Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet"

Átírás

1 Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet 2009

2 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz, a szálló por befed 107. A szeleknek lengő szárnyán 76. A Te nevedben mi együtt vagyunk 66. A vakok látnak, a sánták járnak 72. A világnak Krisztus kell 53. Abbá mennyei Atyám 52. Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak 36. Adj erőt Uram, adj fénysugarat 41. Ahogy kiestem óvó tenyeredből 109. Akkor majd táncolva örül Isten népe 86. Áldásoddal megyünk, megyünk innen el 25. Áldd lelkem Istened, dicsérd e szent nevet 119. Áldjátok az Urat 11. Áldjon meg téged, áldjon az Úr 122. Áldott szavad által 50. Alleluja; Dicsérjétek az Urat 79. Alleluja; Zengd velünk, örökké jó az Úr 62. Atyám két kezedben, csak ott lakhatok 38. Az Istené legyen minden dicsőség 37. Az Úr a pásztorom, jó pásztor Ő 23. Az Úr elküldi az övéit széles e világra 111. Az Úr jósága, hogy még élünk a Földön 89. Az Úr van itt 26. Az Úrnak Lelke legyen rajtam 78. Az Úrra vártam, s hozzám hajolt 88. Ballagó folyó vizén 80. Bűnös az életem, bűntelen Te vagy 58. Csak Benned, csak Benned 112. Csendes éjszaka, néped kérő szava 44. Dicsérem neved 128. Drága Szentlélek jöjj 54. Egy életen át, van néhány pillanat 113. El Sadai, El Sadai, örök élő Adonai 94. Elcsügged bennem a lelkem 110. Életem csak kegyelem, önérdemem nincs 21. Én Istenem, Benned bízom, Téged vár a lelkem 84. Én még mit sem tudtam Rólad 130. Én Uram, én Istenem 45. Erőt adsz minden helyzetben 116. Esdve kérlek, jó Atyám őrizd meg szívem 93. Ez az a nap, mit az Úr rendelt 33. Fivérem Nap és nővérem Hold 74. Give thanks 132. Gyere te is, áldjuk együtt 123. Hadd zengjen új dal 65. Hála, hogy itt e csöndes reggel 69.

3 Hevenu Shalom Alehem 6. Homokra házadat ne helyezd 108. Hozsanna, hozsanna 47. Így szól az Úr hozzád Jákob figyelj 67. Így szól ma tehozzád Jézus 57. Imé az Isten Sátora 8. Ímé mily jó, gyönyörűséges 17. Indulj meg te Föld 4. Istenem nem értem, hogyan létezhettem Nélküled 31. Itt az este, ránk borul árnya 14. Jertek, dicsérjük együtt Izrael szentjét 91. Jézus a mi oltalmunk, erősségünk 120. Jézus életem, erőm, békém 9. Jézus hű Megváltó, Isten áldott szentje 64. Jézus neve fenséges 83. Jézus, neved oly csodálatos 92. Jézus, Te égi, szép, tündöklő fényű név 121. Jézus, tiszta Lényed nézve 32. Jézushoz jöjjetek megfáradtak 24. Jöjj Izráel, ne félj bízzál Istenedben 35. Jöjj Szentlélek, jöjj közénk 49. Jöjj, az Úr vár Reád, jöjj amíg ifjú vagy 19. Kedves barátom 13. Kegyelmed Úr Jézus 12. Kenyered és borod táplál engem 75. Kész az én szívem 129. Krisztusom, Te előbb szerettél 63. Lássátok milyen nagy szeretetet 87. Ma csak álmodom arról, gyönyörű lehet 125. Még nem is éltem én 7. Meghallottam hangodat 96. Megkötöm magamat Isten kötelével 18. Menjetek be kapuin hálaadással 42. Messziről száll dalunk 99. Minden forrásaim Tebenned vannak, Uram 97. Minden mi él csak Téged hirdet 27. Minden nép Hozzád kiált 124. Mindnyájan vétkeztek 82. Mindörökké hű az Úr 118. Mint szarvas hűs vízforrásra 30. Mit is mondhatnék? Te vagy, ki megváltottál 127. Most keljetek fel még ti csendesek mind 85. Most menjünk fel Sionra 71. Nagy Király, fenséges Úr Király 70. Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel 22. Ne csüggedj lelkem, hű az Isten 16. Ne félj Sion, ne lankadjon kezed 46. Nézd meg az évszakokat 101. Nincs már egyedül a szívem többé 15. Nincs olyan fájdalom, gond 98. Nincsen oly messze, hogy ne hallana 105. Ó, halld meg Uram, ó halld meg imám 39.

4 Oh, dicsérlek téged Jézus 61. Olyan örömöt, mint a forrás 29. Rád bízom, Rád bízom 55. Soha nem fél már a szívem 2. Soha nem volt még ilyen áldott éj 102. Sötét világnak nagy csodája 106. Szent az Isten, Szent, Szent 81. Szent, szent a neve 59. Szeretet áradjon köztünk 56. Szívem csendben az Úrra figyel 3. Szívem mindörökké áld 73. Szívem telve van veled 115. Találkozni jöttem Veled, Istenem 117. Te csak az Istennek országát keresd 34. Te vagy, Aki mindig velem jártál 43. Tégy eggyé, Urunk 100. Tégy Uram engem áldássá 60. Tegyél engem pecsétnek 103. Teremts bennem tiszta szívet 5. Ti kapuk, emeljétek fel fejeteket 95. Tied a dicsőség 1. Több erőt, több szeretetet 68. Tudom jól, bár nem látlak én 131. Túl a világ rohanó sodrán 104. Tüzed Uram Jézus, szítsd a szívemben 28. Úr Jézus, Megváltóm, nincs senki olyan, mint Te 126. Uram közel voltam hozzád 133. Uram, Tehozzád futok 90. Üzeneteidet szívem falára írjam 48. Vágyom Melletted élni Jézus 77. Vágyom Uram, templomodba 51. Velem vándorol utamon Jézus 20. Volt egy világ, amit még sosem láttam 114.

5 G Em C D 1. : Tied a dicsőség és imádás, felemeljük kezeinket és dicsérjük szent neved. : G Em C D : Ó hatalmas keze nagy csodákat tesz, Vele senki nem ér fel! Vele senki nem ér fel! : G Tied a dicsőség! E E 2. Soha nem fél már a szívem H7 E Soha nem fél már a szívem Gisz A Soha nem fél már a szívem E H7 E mert velem van az Úr! E E Nem volt Nélküle boldogságom H7 E Ám most életem Véle járom; Gisz A Kézen fogva vezet Megváltóm, E H7 E Róla ezért zeng dalom. Soha nem fél E E Jöjj hát add a kezed testvérem, H7 E Járjunk mind a kereszt fényében, Gisz A Éljünk boldogan békességben, E H7 E Hisz odaát vár a Menny! Soha nem fél D G D A 3. Szívem csendben az Úrra figyel, Ki segít, D G D A Szívem csendben az Úrra figyel, Ki segít, D G D Szívem csendben az Úrra figyel. Am Dm G C Am Dm E Am 4. : Indulj meg te Föld az Úr orcája előtt, Jákobnak és Izraelnek Istene előtt! :

6 G D C G G D G 5. : Teremts bennem tiszta szívet, óh Uram! Az erős lelket újítsd meg bennem. : C D G Em C D G G7 Ne vess el engem a Te orcád elől, Szent Lelkedet ne vond meg tőlem. C D G Em C D G Támogass az engedelmesség lelkével, Szabadításod örömét add nekem! Dm 6. Hevenu Shalom Alehem Gm Hevenu Shalom Alehem A Dm Hevenu Shalom Alehem A A A Dm Hevenu Shalom, Shalom, Shalom Alehem Legyen a béke teveled G C D G 7. Még nem is éltem én Te már úgy szerettél, hogy esendő emberként eljöttél. G C D G Nem vártad meg azt, hogy Hozzád kiáltsak, de megengedted, hogy halljam a hangodat. G D G G D G Zengjen hát a hálám Neked! Zengjen hát a hálám a keresztért! G D C C D G Zengjen hát a hálám Neked, mert eljöttél, hogy megkeress és megmentsél.

7 Em D Em D D4 D 8. Ímé az Isten Sátora az emberekkel van, G H7 G H7 S maga az Isten lesz velük, az Ő Istenük! Em D Jézus Te vagy a király! Em D Jézus Te vagy a király! Em D Em Jézus Te vagy a király! Em D Em D D4 D Isten letörli a könnyeket az ő szemeikről, G H7 G H7 S halál nem lesz többé már, sem gyász, sem fájdalom! Jézus, Te vagy a király! - 3X Em D Em D D4 D Ki győz örökségül bír mindent, szívébe írom nevem. G H7 G H7 Annak Istene Én leszek, s fiam lesz ő nekem! Jézus, Te vagy a király! - 3 X E H A H E A H 9. : JÉZUS életem, erőm, békém. JÉZUS társam, örömöm. A H E H E A H Benned bízom, Te vagy az Úr! Már nincs mit félnem, mert bennem élsz. E A H E Már nincs mit félnem, mert bennem élsz. : C Am C G C F C 10. : A Nap felkelésétől lenyugvásáig egyformán dicsérjük az Úr Jézust. : C7 F C E Am G C C7 Halleluja, dicsérjük Őt minden időben, áldjuk az Ő nevét, F C E Am G C F C Áldott legyen az Úr Jézus mind örökké, örökkön örökké! Dm Gm Dm 11. Áldjátok az Urat, áldjátok szent nevét, Dm C Am Dm kik házában jártok napról napra, dicsérjétek szüntelen Őt! Dm Gm Dm Tárjátok kezeitek az élő Isten felé, Gm Dm C Am Dm áldjon meg téged Sionról az Úr, ragyogtassa arcát reád!

8 C Dm G C C Dm G C 12. Kegyelmed Úr Jézus, oly végtelen! Nem hagytál elveszni a bűn mélyében. Dm F C : Keresztfádnak titkait mondtad el és meg is értette szívem, Em G Am F C hogy drága véred folyt a bűneimért. : C Dm G C C Dm G C Szentségben élni veled Uram, Szolgálni Téged, nincs boldogabb! Dm F C : Küldd reám áldott Lelkedet, töltsd be Úr Jézus a szíveket, Em G Am F C hogy együtt áldjuk drága, szent neved! : C Dm G C C Dm G C Oly közel az óra és mi várunk Rád, hogy elvidd magaddal eklézsiád! Dm F C : És többé nem lesz már fájdalom és könny sem csorog az arcokon, Em G Am F C csak zeng az ének: glóri halleluja! :

9 C Am F G 13. Kedves barátom, figyelj most rám! C Am F G Miért vagy szomorú és miért nem vidám? C Am F G C Am F G C Ha életed üres és céltalan, hallgasd meg, hogy mit tanácsol néked ez a dal! C Am F G Refr.: Ne add fel a reményt, hisz van megoldás C Am F G Jézusban, Ki a Golgotán érted adta magát. C Am F C Akármilyen életed volt eddig neked, C Am F G C Tudd meg, hogy Jézus Krisztus akkor is szeret! C Am F G Sok mindent már megpróbáltál, s nem volt benne jó, C Am F G Nem találtál sehol sem egy vigasztaló szót. C Am F G C Am F G C Életedet betölti most a keserűség, talán még azt sem tudod, hogy miért is élsz. Refr. C Am F G Kedves barátom, figyelj most rám! C Am F G Én is kerestem és megtaláltam már C Am F G C Am F G C Jézust, ki eddig s mindig várt reánk, s betölti szívemet a teljes boldogság! Refr. D A G A D D G A D 14. Itt az este, ránk borul árnya, védjen óvjon hű Kezed! D A A7 D D G A D Adjál annak akit szeretsz, álmában is eleget! Em H7 Em 15. Nincs már egyedül a szívem többé glóri-halleluja! Em H7 Em Velem az én Uram mindörökké glóri-halleluja! Em H7 Em Jézus hajnalcsillag glóri-halleluja! - 2 X Em H7 Em Nem lesz egyedül a szívem többé glóri-halleluja!

10 A E D A E D A 16. Ne csüggedj lelkem, hű az Isten! Bízzál Őbenne, Ő hordja terhed! A E D A Megváltód, őriző pásztorod Ő! Am Em G D Em 17. : Ímé mily jó, gyönyörűséges, a testvérek egysége! : Em G D Em Mint a drága olaj a fejen, mint a Hermon harmatja, Em G D Em Csak oda küld áldást az Úr és életet mindenkor. Am E Am Am Em 18. Megkötöm magamat Isten kötelével, C G C C Em megkötöm szívemet ország-igéjével. Am Dm G C C Em Szabadságom Uram Néked visszaadom, Am E E7 Am Am Dm csak a szeretetre formáld át tudatom! Am E Am Am G Magamat megkötni nehéz nekem Uram, C G C C Em segítőkéz nélkül nehéz járnom utam. Am Dm G C C Em Atyám erősítsd meg gyermeked a hitben, Am E E7 Am Am Dm életem példázza: Szeretet az Isten! Am E Am Am G Megkötöm magamat baráti kötéllel, C G C C Em testvéri közösség tartó erejével. Am Dm G C C Em Testvér, ha elold nám kettős kötelékem, Am E E7 Am Am Dm szembesíts magammal, légy felelős értem!

11 Dm Gm Dm 19. Jöjj, az Úr vár Reád, jöjj amíg ifjú vagy! Gm Dm B A7 Életed tavaszát, derűjét Neki add! Dm Gm B C F Ó, ne hagyd fejedet bűnben őszülni vénhedté, B F Gm Dm B A7 Dm Ne csupán teledet vigyed végül az Úr elé! Dm Gm Dm Óh, a szárnyas idő, mint az álom repül, Gm Dm B A7 Ámde zsákmányt szed ő, fogyunk szüntelenül. Dm Gm B C F Tétován mire vársz? Hallod-e már a hívó szót? B F Gm Dm B A7 Dm El ne késs, jaj vigyázz, mire eszmélsz a van csak volt. Dm Gm Dm Jézus hív, vele járj, erre váltott meg Ő! Gm Dm B A7 Lelki sziklára állj, Élő Víz onnan jő. Dm Gm B C F Ő nekünk utat tört, Te is lépj arra hittel rá! B F Gm Dm B A7 Dm Már itt lent s odafönt, Téged Ő tehet boldoggá!

12 Am C Dm C F C G C 20. Velem vándorol utamon Jézus, gond és félelem el nem ér, F C Dm Elvisz, elsegít engem a célhoz, Dm C Am G C Dm C Dm G Am Ő a győzelmes, hű vezér! Ő a győzelmes, hű vezér! Am C Dm C F C G C Velem vándorol utamon Jézus, bár az út néha oly sötét, F C Dm Soha nincs okom félni a bajtól, Dm C Am G C Dm C Dm G Am Amíg irgalmas karja véd! Amíg irgalmas karja véd! Am C Dm C F C G C Velem vándorol utamon Jézus, ez a vigaszom baj ha jő, F C Dm Bármily súlyosak rajtam a terhek, Dm C Am G C Dm C Dm G Am Segít hordani, ott van Ő! Segít hordani, ott van Ő! Am C Dm C F C G C Velem vándorol utamon Jézus, túl a sír sötét éjjelén, F C Dm Fenn a mennyei angyali karral Dm C Am G C Dm C Dm G Am Nevét végtelen áldom én! Nevét végtelen áldom én! D A D D A7 D D A7 D D A7 D 21. Életem csak kegyelem, önérdemem nincs, életem csak kegyelem, önérdemem nincs. D G A D Hm Refr.: :Veled vagyok naponta, kezeidet megfogva, G A D D7 te csak bízzál a szavamban, mondja az Úr. : D A D D A7 D D A7 D D A7 D Régi énem leküzdöm, nagy erejével, régi énem leküzdöm, nagy erejével. Refr. D A D D A7 D D A7 D D A7 D Szeretete igazgat, ellát tanáccsal, szeretete igazgat, ellát tanáccsal. Refr. D A D D A7 D D A7 D D A7 D Hűen vezet utamon, nem hagy magamra, hűen vezet utamon, nem hagy magamra. Refr.

13 D A7 D D A7 D 22. Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel! Ő felruház és táplál, rád gondot Ő visel. D A7 D D A7 D Dicső Király, Ég és Föld Ura, Szívünk Tiéd, légy annak is ura. D A A7 D 23. Az Úr a pásztorom, jó pásztor Ő. D A A7 D D A A7 D Nyájával arra jár, amerre várva vár, A forrás hűs vize, s a zöld mező. D A D 24. Jézushoz jöjjetek megfáradtak! D A D Igája néktek is nyugalmat ad. D A D Terhe könnyű, irgalma nagy. C Am Dm G C Am Dm G 25. Áldásoddal megyünk, megyünk innen el. Néked énekelünk boldog éneket. C Am C Am C Am G Refr.: Maradj mindig velünk, ha útra kelünk, őrizd életünk minden nap! C Am Dm G C Am Dm G Minden nap dicsérünk Téged, Jó Uram, Néked énekelünk vidáman, boldogan. Refr.: Maradj G C Minden nap! C 26. Az Úr van itt! - 2 X Am A te Istened! - 2 X Dm7 Ő vár rád! - 2 X G Ő vár rád! - 2 X Am G F B G Hogy elmondja, mennyire szeret, a legdrágábbat adta Érted! C Az Ő Fiát - 2 X Am Aki most is él - 2 X Dm G C S uralkodik mindörökké!

14 C Am 27. Minden mi él csak Téged hirdet. Minden dicsér, mert mind a műved. F G Azzal, hogy él azt zengi Néked: Dicsérlek én, dicsérlek Téged! C Am Dicsér az ég, Nap, Hold és csillagok, fény és sötét, nap, éj és hajnalok. F G Dicsér a szél, felhő és hóvihar, a víz, a tűz, megannyi tiszta dal! Minden mi él C Am Dicsér a Föld, dicséri szent Neved, mint jó Atyánk táplál, s ad eledelt. F G Virág, gyümölcs, zöld fű, fa, hegyvidék, tó és folyó, síkság és büszke bérc. Minden mi él C Am A nagy világ létével énekel, szavunkra vár, hogy hangja dal legyen. F G Zengjük tehát, ég és föld énekét, zengjük velük, Nagy Isten áldott légy! Minden mi él C Dicsérlek én! Am C Dm C Dm C E Am 28. Tüzed Uram Jézus, szítsd a szívemben, lángja lobogjon elevenebben. Am C Dm C Dm C E Am Ami vagyok és mind ami az enyém, tartsd a kezedbe igazi helyén. F G Am F G Am Refr.: Életem kútja, örök örömem, fény a sötétben csak Te vagy nekem. Dm C Dm C Dm C E Am Hallod imám és bármi fenyeget, nem hagy el engem, tart a te kezed. Am C Dm C Dm C E Am Szorongat a Sátán, de Te velem vagy, hű szabadítóm, Aki el nem hagy. Am C Dm C Dm C E Am Ennek a világnak fekete egén, Lényed a csillag sugarad a fény. Rerf.: Életem kútja Am C Dm C Dm C E Am Jön az örök nap már, közeledik ő, mennyei honba hazavinni jő. Am C Dm C Dm C E Am Röpke pillanat, míg tart a keserű, Krisztus elém jön örök a derű! Refr.: Életem kútja

15 D D7 G D 29. Olyan örömöt, mint a forrás, olyan örömöt, mint a forrás, D A Olyan örömöt kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan örömöt, mint a forrás, olyan örömöt, mint a forrás, D A D Olyan örömöt kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan békét, mint a folyó, olyan békét, mint a folyó, D A Olyan békét kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan békét, mint a folyó, olyan békét, mint a folyó, D A D Olyan békét kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan szeretetet, mint a tenger, olyan szeretetet, mint a tenger, D A Olyan szeretetet kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan szeretetet, mint a tenger, olyan szeretetet, mint a tenger, D A D Olyan szeretetet kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan hitet, mint a szikla, olyan hitet, mint a szikla, D A Olyan hitet kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan hitet, mint a szikla, olyan hitet, mint a szikla, D A D Olyan hitet kaptam Tőled Istenem. C G Am F G C G 30. Mint szarvas hűs vízforrásra, úgy szomjazik lelkem Rád! C G Am F G C Vágyódom az Élő Isten után, hogy mehessek Hozzá. C F C F Dm E Miért csüggedsz el én lelkem, hisz pajzsod Ő és támaszod. C G Am F G C Bízz az Úrban, mert karja megszabadít, s hálával áldozol!

16 Em D 31. Istenem nem értem, hogyan létezhettem Nélküled, C D H7 Nem ismerve a kegyelmed és féltő szereteted. Em D De Te gyermekeddé fogadtál, új életet ajándékoztál, C D H7 S nem kínoz már a félelem, mert mindig itt vagy velem. Em Am D G Áldom nagy kegyelmed, Téged ünnepellek, C Am D H7 Téged és senki mást, amíg csak élek! Em Am D G Áldom nagy kegyelmed, Téged ünnepellek, C Am D H7 Em Téged és senki mást, amíg csak élek! G C G D G C G D 32. Jézus, tiszta Lényed nézve lelkünk vágyik az égi fényre. C D Hm Em C D Hm Em Jöjj a szívünket átadjuk Néked, töltsön el öröm, mennyei béke! F D F D G D C Am D Refr.: Világíts! Világíts! Jézus ragyogj, töltsd be szent égi fénnyel éltünk. G D C Am Am7 F Szívünk tüzét, kérjük gerjeszd fel! G D C Am D Hadd jusson el minden néphez e nagy kegyelem, G D C Am D7 G Küldd Szent Tüzed, mindenhol fény legyen! G C G D G C G D Miért kell ó az éjben járnunk, célt, reményt vajon hol találunk? C D Hm Em C D Hm Em Benned Úr Jézus megtaláltuk ezt, üdvünk, életünk ára a kereszt. Refr.: Világíts G C G D G C G D Bárcsak Krisztus égi fénye, rólunk visszatükröződne! C D Hm Em C D Hm Em Hadd lássák meg az emberek rajtunk, bűnünk terhétől megszabadultunk. Refr. : Világíts

17 C G 33. : Ez az a nap :, : mit az Úr rendelt! : G7 C : Ez az a nap :, : mit az Úr rendelt! : F C : Örvendjünk, vigadjunk e napon! : C Am G C Mert ez az a nap, ez az a nap, mit az Úr rendelt! D A : Jézus az Úr :, : Akit szolgálunk! : A7 D : Jézus az Úr :, : Akit szolgálunk! : G D : Szolgáljuk hűséggel szent nevét! : D Hm A D Jézus az Úr, Jézus az Úr, Akit szolgálunk! E H : Eljön az Úr :, : Akit úgy várunk! : H7 E : Eljön az Úr :, : Akit úgy várunk! : A E : Egy szívvel mondjuk, hogy jöjj vissza már! : E Ciszm H E Jövel Uram, jövel Uram, jövel Úr Jézus! D A G D G D E A 34. Te csak az Istennek országát keresd és az Ő szent igazságát. D A G D G D A7 D Minden egyéb megadatik majd, neked, békéje, áldása száll rád! D A G D G D E A Istenünk itt hozzuk Néked mindenünk, itt állunk várunk Rád újra! D A G D G D A7 D Kérünk, hogy hallgasd meg hálaénekünk. Halleluja, halleluja! D A G D G D E A D A G D G D A7 D Halleluja, Halleluja, Halleluja, Halleluja! Em G D Em 35. : Jöjj Izráel, ne félj bízzál Istenedben, mert Ő téged vár! : G D C H Em : Nem mond le rólad, visszafogad téged és karjába zár! : Em G D Em : Örülj Izráel, az Úr a te Istened, szeresd az egy Urat! : G D C H Em : Teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből. :

18 E A E A E H7 36. Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját! E A E A E H7 E Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját! A E H7 E : Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja! : E A E A E H7 Kitárt karokkal mindenki áldja, mindenki áldja az Élet Urát! E A E A E H7 E Kitárt karokkal mindenki áldja, mindenki áldja az Élet Urát! A E H7 E : Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja! : E A E A E H7 Ujjongó szívvel zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját! E A E A E H7 E Ujjongó szívvel zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját! A E H7 E : Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja! : C G F C C G F C 37. Az Istené legyen minden dicsőség. Örvendezzen az Úr az Ő népében. C G F C C G F C Egész életemmel Uram dicsérem, s áldom a Te szent neved amíg élek. Dm C A Dm F C Dm A 38. Atyám két kezedben, csak ott lakhatok, biztonságot csak Tőled kapok. Dm C A Dm F C Dm A Újjá így teremtesz, sebem ápolod, boldogság, hogy itt van otthonom. F C A Dm F C Dm A :Tarts meg két kezedben, őrizz meg Uram, oltalmadban rejtsd el sorsomat! : Dm C A Dm F C Dm A Atyám két kezedben teljes az öröm, ajándékodban gyönyörködöm. Dm C A Dm F C Dm A Tékozlóként éltem, tárva most karod, hűtlenségem nem hánytorgatod. Tarts meg Dm C A Dm F C Dm A Atyám két kezedben bátran sírhatok, fájdalmaim hordozod tudom. Dm C A Dm F C Dm A Ott fönn a kereszten áldó két kezed, bűneimmel én szegeztem fel. Tarts meg

19 Dm Gm F E A 39. : Ó, halld meg Uram, ó halld meg imám, hívlak, jöjj, válaszolj! Dm Gm Dm Gm A Dm Ó halld meg Uram, ó halld meg imám, jöjj és figyelj most rám! : Em Am H7 Em 40. A mélyből Hozzád száll szavam, Krisztus kegyelmezz! Em Am H7 Em A bajban lelkem társtalan, Krisztus kegyelmezz! Em Am G Refr.: Segíts, segíts! Ne hagyj, ne hagyj! Nézd rám tör a bűn már. Em Am H7 Em Te adj, Te adj! Erőt, erőt! Krisztus kegyelmezz! Em Am H7 Em Ha ajkam vétett Ellened, Krisztus kegyelmezz! Em Am H7 Em A jó hírt zengjem csak Veled, Krisztus kegyelmezz! Refr.: Segíts Em Am H7 Em Ha arcod fényét elfedem, Krisztus kegyelmezz! Em Am H7 Em Te újból hívjál Istenem, Krisztus kegyelmezz! Refr.: Segíts

20 C Fm C Fm C Am Dm G 41. Adj erőt Uram, adj fénysugarat, mely bevilágítja a Te utadat! C Em Am Dm G Em Am Dm G C Fm Óh, áldd meg Uram minden percemet és tartsd felettem őrző kezedet, kezedet! C Fm C Fm C Am Dm G Adj békességet, adj szeretetet, hogy embertársaimnak szerezzek örömet Óh, áldd meg C Fm C Fm C Am Dm G Adj bíztatást, adj égi jelt, hogy füleimmel meghalljam mit üzensz! Óh, áldd meg C Fm C Fm C Am Dm G Adj hitet Uram, bíztató reményt, hogy Veled járva a célhoz érjek én! Óh, áldd meg C Em Am Dm G Em Am Dm G C Fm C Hogy érezzem erőd, szent akaratod, így színed elé a mennybe juthatok, juthatok! Capo III. Em D Em D Em 42. : Menjetek be kapuin hálaadással, tornácain át dicséretekkel! : Em D Em D Em : Mert jó az Úr örökkévaló kegyelme és hűséges Ő hozzánk mindörökre! : C Dm C C F G 43. Te vagy, Aki mindig velem jártál. Te légy, Kihez mindent odaviszek. F G C Am Dm G C Őrizz meg engem kegyelmedben, míg újra megérkezel!

21 Am7 D Dm Am 44. Csendes éjszaka, néped kérő szava, G Am C E Am bizalommal fordul Tehozzád, Adj Ural jó éjszakát! Am7 D Dm Am Lement már a Nap, Te őrzöd az álmokat, G Am C E Am Odafenn kigyúlnak a csillagok, Isten szeme ránk ragyog. Am7 D Dm Am Bocsásd meg a vétkeket, oldozd fel a bűnöket, G Am C E Am Mindenkit elérő szent kezed tisztítja a lelkeket. Am7 D Dm Am Áldd meg népedet, dicsérjük szent neved, G Am C E Am Am C F Dm E Am Áldásod kegyelme elkísér, Mindig a szívünkben él. Em H7 G D Am Em 45. Én Uram, én Istenem, vedd el tőlem mindenem, ami gátol Feléd! Em H7 G D Am Em Én Uram, én Istenem, add meg nekem mindenem, ami segít Feléd! Em H7 G D Em D G D Én Uram, én Istenem, fogadd el az életem, hadd legyen egészen a Tiéd! Em H7 G D Em D Em Én Uram, én Istenem, fogadd el az életem, hadd legyen egészen a Tiéd! G D G D G D G D 46. Ne félj Sion, ne lankadjon kezed! Veled van az Úr, a te Istened. G Em G A G D G D G Ürül majd terajtad nagy örömmel, újjáéleszt szeretetével.

22 E H E A H 47. Hozsanna, hozsanna, hozsanna Dávid Fiának! - 2X A H E A H E Hozzád száll énekünk, szívünkből szeretünk. A H E Ciszm A H E Nincs kősziklánk senki más, csak Te vagy a mi Istenünk. E H E A H Dicsőség, dicsőség a feltámadott Jézusnak! - 2 X Hozzád száll E H E A H Úr Jézus, Úr Jézus, Isten Báránya! - 2 X Hozzád száll Am E Dm E Am E Dm E 48. : Üzeneteidet szívem falára írjam, vigasztalásaid legyenek itthon nálam. Am E Am Am E Am E Am Reménységeimet a keresztfához kössem. A Lélek legyen út, közötted és közöttem. : Em D D4 D 49. Refr.: Jöjj Szentlélek, jöjj közénk! Jöjj el fényességünk! G D Hm Em Jöjj Tüzes Lélek, lobbantsd lángra szívünk! Em D Em D G Em Fisz G D Em D Em Jöjj Atyáik Lelke, hozz fényt nekünk! Küldd el a mennyből lelked nagy erejét! Refr.: Jöjj Em D Em D G Em Fisz G D Em D Em Jöjj életünkbe, hozz gyógyulást! Szívünk és a lelkünk égi kenetre vár! Refr.: Jöjj Em D Em D G Em Fisz G D Em D Em Mindent betöltő Fény, Élet, Vízforrás! Általad kiáltson a lélek halleluját! Refr.: Jöjj Em D Em D G Em Fisz G D Em D Em Igaz, tanú Lélek, magaddal ragadsz. Hirdessük a Földön, Jézus velünk marad! Refr.: Jöjj

23 D A Hm G A 50. Áldott szavad által, Uram eltölt a remény, D G A Hm G D D4 Kapu tárul a jövőmre, bennem élsz, s Benned én. D A Hm G A Áldott szavad által, Uram békéd száll reám, D G A Hm G D D4 Győzedelmes Jézus Krisztus, Megtartóm, Kősziklám! D A Hm G A Áldott szavad által, Uram eggyé lesz a Föld, D G A Hm G D D4 Szeretetben, békességben Téged áld, égi Hőst. D A Hm G A Áldott szavad által, Uram néped már nem fél, D G A Hm G D Kapu tárul, hív a holnap, közel van már a cél. Dm G A Dm F C G Dm 51. : Vágyom Uram, templomodba, hallani a Te áldott szódat! Dm G A Dm F C G Dm Vágyom Uram, templomodba, hirdetni a Te áldott szódat! A Em G A Em G D Ujjongó örömmel és hálával, testvérekkel venném áldásodat! : Capo II. Am G Am G Am G 52. Abbá mennyei Atyám! Am G C Küldj áldás záport ma is rám! Dm G C Am Dm G Am G Am G Őrizz meg a gonosztól, a hamis gondolattól. Tartsd meg fehéren a ruhám! C Dm G C Dm G C Am Refr.: Kérlek, Abbá Atyám, most nézz le rám, hogy el ne veszítsem mennyei koronám! Dm G C Dm Am E Am G Am G Segíts nekem, mert erőtlen vagyok, elestem, de menni akarok! Am G Am G Am G Abbá mennyei Atyám! Am G C Vezess a győzelem útján! Dm G C Am Dm G Am G Am G Ne engedj eltévednem és pusztulásba mennem, Te vigyázz harcaimban rám! Refr.: Kérlek

24 E H7 E A E H7 53. A világnak Krisztus kell. A világnak Krisztus kell! E Gisz Ciszm A E H7 E A világnak kellesz te is, mivel te Krisztushoz tartozol! A E H7 E E H7 E Emlékezz! Emlékezz! Te Krisztushoz tartozol! - 2 X Capo II. Am Dm C G Am 54. : Drága Szentlélek jöjj, Vigasztalónak jöjj! : F G C A F G C E Am Dm C G Am Jöjj és vidámíts meg, jöjj és vigasztalj meg! Drága Szentlélek jöjj, Vigasztalónak jöjj! Am Dm C G Am : Drága Szentlélek jöjj, Szabadítónak jöjj! : F G C A F G C E Am Dm C G Am Jöjj és szabadíts meg, jöjj és vigasztalj meg! Drága Szentlélek jöjj, Szabadítónak jöjj! Am Dm C G Am : Drága Szentlélek jöjj, Bátorítónak jöjj! : F G C A F G C E Am Dm C G Am Jöjj és erősíts meg, jöjj és szabadíts meg! Drága Szentlélek jöjj, Bátorítónak jöjj! Am Dm C G Am : Drága Szentlélek jöjj, Újjáteremtőnek jöjj! : F G C A F G C E Am Dm C G Am Jöjj tüzed éleszd fel, jöjj és erősíts meg! Drága Szentlélek jöjj, Újjáteremtőnek jöjj!

25 G C G D C G 55. Rád bízom, Rád bízom a fényes napokat Rád bízom. G C G D C Rád bízom, Rád bízom a nehéz napokat is. D C G D C D Sorsom legyen a te kezedben. Biztos helye van a féltő szívedben. G C G D C G Ezért hát : Rád bízom, Rád bízom a fényes napokat Rád bízom, G C G D G Rád bízom, Rád bízom a nehéz napokat is. G C G D C G Nem félek, nem félek, ha volna mitől is, nem félek. G C G D C Nem félek, nem félek, de kérem az erődet. D C G D C D Támaszt keresek az erődben. Vigaszt a szomorú, nehéz időkben, G C G D C G Ha lesznek: nem félek, nem lélek, ha volna mitől is, nem félek, G C G D G Nem félek, nem félek, de kérem az erődet. G C G D C G Reménység, reménység, a holnap felől is reménység. G C G D C Reménység, reménység, megtart ha jön a kétség. D C G D C D Fény lesz ott ahol ma sötétség. Élet ott ahol ma reménytelenség. G C G D C G Ezért hát: reménység, reménység a holnap felől is reménység, G C G D G Reménység, reménység, megtart ha jön a kétség. C C7 F G C Em Am 56. Szeretet áradjon köztünk, szeretet gyúljon bennünk, F G C C7 Szeretet töltsön el minket. Add ezt nekünk jó Urunk! F G C Em Am Had' legyünk testvéri szívvel, mindnyájan egyek Benned. F G C F C Lobbantsa lángra szívünket szereteted. Capo II. Am G Am G Am 57. Így szól ma tehozzád JÉZUS: Életem adtam érted! - 2 X Am G Am G Am Még ma válaszolj, kezébe tedd le élted! - 2 X

26 D E Em G D 58. Bűnös az életem, bűntelen Te vagy. Jézusom, Istenem elveszni ne hagyj! D E Em G D Fáradt a két kezem, erőt ma Te adj! Szánd meg hát életem, szánj meg Uram! A D A D A A D A D A Mert bennem bűn terem, kísért a testem. Ó kérlek Istenem tisztíts meg engem! D E Em G D Bűnös az életem, bűntelen Te vagy, szánd meg hát életem, szánj meg Uram! D E Em G D Átadom életem, Uram, Tenéked, vedd el így szennyesen, újíts meg kérlek! D E Em G D Rólad zeng új dalom, mert Néked élek, fogadd el életem Krisztus Uram! A D A D A A D A D A Éneklek szüntelen, Rólad zeng lelkem, ó kérlek Istenem, hogy tarts meg engem! D E Em G D Átadtam életem, Uram Tenéked, fogadd el Istenem, Krisztus Uram! D G A G A D 59. Szent, szent a neve, én Őt dicsérem, Ő erősségem: JÉZUS. D G A G A D Az én Istenemért mindent veszni hagytam, csak hogy szolgálhassam Jézust. Hm G Hm G A Boldogan meghalhatok, Ő a cél. Meghaltam, de élek JÉZUS KRISZTUSért. Dm Gm Dm C F 60. Tégy Uram engem áldássá! Lelkedet úgy várom! Dm Gm Dm Gm A7 Dm Tedd Te a szívem hálássá, hogy Neked szolgáljon! C F B F Am B F A7 Bárhová küldesz, ajkamról zengjen az új ének! Dm G Dm B C Dm Tégy Uram engem áldássá! Oly sok a bús élet. E Ciszm A A 61. Oh, dicsérlek téged Jézus, magasztallak örökké! E A H7 Oh, dicsérlek Téged Jézus, mert bennem élsz! E Ciszm A H7 Te vagy a Nap, Te vagy a Fény, Te vagy a csillag az éj sötétjén, E Ciszm A H7 Te vagy a fénysugár, Aki eljöttél és a halálból kivettél! Oh, dicsérlek

27 Am G F E 62. Alleluja, alleluja, alleluja - 2 X Am G F E Zengd velünk, örökké jó az Úr, énekeld szeretetét. Am G Am E Izrael háza is mondja hát, Zengje hát nagy örömét! Alleluja Am G F E Az Úr velünk, ki lehet ellenünk? Rettegést nem ismerünk. Am G Am E Jobb az Úr ereje, éneke, jobb is mint az emberé! Alleluja Am G F E Ő az én teremtő Istenem, Istenem, Ki nem hagy el. Am G Am E Benne én ujjongva járhatok, élhetek a tenyerén! Alleluja C F Dm G 63. Krisztusom, Te előbb szerettél, nem mondtál le rólam. C F Dm F C Áldott légy, hogy elhívtál, nem mondtál le rólam! C F Dm G Krisztusom, a véred folyt értem, nem érdemlem. C F Dm F C Áldott légy, hogy így szeretsz, nem érdemlem! Gisz2 G2 F2 Földig hajlok Előtted, meghajtom tépett testemet. C5 G F C F C Elgyötört lelkemet gyógyítsd meg Istenem! Gyógyítsd meg Istenem!

28 D G D Em7 A A7 D A 64. Jézus hű Megváltó, Isten áldott szentje. D A G D Em A A7 D Égi Főpap, Úr és Király, Béke Hírnöke. D G D Em7 A A7 D A Hála Néked Bárány, mert Atyám lett az Isten! D G D Em7 A A7 D Elküldted Lelkedet, hogy megtartsd életem. D G D Em7 A A7 D A Jézus hű Megváltó, nem adatott más név, D A G D Em A A7 D Amely által éltem lenne, s üdvre juthatnék. Hála Néked D G D Em7 A A7 D A Elé állok egyszer, színről-színre látom, D A G D Em A A7 D Dicső Lénye rám ragyog majd, s Krisztus lesz Napom. Hála Néked C G 65. Hadd zengjen új dal. Mert Jézus él. G C Életem új lett. Szívem nem fél. F C Új utat ró. Fürge lábam. G C G C Béke vár rám egy új hazában! C G Mert elfogadtam. Szívemben él. G C Mesterem Jézus. S tiszta a cél. F C Új nevem van. Ő ad erőt. G C G C Visszavárom mint üdvözítőt!

29 D A D Hm Em A D D7 66. A Te nevedben mi együtt vagyunk. Jézus, nevedben mi együtt vagyunk. G A D Hm Em A D Hallgasd meg imánk, mikor Hozzád járulunk, Életvizeddel táplálj, hű Urunk! D A D Hm Em A D D7 Úgy mutassátok meg a hitetek, hogy az én szavaimnak engedtek. G A D Hm Em A D Hogyha velem és egymással egyek lesztek, minden kérésetekre felelek. D A D Hm Em A D D7 A Te nevedben mi együtt vagyunk, Jézus nevedben mi együtt vagyunk. G A D Hm Em A D Tégy eggyé minket szentségedben, ez óhajunk, használj munkádban, drága, hű Urunk!

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány KERESZTÉNY GYÜLEKEZET Énekeskönyv Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm; reá hallgassatok! Máté 17,5b TARTALOMJEGYZÉK 1. rész...4 2. rész...57 3. rész...99

Részletesebben

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY TE VAGY AZ e a/e Te vagy az, akiből élet árad e a/e Te vagy csak igaz szó a számban. D C e a/e Szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, Hajnalcsillag vagy az éjszakában, Olyan

Részletesebben

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok AHOGY NÉZLEK TÉGED Ahogy nézlek téged Elszáll minden félelem Ahogy szól szelíd szavad Nem kérdezek már Amikor érzem itt vagy Szent Szellemed hoz közel Erős karod átölel És új élet tölt el A mennyben van

Részletesebben

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C/ C/ 2x am add9 am am add9 am Szent az Úr, szent az Úr am sus em Szent az Úr a seregek Istene C add9 am 7 Aki volt, aki van, aki eljövendő C add9 am 7 Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C add9

Részletesebben

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY TELJES SZÍVBŐL Jeremy Camp - Worthy of my praise G Teljes szívből (teljes szívből) F Áldom neved (áldom neved) C Teljes lényem (teljes lényem) G Am

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

Új kiadás A zsoltárok könyve

Új kiadás A zsoltárok könyve 1 Új kiadás A zsoltárok könyve Az 1975-ben megjelent és 1990-ben revideált protestáns új fordítású Biblia legújabb revíziójának próbakiadását tartja kezében a Tisztelt Olvasó. A Magyar Bibliatársulat 2006-

Részletesebben

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog!

Vártam, hogy végre szóljak, azt, hogy elmondjam, mit is gondolok. Hallgasd, hallgasd meg kérlek, azt, mi számomra a legszentebb dolog! FEB tábori dalgyűjtemény - 1 - készült:1997 augusztus-szeptember 1. SZÁLLJ FEL C dm E7 am F G C Szállj, szállj, szállj fel magasra, dalom hódítsd meg most a kék eget. C dm E 7 am F G C Jöjj, jöjj, kérlek

Részletesebben

Slágerek. Kenéz Heka Etelka

Slágerek. Kenéz Heka Etelka Slágerek Kenéz Heka Etelka Kenéz Heka Etelka Slágerek és saját versek Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák: Norma Nyomdász Kft. Hódmezővásárhely ISBN: 963 460 975 9 Régi idők dalai versekben

Részletesebben

Idézetek Boldog Charles de Foucauld írásaiból

Idézetek Boldog Charles de Foucauld írásaiból Idézetek Boldog Charles de Foucauld írásaiból Forrás: P. Gabriele di S. M. Maddalena O.C.D.: Benső végtelen 2. kiadás, SzIT, Budapest, 2006 Fordította: Puskely Mária SSND Ó Istenem, taníts engem, de ne

Részletesebben

SZELLŐ, MELY SIMOGAT. Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei

SZELLŐ, MELY SIMOGAT. Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei SZELLŐ, MELY SIMOGAT Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei SZELLŐ, MELY SIMOGAT Kenéz Heka Etelka válogatott költeményei részben saját illusztrációival Felelős kiadó: Kenéz Heka Etelka Nyomdai munkák:

Részletesebben

VESD AZ ÚRRA TERHEDET

VESD AZ ÚRRA TERHEDET A Pomáz-Csobánkai Református Társegyházközség lapja III. évfolyam 4. szám Szenved e valaki közöttetek? Imádkozzék! Öröme van e valakinek? Énekeljen dicséretet! Beteg e valaki közöttetek? Hívassa magához

Részletesebben

A Nagy Orvos lábnyomán

A Nagy Orvos lábnyomán A Nagy Orvos lábnyomán Ellen G. White Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 1 Ajánlás... 5 Előszó... 5 Az igazi orvos-misszionárius... 6 1. Példaképünk... 6 Testvéri szeretet...9 Személyes szolgálat...9 2.

Részletesebben

Isten Országa a Bibliában. A Szentlélek a Bibliában

Isten Országa a Bibliában. A Szentlélek a Bibliában Dr. Kovács L. P. Bánk OFM BIZONY MONDOM NEKED, MÉG MA VELEM LESZEL A PARADICSOMBAN Lk 23,43 Isten Országa a Bibliában A Szentlélek a Bibliában Készült XVI. Benedek pápa PORTA FIDEI motu propio apostoli

Részletesebben

Mácz István: Élni vagy meghalni?

Mácz István: Élni vagy meghalni? PPEK 533 Mácz István: Élni vagy meghalni? Mácz István Élni vagy meghalni? mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. Bővebb felvilágosításért

Részletesebben

I. MI A KONFIRMÁCIÓ? KÉRDÉSEK

I. MI A KONFIRMÁCIÓ? KÉRDÉSEK I. MI A KONFIRMÁCIÓ? KÉRDÉSEK 1. Mi a konfirmáció? Felfedező úthoz hasonlítottuk: megismerjük benne református keresztyén hitünk tanításait, egyházunk életét, valamint az egyház Urát, a mi Urunk Jézus

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2007./3. szám Még a fának is van reménysége: ha kivágják, újból kihajt, és nem fogynak el hajtásai. Még ha elvénül is a földben gyökere, ha elhal is a porban

Részletesebben

Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője. Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 963 606 125 4. Mercator Stúdió, 2006

Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője. Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 963 606 125 4. Mercator Stúdió, 2006 Felelős kiadó a Mercator Stúdió vezetője Műszaki szerkesztés, tipográfia: Dr. Pétery Kristóf ISBN 963 606 125 4 Mercator Stúdió, 2006 Mercator Stúdió Elektronikus Könyvkiadó 2000 Szentendre, Harkály u.

Részletesebben

Nálad költöm el tanítványaimmal a húsvéti vacsorát.

Nálad költöm el tanítványaimmal a húsvéti vacsorát. www.communio.hu/luxchristi 2009. Húsvét X. évf. 1. szám (36) A dunaharaszti és taksonyi katolikus egyházközségek lapja Nálad költöm el tanítványaimmal a húsvéti vacsorát. [Mt 26,18] Megváltó Krisztusunk!

Részletesebben

Botos László olvasókönyve Fiatalok és felnőttek részére I. rész: A fiatalokhoz

Botos László olvasókönyve Fiatalok és felnőttek részére I. rész: A fiatalokhoz Fiatalok és felnőttek részére I. rész: A fiatalokhoz Fiatalok és felnőttek részére I. rész: A fiatalokhoz Szerkesztette Botos László Magyarságtudományi Intézet Groton, NY 2014 Botos László, 2014 Magyarságtudományi

Részletesebben

azaz A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS KÁROLI GÁSPÁR A KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ GONDOZÁSÁBAN

azaz A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS KÁROLI GÁSPÁR A KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ GONDOZÁSÁBAN ÚJ TESTAMENTUM azaz A MI URUNK JÉZUS KRISZTUS ÚJ SZÖVETSÉGE KÁROLI GÁSPÁR fordításában A KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ GONDOZÁSÁBAN A Z Ú J S Z Ö V E T S É G K Ö N Y V E I Máté Evangéliuma.............................

Részletesebben

Öt nap alatt a Mennyben és a pokolban

Öt nap alatt a Mennyben és a pokolban Öt nap alatt a Mennyben és a pokolban Bernada Fernandez bizonyságtétele Puerto Rico-ból. Az egész egy este kezdődött, amikor nagyon beteg voltam. Jóllehet dícsértem az Urat, az erőm azonban elhagyott és

Részletesebben

MANNA. Erőt ad a megfáradtnak. Erőről erőre (Zsolt 84,8) VI. évf. 8 9. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja 2010. aug. szept.

MANNA. Erőt ad a megfáradtnak. Erőről erőre (Zsolt 84,8) VI. évf. 8 9. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja 2010. aug. szept. VI. évf. 8 9. szám A Budai Baptista Gyülekezet lapja Erőről erőre (Zsolt 84,8) Hányszor hittem már, hogy elfogyott erőm! Vége, nincs tovább Megtántorodtam, már-már elestem, elborított a nyomorúság. Szóltam:

Részletesebben

Dr. Marczell Mihály: ELSŐÁLDOZÁSI (és közös szentáldozási) beszédek. IV. sorozat: alkalmi beszédek

Dr. Marczell Mihály: ELSŐÁLDOZÁSI (és közös szentáldozási) beszédek. IV. sorozat: alkalmi beszédek Dr. Marczell Mihály: ELSŐÁLDOZÁSI (és közös szentáldozási) beszédek IV. sorozat: alkalmi beszédek (Általános bevezetés eléje olvasása szükséges: 1. kötet!) 115. kötet TARTALOMJEGYZÉK TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

Az evangélium tantételei

Az evangélium tantételei Az evangélium tantételei Eljutnak tehát Megváltójuk és tana minden egyes pontjának megismerésére, hogy tudhassák, miként jöjjenek hozzá és legyenek megszabadítva. 1 Nefi 15:14 Az evangélium tantételei

Részletesebben

MÍG TART A KEGYELMI IDŐ

MÍG TART A KEGYELMI IDŐ A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2006./2. szám Amikor nincs tovább Egy darabig elvisz a láb is de gyilkos ingoványhoz ér félelmetes szakadékhoz ér zúgó folyam partjához ér és akkor nincs

Részletesebben

Találj rám. Találj rám, találj rám

Találj rám. Találj rám, találj rám Nincs hova menni Úszok egy folyóban a fejem lemerül Nézem a víz alatt sem vagyok egyedül Fogy a levegım, de szemmel tartalak Figyellek fél szemmel a rémes víz alatt Lassú a folyó, körülöttem fák nyelek

Részletesebben

Turan Oflazoglu NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN. Terebess Kiadó Budapest, 2000

Turan Oflazoglu NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN. Terebess Kiadó Budapest, 2000 Turan Oflazoglu NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN Terebess Kiadó Budapest, 2000 Fordította: Tasnádi Edit NAGY SZULEJMÁN SZULTÁN TÖRVÉNYHOZÓ ÉS FENSÉGES tragédia két felvonásban Kötetünk a Török Köztársaság Nagykövetsége

Részletesebben

Pável István SZEX, SZERELEM ÉS EGYÉB CSACSKASÁGOK

Pável István SZEX, SZERELEM ÉS EGYÉB CSACSKASÁGOK Pável István SZEX, SZERELEM ÉS EGYÉB CSACSKASÁGOK Pável István Szex, szerelem és egyéb csacskaságok Pável István Szex, szerelem és egyéb csacskaságok Új bevezetés Ez a kiadás, a korábbiakhoz képest, több

Részletesebben

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA. 2010./2. szám. Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt.

A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA. 2010./2. szám. Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. A MAGYAR EVANGÉLIUMI RÁDIÓ ALAPÍTVÁNY KIADVÁNYA 2010./2. szám Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt. Lk 24,5-6 2 2010 / 2 Keresztény családba születtem. Nagyon szerettem a szüleimet,

Részletesebben