Piactér. Friss, színes, egészséges: Pezsgő szomjoltók a Marché -nál. Rendezvény-profi. Váratlan vendégek. Vitamindús italok

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Piactér. Friss, színes, egészséges: Pezsgő szomjoltók a Marché -nál. Rendezvény-profi. Váratlan vendégek. Vitamindús italok"

Átírás

1 Piactér Friss, színes, egészséges: Pezsgő szomjoltók a Marché -nál Rendezvény-profi Belső Marché hírek: Ingázás Ázsia és Afrika között Váratlan vendégek Marché know-how: Kreatív tippek vendéglátók számára Vitamindús italok A Marché szezonális ajánlata: Friss változatosság pohárban marche-restaurants.com

2 2 Marché & Nagyvilág Kedves Vendégek! A megfelelő folyadékfogyasztás mindenki számára fontos, hiszen a testünk több, mint 50 százaléka vízből áll. A svájci hegyekben a sziklák ontják ezt a fontos életelixírt. Partnerünkkel, a Svájci Turizmus Szövetséggel felderítettünk néhány forrást amelyeket kirándulóhelyként ajánlunk a Víz éve alkalmából. Szomjoltáskor változatos megoldásokat kínálnak a Marché friss italai akár a gyümölcsös smoothie, a friss limonádé vagy a klasszikus jegestea. A recepteket a következő oldalakon találja. Világjárók számára: A legfinomabb koktélok legújabb lelőhelye június óta a Marché Bar & Bistro Raffles City Szingapúr szívében. Ha viszont otthonába vár vendégeket, akkor hasznát veheti a legprofibb Marché tippeknek: természetes asztaldekorációkhoz, lenyügöző tálaláshoz és gyors receptekhez..a megfelelő vezetési tempó. védelmet nyújt..a Marché éttermek..biztonságos utazást..kívánnak. Aki a sebességet és a vezetési formát mindig az adott időjárási feltételek, a közlekedési helyzet, az út- és látási viszonyok szerint választja meg, az kényelmesen és biztonságosan éri el célját. Ezt a fontos üzenetet közvetíti Franky Slow Down angyal a Svájcban úton lévő több százezer járművezető számára sikerrel: A Slow Down. Take it easy. prevenciós kampányt 2012 végéig meghosszabbították. Franky angyalt a svájci Marché éttermek is támogatják. A megfelelő vezetési tempóra vonatkozó üzenet a Marché számára nem csak Svájcban, hanem világszerte nagyon fontos. A legtöbb Marché vendég ugyanis autóval érkezik. Ezért a Marché világszerte mindenkinek jó utat kíván. Az autóban ülve gondoljon mindig erre: Slow Down. Take it easy. Ezzel a mottóval biztosan eléri célját! További információk a kampányhoz a Ezzel a végszóval: Jó étvágyat! A város szívében Új Marché üzlet Szingapúrban Szingapúr szívében a Raffles City-ben amely egy város a városban, szállodákkal, irodákkal és üzletekkel június közepén egy új bár- és bisztró-egység nyitotta meg kapuit. Oliver Altherr CEO Marché International és csapata A Marché Bar & Bistro Raffles City a vendégeket modern hangulatban kényezteti reggeltől estig friss finomságokkal, mindig a napszakhoz illően. Igazi fénypontja a Swiss Teppanyaki Grill, ahol vékony hússzeleteket, friss zöldségeket és tenger gyümölcseit sütnek egy grill lapon a vendégek szeme előtt tipikus Marché. A grillezett hozzávalókat végül házilag készített focacciaval tálalják. A Marché Bar & Bistro Raffles City ideális találkahely baráti társaságok számára vagy a munka után egy frissítő koktél elfogyasztására a kollégákkal.

3 A Marché embere 3 Nico Heinzelmann Egyik lábbal Ázsiában, másik lábbal Afrikában Az élete a szervezés: Nico Heinzelmann a mindennapjait afrikai díszletek, ázsiai ételek, oroszlánok és elefántok között tölti. Üzletvezetőként az ő irányítása alá tartozik a Lipcsei Állatkert mindhárom Marché étterme, a Gründergarten, a KIWARA Lodge és a Patakan..Apropó: A Lipcsei Állatkert..trópusi élményvilága,..a Gondwanaland júliusban..ünnepli 1. születésnapját!. Az állatkert látogatói az..évfordulókor már megte-..kinthetik a trópusi csarnok..legfiatalabb egyedeit.. Reggel nyolc óra, esik. De délutánra már napsütést ígérnek. Az időjárás döntő szempont, mondja Nico Heinzelmann, a Lipcsei Állatkert éttermeinek vezetője. A 33 éves főnök és munkatársai mindig az időjáráshoz igazodnak: Az időjárástól függ a látogatói létszám ennek megfelelően főzünk és sütünk. Nico Heinzelmann feladata az, hogy kézben tartsa a dolgokat és hirtelen változások esetén is megfelelően reagáljon Mindennek az alapja a tervezés és szervezés. Afrikából Ázsiába és vissza Nico Heinzelmann tudja, hogy miről beszél: A Marché Restaurants Gründergarten as megnyitása óta dolgozik üzletvezetőként a Lipcsei Állatkertben. Az állatkert időközben két másik Marché étteremmel bővült: 2004-ben megnyílt az afrikai KIWARA Lodge és tavaly a Marché Patakan, ázsiai hangulatban az új Gondwanalandban. Ma tartja az ígéretét az időjárás előrejelzés: A nap süt, a látogatók jönnek és Nico Heinzelmann kalkulációja működik. Miközben Ázsiában a déli kávéját issza, lélekben már Afrikában van. Az esti program szervezése foglalkoztatja: A KIWARA Lodge-ban afrikai est lesz dobosokkal, táncosokkal, zenekarral és egy afrikai büfével kilátással az állatkerti Kiwara szavannára. Mindig a zökkenőmentes és harmonikus lebonyolításra törekszem. A média is nagy érdeklődést mutat: Nico Heinzelmann koordinálja a sajtótájékoztatókat és irányítja az operatőröket is a Marché Patakan megnyitását például a Kabel Eins TV csatorna Kaland & Élet műsora is közvetítette. Az elfoglalt üzletvezető feladatainak elvégzését 75 fős csapat segíti. Nagyon sok támogatást kapok a munkámban. A feladatok jól vannak elosztva így mindig öröm a munka!. Ezért Nico Heinzelmann mindig teljes odaadással dolgozik: Leginkább a változatosság lelkesít. A különböző éttermi légkörnek hála mindig más kultúrában érezhetem magam.

4 4 Marché know-how Kreatív parti nyársak: Tűzzön nyársra mindent, amit a hűtőszekrényben talál például mozzarella kockákat, bazsalikomleveleket, koktél paradicsomot, egyéb sajtot és olivát. Egzotikus és meglepően friss: Kecskesajt és görögdinnye kombináció. Fűszeres, ropogós parmezántallér: A tepsit béleljük ki sütőpapírral, arra pedig helyezzünk kis halmokat reszelt parmezánból, paprikával, borssal vagy chilivel ízesítve. Süssük 200 fokon 6 8 percig. Kreatív ötletek vendégvárók számára HŰtŐszekrényt kinyitni és varázsolni! Akár egy nagyobb kerti parti vagy egy kényelmes, nyáresti baráti összejövetel a nyár mindig társaságban telik. Ilyenkor előfordul, hogy váratlan vendégek is érkeznek. Mit tegyünk, ha nem készültünk és az utolsó nagybevásárlás is már több nappal ezelőtt volt? Semmi pánik! A Marché tippek és trükkök segítségével váratlan helyzetben is mindig feltalálja magát. A kenyér-tekercs, látványos és laktató: A kenyeret szeljük nagyon vékony szeletekre, a héját vágjuk le. Kenjünk sajtkrémet a kenyérre, szórjuk meg zsázsával vagy egyéb friss zöldfűszerrel és tekerjük fel. Kis darabokra vágva nagyon látványos finomság. Ha szépen szervírozzuk, mindenki élvezettel fogyasztja.

5 Marché know-how 5 Friss focaccia tepsiből A focaccia hozzávalói minden átlagos háztartásban megtalálhatók. Ezzel minden váratlan látogatót meglephetünk, anélkül, hogy sok időt fordítanánk a főzésre. A szemünkkel is eszünk ezt gyakran hallani, de néha éppen a döntő pillanatban hiányzik az ihlet. A dekoratív tálalást is gyakorolni kell. Érdemes, mert minden ételnek ad egy bizonyos pluszt. Ezekkel az egyszerű trükkökkel biztosan nagy elismerést arat majd: Tálalás öblös formákban: Szorbet kivájt narancshéjban, bólé vagy jegestea görögdinnyében vagy fűszeres dipp kimagozott paprikában ilyen egyszerű és hatásos lehet a tálalás. Ehető levesestányérként egy barna kenyércipót vájjunk ki, 160 fokon nyolc percre tegyük a sütőbe, aztán szervírozzuk benne a levest. Figyelem: Ezt csak sűrített leveseknél alkalmazzuk, mivel a kenyér különben túl gyorsan átpuhul. Vidám ÉS elegáns: A kávéscsészében kisütött és tálalt desszertsütemény nagyon elegáns tud lenni friss gyümölccsel és fagylalttal körítve. Egy új agyag virágcserepet használhatunk vicces formájú kenyér sütéséhez. Az cserepet sütés előtt rövid időre helyezzük vízbe, aztán kenjük ki vajjal. A kenyeret szervírozhatjuk azonnal ebben a formában. EgySZerű ÉS MÉgIS HATásos: Ha a szendvicseket, a pirítóst vagy a pizza szeleteket átlósan szeleteljük és egy rusztikus fadeszkára halmozzuk, ínycsiklandó látványt érhetünk el. TARka ÉS PIkáNS: Pár friss fűszerággal, magokkal vagy dióval minden egyszerű étel tálalása vonzóbbá tehető. Ha az ételt friss rügyekkel garnírozzuk, gondosan készített fogás benyomását keltjük. A finomra vágott chili pikáns-csípős színfoltot ad. Hozzávalók (1 tepsihez): 520 g liszt 20 g élesztő 1 V tk tengeri só 5 ek olívaolaj 300 ml víz Elkészítés: Öntsük a lisztet egy nagyobb tálba, és a közepében vájjunk egy kis mélyedést. Az élesztőt oldjuk fel kevés vízzel, majd a maradék vízzel, sóval és olívaolajjal gyúrjunk élesztős tésztát. Takarjuk le a tálat, és meleg helyen 30 percig hagyjuk kelni. A tepsit béleljük ki sütőpapírral és öntsük rá a tésztát. Az ujjunkkal nyomjunk bele kis mélyedéseket, aztán hagyjuk további 30 percig kelni. Előmelegített sütőben, süssük 200 fokon, 5 percig, majd rakjunk rá ízlés szerinti feltéteket és további 20 perc alatt süssük készre. Feltét variációk:..klasszikus: Olivaolaj, rozmaring,..kakukkfű, oregánó..mediterrán: paradicsom, zöldfűszerek,..oliva, mozzarella és rukkola..tarka: sült zöldségek..(pl.: cukkini, paprika, sárgarépa,..hagyma), sonka és ananász.

6 6 A piactéren.a Marché tippje:..szúrjunk egy fanyársra felváltva..színes gyümölcsdarabokat és..mentalevelet, aztán állítsuk. a pohárba friss dekorációként.. Friss italok: Egészséges frissítők PezsgŐ szomjoltók Az egészséges táplálkozás annyit jelent, mint kiegyensúlyozottan enni és elegendő folyadékot fogyasztani. Akinek a tiszta víz hosszú távon unalmasnak bizonyul, annak a friss, házilag készített Marché italok vitamindús alternatívát kínálnak: Akár smoothie, limonádé, gyümölcs- vagy zöldséglé, jegestea vagy tejturmix mindegyik természetes szomjoltó, egész évben.

7 A piactéren 7 Gyümölcsös smoothie A smoothie egy friss, kizárólag gyümölcsből készített ital. Alapja gyümölcsvelő vagy gyümölcspüré. A smoothie tört jéggel szervírozva kiváló nyári frissítő. Ha nem kívánunk cukrot használni, akkor a következő receptet ajánljuk: Mossunk és hámozzunk meg egy fél mangót, vágjuk le a gyümölcshúst a magról és aprítsuk fel. Felezzünk el három friss narancsot és préseljük ki a levét. A mangó darabokat, a frissen préselt narancslét és kb. négy mentalevelet mixerben dolgozzuk össze azonnal fogyasztható! PezsgŐ limonádék A limonádé igazi nyári klasszikus: gyümölcsös, frissítő, általában szénsavval dúsított és kizárólag természetes hozzávalókból készül. Ami lehet például friss málna: 300 g pürésített málnát keverjünk el 150 g cukorral, préseljünk ki három citromot és mindezt pár friss citromfűlevéllel öntsük a mixerbe. A fogyasztáshoz öntsük fel ízlés szerint hideg ásványvízzel. Egészséges gyümölcs- és zöldséglevek A frissen készített gyümölcs- és zöldséglevek nagyon egészségesek. Élénkítően hatnak és támogatják a vitaminbevitelt. A gyümölcsleveket mindig hideg és sötét helyen kell tárolni, hogy az értékes vitaminok megmaradjanak..tipp: Ha frissen préselt almalevet használunk, mindig adjunk hozzá kevés..citromlét, hogy az almalé ne barnuljon meg.. FrissítŐ jeges tea A jegesteát első lépésben a kívánt teafajtából forrázással készítjük, és utána hirtelen jégkockával lehűtjük. Az alaprecept fekete teából és frissen préselt citromléből áll. Ha változatosan szeretjük: Áztassunk forró vízben tíz percig néhány borsmentalevelet, aztán gyorsan hűtsük le, adjunk hozzá kockára vágott dinnyét és ízlés szerint édesítsük..fontos: Egy edényt kétharmadig töltsünk meg jégkockával, arra öntsük a forró..teát a hirtelen hűtés segít megőrizni a friss aromát és a tea élénk színét.. Jéghideg tejfrappé A frappé francia eredetű szó, jelentése rázva. Az eredeti kávéfrappé habosított kávéból és jégkockából készül. Ha koffeinmentes, gyümölcsös ízt szeretnénk, használjunk tejet, jégkockát és bogyós gyümölcsöt: tisztítsuk meg és turmixoljuk össze a gyümölcsöt, aztán a tejjel, cukorral vagy mézzel és a tört jéggel öntsük egy shakerbe, majd rázzuk habosra töltsük két magas pohárba, aztán díszítsük tejszínhabbal és friss bogyós gyümölccsel.

8 8 Marché Swissness A víz éve a Svájci Turizmus Szövetségnél A víz varázsa Kirándulás vízesések mentén, csónakázás egy síma tükrű tavon vagy lubickolás a hűvös habokban: A nyaralás víz nélkül olyan, mint az étel fűszer nélkül hiányzik az a bizonyos plusz. A Svájci Turizmus Szövetség a Marché éttermek hivatalos partnere, és ebben a kiadványban Svájc néhány lenyűgöző vizes látványosságát mutatja be köztük igazi titkos tippekkel.

9 Marché Swissness 9 Heidiland: Tamina-hasadék és Tamina-fürdŐ Elődeink kosarakban engedték le a gyógy- és fürdővendégeket a titokzatos Tamina-hasadékba. Mivel tudták, hogy annak 36,5 C-os meleg víze gyógyhatással bír. A régi Pfäfer fürdő sziklájából máig ontja a vizet Európa leggazdagabb gyógyforrása. A vendégeket viszont már nem kell kalandos módon kosarakban szállítani. A Tamina-fürdő Bad Ragaz nyilvános fürdője két belső medencéjével és egy kültéri medencével teljes fürdőélményt kínál. A különböző pihenő oázisok, mint a pezsgőfürdők vagy a romantikus barlang nagybetűs pihenést ígérnek. Tessin: Tavak és völgyek Lent pálmák, fent gleccserek Tessint nem lehet nem szeretni. A festői tavak partja pihenésre hívogat, a Brissago-szigetek enyhe klímájában 1700 különböző növényfajta él. A völgyek kirándulásra csábítanak, a kultúrkincsek pedig mindenkit lenyűgöznek: Mind a romantikus épületek, mind a modern Botta-templom a Maggia-völgy mögött úgy állnak a tessini környezetben, mintha csak ők választották volna ki a helyüket. Ugyancsak lenyűgöző képet mutat a Foroglio-i 80 méter magas vízesés a Bavona-völgyben a morajló víztömeg meglepő ereje mindenki számára frissítő élmény. Jungfrau-régió: A 72 vízesés völgye 1779-ben Goethe is ellátogatott Lauterbrunnental-ba. Annyira lenyűgözte a látvány, hogy leült és írt egy verset: A Szellemek éneke a vizek felett című költemény világhírt hozott a Staubbach-vízesés számára. A Lauterbrunnen falu szélén permetező víz kirándulásunk kiindulópontját jelzi. De ez messze nem az egyetlen fénypontja. A félúton található Trümmelbach-vízesés Európa legnagyobb földalatti vízesése. A hegy mélyében a víztömeg több mint tíz természetes lépcsőn bukik alá. A kiránduló a látványosságot egy lépcsőkből és galériákból álló labirintuson keresztül közelítheti meg..további információkat a vizes kirándulásokról és a svájci élményekről a következő link alatt talál:..

10 10 7 Természetesen Marché Gyümölcsös reggelizőasztal Természetesen díszítek Egyszerűen természetes: A Marché éttermekben az asztal- és büfédekorációk természetes anyagokból készülnek. Egy kis kreativitással és egyszerű mozdulatokkal ez otthon is utánozható egyszerű és látványos. Az egészséges napkezdésért: Ha reggelire gyümölcsöt fogyasztunk, azzal helyes és fontos lépést teszünk a napi vitaminbevitel felé. Különösen jól passzol a reggeli napszakhoz a tarkán díszített asztal. A vitaminok még a dekorációt is feldobják: A leveles mandarin vagy a művészien felvágott gyümölcsök minden asztalnak friss hangulatot adnak. A bogyós gyümölcsök, a szőlő vagy a minibanán egzotikusan egy banánlevélen elrendezve látványnak és finom müzli hozzávalónak is kiválóak. dekorációs tipp 1 Természetes ebédlőasztal dekorációs tipp 2 Ázsiai vacsora dekorációs tipp 3 A természetben számos dolog akad, ami szépen elrendezve az asztalon is megállja a helyét. A dísztök, a kukoricacső vagy a gabonaszálak a mezőről természetességet varázsolnak az asztalra. A fakéreg és moha könnyen beszerezhető az erdőből. Az asztalnak természetes hangulatot kölcsönöz és ideálisan kombinálható az évszak dekorációival, mint pl.: tulipánnal, napraforgóval, különböző magvas gyümölcsökkel vagy tarka őszi levelekkel. A fűszernövény cserepek nem csak csinosak - de pikáns illatot is árasztanak. Sokminden, ami az asztalra és a tányérra kerül, dekorációnak is tökéletes: A finom halmenühöz jól illik a Jákob-kagyló héja, rendezetlenül elterítve, mint a tenger mélyén..marché tipp: Egy rikító sárga citrommal vagy világítóan zöld..lime-al megtöltött üvegváza az asztal feltűnő színfoltja lehet.. Az ázsiai hangulatú vacsoradekoráció Nico Heinzelmann profi rendezvényszervező tippjeinek köszönhetően (lásd a 3. oldali interjút) nagyon egyszerűen elkészíthető. A bambusz asztali szettek ára kedvező és azonnal ázsiai hangulatot árasztanak. Ugyanez érvényes az indiai citromfűre is: Akár asztali dekoráció, tea, limonádéízesítő vagy ételfűszer a világoszöld szárak sokrétűen felhasználhatók, meséli Nico Heinzelmann. Szűk vázákba helyezve igazi ázsiai környezetet varázsolhatunk. A liliomvirág elegáns és megszínezi a környezetet. Gyakran még a saját kertünkben is megtalálható. Végül: Homokkal és kövekkel tegyük tökéletessé az ázsiai érzést! A homokba karcolt minták és nyomok művészi hatást keltenek és növelik a kreativitást. Ezekkel a dekorációs elemekkel már semmi nem áll útjában egy tartalmas beszélgetésnek.

11 Marché gyerekeknek 11 Tudtad, hogy?... számos ital fagyiként is nagyon ízletes? A gyümölcslevek, a smoothie és a limonádék beletölthetők jégkockatartóba, és néhány óra múltán a fagyasztóból kivéve kiváló ízű vizes fagyi lesz belőlük. A tiszta gyümölcsléből készült fagyi inkább édes, a vízből és citromléből készített fagyi viszont kiválóan frissítő. a meleg italok hűsítőbb hatásúak, mint a hidegek? A testednek sok energiára van szüksége ahhoz, hogy egy jéghideg italt a saját testhőmérsékletedre felmelegítsen. Ezért egy meleg borsmenta- vagy gyümölcstea nyáron jobban hűsít, mint egy hideg ital, mivel a tea elősegíti az izzadást hihetetlen, de igaz! Vidám barkácsolás frissítőkhöz: Útmutató citrommalac készítéséhez Ami savanyú, az vidámmá tesz és frissít. Picky megmutatja, hogy hogyan válik egy jegestea vagy hasonló ital citromdekorációja igazi látványossággá. Így készül: A citrom csúcsa lesz az orr. A lábakhoz vagy négy fél fogvájót használj, vagy a citrom hosszanti oldalán vágj ki négy négyzetet és azokat hajtsd ki. Ugyanígy kell eljárni a füleknél is még egyszerűbb, ha fent kettő bemetszést ejtesz, és beletűzöl egy-egy babérlevelet vagy mandulát. Ha két szegfűszeget vagy borsot használunk szemként, akkor nagyon vidám malacot kapunk. Aztán már csak egy kis finom kunkori farok hiányzik és már készen is van. Logikai feladatok vel Keresd meg az 5 rejtett hibát! Helló gyerekek! Van két feladatunk a számotokra! Egy egyszerűbb (b) és egy nehezebb (b b). 1. játék: Hány gombóc fagylalt kerül az utolsó tölcsérbe? (Folytasd a sort a logika szerint)? 2. játék: 6 Minden sor, oszlop és keresztsor összege legyen 15. Minden 1 és 9 közötti számnak elő kell fordulni, de csak egyszer! 3 9 A megoldásokat a hátoldalon találod.

12 02/2012 PIACTÉR Friss, színes, egészséges: Pezsgő szomjoltók a Marché -nál 25 x 30 /40 CHF Marché utalványok Melyik nagyvárosban nyílt meg mostanában az új Marché Bar & Bistro Raffles City? Berlin Szingapúr Zürich A megfejtést küldje be ben a következő címre: marktstand@marche-int.com Beküldési határidő: október 12. Információk a nyereményjátékhoz: A sorsoláson minden a 18. életévét betöltött személy részt vehet, ha beküldi a helyes megoldást. Sorsolás útján döntünk. A nyerteseket írásban értesítjük. A nyeremény jogi úton nem érvényesíthető. A nyereményjátékban a Marché International dolgozói és azok hozzátartozói nem vehetnek részt. Minden résztvevő hozzájárul ahhoz, hogy a megadott címét piackutatás és reklám céljából felhasználjuk. IMPReSSZum kiadó: Marché Restaurants Schweiz AG, szerkesztőség Piactér, Alte Poststrasse 2, CH-8310 Kemptthal, marktstand@marche-int.com, Megoldások a 11. oldalhoz: 1. feladat: 4 2. feladat:

FRISS ITALOK. Hazavinni & felfrissülni. Pezsgő szomjoltók házilag. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.

FRISS ITALOK. Hazavinni & felfrissülni. Pezsgő szomjoltók házilag. A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants. Frissesség MAGYARORSZÁGON A Marché éttermek teljes listáját itt találja: marche-restaurants.com MOSONMAGYARÓVÁR ÉSZAK/DÉL ALACSKA ÉSZAK/DÉL BALATONLELLE ÉSZAK/DÉL FRISS ITALOK Pezsgő szomjoltók házilag

Részletesebben

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin

Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Könnyu receptek Kevesebb koleszterin Az egészséges táplálkozás nem jelent éhezést! És azt sem jelenti, hogy le kell mondania a hagyományos ételekről és édességekről.

Részletesebben

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal

Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Homoktövis sorbet krém karamellellel szolgált ropogós kecskesajttal Hozzávalók Sorbet krém 6 dl homoktövis velő 1 dl homoktövis lekvár 0,6 dl prosorbet Karamell 6 ek. cukor 2 dl Homoktövis velő Ropogós

Részletesebben

Receptkönyv Gőzölős sütő

Receptkönyv Gőzölős sütő HU Receptkönyv Gőzölős sütő 2 www.aeg.com 1. AUTOMATIKUS PROGRAMOK 1.1 Zöldségek, hagyományos Főzőedény: Bármilyen főzőedényt választhat, amely legalább 100 C-ig hőálló. 400 g karfiol 200 g sárgarépa 200

Részletesebben

Világimanap 2010. Kamerun Receptek

Világimanap 2010. Kamerun Receptek Világimanap 2010. Kamerun Receptek Banánkenyér 1-3/4 csésze liszt 1 csésze cukor 1 tk. szódabikarbóna 2 felvert tojás 1 tk. sütıpor 3 közepesen érett banán pürévé nyomva 2 evıkanál margarin csipet só Elkészítés:

Részletesebben

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô

Kedves Olvasó! ZSIDEK LÁSZLÓ. gasztronómiai szakértô Kedves Olvasó! Ugye Önnel is többször elôfordult már, hogy munka után szinte beesett a konyhába és gyorsan valami finomat kellett összedobni vacsorára a családnak?! Ehhez azonban elôször be kell vásárolni,

Részletesebben

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip

Karácsonyi italok. Hozzávalók: Elkészítés: Mézes tojás flip Karácsonyi italok Likőrös-kávés forró csoki 1 dl tej (60 kcal) 3 kocka meggylikőrrel töltött csokoládé (kb. 2 dkg = 100 kcal) 1 csomag csokis cappucinopor (4 g = kb. 20 kcal) tejszínhab (1 evőkanál = kb.

Részletesebben

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól

Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól Grillételek (2010 August 03, Tuesday) - Munkatársunktól A hagyományos szalonnasütés és nyársalás helyett (vagy mellett) manapság a grillezés a nyári szezon egyik leghangulatosabb programja. Nos, íme sok-sok

Részletesebben

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól

Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Karácsonyi receptek Bede Róbert mesterszakácstól Idei karácsonyi ínycsiklandozó menünket Bede Róbert mesterszakács készítette el. A hozzávalókat megtaláljátok áruházunkban és aktuális gasztronómiai katalógusunkban:

Részletesebben

ősziesen Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad.

ősziesen Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad. Szívélyesen ősziesen okosan Az ősz ízei 8 receptben. Friss tészták sokoldalúan felhasználható egyszerűen elkészíthető Friss gondolat. Finomat ad. Minden megérett a kulinaris Elvezetekre Üdvözöljük az év

Részletesebben

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S

A B S O R I C E F E H É R J E P O R RECEPTKÖNYV S Ó S ABSORICE FEHÉRJEPOR RECEPTKÖNYV S Ó S TARTALOM 1. Fehérjés pizza 2. Pulykafasírt 3. Kecskesajt szuflé 4. Quiche 5. Sós mugcake 6. Rost dús galuska 7. Sárgaborsó főzelék 8. Brokkoli krémleves 9. Krumplikrokett

Részletesebben

Nyár tele élményekkel!

Nyár tele élményekkel! Nyár tele élményekkel! #Over150fragrances Nyári nyalánkságok csak az Aurile-lal! Keverd, turmixold A hatás ínycsiklandó lesz 1 Aurile Vanilla kávé eperrel Aurile Vanilla kávé (2 kiskanál 150 ml vízhez)

Részletesebben

DUOSO modell: BG-F-2313

DUOSO modell: BG-F-2313 DUOSO modell: BG-F-2313 Használati útmutató HU Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy megvásárolta termékünket. Üzembe helyezés előtt olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi áttekintésre is.

Részletesebben

Receptötletek Ízletes ételek a Hepashake májdiétához. 17 recept + részletes kalóriatáblázat

Receptötletek Ízletes ételek a Hepashake májdiétához. 17 recept + részletes kalóriatáblázat Receptötletek Ízletes ételek a Hepashake májdiétához 17 recept + részletes kalóriatáblázat Hepashake, zöldség és egyebek a májböjt alatt Kedves Páciensek! A máj zsírtalanításának fázisa alatt egy, illetve

Részletesebben

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics

Péksütemény kakaóval. Szalámis kenyér. Tejleves tésztával Sült csirkecomb párolt zöldséggel Mirinda szelet. Pizza krémes meleg szendvics Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Reggeli Nutellás kenyér tejjel Szalámis kenyér Péksütemény kakaóval Lekváros kenyér Pirítós kenyér teával Ebéd Palóc gulyás Szilvás gombóc Tejleves tésztával Sült csirkecomb

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 4. Hét

Menü - 1800 kcal. 4. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y

Díjnyertes. A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken. kezelt gyerekek kedvencei. Leukémiás Gyermekekért. A l a p í t v á n y Díjnyertes Muffin receptek A debreceni Gyermekhematológiaionkológiai Tanszéken kezelt gyerekek kedvencei Leukémiás Gyermekekért A l a p í t v á n y Tudjuk, mi kell egy mosolyhoz. Kedves Sütögető Barátunk!

Részletesebben

7 recept az egészségért

7 recept az egészségért 7 recept az egészségért Készítette: Martincsevicsné Jenei Gizella Rólad Szeretettel üdvözöllek! Martincsevicsné Jenei Gizella vagyok, egészségőr, hidegen sajtolt olajok szakértője, egy 3 éves és egy 6

Részletesebben

Menü - 1500 kcal. 3. Hét

Menü - 1500 kcal. 3. Hét Menü - 1500 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1500 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-25%-a, ami 75-93 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 50 grammnak

Részletesebben

SZAKMAI SEGÉDANYAG az FFsuli program elméleti anyagaiba.

SZAKMAI SEGÉDANYAG az FFsuli program elméleti anyagaiba. 3. Foglalkozás SZAKMAI SEGÉDANYAG az FFsuli program elméleti anyagaiba. Élelmiszerek vásárlása Az élelmiszerek vásárlása alapvetően két szempont alapján történhet: a kiválasztást befolyásolják egyrészt

Részletesebben

Az ősz ízei. 2015. szeptember 7. október 4. (37-40. hetek)

Az ősz ízei. 2015. szeptember 7. október 4. (37-40. hetek) Az ősz ízei 2015. szeptember 7. október 4. (37-40. hetek) Vendéglátóknak, 37-40. hetek ELŐJEGYZÉSI AJÁNDÉK Új Hullám Vajtartó 40 000 Ft-os Parti Lélegző Kamra Hagymafélékhez 3 L Vendéglátói ajánlat 40

Részletesebben

desszertek Karácsonyi Gesztenyemézes gombóc almasorbet-val, sütőtökcoulis-val Frideczky András séf receptjei Gellért Söröző & Brasserie

desszertek Karácsonyi Gesztenyemézes gombóc almasorbet-val, sütőtökcoulis-val Frideczky András séf receptjei Gellért Söröző & Brasserie Karácsonyi desszertek Frideczky András séf receptjei Gellért Söröző & Brasserie 1 Gesztenyemézes gombóc almasorbet-val, sütőtökcoulis-val és tökmaggal Gombóc 250 g burgonya 75 g finomliszt 15 g zsír 1

Részletesebben

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.

Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba. Eperszörp (Ezt a receptet az alsó fűtőszálas automatákhoz ajánljuk. Felső fűtőszálas esetében maximum 300 g epret lehet tenni a tartályba.) 600-700 g eper (mosva, darabolva) 150 g nyírfacukor vagy 200

Részletesebben

Gasztrokalandok. a salzburgi régióban. Támogatott cikk. Hónapról hónapra

Gasztrokalandok. a salzburgi régióban. Támogatott cikk. Hónapról hónapra Hónapról hónapra Gasztrokalandok a salzburgi régióban Nincs mese, ha az ember síel márpedig sokan tesszük ezt ezekben a hónapokban: egy korábbi felmérés szerint nagyjából 500 ezerre tehető azon magyar

Részletesebben

83 mézes recept. az egészség megőrzésére

83 mézes recept. az egészség megőrzésére 83 mézes recept az egészség megőrzésére Az ásványianyag-szükséglet kielégítését segítő receptek Zöldségkoktél Hozzávalók 2 adaghoz: 1/4 l vegyes zöldséglé 200 g zsíros joghurt néhány csepp cinomlé só,

Részletesebben

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól

Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól Meggyesek (2010 July 07, Wednesday) - Munkatársunktól A meggy finom magában, nyersen is, de aki nem szereti savanyúságát, még megszeretheti piskótában, süteményben, vagy befõttben. Szörpöt és más italt

Részletesebben

MUNKAANYAG. Erdélyiné Kiss Rita. Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés

MUNKAANYAG. Erdélyiné Kiss Rita. Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés Erdélyiné Kiss Rita Szeletek készítése I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés A követelménymodul száma: 0536-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-032-30 SZELETEK

Részletesebben

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt.

RECEPTEK. Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban. Összetevõk. 4 db csirkemell. 4 szelet Ahidai sonka. 8 szelet sajt. 5 dkg vaj. 2 ek liszt. RECEPTEK Sonkás sajtos csirkemell sajtmártásban Összetevõk 4 db csirkemell 4 szelet Ahidai sonka 8 szelet sajt 5 dkg vaj 2 ek liszt 3 dl tej só bors 10 dkg reszelt sajt 1-1,5 dl tejszín Elkészítés A csirkemell

Részletesebben

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés

MUNKAANYAG. Orosz Tibor. Sűrített levesek. A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés Orosz Tibor Sűrített levesek A követelménymodul megnevezése: Ételkészítés A követelménymodul száma: 1465-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-007-30 SŰRÍTETT LEVESEK ESETFELVETÉS MUNKAHELYZET

Részletesebben

SÓS-BORSOS TINTAHAL VACSORA A TÉVÉ ELÔTT

SÓS-BORSOS TINTAHAL VACSORA A TÉVÉ ELÔTT SÓS-BORSOS TINTAHAL Pusztán az a tény, hogy valamit nem ismerünk, még nem jelenti azt, hogy nehéz is elkészíteni. Rendben van, elismerem, ha tévés vacsoráról beszélünk, nem épp a tintahal jut elõször az

Részletesebben

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre.

A legjobb ha felkészülsz az ünnepekre. AamsddmFrafa Mama minden évben készített ilyen mézeskalácsot, több száz darabot, tojásfehérjébe kevert porcukorral kicirkalmazva, mákkal, kókusszal, több színű cukorgyönggyel díszítve. (...) A lényeg viszont

Részletesebben

Elsô fejezet. Diéta az életért

Elsô fejezet. Diéta az életért Elsô fejezet Diéta az életért A borivók rendszerint egészségesebbek, és gyakran tovább élnek. Ez nem csupán feltételezés. Sok évet töltöttem a bor áldásos hatásának kutatásával, és úgy találtam, a borivók

Részletesebben

Esküvő a Monori Vigadó Étteremben

Esküvő a Monori Vigadó Étteremben Esküvő a Monori Vigadó Étteremben Ne hagyja, hogy e gyönyörű nap ezernyi apró részlete miatti aggódása elterelje figyelmét a legfontosabbakról: az élményről, a régóta tervezett nagy nap fontos és sokáig

Részletesebben

Schéner Mihály Nevelési és Oktatási Központ

Schéner Mihály Nevelési és Oktatási Központ Schéner Mihály Nevelési és Oktatási Központ -Diákönkormányzata és a közös lapja az iskola Új tanulói az 1.a osztályosok, szeretettel köszöntjük ŐKET IS AZ ISKOLÁBAN! Emlékül az 1956-os hősöknek szabad

Részletesebben

Növényi eredetű élelmiszerek előkészítési módjai II.

Növényi eredetű élelmiszerek előkészítési módjai II. Kiss Iren Növényi eredetű élelmiszerek előkészítési módjai II. A követelménymodul megnevezése: Előkészítés A követelménymodul száma: 1464-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-018-30 ZÖLDSÉGEK,

Részletesebben

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók:

Hozzávalók: Elkészítés: Hozzávalók: Európa édes oldala Az alábbi szöveg a Sweet Europe Let yourself be seduced című kiadványnak (kiadta: Institut der Regionen Europas, Salzburg) nemhivatalos magyar fordítása. Amióta világ a világ, azóta

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 12. szám, 2006. december

TÁPLÁLKOZÁS ÉS TUDOMÁNY VII. évfolyam 12. szám, 2006. december Tisztelt Olvasó! A Táplálkozás és Tudomány címő hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb tudományos kutatási

Részletesebben

AMBRÓZIA ÉTTEREM ÉS PANZIÓ*** H-3700, Kazincbarcika, Egressy Béni út 41. www.ambroziapanzio.hu

AMBRÓZIA ÉTTEREM ÉS PANZIÓ*** H-3700, Kazincbarcika, Egressy Béni út 41. www.ambroziapanzio.hu AMBRÓZIA ÉTTEREM ÉS PANZIÓ*** H-3700, Kazincbarcika, Egressy Béni út 41. www.ambroziapanzio.hu ELLÁTÁS (Érvényes 2009. április 30.-tól visszavonásig) Reggeli: a szoba ár tartalmazza! Félpanzió I.: 900

Részletesebben

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a

(Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői jogok tulajdonosa a 25 ötlet, amelyekkel ünnepek alatt (és után is!) kordában tarthatja családját (Ezt az összeállítást nyugodtan továbbküldheti rokonainak, barátainak de kérem, semmilyen módon ne változtassa meg! A szerzői

Részletesebben

ÚTMUTATÓ KOLESZTERIN. Tanácsok, tippek a koleszterinszint csökkentéséhez KÉSZÍTMÉNYEKKEL A KOLESZTERINSZINT CSÖKKENTÉSÉÉRT

ÚTMUTATÓ KOLESZTERIN. Tanácsok, tippek a koleszterinszint csökkentéséhez KÉSZÍTMÉNYEKKEL A KOLESZTERINSZINT CSÖKKENTÉSÉÉRT KÉSZÍTMÉNYEKKEL A KOLESZTERINSZINT CSÖKKENTÉSÉÉRT KOLESZTERIN ÚTMUTATÓ Tanácsok, tippek a koleszterinszint csökkentéséhez Tudjon meg többet a koleszterinrôl a www.beres.hu oldalon okos telefonjával! ÚJDONSÁG

Részletesebben

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július

Sporttáplálkozás. Készítette: Honti Péter dietetikus. 2015. július Sporttáplálkozás Készítette: Honti Péter dietetikus 2015. július Az egészséges ember számára megfogalmazott táplálkozási ajánlások érvényesek a különböző sporttevékenységet végzők számára is. Kiegyensúlyozott

Részletesebben

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of:

Az élmények világa. Check in, chill out. www.aquaworldresort.hu. A resort of: Az élmények világa A resort of: www.aquaworldresort.hu B_tematikus_HU_2014_11.indd 1 2015.01.07. 15:08:40 A vízibirodalom Az Aquaworld Resort Budapest komplexum fürdője Közép-Európa legnagyobb fedett vízi

Részletesebben

Mini Torta Gyűjtemény

Mini Torta Gyűjtemény Mini Torta Gyűjtemény Összegyűjtőtte: Szűcs Szilvia Mindenki életében vannak jeles napok mint például a születésnapok, keresztelők, évfordulók, esküvők, amikor az ünnepi asztalra az étkezés lezárásaként

Részletesebben

I. Országos Igazmondó Fagyi verseny pályázati felhívása. fagylaltokat, hogy mielőtt vakációzni mennének, melyik számukra az év igazi fagylaltja!

I. Országos Igazmondó Fagyi verseny pályázati felhívása. fagylaltokat, hogy mielőtt vakációzni mennének, melyik számukra az év igazi fagylaltja! I. Országos Igazmondó Fagyi verseny pályázati felhívása Örömmel értesítjük Magyarország fagylalt készítőit, hogy a Sisi Alapítvány 2016. évben indítja újára, és ezennel meghirdeti az I. Országos Igazmondó

Részletesebben

MagyarOK 1.: munkalapok 5

MagyarOK 1.: munkalapok 5 1. Képes szótár munkalap 1. Egészítse ki a hiányzó magánhangzókat vagy mássalhangzókat! Húsok m_ rh_ h_ s s_ rt_ sh_ cs_ rk_ h_ s sz_ l_ nn_ k_ lb_ sz sz_ l_ m_ s_ nk_ h_ l Tejtermékek t_ j v_ j s_ jt

Részletesebben

Kedves Vendégünk! Napfényes Falatozó

Kedves Vendégünk! Napfényes Falatozó Kedves Vendégünk! Köszöntjük Önt a Napfényes Falatozóban! Fontosnak tartjuk, hogy az egészséges életmód kedvelőinek, a gyógyulni vágyóknak és minden érdeklődőnek megmutassuk, hogy csupán az emberi szervezet

Részletesebben

NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS

NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS NINCS ELŐMELEGÍTÉS, NINCS VÁRAKOZÁS... CSAK TÖKÉLETES SÜTÉS Ma már nem is lehetne egyszerűbb a konyhában tökéletes eredményeket elérni, a Whirlpool új többfunkciós sütőjének köszönhetően, amely sokféle

Részletesebben

DRESCHER Hajózási Társaság A fehér flotta a Fertő tavon

DRESCHER Hajózási Társaság A fehér flotta a Fertő tavon DRESCHER Hajózási Társaság 01 SÉTAHAJÓZÁS Program Leírás Időtartam Ár (Ft) felnőtt gyermek Fertő tavi körút / Tervezett indulási idöpontok naponta: 11:00, 13:00, 15:00, 16:30 1 óra 1.500,- 900,- Útvonal:

Részletesebben

M 2600. Álló mixer. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/

M 2600. Álló mixer. Használati útmutató. http://www.markabolt.hu/ M 2600 Álló mixer Használati útmutató 3 Kedves Vásárló! A készülék első használatba vétele előtt gondosan tanulmányozza át ezt a Használati útmutatót, különösen az első részben található Biztonsági útmutatások

Részletesebben

SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával. Libamáj Capuccino

SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával. Libamáj Capuccino SOLIER CAFE XI.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF KARÁCSONYI MENÜ 2010. Fácánpástétom, tormás almával Libamáj Capuccino Bárányborda, sütőtökös derelyével Mák szuflé, meggy raguval Fácánpástétom, tormás

Részletesebben

Metélıhagymás kukorica krémleves

Metélıhagymás kukorica krémleves Metélıhagymás kukorica krémleves 20 dkg Bonduelle Gold kukorica 4 dl húsleves (kockából) 2 dl tejszín 5 dkg vaj 2 púpozott evıkanál liszt 1 csokor metélıhagyma szerecsendió ırölt fehérbors, só A kukoricáról

Részletesebben

Miért érdemes a Hotel Pátriát választani?

Miért érdemes a Hotel Pátriát választani? Elmúlt mint száz pillanat, S tudjuk mégis, hogy múlhatatlan, mert szívek őrzik, nem szavak. Végh György Kedves házasulandó, Ifjú Pár! Bizonyára Önöket is foglalkoztatja a nagy kérdés, vajon mi a sikeres

Részletesebben

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal

Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Ricotta gnocchi aszalt paradicsommal Nálunk a családban egy jó ideje már szinte hagyomány lett a gnocchi (és egyéb olasz tésztaételek) készítése. Sajnos én csak havonta egyszer, egy hétvége erejéig tudom

Részletesebben

HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ

HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ SORSZÁM ORSZÁGOS TÁPLÁLKOZÁS ÉS TÁPLÁLTSÁGI ÁLLAPOT VIZSGÁLAT (OTÁP2014) HÁROMNAPOS TÁPLÁLKOZÁSI NAPLÓ Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet 1097 Budapest, Albert Flórián út 3/A : (36-1)

Részletesebben

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól

Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól Készítsünk fagylaltot! (2010 July 08, Thursday) - Munkatársunktól A nyár sztár édessége kétségtelenül a fagylalt. Érdemes a mélyhûtõben tartani egy-két doboz házilag készített fagyit, ami nem csak önmagában

Részletesebben

tészták 84 primi tészták

tészták 84 primi tészták tészták Mi a csudát lehet elmondani a tésztáról? Bár ha kíváncsi vagy az igazságra, amikor az elázott, ragacsos, unalmas tészták után az olasz otthonokban használatos alapanyagokból és felszereléssel valóban

Részletesebben

Versenykiírás SZAKÁCS

Versenykiírás SZAKÁCS Versenykiírás SZAKÁCS A Nógrád Megyei Szakképzés- szervezési Társulás az intézményeiben tanuló szakiskolai diákok számára szakács szakképesítésben szakmai versenyt hirdet. A versenyek lebonyolítását a

Részletesebben

Használati utasítás HU FONTOS BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK Elektromos készülékek használatakor mindig be kell tartani többek között a következő alapvető óvintézkedéseket: 1. Olvassa végig a

Részletesebben

KÖRNYEZETISMERET-KÖRNYEZETVÉDELEM CSAPATVERSENY. 2015/2016. 2. évf. II. forduló. Iskola neve: Csapat neve: ...

KÖRNYEZETISMERET-KÖRNYEZETVÉDELEM CSAPATVERSENY. 2015/2016. 2. évf. II. forduló. Iskola neve: Csapat neve: ... Miskolc - Szirmai Református Általános Iskola, AMI és Óvoda OM 201802 e-mail: refiskola.szirma@gmail.com 3521 Miskolc, Miskolci u. 38/a. Telefon: 46/405-124; Fax: 46/525-232 KÖRNYEZETISMERET-KÖRNYEZETVÉDELEM

Részletesebben

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt

Hagyományos zöldségleves Hozzávalók 112,5 g felaprított zöldségmix (burgonya, vöröshagyma, sárgarépa, zeller stb.) 12,5 g vaj 15 g liszt RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ RECEPTEK FŐZŐEDÉNYHEZ Próbálja ki receptötleteinket! Amennyiben az elkészítési időt több mint egy órával meghosszabbítja, az befolyásolhatja az étel ízét. Természetesen bizonyos határokon

Részletesebben

Menü - 1800 kcal. 1. Hét

Menü - 1800 kcal. 1. Hét Menü - 1800 kcal Tudnivalók a diétáról: Energiaérték: 1800 kcal Protein tartalom: a napi energia-bevitel 20-%-a, ami 81-90 grammnak felel meg Zsírtartalom: a napi energia-bevitel 30%-a, ami 60 grammnak

Részletesebben

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók

LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók Gombaleves Hozzávalók Erőleves Hozzávalók Olasz zöldségleves Hozzávalók Zöldséges burgonyapüré leves Hozzávalók LEVESEK Zöldborsó leves Hozzávalók: ½ sárgarépa, ¼ petrezselyemgyökér, ¼ zellergumó, 1 kisebb burgonya, 1.5 dkg zöldborsó, 1 kiskanál olaj, ¼ csokor petrezselyemzöld, 3 dl zöldséglé, só, bors. A zöldségeket,

Részletesebben

Készítsük el könnyedén kedvenc tésztavacsoránkat.

Készítsük el könnyedén kedvenc tésztavacsoránkat. trnd Projektmenetrend MAGGI Pirított tésztás alapok: Készítsük el könnyedén kedvenc tésztavacsoránkat. trnd Projekt Projektblog: www.trnd.hu/maggi-piritott-teszta trnd kapcsolattartód: eddie@trnd.hu Tegyük

Részletesebben

REGGELI A GERBEAUD HÁZBAN

REGGELI A GERBEAUD HÁZBAN REGGELI A GERBEAUD HÁZBAN A Gerbeaud Ház pékjei, cukrászai hajnalban kezdik készíteni a reggeli kínálatunkat, hogy amikor vendégeink azt akár büféasztalon felkészítve, akár tányéron felszolgálva maguk

Részletesebben

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK

101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK 101 PIZZARECEPT ALAPRECEPTEK www.recept.zug.hu Recept Klub Pizzatészta A pizza lelke a tészta, ügyeljünk rá, hogy az alja jó ropogós legyen, a belseje viszont könnyő és puha! 10 dkg sima és 20 dkg grízes

Részletesebben

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA

TÁPLÁLKOZÁSI AKADÉMIA V. évfolyam 7. szám, Tisztelt Olvasó! A Táplálkozási Akadémia című hírlevél célja az, hogy az újságírók számára hiteles információkat nyújtson az egészséges táplálkozásról, életmódról, valamint a legújabb

Részletesebben

Csirkepaprikás tésztával

Csirkepaprikás tésztával Csirkepaprikás tésztával - 30-40 dkg csirkemell filé, - Knorr csirkepaprikás alap, - főzőtejszín, - víz, - étolaj, - 250 g Gyermelyi copfocska tészta A húst felkockázzuk, és szárazra csepegtetjük. A 2,8

Részletesebben

KissKirály-Manufaktúra Kft. Tel.: 06 (36) 516 088 Mob: 06 (30) 383 0399 E-mail: uzlet@prodrofa.hu. Kép CikkszámMegnevezés Leírás nettó ár.

KissKirály-Manufaktúra Kft. Tel.: 06 (36) 516 088 Mob: 06 (30) 383 0399 E-mail: uzlet@prodrofa.hu. Kép CikkszámMegnevezés Leírás nettó ár. 10002 Kürtőskalács készítő (kicsi) Anyaga: fa + fém Mérete: 64 cm hosszú a nyéllel együtt; a sütőfelület 20 cm hosszú és 4,5 cm átmérőjű Súlya: 535 g Tisztítása: semleges folyékony mosószerrel mossa el.ne

Részletesebben

Tájékoztató folyamatban lévõ, illetve hamarosan kezdõdõ beruházásokról

Tájékoztató folyamatban lévõ, illetve hamarosan kezdõdõ beruházásokról Tartalomból: Húsvéti köszöntõ Tájékoztató folyamatban lévõ, illetve hamarosan kezdõdõ beruházásokról Baba-Mama Börze Foltos otthon - a bekecsi Folt-Varázs Kör Házi sütemények versenye Március idusa Bekecsen

Részletesebben

Lupaneszku Viktor A Borsodi Tájház Kemencés Baráti Köre megalakulásának, tevékenységének története

Lupaneszku Viktor A Borsodi Tájház Kemencés Baráti Köre megalakulásának, tevékenységének története Lupaneszku Viktor A Borsodi Tájház Kemencés Baráti Köre megalakulásának, tevékenységének története A Baráti Kör megalakulásának története hosszú évekre tekinthet vissza. Párommal mindketten tiszteljük,

Részletesebben

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX E6831-4-A R05 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2627743

Az Ön kézikönyve AEG-ELECTROLUX E6831-4-A R05 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2627743 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató AEG-ELECTROLUX E6831-4-A R05. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk,

Részletesebben

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY

SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY SOLIER CAFE IV.RECEPTGYŰJTEMÉNY FODOR SÁNDOR CHEF MOLNÁR FERENC CUKRÁSZ CHEF SZOLJÁR CSABA ÜZLETVEZETŐ 2009. Ropogós sajtkosárka, juhsajt habbal. Juhsajt hab: kg tejszín 0,30 juhsajt 0,10 fehérbors A tejszínt

Részletesebben

Benoit extra szűz olívaolaj 500 ml, 750 ml, 5 l

Benoit extra szűz olívaolaj 500 ml, 750 ml, 5 l Product Catalogue Benoit extra szűz olívaolaj 500 ml, 750 ml, 5 l A Benoit extra szűz olívaolaj könnyű gyümölcs ízesítéssel és lágy virágillatával az igazi olíva íz fantasztikus élményét nyújtja ízlelőbimbóinak.

Részletesebben

2015 tavasz, édes RECEPTEK. Fény éve torta (Várhelyi Panni) I. helyezett

2015 tavasz, édes RECEPTEK. Fény éve torta (Várhelyi Panni) I. helyezett 2015 tavasz, édes RECEPTEK Fény éve torta (Várhelyi Panni) I. helyezett Hozzávalók a tésztához: 1 egész tojás, 2 evőkanál méz 3 evőkanál tej 1 kávéskanál szódabikarbóna 5 dkg zsír 18 dkg. cukor 50 dkg

Részletesebben

Gasztronómiai lexikon

Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon Gasztronómiai lexikon... 1 A la Carte... 3 Abálás... 3 Adagolás... 3 Al dente... 3 Angolos bundázás... 3 Angolos-ra (rare) sütés... 3 Aszpik... 3 Átforralás... 3 Áttörés... 3 Bain-marie...

Részletesebben

Ha a kiválasztott illóolaj részletes tájékoztatója más alkalmazási mennyiséget tartalmaz, akkor az abban szereplő mennyiséget vegye figyelembe!

Ha a kiválasztott illóolaj részletes tájékoztatója más alkalmazási mennyiséget tartalmaz, akkor az abban szereplő mennyiséget vegye figyelembe! A NATURLAND illóolajok 100 %-os tisztaságú, természetes eredetű, koncentrált hatóanyagok, ezért alkalmazásuk során pontosan tartsa be a felhasználási módokhoz javasolt cseppmennyiségeket! Általános felhasználási

Részletesebben

V IVAMAX Használati útmutató FITNESSPRO H A S IZOM E R Õ S ÍTÕ

V IVAMAX Használati útmutató FITNESSPRO H A S IZOM E R Õ S ÍTÕ VIVAMAX FITNESS PRO HASIZOM ERÕSÍTÕ Használati útmutató Szerviz Márkus János 06/30/946-0388 Budapest, Fõ u. 68. METESZ Székház II. emelet, 211. ajtó Jótállási szelvény Vivaldi Kft. Típus:.... Gyártási

Részletesebben

10 gyors és olcsó szendvicskrém

10 gyors és olcsó szendvicskrém 10 gyors és olcsó szendvicskrém Miért készítsünk szendvicskrémet? Mert a házilag készített szendvicskrémek olcsók. Az újdonság élményét hozzák a készen vásárolt kenyérrevalók között. Új ízeket varázsolnak

Részletesebben

Esküvő a Gerbeaud Házban

Esküvő a Gerbeaud Házban Esküvő a Gerbeaud Házban Csak a vacsorára vagy a ceremóniára is helyszínt keres? A Gerbeaud Ház elegáns Dísztermei, valamint az Átrium terem tökéletes helyszín e fontos eseménynek. Az üvegtetővel fedett

Részletesebben

Fekélybetegek diétája

Fekélybetegek diétája Fekélybetegek diétája A diétáról: 1. A diéta önmagában nem befolyásolja a fekély gyógyulását, de elősegíti a tünetmentességet és a visszaesések elkerülését. Viszont a rosszul megválasztott diéta önmagában

Részletesebben

Menüajánlataink Büféétkezésre

Menüajánlataink Büféétkezésre Boscolo Budapest Menüajánlataink Büféétkezésre 1.VARIÁCIÓ Tökmagos jércefalatok házilag pácolt cukkíni, paradicsom raguval Erdélyi padlizsánkrém rozskenyérrel, friss zöldségekkel Pulykamell színes borsban

Részletesebben

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ

ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM APÁCZAI CSERE JÁNOS KAR ERASMUS SZAKMAI GYAKORLATI BESZÁMOLÓ Gyakorlati hely: Park Hotel Le Sorgenti Gyakorlat időtartama: 2012. május 01.-augusztus 01. Készítette: Szabó Alexandra

Részletesebben

GERBEAUD KOKTÉLFOGADÁS

GERBEAUD KOKTÉLFOGADÁS GERBEAUD KOKTÉLFOGADÁS Ha szeretné meghívni barátait, üzleti partnereit vagy munkatársait egy kellemes hangulatú, elegáns összejövetelre, ahol kötetlen hangulatban, inkább a társaságé a főszerep, akkor

Részletesebben

2016.05.02. A GASZTRONÓMIA JELENTŐSÉGE GASZTRONÓMIA AZ ELSŐ KÖNYVEK A GASZTRONÓMIÁRÓL

2016.05.02. A GASZTRONÓMIA JELENTŐSÉGE GASZTRONÓMIA AZ ELSŐ KÖNYVEK A GASZTRONÓMIÁRÓL - és vacsorára mit kapunk? - ez az idős hölgy cukorbeteg! - ha kérhetném, valami száraz hús legyen inkább, a Bakonyit már ismerjük. - van a csoportban két vegetariánus! - sertéshúst ne, mert mohamedánok.

Részletesebben

Konyhai technológiák alkalmazása

Konyhai technológiák alkalmazása Asztalos Árpád Konyhai technológiák alkalmazása a 37/2014. (VI.30) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírások figyelembevételével. Konyhai technológiák alkalmazása a

Részletesebben

MUNKAANYAG. Sziklainé Farkas Bernadett. Felvert tészták I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés

MUNKAANYAG. Sziklainé Farkas Bernadett. Felvert tészták I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés Sziklainé Farkas Bernadett Felvert tészták I. A követelménymodul megnevezése: Cukrászati termékkészítés A követelménymodul száma: 0536-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja: SzT-016-30 FELVERT

Részletesebben

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só.

Hájas tészta. Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Hájas tészta Hozzávalók: 80 dkg liszt, 50 dkg háj, 2 egész tojás, 2 evőkanál ecet, 2 dkg élesztő, kevés tej, 1 evőkanál cukor, pici só. Elkészítése: 50 dkg lisztből a tojásokkal, ecettel, élesztővel rétestésztát

Részletesebben

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól

Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Sörvacsora receptek a Soproni Démontól Szilvakrémleves sörös ropogóssal Hozzávalók 4 főre: Leves - 300 g aszalt szilva - 200 ml Soproni Szilva Démon - 40 g liszt - 50 g cukor - 1 ek vaj - 2 db egész fahéjrúd

Részletesebben

Étlap. Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel*** superior 4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 17. www.matyashotel.hu Tel: 52/360-200 Oldal 1

Étlap. Mátyás Király Gyógy- és Wellness Hotel*** superior 4200 Hajdúszoboszló, Mátyás király sétány 17. www.matyashotel.hu Tel: 52/360-200 Oldal 1 Hideg előételek 1., Mozzarella paradicsommal, bazsalikommal, olivaolajjal 990.-Ft 2., Padlizsánkrém fokhagymás pirítóssal 890.-Ft 3., Füstölt lazac friss salátaágyon olivaolajos citromos dresszinggel 1390.-Ft

Részletesebben

Receptkönyv DEÁK 2011/2012

Receptkönyv DEÁK 2011/2012 Receptkönyv DEÁK 2011/2012 E l ő s z ó A Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola 2012. június 12-én Egészségnapot tartott. Ennek keretében minden osztály bemutatta az általa

Részletesebben

Slim Fitt mintaétrend

Slim Fitt mintaétrend Slim Fitt mintaétrend (gluténmentes, cukormentes) Az alábbi étrend egy jó példa arra, hogy bármilyen egészségügyi probléma mellett lehet egészségesen étkezni. Természetesen számos egyéni tényezőt figyelembe

Részletesebben

Rendelés leadás: telefonon +36 70 422 23 45 - +36 1 206 800 (munkanapokon 8-tól 16 óráig) faxon: +36 1 206 8001 (0-24 h) - online (0-24 h)

Rendelés leadás: telefonon +36 70 422 23 45 - +36 1 206 800 (munkanapokon 8-tól 16 óráig) faxon: +36 1 206 8001 (0-24 h) - online (0-24 h) A0 - XXL menü - Óriás adag A0 - XXL menü - Óriás adag A0 - XXL menü - Óriás adag A0 - XXL menü - Óriás adag A0 - XXL menü - Óriás adag Erdélyi paraszt csorbaleves és bakonyi sertésborda házi galuskával

Részletesebben

OKÉS. A verseny témája: Téli ünnepváró ételek a modern gasztronómia jegyében. A nevezést a mellékelt nevezési lapon kell 2014.

OKÉS. A verseny témája: Téli ünnepváró ételek a modern gasztronómia jegyében. A nevezést a mellékelt nevezési lapon kell 2014. OKÉS Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny 2014 A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) támogatásával az Étrend Magyar Konyhafőnökök Egyesülete (ÉTREND), a Közétkeztetők, és Élelmezésvezetők

Részletesebben

1 Grill & Élvezet Weber TermékáTTekinTés 2011 Weber.com

1 Grill & Élvezet Weber TermékáTTekinTés 2011 Weber.com 1 Grill & Élvezet Termékáttekintés 2011 weber.com 2 3 A WEBER ELEKTRO E-VOLÚCIÓ az E-Volúció a grillvilágban Ami az egyiknek öröm, a másiknak szenvedés: például a füstölés grillezés közben. Ha ezt el akarja

Részletesebben

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866

Sonkakészítő hőmérővel. *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Sonkakészítő hőmérővel *kizárólag sonkakészítés Termék száma: 420866 Jelmagyarázat www.tescoma.com/video/420866 PRESTO sonkakészítő hőmérővel Tulajdonságok A PRESTO sonkakészítő kiváló eszköz a házi

Részletesebben

Édesburgonyás túrós pogácsa

Édesburgonyás túrós pogácsa Tripla pizza Egy főzőműsorban láttam ezt a fajta formázást, és azonnal beleszerettem. Nem mintha nem lenne mindegy, hogy milyen a formája, viszont így kapásból háromféle pizzám lett : ) És ráadásul nagyon

Részletesebben

szabadabban a szabadban

szabadabban a szabadban A kerti összejövetelek persze nem elsősorban 3 a főzésről és az evésről szólnak. Mégis ezek szolgáltatnak apropót és ezek nyújtanak alapot egy jó bulira. szabadabban a szabadban Vajon miért szeretnek az

Részletesebben

REGGELI A GERBEAUD HÁZBAN

REGGELI A GERBEAUD HÁZBAN REGGELI A GERBEAUD HÁZBAN A Gerbeaud Ház pékjei, cukrászai hajnalban kezdik készíteni a reggeli kínálatunkat, hogy amikor vendégeink azt akár büféasztalon felkészítve, akár tányéron felszolgálva maguk

Részletesebben

Az új AJKP generációnak...

Az új AJKP generációnak... Az új AJKP generációnak...... a csapattól 2007. Vásárhelyi Cseresnyés Kollégium Riport Kiss Pál tanár úrral - Mióta nevelőtanár a Cserkóban? - 5 éve vagyok nevelőtanár a kollégiumban, és egy éve dolgozom

Részletesebben

Bornemisza Anna szakácskönyve 1680-ból

Bornemisza Anna szakácskönyve 1680-ból Ajánljuk az Óhegy Legjobb Szakácsa és az Óhegy Legjobb Cukrásza 2012 (a barokk jegyében!) Címek elnyeréséért induló kedves versenyzıink figyelmébe! Természetesen nem kell szó szerint értelmezni a recepteket,

Részletesebben