2015. Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár. Gitáros misék énekei. Tartalom. 1 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2015. Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár. Gitáros misék énekei. Tartalom. 1 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár"

Átírás

1 1 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár Gitáros misék énekei Tartalom 1. Adoramus te Christe A Föld és az Ég Áldjátok az Urat Föltámadt, alleluja! Az Úr jósága Békesség Bizakodjatok Confitemini Énekelj az Úrnak Én Uram, én Istenem Gloria Indulj meg, te Föld Itt vagyok végre, jó Uram Jézus életem Lelkem az Urat dicsérd Minden kincsem Mert Te, Uram Nem kell félnünk Nézz testvér fel Teremts bennem ÁLLANDÓ RÉSZEK Uram irgalmazz Dicsőség Szent vagy Isten báránya A bolond homokra épített Add a kezed Ahol szeretet (Ubi caritas ) Annak, ki a trónon ül Áldásoddal megyünk

2 2 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 30. Áradj szét Lélek Áldjon meg Téged az Úr Az ősi jóslat Fivérem, Nap Fogadd el, Uram szabadságomat Hallelu (áldott az Úr ) Jézus szeret minden kicsi gyereket Jól vigyázz, kicsi kéz Jézus, te közénk eljöttél Jöjj Szentlélek, jöjj közénk Kenyered és borod Kicsiny kis fényemmel Krisztus az Úr...(Alleluja) Legyen áldás az úton Minden, mi él Ne félj, mert megváltottalak Ne félj, ne aggódj Nem lesz egyedül a szívem Oly messzire mennék Olyan örömöt, mint a forrás Sem halál, sem élet Szentlélek jöjj, lobogó láng Tápláló szent Kenyér Te vagy az út, az igazság Üdvözlégy Mária Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 1. Adoramus te Christe. II: Adoramus te Christe, benedicimus tibi, quia per crucem tuam, redemisti mundum, quia per crucem tuam, redemisti mundum. :II Lefordítva: Imádunk Krisztus és áldunk Téged, mert kereszted által, megváltottad a világot. 2. A Föld és az Ég A Föld és az Ég asztalunknál összeér. Értünk lett élet ez a bor és a kenyér, Őáltala, Ővele, Őbenne, Tied vagyunk, Tied vagyunk, Tied vagyunk, Tied vagyunk! II: Ments meg minket! Táplálj minket! :II 3x Ments meg minket! II: Jézus vére és teste az élet itala és étele! :II Táplálj minket! Ments meg minket!

3 4 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 3. Áldjátok az Urat 5 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 5. Az Úr jósága. II: Áldjátok az Urat, áldjátok szent nevét! kik házában álltok napról napra, dicsérjétek szüntelen Őt! :II II: Tárjátok kezeitek az élő Isten felé! Áldjon meg téged Sionból az Úr, ragyogtassa arcát reád! :II 4. Föltámadt, alleluja! Álltok szótlanul, a dárda földre hull, itt más erő az Úr, itt más erő az Úr. Az éj az hosszú volt, de eltűnt már a Hold. A hajnal felsikolt, a hajnal felsikolt. II: Föltámadt alleluja, föltámadt alleluja! :II Elég volt már elég, fénnyel hinti az ég, az új nap reggelét, az új nap reggelét. Virágban áll a rét, virágos úton át, Jézus jön feléd, Jézus jön feléd. II: Föltámadt alleluja, föltámadt alleluja! :II II: Az Úr jósága, hogy még élünk a földön, mert az ő irgalma, soha véget nem ér. Újjáéled reggelre, minden reggelre, nagy a Te hűséged, ó Uram! Nagy a Te hűséged! :II 6. Békesség II: Békesség legyen velünk, itt van Jézus köztünk! Békesség, békesség legyen velünk! :II 7. Bizakodjatok Bizakodjatok, jó az Úr, jósága éltet! Bizakodjatok, jó az Úr, alleluja! 8. Confitemini Confitemini Domino, quoniam bonus! Confitemini Domino, alleluja!

4 6 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 9. Énekelj az Úrnak 7 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 10. Én Uram, én Istenem II: Énekelj az Úrnak új éneket, énekelj az Úrnak egész föld! :II Énekelj az Úrnak, áldjad nagy nevét, hirdesd napról napra az Ő dicsőségét! II: Énekelj az Úrnak új éneket, énekelj az Úrnak egész föld! :II Ékesség és fenség van Őelőtte, tisztesség és méltóság az Ő szent helyén. II: Énekelj az Úrnak új éneket, énekelj az Úrnak egész föld! :II Ujjongjon az ég, örvendjen a föld! Harsogjon a tenger és minden benne élő! II: Énekelj az Úrnak új éneket, énekelj az Úrnak egész föld! :II Én Uram, én Istenem, vedd el tőlem mindenem,ami gátol Feléd! Én Uram, én Istenem, add meg nekem mindenem, ami segít Feléd! II: Én Uram, én Istenem, fogadd el az életem, hadd legyek egészen a Tiéd! :II 11. Gloria Gloria, gloria, in excelsis Deo! Gloria, gloria, alleluja, alleluja! 12. Indulj meg, te Föld II: Indulj meg, te Föld, az Úr orcája előtt, Jákobnak és Izraelnek Istene előtt! :II

5 8 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 13. Itt vagyok végre, jó Uram Itt vagyok végre, jó Uram; nehéz és hosszú volt utam. Szólnék Hozzád, nem tudok; szememben látod, mit akarok! Eljöttem Hozzád, itt vagyok; szomjas és éhes vándorod! Asztalodról adj ennem, s boldog lesz az életem! II: Eljöttem Hozzád, itt vagyok! :II 3x 9 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 15. Lelkem az Urat dicsérd II: Alleluja, alleluja, alleluja, alleluja :II Lelkem az Urat dicsérd, áldjad az Istenek Istenét! Jósága végtelen él, irgalma megmarad örökké! II:Alleluja :II Minden szív áldjon Uram, magasztaljon Téged ég és föld! Beszéljék hatalmadat, zengjenek országod fényéről! II:Alleluja :II 14. Jézus életem Jézus életem, erőm, békém! Jézus társam, örömöm! Benned bízom, Te vagy az Úr! Már nincs mit félnem, mert bennem élsz! Már nincs mit félnem, mert bennem élsz!

6 10 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 16. Minden kincsem 11 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 17. Mert Te, Uram II: Minden kincsem az, hogy áldalak Téged, Jézusom! :II Áldani mind jobban, áldani mind jobban! Minden kincsem az, hogy áldalak Téged, Jézusom! II: Minden kincsem az, hogy dicsérlek Téged, Jézusom! :II Dicsérni mind jobban, dicsérni mind jobban! Minden kincsem az, hogy dicsérlek Téged, Jézusom! II: Minden kincsem az, hogy szeretlek Téged, Jézusom! :II Szeretni mind jobban, szeretni mind jobban! Minden kincsem az, hogy szeretlek Téged, Jézusom! II: Minden kincsem az, hogy imádlak Téged, Jézusom! :II Imádni mind jobban, imádni mind jobban! Minden kincsem az, hogy imádlak Téged, Jézusom! II: Minden kincsem az, hogy szolgállak Téged, Jézusom! :II Szolgálni mind jobban, szolgálni mind jobban! Minden kincsem az, hogy szolgállak Téged, Jézusom! II: Mert Te, Uram, fenséges vagy a földön, és felmagasztaltattál minden Isten fölött. :II II: Imádunk Téged, imádunk Téged, imádunk Téged, ó Urunk! :II II: Mert Te, Uram, fenséges vagy a földön, és felmagasztaltattál minden Isten fölött. :II 18. Nem kell félnünk Nem kell félnünk, mert él a mi Urunk, él a mi Urunk, él a mi Urunk! Nem kell félnünk, mert él a mi Urunk, az urak Ura! Látni fogják majd, hogy él a mi Urunk, él a mi Urunk, él a mi Urunk! Látni fogják majd, hogy él a mi Urunk, az urak Ura! A mennybe megyünk, mert él a mi Urunk, él a mi Urunk, él a mi Urunk! A mennybe megyünk, mert él a mi Urunk, az urak Ura! Ez az örömhír, hogy él a mi Urunk, él a mi Urunk, él a mi Urunk! Ez az örömhír, hogy él a mi Urunk, az urak Ura!

7 12 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár Szívem túlcsordul nagy örömében, mint forrásból, élővíz fakad belőle. Mikor látom Jézust és amit tett értem, Szívem túlcsordul nagy örömében! Hála, hála Jézus, hála, hála Jézus, hála, hála Jézus az igéért! Hála, hála Jézus, hála, hála Jézus, hála, hála Jézus az életért! Jézussal járok minden napon, Jézussal járok mindenütt, Minden reggel, minden este, minden nappal, minden éjjel, Jézussal vagyok együtt!! 13 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 19. Nézz testvér fel Refrén: Nézz, testvér fel, az Úr van itt! Lángoljon a szívünk! Közel van már üdvösségünk, jöjj el Jézusunk, jöjj el Jézusunk! 1.Kerestem arcodat Uram, lehajoltál énhozzám. Félelmek, bűnök téptek, de Te meggyógyítottál. Refrén: Nézz, testvér fel, az Úr van itt! Lángoljon a szívünk! Közel van már üdvösségünk, jöjj el Jézusunk, jöjj el Jézusunk! 2.Figyelme szeretőn kísér, meghallgatja az imám, gyötrelmeimben vigaszt nyújt, ezért áldja Őt a szám. Refrén: Nézz, testvér fel, az Úr van itt! Lángoljon a szívünk! Közel van már üdvösségünk, jöjj el Jézusunk, jöjj el Jézusunk! 3.Jöjjön, ki szomjas és igyék, aki hisz, élni fog, szívének rejtett mélyéből az élő víz felbuzog. Refrén: Nézz, testvér fel, az Úr van itt! Lángoljon a szívünk! Közel van már üdvösségünk, jöjj el Jézusunk, jöjj el Jézusunk!

8 14 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 20. Teremts bennem.. II: Teremts bennem tiszta szívet, ó Uram! Az erős Lelket újítsd meg bennem! :II II: Ne vess el engem a Te orcád elől, Szentlelked ne vond meg tőlem! Támogass az engedelmesség Lelkével, szabadításod örömét add nekem! :II 15 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár ÁLLANDÓ RÉSZEK 21. Uram irgalmazz... Uram irgalmazz, Uram irgalmazz! Krisztus kegyelmezz, Krisztus kegyelmezz! Uram irgalmazz, Uram irgalmazz! 22. Dicsőség... Dicsőség a magasságban Istennek, és a földön békesség a jóakaratú embereknek. Dicsőítünk téged, áldunk téged, imádunk téged, magasztalunk téged, hálát adunk neked nagy dicsőségedért, Urunk és Istenünk, mennyei Király, mindenható Atyaisten. Urunk, Jézus Krisztus, egyszülött Fiú, Urunk és Istenünk, Isten Báránya, az Atyának Fia, Te elveszed a világ bűneit, irgalmazz nekünk; Te elveszed a világ bűneit, hallgasd meg könyörgésünket. Te az Atya jobbján ülsz, irgalmazz nekünk. Mert egyedül Te vagy a Szent, Te vagy az Úr, Te vagy az egyetlen Fölség, Jézus Krisztus, a Szentlélekkel együtt, az Atyaisten dicsőségében. Amen.

9 16 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 23. Szent vagy Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 25. A bolond homokra épített... Szent vagy, szent vagy, szent vagy, szent vagy, mindenségnek Ura, Istene! Dicsőséged betölti a mennyet és a földet, Hozsanna a magasságban. Szent vagy, szent vagy, szent vagy, szent vagy, mindenségnek Ura, Istene! Ó, áldott, ki az Úr nevében eljő mi hozzánk, Hozsanna a magasságban. II: A bolond homokra épített :II 3x és a ház erősen állt. II: És jött az eső és fújt a szél :II 3X és a ház romokban állt. II: Az okos sziklára épített :II 3X és a ház erősen állt. II: És jött az eső és fújt a szél :II 3X és a ház erősen állt. II: Te is építsd életed Krisztusra :II 3X és a ház örökké áll! 24. Isten báránya... II: Isten Báránya, Te elveszed a világ bűneit. Irgalmazz, irgalmazz nekünk! :II Isten Báránya, Te elveszed a világ bűneit. Adj nekünk, adj nekünk békét! 26. Add a kezed II: Add a kezed, hogy zengjük az Úrnak, zengjük az Úrnak alleluját! :II II: Alleluja, alleluja, alleluja, alleluja! :II Kitárt karokkal mindenki áldja, mindenki áldja az élet Urát! Ujjongó szívvel zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak, alleluját! II: Alleluja, alleluja, alleluja, alleluja! :II

10 18 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 27. Ahol szeretet (Ubi caritas ) Ahol szeretet és jóság, ahol szeretet, ott van Istenünk! Ubi caritas et amor, ubi caritas, Deus ibi est! 28. Annak, ki a trónon ül II: Annak, ki a trónon ül és a Báránynak :II II: legyen áldás és dicsőség, tisztelet és hatalom örökké! :II 29. Áldásoddal megyünk... Áldásoddal megyünk, megyünk innen el, Néked énekelünk boldog éneket! Te vagy mindig velünk, ha útra kelünk, őrizd életünk mindennap! Mindennap dicsérünk téged, jó Uram! Néked énekelünk vígan, boldogan! Maradj mindig velünk, ha útra kelünk, őrizd életünk mindennap! 19 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 30. Áradj szét Lélek... Atya teremtő szeretet Lelke - áradj szét! Fiú megváltó szeretet Lelke - áradj szét! Egyház vezető szeretet lelke - áradj szét! Szentség pecsétje,szeretet Lelke - áradj szét! Refrén: Áradj szét Lélek, áradj szét! Áradj szét, töltsd be minden hívő szívét! Szívből jövő imádság Lelke - áradj szét! Mélyből fakadó sóhaj Lelke - áradj szét! Isteni üzenet dicső Lelke - áradj szét! Megbocsájtás irgalmas Lelke - áradj szét! Refrén: Áradj szét Szabadságom tüzes Lelke - áradj szét! Imádságom kitartó Lelke - áradj szét! Szenvedésem tűrő Lelke - áradj szét! Békességem gyönyörű Lelke - áradj szét! Refrén: Áradj szét Dicsőítlek Atya Lelke szent kegyelem. Magasztallak Fiú Lelke örök örömem! Érints meg engem Isten Lelke legyél életem! Tarts meg engem Szeretet Lelke Te vagy Istenem! Refrén: Áradj szét

11 20 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 31. Áldjon meg Téged az Úr... II: Áldjon meg téged az Úr, :II/ és őrizzen meg tégedet! Világosítsa meg az Úr az Ő orcáját terajtad, és könyörüljön terajtad. II: Fordítsa az Úr az Ő orcáját rád, :II és adjon békét tenéked! 32. Az ősi jóslat Refrén: Az ősi jóslat beteljesült, miénk a Megváltó. Övé az ég és övé a föld, akit ma hirdet angyalszó. Falu szélén barlang mélyén, Máriának Szűz karján, Kicsi gyermek nyugszik békén, aludj édes Jézuskám! Refrén: Az ősi jóslat Öreg pásztor és kis bojtár, angyalszót hall éjféltájt, Betlehemben megláthatják a kis Jézust és Anyját! Refrén: Az ősi jóslat Mi is menjünk vígan járjunk, vezet égi fényesség, Hiszen Ő lesz boldogságunk, kire rég vár föld és ég! Refrén: Az ősi jóslat 21 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 33. Fivérem, Nap... Fivérem, Nap és nővérem Hold, oly ritkán látlak, hallom hangotok. Nyomaszt a sok gyötrelem és gond. Fivérem Szél és Levegő, Ég, nyisd kis szemem, hogy lássam, ami szép! Körülölel a ragyogás, a fény. Mert Isten műve, minden teremtmény, érzem jóságát és szívem újra él! Fivérem, Nap és nővérem Hold, most végre látok, s hallom hangotok, megölelném az egész világot!

12 22 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 34. Fogadd el Uram, szabadságomat... Fogadd el Uram, szabadságomat, fogadd egészen! Vedd értelmemet, vedd akaratomat, emlékezésem! Mindazt, amim van és ami vagyok, Te adtad ingyen. Én visszaadok, Uram, visszaadok egyszerre mindent. Legyen fölöttünk korlátlan úr, rendelkezésed! Csak egyet hagyj meg ajándékul: szeretnem Téged! Csak a szeretet maradjon enyém a kegyelemmel, És minden, de minden gazdagság enyém, más semmi nem kell! 35. Hallelu (áldott az Úr ) II: Hallelu, hallelu, hallelu, halleluja! Áldott az Úr! :II II: Áldott az Úr, halleluja! :II 3X Áldott az Úr! 23 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 36. Jézus szeret minden kicsi gyereket... II: Jézus szeret minden kicsi gyereket, :II 3X Ő mindenkit szeret! Egy kicsi, két kicsi, három kicsi gyereket, négy kicsi, öt kicsi, hat kicsi gyereket, hét kicsi, nyolc kicsi, kilenc kicsi gyereket, Ő mindenkit szeret! 37. Jól vigyázz, kicsi kéz... II: Jól vigyázz, kicsi kéz, mit teszel! :II Mert a te jó Atyád a mennyből néz le rád! Jól vigyázz, kicsi kéz, mit teszel! Jól vigyázz, kicsi láb, hova lépsz! Jól vigyázz, kicsi szem, mit lesel! Jól vigyázz, kicsi fül, mit fülelsz! Jól vigyázz, kicsi száj, mit beszélsz! Jól vigyázz, kicsi szív, mit hiszel! Jól vigyázz, kicsi én, nagy ne légy!

13 24 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 38. Jézus, te közénk eljöttél... Jézus, te közénk eljöttél Boldog, ki mindig veled él. Uram, hogy mindig veled éljek, adj irgalmat sok, nagy vétkemért. Nehéz volt élni vétkeimben. Előtted állok bűnösen. Nehéz most visszajönni hozzád. Kérlek, hogy kegyelmezz nekem! Uram, te szeretsz nagyon engem. Maradj hát, örökre velem! Meghaltál értem a kereszten. Kérlek, hogy kegyelmezz nekem! 25 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 39. Jöjj Szentlélek, jöjj közénk... Refrén: Jöjj Szentlélek, jöjj közénk! Jöjj el, fényességünk! Jöjj, tüzes Lélek, lobbantsd lángra szívünk! Jöjj Atyánk Lelke, hozz fényt nekünk! Küldd el a mennyből Lelked nagy erejét! Refrén: Jöjj Szentlélek Jöjj életünkbe, hozz gyógyulást! Szívünk és testünk égi kenetre vár! Refrén: Jöjj Szentlélek Örömteli Lélek, Egyház öröme, Fakaszd fel szívünkből a Bárány üzenetét! Refrén: Jöjj Szentlélek Ismertesd meg vélünk Atyánk szeretetét, Tárd fel előttünk Krisztus tekintetét! Refrén: Jöjj Szentlélek Mindent betöltő fény, életvíz, forrás, Általad kiáltson a néped, alleluját! Refrén: Jöjj Szentlélek Igaz tanú, Lélek, magaddal ragadsz, Hirdessük a földön, Jézus velünk marad!

14 26 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 40. Kenyered és borod Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Refrén: Maradj velem, úgy kérlek Jézus, maradj velem, Tied vagyok, neked élek már! Amíg veled járok én az úton Minden gondom messze, mesze száll! Refrén: Maradj Leborulva hálát adok néked Ajkamról most hála dala száll. Refrén: Maradj 41. Kicsiny kis fényemmel... II: Kicsiny kis fényemmel világítani fogok! :II 3x Áldom Őt mindennap és mindenhol! II: Elrejtsem-e fényemet? Nem! Világítani fogok! :II 3x Áldom Őt mindennap és mindenhol! II: A Sátán sem állíthat meg! Nem! Világítani fogok! :II 3x Áldom Őt mindennap és mindenhol! II: Így teszek míg Jézus jön! Igen! Világítani fogok! :II 3x Áldom Őt mindennap és mindenhol! 27 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 42. Krisztus az Úr...(Alleluja) II: Alleluja, allelu-alleluja, alleluja, alleluja! :II Krisztus az Úr, erő, s hatalom övé, bátran bízz benne, hisz mondta: Ki újra kopog, annak ajtót nyitnak majd. Alleluja, alleluja! Alleluja Sótlan a föld könnybe fúlnak dalai, meg kell ma váltani újra. Tedd, amit kell, s mindent megadnak hozzá. Alleluja, alleluja! Alleluja Föltámadt Krisztus, legyőzte a halált, mindenre új hajnal virrad. Indulj az úton és soha meg ne állj. Alleluja, alleluja! Alleluja Szívünkbe add, Uram, csönded örömöd! Víg kedvünk, hogy legyen jóra. Bízva ki él, annak ünnep adatik. Alleluja, alleluja! Alleluja Küzdeni kell, napról napra elkísér, szívünkben száz fényes óra. Bízva ki él, annak öröm adatik. Alleluja, alleluja! Alleluja Szent öröm ünnepe virradt ma reánk. Jöjjetek népek imádni! Isteni fény szállt a földre miközénk! Alleluja, alleluja!

15 28 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 43. Legyen áldás az úton 29 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 44. Minden, mi él... Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el, legyen veled az Isten, kérjük, kísérjen el! Kérjük, oltalmazzon meg, és adjon néked erőt, utadon vezessen, formáljon, szeressen, legyen a te őriződ! Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el, tegye jóvá az Isten, amit te rontasz el! Kérjük, lénye ragyogja lábad elé a fényt! Lásd meg, hogy utadon Isteni oltalom vigyáz rád és szeretve félt! Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el, legyen erőd és türelmed, ha szenvedni kell! Legyen erőd szeretni, utolsó lenni, ha kell, szívesen szolgálni, hálával áldozni, Jézusra mutatni fel! Legyen áldás az úton, amit ma kezdesz el öröm kísérjen végig, amíg úton leszel! Legyen boldog életed, és mindig az övé! Szívünkből szeretünk, imában kísérünk, életed célja felé! Refrén: Minden, mi él, csak téged hirdet. Minden dicsér, mert mind a műved. Azzal hogy él, ezt zengi Néked: dicsérlek én, dicsérlek Téged! 1. Dicsér az ég, nap, hold és csillagok, Fény és sötét, nap, éj és hajnalok. Dicsér a szél, felhő és hóvihar, A víz, s a tűz megannyi tiszta dallal. Refrén: Minden, mi él 2. Dicsér a föld, dicséri szent Neved, mint jó anyánk, táplál, s ad eledelt. Virág, gyümölcs, zöld fű, fa, hegyvidék, Tó és folyó, síkság és büszke bérc. Refrén: Minden, mi él 3. A nagyvilág létével énekel, szavunkra vár, hogy hangja dal legyen, Zúgjuk tehát ég és föld énekét, zengjük velük: "Nagy Isten, áldott légy!" Refrén: Minden, mi él

16 30 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 45. Ne félj, mert megváltottalak... Refrén: II: Ne félj, mert megváltottalak, neveden szólítottalak, karjaimba zártalak! Örökre enyém vagy. :II Viruló réteken át hűs forrás felé vezetlek. Pásztorod vagyok, elveszni senkit nem hagyok, Karom feléd tárom, kiárad áldásom. Nem rejtőzöm el, szívem a szívednek felel, Amikor úgy érzed, nyomaszt az élet. Nem taszítalak el, amikor vétkezel, Irgalmat lelsz a szívemben, örök feléd a hűségem, amerre jársz, védlek, nyomodba lépek! Nem rejtőzöm el, szeretet-lángom átölel, Ne félj, ha éjben jársz, hidd, hogy a Fény vár rád! 46. Ne félj, ne aggódj... Ne félj, ne aggódj, ne sírj, ne bánkódj: ha tiéd Isten, tiéd már minden. Ne félj, ne aggódj, ne sírj, ne bánkódj: elég Ő néked. 31 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 47. Nem lesz egyedül a szívem... Nem lesz egyedül a szívem többé, Glóri, alleluja! Velem az én Uram mindörökké! Glóri, alleluja! II: Jézus, hajnalcsillag! Glóri, alleluja! :II 48. Oly messzire mennék... Oly messzire mennék tőled, Istenem, ha nem hívnál szüntelen. Itt annyi minden kér: Szolgálj énnekem!, hogy hozzád hűtlen legyek. Ott látom fenn a Golgotán megváltó keresztedet. Így hívtál szerető Atyám, hozzád megyek. 49. Olyan örömöt, mint a forrás... II: Olyan örömöt, mint a forrás Olyan örömöt, mint a forrás Olyan örömöt kaptam tőled, Istenem! :II Olyan békét, mint a folyó... Olyan derűt, mint a napfény... Olyan hitet, mint a szikla... Olyan reményt, mint a szarvas... Olyan szeretetet, mint a tenger...

17 32 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 50. Sem halál, sem élet... Sem halál, sem élet, sem jelen, sem jövendő nem ragadhat el Krisztus szeretetétől! Minden javukra szolgál az Istent keresőknek, Mert ha Isten velünk van, ki ellenünk?! Ki ragadhat el minket, Jézus kezéből? Sem szorongás, sem éhség, sem veszély, sem kivégzés! Aki tulajdon Fiát adta miértünk, Hogyne adna Ővele mindent minékünk?! 51. Szentlélek jöjj, lobogó láng... Refrén: Szentlélek jöjj, lobogó láng, Szentlélek jöjj, a világ vár! Szentlélek jöjj, viharos szél, jöjj áradj szét! Jöjj el élő víz forrás, jöjj, a szívünk téged vár! Jöjj, ki fényt adsz lelkünknek, jöjj úgy várunk rád! Refrén: Szentlélek jöjj Jöjj igazság forrása, jöjj, imádunk mindnyájan! Jöjj, reményünk éleszd fel, jöjj kegyelmeddel! Refrén: Szentlélek jöjj Jöjj, a néped gyűjtsd egybe, jöjj, az alvót ébreszd fel! Jöjj, a bűnből tisztíts meg, bátoríts minket! Refrén: Szentlélek jöjj 33 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 52. Tápláló szent Kenyér... Tápláló szent Kenyér, tápláló drága Vér, betölti szívemet a végtelen. Békémnek záloga, lelkemnek otthona, formáld át életem, légy velem! 53. Te vagy az út, az igazság... Te vagy az Út, az Igazság, Te vagy az Élet. Hozzád megyek, áldom neved, általad élek. II: Megszabadítottál, kenyeret, bort adtál, tested és véred táplál, hűséged éltet. :II 54. Üdvözlégy Mária... Üdvözlégy Mária, malaszttal teljes, az Úr van teveled. Áldott vagy, Te az asszonyok között és áldott a te méhednek gyümölcse ó-ó Jézus! Asszonyunk Szűz Mária, Istennek szent anyja, imádkozz érettünk bűnösökért, most és halálunk óráján! Amen.

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi együtt vagyunk 126 A tisztelet csak Istené 48 A végtelenhez

Részletesebben

Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk

Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk (Jn. 4,24) Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk (Jn. 4,24) www.eletalelekben.ro

Részletesebben

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 24. ÁLDÁSOK az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 1. Az Úr a te kősziklád, várad és megmentőd, benne lelj oltalmat. Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére. Zsolt

Részletesebben

Csorda pásztorok midőn Betlehemben /: csordát őriztek éjjel a mezőben. :/ Isten angyali jövének melléjük, /: Nagy félelemmel telik meg ő szívük.

Csorda pásztorok midőn Betlehemben /: csordát őriztek éjjel a mezőben. :/ Isten angyali jövének melléjük, /: Nagy félelemmel telik meg ő szívük. Betlehemes játék 2. Vezető: /csenget/ Gyerekek! Bejöhetnek a betlehemesek? Gyerekek: Igen!!! Mind: Adjon az Úristen szerencsés jó estét, A kicsi Jézuska neve dicsértessék. Eljöttünk, eljöttünk, Róla jó

Részletesebben

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában.

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. PPEK 879 Gyermekimák Gyermekimák mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. Bővebb felvilágosításért és a könyvtárral kapcsolatos legfrissebb

Részletesebben

Arcodat keresem, Uram!

Arcodat keresem, Uram! Arcodat keresem, Uram! Imádságok az Eukarisztia elõtt Pan non hal ma, 2011. AZ EUKARISZTIA ELÕTT SZENTSÉGIMÁDÁSI ÓRA IMÁDÁS Az Úr Jézus köztünk van az Élet Kenyerében. Hálaadó lélekkel imádjuk ôt, a mi

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT

URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT 1 Az 1. olvasmány után A 2. olvasmány után A 3. olvasmány után: Mózes éneke (a kórus énekli) A 4. olvasmány után 2 Az 5. olvasmány után Alleluja

Részletesebben

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Immár hoz hasznos magvakat, díszíti ékes,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Külső-Kelenföldi IFI akkordosfüzete

Tartalomjegyzék. Külső-Kelenföldi IFI akkordosfüzete Tartalomjegyzék A föld, amelyre lábad lép 22. A mélyből Hozzád száll szavam 54. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 12. A Nap felkelésétől, míg leszáll 41. A sár lehúz 171. A szeleknek lengő szárnyán 108.

Részletesebben

Dicsérjük együtt az Urat. Ifjúsági énekesfüzet

Dicsérjük együtt az Urat. Ifjúsági énekesfüzet Dicsérjük együtt az Urat Ifjúsági énekesfüzet Kiadja a Hám János Római Katolikus Líceum és a Szentlélek Plébánia, a Szatmári Egyházmegye fennállásának 200 éves jubileumára Szatmárnémeti 2003 1 A SZENTMISE

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. IMA SZENT JÓZSEFHEZ Szent József, légy házunk ura, Kis családunk pátrónusa, Egyetértés, hű szeretet Egyesítse

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van.

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van. V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja.

Részletesebben

AZ IRGALMAS SZAMARITÁNUS LK 10,25-37

AZ IRGALMAS SZAMARITÁNUS LK 10,25-37 AZ IGALMAS SZAMAITÁNUS LK 10,25-37 25. Akkor odalépett Jézushoz egy törvénytudó és próbára akarta tenni. Mester, mondta, mit tegyek, hogy eljussak az örök életre? 26. Ő megkérdezte: Mit szab meg a törvény?

Részletesebben

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése 13. Bûnbánati imádságok Advent 1. vasárnapja Istenem! Méltatlan vagyok kegyelmedre, mert sokszor és sokféleképpen vétkeztem. De légy

Részletesebben

A MISE RENDJE MAGYARUL

A MISE RENDJE MAGYARUL BEVEZETŐ SZERTARTÁS KEZDŐÉNEK Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. A MISE RENDJE MAGYARUL A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, az Atyaisten szeretete és a Szentlélek egyesítő ereje legyen mindnyájatokkal.

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT VECSÉSÉRT

ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT VECSÉSÉRT ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT VECSÉSÉRT TARTALOM IMA- és ÉNEKFÜZET Minden az imán áll vagy bukik. Az Élő rózsafüzér egy esdeklő könyörgés Szűz Máriához, hogy Európa útját különleges védelmébe vegye." Christoph

Részletesebben

MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET

MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET Az alkohol rabságából Jézus a szabadító! BETŰRENDES ÉNEKMUTATÓ 138. zsoltár 41 Dicsőség 99 A béke napja közel 91 Dicsőség! Dicsőség! 103 A

Részletesebben

Isten e világot úgy szerette, hogy odaadta egyszülött Fiát, hogy, aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem éljen az, ki Őhozzá kiált.

Isten e világot úgy szerette, hogy odaadta egyszülött Fiát, hogy, aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem éljen az, ki Őhozzá kiált. Isten e világot úgy szerette, hogy odaadta egyszülött Fiát, hogy, aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem éljen az, ki Őhozzá kiált. Egy szűz fogant méhében és szült egy Fiút, jel volt ez neked Izrael, hogy

Részletesebben

4 Isteni malasztnak anyja, / Tisztaságos anya, Szeplőtelen szűz anya, / Makula nélkül való anya, Könyörögj érettünk! 5 Szűz virág szent anya, /

4 Isteni malasztnak anyja, / Tisztaságos anya, Szeplőtelen szűz anya, / Makula nélkül való anya, Könyörögj érettünk! 5 Szűz virág szent anya, / MÁJUSI LITÁNIA Kezdőének 1 Uram irgalmazz nekünk, / Krisztus, kegyelmezz nekünk, Krisztus, hallgass minket, / Krisztus hallgass meg minket, Uram, irgalmazz nekünk! 2 Mennybéli Atya Isten, / Megváltó Fiú

Részletesebben

ADVENT ESTI DICSÉRET

ADVENT ESTI DICSÉRET ADVENT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Megszánva árva népedet, hogy

Részletesebben

VAGY: PAP: Testvéreim! Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, és bánjuk meg bűneinket, hogy méltóképpen ünnepelhessük az Úr szent titkait!

VAGY: PAP: Testvéreim! Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, és bánjuk meg bűneinket, hogy méltóképpen ünnepelhessük az Úr szent titkait! 1 A NÉP RÉSZVÉTELÉVEL BEMUTATOTT MISE RENDJE BEVEZETŐ SZERTARTÁS Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. NÉP: Ámen. A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, az Atyaisten szeretete és a Szentlélek egyesítő

Részletesebben

>1 A béke napja A béke napja közel, nézd, már fénylik a jel, Jézus szíve a földön, az égen mindent egybeölel. >1B Szentlélek, jöjj /Refr

>1 A béke napja A béke napja közel, nézd, már fénylik a jel, Jézus szíve a földön, az égen mindent egybeölel. >1B Szentlélek, jöjj /Refr ;************************************** ; Kék könyv: "Énekelj az Úrnak!" Pannonhalma, 1993, 1999. ; ; Forrás: www.communio.hu/plebania/kamra/egyeb/dia.htm ; 200728 - DTX formátumra alakítva RJ ; 20090/01

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja.

Részletesebben

A pap a ministránsokkal és a segédkezőkkel együtt bevonul a temploma. Ezalatt elhangzik a kezdőének.

A pap a ministránsokkal és a segédkezőkkel együtt bevonul a temploma. Ezalatt elhangzik a kezdőének. A SZENTMISE A pap a ministránsokkal és a segédkezőkkel együtt bevonul a temploma. Ezalatt elhangzik a kezdőének. A keresztvetés Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Keresztet vetünk, és feleljük: Az

Részletesebben

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája Jézusom, bízom Benned! Az Isteni irgalmasság kilencede valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája 1937. augusztus 10-én mondta az Úr Szent Faustina nővérnek: Azt kívánom,

Részletesebben

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS!

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! Urunk, Jézus Krisztus, te azt mondtad:,,ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok köztük.'' És az egyház így énekel:,,ahol

Részletesebben

Szentlélek jöjj Zöld könyv 219. /Refr. Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét!

Szentlélek jöjj Zöld könyv 219. /Refr. Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét! Szentlélek jöjj Zöld könyv 219 Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét! Jöjj el, Élővíz forrás, jöjj, a szívünk Téged vár! Jöjj, ki

Részletesebben

2015. január 8. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben.

2015. január 8. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. 2015. január 8. Szentségkitétel Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. 1 A szentségkitétel után Üdvöz légy, örökké áldott légy, az Oltáriszentségben

Részletesebben

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. 2

Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. 2 MÁJUSI LITÁNIA ezdőének (SzVU 161) vagy: Néked ajánljuk Szűzanyánk (SzVU 188) vagy: Néped, Isten, eléd járul (SzVU 176) vagy: Boldogasszony, édes, hozzád... (SzVU 174) vagy: Máriát dicsérni, hívek jöjjetek

Részletesebben

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja.

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja. V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja. HIMNUSZ (H 299) Föld vigadása, ég új ragyogása, Nap hajnalfénye, Alkotód szülője, ments meg a mélytől,

Részletesebben

Gitárkisérettel ellátott verzió

Gitárkisérettel ellátott verzió itárkisérettel ellátott verzió 2008 Énekesfüzet - akkordokkal Tartalomjegyzék: 1-9. Egyházi gitáros énekek 1-6. Miseénekek 1. Uram irgalmazz (Kyrie) 2. Dicsıség (loria) 3. Alleluja 4. Felajánlás (Offertorium)

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van.

ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van. V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Részletesebben

HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA. * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja.

HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA. * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja. 1 HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja. MEGHÍVÁS A lelkész az Úr asztala mögött áll. Krisztus,

Részletesebben

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve PPEK 904 Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina Kis Boldogasszony képeskönyve mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ IV. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Részletesebben

Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv

Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv INTROITUS - Bevezetés Egyedül vagyok, állj mellém, egyedül vagyok, állj mellém, egyedül vagyok, állj mellém, légy velem! Nem mondja senki, hogy mit

Részletesebben

Föl kell ismernünk közös emberi alapértékeinket, ezek nevében lehet és kell együttműködnünk! (Ferenc pápa twitter-üzenete)

Föl kell ismernünk közös emberi alapértékeinket, ezek nevében lehet és kell együttműködnünk! (Ferenc pápa twitter-üzenete) 2016. június 26. SZENT LÁSZLÓ BÚCSÚ 21. Föl kell ismernünk közös emberi alapértékeinket, ezek nevében lehet és kell együttműködnünk! (Ferenc pápa twitter-üzenete) Bevonulás: Kezdőének: BÚCSÚI ÉNEKFÜZET

Részletesebben

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima www.scriptural-truth.com Az ima Azariah A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó A dal, a három zsidók és Azariah ima 1:1 és mentek a tűz közepén dicsérő Isten, és az áldás az

Részletesebben

www.eletalelekben.ro

www.eletalelekben.ro www.eletalelekben.ro L 0. / Szív csendben az Úrra figyel, ki segít. / x2 Szív csendben az Úrra figyel. K 1. bűnös szet hadd adj Néked! 7 bűnös szet hadd adj Néked! 4 7 bűnös szet hadd adj Néked, ó,

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ. TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren

TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ. TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren 1. Tégy engem békeköveteddé, Hogy hinthessem az igemagvakat. Ó, Szentlelked

Részletesebben

Imalánc az Engesztelő Kápolna felépüléséért

Imalánc az Engesztelő Kápolna felépüléséért Imalánc az Engesztelő Kápolna felépüléséért január 18-tól, Árpádházi Szent Margit napjától október 1-ig, Lisieux-i Kis Szent Teréz ünnepéig A másik Kis Szent Terézhez mondott ima mellett készült egy komolyabb

Részletesebben

14. A Graduálénekek és a heti énekek

14. A Graduálénekek és a heti énekek Énekrend Az énekrendrõl A Graduálének az istentisztelet központi gyülekezeti éneke. Nem az adott nap aktuális igehirdetése határozza meg, hanem az ünnep egyházi éven belüli szerepe. (Az igehirdetéshez

Részletesebben

MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK

MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK Tartalom Szám Kezdő sor 001. Aki nem jár hitlenek tanácsán 002. Miért zúgolódnak a pogányok? 003. Ó, mely sokan vannak 004. Én igazságomnak Istene 005. Úr Isten, az én imádságom

Részletesebben

A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267

A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267 A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267 268 Induláskor 161 BOLDOG SZŰZ MÁRIA 2. Ma, buzgó híveid, útra indulunk, Fáradsággal hozzád szívből sóhajtunk. 3. Te vagy, kit választott Isten anyjának, Te vagy szent szülője mi

Részletesebben

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje. 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: KEDD DÉLELŐTTI, DÉLI ÉS DÉLUTÁNI, VAGYIS NAPKÖZI IMAÓRA V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben,

Részletesebben

A Graduálénekek és a heti énekek

A Graduálénekek és a heti énekek A Graduálénekek és a heti énekek A Graduálének az istentisztelet központi éneke, amelynek kiválasztását elsõsorban az adott ünnep egyházi éven belüli szerepe határozza meg. Alkalmazkodik egyházunk igeolvasási

Részletesebben

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje. 1 ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: CSÜTÖRTÖK DÉLELŐTTI, DÉLI ÉS DÉLUTÁNI, VAGYIS NAPKÖZI IMAÓRA V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen

Részletesebben

GOLGOTA Gyerekdalok A-Z-ig

GOLGOTA Gyerekdalok A-Z-ig OLOT yerekdalok -Z-ig (szövegkönyv) Tartalom: 1. Ábrahámnak sok fia volt 2. z egek hirdetik 3. z Úr az én pásztorom 4. seperegjen 5. rága Úr Jézus 6. Ez az a Nap 7. Egy-két-há súgd 8. Hallelu, hallelu

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő.

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő. Minden áldás am F Soha nem volt még ilyen áldott éj, am mely a világra így hatna. am F Nem is lesz most már, hiszen nincs senki más, am F am ki önmagát így adná, s a sötétséget eloszlatná. Jött, mint kisgyermek,

Részletesebben

17. SZEMÉLYES GYÓNÁS KÖSZÖNTÉS:

17. SZEMÉLYES GYÓNÁS KÖSZÖNTÉS: 17. SZEMÉLYES GYÓNÁS A személyes gyónás több mint a lelkipásztori beszélgetés. A gyónást kérheti a jelentkező, de felajánlhatja a lelkipásztor is. Jó, ha a keresztény gyülekezet tud a személyes gyónás

Részletesebben

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Szentségek vételére felkészítő kiadvány. Kiadja: Szent József Plébánia. Cím: 8800 Nagykanizsa Ady E. 15. Felelős kiadó és szerkesztő: Váron István. E-mail: varonistvan@gmail.com

Részletesebben

TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK

TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK TEMPLOM, KÖZÖS IMÁINK Templomunk-iskolánk nevelési helyszíne Nagy előnye iskolánknak, hogy földrajzilag is közel áll hozzánk fenntartó gyülekezetünk temploma. Hagyományosan minden tanévet itt kezdünk,

Részletesebben

ALAPIMÁDSÁGOK. Ároni áldás

ALAPIMÁDSÁGOK. Ároni áldás Ároni áldás ALAPIMÁDSÁGOK Áldjon meg téged az Úr, áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg tégedet! Világosítsa meg az Úr az Ő orcáját terajtad, és könyörüljön terajtad! Fordítsa az Úr az Ő orcáját rád,

Részletesebben

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje. 1 ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: SZERDA DÉLELŐTTI, DÉLI ÉS DÉLUTÁNI, VAGYIS NAPKÖZI IMAÓRA V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben,

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

Legyenek eggyé kezedben

Legyenek eggyé kezedben Legyenek eggyé kezedben EGYETEMES IMAHÉT ÖKUMENIKUS ZÁRÓ ALKALMA KITEKINTÉSSEL A BIBLIA ÉVÉRE 2009. január 25. vasárnap - 15. 30 tól a gyülekezés alatt a Miskolc - Belvárosi Evangélikus Egyházközség In

Részletesebben

Csak az Isten kegyelme segíthet

Csak az Isten kegyelme segíthet Csak az Isten kegyelme segíthet Lectio: Ef 2,1-13 Textus: Ef 2,4-10 Kedves Testvéreim! Róm 1,18-ban ezt olvassuk: Mert nyilván van az Istennek haragja mennyekből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága

Részletesebben

HÚSVÉT ESTI DICSÉRET

HÚSVÉT ESTI DICSÉRET HÚSVÉT ESTI DICSÉRET HIMNUSZ Nem bántott húsvét éjszaka az Úr öldöklı angyala. Szabaddá lettünk: elbukott a szörnyő fáraó hada. A Bárány immár Krisztusunk, ki értünk önként szenvedett. Az új kovásztalan

Részletesebben

Magyar ökumenikus imaóra

Magyar ökumenikus imaóra Magyar ökumenikus imaóra...kitartottak az apostolok tanításában,... (ApCsel 2,42) 51. ökumenikus találkozó 2 51. magyar ökumenikus találkozó...kitartottak az apostolok tanításában,... (ApCsel 2,42) 3 51.

Részletesebben

Keresztény énekek Gitáros dalok és református énekek

Keresztény énekek Gitáros dalok és református énekek [Ide írhatja a szöveget] [Ide írhatja a szöveget] [Ide írhatja a szöveget] Keresztény énekek Utolsó frissítés: 2013.09.01. [Ide írhatja a szöveget] oldal 1 A jászolban ki az ott... 11 A kegyelem árad...

Részletesebben

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm!

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm! m Hm Az Ő szeretete olyan nagy, hogy fel sem mérhetem, m Nem tudja felfogni az emberi értelem. m Hm Mikor bűneim súlya alatt a olgotára ment, m Meghalt azért, hogy én örökké éljek. m HAm m m Ő Jéééézus,

Részletesebben

Tudom, Benned van egyedül békesség, de lázad, lobog a szívem még.

Tudom, Benned van egyedül békesség, de lázad, lobog a szívem még. 301. Lelkemben szól maj7 6/2 (2x) 6 6/2 6 6/2 maj7 6/2 D Lelkemben szól, a csöndemen át, látom kezét, hallom szavát. e h 7 e h 7 sak úgy lázad, lobog a szívem még, a kérdés egyedül miért és miért. maj7

Részletesebben

Imák a Jó Pásztor Üzeneteiből

Imák a Jó Pásztor Üzeneteiből Imák a Nagyfigyelmeztetésre. Imák a Jó Pásztor Üzeneteiből A dokumentum forrása: www.uzenetek.eu Szerző: A te szerető Megmentőd, Jézus Krisztus cimre. Page 1 Információ a dokumentum használatához A dokumentumot

Részletesebben

Erről az Imakönyvről www.thewarningsecond-coming.com http://www.masodikeljovetel.hu/

Erről az Imakönyvről www.thewarningsecond-coming.com http://www.masodikeljovetel.hu/ Erről az Imakönyvről Az imák, és litániák (dőlt kiemeléssel) amelyek ebben a könyvben találhatóak nem emberi eredetűek. Ezek egy egyszerű hétköznapi nőnek adattak, aki férjezett családanya, Európában lakik,

Részletesebben

ISKOLAI IMÁDSÁGOK ***

ISKOLAI IMÁDSÁGOK *** ISKOLAI IMÁDSÁGOK ÁLTALÁNOS IMÁK 1.) Fogadd el Uram, szabadságomat, fogadd egészen. Vedd értelmemet, akaratomat, s emlékezésem. Mindazt amim van, és ami vagyok, Te adtad ingyen. Visszaadok, Uram, egyszerre

Részletesebben

APRÓ GYÖNGYÖK

APRÓ GYÖNGYÖK APRÓ GYÖNGYÖK 76-100. ÁLDOTTSÁG Figyelj a lelkedre, Kincsem-gyermekem. Egy nagy Titkunk kibontását bensődben megkezdem. Szívedbe vésem Szavam, hogy képes légy, s feloldódj Akaratomban. Légy most kitartó

Részletesebben

Sá rgá kö nyv, "Á ldjád é n lélkém áz Urát!" vá lögátá s á Kátölikus Kárizmátikus Mégu julá s dáláibö l

Sá rgá kö nyv, Á ldjád é n lélkém áz Urát! vá lögátá s á Kátölikus Kárizmátikus Mégu julá s dáláibö l Sá rgá kö nyv, "Á ldjád é n lélkém áz Urát!" vá lögátá s á Kátölikus Kárizmátikus Mégu julá s dáláibö l Forrás: www.plebania.net S-1 :Á bűnös szémémét hádd ádjám nékéd!: (3x) Ó Urám! :Á bűnös ájkámát hádd

Részletesebben

KÖZÉP-MAGYARORSZÁG, DÉL-DUNAMENTI ISTENI IRGALMASSÁG ÉS A BÉKE KIRÁLYNőJE IMACSOPORT

KÖZÉP-MAGYARORSZÁG, DÉL-DUNAMENTI ISTENI IRGALMASSÁG ÉS A BÉKE KIRÁLYNőJE IMACSOPORT KÖZÉP-MAGYARORSZÁG, DÉL-DUNAMENTI ISTENI IRGALMASSÁG ÉS A BÉKE KIRÁLYNőJE IMACSOPORT 2014 AZ ISTENI IRGALMASSÁG ÜZENETEI "Az Egyháznak a legfontosabb teendői között kell számon tartania, hogy hirdesse

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyörű otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

REGGELI DICSÉRET. Testet ölt benned, mit az összes szentek mondani, tenni, végbevinni tudtak, s mind, amit szívünk tüze lángolása vágyva szerethet.

REGGELI DICSÉRET. Testet ölt benned, mit az összes szentek mondani, tenni, végbevinni tudtak, s mind, amit szívünk tüze lángolása vágyva szerethet. REGGELI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Testet ölt benned, mit az összes

Részletesebben

http://webovoda.blogspot.com/

http://webovoda.blogspot.com/ http://webovoda.blogspot.com/ B e t l e h e m e s j á t é k Szereplők: Király, szolga, Mária, József, egy paraszt család (akiknél a betlehemes játszódik), a betlehemet vivők, angyalok, pásztorok. Az egész

Részletesebben

ÁDVENTI GYERTYAGYÚJTÁS A CSALÁDBAN

ÁDVENTI GYERTYAGYÚJTÁS A CSALÁDBAN ÁDVENTI GYERTYAGYÚJTÁS A CSALÁDBAN Ádvent 1. vasárnapja (A család állja körül minden alkalommal az ádventi koszorút.) 1. Ó jöjj, ó jöjj Üdvözítő, - beteljesült már az idő; -törd át az Ég zárt ajtaját,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK - 1 -

TARTALOMJEGYZÉK - 1 - TARTALOMJEGYZÉK alcím Szám alcím Szám A béke napja közel... 2 A föld amelyre lábad lép... 5 A gyenge szól (Szeretünk Téged)... 367 A kereszt mondta el... 322 A kereszthez jövök... 260 A mélyből hozzád

Részletesebben

Jézus 5 mély sebéhez ima:

Jézus 5 mély sebéhez ima: Sötétség lett Sötétség lett, midőn a zsidók Jézust keresztre feszítették volna. 9 óra tájban Jézus megszólalt, hangos szóval mondván: Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet! és lehajtá fejét,

Részletesebben

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK A BÉRMÁLÁSI SZENTMISÉBEN. (A változat)

EGYETEMES KÖNYÖRGÉSEK A BÉRMÁLÁSI SZENTMISÉBEN. (A változat) (A változat) Cel.: Testvéreim! Jézus elküldte Egyházának a Szentlelket, hogy megújítsa, megszentelje és megörvendeztesse. Imádságainkban kérjük a Szentlelket hittel és bizalommal! A fohászokra adott válaszunk

Részletesebben

Magyar ökumenikus imaóra

Magyar ökumenikus imaóra Magyar ökumenikus imaóra Ti vagytok erre a tanúk (Lk 24,48 ) 49. ökumenikus találkozó 2 Magyar ökumenikus imaóra Ti vagytok erre a tanúk (Lk 24,48) 3 Magyar ökumenikus imaóra Ti vagytok erre a tanúk (Lk

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

AZ ÚRVACSORA SÁKRAMENTUMA

AZ ÚRVACSORA SÁKRAMENTUMA AZ ÚRVACSORA SÁKRAMENTUMA A) ÚRVACSORAI ISTENTISZTELET Az úrnap délelõtti istentiszteleten kívül egyéb alkalmak is lehetnek az úrvacsorával élésre. (Gyülekezeti nap, evangélizációk, konferenciák záró alkalma,

Részletesebben

2015. november 5. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben.

2015. november 5. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. 2015. november 5. Szentségkitétel Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. 1 A szentségkitétel után Üdvöz légy, örökké áldott légy, az Oltáriszentségben

Részletesebben

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány KERESZTÉNY GYÜLEKEZET Énekeskönyv Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm; reá hallgassatok! Máté 17,5b TARTALOMJEGYZÉK 1. rész...4 2. rész...57 3. rész...99

Részletesebben

KELET 2010 Kárpát-medencei Egyetemi lelkészségek II. találkozója

KELET 2010 Kárpát-medencei Egyetemi lelkészségek II. találkozója KELET 2010 Kárpát-medencei Egyetemi lelkészségek II. találkozója Szent Adalbert Képzési, Lelkiségi és Konferencia Központ Egység Krisztusban fővédnök: Dr. Erdő Péter 3 SZERETETTEL KÖSZÖNTÜNK A KELET 2010-EN!

Részletesebben

Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam. 1n 14,6. Erre a szabadságra tett szabaddá minket Krisztus.

Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam. 1n 14,6. Erre a szabadságra tett szabaddá minket Krisztus. Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam. 1n 14,6 Erre a szabadságra tett szabaddá minket Krisztus. Gal 5,1 Hints meg engem izsóppal és megtisztulok, moss meg engem

Részletesebben

APRÓ GYÖNGYÖK 26-50. Szeretlek Uram!

APRÓ GYÖNGYÖK 26-50. Szeretlek Uram! APRÓ GYÖNGYÖK 26-50. Szeretlek Uram! Szeretlek Uram a madárcsicsergésben, Szeretlek a tavaszi fű üde zöldjében. Szeretlek Uram a rigó sárga csőrében, És az égbe nyúló fenyő ezüstös színében. Szeretlek

Részletesebben

HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57.

HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57. Tanítók Fekete István Egyesülete Feladási határidő: 2017. január 13. (péntek) HITTAN Postai cím: Harmatcsepp 8500 Pápa, Pf. 57. Forduló: II. Évfolyam: 2. Az iskola kódja: H- A versenyző neve: Elérhető

Részletesebben

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár!

Örökség - dalszövegek. Virágom, virágom. Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Virágom, virágom Szép szál legény van egy pár, Ha okos az ráadás. Utánam jár mindahány, Jaj, ne legyen csapodár! Szép szál legény gyere át, Szívemben a bánat jár. Hozzál egy kis pálinkát, Hogy legyen egy

Részletesebben

2015. augusztus 6. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben.

2015. augusztus 6. Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. 2015. augusztus 6. Szentségkitétel Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. 1 A szentségkitétel után Üdvöz légy, örökké áldott légy, az Oltáriszentségben

Részletesebben

Tartalomjegyzék 8/1. 8/4 Tartalomjegyzék --- ----- --- -----

Tartalomjegyzék 8/1. 8/4 Tartalomjegyzék --- ----- --- ----- 8/4 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 8/1 Cím Oldal --- ----- HADD JÖJJEK ÉN............H- 1 HÁLAADÓ ZSOLTÁR........... H- 2 HÁLÁT ADOK AZ ESTI ÓRÁN........H- 3 HÁLÁT ADOK, HOGY ITT A REGGEL.... H- 4 HA

Részletesebben

Bérmálási vizsgakérdések

Bérmálási vizsgakérdések 1 Bérmálási vizsgakérdések 1. Miért bérmálkozol? Hogy a Szentlélek ajándékát elnyerjem. 2. Mire képesít a Szentlélek a bérmálkozásban? Hogy felnőtt keresztény legyek, vagyis saját akaratomból Jézus tanítványa

Részletesebben

A NAGYBÖJTI ÉS HÚSVÉTI IDŐSZAK OLVASMÁNYKÖZI ÉNEKEI

A NAGYBÖJTI ÉS HÚSVÉTI IDŐSZAK OLVASMÁNYKÖZI ÉNEKEI 1 A NAGYBÖJTI ÉS HÚSVÉTI IDŐSZAK OLVASMÁNYKÖZI ÉNEKEI (2016. FEBRUÁR 10. MÁJUS 16.-IG) C ÉV Jelmagyarázat: FÜ: Főünnep (Gloria, Olv., Szt.lecke, Credo) Ü: Ünnep (Gloria) E: kötelezően veendő emléknap e:

Részletesebben

Orgonás énekek. Koagrafika és nyomdai előkészítés: Sági Lajos Csemő, 2015. március 15.

Orgonás énekek. Koagrafika és nyomdai előkészítés: Sági Lajos Csemő, 2015. március 15. 40 2 39 38 3 Orgonás énekek Koagrafika és nyomdai előkészítés: Sági Lajos Csemő, 2015. március 15. Források: Hozsanna!, Szent István Társulat, Budapest, 1965, Nr. 20120/1965. Éneklő Egyház, Szent István

Részletesebben

1. A vasárnapi istentisztelet 2. A mindennapi istentisztelet

1. A vasárnapi istentisztelet 2. A mindennapi istentisztelet XVI. liturgikus rendek kottával 1. A vasárnapi istentisztelet 2. A mindennapi istentisztelet 1. A vasárnapi istentisztelet a vasárnapi istentisztelet liturgikus rendjének. használati módja szerint a lelkész

Részletesebben

HÚSVÉT REGGELI DICSÉRET

HÚSVÉT REGGELI DICSÉRET HÚSVÉT REGGELI DICSÉRET HIMNUSZ 2. A hitetlen hite visszatér, ma újra látnak a vakok, s kiben nem old fel rettegést ha látja, megtér a lator? 3. Ámulnak mind az angyalok, látván, hogy bőnhıdik a test,

Részletesebben