Jack The Ripper 1901, NEW YORK. Az 1. nap. 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Reporter. Végigjátszás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jack The Ripper 1901, NEW YORK. Az 1. nap. 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Reporter. Végigjátszás"

Átírás

1 Jack The Ripper Végigjátszás KÉSZÍTETTE: Kertész Csaba Zoltán 2004.március 27 április , NEW YORK Az intro egy szép korabeli filmfelvétel (fekete-fehér) bejátszásával kezdıdik Az 1. nap 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Nézd meg az íróasztalon a névjegykártyádat: James Palmer Reporter

2 New York Today Cedar Street, New York City, New York Fordulj meg, és az íróasztal mögötti falon vizsgáld meg az újságot: The New York Today november 26th 1901 Menj ki a szobából, és áthaladva a nagy szerkesztıségi termen menj be a fıszerkesztı (R. Bur) szobájába. Egy újságot nyújt neked, vedd fel: Daily Illustrated No 4255 November 16th 1901 Vedd fel és nézd meg benne a Jack The Ripper in New York? címő cikket. Beszélj vele (-mission, -community). Menj ki az elızı terembe, ahol két újságíró dolgozik, beszélj az íróasztalra hajló Paul-al (-mission, -community). Most menj ki a szerkesztıségi szobából az elıtérbe, s indulj lefelé a lépcsın. Megjelenik a térkép ikon. Klikkelj az inventoryban lévı újságra és folyamatosan nyomva tartva az egér bal gombját, húzd rá a térképen látható sárga rajzszegre. (Így jutsz a jövıben is mindig új helyszínre, késıbb azonban már tárgyaknak a térképre húzogatására nem lesz szükség és bárhonnan újabb helyszínre juthasz.) 2.)Rendırség: Beszélj az ügyeletessel (Jeff). Fordulj balra és menj be a két szárnyas ajtón. Jobbra az elsı iroda a rendırfınöké (Carter). Menj be és beszélj vele. Nézd meg az asztal jobb sarkán lévı orvosi jelentést, tedd el. Menj ki e rendırségrıl és térkép segítségével (a levelet ráhúzva az új rajzszegre) menj az új helyszínre.

3 3.)A november 15-ei (elsı) bőntény helyszíne: Ha körülnézel, a jobb oldalon találsz egy rajzot (a bőnesetrıl). Vedd fel. Majd haladj elıre. A falon egy plakát: Olympic Theatre Menj vissza, majd fel a tőzlépcsın. Nézd meg a hollót. Egy rövid, de ijesztı filmbejátszást láthatsz. Itt találod a 2. rajzot (ezt is vedd fel): A térkép segítségével menj a Kék Bársony (Blue Velvet) nevő helyszínre az ott található nyilvánosházról kapta a nevét -. 4.)A Kék Bársony: Mielıtt bármit tennél, nézd meg a falon a piros plakátot Miss Abigail the Irish Nightingale a helyszín és a címe: Red Chapel as Kingston street. Menj az utca végébe, majd a jobb oldalon fel e lépcsın. Kopogj be a nyilvánosházba (2x). Miután beengedtek, menj a hallba, beszélj a Madam-mal. Mielıtt kimennél, a lépcsıtıl jobbra a hallban találsz egy piros szórólapot ( The Kinetoscope Great Marvel ), vedd fel. Menj ki az utcára. A tárkép segítségével az újabb helyszínre menj.

4 5.)A Vörös Kápolna negyed: A helyszínre érve beszélj Jason-nel, a csavargóval. (A beszélgetés irányát jelzı kulcsszavak között megjelenik halványítva az illustrator is (ezt még hagy figyelmen kívül). Menj a Theatre Pub-hoz. Ha a lépcsın felmész, jobbra fordulva egy újabb plakátot látsz: Kinetoscope 19 th november. Menj a postaláda irányába s ott be a kis sikátorba. Kétszer lépj elıre, majd a baloldalon menj fel a lépcsın és csengess be (a hátsó bejárathoz jutottál). Miután a férfi ajtót nyitott, menj hátra és keresd meg Abigail öltözıjét, Beszélj vele (ıt már kérdezd az illustrator-ról is). Miután végeztél, nézd meg a virágvázához támasztott borítékot, a címzése: Miss Abigail. Menj ki s az utcán haladj át a kiteregetett ruhákat tartó ruhaszárító kötél alatt. Nézd meg a kínai mosodát (Laundry Wang). Zárva, az ajtaján egy naptár, a disznó évét jelzi. Menj vissza a szerkesztıségbe. 6.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. Majd menj az íróasztalodhoz. A filmebejátszában Jimmy (azaz Te) írni kezdi a cikket. Jack is back! 1.nap, este: 7.)Szerkesztıség: Az írással végezvén menj ki, irány a Vörös Kápolna.

5 8.)Vörös Kápolna: Menj a mosodához, a mellette lévı jobb oldali utcán menj be, bejutsz a hátsó zöld kapun a belsı udvarba, de a tovább vezetı utat elállja egy kínai biztonsági ember. Menj vissza, irány a Theatre sörözı. 9.)Theatre Pub: A színpadtól jobbra lévı drapériás bejáraton menj be és keresd meg Abigail-t, válts vele néhány szót, de siet fellépni. Jön a menedzsere és eltanácsol. Ismét a térkép segítségével menj a Blue Velvet-hez. 10.)Kék Bársony: Mielıtt bemennél a nyilvánosházba, az utca végén balra lévı bódénál hallgasd ki a két férfi beszélgetését. A nyilvánosház halljában haladj el a madam elıtt, és menj be a bal oldali bejárón. Fel a lépcsın. Itt beszélgess el Gildával. Ha kimész a ház elé, nézz fel az épület jobb felsı sarka felé az égre. A filmbejátszásban a holdat látod

6 A 2. nap 11.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel, majd ezután Paul-al is. Menj az íróasztalodhoz, rajta egy újság. Nézd meg, tedd el. Hozzátőzve egy papírlapot is találsz. Menj a cikkben írt 2. gyilkosság helyszínére. 12.)Az október 31-ei bőntény helyszíne: Menj elıre, majd fordulj balra. A bal sarokban, ha visszafordulsz, nézd meg a kúton ülı varjút. A második ijesztı filmbejátszás s a holló elrepül Innen menj a Kék Bársony-ba. 13.A Kék Bársony és környéke: Menj a Kék Bársony lépcsıfeljárójához, elıtte áll egy újságos fiú (Patrick), beszélj vele. Majd menj el balra a bódé elıtt elhaladva addig, míg meg nem találod azt az ajtót, amihez egy lépcsın kell lemenni. Itt a lépcsı aljáról, ha felnézel a korláthoz, találsz egy vasrudat, vedd fel. Próbáld felfeszíteni vele a zárt ajtót. Nem sikerül. Ekkor megérkezik Patrick, és azt javasolja, kopogj be (!!!) Kinyílik az ajtó, lépj be. 14.)Patson játékbarlangja: Beszélj a férfival (Patson). Majd menj hátra és nézz körül mindkét teremben. Eközben Patson bemegy a pult mögé. Menj oda hozzá és beszélj vele ismét. Ezután menj a bal oldali játékgéphez, és az inventoryban található pénzek segítségével kezd játszani. Ne állj meg 32$-ig,. Ekkor menj vissza Patson-hoz, adj neki pénzt, mire megkapod tıle a World Series ticket-et (kártyát). Menj vissza a szerkesztıségbe. 15.)Szerkesztıség:

7 Add a kártyát Paul-nak, aki helyette egy névkártyát ad neked: Paul Island Leisure reporter Most menj a Vörös Kápolnához. 16.)Vörös Kápolna: Menj a Theater Pub hátsó bejáratához, kopogj be. Bent add a menedzsernek a névkártyát, megteszi a hatását Beszélhetsz Abigail-el. Megtudod tıle a rajzoló nevét: Silk. Innen menj a rendırsége. 17.)Rendırség: Beszélj a recepciós pult elıtt álló Carter-rel. Nézd meg a pulton található írást: Post Mortem Report (Prepared by dr. Ralph Llewen) Tedd el. Ha most átnézel a pulton, valaki telefonál (neked háttal). Innen vissza a szerkesztıségbe. 18.)Szerkesztıség: Beszél Bur-rel, majd menj az íróasztalodhoz és folytasd a sztori írását Filmbejátszás Deep in the Low Side District

8 2.nap 19.)Szerkesztıség: Menj Bur ajtajához, rajta egy cetli. Silk s appointment Menj a nyilvánosházba. 20.)Kék Bársony: Az utcán beszélj Jason-nel. Majd menj be a nyilvánosházba. A filmbejátszásban jön a kínai futár és egy kalapdobozt visz be. Menj ki az utcára, vissza a két szárnyas kapuhoz, ahol, korábban a vörös plakátot láttad. Itt egy fehér cetli. Nézd meg. Rajta: Take the delivery boy (girl) wanted advertisement for Laundry Wang. Tedd el a papírt. 21.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre sörözıbe a fıbejáraton át -. Az egyik asztalnál Paul ül. Hallgasd végig Abigail mősorát, majd menj a mosodához.

9 22.)Wang mosodája: Menj az oldalsó sikátoron át a zöld kapuhoz. Menj be. Az ajtó zárva van, de a bal oldalán egy kódzárat találsz két forgatógombbal. A beállítás elıtt így áll: Majd a helyes állás ahhoz, hogy az ajtót kinyithasd: Menj be az ajtón. Egy kigyúrt kínai állja az utadat. Idıd sincs semmire. 3.nap: 23.)Szerkesztıség:

10 Menj Bur irodájába. Az ajtó csukva van. Hallgatózz. Majd Bur kinyitja, egy szakállas férfi van nála. İ Silkner, a rajzoló. Beszélj vele. Majd menj az íróasztalodhoz. Egy kalapdoboz van rajta. Nyisd ki. Benne egy levél: Dear Palmer, Your daily chronicles have capture my interest! I m delighted to hit New York Today s first page: Granting me such a close attention needs a reward and here is a small present for you Happy Thanksgiving! ha ha! Jack the Ripper Take care of the little sample of my art Until i return to work again! Hasfelmetszı Jack levele. Nézd meg a csomagot is!. Filmbejátszás. Egy levágott ujj. Lizzie ujja. 4.nap: 24.)Szerkesztıség: Menj be, beszélj Bur-rel. Menj az íróasztalodhoz, rajta egy levél, Paul írta. Olvasd el, majd menj a rendırségre. 25.)Rendırség:

11 Menj az ügyeleteshez Jeff -, elmondja, hogy a rendırfınök az irodájában van. Menj oda. Beszélj Carter-rel. Megtudhatod hogy az ügyben valami ópium gang is érdekelt 26.)Vörös Kápolna: Menj a mosodához, az ajtó jobb alsó sarkában egy cetli: FOR RENT Menj a Theatre Pub-ba a hátsó bejáraton át, beszélj a menedzserrel, majd menj a színházterembe és beszélj az asztalnál (a sarokban) ülı Abigail-el és Paul-al. Vedd fel az asztalról a kártyát: Pinkerten Agency Menj a térkép segítségével az új helyszínre (húzd a rajzszegre a Pinkerten kártyát). 27.)Pinkerten Agency: Csengess be, és a hallban beszélj a férfival (Pinkerten). Majd menj a bal oldali kiadó ablakhoz. Törvényszéki Szakértı: Vedd ki az inventoryban a noteszedbıl az orvosi jelentést (autospy report) és add a férfinak. Elviszi. Most menj be a hátad mögött nyíló helyiségbe. Az archívum: Szemben dossziék, Vedd ki az évit s nézd meg a J-A betővel jelzett aktákat:

12 Grisly Murder in Whitechapel (lapozható). Majd menj az innen balra lévı, sarki kartoték-tárolóhoz és nézd meg a Freeman feliratú fiókot. Benne egy dosszié: benne levelek, írások - Frederick George Abberline; Thomas Arnold; Sir Robert Anderson; Edmund Reid; Sir Henry Smith; naplórészletek; Criminal Index Card (ezt tedd el!), egy újságcikk. Innen balra egy világítóasztal, zárva van. Felette egy térkép, az ügynökség helyszínrajza, a szobák feltüntetésével: l.detective files 2.Criminal files 3.Cases 4.Luminous Board. Most menj a túloldali könyves-szekrényhez. Nézd meg A W-betővel jelölt könyvet: White Chapel Case. Benne: Case file; Metropolitan Police of London. Tedd el a Criminal Index Card-ot. Menj vissza a világítóasztalhoz. Tedd rá a noteszedbıl az 1. Jack the Ripper levelet, majd arra a londoni levelet. Illeszd össze a megszólításokat (megegyeznek!), majd az aláírásokat (megegyeznek!) Tedd el mind a két levelet és menj a szerkesztıségbe. 28.)Szerkesztıség:

13 Menj az íróasztalodhoz és folytasd a történetet filmbejátszás 4. nap, este: 29.)Kék Bársony: Beszélj az utcán Jason-nel, majd adj neki pár fillért, bıbeszédőbb lesz. Menj a nyilvánosházba. Miután a madam beszélt veled, menj fel az emeletre és beszélgess ismét Gildával (újabb téma: shelter). 30.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre Pub-ba és nézd meg a filmet. Amint vége, gyere ki az utcára és nézz fel az égre. Filmbejátszás 5.nap 31.)Szerkesztıség: Menj be Bur irodájába és beszélj vele. 33.)Pinkerten ügynökség: Menj a törvényszéki szakértıhöz és beszélj vele. Odaadja az elkészült jelentést. 34.)Vörös Kápolna:

14 Beszélj az újságárus fiúval. 35.)Kék Bársony: Indulj elıre, a bódénál egy férfival (George) ül Jason. Beszélj velük. Kapsz egy kártyát Cotton Matters Hospital. 36.)Kórház: Bent az információs pulttól jobbra a lengıajtón menj be. Haladj elıre és beszélj a takarítónıvel. Menj le az alagsorba (halottasház). Leérve bal oldalt a falon találsz egy kis szekrénykét. Zárva van. Ha tovább mész, minden ajtó zárva. 37.)Szerkesztıség: Menj Bur-höz. Majd beszélj Paul-al. Menj az íróasztalodhoz és folytasd az írást (filmbejátszás): Missing Organs 5.nap, este: 38.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be a fıbejáraton át és hallgasd meg Abigail számát (egy ír dalt énekel). 39.)Kórház:

15 Menj át a lengıajtón, majd fordulj jobbra, és a bal-oldalon lévı asztalkáról vedd fel az orvosi kampót. Innen menj le az alagsorba, és a kampó segítségével nyisd ki a faliszekrényt. Vedd ki belıle a bal alsó kulcsot (Dr. Tumbletwo keys). Ha most felmész, és oda akarsz visszamenni, ahonnan felvetted a kampót mert itt van Dr. Tumbletwo irodája) azt látod, hogy ott egy férfi álldogál. Nem tudsz az irodába bemenni Menj vissza az alagsorba a szekrényhez, és vedd ki a halottasház kulcsát (mortuary key). Menj az alagsorban a jobb oldali utolsó ajtóhoz. Mielıtt az ajtón belépsz, tárolj!!! Mert itt egy idıre megoldandó feladat következik Ahogy az ajtón belépsz, egy rövid filmbejátszás következik Nézd meg balra a szemközti ajtó mellett a mérleget. Húzd meg az ajtó jobb oldalán a kötelet, menj be a hőtıkamrába. Menj gyorsan a túloldalra, menj fel a létrára. Láthatod, hogy az ajtónál lévı kampóra (az ajtó bal oldalára) súlyt kell felakasztani, hogy kinyíljon, ennek a súlya 55lbs. Indulj vissza, és a hőtıkamra bejárati ajtajától jobbra az elsı tetemet vedd fel, gyorsan vidd ki, mert közben a hőtıkamra ajtaja lassan ereszkedik le, és belülrıl nem nyitható!!! tedd a mérlegre. 100 lbs a súlya. Tehát nehezebb, mint amekkora súly szükséges a hőtıkamra kijárati ajtajának felemeléséhez. Vidd a terem átlós végébe lévı asztalra és tedd rá. Menj a bejárathoz, és a falról vedd fel a bárdot.

16 Vágd ketté vele a tetemet, majd a jobb oldali darabot tedd a mérlegre. Ez pontosan az a súly, amire szükséged van. Nyisd ki a hőtıkamrát, menj a szemközti ajtóhoz, és a létra oldalán akaszd fel a kampóra a tetemet. A jobb oldali kötéllel nyisd ki az ajtót. Kimehetsz. Filmbejátszás. 6.nap 40.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al.

17 41.)Kórház: A csapóajtón keresztül menj Dr. Tumbletwo irodájába. A férfi most nincs ott, így kit tudod a kulccsal nyitni az ajtót és beléphetsz. A falon egy képet látsz: Dr. Tumbletwo & Pr. McAllistair Academy Science London 1882 A másik a szekrények közti bemélyedésben találsz a jobb oldali szekrény oldalán egy rejtekhelyet. Egy rejtekajtó kulcslyukát rejti, de a kulcs még nincs meg Menj az íróasztalhoz. Emeld le a tintatartó fedelét és vedd ki belıle a kulcsot. Nézd meg az asztalon a noteszt. Nyisd ki az íróasztal bal oldali fiókját. Benne: London Faculty of Medicine. Nézd meg, majd bezárva a fiókot, tedd a kulcsot vissza a tintatartóba és helyezd vissza rá a tetejét. Menj ki. 42.)Pinkerten ügynökség:

18 Menj balra az archívumba. Beszélj a nıvel (Ms. Robinson). Ad neked egy kulcsot (Criminal Files cabinet key). A kétajtós szekrényt nyitja. A T betőjelő fiókban találsz egy lapot: Dr. Tumbletwo bőnügyi felvételi lapját. Most nézd meg a J betőjelő fiókot, ott pedig a Hasfelmetszı bőnügyi lapját találod meg. Mindkettıt tedd el. 43.)Kék Bársony: Beszélj Patrick-kel. Majd menj Patson játéktermébe. Beszélj Patson-nal (a pultban van). Ad neked egy kulcsot (skeleton key). 44.)Kórház: Menj Dr, Tumbletwo irodájához. Újra ott áll a férfi. 45.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be, hátul csengess és beszélj Abigail-el. Elmegy, és hoz egy pisztolyt. Neked adja. 46.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. Majd az asztalodhoz menj és folytasd az írást: The Shelter Of Horror Filmbejátszás

19 6.nap, este: 47.)Kórház: Menj Dr. Tumbletwo irodájába és a pass key-el nyisd ki a fali rejtekajtót. Jobbra lent a kapcsoló. Ez egy titkos laboratórium. Menj le a lépcsın. Lent a vizsgálóasztalon találsz valamit letakarva, ha hozzányúlsz, vér folyik ki alóla Az asztalon jegyzet, nézd meg. Menj a túloldalra. Egy szekrény. Nyisd ki középen, látod, hogy a túloldalt hárman beszélgetnek (Carter, az orvos és asszisztense). Lesd ki ıket. Filmbejátszás. 7.nap: 48.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel. Majd nézd meg Paul íróasztalát és tedd el a Daily Illustrated Nov 22, 1901-ei számát. 49.)Rendırség: Hiába jöttél, a felügyelı nincs bent 50.)Vörös Kápolna: Menj a színházba, keresd meg Abigail-t (a színpadon ül, tanul). Beszélj vele. Add vissza a pisztolyt. Az apjáról mesél

20 51.)Rendırség: Menj a felügyelı irodájába. Beszélj vele. Ad neked két anyagot (police report 3). Tedd el. 52.)November 21-ei gyilkosság helyszíne: Nézz körül a gödörbe. Vedd fel a rajzot (sketch crime scene 3). 53.)Vörös Kápolna: Menj Patrick-hoz, ad neked egy levelet: A Hasfelmetszı 2. levele: What wouldn t I do to grab A lady s heart? ha ha! Jack the Ripper Beszélj Patrick-kal. 54.)Szerkesztıség: Bur-höz menj, majd beszélj Paul-al is. Menj az íróasztalodhoz és írj Bloody Letters

21 Filmbejátszás 7.nap, este: 55.)Kórház: Beszélj a recepcióssal (piás). Majd a csapóajtón át menj Dr. Tumbletwo irodájába. Nyisd ki az íróasztali naplót, benne találsz említést Abigail-rıl. Ezt Paul írta. 56.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be elıl -. Beszélj a menedzserrel, majd hallgasd meg Abigail számát. 57.)Kék Bársony: Beszélj a bódéban lévı Patson-nel. Majd menj be a nyilvánosházba. Beszélj a biztonsági emberrel, majd menj a szalonba. Itt Dr. Tumbletwo éppen Gildát vizsgálja. Add neki az irodája kulcsát. Menj vissza a kórházba. 58.)Kórház: Ismét beszélj a recepcióssal. 59.)Kék Bársony: Menj Patson irányába, majd pillants fel az égre, filmbejátszás.

22 8.nap 60.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al (+silkner). Majd menj az asztalodhoz. Ott egy összetekert poszter (Moulin Rouge). Vedd fel. 61.)Vörös Kápolna Hátul menj be a Theatre-be és beszélj Abigail-el. 62.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Ms. Robinsonnal. Menj a hallba, az asztalon találod a telegráfot. Mellette a morzejelek táblázatát. Küldj telegramot: - Told bele a papírt. - Contact: (ezt a következı morze jelekkel tudod leírni: = = = = 2 Húzd meg a barna fogantyús kart.

23 Most írd be:... = S.. = I. -.. = L -. - = K -. = N. = E. -. R Tehát: SILKNER. Ismét húzd meg a barna fogantyút. 63.)Vörös Kápolna: Beszélj az Theatre elıtt álló Patrick-kel. 64.)Kék Bársony: Menj Patson játéktermébe. Add neki a Moulin Rouge posztert és a pass key-t..

24 65.)Szerkesztıség: Menj be Bur-höz. Majd folytasd az íróasztalodnál az írást: Terror on Low Side Filmbejátszás. 8.nap, este: 66.)Kék Bársony: Beszélj az utcán Jason-nel. Majd menj a nyilvánosházba és beszélj az emeleten Gildával. 67.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be (a fıbejáraton át), hallgasd meg Abigail mősorát. Majd menj ki az utcára és nézz fel a égre. Filmbejátszás 9.nap: 68.)Pinkerten ügynökség: Menj az archívumba, beszélj Ms. Robinson-nal. Megjött a telegram (benne William Jeremy Silkner adatai). Vedd fel az asztalról és tedd el. 69.)Vörös Kápolna:

25 Beszélj Patrick-kel. Majd menj be a mosoda melletti sikátorba. Itt egy nı ácsorog. Beszélj vele (Sally). Majd menj a Theatre hátsó bejáratához, Abigail nincs itt. 70.)Silkner mőhelye: Menj elıre, majd jobbra. Nézz fel bal oldalt a ablakra és less be a mőhelybe. Mindkét ajtó zárva van, de a bal oldalin ha a kopogtatót elfordítod, megtalálod mögötte a kulcsot. Ezzel nyisd ki a mőhelyt, menj be. Az ágyon egy kék könyv: Saison én Eufer (Rimbaud) Az asztalon semmi. A nagyobb asztalon ecsetek, bárd, főrészes kés,. Az ágyon egy véres, ember nagyságú bábu Ha az ágy mögé mész és felnézel a szekrény tetejére, ott találsz egy üvegcsét (empty bottle). Tedd el. Ha kinézel a fenti ablakon, egy férfit látsz jönni Kis idı elteltével menj a szoba közepére, találsz ott egy vödröt, benne vér. Vegyél a kis üvegbe belıle mintát, majd menj ki a mőhelybıl. A kulcsot tedd vissza a kopogtató mögé és fordítsd vissza a kopogtatót. 71.)Pinkerten ügynökség: Menj az igazságügyi szakértıhöz és add oda a vérmintát. 72.)Szerkesztıség:

26 Beszélj Paul-al, majd menj az íróasztalhoz és folytasd a cikked: A Season in Hell. Filmbejátszás 9.nap, este: 73.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be a fıbejáraton át - és hallgasd meg Abigail számát. 74.)Silk mőhelye: Nézz be a folyosói ablakon fent de be van függönyözve. Menj a belsı udvarra, fel a tőzlépcsın. Innen láthatod Silknert a mőhelyében. Indulj le a lépcsın, közben valaki kiáltozva megérkezik Silknerhez. 75.)A November 25-ei bőntény színhelye: Itt van a rendırfınök, Jeff és Silkner, aki a helyszínrajzot készíti. Nézz a hollóra, filmbejátszás Nézz a letakart holttestre, Jeff felemeli a leplet, Sally Carter beszél hozzád. Filmbejátszás 10.nap:

27 76.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel (+Jack). Majd vedd fel az újságot: Daily Illustrated Nov )Rendırség: Beszélj Jeff-el, de késıbb kell visszajönnöd. 78.)Pinkerten ügynökség: Menj a törvényszéki szakértıhöz. Elmondja hogy a behozott anyag: vér. Látogasd végig a bőntények színhelyeit, az alábbi sorrendben: - Október 31 - November 15 - November 21 - November 24. Az utolsó helyszín kivételével mindenütt találsz virágokat a tetthelyen. 79.)Vörös Kápolna: Menj be a Theatre-be hátul -, a menedzser elmondja, hogy Abigail hozzád indult. 80.)Szerkesztıség:

28 Menj az asztalodhoz, ott van Abigail és Paul. Az asztalodon a 3. levél Jack-tıl: Beszélj Abigail-el és Paul-al. Nézd meg az asztalodon lévı naptárt. Painters capture soul. I steal bodies. A final touch to my work on season greetings! ha ha Jack the Ripper Jelöld meg rajta eltérı színekkel a London-i bőnesetek idıpontját és a New York-iakat. Minden helyes jelölést követıen megjelenik a dátum mellett az áldozat neve. A London-it piros ceruzával: VIII.31./Polly Nichols IX.08./Anne Chapman IX.30./Elisabeth Stride, Catherine Eddowes XI.09.Mary Kelly. A New York-it kék ceruzával: X.31./Carrie Blum XI.15./Lizzie XI.21./Violetta

29 XI.24./Sally. Ebbıl Palmer kikövetkezteti a következı támadás idıpontját: November 27 (ezt piros ceruzával jelöld). Beszélj Paul-al, majd vedd fel a telefont. A rendırségrıl keresnek. 81.)Rendırség: Beszélj Jeff-el, majd az ablaknál álló Silkner-rel. Menj vissza Jeff-hez, ismét beszélj vele, majd menj be Carter irodájába. Beszélj Carter-rel. 82.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Miss Robinson-nal az archívumban. Ad egy telefonkönyvet: Pinkerten s New York City Bars. Nyisd ki a Low Side District résznél. Egy térkép a bal-oldalon és jobb oldalon sörözık címet és nevei. Helyezd el a térképen a rajzszegeket a megfelelı helyekre:. 83.)Szerkesztıség:

30 Menj Bur-höz és beszélj vele. Majd folytasd a cikk írását: Filmbejátszás Killer Still At Large! 10. nap, este: 84.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be elıl és beszélj a menedzserrel, aki a pultban van. 85.)Kék Bársony: Beszélj a madam-mal, majd menj hátra Gildához sír és beszélj vele. Menj ki az utcára, beszélj a megérkezı Jason-nel. Nézz fel az égre, filmbejátszás 11. nap: 86.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. Majd ismét látogasd végig a gyilkosságok helyszíneit: nincs a korábbi látogatásodhoz képest változás. 87.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be hátulról és beszélj Abigail-el. Ad neked egy pisztolyt (vedd fel a székrıl).

31 88.)November 24-ei bőntény színhelye: Itt látod a férfit, aki a virágot vitte a többi helyszínre, ide is hozott. İ Silkner asszisztense. 89.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Miss Robinson-nal, ismét ad egy kulcsot (map drwer key). Menj a világító-asztalhoz és nyisd ki az alatta lévı fiókot, vedd ki a térképeket: New York map New York Sewers map New York Subway map New York Electrical supply map. Az alábbi sorrendben tedd a világító-asztalra: 1.New York map 2.New York Sewers map (igazítsd össze a kettıt) 3.New York Subway map (ezt is illeszd össze az elsıvel. Tedd rá végül a New York Electrical -t, erre azonban már nincs is szükség. Menj vissza Miss Robinson-hoz és beszélj vele. 90.)November 27-ei bőntény helyszíne: Menj át síneken jobbra egy zöld ruhás nı álldogál -. Menj fel a létrán és láthatod, hogy amikor a elhaladó vonat nem takarja el a látványt, jól látod, mi történik a túloldalon. (A zöld ruhás nı és egy férfi ölelkeznek.) Menj le.

32 91.)Rendırség: Beszélj Jeff-el. 92.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al, majd Bur-el is. Vedd fel Bur irodájában a fal melletti ládából a fényképezıgépet. Menj Paul-hoz és beszélj vele, majd az elıtérben állítsd fel a fényképezıgépet, az alábbi sorrendben: Tripod Darkroom Plate Flash Magnesium. Ha készen, tedd el. Menj az asztalodhoz és folytasd a cikked: Closer than ever! 11.nap, este: 93.)A November 27-ei bőncselekmény helyeszíne Menj át ismét a síneken és mássz fel a létrán. Menj a mellvéd elejéig és szereld össze a fényképezıgépet, abban a sorrendben, ahogy a szerkesztıségben tetted. Amikor kész vagy belenézhetsz. A kereten belül látsz mind a négy sarokban egy- egy rajzolatot:

33 Ezek voltaképpen a kurzorok szerepét töltik be, a blende beállításához, Ha a jobb felsıt húzod, jobbra-felfelé mozgatod a gépet, stb. Állítsd gyorsan a fényképezıgépet a túloldali fakerítéssel körülvett rész jobb alsó sarka felé. Hamarosan megjelenik a zöld ruhás nı és a képben balról jobbra tart. A nyomában a Hasfelmetszıvel. Amikor a jobb alsó sarokba beszorítja a nıt, elkezd a késsel hadonászni ekkor kattintsd el az exponálót. Sakk-matt! Menj gyorsan le és beszélj a nıvel (Fausta). Ekkora ér oda Jeff is mögötted áll -. Nézz fel az égre, filmbejátszás 12. nap: 94.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel és Paul-al. 95.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Pinkerten-nel és add oda neki a fénykép-lemezt elıhívásra. 96.)Rendırség:

34 Beszélj Jeff-el. 97.)Blue Velvet: Menj a nyilvánosházba, beszélj a biztonsági emberrel, majd a hallban a madam-mal. Majd válts pár szót Gildával is Menj ki azt utcára és beszélj Patrick-kel. 98.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Pinkerten-nel. Nézd meg az elıhívott képet. Tedd el. 99.)Szerkesztıség: Add oda a fotót Bur-nek. Majd folytasd az íróasztalodnál a cikk írását: Filmbejátszás Write today s story 12. nap, este: 100.)Kék Bársony: Menj Paston-hoz és beszélj vele a bódéban van -. Menj a nyilvánosház ajtajához, zárva. Rajta egy tábla: exceptional closing (kivételesen zárva). 101.)Vörös Kápolna:

35 Elıl menj be a Theatre-be. A színpad jobb oldala melletti bejáraton menj be a színpad mögé. Beszélj a menedzserrel. Majd menj az öltözıbe. Ott találod Jack újabb levelét: There were three ravens sat on a tree. Dawn a down, hey down, hey down. They were as black as black might be. With down The one of them said to his mate, Where shall we our supper take? With down, derry, derry, derry, down, down Jack the Ripper Valaki elveszi a levelet, majd zajongás a nézıtéren menj a színpad elé, kiürült 102.)Rendırség: Beszélj Jeff-el. 103.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. 104.Kék Bársony: Beszélj az utcán Jason-nel. Majd menj a nyilvánosházba és beszélj a biztonsági ırrel. Ezután járd végig a gyilkosságok helyszíneit, a történések sorrendjében. 105.)A November 15-ei bőncselekmény helyszíne:

36 A 2. helyszínen ott találod Abigail-t. Beszélj vele. A kezében egy vörös doboz. Nézd meg, benne egy sakkbábú és egy levél Ha ha! Jack the Ripper Filmbejátszás Menj elıre, haladj el Abigail mellett, majd ismét elıre (2x), ha most lenézel a lejáróba balra egy nıi holttestet találsz ( az újabb áldozat??? Fausta). Nézz körül. Jack fut el melletted, egy pillanatra az arcát is látod Menj utána, a kikötıbe felé az irányt Filmbejátszás Jack olvassa az január 01-ei újságot

NECRONOMICON. The Dawning Of darkness. végigjátszás. William Stanton Háza. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.

NECRONOMICON. The Dawning Of darkness. végigjátszás. William Stanton Háza. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail. NECRONOMICON The Dawning Of darkness végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu William Stanton Háza A telefon-asztalon találsz egy kulcsot, vedd fel. Bekerül az inventoryba.

Részletesebben

SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások:

SCRATCHES. végigjátszás. Készítette: Kertész Csaba Zoltán. cskertesz@fibermail.hu. 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: Végigjátszások: SCRATCHES végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán cskertesz@fibermail.hu 2008. december 23-27. A játék hivatalos honlapja: http://www.scratchesmystery.com/index.html Végigjátszások: http://www.gamesover.com/scratches/scratches_director's_cut_walkthrough.htm

Részletesebben

Személyes Levél. Levél - Cím. Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926

Személyes Levél. Levél - Cím. Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 - Cím Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 Standard címzési forma: neve település és régió/állam/irányítószám Jeremy Rhodes 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 Amerikai címzés:

Részletesebben

Személyes Levél. Levél - Cím. Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926

Személyes Levél. Levél - Cím. Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 - Cím Mr. N. Summerbee 335 Main Street New York NY 92926 Standard címzési forma: település és régió/állam/irányítószám Jeremy Rhodes 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 Amerikai címzés: Házszám

Részletesebben

JANUARY FEBRUARY MARCH APRIL MAY JUNE JULY AUGUST SEPTEMBER OCTOBER NOVEMBER DECEMBER Minden hónapra egy angolos kihívás! Az idei naptárral minden egyes hónapban egy angolos kihívás elé állítalak Titeket!

Részletesebben

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı 2. lecke A bibliaolvasó tervkészítı A rendszeres bibliaolvasásban többféle vezérfonal is segítségünkre lehet, de el is készíthetjük a sajátunkat. Ebben segít a bibliaolvasó tervkészítı. A bibliaolvasó

Részletesebben

A MUTATÓNÉVMÁSOK. A mutatónévmások az angolban is (mint a magyarban) betölthetik a mondatban

A MUTATÓNÉVMÁSOK. A mutatónévmások az angolban is (mint a magyarban) betölthetik a mondatban A MUTATÓNÉVMÁSOK ez this /ðɪs/ az that /ðæt/ ezek these /ði:z/ azok those /ðəʊz / A mutatónévmások az angolban is (mint a magyarban) betölthetik a mondatban a) az ALANY szerepét - Ilyenkor (a már említett

Részletesebben

Lopocsi Istvánné MINTA DOLGOZATOK FELTÉTELES MONDATOK. (1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL) + ANSWER KEY PRESENT PERFECT + ANSWER KEY

Lopocsi Istvánné MINTA DOLGOZATOK FELTÉTELES MONDATOK. (1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL) + ANSWER KEY PRESENT PERFECT + ANSWER KEY Lopocsi Istvánné MINTA DOLGOZATOK FELTÉTELES MONDATOK (1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL) + ANSWER KEY PRESENT PERFECT + ANSWER KEY FELTÉTELES MONDATOK 1 st, 2 nd, 3 rd CONDITIONAL I. A) Egészítsd ki a mondatokat!

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

Monet The Mystery Of The Orangerie Museum

Monet The Mystery Of The Orangerie Museum Monet The Mystery Of The Orangerie Museum Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám kertesz.adam@mail.adatanet.hu Elızetes: A Wanadoo kalandjátékának a legérdekesebb momentuma, a Claude Monet festményeire

Részletesebben

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD A Phrasal Verb hadsereg! 2. rész

EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD A Phrasal Verb hadsereg! 2. rész A Phrasal Verb hadsereg! 2. rész FONTOS! Ha ennek az ajándékanyag sorozatnak nem láttad az 1. részét, akkor mindenképpen azzal kezdd! Fekete Gábor www.goangol.hu A sorozat 1. részét itt éred el: www.goangol.hu/ajandekok/phrasalverbs

Részletesebben

Csoportosítsd a szövegben található szavakat! / Group the words according to the text.

Csoportosítsd a szövegben található szavakat! / Group the words according to the text. A. V. A házunk Hol van a ház? A Petőfi utcában. Hány óra (van)? Öt óra (van). Hol vannak a gyerekek? A szobában. B. Zsuzsa: A Petőfi utcában van a házunk. A házban négy szoba van. Egy nappali, egy hálószoba

Részletesebben

(Asking for permission) (-hatok/-hetek?; Szabad ni? Lehet ni?) Az engedélykérés kifejezésére a következő segédigéket használhatjuk: vagy vagy vagy

(Asking for permission) (-hatok/-hetek?; Szabad ni? Lehet ni?) Az engedélykérés kifejezésére a következő segédigéket használhatjuk: vagy vagy vagy (Asking for permission) (-hatok/-hetek?; Szabad ni? Lehet ni?) SEGÉDIGÉKKEL Az engedélykérés kifejezésére a következő segédigéket használhatjuk: vagy vagy vagy A fenti felsorolásban a magabiztosság/félénkség

Részletesebben

P r e z e n t á c i ó. T a r t a l o m

P r e z e n t á c i ó. T a r t a l o m P r e z e n t á c i ó T a r t a l o m Mintafeladatok... 391 1. Feladat... 391 Megoldás... 391 2. Feladat... 394 Megoldás... 394 3. Feladat... 397 Megoldás... 398 4. Feladat... 399 Megoldás... 401 Gyakorló

Részletesebben

The Secret of the Nautilus

The Secret of the Nautilus The Secret of the Nautilus végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám cskertesz@fibermail.hu A szokásos kalandjátékok hagyományait folytatja a Cryo, Verne: Nemo kapitányát idézı játéka.

Részletesebben

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK ÁLTALÁNOS LEÍRÁS CAME alap vezérlés 230V-os egyfázisú szárnyaskapu meghajtásokhoz, AF frekvenciakártya kapcsolattal, max. 320W teljesítménnyel. A terméket teljes egészében a CAME Cancelli Automatici SPA.

Részletesebben

mondat ami nélkül ne indulj el külföldre

mondat ami nélkül ne indulj el külföldre 51 mondat ami nélkül ne indulj el külföldre 51 mondat ami nélkül ne indulj el külföldre 1. Good morning / afternoon / evening. Jó reggelt / napot / estét. 2. How are you? / How is it going? Hogy van? /

Részletesebben

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18 Elektronikus archiválási útmutató Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Az archiválandó e-akta összeállítása... 2 2.1 Metaadatok kitöltése... 2 2.2 Az archiválandó e-akta összeállítása...

Részletesebben

Az üzenetkezelési szolgáltatások telefonos felhasználói

Az üzenetkezelési szolgáltatások telefonos felhasználói Gyors kezdési segédlet Bevezetés A hangüzenet-kezelés elérése az alábbi módokon lehetséges: A telefon felhasználói felülete A telefon felhasználói felülete bármelyik készülékrıl elérhetı, akár belsı, akár

Részletesebben

Mérlegjegy. Szécsy Számítástehnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. www.szecsy.hu info@szecsy.hu 06 30 34 54 101 06 52 381 163

Mérlegjegy. Szécsy Számítástehnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. www.szecsy.hu info@szecsy.hu 06 30 34 54 101 06 52 381 163 #$K+ Mérlegjegy Szécsy Számítástehnika 4080 Hajdúnánás, Ady krt. 21. www.szecsy.hu info@szecsy.hu 06 30 34 54 101 06 52 381 163 Mérés A szoftver használata elıtt a segédlet menü Beállítások pontban a felhasználó

Részletesebben

A modell profil és a régió tiltás beállítása

A modell profil és a régió tiltás beállítása A modell profil és a régió tiltás beállítása Oldal 1/12 Miután a regisztrációd elfogadásra került. Pár apró beállítás után azonnal munkába állhatsz és pénzt kereshetsz. Csupán be kell állítanod a modell

Részletesebben

Virágom, virágom. A játék menete: A játékosok egymás után dobnak a dobókockával.

Virágom, virágom. A játék menete: A játékosok egymás után dobnak a dobókockával. Vár a fészek Színdobókockás játék 3 éven felüli gyerekeknek, 2-6 játékos 1 db játéktábla, 6 db játékfigura, 1 db színdobókocka Ennek a játéknak az örömét és izgalmát fokozza, ha a fészekben egy kis nyeremény

Részletesebben

VÉGIGJÁTSZÁS. Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 1. oldal Kiadó: UbiSoft Fejlesztő: UbiSoft. www.thesource.hu

VÉGIGJÁTSZÁS. Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 1. oldal Kiadó: UbiSoft Fejlesztő: UbiSoft. www.thesource.hu Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 1. oldal VÉGIGJÁTSZÁS Elakadásjelző: /index.php?md=sos& Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 2. oldal Tartalomjegyzék: Megjegyzések 3. Végigjátszás 4. Indonézia, U.S. Embassy

Részletesebben

Mystery Express. magyar nyelvő, kép nélküli szabályösszefoglaló készítette: Raud

Mystery Express. magyar nyelvő, kép nélküli szabályösszefoglaló készítette: Raud 1 Mystery Express magyar nyelvő, kép nélküli szabályösszefoglaló készítette: Raud Utolsó balszerencsés kalandodat követıen pihenésre vágysz, és úgy határozol, a legendás Orient Express extravagáns luxuskörnyezetével

Részletesebben

GAMEMASTER. Tengerészgyalogos

GAMEMASTER. Tengerészgyalogos Aki sci-fi rajongónak vallja magát (és itt nem a Star Wars elsõ epizódjának imádatára gondolok), az biztosan hallomásból ismer már illendõ, hogy látott is Alien és Predator filmeket. Viszont azt lehet,

Részletesebben

WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE

WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE WINDOWS XP - A GRAFIKUS FELÜLET KEZELÉSE ASZTAL Asztalnak nevezzük a Windows indításakor megjelenı képernyıterületet. Ez a grafikus felhasználói felület. Munkaasztalunk bizonyos tulajdonságait tekintve

Részletesebben

Számvitel alapjai: nyitástól zárásig, feladat

Számvitel alapjai: nyitástól zárásig, feladat 1 Számvitel alapjai: nyitástól zárásig, feladat Számvitel feladatok Jó esetben kapsz egy előkészített feladatsort. Rosszabb esetben üres papírok lesznek előtted. Mi az utóbbiból induljunk ki! Vagyis nézzük,

Részletesebben

Lesson 1 On the train

Lesson 1 On the train Let's Learn Hungarian! Lesson notes Lesson 1 On the train Dialogue for Lesson 1 (formal speech): Guard: Jó napot kívánok. Jó napot. Guard: Az útlevelét, kérem. Tessék. Guard: Köszönöm. Hmmmm, amerikai?

Részletesebben

Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám 2002.02.12.

Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám 2002.02.12. POSTMORTEM végigjátszás Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám 2002.02.12. cskertesz@fibermail.hu A fıszereplı Gustave McPherson magándetektívet irányítod. Elıre kell bocsátanom, hogy a játék

Részletesebben

Társasjáték az Instant Tanulókártya csomagokhoz

Társasjáték az Instant Tanulókártya csomagokhoz Társasjáték az Instant Tanulókártya csomagokhoz Játssz, szórakozz, tanulj! Hogyan tanulj játszva az Instant Tanulókártyákkal? Használati utasítás Az Instant Tanulókártya családhoz tartozó társasjátékkal

Részletesebben

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között Harmadik lecke - Hol a koffer? - A szekrény mellett. - Melyik szekrény mellett? - A nagy barna mellett. - Hol? - Ott, a tükör előtt. - Aha, tényleg. És az a nagy táska? - Kint, az ablak alatt. - Cipő.

Részletesebben

Tartozékok: 7 kezdı lap (mindegyik épülettípusból egy, Ezeknek piros a hátulja) 1 játéktábla 60 farmer, négy színben. 4 extra akció jelölı

Tartozékok: 7 kezdı lap (mindegyik épülettípusból egy, Ezeknek piros a hátulja) 1 játéktábla 60 farmer, négy színben. 4 extra akció jelölı http://www.gemklub.hu/ 1846-ot írunk. Egész családok keltek útnak, hátrahagyva az otthonaikat, hogy szerencsét próbáljanak a Vadnyugaton. Minden vagyonukat szekerekre rakták, majd pusztákon, sivatagokon,

Részletesebben

Nyelvtanulási napló. és ezzel kicsit mindig rövidítsd le a célodhoz vezetı utat.

Nyelvtanulási napló. és ezzel kicsit mindig rövidítsd le a célodhoz vezetı utat. Nyelvtanulási napló avagy tervezz, kövesd a haladásod, vond le a következtetéseket, majd módosítsd a terved ezek alapján és ezzel kicsit mindig rövidítsd le a célodhoz vezetı utat. Egy új nyelvtanulási

Részletesebben

SDL 43xx vizsgasor rövid leírása

SDL 43xx vizsgasor rövid leírása hu 1 SDL 43xx SDL 43xx vizsgasor rövid leírása SDL 43xx vizsgasor rövid leírása Kijelzı leírása Vizsgasor normál üzemmód A mérés befejezése után a vizsgasor átkapcsol a következı vizsgálati programra Az

Részletesebben

THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2

THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2 THE SECRETS OF ALAMUT Legend Part 2 Készítette: Kertész Csaba Zoltán és Kertész Ádám kertesz.adam@mail.datanet.hu (A képek forrása: www.gameboomers.com/wtcheats) A Dreamcatcher kalandjátéka ( a The Legend

Részletesebben

VIZI KATALIN MAGYAR ANGOL ALAPSZÓTÁR

VIZI KATALIN MAGYAR ANGOL ALAPSZÓTÁR 1 VIZI KATALIN MAGYAR ANGOL ALAPSZÓTÁR 2 HÍD SZÓTÁRAK Sorozatszerkesztõ: Temesi Viola 3 VIZI KATALIN MAGYAR ANGOL ALAPSZÓTÁR TINTA KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2006 4 Angol anyanyelvi lektor/ Native English editor

Részletesebben

Kezelési Útmutató. Elıszó 远峰国际有限公司

Kezelési Útmutató. Elıszó 远峰国际有限公司 Kezelési Útmutató Elıszó 远峰国际有限公司 远 峰 国 际 有 限 公 司 Kezelési Útmutató Elıszó Kezelési Útmutató Alcor Race 远 峰 国 际 有 限 公 司 Kezelési Útmutató Elıszó Köszönjük, hogy termékünket választotta. Az esetleges termékfejlesztés

Részletesebben

A tervezési terület:

A tervezési terület: Mőszaki leírás A tervezési terület: Az Árpád-híd pesti hídfıjénél a Róbert Károly körút, Váci út, Árboc utca Esztergomi út által határolt terület. A tervezési területen a városépítészeti szándék szerint

Részletesebben

B. Olvasd el Zsuzsa képeslapját! / Read Zsuzsa's postcard.

B. Olvasd el Zsuzsa képeslapját! / Read Zsuzsa's postcard. II. Az iskola A. Ki ez? A tanár. Mi ez? Egy magyarkönyv. Kik ezek a gyermekek? A gimnazisták. Milyen a füzet? Zöld. Milyenek a tantermek? Szépek. B. Olvasd el Zsuzsa képeslapját! / Read Zsuzsa's postcard.

Részletesebben

ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2012 A CSOPORT. to into after of about on for in at from

ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2012 A CSOPORT. to into after of about on for in at from ANGOL NYELVI SZINTFELMÉRŐ 2012 A CSOPORT A feladatok megoldására 45 perc áll rendelkezésedre, melyből körülbelül 10-15 percet érdemes a levélírási feladatra szánnod. Sok sikert! 1. Válaszd ki a helyes

Részletesebben

1.A. feladat: Programablakok

1.A. feladat: Programablakok 1.A. feladat: Programablakok Nyisd meg sorban a Sajátgép mappát, Hálózatok mappát, indítsd el az Internet Explorer programot. Ehhez kattints kettőt mindegyik asztalon lévő ikonjára. Ha egy ablak teljes

Részletesebben

BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE

BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE BŐNMEGELİZÉS IDİSEK RÉSZÉRE 1. AZ ÉN HÁZAM AZ ÉN VÁRAM DE A VÁRAT MEG IS KELL VÉDENI!!! ELSİDLEGES VÉDELM A KERÍTÉS ÉS A KAPÚ A kerítés kapuját tartsa zárva még nappal is de a kulcsot ne hagyják benne.

Részletesebben

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA

OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 6.HÉT PROGRAMJA OLVASÁS FEJLESZTÉSE 1.NAP PROGRAMJA Elsőként megismerkedünk azokkal a betűkkel, amelyekkel ezen a héten dolgozni fogunk. Ezek pedig: b,d,p Nem elég, hogy vizuálisan

Részletesebben

Az elektronikus napló

Az elektronikus napló Az elektronikus napló I. Bevezetés A napló az iskolai élet egyik fontos velejárója, a tanárok ebben vezetik a diákok jegyeit, hiányzásait, valamint könyvelik az órával és a diákokkal kapcsolatos egyéb

Részletesebben

OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM

OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM OLVASÁSI KÉPESSÉGEKET FEJLESZTŐ PROGRAM 1. NAP PROGRAMJA Ezen a héten újabb, egymáshoz nagyon hasonló betűkkel játsszunk! Azonban ők már nem csak hárman vannak, hanem bizony nyolcan, így a dolgunk is nehezebb

Részletesebben

7201 Syn UFO ergonómikus irodaszék Összeszerelési útmutató

7201 Syn UFO ergonómikus irodaszék Összeszerelési útmutató 7201 Syn UFO ergonómikus irodaszék Összeszerelési útmutató 1. lépés A csomag kibontása Amikor a futártól átvette a dobozt, biztosan leellenırizte hogy a csomagolás nem sérült, nem szakadt. Most, hogy átvette

Részletesebben

Mr. Adam Smith Smith's Plastics 8 Crossfield Road Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ

Mr. Adam Smith Smith's Plastics 8 Crossfield Road Selly Oak Birmingham West Midlands B29 1WQ - Cím Mr. J. Rhodes Rhodes & Rhodes Corp. 212 Silverback Drive California Springs CA 92926 Amerikai címzés forma: Házszám + utca neve Település neve + ország rövidítése + irányítószám Mr. Adam Smith Smith's

Részletesebben

BEMELEGÍTÉS. Lecke (Kezdő 2. / 1.) MELLÉKNEVEK. Olyan mellékneveket választottunk, amelyeket a hétköznapokban remekül lehet alkalmazni.

BEMELEGÍTÉS. Lecke (Kezdő 2. / 1.) MELLÉKNEVEK. Olyan mellékneveket választottunk, amelyeket a hétköznapokban remekül lehet alkalmazni. BEMELEGÍTÉS Lecke (Kezdő 2. / 1.) MELLÉKNEVEK Olyan mellékneveket választottunk, amelyeket a hétköznapokban remekül lehet alkalmazni. Nézd át alaposan a listát! friendly fine kind great new old dry wet

Részletesebben

3. gyakorlat Saját adatok használata

3. gyakorlat Saját adatok használata 3. gyakorlat Saját adatok használata Ebben a gyakorlatban megismerkedünk az ESRI coverage adattípussal hazai adatok példáján. Újabb megjelenítési módok alkalmazásával létrehozunk egy térképet saját térségünkrıl.

Részletesebben

Tanmenetjavaslat heti 1 óra. Köszönés Bemutatkozás. Ismerkedés. Utasítások. Érdeklődés. Számok Számlálás. Születésnap. Óra, 11, 12.

Tanmenetjavaslat heti 1 óra. Köszönés Bemutatkozás. Ismerkedés. Utasítások. Érdeklődés. Számok Számlálás. Születésnap. Óra, 11, 12. Tanmenetjavaslat heti 1 óra ÓRA TÉMÁK LECKÉK TARTALMAK SZAVAK, NYELVTANI ELEMEK 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25. 1 HELLO 1.1 Good morning 1.2 What

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

Kondenzátor töltése és kisütése egyenáramú körben

Kondenzátor töltése és kisütése egyenáramú körben Tanulókísérlet Tehetséggondozás Ajánlott évfolyam 11., Idıtartam 45 perc Kondenzátor töltése és kisütése egyenáramú körben F.94 B.P. Kötelezı védıeszközök Balesetvédelmi figyelmeztetések Szükséges eszközök

Részletesebben

3. ALKALOM. Felsorolás Helyesírás ellenırzés Váltás kis és nagybető között Táblázat Ablak felosztása Formátummásoló FELSOROLÁS ÉS SZÁMOZÁS

3. ALKALOM. Felsorolás Helyesírás ellenırzés Váltás kis és nagybető között Táblázat Ablak felosztása Formátummásoló FELSOROLÁS ÉS SZÁMOZÁS 3. ALKALOM Felsorolás Helyesírás ellenırzés Váltás kis és nagybető között Táblázat Ablak felosztása Formátummásoló FELSOROLÁS ÉS SZÁMOZÁS Felsorolás jelölés és számozás A felsorolás készítése bekezdés

Részletesebben

16/2007. Elnöki Szabályzat. A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól

16/2007. Elnöki Szabályzat. A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól 16/2007. Elnöki Szabályzat A közúti jármővek megvizsgálási szabályairól Készítette: Közúti Jármő Fıosztály Mőszaki Osztály 1. változat elkészítés idıpontja: 2007. június 2. változat - 2008 - 16/2007. Elnöki

Részletesebben

Légyavilágvilágossága évi karácsonyi kezdeményezés november 24. december 25.

Légyavilágvilágossága évi karácsonyi kezdeményezés november 24. december 25. Légyavilágvilágossága 2017. évi karácsonyi kezdeményezés 2017. november 24. december 25. MOTTÓ Amint követjük a Szabadító példáját, valamint úgy élünk, ahogyan Ő élt és tanított, akkor ez a világosság

Részletesebben

Hogyan tervezz 2010-re?-I. rész. Elıszı

Hogyan tervezz 2010-re?-I. rész. Elıszı Hogyan tervezz 2010-re?-I. rész Elıszı Elbúcsúztattuk 2009-et, és máris fejest ugrottunk 2010-be. Számodra mit hoz a 2010-es esztendı? Írd meg, tervezd le, tudd elıre az üzletedben, mit fogsz tenni 2010-ben!

Részletesebben

Termelési Eredményjelzı. User Manual

Termelési Eredményjelzı. User Manual Termelési Eredményjelzı User Manual www.eng.hu page 1 Köszönjük, hogy az termékét választotta. Reméljük mindenben megfelel várakozásainak és hosszú ideig, megelégedéssel használja majd. Ha bármilyen kérdése

Részletesebben

Mailvelope OpenPGP titkosítás webes levelezéshez

Mailvelope OpenPGP titkosítás webes levelezéshez 2013. november Írta: YouCanToo Ha letöltötted, a Firefox hoz úgy adod hozzá, hogy az Eszközök Kiegészítők höz mész. Ott kattints a kis csavarkulcs ikonra a kereső ablak mellett. Ezután válaszd a Kiegészítő

Részletesebben

Tudományos Ismeretterjesztő Társulat

Tudományos Ismeretterjesztő Társulat Sample letter number 5. International Culture Festival PO Box 34467 Harrogate HG 45 67F Sonnenbergstraße 11a CH-6005 Luzern Re: Festival May 19, 2009 Dear Ms Atkinson, We are two students from Switzerland

Részletesebben

M+P SECURITY Vagyonvédelmi és Szolgáltató KFT

M+P SECURITY Vagyonvédelmi és Szolgáltató KFT M+P SECURITY Vagyonvédelmi és Szolgáltató KFT Q - EX EURO 510 pénztári kassza Kezelési útmutató 1 Használati utasítás 1 Tel: 06-20 345 413, T/F: (26) 367 495, (36) 240-77-97 Pilisszentiván, Klapka u 11.

Részletesebben

Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen

Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen Angyalmágia Előkészület az angyalokkal való találkozásra! Tégy be egy meditációs zenét, hunyd le a szemed és csendesítsd le az elméd. Lélegezz mélyen és minden egyes kifújásnál képzeld azt, hogy elengeded

Részletesebben

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között. a vaku meg a film mellett

Harmadik lecke. a szekrény mellett. a tükör előtt. az ablak alatt. a trikó és az alsónadrág között. a fehérnemű között. a vaku meg a film mellett Harmadik lecke - Hol a koffer? -A szekrény mellett. - Melyik szekrény mellett? - A nagy barna mellett. -Hol? - Ott, a tükör előtt. - Aha, tényleg. És az a nagy táska? - Kint, az ablak alatt. - Cipő. Zokni,

Részletesebben

Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan feln ttnek, akivel nem tegez

Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan feln ttnek, akivel nem tegez Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan felnıttnek, akivel nem tegezıdsz (nem Szia-t köszönsz neki), és X-et, ha mindkettınek! (5 pont) - Legyen szíves! 2

Részletesebben

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710 Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz Magyar 2 A Fő menü Amikor a Mio Map elindul, a fő menü jelenik meg. Innen lehet elérni a Mio Map minden

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

Mintafeladat megoldása MS Office Project 2007 szoftverrel

Mintafeladat megoldása MS Office Project 2007 szoftverrel Mintafeladat megoldása MS Office Project 2007 szoftverrel 1. A mintafeladat kiírása Készítsük el a következı weboldal fejlesztésének projekttervét! A projekt kezdési dátuma: 2009. szeptember 2-a. A projektben

Részletesebben

ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV

ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV Bocskai István Szakképzı Iskola Hajdúszoboszló ESÉLYEGYENLİSÉGI TERV Érvényes: 2009. szeptember 01-tıl 2 A Bocskai István Szakképzı Iskola igazgatója, mint munkáltató, valamint az intézményben mőködı AOKDSZ

Részletesebben

BIZTONSÁGI TERV. Vértes Center Születésnap rendezvény. Vértes Center Bevásárlóközpont 2800 Tatabánya, Győri út 7-9.

BIZTONSÁGI TERV. Vértes Center Születésnap rendezvény. Vértes Center Bevásárlóközpont 2800 Tatabánya, Győri út 7-9. BIZTONSÁGI TERV Vértes Center Születésnap rendezvény Vértes Center Bevásárlóközpont 2800 Tatabánya, Győri út 7-9. őrzés-védelmi- és rendezvénybiztosítási tevékenységének ellátására TARTALOMJEGYZÉK Vértes

Részletesebben

PREPOSITIONS 2. EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD. GO and do it! Fekete Gábor GO! Tanfolyamok

PREPOSITIONS 2. EXKLUZÍV AJÁNDÉKANYAGOD.   GO and do it! Fekete Gábor GO! Tanfolyamok 2. Gyere, és a mai ajándékanyagban segítek Neked angolul megtanulni :) Ebben az ajándékanyagban újabb fontos prepozíciókat hoztam el Neked, hogy végre értsd az angol beszédet és Te is magabiztosabban beszélj

Részletesebben

www.perfor.hu Használati utasítás

www.perfor.hu Használati utasítás Használati utasítás Tartalomjegyzék Fontos munkavédelmi tudnivalók Fontos munkavédelmi tudnivalók...3 Ismerkedés a Drill Doctorral...5 Tudnivalók a fúrókról...6 A fúró anatómiája...6 Fúróélezés Drill Doctorral...7

Részletesebben

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet. a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről

83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet. a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről 83/2004. (VI. 4.) GKM rendelet a közúti jelzőtáblák megtervezésének, alkalmazásának és elhelyezésének követelményeiről A közúti közlekedésrıl szóló 1988. évi I. törvény 48. -a (3) bekezdése b) pontjának

Részletesebben

CÍVIS INKUBÁTORHÁZ Debrecen Piac utca 77 sz. HELYISÉGKIMUTATÁS

CÍVIS INKUBÁTORHÁZ Debrecen Piac utca 77 sz. HELYISÉGKIMUTATÁS PINCESZINT "B" Lépcsıház 12,11 m 2 1. Közlekedı 6,47 m 2 2. Közlekedı 35,30 m 2 3. Közlekedı 6,42 m 2 4. Közlekedı 47,33 m 2 1. Pince 14,60 m 2 2. Pince 7,12 m 2 3. Pince 12,61 m 2 4. Pince 20,12 m 2 5.

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 32 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben

Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat. Összeszerelési útmutató

Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat. Összeszerelési útmutató Orion SkyQuest XT6, XT8, XT10, XT12 IntelliScope változat Összeszerelési útmutató 1 2 2. ábra Összeszerelés Miután kibontotta a távcsı dobozait helyezze üzembe a távcsövet. A tubus gyárilag már össze van

Részletesebben

Chat felhasználói segédlet

Chat felhasználói segédlet Chat felhasználói segédlet A Chat indítása, regisztráció, belépés A Chatre a honlapról www.smlista.hu, vagy a http://chat.smlista.hu címrıl lehet belépni. A fıoldalon van a belépés a Chatre, ha már van

Részletesebben

A pillangóval jelölt feladatok mindenki számára könnyen megoldhatók. a mókussal jelölt feladatok kicsit nehezebbek, több figyelmet igényelnek.

A pillangóval jelölt feladatok mindenki számára könnyen megoldhatók. a mókussal jelölt feladatok kicsit nehezebbek, több figyelmet igényelnek. Kedves második osztályos tanuló! Bizonyára te is szívesen tanulod a matematikát. A 2. osztályban is sok érdekes feladattal találkozhatsz. A Számoljunk! című munkafüzetünk segítségedre lesz a gyakorlásban.

Részletesebben

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése

Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerbe illeszkedő Postázási modul ismertetése Oldalak: 1/10 Ez a modulkiegészítés a Végrehajtói Nyilvántartó Rendszerben elkészülő nyomtatványok postai vagy kézi kézbesítésének fárattságos dokumentálását hivatott felváltani gépi nyilvántartással.

Részletesebben

Szoftveres jelfeldolgozás mágneses tér szondával

Szoftveres jelfeldolgozás mágneses tér szondával Tanulókísérlet Ajánlott évfolyam 8., 11., Idıtartam 60 perc Szoftveres jelfeldolgozás mágneses tér szondával F.142 B.P. Kötelezı védıeszközök Balesetvédelmi figyelmeztetések Szükséges eszközök Szükséges

Részletesebben

PDF. Tartalomjegyzék 1/21

PDF. Tartalomjegyzék 1/21 PDF Napjainkban a publikálás elterjedt formája a PDF dokumentumok előállítása. A weben ez szinte szabvánnyá vált hosszú dokumentumok esetén. Akkor is nagyon hasznos lehet, ha a gondosan megformázott word

Részletesebben

Please stay here. Peter asked me to stay there. He asked me if I could do it then. Can you do it now?

Please stay here. Peter asked me to stay there. He asked me if I could do it then. Can you do it now? Eredeti mondat Please stay here. Kérlek, maradj itt. Can you do it now? Meg tudod csinálni most? Will you help me tomorrow? Segítesz nekem holnap? I ll stay at home today. Ma itthon maradok. I woke up

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

GroupWise 5.2 használói jegyzet

GroupWise 5.2 használói jegyzet GroupWise 5.2 használói jegyzet 16 bites verzió Készítette: Borsodi Gábor, ABS Consulting Kft. (http://www.abs.hu) 1998-2001 Ez a dokumentáció szabadon felhasználható (nyomtatható, másolható) és terjeszthet,

Részletesebben

Beszerelési és használati útmutató. Tartalomjegyzék

Beszerelési és használati útmutató. Tartalomjegyzék Beszerelési és használati útmutató CC 9050 autós kihangosító mobiltelefonokhoz Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Bevezetı... 1 A csomag tartalma, méretek... 2 Kiegészítık... 3 Beszerelési útmutató...

Részletesebben

Angelina Jolie a legnépszerűbb(1) az Egyesült Államokban

Angelina Jolie a legnépszerűbb(1) az Egyesült Államokban 1. szint December Angelina Jolie a legnépszerűbb(1) az Egyesült Államokban Angelina Jolie-val szilveszterezne(2) a legtöbb(3) amerikai férfi. A 28 éves Angelina Jolie a Tomb Rider hősnőjét(4), Lara Croftot

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

Architectural Controller - master

Architectural Controller - master Architectural Controller - master DMX512 Controller Kezelési útmutató v.2.0. 2006.09.01. ISMERTETÉS...- 4 - ÜZEMBEHELYEZÉS...- 4 - SZOFTVERFRISSÍTÉS...- 4 - KEZELÖSZERVEK BEMUTATÁSA:...- 5 - A PONTOS IDÖ...-

Részletesebben

FELVÉTELI FELADATOK 4. osztályosok számára A-3 változat

FELVÉTELI FELADATOK 4. osztályosok számára A-3 változat FELVÉTELI FELADATOK 4. osztályosok számára A-3 változat 2001. február 7. Név:.. Születési év: hó: nap: Kedves Felvételizı! Szeretettel üdvözlünk írásbeliden. Kérünk arra, hogy figyelj a feladatokra szánt

Részletesebben

Tartalomjegyzék. EGYÉB DOKUMENTUMOK ÉS FÁJLOK... 0 manuális hivatkozások készítése... 0 7.2.1.

Tartalomjegyzék. EGYÉB DOKUMENTUMOK ÉS FÁJLOK... 0 manuális hivatkozások készítése... 0 7.2.1. Tartalomjegyzék 1. ELİKÉSZÍTİ LÉPÉSEK... 0 1.1. Egy, a teljes cégen belül használt szótár megadása... 0 1.2. Egy mappastruktúra definiálása... 0 1.3. A dokumentumok leírási szabályainak megadása... 0 1.4.

Részletesebben

Fiók verifikálási folyamatának leírása lépésről-lépésre.

Fiók verifikálási folyamatának leírása lépésről-lépésre. Fiók verifikálási folyamatának leírása lépésről-lépésre. Nyisd meg az internet böngésződ, majd navigálj el erre az oldalra: https://private.atlanticgam.es/#/login Add meg a belépéshez szükséges adatokat.

Részletesebben

A ~ You're adorable. W, X, Y, Z... It's fun to wander through, The alphabet with you, 1. To tell you what you mean to me

A ~ You're adorable. W, X, Y, Z... It's fun to wander through, The alphabet with you, 1. To tell you what you mean to me A ~ You're adorable 1949 by Jo Stafford and Gordon MacRae YouTube link: http://www.youtube.com/watch?v=aam8t2yococ 1. Hallgasd meg a dalt néhányszor! Tanuld meg a mellékneveket! A ~ You're adorable...

Részletesebben

Mikor kezdje gyermekem az iskolát?

Mikor kezdje gyermekem az iskolát? Gyermekünk hatodik életéve felé közeledve meg kell barátkoznunk az iskola gondolatával. Az iskolaválasztás kérdése mellett felmerül bennünk: alkalmas-e gyermekünk az iskolakezdésre! Ennek a nehéz kérdésnek

Részletesebben

BFT Botticelli garázsajtó-nyitó hajtómő - szerelési és használati útmutató

BFT Botticelli garázsajtó-nyitó hajtómő - szerelési és használati útmutató BFT Botticelli garázsajtó-nyitó hajtómő - szerelési és használati útmutató Ez az útmutató az eredeti, a gyári csomagban megtalálható leírás kiegészítése, csak azzal együtt értelmezhetı! Köszönjük, hogy

Részletesebben

6. évfolyam Angol nyelv

6. évfolyam Angol nyelv IDEGEN NYELVI MÉRÉS 2015. június 11. 6. évfolyam Angol nyelv Általános tudnivalók a feladatokhoz Ez a füzet angol nyelvi feladatokat tartalmaz. A feladatsor két részből áll. Az I. részben hangfelvételeket

Részletesebben

Nyelvhasználat. - Legyen szíves! - Egészségedre! - Gyere be! - Mit tetszik kérni? - Jó éjszakát! Melyik a helyes válasz? Jelöld be!

Nyelvhasználat. - Legyen szíves! - Egészségedre! - Gyere be! - Mit tetszik kérni? - Jó éjszakát! Melyik a helyes válasz? Jelöld be! Nyelvhasználat Kinek mondod? Írj a mondatok mellé 1-est, ha gyereknek, 2-est, ha olyan felnıttnek, akivel nem tegezıdsz (nem Szia-t köszönsz neki), és X-et, ha mindkettınek! (5 pont) - Legyen szíves! -

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Modellszám: PFEVEX2416.0 Sorszám: FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KÉRDÉSEK? Gyártóként, arra törekszünk, hogy vásárlóink minden igényét kielégítsük. Ha van kérdése, vagy vannak hiányzó, esetleg sérült alkatrészek

Részletesebben

Kiskunlacháza önkormányzatának közéleti, kulturális, hagyományőrző és szórakoztató lapja

Kiskunlacháza önkormányzatának közéleti, kulturális, hagyományőrző és szórakoztató lapja A lap paraméterei A/4 formátumú, irkafőzött, 90 grammos LWC mőnyomó papírra készül, a melléklet 80 grammos ofszet papírra terjedelme 16 oldal, ebbıl nyolc oldal 4+4 színes, nyolc 1+1 színes; a melléklet

Részletesebben

PRISMA GLASS 46 FEHÉR // WHITE

PRISMA GLASS 46 FEHÉR // WHITE PRISMA GLASS FEHÉR // WHITE PRISMA GLASS BÚTORFELÉPÍTÉS // PARTS OF FURNITURE KORPUSZ ÉS FRONT: LAMINÁLT BÚTROLAP ÉS LACOBEL ÜVEG MOSDÓTÁL: FESTETT ÜVEG VASALATOK: TANDEMBOX, CSILLAPÍTOTT CSUKÓDÁSÚ VASALATOK

Részletesebben

MENÜ ÚTMUTATÓ. E-Animations Zrt.

MENÜ ÚTMUTATÓ. E-Animations Zrt. MENÜ ÚTMUTATÓ E-Animations Zrt. Főmenü Főmenü gombjai Menük Főmenü elrejtése Beállítások Háttérszín beállítás Előzmények Lementett nézetek Interaktív tábla menü Az interaktív tábla menü és a modell menü

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1. A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2

Tartalomjegyzék. Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1. A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2 Tartalomjegyzék Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1 A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2 A fényképezõgép elõkészítése használatra A tartószíj felerõsítése

Részletesebben

POWER POINT. Készítette: Juhász Adrienn

POWER POINT. Készítette: Juhász Adrienn POWER POINT Készítette: Juhász Adrienn 2 Prezentáció készítése A prezentáció készítése, elıadása NEM egyenlı azzal, hogy felolvassuk a dián szereplı szöveget! A dián csak VÁZLAT szerepel, melyet a beszélı

Részletesebben