BÉR évi ás verzió

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "BÉR évi ás verzió"

Átírás

1 Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: Regisztrált verzió érvényessége számlázó programok: Nincs időkorlát Program verzió érvényessége: A bérszámfejtő program ás változatának legfontosabb változásai Egyes meghatározott juttatások átvétele a TAXA egyszeres könyvviteli programból Egyéni és társas vállalkozó járulék fizetése GYED+GYES melletti munkavégzés esetén Utalás fájl készítése Szociális hozzájárulási adó és egészségügyi hozzájárulás mértéke Szociális hozzájárulási adó kedvezményei Szociális hozzájárulási adó kedvezményeire ellenőrzés, figyelmeztetés Személygépkocsi normaköltség változása 15 Ft-ra Béren kívüli és egyes meghatározott juttatások szorzójának változása Béren kívüli és egyes meghatározott juttatások jogcímeinek változása Béren kívüli keretösszeg Béren kívüli pénzbeli juttatás (ÚJ) arányosítása Családi kedvezmény összegének változása Első házasok kedvezménye Hozzátartozók változása Egészségügyi szolgáltatási járulék összegének változása Szakképzési hozzájárulás gyakorlati képzést végző-e a cég? Előző évi bevallás januári 1708-asra Főállású katás vállalkozók járulékalap változása Magyarországon adózó, járulékmentes jövedelem Személyi listák

2 Személyi adatlap nyomtatvány Hozzátartozó adatlap nyomtatvány Új jogviszony jogviszony másolása? Kiléptetés gomb Egészségkárosodott személy pótszabadságának automatikus kezelése GYÁS kivezetése a programból Igazolás az egyszerűsített foglalkoztatásról Nyugdíjas katás egész hónapos keresőképtelenség Munkaidő keret átnyitása előző évről Gépi nyitás Egyes meghatározott juttatások átvétele a TAXA egyszeres könyvviteli programból A TAXA egyszeres könyvviteli programban, a Törzsadatok Saját jogcímek beállítása menüpontban megadható, hogy melyik jogcím milyen egyéb juttatásnak minősül. A beparaméterezett egyszeres könyvviteli jogcímekre történő könyvelés esetén, a bérszámfejtő program átveszi az összegeket, a Nyilvántartások Kiegészítő nyilvántartások 08-ashoz Egyes meghatározott juttatások menüpontban. Egyéni és társas vállalkozó járulék fizetése GYED+GYES melletti munkavégzés esetén A jogszabályi változásoknak megfelelően, ha a Személyi adatokban, a Mástól szerzett jövedelmek gombnál rögzítve van a főállású egyéni vagy társas vállalkozó esetében, a GYED+GYES ellátások melletti munkavégzés, akkor a program nem számfejti automatikusan a megemelt járulékalapok után a járulékokat. Utalás fájl készítése Az Utalás/Feladás Utalás menüpontban, az Utalás fájl készítésénél a régi beállítás mellett, új banki utalás fájl típust is el lehet készíteni, a Bank és a Formátum kiválasztásával. A Folyószámlakezelő bank mezőnél a tavalyi paraméterek alapján a Beállít gombbal automatikusan beállítható a tavalyi paraméterezés. A fájl az új típusokkal is a megszokott módon készíthető el.

3 Szociális hozzájárulási adó és egészségügyi hozzájárulás mértéke től 27%-ról 22%-ra változik. Szociális hozzájárulási adó kedvezményei Az adó csökkenése miatt a kedvezmények maximuma a következőképen módosulnak: Szakképzetséget nem igénylő legfeljebb 100ezer után az adó 50%-a Karrierhíd legfeljebb a minimálbér kétszerese után az adó 50%-a Megváltozott munkakép. tag, vállalkozó legfeljebb a minimálbér kétszerese után az adó 50%- a 25 év alatti 180 nap alatt legfeljebb 100ezer után az adó mértéke 25 év alatti 180 nap feletti legfeljebb 100ezer után az adó 50%-a 55 év feletti legfeljebb 100ezer után az adó 50%-a Tartósan álláskereső első 2 évben legfeljebb 100ezer után az adó, 3. évben 100ezer után az adó 50%-a Anyasági első 2 évben legfeljebb 100ezer után az adó, 3. évben 100ezer után adó 50%-a Anyasági 3-nál több gyerek első 3 évben legfeljebb 100ezer után az adó, 4-5. évben legfeljebb 100ezer után adó 50%-a Szabad váll. zóna első 2 évben legfeljebb 100ezer után az adó, 3. évben 100ezer után adó 50%-a Kutatók legfeljebb 500ezer után az adó Doktori képzésben résztvevő legfeljebb 200ezer után az adó 50%-a Mezőgazdasági munkavállaló legfeljebb 100ezer után az adó 50%-a Közfoglalkoztatott után járó a minimálbér 130%-a után az adó 50%-a Rehabilitációs kártya legfeljebb a minimálbér kétszerese után az adó Tehát a tavalyi 14,5%-os kedvezményből 11% lesz. A 27%-os kedvezményből 22%. Szociális hozzájárulási adó kedvezményeire ellenőrzés, figyelmeztetés Sokak kérésére a Szerviz / Beállításokban be lehet állítani, hogy a bér program minden indításánál

4 feljöjjön egy lista az igénybe vehető szocho kedvezményekről. Alapesetként a beállítás Nem -re van állítva. Személygépkocsi normaköltség változása 15 Ft-ra A személygépkocsi normaköltsége 9 Ft-ról 15 Ft-ra változott. Béren kívüli és egyes meghatározott juttatások szorzójának változása A béren kívüli és egyes meghatározott juttatások szorzója 1,19-ről 1,18-ra változott. Béren kívüli és egyes meghatározott juttatások jogcímeinek változása Az alábbi jogcímek a béren kívüli juttatások közül átkerültek az egyes meghatározott juttatások közé: 320/00 Önk.kölcs.nyugdíjpénzt.befiz. kedv. 321/00 Önk.kölcs.egészségpénzt.befiz. kedv. 324/00 Fogl. nyugdíjpénzt. befiz. kedv. 326/00 Munkált. önsegélyző pénzt. bef. kedv. 540/00 Munkahelyi (üzemi) étkeztetés 601/00 Iskolarendsz. képzés átvállalt költsége 604/00 Nem pénzbeli szövetkezeti juttatás 607/00 Iskolakezdési támogatás kedv. része 608/00 Helyi utazási bérlet 611/00 Erzsébet utalvány Az alábbi jogcímek maradtak béren kívüli juttatások: 605/00 Szövetkezeti tag béren kívüli juttatás 606/00 Szakszerv. által nyújtott üdülési szolg. 612/00 SZÉP kártya szálláshely szolgáltatás 613/00 SZÉP kártya vendéglátás, étkezési szolg.

5 614/00 SZÉP kártya szabadidő szolgáltatás Új béren kívüli juttatás: 615/00 Pénzbeli juttatás Új jövedelemmel azonosan adózó juttatás: 960/00 Pénzbeli jutt. keretösszeget megh. része Új adómentes juttatás Bölcsődei, óvodai szolgáltatás, bölcsődei, óvodai ellátás Mobilitási célú lakhatási támogatás (kifizetendő) Mobilitási célú lakhatási támogatás (nem kifizetendő) A béren kívüli és az egyes meghatározott juttatások közül az alábbi jogcímek szűntek meg: 609/00 Egyéb béren kívüli juttatás 322/00 Önk.kölcs.nyugdíjpénzt.befiz.értékh.f. 323/00 Önk.kölcs.egészségpénzt.befiz. ért.h. f. 325/00 Fogl. nyugdíjpénzt. befiz. értékh. fel. 327/00 Munkált.önsegélyző pénzt. bef. ért.h. f. 532/00 Munkahelyi étkezés értékh. feletti rész 534/00 Iskola kezdési tám. értékh. fel. része 936/00 Erzsébet utalvány értékh. feletti rész 942/00 Iskolarendszerű képzés éh. feletti rész Kérjük a fentiek figyelembevételét, azon ügyfeleinknek, akik a cafeteriát importálni szokták!

6 Béren kívüli keretösszeg Ha a munkáltató költségvetési szerv, akkor a béren kívüli juttatások éves kerete Ft. A program figyelmeztetést küld, ha a közterheket is magában foglaló cafetéria juttatás keret együttes összege, meghaladja a ot. Ha a munkáltató nem költségvetési szerv, akkor évi Ft a béren kívüli juttatás kerete. Alap esetként a Szerviz / Beállításokban, a Cafeteria fülön a beállítás Nem-en áll, tehát a program a Ft-os határt figyeli. Béren kívüli pénzbeli juttatás (ÚJ) arányosítása A juttatás éves kerete forint. Be-, és kilépés esetén arányosítani kell a juttatás összegét. Az arányosításból adódó keretet meghaladó rész jövedelemmel azonosan adózó juttatásnak minősül. Tehát az arányosított, kedvezményes összeg feletti részt le kell számfejteni jövedelemmel azonosan adózó juttatásként, a 960/00 Pénzbeli jutt. keretösszeget megh. része jogcímre. A 961/00 Pénzbeli jutt. ker. megh. része (nem k.) jogcímen, a korábban kifizetett pénzbeli juttatást önellenőrzéssel lehet korrigálni. Családi kedvezmény összegének változása 2017-ben, a családi kedvezmény összege két kedvezményezett eltartott esetén /kedvezményezett eltartott/hó. Változatlanul, egy eltartott esetén , kettőnél több eltartott esetén, eltartottanként Ft/hó a kedvezmény összege. Első házasok kedvezménye A személy évi adóelőleg nyilatkozatának megfelelően be kell állítani a hozzátartozónál a havi kedvezményezettséget. Hozzátartozók változása A gyerekek havi kedvezményezettségét átalakítottuk a 08-as adatszolgáltatásnak megfelelően, valamint a jogosultságot havi szinten kell beállítani, mivel az változhat év közben.

7 Egészségügyi szolgáltatási járulék összegének változása Ft/hó, 237 Ft/nap. Szakképzési hozzájárulás gyakorlati képzést végző-e a cég? A 08-as adatszolgáltatáshoz igazodva, módosítottunk a Szerviz / Beállításokban. A beállítás alapesetben: 3 gyakorlati képzést nem folytató ról átnyitott cégek esetében a konvertálás a következő: Aki 2016-ban Igen -t jelölt, annak 2017-re a 2 nem főtevékenységként gyakorlati képzést folytató kódot fogjuk átnyitni. Aki 2016-ban Nem -et jelölt, annak 2017-re a 3 gyakorlati képzést nem folytató kódot fogjuk átnyitni. Előző évi bevallás januári 1708-asra A személyi adatokba átnyitjuk az előző évi bér programból az év végi bevallást. Új cégek, személyek esetén kérjük, hogy töltsék ki a mezőt, ugyanis, ha a személy M29-et választ, azt jelölni kell a januári 1708M főlapokon! Főállású katás vállalkozók járulékalap változása A katás vállalkozók változatlan fizetendő adójuk után, a járulékalapok a következőképen változnak: A főállásúak után fizetendő 50ezer kata után a forintból lett. A magasabb katát választók ( kata) forintból lett. Magyarországon adózó, járulékmentes jövedelem Az aktuális törvény értelmezések alapján, a Magyarországon adózó, járulékmentes jövedelem paraméter jelölése esetén, a 2017-es bérszámfejtő program szociális hozzájárulási adót sem számol.

8 Személyi listák 2017-től átkerültek a személy adatai alá. Személyi adatlap nyomtatvány Új személyek adatainak bekérésére javasoljuk. Személyek / Személyi listák / Személyi adatlap nyomtatvány megújult,.rtf formátumban, amelyet saját sablonnal is lehet helyettesíteni! Hozzátartozó adatlap nyomtatvány Az új személyek hozzátartozó adatainak bekérésére javasoljuk. Elérhető: Személyek / Személyi listák / Hozzátartozó adatlap nyomtatvány.rtf formátumban, amelyet saját sablonnal is lehet helyettesíteni! Új jogviszony jogviszony másolása A meglévő személyen belül a következő jogviszony rögzítésekor (pl. visszaveszik a személyt a céghez) csak abban az esetben javasoljuk a jogviszony másolásával új jogviszony generálását, ha az adatok valóban ugyanazok lesznek! A jogviszony másolás valóban lemásolja az előző jogviszony adatait! (pl. állománycsoport, foglalkoztatás jellege, letiltások, törzsbérek, pótlékok, alkalmazás minősége, feor, szja beállítások stb ). Ha nem szeretnék, hogy átmásolódjon minden adat az előző jogviszonyból, akkor az Új jogviszony gombot használják! Kiléptetés gomb A személy kiléptetése után a Kiléptetés gomb Kiléptetés visszavonása gombbá változik. Így a személy adataiba belépve azonnal látható, hogy az embert kiléptette-e már a kezelő, illetve a tévesen kiléptetett személyek visszaléptetése könnyebben értelmezhetőbb. Egészségkárosodott személy pótszabadságának automatikus kezelése A Személyek Személyi adatok menüpontban, a Számfejtési beállítások fülön jelölhető hogy az egészségkárosodott, a fogyatékossági támogatásra jogosult, vagy a vakok személyi járadékára

9 jogosult személy pótszabadságát a program automatikusan rögzítse a szabadság keretbe. GYÁS kivezetése a programból A munkaidő analitikából 2017-től kivezetjük a 8-as kódon szereplő GYÁS-t (terhességi gyermekágyi segély). Helyette a korábban már bevezetett U kódon szereplő CSED-et (csecsemőgondozási díj) alkalmazzák. Igazolás az egyszerűsített foglalkoztatásról Az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló igazolásra a filmipari statisztáknak új bevallás információ kérhető. Nyugdíjas katás egész hónapos keresőképtelenség Ha a nyugdíjas katás vállalkozó, egész hónapban keresőképtelen (munkaidő analitikában L/H kód), akkor az adott hónapban nincs kata fizetési kötelezettsége. Munkaidő keret átnyitása előző évről Az előző évben kezdődő munkaidő keret óráit következő évre átnyitjuk. Amennyiben a nyitás után számfejtik, vagy módosítják az előző év decemberi számfejtést, akkor az újranyitás szükséges. Az óraszámok kézzel is módosíthatók.

BÉR évi ás verzió

BÉR évi ás verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

Kiegészítő dokumentáció a BÉR programrendszer évi változatához. Verzió: Dátum:

Kiegészítő dokumentáció a BÉR programrendszer évi változatához. Verzió: Dátum: Kiegészítő dokumentáció a BÉR programrendszer 2017. évi változatához Érvényességi dátumok: Verzió: 18.00 Dátum: 2017. 02. 06. Demó verzió érvényessége 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége 2017.03.31.

Részletesebben

Szociális hozzájárulási adó

Szociális hozzájárulási adó Kedvezmények: 2017. 01.01-től a szociális hozzájárulási adó mértéke 22%. Ennek következményeként a szociális hozzájárulási adó kedvezmények is változtak. A kedvezmény összege, a típusonként meghatározott

Részletesebben

BÉR évi as verzió

BÉR évi as verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2019.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2019.08.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2019.09.15. Regisztrált

Részletesebben

Cafetéria nyilvántartás

Cafetéria nyilvántartás A cafetéria nyilvántartás segíti a személyre szóló, éves cafetéria keret tervezését, havi bontásban nyilvántartásba veszi a tervezett juttatásokat, valamint megjeleníti a számfejtett juttatásokat. A programban

Részletesebben

BÉR évi es verzió

BÉR évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

Szociális hozzájárulási adó

Szociális hozzájárulási adó Kedvezmények: 2017. 01.01-től a szociális hozzájárulási adó mértéke 22%. Ennek következményeként a szociális hozzájárulási adó kedvezmények is változtak. A kedvezmény összege, a típusonként meghatározott

Részletesebben

Bér évi verzió

Bér évi verzió Verziószám: 19.06 Érvényességi dátumok: Demó verzió érvényessége 2018.02.28. Regisztrált verzió érvényessége Könyvelő programok 2018.12.31. Bérszámfejtő program 2018.12.31. Számlázó programok Nincs időkorlát

Részletesebben

Bér program gépi nyitása

Bér program gépi nyitása A vállalkozás adatainak nyitása A bér program gépi nyitása a Főmenü a Cégadatok Cégnyitások Gépi nyitás (előző évből) menüpontjának elindításával kezdeményezhető. Figyelem! A bérszámfejtési adatok gépi

Részletesebben

és egyéb változások 2015

és egyéb változások 2015 és egyéb változások 2015 A béren kívüli juttatások köre: Erzsébet utalvány - 8.000 Ft/hó Munkahelyi étkeztetés 12.500 Ft/hó Helyi közlekedési bérlet bérlet árának összegéig Iskolakezdési támogatás min.

Részletesebben

A SZJA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Mi változik 2019-ban? Készítette: Szűcs Krisztina

A SZJA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Mi változik 2019-ban? Készítette: Szűcs Krisztina A SZJA TÖRVÉNY VÁLTOZÁSAI Mi változik 2019-ban? Készítette: Szűcs Krisztina Adómentes juttatások 2019- ben MEGSZŰNIK az adómentes juttatások közül: - munkáltatói lakáscélú támogatás, - mobilitási célú

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.143) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.154) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.154) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.154) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

BÉR évi es verzió

BÉR évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2019.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2019.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2019.04.15. Regisztrált

Részletesebben

SZJA, Cafeteria

SZJA, Cafeteria SZJA, Cafeteria 2016-2017 2016. évi változások A személyi jövedelemadó mértéke 16%-ról 15%-ra csökkent Családi adókedvezmény: 2016-tól 4 év alatt fokozatosan duplájára (10.000 Ftról 20.000 Ft-ra) nő Első

Részletesebben

VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET. A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZŐI ÉS VÁLTOZÁSAI január 1-től

VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET. A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZŐI ÉS VÁLTOZÁSAI január 1-től VENDÉGLÁTÓ ÉS TURISZTIKAI SZAKSZERVEZET A SZEMÉLYI JÖVEDELEMADÓ FONTOSABB JELLEMZŐI ÉS VÁLTOZÁSAI 2017. január 1-től Személyi jövedelem adókulcs: 15 % Minimálbér, bruttó: 127 500 forint Garantált bérminimum,

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.157) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.157) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.157) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Jogviszony megszüntetése

Jogviszony megszüntetése 1. lépés A jogviszony megszüntetése A jogviszony megszüntetése történhet a Személyek Személyi adatok menüpontban, az adott személy adataiban, a Kiléptetés gomb használatával. Kiléptetés gomb Történhet

Részletesebben

Egyszerűsített foglalkoztatás

Egyszerűsített foglalkoztatás Az egyszerűsített foglalkoztatási jogviszonnyal foglalkoztatott személyeket is fel kell a személyek közé rögzíteni. A teljes körű kezeléshez, minden foglalkoztatáskor új jogviszonyt kell felrögzíteni a

Részletesebben

CAFETERIA Dr. Andrási Jánosné NAV KI ÜTF osztályvezető

CAFETERIA Dr. Andrási Jánosné NAV KI ÜTF osztályvezető CAFETERIA 2017 Dr. Andrási Jánosné NAV KI ÜTF osztályvezető A cafeteria szerepe a személyi jövedelemadóban A cafeteria adózás szempontjából nem önálló juttatási jogcím. Szerepe a személyi jövedelemadóban

Részletesebben

18SZJA bevallás az egyszeres könyvviteli programban

18SZJA bevallás az egyszeres könyvviteli programban Programrendelés 2019. évre Szeretnénk megkímélni Önöket attól, hogy a programátvételi lapot esetleg feleslegesen kitöltsék és visszajuttassák részünkre. Ezért a programhasználati szándékukat folyamatosnak

Részletesebben

Családi kedvezmény. A családi kedvezmény adóalap kedvezmény, a családi járulékkedvezmény járulék kedvezmény.

Családi kedvezmény. A családi kedvezmény adóalap kedvezmény, a családi járulékkedvezmény járulék kedvezmény. A családi kedvezmény adóalap kedvezmény, a családi járulékkedvezmény járulék kedvezmény. A kedvezmények érvényesítéséhez az alábbi beállításokra van szükség Novitax bérszámfejtő programban. Családi kedvezmény

Részletesebben

Leírás a MunBér12 program 0206-as verziójához

Leírás a MunBér12 program 0206-as verziójához Leírás a MunBér12 program 0206-as verziójához Mielőtt elindítják a programot kérjük (a szokásos módon mentsenek) a mun12w mappában. Nagyon fontos: a program adatbázis módosításokat hajt végre! Ezért első

Részletesebben

TB, EHO, SZOCHO változások 2015. Zahoránszki Szilvia

TB, EHO, SZOCHO változások 2015. Zahoránszki Szilvia TB, EHO, SZOCHO változások 2015. Zahoránszki Szilvia Társadalombiztosítás Járulékalapot képező jövedelem: / Tbj. 4. k) pont/ 1. a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

Bérösszesítő. Társaság neve: Társaság címe: Statek Statisztikai Elemző Központ Kft Budapest, Keleti Károly utca január

Bérösszesítő. Társaság neve: Társaság címe: Statek Statisztikai Elemző Központ Kft Budapest, Keleti Károly utca január Cég összesen: Időadatok: nap munkanap óra Ledolgozott napok 60 050 60 050 360 268 Munkaszüneti nap 670 4 21 Pihenőnap 22 231 1 742 0 Betegszabadság 306 306 1 745 Betegszabadság (nem munkanapra) 106 7 28

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.158) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.158) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.158) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Nem változik az állandó lakóhely, ha a magánszemély ideiglenes jelleggel huzamosabb ideig külföldön tartózkodik.

Nem változik az állandó lakóhely, ha a magánszemély ideiglenes jelleggel huzamosabb ideig külföldön tartózkodik. A személyi jövedelemadó változásai 2019-től Családi kedvezmény A családi kedvezmény - az eltartottak lélekszámától függően - kedvezményezett eltartottanként és jogosultsági hónaponként: -egy eltartott

Részletesebben

Bérügyintéző részszakképesítés

Bérügyintéző részszakképesítés . (vizsgázó olvasható neve). (Születési hely, idő) NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM TÜK szám: 49/3-9/2018. KORLÁTOZOTT TERJESZTÉSŰ Érvényességi idő: 2018. január 10. 8:00 óra Minősítő neve: Mészáros László

Részletesebben

Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban

Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban Letiltások és levonások kezelése a Novitax bérszámfejtő programban A Személyi adatokban, a Levonások/Letiltások gomb segítségével rögzíthetőek letiltások és levonások az adott személyekhez. A felrögzített

Részletesebben

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható.

Letiltások kezelése. A letiltásokat alapértelmezetten letiltási sorrendben jeleníti meg a program, ami a nyilakkal módosítható. Letiltás rögzítése A Személyi adatokban, a Levonások/Letiltások/Jöv. gomb segítségével rögzíthetőek letiltások és levonások az adott személyekhez. A felrögzített letiltásokról a program analitikát vezet,

Részletesebben

Cafeteria újratervezés 2017.

Cafeteria újratervezés 2017. Cafeteria újratervezés 2017. Válaszadók száma: 250 Törvények Szja tv. (71. par., 1. melléklet) Mt. Ōpt Erzsébet rendelet SZÉP rendelet EHO Lakáshitel - rendelet Adózás 0 % adó 34,51% közteher 49,98%

Részletesebben

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra

I. 2014. január 1-től életbe lépett, a MunBér14 programot érintő jogszabály-változások, hatásuk a programra MUN v14.0130 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre, ezért először csak egyetlen munkahelyről szabad indítani (a windows tálcán se legyen letéve a program)! Ha ez a feltétel nem teljesül, a program

Részletesebben

TB kifizetőhelyi modul

TB kifizetőhelyi modul A Novitax bérszámfejtő programhoz kapcsolódó TB kifizetőhelyi modul teljes körűen ellátja TB kifizetőhelyi feladatokat. Az ellátást számolja, nyilvántartja, elkészíti a kötelező elszámolási bizonylatokat,

Részletesebben

Béren kívüli juttatások (adó- és járulékteher összesen: 34,22%)

Béren kívüli juttatások (adó- és járulékteher összesen: 34,22%) Tisztelt Ügyfelünk! Az Országgyűlés elfogadta a 2017-re vonatkozó új cafeteria szabályokat. Az alábbiak szerint lehet tervezni a jövő évi juttatásokat. Cafeteria 2017. Adómentes juttatások( nincs adó-

Részletesebben

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások

Alapadatokkal kapcsolatos módosítások Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről: A legújabb verziója az 1.118 (6) az internetről letölthető a levél végén található link segítségével Változások,

Részletesebben

Változó cafetéria szabályok 2017-ben

Változó cafetéria szabályok 2017-ben H - 1 0 3 7 B u d a p e s t M o n t e v i d e o u. 3 / A T e l. : + 3 6 1 4 3 0-3 4 0 0 F a x : + 3 6 1 4 3 0-3 4 0 2 a b t @ a b t. h u w w w. a b t. h u Budapest, 2016. december 21. Változó cafetéria

Részletesebben

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát.

Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. TISZTELT PARTNERÜNK! Örömmel értesítjük, hogy elkészítettük az Ön által használt ügyviteli szoftver legújabb változatát. KULCS BÉR 2008 MÁRCIUS/4 A telepítés oly módon történhet, mint a program vagy a

Részletesebben

Kisvállalati adózó KIVA cég főkönyvi feladás

Kisvállalati adózó KIVA cég főkönyvi feladás KIVA cég főkönyvi Amennyiben a kisvállalati adózó (KIVA-s) cég, bérszámfejtését is a Novitax BÉR segítségével végzi, a program elkészíti a KIVA: SZJK és kedvezmények elnevezésű segédlistát. A segédlista

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.05.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.06.15. Regisztrált

Részletesebben

TB modul. Beállítások. Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban

TB modul. Beállítások. Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban TB modul Beállítások Szerviz / Beállításokban TB Kifizetőhely? Igen-re kell állítani. A személyi adatokban 1. Előző munkahelyi adatok / Jövedelem igazolás egb. ellátáshoz menüpontban van lehetőség rögzíteni

Részletesebben

BÉR évi s verzió

BÉR évi s verzió Kiegészítő dokumentáció a BÉR programrendszer 2018. évi változatához 19.00 Dátum: 2017. 12. 28. Verzió: Érvényességi dátumok: Demó verzió érvényessége 2018.02.28. Regisztrált verzió érvényessége 2018.03.31.

Részletesebben

2019. évi legfontosabb adóváltozások

2019. évi legfontosabb adóváltozások 2019. évi legfontosabb adóváltozások 1) Legfontosabb bért terhelő adó változások 2019 január 1-től: Minimálbér összege: 149.000 Ft (az eddigi 138.000 helyett) Garantált bérminimum: 195.000 Ft (az eddigi

Részletesebben

A mezőgazdasági őstermelő és az egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettsége. Matlné Kisari Erika

A mezőgazdasági őstermelő és az egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettsége. Matlné Kisari Erika A mezőgazdasági őstermelő és az egyéni vállalkozó járulékfizetési kötelezettsége Matlné Kisari Erika A járulékfizetés feltételei Biztosítási kötelezettséggel járó jogviszony Járulékalapot képező jövedelem

Részletesebben

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést!

A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést! Verziótájékoztató: Kulcs-Bér 2012. december Megjelenési dátum: 2012. december 28. A frissítő verzió telepítése előtt mindenképpen készítsenek adatbázismentést! A verzióban elérhető újdonságok, fejlesztések

Részletesebben

FORINT-Soft Kft. EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS. FORINT-Soft Kft.

FORINT-Soft Kft. EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS. FORINT-Soft Kft. EGYSZERŰSÍTETT FOGLALKOZTATÁS 2010. április 1-én hatályba lépett az egyszerűsített foglalkoztatásról szóló 2009. évi CLII. törvény (Eftv.), és ezzel egyidejűleg megszűnt az alkalmi munkavállalói kiskönyvvel

Részletesebben

Tájékoztató a BOR2 program 2013 évi beállításaihoz

Tájékoztató a BOR2 program 2013 évi beállításaihoz Tájékoztató a BOR2 program 2013 évi beállításaihoz A 2013 évi nyomtatványok nagy része még nem jelent meg. Azonban, az esetlegesen kilépő dolgozók számfejtéséhez már hónap közben is szükség lehet az új

Részletesebben

Kedvezmények a szociális hozzájárulási adó rendszerében Az egyszerűsített foglalkoztatás. Készítette: Görgei Zsolt

Kedvezmények a szociális hozzájárulási adó rendszerében Az egyszerűsített foglalkoztatás. Készítette: Görgei Zsolt Kedvezmények a szociális hozzájárulási adó rendszerében Az egyszerűsített foglalkoztatás Készítette: Görgei Zsolt Vállalkozások besorolása 2 3 4 Adókedvezmények a szociális hozzájárulási adóból A megváltozott

Részletesebben

NTAX évi es verzió

NTAX évi es verzió Érvényességi dátumok Demó verzió érvényessége: 2017.02.28. Regisztrált verzió érvényessége könyvelő programok: 2017.03.31. Regisztrált verzió érvényessége bérszámfejtő program: 2017.04.15. Regisztrált

Részletesebben

Kafetéria kezelése a 2015 ös Comp-Sys Bérügyviteli programban.

Kafetéria kezelése a 2015 ös Comp-Sys Bérügyviteli programban. Kafetéria kezelése a 2015 ös Comp-Sys Bérügyviteli programban. A 2015-ben a Kafetéria kezelését az alábbiak szabályozzák: Az új törvényi szabályozás szerint 200.000 Ft-os éves keretösszeg adható bármilyen

Részletesebben

Összehasonlító példák. 2016/2017 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I

Összehasonlító példák. 2016/2017 II. Dr Lakatos Mária: ADÓZÁS I Összehasonlító példák Hol tartunk? Családi állapothoz igazodó kedvezmények Adójóváírások és hitelek Ki mennyit fizet? Kína Egyéni vállalkozók személyi jövedelemadózása Példa bér adójának kiszámítására

Részletesebben

Bérösszesítő. Statek Statisztikai Elemző Központ Kft Budapest, Keleti Károly utca január szeptember

Bérösszesítő. Statek Statisztikai Elemző Központ Kft Budapest, Keleti Károly utca január szeptember Társaság neve: Cég összesen: Időadatok: nap munkanap óra Ledolgozott napok 100 879 100 879 652 747 Munkaszüneti nap 219 3 10 Pihenőnap 26 074 1 937 0 Betegszabadság 249 249 1 288 Betegszabadság (nem munkanapra)

Részletesebben

SZJA, Szocho 2015 Mérlegképes továbbképzés. Személyi jövedelemadó. Az első házasok kedvezménye. Családi kedvezmény 2015.03.19.

SZJA, Szocho 2015 Mérlegképes továbbképzés. Személyi jövedelemadó. Az első házasok kedvezménye. Családi kedvezmény 2015.03.19. SZJA, Szocho 2015 Mérlegképes továbbképzés Személyi jövedelemadó Szatmári László Főosztályvezető Családi kedvezmény Az első házasok kedvezménye Mértéke 2016-tól 4 év alatt a duplájára nő a két gyermekes

Részletesebben

TGV HUMAN PARTNERS KFT. Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 20)

TGV HUMAN PARTNERS KFT. Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 20) Budapest 1224 Aranyforint u. 5. Tel és fax:(36 20) 320-6500 Veerrzzi ióóss vváál lttoozzáássookk 13.23 2019.04.05 adatbázis 13.044 1908-A-s lap adónem összesen sor kerekítési korrekciós mező feladása miatt

Részletesebben

Kafetéria juttatások változása január 01-től

Kafetéria juttatások változása január 01-től Kafetéria juttatások változása 2017. január 01-től Az előző évekhez hasonlóan megmaradt a három csoport, ebben nincs változás. A kedvezményesebben adózó csoport neve a béren kívüli juttatások, a magasabb

Részletesebben

Bér-cafeteria segédlet 2012 Eurotantusz kft.

Bér-cafeteria segédlet 2012 Eurotantusz kft. Bér-cafeteria segédlet 2012 Eurotantusz kft. Könyvelés- Bérszámfejtés www.eurotantusz.hu MINIMÁLBÉR SZAKKÉPZETTEK GARANTÁLT BÉRMINIMUMA M E G J E G Y Z É S Besorolási bér 2011 2012 2011 2012 78 000 93

Részletesebben

Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer évi változatához

Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer évi változatához Kiegészítő dokumentáció az NTAX programrendszer 2016. évi változatához Verzió: 17.05 Dátum: 2016.11.22. Érvényességi dátumok: Demó verzió érvényessége 2016.02.29. Regisztrált verzió érvényessége Könyvelő

Részletesebben

OBB Előadás. Kovács Krisztina UCMS Group Hungary Kft. 2015.09.21

OBB Előadás. Kovács Krisztina UCMS Group Hungary Kft. 2015.09.21 OBB Előadás Kovács Krisztina UCMS Group Hungary Kft. 2015.09.21 Szociális hozzájárulási adóból és szakképzési hozzájárulásból igénybe vehető kedvezmények Jogszabályok 2011. évi CLVI. törvény IX. fejezete

Részletesebben

2016-tól Alkalmazott felvételéhez szükséges adatok: végzettség, szakképesítés,okirat kibocsájtó,okirat száma.

2016-tól Alkalmazott felvételéhez szükséges adatok: végzettség, szakképesítés,okirat kibocsájtó,okirat száma. Tisztelt Ügyfeleink! Változások 2018. január 1-től a teljesség igénye nélkül, Emlékeztetem Önöket, hogy SZJA: a bruttóbér 15%-a Adómentes juttatás: munkábajárás: óvodai vagy bölcsődés gyermek esetén adható

Részletesebben

Hogy ne kelljen számolgatnia, ebben a táblázatban megtalálja az elvárt emelés mértékét, amelynek végrehajtása esetén, a kompenzációt igénybe veheti:

Hogy ne kelljen számolgatnia, ebben a táblázatban megtalálja az elvárt emelés mértékét, amelynek végrehajtása esetén, a kompenzációt igénybe veheti: Internet: Tisztelt Ügyfelünk! Elsőként szeretnék a Rezon Iroda minden dolgozója nevében szerencsés és BOLDOG ÚJ ÉVET kívánni. Nemcsak a BÚÉK betűi, mi is egy kicsit megrészegedtünk a sok változástól, ami

Részletesebben

Szja-bevallás 2015-ben

Szja-bevallás 2015-ben Szja-bevallás 2015-ben Előadó: Böröczkyné Verebélyi Zsuzsanna Variációk egy témára 5000,- 10 000,- Variációk egy témára 10 000,- 10 000,- 10 000,- + 5000,- Variációk egy témára 10 000,- 10 000,- + 5000,-

Részletesebben

2015. június 22. Előadó: dr. Sümegi Nóra

2015. június 22. Előadó: dr. Sümegi Nóra 2015. június 22. Előadó: dr. Sümegi Nóra A kiegészítő tevékenységet folytató egyéni vállalkozó kivétje vagy átalányban megállapított jövedelme után fizetendő nyugdíjjárulékával szemben érvényesítheti a

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2015. ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2015. ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2015. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v15.0130... - 2 - MUN v15.0512... - 9 - - 1 - MUN v15.0130 Ez a verzió adatbázis módosításokat hajt végre,

Részletesebben

EGYES JUTTATÁSOK ADÓZÁSÁNAK SZABÁLYAI 2012.

EGYES JUTTATÁSOK ADÓZÁSÁNAK SZABÁLYAI 2012. EGYES JUTTATÁSOK ADÓZÁSÁNAK SZABÁLYAI 2012. Egyes juttatások adózásának szabályai 1. Az 1995. évi CXVII. törvény a személyi jövedelemadóról, XIII. fejezet Az adó a kifizetőt terheli. [69. ] Az adó alapja:

Részletesebben

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI

COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG ÉVI COBRA MUNKAÜGY ÉS BÉR PROGRAMCSOMAG 2016. ÉVI VERZIÓINAK VÁLTOZÁSAI. Tartalomjegyzék: Tartalom MUN v16.0129... - 2 - MUN v16.0210... - 6 - MUN v16.0428... - 7 - - 1 - MUN v16.0129 Ez a verzió adatbázis

Részletesebben

Szociális hozzájárulási adó változás Egészségügyi hozzájárulás megszűnése

Szociális hozzájárulási adó változás Egészségügyi hozzájárulás megszűnése Szociális hozzájárulási adó változás 2019. 2018.évi LII. törvény Egészségügyi hozzájárulás megszűnése 2019. január 1-jétől kibővül a szociális hozzájárulási adó kötelezettség és megszűnik az egészségügyi

Részletesebben

BOR2 Bérszámfejtési rendszer változásai

BOR2 Bérszámfejtési rendszer változásai BOR2 Bérszámfejtési rendszer változásai A BOR2 program módosítása az új jogszabályok figyelembevételével megtörtént. A 2006. szeptember 1. utáni számfejtések már csak az 5.5aa, vagy azt követő verziókkal

Részletesebben

Cafetéria Széchenyi Pihenőkártya vendéglátás alszámla évente Ft-ig. - Széchenyi Pihenőkártya szálláshely alszámla évente 225.

Cafetéria Széchenyi Pihenőkártya vendéglátás alszámla évente Ft-ig. - Széchenyi Pihenőkártya szálláshely alszámla évente 225. Cafetéria 2019 Adómentes juttatások: A 2018-ban használt az óvoda, bölcsődei szolgáltatás térítése marad az adómentes kategóriában. Ennél a juttatásnál újdonság lesz 2019-re, hogy nem csak a munkáltató,

Részletesebben

Határozza meg a munkavállaló február havi nettó keresetét! (adatok forintban)

Határozza meg a munkavállaló február havi nettó keresetét! (adatok forintban) SZJA 1.példa Egy munkaviszonyban lévő elvált nő, havi rendszeres keresete 180 000 Ft. A munkáltatójától havi 8 000 Ft értékben kap élelmiszervásárlásra jogosító Erzsébet utalványt. Más juttatása az adott

Részletesebben

Jövőre a célzott szolgáltatás az új munkáltatói hozzájárulás

Jövőre a célzott szolgáltatás az új munkáltatói hozzájárulás Jövőre a célzott szolgáltatás az új munkáltatói hozzájárulás Hogyan adható 2019-ben céges patikakártyás juttatás? 2018. november Jogszabályi változás a cafeteriában és a béren kívüli juttatásokban Jelentősen

Részletesebben

2012/01. Ver

2012/01. Ver 2012/01 Ver 6.4.12.001 1, Adóalap kiegészítés 2, Járulékok 3, Szocho kedvezmények 4, Munkabér nettóérték kedvezmény 5, Jogcím importálás 6, Szakképzési 7, Korkedvezmény-biztosítási járulék 1, Adóalap kiegészítés

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KÖZGYŰLÉS JEGYZŐJÉNEK 4/2013. (X.15.) MJ u t a s í t á s a

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KÖZGYŰLÉS JEGYZŐJÉNEK 4/2013. (X.15.) MJ u t a s í t á s a SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KÖZGYŰLÉS JEGYZŐJÉNEK 4/2013. (X.15.) MJ u t a s í t á s a a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat Hivatal Cafetéria Szabályzatáról A közszolgálati tisztviselőkről szóló

Részletesebben

HÁZTARTÁSOK TELEPÜLÉSGAZDÁLKODÁSI ISMERETEK. CZABADAI LILLA URBÁNNÉ MALOMSOKI MÓNIKA SZIE GTK RGVI 2013/14. tanév tavaszi félév

HÁZTARTÁSOK TELEPÜLÉSGAZDÁLKODÁSI ISMERETEK. CZABADAI LILLA URBÁNNÉ MALOMSOKI MÓNIKA SZIE GTK RGVI 2013/14. tanév tavaszi félév HÁZTARTÁSOK TELEPÜLÉSGAZDÁLKODÁSI ISMERETEK CZABADAI LILLA URBÁNNÉ MALOMSOKI MÓNIKA SZIE GTK RGVI 2013/14. tanév tavaszi félév Háztartás - család A háztartás azoknak a személyeknek az összessége, akik

Részletesebben

Tájékoztató a BOR3 program 2013 évi beállításaihoz

Tájékoztató a BOR3 program 2013 évi beállításaihoz Tájékoztató a BOR3 program 2013 évi beállításaihoz A 2013 évi nyomtatványok nagy része még nem jelent meg. Azonban, az esetlegesen kilépő dolgozók számfejtéséhez, bejelentéséhez már hónap közben is szükség

Részletesebben

Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására. 2016/2017. I. félév Adóoptimalizálás

Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására. 2016/2017. I. félév Adóoptimalizálás Példák a személyi jövedelemadó kiszámítására Hol tartunk? Természetbeni juttatások Adók és közterhek Ingóság értékesítése Miről lesz szó? Példák a bér személyi jövedelemadójának kiszámítására Tax wedge

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.156) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével.

Kedves Ügyfelünk! legújabb verziója (1.156) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.156) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Egyszerűsített foglalkoztatás kifizetési jegyzék

Egyszerűsített foglalkoztatás kifizetési jegyzék Egyszerűsített foglalkoztatás kifizetési jegyzék Egyszerűsített foglalkoztatás A munkáltató neve: ERDB Kft A munkáltató címe 714 Bátaszék, Kertalja utca 14. A munkáltató adószáma: 25366369-2-17 6 - Alkalmi

Részletesebben

hkscpsv M XXXXXMM XXXXXMM XXXXXMM XXXXXMM XX

hkscpsv M XXXXXMM XXXXXMM XXXXXMM XXXXXMM XX Csáki János (8433291173) ERDB Kft (25366369-2-17) 714 Bátaszék-Kövesd Fő u.22 714 Bátaszék Kertalja utca 14. Időadatok Alapadatok Levonások Ledolgozott nap: 22 Munkaszüneti nap: Fizetett szabadság: Fizetett

Részletesebben

Kulcs-Bér 2012 frissítés

Kulcs-Bér 2012 frissítés Kulcs-Bér 2012 frissítés Megjelenés dátuma: Számfejtési folyamat, és 08-as bevallás felgyűjtési idejének optimalizálása Örömmel tájékoztatjuk Felhasználóinkat, hogy a Kulcs Bér 2012-es program szeptemberi

Részletesebben

Új cafeteria szabályok

Új cafeteria szabályok 1 Új cafeteria szabályok 2016. november. 22. hvg.hu Kedden az Országgyűlés elfogadta a 2017-re vonatkozó új cafeteria szabályokat. Jövőre az alábbi szabályok szerint lehet tervezni a juttatásokat. Összeállt

Részletesebben

Mi mennyi 2012-ben? Havi bér Ft/hó

Mi mennyi 2012-ben? Havi bér Ft/hó Munkabérek, illetmények 298/2011. (XII. 22.) Korm. rend. Havi bér Ft/hó Heti bér Ft/hét Napi bér Ft/nap Órabér Ft/óra Minimálbér 2. (1) bek. 93.000 21.400 4.280 535 Garantált bérminimum* 2. (2) bek. 108.000

Részletesebben

Aktuális trendek: bérek, juttatások és HR gyakorlatok CAFETERIA 2019-ben

Aktuális trendek: bérek, juttatások és HR gyakorlatok CAFETERIA 2019-ben Aktuális trendek: bérek, juttatások és HR gyakorlatok CAFETERIA 2019-ben Előadó: Király Ágnes okleveles adószakértő Top Cafeteria Cafeteria 2018 Adómentes juttatások Távolsági bérlet kiegészítés: 14% Számítógép

Részletesebben

Minimálbér és garantált bérminimum

Minimálbér és garantált bérminimum Minimálbér és garantált bérminimum Magyar Közlöny 2016. évi 204. száma 430/2016. (XII. 15.) Kormányrendelet Minimálbér: 138 000 Ft A teljes munkaidőben foglalkoztatott munkavállaló részére megállapított

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Olvasó!

Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Olvasó! 2011/3 Tisztelt Partnerünk! Tisztelt Olvasó! Az adótörvényeket módosító T/4662 számú törvényjavaslatot a Parlament hosszas vita után, nagyon sok kiegészítés, benyújtott egyéni és bizottsági módosító indítvány

Részletesebben

ADÓZÁSI KÉZIKÖNYVEK CAFETÉRIA Munkáltatói és kifizetői juttatások 2017-ben

ADÓZÁSI KÉZIKÖNYVEK CAFETÉRIA Munkáltatói és kifizetői juttatások 2017-ben ADÓZÁSI KÉZIKÖNYVEK CAFETÉRIA 2017 Munkáltatói és kifizetői juttatások 2017-ben Budapest, 2017 Szerző: Surányi Imréné ISBN 978-963-638-522-4 ISSN 2416-2310 (Tanácsadói könyvek) ISSN 1788-0165 (Adózási

Részletesebben

A személyi jövedelemadó és a kisadózó vállalkozások tételes adója változásai Dr. Funtek Zsolt NAV Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály

A személyi jövedelemadó és a kisadózó vállalkozások tételes adója változásai Dr. Funtek Zsolt NAV Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály A személyi jövedelemadó és a kisadózó vállalkozások tételes adója változásai 2017 Dr. Funtek Zsolt NAV Ügyfélkapcsolati és Tájékoztatási Főosztály Kiküldetés fogalma 2016. augusztus 1-jétől a munkáltató

Részletesebben

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek

Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek Kedves Ügyfelünk! Ezúton szeretném tájékoztatni Önt az XL Bér modul legújabb frissítéséről, melynek legújabb verziója (1.133) letölthető az internetről a levél végén található link segítségével. Az alábbiakban

Részletesebben

Tartalomjegyzék ELŐSZÓ 11 ELSŐ RÉSZ TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS 15

Tartalomjegyzék ELŐSZÓ 11 ELSŐ RÉSZ TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS 15 Tartalomjegyzék ELŐSZÓ 11 ELSŐ RÉSZ TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS 15 I. FEJEZET BIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉG 15 1. A BIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉG ELBÍRÁLÁSA 15 1.1. A teljes körű biztosítottak 15 1.1.1. A foglalkoztatott

Részletesebben

Magyar joganyagok - 424/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet - a Nyugdíjbiztosítási Alap k 2. oldal h)1 a gyed, gyes, gyermeknevelési támogatás (gyet), ápo

Magyar joganyagok - 424/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet - a Nyugdíjbiztosítási Alap k 2. oldal h)1 a gyed, gyes, gyermeknevelési támogatás (gyet), ápo Magyar joganyagok - 424/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet - a Nyugdíjbiztosítási Alap k 1. oldal 424/2012. (XII. 29.) Korm. rendelet a Nyugdíjbiztosítási Alap kezeléséért felelős nyugdíjbiztosítási szerv,

Részletesebben

A szociális hozzájárulási adóból 2013-ban érvényesíthető adókedvezmények

A szociális hozzájárulási adóból 2013-ban érvényesíthető adókedvezmények A szociális hozzájárulási adóból 2013-ban érvényesíthető adókedvezmények A munkaviszonyban foglalkoztatott személyek utáni fizetendő adó megállapításánál a számított adót (27%) e törvény külön rendelkezése

Részletesebben

2017. évi adóváltozások

2017. évi adóváltozások 2017. évi adóváltozások Összeállította: Dr. Vargáné Benkő Anikó Az adónemek, amelyeket a változások érintenek Szociális hozzájárulási adó (SZOCHO) Személyi jövedelemadó (SZJA) Társasági adó (TÁSA) Általános

Részletesebben

2015. június 22. Előadó: dr. Sümegi Nóra

2015. június 22. Előadó: dr. Sümegi Nóra 2015. június 22. Előadó: dr. Sümegi Nóra Az 1952. október 10-én született 25 év szolgálati idővel rendelkező egyéni vállalkozó 2015. április 11-én öregségi nyugdíj megállapítása iránti kérelmet terjesztett

Részletesebben

Munkaidő keret. Jelenléti ív vezetése A foglalkoztatási adatok fülön be kell állítani, a jelenléti ív vezetése paraméternél, hogy Igen.

Munkaidő keret. Jelenléti ív vezetése A foglalkoztatási adatok fülön be kell állítani, a jelenléti ív vezetése paraméternél, hogy Igen. A Novitax bérszámfejtő program a megfelelő beállítások mellett kezelni tudja a munkaidő keretben történő foglalkoztatást. A munkaidő keret alkalmazása esetén az alábbiak beállítása szükséges. Beállítások

Részletesebben

TB ellátás korrekció

TB ellátás korrekció TB ellátás korrekció kezelése A TB kifizetőhely Ellátás korrekció menüpontban lehetőség van a korábban tévesen megállapított ellátások módosítására vagy törlésére. TB ellátás korrekció Ki kell választani

Részletesebben

1. A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) összege: órabér alkalmazása esetén

1. A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) összege: órabér alkalmazása esetén Mi mennyi 2005-ben? 1. A kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) összege: hetibér alkalmazása esetén napibér alkalmazása esetén órabér alkalmazása esetén 13.120,-Ft 2.624,-Ft 328,-Ft (a 327/2004. (XII.

Részletesebben

Munkahelyvédelmi akcióterv

Munkahelyvédelmi akcióterv Munkahelyvédelmi akcióterv Szakképzettséget nem igénylő munkakörben foglalkoztatott munkavállalók adókedvezménye Nem változik A foglalkoztató a bruttó munkabér, de legfeljebb havi 100.000 forint után 14,5

Részletesebben

KÖNYVELÉS ÉS BÉRSZÁMFEJTÉS HÍRLEVÉL MÁJUS

KÖNYVELÉS ÉS BÉRSZÁMFEJTÉS HÍRLEVÉL MÁJUS KÖNYVELÉS ÉS BÉRSZÁMFEJTÉS HÍRLEVÉL MÁJUS REPREZENTÁCIÓ, ÜZLETI AJÁNDÉK ÉS A TERMÉSZETBENI JUTTATÁSOK 2011-ES VÁLTOZÁSAI A korábbi években megszokott természetbeni juttatások fogalma 2011-től megszűnt,

Részletesebben

VÁLTOZÁS A JÁRULÉK-, EHO-, SZOCHO KÖTELEZETTSÉGBEN

VÁLTOZÁS A JÁRULÉK-, EHO-, SZOCHO KÖTELEZETTSÉGBEN VÁLTOZÁS A JÁRULÉK-, EHO-, SZOCHO KÖTELEZETTSÉGBEN A BIZTOSÍTÁSI KÖTELEZETTSÉG ALÓL KIZÁRT SZEMÉLYI KÖR BŐVÜLÉSE 2015. január 1-jétől nem terjed ki a biztosítási kötelezettség az Szja tv. 1/B. hatálya

Részletesebben

Tax Intelligence. Kedves Ügyfelünk! Hírlevél 2013. január/nr. 2. TÉMA: Szociális hozzájárulási adókedvezmények 2013. ALCÍMEK: Általános szabályok

Tax Intelligence. Kedves Ügyfelünk! Hírlevél 2013. január/nr. 2. TÉMA: Szociális hozzájárulási adókedvezmények 2013. ALCÍMEK: Általános szabályok ek 2013 ek 2013 Kedves Ügyfelünk! A munkahelyvédelmi akciótervben meghirdetett és 2013. január 1-én életbe lépett munkáltatói terhek csökkentési lehetőségeivel kibővültek a szociális hozzájárulási adóból

Részletesebben

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS december 12. Előadó: Lakiné Szkiba Judit

TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS december 12. Előadó: Lakiné Szkiba Judit TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁS 2014 2013. december 12. Előadó: Lakiné Szkiba Judit Családi járulékkedvezmény Jogosultak: Az Szja tv. szerinti családi kedvezmény érvényesítésére jogosult biztosított, és a családi

Részletesebben

Munkaidő keret. Beállítások. Szerviz/Beállítások/Munkaidőkeret. Szerviz-Beállítások-Munkaidőkeret fülön

Munkaidő keret.   Beállítások. Szerviz/Beállítások/Munkaidőkeret. Szerviz-Beállítások-Munkaidőkeret fülön A Novitax bérszámfejtő program a megfelelő beállítások mellett kezelni tudja a munkaidő keretben történő foglalkoztatást. A munkaidő keret alkalmazása esetén az alábbiak beállítása szükséges. Beállítások

Részletesebben