Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "www.eletalelekben.ro"

Átírás

1

2

3

4

5

6

7 L 0. / Szív csendben az Úrra figyel, ki segít. / x2 Szív csendben az Úrra figyel.

8 K 1. bűnös szet hadd adj Néked! 7 bűnös szet hadd adj Néked! 4 7 bűnös szet hadd adj Néked, ó, Ur! bűnös ajkat hadd adj Néked! 7 bűnös ajkat hadd adj Néked! 7 7 bűnös ajkat hadd adj Néked, ó, Ur! R: Tiszta szívvel kikiáltom: Szent a Te Neved! 7 Szentlelkednek szent tüzével tisztítasz eng! / bűnös kezet... / x3 / bűnös testet... / x3 / R: / bűnös szívet... / x3 / bűnös lelket... / x3 / R:

9 L 1. / Jézus itt jár, és minket megérint. / 2x Ha Ő jelen van, átalakul minden, 7 oda a rosszkedvünk és vidámság lesz bennünk. Mert Ő jelen van, átalakul minden, 7 nek is, neked is Ő egy vidám szívet ad. 7 / Hogyha áthalad közöttünk a názáreti Jézus, hogyha áthalad közöttünk a názáreti Jézus: / x2 / Ő téged is megérint, Ő téged is megérint, 7 (7) Ő téged is megérint és áldását adja rád. / x2

10 K 2. apo.1 dd a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, H7 zengjünk az Úrnak alleluját! dd a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, H7 zengjünk az Úrnak alleluját! H7 7 R: /: lleluja, alleluja, alleluja, alleluja! :/ Kitárt karokkal mindenki áldja, H7 mindenki áldja az élet Urát! Ujjongó szívvel zengjünk az Úrnak, H7 zengjünk az Úrnak alleluját!

11 L 2. / z Úrnak szüksége van rád, (...rám,...ránk) oly nagyon szüksége van rád. / x2 7 ontosabb vagy Te, mint az égbolt, fontosabb vagy Te, mint a öld, fontosabb vagy Te, mint a tenger, 7 nagyon fontos vagy Te. (ontosabb vagyok...) (ontosabb vagyunk...) Nekünk szükségünk van Rád, ó, Urunk, szükségünk van Rád! Nek szükség van rád, testvér, szükség van rád!

12 L 4. / Méltó a Bárány, hogy vegyen dicsőséget, hódolatot, áldást és tisztességet! / x2 / Szent az Ő Neve, örökké! / x3

13 L 6. /: :/ / kegyel árad és árad és árad! kegyel árad, mint az eső! kegyel árad és árad mindenhol. / x2 Jézus, Tebenned bízom, Jézus, irgalmad kísér! Jézus, Veled táncolok örökké!

14 L 8. R: elmagasztaljuk Neved, zengjük dicséretedet, 4 mert Te vagy a Megváltó, jelenléted gyógyító. mennyből jöttél közénk, hogy megmutasd az utat. Vállaltad a keresztet, és így értünk szenvedtél, 7 H7 a kereszttől egész a sírig, a sírtól a dicsőségig. 7 elmagasztalunk, Ur! / R: halálból az életre hívtál minket, Jézus! Megmutattad ezt az utat, és így értünk szenvedtél, H7 a kereszttől egész a sírig, a sírtól a dicsőségig. 7 eltámadtál, ó, Ur! / R:

15 L 9. / Ünnepeld Jézust, ünnepeld, alleluja! Ünnepeld Jézust, ünnepeld! / x2 eltámadott, feltámadott, Ő él, mindörökké él! eltámadott, feltámadott, gyertek, ünnepeljük 7 feltámadt Királyunk!

16 K 13. R: / lleluja, alleluja, alleluja! / x2 Zengd velünk, örökké jó az Úr, énekeld szeretetét! Izrael háza is mondja hát, zengje hát nagy örömét! / R: z Úr velünk, ki lehet ellenünk? Rettegést n ismerünk. Jobb az Úr ereje énnek, jobb is, mint az beré. / R: Ő az én tertő Isten, Isten, ki n hagy el. Benne én ujjongva járhatok, élhetek a tenyerén. / R:

17 K 19. tyám, Tied vagyok, és szüntelen imádlak! 4 icsőség szent Nevednek! R: icsőség Nevednek! cism fism icsőség Nevednek! icsőség szent Nevednek! Jézus, Tied vagyok, és szüntelen imádlak! 4 icsőség szent Nevednek! / R: Lélek, Tied vagyok, és szüntelen imádlak! 4 icsőség szent Nevednek! / R:

18 K 19. tyám, Tied vagyok, és szüntelen imádlak! 4 icsőség szent Nevednek! R: icsőség Nevednek! icsőség Nevednek! icsőség szent Nevednek! Jézus, Tied vagyok, és szüntelen imádlak! 4 icsőség szent Nevednek! / R: Lélek, Tied vagyok, és szüntelen imádlak! 4 icsőség szent Nevednek! / R:

19 L / Szeretet Istene, (szeretet Istene) 4 Te örvendezel (Te örvendezel) 4 a Te gyermekednek. (gyermekednek) / x2 / Mindaz, mi jó, tökéletes fism az Tőled való! / x2 4...Szeretet Istene!

20 K 21. / z élő Jézust magasztalom, H7 és kiárad rám a Lélek. / x2 / Őt magasztalom, Őt magasztalom, H7 és kiárad rám a Lélek. / x2 / gy új nyelven imádom Őt, H7 ha kiárad rám a Lélek. / x2 / És imádom Őt, és imádom Őt, H7 ha kiárad rám a Lélek. / x2 / És Jézustól erőt kapok, H7 ha kiárad rám a Lélek. / x2 / Új erőt kapok, új erőt kapok, H7 ha kiárad rám a Lélek. / x2

21 / N várok már, új harcba megyek, H7 ha kiárad rám a Lélek. / x2 / Új harcba megyek, új harcba megyek, H7 ha kiárad rám a Lélek. / x2 / És Jézus Nevében csatát nyerek, H7 ha kiárad rám a Lélek. / x2 / És csatát nyerek, és csatát nyerek, H7 ha kiárad rám a Lélek. / x2 / Ő betölti lelk, és dicsér Őt, H7 ha kiárad rám a Lélek. / x2 / És dicsér Őt, és dicsér Őt, H7 ha kiárad rám a Lélek. / x2

22 K 22. H7 / világnak Krisztus kell! H7 világnak Krisztus kell! is cism világnak kellesz te is, H7 mivel te Krisztushoz tartozol! / x2 / mlékezz, lékezz, H7 te Krisztushoz tartozol! / x2

23 K 24. z Úr az én pásztorom, n szűkölködöm. üves legelőn nyugtat eng, s Lelkével vigasztal. R: / halál árnyékának völgyében járok, 7 7 s Téged dicsérlek én, mert vel vagy, Jézus, n félek a bajtól, 7 (7) erősség pásztorbotod! / x2 z Úr az én pásztorom, n szomorkodom. üves legelőn nyugtat eng, s Lelkével vigasztal.

24 L 24. R: Áradj, folyó, jöjj a mennyből áradj! Mosd meg szívünk, tisztítsd meg ruhánkat! H Áradj, folyó, töltsd be lelkünk tplomát, örök élet vize, áradj ránk! Mert úgy várunk, és kiáltunk: /h szomjúságunk csillapítsd le, ó, Urunk! Mint szarvas hűs forrásra, /h jelenlétedre úgy kívánkozunk. / R: Tömlöcajtók nyíljanak meg, /h s a gonoszság láncai lehulljanak! z erőtlen Rád tekintsen, /h s a beteg is mondja: hős vagyok! / R:

25 L 25. / Élet van Tebenned, erő van Tebenned, rény van Tebenned, ó, Jézus! / x2 Így dicsérlek életmel, (...az életmel) és áldlak minden erőmmel, az életmel, minden erőmmel, csak Benned van rénység!

26 L 26. apo. 1 Megkötöm magat Isten kötelével, megkötöm magat ország igéjével. - Szabadságom, Ur, Neked visszaadom, 7 csak a szeretetre formáld át tudatom. Magat megkötni gyönge vagyok, Ur, segítőkéz nélkül nehéz járnom ut. - tyám, erősítsd meg gyermeked a hitben, 7 élet példázza: Szeretet az Isten. Megkötöm magat baráti kötéllel, testvéri közösség tartó erejével. - /:Testvér, ha eloldnám kettős kötelék, 7 szbesíts magmal, légy felelős ért. :/

27 L 27. apo 3. Jézus, véred megtisztít, 4 véred ad új életet. 4 Véred tesz ma szabaddá! 7 Ért folyt e drága vér, cm - így a lelk fehér, mint a hó, mint a hó, Úr Jézus, Te megölt Bárány!

28 L 29. /gisz fisz/s Mint az asszony az Ő ruhája szegélyét, megragadjuk az Úr jelenlétét. fisz Mint a vak koldus az út szélén, kiáltunk, (Jézus!) s futunk az Úr elé. És hirtelen egy mennyei kéz megáld, Jézus az, aki megsegít. 7 És hirtelen a mennyei erő leszáll, Jézus jön, és meggyógyít.

29 K 30. fism fism Áldjad, én lelk az Urat! fism fism Áldjad, én lelk az Urat! fism 6 6 Áldjad, én lelk, áldjad, én lelk, fism fism áldjad, én lelk az Urat! Zengj alleluját az Úrnak!... icsérjük együtt az Urat!... Áldjad, én bensőm az Urat!...

30 K 31. Magasztaljon Téged minden nyelv! icsérje és áldja szent Neved! Áldott légy, Ur, áldott! Nagyságod előtt most hódolunk!

31 L 31. R: / Örülj az Úrban, áldd az Ő Nevét! Örülj az Úrban, zengd dicséretét! / x2 B Örülj, örülj, örülj, örülj az Úrban! Magasztalás és szent öröm, hálaadás az én erőm! Zengeni örökre énekét, Jézus Krisztus, áldott légy! / R: B Mert él az Úr, a feltámadt Király: B Jézus, Jézus! / R:

32 K / Áldjuk az Urat, az élő és igaz Istent! / x2 Mondjunk Neki dicséretet, dicsőséget, tiszteletet, áldást és minden jót! Ámen! Úgy legyen! Ámen! Ámen! Úgy legyen! Úgy legyen! Áldjuk az Urat, az élő és igaz Istent! Ámen! Ámen! Úgy legyen! Úgy legyen!

33 L 32. / Szentlélek, köszöntünk! / x2 7 7 yújtsd meg újra a szent tüzed, 7 hadd égjen bennünk az első szeretet! 7 7 riss olajjal kend meg fejünk! (..szívünk) Szentlélek, (Szentlélek,) Szentlélek, (Szentlélek,) 7 () oly jó, hogy itt vagy velünk!

34 K 33. Áldjon meg Téged az Úr! Áldjon meg Téged az Úr, 7 és őrizzen meg tégedet! Világosítsa meg az Úr az Ő orcáját terajtad, 7 és könyörüljön terajtad! ordítsa az Úr az Ő orcáját rád! ordítsa az Úr az Ő orcáját rád, és adjon békét tenéked!

35 L 34. apo.1 Ur, Tehozzád futok, élő vízre szomjazom, közelséged ó, mily jó énnék! Kérlek, ne menj el től, légy mindig segítség, úgy kívánlak Téged, Isten! Én pedig szüntelen rélek, H7 egyre jobban dicsérlek, H7 ajk beszéli a Te igazságodat! Hadd legyen most a dalom jó illat oltárodon! / Nagyon szeretlek Téged, / x3 Jézusom! Jézusom, Jézusom!

36 L R: Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk, 4 töltsd el szívünk, életünk! 2 2 Hogy béke és áldás szálljon ránk, 4 4 küldd el a Lelked, úgy kérünk, Istenünk! Kegyelmeddel táplálsz, Istenünk, 4 Hozzád eljük most mindnyájan a szívünk. Rénységünk Belőled fakad, 4 hogyha szívünk-lelkünk mindentől szabad. / R: jándékul Lelked küldted el, 4 hogy ne önmagunknak, han nnak éljünk, ki értünk életét adta. 4 Mi is átnyújtjuk most szívünk, mindenünk. / R:

37 L 38. apo.2 - / Krisztus él! / x4 / z örök élet, Jézus, Te adtad, úgy imádlak és áldlak! / x2 R: Krisztus él! Krisztus él! Krisztus benn is él! Krisztus él! Krisztus él! H7 Krisztus közöttünk él! - / Krisztus él! / x4 Megújult élet, Jézus, Te adtad, én hirdetni akarlak! / x2 / R:

38 K 40. Bárányom, Bárányom, Istennek Báránya, könyörülj rajt, hadd jussak jobb sorsra! dj nek nagy hitet, íg lehet, formáld kedved szerint a szívet! Én Ur, add meg nek, jó Ur, add meg nek, 7 hadd legyen melletted majd a hely! Les minden vágyadat, tisztel házadat. is Én Ur, jó Ur, add meg nek! Én Ur, adj egy kis időt nek, vékony kis szalmaszál az én hit! e ha Te segítesz, erős leszek, kertedként ápolom a lelket.

39 K 41. / Áldjátok az Urat, áldjátok szent Nevét! 7 Kik házában álltok napról napra, dicsérjétek szüntelen Őt! / x2 / Tárjátok kezeitek az élő Isten felé! Áldjon meg téged Sionból az Úr, ragyogtassa arcát reád! / x2

40 K sak állok szótlanul, a dárda földre hull. 7 7 Itt más erő az Úr, itt más erő az Úr. (7) R: / öltámadt, alleluja! öltámadt, alleluja! / x2 7 7 z éj az hosszú volt, de eltűnt már a hold. 7 7 hajnal felsikolt, a hajnal felsikolt. / R: 7 7 lég volt már, elég! énnyel hinti az ég 7 7 az új nap reggelét, az új nap reggelét. / R: 7 7 Virágban áll a rét, virágos úton át, 7 7 valaki jön feléd, valaki jön feléd. / R: 7 7 Virágban áll a rét, virágos úton át, 7 7 Jézus jön feléd, Jézus jön feléd. / R:

41 K 44. / föld, elyre lábad lép, réges-régen a tiéd, mert én adt azt neked. / x2 N illetheti az ellenség, n lesz sohas idegené. N lakhat ott, csak az a nép, is H akié a szövetség.

42 K 46. H7 gyütt fog ujjongni fiatal és öreg is, H7 és örömében táncot lejt a lány. H7 H7 Láj...láj...láj...láj...láj...láj...láj H7 yászukat ünnepre fordítom, és n búsulnak ezután. / Vidámmá tesz a szívüket, hogy örvendezzenek H7 a bánatuk helyett. / x2

43 L Még n is élt én, Te már úgy szerettél, 7 7 hogy esendő berként eljöttél. 7 N vártad meg azt, hogy Hozzád kiáltsak, 7 de megengedted, hogy hallj a hangodat. 7 Zengjen hát a hálám Neked, 7 zengjen hát a hálám a keresztért, is fism zengjen hát a hálám Neked, H mert Te eljöttél, H7 hogy megkeress és megmentsél.

44 L 48. apo.3 H cism Kiáltok az Úrhoz, mert méltó, hogy Őt dicsérjük. H (H) / Szabaddá tesz eng / x3...az ellenségtől.

45 K Hallelu, hallelu, hallelu, 7 halleluja, áldott az Úr! 7 Hallelu, hallelu, hallelu, 7 halleluja, áldott az Úr! 7 Áldott az Úr, halleluja! 7 Áldott az Úr, halleluja! 7 6 Áldott az Úr, halleluja! 7 Áldott az Úr!

46 L 49. B Élet Tied, én átadom neked, gm minden percet ezután Veled kezd el.

47 K 50. z az nap, ez az a nap, /: mit az Úr rendelt. :/ 7 z az a nap, ez az a nap, /: mit az Úr rendelt. :/ /: Örvedjünk, vigadjunk e napon! :/ 7 z az a nap, ez az a nap, mit az Úr rendelt. Jézus az Úr, Jézus az Úr, /: akit szolgálunk. :/ 7 Jézus az Úr, Jézus az Úr, /: akit szolgálunk. :/ /: Szolgáljuk hűséggel szent Nevét! :/ 7 Jézus az Úr, Jézus az Úr, akit szolgálunk. H7 ljön az Úr, eljön az Úr, /: akit úgy várunk. :/ H7 ljön az Úr, eljön az Úr, /: akit úgy várunk. :/ /: gy szívvel mondjuk, hogy jöjj vissza már! :/ H H7 Jöjj el, Ur! Jöjj el, Ur! Jöjj el, Úr Jézus!

48 L 50. H7 cism / Király vagy, Király vagy, Jézus Király! / x2 / Most feleljük a szívünket, H most feleljük kezeinket, cism trónod elé járulunk: Imádva légy! / x2 (Imádva légy!)

49 L 51. Szent színed elé járulunk, hogy hódoljunk Neked, és hálával áldozzunk, magasztaljuk szent Neved. Mert megmentetted népedet, új életet adtál, fogadd el szívünk buzgó szeretetének dalát. fism Te vagy az Istennek Báránya, a Magasságos ia, /cism aki kilépett a sírból, a halál n fogott rajta. fism Szabadítónk lettél nékünk, Benned van rényünk. 7 Nincs másban üdvösség, Tied minden dicsőség!

50 K 54. H7 Én Ur, én Isten, vedd el től minden, i gátol eléd! H7 Én Ur, én Isten, add meg nek minden, i segít eléd! H7 / Én Ur, én Isten, fogadd el az élet, H7 (..) hadd legyen egészen a Tiéd! / x2

51 L 56. / yertek, dicsérjük együtt Izrael Szentjét, mert Ő a Megváltó! / x2 / meld fel kezedet, nyisd meg a szívedet, mert Ő a te szabadítód! / x2 yertek, gyertek, menjünk fel az Úr hegyére, vígasságnak a helyére, ujjongjunk Őelőtte, táncoljunk Őelőtte, az Ő neve, az Ő neve: Ott lakik az Úr!

52 K / yermek, én szomjazom, vágyom a szíved után. / x2 Maradj mindig énbenn, nézd szívet! 4 Maradj mindig énbenn, lásd hűség! Maradj mindig énbenn, békére lelsz! 4 Maradj mindig énbenn, igaz lesz életed! Maradj mindig énbenn, figyeld igémet! 4 Maradj mindig énbenn, szeresd testvéred! Ne aggódj és ne félj már, bízz énbenn! 4 elüdít lelkedet, add át életed!

53 L icséret, áldás, örök imádás Néked, Mindenható! 4 4 Itt áll a néped, új hitre ébred, és várja leheleted. fism Minden nyelv most ezt kiáltja: icsőség! fism És imádva áldja Neved, mind együtt. fism És a néped újra zengi: Hatalmas, 42 áldott Úr vagy mindörökké, ó, Mindenható! öldről az Ég felé kiáltjuk: hogy Jézus az egyetlen Úr! Nincs s n is lesz soha senki más, ki Hozzá hasonlítható!

54 K 60. gm 7 yönyörű vagy, én Ur! Szív mélyéből áldalak! gm 7 Szív mélyéből áldalak! R: / lleluja, alleluja! / x3 gm 7 Megigézted szívet, megérintetted bensőmet, gm 7 megérintetted bensőmet. gm 7 Táncot járva ámulok, megváltásomra gondolok, gm 7 megváltásomra gondolok. / R: gm 7 Lelked betölti élet, Benned ujjong, dalol szív, gm 7 Benned ujjong, dalol szív. gm 7 Tegyél szívedre pecsétül, örök életet adj végül, gm 7 / örök életet adj végül! / / R:

55 K 61. Hadd jöjjek én forrásodhoz, Ur! 7 Hadd jöjjek én forrásodhoz, Ur! 7 fm Hadd jöjjek én forrásodhoz, Ur! Hadd jöjjek én, hadd igyak én, hadd éljek én! Hadd igyak én forrásodból, Ur! 7 Hadd igyak én forrásodból, Ur! 7 fm Hadd igyak én forrásodból, Ur! Hadd jöjjek én, hadd igyak én, hadd éljek én! Hadd éljek én forrásodnál, Ur! 7 Hadd éljek én forrásodnál, Ur! 7 fm Hadd éljek én forrásodnál, Ur! Hadd jöjjek én, hadd igyak én, hadd éljek én!

56 L 61. apo.1 7 R: Szeretet Lelke, jöjj, tölts el, tölts el! 7 Szomjazom Rád, érints meg, érints meg, érints meg! Érints meg, érints meg, tölts el, tölts el! Tölts el, tölts el, érints meg, gyógyíts meg! Ha fényed betölti a lelk, Jézus, dicsőséged árad szét! Tölts el, tölts el, szeretlek, szeretlek! / R: Megtöröd szív kénységét, én hirdet szeretetedet. Tölts el, tölts el, szeretlek, szeretlek! / R:

57 jándékod erő s hatalom, a világ félelmet többé n ad! Tölts el, tölts el, szeretlek, szeretlek! / R:

58 K 62. / Halld, Izrael, az Úr nékünk Istenünk, az egyetlen Úr! / x2 Halld, Izrael, az Úr nékünk Istenünk, H7 Ő az egyetlen! Halld, Izrael, az Úr nékünk Istenünk, H7 az egyetlen Úr!

59 K 66. ölém hajló jóságodra lékezz, Ur! Irgalmadra, mi örökké igazság marad. R: / Mosogass meg a bűneimtől, tisztogass meg a vétkeimtől! Vétket elismer, bűnöm előtt áll szüntelen. / x2

60 K / Élet csak kegyel, önérd nincs. / x2 7 R: / Veled vagyok naponta, fism kezeidet megfogva, te csak bízzál karomban! 7 - mondja az Úr (..az én Ur) / x2 7 / Régi én leküzdöm nagy erejével. / x2 / R: 7 / Szeretete igazgat, ellát tanáccsal. / x2 / R: 7 / Hűen vezet uton, n hagy magra. / x2 / R:

61 L 70. Szív telve van Veled, drága Jézus, hű Megváltó. Hálát érzek mindazért, mit ért tettél, drága Jézus. Hogy elhívtál és befogadtál, nincsen más otthonom. Karod óv és átölel, Nálad van lakhely. Jöjj közel hát, ölelj most át, szükség van Rád! Szükség van Rád! Szükség van Rád!

62 K 74. Irgalmazz, Ur, irgalmazz! 7 Ur, irgalmazz nek! Tenger a bűnöm, jöjj, segíts, erős karoddal ments meg! Irgalmazz, irgalmazz nek! Kegyelmezz, Krisztus, kegyelmezz! 7 Krisztus, kegyelmezz nek! Ha bármit tett ellened, bocsásd meg, kérlek! Kegyelmez, kegyelmezz nek! Irgalmazz, Ur, irgalmazz! 7 Ur, irgalmazz nek! lest, de felállok és indulok eléd! Irgalmazz, irgalmazz nek!

63 L 74. / / x2 R: / Szentlélek, jöjj, lobogó láng, Szentlélek, jöjj, a világ vár, Szentlélek, jöjj, viharos szél, H7 jöjj, áradj szét! / x2 fism H7 cism H fism cism fism Jöjj el, élő vízforrás, jöjj, a szívünk Téged vár, jöjj, ki fényt adsz lelkünknek, jöjj, úgy várunk Rád! / R: Jöjj, igazság forrása, jöjj, imádunk mindnyájan, jöjj, a szívünk ébreszd fel, jöjj kegyelmeddel! / R: Jöjj, a népet gyűjtsd egybe, jöjj, az alvót ébreszd fel, jöjj, a bűntől tisztíts meg, bátoríts minket! / R:

64 K 75. gm gm gm gm gm Ímé, az Isten sátora az berekkel van, gm B 4 és maga az Isten lesz velük, az ő Istenük. gm R: Jézus, Te vagy a Király! gm gm (gm gm gm) Jézus, Te vagy a Király! X2 gm gm Isten letörli a könnyeket az ő szeikről. gm Halál n lesz már többé, B 4 s gyász, s fájdalom. / R: gm Ki győz örökségül nyer mindent, gm szívébe írom Nev. gm B 4 nnak Istene leszek, s fi lesz ő nék. / R:

65 K 77. Ízleld és lásd, hogy jó az Úr! iso Ó, ízleld és lásd, hogy az Úr jó! Boldog ber az, ki Benne bízik! 7 Boldog ber az, ki Benne bízik! Befejezés: Ő jó, Ő jó, Ő jó!

66 K 79. Jézus az Isten Báránya, Bűnösöknek lett váltsága. Meghalt azért, hogy élhessünk, Hogy örökös társai lehessünk. / ki hisz Benne az él! / x2 Jézus az élet forrása, Örök élet van nála. Kapuja számunkra nyitva áll, N árthat nekünk a halál! / ki hisz Benne az él! / x2 / Jézus csak Téged vár! / x2 Jézus csak terád vár!

67 K 79. Jézus az Isten Báránya, gm Bűnösöknek lett váltsága. Meghalt azért, hogy élhessünk, gm Hogy örökös társai lehessünk. /: ki hisz Benne az él! :/ Jézus az élet forrása, gm Örök élet van nála. Kapuja számunkra nyitva áll, gm N árthat nekünk a halál! /: ki hisz Benne az él! :/ /: Jézus csak Téged vár! :/ Jézus csak terád vár!

68 K 83. H sak Isten békessége oltja szomjat, üdvöm én Tőle várom. H7 Igen, nyugodalmat lelk Nála lel, H7 Isten segítségül jön.

69 L 87. / / x2 Táncolva éneklek, ujjongok Jézusért, szívben a szent örömnek nincsen gátja már. / És n zavar, hogyha ezért --- bolondnak néznek majd! / 2x / Nanana-nana-na, hej! Nanana-nana-na! / x2

70 K 88. Jézus, nékünk adtál anyát. Ő kér és áld, ha szívünk fáj. Hála Jézus, hála Néked, mert 7 van egy drága imánk! R: ve Maria, gratia plena ominus tecum Benedicta tu... Térden állva hívunk Téged, vidd el álmunk Krisztus elé! Jézus nyja, hű Mária 7 add, hogy lássuk iad! / R:

71 K Jézus, Te közénk eljöttél, (7) boldog, ki mindig Veled él! gm 7 Ur, hogy mindig Veled éljek, B 7 adj irgalmat sok nagy vétkért! 7 Nehéz volt élni vétkeimben, (7) lőtted állok bűnösen. gm 7 Nehéz most visszajönni Hozzád. B 7 Kérlek, hogy kegyelmezz nek! 7 Ur, Te szeretsz nagyon eng, (7) maradj hát örökre vel! gm 7 Meghaltál ért a kereszten. B 7 Kérlek, hogy kegyelmezz nek!

72 K 95. fism H fism H Jó tyám, imádlak, letesz élet. -fism H / Úgy szeretlek! / x2 fism H fism H Úr Jézus, imádlak, letesz élet. -fism H / Úgy szeretlek! / x2 fism H fism H Szentlélek, úgy várlak, letesz élet. -fism H / Úgy szeretlek! / x2

73 L 100. apo.1 2 / Jöjj, hívunk, jöjj, Szentlélek, a szívünkbe áradj! / x2 Úgy várunk, és kiáltunk: Áradj szét, áradj szét, áradj szét! / Jöjj, hívunk, jöjj, mint folyó, ely túlárad! / x2 9 Úgy várunk, és kiáltunk: Áradj szét, (Vigasztaló!) áradj szét, (Szabadító!) áradj szét!

74 K 104. H7 Királyi gyermek vagyok én, van nék koronám. H7 Megváltóm kegyelme enyém, n hagy el soha már. R: Jézussal járom utat, H7 megfogva a kezét. H7 Királyi gyermek vagyok én, és ez nek elég. H7 Királyi gyermek vagyok én, van hófehér ruhám. H7 Megváltóm vére mosta le, ott fenn, a olgotán. / R:

75 L 106. / Jézus Krisztus, Ő az én Ur! lleluja, alleluja! / x2 / Ő így szeret, Ő így szeret! lleluja, alleluja! / x2...ő a Te Urad...Ő a mi Urunk...az egyetlen Király

76 L 107. Indulj és menj, hirdesd szav, H néphez küldelek én! Tövis és gaz, vér és panasz, meddig hallgass még én? H7 R: / Küldelek én, megáldlak én, csak menj és hirdesd szav! / x2 Tüzessé tesz ajkaidat, H gyémánttá homlokodat. Népnek őrévé rendellek én, lelket adom melléd.

77

78 K 109. apo.1 Köszönöm, Jézus, köszönöm, Jézus! Köszönöm, Ur, hogy szeretsz eng! fism7 - Köszönöm, Jézus, köszönöm, Jézus! 7 Köszönöm, Ur, hogy szeretsz eng! olgotára ment, és meghalt ért. Köszönöm, Ur, hogy szeretsz eng! fism7 - olgotára ment, és meghalt ért. 7 Köszönöm, Ur, hogy szeretsz eng! harmadik napon Ő feltámadott. Köszönöm, Ur, hogy szeretsz eng! fism7 harmadik napon Ő feltámadott. 7 Köszönöm, Ur, hogy szeretsz eng!

79 Ó, halleluja, ó, halleluja! Köszönöm, Ur, hogy szeretsz eng! fism7 - Ó, halleluja, ó, halleluja! 7 Köszönöm, Ur, hogy szeretsz eng!

80 K 114. Legyen a béke teveled! gm Legyen a béke teveled! Legyen a béke teveled! 7 Legyen a béke, béke, béke teveled! Hevenu shalom aleikhen!... Să fie pace pe lume!... Legyen a béke mivelünk!...

81 K 116. /: 2 2 :/ / Menjetek be kapuin hálaadással, tornácain át dicséretekkel! / x2 / Mert jó az Úr, örökkévaló kegyelme, és hűsége megmarad mindörökre. / x2

82 K 120. R: Minden kincs az, hogy dicsérlek Téged, Jézusom. Minden kincs az, hogy dicsérlek Téged, Jézusom. icsérni mind jobban, dicsérni mind jobban! Minden kincs az, hogy dicsérlek Téged, Jézusom áldalak szeretlek szolgállak imádlak

83 K 122. N lesz egyedül a szív többé, H7 glóri-alleluja. Vel az én Ur mindörökké, H7 glóri-alleluja. H7 Jézus, Hajnalcsillag, glóri-alleluja! H7 H Jézus, Hajnalcsillag, glóri-alleluja!

84 K 123. R: Minden, mi él csak Téged hirdet, minden dicsér, mert mind a műved. zzal, hogy él ezt zengi Néked: 7 dicsérlek én, dicsérlek Téged! icsér az ég, nap, hold és csillagok, fény és sötét, nap, éj és hajnalok. icsér a szél, felhő és hóvihar, 7 a víz s a tűz megannyi tiszta dallal. / R: icsér a föld, dicséri szent Neved, mint jó anyánk táplál s ad eledelt. Virág, gyümölcs, zöld fű, fa, hegyvidék, 7 tó és folyó, síkság és büszke bérc. / R:

85 nagyvilág létével énekel, szavunkra vár, hogy hangja dal legyen. Zúgjuk tehát ég és föld énekét, 7 zengjük velük: Nagy Isten, áldott légy! / R:

86 K 124. Mindent kegyelből kapt, mindent kegyelből kapt, 7 -- mindent kegyelből kapt én! Jézus, e név a biztos szikla, Jézus, e név a biztos szikla, 7 Jézus, e név a biztos szikla, építs te is Rá! sak állj rá az Ő ígéretére, csak állj rá az Ő ígéretére, 7 csak állj rá az Ő ígéretére, most is állj csak rá!

87 Minden szavát beteljesíti, minden szavát beteljesíti, 7 minden szavát beteljesíti, ígérete beteljesül! S mindezt kegyelből kaptuk, mindezt kegyelből kaptuk, 7 mindezt kegyelből kaptuk mi, mindnyájan!

88 K 125. Mint szarvas hűs vizek után, 7 szív eped, vágyik Hozzád! Lelk repes az élő Úr felé, 7 -- mikor jössz el, hogy elvigyél? Könnyek között telt élet, 7 mert az Urat n ismert. Szomjazt én az Igazság után, 7 -- s n tudt, hogy Ő rég várt rám! Szelíd hangja megragadott, 7 és felelt, magához vont. Kiválasztott, hogy megláss arcát, 7 -- ó, Jézus, jöjj, úgy várunk Rád!

89

90 K 127. N kell félnünk, mert él a mi Urunk, H7 él a mi Urunk, él a mi Urunk! N kell félnünk, mert él a mi Urunk, H7 az urak Ura! Látni fogják majd, hogy él... mennybe megyünk, mert él... z az örömhír, hogy él... Szív túlcsordul nagy örömében, fism H7 mint forrásból élő víz fakad belőle. Mikor látom Jézust és it tett ért, H7 szív túlcsordul nagy örömében!

91 Hála, hála, Jézus! Hála, hála, Jézus! H7 Hála, hála, Jézus az igéért, életért! 7 Hála, hála, Jézus! Hála, hála, Jézus! H7 Hála, hála, Jézus az ígéretért! ( H7...) Jézussal járok minden napon, H7 Jézussal élek mindenütt. 7 Minden reggel, minden este, minden nappal, minden éjjel H7 Jézussal vagyok együtt.

92 K 128. / Néked hódolok, Jézus, dicső Király! / x2 fism Ujjongj, dalolj, szív és imádjad Őt! 4 Ujjongj, dalolj, szív és imádjad Őt!

93 L / tyám, Isten, 7 fism7 szerelmed hozott létre eng. 9 7 Édesanyám méhében fis7 már Te szőtted a test. / x2 9 Úgy alkottad lény, hogy szerelmedből éljen, s a Te szavad: nyém vagy! is örökre benn égjen. fism / Mert Te vagy a szeretet, is ki átölelsz minden nap. fism Mert Te vagy a szeretet, (is) ki átölelsz minden nap. / x2

94 K / Mert Te, Ur, fenséges vagy a földön, 7 4 és felmagasztaltattál minden Isten fölött. / x2 / Imádunk Téged, imádunk Téged, 7 4 imádunk Téged, ó, Urunk! / x2

95 K 133. fism R: Nézz, testvér fel, az Úr van itt, lángoljon a szívünk! fism Közel van már üdvösségünk, 7 jöjj el, Jézusunk, jöjj el, Jézusunk! fism Kerest arcodat, Ur, lehajoltál énhozzám. fism élelmek, bűnök téptek, de Te meggyógyítottál. / R: fism igyelme szeretőn kísér, meghallgatja az imánk. fism yötrelmeinkben vigaszt nyújt, ezért áldja Őt a szánk. / R: fism Jöjjön, ki szomjas és igyék, aki hisz, élni fog fism Szívének rejtett mélyéből az élő víz felbuzog. / R:

96 L Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd, 7 jöjj, itt az idő, hogy átadd szíved! 2 4 Jöjj, úgy, ahogy vagy, és dicsérd! 7 Jöjj, menjünk együtt az Úr elé!...jöjj! R: gyszer minden nyelv megvallja, 2 2 hogy Ő az Úr, és mindenki térdet hajt! legnagyobb kincs mégis azokra vár, 4 kik most Őt választják! 2 4 Jöjj, itt az idő, hogy ébredj, 7 jöjj, itt az idő, hogy áldjuk Őt! 2 4 Jöjj, szívedet add az Úrnak, 7 jöjj, imádd az Istent úgy, ahogy vagy!...jöjj!

97 K 134. / Ó, jöjjetek, örvendjünk, lelkesen tapsoljunk, énekeljünk az Úrnak! / x2 7 / Isten küldötte el nékünk szabadítóját. gm népek előtt megjelentette az Ő igazságát. / x2

98 K 137. / Indulj meg, te föld az Úr orcája előtt, H Jákobnak és Izraelnek Istene előtt! / x2 / Tisztulj meg, te föld az Úr orcája előtt, H Jákobnak és Izraelnek Istene előtt! / x2 / yógyulj meg, te föld az Úr orcája előtt, H Jákobnak és Izraelnek Istene előtt! / x2

99 K 140. fism R: / Ó, Te vagy, Ur vágy és örömöm, cism 7 Te vigyázol rám. / x2 Mikor az Úr ránk talált, úgy tűnt, mintha álmodnánk. szánk megtelt nevetéssel, 7 és nyelvünk ujjongással. / R: Hatalmasat tett velünk, szívünkből örvendezzünk! Kik könnyek között vetnek, 7 vigadva kévét szednek. / R:

100 K 143. H7 Ő az Úr! Ő az Úr! fism H7 Meghalt ért a kereszten, Ő az Úr! 7 R: Minden térd meghajoljon, fism minden nyelv csak Róla szóljon, H7 () mert Jézus, Ő az Úr! H7 Ő az Úr! Ő az Úr! fism H7 eltámadott a halálból, Ő az Úr! / R: H7 Ő az Úr! Ő az Úr! fism H7 Betölt eng Szentlelkével, Ő az Úr! / R:

101 K Örömöt adtál a szívbe, köszönöm Neked, Ur! 7 Teveled élni oly jó nek, köszönöm, hogy szeretsz, Ur! R: Nélküle már n kell a világ, 7 utat csak Vele járom. 7 Boldogságom n keres, tudom, hogy Nála találom! 7 Boldogan élek, n tagadom, smi baj n érhet eng. 7 könnyeket én már n ismer, mert Jézus él a szívben. / R:

102 K 147. H7 H7 / Rád bízom, Rád bízom, a fényes napokat Rád bízom. H7 Rád bízom, Rád bízom a nehéz napokat is. / Sorsom legyen a Te kezedben, cism H7 biztos helye van a féltő szívedben, ezért hát... /.../ H7 H7 / N félek, n félek, ha volna mitől is, n félek. H7 N félek, n félek, de kér az erődet. / Támaszt keresek az erődben, cism H7 vigaszt a szomorú, nehéz időben, ezért hát... /.../ H7 H7 / Rénység, rénység, a holnap felől is rénység. H7 Rénység, rénység, megtart, ha jön a kétség. / ény lesz ott, ahol ma sötétség, cism H7 élet ott, ahol ma rénytelenség, ezért hát... /.../

103 H7 H7 / icsérünk, dicsérünk, mi Téged, Jézusunk dicsérünk! H7 icsérünk, dicsérünk és áldunk, alleluja! / Jézus, Te vagy a mi Királyunk, cism H7 Téged leborulva szívből imádunk, örökké... /.../

104 K / nnak, Ki a trónon ül és a Báránynak :/ / Legyen áldás és dicsőség, tisztelet és hatalom örökké! / x2

105 K 149. gm B R: / S halál, s élet, s jelen, s jövendő gm7 7/4 n ragadhat el Krisztus szerelmétől! / x2 gm 7/4 / Minden javukra szolgál az Istent szeretőknek, gm 7/4 7 mert, ha Isten velünk van, ki ellenünk?! / R: gm 7/4 / Ki ragadhat el minket Jézus kezéből? S szorongás, s éhség, gm 7/4 s veszély, s kivégzés! / R: gm 7/4 / ki tulajdon iát adta miértünk, hogyne adna Ővele gm 7/4 mindent minékünk?! / R:

106 K 150. Soha, soha n hagy el. Soha, soha n hagy el. Támaszkodj Rá, testvér, mert Jézus soha n hagy el. Szeretete s fogy el. Szeretete s fogy el. Téged is tart erősen Jézus Krisztus szeretete. Hála, halleluja! Hála, halleluja! mennyországhoz tartozunk, itt csak vándorlók vagyunk.

107 L 150. fism R: / Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, 7 karjaimba zártalak, örökre enyém vagy! / x2 Viruló réteken át hűs forrás felé vezetlek, Pásztorod vagyok, elveszni senkit n hagyok, karom feléd tárom, kiárad áldásom. N rejtőzöm el, szív a szívednek felel, ikor úgy érzed, nyomaszt az élet. / R: N taszítalak el, ikor vétkezel, irgalmat lelsz a szívben, örök feléd a hűség, erre jársz, védlek, nyomodba lépek. N rejtőzöm el, szeretetlángom átölel, ne félj, ha éjben jársz, hidd, hogy a fény vár rád!

108 K 151. Szeretet áradjon köztünk, 7 fism szeretet gyúljon bennünk, szeretet töltsön el minket, 7 7 add ezt nekünk, Urunk! Hadd legyünk testvéri szívvel 7 fism mindnyájan egyek Benned, 7 4 lobbantsa lángra szívünket szereteted!

109 L Jézus, Neved oly csodálatos, 7 2 Jézus, nék oly kívánatos, 7 Jézus, szív hódoljon Neked, 7 4 Neved édes mindenek felett! 7 Jézus, Sáron legszebb rózsája, 7 2 Jézus, a földnek legszebb virága, 7 Jézus, Néked mondok éneket, 7 4 Neved édes mindenek felett! 7 Jézus, eljövendő nagy Király, 7 2 Jézus, akit minden szentje vár, 7 Jézus, Tiéd minden tisztelet, 7 Neved édes mindenek felett!

110 K 152. / z Úr jósága, hogy még élünk a földön, 4 mert az Ő irgalma soha véget n ér. fism Újjá éled reggelre, minden reggelre. 7 Nagy a Te hűséged, ó, Ur! Nagy a Te hűséged! / x3

111 K Szent vagy, szent vagy, szent vagy, mindenség Ura! 7 Szent vagy, szent vagy, szent vagy, ávidnak fia! Szent vagy, szent vagy, szent vagy, áldott Istenünk! 7 Szent, szent, szent az Úr, 7 ki volt, ki van, ki eljövendő! 7 7 / Ég és föld elmúlnak, igéid el n múlnak! / x2 7 / llelu ja, n múlnak el! / x2 7 Áldott legyen az, ki az Úr nevében jő! 7 Áldott legyen Jézus, áldott és dicső! Hozsanna, hozsanna, imádjátok Őt! 7 Szent, szent, szent az Úr, 7 ki volt, ki van, ki eljövendő! 7 7 / Övé minden dicsőség, tisztelet és hatalom! / x2 7 / Marana tha, jöjj el, Ur! / x2

Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk

Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk (Jn. 4,24) Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk (Jn. 4,24) www.eletalelekben.ro

Részletesebben

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi együtt vagyunk 126 A tisztelet csak Istené 48 A végtelenhez

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

2015. Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár. Gitáros misék énekei. Tartalom. 1 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár

2015. Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár. Gitáros misék énekei. Tartalom. 1 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 1 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 2015. Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár Gitáros misék énekei Tartalom 1. Adoramus te Christe.... 3 2. A Föld és az Ég... 3 3. Áldjátok

Részletesebben

Isten e világot úgy szerette, hogy odaadta egyszülött Fiát, hogy, aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem éljen az, ki Őhozzá kiált.

Isten e világot úgy szerette, hogy odaadta egyszülött Fiát, hogy, aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem éljen az, ki Őhozzá kiált. Isten e világot úgy szerette, hogy odaadta egyszülött Fiát, hogy, aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem éljen az, ki Őhozzá kiált. Egy szűz fogant méhében és szült egy Fiút, jel volt ez neked Izrael, hogy

Részletesebben

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 24. ÁLDÁSOK az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 1. Az Úr a te kősziklád, várad és megmentőd, benne lelj oltalmat. Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére. Zsolt

Részletesebben

URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT

URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT 1 Az 1. olvasmány után A 2. olvasmány után A 3. olvasmány után: Mózes éneke (a kórus énekli) A 4. olvasmány után 2 Az 5. olvasmány után Alleluja

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van.

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van. V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Külső-Kelenföldi IFI akkordosfüzete

Tartalomjegyzék. Külső-Kelenföldi IFI akkordosfüzete Tartalomjegyzék A föld, amelyre lábad lép 22. A mélyből Hozzád száll szavam 54. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 12. A Nap felkelésétől, míg leszáll 41. A sár lehúz 171. A szeleknek lengő szárnyán 108.

Részletesebben

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Immár hoz hasznos magvakat, díszíti ékes,

Részletesebben

Arcodat keresem, Uram!

Arcodat keresem, Uram! Arcodat keresem, Uram! Imádságok az Eukarisztia elõtt Pan non hal ma, 2011. AZ EUKARISZTIA ELÕTT SZENTSÉGIMÁDÁSI ÓRA IMÁDÁS Az Úr Jézus köztünk van az Élet Kenyerében. Hálaadó lélekkel imádjuk ôt, a mi

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja.

Részletesebben

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő.

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő. Minden áldás am F Soha nem volt még ilyen áldott éj, am mely a világra így hatna. am F Nem is lesz most már, hiszen nincs senki más, am F am ki önmagát így adná, s a sötétséget eloszlatná. Jött, mint kisgyermek,

Részletesebben

MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET

MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET Az alkohol rabságából Jézus a szabadító! BETŰRENDES ÉNEKMUTATÓ 138. zsoltár 41 Dicsőség 99 A béke napja közel 91 Dicsőség! Dicsőség! 103 A

Részletesebben

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. IMA SZENT JÓZSEFHEZ Szent József, légy házunk ura, Kis családunk pátrónusa, Egyetértés, hű szeretet Egyesítse

Részletesebben

Csorda pásztorok midőn Betlehemben /: csordát őriztek éjjel a mezőben. :/ Isten angyali jövének melléjük, /: Nagy félelemmel telik meg ő szívük.

Csorda pásztorok midőn Betlehemben /: csordát őriztek éjjel a mezőben. :/ Isten angyali jövének melléjük, /: Nagy félelemmel telik meg ő szívük. Betlehemes játék 2. Vezető: /csenget/ Gyerekek! Bejöhetnek a betlehemesek? Gyerekek: Igen!!! Mind: Adjon az Úristen szerencsés jó estét, A kicsi Jézuska neve dicsértessék. Eljöttünk, eljöttünk, Róla jó

Részletesebben

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima www.scriptural-truth.com Az ima Azariah A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó A dal, a három zsidók és Azariah ima 1:1 és mentek a tűz közepén dicsérő Isten, és az áldás az

Részletesebben

Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam. 1n 14,6. Erre a szabadságra tett szabaddá minket Krisztus.

Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam. 1n 14,6. Erre a szabadságra tett szabaddá minket Krisztus. Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam. 1n 14,6 Erre a szabadságra tett szabaddá minket Krisztus. Gal 5,1 Hints meg engem izsóppal és megtisztulok, moss meg engem

Részletesebben

AZ IRGALMAS SZAMARITÁNUS LK 10,25-37

AZ IRGALMAS SZAMARITÁNUS LK 10,25-37 AZ IGALMAS SZAMAITÁNUS LK 10,25-37 25. Akkor odalépett Jézushoz egy törvénytudó és próbára akarta tenni. Mester, mondta, mit tegyek, hogy eljussak az örök életre? 26. Ő megkérdezte: Mit szab meg a törvény?

Részletesebben

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában.

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. PPEK 879 Gyermekimák Gyermekimák mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. Bővebb felvilágosításért és a könyvtárral kapcsolatos legfrissebb

Részletesebben

ADVENT ESTI DICSÉRET

ADVENT ESTI DICSÉRET ADVENT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Megszánva árva népedet, hogy

Részletesebben

ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT VECSÉSÉRT

ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT VECSÉSÉRT ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT VECSÉSÉRT TARTALOM IMA- és ÉNEKFÜZET Minden az imán áll vagy bukik. Az Élő rózsafüzér egy esdeklő könyörgés Szűz Máriához, hogy Európa útját különleges védelmébe vegye." Christoph

Részletesebben

4 Isteni malasztnak anyja, / Tisztaságos anya, Szeplőtelen szűz anya, / Makula nélkül való anya, Könyörögj érettünk! 5 Szűz virág szent anya, /

4 Isteni malasztnak anyja, / Tisztaságos anya, Szeplőtelen szűz anya, / Makula nélkül való anya, Könyörögj érettünk! 5 Szűz virág szent anya, / MÁJUSI LITÁNIA Kezdőének 1 Uram irgalmazz nekünk, / Krisztus, kegyelmezz nekünk, Krisztus, hallgass minket, / Krisztus hallgass meg minket, Uram, irgalmazz nekünk! 2 Mennybéli Atya Isten, / Megváltó Fiú

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

Dicsérjük együtt az Urat. Ifjúsági énekesfüzet

Dicsérjük együtt az Urat. Ifjúsági énekesfüzet Dicsérjük együtt az Urat Ifjúsági énekesfüzet Kiadja a Hám János Római Katolikus Líceum és a Szentlélek Plébánia, a Szatmári Egyházmegye fennállásának 200 éves jubileumára Szatmárnémeti 2003 1 A SZENTMISE

Részletesebben

1. Adj ébredést 2014/2015. C Gadd4 F C Szíveinkben, nemzetünkben adj ébredést C Gadd4 F C Jöjj Szentlélek, ez a vágyunk, adj ébredést

1. Adj ébredést 2014/2015. C Gadd4 F C Szíveinkben, nemzetünkben adj ébredést C Gadd4 F C Jöjj Szentlélek, ez a vágyunk, adj ébredést A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Ifjúsági Énekfüzete 1. Adj ébredést C Gadd4 F C Szíveinkben, nemzetünkben adj ébredést C Gadd4 F C Jöjj Szentlélek, ez a vágyunk, adj ébredést F2 Mert

Részletesebben

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C/ C/ 2x am add9 am am add9 am Szent az Úr, szent az Úr am sus em Szent az Úr a seregek Istene C add9 am 7 Aki volt, aki van, aki eljövendő C add9 am 7 Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C add9

Részletesebben

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése 13. Bûnbánati imádságok Advent 1. vasárnapja Istenem! Méltatlan vagyok kegyelmedre, mert sokszor és sokféleképpen vétkeztem. De légy

Részletesebben

GOLGOTA Gyerekdalok A-Z-ig

GOLGOTA Gyerekdalok A-Z-ig OLOT yerekdalok -Z-ig (szövegkönyv) Tartalom: 1. Ábrahámnak sok fia volt 2. z egek hirdetik 3. z Úr az én pásztorom 4. seperegjen 5. rága Úr Jézus 6. Ez az a Nap 7. Egy-két-há súgd 8. Hallelu, hallelu

Részletesebben

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja.

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja. V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja. HIMNUSZ (H 299) Föld vigadása, ég új ragyogása, Nap hajnalfénye, Alkotód szülője, ments meg a mélytől,

Részletesebben

Akkordozott ifjúsági énekszövegek

Akkordozott ifjúsági énekszövegek kkordozott ifjúsági énekszövegek kegyelmed Köszönöm Neked! m Smim s volt nek, Fmaj7 míg n jöttél Isten. m Most megvan, végre minden, Fmaj7 Mert gazdaggá tett, a kegyel. F Mert kegyelmedbıl nek adtad magad,

Részletesebben

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS!

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! Urunk, Jézus Krisztus, te azt mondtad:,,ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok köztük.'' És az egyház így énekel:,,ahol

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van.

ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van. V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Részletesebben

Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv

Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv INTROITUS - Bevezetés Egyedül vagyok, állj mellém, egyedül vagyok, állj mellém, egyedül vagyok, állj mellém, légy velem! Nem mondja senki, hogy mit

Részletesebben

Szentlélek jöjj Zöld könyv 219. /Refr. Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét!

Szentlélek jöjj Zöld könyv 219. /Refr. Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét! Szentlélek jöjj Zöld könyv 219 Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét! Jöjj el, Élővíz forrás, jöjj, a szívünk Téged vár! Jöjj, ki

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Részletesebben

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY TE VAGY AZ e a/e Te vagy az, akiből élet árad e a/e Te vagy csak igaz szó a számban. D C e a/e Szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, Hajnalcsillag vagy az éjszakában, Olyan

Részletesebben

>1 A béke napja A béke napja közel, nézd, már fénylik a jel, Jézus szíve a földön, az égen mindent egybeölel. >1B Szentlélek, jöjj /Refr

>1 A béke napja A béke napja közel, nézd, már fénylik a jel, Jézus szíve a földön, az égen mindent egybeölel. >1B Szentlélek, jöjj /Refr ;************************************** ; Kék könyv: "Énekelj az Úrnak!" Pannonhalma, 1993, 1999. ; ; Forrás: www.communio.hu/plebania/kamra/egyeb/dia.htm ; 200728 - DTX formátumra alakítva RJ ; 20090/01

Részletesebben

HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA. * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja.

HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA. * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja. 1 HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja. MEGHÍVÁS A lelkész az Úr asztala mögött áll. Krisztus,

Részletesebben

Tudom, Benned van egyedül békesség, de lázad, lobog a szívem még.

Tudom, Benned van egyedül békesség, de lázad, lobog a szívem még. 301. Lelkemben szól maj7 6/2 (2x) 6 6/2 6 6/2 maj7 6/2 D Lelkemben szól, a csöndemen át, látom kezét, hallom szavát. e h 7 e h 7 sak úgy lázad, lobog a szívem még, a kérdés egyedül miért és miért. maj7

Részletesebben

"Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?"

Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak? "Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?" 1 Krón 29,5 Gyógyulásunk és megerősödésünk akkor történik, amikor fenntartás nélkül átadjuk magunkat Jézusnak. Minél jobban megnyílunk, és engedjük, hogy

Részletesebben

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje. 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: KEDD DÉLELŐTTI, DÉLI ÉS DÉLUTÁNI, VAGYIS NAPKÖZI IMAÓRA V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben,

Részletesebben

17. SZEMÉLYES GYÓNÁS KÖSZÖNTÉS:

17. SZEMÉLYES GYÓNÁS KÖSZÖNTÉS: 17. SZEMÉLYES GYÓNÁS A személyes gyónás több mint a lelkipásztori beszélgetés. A gyónást kérheti a jelentkező, de felajánlhatja a lelkipásztor is. Jó, ha a keresztény gyülekezet tud a személyes gyónás

Részletesebben

Hallottalak sírni téged

Hallottalak sírni téged Haza melyik út vezet A szívem égtıl elzárt madár De érzem egyszer hazatalál Karodon vittél évekig És most is énrám vársz Már érzem haza melyik út vezet Nélküled minden nagyvárosban Az utcán kígyók közt

Részletesebben

MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK

MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK Tartalom Szám Kezdő sor 001. Aki nem jár hitlenek tanácsán 002. Miért zúgolódnak a pogányok? 003. Ó, mely sokan vannak 004. Én igazságomnak Istene 005. Úr Isten, az én imádságom

Részletesebben

Csak az Isten kegyelme segíthet

Csak az Isten kegyelme segíthet Csak az Isten kegyelme segíthet Lectio: Ef 2,1-13 Textus: Ef 2,4-10 Kedves Testvéreim! Róm 1,18-ban ezt olvassuk: Mert nyilván van az Istennek haragja mennyekből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

Zsolozsma a HAKK-on Július 20. szerda, ESTI DICSÉRET

Zsolozsma a HAKK-on Július 20. szerda, ESTI DICSÉRET Zsolozsma a HAKK-on Július 20. szerda, ESTI DICSÉRET f mf f Pap: Istenem, jöjj segítségemre. (keresztvetés) f mf f Hívek: Uram segíts meg engem. (mindenki mélyen meghajolva) f mf f Mind: Dicsőség az Atyának,

Részletesebben

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Szentségek vételére felkészítő kiadvány. Kiadja: Szent József Plébánia. Cím: 8800 Nagykanizsa Ady E. 15. Felelős kiadó és szerkesztő: Váron István. E-mail: varonistvan@gmail.com

Részletesebben

2015. január 8. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben.

2015. január 8. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. 2015. január 8. Szentségkitétel Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. 1 A szentségkitétel után Üdvöz légy, örökké áldott légy, az Oltáriszentségben

Részletesebben

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. 2

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. 2 MÁJUSI LITÁNIA ezdőének (SzVU 161) vagy: Néked ajánljuk Szűzanyánk (SzVU 188) vagy: Néped, Isten, eléd járul (SzVU 176) vagy: Boldogasszony, édes, hozzád... (SzVU 174) vagy: Máriát dicsérni, hívek jöjjetek

Részletesebben

Gitárkisérettel ellátott verzió

Gitárkisérettel ellátott verzió itárkisérettel ellátott verzió 2008 Énekesfüzet - akkordokkal Tartalomjegyzék: 1-9. Egyházi gitáros énekek 1-6. Miseénekek 1. Uram irgalmazz (Kyrie) 2. Dicsıség (loria) 3. Alleluja 4. Felajánlás (Offertorium)

Részletesebben

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Horváth Szabolcs Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Lenni Egy kis tréning sosem árthat meg, Így egy rossz papíron nevezlek, Téged, kit oly nagyon kedvellek, S el nem engedlek. De látod, így néz ki szobám,

Részletesebben

14. A Graduálénekek és a heti énekek

14. A Graduálénekek és a heti énekek Énekrend Az énekrendrõl A Graduálének az istentisztelet központi gyülekezeti éneke. Nem az adott nap aktuális igehirdetése határozza meg, hanem az ünnep egyházi éven belüli szerepe. (Az igehirdetéshez

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

HÚSVÉT ESTI DICSÉRET

HÚSVÉT ESTI DICSÉRET HÚSVÉT ESTI DICSÉRET HIMNUSZ Nem bántott húsvét éjszaka az Úr öldöklı angyala. Szabaddá lettünk: elbukott a szörnyő fáraó hada. A Bárány immár Krisztusunk, ki értünk önként szenvedett. Az új kovásztalan

Részletesebben

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm!

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm! m Hm Az Ő szeretete olyan nagy, hogy fel sem mérhetem, m Nem tudja felfogni az emberi értelem. m Hm Mikor bűneim súlya alatt a olgotára ment, m Meghalt azért, hogy én örökké éljek. m HAm m m Ő Jéééézus,

Részletesebben

http://webovoda.blogspot.com/

http://webovoda.blogspot.com/ http://webovoda.blogspot.com/ B e t l e h e m e s j á t é k Szereplők: Király, szolga, Mária, József, egy paraszt család (akiknél a betlehemes játszódik), a betlehemet vivők, angyalok, pásztorok. Az egész

Részletesebben

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT Szent Claret Mária Antal (1807 1870) gondolatai alapján Szeretett gyermekem! Látogass meg engem gyakran az Oltáriszentségben! Nem szükséges hosszasan maradnod és sokat

Részletesebben

Napszaki Áhítatok Liturgikus Füzete. Böjt idejére I. (Első két hét) (2016. február 10-20.)

Napszaki Áhítatok Liturgikus Füzete. Böjt idejére I. (Első két hét) (2016. február 10-20.) Napszaki Áhítatok Liturgikus Füzete Böjt idejére I. (Első két hét) (2016. február 10-20.) Erdélyi Gyülekezet Budapest, 2016 2 Tartalomjegyzék Napi változó részek a Reggeli áhítathoz - II.10 (Böjt 1. napja)

Részletesebben

ISKOLAI IMÁDSÁGOK ***

ISKOLAI IMÁDSÁGOK *** ISKOLAI IMÁDSÁGOK ÁLTALÁNOS IMÁK 1.) Fogadd el Uram, szabadságomat, fogadd egészen. Vedd értelmemet, akaratomat, s emlékezésem. Mindazt amim van, és ami vagyok, Te adtad ingyen. Visszaadok, Uram, egyszerre

Részletesebben

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár!

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Virágom, virágom Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Szép szál legény gyere át, Szívemben a bánat jár. Hozzál egy kis pálinkát, Hogy legyen egy

Részletesebben

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve PPEK 904 Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina Kis Boldogasszony képeskönyve mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár

Részletesebben

A Graduálénekek és a heti énekek

A Graduálénekek és a heti énekek A Graduálénekek és a heti énekek A Graduálének az istentisztelet központi éneke, amelynek kiválasztását elsõsorban az adott ünnep egyházi éven belüli szerepe határozza meg. Alkalmazkodik egyházunk igeolvasási

Részletesebben

VAGY: PAP: Testvéreim! Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, és bánjuk meg bűneinket, hogy méltóképpen ünnepelhessük az Úr szent titkait!

VAGY: PAP: Testvéreim! Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, és bánjuk meg bűneinket, hogy méltóképpen ünnepelhessük az Úr szent titkait! 1 A NÉP RÉSZVÉTELÉVEL BEMUTATOTT MISE RENDJE BEVEZETŐ SZERTARTÁS Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. NÉP: Ámen. A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, az Atyaisten szeretete és a Szentlélek egyesítő

Részletesebben

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje. 1 ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: SZERDA DÉLELŐTTI, DÉLI ÉS DÉLUTÁNI, VAGYIS NAPKÖZI IMAÓRA V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben,

Részletesebben

Hívek: Uram segíts meg engem. (mindenki mélyen meghajolva)

Hívek: Uram segíts meg engem. (mindenki mélyen meghajolva) f mf f Pap: Istenem, jöjj segítségemre. (keresztvetés) f mf f Hívek: Uram segíts meg engem. (mindenki mélyen meghajolva) f mf f Mind: Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek. (fölegyenesedünk)

Részletesebben

Föl kell ismernünk közös emberi alapértékeinket, ezek nevében lehet és kell együttműködnünk! (Ferenc pápa twitter-üzenete)

Föl kell ismernünk közös emberi alapértékeinket, ezek nevében lehet és kell együttműködnünk! (Ferenc pápa twitter-üzenete) 2016. június 26. SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚ 21. Föl kell ismernünk közös emberi alapértékeinket, ezek nevében lehet és kell együttműködnünk! (Ferenc pápa twitter-üzenete) Bevonulás: Kezdőének: BÚCSÚI ÉNEKFÜZET

Részletesebben

A MISE RENDJE MAGYARUL

A MISE RENDJE MAGYARUL BEVEZETŐ SZERTARTÁS KEZDŐÉNEK Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. A MISE RENDJE MAGYARUL A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, az Atyaisten szeretete és a Szentlélek egyesítő ereje legyen mindnyájatokkal.

Részletesebben

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája Jézusom, bízom Benned! Az Isteni irgalmasság kilencede valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája 1937. augusztus 10-én mondta az Úr Szent Faustina nővérnek: Azt kívánom,

Részletesebben

2015. november 5. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben.

2015. november 5. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. 2015. november 5. Szentségkitétel Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. 1 A szentségkitétel után Üdvöz légy, örökké áldott légy, az Oltáriszentségben

Részletesebben

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8).

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Nagy öröm Lectio: ApCsel 8,1-25. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Fülöp Samáriában hirdette a Messiást. Jézusról tett bizonyságot, a Szabadítóról. Az ember mindig kapcsolatban kellene,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyörű otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

REGGELI DICSÉRET. Testet ölt benned, mit az összes szentek mondani, tenni, végbevinni tudtak, s mind, amit szívünk tüze lángolása vágyva szerethet.

REGGELI DICSÉRET. Testet ölt benned, mit az összes szentek mondani, tenni, végbevinni tudtak, s mind, amit szívünk tüze lángolása vágyva szerethet. REGGELI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Testet ölt benned, mit az összes

Részletesebben

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok AHOGY NÉZLEK TÉGED Ahogy nézlek téged Elszáll minden félelem Ahogy szól szelíd szavad Nem kérdezek már Amikor érzem itt vagy Szent Szellemed hoz közel Erős karod átölel És új élet tölt el A mennyben van

Részletesebben

A pap a ministránsokkal és a segédkezőkkel együtt bevonul a temploma. Ezalatt elhangzik a kezdőének.

A pap a ministránsokkal és a segédkezőkkel együtt bevonul a temploma. Ezalatt elhangzik a kezdőének. A SZENTMISE A pap a ministránsokkal és a segédkezőkkel együtt bevonul a temploma. Ezalatt elhangzik a kezdőének. A keresztvetés Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Keresztet vetünk, és feleljük: Az

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK - 1 -

TARTALOMJEGYZÉK - 1 - TARTALOMJEGYZÉK alcím Szám alcím Szám A béke napja közel... 2 A föld amelyre lábad lép... 5 A gyenge szól (Szeretünk Téged)... 367 A kereszt mondta el... 322 A kereszthez jövök... 260 A mélyből hozzád

Részletesebben

ÉNEKEK A SZENTEKRŐL 285

ÉNEKEK A SZENTEKRŐL 285 ÉNEKEK A SZENTEKRŐL 285 286 Szent János áldása 171 SZENT JÁNOSNAK SZÉP, KEGYES ÁLDÁSA 2. Jézus Krisztus töviskoronája Legyen ezen ajtónak a zárja, És a három nagy vasszege az ajtó kilincse, Hogy a gonosz

Részletesebben

Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelgett a ti váltságtok. Luk

Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelgett a ti váltságtok. Luk Mikor pedig ezek kezdenek meglenni, nézzetek fel és emeljétek fel a ti fejeteket; mert elközelgett a ti váltságtok. Luk. 21.28 Várván ama boldog reménységet és a nagy Istennek és megtartó Jézus Krisztusunknak

Részletesebben

Jézus 5 mély sebéhez ima:

Jézus 5 mély sebéhez ima: Sötétség lett Sötétség lett, midőn a zsidók Jézust keresztre feszítették volna. 9 óra tájban Jézus megszólalt, hangos szóval mondván: Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet! és lehajtá fejét,

Részletesebben

HÚSVÉT REGGELI DICSÉRET

HÚSVÉT REGGELI DICSÉRET HÚSVÉT REGGELI DICSÉRET HIMNUSZ 2. A hitetlen hite visszatér, ma újra látnak a vakok, s kiben nem old fel rettegést ha látja, megtér a lator? 3. Ámulnak mind az angyalok, látván, hogy bőnhıdik a test,

Részletesebben

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10.

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT Lekció: Márk 10. Alapige: Márk 10,45 Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak,

Részletesebben

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje. 1 ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: CSÜTÖRTÖK DÉLELŐTTI, DÉLI ÉS DÉLUTÁNI, VAGYIS NAPKÖZI IMAÓRA V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen

Részletesebben

Jólét-Isten áldásainak mértéke

Jólét-Isten áldásainak mértéke - 1 - Jólét-Isten áldásainak mértéke Szeressed azért az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes erődből. És ez ígék, a melyeket e mai napon parancsolok néked, legyenek a te szívedben.

Részletesebben

1. A vasárnapi istentisztelet 2. A mindennapi istentisztelet

1. A vasárnapi istentisztelet 2. A mindennapi istentisztelet XVI. liturgikus rendek kottával 1. A vasárnapi istentisztelet 2. A mindennapi istentisztelet 1. A vasárnapi istentisztelet a vasárnapi istentisztelet liturgikus rendjének. használati módja szerint a lelkész

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

1. Átölel jelenléted Marty Sampson - For Who You Are (ford.: Pintér Béla)

1. Átölel jelenléted Marty Sampson - For Who You Are (ford.: Pintér Béla) 1. Átölel jelenléted Marty Sampson - For Who You Are (ford.: Pintér Béla) Verse: H H sus4 H H sus4 Átölel jelenléted, ébren is csak rólad álmodom H H sus4 H H sus4 # m Várok rád, s azt remélem, szelíd

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK A BÉRMÁLÁSI SZENTMISÉBEN. (A változat)

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK A BÉRMÁLÁSI SZENTMISÉBEN. (A változat) (A változat) Cel.: Testvéreim! Jézus elküldte Egyházának a Szentlelket, hogy megújítsa, megszentelje és megörvendeztesse. Imádságainkban kérjük a Szentlelket hittel és bizalommal! A fohászokra adott válaszunk

Részletesebben

Keresztény énekek Gitáros dalok és református énekek

Keresztény énekek Gitáros dalok és református énekek [Ide írhatja a szöveget] [Ide írhatja a szöveget] [Ide írhatja a szöveget] Keresztény énekek Utolsó frissítés: 2013.09.01. [Ide írhatja a szöveget] oldal 1 A jászolban ki az ott... 11 A kegyelem árad...

Részletesebben

Adventi Hírnök Szálljatok le szálljatok le

Adventi Hírnök Szálljatok le szálljatok le 1. Adventi Hírnök 1. Adventi hírnök: friss fenyő ág, Lobog az első gyertya láng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. 2. Adventi hírnök: friss fenyő ág, Lobog már két kis gyertya láng!

Részletesebben

A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267

A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267 A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267 268 Induláskor 161 BOLDOG SZŰZ MÁRIA 2. Ma, buzgó híveid, útra indulunk, Fáradsággal hozzád szívből sóhajtunk. 3. Te vagy, kit választott Isten anyjának, Te vagy szent szülője mi

Részletesebben

A Mennyország, Isten gyönyör otthona

A Mennyország, Isten gyönyör otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyör otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Sarah S. 60/60. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban

Dániel könyve. Világtörténelem dióhéjban Dániel könyve Világtörténelem dióhéjban 2300 éves prófécia Kr.e. 457 Kr.u. 34 Kr.u. 1844 490 év 1810 év 70 hét Rendelet 1. rész Evangélium 2. rész 10-11 Ki Mikáél? Mózes éneke Szólt az ellenség: `Üldözöm

Részletesebben

Versajánló a Márciusi ifjak című szavalóversenyre

Versajánló a Márciusi ifjak című szavalóversenyre Versajánló a Márciusi ifjak című szavalóversenyre Juhász Gyula: Petőfi ünnepére Petőfi ünnepére, fel, A munka véle ünnepel, Dalában él múlt és jelen És a jövő, a végtelen. Átzeng az bércen és folyón Virrasztva

Részletesebben

ÁDVENTI GYERTYAGYÚJTÁS A CSALÁDBAN

ÁDVENTI GYERTYAGYÚJTÁS A CSALÁDBAN ÁDVENTI GYERTYAGYÚJTÁS A CSALÁDBAN Ádvent 1. vasárnapja (A család állja körül minden alkalommal az ádventi koszorút.) 1. Ó jöjj, ó jöjj Üdvözítő, - beteljesült már az idő; -törd át az Ég zárt ajtaját,

Részletesebben