös és ízletes? Mi sem egyszerűbb! A Koronás Befőzőcukorral készült lekvárok elkészítése gyors és egyszerű.

Részletesebben

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK

1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 1. FEJEZET RÉTEGEZZ ÉS DOBOZOLJ! LAKTATÓ SALÁTÁK 18 19 20 A munkahelyi ebédek világában mostanában nagyon divatosak az üvegekbe, dobozokba rétegezett saláták. Hogy ne csak csomagoláskor, hanem fogyasztáskor

Részletesebben

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja

A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja A kiegyensúlyozott táplálkozás alapja Formula 1 Shake Formula 2 Multivitaminkomplex Rost tabletta Herbalife Formula 1 shake - egészséges étkezés Az ízletes Formula 1 shake finom, könnyen elkészíthető egészséges

Részletesebben

ITALOK, SMOOTHIE-K & MÉG TÖBB RECEPTKÖNYV

ITALOK, SMOOTHIE-K & MÉG TÖBB RECEPTKÖNYV ITALOK, SMOOTHIE-K & MÉG TÖBB RECEPTKÖNYV CASO MIXER & FACSARÓ OLDAL TARTALOM GYÜMÖLCSÖS & SZAFTOS ZÖLDSÉG IMÁDÓK SMOOTHIE-K SORBET & JÉGKRÉM ELŐSZÓ Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy CASO turmixot gyümölcscentrifugát

Részletesebben

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez R eceptek, tippek lekvárkészítéshez #azenlekvarom Alkosd meg percek alatt a saját világodat, úgy lesz igazi azenlekvarom! ~2~ koronascukor.hu koronascukor 1,5 kg sárgabarack (mag nélkül) 50 dkg Koronás

Részletesebben

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez

R eceptek, tippek lekvárkészítéshez R eceptek, tippek lekvárkészítéshez 1,5 kg sárgabarack (mag nélkül) 2 db vaníliarúd kikapart magjai 2 cm gyömbér reszelve Vaníliás-gyömbéres sárgabaracklekvár A gyömbér egzotikus íze miatt tökéletes ételek

Részletesebben

Beszámoló. Universitá Carlo Cattaneo Castellanza Olaszország

Beszámoló. Universitá Carlo Cattaneo Castellanza Olaszország Beszámoló Universitá Carlo Cattaneo Castellanza Olaszország Azt hiszem, életem eddigi legjobb évét tudhatom magam mögött, melyhez nagyban hozzájárult az is, hogy a 2012/13-as őszi félévben Olaszországban

Részletesebben

ÚJ, POHÁRBÉRLET TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK

ÚJ, POHÁRBÉRLET TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK A Costa hajótársaság különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza. ÚJ, POHÁRBÉRLETTÍPUSÚ

Részletesebben

Szilikon zacskók. Termékismertető

Szilikon zacskók. Termékismertető Szilikon zacskók hu Termékismertető Kedves Vásárlónk! Új szilikon zacskói nemcsak élelmiszerek frissen tartására, lefagyasztására vagy pácolására alkalmasak, hanem akár melegítéshez és ételkészítéshez

Részletesebben

SLOW JUICER 200W FÉM ZC258D38

SLOW JUICER 200W FÉM ZC258D38 SLOW JUICER 200W FÉM ZC258D38 Készítsen akár kétszer több gyümölcslevet, növelje negyedével az energiaszintjét, és érezze magát kétszer fiatalabbnak a koránál * Friss és ízletes gyümölcslevek! A maximális

Részletesebben

receptfüzet Legyen vonzóbb, mint valaha A recept egyszerû!

receptfüzet Legyen vonzóbb, mint valaha A recept egyszerû! Legyen vonzóbb, mint valaha A recept egyszerû! Kövesse a Wellness by Oriflame 3 lépésbõl álló ajánlását, így gyorsan csökkentheti a testsúlyát és hatékonyan meg is tarthatja azt. 1 Igyon egy pohár turmixot

Részletesebben

Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről.

Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről. Beszélgessünk kicsit a vajkrémek ízesítéséről. Mostanra már jó pár ízesítőt kipróbáltam, van tapasztalat:-) Készítsünk főzött vajkrémet, olasz, svájci, francia. Nagyon jól ízesíthetőek, folyékony ízesítőkkel

Részletesebben

Kis pralinéismeret. is pralinéismeret

Kis pralinéismeret. is pralinéismeret Kis pralinéismeret is pralinéismeret Ínyenc receptek édes finomságokhoz Saját készítésű ízletes pralinék. Jó alapanyagokkal, megfelelő kellékekkel és egy kis gyakorlattal Ön is varázsolhat kicsi, édes

Részletesebben

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014

I. félév 2. óra. Készült az Európai Unió finanszírozásával megvalósult iskolagyümölcsprogramban részt vevő iskolák számára 2013/2014 Oktatási anyag, oktatási segédlet az egészséges étkezési szokásokat érintő ismeretek fejlesztése és azok gyakorlati alkalmazása érdekében 2. osztályos tanulók részére I. félév 2. óra Készült az Európai

Részletesebben

Főzelékek,köretek készítése 4.0/

Főzelékek,köretek készítése 4.0/ Főzelékek,köretek készítése 4.0/6280-11 A köretek és a főzelékek ételeink kiegészítői, fontos szerepük van a táplálkozásban: Változatossá tehetjük velük ételeink tálalását Színesebbé étrendjeink összeállítását

Részletesebben

Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban

Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban trnd Projektmenetrend Hamánek bébiételek: Gondoskodás minden kanálban trnd Projekt a Projektblogon: www.trnd.hu/hamanek-bebietelek trnd kapcsolattartód: nykki@trnd.hu Szeretnénk 1. Próbáld ki.... 500 magyarországi

Részletesebben

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes

Húsmanufaktúra mesterséges adalékanyagoktól, tartósítószerektől mentes A Húsmanufaktúra egy olyan gasztronómiai sziget Debrecen belvárosában, ahol kiváló alapanyagokból álló, hazai és külföldi húskülönlegességeket kínálunk.bár a friss húsok és a belőlük készülő finomságok

Részletesebben

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően

Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Táplálkozási tanácsok gyomorgyűrű beültetést követően Műtétet követő 1. nap: TEA ÉS VÍZ Igyon lassan, kis kortyokban Várjon 1-2 percet a kortyok között; Egyszerre soha ne igyon többet 1 dlnél Csakis szénsavmentes

Részletesebben

AHOL AZ ÉLMÉNY AZ UTAZÁSSAL KEZDŐDIK. TERMÉSZET, KULTÚRA ÉS TECHNIKA EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYEK EGY HELYEN.

AHOL AZ ÉLMÉNY AZ UTAZÁSSAL KEZDŐDIK. TERMÉSZET, KULTÚRA ÉS TECHNIKA EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYEK EGY HELYEN. HU AHOL AZ ÉLMÉNY AZ UTAZÁSSAL KEZDŐDIK. TERMÉSZET, KULTÚRA ÉS TECHNIKA EGYEDÜLÁLLÓ ÉLMÉNYEK EGY HELYEN. LENYŰGÖZŐ LÁTVÁNY ÉS FELEJTHETETLEN ÉLMÉNYEK PÁRATLAN SZÉPSÉGŰ TÁJON Salzkammergut térségben a WolfgangseeSchifffahrt

Részletesebben

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus

Hogyan táplt. plálkozzunk lkozzunk. Parnicsán Kinga dietetikus Hogyan táplt plálkozzunk lkozzunk egészs szségesen? Parnicsán Kinga dietetikus A táplálkozás jelentősége Táplálkozás: Az anyagcseréhez szükséges anyagok bevitele a szervezetbe. A táplálkozás célja: - energia

Részletesebben

Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: )

Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: ) Mérési azonosító (Nem kell kitöltened!) Egészség kérdőív 6. osztályos tanulók részére Mikor születtél?. év hónap.. nap..(pl.: 2005.10.12.) Kérlek, hogy válaszodat jelöld így! (Ha elrontottad a választ,

Részletesebben

Müzliszelet sütőformák

Müzliszelet sütőformák hu Termékismertető és receptek Müzliszelet sütőformák Kedves Vásárlónk! Kényeztesse magát valami egészségessel: Új sütőformáival egyszerűen és gyorsan készítheti el kedvenc müzliszeletét, méghozzá a legjobb

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 0882 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Varese Luxusvilla eladó az olasz Vareseben LEIRÁS Varese

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés Orosz Tibor Sűrített levesek A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés A követelménymodul száma: 1465-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-007-30 SŰRÍTETT LEVESEK ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET

Részletesebben

Pohárbérlet (X1 és X1 Child) Pohárbérlet italcsomag felnőtteknek (X1)

Pohárbérlet (X1 és X1 Child) Pohárbérlet italcsomag felnőtteknek (X1) Italcsomagok A Costa hajótársaság különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza.

Részletesebben

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK

Mosogatógép öblítő. Újdonságok FM GROUP FOR HOME 2013 ősz KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK Mosogatógép öblítő Mi a mosogatógép öblítő használatának módja? Az öblítőt csak mosogatógéppel használjuk. Mire használjuk az öblítőt? Az öblítő többrétűen dolgozik. A tisztított felület csíkmentesen szárad,

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1029 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Siena LUXUSVILLA ELADÓ SIENA VÁROSÁBAN LEIRÁS A zöld

Részletesebben

GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858

GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD kávéház BUDAPEST ANNO 1858 GERBEAUD kávéház A Gerbeaud egy fogalom, egy édes hely Budapest szívében. 1858 óta kényezteti vendégeit egyedülálló és különleges süteményeivel. Az évek, évszázadok

Részletesebben

330.-/DB(KB. 20dkg.)

330.-/DB(KB. 20dkg.) A pirog vagy pirozsok egy orosz ételféleség, mely kelt tésztából készül különféle töltelékkel. Neve valószínűleg a pír, lakoma szóból ered. Oroszországon kívül a többi szláv konyhában is ismert étel. A

Részletesebben

Pohárbérlet italcsomag (X1 és X1CHD)

Pohárbérlet italcsomag (X1 és X1CHD) A Costa hajótársaság különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza. Pohárbérlet

Részletesebben

Vaníliás kifli sütőlapok

Vaníliás kifli sütőlapok hu Termékismertető és recept Vaníliás kifli sütőlapok Kedves Vásárlónk! Még sosem volt ennyire egyszerű a tökéletes formájú vaníliás kiflik sütése! A szilikon sütőlapok nagyon rugalmasak és felületük tapadásmentes.

Részletesebben

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém

Csokis kókusztej. Hozzávalók a csokis kókusztejhez: 1 l natúr kókusztej (lásd előző recept) 1 ek. kókuszkrém 2 ek. kókuszos csokoládékrém Tartalom Bemutatkozás 5 Előszó 8 Nyers növényi étrend vagy teljes értékű növényi táplálkozás? 9 Hogyan történik ez a hétköznapokban? 15 A teljes értékű növényi táplálkozás lelki oldalról 16 Lúgosítás...

Részletesebben

2. A minőség mindenek felett

2. A minőség mindenek felett Minden családban nagy fejtörést okoz az ünnepi menü. A főzés és az előkészítés meghitt hangulata csak a reklámokban köszön vissza, a valóságban a háziasszonyok sokszor túlvásárolják magukat, nem hagynak

Részletesebben

Háztartási praktikák, receptek

Háztartási praktikák, receptek Háztartási praktikák, receptek 1. Fertőtlenítő felülettisztító spray 100 ml desztilláltvíz 100 ml alcohol vagy vodka 50 ml ecet 30 csepp illóolaj (levendula, citrom, narancs, oregano, fenyő, rozmaring)

Részletesebben

Piactér. A szántóföldről a tányérra: A tavasz hírnökei a Marché -nál 2011 01. Színpompás tavaszi illatok. Hajnali világutazás.

Piactér. A szántóföldről a tányérra: A tavasz hírnökei a Marché -nál 2011 01. Színpompás tavaszi illatok. Hajnali világutazás. Piactér A szántóföldről a tányérra: A tavasz hírnökei a Marché -nál 2011 01 Kreatív koponyák Belső Marché hírek: A karrierlépcsőn felfele Állások a Marché -nál Színpompás tavaszi illatok Szezonális Marché

Részletesebben

Muffin sütőforma. Termékismertető és recept

Muffin sütőforma. Termékismertető és recept Muffin sütőforma Termékismertető és recept Kedves Vásárlónk! Új muffin sütőformájában a legfinomabb muffinokat sütheti. Utána lezárhatja a muffin sütőformát a különösen magas hordozófedéllel. Így a muffin

Részletesebben

POHÁRBÉRLET TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK

POHÁRBÉRLET TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK A Costa hajótársaság különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza. POHÁRBÉRLETTÍPUSÚ

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1054 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Comói tó Luxusvilla eladó a Comói tó partján LEIRÁS

Részletesebben

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek.

Derelyeformázó. Használati útmutató és receptek. Derelyeformázó hu Használati útmutató és receptek www.tchibo.hu/utmutatok Fontos tudnivalók Tisztítsa meg a formákat az első használat előtt és minden használat után meleg vízzel és kevés mosogatószerrel.

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 3.OSZTÁLY

VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS 3.OSZTÁLY Monorierdei Fekete István Általános Iskola 2213 Monorierdő, Szabadság u. 43. Tel./Fax: 06-29-419-113 www.fekete-merdo.sulinet.hu VIII. TOLLFORGATÓ 2. forduló VIII. TOLLFORGATÓ TEHETSÉGKUTATÓ VERSENY SZÖVEGÉRTÉS

Részletesebben

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek

Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Élelmiszerválaszték nem csak cukorbetegeknek Kovács Ildikó dietetikus Egészséges Magyarországért Egyesület Szívbarát program Diabétesz 2007. Életmód és kezelés Budapest, 2006. június 2. Cukorbetegek étrendje

Részletesebben

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013

AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 AJÁNDÉKCSOMAG KATALÓGUS 2013 Kedves Vásárlónk, Katalógusunkat úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja a megfelelő ünnepi meglepetést. Akár családtagjainak és barátainak, akár munkatársainak vagy

Részletesebben

Egészséges táplálkozás, tudatos vásárlás. cél: a gyerekek aktív részvétele, a tudatosság nevelése és növelése

Egészséges táplálkozás, tudatos vásárlás. cél: a gyerekek aktív részvétele, a tudatosság nevelése és növelése Egészséges táplálkozás, tudatos vásárlás cél: a gyerekek aktív részvétele, a tudatosság nevelése és növelése Fenn tudjuk tartani? Rövid bevezető beszélgetés a fenntarthatóságról - Írjuk fel a táblára azokat

Részletesebben

Egészséges ételek, életmódjához igazodva

Egészséges ételek, életmódjához igazodva 1 w 01/10 5299-Herbalife Formula 1 Shakes & Express Bar Gatefold ID: 5299-F1 Shakes & Exp Bar Gatefold_HU Egészséges ételek, életmódjához igazodva Formula 1 Shake a megfelelő testsúly-kontroll megoldás

Részletesebben

Gyümölcs minden alkalomra!

Gyümölcs minden alkalomra! Minden gyümölcsnek megvan a maga ideje A lekvárfôzés idôszaka hagyományosan a nyárhoz kötôdik. Ilyenkor megjelennek szemünk elôtt a hatalmas befôzô üstök, a rengeteg, magozásra váró gyümölcs, elôkerülnek

Részletesebben

ALL INCLUSIVE italcsomagok

ALL INCLUSIVE italcsomagok ALL INCLUSIVE italcsomagok 534 CLASSIC FELNŐTT 43 /fő/nap Korlátlan italfogyasztás a bárokban, büfé- és főétteremben. A koktélok 8 USD-ig/pohár, borok pohárban szervírozva 7,5 USD-ig/pohár, kevésbé márkás

Részletesebben

KÁVÉK. Az espressohoz képest rövidebb ital, melynek íze intenzívebb, kevesebb vízzel készül. Mennyisége: 20 ml

KÁVÉK. Az espressohoz képest rövidebb ital, melynek íze intenzívebb, kevesebb vízzel készül. Mennyisége: 20 ml KÁVÉK Ristretto Az espressohoz képest rövidebb ital, melynek íze intenzívebb, kevesebb vízzel készül. Mennyisége: 20 ml Espresso A legtöbb kávés ital alapját 7 gramm kávéból készítjük, mely tradicionális

Részletesebben

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés

FAGYLALT KATALÓGUS. cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés FAGYLALT KATALÓGUS cukrász, sütőipari, gasztronómiai nagykereskedés Érezze Olaszország ízét a Pernigotti fagylaltokkal! Az olasz Pernigotti céget 1860-ban egy piemonti városban, Novi Ligure-ben alapították.

Részletesebben

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő

A reneszánsz Itália. szeptember (4 nap) Irányár: Ft/fő A reneszánsz Itália szeptember (4 nap) Irányár: 59.900.-Ft/fő A reneszánsz Itália 1. nap: Békéscsaba-Trieszt-Padova Találkozás Békéscsabán, az Evangélikus Nagytemplom mögötti Parkolóban. 05.00 h-kor. Elutazás

Részletesebben

Törtcsokoládés muffin

Törtcsokoládés muffin Törtcsokoládés muffin 300 g fi nomliszt, 3 és fél kk sütôporral elkeverve 55 g porcukor 190 g fehércsokoládé, darabokra vágva 100 g tört grillázsos csokoládé 1 tojás, könnyedén felverve 60 g olvasztott

Részletesebben

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival

Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival Tartalomjegyzék Mennyei datolyavajas praliné mogyorós csokival Csokis-málnás nyers muffin Nyers csoki bon-bon Narancsos brownie szaloncukor Fahéjas-szilvás zselés szaloncukor Mézeskalács szaloncukor Mennyei

Részletesebben

A kincskeresők feljegyzései

A kincskeresők feljegyzései A kincskeresők feljegyzései A kincskeresők köszöntése Most egy hazánkban még kevésbé ismert élménygyűjtő és tanító séta előtt állsz. Az útvonal bejárásához nem is kell más, csak egy kis jó hangulat és

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 3367 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Halásznadrág Szép tengerparti villa Capri-ban LEIRÁS

Részletesebben

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja.

Köszöntõ. Felújított fürdõnkben megtalálhat minden olyan szolgáltatást, mely az Ön és családja kikapcsolódását, szórakozását szolgálja. Gyógyfürdõ 2013. Köszöntõ Köszöntjük Önt városunk kiemelkedõ turisztikai szerepet játszó fürdõjében abból az alkalomból, hogy egészségét fürdõkezeléseinkkel kívánja javítani. Köszöntjük Önt is, aki szabadsága

Részletesebben

Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai.

Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai. Harmonikus színkombinációk. Szebb életterek. CombiColours a BLANCO színes mosogatóközpontjai. 555_10_Farbbroschuere_HU.indd 1 17.11.2010 15:24:16 Uhr Kreatív megoldásokat kínálunk. BLANCO CombiColours

Részletesebben

Kedves házasulandó pár!

Kedves házasulandó pár! Kedves házasulandó pár! Köszönjük, hogy életük egyik legfontosabb döntése előtt mint lehetséges helyszínként érdeklődnek Éttermünk iránt. Reméljük, hogy ajánlatunk elnyeri tetszésüket, és mi lehetünk azok,

Részletesebben

Családias hangulat, magas színvonalon

Családias hangulat, magas színvonalon 20 Namibia ÉV TAPASZTALATÁVAL Családias hangulat, magas színvonalon AFRIKAI KÖRNYEZET KÉNYELEM ÉS KOMFORT FELSŐ SZNTEKEN Vendégeink kényelmét 4 szoba teszi lehetővé, mindegyik szoba saját fürdőszobával,

Részletesebben

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ Gyakorlati hely: Park Hotel Le Sorgenti Gyakorlat időtartama: 2012. május 01.-augusztus 01. Készítette: Szabó Alexandra

Részletesebben

POHÁRBÉRLET-TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK ÉSZAKI ÉS KARIBI HAJÓUTAK ESETÉN

POHÁRBÉRLET-TÍPUSÚ ITALCSOMAGOK ÉSZAKI ÉS KARIBI HAJÓUTAK ESETÉN A Costa hajótársaság különféle, előre, ill. a fedélzeten megrendelhető italcsomagokat kínál utasai számára. Összeállításunk az italcsomagokkal kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazza. POHÁRBÉRLETTÍPUSÚ

Részletesebben

Lenor Unstoppables parfümgyöngyök mosáshoz.

Lenor Unstoppables parfümgyöngyök mosáshoz. trnd Projektmenetrend Lenor Unstoppables parfümgyöngyök mosáshoz. Nonstop* frissesség a következő mosásig. Projektblog: www.trnd.hu/lenor-unstoppables Kapcsolattartó: lunna@trnd.hu *akár 12 héten át, tárolt

Részletesebben

3 AZ 1-BEN FORRALT VIZES CSAPTELEP

3 AZ 1-BEN FORRALT VIZES CSAPTELEP A 3 AZ 1-BEN FORRALT VIZES CSAPTELEP www.hotspot-titanium.com Meleg és hideg víz Forralt víz A HotSpot Titanium A HotSpot Titanium lendületet ad konyhájának, köszönhetően az elegáns designnak, új élményeknek

Részletesebben

Lekvár gyorsan, stílusosan

Lekvár gyorsan, stílusosan Lekvár gyorsan, stílusosan azenlekvarom.hu Nyereményjáték, receptek, tippek, ingyenesen letölthető alkalmazás és még sok meglepetés a legfinomabb lekvárokhoz! Az élet édesen teljes azenlekvarom.hu Nyerjen

Részletesebben

Pralinéformák. Termékismertető és recept

Pralinéformák. Termékismertető és recept Pralinéformák hu Kedves Vásárlónk! Termékismertető és recept Most már Ön is egyszerűen készíthet töltött vagy töltelék nélküli pralinékat három különböző díszítő motívummal. A stabil műanyag formák lehetővé

Részletesebben

Svájci specialitáso. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com. marche-restaurants.com

Svájci specialitáso. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com. marche-restaurants.com Frissesség MAGYARORZÁGON A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com C I A L C I W vájci specialitáso ALACKA ÉZAK/DÉL MOONMAGYARÓVÁR ÉZAK/DÉL BALATONLELLE ÉZAK/DÉL Legyen Ön is

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1238 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Lucca Magnificent luxus villa eladó Lucca LEIRÁS Csak

Részletesebben

TÖKÉLETESRE HANGOLT VENDÉGLÁTÁS, KIFINOMULT RÉSZLETEK. A Nagy Nap. A Carmen Étterem Esküvői-Lakodalmi Ajánlatai 2015

TÖKÉLETESRE HANGOLT VENDÉGLÁTÁS, KIFINOMULT RÉSZLETEK. A Nagy Nap. A Carmen Étterem Esküvői-Lakodalmi Ajánlatai 2015 A Nagy Nap A Carmen Étterem Esküvői-Lakodalmi Ajánlatai 2015 Kedves Jegyespár! A Carmen Étterem és a Hotel Kálvária**** méltán közkedvelt az ifjú párok körében, hiszen a hely adottságainak, központi fekvésének,

Részletesebben

Márkaguruk Klubja Projektmenetrend

Márkaguruk Klubja Projektmenetrend Márkaguruk Klubja Projektmenetrend TEGYÜK NÉPSZERŰBBÉ A LENOR 3AZ1-BEN MOSÓSZERT! Legújabb projektünkben az új Lenor 3az1-ben mosószerrel ismerkedhetünk meg, mely tökéletesen összeillik a Lenor öblítővel,

Részletesebben

RECEPTEK. Gofrik. Svédországi inspirációkkal. Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1

RECEPTEK. Gofrik. Svédországi inspirációkkal. Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1 RECEPTEK Gofrik Svédországi inspirációkkal Söt våffla, många - Lawett GOFRI RECEPTEK / 1 Szerencsés véletlen, finom következmény Apró félreértéseknek köszönhetjük az élet legnagyobb örömeit! Vegyük például

Részletesebben

Nyári Gyümölcsös Smoothie Receptek

Nyári Gyümölcsös Smoothie Receptek Nyári Gyümölcsös Smoothie Receptek Összeállította: Szűcs Szilvia Mi is az a Smoothie? A Smoothie gyümölcsből vagy zöldségből pépesítés és némi hígítás után létrejött krémes ital, melyet fogyaszthatjuk

Részletesebben

Házi tartósítási eljárások. A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg.

Házi tartósítási eljárások. A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg. Házi tartósítási eljárások A projekt a Vidékfejlesztési Minisztérium Zöld Forrás programja támogatásával valósul meg. Cél egészséges, kis energiaigényű, változatos Téli élelmiszer biztosítása Amit szeretnénk

Részletesebben

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban

Az íz igazán számít! MEDITERRÁN ÍZEK. Szárított paradicsom fokhagymával. Szárított paradicsom zöldfűszeres olajban Az íz igazán számít! Egyre gyakrabban kerülnek zöldségek az asztalunkra. Fontos is, hogy a mindennapi étrendünk zöldségféléket tartalmazzon, hiszen így tarthatjuk fenn testi és lelki egészségünket. Az

Részletesebben

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd!

FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! 1/17 FONTOS TUDNIVALÓK: Ne főzd! Ne fagyaszd! Ne várj vele! Mértékkel adagold! Ne hámozd! Mosd meg! A kész ételre reszeld rá! Édességekben is kipróbálhatod! 2/17 Hozzávalók: Szarvasgombás fűszervaj 1 cs

Részletesebben

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre

Foglalkozási napló a 20 /20. tanévre i napló a 20 /20. tanévre Szakács szakma gyakorlati oktatásához OKJ száma: 34 811 04 A napló vezetéséért felelős: A napló megnyitásának dátuma: A napló lezárásának dátuma: Tanulók adatai és értékelése

Részletesebben

FRISS ITALOK. Hazavinni & felfrissülni. Pezsgő szomjoltók házilag. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.

FRISS ITALOK. Hazavinni & felfrissülni. Pezsgő szomjoltók házilag. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants. Frissesség MAGYARORSZÁGON A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com MOSONMAGYARÓVÁR ÉSZAK/DÉL ALACSKA ÉSZAK/DÉL BALATONLELLE ÉSZAK/DÉL FRISS ITALOK Pezsgő szomjoltók házilag

Részletesebben

S C.F.

S C.F. Ref. 1811 Lionard Luxury Real Estate Via dei Banchi, 6 - ang. Piazza S. Maria Novella 50123 Firenze Italia Tel. +39 055 0548100 Fax. +39 055 0548150 Amalfi Luxus villa az Amalfi-parton eladó LEIRÁS Az

Részletesebben

Tisztelt Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete!

Tisztelt Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete! Tisztelt Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete! Kérem, engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam szállodánk a Két Korona Wellness Hotel ajánlatait. Szállodánk Balatonszárszón az egyik legkedveltebb üdülőövezetben

Részletesebben

11. 1. Italok 11. 2. Higiéniai termékek

11. 1. Italok 11. 2. Higiéniai termékek 11. 1. Italok 11. 2. Higiéniai termékek Konyha és üzemeltetés 11 Konyhai és üzemeltetési KiegészítőK I Italok Ásványvíz TheodóRa frissítő, kellemes ízű, természetes ásványvíz Üdítő coca-cola, FaNTa frissítő,

Részletesebben

Lekvár és Szörp R eceptek. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam.

Lekvár és Szörp R eceptek. Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. Lekvár és Szörp R eceptek Az otthon az a hely, ahol otthon érzem magam. 1 kg kezeletlen héjú narancs 2-3 ág menta 1 kg Koronás Szirupcukor 3/4 liter víz A mentát nem csak fűszernövényként lehet használni,

Részletesebben