Jack The Ripper 1901, NEW YORK. Az 1. nap. 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Reporter. Végigjátszás

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Jack The Ripper 1901, NEW YORK. Az 1. nap. 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Reporter. Végigjátszás"

Átírás

1 Jack The Ripper Végigjátszás KÉSZÍTETTE: Kertész Csaba Zoltán 2004.március 27 április , NEW YORK Az intro egy szép korabeli filmfelvétel (fekete-fehér) bejátszásával kezdıdik Az 1. nap 1.)A New York Daily Újság Szerkesztıségi Irodája, November 16-a: Nézd meg az íróasztalon a névjegykártyádat: James Palmer Reporter

2 New York Today Cedar Street, New York City, New York Fordulj meg, és az íróasztal mögötti falon vizsgáld meg az újságot: The New York Today november 26th 1901 Menj ki a szobából, és áthaladva a nagy szerkesztıségi termen menj be a fıszerkesztı (R. Bur) szobájába. Egy újságot nyújt neked, vedd fel: Daily Illustrated No 4255 November 16th 1901 Vedd fel és nézd meg benne a Jack The Ripper in New York? címő cikket. Beszélj vele (-mission, -community). Menj ki az elızı terembe, ahol két újságíró dolgozik, beszélj az íróasztalra hajló Paul-al (-mission, -community). Most menj ki a szerkesztıségi szobából az elıtérbe, s indulj lefelé a lépcsın. Megjelenik a térkép ikon. Klikkelj az inventoryban lévı újságra és folyamatosan nyomva tartva az egér bal gombját, húzd rá a térképen látható sárga rajzszegre. (Így jutsz a jövıben is mindig új helyszínre, késıbb azonban már tárgyaknak a térképre húzogatására nem lesz szükség és bárhonnan újabb helyszínre juthasz.) 2.)Rendırség: Beszélj az ügyeletessel (Jeff). Fordulj balra és menj be a két szárnyas ajtón. Jobbra az elsı iroda a rendırfınöké (Carter). Menj be és beszélj vele. Nézd meg az asztal jobb sarkán lévı orvosi jelentést, tedd el. Menj ki e rendırségrıl és térkép segítségével (a levelet ráhúzva az új rajzszegre) menj az új helyszínre.

3 3.)A november 15-ei (elsı) bőntény helyszíne: Ha körülnézel, a jobb oldalon találsz egy rajzot (a bőnesetrıl). Vedd fel. Majd haladj elıre. A falon egy plakát: Olympic Theatre Menj vissza, majd fel a tőzlépcsın. Nézd meg a hollót. Egy rövid, de ijesztı filmbejátszást láthatsz. Itt találod a 2. rajzot (ezt is vedd fel): A térkép segítségével menj a Kék Bársony (Blue Velvet) nevő helyszínre az ott található nyilvánosházról kapta a nevét -. 4.)A Kék Bársony: Mielıtt bármit tennél, nézd meg a falon a piros plakátot Miss Abigail the Irish Nightingale a helyszín és a címe: Red Chapel as Kingston street. Menj az utca végébe, majd a jobb oldalon fel e lépcsın. Kopogj be a nyilvánosházba (2x). Miután beengedtek, menj a hallba, beszélj a Madam-mal. Mielıtt kimennél, a lépcsıtıl jobbra a hallban találsz egy piros szórólapot ( The Kinetoscope Great Marvel ), vedd fel. Menj ki az utcára. A tárkép segítségével az újabb helyszínre menj.

4 5.)A Vörös Kápolna negyed: A helyszínre érve beszélj Jason-nel, a csavargóval. (A beszélgetés irányát jelzı kulcsszavak között megjelenik halványítva az illustrator is (ezt még hagy figyelmen kívül). Menj a Theatre Pub-hoz. Ha a lépcsın felmész, jobbra fordulva egy újabb plakátot látsz: Kinetoscope 19 th november. Menj a postaláda irányába s ott be a kis sikátorba. Kétszer lépj elıre, majd a baloldalon menj fel a lépcsın és csengess be (a hátsó bejárathoz jutottál). Miután a férfi ajtót nyitott, menj hátra és keresd meg Abigail öltözıjét, Beszélj vele (ıt már kérdezd az illustrator-ról is). Miután végeztél, nézd meg a virágvázához támasztott borítékot, a címzése: Miss Abigail. Menj ki s az utcán haladj át a kiteregetett ruhákat tartó ruhaszárító kötél alatt. Nézd meg a kínai mosodát (Laundry Wang). Zárva, az ajtaján egy naptár, a disznó évét jelzi. Menj vissza a szerkesztıségbe. 6.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. Majd menj az íróasztalodhoz. A filmebejátszában Jimmy (azaz Te) írni kezdi a cikket. Jack is back! 1.nap, este: 7.)Szerkesztıség: Az írással végezvén menj ki, irány a Vörös Kápolna.

5 8.)Vörös Kápolna: Menj a mosodához, a mellette lévı jobb oldali utcán menj be, bejutsz a hátsó zöld kapun a belsı udvarba, de a tovább vezetı utat elállja egy kínai biztonsági ember. Menj vissza, irány a Theatre sörözı. 9.)Theatre Pub: A színpadtól jobbra lévı drapériás bejáraton menj be és keresd meg Abigail-t, válts vele néhány szót, de siet fellépni. Jön a menedzsere és eltanácsol. Ismét a térkép segítségével menj a Blue Velvet-hez. 10.)Kék Bársony: Mielıtt bemennél a nyilvánosházba, az utca végén balra lévı bódénál hallgasd ki a két férfi beszélgetését. A nyilvánosház halljában haladj el a madam elıtt, és menj be a bal oldali bejárón. Fel a lépcsın. Itt beszélgess el Gildával. Ha kimész a ház elé, nézz fel az épület jobb felsı sarka felé az égre. A filmbejátszásban a holdat látod

6 A 2. nap 11.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel, majd ezután Paul-al is. Menj az íróasztalodhoz, rajta egy újság. Nézd meg, tedd el. Hozzátőzve egy papírlapot is találsz. Menj a cikkben írt 2. gyilkosság helyszínére. 12.)Az október 31-ei bőntény helyszíne: Menj elıre, majd fordulj balra. A bal sarokban, ha visszafordulsz, nézd meg a kúton ülı varjút. A második ijesztı filmbejátszás s a holló elrepül Innen menj a Kék Bársony-ba. 13.A Kék Bársony és környéke: Menj a Kék Bársony lépcsıfeljárójához, elıtte áll egy újságos fiú (Patrick), beszélj vele. Majd menj el balra a bódé elıtt elhaladva addig, míg meg nem találod azt az ajtót, amihez egy lépcsın kell lemenni. Itt a lépcsı aljáról, ha felnézel a korláthoz, találsz egy vasrudat, vedd fel. Próbáld felfeszíteni vele a zárt ajtót. Nem sikerül. Ekkor megérkezik Patrick, és azt javasolja, kopogj be (!!!) Kinyílik az ajtó, lépj be. 14.)Patson játékbarlangja: Beszélj a férfival (Patson). Majd menj hátra és nézz körül mindkét teremben. Eközben Patson bemegy a pult mögé. Menj oda hozzá és beszélj vele ismét. Ezután menj a bal oldali játékgéphez, és az inventoryban található pénzek segítségével kezd játszani. Ne állj meg 32$-ig,. Ekkor menj vissza Patson-hoz, adj neki pénzt, mire megkapod tıle a World Series ticket-et (kártyát). Menj vissza a szerkesztıségbe. 15.)Szerkesztıség:

7 Add a kártyát Paul-nak, aki helyette egy névkártyát ad neked: Paul Island Leisure reporter Most menj a Vörös Kápolnához. 16.)Vörös Kápolna: Menj a Theater Pub hátsó bejáratához, kopogj be. Bent add a menedzsernek a névkártyát, megteszi a hatását Beszélhetsz Abigail-el. Megtudod tıle a rajzoló nevét: Silk. Innen menj a rendırsége. 17.)Rendırség: Beszélj a recepciós pult elıtt álló Carter-rel. Nézd meg a pulton található írást: Post Mortem Report (Prepared by dr. Ralph Llewen) Tedd el. Ha most átnézel a pulton, valaki telefonál (neked háttal). Innen vissza a szerkesztıségbe. 18.)Szerkesztıség: Beszél Bur-rel, majd menj az íróasztalodhoz és folytasd a sztori írását Filmbejátszás Deep in the Low Side District

8 2.nap 19.)Szerkesztıség: Menj Bur ajtajához, rajta egy cetli. Silk s appointment Menj a nyilvánosházba. 20.)Kék Bársony: Az utcán beszélj Jason-nel. Majd menj be a nyilvánosházba. A filmbejátszásban jön a kínai futár és egy kalapdobozt visz be. Menj ki az utcára, vissza a két szárnyas kapuhoz, ahol, korábban a vörös plakátot láttad. Itt egy fehér cetli. Nézd meg. Rajta: Take the delivery boy (girl) wanted advertisement for Laundry Wang. Tedd el a papírt. 21.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre sörözıbe a fıbejáraton át -. Az egyik asztalnál Paul ül. Hallgasd végig Abigail mősorát, majd menj a mosodához.

9 22.)Wang mosodája: Menj az oldalsó sikátoron át a zöld kapuhoz. Menj be. Az ajtó zárva van, de a bal oldalán egy kódzárat találsz két forgatógombbal. A beállítás elıtt így áll: Majd a helyes állás ahhoz, hogy az ajtót kinyithasd: Menj be az ajtón. Egy kigyúrt kínai állja az utadat. Idıd sincs semmire. 3.nap: 23.)Szerkesztıség:

10 Menj Bur irodájába. Az ajtó csukva van. Hallgatózz. Majd Bur kinyitja, egy szakállas férfi van nála. İ Silkner, a rajzoló. Beszélj vele. Majd menj az íróasztalodhoz. Egy kalapdoboz van rajta. Nyisd ki. Benne egy levél: Dear Palmer, Your daily chronicles have capture my interest! I m delighted to hit New York Today s first page: Granting me such a close attention needs a reward and here is a small present for you Happy Thanksgiving! ha ha! Jack the Ripper Take care of the little sample of my art Until i return to work again! Hasfelmetszı Jack levele. Nézd meg a csomagot is!. Filmbejátszás. Egy levágott ujj. Lizzie ujja. 4.nap: 24.)Szerkesztıség: Menj be, beszélj Bur-rel. Menj az íróasztalodhoz, rajta egy levél, Paul írta. Olvasd el, majd menj a rendırségre. 25.)Rendırség:

11 Menj az ügyeleteshez Jeff -, elmondja, hogy a rendırfınök az irodájában van. Menj oda. Beszélj Carter-rel. Megtudhatod hogy az ügyben valami ópium gang is érdekelt 26.)Vörös Kápolna: Menj a mosodához, az ajtó jobb alsó sarkában egy cetli: FOR RENT Menj a Theatre Pub-ba a hátsó bejáraton át, beszélj a menedzserrel, majd menj a színházterembe és beszélj az asztalnál (a sarokban) ülı Abigail-el és Paul-al. Vedd fel az asztalról a kártyát: Pinkerten Agency Menj a térkép segítségével az új helyszínre (húzd a rajzszegre a Pinkerten kártyát). 27.)Pinkerten Agency: Csengess be, és a hallban beszélj a férfival (Pinkerten). Majd menj a bal oldali kiadó ablakhoz. Törvényszéki Szakértı: Vedd ki az inventoryban a noteszedbıl az orvosi jelentést (autospy report) és add a férfinak. Elviszi. Most menj be a hátad mögött nyíló helyiségbe. Az archívum: Szemben dossziék, Vedd ki az évit s nézd meg a J-A betővel jelzett aktákat:

12 Grisly Murder in Whitechapel (lapozható). Majd menj az innen balra lévı, sarki kartoték-tárolóhoz és nézd meg a Freeman feliratú fiókot. Benne egy dosszié: benne levelek, írások - Frederick George Abberline; Thomas Arnold; Sir Robert Anderson; Edmund Reid; Sir Henry Smith; naplórészletek; Criminal Index Card (ezt tedd el!), egy újságcikk. Innen balra egy világítóasztal, zárva van. Felette egy térkép, az ügynökség helyszínrajza, a szobák feltüntetésével: l.detective files 2.Criminal files 3.Cases 4.Luminous Board. Most menj a túloldali könyves-szekrényhez. Nézd meg A W-betővel jelölt könyvet: White Chapel Case. Benne: Case file; Metropolitan Police of London. Tedd el a Criminal Index Card-ot. Menj vissza a világítóasztalhoz. Tedd rá a noteszedbıl az 1. Jack the Ripper levelet, majd arra a londoni levelet. Illeszd össze a megszólításokat (megegyeznek!), majd az aláírásokat (megegyeznek!) Tedd el mind a két levelet és menj a szerkesztıségbe. 28.)Szerkesztıség:

13 Menj az íróasztalodhoz és folytasd a történetet filmbejátszás 4. nap, este: 29.)Kék Bársony: Beszélj az utcán Jason-nel, majd adj neki pár fillért, bıbeszédőbb lesz. Menj a nyilvánosházba. Miután a madam beszélt veled, menj fel az emeletre és beszélgess ismét Gildával (újabb téma: shelter). 30.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre Pub-ba és nézd meg a filmet. Amint vége, gyere ki az utcára és nézz fel az égre. Filmbejátszás 5.nap 31.)Szerkesztıség: Menj be Bur irodájába és beszélj vele. 33.)Pinkerten ügynökség: Menj a törvényszéki szakértıhöz és beszélj vele. Odaadja az elkészült jelentést. 34.)Vörös Kápolna:

14 Beszélj az újságárus fiúval. 35.)Kék Bársony: Indulj elıre, a bódénál egy férfival (George) ül Jason. Beszélj velük. Kapsz egy kártyát Cotton Matters Hospital. 36.)Kórház: Bent az információs pulttól jobbra a lengıajtón menj be. Haladj elıre és beszélj a takarítónıvel. Menj le az alagsorba (halottasház). Leérve bal oldalt a falon találsz egy kis szekrénykét. Zárva van. Ha tovább mész, minden ajtó zárva. 37.)Szerkesztıség: Menj Bur-höz. Majd beszélj Paul-al. Menj az íróasztalodhoz és folytasd az írást (filmbejátszás): Missing Organs 5.nap, este: 38.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be a fıbejáraton át és hallgasd meg Abigail számát (egy ír dalt énekel). 39.)Kórház:

15 Menj át a lengıajtón, majd fordulj jobbra, és a bal-oldalon lévı asztalkáról vedd fel az orvosi kampót. Innen menj le az alagsorba, és a kampó segítségével nyisd ki a faliszekrényt. Vedd ki belıle a bal alsó kulcsot (Dr. Tumbletwo keys). Ha most felmész, és oda akarsz visszamenni, ahonnan felvetted a kampót mert itt van Dr. Tumbletwo irodája) azt látod, hogy ott egy férfi álldogál. Nem tudsz az irodába bemenni Menj vissza az alagsorba a szekrényhez, és vedd ki a halottasház kulcsát (mortuary key). Menj az alagsorban a jobb oldali utolsó ajtóhoz. Mielıtt az ajtón belépsz, tárolj!!! Mert itt egy idıre megoldandó feladat következik Ahogy az ajtón belépsz, egy rövid filmbejátszás következik Nézd meg balra a szemközti ajtó mellett a mérleget. Húzd meg az ajtó jobb oldalán a kötelet, menj be a hőtıkamrába. Menj gyorsan a túloldalra, menj fel a létrára. Láthatod, hogy az ajtónál lévı kampóra (az ajtó bal oldalára) súlyt kell felakasztani, hogy kinyíljon, ennek a súlya 55lbs. Indulj vissza, és a hőtıkamra bejárati ajtajától jobbra az elsı tetemet vedd fel, gyorsan vidd ki, mert közben a hőtıkamra ajtaja lassan ereszkedik le, és belülrıl nem nyitható!!! tedd a mérlegre. 100 lbs a súlya. Tehát nehezebb, mint amekkora súly szükséges a hőtıkamra kijárati ajtajának felemeléséhez. Vidd a terem átlós végébe lévı asztalra és tedd rá. Menj a bejárathoz, és a falról vedd fel a bárdot.

16 Vágd ketté vele a tetemet, majd a jobb oldali darabot tedd a mérlegre. Ez pontosan az a súly, amire szükséged van. Nyisd ki a hőtıkamrát, menj a szemközti ajtóhoz, és a létra oldalán akaszd fel a kampóra a tetemet. A jobb oldali kötéllel nyisd ki az ajtót. Kimehetsz. Filmbejátszás. 6.nap 40.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al.

17 41.)Kórház: A csapóajtón keresztül menj Dr. Tumbletwo irodájába. A férfi most nincs ott, így kit tudod a kulccsal nyitni az ajtót és beléphetsz. A falon egy képet látsz: Dr. Tumbletwo & Pr. McAllistair Academy Science London 1882 A másik a szekrények közti bemélyedésben találsz a jobb oldali szekrény oldalán egy rejtekhelyet. Egy rejtekajtó kulcslyukát rejti, de a kulcs még nincs meg Menj az íróasztalhoz. Emeld le a tintatartó fedelét és vedd ki belıle a kulcsot. Nézd meg az asztalon a noteszt. Nyisd ki az íróasztal bal oldali fiókját. Benne: London Faculty of Medicine. Nézd meg, majd bezárva a fiókot, tedd a kulcsot vissza a tintatartóba és helyezd vissza rá a tetejét. Menj ki. 42.)Pinkerten ügynökség:

18 Menj balra az archívumba. Beszélj a nıvel (Ms. Robinson). Ad neked egy kulcsot (Criminal Files cabinet key). A kétajtós szekrényt nyitja. A T betőjelő fiókban találsz egy lapot: Dr. Tumbletwo bőnügyi felvételi lapját. Most nézd meg a J betőjelő fiókot, ott pedig a Hasfelmetszı bőnügyi lapját találod meg. Mindkettıt tedd el. 43.)Kék Bársony: Beszélj Patrick-kel. Majd menj Patson játéktermébe. Beszélj Patson-nal (a pultban van). Ad neked egy kulcsot (skeleton key). 44.)Kórház: Menj Dr, Tumbletwo irodájához. Újra ott áll a férfi. 45.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be, hátul csengess és beszélj Abigail-el. Elmegy, és hoz egy pisztolyt. Neked adja. 46.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. Majd az asztalodhoz menj és folytasd az írást: The Shelter Of Horror Filmbejátszás

19 6.nap, este: 47.)Kórház: Menj Dr. Tumbletwo irodájába és a pass key-el nyisd ki a fali rejtekajtót. Jobbra lent a kapcsoló. Ez egy titkos laboratórium. Menj le a lépcsın. Lent a vizsgálóasztalon találsz valamit letakarva, ha hozzányúlsz, vér folyik ki alóla Az asztalon jegyzet, nézd meg. Menj a túloldalra. Egy szekrény. Nyisd ki középen, látod, hogy a túloldalt hárman beszélgetnek (Carter, az orvos és asszisztense). Lesd ki ıket. Filmbejátszás. 7.nap: 48.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel. Majd nézd meg Paul íróasztalát és tedd el a Daily Illustrated Nov 22, 1901-ei számát. 49.)Rendırség: Hiába jöttél, a felügyelı nincs bent 50.)Vörös Kápolna: Menj a színházba, keresd meg Abigail-t (a színpadon ül, tanul). Beszélj vele. Add vissza a pisztolyt. Az apjáról mesél

20 51.)Rendırség: Menj a felügyelı irodájába. Beszélj vele. Ad neked két anyagot (police report 3). Tedd el. 52.)November 21-ei gyilkosság helyszíne: Nézz körül a gödörbe. Vedd fel a rajzot (sketch crime scene 3). 53.)Vörös Kápolna: Menj Patrick-hoz, ad neked egy levelet: A Hasfelmetszı 2. levele: What wouldn t I do to grab A lady s heart? ha ha! Jack the Ripper Beszélj Patrick-kal. 54.)Szerkesztıség: Bur-höz menj, majd beszélj Paul-al is. Menj az íróasztalodhoz és írj Bloody Letters

21 Filmbejátszás 7.nap, este: 55.)Kórház: Beszélj a recepcióssal (piás). Majd a csapóajtón át menj Dr. Tumbletwo irodájába. Nyisd ki az íróasztali naplót, benne találsz említést Abigail-rıl. Ezt Paul írta. 56.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be elıl -. Beszélj a menedzserrel, majd hallgasd meg Abigail számát. 57.)Kék Bársony: Beszélj a bódéban lévı Patson-nel. Majd menj be a nyilvánosházba. Beszélj a biztonsági emberrel, majd menj a szalonba. Itt Dr. Tumbletwo éppen Gildát vizsgálja. Add neki az irodája kulcsát. Menj vissza a kórházba. 58.)Kórház: Ismét beszélj a recepcióssal. 59.)Kék Bársony: Menj Patson irányába, majd pillants fel az égre, filmbejátszás.

22 8.nap 60.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al (+silkner). Majd menj az asztalodhoz. Ott egy összetekert poszter (Moulin Rouge). Vedd fel. 61.)Vörös Kápolna Hátul menj be a Theatre-be és beszélj Abigail-el. 62.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Ms. Robinsonnal. Menj a hallba, az asztalon találod a telegráfot. Mellette a morzejelek táblázatát. Küldj telegramot: - Told bele a papírt. - Contact: (ezt a következı morze jelekkel tudod leírni: = = = = 2 Húzd meg a barna fogantyús kart.

23 Most írd be:... = S.. = I. -.. = L -. - = K -. = N. = E. -. R Tehát: SILKNER. Ismét húzd meg a barna fogantyút. 63.)Vörös Kápolna: Beszélj az Theatre elıtt álló Patrick-kel. 64.)Kék Bársony: Menj Patson játéktermébe. Add neki a Moulin Rouge posztert és a pass key-t..

24 65.)Szerkesztıség: Menj be Bur-höz. Majd folytasd az íróasztalodnál az írást: Terror on Low Side Filmbejátszás. 8.nap, este: 66.)Kék Bársony: Beszélj az utcán Jason-nel. Majd menj a nyilvánosházba és beszélj az emeleten Gildával. 67.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be (a fıbejáraton át), hallgasd meg Abigail mősorát. Majd menj ki az utcára és nézz fel a égre. Filmbejátszás 9.nap: 68.)Pinkerten ügynökség: Menj az archívumba, beszélj Ms. Robinson-nal. Megjött a telegram (benne William Jeremy Silkner adatai). Vedd fel az asztalról és tedd el. 69.)Vörös Kápolna:

25 Beszélj Patrick-kel. Majd menj be a mosoda melletti sikátorba. Itt egy nı ácsorog. Beszélj vele (Sally). Majd menj a Theatre hátsó bejáratához, Abigail nincs itt. 70.)Silkner mőhelye: Menj elıre, majd jobbra. Nézz fel bal oldalt a ablakra és less be a mőhelybe. Mindkét ajtó zárva van, de a bal oldalin ha a kopogtatót elfordítod, megtalálod mögötte a kulcsot. Ezzel nyisd ki a mőhelyt, menj be. Az ágyon egy kék könyv: Saison én Eufer (Rimbaud) Az asztalon semmi. A nagyobb asztalon ecsetek, bárd, főrészes kés,. Az ágyon egy véres, ember nagyságú bábu Ha az ágy mögé mész és felnézel a szekrény tetejére, ott találsz egy üvegcsét (empty bottle). Tedd el. Ha kinézel a fenti ablakon, egy férfit látsz jönni Kis idı elteltével menj a szoba közepére, találsz ott egy vödröt, benne vér. Vegyél a kis üvegbe belıle mintát, majd menj ki a mőhelybıl. A kulcsot tedd vissza a kopogtató mögé és fordítsd vissza a kopogtatót. 71.)Pinkerten ügynökség: Menj az igazságügyi szakértıhöz és add oda a vérmintát. 72.)Szerkesztıség:

26 Beszélj Paul-al, majd menj az íróasztalhoz és folytasd a cikked: A Season in Hell. Filmbejátszás 9.nap, este: 73.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be a fıbejáraton át - és hallgasd meg Abigail számát. 74.)Silk mőhelye: Nézz be a folyosói ablakon fent de be van függönyözve. Menj a belsı udvarra, fel a tőzlépcsın. Innen láthatod Silknert a mőhelyében. Indulj le a lépcsın, közben valaki kiáltozva megérkezik Silknerhez. 75.)A November 25-ei bőntény színhelye: Itt van a rendırfınök, Jeff és Silkner, aki a helyszínrajzot készíti. Nézz a hollóra, filmbejátszás Nézz a letakart holttestre, Jeff felemeli a leplet, Sally Carter beszél hozzád. Filmbejátszás 10.nap:

27 76.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel (+Jack). Majd vedd fel az újságot: Daily Illustrated Nov )Rendırség: Beszélj Jeff-el, de késıbb kell visszajönnöd. 78.)Pinkerten ügynökség: Menj a törvényszéki szakértıhöz. Elmondja hogy a behozott anyag: vér. Látogasd végig a bőntények színhelyeit, az alábbi sorrendben: - Október 31 - November 15 - November 21 - November 24. Az utolsó helyszín kivételével mindenütt találsz virágokat a tetthelyen. 79.)Vörös Kápolna: Menj be a Theatre-be hátul -, a menedzser elmondja, hogy Abigail hozzád indult. 80.)Szerkesztıség:

28 Menj az asztalodhoz, ott van Abigail és Paul. Az asztalodon a 3. levél Jack-tıl: Beszélj Abigail-el és Paul-al. Nézd meg az asztalodon lévı naptárt. Painters capture soul. I steal bodies. A final touch to my work on season greetings! ha ha Jack the Ripper Jelöld meg rajta eltérı színekkel a London-i bőnesetek idıpontját és a New York-iakat. Minden helyes jelölést követıen megjelenik a dátum mellett az áldozat neve. A London-it piros ceruzával: VIII.31./Polly Nichols IX.08./Anne Chapman IX.30./Elisabeth Stride, Catherine Eddowes XI.09.Mary Kelly. A New York-it kék ceruzával: X.31./Carrie Blum XI.15./Lizzie XI.21./Violetta

29 XI.24./Sally. Ebbıl Palmer kikövetkezteti a következı támadás idıpontját: November 27 (ezt piros ceruzával jelöld). Beszélj Paul-al, majd vedd fel a telefont. A rendırségrıl keresnek. 81.)Rendırség: Beszélj Jeff-el, majd az ablaknál álló Silkner-rel. Menj vissza Jeff-hez, ismét beszélj vele, majd menj be Carter irodájába. Beszélj Carter-rel. 82.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Miss Robinson-nal az archívumban. Ad egy telefonkönyvet: Pinkerten s New York City Bars. Nyisd ki a Low Side District résznél. Egy térkép a bal-oldalon és jobb oldalon sörözık címet és nevei. Helyezd el a térképen a rajzszegeket a megfelelı helyekre:. 83.)Szerkesztıség:

30 Menj Bur-höz és beszélj vele. Majd folytasd a cikk írását: Filmbejátszás Killer Still At Large! 10. nap, este: 84.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be elıl és beszélj a menedzserrel, aki a pultban van. 85.)Kék Bársony: Beszélj a madam-mal, majd menj hátra Gildához sír és beszélj vele. Menj ki az utcára, beszélj a megérkezı Jason-nel. Nézz fel az égre, filmbejátszás 11. nap: 86.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. Majd ismét látogasd végig a gyilkosságok helyszíneit: nincs a korábbi látogatásodhoz képest változás. 87.)Vörös Kápolna: Menj a Theatre-be hátulról és beszélj Abigail-el. Ad neked egy pisztolyt (vedd fel a székrıl).

31 88.)November 24-ei bőntény színhelye: Itt látod a férfit, aki a virágot vitte a többi helyszínre, ide is hozott. İ Silkner asszisztense. 89.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Miss Robinson-nal, ismét ad egy kulcsot (map drwer key). Menj a világító-asztalhoz és nyisd ki az alatta lévı fiókot, vedd ki a térképeket: New York map New York Sewers map New York Subway map New York Electrical supply map. Az alábbi sorrendben tedd a világító-asztalra: 1.New York map 2.New York Sewers map (igazítsd össze a kettıt) 3.New York Subway map (ezt is illeszd össze az elsıvel. Tedd rá végül a New York Electrical -t, erre azonban már nincs is szükség. Menj vissza Miss Robinson-hoz és beszélj vele. 90.)November 27-ei bőntény helyszíne: Menj át síneken jobbra egy zöld ruhás nı álldogál -. Menj fel a létrán és láthatod, hogy amikor a elhaladó vonat nem takarja el a látványt, jól látod, mi történik a túloldalon. (A zöld ruhás nı és egy férfi ölelkeznek.) Menj le.

32 91.)Rendırség: Beszélj Jeff-el. 92.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al, majd Bur-el is. Vedd fel Bur irodájában a fal melletti ládából a fényképezıgépet. Menj Paul-hoz és beszélj vele, majd az elıtérben állítsd fel a fényképezıgépet, az alábbi sorrendben: Tripod Darkroom Plate Flash Magnesium. Ha készen, tedd el. Menj az asztalodhoz és folytasd a cikked: Closer than ever! 11.nap, este: 93.)A November 27-ei bőncselekmény helyeszíne Menj át ismét a síneken és mássz fel a létrán. Menj a mellvéd elejéig és szereld össze a fényképezıgépet, abban a sorrendben, ahogy a szerkesztıségben tetted. Amikor kész vagy belenézhetsz. A kereten belül látsz mind a négy sarokban egy- egy rajzolatot:

33 Ezek voltaképpen a kurzorok szerepét töltik be, a blende beállításához, Ha a jobb felsıt húzod, jobbra-felfelé mozgatod a gépet, stb. Állítsd gyorsan a fényképezıgépet a túloldali fakerítéssel körülvett rész jobb alsó sarka felé. Hamarosan megjelenik a zöld ruhás nı és a képben balról jobbra tart. A nyomában a Hasfelmetszıvel. Amikor a jobb alsó sarokba beszorítja a nıt, elkezd a késsel hadonászni ekkor kattintsd el az exponálót. Sakk-matt! Menj gyorsan le és beszélj a nıvel (Fausta). Ekkora ér oda Jeff is mögötted áll -. Nézz fel az égre, filmbejátszás 12. nap: 94.)Szerkesztıség: Beszélj Bur-rel és Paul-al. 95.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Pinkerten-nel és add oda neki a fénykép-lemezt elıhívásra. 96.)Rendırség:

34 Beszélj Jeff-el. 97.)Blue Velvet: Menj a nyilvánosházba, beszélj a biztonsági emberrel, majd a hallban a madam-mal. Majd válts pár szót Gildával is Menj ki azt utcára és beszélj Patrick-kel. 98.)Pinkerten ügynökség: Beszélj Pinkerten-nel. Nézd meg az elıhívott képet. Tedd el. 99.)Szerkesztıség: Add oda a fotót Bur-nek. Majd folytasd az íróasztalodnál a cikk írását: Filmbejátszás Write today s story 12. nap, este: 100.)Kék Bársony: Menj Paston-hoz és beszélj vele a bódéban van -. Menj a nyilvánosház ajtajához, zárva. Rajta egy tábla: exceptional closing (kivételesen zárva). 101.)Vörös Kápolna:

35 Elıl menj be a Theatre-be. A színpad jobb oldala melletti bejáraton menj be a színpad mögé. Beszélj a menedzserrel. Majd menj az öltözıbe. Ott találod Jack újabb levelét: There were three ravens sat on a tree. Dawn a down, hey down, hey down. They were as black as black might be. With down The one of them said to his mate, Where shall we our supper take? With down, derry, derry, derry, down, down Jack the Ripper Valaki elveszi a levelet, majd zajongás a nézıtéren menj a színpad elé, kiürült 102.)Rendırség: Beszélj Jeff-el. 103.)Szerkesztıség: Beszélj Paul-al. 104.Kék Bársony: Beszélj az utcán Jason-nel. Majd menj a nyilvánosházba és beszélj a biztonsági ırrel. Ezután járd végig a gyilkosságok helyszíneit, a történések sorrendjében. 105.)A November 15-ei bőncselekmény helyszíne:

36 A 2. helyszínen ott találod Abigail-t. Beszélj vele. A kezében egy vörös doboz. Nézd meg, benne egy sakkbábú és egy levél Ha ha! Jack the Ripper Filmbejátszás Menj elıre, haladj el Abigail mellett, majd ismét elıre (2x), ha most lenézel a lejáróba balra egy nıi holttestet találsz ( az újabb áldozat??? Fausta). Nézz körül. Jack fut el melletted, egy pillanatra az arcát is látod Menj utána, a kikötıbe felé az irányt Filmbejátszás Jack olvassa az január 01-ei újságot

Angol-magyar szójegyzék és nyelvtani összefoglaló

Angol-magyar szójegyzék és nyelvtani összefoglaló Intermediate Bel v 7/3/03 11:14 AM Page b 1 the edition Great Clarendon Street, Oxford OX2 6DP Oxford University Press is a department of the University of Oxford. It furthers the University s objective

Részletesebben

IMAGINE VARÁZSLATOS VILÁGA ANDREJ BLAHO ÉS IVAN KALAŠ

IMAGINE VARÁZSLATOS VILÁGA ANDREJ BLAHO ÉS IVAN KALAŠ AZ IMAGINE VARÁZSLATOS VILÁGA ANDREJ BLAHO ÉS IVAN KALAŠ EZ A MUNKAFÜZET A MAGYAR IMAGINE CSOMAG RÉSZE, AMELY ISKOLAI LICENSZSZERZ(DÉS KERETÉBEN KERÜL TERJESZTÉSRE. AZ EREDETI M* SZERZ(I: ANDREJ BLAHO

Részletesebben

Találj rám. Találj rám, találj rám

Találj rám. Találj rám, találj rám Nincs hova menni Úszok egy folyóban a fejem lemerül Nézem a víz alatt sem vagyok egyedül Fogy a levegım, de szemmel tartalak Figyellek fél szemmel a rémes víz alatt Lassú a folyó, körülöttem fák nyelek

Részletesebben

Paul Fournel: Regények

Paul Fournel: Regények Paul Fournel: Regények Regény 1 Ez egy férfi története, aki találkozik egy nıvel, és beleszeret. A találkozásra egy szimpatikus külkerületi bárban kerül sor, amibıl akad még néhány Párizs népszerő negyedeiben.

Részletesebben

valakivel beszélgessen, hogy azt sem tudta volna, mihez kezdjen, ha nincs senki a szobában, aki meghallgassa ıt. Elfogadtam a kívánságát és

valakivel beszélgessen, hogy azt sem tudta volna, mihez kezdjen, ha nincs senki a szobában, aki meghallgassa ıt. Elfogadtam a kívánságát és 191-169 ARTHUR GOLDEN EGY GÉSA EMLÉKIRATAI A mő eredeti címe: Memoirs of a Geisha Fordította: Nagy Imre A borítót tervezte: 4 Color Repro Kft. A kiadó postacíme: 1506 Bp. Pf. 42 Tel./fax: 319-7382 E-mail:

Részletesebben

Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra...

Petőfi Sándor: Itt van az ősz, itt van újra... 2008. SZEPTEMBER szeptember 26. évfolyam 7. szám 1 September 2008 Volume SEPTEMBER 26, Issue 20087. A Washingtoni Magyar Amerikai Szövetség Lapja Newsletter of the Hungarian American Association of Washington

Részletesebben

ELSŐ FEJEZET A fekete csillag

ELSŐ FEJEZET A fekete csillag ELSŐ FEJEZET A fekete csillag Sötét éjszaka volt; úgy tűnt, mintha a teliholdat csak úgy ráakasztották volna az égre, és csillagok milliárdjai ragyogtak, mint kék és vörös lámpácskák. A mennybolt fényei

Részletesebben

EZ ÉLET SÖTÉTSÉGE Frank E. Peretti

EZ ÉLET SÖTÉTSÉGE Frank E. Peretti EZ ÉLET SÖTÉTSÉGE Frank E. Peretti Mert nem vér és test ellen van nekünk tusakodásunk, hanem a fejedelemségek ellen, a hatalmasságok ellen, ez élet sötétségének világbírói ellen, a gonoszság ellen, melyek

Részletesebben

és táncolni fogunk, egy kis mutogatás szinte kötelező. - Bár nem tudom, én mennyit akarok magamból mutatni, mert nem szeretném elveszteni a frissen

és táncolni fogunk, egy kis mutogatás szinte kötelező. - Bár nem tudom, én mennyit akarok magamból mutatni, mert nem szeretném elveszteni a frissen Gyönyörű Idegen Ahogy a régi életem véget ért, az minden volt, csak nem finom és nőies; inkább egy hatalmas robbanáshoz tudnám hasonlítani. De, hogy őszinte legyek, én voltam az, aki meggyújtotta a zsinórt.

Részletesebben

GTS DayZ. Útmutató. www.dayzszerver.hu. by Wucu Striek Fordította: Kádár Csaba és Pethő Dávid

GTS DayZ. Útmutató. www.dayzszerver.hu. by Wucu Striek Fordította: Kádár Csaba és Pethő Dávid GTS DayZ Útmutató by Wucu Striek Fordította: Kádár Csaba és Pethő Dávid www.dayzszerver.hu DayZ Game Guide 2 / 119 Tartalomjegyzék: DayZ Játék segédlet...4 Bevezetés...5 Játékszabályok, és a játék...5

Részletesebben

This is éles helyzet. NoT a TesT COURTNEY SUMMERS

This is éles helyzet. NoT a TesT COURTNEY SUMMERS ...le sem tudtam tenni, és a legvégén rájöttem, hogy sokkal többről szólt a túlélésnél. Julie Cross, bestseller szerző This is éles helyzet NoT a TesT COURTNEY SUMMERS Courtney SummerS This is NoT a TesT

Részletesebben

TEARS OF AN ANGEL 1x01 Javított! Írta. Haris-Weldin Szandra

TEARS OF AN ANGEL 1x01 Javított! Írta. Haris-Weldin Szandra TEARS OF AN ANGEL 1x01 Javított! Írta Haris-Weldin Szandra TEARS OF AN ANGEL 1.évad 1.rész "A játék indul" Szereplők: Angelina Sforza Mark Zane Jason Black Nina Jackson Kate McKanzie Lucas Lawson és Mrs.

Részletesebben

Kísérőkönyv a Gyermeksérülések megelőzéséről szóló 2008. évi világjelentéshez. Érezd magad jól, de légy biztonságban!

Kísérőkönyv a Gyermeksérülések megelőzéséről szóló 2008. évi világjelentéshez. Érezd magad jól, de légy biztonságban! Kísérőkönyv a Gyermeksérülések megelőzéséről szóló 2008. évi világjelentéshez Érezd magad jól, de légy biztonságban! Köszönetnyilvánítások Lektor: UNICEF: Kayode Oyegbite Szerkesztő és programigazgató:

Részletesebben

European Social Survey R6-2012 K É R D Ő Í V A KÉRDŐÍV FŐ BLOKKJAI A KÉRDŐÍV KIEMELT KÉRDÉSEI

European Social Survey R6-2012 K É R D Ő Í V A KÉRDŐÍV FŐ BLOKKJAI A KÉRDŐÍV KIEMELT KÉRDÉSEI European Social Survey R6-2012 K É R D Ő Í V A KÉRDŐÍV FŐ BLOKKJAI A1 A5 B1 B34 C1 C28 D1-D39 E1-E45 F1 F60 H I J N TV nézés, társadalmi bizalom Politika Szubjektív jólét, társadalmi kirekesztés, vallás,

Részletesebben

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is.

Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Minden jog fenntartva, beleértve bárminemű sokszorosítás, másolás és közlés jogát is. Kiadja a Mercator Stúdió Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Szerkesztő: dr. Pétery Kristóf Műszaki szerkesztés,

Részletesebben

ALAPTANÍTÁSOK Szolgálati ajándékok 8. A különbözı szolgálati ajándékok

ALAPTANÍTÁSOK Szolgálati ajándékok 8. A különbözı szolgálati ajándékok ALAPTANÍTÁSOK Szolgálati ajándékok 8. A különbözı szolgálati ajándékok A mai kazetta a szolgálati ajándékok tanítássorozat utolsó kazettája. Efezus 4:15-16 Hanem az igazságot szólván szeretetben, mindenestıl

Részletesebben

ALLY CARTER HA MEGTUDNÁD, HOGY SZERETLEK, MEG KELLENE ÖLJELEK

ALLY CARTER HA MEGTUDNÁD, HOGY SZERETLEK, MEG KELLENE ÖLJELEK ALLY CARTER HA MEGTUDNÁD, HOGY SZERETLEK, MEG KELLENE ÖLJELEK HA MEGTUDNÁD, HOGY SZERETLEK,, MEG KELLENE ÖLJELEK 2 A fordítás az alábbi kiadás alapján készült: Ally Carter: I'd Teli You I Love You, But

Részletesebben

Lisa Gardner. Nem bújhatsz el

Lisa Gardner. Nem bújhatsz el Lisa Gardner Nem bújhatsz el Ulpius-ház Könyvkiadó Budapest, 2012 1 Tizenhét éves voltam, amikor apám elmagyarázta, hogy a világ egy bonyolult rendszer. Az iskola is egyfajta bonyolult rendszer. A szomszédaink

Részletesebben

Modellezés OpenBVEben, azaz tereptárgyak létrehozása

Modellezés OpenBVEben, azaz tereptárgyak létrehozása Modellezés OpenBVEben, azaz tereptárgyak létrehozása Készítette: Krisz, 2006 Második, átdolgozott kiadás, 2014 ckirbi@freemail.hu A második kiadás elkészítésében közreműködött: phontanka. Bevezetés Ez

Részletesebben

AZ IDŐ ES A SZOBA. Botho Strauss

AZ IDŐ ES A SZOBA. Botho Strauss Botho Strauss AZ IDŐ ES A SZOBA SZEMÉLYEK JULIUS OLAF MARIE STEUBER FÉRFI, AKINEK NINCS MEG AZ ÓRÁJA TÜRELMETLEN NŐ FRANK ARNOLD ALVÓ NŐ FÉRFI TÉLIKABÁTBAN TELJESEN ISMERETLEN FÉRFI Szoba három nagy, utcára

Részletesebben

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog!

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog! FEB tábori dalgyűjtemény - 1 - készült:1997 augusztus-szeptember 1. SZÁLLJ FEL C dm E7 am F G C Szállj, szállj, szállj fel magasra, dalom hódítsd meg most a kék eget. C dm E 7 am F G C Jöjj, jöjj, kérlek

Részletesebben

68. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. 2009. évi XXXV. törvény. Budapest, 2009. má jus 14., csütörtök TARTALOMJEGYZÉK.

68. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. 2009. évi XXXV. törvény. Budapest, 2009. má jus 14., csütörtök TARTALOMJEGYZÉK. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2009. má jus 14., csütörtök 68. szám TARTALOMJEGYZÉK Oldal 2009. évi XXXV. tör vény Egyes adótör vények és az zal össze füg gõ egyéb tör vények módosításáról...

Részletesebben

V I L Á G S I K E R E K LEE CHILD NINCS MIT VESZÍTENED

V I L Á G S I K E R E K LEE CHILD NINCS MIT VESZÍTENED V I L Á G S I K E R E K LEE CHILD NINCS MIT VESZÍTENED Rae Helmsworthnek és Janine Wilsonnak. Ők tudják, miért 1. fejezet Korábban átélt már melegebb napokat is, de azért még most is elég forrón tűzött

Részletesebben

Görbüljek meg, ha igazat mondok

Görbüljek meg, ha igazat mondok A bemutatja: ALLY CARTER Görbüljek meg, ha igazat mondok Release date: 2011-06-15 A Könyv Megjelenésének éve:...2011 Kiadó:...... KELLY Oldalszám:.........206 Az eredeti köny oldalszáma:... 227 Fejezetek

Részletesebben

A tűzzel játszunk egy picit Scherer Péter, Kovács Krisztián, Gyulay Eszter

A tűzzel játszunk egy picit Scherer Péter, Kovács Krisztián, Gyulay Eszter A tűzzel játszunk egy picit Scherer Péter, Kovács Krisztián, Gyulay Eszter Kovács Krisztián és Scherer Péter a 6. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle díjkiosztóján A nemrégiben alakult Nézőművészeti Kft.

Részletesebben

http://www.amazon.com - Online Shopping for Electronics... & more

http://www.amazon.com - Online Shopping for Electronics... & more Köszönjük, hogy megvásároltad az Amazon Kindle olvasóját. Jelenleg a Kindle Kézikönyv (Kindle User s Guide) bevezetőjét olvasod. Itt áttekintést kapsz az eszközről és rámutatunk néhány alapvető funkcióra,

Részletesebben

Huszonkilenc nap. Tamás Kincső. Részletek. Elvágyódik. A leghosszabb éjszaka

Huszonkilenc nap. Tamás Kincső. Részletek. Elvágyódik. A leghosszabb éjszaka Tamás Kincső Huszonkilenc nap Részletek Elvágyódik Annyi szép hely létezik a világon mondja egy nap a férjem, miközben pucolom a tűzhely ablakát. Ül, fekete feje az öklén, tervez erősen. A vásárhelyi lakásodat

Részletesebben

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára

Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Dráviczki Csaba Áhítatok az év minden napjára óvodások számára Bárányka füzetek I. 2012 Szakmai lektor: Dr. Jakab-Szászi Andrea Kiadja a Református Pedagógiai Intézet 1146 Budapest, Abonyi u. 21. www.refpedi.hu

Részletesebben

Épít ke zõk. Oláh Ro land szo ci á lis mun kás

Épít ke zõk. Oláh Ro land szo ci á lis mun kás Épít ke zõk Jú li us ele jén Ágon te tõ fel újí tás ba fo gott Or sós Flóra és Fá bi - án. A Hab itat Pont és a Köz-Tér-Há ló Ala pít vány köz re mû kö dé - sé vel meg va ló su ló mun kát már áp ri lis

Részletesebben