Jack The Ripper 1901, NEW YORK. Az 1. nap. 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Reporter. Végigjátszás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jack The Ripper 1901, NEW YORK. Az 1. nap. 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Reporter. Végigjátszás"

Átírás

1 Jack The Ripper Végigjátszás KÉSZÍTETTE: Kertész Csaba Zoltán 2004.március 27 április , NEW YORK Az intro egy szép korabeli filmfelvétel (fekete-fehér) bejátszásával kezdıdik Az 1. nap 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Nézd meg az íróasztalon a névjegykártyádat: James Palmer Reporter

2 New York Today Cedar Street, New York City, New York Fordulj meg, és az íróasztal mögötti falon vizsgáld meg az újságot: The New York Today november 26th 1901 Menj ki a szobából, és áthaladva a nagy szerkesztıségi termen menj be a fıszerkesztı (R. Bur) szobájába. Egy újságot nyújt neked, vedd fel: Daily Illustrated No 4255 November 16th 1901 Vedd fel és nézd meg benne a Jack The Ripper in New York? címő cikket. Beszélj vele (-mission, -community). Menj ki az elızı terembe, ahol két újságíró dolgozik, beszélj az íróasztalra hajló Paul-al (-mission, -community). Most menj ki a szerkesztıségi szobából az elıtérbe, s indulj lefelé a lépcsın. Megjelenik a térkép ikon. Klikkelj az inventoryban lévı újságra és folyamatosan nyomva tartva az egér bal gombját, húzd rá a térképen látható sárga rajzszegre. (Így jutsz a jövıben is mindig új helyszínre, késıbb azonban már tárgyaknak a térképre húzogatására nem lesz szükség és bárhonnan újabb helyszínre juthasz.) 2.)Rendırség: Beszélj az ügyeletessel (Jeff). Fordulj balra és menj be a két szárnyas ajtón. Jobbra az elsı iroda a rendırfınöké (Carter). Menj be és beszélj vele. Nézd meg az asztal jobb sarkán lévı orvosi jelentést, tedd el. Menj ki e rendırségrıl és térkép segítségével (a levelet ráhúzva az új rajzszegre) menj az új helyszínre.

3 3.)A november 15-ei (elsı) bőntény helyszíne: Ha körülnézel, a jobb oldalon találsz egy rajzot (a bőnesetrıl). Vedd fel. Majd haladj elıre. A falon egy plakát: Olympic Theatre Menj vissza, majd fel a tőzlépcsın. Nézd meg a hollót. Egy rövid, de ijesztı filmbejátszást láthatsz. Itt találod a 2. rajzot (ezt is vedd fel): A térkép segítségével menj a Kék Bársony (Blue Velvet) nevő helyszínre az ott található nyilvánosházról kapta a nevét -. 4.)A Kék Bársony: Mielıtt bármit tennél, nézd meg a falon a piros plakátot Miss Abigail the Irish Nightingale a helyszín és a címe: Red Chapel as Kingston street. Menj az utca végébe, majd a jobb oldalon fel e lépcsın. Kopogj be a nyilvánosházba (2x). Miután beengedtek, menj a hallba, beszélj a Madam-mal. Mielıtt kimennél, a lépcsıtıl jobbra a hallban találsz egy piros szórólapot ( The Kinetoscope Great Marvel ), vedd fel. Menj ki az utcára. A tárkép segítségével az újabb helyszínre menj.

4 5.)A Vörös Kápolna negyed: A helyszínre érve beszélj Jason-nel, a csavargóval. (A beszélgetés irányát jelzı kulcsszavak között megjelenik halványítva az illustrator is (ezt még hagy figyelmen kívül). Menj a Theatre Pub-hoz. Ha a lépcsın felmész, jobbra fordulva egy újabb plakátot látsz: Kinetoscope 19 th november. Menj a postaláda irányába s ott be a kis sikátorba. Kétszer lépj elıre, majd a baloldalon menj fel a lépcsın és csengess be (a hátsó bejárathoz jutottál). Miután a férfi ajtót nyitott, menj hátra és keresd meg Abigail öltözıjét, Beszélj vele (ıt már kérdezd az illustrator-ról is). Miután végeztél, nézd meg a virágvázához támasztott borítékot, a címzése: Miss Abigail. Menj ki s az utcán haladj át a kiteregetett ruhákat tartó ruhaszárító kötél alatt. Nézd meg a kínai mosodát (Laundry Wang). Zárva, az ajtaján egy naptár, a disznó évét jelzi. Menj vissza a szerkesztıségbe. 6.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. Majd menj az íróasztalodhoz. A filmebejátszában Jimmy (azaz Te) írni kezdi a cikket. Jack is back! 1.nap, este: 7.)Szerkesztıség: Az írással végezvén menj ki, irány a Vörös Kápolna.

5 8.)Vörös Kápolna: Menj a mosodához, a mellette lévı jobb oldali utcán menj be, bejutsz a hátsó zöld kapun a belsı udvarba, de a tovább vezetı utat elállja egy kínai biztonsági ember. Menj vissza, irány a Theatre sörözı. 9.)Theatre Pub: A színpadtól jobbra lévı drapériás bejáraton menj be és keresd meg Abigail-t, válts vele néhány szót, de siet fellépni. Jön a menedzsere és eltanácsol. Ismét a térkép segítségével menj a Blue Velvet-hez. 10.)Kék Bársony: Mielıtt bemennél a nyilvánosházba, az utca végén balra lévı bódénál hallgasd ki a két férfi beszélgetését. A nyilvánosház halljában haladj el a madam elıtt, és menj be a bal oldali bejárón. Fel a lépcsın. Itt beszélgess el Gildával. Ha kimész a ház elé, nézz fel az épület jobb felsı sarka felé az égre. A filmbejátszásban a holdat látod

6 A 2. nap 11.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel, majd ezután Paul-al is. Menj az íróasztalodhoz, rajta egy újság. Nézd meg, tedd el. Hozzátőzve egy papírlapot is találsz. Menj a cikkben írt 2. gyilkosság helyszínére. 12.)Az október 31-ei bőntény helyszíne: Menj elıre, majd fordulj balra. A bal sarokban, ha visszafordulsz, nézd meg a kúton ülı varjút. A második ijesztı filmbejátszás s a holló elrepül Innen menj a Kék Bársony-ba. 13.A Kék Bársony és környéke: Menj a Kék Bársony lépcsıfeljárójához, elıtte áll egy újságos fiú (Patrick), beszélj vele. Majd menj el balra a bódé elıtt elhaladva addig, míg meg nem találod azt az ajtót, amihez egy lépcsın kell lemenni. Itt a lépcsı aljáról, ha felnézel a korláthoz, találsz egy vasrudat, vedd fel. Próbáld felfeszíteni vele a zárt ajtót. Nem sikerül. Ekkor megérkezik Patrick, és azt javasolja, kopogj be (!!!) Kinyílik az ajtó, lépj be. 14.)Patson játékbarlangja: Beszélj a férfival (Patson). Majd menj hátra és nézz körül mindkét teremben. Eközben Patson bemegy a pult mögé. Menj oda hozzá és beszélj vele ismét. Ezután menj a bal oldali játékgéphez, és az inventoryban található pénzek segítségével kezd játszani. Ne állj meg 32$-ig,. Ekkor menj vissza Patson-hoz, adj neki pénzt, mire megkapod tıle a World Series ticket-et (kártyát). Menj vissza a szerkesztıségbe. 15.)Szerkesztıség:

7 Add a kártyát Paul-nak, aki helyette egy névkártyát ad neked: Paul Island Leisure reporter Most menj a Vörös Kápolnához. 16.)Vörös Kápolna: Menj a Theater Pub hátsó bejáratához, kopogj be. Bent add a menedzsernek a névkártyát, megteszi a hatását Beszélhetsz Abigail-el. Megtudod tıle a rajzoló nevét: Silk. Innen menj a rendırsége. 17.)Rendırség: Beszélj a recepciós pult elıtt álló Carter-rel. Nézd meg a pulton található írást: Post Mortem Report (Prepared by dr. Ralph Llewen) Tedd el. Ha most átnézel a pulton, valaki telefonál (neked háttal). Innen vissza a szerkesztıségbe. 18.)Szerkesztıség: Beszél Bur-rel, majd menj az íróasztalodhoz és folytasd a sztori írását Filmbejátszás Deep in the Low Side District

8 2.nap 19.)Szerkesztıség: Menj Bur ajtajához, rajta egy cetli. Silk s appointment Menj a nyilvánosházba. 20.)Kék Bársony: Az utcán beszélj Jason-nel. Majd menj be a nyilvánosházba. A filmbejátszásban jön a kínai futár és egy kalapdobozt visz be. Menj ki az utcára, vissza a két szárnyas kapuhoz, ahol, korábban a vörös plakátot láttad. Itt egy fehér cetli. Nézd meg. Rajta: Take the delivery boy (girl) wanted advertisement for Laundry Wang. Tedd el a papírt. 21.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre sörözıbe a fıbejáraton át -. Az egyik asztalnál Paul ül. Hallgasd végig Abigail mősorát, majd menj a mosodához.

9 22.)Wang mosodája: Menj az oldalsó sikátoron át a zöld kapuhoz. Menj be. Az ajtó zárva van, de a bal oldalán egy kódzárat találsz két forgatógombbal. A beállítás elıtt így áll: Majd a helyes állás ahhoz, hogy az ajtót kinyithasd: Menj be az ajtón. Egy kigyúrt kínai állja az utadat. Idıd sincs semmire. 3.nap: 23.)Szerkesztıség:

10 Menj Bur irodájába. Az ajtó csukva van. Hallgatózz. Majd Bur kinyitja, egy szakállas férfi van nála. İ Silkner, a rajzoló. Beszélj vele. Majd menj az íróasztalodhoz. Egy kalapdoboz van rajta. Nyisd ki. Benne egy levél: Dear Palmer, Your daily chronicles have capture my interest! I m delighted to hit New York Today s first page: Granting me such a close attention needs a reward and here is a small present for you Happy Thanksgiving! ha ha! Jack the Ripper Take care of the little sample of my art Until i return to work again! Hasfelmetszı Jack levele. Nézd meg a csomagot is!. Filmbejátszás. Egy levágott ujj. Lizzie ujja. 4.nap: 24.)Szerkesztıség: Menj be, beszélj Bur-rel. Menj az íróasztalodhoz, rajta egy levél, Paul írta. Olvasd el, majd menj a rendırségre. 25.)Rendırség:

11 Menj az ügyeleteshez Jeff -, elmondja, hogy a rendırfınök az irodájában van. Menj oda. Beszélj Carter-rel. Megtudhatod hogy az ügyben valami ópium gang is érdekelt 26.)Vörös Kápolna: Menj a mosodához, az ajtó jobb alsó sarkában egy cetli: FOR RENT Menj a Theatre Pub-ba a hátsó bejáraton át, beszélj a menedzserrel, majd menj a színházterembe és beszélj az asztalnál (a sarokban) ülı Abigail-el és Paul-al. Vedd fel az asztalról a kártyát: Pinkerten Agency Menj a térkép segítségével az új helyszínre (húzd a rajzszegre a Pinkerten kártyát). 27.)Pinkerten Agency: Csengess be, és a hallban beszélj a férfival (Pinkerten). Majd menj a bal oldali kiadó ablakhoz. Törvényszéki Szakértı: Vedd ki az inventoryban a noteszedbıl az orvosi jelentést (autospy report) és add a férfinak. Elviszi. Most menj be a hátad mögött nyíló helyiségbe. Az archívum: Szemben dossziék, Vedd ki az évit s nézd meg a J-A betővel jelzett aktákat:

12 Grisly Murder in Whitechapel (lapozható). Majd menj az innen balra lévı, sarki kartoték-tárolóhoz és nézd meg a Freeman feliratú fiókot. Benne egy dosszié: benne levelek, írások - Frederick George Abberline; Thomas Arnold; Sir Robert Anderson; Edmund Reid; Sir Henry Smith; naplórészletek; Criminal Index Card (ezt tedd el!), egy újságcikk. Innen balra egy világítóasztal, zárva van. Felette egy térkép, az ügynökség helyszínrajza, a szobák feltüntetésével: l.detective files 2.Criminal files 3.Cases 4.Luminous Board. Most menj a túloldali könyves-szekrényhez. Nézd meg A W-betővel jelölt könyvet: White Chapel Case. Benne: Case file; Metropolitan Police of London. Tedd el a Criminal Index Card-ot. Menj vissza a világítóasztalhoz. Tedd rá a noteszedbıl az 1. Jack the Ripper levelet, majd arra a londoni levelet. Illeszd össze a megszólításokat (megegyeznek!), majd az aláírásokat (megegyeznek!) Tedd el mind a két levelet és menj a szerkesztıségbe. 28.)Szerkesztıség:

13 Menj az íróasztalodhoz és folytasd a történetet filmbejátszás 4. nap, este: 29.)Kék Bársony: Beszélj az utcán Jason-nel, majd adj neki pár fillért, bıbeszédőbb lesz. Menj a nyilvánosházba. Miután a madam beszélt veled, menj fel az emeletre és beszélgess ismét Gildával (újabb téma: shelter). 30.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre Pub-ba és nézd meg a filmet. Amint vége, gyere ki az utcára és nézz fel az égre. Filmbejátszás 5.nap 31.)Szerkesztıség: Menj be Bur irodájába és beszélj vele. 33.)Pinkerten ügynökség: Menj a törvényszéki szakértıhöz és beszélj vele. Odaadja az elkészült jelentést. 34.)Vörös Kápolna:

14 Beszélj az újságárus fiúval. 35.)Kék Bársony: Indulj elıre, a bódénál egy férfival (George) ül Jason. Beszélj velük. Kapsz egy kártyát Cotton Matters Hospital. 36.)Kórház: Bent az információs pulttól jobbra a lengıajtón menj be. Haladj elıre és beszélj a takarítónıvel. Menj le az alagsorba (halottasház). Leérve bal oldalt a falon találsz egy kis szekrénykét. Zárva van. Ha tovább mész, minden ajtó zárva. 37.)Szerkesztıség: Menj Bur-höz. Majd beszélj Paul-al. Menj az íróasztalodhoz és folytasd az írást (filmbejátszás): Missing Organs 5.nap, este: 38.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be a fıbejáraton át és hallgasd meg Abigail számát (egy ír dalt énekel). 39.)Kórház:

15 Menj át a lengıajtón, majd fordulj jobbra, és a bal-oldalon lévı asztalkáról vedd fel az orvosi kampót. Innen menj le az alagsorba, és a kampó segítségével nyisd ki a faliszekrényt. Vedd ki belıle a bal alsó kulcsot (Dr. Tumbletwo keys). Ha most felmész, és oda akarsz visszamenni, ahonnan felvetted a kampót mert itt van Dr. Tumbletwo irodája) azt látod, hogy ott egy férfi álldogál. Nem tudsz az irodába bemenni Menj vissza az alagsorba a szekrényhez, és vedd ki a halottasház kulcsát (mortuary key). Menj az alagsorban a jobb oldali utolsó ajtóhoz. Mielıtt az ajtón belépsz, tárolj!!! Mert itt egy idıre megoldandó feladat következik Ahogy az ajtón belépsz, egy rövid filmbejátszás következik Nézd meg balra a szemközti ajtó mellett a mérleget. Húzd meg az ajtó jobb oldalán a kötelet, menj be a hőtıkamrába. Menj gyorsan a túloldalra, menj fel a létrára. Láthatod, hogy az ajtónál lévı kampóra (az ajtó bal oldalára) súlyt kell felakasztani, hogy kinyíljon, ennek a súlya 55lbs. Indulj vissza, és a hőtıkamra bejárati ajtajától jobbra az elsı tetemet vedd fel, gyorsan vidd ki, mert közben a hőtıkamra ajtaja lassan ereszkedik le, és belülrıl nem nyitható!!! tedd a mérlegre. 100 lbs a súlya. Tehát nehezebb, mint amekkora súly szükséges a hőtıkamra kijárati ajtajának felemeléséhez. Vidd a terem átlós végébe lévı asztalra és tedd rá. Menj a bejárathoz, és a falról vedd fel a bárdot.

16 Vágd ketté vele a tetemet, majd a jobb oldali darabot tedd a mérlegre. Ez pontosan az a súly, amire szükséged van. Nyisd ki a hőtıkamrát, menj a szemközti ajtóhoz, és a létra oldalán akaszd fel a kampóra a tetemet. A jobb oldali kötéllel nyisd ki az ajtót. Kimehetsz. Filmbejátszás. 6.nap 40.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al.

17 41.)Kórház: A csapóajtón keresztül menj Dr. Tumbletwo irodájába. A férfi most nincs ott, így kit tudod a kulccsal nyitni az ajtót és beléphetsz. A falon egy képet látsz: Dr. Tumbletwo & Pr. McAllistair Academy Science London 1882 A másik a szekrények közti bemélyedésben találsz a jobb oldali szekrény oldalán egy rejtekhelyet. Egy rejtekajtó kulcslyukát rejti, de a kulcs még nincs meg Menj az íróasztalhoz. Emeld le a tintatartó fedelét és vedd ki belıle a kulcsot. Nézd meg az asztalon a noteszt. Nyisd ki az íróasztal bal oldali fiókját. Benne: London Faculty of Medicine. Nézd meg, majd bezárva a fiókot, tedd a kulcsot vissza a tintatartóba és helyezd vissza rá a tetejét. Menj ki. 42.)Pinkerten ügynökség:

18 Menj balra az archívumba. Beszélj a nıvel (Ms. Robinson). Ad neked egy kulcsot (Criminal Files cabinet key). A kétajtós szekrényt nyitja. A T betőjelő fiókban találsz egy lapot: Dr. Tumbletwo bőnügyi felvételi lapját. Most nézd meg a J betőjelő fiókot, ott pedig a Hasfelmetszı bőnügyi lapját találod meg. Mindkettıt tedd el. 43.)Kék Bársony: Beszélj Patrick-kel. Majd menj Patson játéktermébe. Beszélj Patson-nal (a pultban van). Ad neked egy kulcsot (skeleton key). 44.)Kórház: Menj Dr, Tumbletwo irodájához. Újra ott áll a férfi. 45.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be, hátul csengess és beszélj Abigail-el. Elmegy, és hoz egy pisztolyt. Neked adja. 46.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. Majd az asztalodhoz menj és folytasd az írást: The Shelter Of Horror Filmbejátszás

19 6.nap, este: 47.)Kórház: Menj Dr. Tumbletwo irodájába és a pass key-el nyisd ki a fali rejtekajtót. Jobbra lent a kapcsoló. Ez egy titkos laboratórium. Menj le a lépcsın. Lent a vizsgálóasztalon találsz valamit letakarva, ha hozzányúlsz, vér folyik ki alóla Az asztalon jegyzet, nézd meg. Menj a túloldalra. Egy szekrény. Nyisd ki középen, látod, hogy a túloldalt hárman beszélgetnek (Carter, az orvos és asszisztense). Lesd ki ıket. Filmbejátszás. 7.nap: 48.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel. Majd nézd meg Paul íróasztalát és tedd el a Daily Illustrated Nov 22, 1901-ei számát. 49.)Rendırség: Hiába jöttél, a felügyelı nincs bent 50.)Vörös Kápolna: Menj a színházba, keresd meg Abigail-t (a színpadon ül, tanul). Beszélj vele. Add vissza a pisztolyt. Az apjáról mesél

20 51.)Rendırség: Menj a felügyelı irodájába. Beszélj vele. Ad neked két anyagot (police report 3). Tedd el. 52.)November 21-ei gyilkosság helyszíne: Nézz körül a gödörbe. Vedd fel a rajzot (sketch crime scene 3). 53.)Vörös Kápolna: Menj Patrick-hoz, ad neked egy levelet: A Hasfelmetszı 2. levele: What wouldn t I do to grab A lady s heart? ha ha! Jack the Ripper Beszélj Patrick-kal. 54.)Szerkesztıség: Bur-höz menj, majd beszélj Paul-al is. Menj az íróasztalodhoz és írj Bloody Letters

21 Filmbejátszás 7.nap, este: 55.)Kórház: Beszélj a recepcióssal (piás). Majd a csapóajtón át menj Dr. Tumbletwo irodájába. Nyisd ki az íróasztali naplót, benne találsz említést Abigail-rıl. Ezt Paul írta. 56.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be elıl -. Beszélj a menedzserrel, majd hallgasd meg Abigail számát. 57.)Kék Bársony: Beszélj a bódéban lévı Patson-nel. Majd menj be a nyilvánosházba. Beszélj a biztonsági emberrel, majd menj a szalonba. Itt Dr. Tumbletwo éppen Gildát vizsgálja. Add neki az irodája kulcsát. Menj vissza a kórházba. 58.)Kórház: Ismét beszélj a recepcióssal. 59.)Kék Bársony: Menj Patson irányába, majd pillants fel az égre, filmbejátszás.

22 8.nap 60.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al (+silkner). Majd menj az asztalodhoz. Ott egy összetekert poszter (Moulin Rouge). Vedd fel. 61.)Vörös Kápolna Hátul menj be a Theatre-be és beszélj Abigail-el. 62.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Ms. Robinsonnal. Menj a hallba, az asztalon találod a telegráfot. Mellette a morzejelek táblázatát. Küldj telegramot: - Told bele a papírt. - Contact: (ezt a következı morze jelekkel tudod leírni: = = = = 2 Húzd meg a barna fogantyús kart.

23 Most írd be:... = S.. = I. -.. = L -. - = K -. = N. = E. -. R Tehát: SILKNER. Ismét húzd meg a barna fogantyút. 63.)Vörös Kápolna: Beszélj az Theatre elıtt álló Patrick-kel. 64.)Kék Bársony: Menj Patson játéktermébe. Add neki a Moulin Rouge posztert és a pass key-t..

24 65.)Szerkesztıség: Menj be Bur-höz. Majd folytasd az íróasztalodnál az írást: Terror on Low Side Filmbejátszás. 8.nap, este: 66.)Kék Bársony: Beszélj az utcán Jason-nel. Majd menj a nyilvánosházba és beszélj az emeleten Gildával. 67.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be (a fıbejáraton át), hallgasd meg Abigail mősorát. Majd menj ki az utcára és nézz fel a égre. Filmbejátszás 9.nap: 68.)Pinkerten ügynökség: Menj az archívumba, beszélj Ms. Robinson-nal. Megjött a telegram (benne William Jeremy Silkner adatai). Vedd fel az asztalról és tedd el. 69.)Vörös Kápolna:

25 Beszélj Patrick-kel. Majd menj be a mosoda melletti sikátorba. Itt egy nı ácsorog. Beszélj vele (Sally). Majd menj a Theatre hátsó bejáratához, Abigail nincs itt. 70.)Silkner mőhelye: Menj elıre, majd jobbra. Nézz fel bal oldalt a ablakra és less be a mőhelybe. Mindkét ajtó zárva van, de a bal oldalin ha a kopogtatót elfordítod, megtalálod mögötte a kulcsot. Ezzel nyisd ki a mőhelyt, menj be. Az ágyon egy kék könyv: Saison én Eufer (Rimbaud) Az asztalon semmi. A nagyobb asztalon ecsetek, bárd, főrészes kés,. Az ágyon egy véres, ember nagyságú bábu Ha az ágy mögé mész és felnézel a szekrény tetejére, ott találsz egy üvegcsét (empty bottle). Tedd el. Ha kinézel a fenti ablakon, egy férfit látsz jönni Kis idı elteltével menj a szoba közepére, találsz ott egy vödröt, benne vér. Vegyél a kis üvegbe belıle mintát, majd menj ki a mőhelybıl. A kulcsot tedd vissza a kopogtató mögé és fordítsd vissza a kopogtatót. 71.)Pinkerten ügynökség: Menj az igazságügyi szakértıhöz és add oda a vérmintát. 72.)Szerkesztıség:

26 Beszélj Paul-al, majd menj az íróasztalhoz és folytasd a cikked: A Season in Hell. Filmbejátszás 9.nap, este: 73.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be a fıbejáraton át - és hallgasd meg Abigail számát. 74.)Silk mőhelye: Nézz be a folyosói ablakon fent de be van függönyözve. Menj a belsı udvarra, fel a tőzlépcsın. Innen láthatod Silknert a mőhelyében. Indulj le a lépcsın, közben valaki kiáltozva megérkezik Silknerhez. 75.)A November 25-ei bőntény színhelye: Itt van a rendırfınök, Jeff és Silkner, aki a helyszínrajzot készíti. Nézz a hollóra, filmbejátszás Nézz a letakart holttestre, Jeff felemeli a leplet, Sally Carter beszél hozzád. Filmbejátszás 10.nap:

27 76.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel (+Jack). Majd vedd fel az újságot: Daily Illustrated Nov )Rendırség: Beszélj Jeff-el, de késıbb kell visszajönnöd. 78.)Pinkerten ügynökség: Menj a törvényszéki szakértıhöz. Elmondja hogy a behozott anyag: vér. Látogasd végig a bőntények színhelyeit, az alábbi sorrendben: - Október 31 - November 15 - November 21 - November 24. Az utolsó helyszín kivételével mindenütt találsz virágokat a tetthelyen. 79.)Vörös Kápolna: Menj be a Theatre-be hátul -, a menedzser elmondja, hogy Abigail hozzád indult. 80.)Szerkesztıség:

28 Menj az asztalodhoz, ott van Abigail és Paul. Az asztalodon a 3. levél Jack-tıl: Beszélj Abigail-el és Paul-al. Nézd meg az asztalodon lévı naptárt. Painters capture soul. I steal bodies. A final touch to my work on season greetings! ha ha Jack the Ripper Jelöld meg rajta eltérı színekkel a London-i bőnesetek idıpontját és a New York-iakat. Minden helyes jelölést követıen megjelenik a dátum mellett az áldozat neve. A London-it piros ceruzával: VIII.31./Polly Nichols IX.08./Anne Chapman IX.30./Elisabeth Stride, Catherine Eddowes XI.09.Mary Kelly. A New York-it kék ceruzával: X.31./Carrie Blum XI.15./Lizzie XI.21./Violetta

29 XI.24./Sally. Ebbıl Palmer kikövetkezteti a következı támadás idıpontját: November 27 (ezt piros ceruzával jelöld). Beszélj Paul-al, majd vedd fel a telefont. A rendırségrıl keresnek. 81.)Rendırség: Beszélj Jeff-el, majd az ablaknál álló Silkner-rel. Menj vissza Jeff-hez, ismét beszélj vele, majd menj be Carter irodájába. Beszélj Carter-rel. 82.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Miss Robinson-nal az archívumban. Ad egy telefonkönyvet: Pinkerten s New York City Bars. Nyisd ki a Low Side District résznél. Egy térkép a bal-oldalon és jobb oldalon sörözık címet és nevei. Helyezd el a térképen a rajzszegeket a megfelelı helyekre:. 83.)Szerkesztıség:

30 Menj Bur-höz és beszélj vele. Majd folytasd a cikk írását: Filmbejátszás Killer Still At Large! 10. nap, este: 84.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be elıl és beszélj a menedzserrel, aki a pultban van. 85.)Kék Bársony: Beszélj a madam-mal, majd menj hátra Gildához sír és beszélj vele. Menj ki az utcára, beszélj a megérkezı Jason-nel. Nézz fel az égre, filmbejátszás 11. nap: 86.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. Majd ismét látogasd végig a gyilkosságok helyszíneit: nincs a korábbi látogatásodhoz képest változás. 87.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be hátulról és beszélj Abigail-el. Ad neked egy pisztolyt (vedd fel a székrıl).

31 88.)November 24-ei bőntény színhelye: Itt látod a férfit, aki a virágot vitte a többi helyszínre, ide is hozott. İ Silkner asszisztense. 89.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Miss Robinson-nal, ismét ad egy kulcsot (map drwer key). Menj a világító-asztalhoz és nyisd ki az alatta lévı fiókot, vedd ki a térképeket: New York map New York Sewers map New York Subway map New York Electrical supply map. Az alábbi sorrendben tedd a világító-asztalra: 1.New York map 2.New York Sewers map (igazítsd össze a kettıt) 3.New York Subway map (ezt is illeszd össze az elsıvel. Tedd rá végül a New York Electrical -t, erre azonban már nincs is szükség. Menj vissza Miss Robinson-hoz és beszélj vele. 90.)November 27-ei bőntény helyszíne: Menj át síneken jobbra egy zöld ruhás nı álldogál -. Menj fel a létrán és láthatod, hogy amikor a elhaladó vonat nem takarja el a látványt, jól látod, mi történik a túloldalon. (A zöld ruhás nı és egy férfi ölelkeznek.) Menj le.

32 91.)Rendırség: Beszélj Jeff-el. 92.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al, majd Bur-el is. Vedd fel Bur irodájában a fal melletti ládából a fényképezıgépet. Menj Paul-hoz és beszélj vele, majd az elıtérben állítsd fel a fényképezıgépet, az alábbi sorrendben: Tripod Darkroom Plate Flash Magnesium. Ha készen, tedd el. Menj az asztalodhoz és folytasd a cikked: Closer than ever! 11.nap, este: 93.)A November 27-ei bőncselekmény helyeszíne Menj át ismét a síneken és mássz fel a létrán. Menj a mellvéd elejéig és szereld össze a fényképezıgépet, abban a sorrendben, ahogy a szerkesztıségben tetted. Amikor kész vagy belenézhetsz. A kereten belül látsz mind a négy sarokban egy- egy rajzolatot:

33 Ezek voltaképpen a kurzorok szerepét töltik be, a blende beállításához, Ha a jobb felsıt húzod, jobbra-felfelé mozgatod a gépet, stb. Állítsd gyorsan a fényképezıgépet a túloldali fakerítéssel körülvett rész jobb alsó sarka felé. Hamarosan megjelenik a zöld ruhás nı és a képben balról jobbra tart. A nyomában a Hasfelmetszıvel. Amikor a jobb alsó sarokba beszorítja a nıt, elkezd a késsel hadonászni ekkor kattintsd el az exponálót. Sakk-matt! Menj gyorsan le és beszélj a nıvel (Fausta). Ekkora ér oda Jeff is mögötted áll -. Nézz fel az égre, filmbejátszás 12. nap: 94.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel és Paul-al. 95.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Pinkerten-nel és add oda neki a fénykép-lemezt elıhívásra. 96.)Rendırség:

34 Beszélj Jeff-el. 97.)Blue Velvet: Menj a nyilvánosházba, beszélj a biztonsági emberrel, majd a hallban a madam-mal. Majd válts pár szót Gildával is Menj ki azt utcára és beszélj Patrick-kel. 98.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Pinkerten-nel. Nézd meg az elıhívott képet. Tedd el. 99.)Szerkesztıség: Add oda a fotót Bur-nek. Majd folytasd az íróasztalodnál a cikk írását: Filmbejátszás Write today s story 12. nap, este: 100.)Kék Bársony: Menj Paston-hoz és beszélj vele a bódéban van -. Menj a nyilvánosház ajtajához, zárva. Rajta egy tábla: exceptional closing (kivételesen zárva). 101.)Vörös Kápolna:

35 Elıl menj be a Theatre-be. A színpad jobb oldala melletti bejáraton menj be a színpad mögé. Beszélj a menedzserrel. Majd menj az öltözıbe. Ott találod Jack újabb levelét: There were three ravens sat on a tree. Dawn a down, hey down, hey down. They were as black as black might be. With down The one of them said to his mate, Where shall we our supper take? With down, derry, derry, derry, down, down Jack the Ripper Valaki elveszi a levelet, majd zajongás a nézıtéren menj a színpad elé, kiürült 102.)Rendırség: Beszélj Jeff-el. 103.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. 104.Kék Bársony: Beszélj az utcán Jason-nel. Majd menj a nyilvánosházba és beszélj a biztonsági ırrel. Ezután járd végig a gyilkosságok helyszíneit, a történések sorrendjében. 105.)A November 15-ei bőncselekmény helyszíne:

36 A 2. helyszínen ott találod Abigail-t. Beszélj vele. A kezében egy vörös doboz. Nézd meg, benne egy sakkbábú és egy levél Ha ha! Jack the Ripper Filmbejátszás Menj elıre, haladj el Abigail mellett, majd ismét elıre (2x), ha most lenézel a lejáróba balra egy nıi holttestet találsz ( az újabb áldozat??? Fausta). Nézz körül. Jack fut el melletted, egy pillanatra az arcát is látod Menj utána, a kikötıbe felé az irányt Filmbejátszás Jack olvassa az január 01-ei újságot

NECRONOMICON. The Dawning Of darkness. végigjátszás. William Stanton Háza. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.

NECRONOMICON. The Dawning Of darkness. végigjátszás. William Stanton Háza. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail. NECRONOMICON The Dawning Of darkness végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu William Stanton Háza A telefon-asztalon találsz egy kulcsot, vedd fel. Bekerül az inventoryba.

Részletesebben

SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások:

SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások: SCRATCHES végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: http://www.scratchesmystery.com/index.html Végigjátszások: http://www.gamesover.com/scratches/scratches_director's_cut_walkthrough.htm

Részletesebben

Monet The Mystery Of The Orangerie Museum

Monet The Mystery Of The Orangerie Museum Monet The Mystery Of The Orangerie Museum Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám kertesz.adam@mail.adatanet.hu Elızetes: A Wanadoo kalandjátékának a legérdekesebb momentuma, a Claude Monet festményeire

Részletesebben

Lesson 1 On the train

Lesson 1 On the train Let's Learn Hungarian! Lesson notes Lesson 1 On the train Dialogue for Lesson 1 (formal speech): Guard: Jó napot kívánok. Jó napot. Guard: Az útlevelét, kérem. Tessék. Guard: Köszönöm. Hmmmm, amerikai?

Részletesebben

Tartozékok: 7 kezdı lap (mindegyik épülettípusból egy, Ezeknek piros a hátulja) 1 játéktábla 60 farmer, négy színben. 4 extra akció jelölı

Tartozékok: 7 kezdı lap (mindegyik épülettípusból egy, Ezeknek piros a hátulja) 1 játéktábla 60 farmer, négy színben. 4 extra akció jelölı http://www.gemklub.hu/ 1846-ot írunk. Egész családok keltek útnak, hátrahagyva az otthonaikat, hogy szerencsét próbáljanak a Vadnyugaton. Minden vagyonukat szekerekre rakták, majd pusztákon, sivatagokon,

Részletesebben

Nyelvtanulási napló. és ezzel kicsit mindig rövidítsd le a célodhoz vezetı utat.

Nyelvtanulási napló. és ezzel kicsit mindig rövidítsd le a célodhoz vezetı utat. Nyelvtanulási napló avagy tervezz, kövesd a haladásod, vond le a következtetéseket, majd módosítsd a terved ezek alapján és ezzel kicsit mindig rövidítsd le a célodhoz vezetı utat. Egy új nyelvtanulási

Részletesebben

BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE

BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE 1. AZ ÉN HÁZAM AZ ÉN VÁRAM DE A VÁRAT MEG IS KELL VÉDENI!!! ELSİDLEGES VÉDELM A KERÍTÉS ÉS A KAPÚ A kerítés kapuját tartsa zárva még nappal is de a kulcsot ne hagyják benne.

Részletesebben

The Secret of the Nautilus

The Secret of the Nautilus The Secret of the Nautilus végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám cskertesz@fibermail.hu A szokásos kalandjátékok hagyományait folytatja a Cryo, Verne: Nemo kapitányát idézı játéka.

Részletesebben

Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám 2002.02.12.

Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám 2002.02.12. POSTMORTEM végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám 2002.02.12. cskertesz@fibermail.hu A fıszereplı Gustave McPherson magándetektívet irányítod. Elıre kell bocsátanom, hogy a játék

Részletesebben

THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2

THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2 THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2 Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám kertesz.adam@mail.datanet.hu (A képek forrása: www.gameboomers.com/wtcheats) A Dreamcatcher kalandjátéka ( a The Legend

Részletesebben

Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan feln ttnek, akivel nem tegez

Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan feln ttnek, akivel nem tegez Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan felnıttnek, akivel nem tegezıdsz (nem Szia-t köszönsz neki), és X-et, ha mindkettınek! (5 pont) - Legyen szíves! 2

Részletesebben

Kiskunlacháza önkormányzatának közéleti, kulturális, hagyományőrző és szórakoztató lapja

Kiskunlacháza önkormányzatának közéleti, kulturális, hagyományőrző és szórakoztató lapja A lap paraméterei A/4 formátumú, irkafőzött, 90 grammos LWC mőnyomó papírra készül, a melléklet 80 grammos ofszet papírra terjedelme 16 oldal, ebbıl nyolc oldal 4+4 színes, nyolc 1+1 színes; a melléklet

Részletesebben

PDF. Tartalomjegyzék 1/21

PDF. Tartalomjegyzék 1/21 PDF Napjainkban a publikálás elterjedt formája a PDF dokumentumok előállítása. A weben ez szinte szabvánnyá vált hosszú dokumentumok esetén. Akkor is nagyon hasznos lehet, ha a gondosan megformázott word

Részletesebben

Mintafeladat megoldása MS Office Project 2007 szoftverrel

Mintafeladat megoldása MS Office Project 2007 szoftverrel Mintafeladat megoldása MS Office Project 2007 szoftverrel 1. A mintafeladat kiírása Készítsük el a következı weboldal fejlesztésének projekttervét! A projekt kezdési dátuma: 2009. szeptember 2-a. A projektben

Részletesebben

Minali befizetés online a PayPal segítségével

Minali befizetés online a PayPal segítségével Minali befizetés online a PayPal segítségével Útmutató lépésről-lépésre Ha rendelkezel internetfizetésre alkalmas bankkártyával, vagy ha van PayPal számlád, akkor a Minali projektbe ezen keresztül is be

Részletesebben

PONTOS IDŐ MEGADÁSA. Néha szükséges lehet megjelölni, hogy délelőtti vagy délutáni / esti időpontról van-e szó. Ezt kétféle képpen tehetjük meg:

PONTOS IDŐ MEGADÁSA. Néha szükséges lehet megjelölni, hogy délelőtti vagy délutáni / esti időpontról van-e szó. Ezt kétféle képpen tehetjük meg: PONTOS IDŐ MEGADÁSA EGÉSZ ÓRÁK MEGADÁSA ( óra van. ) Az óra száma után tesszük az o clock kifejezést. pl. It s 7 o clock. (7 óra van.) A britek az órák számát csak 12-ig mérik. Náluk nincs pl. 22 óra!

Részletesebben

BOD PÉTER ORSZÁGOS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY. 2010/2011. tanév. Országos szóbeli döntı. I. kategória. Írásbeli feladatlap versenyzı példánya

BOD PÉTER ORSZÁGOS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY. 2010/2011. tanév. Országos szóbeli döntı. I. kategória. Írásbeli feladatlap versenyzı példánya BOD PÉTER ORSZÁGOS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY 2010/2011. tanév Országos szóbeli döntı I. kategória Írásbeli feladatlap versenyzı példánya Kedves Versenyzı! Gratulálunk, hogy bejutottál a verseny döntıjébe!

Részletesebben

Hallottalak sírni téged

Hallottalak sírni téged Haza melyik út vezet A szívem égtıl elzárt madár De érzem egyszer hazatalál Karodon vittél évekig És most is énrám vársz Már érzem haza melyik út vezet Nélküled minden nagyvárosban Az utcán kígyók közt

Részletesebben

RENNERT BILINGUAL NEW YORK CITY APARTMANOK

RENNERT BILINGUAL NEW YORK CITY APARTMANOK RENNERT BILINGUAL NEW YORK CITY APARTMANOK 1. Upper East Side apartmanok Manhattan központjában, luxuskörülmények között, a 90. utcában az 1. sugárút és a York Avenue között. Önellátó, 2 és 3 egyágyas

Részletesebben

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül

Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül Internetes Elıjegyzés Elıjegyzési Központon keresztül EKPortal (IxWebEk) felhasználói súgó (infomix Kft) Bizalmas 1. oldal 2008.03.28. Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 2 1 Portál elérhetısége... 3 1.1

Részletesebben

Angelina Jolie a legnépszerűbb(1) az Egyesült Államokban

Angelina Jolie a legnépszerűbb(1) az Egyesült Államokban 1. szint December Angelina Jolie a legnépszerűbb(1) az Egyesült Államokban Angelina Jolie-val szilveszterezne(2) a legtöbb(3) amerikai férfi. A 28 éves Angelina Jolie a Tomb Rider hősnőjét(4), Lara Croftot

Részletesebben

SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS SPW-1002 BESZÉLİ ZSEBÓRA HASZNÁLATI UTASÍTÁS ID:7004 CE A zsebóra tulajdonságai Egygombos mőködtetés és programozás, magyarul beszélı menü segítségével. A készüléket nem kell sem bekapcsolni, sem kikapcsolni,

Részletesebben

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató 1. A program telepítése. Futtatási környezet: PIV számítógép, min. 256Mbyte RAM, min. 20mByte szabad terület, Windows-XP operációs rendszer. A telepítıprogram

Részletesebben

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása

KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR. PC-s visszatekintő program használati utasítása KATRO-FL rendszer 4CH MOBIL DVR PC-s visszatekintő program használati utasítása Tartalomjegyzék Hogyan kell kivenni a memóriakártyát? 3 Szoftver installálás 3 Az adatok visszanyerése 5 Az adatok megjelenése

Részletesebben

ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA I. VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY

ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA I. VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY ANGOL NYELV KÖZÉPSZINT SZÓBELI VIZSGA I. VIZSGÁZTATÓI PÉLDÁNY A feladatsor három részbol áll 1. A vizsgáztató társalgást kezdeményez a vizsgázóval. 2. A vizsgázó egy szituációs feladatban vesz részt a

Részletesebben

Mailvelope OpenPGP titkosítás webes levelezéshez

Mailvelope OpenPGP titkosítás webes levelezéshez 2013. november Írta: YouCanToo Ha letöltötted, a Firefox hoz úgy adod hozzá, hogy az Eszközök Kiegészítők höz mész. Ott kattints a kis csavarkulcs ikonra a kereső ablak mellett. Ezután válaszd a Kiegészítő

Részletesebben

Húsvét_Témahét. Készítette: Szabó Ildikó

Húsvét_Témahét. Készítette: Szabó Ildikó Húsvét_Témahét Készítette: Szabó Ildikó Projektleírás Kiemelt téma Évfolyam Cél Értékek Ismeretek Attitűdök Kiemelt fejlesztési területek Partnerek Konkrét lépések Felhasználható források Húsvéti ünnepkör

Részletesebben

1.A. feladat: Programablakok

1.A. feladat: Programablakok 1.A. feladat: Programablakok Nyisd meg sorban a Sajátgép mappát, Hálózatok mappát, indítsd el az Internet Explorer programot. Ehhez kattints kettőt mindegyik asztalon lévő ikonjára. Ha egy ablak teljes

Részletesebben

Most. Társkeresõ. Hogyan mûködik a társkeresõ? Milyen funkciói vannak? Hogyan kell regisztrálni? Miért válaszd az Itt és Most társkeresõt?

Most. Társkeresõ. Hogyan mûködik a társkeresõ? Milyen funkciói vannak? Hogyan kell regisztrálni? Miért válaszd az Itt és Most társkeresõt? Társkeresõ Hogyan mûködik a társkeresõ? Milyen funkciói vannak? Hogyan kell regisztrálni? Miért válaszd az társkeresõt? Hasznos cikkek a fõoldalon! Önbizalomról Társkeresrõl Kapcsolatainkról Mit Hol találok?

Részletesebben

Ablakok. Fájl- és mappaműveletek. Paint

Ablakok. Fájl- és mappaműveletek. Paint Ablakok. Fájl- és mappaműveletek. Paint I. Ablakok I.1. Ablak fogalma Windows = ablak, rövidítése: win Program indítás kinyílik az ablaka I.2. Ablak részei A programablak rendszerint az alábbi részekre

Részletesebben

E linkre kattintva jutsz az AlertPay oldalra: https://www.alertpay.com/

E linkre kattintva jutsz az AlertPay oldalra: https://www.alertpay.com/ AlertPay Internetes Számlanyitás, Személyazonosítás E linkre kattintva jutsz az AlertPay oldalra: https://www.alertpay.com/ A regisztráció megkezdése: Menj föl a http://alertpay.com oldalra Kattints ide

Részletesebben

1. Mintafeladat megoldása MS Office Project 2007 szoftverrel

1. Mintafeladat megoldása MS Office Project 2007 szoftverrel 1. Mintafeladat megoldása MS Office Project 2007 szoftverrel 1. A mintafeladat kiírása Készítsük el a következı gázvezeték-felújítás projekttervét! A projekt kezdési dátuma: 2009. április 2. A projektben

Részletesebben

LCD kezelési útmutató 4.1 verzióhoz

LCD kezelési útmutató 4.1 verzióhoz LCD kezelési útmutató 4.1 verzióhoz 1. Fıképernyı Az LCD modul egy 4 soros és soronként 20 karakteres képernyıvel rendelkezik. A számbillentyőzeten megtalálhatóak 0-9-ig a számok. A * és # gombok funkció

Részletesebben

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz.

És bizony: Ha az emberek nincsenek valami hatalmas és kemény kontroll alatt, felfalják egymást. Ez nem igaz. Van egy hamis adat. Íme: Az igazság fáj. Hídvégi Róbert Ez nem igaz. Persze van egy dolog, ami miatt igaznak tűnik. De nem az. Hogyan is használható? 1. Amitől jól érzed magad, abban igazság van 2. Ha

Részletesebben

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése Oldalak: 1/10 Ez a modulkiegészítés a Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerben elkészülő nyomtatványok postai vagy kézi kézbesítésének fárattságos dokumentálását hivatott felváltani gépi nyilvántartással.

Részletesebben

www.pedellusinfo.hu w.pedellu

www.pedellusinfo.hu w.pedellu 1. 2. 3. 4. 5. Informatikai eszközök használata / 4 Infokommunikáció / 13 Prezentáció / 22 Algoritmusok / 30 Könyvtárhasználat / 38 Több feladat megoldásához használnod kell az általunk előkészített állományokat,

Részletesebben

1.2. NFS kliens telepítése és beállítása

1.2. NFS kliens telepítése és beállítása Hálózati adminisztráció Linux (Ubuntu 9.04) 10. gyakorlat Johanyák Zsolt Csaba 1 NFS és Samba szolgáltatások telepítése és beállítása Az NFS segítségével könyvtárakat oszthatunk meg Linux operációs rendszert

Részletesebben

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26.

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26. BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK Verziószám: 1. 0 2009. január 26. Tel.:(68) 510-530, Fax.: (68) 414-174, E-mail / Web: bitsoft@bitsoft.hu / www.bitsoft.hu

Részletesebben

ALFRED HITCHCOCK The Final Cut

ALFRED HITCHCOCK The Final Cut ALFRED HITCHCOCK The Final Cut Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám kertesz.adam@mail.datanet.hu Az Arxel Tribe játékában a fıszereplıt, Joseph Shamley-t, a magánnyomozót irányítod. Marvin-Jordan,

Részletesebben

WorldCard Színes névkártyaszkenner

WorldCard Színes névkártyaszkenner WorldCard Színes névkártyaszkenner H A S Z N Á L A T I U T A S Í T Á S Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az elsı használat elıtt javasoljuk, hogy olvassa el a használati utasítást a biztonságos

Részletesebben

MARKETING ELEMZÉS TERVEZÉS PROGRAM ISMERTETİ

MARKETING ELEMZÉS TERVEZÉS PROGRAM ISMERTETİ MARKETING ELEMZÉS TERVEZÉS PROGRAM ISMERTETİ 1 Marketing elemzés tervezés program ismertetı A Marketing elemzés tervezés Microsoft Excel munkafüzet 27-27 egymásba ágyazott Excel táblázatot tartalmaz, amelyeket

Részletesebben

TARTALOM ÉS A JÁTÉK: I. VERSENYPÁLYA VÁLASZTÁSA II. ELİKÉSZÍTÉS ÉS KEZDİ POZÍCIÓ. 3 ef

TARTALOM ÉS A JÁTÉK: I. VERSENYPÁLYA VÁLASZTÁSA II. ELİKÉSZÍTÉS ÉS KEZDİ POZÍCIÓ. 3 ef 1 ef ÓKORI RÓMAI LÁTVÁNYOSSÁG HARCI SZEKEREK VAKMERİ VERSENYE A HÍRNÉVÉRT ÉS A DICSİSÉGÉRT Kiadó: Pro Ludo Szerzı: Wolfgang Riedesser Illusztráció: Eckhard Freytag Grafikai:: Ingrid Berner Egy vakmerı

Részletesebben

LAPTOPOK. Modern Warfare 2-1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Infinity Ward. www.thesource.hu.

LAPTOPOK. Modern Warfare 2-1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Infinity Ward. www.thesource.hu. Modern Warfare 2-1. oldal LAPTOPOK Elakadásjelző: http:///elakadas Modern Warfare 2-2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást, képet- és videóanyagot, valamint

Részletesebben

EnergiaOtthon. Energy Home. Coal-burning. Széntüzelésű. Elektromos

EnergiaOtthon. Energy Home. Coal-burning. Széntüzelésű. Elektromos 1. Activity feladatlap card 1 Energy Energiaforrások sources Name Név: Match Párosítsd the a things bal oldalon on the levő left dolgokat to an energy azokkal source a jobb on oldali the right energiaforrásokkal,

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A 1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A következıkben leírt telepítési lépések, csak azokon a gépeken végezhetık el, ahol elızıleg is üzemelt már a DECÉRT rendszer, mivel a programhoz

Részletesebben

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla!

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla! ÚJ LAKÁSBAN Kedves Csilla! Képzeld el! Új lakásban lakom! Ez a legszebb ház a környéken! Egy mesés társasházban, gyönyörű lakásban élek! Képzeld el! Van benne egy csendes hálószoba, világos nappali szoba,

Részletesebben

SharePoint Designer 2007

SharePoint Designer 2007 SharePoint Designer 2007 Az elsı lépés, Programok/Microsoft Office/SharePoint Designer 2007 Az üres lapot rögtön el kell menteni, értelemszerően a feladat által megadott néven és helyre. A kiterjesztése

Részletesebben

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban.

ios iphone Az iphone beállítása Ahhoz, hogy használni tudd az iphone-od, először be kell állítani (aktiválni) az itunes-ban. ios iphone Vodafone Magyarország zrt. 1096 Budapest, Lechner Ödön fasor 6. Tartalom: Az iphone aktiválása Az iphone beállítása Aktiválás számítógéppel Levelezés Szinkronizálás számítógéppel és az itunes

Részletesebben

Kezdő lépések Microsoft Outlook

Kezdő lépések Microsoft Outlook Kezdő lépések Microsoft Outlook A Central Europe On-Demand Zrt. által, a Telenor Magyarország Zrt. részére nyújtott szolgáltatások rövid kezelési útmutatója 1 Tartalom Áttekintés... 3 MAPI mailbox konfiguráció

Részletesebben

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez

Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez Útmutató a MATARKA adatbázisból való adatátvételhez A MATARKA - Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetı adatbázisa a következı címrıl érhetı el: http://www.matarka.hu/ A publikációs lista kinyerése

Részletesebben

VOIP-3 SKY VOIP USB telefon Használati utasítás

VOIP-3 SKY VOIP USB telefon Használati utasítás VOIP-3 SKY VOIP USB telefon Használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az elsı használat elıtt javasoljuk, hogy olvassa el a használati utasítást a biztonságos használat érdekében. 1.

Részletesebben

Díjmentes PayPal számla létrehozása és a havidíjas szolgáltatás kifizetési segédlete

Díjmentes PayPal számla létrehozása és a havidíjas szolgáltatás kifizetési segédlete Díjmentes PayPal számla létrehozása és a havidíjas szolgáltatás kifizetési segédlete Miért a PayPal? A PayPal egy online számla kezelő, amely lehetővé teszi a bankkártyás fizetést és a bankkártya elfogadását

Részletesebben

BOD PÉTER ORSZÁGOS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY. 2011/2012. tanév. Országos szóbeli döntı. II. korcsoport. Írásbeli feladatlap versenyzı példánya

BOD PÉTER ORSZÁGOS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY. 2011/2012. tanév. Országos szóbeli döntı. II. korcsoport. Írásbeli feladatlap versenyzı példánya BOD PÉTER ORSZÁGOS KÖNYVTÁRHASZNÁLATI VERSENY 2011/2012. tanév Országos szóbeli döntı II. korcsoport Írásbeli feladatlap versenyzı példánya Kedves Versenyzı! Gratulálunk, hogy bejutottál a verseny döntıjébe!

Részletesebben

Oktatási segédanyag (Szakiskola 9. évfolyam)

Oktatási segédanyag (Szakiskola 9. évfolyam) Oktatási segédanyag (Szakiskola 9. évfolyam) 2. témakör: Hogyan tanuljam az idegen nyelveket? Ebben a témakörben vannak olyan témák, amelyeket szintén csak az anyanyelven tudunk feldolgozni, pl. Ismerkedés

Részletesebben

HUNGÁRIA IRODAHÁZ 1146 Budapest, Hungária krt. 140-144.

HUNGÁRIA IRODAHÁZ 1146 Budapest, Hungária krt. 140-144. ELHELYEZKEDÉS / LOCATION A Hungária Irodaház a XIV. kerületben a Hungária körút és a Thököly út sarkán fekszik, amelynek földszintjén élelmiszer-bolt (CBA), Volksbank fiók, BÁV üzlet és a Prohumán cégcsoport

Részletesebben

Pavilon/stand: Kapcsolattartó:

Pavilon/stand: Kapcsolattartó: Kiállítás: OMÉK 2015 Kiállító neve: Számlázási cím: E-mail: Teljesítés dátuma: Pavilon/stand: Kapcsolattartó: Telefonszám: VÁSÁRTÉRI REKLÁMOK 2015 Megrendeljük az alábbi szolgáltatásokat: név leírás leírás

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Használati útmutató az MLSZ ügyviteli rendszeréhez (2009. július 20- állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2009.07.20-i

Részletesebben

Egy PIC-BASIC program fordítása, betöltése

Egy PIC-BASIC program fordítása, betöltése Egy PIC-BASIC program fordítása, betöltése A következıkben egy gyakorlati példán keresztül próbálom leírni, hogyan használhatjuk a PIC BASIC PRO 3 fordítóprogramot, tölthetjük be az elkészült program kódot

Részletesebben

3) András és Béla életkorának összege 23 év. Mennyi lesz az életkoruk összege 15 év múlva?

3) András és Béla életkorának összege 23 év. Mennyi lesz az életkoruk összege 15 év múlva? PANNONHALMA TKT RADNÓTI MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA, ÓVODA ÉS ALAPFOKÚ MŐVÉSZETOKTATÁSI INTÉZMÉNY Akik vonzódnak a matematikához, azokat izgalomba hozza a feladat, akiknek nincs érzékük hozzá, azokat elriasztja.

Részletesebben

Flexi Force személy bejáró kapu

Flexi Force személy bejáró kapu Flexi Force személy bejáró kapu Figyelem, általános felhívás Ezen kit biztonságos üzemeltetéséhez, karbantartásához, számos dolgot kell figyelembe venni elővigyázatosságból. A biztonság érdekében vegye

Részletesebben

A birtokos szerkezet

A birtokos szerkezet A birtokos szerkezet Ha kérdése van, használja nonstop segélyvonalunkat: www.magyarora.com/grammar/birtokos_tablazat.pdf 1 ) Lássunk munkához Kezdjük megint a novellával Húzza alá a példákban az egyes

Részletesebben

HUNGÁRIA IRODAHÁZ 1146 Budapest, Hungária krt. 140-144.

HUNGÁRIA IRODAHÁZ 1146 Budapest, Hungária krt. 140-144. ELHELYEZKEDÉS / LOCATION A Hungária Irodaház a XIV. kerületben a Hungária körút és a Thököly út sarkán fekszik, amelynek földszintjén élelmiszer-bolt (CBA), Volksbank fiók, BÁV üzlet és a Prohumán cégcsoport

Részletesebben

DM1101, DM1103, DM1104 DM1103-L, DM1103-S Kézi jelzésadó Oltás indító nyomógomb és Oltás blokkoló nyomógomb kollektív/synoline600

DM1101, DM1103, DM1104 DM1103-L, DM1103-S Kézi jelzésadó Oltás indító nyomógomb és Oltás blokkoló nyomógomb kollektív/synoline600 DM1101, DM1103, DM1104 DM1103-L, DM1103-S Kézi jelzésadó Oltás indító nyomógomb és Oltás blokkoló nyomógomb kollektív/synoline600 AlgoRex Synova Tűzjelző rendszer kollektív nyomvonalára illeszthető kézi

Részletesebben

PONTOS IDİ MEGADÁSA (Telling. the time)

PONTOS IDİ MEGADÁSA (Telling. the time) PONTOS IDİ MEGADÁSA (Telling the time) 1 KÉRDEZÉS AZ IDİRE Megkérdezhetjük, hogy a) Mennyi az idı éppen (Mennyi az idı? Hány óra van?) What time is it? What is the time? (What s the time?) Erre a választ

Részletesebben

Összetett feladatok. Föld és a Hold

Összetett feladatok. Föld és a Hold 1. feladat Összetett feladatok Föld és a Hold Készíts weblapot, ahol a Földet és a Holdat mutatod be! A weblaphoz tartozó nyers szöveg a fold.txt és a hold.txt tartalmazza. A forrásban megtalálod a fold.jpg

Részletesebben

A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok

A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok A tökéletes profilkép elkészítése, gyakorlati jó tanácsok Nem csupán a társkereső oldalakon, de már a közösségi oldalakon is a profilkép alapján szokták megítélni az ember lányát. Ami lássuk be sokszor

Részletesebben

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv

Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Mobil Telefonon Keresztüli Felügyelet Felhasználói Kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Symbian rendszer...2 1.1 Funkciók és követelmények...2 1.2 Telepítés és használat...2 2. Windows Mobile rendszer...6 2.1

Részletesebben

Ismétlés nélküli permutáció

Ismétlés nélküli permutáció Ismétlés nélküli permutáció Hányféleképpen lehet sorba rendezni n különböz elemet úgy, hogy a sorrend számít? (Ezt n elem ismétlés nélküli permutációjának nevezzük.) Például hány féleképpen lehet sorba

Részletesebben

ÁLTALÁNOS NÉVMÁSOK. pl. Both Fred and Barney are intelligent. (Frédi és Béni is intelligens.)

ÁLTALÁNOS NÉVMÁSOK. pl. Both Fred and Barney are intelligent. (Frédi és Béni is intelligens.) ÁLTALÁNOS NÉVMÁSOK BOTH Mindig KÉT dologra vonatkozik. Mindig többes számú az állítmány mellette. pl. Both ends of the candle are burning. (A gyertya mindkét vége ég.) a) both and = is és is ; mind, mind

Részletesebben

A tévénézés individualizálódása Magyarországon I. 1997-2006

A tévénézés individualizálódása Magyarországon I. 1997-2006 I. 1997-2006 1997-ben Magyarországon a csatorna- és mősorkínálat gyökeres változásnak indult, elsısorban az idén 10 éves jubileumát ünneplı RTL Klub és a TV2, majd késıbb számos új kábelcsatorna megjelenésével.

Részletesebben

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban

Kulcsszóoptimalizálás. a gyakorlatban Kulcsszóoptimalizálás a gyakorlatban Egy folyamatos látogatottságot biztosító módszer, amit megtanulhatsz és minden weboldaladon, blogodon alkalmazhatsz. 2008. Minden jog fenntartva oldal 1 Bevezetı A

Részletesebben

Cartagena 2. - Kalózfészek

Cartagena 2. - Kalózfészek Cartagena 2. - Kalózfészek (A menekülés folytatódik) Tervezte: Leo Colovini Kiadja: Winning Moves Deutschland GmbH Luegallee 99 40545 Düsseldorf www.winning-moves.de 2-5 játékos részére, 8 éves kortól,

Részletesebben

A LOGO MOTION TANÍTÁSA

A LOGO MOTION TANÍTÁSA A LOGO MOTION TANÍTÁSA ÍRTA: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010, KECEL LOGO MOTION TANÍTÁSA KÉSZÍTETTE: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010. 1 1. FOGLALKOZÁS Kattintsunk a Logo motion ikonjára. A Színes teki. Ez a program ablaka.

Részletesebben

VÉGIGJÁTSZÁS. Wolfenstein - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Raven Software. www.thesource.hu.

VÉGIGJÁTSZÁS. Wolfenstein - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Raven Software. www.thesource.hu. Wolfenstein - 1. oldal VÉGIGJÁTSZÁS Elakadásjelző: http:///elakadas Wolfenstein - 2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást, képet- és videóanyagot, valamint a

Részletesebben

ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2015 B CSOPORT

ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2015 B CSOPORT ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2015 B CSOPORT A feladatok megoldására 45 perc áll rendelkezésedre, melyből körülbelül 10-15 percet érdemes a fogalmazási feladatra szánnod. Megoldásaid a válaszlapra írd! 1.

Részletesebben

NYELVPICIK 9. Az it személyes névmás és a this mutató névmás 1/6

NYELVPICIK 9. Az it személyes névmás és a this mutató névmás 1/6 Az it személyes névmás és a this mutató névmás 1/6 AZ IT SZEMÉLYES NÉVMÁS NYELVPICIK 9 1. Alapvető különbség az it semleges nemű személyes névmás és a this mutató névmás között: What is this / that? This

Részletesebben

1. Gyakorlat: Telepítés: Windows Server 2008 R2 Enterprise, Core, Windows 7

1. Gyakorlat: Telepítés: Windows Server 2008 R2 Enterprise, Core, Windows 7 1. Gyakorlat: Telepítés: Windows Server 2008 R2 Enterprise, Core, Windows 7 1.1. Új virtuális gép és Windows Server 2008 R2 Enterprise alap lemez létrehozása 1.2. A differenciális lemezek és a két új virtuális

Részletesebben

203/2011. (X. 7.) Korm. rendelet

203/2011. (X. 7.) Korm. rendelet 203/2011. (X. 7.) Korm. rendelet a biztosítási megállapodások egyes csoportjainak a versenykorlátozás tilalma alóli mentesítésérıl A Kormány a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról

Részletesebben

Rövid filmezési segédlet, még jól jöhet... Forgatókönyv-szerkesztés-riporterkedés

Rövid filmezési segédlet, még jól jöhet... Forgatókönyv-szerkesztés-riporterkedés Rövid filmezési segédlet, még jól jöhet... Forgatókönyv-szerkesztés-riporterkedés írta: Ambach Mónika Témaválasztás Biztos van valami a világon, ami érdekel téged! Gondolkodj, gondolkodj!!! Neeeem?! Akkor

Részletesebben

EGY ALANY NÉLKÜLI ANGOL NYELVTANI SZERKEZET

EGY ALANY NÉLKÜLI ANGOL NYELVTANI SZERKEZET EGY ALANY NÉLKÜLI ANGOL NYELVTANI SZERKEZET Lecke (Kezdő 2. / 5.) FELSZÓLÍTÁS! Az eddigi tanulmányaink alapján azt a következtetést vonhatjuk le, hogy minden mondatban és példában használtunk alanyt. Ez

Részletesebben

Solid Trust Pay számla nyitási és kezelési segédlet. www.solidtrustpay.com

Solid Trust Pay számla nyitási és kezelési segédlet. www.solidtrustpay.com Solid Trust Pay számla nyitási és kezelési segédlet Regisztrációs link (klikk a linkre) www.solidtrustpay.com Regisztráció indítása: Klikkelj a regisztrációs linkre, megnyílik a böngésződben és kattints

Részletesebben

http://www.gemklub.hu

http://www.gemklub.hu http://www.gemklub.hu Altamira, i.e. 11765. A többi vadásszal együtt egy barlangban élsz. Esténként a tábortőz mellet döntitek el, hogy a következı nap ki megy vadászni. İ lesz az, aki élelmet, szırmét

Részletesebben

EGY ÚJABB FONTOS LÉPÉS

EGY ÚJABB FONTOS LÉPÉS EGY ÚJABB FONTOS LÉPÉS Lecke (Kezdő 1. / 3.) A TÖBBES SZÁM Az alábbi listák meg fogják mutatni Neked, hogy az angol nyelvben a többes számot hogyan képzik. A magyar nyelvben is többféleképpen ragozzuk

Részletesebben

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0

E-mail beállítása Outlook kliensen. Magyar verzió 1.0 E-mail beállítása Outlook kliensen Magyar verzió 1.0 1 Tartalom Általános info... 3 MAPI postafiók bállítása Outlook 2010-ben, Autodiscovery szolgáltatással... 4 MAPI postafiók kézi bállítása Outlook 2010-ben...

Részletesebben

I. melléklet: Műszaki Leírás

I. melléklet: Műszaki Leírás I. melléklet: Műszaki Leírás Az alábbi lista nem kimerítő; a lista Tájékoztatási Iroda aktuális igényeihez igazodik Feladatok 1. grafikai tervezés (ide értve: grafikonok, ábrák, táblázatok, illusztrációk

Részletesebben

Feri rágja a térdét. Rónási Márton

Feri rágja a térdét. Rónási Márton Feri rágja a térdét Rónási Márton Tavasz volt, amikor beköltöztünk abba a házba, ahol kamaszkoromat éltem meg, abba a házba, ahol a legjobb barátom lett Láncos, a hatalmas fekete kutya, akit tíz éve temettem

Részletesebben

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz magyarországi képviselet Fı alkatrészek 1) Hálózati transzformátor

Részletesebben

1. RÉSZ ÖSSZEFOGLALÁS. A U2 dalai (All That You Can t Leave Behind) A csoport tagjai számára

1. RÉSZ ÖSSZEFOGLALÁS. A U2 dalai (All That You Can t Leave Behind) A csoport tagjai számára A U2 dalai (All That You Can t Leave Behind) A csoport tagjai számára 1. RÉSZ ÖSSZEFOGLALÁS A Peace on Earth c. számot az 1998. augusztus 15-i omaghi pokolgépes merényletre írták. Az állandó ír konfliktus

Részletesebben

Magyar polgári An 26-os repülıgépek

Magyar polgári An 26-os repülıgépek Magyar polgári An 26-os repülıgépek Miközben a magyar katonai An 26-os repülıgépek sokak számára ismertek, a polgári életben alkalmazott gépekrıl érdekes módon ennél jóval kevesebben tudnak. Pedig idáig

Részletesebben

Operációs Rendszerek Gyakorlat Triviális segédfeladatok 2009. június 4. 1. PERL Tömbök és hashek Feladat: 2009. május 26-i beugró

Operációs Rendszerek Gyakorlat Triviális segédfeladatok 2009. június 4. 1. PERL Tömbök és hashek Feladat: 2009. május 26-i beugró Operációs Rendszerek Gyakorlat Triviális segédfeladatok 2009. június 4. Összeállította: Méreg Balázs (mbalazs@varfok.vein.hu) Külsı forrás: 2009. május 26-i beugró 1. PERL Tömbök és hashek Feladat: 2009.

Részletesebben

A hulladék begyőjtésére tett változtatási kísérletek, lépesek 1990-tıl a napjainkig a Szent István Egyetem Gödöllıi Campusán

A hulladék begyőjtésére tett változtatási kísérletek, lépesek 1990-tıl a napjainkig a Szent István Egyetem Gödöllıi Campusán A hulladék begyőjtésére tett változtatási kísérletek, lépesek 1990-tıl a napjainkig a Szent István Egyetem Gödöllıi Campusán A következıkben vázlatosan, a teljesség igénye nélkül megkíséreljük bemutatni

Részletesebben

E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz

E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz E-mail postafiók beállításai az e-szignó archívum szolgáltatáshoz Tartalomjegyzék 1. MS Outlook Express... 3 2. MS Outlook 2003... 7 3. Mozilla Thunderbird... 10 Bevezetés Ez a dokumentum az e-szignó archívum

Részletesebben

Quicktionary II Használati utasítás

Quicktionary II Használati utasítás Quicktionary II Használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az elsı használat elıtt javasoljuk, hogy olvassa el a használati utasítást a biztonságos használat érdekében. Az ön Quicktionary-II-je

Részletesebben

Szilveszteri Partykellékek. Bmtrom30h45 Színes 30 cm-es Hologramos Trombita Mérete: 30 cm. Anyaga: karton és műanyag. Ára:169.

Szilveszteri Partykellékek. Bmtrom30h45 Színes 30 cm-es Hologramos Trombita Mérete: 30 cm. Anyaga: karton és műanyag. Ára:169. Szilveszteri Partykellékek Bmtrom13h45 Színes 13 cm-es Hologramos Trombita (5 db/csomag) Mérete: 13 cm. Anyaga: karton és műanyag. Ára:483.-Ft/cs Bmtrom30h45 Színes 30 cm-es Hologramos Trombita Mérete:

Részletesebben

Beszámoló a 2008-as év képzési tevékenységérıl

Beszámoló a 2008-as év képzési tevékenységérıl Beszámoló a 2008-as év képzési tevékenységérıl A 2008-as évre tervezett képzések a következıképpen alakultak: I.) Megvalósult képzések 1. Képzési tervben szerepeltek: - A MeXX által támogatott 2 napos

Részletesebben

Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata

Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata Hogyan fizetünk? A készpénz és más eszközök használata Feladat az osztálynak Párosítsátok az A oszlopban lévı szórészleteket a B oszlopban lévıkkel úgy, hogy értelmes szavakat kapjatok! A oszlop + B oszlop

Részletesebben

TÁRSAS JÁTÉK 2. ÉVAD 1. EPIZÓD A BALESET. Írta: Vészits Andrea. Vezeto író: Vészits Andrea. Dalit Kahan karakterei alapján. 8.

TÁRSAS JÁTÉK 2. ÉVAD 1. EPIZÓD A BALESET. Írta: Vészits Andrea. Vezeto író: Vészits Andrea. Dalit Kahan karakterei alapján. 8. TÁRSAS JÁTÉK 2. ÉVAD 1. EPIZÓD A BALESET Írta: Vészits Andrea Vezeto író: Vészits Andrea Dalit Kahan karakterei alapján 8. változat 2013. április 18. Pre-clearance Shooting Draft HBO Holding Zrt. H: 1026

Részletesebben