HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: december 1.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: december 1."

Átírás

1 1/19 KÉSZÍTETTE: Dr. Tölli Katalin al ELLENİRIZTE: HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: december 1.

2 2/19 I. Általános rész Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata 200/2009. (V. 28.) Kgy. számú határozatával elfogadott Alapító Okiratban meghatározta Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala (továbbiakban: Hivatal) szervezetét, amelynek szervezeti és mőködési szabályait, a feladatellátás feltétel- és kapcsolatrendszerét az alábbiakban állapítjuk meg. 1. A Hivatal jogállása és irányítása 1.1. A Hivatal jogállása A Hivatal jogi személyiséggel rendelkezı önállóan gazdálkodó költségvetési szerv. Felügyeleti szerve Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyőlése A Hivatal alaptevékenysége és kiegészítı tevékenysége A Hivatal alaptevékenysége az Ötv. 38. (1) bekezdése alapján az önkormányzat mőködésével, valamint az államigazgatási ügyek döntésre elıkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása. A Hivatal vállalkozási tevékenységet folytathat. Vállalkozási tevékenységnek minısül a Hivatal alaptevékenységén kívüli szolgáltató, termelı tevékenysége, amelyet nyereség és vagyonszerzés céljából, rendszeresen (üzletszerően) ellenérték fejében végez. A vállalkozás mértéke az alapfeladatok ellátását nem veszélyeztetheti. A Hivatal feladatellátásának követelményrendszerét a minıségcélok, a kötelezettségvállalások célszerőségét megalapozó eljárást a minıségügyi eljárások tartalmazzák. A Hivatal szabad kapacitásának kihasználása keretében az Alapító Okiratában felsorolt kisegítı tevékenységeket folytathatja.

3 3/ A Hivatal iratkezelése A hivatal iratkezelése vegyes iratkezelési rendszerben, elektronikus úton történik. Az iratkezelés folyamatát, a részfeladatok ellátóit, felelıseit szabályzatban kell meghatározni. A vegyes iratkezelés központosított szervezeti egységét (Igazgatási Osztály) az 1. melléklet tartalmazza, felügyeletét annak vezetıje látja el. 2. A Hivatal irányítása, vezetése és feladatai A a Közgyőlés döntései szerint és saját önkormányzati jogkörében eljárva, a útján irányítja a Hivatalt. A Hivatalt Sopron Megyei Jogú Város Jegyzıje vezeti. A Hivatalban ISO 9001:2000 minıségirányítási rendszer mőködik, melynek kijelölt képviselıje a minıségügyi vezetı A és az al A - a javaslatainak figyelembevételével meghatározza a Hivatal feladatait az önkormányzat munkájának szervezésében, a döntések elıkészítésében és végrehajtásában, - dönt a jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási ügyekben, hatósági jogkörében, egyes hatásköreinek gyakorlását átruházhatja, - saját feladat- és hatáskörébe tartozó ügyekben szabályozza a kiadmányozás, utalványozás és ellenjegyzés rendjét, - a közgyőlés bizottságainak átruházott hatáskörben hozott döntései tekintetében gyakorolja a kiadmányozási jogot, - meghatározza azok körét, akiknek a általi kinevezéséhez, vezetıi megbízásához, felmentéséhez, vezetıi megbízásának visszavonásához, jutalmazásához az egyetértése szükséges, - irányítja a munkaterv tervezetének elkészítését, - intézkedik államtitkot vagy szolgálati titkot sértı cselekmény elkövetése esetén, továbbá a titoksértés megelızése és megszüntetése iránt, - gyakorolja az egyéb munkáltatói jogokat az önkormányzati alapítású intézmények és társaságok vezetıi felett - gyakorolja a munkáltatói jogokat az önkormányzati fıtanácsadó, és az egyéb munkáltatói jogokat a tekintetében.

4 4/19 Az alek A munkáját fıállású gazdasági ügyekért felelıs, és fıállású közösségi ügyekért felelıs al segíti. A általános helyettese a gazdasági ügyekért felelıs al, a távollétében, illetve akadályoztatása esetén a jogosultságai illetik meg. Az alek a munkamegosztásnak megfelelıen ellátják a által meghatározott feladatokat. Az alek távolléte vagy akadályoztatása esetén a gyakorolja a hatáskörüket, illetve látja el a feladataikat. A és az alek közötti munkamegosztás A feladatai közül személyesen az alábbi tevékenységi területeket látja el: Nemzetközi kapcsolatok, Településfejlesztési feladatok ellátásának felügyelete, Turisztikai, idegenforgalmi feladatok ellátásának felügyelete, Termelı beruházásokkal (ipartelepítés) kapcsolatos inventíciók, EU-s pályázatok felügyelete, Oktatási feladatok ellátásának felügyelete (intézmény-felügyelet kivételével), Gazdasági koncepció elkészítésének irányítása, felügyelete, Önkormányzati fejlesztések, beruházások, projektek felügyelete, Költségvetési folyamat felügyelete, Környezetvédelmi feladatok ellátásának felügyelete. A gazdasági ügyekért felelıs al a feladatai közül az alábbi tevékenységi területeket látja el: Önkormányzati és részben önkormányzati tulajdonú gazdasági és közhasznú társaságok felügyelete. Városüzemeltetési feladatok ellátásának felügyelete. Vagyongazdálkodási feladatok ellátásának felügyelete. Egészségügyi feladat ellátásának felügyelete. A közösségi ügyekért felelıs al a feladatai közül az alábbi tevékenységi területeket látja el: Oktatási-nevelési intézményekkel kapcsolatos feladatok felügyelete, Kulturális és közmővelıdési feladatok ellátásának felügyelete, Sportfeladatok ellátásának felügyelete, Civil kapcsolatok, Szociális ellátórendszerrel és szociális bérlakásokkal kapcsolatos feladatok ellátásának felügyelete.

5 5/ A és az al: A Mint a Hivatal vezetıje, szakmailag felelıs a közérdeknek és a jogszabályoknak megfelelı, szakszerő, pártatlan, igazságos és színvonalas ügyintézés ellátásáért. Feladatai különösen: A/ A testületi mőködéssel kapcsolatban: - összehangolja az elıkészítı munkát, gondoskodik a törvényességrıl, a jogszabályok, önkormányzati rendeletek, határozatok rendelkezéseinek végrehajtásáról, - figyelemmel kíséri az elıterjesztések, döntési tervezetek elızetes bizottsági megtárgyalását, - törvényességi szempontból figyelemmel kíséri a testületi ülések menetét, ha a döntéseknél jogszabálysértést észlel, köteles jelezni, - gondoskodik a könyvek pontos vezetésérıl, a döntések eljuttatásáról az érintettek részére. B/ A Hivatal mőködésével kapcsolatban: - ellátja a Hivatal belsı szervezeti egységei útján a jogszabály által hatáskörébe utalt államigazgatási, iratkezelési feladatokat, - a Hivatal belsı szervezeti tagozódására, munkarendjére, és az ügyfélfogadás rendjére javaslatot készít a nek, - a hatáskörébe tartozó ügyekben szabályozza a kiadmányozás, az ellenjegyzés és az utalványozás rendjét, - irányítja a személyzeti munkával kapcsolatos feladatokat, - irányítja a dolgozók továbbképzését, - vezeti, összehangolja és ellenırzi a Hivatal belsı szervezeti egységeiben folyó munkát, - elkészíti a Hivatal tevékenységérıl szóló beszámolót, amelyet a terjeszt a közgyőlés elé, - irányítja a Hivatal gazdálkodási tevékenységét, - biztosítja a Hivatal mőködését és ellenırzi a feladatellátás törvényességét, - köteles a szakszervezettel együttmőködni, ennek keretében az érdekképviseleti tevékenységéhez szükséges információk biztosításával feladata ellátását elısegíteni, valamint

6 6/19 Az al észrevételeikre, javaslataikra vonatkozó munkáltatói álláspontot és annak indokait közölni, - a Ktv. 30/A. (1) bekezdése alapján szakmai tanácsadói, fıtanácsadói címet adományozhat a felsıfokú iskolai végzettséggel rendelkezı köztisztviselık mindenkori összlétszámának 20 %-áig. Ellátja a által meghatározott feladatokat, a munkáját segíti, illetve a akadályoztatása esetén megilletik annak jogosultságai. A és az al közötti részletes feladat- és munkamegosztást az al munkaköri leírása tartalmazza A minıségügyi vezetı A minıségügyi vezetı felelıs: - a minıségirányítási rendszer kiépítésével, tanúsíttatásával, mőködtetésével és folyamatos ellenırzésével kapcsolatos tevékenység koordinálásáért, - az ISO 9001:2000 szabványrendszer elıírásainak betartásáért, betartatásáért, - a minıségirányítási rendszer mőködtetésével kapcsolatos rendszerdokumentációk karbantartásáért, szétosztásáért, visszavonásáért, archiválásáért, - nyilvántartások vezetéséért, a dokumentumok aktualizálásáért, - a külsı és belsı felülvizsgálatok lefolytatásának elıkészítéséért, vezetıi átvizsgálásokban való részvételért, - a minıségügyi információk áramlásának biztosításáért, a szervezeti egységek és azok vezetıi között, - a beszállítók minısítésével kapcsolatos nyilvántartások vezetéséért, - a szerzıdések átvizsgálásának irányításáért, - a folyamatok fejlesztésének ellenırzéséért, - a nem megfelelıségek kijavításának és megszüntetésének koordinálásáért, - minıségügyi bizonylatok kezeléséért, - minıségügyi oktatások megtartásáért, - tevékenységi körök és felelısségek folyamatos napi nyomon követéséért, - új, a Hivatal hagyományos tevékenységétıl eltérı vagy megváltozott tevékenységekkel kapcsolatos minıségügyi tervek elkészítéséért.

7 7/ A vezetı Az iroda, illetve osztályvezetı (a továbbiakban együtt: vezetı) ellátja a szervezeti egység vezetését a munkaköri leírásában foglaltaknak megfelelıen. A Ktv. 45. (10) bekezdés c) pontja alapján a vezetıi munkakör fıosztályvezetı-helyettesi szintnek felel meg. 3. A munkáltatói jogok gyakorlása A gyakorolja a munkáltatói jogokat - az önkormányzati tanácsadó, fıtanácsadó, közhasznú és közcélú munkavállalók kivételével - a Hivatal köztisztviselıi és munkavállalói tekintetében. A által meghatározott körben a kinevezéshez, felmentéshez, a vezetıi megbízáshoz, a vezetıi megbízás visszavonásához, jutalmazáshoz a egyetértése szükséges. A által meghatározott munkaköröket a és közötti megállapodás tartalmazza A a Hivatal köztisztviselıi tekintetében a közszolgálati jogviszonnyal kapcsolatos döntések meghozatalához kikéri a vezetık véleményét. A vezetık részére átadott egyéb munkáltatói jogok tekintetében a indokolt esetben a döntést magához vonhatja, az elıkészítés folyamán utasítást adhat A vezetı a döntése alapján az osztály, illetve az iroda dolgozóira nézve az alábbi munkáltatói jogok gyakorlására jogosult: évi rendes szabadság kiadása a szabadságolási ütemterv szerint, rendkívüli munkavégzés engedélyezése, belföldi kiküldetés engedélyezése, egyéni teljesítménycélok meghatározása és a teljesítés értékelése. Javaslattételi jog illeti meg a vezetése alá tartozó szervezeti egységben beosztott köztisztviselık tekintetében: kinevezésre, képzésben, továbbképzéseken való részvétel esetében jutalmazásra, célfeladat kitőzésére, kitüntetésekre felterjesztésre, fizetés nélküli szabadság engedélyezésére, feladat- és munkakör megváltoztatására,

8 8/19 szakmai tanácsadói, szakmai fıtanácsadói, címzetes fımunkatársi, címzetes vezetı-tanácsosi, címzetes vezetı-fıtanácsosi cím adományozására, kevéssé alkalmas minısítés esetén a szakmai tanácsadói, szakmai fıtanácsadói cím visszavonására, rendkívüli munkavégzés esetén szabadidı-átalány megállapítására, Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának a Polgármesteri Hivatal köztisztviselıi és ügykezelıi közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseirıl szóló rendeletében szabályozott juttatásokra A vezetı a köztisztviselı esetében felfedezett fegyelmi felelısségre vonás alapjául szolgáló kötelezettségszegést köteles a nek haladéktalanul bejelenteni. Amennyiben bejelentési kötelezettségét elmulasztja, abban az esetben az eljárás ellene is lefolytatható A, mint a munkáltatói jog gyakorlója minısíti a vezetıit, meghatározza a vezetık egyéni teljesítménykövetelményét, és elvégzi teljesítményértékelésüket. A vezetı minısíti a vezetése alá tartozó szervezeti egységbe beosztott köztisztviselıket, meghatározza egyéni teljesítménykövetelményüket, és elvégzi teljesítményértékelésüket. 4. A Hivatal belsı ellenırzése A Hivatal belsı ellenırzési feladatait az Ellenırzési Csoport látja el. Belsı ellenırzési tevékenységét közvetlenül a Polgármesteri Hivatal vezetıjének, a nek alárendelve végzi. A csoport tagjai az ellenırzési tevékenységen kívül más tevékenység végrehajtásába nem vonhatók be. Az Ellenırzési Csoport tevékenységének tervezése során önállóan jár el, ellenırzési terveit kockázatelemzésre alapozva és a soron kívüli ellenırzések figyelembevételével állítja össze. A belsı ellenır az ellenırzési program végrehajtásában befolyástól mentesen, a módszerek kiválasztása során önállóan jár el. A megállapításokat, következtetéseket és javaslatokat tartalmazó ellenırzési jelentést a belsı ellenır befolyástól mentesen állítja össze, amelynek tartalmáért felelısséggel tartozik. Az Ellenırzési Csoport ellátja a Polgármesteri Hivatal belsı ellenırzését, és ellenırzést végez az önkormányzat által alapított és fenntartott költségvetési intézményeknél: - vizsgálja és értékeli a folyamatba épített, elızetes és utólagos vezetıi ellenırzési rendszerek kiépítése és mőködése jogszabályoknak és szabályzatoknak való megfelelését,

9 9/19 - vizsgálja és értékeli a pénzügyi irányítási és ellenırzési rendszerek mőködésének gazdaságosságát, hatékonyságát és eredményességét, - vizsgálja a rendelkezésre álló erıforrásokkal való gazdálkodást, a vagyon megóvását és gyarapítását, valamint az elszámolások, beszámolók megbízhatóságát, - a vizsgált folyamatokkal kapcsolatban megállapításokat és ajánlásokat tesz, valamint elemzéseket, értékeléseket készít a és a számára a költségvetési szerv mőködése eredményességének növelése, valamint a FEUVE, és a belsı ellenırzési rendszerek javítása, továbbfejlesztése érdekében, - ajánlásokat és javaslatokat fogalmaz meg a kockázati tényezık, hiányosságok megszüntetése, kiküszöbölése érdekében, - nyomon követi az ellenırzési jelentések alapján megtett intézkedéseket, - a belsı ellenırzési tevékenység során szabályszerőségi, pénzügyi, rendszer- és teljesítmény-ellenırzéseket, illetve informatikai rendszerellenırzéseket, valamint megbízhatósági ellenırzéseket végez.

10 10/19 - II. A Hivatal belsı szervezeti tagozódása és feladatai 1. A Hivatal belsı szervezeti tagozódása A Hivatal a szükséges feladatmegosztás céljából osztályokra és irodákra tagolódik. Az osztály, és az iroda, mint belsı szervezeti egység nem önálló jogi személy. A szervezeti felépítést az 1. melléklet tartalmazza. A szervezeti egységek élén osztály-, illetve irodavezetı áll, aki vezetıi megbízását a egyetértésével a tıl kapja. Az egységek egymással mellérendeltségi viszonyban állnak, és kötelesek együttmőködni a feladatok ellátásában. A Hivatalon belül a munkaköri megnevezéseket a munkaköri leírások tartalmazzák A vezetı hatásköre és feladatköre A vezetı - felelıs az általa vezetett szervezeti egység szakszerő, jogszerő mőködéséért, ennek keretében figyelemmel kíséri a tevékenységi körét érintı jogszabály-változásokat, - jogszabályok hatályon kívül helyezése esetén gondoskodik azoknak a hatályos jogszabályoktól történı elkülönítésérıl az ME Ügyiratok, adatok és dokumentumok kezelése, azonosítása és nyomon követhetısége, ellenırzöttsége és vizsgált állapotának jelölésérıl szóló eljárás szerint, - gondoskodik a jogszabályi elıírásoknak, belsı szabályzatoknak, utasításoknak nem megfelelı elemek, eljárási hibák javításáról, a hibák okainak feltárásáról, helyesbítı és megelızı intézkedésekrıl, - kialakítja az egységes jogértelmezést és jogalkalmazást, a feladatvégrehajtás hatékony ellenırzésének eljárását, - felelıs a szervezeti egység feladatkörébe tartozó, illetve az esetenként kapott utasítások szakszerő döntés-elıkészítéséért, határidıben történı végrehajtásáért. Szervezi, irányítja a szervezeti egység feladatainak végrehajtását, a törvényes ügyintézést, ennek keretében

11 11/19 - meghatározza a szervezeti egység dolgozóinak munkaköri feladatait, a helyettesítés rendjét. - ha szükséges, a szervezeti egységen belül átfogó vagy célellenırzést rendel el, - a szervezeti egységen belüli munkaszervezési, jogalkalmazási, illetve szakmai hiányosságok észlelésekor intézkedik ezek megszüntetése iránt, a megszüntetés mikéntjére utasítást ad, az ügyet a saját eljárásába vonhatja, - közremőködik a belsı oktatásokban, - gyakorolja a kiadmányozási jogot, - kapcsolatot tart a szervezeti egység mőködését elısegítı érdekvédelmi, érdekképviseleti szervezetekkel, egyesületekkel, alapítványokkal, kamarákkal, civil szervezetekkel, - gondoskodik a vezetése alatt mőködı szervezeti egységben a Hivatal ügyfélfogadási és munkarendjére vonatkozó szabályok hatályosulásáról, a munkafegyelem betartásáról a megfelelı munkaszervezésrıl, - felelıs a szervezeti egységek közötti folyamatos információáramlásért, az egységes Hivatal munkáját elısegítı, az egyes egységek együttmőködését biztosító kapcsolattartásért, - részt vesz a vezetık értekezletén, ahol tájékoztatást ad az aktuális ügyekrıl, - gondoskodik mindazon feladatok ellátásáról, amelyekre a utasítja, - beszámol a nek a szervezeti egység munkájáról, - havonta értekezletet, legalább félévente pedig értékelı munkaértekezletet tart a szervezeti egység köztisztviselıi részére, - szignálja a szervezeti egységhez érkezı ügyiratokat, - rendszeresen ellenırzi a szervezeti egységben az ügyiratkezelést, - gondoskodik a szervezeti egység szabadságolási tervének elkészítésérıl, és az egység dolgozóinak szabadságnyilvántartásáról. - elvégzi az egyéni teljesítménycélok kitőzését és értékelését, az ügykezelık munkájának értékelését a szervezeti egységen belül. Az önkormányzati döntések elıkészítésével és végrehajtásával kapcsolatos feladatok keretében a vezetı - köteles részt venni a közgyőlés ülésein, meghívás alapján a bizottsági üléseken, a megbízása alapján a kisebbségi, illetve településrészi önkormányzati üléseken, akadályoztatása esetén helyettesítésrıl köteles gondoskodni,

12 12/19 - biztosítja a szakterületét érintı jogszabályok, közgyőlési döntések végrehajtását, - a szervezeti egység feladatkörébe tartozó ügyekben köteles minden olyan tudomására jutott információról a t tájékoztatni, amely intézkedést igénylı helyi közügynek tekintendı, - gondoskodik a közgyőlés és bizottságai munkájának szakmai segítésérıl, elıkészíti a tisztségviselık és a bizottságok által elıterjesztett rendelettervezeteket és egyéb anyagokat, elıadóként felelıs azok szakmai és jogi megalapozottságáért. A vezetıt távolléte esetén az ügyrendben meghatározott, ennek hiányában a által megbízott köztisztviselı helyettesíti. 2. A Hivatal feladatai 2.1. Általános feladatok, követelmények A Hivatal feladatai ellátása során köteles biztosítani - a törvényesség betartását, - a közgyőlés rendeleteinek és határozatainak végrehajtását, - az állampolgári jogok érvényesülését. A Hivatalnak az ügyintézés során törekednie kell - az anyagi és eljárási jogszabályok maradéktalan érvényre juttatására, - a hatékony és gyors ügyintézésre és a határidık betartására, - az ügyintézés színvonalának emelésére A Hivatal feladatai a közgyőlés és bizottságai, valamint a településrészi és kisebbségi önkormányzatok tevékenységével kapcsolatban A Hivatal köteles: szakmailag elıkészíteni az önkormányzati rendelettervezetet és a határozati javaslatot az erre vonatkozó belsı szabályozás alapján, szervezni a Közgyőlés és bizottságai rendelkezéseinek végrehajtását, a végrehajtás ellenırzését,

13 13/19 ellátni a Közgyőlés munkájával kapcsolatos egyéb nyilvántartási, ügyviteli, adminisztrációs feladatokat, különös tekintettel a testületi ülés könyvére, az önkormányzati képviselık kérdéseit kivizsgálni és azokra a vonatkozó hatályos jogszabályok szerint választ adni, az önkormányzati képviselınek a munkájához szükséges tájékoztatást és ügyviteli segítséget megadni, az önkormányzati képviselı közérdekő bejelentésére 15 napon belül érdemben választ adni, a közgyőlés bizottságainak mőködéséhez szükséges tájékoztatást megadni, mőködését elısegíteni, az ehhez kapcsolódó ügyviteli feltételeket biztosítani, tájékoztatást nyújtani a bizottsági kezdeményezés megvalósítási lehetıségérıl, valamint szakmailag véleményezi a bizottsághoz érkezı kérelmet, javaslatot, gondoskodni a bizottsági titkári feladatok ellátásáról, koordinálni a titkárok munkáját, a településrészi önkormányzatok munkáját a bizottságokéval egyezıen segíteni, a kisebbségi önkormányzatok munkáját megállapodás szerint segíteni A Hivatal feladatai a, alek munkájával kapcsolatban - feladat- és hatáskörükbe tartozó ügyekben döntés-elıkészítı munkát végez és szervezi a döntések végrehajtását, - segíti a közgyőlési és bizottsági munkával kapcsolatos tisztségviselıi tevékenységet A kiadmányozás rendje A helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. tv. (Ötv.) 35. (2) bekezdésében meghatározott ügyekben a kiadmányozás jogát a gyakorolja. A kiadmányozhat az önkormányzat nevében, saját nevében, valamint a vel együttesen. Az alek feladataik ellátása során a helyett és nevében kiadmányozásra jogosultak. A megbízásából és felhatalmazása alapján a Városi Gyámhivatal vezetıje kiadmányozza az Intézményi Osztály ügyrendjében számára meghatározott i hatáskörbe tartozó döntéseket. A helyett és nevében a kiadmányozás jogát az általuk vezetett szervezeti egység

14 14/19 mőködési körében a vezetık gyakorolják, a szervezeti egység ügyrendjében feltüntetett kivételekkel. A meghatározott körben átadhatja a kiadmányozási jog gyakorlását az alnek, melyet az al munkaköri leírása tartalmaz. Az önkormányzati alapítású intézmények, társaságok felé az alábbi feladatkörbe tartozó ügyek esetében a kiadmányozási jogot a gyakorolja: - az önkormányzat költségvetésének, zárszámadásának elıkészítésével, összeállításával, végrehajtásával összefüggı ügyek, - az intézmények mőködésével kapcsolatos, i hatáskörbe tartozó ügyek, - a közgyőlési döntések (határozatok, rendeletek) végrehajtásával kapcsolatos kiadmányok tekintetében, - körlevelek, kitöltési útmutatók, értekezletek meghívói esetében. III. A Hivatal belsı szervezeti egységeinek feladatai A Hivatal szervezeti egységei (osztályok, illetve irodák) önkormányzati feladataikat elıkészítı, végrehajtó jelleggel, illetve államigazgatási ügyekben minden esetben a hatáskör címzettjének nevében eljárva látják el. Az egyes szervezeti egységek által ellátott feladatokat a jelen szervezeti és mőködési szabályzat függelékét képezı ügyrendjükben kell meghatározni. A Hivatal gazdasági szervezete a Közgazdasági Osztály, melynek részletes feladatait az ügyrendje határozza meg. A feladatok szervezeti egységen belüli munkamegosztását és az egyénekre megállapított felelısségi szabályokat a munkaköri leírásokban kell meghatározni. 1. Általános követelmények IV. A Hivatal mőködése A Hivatal köteles: - ügyfélfogadási idıben az ügyfeleket fogadni és az ügyintézı akadályoztatása esetén helyettesítésrıl gondoskodni, - az ügyiratokat az erre vonatkozó belsı szabályozás szerint kezelni.

15 15/19 2. A képviselet A Közgyőlést a, távolléte és akadályoztatása esetén a gazdasági al, vagy megbízása alapján más al jogosult képviselni. A Hivatalt a, távollétében és akadályoztatása esetén az al, vagy felhatalmazás alapján az általa kijelölt szervezeti egység vezetı jogosult képviselni. A Hivatal belsı mőködése során a szervezeti egységet a vezetı vagy az általa - a egyetértésével - megbízott köztisztviselı jogosult képviselni. A hivatali ügyintézés és ügyiratkezelés részletes szabályait külön szabályzatok, és minıségügyi dokumentumok tartalmazzák. 3. Munkarend A Polgármesteri Hivatal köztisztviselıinek heti munkaideje 40 óra, amely tartalmazza a napi 30 perces, hétfın +20 perces munkaközi szünetet. A hivatali munkaidı: hétfın óráig kedden óráig szerdán óráig csütörtökön óráig pénteken óráig tart. A Humánszolgáltatási Osztály Egészségügyi alapellátó csoportjához beosztott munkavállalók munkaideje hétfıtıl péntekig óráig tart, kivéve az ügyeleti munkakörben dolgozókat, akiknek munkaidejét az ügyeleti szabályzat határozza meg Az ügyfélfogadás rendje A hivatalban az ügyfélfogadás általános rendje: hétfı óráig szerda és óráig péntek óráig. Nyári ügyfélfogadási idı július 1-tıl augusztus 20-ig: hétfı óráig szerda és óráig. Okmányirodai ügyekben, valamint haláleset, nem soproni származású újszülöttek bejelentésénél és az okmányok kiállításához szükséges anyakönyvi kivonatok kiadásánál az ügyfélfogadási idı:

16 16/19 hétfı és óráig szerda és óráig csütörtök és óráig péntek óráig. Fenti ügyekben külön nyári ügyfélfogadási idı nincs. Szociális ügyekben az ügyfélfogadási idı: hétfı óráig (csak ügyfélszolgálat) kedd és óráig (csak ügyfélszolgálat) szerda és óráig csütörtök és óráig (csak ügyfélszolgálat) péntek óráig (csak ügyfélszolgálat) Szociális ügyekben nyári ügyfélfogadási idı: hétfı óráig (csak ügyfélszolgálat) szerda és óráig A, az al és a ügyfélfogadási rendje Polgármester: minden hónap harmadik szerda óráig Alek: Gazdasági ügyekért felelıs al: minden hónap elsı szerda Közösségi ügyekért felelıs al: minden hónap második szerda Fejlesztési ügyekért felelıs al: minden hónap negyedik szerda Jegyzı: minden hónap második szerda óráig Soron kívüli ügyfélfogadás A települési képviselıket soron kívül, munkaidıben bármikor fogadni kell. Az önkormányzat intézményeinek, társaságainak vezetıit ügyfélfogadási idın kívül is - lehetıleg egyeztetett idıpontban - fogadni kell.

17 17/19 4. Bélyegzı-nyilvántartás, bélyegzık használata 4.1. A bélyegzık megrendelésérıl a Jegyzıi Iroda Gondnoksági Csoport gondoskodik. A használatba adott bélyegzıkrıl nyilvántartást vezet. A használatra kiadott bélyegzık meglétét évenként köteles ellenırizni A használatra történı átadás során a bélyegzılenyomat mellett az átvevı aláírásával igazolja az átvételt. A bélyegzı kezelıje anyagi, fegyelmi és büntetıjogi felelısséggel tartozik a bélyegzı jogszerő használatáért. Ha valamely dolgozó a rábízott bélyegzıt elveszti, errıl a vezetıjének azonnal köteles jelentést tenni. A vezetı köteles az elvesztés körülményeit és a köztisztviselı felelısségét megvizsgálni Az elhasználódott, megrongálódott, vagy feleslegessé vált bélyegzıt vissza kell a Jegyzıi Iroda Gondnoksági Csoport részére adni, aki ezt könyv felvétele mellett megsemmisíti. A könyvet a nyilvántartás mellékleteként kell megırizni Ha a bélyegzı kezelıjének megszőnik a közszolgálati jogviszonya, a bélyegzı átadását az átvevı nyilatkozaton kell igazolni. 5. A Hivatal információáramlása és belsı koordináció 5.1. A feladatokat a a dokumentumon történı szignálással osztja el, mely utasításnak minısül Az önkormányzati alapítású intézmények, társaságok vezetıinek tartandó megbeszéléseket a, az alek és a hívhatnak össze. Az adott területet érintı általános információk kiadásáról által aláírt és folyamatos sorszámmal ellátott körlevelek útján kell gondoskodni. Körlevél, szakmai vélemény, állásfoglalás kiadására csak a jogosult.

18 18/ A vezetıket az egymáshoz kapcsolódó szakmai területeken egyeztetési és tájékoztatási kötelezettség terheli. A több szervezeti egységet érintı kérdésekben, ahol koordináció szükséges, a t tájékoztatni kell, és amennyiben szükséges, i intézkedést kell kérni A Hivatalban kiadott szabályozó jellegő belsı és külsı dokumentumokat, utasításokat, körleveleket valamennyi érintett köztisztviselıvel ismertetni kell Értekezletek rendszere - Évente legalább egy alkalommal összapparátusi értekezletet kell tartani, amelynek keretében a és a értékeli az elmúlt idıszak tevékenységét és meghatározza az elkövetkezı idıszak fıbb feladatait. - A vezetık legalább félévente értékelı munkaértekezletet tartanak a szervezeti egység dolgozói részére, melyen értékelik az elvégzett munkát és meghatározzák a következı idıszak legfontosabb feladatait. - A az alek, a és az al, valamint az általa meghívottak részvételével hetente tisztségviselıi megbeszélést tart. A megbeszélésen elhangzottakról írásos emlékeztetı készítésérıl a Polgármesteri Iroda vezetıje gondoskodik. - A havonta legalább két alkalommal vezetıi megbeszélést tart a, az alek, az al és a vezetık részvételével. A megbeszélésen elhangzottakról írásos emlékeztetı készítésérıl az al gondoskodik. - A vezetık legalább havonta egy alkalommal osztály-, illetve irodai értekezletet, csoport tagozódású osztály, illetve iroda esetén csoportvezetıi értekezletet tartanak, melynek célja a feladat-meghatározás, az egységes jogalkalmazás és álláspont kialakítása, és a feladatok elvégzésének értékelése. Az osztály-, illetve irodai értekezleten a vezetı kiadja az egyes dolgozókat, csoportvezetıi értekezleten a csoportokat érintı feladatokat. Osztály-, illetve irodai értekezleten a dolgozók közvetlenül jelzik, csoportvezetıi értekezleten a csoportvezetık közvetítik a csoportjuk mőködése során észlelt problémákat, dolgozói észrevételeket. A csoportvezetıi értekezleten kiadott feladatokról és egyéb információkról a csoportvezetı tájékoztatja a csoport dolgozóit.

19 19/19 1. V. Záró rendelkezések Jelen szervezeti és mőködési szabályzat mellékletei: 1. Polgármesteri Hivatal szervezeti felépítése 2. Képzettségi pótlékra jogosító szakképesítések jegyzéke 3. Vagyonnyilatkozat-tételi kötelezettséggel járó munkakörök jegyzéke 4. A hatósági eljárás folyamatának és a költségvetés készítés és beszámolás folyamatának eljárási nyomvonala és kockázatbecslése Jelen szervezeti és mőködési szabályzat függelékei a szervezeti egységek részletes feladatait tartalmazó ügyrendjei. 2. A szervezeti és mőködési szabályzat és mellékletei, valamint függelékei hatályos és egységes szerkezetben történı vezetésérıl az al gondoskodik. 3. A szervezeti és mőködési szabályzatban foglaltak megtartását a folyamatosan figyelemmel kíséri, az indokolt változtatásokra a szükséges intézkedést megteszi. 4. Jelen szervezeti és mőködési szabályzat 28. változata a Jogi és Ügyrendi Bizottság egyetértı határozatával, december 1. napján lép hatályba. Egyidejőleg a július 1. napján kiadott /2009. ügyiratszámú 22. változat hatályát veszti. A mellékletek december 1-jén hatályos változatai a következık: 1. melléklet 28. változat, 2. melléklet 28. változat, 3. melléklet 25. változat, 4. melléklet 21. változat.

20

SZMSZ 2. sz. függelék. A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (ügyrend)

SZMSZ 2. sz. függelék. A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (ügyrend) A Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (ügyrend) SZMSZ 2. sz. függelék A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. tv. 1. (6) bekezdés a.) pontja szerint a helyi önkormányzat önállóan

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y zıjétıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/311-683 E-mail: jegyzo@salgotarjan.hu

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y zıjétıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/311-683 E-mail: jegyzo@salgotarjan.hu Szám: 15355/2009. Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y zıjétıl 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/311-683 E-mail: jegyzo@salgotarjan.hu Javaslat a 252/2005.(X.27.) Öh. sz. határozattal jóváhagyott Salgótarján

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E

PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E 7. sz. függelék a rendelet 40.. (11) és 43.. (10) bekezdéséhez PILIS NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATAL Ü G Y R E N D J E A Képviselı-testület egységes hivatalt hoz létre - Polgármesteri Hivatalelnevezéssel,

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendje

A Polgármesteri Hivatal ügyrendje Módosítva a 219/2012. (VIII. 29.) számú határozattal bezárólag. A Polgármesteri Hivatal ügyrendje Enying Város Önkormányzatának Képviselı-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvényben,

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 5/2006. (III. 09.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 5/2006. (III. 09.) sz. önkormányzati rendelete PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 5/2006. (III. 09.) sz. önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról Hatályba lépés napja:

Részletesebben

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása

Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása Mátraverebélyi Közös Önkormányzati Hivatal SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A közös önkormányzati hivatal jogállása és irányítása 1. (1) A képviselő-testületek által közösen létrehozott Mátraverebélyi

Részletesebben

BÉR KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA ÜGYRENDJE

BÉR KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA ÜGYRENDJE BÉR KÖZSÉG POLGÁRMESTERI HIVATALA ÜGYRENDJE A helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. törvény 38. (1) bekezdésében, valamint Bér Községi Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2011. március 1.

HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2011. március 1. 1/9 KÉSZÍTETTE: dr. Tölli Katalin al ELLENİRIZTE: Nagy István osztályvezetı HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2011. március 1. 2/9 I. Az osztályon ellátandó feladatokhoz tartozó munkakörök 1. osztályvezetı, városi

Részletesebben

HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2011. március 1.

HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2011. március 1. 1/10 KÉSZÍTETTE: Dr. Tölli Katalin al ELLENİRIZTE: Palotai György osztályvezetı HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2011. március 1. 2/10 1. osztályvezetı I. Az osztályon ellátandó feladatokhoz tartozó munkakörök Szakmai

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete a Képviselı-testület hivatalában dolgozó köztisztviselık, ügykezelık közszolgálati jogviszonyának egyes

Részletesebben

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Dorog Város Képviselő-testülete december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből Dorog Város Jegyzője 2510 DOROG Bécsi u. 71. Pf:43. Tel:(36) 33 431-299 Fax:(36) 33 431-377 1/16/2003. KIVONAT Dorog Város Képviselő-testülete 2003. december 19.-én tartott ülésének jegyzőkönyvéből 254/A/2003.(XII.19.)

Részletesebben

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1

A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 A Polgármesteri Hivatal ügyrendjéről 1 6. számú melléklet Az önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 38.. (1) bekezdése értelmében: "A képviselőtestület egységes hivatalt hoz létre - polgármesteri

Részletesebben

B O D R O G K E R E S Z T Ú R K Ö Z S É G I Ö N K O R M Á N Y Z A T P O L G Á R M E S T E R I H I V A T A L A S Z E R V E Z E T I É S

B O D R O G K E R E S Z T Ú R K Ö Z S É G I Ö N K O R M Á N Y Z A T P O L G Á R M E S T E R I H I V A T A L A S Z E R V E Z E T I É S B O D R O G K E R E S Z T Ú R K Ö Z S É G I Ö N K O R M Á N Y Z A T P O L G Á R M E S T E R I H I V A T A L A S Z E R V E Z E T I É S MŐKÖDÉSI SZABÁLYZ A T A Bodrogkeresztúr Község Önkormányzatának Jegyzıje

Részletesebben

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete

Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2015. (VIII.26.) Önkormányzati rendelete Apátfalva Község Önkormányzat Képviselő-testületének Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 14/2014.

Részletesebben

A Képviselı-testület által a Mötv. 41. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján átruházott hatáskörök jegyzéke

A Képviselı-testület által a Mötv. 41. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján átruházott hatáskörök jegyzéke 1. melléklet a 4/2012. (VI.14.) önkormányzati rendelethez A Képviselı-testület által a Mötv. 41. (4) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján átruházott hatáskörök jegyzéke Polgármesterre átruházott hatáskörök:

Részletesebben

Az SZMSZ mellékletei

Az SZMSZ mellékletei Az SZMSZ mellékletei 1. A képviselı-testület által a polgármesterre átruházott hatáskörök jegyzéke 2. A képviselı-testület által a Szociális és Egészségügyi Bizottságra átruházott hatáskörök jegyzéke 3.

Részletesebben

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata

Gombai Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Működési Szabályzata Gombai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Jóváhagyás: A Szervezeti és Működési szabályzatot egységes szerkezetbe foglalt szövegezéssel Gomba Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L

2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L 2/2008. (IV. 24.) számú jegyzői utasítás VISEGRÁD VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK Ü G Y R E N D J É R Ő L A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény (a továbbiakban:

Részletesebben

HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2009. november 1.

HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2009. november 1. 1/6 KÉSZÍTETTE: dr. Tölli Katalin al ELLENİRIZTE: Horváthné Seregély Jolán osztályvezetı HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2009. november 1. 2/6 I. 1. Osztályvezetı 2. Ügykezelı titkárnı I. 3. Ügykezelı titkárnı II.

Részletesebben

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete

DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete DIÓSJENŐ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2014. (XII. 13.) számú rendelete Diósjenő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról, valamint ügyfélfogadásának

Részletesebben

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje

Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete Városfejlesztési, Városüzemelési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottságának Ügyrendje Makó Város Önkormányzati Képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Lövöi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (A módosításokkal egységes szerkezetben)

Lövöi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (A módosításokkal egységes szerkezetben) Lövöi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata (A módosításokkal egységes szerkezetben) A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. tv. (továbbiakban: Mötv.) 84-86..

Részletesebben

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. melléklet amely létrejött Hajdúdorog Város Önkormányzat Képviselı-testülete, mint az önállóan mőködı és gazdálkodó Hajdúdorog Városi Polgármesteri Hivatal irányító szerve,

Részletesebben

Röszke Község Polgármesteri Hivatalának munkarendje, ügyrendje, valamint az Önkormányzat bélyegzıhasználatának rendje. I. Általános szabályok

Röszke Község Polgármesteri Hivatalának munkarendje, ügyrendje, valamint az Önkormányzat bélyegzıhasználatának rendje. I. Általános szabályok 4. sz. függelék Röszke Község Polgármesteri Hivatalának munkarendje, ügyrendje, valamint az Önkormányzat bélyegzıhasználatának rendje I. Általános szabályok (1) A Hivatal megnevezése Röszke Község Önkormányzat

Részletesebben

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÜGYRENDJE 1. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÜGYRENDJE 1. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 3. számú függelék a 3/2011. (IV. 4.) számú önkormányzati rendelethez KARDOSKÚT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK ÜGYRENDJE 1. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.) A Hivatal

Részletesebben

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete Együttmőködési megállapodás mely létrejött egyrészrıl másrészrıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 22-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Vincent Auditor Számviteli Szolgáltató és Tanácsadó Kft. 2011.

Részletesebben

HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: március 1.

HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: március 1. 1/4 KÉSZÍTETTE: Dr. Tölli Katalin al ELLENİRIZTE: Dr. Varga Józsefné osztályvezetı HATÁLYBALÉPÉS DÁTUMA: 2011. március 1. 2/4 I. Az osztályon ellátandó feladatokhoz tartozó munkakörök 1. Osztályvezetı

Részletesebben

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése

Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése Dunavarsány Polgármesteri Hivatalának Szervezetfejlesztése ÁROP-3.A.1/2008-0018 5. részfeladat Pályázati kiírás 5. területe A hivatal belső szervezeti egységei közötti együttműködés javítása Szervezeti

Részletesebben

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata

Pálmonostora Község Önkormányzat. Polgármesteri Hivatalának. Szervezeti és Működési Szabályzata Pálmonostora Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 Az államháztartás működési rendjéről szóló többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Korm. rend. 10.. (4)

Részletesebben

Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat

Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat SAJÓSZENTPÉTER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Projektmenedzsment Szervezet Szervezeti és Mőködési Szabályzat 2009 Tartalomjegyzék 1. A szervezet feladat- és hatásköre... 3 2. Szervezet felépítése... 4 3. A tagok

Részletesebben

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában

Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában Szervezeti felelősségi keretek Dunaújváros Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalában projektidőszak: 2013.12.01. - 2014.12.31. I.)Bevezetés: Jelen dokumentáció célja, hogy közérthető formában bemutassa

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére

ELİTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE VI. 584 / 2011. ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-i ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom megyei területi kisebbségi önkormányzatokkal

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 312 MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Költségvetési Elszámoló Szervezet alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE

Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE Kozármisleny Város Polgármesteri Hivatal ÜGYRENDJE I. A hivatal szervezete 1.) A hivatalt Kozármisleny Város Polgármestere által határozatlan időre kinevezett jegyző vezeti. 2.) A hivatal személyi állománya:

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSİ ELLENİRZÉS KÉZIRAT

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE SZERVEZETFEJLESZTÉSI FELMÉRÉS BELSİ ELLENİRZÉS KÉZIRAT V I AD O R O K Ö Z I G A Z G A T Á S F E J L E S Z T É S I T A N Á C S A D Ó É S S Z O L G Á L T A T Ó K F T. 82 30 B A L A T O N F Ü R E D, V A J D A J. U. 3 3. +36 (3 0 ) 55 5-9 09 6 A R O P.PA L Y A

Részletesebben

Bevezetı rész. A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet hatálya a hivatal köztisztviselıire terjed ki.

Bevezetı rész. A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet hatálya a hivatal köztisztviselıire terjed ki. Szekszárdi Önkormányzat 19/2001.(X.2.) rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselıi számára biztosított juttatásokról, támogatásokról * a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezetı rész Szekszárd

Részletesebben

Mindezek figyelembevételével Tengelic Község Önkormányzatának 2015. évi belsı ellenırzési terve a következıket tartalmazza.

Mindezek figyelembevételével Tengelic Község Önkormányzatának 2015. évi belsı ellenırzési terve a következıket tartalmazza. Melléklet a. /2014. (XII. 16.) kt. határozathoz Tengelic Község Önkormányzatának 2015. évi belsı ellenırzési terve A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. Törvény, az államháztartásról

Részletesebben

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI

A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI A KÖRJEGYZŐSÉG FELADATAI 1. A körjegyzőség feladata és hatásköre A körjegyzőség számára meghatározott feladatoknak és hatásköröknek a körjegyzőség szervezeti egységei, dolgozói közötti megosztásáról a

Részletesebben

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FÖLDMŰVELÉSÜGYI IGAZGATÓSÁG ÜGYREND A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Szervezeti és Működési Szabályzatának (a továbbiakban: SzMSz) 12. c) pontjában

Részletesebben

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2016 HATÁLYOS: 2016. 03. 02-TŐL 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen működő szervezeti egység, amely közreműködik

Részletesebben

A Rábapatonai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési szabályzata

A Rábapatonai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési szabályzata A Rábapatonai Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Működési szabályzata I. fejezet Rábapatona Önkormányzat Képviselő testülete az SZMSZ 65.. rendelkezése alapján az ában meghatározott feladatok ellátására

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról

Csemő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról Csemő Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatalának Szervezeti és Működési Szabályzatáról Csemő Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról szóló módosított 1990. évi LXV. tv. 1.. /6/. bek., valamint

Részletesebben

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E

A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E A BORSOD-ABAÚJ-ZEMPLÉN MEGYEI ÁLLAMIGAZGATÁSI KOLLÉGIUM Ü G Y R E N D J E A fıvárosi, megyei közigazgatási hivatalokról szóló 214/2010. (VII. 9.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Rendelet) 19. (1) bekezdésének

Részletesebben

Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatalának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatalának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Érsekvadkert Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Polgármesteri Hivatalának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 35 (2) bekezdés c) pontja, az államháztartás

Részletesebben

SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE ALAPÍTÓ OKIRAT. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege

SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE ALAPÍTÓ OKIRAT. módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege SZEGEDI KISTÉRSÉG TÖBBCÉLÚ TÁRSULÁSA MUNKASZERVEZETE ALAPÍTÓ OKIRAT módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt szövege S z e g e d, 2009. február 19. Alapító Okirat módosításokkal egységes szerkezetbe

Részletesebben

napirendi pont ELİTERJESZTÉS

napirendi pont ELİTERJESZTÉS Barcsi Nevelési és Oktatási Intézmények Igazgatójától 7570 Barcs, Tavasz u. 3. napirendi pont ELİTERJESZTÉS A Barcsi Nevelési és Oktatási Intézmények és a Szivárvány EGYMI között a gazdálkodással kapcsolatos

Részletesebben

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata

Tárnoki Polgármesteri Hivatal. Szervezeti és Mű ködési Szabályzata 181/2014.(XII.11.) sz. önk. határozat melléklete Tárnoki Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mű ködési Szabályzata Tárnok Nagyközség Önkormányzatának Képviselő -testülete (a továbbiakban: alapító) Magyarország

Részletesebben

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY

KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY 2007. évi 6. különszám 2007. november KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZLÖNY A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal Ügyrendje A KOMÁROM - ESZTERGOM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT HIVATALOS LAPJA A 284/2007. (XI.

Részletesebben

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete

Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2005. ( IX. 1.) rendelete Kiskunmajsa város Önkormányzatának Képviselő-testülete és Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatának megállapításáról,

Részletesebben

Elıterjesztés Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzat elfogadására

Elıterjesztés Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzat elfogadására Aszód Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal Címzetes Fıjegyzıjétıl 2170 Aszód, Szabadság tér 9 Tel: 28/500-666 Fax: 28/400-575 Email: jegyzo.aszod@invitel.hu 3319-17/2009 szám Elıterjesztés Aszód Város

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y z ı j é t ı l 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. tel.:32/311-683 Fax:32/310-838

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y z ı j é t ı l 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. tel.:32/311-683 Fax:32/310-838 Szám: 31.223 /2008. Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y z ı j é t ı l 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. tel.:32/311-683 Fax:32/310-838 Javaslat a 252/2005.(X.27.) Öh. sz. határozattal jóváhagyott Salgótarján

Részletesebben

Kutasiné Nagy Katalin sk. jegyzı

Kutasiné Nagy Katalin sk. jegyzı 8. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 1-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának felülvizsgálata Az elıterjesztést

Részletesebben

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) Ügyrendje. Általános rendelkezések

A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) Ügyrendje. Általános rendelkezések A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban: Hivatal) Ügyrendje 1. A Hivatal elnevezése; székhelye: I. Általános rendelkezések Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzati Hivatal 2800 Tatabánya,

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM A REKTORI HIVATAL ÜGYRENDJE SOPRON 2006 1. Általános rendelkezések (1) A Rektori Hivatal az egyetemen mköd önálló átfogó szervezeti egység, mely ellátja az egyetem igazgatási

Részletesebben

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM

MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM Ikt. szám: MKE/362-7/2018 MAGYAR KÉPZŐMŰVÉSZETI EGYETEM A JOGI ÉS HUMÁNPOLITIKAI OSZTÁLY ÜGYRENDJE Jóváhagyta a Szenátus 20/2018. (X. 26.) számú határozatával. 2 1. Általános rendelkezések A Magyar Képzőművészeti

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére. Önkormányzati Iroda

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére. Önkormányzati Iroda Elıterjesztés 2. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. szeptember 13-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Intézményei Gazdasági Szervezete gazdasági vezetı beosztására

Részletesebben

Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsának 4/2016. (II.15.) határozata

Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsának 4/2016. (II.15.) határozata Kivonat! Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulási Tanácsa 2016. február 15-i ülésén készült jegyzőkönyvéből: Gyöngyös Körzete Kistérség Többcélú Társulás Társulási Tanácsának 4/2016. (II.15.) határozata

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselıket megilletı juttatásokról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT

SZERVEZETI ÉS MŐKÖDÉSI SZABÁLYZAT-OT Szeged Megyei Jogú Város Idısügyi Tanácsa (továbbiakban: IT) figyelemmel a létrehozása óta eltelt idı tapasztalataira, a korábbi és 2003-ban elfogadott Szervezeti és Mőködési Szabályzatát visszavonja és

Részletesebben

A NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ÜGYRENDJE Hatályos: 2015. június 1. (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Általános rendelkezések

A NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ÜGYRENDJE Hatályos: 2015. június 1. (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Általános rendelkezések 3. függelék a 9/2014. (XI.21.) önkormányzati rendelethez A NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ÜGYRENDJE Hatályos: 2015. június 1. (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) Általános rendelkezések

Részletesebben

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje

A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács Ügyrendje (Az Ügyrendet a Tanács 7/2012.(IV.24.) számú határozatával fogadta el) A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi

Részletesebben

Sándorfalvi Közös Önkormányzati Hivatal. Szervezeti és Mőködési Szabályzata

Sándorfalvi Közös Önkormányzati Hivatal. Szervezeti és Mőködési Szabályzata Sándorfalvi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Mőködési Szabályzata 1 Az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 9. (1) bekezdés a) pontjában kapott felhatalmazás alapján figyelemmel az

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 18-i rendkívüli ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 18-i rendkívüli ülésére Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. április 18-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Intézményeinek Gazdasági Szervezete költségvetési szerv vezetı

Részletesebben

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA MÁTRASZENTIMREI ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Az Önkormányzati Hivatal alapító okiratának kelte, száma, alapítás időpontja 1./ 10./2002. ( II.13.) sz. Kt. határozatával fogadta

Részletesebben

1. A kormánymegbízott

1. A kormánymegbízott 1. A kormánymegbízott 4. (1) A kormánymegbízott a Kormányhivatal vezetőjeként: a) Vezeti a Kormányhivatalt, gyakorolja annak feladat- és hatásköreit; b) Ellátja a költségvetési szerv vezetőjének hatáskörébe

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2008. május 22-ei testületi ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat által alapított alapítványok

Részletesebben

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli)

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli) Községi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r e Kıtelek, Szabadság út 1. szám M E G H Í V Ó Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselıtestülete 2011. január 24-én (hétfı) délután 14 órakor ülést tart, melyre

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

A NYÍREGYHÁZI FİISKOLA TANGAZDASÁGÁNAK MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. Bevezetés

A NYÍREGYHÁZI FİISKOLA TANGAZDASÁGÁNAK MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA. I. Bevezetés A NYÍREGYHÁZI FİISKOLA TANGAZDASÁGÁNAK MŐKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. Bevezetés A Nyíregyházi Fıiskola Tangazdasága 1994-ben 271 ha földterülettel alakult. Mőködtetésének feltételeit a pénzügyi alapjainak átcsoportosításával

Részletesebben

215/2011. (XII. 16.) Kgy. H a t á r o z a t Bács-Kiskun Megyei Közgyőlés Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatának megállapítása

215/2011. (XII. 16.) Kgy. H a t á r o z a t Bács-Kiskun Megyei Közgyőlés Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatának megállapítása BÁCS-KISKUN MEGYEI KÖZGYŐLÉS 3491-10/2011. K I V O N A T a Bács-Kiskun Megyei Közgyőlés 2011. december 16-i ülése jegyzıkönyvébıl 215/2011. (XII. 16.) Kgy. H a t á r o z a t Bács-Kiskun Megyei Közgyőlés

Részletesebben

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A költségvetési szerv a) Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban:hivatal) b) székhelye:

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés április 28-ai ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Elnöke Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. április 28-ai ülésére Tárgy: A Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról

Részletesebben

a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására.

a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására. A 103/2011.(V.19.) KT határozat melléklete a Miskolc Kistérség Többcélú Társulása Társulási Megállapodásának 11. számú módosításának jóváhagyására. 1. A Társulási Megállapodás I. fejezetének /Általános

Részletesebben

a rábapatonai polgármesteri hivatal szervezeti És működési

a rábapatonai polgármesteri hivatal szervezeti És működési a rábapatonai polgármesteri hivatal szervezeti És működési szabályzata hatályos: 2014. május 1. napjától I. FEJEZET Rábapatona Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011.

Részletesebben

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete

AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM. Szervezeti és Működési Szabályzat. I. kötet. Szervezeti és Működési Rend. 4.y. sz. melléklete 1 AZ EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM Szervezeti és Működési Szabályzat I. kötet Szervezeti és Működési Rend 4.y. sz. melléklete AZ ELTE REKTORI HIVATAL SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 BUDAPEST, 2008.

Részletesebben

Szilvásváradi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti- és Működési Szabályzata

Szilvásváradi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti- és Működési Szabályzata SZILVÁSVÁRADI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 3348 Szilvásvárad, Miskolci út 7. Szilvásváradi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti- és Működési Szabályzata Érvényes: 2014. március 1. napjától Dobosné dr.

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ELİTERJESZTÉS CÍME, TÉMÁJA: Javaslat a 2010. évi belsı ellenırzési terv jóváhagyására A Képviselı-testület 2009. november 17-i ülésére Elıterjesztés készítéséért felelıs ügyintézı:

Részletesebben

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE

FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE E LİTERJESZTÉS FEJÉR MEGYE KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012. ÁPRILIS 26-I ÜLÉSÉRE 3. IKTATÓSZÁM: 2-5/2012. MELLÉKLET: DB TÁRGY: Javaslat egyes önkormányzati rendeltek módosítására és ére ELİTERJESZTİ: Vargha Tamás a

Részletesebben

a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról

a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról F.M. Közgyőlése 285/2008. (IX.25.) K.h.sz. határozata a Fejér Megyei Szakképzés-szervezési Társulás alapító okiratának módosításáról Fejér Megye Közgyőlése megtárgyalta a Javaslat a Fejér Megyei Szakképzésszervezési

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek Sárospatak Város Polgármesteri Hivatalában

Részletesebben

MUNKASZERZİDÉS határozott idıre szóló. <Munkaadó neve> <Munkaadó címe> mint munkáltató,

MUNKASZERZİDÉS határozott idıre szóló. <Munkaadó neve> <Munkaadó címe> mint munkáltató, MUNKASZERZİDÉS határozott idıre szóló amely létrejött egyrészrıl az másrészrıl: mint munkáltató, anyja neve: született: sz.ig. száma: lakcíme: mint között

Részletesebben

A KIADMÁNYOZÁS RENDJE

A KIADMÁNYOZÁS RENDJE 2. sz. melléklet A KIADMÁNYOZÁS RENDJE 1. Polgármester, alpolgármester, jegyzı, aljegyzı 1.1. A polgármester kiadmányozza: 1.1.1. A közgyőlés jegyzıkönyveit, rendeleteit, határozatait, együttesen a jegyzıvel.

Részletesebben

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM

KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM KÖRNYEZETVÉDELMI ÉS VÍZÜGYI MINISZTÉRIUM JKH-180/6/2008. Tervezet a környezetvédelmi és vízügyi miniszter irányítása, illetve felügyelete alá tartozó szervek fontos és bizalmas munkaköreinek megállapításáról

Részletesebben

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth L. u. 41. Tel.: 20/

Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth L. u. 41. Tel.: 20/ Szőc Község Önkormányzata Polgármesterétől 8452 Szőc, Kossuth L. u. 41. Tel.: 20/20-77-537 e-mail: szoc@pr.hu 2. napirendi pont Ügyszám: 22-105/2013. Előterjesztő: Lovasi Erika jegyző Előkészítette: Lovasi

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 120. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsıde alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2009.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS A JOGI ÉS ÜGYRENDI BIZOTTSÁG 2008. NOVEMBER 24-I ÜLÉSÉRE CÍM: Előterjesztés Sopron Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Közgazdasági Osztálya ügyrendjének módosításáról Ügyiratszám: Előterjesztő

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1.

1. A rendelet hatálya 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 40/2012.(X. 4.) önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselıi számára biztosított juttatásokról, támogatásokról * a módosításokkal

Részletesebben

11/2002.(VI.20.) K.r sz. r e n d e l e t e. az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl

11/2002.(VI.20.) K.r sz. r e n d e l e t e. az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl 11/2002.(VI.20.) K.r sz. r e n d e l e t e az ideiglenes külföldi kiküldetés rendjérıl ( Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 10/2003. (IV.24.) K.r.sz. rendelettel) Fejér Megye Közgyőlése a helyi

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE ELİTERJESZTÉS. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete BALATONBOGLÁR VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETE Ügyiratszám: 1-12 / 2014. Sorszám: 5. ELİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2014. december 22-én tartandó ülésére Tárgy:

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 301. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsıde alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2014. szeptember 10 - i nyilvános testületi ülésére az 5. sz. napirendi ponthoz Tárgy: A Balatonboglári Közös

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: /2011. Elıkészítı: Pékné dr.

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: /2011. Elıkészítı: Pékné dr. BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: 1100- /2011. Elıkészítı: Pékné dr.csefkó Judit E L İ T E R J E SZ T É S A Képviselı-testület 2011. július 28-i

Részletesebben

Az SZMSZ és az irányítás egyéb eszközei ÁSZ belsı képzés. Készítette: dr. Borsos Erika számvevı fıtanácsos

Az SZMSZ és az irányítás egyéb eszközei ÁSZ belsı képzés. Készítette: dr. Borsos Erika számvevı fıtanácsos Az SZMSZ és az irányítás egyéb eszközei ÁSZ belsı képzés Készítette: dr. Borsos Erika számvevı fıtanácsos Az elıadás célja 2 Témakörök: 1. Az ÁSZ szervezetére és mőködésére irányadó szabályok 2. Az ÁSZ

Részletesebben

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE

AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI EGYETEM AZ IGAZGATÁSI ÉS HUMÁNPOLITIKAI KÖZPONT ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án Utolsó módosítás: 2017. július 25., hatályba lép: 2017. július 27-én

Részletesebben

56. Hatályát veszti a Képviselı-testület és szervei szervezeti és mőködési szabályzatáról szóló 4/2007. (VI. 15.) önkormányzati rendelet.

56. Hatályát veszti a Képviselı-testület és szervei szervezeti és mőködési szabályzatáról szóló 4/2007. (VI. 15.) önkormányzati rendelet. KIVONAT Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testületének a Képviselı-testület szervezeti és mőködési szabályzatáról szóló 4/2011. (IV. 15.) önkormányzati rendeletébıl 54. (1) Az SZMSZ mellékletei: a)

Részletesebben

VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi Ferenc utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 www.velem.hu

VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi Ferenc utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 www.velem.hu VELEM KÖZSÉG POLGÁRMESTERÉTŐL 9726 Velem, Rákóczi Ferenc utca 73. Telefon: +36(94)563-380 Fax: +36(94)563-379 www.velem.hu Előterjesztés Velem Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 16.

Részletesebben

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA PAKS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Tartalomjegyzék I. A Polgármesteri Hivatal azonosító adatai, jogállása, felügyelete, irányítása, vezetése és képviselete...

Részletesebben

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ...

Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás HATÁROZAT ... ... Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás...... HATÁROZAT Szám: 7/2009. (III.16.) BTT határozat Tárgy: A Bakonyi Szakképzés-szervezési Társulás Társulási Tanács Közbeszerzési szabályzatának elfogadása A Bakonyi

Részletesebben

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA

ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA ÚTKERESÉS SEGÍTİ SZOLGÁLAT ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŐKÖDÉSÉNEK SZABÁLYZATA 2 Útkeresés Segítı Szolgálat Székhelye: Dunaújváros Bartók B. út 6/B A szabályzat kiterjed intézmény keretében mőködı ellátásokra

Részletesebben