ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 17. szám 122. évfolyam május 11. TARTALOM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 17. szám 122. évfolyam 2007. május 11. TARTALOM"

Átírás

1 17. szám 122. évfolyam május 11. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 4/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. üzletági általános vezérigazgató-helyettesi utasítás a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg ellátásáról szóló 56/2003. (MÁV Ért. 15.) EBKF-Pg. F. sz. utasítás módosításáról... 5/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. üzletági általános vezérigazgató-helyettesi utasítás a MÁV-ZSSK forgalomban érvényes kedvezmények szabályozásáról... 6/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. üzletági általános vezérigazgató-helyettesi utasítás a Swiss Travel System keretében értékesíthető bérletek megszüntetéséről... 7/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. üzletági általános vezérigazgató-helyettesi utasítás a MÁV-UZ-RZD-BC forgalmakban érvényes menettérti kedvezmények, valamint az Oldal UZ tranzitforgalmában a 0,8333 koefficiens alkalmazásának szabályozásáról... 8/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. üzletági általános vezérigazgató-helyettesi utasítás az EURO DOMINO ajánlatok megszüntetéséről... 9/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17) ÜÁVIGH. sz. i utasítás az Eurail bérletekkel kapcsolatos tudnivalók meghirdetéséről... 10/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. üzletági általános vezérigazgató-helyettesi utasítás a TRENITALIA utasításhoz tartozó 2. sz. módosítás hatálybaléptetéséről... Közlemények Elveszett felügyeleti igazolvány érvénytelenítése... Oldal Utasítások 4/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. a képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg ellátásáról szóló 56/2003. (MÁV Ért. 15.) EBKF-Pg. F. sz. utasítás módosításáról A képernyő előtti munkavégzéshez éleslátást biztosító szemüveg ellátásról szóló 56/2003. (MÁV Ért. 15.) EBKF- Pg.F utasítás 7.) pontjában foglaltak helyett a MÁV ZRt. és a F-O Optika-Fotó Kft. közötti szerződés 4. sz. módosításnak megfelelően május 2-től kezdődően a következőket kell alkalmazni: 7. A képernyő előtti éleslátást biztosító szemüvegek árai (ÁFA-val együtt) május 2-től: 1. csomagként egyfókuszú műanyag szemüveglencse pár + szemüvegkeret: 5.181,- Ft. 2. csomagként Business műanyag szemüveglencse pár + szemüvegkeret: ,- Ft. 3. csomagként bifokális műanyag munkaszemüveglencse pár + szemüvegkeret: ,-Ft. 4. csomagként progresszív műanyag munkaszemüveg-lencse pár + szemüvegkeret: ,-Ft. A fenti árak magukban foglalják a szemüvegek elkészítésének munkadíját is. Az utasítás hatálybalépésével egyidejűleg az 1/2005.(MÁV Ért. 12.) Szolg. Főig. sz. utasítás hatályát veszti. Dr. Mosóczi László s. k.

2 442 A MÁV ZRt. Értesítője 17. szám 5/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. a MÁV-ZSSK forgalomban érvényes kedvezmények szabályozásáról Az utasítás célja meghatározni a MÁV-ZSSK menettérti és viszonylati és kishatárforgalmi kedvezmények kiadásával kapcsolatos szabályokat. Jelen utasítás hatálya kiterjed a SZÜ valamennyi szervezeti egységére és szakmai irányítása alá tartozó munkavállalókra. Az utasításban használt fogalmak az Egységes Nemzetközi Díjszabás Személyek Szállítására TCV I Füzetben kerültek meghatározásra Az ajánlat neve MÁV-ZSSK menettérti kedvezmény Igényjogosultság Az igényjogosultság tekintetében nincs korlátozás Kedvezmény érvényességi területe A kedvezmény a MÁV és a ZSSK elektronikus TCV állományában felvett magyar és szlovák állomások viszonylataiban, határátmenetektől függetlenül, valamenynyi vonaton érvényes Kedvezmény mértéke A részes vasutak a TCV menetdíjaikból az alábbi kedvezményeket biztosítják: Egyéni utasok Csoportok 6-29 főig 30 főtől MÁV szakasz TCV 60% TCV 60% TCV 65% ZSSK szakasz TCV 55% TCV 65% TCV 65% Gyermekkedvezmény, kutyaszállítás A gyermekek a felnőtt menetdíj felét fizetik a TCV I. füzet szerinti életkorhatárok figyelembevételével. Kutyák a felnőtt 2. osztályú menetdíj feléért vihetők be az egyéb, bevitelre vonatkozó rendelkezések betartásával Kocsiosztály Az ajánlat mindkét kocsiosztályra elszámolható Hosszabb út részbeni fedezése, korlátozások A fenti kedvezménnyel menetjegy 3. vagy további ország(ok)ba történő utazás céljára, Szlovákián át tranzitban, 3. ország határpontjára menetjegy nem szolgáltatható ki. Kedvezményes menetjegy csak az egyik vasút vonalára nem adható ki Menetjegyek kiállítása A kedvezményes menetjegyek Kedvezmény alapja rovatába a Sondertarif szöveget kell beírni. Gyermekek és kutyák esetén a Kind, illetve a Hund szót is fel kell venni Az ajánlat neve MÁV-ZSSK viszonylati kedvezmény Igényjogosultság Az igényjogosultság tekintetében nincs korlátozás A kedvezmény érvényességi területe és a viszonylati kedvezményes menetjegyek ára A kedvezmény az alábbi viszonylatokra vehető igénybe. Az árak menettérti útra érvényesek.

3 17. szám A MÁV ZRt. Értesítője 443 viszonylat ár (euró) Miskolc Kosice (Cana Gr.) 5 Budapest Bratislava (Szob Gr.) 15 Budapest Bratislava (Rajka Gr.) 17 Budapest Bratislava (Szob Gr./Rajka Gr.) 19 Budapest Poprad Tatry (Cana Gr.) 26 Budapest Zvolen (Filakovo Gr.) 15 Budapest Lučenec (Filakovo Gr.) 11 Győr Bratislava (Rajka Gr.) 7 Budapest Nové Zámky (Szob Gr.) 9 Budapest Štúrovo (Szob Gr.) 6 Vác Nové Zamky (Szob Gr.) 6 A Budapest Bratislava (Szob Gr./Rajka Gr.) viszonylatra kiadott kedvezményes menetjegy vagylagos határátlépésre jogosít mind oda-, mind visszaútban Gyermekkedvezmény, kutyaszállítás Gyermekek a felnőtt menetdíj felét fizetik a TCV I. füzet szerinti életkorhatárok figyelembevételével. Tekintettel arra, hogy a gyermekkorhatár a két vasúton eltérő, ezért Magyarországon történő jegykiadás esetén a gyermekjegy kiszolgáltatásakor a MÁV/GYSEV-en érvényes korhatár az irányadó. Kutyák a felnőtt menetdíj feléért szállíthatóak az egyéb, bevitelre vonatkozó rendelkezések betartása mellett Kocsiosztály Viszonylati kedvezményes menetjegyeket csak 2. kocsiosztályra és csak menettérti útra lehet kiadni Hosszabb út részbeni fedezése, útmegszakítás A viszonylati kedvezményes menetjegy hosszabb út részbeni fedezésére nem használható fel. Az utazás nem szakítható meg Visszatérítés A menetjegy részbeni felhasználása esetén a visszatérítés nem megengedett Egyebek A viszonylati kedvezményes díjból a jelen rendeletben meghatározottnál nagyobb kedvezmény nem adható Menetjegyek kiállítása A viszonylati kedvezményes díjat TCV ellenőrzőszelvényes űrjegyen kell elszámolni. A kedvezményes menetjegyek Kedvezmény alapja rovatába a Relationspreis szöveget kell beírni. Gyermekek és kutyák esetén a Kind, illetve a Hund szót is fel kell venni. A Budapest Bratislava (Szob Gr./Rajka Gr.) viszonylat esetén a TCV ellenőrzőszelvényes űrjegyen fel kell tüntetni a vagylagos határpontokat Az ajánlat neve MÁV-ZSSK kishatárforgalmi kedvezmény Igényjogosultság Igényjogosultság tekintetében nincs korlátozás A kedvezmény érvényességi területe és a kishatárforgalmi menetjegyek ára A teljesárú és az 50%-os kedvezményű, menettérti útra szóló menetjegyek ára viszonylatonként: viszonylat teljesárú (EUR) 50%-os kedvezményű (EUR) Rajka-Petrzalka-Bratislava 1,4 0,7 Bánréve Lenártovce 0,8 0,4 Ózd Lenártovce 1,6 0,8 Sátoraljaújhely Slovenské Nové Mesto 0,8 0,4 Salgótarján Fiľakovo 2 1 Somoskőújfalu Fiľakovo 1,6 0,8 Hidasnémeti Čaňa 1,4 0,7 Szob Štúrovo 1,4 0,7 Vác Štúrovo 3,4 1,7

4 444 A MÁV ZRt. Értesítője 17. szám A kedvezményes menetjegyek érvénytartama A kedvezményes menetjegyek a fenti viszonylatokban menettérti útra szolgáltathatók ki. A kedvezményes menetjegyek érvénytartama 2 nap. A jegyborítón szereplő érvénytartamot ennek megfelelően javítani kell, és a 2 nap/tage/jours szöveget kell a borítóra ráírni Gyermekkedvezmény, kutyaszállítás Gyermekek a felnőtt menetdíj felét fizetik a TCV I. füzet szerinti életkorhatárok figyelembevételével. Tekintettel arra, hogy a gyermekkorhatár a két vasúton eltérő, ezért Magyarországon történő jegykiadás esetén a gyermekjegy kiszolgáltatásakor a MÁV/GYSEV en érvényes korhatár az irányadó. Kutyák a felnőtt menetdíj feléért szállíthatóak az egyéb, bevitelre vonatkozó rendelkezések betartása mellett Kocsiosztály A kedvezményes menetjegy csak 2. kocsiosztályra számolható el Hosszabb út részbeni fedezése A kishatárforgalmi menetjegy hosszabb út részbeni fedezésére nem használható fel Visszatérítés A menetjegyek részbeni felhasználása esetén a visszatérítés nem megengedett Egyebek A kishatárforgalmi díjból a jelen rendeletben meghatározottnál nagyobb kedvezmény nem adható Menetjegyek kiállítása A kishatárforgalmi kedvezményes díjat TCV ellenőrzőszelvényes űrjegyen kell elszámolni. A Kedvezmény alapja rovatba a Kleingrenzverkehr szöveget kell beírni. Gyermekek és kutyák esetén a Kind, illetve a Hund szót is fel kell venni. A ZSSK állomási pénztáraiban szintén TCV ellenőrzőszelvényes űrjegyen számolják el a kishatárforgalmi kedvezményes díjat. Vonaton a ZSSK jegyvizsgálói elektronikus jegyet szolgáltatják ki. 4.4 Kódolás Az egyes ajánlatokkal kapcsolatosan a kódolásra vonatkozóan az SZBEK SZDO külön rendelkezik. 4.5 Statisztika Az eladási statisztikát az SZBEK SZDO gyűjti ajánlatonként utasfő és MÁV bevételi bontásban, és azt havonta megküldi a Személyszállítási Üzletág Marketing és Értékesítési Főosztály Marketing Menedzsmentjének. 5.0 HIVATKOZÁSOK, MÓDOSÍTÁSOK, HATÁ- LYON KÍVÜL HELYEZÉSEK 5.1 Hivatkozások A pénztári elszámolást illetően a P. 5. Utasításban leírtakat kell értelemszerűen alkalmazni. 5.2 Hatályon kívül helyezés Jelen utasítás hatálybeléptetésével egyidejűleg a V- 2821/2005. számon MÁV ZSSK menettérti és viszonylati kedvezmények tárgyban, valamint a V-2822/2005. számon MÁV ZSSK kishatárforgalmi kedvezmény tárgyban illetve a V-3102/2005. számon Az 5810/6311, 5823/6310 sz. vonatok igénybevétele tárgyban kiadott utasításokat hatályon kívül helyezem. Ezen utasítás december 10-től visszavonásig érvényes. Jelen utasításhoz melléklet nem tartozik. 6/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. a Swiss Travel System keretében értékesíthető bérletek megszüntetéséről Az utasítás célja meghatározni a Swiss Travel System keretében értékesíthető bérletek megszűntetésével kapcsolatos intézkedéseket. Jelen utasítás hatálya kiterjed a Személyszállítási Üzletág valamennyi szervezeti egységére és szakmai irányítása alá tartozó munkavállalókra.

5 17. szám A MÁV ZRt. Értesítője 445 Jelen utasításban használt fogalmak a Swiss Travel System és a P.5. sz. utasításokban kerültek meghatározásra. A Swiss Travel System keretében értékesíthető bérletek kiadása Magyarországon megszűnik. (Az ajánlatok Svájcban azonban a továbbiakban is megvásárolhatóak.) A pénztárakban készletben maradt bérleteket az utasítás kézhezvételét követően a P.5. sz. Személypénztári és leszámolási utasításban foglaltak szerint kell pénztárilag rendezni, majd visszaküldési kimutatással együtt az SZBEK SZDO címére visszaküldeni. Az SZBEK SZDO-nak a végleges leszámolást és a beérkezett menetjegyeket a következő címre kell elküldeni: SBB AG, Division Personenverkehr Abrechnung Reisebüros Jeannine Schmocker Südbahnhofstrasse 14c 3000 Bern 65 Schweiz 5.0 HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSEK A V-3250/2005. számon Swiss Travel System bérletjegyek árai tárgyban valamint a Gy /2006. számon Swiss Travel System bérletjegyek árusítása tárgyban kiadott szabályozásokat február 7-től hatályon kívül kell helyezni. Jelen utasítás március 1-jén lép hatályba és április 30-ig érvényes. Jelen utasításhoz melléklet nem tartozik. 7/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. a MÁV-UZ-RZD-BC forgalmakban érvényes menettérti kedvezmények, valamint az UZ tranzitforgalmában a 0,8333 koefficiens alkalmazásának szabályozásáról 1. AZ UTASÍTÁS CÉLJA Az utasítás célja meghatározni a MÁV-UZ-RZD-BC forgalmakban érvényes menettérti kedvezmények kiadásával kapcsolatos szabályokat valamint az UZ tranzitforgalmában érvényes 0,8333 koefficiens alkalmazását. 2. HATÁLY- ÉS FELELŐSSÉG MEGHATÁRO- Jelen utasítás hatálya kiterjed a SZÜ valamennyi szervezeti egységére és szakmai irányítása alá tartozó munkavállalókra. 3.0 AZ AJÁNLATOK LEÍRÁSA 3.1 Az ajánlatok elnevezése MÁV-UZ menettérti ajánlat MÁV-UZ kishatárforgalom (Záhony-Csop) MÁV-UZ-RZD menettérti ajánlat MÁV-UZ-BC menettérti ajánlat MÁV-UZ-BC-RZD menettérti ajánlat MÁV-UZ-RZD-BC menettérti ajánlat 3.2 Igényjogosultság Az igényjogosultság tekintetében nincs korlátozás. 3.3 Kedvezmény érvényességi területe Az ajánlatok a MÁV valamint az UZ, az RZD és a BC vasutak elektronikus állományaiban felvett magyar és ukrán valamint orosz és fehérorosz állomások viszonylataiban érvényesek. 3.4 Kedvezmény mértéke A MÁV-UZ menettérti és kishatárforgalom esetében egyéni utasok részére mindkét vasút 40%-os kedvezményt biztosít a teljesárú menetdíjából a saját szakaszára.

6 446 A MÁV ZRt. Értesítője 17. szám A MÁV-UZ-RZD, a MÁV-UZ-BC valamint a MÁV- UZ-BC-RZD illetve a MÁV-UZ-RZD-BC forgalmakban egyéni utasok részére a MÁV, az RZD valamint a BC 50%-os menettérti kedvezményt, míg az UZ 40%-os menettérti kedvezményt biztosít a saját teljesárú menetdíjából a saját szakaszára. A 6 vagy több főből álló csoportok utazása esetén az alábbi csoportos kedvezményeket kell alkalmazni az egyes vasutak vonalaira: a MÁV 35%, az UZ 30%, az RZD 35% míg a BC 20% kedvezményt biztosít a saját teljesárú menetdíjából a saját vonalára. 3.5 Gyermekkedvezmény, kutyaszállítás A gyermekek a felnőtt menetdíj felét fizetik a Kelet- Nyugat díjszabásban meghatározott életkorhatárok figyelembevételével. Kutyák a felnőtt 2. osztályú menetdíj feléért vihetők be az egyéb, bevitelre vonatkozó rendelkezések betartásával. 3.6 Kocsiosztály Az ajánlatok mindkét kocsiosztályra elszámolhatók. 3.7 Korlátozások A fenti kedvezményekkel a megadott vasutaktól eltérő vasutakra, valamint hosszabb út részbeni fedezésre nem lehet menetjegyet kiszolgáltatni. 3.8 Menetjegyek kiállítása A kedvezményes ajánlatokat ellenőrzőszelvényes űrjegyen kell kiállítani. A kedvezményes menetjegyek Kedvezmény alapja rovatába az adott ajánlatnak megfelelő pl. MÁV 40%, UZ 40% vagy MÁV 50% UZ 40% RZD 50% szöveget kell beírni. Gyermekek és kutyák esetén a Kind, illetve a Hund szót is fel kell venni. A Záhony-Csop kishatárforgalomban a félkész nemzetközi menettérti menetjegyet kell kiállítani, amelyek a keletbélyegzéssel megjelölt naptól számított 4 napig érvényesek. 4.0 A 0,8333 KOEFFICIENS ALKALMA UZ TRANZITFORGALOM ESETÉN Abban az esetben amennyiben az utas a MÁV-ról kiindulóan, az UZ-n, mint tranzitvasúton utazik tovább olyan forgalomban, ahova a MÁV által nincs meghirdetett többoldalú menettérti kedvezmény, abban az esetben az UZ tranzitszakaszára eső menetdíjat mind egyútra, mind menettérti utazásra az UZ által mindenkor meghirdetett teljesárú menetdíjból a 0,8333 szorzószám segítségével kell kiszámítani. Amennyiben azonban a két- és többoldalú megállapodások alapján menettérti kedvezmények kerültek az adott forgalomban meghatározásra (pl. MÁV-UZ-RZD forgalom), abban az esetben a menetdíj kiszámításánál a megfelelő kedvezmény-százalékot kell alkalmazni és a 0,8333 szorzót figyelmen kívül kell hagyni, azaz a kedvezmények halmozása nem megengedett. Egyútra szóló és egyéb díjszabási kedvezmények alkalmazásánál a menetdíjat a szorzószám használatával kell megállapítani. (A menetdíj kiszámításánál a megfelelő kerekítési szabályokat kell figyelembe venni.) 5.0 KÓDOLÁS Az ajánlatokkal kapcsolatosan a kódolásra vonatkozóan az SZBEK SZDO külön rendelkezik. 6.0 STATISZTIKA Az eladási statisztikát ajánlatonként az SZBEK SZDO gyűjti utasfő és MÁV bevételi bontásban, és azt havonta megküldi a Személyszállítási Üzletág Marketing és Értékesítési Főosztály Marketing Menedzsmentjének. 7.0 HIVATKOZÁSOK, MÓDOSÍTÁSOK, HATÁ- LYON KÍVÜL HELYEZÉSEK 7.1 Hivatkozások A fent nem szabályozott kérdésekben a Kelet-Nyugat díjszabás határozmányait, a pénztári elszámolást illetően pedig a P. 5. Utasításban leírtakat kell értelemszerűen alkalmazni. 7.2 Hatályon kívül helyezés Jelen utasítás hatálybeléptetésével egyidejűleg a V- 7707/1999.Sz.I.. számon MÁV-UZ-BC-RZD menettérti kedvezmény tárgyban valamint a Gy /2002. számon UZ díjképzés tárgyban kiadott utasításokat hatályon kívül helyezzük. 8.0 HATÁLYBA LÉPTETÉS Jelen utasítás december 10-től visszavonásig érvényes.

7 17. szám A MÁV ZRt. Értesítője 447 8/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. az EURO DOMINO ajánlatok megszüntetéséről Az utasítás célja meghatározni az Euro Domino ajánlatok megszűntetésével kapcsolatos intézkedéseket. Jelen utasítás hatálya kiterjed a SZÜ valamennyi szervezeti egységére és szakmai irányítása alá tartozó munkavállalókra. Az utasításban használt fogalmak az Euro Domino díjszabásokban és a P.5. sz. utasításban kerültek meghatározásra. Az Euro Domino évi közgyűlésén született döntésnek megfelelően az ajánlat évben megszűnik. Ennek értelmében a menetjegyekkel kapcsolatban a következő határidőket kell betartani: 1. Euro Domino hálózati jegyet és a hozzá csatlakozó mérsékeltáru TCV menetjegyet pénztárban utoljára március 31-én lehet kiszolgáltatni az utasok részére. 2. Az Euro Domino hálózati jegy utolsó első érvényességi napja június 30-a. 3. Az menetjegyek vonaton történő elfogadásának utolsó napja 1 az Euro Domino hálózati jegy és a hozzá csatlakozó mérsékeltáru TCV menetjegy esetében is egységesen július 31-e, az ajánlat ezután véglegesen megszűnik. 4. Euro Domino hálózati jegyet visszatérítés céljából utoljára augusztus 31-én lehet átvenni. A pénztárakban készletben maradt Euro Domino hálózati jegyeket és Euro Domino borítókat április 1-jét követően a P.5. sz. Személypénztári és leszámolási utasításban valamint a V-4374/2006 (51/2006.) számon január 1-jétől érvényes változások és a december 31-i zárással kapcsolatos rendelkezések, valamint a P. 5., MAEF, MJR, ár-, év végi és egyéb változással kapcsola- 1 A VSZÜSZ. V. Rész Menetdíjtáblázatok december 10- től érvényes II. Kötetének 8. oldalán a dátumot az e pontban foglaltaknak megfelelően kell kéziratilag módosítani. tos rendelkezések újbóli és/vagy módosított kiadása tárgyban kiadott utasításban foglaltak szerint kell pénztárilag rendezni, majd megsemmisítésre beküldeni. 5.0 HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSEK A V-1930/2005. számon kiadott Euro Domino TCV Különleges Mellékletet valamint a V-4423/2003 számon kiadott Euro Domino Kelet-Nyugat Díjszabás Különleges Mellékletet azok valamennyi pótlékával és módosításával együtt április 1-jétől hatályon kívül helyezem. Jelen utasítás március 1-jén lép hatályba és szeptember 30-ig érvényes. Jelen utasításhoz melléklet nem tartozik. 9/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17) ÜÁVIGH. sz. az Eurail bérletekkel kapcsolatos tudnivalók meghirdetéséről Az utasítás célja a Eurail bérletek díjszabásának életbeléptetése. Jelen utasítás hatálya kiterjed a Eurail MÁV Segédiroda képviselőjére és az SZBEK munkavállalóira. Az utasításban értelmezésre szoruló fogalom nincsen. A Eurail bérletek díjszabása mellékleteivel együtt továbbításra került az illetékes munkatársak részére elektronikus formában.

8 448 A MÁV ZRt. Értesítője 17. szám A Eurail bérletek értékesítését a Eurail MÁV Segédiroda (Budapest, Keleti pályaudvar, nemzetközi pénztárában) végzi. A nemzetközi pénztárakhoz a külföldön megváltott Eurail bérlet érvényesítési igénye érkezhet be az utazás megkezdésének napján. Részükre és a jegyvizsgálók számára külön rendelkezünk, a jegyminták és az érvényesítés menetének ismertetésével. 5.0 HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSEK Jelen utasítás a kihirdetés napján lép hatályba, de a nemzetközi díjszabási ügyeket érintően január 1- jéig visszamenőleg érvényes. 10/2007. (V. 11. MÁV Ért. 17.) ÜÁVIGH. sz. a TRENITALIA utasításhoz tartozó 2. sz. módosítás hatálybaléptetéséről Az utasítás célja a V-4199/2006. sz. Trenitalia utasításhoz tartozó 2. számú módosítás életbeléptetése. Jelen utasítás hatálya kiterjed a SZÜ valamennyi szervezeti egységére és szakmai irányítása alá tartozó munkavállalókra. Az utasításban értelmezésre szoruló fogalom nincsen. Az EN vonatra váltható Smart Price Fortuna ajánlathoz egy második díjszint került megállapításra. Az eddigi 29 euro áron ülőhelyes kocsiba értékesített Smart kontingentált ajánlat neve Smart 1-re változik, 76- os kóddal foglalható a korábbi feltételeknek megfelelően (felár mellett ugyanezen kóddal háló- és fekvőhelyes kocsiba is foglalható az ajánlat). Amennyiben a Smart 1 kontingens elfogy, a Smart 2 foglalandó, az EPA rendszeren keresztül 77-es kóddal, ára 39 euro ülőhelyes kocsiba. Fekvő- és hálóhely igény esetén a díjszabási ár megállapítása a V-4199/2006. sz. utasítás pontjában foglaltak alapján történik. A Smart 2 ajánlat március 1-jétől értékesíthető. A Smart Price Fortuna ajánlatok 7 napos elővétellel vehetők igénybe, a menetjegy nem cserélhető és nem téríthető vissza. Mindkét ajánlat kontingentált, a részes vasutak által napra meghatározott készlet erejéig érvényes. 5.0 HATÁLYON KÍVÜL HELYEZÉSEK Jelen utasítás március 1-jétől lép hatályba és visszavonásig érvényes. Közlemények Elveszett felügyeleti igazolvány érvénytelenítése A MÁV ZRt Vezérigazgatóság Nemzetközi Kapcsolatok Osztályának létszámába tartozó Vass György osztályvezető részére kiállított sz. kétsávos felügyeleti igazolvány ismeretlen körülmények között elveszett. Fenti sorszámú felügyeleti igazolvány érvénytelen, azt megtalálás, vagy felmutatás esetén be kell vonni és a körülményeket tisztázó jegyzőkönyv kíséretében a Jogi Igazgatóság Ügykezelési és Dokumentációs Szolgáltató Szervezet részére meg kell küldeni. Szerkeszti a MÁV ZRt. Vezérigazgatóság Jogi Igazgatósága Budapest VI., Andrássy út Telefon: Szerkesztésért a Szerkesztőbizottság. Kiadja a MÁV ZRt. Jogi Igazgatósága. Felelős kiadó: Dr. Németh Anikó. Terjeszti a MÁV ZRt. Ügykezelési és Dokumentációs Szolgáltató Szervezet (Budapest VI., Andrássy út ). HU ISSN Nyomdai előkészítés: COMP-Press Kft. Budapest. Felelős vezető: Ibos Ferenc, műszaki vezető: Szabó Károly Nyomtatás: Magyar Hivatalos Közlönykiadó Lajosmizsei Nyomdája. Felelős vezető: Burján Norbert igazgató. Tsz.:

7. szám 122. évfolyam 2007. február 16. TARTALOM

7. szám 122. évfolyam 2007. február 16. TARTALOM 7. szám 122. évfolyam 2007. február 16. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 11/2007. (II. 16. MÁV Ért. 7.) Sze. Főig. sz. utasítás a Vonat+Ausztria ajánlat

Részletesebben

Különleges határozmányok Magyarország és Németország közötti forgalomban

Különleges határozmányok Magyarország és Németország közötti forgalomban 90/2012 DR S-6111/2012. Különleges nemzetközi szállítási feltételek Helybiztosítást nem tartalmazó menetjeggyel történő utazás (SCIC-NRT) Helybiztosítást magában foglaló menetjeggyel történő utazás (SCIC-IRT)

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI 9081. / 201 A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETPOLITIKAI KEDVEZMÉNYEI ( számú módosítással egységes szerkezetben) Érvényes: 201 május 1-től Előjegyzés

Részletesebben

KELET-NYUGAT DÍJSZABÁS

KELET-NYUGAT DÍJSZABÁS 94 / 2012 Díjszabási rendelkezés S-6114 / 2012. Különleges nemzetközi szállítási feltételek a Kelet-Nyugat forgalomban menetjeggyel utazók számára (SCIC-EWT) KELET-NYUGAT DÍJSZABÁS I III. Rész Általános

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.)

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.) ./2013. A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ DÍJSZABÁS ÉS JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK

Részletesebben

ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ DÍJSZABÁS ÉS JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK

ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ DÍJSZABÁS ÉS JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK 10377-1/2010. A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ DÍJSZABÁS ÉS JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK

Részletesebben

33. szám 124. évfolyam 2009. november 20. TARTALOM. 3/2009. (XI. 20. MÁV Ért. 33.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói

33. szám 124. évfolyam 2009. november 20. TARTALOM. 3/2009. (XI. 20. MÁV Ért. 33.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói 33. szám 124. évfolyam 2009. november 20. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 2/2009. (XI. 20. MÁV Ért. 33.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás a A

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.)

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.) /2012. A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV Zrt.) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ DÍJSZABÁS ÉS JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK (1.

Részletesebben

A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények

A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények 15/2013 DR 3164/2013/START A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények Az 1-3. számú módosítással egységes szerkezetben Érvényes: 2013. március 1-jétől MÓDOSÍTÁSOK JEGYZÉKE Módosítás

Részletesebben

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG DÍJSZABÁS ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG DÍJSZABÁS ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG DÍJSZABÁS ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK Érvényes: 2010. június 1-től Az 1-2. módosítással egységes szerkezetben

Részletesebben

A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A vasúti személyszállítási szerződés általános feltételei Érvényes: 010. június 1-től Az 1-3. módosítással

Részletesebben

Melléklet. Különleges nemzetközi szállítási feltételek a Kelet-Nyugat forgalomban menetjeggyel utazók számára (SCIC-EWT) díjszabáshoz

Melléklet. Különleges nemzetközi szállítási feltételek a Kelet-Nyugat forgalomban menetjeggyel utazók számára (SCIC-EWT) díjszabáshoz Elfogadva az FPK 1131. számú utasításaként 2013. szeptember 18-án Menetjegykiállítási feltételek külföldi vasutak értékesítési helyei számára az Oroszország területén belül, belföldi forgalomban közlekedő

Részletesebben

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BALATONFENYVES GAZDASÁGI VASÚT DÍJSZABÁS

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BALATONFENYVES GAZDASÁGI VASÚT DÍJSZABÁS MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG BALATONFENYVES GAZDASÁGI VASÚT DÍJSZABÁS ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK Érvényes: 2012. szeptember 1-jétől 1

Részletesebben

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG DÍJSZABÁS ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG DÍJSZABÁS ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG DÍJSZABÁS ÉS A JOGSZABÁLYOKBAN MEGÁLLAPÍTOTT UTAZÁSI KEDVEZMÉNYEK Érvényes: 2010. június 1-jétől B E V E Z E T É S 1. A Díjszabás rendelkezései

Részletesebben

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA

A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA A GYŐR-SOPRON-EBENFURTI VASÚT ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (GYSEV) ORSZÁGOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI TEVÉKENYSÉGRE VONATKOZÓ ÜZLETSZABÁLYZATA A vasúti személyszállítási szerződés általános feltételei Érvényes:

Részletesebben

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA

ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA 1. sz. melléklet ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA Tartalomjegyzék Általános határozmányok... 3 1. Menetdíjak megállapításának általános szabályai... 3 2. Utazási igazolványokra

Részletesebben

A. Díjszabási rendelkezések

A. Díjszabási rendelkezések 1 ALKALMI MENETTÉRTI JEGY A. Díjszabási rendelkezések 1. Kedvezmény A MÁV-START Zrt. (továbbiakban: MÁV-START) díjszabási rendelkezés és külön hirdetmény formájában közzétett (országos vagy regionális)

Részletesebben

A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények

A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények 11/2015 DR 11311/2015/START A MÁV-START Zrt. által biztosított Üzletpolitikai kedvezmények Érvényes: 2015. március 1-jétől MÓDOSÍTÁSOK JEGYZÉKE Módosítás Sorszáma Száma száma hatályba lépés 11/2015.DR.

Részletesebben

1. sz. M E L L É K L E T ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA

1. sz. M E L L É K L E T ORSZÁGOS, REGIONÁLIS ÉS ELŐVÁROSI AUTÓBUSZJÁRATOK DÍJSZABÁSA 99-1. sz. M E L L É K L E T az ALBA VOLÁN Zrt. közforgalmú menetrend szerinti személyszállítási szolgáltatásra és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatásokra vonatkozó Üzletszabályzatához ORSZÁGOS, REGIONÁLIS

Részletesebben

SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA

SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI ÜZLETSZABÁLYZATA A vasúti személyszállítási szerződés általános feltételei Érvényes: 2010. június 1-től Jóváhagyta

Részletesebben

24. szám 122. évfolyam 2007. június 29. TARTALOM

24. szám 122. évfolyam 2007. június 29. TARTALOM 24. szám 122. évfolyam 2007. június 29. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 17/2007. (VI. 29. MÁV Ért. 24.) PÁVIGH. sz. portfólió-kezelési általános vezérigazgató-helyettesi

Részletesebben

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 26. szám 123. évfolyam 2008. október 31. TARTALOM

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 26. szám 123. évfolyam 2008. október 31. TARTALOM 26. szám 123. évfolyam 2008. október 31. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 36/2008. (X. 31. MÁV Ért. 26.) VIG sz. vezérigazgatói utasítás a megváltozott

Részletesebben

Különleges nemzetközi szállítási feltételek. díjszabás

Különleges nemzetközi szállítási feltételek. díjszabás 144 / 2009. ÜVH K - 4088 / 2009. Különleges nemzetközi szállítási feltételek a helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyekre (SCIC-NRT) díjszabás kiegészítve a MÁV-START Zrt. különleges szállítási feltételeivel

Részletesebben

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság 9. szám 126. évfolyam 2011. április 29. Utasítások 12/2011. (IV. 29. MÁV Ért. 9.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás a MÁV START Zrt. által kibocsátott vasúti utazási igazolványok igényléséről és

Részletesebben

Különleges nemzetközi szállítási feltételek. a helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyekre (SCIC-NRT) díjszabás

Különleges nemzetközi szállítási feltételek. a helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyekre (SCIC-NRT) díjszabás 101 / 2013. Díjszabási rendelkezés 58483 / 2013 Különleges nemzetközi szállítási feltételek a helybiztosítást nem tartalmazó menetjegyekre (SCIC-NRT) díjszabás kiegészítve a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt.

Részletesebben

18. szám 123. évfolyam 2008. június 20. TARTALOM. Utasítások

18. szám 123. évfolyam 2008. június 20. TARTALOM. Utasítások 18. szám 123. évfolyam 2008. június 20. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 26/2008. (VI. 20. MÁV Ért. 18.) VIG. sz. vezérigazgatói utasítás a MÁV Zrt. Portfoliókezelési

Részletesebben

Az ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA

Az ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA Az ÉSZAK-MAGYARORSZÁGI KÖZLEKEDÉSI KÖZPONT Zrt. ÜZLETSZABÁLYZATA A KÖZFORGALMÚ MENETREND SZERINTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI SZOLGÁLTATÁSRA ÉS AZ AHHOZ KAPCSOLÓDÓ SZOLGÁLTATÁSOKRA Érvényes: 2015. február 25-től

Részletesebben

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 17. szám 124. évfolyam 2009. május 15. TARTALOM.

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 17. szám 124. évfolyam 2009. május 15. TARTALOM. 17. szám 124. évfolyam 2009. május 15. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 35/2009. (V. 15. MÁV Ért. 17.) VIG számú vezérigazgatói utasítás a MÁV Zrt. munkavállalói

Részletesebben

18. szám 122. évfolyam 2007. május 18. TARTALOM

18. szám 122. évfolyam 2007. május 18. TARTALOM 18. szám 122. évfolyam 2007. május 18. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 11/2007. (V. 18. MÁV Ért. 18.) ÜÁVIGH. sz. üzletági általános vezérigazgató-helyettesi

Részletesebben

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 30. szám 123. évfolyam 2008. december 19. TARTALOM

ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 30. szám 123. évfolyam 2008. december 19. TARTALOM 30. szám 123. évfolyam 2008. december 19. ÉRTESÍTÕ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 20/2008. (XII. 19. MÁV Ért. 30.) PÁVIGH sz. portfoliókezelési általános vezérigazgató-helyettesi

Részletesebben