Aberdeen a vagyonkezelésre összpontosítunk második negyedév

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Aberdeen a vagyonkezelésre összpontosítunk második negyedév"

Átírás

1 Az Aberdeen megnyitja a kereskedést a londoni tőzsdére történő bevezetésének 25. évfordulóján május Aberdeen a vagyonkezelésre összpontosítunk második negyedév Bemutatkozunk Az Aberdeen Asset Management a kezelésében levő vagyon nagyságát tekintve az egyik legnagyobb független vagyonkezelő a világon. 37 irodánk révén 25 országban vagyunk jelen; az általunk foglalkozatott összesen 2800 fő között a befektetési szakértők száma meghaladja a 750 főt. A március 31-én a kezelésünkben levő vagyon értéke elérte a 369,3 milliárd eurót. Kizárólag vagyonkezeléssel foglalkozunk, egyéb pénzügyi szolgáltatások nem kötik le erőforrásainkat, így minden erőnket az alaptevékenységünkre összpontosíthatjuk. Meggyőződésünk, hogy kiemelkedő teljesítményünknek ez az egyik legfontosabb tényezője. Kizárólag külső felek számára végzünk vagyonkezelést, saját számlára nem, ami lehetővé teszi számunkra, hogy csak ügyfeleink érdekeit tartsuk szem előtt. Nem szeretjük az átláthatatlanságot és a komplexitást, ezért befektetési folyamatainkkal az egyszerűségre és egyértelműsége törekszünk. Olyan befektetéseket keresünk, amelyek egyrészt megfelelnek a minőségi elvárásainknak, másrészt várhatóan hosszú távon is jól teljesítenek. Tevékenységünk Fő tevékenységünk az aktív vagyonkezelés, miközben befektetési döntéseinket saját elemzéseink alapján hozzuk meg. A részvényeket, a kötvényeket és ingatlanokat egyaránt aktívan kezeljük, valamint ugyanazon befektetési filozófia alapján közelítjük meg ezeket az eszközosztályokat. Kiépítettünk ezenkívül egy olyan befektetési megoldásokra összepontosító üzletágat, amely lehetővé teszi, hogy a különböző eszközosztályokban szerzett ismereteink egyesítésével egyedi igényeknek is eleget tudjunk tenni személyre szabott befektetési konstrukcióinkkal. Ez magában foglalja a kvantitatív részvényekkel és az alternatív befektetési formákkal kapcsolatos ismereteinket is. Befektetési szakértelmünk elérhető mind a különálló mandátumokon, mind a közös kezelésű termékeken keresztül, így az intézményektől a magánbefektetőkig terjedő széles ügyfélkör igényeit ki tudjuk szolgálni.

2 Globális jelenlét, helyi szakértelem Aberdeen Amsterdam Budapest Copenhagen Edinburgh Frankfurt Helsinki Jersey London Luxembourg Madrid Milan Oslo Paris Stockholm Zurich Boston Miami New York Philadelphia Stamford Toronto São Paulo Bandung Bangkok Hong Kong Jakarta Kaohsiung Kuala Lumpur Melbourne Seoul Shanghai Singapore Surabaya Sydney Taipei Tokyo Mi itt, az Aberdeennél hiszünk az egyenes beszédben és a józan észben. Termékeink átláthatóak és könnyen érthetőek a befektetők számára. A befektetésre nincs biztos tipp. Tapasztalataink azonban azt mutatják, hogy ha saját befektetési szakemberekkel és ügyfélszolgálati munkatársakkal rendelkezünk azokon a területeken vagy azok környékén, ahol befektetünk, az így szerzett helyi ismeretek révén információs előnyhöz jutunk, és jobban átláthatjuk a globális piacokat. Huszonöt országban több mint 750 befektetési szakemberünk gondoskodik arról, hogy teljes képet kapjunk a pénzügyi piacokon jelentkező trendekről, kockázatokról és lehetőségekről. Eszközök megoszlása ügyféltípus szerint A szorosan együttműködő csapatokban, átlátható befektetési folyamatokban és lapos szervezeti felépítésben hiszünk. Méretünknél fogva globális szinten át tudjuk látni a pénzügyi piacokat, ugyanakkor kellően kicsik is vagyunk ahhoz, hogy a befektetési portfóliókkal kapcsolatos minden egyes döntésre oda tudjunk figyelni. A legfontosabb szempont számunkra, hogy fenntartható módon gyarapítsuk ügyfeleink vagyonát. Alapos elemzésekre támaszkodó szakembergárdánk, átlátható folyamataink és szilárd alapokon álló globális tevékenységünk azt a célt szolgálja, hogy hosszú távú befektetési partnerei legyünk ügyfeleinknek. Ügyfélkörünket bankok, állami és magánnyugdíjpénztárak, nemzeti vagyonalapok és más intézményi befektetők, valamint magánbefektetők pénzét kezelő közvetítők alkotják. Eszközök megoszlása terület szerint Biztosítás 44% Nyílt végű alapok 25% Nyugdíjpénztárak 15% Egyéb intézményi befektetők 9% Zárt végű alapok 6% Jegybankok, kormányzati szervek 1% Egyesült Királyság 58% Európa az Egyesült Királyság nélkül 18% Amerika 16% Ázsia/Csendes-óceáni térség 6% Közel-Kelet és Afrika 2% Forrás: Aberdeen Asset Management PLC. Az adatokat a március 31-i helyzet szerint közöljük. A kerekítés miatt előfordulhat, hogy a százalékos arányok összesítve nem 100%-ot adnak ki.

3 Befektetési folyamatunk A fő eszközosztályok Befektetési stílus: aktív Jelenlét: globális Folyamat: gondosság és szabadság Fő szempont: hosszú távú eredmények Szervezet: csapatokra építő struktúra Részvények Aktív kezelés. Lentről felfelé irányuló részvénykiválasztás. Helyi jelenlét minden főbb globális piacon. A kiszemelt cégek üzleti modelljének és vállalatirányítási színvonalának lentről felfelé irányuló vizsgálata. Hosszú távon gondolkodunk. Alacsony tranzakciós költségek. Befektetői csapatra építő módszer, fegyelmezett ellenőrzés mellett. Az egyes portfóliókat több vagyonkezelő kezeli egyszerre, így objektívebb képet kapunk. Kötvények Aktív vagyonkezelés, több forrásból származó értéknövekedés, kockázatmegosztás. Hely szakértelem, mindhárom fő időzónában. Saját elemzés, a kockázatra és az értékre vonatkozó egyértelmű és fegyelmezett módszer alkalmazása mellett. A fundamentális elemzés elengedhetetlen ahhoz, hogy hosszú távon növelhessük a befektetés értékét. Három fő térségben működő csapatunk biztosítja a helyi ismereteket, így globálisan is átláthatjuk a legjobb befektetési lehetőségeket. Ingatlanok Aktív vagyonkezelés minden ágazatban és földrajzi térségben. Helyi jelenlét minden fő időzónában/ piacon. Fejlett, fentről lefelé irányuló elemzés, amely lehetővé teszi a helyi lehetőségek felismerését. A cél kiemelkedő kockázattal korrigált hozamot nyújtani, azáltal, hogy a minőségre, és nem az általános piaci kitettségre koncentrálunk. Helyi befektetési csapataink egységes kockázati paraméterek alapján dolgoznak.

4 Befektetési folyamatunk Solutions Befektetési stílus: főként aktív Jelenlét: közvetlen Folyamat: átvilágítás és figyelem Fő szempont: hosszú távú eredmények Szervezet: több szakterületet átfogó Befektetési megoldások Aktív vegyeseszközstratégiák az Aberdeen és külső vagyonkezelők szakértelmének egyesítése. Globális működés egyesült királyságbeli, egyesült államokbeli, szingapúri és tokiói központokkal. Saját elemzésen alapuló, valamint kvantitatív elemzés, megbízható portfólióépítés. Eredményorientált megközelítéssel segítünk ügyfeleinknek befektetési problémáik megoldásában. Három funkcionális pillérre épül: piacok, vagyonkezelők és egyedi igényekhez igazodó portfólióépítés. Alternatív befektetések Aktív vagyonkezelés az állami és a magánbefektetések univerzumában. Globális szinten minden fő befektetési területen képviseltetjük magunkat. Magas színvonalú, fundamentális, saját átvilágítási folyamat minden alternatív eszköz és stratégia esetében. A cél vonzó kockázattal korrigált, diverzifikált hozamot nyújtani a teljes piaci cikluson keresztül. Globális jelenléttel rendelkező, egymással együttműködő befektetési csapatok, amelyek megosztják egymással helyi ismereteiket és a stratégiákkal kapcsolatos tapasztalataikat. Kvantitatív befektetések Passzív és alacsony kockázatú aktív, valamint derivatív és fundamentális indexálási stratégiák. Edinburgh-i központú, magas szakmai színvonalat képviselő technikai csapat. A hatékony portfólióépítkezést magas szintű portfóliókiegyensúlyozással és kockázatkezeléssel ötvözzük. Befektetési filozófiánk fő jellemzői a fegyelem és a szigorú hozzáállás. Többstratégiás csapatunk megosztja kvantitatív elemzéseik eredményét a hatékonyabb portfóliók létrehozása érdekében.

5 Eszközök szerinti bontás Szakértelmünket három fő eszközosztályban kínáljuk ügyfeleinknek: részvények, kötvények és ingatlanok. A Solutions üzletágunkban az összes eszközosztályban (ez magába foglalja a kvantitatív befektetéseket és az alternatív befektetési formákat is), a piacokon, valamint az alapkezelők kiválasztása terén megszerzett ismereteinket egyesítjük, hogy ügyfeleink egyéni igényeinek eleget tudjunk tenni. Eszközök Solutions 43% Részvény 27% Kötvény 23% Ingatlan 7% Összesen 369,3 md euró Részvények Intenzív, saját elemzés segítségével kutatjuk fel a jó áron elérhető, minőségi részvényeket, hosszú távú befektetési céllal. Kötvények A kötvénybefektetéseknél legalább olyan lényeges a veszteségek elkerülése, mint az, hogy ki tudjuk választani az igazán jól teljesítő papírokat. Arra törekszünk, hogy a veszteségek valószínűségéhez mérten vonzó hozamot érjünk el. Ingatlanok Aktív vagyonkezeléssel, magas szintű elemzéssel és helyi jelenlét révén nyújtunk hozzáadott értéket ügyfeleink számára. Szigorú befektetési elveinket minden régióban és ágazatban alkalmazzuk. Solutions Az Aberdeen Solutions három divízióból áll, amelyek az alábbi területekre szakosodtak: befektetési megoldások, kvantitatív befektetések és alternatív befektetések. Feltörekvő piacok 36% Ázsia/Csendesóceáni térség 33% Globális 22% Egyesült Királyság 5% Európa 2% Amerikai Egyesült Államok 2% Összesen 98,7 milliárd euró Egyesült Királyság 41% Pénzpiaci 21% Amerikai Egyesült Államok 9% Ausztrál 8% Feltörekvő piaci kötvények 8% Globális 4% Ázsia 3% Európai 3% Magas hozamú 3% Összesen 84,4 milliárd euró Egyesült Királyság 55% Európa kontinentális része 22% Skandinávia 22% Globális 1% Összesen 24,8 milliárd euró Vegyeseszköz 66% Alternatív befektetések 17% Kvantitatív befektetések 17% Összesen 161,4 milliárd euró Forrás: Aberdeen Asset Management PLC. Az adatokat a március 31-i helyzet szerint közöljük. A kerekítés miatt előfordulhat, hogy a százalékos arányok összesítve nem 100%-ot adnak ki.

6 Kockázati figyelmeztetés A befektetések értéke és a belőlük származó jövedelem növekedése és csökkenése egyaránt elképzelhető, és előfordulhat, hogy Ön kevesebbet kap vissza, mint amennyit befektetett. Ha bővebb felvilágosítást szeretne, keresse fel weboldalunkat: aberdeen-asset.com Egyéb információ A jelen dokumentum az Aberdeen Asset Management csoporttal kapcsolatban általános jellegű információkat tartalmaz, amelyek a csoport egyes tagjainak tevékenységeit ismertetik. Az információkat ezért csak tájékoztató jelleggel közöljük, és nem tekinthetők semmilyen szerződéses megállapodásnak, sem pénzügyi eszközök kereskedésére, vagy befektetési szolgáltatásban vagy tevékenységben való részvételre vonatkozó ajánlatnak vagy felhívásnak. Kiadja az Aberdeen Asset Managers Limited, melynek működését az Egyesült Királyság pénzügyi felügyelete, a Financial Conduct Authority engedélyezi és felügyeli. Székhely: 10 Queen s Terrace, Aberdeen AB10 1YG. Bejegyezve Skóciában az SC es számon /16

Jurácsikné Sári Mónika ETV-Erőterv ZRt. Távvezeték PC.

Jurácsikné Sári Mónika ETV-Erőterv ZRt. Távvezeték PC. Hosszabb átfutási idejű és nagyobb földrajzi területet érintő távvezetékek engedélyezési folyamatainak tapasztalatai esettanulmányokkal Jurácsikné Sári Mónika ETV-Erőterv ZRt. Távvezeték PC. Siófok, 2010.

Részletesebben

Üdvözli Önt az Aberdeen Asset Management!

Üdvözli Önt az Aberdeen Asset Management! EQUITIES FIXED INCOME PROPERTY Üdvözli Önt az Aberdeen Asset Management! Kizárólag vagyonkezeléssel foglalkozó társaság, melynek erőssége a hagyományos részvény-, kötvény- és ingatlanbefektetés aberdeen-asset.com

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,638 HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 8 180 498 608 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok

A befektetési eszközalap portfolió teljesítményét bemutató grafikonok PÉNZPIACI befektetési eszközalap portfólió Benchmark: RMAX Típus: Rövid lejáratú állampapír Árfolyam 1,657HUF/egység Valuta HUF Portfolió nagysága 7 625 768 268 HUF Kockázati besorolás: alacsony A bemutatott

Részletesebben

Tájékoztató az alternatív befektetési alapkezelőkre vonatkozó új, egységes európai adatszolgáltatásról

Tájékoztató az alternatív befektetési alapkezelőkre vonatkozó új, egységes európai adatszolgáltatásról Tájékoztató az alternatív befektetési alapkezelőkre vonatkozó új, egységes európai adatszolgáltatásról Szeles Angelika Felügyeleti statisztikai önálló osztály 2014. november 25. Tartalom I. Jogszabályi

Részletesebben

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap

K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap K&H szikra abszolút hozamú származtatott nyíltvégű alap kereskedelmi kommunikáció 2014. november 2 háttér, piaci trendek 1Q12 2Q12 3Q12 4Q12 1Q13 2Q13 3Q13 4Q13 1Q14 2Q14 3Q14 4Q14 1Q15 2Q15 3Q15 4Q15

Részletesebben

INGATLAN BEFEKTETÉSEK MAGAS HOZAMMAL

INGATLAN BEFEKTETÉSEK MAGAS HOZAMMAL MAGAS HOZAMÚ INGATLANBEFEKTETÉSEK INGATLAN BEFEKTETÉSEK MAGAS HOZAMMAL OPISAS.COM A LEGJOBB LEHETŐSÉGEKET KÍNÁLJUK A GLOBÁLIS INGATLANPIACON 2008 ÓTA. "Mi vagyunk az elsők, akik befektetnek az ingatlanokba.

Részletesebben

Optimax Céldátum Vegyes eszközalap Befektetési politika Befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz

Optimax Céldátum Vegyes eszközalap Befektetési politika Befektetési eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz 2/a sz. melléklet Eszközalapok összetétele és befektetési politika Optimax Céldátum Vegyes eszközalap politika eszközalapokhoz kapcsolódó élet- és nyugdíjbiztosításhoz Az Optimax Céldátum Vegyes eszközalap

Részletesebben

Ingatlan Alap Figyelő

Ingatlan Alap Figyelő Ingatlan Alap Figyelő OTP Ingatlan Befektetési Alapok Portfoliójelentés december Tartalom OTP Ingatlan Befektetési Alapok OTP Ingatlanbefektetési Alap OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap OTP Ingatlanvilág

Részletesebben

Ingatlan Alap Figyelő

Ingatlan Alap Figyelő Ingatlan Alap Figyelő OTP Ingatlan Befektetési Alapok Portfoliójelentés október Tartalom OTP Ingatlan Befektetési Alapok OTP Ingatlanbefektetési Alap OTP Prime Ingatlanbefektetési Alap OTP Ingatlanvilág

Részletesebben

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június

Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása. 2009 június Elan SBI Capital Partners és az SBI European Fund Bemutatása 2009 június Tartalom Elan SBI Capital Partners Tőkealapkezelő Zrt.- Bemutatása SBI European Tőkealap (Alap) - Bemutatása SBI European Tőkealap

Részletesebben

Hogyan kezeljem a megtakarításom?

Hogyan kezeljem a megtakarításom? Hogyan kezeljem a megtakarításom? 2017. Március 28. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL

ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL ÖSSZEFOGLALÓ A SIGNAL BIZTOSÍTÓ ÁLTAL FORGALMAZOTT EURÓ ALAPÚ BEFEKTETÉSI ALAPOK ÖSSZETÉTELÉRŐL 2014. október HANSAINVEST Hanseatische Investment Gmbh alapjai 2014. október Forrás: hansainvest.de HANSAinternational

Részletesebben

Miért érdemes befektetni? Európai magas hozamú kötvények

Miért érdemes befektetni? Európai magas hozamú kötvények Kizárólag szakmai befektetők és pénzügyi tanácsadók részére, illetve nem lakossági befektetők felhasználására készült. Miért érdemes befektetni? Európai magas hozamú kötvények Aberdeen Global - Select

Részletesebben

Tájékoztató az alábbi Alapok befektetői részére:

Tájékoztató az alábbi Alapok befektetői részére: Tájékoztató az alábbi Alapok befektetői részére: Amundi Funds II Euro High Yield Amundi Funds II Pioneer Flexible Opportunities Amundi Funds II U.S. Pioneer Fund (2018. október 1.) Tartalom 01 Amundi Funds

Részletesebben

Budapesti Értéktőzsde

Budapesti Értéktőzsde Budapesti Értéktőzsde Részvénytársaság Pénztárak, mint a tőzsdei társaságok tulajdonosai Horváth Zsolt a BÉT vezérigazgatója Gondolkozzunk hosszú távon! A pénztárak természetükből adódóan hosszú távú befektetésekben

Részletesebben

Üdvözöljük! Ön számít

Üdvözöljük! Ön számít Üdvözöljük! Ön számít Az ügyfél az első Bármit teszünk, ügyfeleink igényeiből indulunk ki Hiszen a munkánk Önről szól. Az Ön életéről, igényeiről és pénzügyi biztonságáról. Ezért az NN-nél folyamatosan

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára 2017 Február hónapra 2017. február 28. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára 2016 November hónapra 2016.november 30. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi

Részletesebben

Az Európai Beruházási Bankról dióhéjban

Az Európai Beruházási Bankról dióhéjban Az Európai Beruházási Bankról dióhéjban Az Európai Unió bankjaként gazdaságilag életképes és fenntartható beruházásokat finanszírozunk és támogatunk szaktudásunkkal Európában és Európán kívül. Tulajdonosaink

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára 2017 Április hónapra 2017. április 28. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára 2017 Január hónapra 2017. január 31. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai Pioneer Alapok befektetői számára 2017 Május hónapra 2017. május 31. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára 2017 Szeptember hónapra 2017. szeptember 29. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára 2019 Január hónapra 2019. január 31. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára 2017 December hónapra 2017. december 29. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi

Részletesebben

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára

Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára Portfóliójelentés a Hazai AMUNDI Alapok befektetői számára 2018 Január hónapra 2018. január 31. Az Alapkezelő ezen jelentését a kollektív befektetési formákról és kezelőikről, valamint egyes pénzügyi tárgyú

Részletesebben

Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Budapest 2015 Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Budapest 2015

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS Budapest Aranytrió 2. Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapja

FÉLÉVES JELENTÉS Budapest Aranytrió 2. Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Budapest Aranytrió 2. Nyíltvégű Pénzpiaci Alapok Alapja Alapadatok Rövid neve Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Alapcímlet devizaneme Budapest Aranytrió

Részletesebben

Az Alapkezelő Végrehajtási és Kiegészítő Végrehajtási Politikája

Az Alapkezelő Végrehajtási és Kiegészítő Végrehajtási Politikája Az Alapkezelő Végrehajtási és Kiegészítő Végrehajtási Politikája Hatályos: 2018. augusztus 29.. A Végrehajtási Politika célja és hatálya A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Zrt.a Bizottság 231/2013/EU

Részletesebben

Generali Alapkezelő Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve

Generali Alapkezelő Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve Bemutatkozás Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége Budapest, 2015. szeptember 8. Generali Alapkezelő Zrt. Generali Alapkezelő Privát Vagyonkezelés Befektetési szakértelem immáron 20 éve Jogi személyiség

Részletesebben

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem

The Leader for Exceptional Client Service. Pénzügyi tanácsadás. Bizalom Diszkréció Szakértelem The Leader for Exceptional Client Service Pénzügyi tanácsadás Bizalom Diszkréció Szakértelem A BDO VILÁGSZERTE A BDO a világ ötödik legnagyobb könyvelő, könyvvizsgáló, profeszszionális tanácsadó hálózata.

Részletesebben

Az eszközalap befektetéseinek jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége: amerikai dollárban jegyzett pénzpiaci eszközök.

Az eszközalap befektetéseinek jellemző földrajzi és szektoriális kitettsége: amerikai dollárban jegyzett pénzpiaci eszközök. ABERDEEN LIQUIDITY FUND (LUX) US DOLLAR PÉNZPIACI ESZKÖZALAP (USD) Érvényes: 2019. augusztus 9-től Az eszközalap kizárólag az Aberdeen Standard Liquidity Fund (Lux) US Dollar Fund befektetési jegyeit tartalmazza,

Részletesebben

Jelentés az 5 legnagyobb kereskedelmi partnerről

Jelentés az 5 legnagyobb kereskedelmi partnerről Jelentés az 5 legnagyobb kereskedelmi partnerről Az alábbi dokumentumban a K&H Alapkezelő 2018-as évre vonatkozóan közzéteszi a portfóliókezelés keretében, befektetési instrumentumokra végrehajtott tranzakciók

Részletesebben

A kockázatkezelés eszközei

A kockázatkezelés eszközei A kockázatkezelés eszközei 2015. Június 23. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK)

ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK) 8.a. sz. melléklet ALKALMASSÁGI TESZT (TERMÉSZETES SZEMÉLY ÜGYFELEKNEK) Tisztelt Ügyfelünk! A befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető tevékenységek

Részletesebben

Befektetési alapok és ETF-ek

Befektetési alapok és ETF-ek Befektetési alapok és ETF-ek 2016. Október 4. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

A befektetési alapok által kínált lehetőségek

A befektetési alapok által kínált lehetőségek A befektetési alapok által kínált lehetőségek 2015. február 17. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. László Zoltán Üzletfejlesztési

Részletesebben

Származékos (Derivatív) ügyletek feltételei DEGIRO

Származékos (Derivatív) ügyletek feltételei DEGIRO Származékos (Derivatív) ügyletek feltételei DEGIRO Tartalom 1. fejezet Fogalommeghatározások... 3 2. fejezet Szerződéses viszony... 3 3. fejezet Execution only (Csak végrehajtás)... 3 4. fejezet Ügyleti

Részletesebben

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár 2015. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az Önkéntes Nyugdíjpénztár működés megkezdésének időpontja: 1995. november 22. A pénztár tisztségviselőinek

Részletesebben

BAMOSZ szabályzat a befektetési alapok kategorizálására

BAMOSZ szabályzat a befektetési alapok kategorizálására BAMOSZ szabályzat a befektetési kategorizálására Jelen szabályzat hatálya kiterjed a BAMOSZ tagjai által kezelt befektetési ra, továbbá a BAMOSZ hivatalos adatbázisában szereplő minden egyéb befektetési

Részletesebben

Üdvözöljük! Ön számít

Üdvözöljük! Ön számít Üdvözöljük! Ön számít 2 Az ügyfél az első Bármit teszünk, ügyfeleink igényeiből indulunk ki Hiszen a munkánk Önről szól. Az Ön életéről, igényeiről és pénzügyi biztonságáról. Ezért az NN-nél folyamatosan

Részletesebben

A befektetési alapok által kínált lehetőségek

A befektetési alapok által kínált lehetőségek A befektetési alapok által kínált lehetőségek 2015. Szeptember 08. 17:30 Sándor Dávid Vezető elemző A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva.

Részletesebben

uantis Alpha Quantis partners for a life

uantis Alpha Quantis partners for a life uantis Alpha Quantis partners for a life Quantis Alpha the world of investments A QUANTIS Alpha 8 A QUANTIS Alpha vagyonkezelési filozófiája Tisztelt Ügyfelünk! 2015 márciusában befejeződött a QUANTIS

Részletesebben

Commerzbank Zrt. Éves jelentés 2010.

Commerzbank Zrt. Éves jelentés 2010. Commerzbank Zrt. Éves jelentés 2010. Tartalomjegyzék 3 A management beszámolója a 2010. évi üzleti esztendőről 5 Pénzügyi beszámoló 5 Mérleg 6 Eredménykimutatás 7 Hitelesítő záradék 8 Felügyelő Bizottság

Részletesebben

www.perfectofx.com Az Új Generációs Befektetés

www.perfectofx.com Az Új Generációs Befektetés www.perfectofx.com Az Új Generációs Befektetés Mi mozgatja életünket? Mik azok az alapvető gondolatok, amelyek a mindennapok során motiválnak bennünket? Mit tudunk tenni annak érdekében, hogy könnyebben

Részletesebben

HONVÉD Magánnyugdíjpénztár. A Befektetési Politika kivonata

HONVÉD Magánnyugdíjpénztár. A Befektetési Politika kivonata HONVÉD Magánnyugdíjpénztár A Befektetési Politika kivonata 1. A Befektetési Politika főbb elemei 1.1. A Pénztár a legfontosabb céljának és kötelezettségének tekinti a tagi, munkáltatói tagi és támogatói

Részletesebben

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár 2016. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az Önkéntes Nyugdíjpénztár működés megkezdésének időpontja: 1995. november 22. A pénztár tisztségviselőinek

Részletesebben

Erste DPM Szolgáltatás - Professzionális Portfóliókezelés könnyedén -

Erste DPM Szolgáltatás - Professzionális Portfóliókezelés könnyedén - Erste DPM Szolgáltatás - Professzionális könnyedén - Az Erste DPM Szolgáltatás olyan Erste által végzett, melynek során az Erste, Ügyfél által meghatározott portfólió (továbbiakban Referencia-Portfólió)

Részletesebben

Befektetések a gyakorlatban

Befektetések a gyakorlatban Befektetések a gyakorlatban Hogyan gondolkodik egy intézményi befektető? Allianz Alapkezelő Zrt. Pártl Zoltán, CFA Budapest, 2013.11.12. 1 1 Intézményi befektetők, stratégiák, döntéshozatal 2 Piaci folyamatok

Részletesebben

Jelentés február QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés február QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2010. február Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2010. február tipp Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2017 II. NEGYEDÉV

HÍRLEVÉL 2017 II. NEGYEDÉV HÍRLEVÉL 2017 II. NEGYEDÉV TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS 3 2. PORTFÓLIÓ AJÁNLÓ 4 KONZERVATÍV MINTAPORTFÓLIÓ 4 MÉRSÉKELT MINTAPORTFÓLIÓ 5 NÖVEKEDÉSI MINTAPORTFÓLIÓ 6 MINTAPORTFÓLIÓK TELJESÍTMÉNYE 7 3. VEGYES

Részletesebben

Budapest Pénzpiaci Tőkevédett Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Budapest Pénzpiaci Tőkevédett Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Budapest Pénzpiaci Tőkevédett Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Elnevezés angolul Rövid neve Rövid név angolul Budapest Money Market Capital Protected Investment Fund Budapest Pénzpiaci Alap Budapest

Részletesebben

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár 2014. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az Önkéntes Nyugdíjpénztár működés megkezdésének időpontja: 1995. november 22. A pénztár tisztségviselőinek

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2012.02.16.-2012.04.20. SIGNUM BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

Befektetési Politika Kivonata

Befektetési Politika Kivonata "H O N V É D" Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár 1135 Budapest, Aba utca 4. Tel/Fax: 329-6651, HM 269-77, 268-79, 269-37. www.hnyp.hu Befektetési Politika Kivonata Önkéntes Nyugdíjpénztár A Befektetési Politikát

Részletesebben

Az Európai Beruházási Bankról dióhéjban

Az Európai Beruházási Bankról dióhéjban Az Európai Beruházási Bankról dióhéjban Az EU bankjaként gazdaságilag életképes, fenntartható beruházásokat finanszírozunk, támogatunk szaktudásunkkal Európa határain belül és túl. Az EU 28 tagállamának

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.06.0.-202.08.02. (EURÓ ALAPÚ) SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 202.05.7.-202.07.9. (EURÓ ALAPÚ) SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS

Részletesebben

Az alternatív befektetési alapok kezelőire vonatkozó irányelvjavaslat

Az alternatív befektetési alapok kezelőire vonatkozó irányelvjavaslat Az alternatív befektetési alapok kezelőire vonatkozó irányelvjavaslat Bartal Róbert Pénzügyminisztérium Pénzügyi szolgáltatások főosztálya 2010. február 27. Előzmények, háttér Pénzügyi válság (alapkezelők

Részletesebben

A kockázatkezelés alapjai

A kockázatkezelés alapjai A kockázatkezelés alapjai 2016. Május 31. 17:30 A webinárium hamarosan kezdődik. Kérjük, ellenőrizze, hogy számítógépe hangszórója be van-e kapcsolva. További technikai információk: https://www.kbcequitas.hu/menu/tamogatas/tudastar/oktatas

Részletesebben

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó

JOG Garantáljuk a cég teljes jogi ügyintézésének lebonyolítását, valamint széles kapcsolatrendszerünknek köszönhetően a jó Küldetés Célunk, hogy támogatást nyújtsunk olyan külföldi és magyar vállalatok számára, akik Magyarországon, főként a Dél-dunántúli régióban tervezik letelepedésüket, bővülésüket. Feladatunk, hogy gazdaságossági

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20..09.-202.0.2. SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20.07.4.-20.09.3. SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

Gránit Bank Betét Alap

Gránit Bank Betét Alap Gránit Bank Betét Alap Indulás dátuma: 2011.december 08. HU0000711106 1,- HUF 30. napján: 233 678 406 HUF 30. napján: 1,027663 HUF Alapkezelési díj: 0,00 % PSZÁF engedély száma: KE-III/50115/2011. Likviditási

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 2011.08.31.-2011.11.03. SIGNUM BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

A NÖVEKEDÉSI ESZKÖZALAPOK TELJESÍTMÉNYE A PANNÓNIA NAVIGÁTOR SZOLGÁLTATÁS ÁLTAL HASZNÁLT PARAMÉTEREK TÜKRÉBEN 20.09.4.-20..7. SIGNUM PRO BEFEKTETÉSI EGYSÉGHEZ KÖTÖTT ÉLETBIZTOSÍTÁS ÉS EURÓ ALAPÚ SIGNUM

Részletesebben

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek.

Cégcsoportunk ezt a segítséget kínálja ügyfeleinek. WTS Klient. A híd. Tartalomjegyzék WTS Klient csoport 2 WTS Alliance 3 Munkatársak 4 Szolgáltatások 6 Adótanácsadás 7 Jogi tanácsadás 8 Könyvelés 9 Bérszámfejtés 10 Egyéb számviteli tanácsadás 11 Kiadványok

Részletesebben

optimal investment for balanced performance balance abszolút hozam portfólió

optimal investment for balanced performance balance abszolút hozam portfólió 2015 optimal investment for balanced performance balance abszolút hozam portfólió GFX Balance Abszolút Hozamú Portfólió Intelligens vagyonkezelés A Balance Abszolút Hozamú Portfólió célja, hogy aktív befektetési

Részletesebben

KÖZLEMÉNY. a HORIZONT Magánnyugdíjpénztár választható portfoliós rendszeréről, a május 21-től hatályos Vagyonkezelési irányelvekről

KÖZLEMÉNY. a HORIZONT Magánnyugdíjpénztár választható portfoliós rendszeréről, a május 21-től hatályos Vagyonkezelési irányelvekről KÖZLEMÉNY a HORIZONT Magánnyugdíjpénztár választható portfoliós rendszeréről, a 2016. május 21-től hatályos Vagyonkezelési irányelvekről A HORIZONT Magánnyugdíjpénztár (a továbbiakban: Pénztár) a jogszabályi

Részletesebben

GLOBAL MULTI ASSET TACTICAL DEFENSIVE FUND E-ACC-EURO

GLOBAL MULTI ASSET TACTICAL DEFENSIVE FUND E-ACC-EURO Megközelítés és stílus Az alapot team módszer alkalmazásával kezelik a piacok ingadozása melletti tőkevédelemre összpontosító, következetes hozamtermelés céljával. Az alap az összehasonlítást szolgáló,

Részletesebben

A Forex folyamatosan változó piac, ezért gyakran nem könnyû átlátni. A változásokkal csak akkor leszünk képesek lépést tartani, ha a színvonalas

A Forex folyamatosan változó piac, ezért gyakran nem könnyû átlátni. A változásokkal csak akkor leszünk képesek lépést tartani, ha a színvonalas A devizakereskedés a valóságban meglehetôsen intenzív és stresszes vállalkozás tud lenni, amely során nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy érzelmeinket kontroll alatt tartsuk. A Forex nem egy hogyan gazdagodjunk

Részletesebben

Összefoglaló (A harmadik fél letétkezelők bemutatása a harmadik fél országa, és a harmadik fél típusa szerint)

Összefoglaló (A harmadik fél letétkezelők bemutatása a harmadik fél országa, és a harmadik fél típusa szerint) TÁJÉKOZTATÓ A magyarországi székhelyű befektetési vállalkozások által igénybe vett harmadik fél letétkezelők közreműködésével kapcsolatos kockázatok feltérképezéséről Előzmény Az MF Global UK Limited (valamint

Részletesebben

HONVÉD Önkéntes Nyugdíjpénztár. A Befektetési Politika kivonata

HONVÉD Önkéntes Nyugdíjpénztár. A Befektetési Politika kivonata HONVÉD Önkéntes Nyugdíjpénztár A Befektetési Politika kivonata 1. A Befektetési Politika főbb elemei 1.1. A Pénztár a legfontosabb céljának és kötelezettségének tekinti a tagi, munkáltatói tagi és támogatói

Részletesebben

Hatályos: jétől. pénzügyek egyszerűen jobban

Hatályos: jétől. pénzügyek egyszerűen jobban Hatályos: 2017.05.01-jétől pénzügyek egyszerűen jobban Az OVB Európában Több mint 45 éves tapasztalat Tevékenység 14 európai országban Közel 3,3 millió ügyfél Nagyjából 5.000 főállású pénzügyi tanácsadó

Részletesebben

Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára év

Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára év Danubius Szálloda és Gyógyüdülő Nyrt. Munkavállalói Nyugdíjpénztára 2016. év 1. A pénztár 2016. év eleji és végi taglétszáma Megnevezés 2016. január 1. 2016. december 31. Taglétszám (fő) 3 257 3 450 2.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A TELJES KÖLTSÉGMUTATÓRÓL

TÁJÉKOZTATÓ A TELJES KÖLTSÉGMUTATÓRÓL TÁJÉKOZTATÓ A TELJES KÖLTSÉGMUTATÓRÓL Tisztelt Leendő Ügyfelünk! Az Ön által megkötni kívánt nyugdíjbiztosítás az olyan befektetési egységekhez kötött (ún. unit-linked típusú) biztosítások körébe tartozik,

Részletesebben

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok

Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az AEGON Magyarország Önkéntes Nyugdíjpénztár 2017. évi gazdálkodásáról nyilvánosságra hozandó adatok Az Önkéntes Nyugdíjpénztár működés megkezdésének időpontja: 1995. november 22. A pénztár tisztségviselőinek

Részletesebben

Budapest Ingatlan Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013

Budapest Ingatlan Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Budapest Ingatlan Alapok Alapja FÉLÉVES JELENTÉS 2013 Alapadatok Rövid neve Elnevezés angolul Rövid név angolul Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Budapest

Részletesebben

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében

CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében CSR IRÁNYELV Tettek a fenntartható fejlõdés érdekében A Toyota alapítása óta folyamatosan arra törekszünk, hogy kiváló minõségû és úttörõ jelentõségû termékek elõállításával, valamint magas szintû szolgáltatásainkkal

Részletesebben

A Részalapok célja, befektetési politikájának rövid összefoglalása I. MARKETPROG Bond Derivatív Kötvény Származtatott Részalap

A Részalapok célja, befektetési politikájának rövid összefoglalása I. MARKETPROG Bond Derivatív Kötvény Származtatott Részalap Hirdetmény a MARKETPROG Asset Management Zrt. (székhelye: 1124 Budapest, Csörsz utca 45. V. em, a továbbiakban: Alapkezelő) a Magyar Nemzeti Bank által a H-KE-III-397/2015. sz. határozattal közzétételre

Részletesebben

Bemutatkozás. A cég története:

Bemutatkozás. A cég története: Intro 1 Bemutatkozás A cég története: Az IGC-Team jelentős szakmai tapasztalatokkal rendelkező, széles látókörű fiatal szakértőkből álló, öt tagú üzleti tanácsadó és kockázati tőkebefektető csoport A Társaság

Részletesebben

10. óra: Településhálózat és településhierarchia

10. óra: Településhálózat és településhierarchia 10. óra: Településhálózat és településhierarchia Népesség- és településföldrajz II. (TTGBG6505-GY-01) gyakorlat 2018-2019. tanév A térbeli társadalmi rendszerek kialakulása Peter Haggett szerint: Terjedési

Részletesebben

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Sberbank Pénzpiaci Befektetési Alap

FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Sberbank Pénzpiaci Befektetési Alap FÉLÉVES JELENTÉS 2015 - Sberbank Pénzpiaci Befektetési Alap Alapadatok Harmonizáció Az alap típusa, fajtája Futamideje Indulás dátuma Az alapcímlet devizaneme Alternatív befektetési alap (ABA) nyilvános,

Részletesebben

Honics István CFA befektetési igazgató

Honics István CFA befektetési igazgató OTP Paletta Az alap neve: OTP Paletta Fajtája, típusa: Nyíltvégű, nyilvános, vegyes alap Az alap indulása: 1997. november 17. : 7+RDX+Titan20+CETOP20 Az OTP Paletta egy kötvényekből, kincstárjegyekből

Részletesebben

GLOBALFX INVESTMENT ZRT. GFX ASSET

GLOBALFX INVESTMENT ZRT. GFX ASSET GLOBALFX INVESTMENT ZRT. GFX ASSET PROFESSZIONÁLIS VAGYONKEZELÉS, A SIKER ÉRDEKÉBEN A világgazdasági növekedés beindulása és az európai adósságválság kezelése körül pozitívumok és bizonytalanságok egyaránt

Részletesebben

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt.

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelő Zrt. Vezető forgalmazó, Letétkezelő: CIB Bank Zrt. 2013 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Fejlett Részvénypiaci Alapok Alapja

Részletesebben

Hírlevél 2012. szeptember

Hírlevél 2012. szeptember Hírlevél 1. szeptember 1 Hírlevél 1. szeptember START Tőkegarancia Zrt. Hírlevél 1. szeptember BELEHÚZTAK A JEREMIE KOCKÁZATI TŐKEALAPOK 37,5 %- ON A START ZRT. JEREMIE KOCKÁZATI TŐKEINDEXE A Start Zrt.

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. K&H hozamlépcső 2 származtatott zártvégű alap

TÁJÉKOZTATÓ. K&H hozamlépcső 2 származtatott zártvégű alap TÁJÉKOZTATÓ a K&H hozamlépcső 2 származtatott zártvégű alap befektetési jegyeinek forgalomba hozatalához a Magyar Nemzeti Bank által kiadott engedély száma: H-KE-III-236/2014. Alapkezelő: K&H Befektetési

Részletesebben

Jelentés Február QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés Február QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2011. Február Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2011. Február A hónap Alapja Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes

Részletesebben

III.1./B. Alkalmassági teszt adatlap. - szakmai ügyfelek és elfogadható partnerek részére -

III.1./B. Alkalmassági teszt adatlap. - szakmai ügyfelek és elfogadható partnerek részére - III.1./B. Alkalmassági teszt adatlap - szakmai ügyfelek és elfogadható partnerek részére - ALKALMASSÁGI TESZT CÉLJA A Diófa Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1027 Budapest, Kacsa

Részletesebben

Schroder International Selection Fund

Schroder International Selection Fund Fund Société d'investissement à Capital Variable 5, rue Höhenhof, L-1736 Senningerberg Luxemburgi Nagyhercegség Tel.: (+352) 341 342 202 Fax : (+352) 341 342 342 Fontos. Jelen levelünk tájékoztatást nyújt

Részletesebben

Erre a 10 dologra figyelj 2015-ben! szombat, 09:10

Erre a 10 dologra figyelj 2015-ben! szombat, 09:10 Erre a 10 dologra figyelj 2015-ben! szombat, 09:10 Amikor elkezdődött az év, nem sokan merték felvállalni azt a jóslatot, hogy a részvénypiacok új csúcsokat fognak döntögetni idén. Most, hogy közeleg az

Részletesebben

Intelligent investment for Individual investors. TREND Optimum. Abszolút Hozamú Portfólió

Intelligent investment for Individual investors. TREND Optimum. Abszolút Hozamú Portfólió 2015 Intelligent investment for Individual investors TREND Optimum Abszolút Hozamú Portfólió GFX T TREND Optimum Abszolút Hozamú Portfólió Intelligens vagyonkezelés A TREND Optimum Abszolút Hozamú Portfólió

Részletesebben

Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára

Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára A program célja Szeretnénk ismételten felhívni a figyelmét az Európai Bizottság által

Részletesebben

TELJESÍTMÉNY-FORGATÓKÖNYVEK. Éves átlagos hozam -8,21% -1,56% -1,41% Ezt az összeget kaphatja vissza a költségek levonása után

TELJESÍTMÉNY-FORGATÓKÖNYVEK. Éves átlagos hozam -8,21% -1,56% -1,41% Ezt az összeget kaphatja vissza a költségek levonása után ESZKÖZALAP MEGNEVEZÉSE: NOVIS Rövid futamidejű Magyar Kötvény Eszközalap Jelen Biztosítási Eszközalapok brosúrája 2018. január 1- től érvényes. Milyen eszközalapról van szó? TIPUS: Biztosítási Eszközalap

Részletesebben

Befektetési alapkezelés bemutatása. Amundi:Globális elérhetőség, helyi szakértelem

Befektetési alapkezelés bemutatása. Amundi:Globális elérhetőség, helyi szakértelem Befektetési alapkezelés bemutatása Amundi:Globális elérhetőség, helyi szakértelem 01 A befektetési alapok bemutatása Alapismeretek és a hazai piac Mi az a befektetési alap? A befektetési alap egy olyan

Részletesebben

NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL

NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL NÖVEKEDÉS A TŐZSDÉVEL ELITE Program, együttműködésben a BÉT-tel VÉGH RICHÁRD vezérigazgató BÉT A SIKERES HAZAI VÁLLALKOZÁSOKÉRT 2016. november 16. A BUDAPESTI ÉRTÉKTŐZSDE STRATÉGIÁJA Főbb stratégiai célok

Részletesebben

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása I. negyedév 1

Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása I. negyedév 1 NYILVÁNOS: 2008. május 22. 8:30 órától! Budapest, 2008. május 22. Értékpapír-állományok tulajdonosi megoszlása 2008. I. negyedév 1. 2008. I. negyedévében a hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok forgalomban

Részletesebben

CIB INGATLAN ALAPOK ALAPJA

CIB INGATLAN ALAPOK ALAPJA CIB INGATLAN ALAPOK ALAPJA Éves jelentés Forgalmazó, Letétkezelő: CIB Közép-európai Nemzetközi Bank Zrt. 2005 1/10 1. Alapadatok 1.1. A CIB Ingatlan Alapok Alapja Megnevezése: Az Alap típusa: Az Alap fajtája:

Részletesebben