KÖSZÖNTJÜK TAGJAINKAT!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "KÖSZÖNTJÜK TAGJAINKAT!"

Átírás

1 Ha egy problémát kimondasz, félig már meg is oldottad! ŐSZI REGIONÁLIS TAGI TALÁLKOZÓK november 3. BUDAPEST KÖSZÖNTJÜK TAGJAINKAT!

2 MIRŐL FOGUNK BESZÉLNI? a hazai fuvarozási piac az új KÁSZ-ban rejlő lehetőségek: tűrjünk, vagy cselekedjünk? európai uniós minimálbér-intézkedések: mi jöhet még, mit tudunk ajánlani? útdíj: várható-e változás? biztonságos és garantált jövedékiadó-visszaigénylés most érdemes! szakma lett a gépjárművezetés! KGFB merre tovább? Kartell lehetőség a kárigények érvényesítésére A TE VÁLASZRA VÁRÓ KÉRDÉSEID!

3 Tagi lefedettségünk Teljes taglétszám ( ) / Budapest 975 Árufuvarozó tagvállalkozások a teljes vállalkozási körön belül ( szolgáltató, év végéhez képest 18 db. csökkenés...) ,1 % ,8 % ~ ,1 % Más szervezetnél tag autóbuszos személyszállító Egyik szervezetnél sem tag autóbuszos személyszállító NiT Hungary tag árufuvarozó Más szervezeteknél tag árufuvarozó Autóbuszos tagvállalkozások a teljes vállalkozási körön belül ( szolgáltató, év végéhez képest 18 db. növekedés... ) NiT Hungary tag autóbuszos személyszállító Egyik szervezetnél sem tag árufuvarozó % ~ % % Adatok: NKH adatbázis (2016. június 30.) + NiT System adatállomány

4 Üzemben tartott tehergépjárművek (változások) 3,5 t-ig 3,5-7,5 t között 7,5 t felett Vontató Összes 2012 év vége év vége év vége év vége I. félév (+2) (-152) (-50) (+1 578) (+1 378) 5,75 jármű / vállalkozás (5,62-ről / félév) Autóbuszok: különjáratban nincs releváns változás!

5 Tűrjünk, vagy cselekedjünk? Valódi áttörés: több éves szakmai munkát követően elfogadásra került a közúti árufuvarozási szerződésekről 120/2016 ( VI.07.) Korm. rendelet Hatály: július 1-től, a belföldön gépjárművel végzett árufuvarozás és a gépjárműveknek gépjárművezetővel történő rendelkezésre bocsátása. zártrendszerű rakodás vívmányai bérvontatás, mint fogalom (NAV állásfoglalás kikérve...) állásidő 30 napos fizetési határidő, inkasszó rakodás: Főszabály: a berakást a feladó végzi, az áruk kirakására a címzett köteles. A szerződő felek ettől eltérően megállapodhatnak. A megállapodásnak tartalmaznia kell a rakodásban való részvétel arányát, ellenértékét, személyi, tárgyi, műszaki és további lényeges feltételeit. raklapcsere, göngyölegkezelés limitált kártérítés ( CMR egyezményben meghatározott mérték szerint)

6 Tagi levél, július 11. Átolvasva és kollegákkal átbeszélve, néhány vélemény a KÁSZ-ról. Azzal kezdeném, hogy túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. Szerintem ez olyan lehetőséget biztosít a fuvarozóknak, hogy nem tudnak nem merünk vele élni... Sajnos nem látom a lehetőséget a változásra, mert nem készülnek fel a fuvarozók. Nem tudom, hogyan lehetne a nagyobb fuvarozókat meggyőzni a változásokra, mert Ők tudnának segíteni a kicsiknek. A kérésem, hogy az ÚTON magazinban erről kell meggyőzni a fuvarozó kollegákat. Olyan lehetőséget kaptunk amelyet bűn nem kihasználni! Az Elnök Úrnak mi a véleménye, tudunk-e sikert elérni a felkínált lehetőséggel, vagy végleg tönkremegyünk? Üdv:... Mi a megoldás? erősebb-e a fuvarkényszer a jognál?

7 NÉMETORSZÁG (8,50 euró / napi árfolyam) január 23-án a belső tagi oldalán közzétett ajánlásunk (bérszámfejtési modellünk) kiállta az ellenőrzés próbáját! Rosenheimi Fővámhivatal A Vállalkozás neve részére Magyarország KELT: Tárgy: A Minimálbértörvény ( MiLoG ) végrehajtása,... a vizsgálati eredmény közlése Hivatkozás: az Önök által megküldött üzleti dokumentációk. Ügyszám: 7477 P 1715/16 E 2121 (ezt kérjük válaszukon feltüntetni szíveskedjenek) Igen tisztelt Hölgyeim és Uraim! A dokumentációk vizsgálatát elvégeztem. Egyik vizsgált terület ellen sem merült fel kifogás. Megjegyzés: Mivel a MiLoG 16. -a értelmében, a MiLoMeldV rendelet 2. -ával összefüggésben, a bevalláshoz mindig a mindenkori aktuális űrlapokat kell használni, azt ajánlom, hogy ezeket az űrlapokat online töltsék ki. Baráti üdvözlettel: (s.k. aláírás) Ulrich Rosenegger megbízásából

8 jármű éves díj (euro) FRANCIAORSZÁG (9,67 euró / kiküldetés kezdő napi EKB refernciaárfolyam) MKFE ellenőrzés FRANCIA MUNKÁLTATÓI KÉPVISELET Tagi szolgáltatásunk a jelenlegi legkedvezőbb piaci áron! Éves előre kalkulálható díj, üzemben tartott jármű darabszám alapján Hatósági megkeresések: 50 euro /db. (évi 3 db. ingyenes!) Egyszerű ügymenet: online szerződéskötés, elektronikus okmánybeküldés összesen éves díj (euro) NiT Hungary ellenőrzés ellenőrzés 4-től 50 euro/db ( * A díjak a magyar Áfa hatálya alá tartoznak, az összegek Áfát nem tartalmaznak) összesen Különbség db díjmentes db díjmentes db díjmentes db díjmentes db díjmentes FIGYELEM! Már ellenőriznek! Kiküldetési tanúsítvány hiánya: 135 euro!

9 AZ EURÓPAI FUVARPIAC CSATATÉRRÉ VÁLTOZOTT Tények: Minden fórumon hangoztatjuk: EZ AZ IRÁNY ROSSZ! Megegyező és támogató kormányzati álláspont tiltakozások, érdekvédelem, OGY. Határozat szerinti tagállami sárga lapos eljárás (10 tagállam nyújtotta be...) NEM MI VAGYUNK GYENGÉK: ŐK AZ ERŐSEK...

10 AZ EURÓPAI FUVARPIAC CSATATÉRRÉ VÁLTOZOTT Tények: Bizottsági figyelmeztetés Franciaországnak, két éve lezáratlan kötelezettségszegési eljárás Németországgal szemben... OLASZ törekvések felkészülten várjuk, ha szükséges, informáljuk és hatékony szolgáltatással segítjük tagjainkat. Vannak jó rendszerek: a NORVÉG példa... NEM MI VAGYUNK GYENGÉK: ŐK AZ ERŐSEK...

11 Várhatók-e változások? TÖREKVÉSEINK A felelősség átterelése a bevallási közreműködői oldalra (az adatforgalmi rendszer hiányosságaiból eredő hibák esetén) Vétlen tévesztések: a bírságtételek csökkentése Díjeltérítés: a jelenlegi EURO III kedvezmény érintetlenül hagyása mellett EURO V-től a kedvezmény növelése (EURO V: 10%, EURO VI: 15%)

12 TANÁCSAINK Várhatók-e változások? ALKALMAZKODJ! kerüld el a bírságfizetést! (A bevezetés óta eltelt 3 év...) Használd a HU-GO riasztási rendszerét! Ha határozatot kaptál, de az üzembentartót terhelő összes kötelezettséget teljesítetted (OBU bekapcsolva, tengely beállítva, számla feltöltve ) első körben keresd írásban a bevallási közreműködőt! Kérj írásban állásfoglalást (jelents hibát!). DÖNTS!: élsz-e a jogorvoslat lehetőségével? Ha bizonytalan vagy, keresd szervezetünket!

13 Visszaigénylők A visszaigénylők száma ( között): + 42,22 % Visszaigényelt összeg (2015): 8,9 Mrd. forint járműszám től év adóellenőrzés (db) év év év év I. félév 88

14 2016. szeptember 1-től változás: Adómérték megállapítás negyedéves NAV átlagolás alapján a változó adómértéknek megfelelő változó visszaigényelhető adó A FUVAROZÓK VISSZAKAPJÁK!! MOST ÉRDEMES! Emelkedő adómérték (és kútár) mellett a visszaigényelhető adó október 1-től 17 forint/liter összegre emelkedett!

15 Amit kérünk Amit nyújtunk A NiT Hungary egyedülálló tagi szolgáltatása: jövedéki adó visszaigénylés, szolgáltatási garanciavállalással Rendezett tagdíj Minimális szolgáltatási díj Pontos adatszolgáltatás (üzemanyag-számlák, változás-bejelentés...) A teljes visszaigényléssel kapcsolatos adminisztráció Díjmentes képviselet a NAV előtt Szolgáltatási garancia Folyamatosság, kiszámíthatóság

16 szervezetünk kezdeményezésére SZAKMA LETT EGY FOGLALKOZÁSBÓL! A hatósági (kategóriás) képzés beépült a tehergépkocsi-vezetői és autóbusz vezetői OKJ-s képzésbe! OKJ-s szakmai képzés szeptembertől csak a Kamionsulinál! (Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum) 70 fő C kategóriás és szakmai képzése nappali képzésben. 504 óra (152 óra gyakorlati: a nem szakmásított képzés óraszámának a duplája) ben keresztféléves képzések vidéken! Új modulok: a képzési színvonal növelése - felkészültebb járművezetők szakmai nyelvismeret infokommunikációs ismeretek, vészhelyzetek elhárítása, telematikai ismeretek, rakományrögzítés, okmánykezelés menetíró használata

17 MERRE TOVÁBB? Amit eddig csak a NiT Hungary tett: Sajtóközleményeink Megindulhat a kommunikáció a biztosítók és a fuvarozók között (2015. december 8.) Aránytalannak tartja a kgfb-díjak emelését a NiT Hungary (2015. december 14.) Anonim tagi kérdőívünk FÓKUSZBAN A KÖTELEZŐ ( nyitva november 24-től, 2016 februárig) KGFB kerekasztal a megoldás érdekében Kísérletünk a biztosítókkal való meghívásos kerekasztal konzultációra a kárhányad csökkentését szolgáló módszerek kidolgozása (2016 év eleje), Konzultációk a szervezés során: NGM Versenyképességi Főosztály, MNB, MABISZ, GVH, Oppenheim Ügyvédi Iroda Minden részlet a honlapon és az ÚTON magazinban!

18 A biztosítók érvrendszere Amit tehetünk MERRE TOVÁBB? Kárgyakoriság, kárhányad, kárközösség, kármegoszlás (szerelvényben) Erős lobbi-tevékenység az állami beavatkozásra (a közötti, jogszabályi felhatalmazáson alapuló társadalmi szervezet (KGFB Bizottság) mintájára) A biztosítókkal való párbeszéd további erőltetése, meggyőző cáfolat a versenyjogi aggályok elhárítása érdekében (Oppenheim - állásfoglalás) Kárenyhítő járműbiztonsági eszközök kárhányad csökkentése Az érdekérvényesítés erősebb szintje!

19 MERRE TOVÁBB? Az érdekérvényesítés erősebb szintje Felelősségünk: kizárólag hiteles, alátámasztott és reprezentatív adatokkal, stabil támogatottsággal! A TE VÁLASZTÁSOD... Kezdeményezed-e? (Ha kezdeményezed, és november 7-ig jelzed (nit@nit.hu), a NiT Hungary Elnöksége DÖNT!) Garantálsz-e járművet, ha kérünk? Aláírsz-e, vállalod és adod-e a nevedet??? FÓKUSZBAN A KÖTELEZŐ évi kérdőívünkre érkezett válaszok száma: 362 db. (az akkori tagsági kör 9,87 %-a)

20 A kárigények érvényesítésének lehetősége az Európai Bizottság döntése alapján Kire vonatkozik a lehetőség? Aki és között az MAN, a Volvo/Renault, a Daimler, az Iveco és DAF, (illetve a Scania) által gyártott Közép- és nehézkategóriájú tehergépjárművet szerzett be (vásárolt, vagy lízingelt) A gyártók jelentős összegű céltartalékot képeztek a kártérítési igények fedezetére!

21 NiT Hungary Oppenheim stratégia A NiT Hungary tagok tehergépjármű beszerzési gyakorlatának megismerése, a jogviszony-rendszerek tisztázása (vétel, lízing) tájékoztatási igényedet november 15-ig a kamionkartell@nit.hu címre, a témakörben küldött Hírlevelünkre válaszolva jelezheted! A konkrét stratégiai lépések előkészítése, a tárgyalási alkukeretek rögzítése (2016. december 31-ig) Tárgyalás kezdeményezése a gyártókkal a jogvita békés rendezése érdekében Kártérítési per kezdeményezése a megegyezés előmozdítása és/vagy a kártérítési igény érvényesítése érdekében

22 Artisjus 80% szerzői jogdíjkedvezmény autóbuszosoknak Continental akár 53 % kedvezmény Széchenyi kártya 50% kedvezmény a kezelési költségből BKK behajtási engedély 10% szervezeti kedvezmény Unitrak 5-50% kedvezmény dieseldr 5% kedvezmény és speciális árak NiT Hungary tagoknak Scania 5% kedvezmény az alkatrészekből és a szerviz óradíjból OIL Hungary speciális árlista NiT Hungary tagoknak Üzemanyagkártyák (MOL, Shell, EW, DKV) akár nettó 16 Ft/liter kedvezmény NiT-Risk Kft. Teljes körű és speciális biztosítási szolgáltatások fuvarozóknak Kamionsuli Kft. 5% tagi kedvezmény SZOLGÁLTATÁSOK / TAGI KEDVEZMÉNYRENDSZEREK menü

23 ŐSZI REGIONÁLIS TAGI TALÁLKOZÓK november 3. BUDAPEST KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!

KÖSZÖNTJÜK TAGJAINKAT!

KÖSZÖNTJÜK TAGJAINKAT! MINDEN, AMIT A TSM-RŐL TUDNI KELL! 2017. november 8. BUDAPEST KÖSZÖNTJÜK TAGJAINKAT! MINDEN, AMIT A TSM-RŐL TUDNI KELL! PROGRAMUNK A közúti fuvarozást érintő legfontosabb hazai és nemzetközi aktualitások

Részletesebben

ELÉRTÜK! Csomagban érkezik a versenyképesség. Számoljunk együtt: mit tartogat vállalkozása számára a 16 pontos fuvarozói versenyképességi csomag!

ELÉRTÜK! Csomagban érkezik a versenyképesség. Számoljunk együtt: mit tartogat vállalkozása számára a 16 pontos fuvarozói versenyképességi csomag! ELÉRTÜK! Csomagban érkezik a versenyképesség Számoljunk együtt: mit tartogat vállalkozása számára a 16 pontos fuvarozói versenyképességi csomag! STATISZTIKÁK Közúti Árutovábbítási Engedélyek száma 2010-2015.

Részletesebben

Minimálbérek, bírságmaximumok a rendelkezést alkalmazó tagállamokban

Minimálbérek, bírságmaximumok a rendelkezést alkalmazó tagállamokban Minimálbérek, bírságmaximumok a rendelkezést alkalmazó tagállamokban Csak norvég megbízó esetén! Minimálbér: bruttó 158,32 NOK/óra. Loco és kabotázs esetén! Minimálbér: bruttó 8,84 /óra. Bírságmaximum:

Részletesebben

A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI

A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI Érvényes: 2015.01.15-től visszavonásig 1. Általános feltételek: Az árajánlat elfogadására vonatkozó feltételek: Ajánlatunk áttekintése, majd

Részletesebben

Közlekedéstudományi Egyesület 2013.02.22 konferencia. dr. Vereczkey Zoltán elnök

Közlekedéstudományi Egyesület 2013.02.22 konferencia. dr. Vereczkey Zoltán elnök Közlekedéstudományi Egyesület 2013.02.22 konferencia dr. Vereczkey Zoltán elnök Érdekképviseleti gondolatok a használatarányos útdíj bevezetéséről 1. Győztes-győztes konstrukciók 2. Gazdasági környezet

Részletesebben

A biztosítási szektor helyzete fókuszban a nyugdíjbiztosítások. Pandurics Anett 2014. május 8.

A biztosítási szektor helyzete fókuszban a nyugdíjbiztosítások. Pandurics Anett 2014. május 8. A biztosítási szektor helyzete fókuszban a nyugdíjbiztosítások Pandurics Anett 2014. május 8. Mrd Ft 1 000 A díjbevétel megoszlása 900 800 700 600 500 400 300 200 100 0 420 426 395 406 410 370 365 358

Részletesebben

43/2007. (IV. 4.) GKM rendelet

43/2007. (IV. 4.) GKM rendelet A jogszabály mai napon hatályos állapota 43/2007. (IV. 4.) GKM a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális jogszabályok alapján végzett közlekedési hatósági ellenőrzés részletes szabályairól A gazdasági

Részletesebben

Ajánlat / Módosítási javaslat Egyedi belföldi árufuvarozói felelősségbiztosítási szerződés az MKFE tagjai részére

Ajánlat / Módosítási javaslat Egyedi belföldi árufuvarozói felelősségbiztosítási szerződés az MKFE tagjai részére 2. Sz. Melléklet Ajánlat / Módosítási javaslat Egyedi belföldi árufuvarozói felelősségbiztosítási szerződés az MKFE tagjai részére Szerződésszám: Neve: Székhelye: Levelezési címe: I. A Szerződő adatai

Részletesebben

Ajánlat / Módosítási javaslat Egyedi nemzetközi közúti árufuvarozói felelősségbiztosítási szerződés az MKFE tagjai részére

Ajánlat / Módosítási javaslat Egyedi nemzetközi közúti árufuvarozói felelősségbiztosítási szerződés az MKFE tagjai részére 1. Sz. Melléklet Ajánlat / Módosítási javaslat Egyedi nemzetközi közúti árufuvarozói felelősségbiztosítási szerződés az MKFE tagjai részére Szerződésszám: Neve: Székhelye: Levelezési címe: I. A Szerződő

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Ajánljuk ezt a könyvet. Előszó miért készült ez a könyv? 1. I. Fejezet Általános bevezető információk 23. oldal

TARTALOMJEGYZÉK. Ajánljuk ezt a könyvet. Előszó miért készült ez a könyv? 1. I. Fejezet Általános bevezető információk 23. oldal TARTALOMJEGYZÉK Ajánljuk ezt a könyvet Előszó miért készült ez a könyv? 16. oldal 20. oldal 1. I. Fejezet Általános bevezető információk 23. oldal Rövid történeti áttekintés Jogszabály ismeret és betartás

Részletesebben

43/2007. (IV. 4.) GKM rendelet

43/2007. (IV. 4.) GKM rendelet 43/2007. (IV. 4.) GKM rendelet a közúti szállításra vonatkozó egyes szociális jogszabályok alapján végzett közlekedési hatósági ellenõrzés részletes szabályairól A gazdasági és közlekedési miniszter feladat-

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Ajánljuk ezt a könyvet. Előszó miért készült ez a könyv? 1. Általános bevezető információk 22. oldal. Rövid történeti áttekintés

TARTALOMJEGYZÉK. Ajánljuk ezt a könyvet. Előszó miért készült ez a könyv? 1. Általános bevezető információk 22. oldal. Rövid történeti áttekintés TARTALOMJEGYZÉK Ajánljuk ezt a könyvet Előszó miért készült ez a könyv? 15. oldal 19. oldal 1. Általános bevezető információk 22. oldal Rövid történeti áttekintés Jogszabály ismeret és betartás Jogszabályok

Részletesebben

1.10. Adószáma (11 hosszan): - - 1.11. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezető pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma:

1.10. Adószáma (11 hosszan): - - 1.11. Pénzforgalmi (átutalási) számlaszáma(i) és a számlavezető pénzintézet(ek) megnevezése, fiókja, számlaszáma: Kérelem benyújtásának időpontja: Kérelmet átvevő vámszerv megnevezése, aláírása: KÉRELEM vámhatósági nyilvántartásba vételhez a kereskedelmi gázolaj utáni adó-visszaigénylés érvényesítéséhez Új kérelem

Részletesebben

INGYENES TEHERGÉPKOCSI-VEZETŐ ÉS AUTÓBUSZVEZETŐ KÉPZÉS

INGYENES TEHERGÉPKOCSI-VEZETŐ ÉS AUTÓBUSZVEZETŐ KÉPZÉS INGYENES TEHERGÉPKOCSI-VEZETŐ ÉS AUTÓBUSZVEZETŐ KÉPZÉS Éljen a lehetőséggel... a Tatabányai Szakképzési Centrumban ingyen szerezhet tehergépkocsira vagy autóbuszra szóló jogosítványt! Ne hagyja ki, jelentkezzen

Részletesebben

Biztosan felkészült egy transzferár ellenőrzésre? Változó NAV ellenőrzési gyakorlat, növekvő kockázatok. Szigorodó adatbázis-szűrési szabályok

Biztosan felkészült egy transzferár ellenőrzésre? Változó NAV ellenőrzési gyakorlat, növekvő kockázatok. Szigorodó adatbázis-szűrési szabályok 2015 Biztosan felkészült egy transzferár ellenőrzésre? Változó NAV ellenőrzési gyakorlat, növekvő kockázatok Szigorodó adatbázis-szűrési szabályok TransferPricingServices Komplex transzferár szolgáltatások

Részletesebben

Ajánlat / Módosítási javaslat / Adatközlő * Egyedi nemzetközi közúti árufuvarozói felelősségbiztosítási szerződés a MKFE tagjai részére

Ajánlat / Módosítási javaslat / Adatközlő * Egyedi nemzetközi közúti árufuvarozói felelősségbiztosítási szerződés a MKFE tagjai részére Ajánlat / Módosítási javaslat / Adatközlő * Egyedi nemzetközi közúti árufuvarozói felelősségbiztosítási szerződés a MKFE tagjai részére Szerződésszám: Termék kód: OFF Módozati kód: NFUVB Módozati szám:

Részletesebben

Nemzeti, Kbt Nyílt eljárás - EKR

Nemzeti, Kbt Nyílt eljárás - EKR ELJÁRÁS AZONOSÍTÓ ADATAI zeti, Kbt. 113. Nyílt eljárás - E60 - Szerződéskötési-, teljesítési szakasz Ajánlatkérő neve: Közbeszerzés tárgya: Fővárosi Ítélőtábla db új szem.gépjármű beszerzése a Fővárosi

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló

Részletesebben

Kockázati tényezők a vállalati adózásban. 2010. szeptember

Kockázati tényezők a vállalati adózásban. 2010. szeptember Kockázati tényezők a vállalati adózásban 2010. szeptember Tartalom A téma aktualitása Adózási kockázatok a vállalati működésben Típusterületek Az adókockázatok aktualitását eredményező külső körülmények

Részletesebben

Az adómentességekre vonatkozó rendelkezéseket a fenti jogszabályok tartalmazzák.

Az adómentességekre vonatkozó rendelkezéseket a fenti jogszabályok tartalmazzák. Jogszabályi háttér az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény; a gépjárműadóról szóló 1991. évi LXXXII. törvény; az illetékekről szóló 1990. évi XCIII. törvény; valamint a közigazgatási hatósági

Részletesebben

(Electronic Transport Control System)

(Electronic Transport Control System) (Electronic Transport Control System) ETCS rendszer bevezetésének okai már EU csatlakozás előtt is nagy mennyiségű fiktív számlákkal találkozott a hatóság, amely jelentős bevétel kiesést jelentett az állami

Részletesebben

HTCP Rendszer Hexa-Com Kft.

HTCP Rendszer Hexa-Com Kft. HTCP Rendszer Hexa-Com Kft. 2 Köszöntöm Önöket! Engedjék meg, hogy a következőkben bemutassuk a HTCP-rendszert. A HTPC a Help to Tax Certificate Point angol kifejezés rövidítése, amely a gyakorlatban annyit

Részletesebben

TRANSFER PRICING. TransferPricingServices Komplex transzferár szolgáltatások. Szigorodó adatbázisszűrési szabályok

TRANSFER PRICING. TransferPricingServices Komplex transzferár szolgáltatások. Szigorodó adatbázisszűrési szabályok TRANSFER PRICING Biztosan felkészült egy transzferár ellenőrzésre? Változó NAV ellenőrzési gyakorlat, növekvő kockázatok Szigorodó adatbázisszűrési szabályok TransferPricingServices Komplex transzferár

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Ajánljuk ezt a könyvet. Előszó miért készült ez a könyv? Rövid történeti áttekintés. 1. Általános bevezető információk 23.

TARTALOMJEGYZÉK. Ajánljuk ezt a könyvet. Előszó miért készült ez a könyv? Rövid történeti áttekintés. 1. Általános bevezető információk 23. TARTALOMJEGYZÉK Ajánljuk ezt a könyvet Előszó miért készült ez a könyv? Rövid történeti áttekintés 15. oldal 19. oldal 22. oldal 1. Általános bevezető információk 23. oldal Jogszabály ismeret és betartás

Részletesebben

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI

I. SZAKASZ: A SZERZŐDÉS ALANYAI 6. melléklet az 5/2009. (III.31.) IRM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Főbb EKAER tudnivalók. 2014. december 19.

Főbb EKAER tudnivalók. 2014. december 19. Főbb EKAER tudnivalók 2014. december 19. Kire vonatkozik a bejelentési kötelezettség? A bejelentési kötelezettség minden egyes útdíj köteles gépjárművel (3,5 t feletti össztömegű gépjármű) végzett közúti

Részletesebben

Buszos GKI. Fizetés módja: készpénz vagy átutalás

Buszos GKI. Fizetés módja: készpénz vagy átutalás Buszos GKI Azok a gépjárművezetők, akik 2008. szeptember 9-ét követően D", D1", D1+E" és/vagy D+E" kategóriájú vezetői engedélyt szereznek és annak megfelelő kategóriájú járművet kívánnak közúton vezetni,

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról. Az ajánlatkérő neve és címe: BKK Budapesti Közlekedési Központ Zártkörűen Működő Részvénytársaság (075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 9-2.) 2. A közbeszerzés tárgya

Részletesebben

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft.

ÁFA TANÁCSADÁS. ARKCONSULTING Kft. ÁFA TANÁCSADÁS Általános forgalmi adó Általános forgalmi adó 2014 ÁLTALÁNOS FORGALMI ADÓ A hozzáadottértékadó az egyik legfontosabb adónem, mely az összes EUtagállamban, illetve a világ számos országában

Részletesebben

GKI. Ügyfélfogadás: Pécs Hengermalom u. 4. H-CS: 08:00-16:00, P: 08:00-12:00 Pécs Hungária u. 9. H-Cs: 12:00-16:00

GKI. Ügyfélfogadás: Pécs Hengermalom u. 4. H-CS: 08:00-16:00, P: 08:00-12:00 Pécs Hungária u. 9. H-Cs: 12:00-16:00 A I ÉCS Kft. ATI PÉCS kereskedelmi és szolgáltató korlátolt felelősségű társaság Cégjegyzékszám: 02-09-075009 Nyilvántartási szám: 00211-2010 adószám:14988185-2-02 7623 Pécs Jókai u. 40. 3/1 Telefon: 72/311422,

Részletesebben

GKI Képzés Tehergépkocsi-vezetőknek

GKI Képzés Tehergépkocsi-vezetőknek GKI Képzés Tehergépkocsi-vezetőknek A közúton közlekedő tehergépkocsi vezetőknek meg kell szerezniük a Gépjárművezetői Képesítési Igazolványt (GKI). A vezetői engedély megszerzésének időpontjától függően

Részletesebben

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás röviden: KGFB

Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás röviden: KGFB Kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás röviden: KGFB Minden magyarországi telephelyű gépjármű üzembentartója köteles biztosítójával a gépjármű üzemeltetése során okozott károk fedezetére felelősségbiztosítási

Részletesebben

3D Torony-szimulátor beszerzése és telepítése.

3D Torony-szimulátor beszerzése és telepítése. 3D Torony-szimulátor beszerzése és telepítése. Közbeszerzési Értesítő száma: 2008/114 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (2-es minta) KÉ Eljárás fajtája:

Részletesebben

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2014.6.5. COM(2014) 338 final 2014/0172 (NLE) Javaslat A TANÁCS HATÁROZATA az OTIF felülvizsgálati bizottságának 25. ülésén a Nemzetközi Vasúti Fuvarozási Egyezménynek (COTIF)

Részletesebben

A magyar közúti árufuvarozás helyzete, kihívásai. Budapest, október 4. Kovács Kornél osztályvezető

A magyar közúti árufuvarozás helyzete, kihívásai. Budapest, október 4. Kovács Kornél osztályvezető A magyar közúti árufuvarozás helyzete, kihívásai Budapest, 2017. október 4. Kovács Kornél osztályvezető 1 Magyarország közúti áruszállítási teljesítményének és volumenének alakulása 2001-2016 45000 40000

Részletesebben

2. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

2. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 2. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751; 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! NEMZETI FEJLESZTÉSI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról

Részletesebben

Nemzeti, Kbt Nyílt eljárás - EKR

Nemzeti, Kbt Nyílt eljárás - EKR ELJÁRÁS AZONOSÍTÓ ADATAI zeti, Kbt. 113. Nyílt eljárás - E60 - Szerződéskötési-, teljesítési szakasz Ajánlatkérő neve: Közbeszerzés tárgya: MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Két-foton mikroszkóp

Részletesebben

EKAER rendszer 2015. március 1-től. Pétfürdő, 2015. március 4.

EKAER rendszer 2015. március 1-től. Pétfürdő, 2015. március 4. EKAER rendszer 2015. március 1-től Pétfürdő, 2015. március 4. Előadó: Vadász Iván alelnök Az előadás képei letölthetőek: www.adko.hu Előadások Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer 2015.

Részletesebben

I. Közúti áruszállítási tevékenységet végző kkv-k tárgyi eszköz beruházásai

I. Közúti áruszállítási tevékenységet végző kkv-k tárgyi eszköz beruházásai Kis- és középvállalkozások beruházásai kapcsán igénybe vehető egyes kedvezmények az uniós szabályozásra is figyelemmel [Tao. tv. 4. 23/d. pont, 7. (12) bekezdés, 22/A. (4) bekezdés, 1. számú melléklet

Részletesebben

22/OVSZ/2008. - Járműkarbantartás

22/OVSZ/2008. - Járműkarbantartás 22/OVSZ/2008. - Járműkarbantartás Közbeszerzési Értesítő száma: 2009/13 Beszerzés tárgya: Szolgáltatás Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (2-es minta) KÉ Eljárás fajtája: Nyílt Közzététel

Részletesebben

Az AEO változásai. NAV KI Vám Főosztály. NavigátorVilág Konferencia november 09.

Az AEO változásai. NAV KI Vám Főosztály. NavigátorVilág Konferencia november 09. Az AEO változásai NAV KI Vám Főosztály NavigátorVilág Konferencia 2017. november 09. AEO státus Vám Világszervezet (WCO) koncepció vámhatóságok és a vállalatok közötti partnerségen, együttműködésen alapul

Részletesebben

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja:

KÉPZŐI FELHÍVÁS. I. A felhívás célja: KÉPZŐI FELHÍVÁS Tárgy: EVS (Európai Önkéntes Szolgálat) önkéntesek nem-formális tanulási folyamatát támogató képzések, találkozók: - Megérkezés utáni képzés (2 alkalom) - Félidős értékelő találkozó (2

Részletesebben

Magyarország mozgásban. Nemzeti Közlekedési Napok 2013

Magyarország mozgásban. Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Magyarország mozgásban Nemzeti Közlekedési Napok 2013 Börzsei Tibor vezérigazgató TARTALOM ÁAK Zrt. története számokban Amire büszkék vagyunk HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer Átalakulásunk Céljaink

Részletesebben

Tájékoztató az eljárás eredményéről a "NAV GEI üzemben tartásában levő gépjárművek kötelező felelősségbiztosítása" tárgyban

Tájékoztató az eljárás eredményéről a NAV GEI üzemben tartásában levő gépjárművek kötelező felelősségbiztosítása tárgyban Tájékoztató az eljárás eredményéről a "NAV GEI üzemben tartásában levő gépjárművek kötelező felelősségbiztosítása" tárgyban Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/34 Eljárást megindító felhívás Közbeszerzési

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BERÉNY TÉGLA TÉGLAIPARI KFT

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BERÉNY TÉGLA TÉGLAIPARI KFT ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK BERÉNY TÉGLA TÉGLAIPARI KFT ELFOGADVA: 2017. szeptember 12. UTOLSÓ MÓDOSÍTÁS: HATÁLYOS: 2017. szeptember.12. 1 Tartalom 1. Általános adatok, elérhetőség... 3 1.1. Vállalkozás

Részletesebben

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER gyakorlati kérdések

Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER gyakorlati kérdések Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKAER gyakorlati kérdések Siklós Márta 2015. március 31. Budapest http://systemmedia.hu A rendezvény szakmai anyagát le tudja tölteni INGYENESEN honlapunkon!

Részletesebben

A8-0204/102

A8-0204/102 27.6.2018 A8-0204/102 102 Christine Vergiat, Dennis de Jong, Kateřina Konečná 1 cikk 1 bekezdés 3 pont 5 cikk a a pont (új) a) a következő ponttal egészül ki: aa) A b) pontban említett járműveknek szállítási

Részletesebben

Hangkommunikációs Rendszerek beszerzése a légiforgalmi irányaítás részére (KÉ)

Hangkommunikációs Rendszerek beszerzése a légiforgalmi irányaítás részére (KÉ) Hangkommunikációs Rendszerek beszerzése a légiforgalmi irányaítás részére (KÉ) Közbeszerzési Értesítő száma: 2008/34 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről

Részletesebben

Automatikus adatbeküldés, IT megoldás info@dyntell.com (70) 635-8765 EKÁER kalkulátor mobilapplikáció Androidra. bruttó 500 kg nettó 1 millió Ft

Automatikus adatbeküldés, IT megoldás info@dyntell.com (70) 635-8765 EKÁER kalkulátor mobilapplikáció Androidra. bruttó 500 kg nettó 1 millió Ft TELEFONSZÁMOK Nonstop informatikai ügyelet: 1/441-9644 NAV ügyfélszolgálat munkaidőben: 40/42-42-42 (irányítószám után a 4-es gomb) Telefon a NAV-hoz külföldről: +36/1/250-9500 EMAIL CÍMEK Garantált 30

Részletesebben

TÁMOGATÁSOKAT VIZSGÁLÓ IRODA TÁJÉKOZTATÓ

TÁMOGATÁSOKAT VIZSGÁLÓ IRODA TÁJÉKOZTATÓ TÁMOGATÁSOKAT VIZSGÁLÓ IRODA TÁJÉKOZTATÓ a 2016. évre módosítani tervezett helyi iparűzési adóról szóló rendelet előkészítéséhez az önkormányzati adóhatóságok számára Hivatkozással a Nemzetgazdasági Minisztérium

Részletesebben

Mi szabályozza az utasok légiközlekedés során felmerült kártérítési igényeit?

Mi szabályozza az utasok légiközlekedés során felmerült kártérítési igényeit? Mi szabályozza az utasok légiközlekedés során felmerült kártérítési igényeit? A Montrealban 1999. május 28-án kelt Egyezmény tartalmazza a nemzetközi légi fuvarozásra vonatkozó szabályozás egységes elveit;

Részletesebben

MELLÉKLET. a következő javaslathoz: A Tanács határozata

MELLÉKLET. a következő javaslathoz: A Tanács határozata EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2016.3.18. COM(2016) 156 final ANNEX 1 MELLÉKLET a következő javaslathoz: A Tanács határozata az autóbusszal végzett nemzetközi különjárati személyszállításról szóló Interbusmegállapodással

Részletesebben

1. Általános feltételek:

1. Általános feltételek: 1. Általános feltételek: Az árajánlat elfogadására vonatkozó feltételek: Ajánlatunk áttekintése, majd annak elfogadása után, kérjük, hogy azt írásbeli elfogadó nyilatkozattal részünkre megerősíteni szíveskedjenek.

Részletesebben

A KÖZÚTI ÁRUFUVAROZÁSI, SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGHEZ KAPCSOLÓDÓ JÖVEDÉKI ADÓ-VISSZAIGÉNYLÉS LEHETŐSÉGE

A KÖZÚTI ÁRUFUVAROZÁSI, SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGHEZ KAPCSOLÓDÓ JÖVEDÉKI ADÓ-VISSZAIGÉNYLÉS LEHETŐSÉGE A KÖZÚTI ÁRUFUVAROZÁSI, SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGHEZ KAPCSOLÓDÓ JÖVEDÉKI ADÓ-VISSZAIGÉNYLÉS LEHETŐSÉGE Az Európai Unió több tagállamában, így Magyarországon is, a közúti árufuvarozási, személyszállítási

Részletesebben

A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI

A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI A BI-KA LOGISZTIKA KFT. ÁLTALÁNOS SZÁLLÍTMÁNYOZÁSI FELTÉTELEI Érvényes: 2018. október 18-tól visszavonásig 1. Általános feltételek: Az árajánlat elfogadására vonatkozó feltételek Ajánlatunk áttekintése,

Részletesebben

21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet

21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet 21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet Hatályos: 2014.03.15-21/2011. (VI. 10.) NGM rendelet a bonus-malus rendszer, az abba való besorolás, illetve a kártörténeti igazolások kiadásának szabályairól A kötelező

Részletesebben

Dittel Gábor Kovács László Zoltán Kanev Zsuzsa Lapnyilvántartási szám: 163/114/2/2008, ISSN 2060-3584

Dittel Gábor Kovács László Zoltán Kanev Zsuzsa Lapnyilvántartási szám: 163/114/2/2008, ISSN 2060-3584 TARTALOMJEGYZÉK ÉRDEKVÉDELEM Beszámoló a NiT Hungary elnökségének és felügyelõbizottságának együttes ülésérõl 4 Csomagban érkezik a versenyképesség! Õszi tagi találkozók ipartestületünknél 8 INNOVÁCIÓ

Részletesebben

EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer

EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer EKÁER Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer Közúti szállítási tevékenység 2015. január 1-jétől csak EKÁER szám birtokában végezhető. A belföldön (nem végső fogyasztónak) történő első adóköteles

Részletesebben

A 29. sorszámú Tehergépkocsi-vezető megnevezésű középfokú szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye

A 29. sorszámú Tehergépkocsi-vezető megnevezésű középfokú szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye A 29. sorszámú Tehergépkocsi-vezető megnevezésű középfokú szakképesítés-ráépülés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A középfokú szakképesítés-ráépülés

Részletesebben

2. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

2. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 2. melléklet a 14/2010. (X. 29.) NFM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

A magyar adórendszer nemzetközi szemmel avagy versenyben az adórendszer. Dr. Lőcsei Tamás Üzletágvezető, Adó- és jogi szolgáltatások

A magyar adórendszer nemzetközi szemmel avagy versenyben az adórendszer. Dr. Lőcsei Tamás Üzletágvezető, Adó- és jogi szolgáltatások A magyar adórendszer nemzetközi szemmel avagy versenyben az adórendszer Dr. Lőcsei Tamás Üzletágvezető, Adó- és jogi szolgáltatások Egy sikeres országhoz erős, kompetitív vállalkozások kellenek. Ennek

Részletesebben

A BIZALMI HÁROMSZÖG GÉPEK, ESZKÖZÖK, EGYEDI BERENDEZÉSEK, GÉPJÁRMŰPARKOK FINANSZÍROZÁSA FLOTTAKEZELÉS

A BIZALMI HÁROMSZÖG GÉPEK, ESZKÖZÖK, EGYEDI BERENDEZÉSEK, GÉPJÁRMŰPARKOK FINANSZÍROZÁSA FLOTTAKEZELÉS A BIZALMI HÁROMSZÖG GÉPEK, ESZKÖZÖK, EGYEDI BERENDEZÉSEK, GÉPJÁRMŰPARKOK FINANSZÍROZÁSA FLOTTAKEZELÉS Szombathely 2010. Május11. A BIZALMI HÁROMSZÖG ÖNÖK Finanszírozás, szolgáltatás Elégedettség Bizalom

Részletesebben

A közúti árufuvarozási, személyszállítási tevékenységhez kapcsolódó jövedéki adó visszaigénylés lehetősége 2017.

A közúti árufuvarozási, személyszállítási tevékenységhez kapcsolódó jövedéki adó visszaigénylés lehetősége 2017. A közúti árufuvarozási, személyszállítási tevékenységhez kapcsolódó jövedéki adó visszaigénylés lehetősége 2017. Az Európai Unió több tagállamában, így Magyarországon is, a közúti árufuvarozási, személyszállítási

Részletesebben

EKÁER workshop. trans-o-flex Hungary Kft. Budapest, 2015 január 7. Kis László. logisztikai igazgató

EKÁER workshop. trans-o-flex Hungary Kft. Budapest, 2015 január 7. Kis László. logisztikai igazgató EKÁER workshop trans-o-flex Hungary Kft. Budapest, 2015 január 7. Kis László logisztikai igazgató 1 TARTALOM Az EKÁER rendszerről általánosságban Jogszabályi háttér Az EKÁER szám igénylésével kapcsolatos

Részletesebben

A KÖZÚTI ÁRUFUVAROZÁSI, SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGHEZ KAPCSOLÓDÓ JÖVEDÉKI ADÓ-VISSZAIGÉNYLÉS LEHETŐSÉGE

A KÖZÚTI ÁRUFUVAROZÁSI, SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGHEZ KAPCSOLÓDÓ JÖVEDÉKI ADÓ-VISSZAIGÉNYLÉS LEHETŐSÉGE A KÖZÚTI ÁRUFUVAROZÁSI, SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGHEZ KAPCSOLÓDÓ JÖVEDÉKI ADÓ-VISSZAIGÉNYLÉS LEHETŐSÉGE Az Európai Unió több tagállamában, így Magyarországon is, a közúti árufuvarozási, személyszállítási

Részletesebben

Aktuális KGFB kérdések

Aktuális KGFB kérdések Aktuális KGFB kérdések Dr. Váczi Imre Felügyeleti igazgatóság ügyvezetőigazgató-helyettes 2013. február 20. A KGFB díjhirdetési rendszer 2013 januárjától a biztosítók bármikor hirdethetnek KGFB díjtarifát

Részletesebben

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 20/2016.(IX.26.) önkormányzati rendelete 1

Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 20/2016.(IX.26.) önkormányzati rendelete 1 Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2016.(IX.26.) önkormányzati rendelete 1 a település korlátozással terhelt helyi közútjaira történő behajtás rendjéről és a fizetendő díjakról Kihirdetési

Részletesebben

23. számú melléklet a 15/2004. (IV. 25.) IM rendelethez

23. számú melléklet a 15/2004. (IV. 25.) IM rendelethez 23. számú melléklet a 15/2004. (IV. 25.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja 1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751 E-mail: ertesitoaxelero.hu On-line

Részletesebben

A kerékpározás jelene és jövője

A kerékpározás jelene és jövője A kerékpározás jelene és jövője Marasztó Zoltán Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Közúti Infrastruktúra Főosztály Közúti Osztály Halálos kimenetelű kerékpáros balesetek száma Ország Év Fő Ausztália 2009

Részletesebben

A BIZALMI HÁROMSZÖG GÉPEK, ESZKÖZÖK, EGYEDI BERENDEZÉSEK, GÉPJÁRMŰPARKOK FINANSZÍROZÁSA FLOTTAKEZELÉS

A BIZALMI HÁROMSZÖG GÉPEK, ESZKÖZÖK, EGYEDI BERENDEZÉSEK, GÉPJÁRMŰPARKOK FINANSZÍROZÁSA FLOTTAKEZELÉS A BIZALMI HÁROMSZÖG GÉPEK, ESZKÖZÖK, EGYEDI BERENDEZÉSEK, GÉPJÁRMŰPARKOK FINANSZÍROZÁSA FLOTTAKEZELÉS Szombathely 2009. Április 21. ÚJ BERUHÁZÁS, BESZERZÉS SZEMPONTOK MAGYARÁZAT Felhasználhatóság Alkalmazási

Részletesebben

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra

Végrehajtott közúti ellenőrzések száma ábra Veszélyes árúk közúti szállításának ellenőrzése 28-ban A veszélyes áruk szállítása jelentőségének növekedésével, összetett kockázati viszonyaival évek óta egyre preferáltabbá válik az Európai Uniós és

Részletesebben

ÉRTESÍTŐ 2016/6. SZÁM TARTALOM. Egyéb közlemények

ÉRTESÍTŐ 2016/6. SZÁM TARTALOM. Egyéb közlemények 2016/6. SZÁM TARTALOM Egyéb közlemények oldal 1/2016. (II. 17. MÁV-START Ért. 6.) sz. gazdasági igazgatói munkautasítás az idegen személyek által a gördülő állományban okozott közúti károk KGFB terhére

Részletesebben

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. dr. Lambertus József

Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer. dr. Lambertus József Az Elektronikus Közúti Áruforgalom Ellenőrző Rendszer dr. Lambertus József Miről lesz szó? Az EKAER bevezetésének célja Az EKAER főbb szabályai Gyakori kérdések, problémák Az ellenőrzés gyakorlata Kötelezettségek

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI MINISZTÉRIUM 1011 Budapest, Fő u. 44-50. Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról

Részletesebben

NiT HUNGARY MÉDIAAJÁNLAT

NiT HUNGARY MÉDIAAJÁNLAT NiT HUNGARY MÉDIAAJÁNLAT Rólunk A Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete NiT Hungary 1989 óta a hazai közúti közlekedési szolgáltatók meghatározó érdekképviseleti és érdekvédelmi társadalmi szervezete.

Részletesebben

1, Szaktanfolyamok (fül) 1.1. GKI ( Gépjárművezetői képesítési igazolvány ) (fül)

1, Szaktanfolyamok (fül) 1.1. GKI ( Gépjárművezetői képesítési igazolvány ) (fül) 1, Szaktanfolyamok (fül) 1.1. GKI ( Gépjárművezetői képesítési igazolvány ) (fül) Tehergépkocsi alapképesítést annak a személynek (a továbbiakban: gépkocsivezető) kell megszereznie, aki a, a közúton C1,

Részletesebben

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség évi munkaterve

A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség évi munkaterve A Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetség 2009. évi munkaterve Az alábbiakban foglaljuk össze az elnökség 2009. január 9-10-i ülésén megfogalmazott javaslatokat a Szövetség 2009 évi programjához,

Részletesebben

Szolgáltatási szerződés

Szolgáltatási szerződés Szolgáltatási szerződés amely létrejött egyrészről, Név: Smart Track Kft Székhely: Kecel, József Attila u. 2/1 Cégjegyzéket vezető bíróság: Bács-Kiskun Megyei Bíróság Cégbírósága Cégjegyzékszám: 03-09-117427

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2012. (IV.28.) önkormányzati rendelete a fizető várakozás rendjéről (hatályos 2016. június 1-től) Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Kivonat Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 2-án tartott üléséről készített jegyzőkönyvből

Kivonat Sióagárd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 2-án tartott üléséről készített jegyzőkönyvből 129/2010. (XI.02.) számú képviselő-testületi határozat vízmű-üzemeltetés 1.) Sióagárd Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a Tolna Víz- és Csatornamű Kft. által kezdeményezett vízdíjemelésről szóló

Részletesebben

Az Európai Bizottság javaslata a munkavállalók szolgáltatások keretében történő kiküldetéséről szóló irányelv módosítására

Az Európai Bizottság javaslata a munkavállalók szolgáltatások keretében történő kiküldetéséről szóló irányelv módosítására Az Európai Bizottság javaslata a munkavállalók szolgáltatások keretében történő kiküldetéséről szóló irányelv módosítására dr. Bodgál Ildikó Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiaci Szabályozási Főosztály

Részletesebben

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0204/120. Módosítás. Karima Delli a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság nevében

HU Egyesülve a sokféleségben HU A8-0204/120. Módosítás. Karima Delli a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság nevében 21.3.2019 A8-0204/120 120 15 a preambulumbekezdés (új) (15a) Az intelligens menetíró készülék gyors bevezetése kiemelkedő fontosságú, mivel lehetővé teszi a közúti ellenőrzéseket végző, végrehajtó hatóságok

Részletesebben

A közúti közlekedés aktuális kérdései, különös tekintettel a 2017.évben várható változásokra

A közúti közlekedés aktuális kérdései, különös tekintettel a 2017.évben várható változásokra A közúti közlekedés aktuális kérdései, különös tekintettel a 2017.évben várható változásokra Székely András Osztályvezető Gépjármű-közlekedési és Vasúti Főosztály Nemzeti Fejlesztési Minisztérium XXI.

Részletesebben

AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához

AZ EURÓPAI PARLAMENT MÓDOSÍTÁSAI * a Bizottság javaslatához 6.3.2019 A8-0063/10 Módosítás 10 Karima Delli a Közlekedési és Idegenforgalmi Bizottság nevében Jelentés A8-0063/2019 Isabella De Monte Az Egyesült Királyság Unióból történő kilépésével összefüggésben

Részletesebben

FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE A KBT. 251. (2) SZERINT

FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE A KBT. 251. (2) SZERINT FELHÍVÁS AJÁNLATTÉTELRE A KBT. 251. (2) SZERINT ÉPÍTÉSI műszaki ellenőr beszerzésre "A Közép-Magyarországi Onkológiai Centrum fejlesztési terve" c. KMOP-4.3.1/C-2009-0001 számú pályázathoz kapcsolódó kivitelezési

Részletesebben

FEHOVA iskola saját sportcsarnokában airsoft IPSC pályát építettünk Budapesti Nagy Sportágválasztón

FEHOVA iskola saját sportcsarnokában airsoft IPSC pályát építettünk Budapesti Nagy Sportágválasztón Tisztelt Elnökség! Sajnos a 2017.02.15 napján 14:00-kor megtartott elnökségi ülésen rajtam kívülálló okok miatt nem tudok megjelenni, de ettől függetlenül az alábbiakról szeretném tájékoztatni önöket.

Részletesebben

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról

Összegezés az ajánlatok elbírálásáról Összegezés az ajánlatok elbírálásáról 1. Az ajánlatkérő neve és címe: Fővárosi Közterület-fenntartó Zártkörűen Működő Nonprofit Részvénytársaság 1081 Budapest, Alföldi u. 7. 2. A közbeszerzés tárgya és

Részletesebben

Gazdaságpolitika és költségvetés 2018

Gazdaságpolitika és költségvetés 2018 Gazdaságpolitika és költségvetés 2018 Banai Péter Benő államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. november 1 2017-ben makrogazdasági és költségvetési stabilitás jellemzi az országot Forrás: *: Európai

Részletesebben

- Termékek közúti fuvarozásának bejelentése

- Termékek közúti fuvarozásának bejelentése Tájékoztató EKÁER-rendszer - Termékek közúti fuvarozásának bejelentése Tájékoztató aktualizálva: 2015.01.22. 2015. január 1-jén elindul az Elektronikus Közúti Árumozgásokat Ellenőrző Rendszer (EKAER).

Részletesebben

JÓTÁLLÁSI JEGY. Vállalkozás [1] neve és címe: Sukk László egyéni vállalkozó 8330 Sümeg, Tikhegy u. 45. Termék megnevezése:... Termék típusa:...

JÓTÁLLÁSI JEGY. Vállalkozás [1] neve és címe: Sukk László egyéni vállalkozó 8330 Sümeg, Tikhegy u. 45. Termék megnevezése:... Termék típusa:... JÓTÁLLÁSI JEGY Vállalkozás [1] neve és címe: Sukk László egyéni vállalkozó 8330 Sümeg, Tikhegy u. 45. Termék megnevezése:... Termék típusa:... Termék gyártási száma (amennyiben van):... Gyártó neve és

Részletesebben

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM

SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM SZTERÉNYI ÜGYVÉDI IRODA RECHTSANWALTSSOZIETÄT LAW FIRM 1011 BUDAPEST, FŐ UTCA 14-18. Címzett: Kérelmező részére E-mail útján Másolatban: Valamennyi ajánlattevő részére E-mail útján Küldi: dr. Szterényi

Részletesebben

Vámeljárások Szállítmányozás - Fuvarozás Gyakorlati példa alapján Oktatási anyag

Vámeljárások Szállítmányozás - Fuvarozás Gyakorlati példa alapján Oktatási anyag Vámeljárások Szállítmányozás - Fuvarozás Gyakorlati példa alapján Oktatási anyag 2015. Március 25. Vámeljárások Szabad forgalomba bocsátás Árutovábbítás Vámraktározás Aktív feldolgozás Vámfelügyelet melletti

Részletesebben

A 32/2013. (XII.16.) MNB

A 32/2013. (XII.16.) MNB A Magyar Nemzeti Bank elnökének 32/2013. (XII.16.) MNB rendelete a kockázati tőkealapokkal, a kibocsátókkal és a nyilvános vételi ajánlatot tevő szervezetekkel összefüggő kötelező elektronikus kapcsolattartással

Részletesebben

A név egyet jelent a sikerrel! Legyen a DKV partnere.

A név egyet jelent a sikerrel! Legyen a DKV partnere. A név egyet jelent a sikerrel! Legyen a DKV partnere. Az együttműködés minden feltétele adott, ha: Ön töltőállomást, autómosót vagy más vállalkozást működtet, melyben a DKV termékportfólió járműspecifikus

Részletesebben

KEE_Üzemanyag beszerzése a Tatai Városgazda részére

KEE_Üzemanyag beszerzése a Tatai Városgazda részére KEE_Üzemanyag beszerzése a Tatai Városgazda részére Közbeszerzési Értesítő száma: 2018/88 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről/2015 KÉ Eljárást megindító

Részletesebben

felcím kezesi biztosítása ALCÍM Ügyfél-tájékoztató AHE - 13659/5 1/5

felcím kezesi biztosítása ALCÍM Ügyfél-tájékoztató AHE - 13659/5 1/5 Közúti felcím árufuvarozók kezesi biztosítása Ügyfél-tájékoztató ALCÍM 1/5 A biztosítási díj összege egy biztosítási idõszakon belül a biztosító által egyoldalúan nem módosítható. Kivételes esetben, ha

Részletesebben

Intelligens pályákon, intelligens járművek szekció Európai együttműködés az összekapcsolt és autonóm járművek közlekedési kérdéseiben

Intelligens pályákon, intelligens járművek szekció Európai együttműködés az összekapcsolt és autonóm járművek közlekedési kérdéseiben Intelligens pályákon, intelligens járművek szekció Európai együttműködés az összekapcsolt és autonóm járművek közlekedési kérdéseiben Dr. Erb Szilvia Főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Gépjármű-közlekedési

Részletesebben

Éves közgyűlés A megmérettetés éve

Éves közgyűlés A megmérettetés éve Éves közgyűlés 2013.03.29. A megmérettetés éve Napirendi pontok 1. Levezető elnök, jegyzőkönyvvezető, jegyzőkönyv hitelesítő megszavazása. 2. Pénzügyi beszámoló 2012. évre vonatkozóan (Mach Péter). Szavazás

Részletesebben