Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet"

Átírás

1 Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet 2009

2 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz, a szálló por befed 107. A szeleknek lengő szárnyán 76. A Te nevedben mi együtt vagyunk 66. A vakok látnak, a sánták járnak 72. A világnak Krisztus kell 53. Abbá mennyei Atyám 52. Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak 36. Adj erőt Uram, adj fénysugarat 41. Ahogy kiestem óvó tenyeredből 109. Akkor majd táncolva örül Isten népe 86. Áldásoddal megyünk, megyünk innen el 25. Áldd lelkem Istened, dicsérd e szent nevet 119. Áldjátok az Urat 11. Áldjon meg téged, áldjon az Úr 122. Áldott szavad által 50. Alleluja; Dicsérjétek az Urat 79. Alleluja; Zengd velünk, örökké jó az Úr 62. Atyám két kezedben, csak ott lakhatok 38. Az Istené legyen minden dicsőség 37. Az Úr a pásztorom, jó pásztor Ő 23. Az Úr elküldi az övéit széles e világra 111. Az Úr jósága, hogy még élünk a Földön 89. Az Úr van itt 26. Az Úrnak Lelke legyen rajtam 78. Az Úrra vártam, s hozzám hajolt 88. Ballagó folyó vizén 80. Bűnös az életem, bűntelen Te vagy 58. Csak Benned, csak Benned 112. Csendes éjszaka, néped kérő szava 44. Dicsérem neved 128. Drága Szentlélek jöjj 54. Egy életen át, van néhány pillanat 113. El Sadai, El Sadai, örök élő Adonai 94. Elcsügged bennem a lelkem 110. Életem csak kegyelem, önérdemem nincs 21. Én Istenem, Benned bízom, Téged vár a lelkem 84. Én még mit sem tudtam Rólad 130. Én Uram, én Istenem 45. Erőt adsz minden helyzetben 116. Esdve kérlek, jó Atyám őrizd meg szívem 93. Ez az a nap, mit az Úr rendelt 33. Fivérem Nap és nővérem Hold 74. Give thanks 132. Gyere te is, áldjuk együtt 123. Hadd zengjen új dal 65. Hála, hogy itt e csöndes reggel 69.

3 Hevenu Shalom Alehem 6. Homokra házadat ne helyezd 108. Hozsanna, hozsanna 47. Így szól az Úr hozzád Jákob figyelj 67. Így szól ma tehozzád Jézus 57. Imé az Isten Sátora 8. Ímé mily jó, gyönyörűséges 17. Indulj meg te Föld 4. Istenem nem értem, hogyan létezhettem Nélküled 31. Itt az este, ránk borul árnya 14. Jertek, dicsérjük együtt Izrael szentjét 91. Jézus a mi oltalmunk, erősségünk 120. Jézus életem, erőm, békém 9. Jézus hű Megváltó, Isten áldott szentje 64. Jézus neve fenséges 83. Jézus, neved oly csodálatos 92. Jézus, Te égi, szép, tündöklő fényű név 121. Jézus, tiszta Lényed nézve 32. Jézushoz jöjjetek megfáradtak 24. Jöjj Izráel, ne félj bízzál Istenedben 35. Jöjj Szentlélek, jöjj közénk 49. Jöjj, az Úr vár Reád, jöjj amíg ifjú vagy 19. Kedves barátom 13. Kegyelmed Úr Jézus 12. Kenyered és borod táplál engem 75. Kész az én szívem 129. Krisztusom, Te előbb szerettél 63. Lássátok milyen nagy szeretetet 87. Ma csak álmodom arról, gyönyörű lehet 125. Még nem is éltem én 7. Meghallottam hangodat 96. Megkötöm magamat Isten kötelével 18. Menjetek be kapuin hálaadással 42. Messziről száll dalunk 99. Minden forrásaim Tebenned vannak, Uram 97. Minden mi él csak Téged hirdet 27. Minden nép Hozzád kiált 124. Mindnyájan vétkeztek 82. Mindörökké hű az Úr 118. Mint szarvas hűs vízforrásra 30. Mit is mondhatnék? Te vagy, ki megváltottál 127. Most keljetek fel még ti csendesek mind 85. Most menjünk fel Sionra 71. Nagy Király, fenséges Úr Király 70. Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel 22. Ne csüggedj lelkem, hű az Isten 16. Ne félj Sion, ne lankadjon kezed 46. Nézd meg az évszakokat 101. Nincs már egyedül a szívem többé 15. Nincs olyan fájdalom, gond 98. Nincsen oly messze, hogy ne hallana 105. Ó, halld meg Uram, ó halld meg imám 39.

4 Oh, dicsérlek téged Jézus 61. Olyan örömöt, mint a forrás 29. Rád bízom, Rád bízom 55. Soha nem fél már a szívem 2. Soha nem volt még ilyen áldott éj 102. Sötét világnak nagy csodája 106. Szent az Isten, Szent, Szent 81. Szent, szent a neve 59. Szeretet áradjon köztünk 56. Szívem csendben az Úrra figyel 3. Szívem mindörökké áld 73. Szívem telve van veled 115. Találkozni jöttem Veled, Istenem 117. Te csak az Istennek országát keresd 34. Te vagy, Aki mindig velem jártál 43. Tégy eggyé, Urunk 100. Tégy Uram engem áldássá 60. Tegyél engem pecsétnek 103. Teremts bennem tiszta szívet 5. Ti kapuk, emeljétek fel fejeteket 95. Tied a dicsőség 1. Több erőt, több szeretetet 68. Tudom jól, bár nem látlak én 131. Túl a világ rohanó sodrán 104. Tüzed Uram Jézus, szítsd a szívemben 28. Úr Jézus, Megváltóm, nincs senki olyan, mint Te 126. Uram közel voltam hozzád 133. Uram, Tehozzád futok 90. Üzeneteidet szívem falára írjam 48. Vágyom Melletted élni Jézus 77. Vágyom Uram, templomodba 51. Velem vándorol utamon Jézus 20. Volt egy világ, amit még sosem láttam 114.

5 G Em C D 1. : Tied a dicsőség és imádás, felemeljük kezeinket és dicsérjük szent neved. : G Em C D : Ó hatalmas keze nagy csodákat tesz, Vele senki nem ér fel! Vele senki nem ér fel! : G Tied a dicsőség! E E 2. Soha nem fél már a szívem H7 E Soha nem fél már a szívem Gisz A Soha nem fél már a szívem E H7 E mert velem van az Úr! E E Nem volt Nélküle boldogságom H7 E Ám most életem Véle járom; Gisz A Kézen fogva vezet Megváltóm, E H7 E Róla ezért zeng dalom. Soha nem fél E E Jöjj hát add a kezed testvérem, H7 E Járjunk mind a kereszt fényében, Gisz A Éljünk boldogan békességben, E H7 E Hisz odaát vár a Menny! Soha nem fél D G D A 3. Szívem csendben az Úrra figyel, Ki segít, D G D A Szívem csendben az Úrra figyel, Ki segít, D G D Szívem csendben az Úrra figyel. Am Dm G C Am Dm E Am 4. : Indulj meg te Föld az Úr orcája előtt, Jákobnak és Izraelnek Istene előtt! :

6 G D C G G D G 5. : Teremts bennem tiszta szívet, óh Uram! Az erős lelket újítsd meg bennem. : C D G Em C D G G7 Ne vess el engem a Te orcád elől, Szent Lelkedet ne vond meg tőlem. C D G Em C D G Támogass az engedelmesség lelkével, Szabadításod örömét add nekem! Dm 6. Hevenu Shalom Alehem Gm Hevenu Shalom Alehem A Dm Hevenu Shalom Alehem A A A Dm Hevenu Shalom, Shalom, Shalom Alehem Legyen a béke teveled G C D G 7. Még nem is éltem én Te már úgy szerettél, hogy esendő emberként eljöttél. G C D G Nem vártad meg azt, hogy Hozzád kiáltsak, de megengedted, hogy halljam a hangodat. G D G G D G Zengjen hát a hálám Neked! Zengjen hát a hálám a keresztért! G D C C D G Zengjen hát a hálám Neked, mert eljöttél, hogy megkeress és megmentsél.

7 Em D Em D D4 D 8. Ímé az Isten Sátora az emberekkel van, G H7 G H7 S maga az Isten lesz velük, az Ő Istenük! Em D Jézus Te vagy a király! Em D Jézus Te vagy a király! Em D Em Jézus Te vagy a király! Em D Em D D4 D Isten letörli a könnyeket az ő szemeikről, G H7 G H7 S halál nem lesz többé már, sem gyász, sem fájdalom! Jézus, Te vagy a király! - 3X Em D Em D D4 D Ki győz örökségül bír mindent, szívébe írom nevem. G H7 G H7 Annak Istene Én leszek, s fiam lesz ő nekem! Jézus, Te vagy a király! - 3 X E H A H E A H 9. : JÉZUS életem, erőm, békém. JÉZUS társam, örömöm. A H E H E A H Benned bízom, Te vagy az Úr! Már nincs mit félnem, mert bennem élsz. E A H E Már nincs mit félnem, mert bennem élsz. : C Am C G C F C 10. : A Nap felkelésétől lenyugvásáig egyformán dicsérjük az Úr Jézust. : C7 F C E Am G C C7 Halleluja, dicsérjük Őt minden időben, áldjuk az Ő nevét, F C E Am G C F C Áldott legyen az Úr Jézus mind örökké, örökkön örökké! Dm Gm Dm 11. Áldjátok az Urat, áldjátok szent nevét, Dm C Am Dm kik házában jártok napról napra, dicsérjétek szüntelen Őt! Dm Gm Dm Tárjátok kezeitek az élő Isten felé, Gm Dm C Am Dm áldjon meg téged Sionról az Úr, ragyogtassa arcát reád!

8 C Dm G C C Dm G C 12. Kegyelmed Úr Jézus, oly végtelen! Nem hagytál elveszni a bűn mélyében. Dm F C : Keresztfádnak titkait mondtad el és meg is értette szívem, Em G Am F C hogy drága véred folyt a bűneimért. : C Dm G C C Dm G C Szentségben élni veled Uram, Szolgálni Téged, nincs boldogabb! Dm F C : Küldd reám áldott Lelkedet, töltsd be Úr Jézus a szíveket, Em G Am F C hogy együtt áldjuk drága, szent neved! : C Dm G C C Dm G C Oly közel az óra és mi várunk Rád, hogy elvidd magaddal eklézsiád! Dm F C : És többé nem lesz már fájdalom és könny sem csorog az arcokon, Em G Am F C csak zeng az ének: glóri halleluja! :

9 C Am F G 13. Kedves barátom, figyelj most rám! C Am F G Miért vagy szomorú és miért nem vidám? C Am F G C Am F G C Ha életed üres és céltalan, hallgasd meg, hogy mit tanácsol néked ez a dal! C Am F G Refr.: Ne add fel a reményt, hisz van megoldás C Am F G Jézusban, Ki a Golgotán érted adta magát. C Am F C Akármilyen életed volt eddig neked, C Am F G C Tudd meg, hogy Jézus Krisztus akkor is szeret! C Am F G Sok mindent már megpróbáltál, s nem volt benne jó, C Am F G Nem találtál sehol sem egy vigasztaló szót. C Am F G C Am F G C Életedet betölti most a keserűség, talán még azt sem tudod, hogy miért is élsz. Refr. C Am F G Kedves barátom, figyelj most rám! C Am F G Én is kerestem és megtaláltam már C Am F G C Am F G C Jézust, ki eddig s mindig várt reánk, s betölti szívemet a teljes boldogság! Refr. D A G A D D G A D 14. Itt az este, ránk borul árnya, védjen óvjon hű Kezed! D A A7 D D G A D Adjál annak akit szeretsz, álmában is eleget! Em H7 Em 15. Nincs már egyedül a szívem többé glóri-halleluja! Em H7 Em Velem az én Uram mindörökké glóri-halleluja! Em H7 Em Jézus hajnalcsillag glóri-halleluja! - 2 X Em H7 Em Nem lesz egyedül a szívem többé glóri-halleluja!

10 A E D A E D A 16. Ne csüggedj lelkem, hű az Isten! Bízzál Őbenne, Ő hordja terhed! A E D A Megváltód, őriző pásztorod Ő! Am Em G D Em 17. : Ímé mily jó, gyönyörűséges, a testvérek egysége! : Em G D Em Mint a drága olaj a fejen, mint a Hermon harmatja, Em G D Em Csak oda küld áldást az Úr és életet mindenkor. Am E Am Am Em 18. Megkötöm magamat Isten kötelével, C G C C Em megkötöm szívemet ország-igéjével. Am Dm G C C Em Szabadságom Uram Néked visszaadom, Am E E7 Am Am Dm csak a szeretetre formáld át tudatom! Am E Am Am G Magamat megkötni nehéz nekem Uram, C G C C Em segítőkéz nélkül nehéz járnom utam. Am Dm G C C Em Atyám erősítsd meg gyermeked a hitben, Am E E7 Am Am Dm életem példázza: Szeretet az Isten! Am E Am Am G Megkötöm magamat baráti kötéllel, C G C C Em testvéri közösség tartó erejével. Am Dm G C C Em Testvér, ha elold nám kettős kötelékem, Am E E7 Am Am Dm szembesíts magammal, légy felelős értem!

11 Dm Gm Dm 19. Jöjj, az Úr vár Reád, jöjj amíg ifjú vagy! Gm Dm B A7 Életed tavaszát, derűjét Neki add! Dm Gm B C F Ó, ne hagyd fejedet bűnben őszülni vénhedté, B F Gm Dm B A7 Dm Ne csupán teledet vigyed végül az Úr elé! Dm Gm Dm Óh, a szárnyas idő, mint az álom repül, Gm Dm B A7 Ámde zsákmányt szed ő, fogyunk szüntelenül. Dm Gm B C F Tétován mire vársz? Hallod-e már a hívó szót? B F Gm Dm B A7 Dm El ne késs, jaj vigyázz, mire eszmélsz a van csak volt. Dm Gm Dm Jézus hív, vele járj, erre váltott meg Ő! Gm Dm B A7 Lelki sziklára állj, Élő Víz onnan jő. Dm Gm B C F Ő nekünk utat tört, Te is lépj arra hittel rá! B F Gm Dm B A7 Dm Már itt lent s odafönt, Téged Ő tehet boldoggá!

12 Am C Dm C F C G C 20. Velem vándorol utamon Jézus, gond és félelem el nem ér, F C Dm Elvisz, elsegít engem a célhoz, Dm C Am G C Dm C Dm G Am Ő a győzelmes, hű vezér! Ő a győzelmes, hű vezér! Am C Dm C F C G C Velem vándorol utamon Jézus, bár az út néha oly sötét, F C Dm Soha nincs okom félni a bajtól, Dm C Am G C Dm C Dm G Am Amíg irgalmas karja véd! Amíg irgalmas karja véd! Am C Dm C F C G C Velem vándorol utamon Jézus, ez a vigaszom baj ha jő, F C Dm Bármily súlyosak rajtam a terhek, Dm C Am G C Dm C Dm G Am Segít hordani, ott van Ő! Segít hordani, ott van Ő! Am C Dm C F C G C Velem vándorol utamon Jézus, túl a sír sötét éjjelén, F C Dm Fenn a mennyei angyali karral Dm C Am G C Dm C Dm G Am Nevét végtelen áldom én! Nevét végtelen áldom én! D A D D A7 D D A7 D D A7 D 21. Életem csak kegyelem, önérdemem nincs, életem csak kegyelem, önérdemem nincs. D G A D Hm Refr.: :Veled vagyok naponta, kezeidet megfogva, G A D D7 te csak bízzál a szavamban, mondja az Úr. : D A D D A7 D D A7 D D A7 D Régi énem leküzdöm, nagy erejével, régi énem leküzdöm, nagy erejével. Refr. D A D D A7 D D A7 D D A7 D Szeretete igazgat, ellát tanáccsal, szeretete igazgat, ellát tanáccsal. Refr. D A D D A7 D D A7 D D A7 D Hűen vezet utamon, nem hagy magamra, hűen vezet utamon, nem hagy magamra. Refr.

13 D A7 D D A7 D 22. Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel! Ő felruház és táplál, rád gondot Ő visel. D A7 D D A7 D Dicső Király, Ég és Föld Ura, Szívünk Tiéd, légy annak is ura. D A A7 D 23. Az Úr a pásztorom, jó pásztor Ő. D A A7 D D A A7 D Nyájával arra jár, amerre várva vár, A forrás hűs vize, s a zöld mező. D A D 24. Jézushoz jöjjetek megfáradtak! D A D Igája néktek is nyugalmat ad. D A D Terhe könnyű, irgalma nagy. C Am Dm G C Am Dm G 25. Áldásoddal megyünk, megyünk innen el. Néked énekelünk boldog éneket. C Am C Am C Am G Refr.: Maradj mindig velünk, ha útra kelünk, őrizd életünk minden nap! C Am Dm G C Am Dm G Minden nap dicsérünk Téged, Jó Uram, Néked énekelünk vidáman, boldogan. Refr.: Maradj G C Minden nap! C 26. Az Úr van itt! - 2 X Am A te Istened! - 2 X Dm7 Ő vár rád! - 2 X G Ő vár rád! - 2 X Am G F B G Hogy elmondja, mennyire szeret, a legdrágábbat adta Érted! C Az Ő Fiát - 2 X Am Aki most is él - 2 X Dm G C S uralkodik mindörökké!

14 C Am 27. Minden mi él csak Téged hirdet. Minden dicsér, mert mind a műved. F G Azzal, hogy él azt zengi Néked: Dicsérlek én, dicsérlek Téged! C Am Dicsér az ég, Nap, Hold és csillagok, fény és sötét, nap, éj és hajnalok. F G Dicsér a szél, felhő és hóvihar, a víz, a tűz, megannyi tiszta dal! Minden mi él C Am Dicsér a Föld, dicséri szent Neved, mint jó Atyánk táplál, s ad eledelt. F G Virág, gyümölcs, zöld fű, fa, hegyvidék, tó és folyó, síkság és büszke bérc. Minden mi él C Am A nagy világ létével énekel, szavunkra vár, hogy hangja dal legyen. F G Zengjük tehát, ég és föld énekét, zengjük velük, Nagy Isten áldott légy! Minden mi él C Dicsérlek én! Am C Dm C Dm C E Am 28. Tüzed Uram Jézus, szítsd a szívemben, lángja lobogjon elevenebben. Am C Dm C Dm C E Am Ami vagyok és mind ami az enyém, tartsd a kezedbe igazi helyén. F G Am F G Am Refr.: Életem kútja, örök örömem, fény a sötétben csak Te vagy nekem. Dm C Dm C Dm C E Am Hallod imám és bármi fenyeget, nem hagy el engem, tart a te kezed. Am C Dm C Dm C E Am Szorongat a Sátán, de Te velem vagy, hű szabadítóm, Aki el nem hagy. Am C Dm C Dm C E Am Ennek a világnak fekete egén, Lényed a csillag sugarad a fény. Rerf.: Életem kútja Am C Dm C Dm C E Am Jön az örök nap már, közeledik ő, mennyei honba hazavinni jő. Am C Dm C Dm C E Am Röpke pillanat, míg tart a keserű, Krisztus elém jön örök a derű! Refr.: Életem kútja

15 D D7 G D 29. Olyan örömöt, mint a forrás, olyan örömöt, mint a forrás, D A Olyan örömöt kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan örömöt, mint a forrás, olyan örömöt, mint a forrás, D A D Olyan örömöt kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan békét, mint a folyó, olyan békét, mint a folyó, D A Olyan békét kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan békét, mint a folyó, olyan békét, mint a folyó, D A D Olyan békét kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan szeretetet, mint a tenger, olyan szeretetet, mint a tenger, D A Olyan szeretetet kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan szeretetet, mint a tenger, olyan szeretetet, mint a tenger, D A D Olyan szeretetet kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan hitet, mint a szikla, olyan hitet, mint a szikla, D A Olyan hitet kaptam Tőled Istenem. D D7 G D Olyan hitet, mint a szikla, olyan hitet, mint a szikla, D A D Olyan hitet kaptam Tőled Istenem. C G Am F G C G 30. Mint szarvas hűs vízforrásra, úgy szomjazik lelkem Rád! C G Am F G C Vágyódom az Élő Isten után, hogy mehessek Hozzá. C F C F Dm E Miért csüggedsz el én lelkem, hisz pajzsod Ő és támaszod. C G Am F G C Bízz az Úrban, mert karja megszabadít, s hálával áldozol!

16 Em D 31. Istenem nem értem, hogyan létezhettem Nélküled, C D H7 Nem ismerve a kegyelmed és féltő szereteted. Em D De Te gyermekeddé fogadtál, új életet ajándékoztál, C D H7 S nem kínoz már a félelem, mert mindig itt vagy velem. Em Am D G Áldom nagy kegyelmed, Téged ünnepellek, C Am D H7 Téged és senki mást, amíg csak élek! Em Am D G Áldom nagy kegyelmed, Téged ünnepellek, C Am D H7 Em Téged és senki mást, amíg csak élek! G C G D G C G D 32. Jézus, tiszta Lényed nézve lelkünk vágyik az égi fényre. C D Hm Em C D Hm Em Jöjj a szívünket átadjuk Néked, töltsön el öröm, mennyei béke! F D F D G D C Am D Refr.: Világíts! Világíts! Jézus ragyogj, töltsd be szent égi fénnyel éltünk. G D C Am Am7 F Szívünk tüzét, kérjük gerjeszd fel! G D C Am D Hadd jusson el minden néphez e nagy kegyelem, G D C Am D7 G Küldd Szent Tüzed, mindenhol fény legyen! G C G D G C G D Miért kell ó az éjben járnunk, célt, reményt vajon hol találunk? C D Hm Em C D Hm Em Benned Úr Jézus megtaláltuk ezt, üdvünk, életünk ára a kereszt. Refr.: Világíts G C G D G C G D Bárcsak Krisztus égi fénye, rólunk visszatükröződne! C D Hm Em C D Hm Em Hadd lássák meg az emberek rajtunk, bűnünk terhétől megszabadultunk. Refr. : Világíts

17 C G 33. : Ez az a nap :, : mit az Úr rendelt! : G7 C : Ez az a nap :, : mit az Úr rendelt! : F C : Örvendjünk, vigadjunk e napon! : C Am G C Mert ez az a nap, ez az a nap, mit az Úr rendelt! D A : Jézus az Úr :, : Akit szolgálunk! : A7 D : Jézus az Úr :, : Akit szolgálunk! : G D : Szolgáljuk hűséggel szent nevét! : D Hm A D Jézus az Úr, Jézus az Úr, Akit szolgálunk! E H : Eljön az Úr :, : Akit úgy várunk! : H7 E : Eljön az Úr :, : Akit úgy várunk! : A E : Egy szívvel mondjuk, hogy jöjj vissza már! : E Ciszm H E Jövel Uram, jövel Uram, jövel Úr Jézus! D A G D G D E A 34. Te csak az Istennek országát keresd és az Ő szent igazságát. D A G D G D A7 D Minden egyéb megadatik majd, neked, békéje, áldása száll rád! D A G D G D E A Istenünk itt hozzuk Néked mindenünk, itt állunk várunk Rád újra! D A G D G D A7 D Kérünk, hogy hallgasd meg hálaénekünk. Halleluja, halleluja! D A G D G D E A D A G D G D A7 D Halleluja, Halleluja, Halleluja, Halleluja! Em G D Em 35. : Jöjj Izráel, ne félj bízzál Istenedben, mert Ő téged vár! : G D C H Em : Nem mond le rólad, visszafogad téged és karjába zár! : Em G D Em : Örülj Izráel, az Úr a te Istened, szeresd az egy Urat! : G D C H Em : Teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből. :

18 E A E A E H7 36. Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját! E A E A E H7 E Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját! A E H7 E : Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja! : E A E A E H7 Kitárt karokkal mindenki áldja, mindenki áldja az Élet Urát! E A E A E H7 E Kitárt karokkal mindenki áldja, mindenki áldja az Élet Urát! A E H7 E : Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja! : E A E A E H7 Ujjongó szívvel zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját! E A E A E H7 E Ujjongó szívvel zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját! A E H7 E : Halleluja, halleluja, halleluja, halleluja! : C G F C C G F C 37. Az Istené legyen minden dicsőség. Örvendezzen az Úr az Ő népében. C G F C C G F C Egész életemmel Uram dicsérem, s áldom a Te szent neved amíg élek. Dm C A Dm F C Dm A 38. Atyám két kezedben, csak ott lakhatok, biztonságot csak Tőled kapok. Dm C A Dm F C Dm A Újjá így teremtesz, sebem ápolod, boldogság, hogy itt van otthonom. F C A Dm F C Dm A :Tarts meg két kezedben, őrizz meg Uram, oltalmadban rejtsd el sorsomat! : Dm C A Dm F C Dm A Atyám két kezedben teljes az öröm, ajándékodban gyönyörködöm. Dm C A Dm F C Dm A Tékozlóként éltem, tárva most karod, hűtlenségem nem hánytorgatod. Tarts meg Dm C A Dm F C Dm A Atyám két kezedben bátran sírhatok, fájdalmaim hordozod tudom. Dm C A Dm F C Dm A Ott fönn a kereszten áldó két kezed, bűneimmel én szegeztem fel. Tarts meg

19 Dm Gm F E A 39. : Ó, halld meg Uram, ó halld meg imám, hívlak, jöjj, válaszolj! Dm Gm Dm Gm A Dm Ó halld meg Uram, ó halld meg imám, jöjj és figyelj most rám! : Em Am H7 Em 40. A mélyből Hozzád száll szavam, Krisztus kegyelmezz! Em Am H7 Em A bajban lelkem társtalan, Krisztus kegyelmezz! Em Am G Refr.: Segíts, segíts! Ne hagyj, ne hagyj! Nézd rám tör a bűn már. Em Am H7 Em Te adj, Te adj! Erőt, erőt! Krisztus kegyelmezz! Em Am H7 Em Ha ajkam vétett Ellened, Krisztus kegyelmezz! Em Am H7 Em A jó hírt zengjem csak Veled, Krisztus kegyelmezz! Refr.: Segíts Em Am H7 Em Ha arcod fényét elfedem, Krisztus kegyelmezz! Em Am H7 Em Te újból hívjál Istenem, Krisztus kegyelmezz! Refr.: Segíts

20 C Fm C Fm C Am Dm G 41. Adj erőt Uram, adj fénysugarat, mely bevilágítja a Te utadat! C Em Am Dm G Em Am Dm G C Fm Óh, áldd meg Uram minden percemet és tartsd felettem őrző kezedet, kezedet! C Fm C Fm C Am Dm G Adj békességet, adj szeretetet, hogy embertársaimnak szerezzek örömet Óh, áldd meg C Fm C Fm C Am Dm G Adj bíztatást, adj égi jelt, hogy füleimmel meghalljam mit üzensz! Óh, áldd meg C Fm C Fm C Am Dm G Adj hitet Uram, bíztató reményt, hogy Veled járva a célhoz érjek én! Óh, áldd meg C Em Am Dm G Em Am Dm G C Fm C Hogy érezzem erőd, szent akaratod, így színed elé a mennybe juthatok, juthatok! Capo III. Em D Em D Em 42. : Menjetek be kapuin hálaadással, tornácain át dicséretekkel! : Em D Em D Em : Mert jó az Úr örökkévaló kegyelme és hűséges Ő hozzánk mindörökre! : C Dm C C F G 43. Te vagy, Aki mindig velem jártál. Te légy, Kihez mindent odaviszek. F G C Am Dm G C Őrizz meg engem kegyelmedben, míg újra megérkezel!

21 Am7 D Dm Am 44. Csendes éjszaka, néped kérő szava, G Am C E Am bizalommal fordul Tehozzád, Adj Ural jó éjszakát! Am7 D Dm Am Lement már a Nap, Te őrzöd az álmokat, G Am C E Am Odafenn kigyúlnak a csillagok, Isten szeme ránk ragyog. Am7 D Dm Am Bocsásd meg a vétkeket, oldozd fel a bűnöket, G Am C E Am Mindenkit elérő szent kezed tisztítja a lelkeket. Am7 D Dm Am Áldd meg népedet, dicsérjük szent neved, G Am C E Am Am C F Dm E Am Áldásod kegyelme elkísér, Mindig a szívünkben él. Em H7 G D Am Em 45. Én Uram, én Istenem, vedd el tőlem mindenem, ami gátol Feléd! Em H7 G D Am Em Én Uram, én Istenem, add meg nekem mindenem, ami segít Feléd! Em H7 G D Em D G D Én Uram, én Istenem, fogadd el az életem, hadd legyen egészen a Tiéd! Em H7 G D Em D Em Én Uram, én Istenem, fogadd el az életem, hadd legyen egészen a Tiéd! G D G D G D G D 46. Ne félj Sion, ne lankadjon kezed! Veled van az Úr, a te Istened. G Em G A G D G D G Ürül majd terajtad nagy örömmel, újjáéleszt szeretetével.

22 E H E A H 47. Hozsanna, hozsanna, hozsanna Dávid Fiának! - 2X A H E A H E Hozzád száll énekünk, szívünkből szeretünk. A H E Ciszm A H E Nincs kősziklánk senki más, csak Te vagy a mi Istenünk. E H E A H Dicsőség, dicsőség a feltámadott Jézusnak! - 2 X Hozzád száll E H E A H Úr Jézus, Úr Jézus, Isten Báránya! - 2 X Hozzád száll Am E Dm E Am E Dm E 48. : Üzeneteidet szívem falára írjam, vigasztalásaid legyenek itthon nálam. Am E Am Am E Am E Am Reménységeimet a keresztfához kössem. A Lélek legyen út, közötted és közöttem. : Em D D4 D 49. Refr.: Jöjj Szentlélek, jöjj közénk! Jöjj el fényességünk! G D Hm Em Jöjj Tüzes Lélek, lobbantsd lángra szívünk! Em D Em D G Em Fisz G D Em D Em Jöjj Atyáik Lelke, hozz fényt nekünk! Küldd el a mennyből lelked nagy erejét! Refr.: Jöjj Em D Em D G Em Fisz G D Em D Em Jöjj életünkbe, hozz gyógyulást! Szívünk és a lelkünk égi kenetre vár! Refr.: Jöjj Em D Em D G Em Fisz G D Em D Em Mindent betöltő Fény, Élet, Vízforrás! Általad kiáltson a lélek halleluját! Refr.: Jöjj Em D Em D G Em Fisz G D Em D Em Igaz, tanú Lélek, magaddal ragadsz. Hirdessük a Földön, Jézus velünk marad! Refr.: Jöjj

23 D A Hm G A 50. Áldott szavad által, Uram eltölt a remény, D G A Hm G D D4 Kapu tárul a jövőmre, bennem élsz, s Benned én. D A Hm G A Áldott szavad által, Uram békéd száll reám, D G A Hm G D D4 Győzedelmes Jézus Krisztus, Megtartóm, Kősziklám! D A Hm G A Áldott szavad által, Uram eggyé lesz a Föld, D G A Hm G D D4 Szeretetben, békességben Téged áld, égi Hőst. D A Hm G A Áldott szavad által, Uram néped már nem fél, D G A Hm G D Kapu tárul, hív a holnap, közel van már a cél. Dm G A Dm F C G Dm 51. : Vágyom Uram, templomodba, hallani a Te áldott szódat! Dm G A Dm F C G Dm Vágyom Uram, templomodba, hirdetni a Te áldott szódat! A Em G A Em G D Ujjongó örömmel és hálával, testvérekkel venném áldásodat! : Capo II. Am G Am G Am G 52. Abbá mennyei Atyám! Am G C Küldj áldás záport ma is rám! Dm G C Am Dm G Am G Am G Őrizz meg a gonosztól, a hamis gondolattól. Tartsd meg fehéren a ruhám! C Dm G C Dm G C Am Refr.: Kérlek, Abbá Atyám, most nézz le rám, hogy el ne veszítsem mennyei koronám! Dm G C Dm Am E Am G Am G Segíts nekem, mert erőtlen vagyok, elestem, de menni akarok! Am G Am G Am G Abbá mennyei Atyám! Am G C Vezess a győzelem útján! Dm G C Am Dm G Am G Am G Ne engedj eltévednem és pusztulásba mennem, Te vigyázz harcaimban rám! Refr.: Kérlek

24 E H7 E A E H7 53. A világnak Krisztus kell. A világnak Krisztus kell! E Gisz Ciszm A E H7 E A világnak kellesz te is, mivel te Krisztushoz tartozol! A E H7 E E H7 E Emlékezz! Emlékezz! Te Krisztushoz tartozol! - 2 X Capo II. Am Dm C G Am 54. : Drága Szentlélek jöjj, Vigasztalónak jöjj! : F G C A F G C E Am Dm C G Am Jöjj és vidámíts meg, jöjj és vigasztalj meg! Drága Szentlélek jöjj, Vigasztalónak jöjj! Am Dm C G Am : Drága Szentlélek jöjj, Szabadítónak jöjj! : F G C A F G C E Am Dm C G Am Jöjj és szabadíts meg, jöjj és vigasztalj meg! Drága Szentlélek jöjj, Szabadítónak jöjj! Am Dm C G Am : Drága Szentlélek jöjj, Bátorítónak jöjj! : F G C A F G C E Am Dm C G Am Jöjj és erősíts meg, jöjj és szabadíts meg! Drága Szentlélek jöjj, Bátorítónak jöjj! Am Dm C G Am : Drága Szentlélek jöjj, Újjáteremtőnek jöjj! : F G C A F G C E Am Dm C G Am Jöjj tüzed éleszd fel, jöjj és erősíts meg! Drága Szentlélek jöjj, Újjáteremtőnek jöjj!

25 G C G D C G 55. Rád bízom, Rád bízom a fényes napokat Rád bízom. G C G D C Rád bízom, Rád bízom a nehéz napokat is. D C G D C D Sorsom legyen a te kezedben. Biztos helye van a féltő szívedben. G C G D C G Ezért hát : Rád bízom, Rád bízom a fényes napokat Rád bízom, G C G D G Rád bízom, Rád bízom a nehéz napokat is. G C G D C G Nem félek, nem félek, ha volna mitől is, nem félek. G C G D C Nem félek, nem félek, de kérem az erődet. D C G D C D Támaszt keresek az erődben. Vigaszt a szomorú, nehéz időkben, G C G D C G Ha lesznek: nem félek, nem lélek, ha volna mitől is, nem félek, G C G D G Nem félek, nem félek, de kérem az erődet. G C G D C G Reménység, reménység, a holnap felől is reménység. G C G D C Reménység, reménység, megtart ha jön a kétség. D C G D C D Fény lesz ott ahol ma sötétség. Élet ott ahol ma reménytelenség. G C G D C G Ezért hát: reménység, reménység a holnap felől is reménység, G C G D G Reménység, reménység, megtart ha jön a kétség. C C7 F G C Em Am 56. Szeretet áradjon köztünk, szeretet gyúljon bennünk, F G C C7 Szeretet töltsön el minket. Add ezt nekünk jó Urunk! F G C Em Am Had' legyünk testvéri szívvel, mindnyájan egyek Benned. F G C F C Lobbantsa lángra szívünket szereteted. Capo II. Am G Am G Am 57. Így szól ma tehozzád JÉZUS: Életem adtam érted! - 2 X Am G Am G Am Még ma válaszolj, kezébe tedd le élted! - 2 X

26 D E Em G D 58. Bűnös az életem, bűntelen Te vagy. Jézusom, Istenem elveszni ne hagyj! D E Em G D Fáradt a két kezem, erőt ma Te adj! Szánd meg hát életem, szánj meg Uram! A D A D A A D A D A Mert bennem bűn terem, kísért a testem. Ó kérlek Istenem tisztíts meg engem! D E Em G D Bűnös az életem, bűntelen Te vagy, szánd meg hát életem, szánj meg Uram! D E Em G D Átadom életem, Uram, Tenéked, vedd el így szennyesen, újíts meg kérlek! D E Em G D Rólad zeng új dalom, mert Néked élek, fogadd el életem Krisztus Uram! A D A D A A D A D A Éneklek szüntelen, Rólad zeng lelkem, ó kérlek Istenem, hogy tarts meg engem! D E Em G D Átadtam életem, Uram Tenéked, fogadd el Istenem, Krisztus Uram! D G A G A D 59. Szent, szent a neve, én Őt dicsérem, Ő erősségem: JÉZUS. D G A G A D Az én Istenemért mindent veszni hagytam, csak hogy szolgálhassam Jézust. Hm G Hm G A Boldogan meghalhatok, Ő a cél. Meghaltam, de élek JÉZUS KRISZTUSért. Dm Gm Dm C F 60. Tégy Uram engem áldássá! Lelkedet úgy várom! Dm Gm Dm Gm A7 Dm Tedd Te a szívem hálássá, hogy Neked szolgáljon! C F B F Am B F A7 Bárhová küldesz, ajkamról zengjen az új ének! Dm G Dm B C Dm Tégy Uram engem áldássá! Oly sok a bús élet. E Ciszm A A 61. Oh, dicsérlek téged Jézus, magasztallak örökké! E A H7 Oh, dicsérlek Téged Jézus, mert bennem élsz! E Ciszm A H7 Te vagy a Nap, Te vagy a Fény, Te vagy a csillag az éj sötétjén, E Ciszm A H7 Te vagy a fénysugár, Aki eljöttél és a halálból kivettél! Oh, dicsérlek

27 Am G F E 62. Alleluja, alleluja, alleluja - 2 X Am G F E Zengd velünk, örökké jó az Úr, énekeld szeretetét. Am G Am E Izrael háza is mondja hát, Zengje hát nagy örömét! Alleluja Am G F E Az Úr velünk, ki lehet ellenünk? Rettegést nem ismerünk. Am G Am E Jobb az Úr ereje, éneke, jobb is mint az emberé! Alleluja Am G F E Ő az én teremtő Istenem, Istenem, Ki nem hagy el. Am G Am E Benne én ujjongva járhatok, élhetek a tenyerén! Alleluja C F Dm G 63. Krisztusom, Te előbb szerettél, nem mondtál le rólam. C F Dm F C Áldott légy, hogy elhívtál, nem mondtál le rólam! C F Dm G Krisztusom, a véred folyt értem, nem érdemlem. C F Dm F C Áldott légy, hogy így szeretsz, nem érdemlem! Gisz2 G2 F2 Földig hajlok Előtted, meghajtom tépett testemet. C5 G F C F C Elgyötört lelkemet gyógyítsd meg Istenem! Gyógyítsd meg Istenem!

28 D G D Em7 A A7 D A 64. Jézus hű Megváltó, Isten áldott szentje. D A G D Em A A7 D Égi Főpap, Úr és Király, Béke Hírnöke. D G D Em7 A A7 D A Hála Néked Bárány, mert Atyám lett az Isten! D G D Em7 A A7 D Elküldted Lelkedet, hogy megtartsd életem. D G D Em7 A A7 D A Jézus hű Megváltó, nem adatott más név, D A G D Em A A7 D Amely által éltem lenne, s üdvre juthatnék. Hála Néked D G D Em7 A A7 D A Elé állok egyszer, színről-színre látom, D A G D Em A A7 D Dicső Lénye rám ragyog majd, s Krisztus lesz Napom. Hála Néked C G 65. Hadd zengjen új dal. Mert Jézus él. G C Életem új lett. Szívem nem fél. F C Új utat ró. Fürge lábam. G C G C Béke vár rám egy új hazában! C G Mert elfogadtam. Szívemben él. G C Mesterem Jézus. S tiszta a cél. F C Új nevem van. Ő ad erőt. G C G C Visszavárom mint üdvözítőt!

29 D A D Hm Em A D D7 66. A Te nevedben mi együtt vagyunk. Jézus, nevedben mi együtt vagyunk. G A D Hm Em A D Hallgasd meg imánk, mikor Hozzád járulunk, Életvizeddel táplálj, hű Urunk! D A D Hm Em A D D7 Úgy mutassátok meg a hitetek, hogy az én szavaimnak engedtek. G A D Hm Em A D Hogyha velem és egymással egyek lesztek, minden kérésetekre felelek. D A D Hm Em A D D7 A Te nevedben mi együtt vagyunk, Jézus nevedben mi együtt vagyunk. G A D Hm Em A D Tégy eggyé minket szentségedben, ez óhajunk, használj munkádban, drága, hű Urunk!

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Immár hoz hasznos magvakat, díszíti ékes,

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő.

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő. Minden áldás am F Soha nem volt még ilyen áldott éj, am mely a világra így hatna. am F Nem is lesz most már, hiszen nincs senki más, am F am ki önmagát így adná, s a sötétséget eloszlatná. Jött, mint kisgyermek,

Részletesebben

ADVENT ESTI DICSÉRET

ADVENT ESTI DICSÉRET ADVENT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Megszánva árva népedet, hogy

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja.

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. IMA SZENT JÓZSEFHEZ Szent József, légy házunk ura, Kis családunk pátrónusa, Egyetértés, hű szeretet Egyesítse

Részletesebben

Hallottalak sírni téged

Hallottalak sírni téged Haza melyik út vezet A szívem égtıl elzárt madár De érzem egyszer hazatalál Karodon vittél évekig És most is énrám vársz Már érzem haza melyik út vezet Nélküled minden nagyvárosban Az utcán kígyók közt

Részletesebben

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja.

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja. V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja. HIMNUSZ (H 299) Föld vigadása, ég új ragyogása, Nap hajnalfénye, Alkotód szülője, ments meg a mélytől,

Részletesebben

"Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?"

Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak? "Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?" 1 Krón 29,5 Gyógyulásunk és megerősödésünk akkor történik, amikor fenntartás nélkül átadjuk magunkat Jézusnak. Minél jobban megnyílunk, és engedjük, hogy

Részletesebben

MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK

MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK Tartalom Szám Kezdő sor 001. Aki nem jár hitlenek tanácsán 002. Miért zúgolódnak a pogányok? 003. Ó, mely sokan vannak 004. Én igazságomnak Istene 005. Úr Isten, az én imádságom

Részletesebben

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm!

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm! m Hm Az Ő szeretete olyan nagy, hogy fel sem mérhetem, m Nem tudja felfogni az emberi értelem. m Hm Mikor bűneim súlya alatt a olgotára ment, m Meghalt azért, hogy én örökké éljek. m HAm m m Ő Jéééézus,

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA. * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja.

HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA. * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja. 1 HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja. MEGHÍVÁS A lelkész az Úr asztala mögött áll. Krisztus,

Részletesebben

Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv

Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv INTROITUS - Bevezetés Egyedül vagyok, állj mellém, egyedül vagyok, állj mellém, egyedül vagyok, állj mellém, légy velem! Nem mondja senki, hogy mit

Részletesebben

A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267

A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267 A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267 268 Induláskor 161 BOLDOG SZŰZ MÁRIA 2. Ma, buzgó híveid, útra indulunk, Fáradsággal hozzád szívből sóhajtunk. 3. Te vagy, kit választott Isten anyjának, Te vagy szent szülője mi

Részletesebben

Adventi Hírnök Szálljatok le szálljatok le

Adventi Hírnök Szálljatok le szálljatok le 1. Adventi Hírnök 1. Adventi hírnök: friss fenyő ág, Lobog az első gyertya láng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. 2. Adventi hírnök: friss fenyő ág, Lobog már két kis gyertya láng!

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Részletesebben

Akkordozott ifjúsági énekszövegek

Akkordozott ifjúsági énekszövegek kkordozott ifjúsági énekszövegek kegyelmed Köszönöm Neked! m Smim s volt nek, Fmaj7 míg n jöttél Isten. m Most megvan, végre minden, Fmaj7 Mert gazdaggá tett, a kegyel. F Mert kegyelmedbıl nek adtad magad,

Részletesebben

ÉNEKEK A SZENTEKRŐL 285

ÉNEKEK A SZENTEKRŐL 285 ÉNEKEK A SZENTEKRŐL 285 286 Szent János áldása 171 SZENT JÁNOSNAK SZÉP, KEGYES ÁLDÁSA 2. Jézus Krisztus töviskoronája Legyen ezen ajtónak a zárja, És a három nagy vasszege az ajtó kilincse, Hogy a gonosz

Részletesebben

MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET

MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET Az alkohol rabságából Jézus a szabadító! BETŰRENDES ÉNEKMUTATÓ 138. zsoltár 41 Dicsőség 99 A béke napja közel 91 Dicsőség! Dicsőség! 103 A

Részletesebben

Keresztény énekek Gitáros dalok és református énekek

Keresztény énekek Gitáros dalok és református énekek [Ide írhatja a szöveget] [Ide írhatja a szöveget] [Ide írhatja a szöveget] Keresztény énekek Utolsó frissítés: 2013.09.01. [Ide írhatja a szöveget] oldal 1 A jászolban ki az ott... 11 A kegyelem árad...

Részletesebben

Jézus 5 mély sebéhez ima:

Jézus 5 mély sebéhez ima: Sötétség lett Sötétség lett, midőn a zsidók Jézust keresztre feszítették volna. 9 óra tájban Jézus megszólalt, hangos szóval mondván: Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet! és lehajtá fejét,

Részletesebben

>1 A béke napja A béke napja közel, nézd, már fénylik a jel, Jézus szíve a földön, az égen mindent egybeölel. >1B Szentlélek, jöjj /Refr

>1 A béke napja A béke napja közel, nézd, már fénylik a jel, Jézus szíve a földön, az égen mindent egybeölel. >1B Szentlélek, jöjj /Refr ;************************************** ; Kék könyv: "Énekelj az Úrnak!" Pannonhalma, 1993, 1999. ; ; Forrás: www.communio.hu/plebania/kamra/egyeb/dia.htm ; 200728 - DTX formátumra alakítva RJ ; 20090/01

Részletesebben

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C/ C/ 2x am add9 am am add9 am Szent az Úr, szent az Úr am sus em Szent az Úr a seregek Istene C add9 am 7 Aki volt, aki van, aki eljövendő C add9 am 7 Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C add9

Részletesebben

Refr. Dicsérjétek az Urat vígan, Istent, az Ő szent helyén. /f# A E f# Dicsérjétek tetteiért nagyságához méltóan. /f# A E f#

Refr. Dicsérjétek az Urat vígan, Istent, az Ő szent helyén. /f# A E f# Dicsérjétek tetteiért nagyságához méltóan. /f# A E f# 1.Uram, kérlek adj hitet a földnek, /D A D G Adj mindenkinek reményt /D A G A 7 Az ifjú szívek égnek, a lángok az égig érnek /D A D G, Tápláld őket a mennyből Ó-ó-ó-ó /D A G Adj Uram erőt, hogy a barátomat

Részletesebben

Tudom Uram szeretsz engem s ha utamon eltévedtem s hozzád kiált árva lelkem, meghallgatsz és meggyógyítod szívemet.

Tudom Uram szeretsz engem s ha utamon eltévedtem s hozzád kiált árva lelkem, meghallgatsz és meggyógyítod szívemet. Küzdelmes út (Egy lélek bukdácsolásairól ) 1. Sem kint, sem bent sem lent, csak fent egyedül fent látszik remény. Mert kintről és bentről és lentről is egyre ellenem támad az éj. Elomló éjben, tovatűnő

Részletesebben

APRÓ GYÖNGYÖK 26-50. Szeretlek Uram!

APRÓ GYÖNGYÖK 26-50. Szeretlek Uram! APRÓ GYÖNGYÖK 26-50. Szeretlek Uram! Szeretlek Uram a madárcsicsergésben, Szeretlek a tavaszi fű üde zöldjében. Szeretlek Uram a rigó sárga csőrében, És az égbe nyúló fenyő ezüstös színében. Szeretlek

Részletesebben

ALAPIMÁDSÁGOK. Ároni áldás

ALAPIMÁDSÁGOK. Ároni áldás Ároni áldás ALAPIMÁDSÁGOK Áldjon meg téged az Úr, áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg tégedet! Világosítsa meg az Úr az Ő orcáját terajtad, és könyörüljön terajtad! Fordítsa az Úr az Ő orcáját rád,

Részletesebben

CSENDES ÉJ. Betlehem kis falujában. Betlehem kis falujában Karácsonykor éjféltájt Fiú istenember lett, Mint kisgyermek született.

CSENDES ÉJ. Betlehem kis falujában. Betlehem kis falujában Karácsonykor éjféltájt Fiú istenember lett, Mint kisgyermek született. CSENDES ÉJ Mindennek álma mély Nincs fent más csak a drága Szent pár Várja, gyermeke alszik-e már: Szent fiú aludjál, Szent fiú aludjál! Angyalok hangja kél. Halld a mennyei alleluját, Szertehirdeti drága

Részletesebben

Szabó Sándor: Uram köszönöm CD album dalszövegek.

Szabó Sándor: Uram köszönöm CD album dalszövegek. 1. oldal Bevezetés Felolvassa: Szabó Sándor Egy olyan világban élsz, amelyben az a hang, amely az igaz útra hív, egészen halkan szól, ugyanakkor benned és körülötted ezernyi hangos szó mondja pontosan

Részletesebben

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány KERESZTÉNY GYÜLEKEZET Énekeskönyv Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm; reá hallgassatok! Máté 17,5b TARTALOMJEGYZÉK 1. rész...4 2. rész...57 3. rész...99

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: CSÜTÖRTÖK ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: CSÜTÖRTÖK ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: CSÜTÖRTÖK ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja.

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

www.eletalelekben.ro

www.eletalelekben.ro www.eletalelekben.ro L 0. / Szív csendben az Úrra figyel, ki segít. / x2 Szív csendben az Úrra figyel. K 1. bűnös szet hadd adj Néked! 7 bűnös szet hadd adj Néked! 4 7 bűnös szet hadd adj Néked, ó,

Részletesebben

ISKOLAI IMÁDSÁGOK ***

ISKOLAI IMÁDSÁGOK *** ISKOLAI IMÁDSÁGOK ÁLTALÁNOS IMÁK 1.) Fogadd el Uram, szabadságomat, fogadd egészen. Vedd értelmemet, akaratomat, s emlékezésem. Mindazt amim van, és ami vagyok, Te adtad ingyen. Visszaadok, Uram, egyszerre

Részletesebben

A bethesdai beteg és Jézus

A bethesdai beteg és Jézus A bethesdai beteg és Jézus Lectio: Jn 5,1-9 Textus: Jn 5,6-7 Az ezek után időhatározó az előző fejezethez irányít bennünket, amikor Jézus beszélget a Jákób kútjánál a samáriai asszonnyal, aztán meggyógyítja

Részletesebben

Szentlélek jöjj Zöld könyv 219. /Refr. Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét!

Szentlélek jöjj Zöld könyv 219. /Refr. Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét! Szentlélek jöjj Zöld könyv 219 Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét! Jöjj el, Élővíz forrás, jöjj, a szívünk Téged vár! Jöjj, ki

Részletesebben

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY TE VAGY AZ e a/e Te vagy az, akiből élet árad e a/e Te vagy csak igaz szó a számban. D C e a/e Szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, Hajnalcsillag vagy az éjszakában, Olyan

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

AZ ÉNEKELT ZSOLOZSMA DALLAMAI

AZ ÉNEKELT ZSOLOZSMA DALLAMAI AZ ÉNEKELT ZSOLOZSMA DALLAMAI ", -.-., ',, - I. Bevezetés 1949 --- Pap: Istenem, jöjj segítsé gem -re! Hívek: Uram, segíts meg en -gem! 181 Együtt: Dicsoség az Atyának, a Fiúnak és a Szentlélek -nek, ITÚképpen

Részletesebben

Úr lesz a Jézus mindenütt, hol csak a napnak fénye süt, Úr lesz a messze tengerig, hol a hold nem fogy s nem telik.

Úr lesz a Jézus mindenütt, hol csak a napnak fénye süt, Úr lesz a messze tengerig, hol a hold nem fogy s nem telik. 1. Úr lesz a Jézus (Hatton J., 1793) Úr lesz a Jézus mindenütt, hol csak a napnak fénye süt, Úr lesz a messze tengerig, hol a hold nem fogy s nem telik. Őneki mondjunk hő imát, díszítsük azzal homlokát,

Részletesebben

Imák a Jó Pásztor Üzeneteiből

Imák a Jó Pásztor Üzeneteiből Imák a Nagyfigyelmeztetésre. Imák a Jó Pásztor Üzeneteiből A dokumentum forrása: www.uzenetek.eu Szerző: A te szerető Megmentőd, Jézus Krisztus cimre. Page 1 Információ a dokumentum használatához A dokumentumot

Részletesebben

Bereczki Sándor. Isten Fia. Igehirdetések 6. Mindenki Temploma

Bereczki Sándor. Isten Fia. Igehirdetések 6. Mindenki Temploma Bereczki Sándor Igehirdetések 6. Isten Fia Mária fia Mindenki Temploma Isten Fia Mária fia De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az

Részletesebben

Betlehemes* Magyarszováton

Betlehemes* Magyarszováton Betlehemes* Az erdélyi típusú betlehemes hosszabb lélegzetű, minisztériumszerű, liturgikus és epikus elemekkel átszőtt 12-20 szereplős játék. Rendszerint elő- és utójátéka is van, előadása különösen nagy

Részletesebben

BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus. tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014

BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus. tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014 BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014 A tanulmányokat összeállította: Fürjné Simon Edina, Horváth Sándorné, Korbeák Sándorné, Szabó Attila Tartalom Bevezetés....................................................................................

Részletesebben

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Forrás: Gyurcsó István Alapítvány Füzetek 14., Dunaszerdahely, 1999

Részletesebben

KÉRI FERENC. Liliom TÖRTÉNELMI DRÁMA SZENT IMRE HERCEGRİL

KÉRI FERENC. Liliom TÖRTÉNELMI DRÁMA SZENT IMRE HERCEGRİL KÉRI FERENC Liliom TÖRTÉNELMI DRÁMA SZENT IMRE HERCEGRİL Csonka-torony Alapítvány Soltszentimre, 2008 KÉRI FERENC: LILIOM Szereplık: Zsuzsanna, Imre felesége Gizella királyné Imre herceg István király

Részletesebben

Gitárkisérettel ellátott verzió

Gitárkisérettel ellátott verzió itárkisérettel ellátott verzió 2008 Énekesfüzet - akkordokkal Tartalomjegyzék: 1-9. Egyházi gitáros énekek 1-6. Miseénekek 1. Uram irgalmazz (Kyrie) 2. Dicsıség (loria) 3. Alleluja 4. Felajánlás (Offertorium)

Részletesebben

Kötelező versek. 1-2.osztály ZELK ZOLTÁN. Varázskréta

Kötelező versek. 1-2.osztály ZELK ZOLTÁN. Varázskréta Kötelező versek 1-2.osztály ZELK ZOLTÁN Varázskréta Ismerek egy öregasszonyt, - igazat mondok, nem tréfát - aki egyszer a tavasztól elkérte a varázskrétát. És azóta, mint a tavasz, hegyre dombra és mezőre,

Részletesebben

TE DEUM Keresztelő Szent János születése - Rockoratórium - I. Rész: Gábriel arkangyal hírül adja Zakariásnak, hogy fia születik

TE DEUM Keresztelő Szent János születése - Rockoratórium - I. Rész: Gábriel arkangyal hírül adja Zakariásnak, hogy fia születik TE DEUM Keresztelő Szent János születése - Rockoratórium - I. Rész: Gábriel arkangyal hírül adja Zakariásnak, hogy fia születik 1. Nyitány 2. Gyertek, áldjuk Istenünket (Leviták) 3. Az Úr Szava Gyertek,

Részletesebben

KARÁCSONYI MŰSOR 1.b I. rész (Amíg a szülők elfoglalják a helyüket, karácsonyi dalok szólnak Cd-ről.)

KARÁCSONYI MŰSOR 1.b I. rész (Amíg a szülők elfoglalják a helyüket, karácsonyi dalok szólnak Cd-ről.) Mesélő 1.: KARÁCSONYI MŰSOR 1.b I. rész (Amíg a szülők elfoglalják a helyüket, karácsonyi dalok szólnak Cd-ről.) Jó estét kívánok! Meg ne ijedjenek! Itt egy kompánia, semmit se féljenek! Lépek én e házba

Részletesebben

Ne féljetek, bízzatok, ne féljetek, bízzatok mindnyájan, akik az Úréi vagytok! Ige. Szólj, Uram, mert ha néma maradnál, a sírba szállókhoz lennék

Ne féljetek, bízzatok, ne féljetek, bízzatok mindnyájan, akik az Úréi vagytok! Ige. Szólj, Uram, mert ha néma maradnál, a sírba szállókhoz lennék Börtönbreviárium Introitus. Szemeimet a hegyekre emelem, Onnan jön az én segítségem. Az én segítségem az Úrtól van, Aki teremtette az eget és a földet. (Zsolt 121,1.2) Az Isten könyörüljön rajtunk, és

Részletesebben

Drága megváltott Gyülekezet!

Drága megváltott Gyülekezet! 2015. április 3. Nyíregyháza, Mandabokor Nagypénteki Istentisztelet 14 Mert a Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; 15 és azért

Részletesebben

Édesanyák imádsága BEVEZETŐ ÉNEK. Ima a családokért. Dicsőséges Szentháromság, minden szeretet és közösség forrása, köszönjük neked a családunkat.

Édesanyák imádsága BEVEZETŐ ÉNEK. Ima a családokért. Dicsőséges Szentháromság, minden szeretet és közösség forrása, köszönjük neked a családunkat. Édesanyák imádsága BEVEZETŐ ÉNEK 1 Jöjj Szentlélek Úristen, áraszd le ránk teljesen Mennyből fényességedet 2x Jöjj el, jöjj el, jöjj el, jöjj el, jöjj Szentlélek Úristen! Ima a családokért Dicsőséges Szentháromság,

Részletesebben

TERÉZ ANYA. Ne várjatok vezetőkre; tegyétek meg magatok, ember az embernek. SAJÁT SZAVAIVAL

TERÉZ ANYA. Ne várjatok vezetőkre; tegyétek meg magatok, ember az embernek. SAJÁT SZAVAIVAL TERÉZ ANYA SAJÁT SZAVAIVAL Ne várjatok vezetőkre; tegyétek meg magatok, ember az embernek. Teréz Anya saját példáján tanított meg minket, mit jelent valójában élni az evangéliumot. Azt gondolom, hogy a

Részletesebben

SZÁLLÁST KERES A SZENT CSALÁD

SZÁLLÁST KERES A SZENT CSALÁD SZÁLLÁST KERES A SZENT CSALÁD 1 Jelenlevők: Vendég előimádkozó Vendégek Házigazda előimádkozó Házigazdák Közösen Vendégek: Dicsértessék a Jézus Krisztus! Házigazdák: Mindörökké, Ámen. Közösen: Az Atya,

Részletesebben

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért LÁTÁS Egyetemekre, Főiskolákra járó diákok evangéliummal való elérése, keresztyén diáktársaik által. Keresztyén diákok aktivizálása,

Részletesebben

Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat.

Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat. Francis Frangipane: hogy..szabadon bocsássa a foglyokat.. Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat. Ennek a korszaknak az utolsó óráiban hatalmas hadsereg áll fel; sok olyan emberből

Részletesebben

Ottawai Kálvin Magyar Református Gyülekezet Ottawai Magyar Katolikus Közösség

Ottawai Kálvin Magyar Református Gyülekezet Ottawai Magyar Katolikus Közösség Ottawai Kálvin Magyar Református Gyülekezet Ottawai Magyar Katolikus Közösség 2012. január 22. Ökumenikus istentisztelet iszt elet 1132.. szám Lelkipásztor: Ft. Kürnyek Róbert és Nt. Péter László St. Elizabeth

Részletesebben

Sá rgá kö nyv, "Á ldjád é n lélkém áz Urát!" vá lögátá s á Kátölikus Kárizmátikus Mégu julá s dáláibö l

Sá rgá kö nyv, Á ldjád é n lélkém áz Urát! vá lögátá s á Kátölikus Kárizmátikus Mégu julá s dáláibö l Sá rgá kö nyv, "Á ldjád é n lélkém áz Urát!" vá lögátá s á Kátölikus Kárizmátikus Mégu julá s dáláibö l Forrás: www.plebania.net S-1 :Á bűnös szémémét hádd ádjám nékéd!: (3x) Ó Urám! :Á bűnös ájkámát hádd

Részletesebben

Osztályozóvizsga követelményei

Osztályozóvizsga követelményei Osztályozóvizsga követelményei Képzés típusa: Tantárgy: Általános iskola Református hittan Évfolyam: 1. _ Heti óraszámú csoport Vizsga típusa: írásbeli Követelmények, témakörök: a szóbeli vizsga tananyaga

Részletesebben

ZSOLTÁROK ÉS ALLELUJA VERSEK. Vasár- és ünnepnapokra. B év

ZSOLTÁROK ÉS ALLELUJA VERSEK. Vasár- és ünnepnapokra. B év ZSOLTÁROK ÉS VERSEK Vasár- és ünnepnapokra B év Utolsó Vacsora Római Katolikus Plébánia Tab,2011 2 Tartalom Advent 1. vasárnapja... 5 Advent 2. vasárnapja... 6 Advent 3. vasárnapja... 7 Advent 4. vasárnapja...

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY TELJES SZÍVBŐL Jeremy Camp - Worthy of my praise G Teljes szívből (teljes szívből) F Áldom neved (áldom neved) C Teljes lényem (teljes lényem) G Am

Részletesebben

Az élet vigyen. Elindulni nehéz

Az élet vigyen. Elindulni nehéz Az élet vigyen Elindulni nehéz Hogy az élet könnyő nehéz elhinnem Én nem a te tüzednél melegszem Gyere kérlek a küszöbrıl indul az utad Én szabad vagyok te is légy szabad Mert valaki mindig ki akar ütni

Részletesebben

Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ

Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ Privigyey Pál Magyarország nem volt, hanem lesz POLITIKO-ROMANTIKA 1887 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. ELŐSZÓ Isten haza és a király! Ezen tárgyakról fog könyvem

Részletesebben

Szentcsaládjárás (szokásjáték) Szentcsalád-járás

Szentcsaládjárás (szokásjáték) Szentcsalád-járás Szentcsaládjárás (szokásjáték) Szentcsalád-járás Karácsony elõtt kilenc napon át, kilenc család viszi egymáshoz a Szent Család képét vagy szobrát. A szobrot vagy képet a földíszített házioltárra tesszük.

Részletesebben

Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt.

Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt. Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt. A kis Kételkedő ezt kérdezte: Tényleg hiszel abban, hogy van élet a születés után? A kis Hívő így válaszolt:

Részletesebben

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise. Igeliturgia

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise. Igeliturgia Felnőttkatekézis A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise Előadó: Maga László Plébános atya Időpont: 2012. július 06. Igeliturgia Igeliturgia és Eukarisztia liturgiája, két része ugyan

Részletesebben

MARY WARD (1585-1645)

MARY WARD (1585-1645) MARY WARD (1585-1645) Az Úr mellém állt és erőt adott (2Tim 4,17) Az Úr oltalmaz engem, nem félek. (Zsid 13,6) A szerzetesnı, akit Isten nagy kegyelmekkel és nagy keresztekkel látogatott meg. KISGYERMEKKOR

Részletesebben

Énókh egész élete imádság volt. Mindenkor Istennel járt.

Énókh egész élete imádság volt. Mindenkor Istennel járt. 1. Az ima, mint önsajnálat. Káin. 1Móz 4, 13-14 Millyen különös Káin imádsága: megvallja, hogy fél attól, hogy valaki rátalál, megöli. Holott Ábel nemfélt, nem is gondolt arra, hogy testvére fogja életét

Részletesebben

Bibliaismereti alapok

Bibliaismereti alapok Bibliaismereti alapok Bibliaismereti alapok 1. Isten 2. Jézus Krisztus 3. Szent Szellem Szentháromság 4. A Biblia 5. Az Ember 6. Bűn megváltás 7. Újjászületés, megszentelődés 8. Betöltekezés Szent Szellemmel

Részletesebben

Ökumenikus Imahét Nyírbogáton 2015. január 20-24. Jézus így szólt hozzá: Adj innom! (Jn 4,7)

Ökumenikus Imahét Nyírbogáton 2015. január 20-24. Jézus így szólt hozzá: Adj innom! (Jn 4,7) Ökumenikus Imahét Nyírbogáton 2015. január 20-24. Jézus így szólt hozzá: Adj innom! (Jn 4,7) Az ökumenikus imahét estéin az élő víz forrásához kaptuk a hívó szót. Jézus találkozása és beszélgetése a samáriai

Részletesebben

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok AHOGY NÉZLEK TÉGED Ahogy nézlek téged Elszáll minden félelem Ahogy szól szelíd szavad Nem kérdezek már Amikor érzem itt vagy Szent Szellemed hoz közel Erős karod átölel És új élet tölt el A mennyben van

Részletesebben

A FARSANGI IDŐ ÉNEKEI

A FARSANGI IDŐ ÉNEKEI A FARSANGI IDŐ ÉNEKEI 113 114 Esküvő 63 JÉZUS, MENNYEI VŐLEGÉNY 2. Ifjú vőlegény, ki élted legszebb pontján állsz, Ma szívedbe egy virágot örökre bezársz. Vigyázz e szép virágra, hogy gonosz kéz ne bántsa,

Részletesebben

Bahá í imák gyerekeknek

Bahá í imák gyerekeknek Bahá í imák gyerekeknek Magyarországi Bahá í Közösség Országos Szellemi Tanácsa, Budapest, 2013 ISBN 978-963-87806-5-2 Nyomdai ügyintézés: Mesterprint Nyomda Kft. Áldott az a pont, az a ház, az a hely,

Részletesebben

Orgonás énekek. Koagrafika és nyomdai előkészítés: Sági Lajos Csemő, 2015. március 15.

Orgonás énekek. Koagrafika és nyomdai előkészítés: Sági Lajos Csemő, 2015. március 15. 40 2 39 38 3 Orgonás énekek Koagrafika és nyomdai előkészítés: Sági Lajos Csemő, 2015. március 15. Források: Hozsanna!, Szent István Társulat, Budapest, 1965, Nr. 20120/1965. Éneklő Egyház, Szent István

Részletesebben

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett Félreértett rtett tanítások? Ugyanazon alapról eltérő tanítások? Fordítások A Biblia eredeti nyelve nem a magyar Összehasonlító fordítások,

Részletesebben

Tartalomjegyzék 8/1. 8/4 Tartalomjegyzék --- ----- --- -----

Tartalomjegyzék 8/1. 8/4 Tartalomjegyzék --- ----- --- ----- 8/4 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 8/1 Cím Oldal --- ----- HADD JÖJJEK ÉN............H- 1 HÁLAADÓ ZSOLTÁR........... H- 2 HÁLÁT ADOK AZ ESTI ÓRÁN........H- 3 HÁLÁT ADOK, HOGY ITT A REGGEL.... H- 4 HA

Részletesebben

aki őszintén, igazán rám figyel. Aki számára fontos vagyok én magam.

aki őszintén, igazán rám figyel. Aki számára fontos vagyok én magam. 2014. 11. 16. Vasárnap. Vancouver. C: Segít a Lélek 16. Krisztus keze, lába, szeme, szája, füle lenni. 1. Aki kegyelemből él. Lekció: Róma 12: 9-16 2. Akiben a kegyelem dolgozik. 3. Kegyelemhez segíteni!

Részletesebben

Responsibility-taking, Relationship-building and Restoration in Prisons MEREPS FINAL CONFERENCE 17-19 th Jan 2012

Responsibility-taking, Relationship-building and Restoration in Prisons MEREPS FINAL CONFERENCE 17-19 th Jan 2012 Az irgalmas szamaritánus Rockjelenet Írta: Gagyi Dezső és Fellegi Ádám Kifosztott (nyöszörögve fekve így sajnálkozik): Jajj, jajj, jajj, mi lesz most velem? A vagyonom! A vagyonom! Mindenem oda! Jajj,

Részletesebben

A legősibb keresztény esti ima. Szent Efrém esti imája

A legősibb keresztény esti ima. Szent Efrém esti imája A legősibb keresztény esti ima Szelíd világossága a szent és boldog és halhatatlan mennyei Atya isteni dicsőségének: Jézus Krisztus! Eljővén a napnak lenyugovásához és látván az estéli fényt, áldjuk az

Részletesebben

Istennel töltött idő Isten & én Ötletek a személyes áhítathoz Mi a személyes áhítat? Erről már mindent tudok Olvasom a Bibliát és imádkozom! Ennyi? Olvastad ma a Bibliát? Mit olvastál? Hogyan hatott rád?

Részletesebben

A katolikus egyház azt tanítja, hogy Mária a közvetítő Isten és ember között Jézussal együtt. Ez szintén nem igaz Isten Igéje szerint!

A katolikus egyház azt tanítja, hogy Mária a közvetítő Isten és ember között Jézussal együtt. Ez szintén nem igaz Isten Igéje szerint! Kedves Olvasó! Ez az írás nem a katolikus emberek bántására született. Az Isten mentő szeretete hozta létre. Jézusnak fáj, hogy Máriát követő milliók nem ismerik az Isten valódi beszédét, a bibliát. Fáj

Részletesebben

Jövőre is lesz Karácsony! Dalszövegek, hogy mire újra eljön a Szenteste, a család együtt énekelhesse a Mennyből az angyalt

Jövőre is lesz Karácsony! Dalszövegek, hogy mire újra eljön a Szenteste, a család együtt énekelhesse a Mennyből az angyalt Jövőre is lesz Karácsony! Dalszövegek, hogy mire újra eljön a Szenteste, a család együtt énekelhesse a Mennyből az angyalt 1 Szerkesztette és a jog tulajdonosa: Karácsonyanyó Kizárólag teljes terjedelmében,

Részletesebben

A KERESZTSÉG SÁKRAMENTUMA

A KERESZTSÉG SÁKRAMENTUMA A KERESZTSÉG SÁKRAMENTUMA A) GYERMEKKERESZTSÉG ÉNEK Jöjjetek, kérjük Isten áldott Szentlelkét, hogy ébressze fel szívünkben a felelõsséget a tanítvánnyá tétel szolgálata és e gyermek iránt. * Énekmondással

Részletesebben

A TÖKÉLETESSÉG ÚTJA. 2012 a Regula éve

A TÖKÉLETESSÉG ÚTJA. 2012 a Regula éve A TÖKÉLETESSÉG ÚTJA 2012 a Regula éve Ferences Világi Rend Szent Maximilian Kolbe Régió 2012 ... részére Tanulmányozzátok, szeressétek és éljétek a Ferences Világi Rend reguláját. (II. János Pál pápa)

Részletesebben

Kölcsey Ferenc költői világa

Kölcsey Ferenc költői világa Kölcsey Ferenc költői világa Javasolt feldolgozási idő: 60 perc 1. feladat Tájékozódj Kölcsey Ferenc életútjáról! Majd oldd meg a következő feladatokat! Kulturális enciklopédia Kölcsey Ferenc Wikipédia

Részletesebben

KONFIRMÁCIÓ. (Gyermekkeresztségben részesültek konfirmálása úrvacsorával) A gyülekezet pl. a 162. dicséretet énekli: Ím, béjöttünk nagy örömben

KONFIRMÁCIÓ. (Gyermekkeresztségben részesültek konfirmálása úrvacsorával) A gyülekezet pl. a 162. dicséretet énekli: Ím, béjöttünk nagy örömben KONFIRMÁCIÓ (Gyermekkeresztségben részesültek konfirmálása úrvacsorával) BEVONULÁS A helyi szokásnak megfelelõen a gyülekezet énekel orgona szól, míg a konfirmandusok bevonulása a szolgálattevõ és a gondnok

Részletesebben

E S T E R E G G E L ESTI DICSÉRET IMÁDSÁGRA HÍVÁS. Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

E S T E R E G G E L ESTI DICSÉRET IMÁDSÁGRA HÍVÁS. Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. R E G G E L IMÁDSÁGRA HÍVÁS Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Nyisd meg, Uram, ajkamat neved dicséretére; tisztítsd meg szívemet minden hiábavaló és vétkes gondolattól; világosítsd meg értelmemet,

Részletesebben

MAGYAR MISE. Zenéjét szerezte: Tolcsvay László, versek: Tolcsvay Béla

MAGYAR MISE. Zenéjét szerezte: Tolcsvay László, versek: Tolcsvay Béla MAGYAR MISE Zenéjét szerezte: Tolcsvay László, versek: Tolcsvay Béla A mű élete A mise ősbemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt 1987-ben, még ugyanazon év augusztusában eljutott a Szegedi

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Az olvasóhoz

TARTALOMJEGYZÉK. Az olvasóhoz TARTALOMJEGYZÉK Az olvasóhoz 1. Lásd és csodáld Isten dicsőségét: Jézus Krisztus végső célja 2. Jézus, Isten dicsősége: Jézus Krisztus isteni volta 3. Az oroszlán és a bárány: Jézus Krisztus kiválósága

Részletesebben

Te vagy fontos! 4. összejövetel

Te vagy fontos! 4. összejövetel Te vagy fontos! 4. összejövetel 35 Előkészítés Készíts elő egy körbe annyi széket, ahányan vagytok. Ha van olyan, akit ma nagyon vártatok, és nem jött, készíts neki is egy széket. A kör közepére helyezd

Részletesebben

József Attila: Betlehemi királyok

József Attila: Betlehemi királyok Adjonisten, Jézusunk, Jézusunk! Három király mi vagyunk. Lángos csillag állt felettünk, gyalog jöttünk, mert siettünk, kis juhocska mondta biztos itt lakik a Jézus Krisztus. Menyhárt király a nevem. Segíts,

Részletesebben