Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet"

Átírás

1 Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet 2009

2 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz, a szálló por befed 107. A szeleknek lengő szárnyán 76. A Te nevedben mi együtt vagyunk 66. A vakok látnak, a sánták járnak 72. A világnak Krisztus kell 53. Abbá mennyei Atyám 52. Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak 36. Adj erőt Uram, adj fénysugarat 41. Ahogy kiestem óvó tenyeredből 109. Akkor majd táncolva örül Isten népe 86. Áldásoddal megyünk, megyünk innen el 25. Áldd lelkem Istened, dicsérd e szent nevet 119. Áldjátok az Urat 11. Áldjon meg téged, áldjon az Úr 122. Áldott szavad által 50. Alleluja; Dicsérjétek az Urat 79. Alleluja; Zengd velünk, örökké jó az Úr 62. Atyám két kezedben, csak ott lakhatok 38. Az Istené legyen minden dicsőség 37. Az Úr a pásztorom, jó pásztor Ő 23. Az Úr elküldi az övéit széles e világra 111. Az Úr jósága, hogy még élünk a Földön 89. Az Úr van itt 26. Az Úrnak Lelke legyen rajtam 78. Az Úrra vártam, s hozzám hajolt 88. Ballagó folyó vizén 80. Bűnös az életem, bűntelen Te vagy 58. Csak Benned, csak Benned 112. Csendes éjszaka, néped kérő szava 44. Dicsérem neved 128. Drága Szentlélek jöjj 54. Egy életen át, van néhány pillanat 113. El Sadai, El Sadai, örök élő Adonai 94. Elcsügged bennem a lelkem 110. Életem csak kegyelem, önérdemem nincs 21. Én Istenem, Benned bízom, Téged vár a lelkem 84. Én még mit sem tudtam Rólad 130. Én Uram, én Istenem 45. Erőt adsz minden helyzetben 116. Esdve kérlek, jó Atyám őrizd meg szívem 93. Ez az a nap, mit az Úr rendelt 33. Fivérem Nap és nővérem Hold 74. Give thanks 132. Gyere te is, áldjuk együtt 123. Hadd zengjen új dal 65. Hála, hogy itt e csöndes reggel 69.

3 Hevenu Shalom Alehem 6. Homokra házadat ne helyezd 108. Hozsanna, hozsanna 47. Így szól az Úr hozzád Jákob figyelj 67. Így szól ma tehozzád Jézus 57. Imé az Isten Sátora 8. Ímé mily jó, gyönyörűséges 17. Indulj meg te Föld 4. Istenem nem értem, hogyan létezhettem Nélküled 31. Itt az este, ránk borul árnya 14. Jertek, dicsérjük együtt Izrael szentjét 91. Jézus a mi oltalmunk, erősségünk 120. Jézus életem, erőm, békém 9. Jézus hű Megváltó, Isten áldott szentje 64. Jézus neve fenséges 83. Jézus, neved oly csodálatos 92. Jézus, Te égi, szép, tündöklő fényű név 121. Jézus, tiszta Lényed nézve 32. Jézushoz jöjjetek megfáradtak 24. Jöjj Izráel, ne félj bízzál Istenedben 35. Jöjj Szentlélek, jöjj közénk 49. Jöjj, az Úr vár Reád, jöjj amíg ifjú vagy 19. Kedves barátom 13. Kegyelmed Úr Jézus 12. Kenyered és borod táplál engem 75. Kész az én szívem 129. Krisztusom, Te előbb szerettél 63. Lássátok milyen nagy szeretetet 87. Ma csak álmodom arról, gyönyörű lehet 125. Még nem is éltem én 7. Meghallottam hangodat 96. Megkötöm magamat Isten kötelével 18. Menjetek be kapuin hálaadással 42. Messziről száll dalunk 99. Minden forrásaim Tebenned vannak, Uram 97. Minden mi él csak Téged hirdet 27. Minden nép Hozzád kiált 124. Mindnyájan vétkeztek 82. Mindörökké hű az Úr 118. Mint szarvas hűs vízforrásra 30. Mit is mondhatnék? Te vagy, ki megváltottál 127. Most keljetek fel még ti csendesek mind 85. Most menjünk fel Sionra 71. Nagy Király, fenséges Úr Király 70. Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel 22. Ne csüggedj lelkem, hű az Isten 16. Ne félj Sion, ne lankadjon kezed 46. Nézd meg az évszakokat 101. Nincs már egyedül a szívem többé 15. Nincs olyan fájdalom, gond 98. Nincsen oly messze, hogy ne hallana 105. Ó, halld meg Uram, ó halld meg imám 39.

4 Oh, dicsérlek téged Jézus 61. Olyan örömöt, mint a forrás 29. Rád bízom, Rád bízom 55. Soha nem fél már a szívem 2. Soha nem volt még ilyen áldott éj 102. Sötét világnak nagy csodája 106. Szent az Isten, Szent, Szent 81. Szent, szent a neve 59. Szeretet áradjon köztünk 56. Szívem csendben az Úrra figyel 3. Szívem mindörökké áld 73. Szívem telve van veled 115. Találkozni jöttem Veled, Istenem 117. Te csak az Istennek országát keresd 34. Te vagy, Aki mindig velem jártál 43. Tégy eggyé, Urunk 100. Tégy Uram engem áldássá 60. Tegyél engem pecsétnek 103. Teremts bennem tiszta szívet 5. Ti kapuk, emeljétek fel fejeteket 95. Tied a dicsőség 1. Több erőt, több szeretetet 68. Tudom jól, bár nem látlak én 131. Túl a világ rohanó sodrán 104. Tüzed Uram Jézus, szítsd a szívemben 28. Úr Jézus, Megváltóm, nincs senki olyan, mint Te 126. Uram közel voltam hozzád 133. Uram, Tehozzád futok 90. Üzeneteidet szívem falára írjam 48. Vágyom Melletted élni Jézus 77. Vágyom Uram, templomodba 51. Velem vándorol utamon Jézus 20. Volt egy világ, amit még sosem láttam 114.

5 1. : Tied a dicsőség és imádás, felemeljük kezeinket és dicsérjük szent neved. : : Ó hatalmas keze nagy csodákat tesz, Vele senki nem ér fel! : Tied a dicsőség! 2. Soha nem fél már a szívem - 3 X mert velem van az Úr! Nem volt Nélküle boldogságom ám most életem Véle járom; Kézen fogva vezet Megváltóm, Róla ezért zeng dalom. Soha nem fél Jöjj hát add a kezed testvérem, járjunk mind a kereszt fényében, éljünk boldogan békességben, hisz odaát vár a Menny! Soha nem fél 3. Szívem csendben az Úrra figyel, ki segít, Szívem csendben az Úrra figyel, ki segít, Szívem csendben az Úrra figyel. 4. : Indulj meg te Föld az Úr orcája előtt, Jákobnak és Izraelnek Istene előtt! : 5. : Teremts bennem tiszta szívet, ó Uram! Az erős lelket újítsd meg bennem. : Ne vess el engem a Te orcád elől, Szent Lelkedet ne vond meg tőlem. Támogass az engedelmesség lelkével, Szabadításod örömét add nekem! 6. Hevenu Shalom Alehem - 3 X Hevenu Shalom, Shalom, Shalom Alehem Legyen a béke teveled 7. Még nem is éltem én Te már úgy szerettél, hogy esendő emberként eljöttél. Nem vártad meg azt, hogy Hozzád kiáltsak, de megengedted, hogy halljam a hangodat. Zengjen hát a hálám Neked! Zengjen hát a hálám a keresztért! Zengjen hát a hálám Neked, mert eljöttél, hogy megkeress és megmentsél.

6 8. Ímé az Isten Sátora az emberekkel van, S maga az Isten lesz velük, az Ő Istenük! JÉZUS Te vagy a király! - 3 X Isten letörli a könnyeket, az ő szemeikről, S halál nem lesz többé már, sem gyász, sem fájdalom! JÉZUS Te vagy a király! - 3 X Ki győz örökségül bír, mindent, szívébe írom nevem. Annak Istene Én leszek, s fiam lesz ő nekem! JÉZUS Te vagy a király! - 3 X 9. : JÉZUS életem, erőm, békém. JÉZUS társam, örömöm. Benned bízom, Te vagy az Úr! Már nincs mit félnem, mert bennem élsz. : 10. : A Nap felkelésétől lenyugvásáig egyformán dicsérjük az Úr Jézust. : Halleluja, dicsérjük Őt minden időben, áldjuk az Ő nevét, Áldott legyen az Úr Jézus mind örökké, örökkön örökké! 11. : Áldjátok az Urat, áldjátok szent nevét, kik házában jártok napról napra, dicsérjétek szüntelen Őt! : : Tárjátok kezeitek az élő Isten felé, áldjon meg téged Sionról az Úr, ragyogtassa arcát reád! : 12. Kegyelmed Úr Jézus, oly végtelen! Nem hagytál elveszni a bűn mélyében. : Keresztfádnak titkait mondtad el és meg is értette szívem, hogy drága véred folyt a bűneimért. : Szentségben élni veled Uram, Szolgálni Téged, nincs boldogabb! : Küldd reám áldott Lelkedet, töltsd be Úr Jézus a szíveket, hogy együtt áldjuk drága, szent neved! : Oly közel az óra és mi várunk Rád, Hogy elvidd magaddal eklézsiád! : És többé nem lesz már fájdalom és könny sem csorog az arcokon, csak zeng az ének: glóri halleluja! :

7 13. Kedves barátom, figyelj most rám! Miért vagy szomorú és miért nem vidám? Ha életed üres és céltalan, hallgasd meg, hogy mit tanácsol néked ez a dal! Refr.: Ne add fel a reményt, hisz van megoldás Jézusban, Ki a Golgotán érted adta magát. Akármilyen életed volt eddig neked, Tudd meg, hogy Jézus Krisztus akkor is szeret! Sok mindent már megpróbáltál, s nem volt benne jó, Nem találtál sehol sem egy vigasztaló szót. Életedet betölti most a keserűség, talán még azt sem tudod, hogy miért is élsz. Refr.: Ne add fel Kedves barátom, figyelj most rám! Én is kerestem és megtaláltam már Jézust, ki eddig s mindig várt reánk, s betölti szívemet a teljes boldogság! Refr.: Ne add fel 14. Itt az este, ránk borul árnya, védjen óvjon hű Kezed! Adjál annak akit szeretsz, álmában is eleget! 15. Nincs már egyedül a szívem többé glóri-halleluja! Velem az én Uram mindörökké glóri-halleluja! Jézus hajnalcsillag glóri-halleluja! - 2 X 16. Ne csüggedj lelkem, hű az Isten! Bízzál Őbenne, Ő hordja terhed! Megváltód, őriző pásztorod Ő! 17. : Ímé mily jó, gyönyörűséges, a testvérek egysége! : Mint a drága olaj a fejen, mint a Hermon harmatja, Csak oda küld áldást az Úr és életet mindenkor.

8 18. Megkötöm magamat Isten kötelével, megkötöm szívemet ország-igéjével. Szabadságom Uram Néked visszaadom, csak a szeretetre formáld át tudatom! Magamat megkötni nehéz nekem Uram, segítő kéz nélkül nehéz járnom utam. Atyám erősítsd meg gyermeked a hitben, életem példázza: Szeretet az Isten! Megkötőm magamat baráti kötéllel, testvéri közösség tartó erejével. Testvér, ha elold nám kettős kötelékem, szembesíts magammal, légy felelős értem! 19. Jöjj, az Úr vár Reád, jöjj amíg ifjú vagy! Életed tavaszát, derűjét Neki add! Ó, ne hagyd fejedet bűnben őszülni vénhedté, Ne csupán teledet vigyed végül az Úr elé! Óh, a szárnyas idő, mint az álom repül, Ámde zsákmányt szed ő, fogyunk szüntelenül. Tétován mire vársz? Hallod-e már a hívó szót? El ne késs, jaj vigyázz, mire eszmélsz a van csak volt. Jézus hív, vele járj, erre váltott meg Ő! Lelki sziklára állj, Élő Víz onnan jő. Ő nekünk utat tört, Te is lépj arra hittel rá! Már itt lent s odafönt, Téged Ő tehet boldoggá! 20. Velem vándorol utamon Jézus, gond és félelem el nem ér, Elvisz, elsegít engem a célhoz, :Ő a győzelmes, hű vezér! : Velem vándorol utamon Jézus, bár az út néha oly sötét, Soha nincs okom félni a bajtól, : Amíg irgalmas karja véd! : Velem vándorol utamon Jézus, ez a vigaszom baj ha jő, Bármily súlyosak rajtam a terhek, : Segít hordani, ott van Ő! : Velem vándorol utamon Jézus, túl a sír sötét éjjelén, Fenn a mennyei angyali karral : Nevét végtelen áldom én! :

9 21. Életem csak kegyelem, önérdemem nincs - 2 X Refr.: :Veled vagyok naponta, kezeidet megfogva, te csak bízzál a szavamban, mondja az Úr. : Régi énem leküzdöm, nagy erejével - 2 X Refr. Szeretete igazgat, ellát tanáccsal - 2 X Refr. Hűen vezet utamon, nem hagy magamra - 2 X Refr. 22. Ne aggodalmaskodjál, nézz Istenedre fel! Ő felruház és táplál, rád gondot Ő visel. Dicső Király, Ég és Föld Ura, Szívünk Tiéd, légy annak is ura. 23. Az Úr a pásztorom, jó pásztor Ő. Nyájával arra jár, amerre várva vár, A forrás hűs vize, s a zöld mező. 24. Jézushoz jöjjetek megfáradtak! Igája néktek is nyugalmat ad. Terhe könnyű, irgalma nagy. 25. Áldásoddal megyünk, megyünk innen el. Néked énekelünk boldog éneket. Refr.: Maradj mindig velünk, ha útra kelünk, őrizd életünk minden nap! Minden nap dicsérünk Téged, Jó Uram, Néked énekelünk vidáman, boldogan. Refr.: Maradj mindig velünk, ha útra kelünk, őrizd életünk minden nap! Minden nap! 26. Az Úr van itt! - 2 X A te Istened! - 2 X Ő vár rád! - 4 X Hogy elmondja, mennyire szeret, a legdrágábbat adta Érted! Az Ő Fiát - 2 X Aki most is él - 2 X S uralkodik mindörökké!

10 27. Minden mi él csak Téged hirdet. Minden dicsér, mert mind a műved. Azzal, hogy él azt zengi Néked: Dicsérlek én, dicsérlek Téged! Dicsér az ég, Nap, Hold és csillagok, fény és sötét, nap, éj és hajnalok. Dicsér a szél, felhő és hóvihar, a víz, a tűz, megannyi tiszta dal! Minden mi él Dicsér a Föld, dicséri szent Neved, mint jó Atyánk táplál, s ad eledelt. Virág, gyümölcs, zöld fű, fa, hegyvidék, tó és folyó, síkság és büszke bérc. Minden mi él A nagy világ létével énekel, szavunkra vár, hogy hangja dal legyen. Zengjük tehát, ég és föld énekét, zengjük velük, Nagy Isten áldott légy! Minden mi él 28. Tüzed Uram Jézus, szítsd a szívemben, lángja lobogjon elevenebben. Ami vagyok és mind ami az enyém, tartsd a kezedbe igazi helyén. Refr.: Életem kútja, örök örömem, fény a sötétben csak Te vagy nekem. Hallod imám és bármi fenyeget, nem hagy el engem, tart a te kezed. Szorongat a Sátán, de Te velem vagy, hű szabadítóm, Aki el nem hagy. Ennek a világnak fekete egén, Lényed a csillag sugarad a fény. Rerf.: Életem kútja Jön az örök nap már, közeledik ő, mennyei honba hazavinni jő. Röpke pillanat, míg tart a keserű, Krisztus elém jön örök a derű! Refr.: Életem kútja 29. : Olyan örömöt, mint a forrás - 2 X Olyan örömöt kaptam Tőled Istenem. : : Olyan békét, mint a folyó - 2 X Olyan békét kaptam Tőled Istenem. : : Olyan szeretetet, mint a tenger - 2 X Olyan szeretetet kaptam Tőled Istenem. : : Olyan hitet, mint a szikla - 2 X Olyan hitet kaptam Tőled Istenem. :

11 30. Mint szarvas hűs vízforrásra, úgy szomjazik lelkem Rád! Vágyódom az Élő Isten után, hogy mehessek Hozzá. Miért csüggedsz el én lelkem, hisz pajzsod Ő és támaszod. Bízz az Úrban, mert karja megszabadít, s hálával áldozol! 31. Istenem nem értem, hogyan létezhettem Nélküled, nem ismerve a kegyelmed és féltő szereteted. De Te gyermekeddé fogadtál, új életet ajándékoztál, s nem kínoz már a félelem, mert mindig itt vagy velem. : Áldom nagy kegyelmed, Téged ünnepellek, Téged és senki mást, amíg csak élek! : 32. Jézus, tiszta Lényed nézve lelkünk vágyik az égi fényre. Jöjj a szívünket átadjuk Néked, töltsön el öröm, mennyei béke! Refr.: Világíts! Világíts! Jézus ragyogj, töltsd be szent égi fénnyel éltünk. Szívünk tüzét, kérjük gerjeszd fel! Hadd jusson el minden néphez e nagy kegyelem, küldd Szent Tüzed, mindenhol fény legyen! Miért kell ó az éjben járnunk, célt, reményt vajon hol találunk? Benned Úr Jézus megtaláltuk ezt, üdvünk, életünk ára a kereszt. Refr.: Világíts Bárcsak Krisztus égi fénye, rólunk visszatükröződne! Hadd lássák meg az emberek rajtunk, bűnünk terhétől megszabadultunk. Refr. : Világíts 33. : Ez az a nap :, : mit az Úr rendelt! : : Örvendjünk, vigadjunk e napon! : Mert : ez az a nap :, mit az Úr rendelt! : Jézus az Úr :, : Akit szolgálunk! : : Szolgáljuk hűséggel szent nevét! : : Jézus az Úr :, Akit szolgálunk! : Eljön az Úr :, : Akit úgy várunk! : : Egy szívvel mondjuk, hogy jöjj vissza már! : : Jövel Uram :, jövel Úr Jézus!

12 34. Te csak az Istennek országát keresd és az Ő szent igazságát. Minden egyéb megadatik majd, neked, békéje, áldása száll rád! Istenünk itt hozzuk Néked mindenünk, itt állunk várunk Rád újra! Kérünk, hogy hallgasd meg hálaénekünk. Halleluja, halleluja! Halleluja! - 4 X 35. : Jöjj Izráel, ne félj bízzál Istenedben, mert Ő téged vár! : : Nem mond le rólad, visszafogad téged és karjába zár! : : Örülj Izráel, az Úr a te Istened, szeresd az egy Urat! : : Teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből. : 36. : Add a kezed, hogy zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját! : Halleluja! - 8 X : Kitárt karokkal mindenki áldja, mindenki áldja az Élet Urát! : Halleluja! - 8 X : Ujjongó szívvel zengjünk az Úrnak, zengjünk az Úrnak halleluját! : Halleluja! - 8 X 37. Az Istené legyen minden dicsőség. Örvendezzen az Úr az Ő népében. Egész életemmel Uram dicsérem, s áldom a Te szent neved amíg élek. 38. Atyám két kezedben, csak ott lakhatok, biztonságot csak Tőled kapok. Újjá így teremtesz, sebem ápolod, boldogság, hogy itt van otthonom. :Tarts meg két kezedben, őrizz meg Uram, oltalmadban rejtsd el sorsomat! : Atyám két kezedben teljes az öröm, ajándékodban gyönyörködöm. Tékozlóként éltem, tárva most karod, hűtlenségem nem hánytorgatod. Tarts meg Atyám két kezedben bátran sírhatok, fájdalmaim hordozod tudom. Ott fönn a kereszten áldó két kezed, bűneimmel én szegeztem fel. Tarts meg 39. : Ó, halld meg Uram, ó halld meg imám, hívlak, jöjj, válaszolj! Ó halld meg Uram, ó halld meg imám, jöjj és figyelj most rám! :

13 40. A mélyből Hozzád száll szavam, Krisztus kegyelmezz! A bajban lelkem társtalan, Krisztus kegyelmezz! Refr.: Segíts, segíts! Ne hagyj, ne hagyj! Nézd rám tör a bűn már. Te adj, Te adj! Erőt, erőt! Krisztus kegyelmezz! Ha ajkam vétett Ellened, Krisztus kegyelmezz! A jó hírt zengjem csak Veled, Krisztus kegyelmezz! Refr.: Segíts Ha arcod fényét elfedem, Krisztus kegyelmezz! Te újból hívjál Istenem, Krisztus kegyelmezz! Refr.: Segíts 41. Adj erőt Uram, adj fénysugarat, mely bevilágítja a Te utadat! Óh, áldd meg Uram minden percemet és tartsd felettem őrző kezedet, kezedet! Adj békességet, adj szeretetet, hogy embertársaimnak szerezzek örömet Óh, áldd meg Adj biztatást, adj égi jelt, hogy füleimmel meghalljam mit üzensz! Óh, áldd meg Adj hitet Uram, biztató reményt, hogy Veled járva a célhoz érjek én! Óh, áldd meg Hogy érezzem erőd, szent akaratod, így színed elé a mennybe juthatok, juthatok! 42. : Menjetek be kapuin hálaadással, tornácain át dicséretekkel! : : Mert jó az Úr örökkévaló kegyelme és hűséges Ő hozzánk mindörökre! : 43. Te vagy, Aki mindig velem jártál. Te légy, Kihez mindent odaviszek. Őrizz meg engem kegyelmedben, míg újra megérkezel!

14 44. Csendes éjszaka, néped kérő szava, bizalommal fordul Tehozzád, Adj Ural jó éjszakát! Lement már a Nap, Te őrzöd az álmokat, Odafenn kigyúlnak a csillagok, Isten szeme ránk ragyog. Bocsásd meg a vétkeket, oldozd fel a bűnöket, Mindenkit elérő szent kezed tisztítja a lelkeket. Áldd meg népedet, dicsérjük szent neved, Áldásod kegyelme elkísér, Mindig a szívünkben él. 45. Én Uram, én Istenem, vedd el tőlem mindenem, ami gátol Feléd! Én Uram, én Istenem, add meg nekem mindenem, ami segít Feléd! : Én Uram, én Istenem, fogadd el az életem, hadd legyen egészen a Tiéd! : 46. Ne félj Sion, ne lankadjon kezed! Veled van az Úr, a te Istened. Ürül majd terajtad nagy örömmel, újjáéleszt szeretetével. 47. Hozsanna, hozsanna, hozsanna Dávid Fiának! - 2X Hozzád száll énekünk, szívünkből szeretünk. Nincs kősziklánk senki más, csak Te vagy a mi Istenünk. Dicsőség, dicsőség a feltámadott Jézusnak! - 2 X Hozzád száll Úr Jézus, Úr Jézus, Isten Báránya! - 2 X Hozzád száll 48. : Üzeneteidet szívem falára írjam, vigasztalásaid legyenek itthon nálam. Reménységeimet a keresztfához kössem. A Lélek legyen út, közötted és közöttem. :

15 49. Refr.: Jöjj Szentlélek, jöjj közénk! Jöjj el fényességünk! Jöjj Tüzes Lélek, lobbantsd lángra szívünk! Jöjj Atyáik Lelke, hozz fényt nekünk! Küldd el a mennyből lelked nagy erejét! Refr.: Jöjj Jöjj életünkbe, hozz gyógyulást! Szívünk és a lelkünk égi kenetre vár! Refr.: Jöjj Mindent betöltő Fény, Élet, Vízforrás! Általad kiáltson a lélek halleluját! Refr.: Jöjj Igaz, tanú Lélek, magaddal ragadsz. Hirdessük a Földön, Jézus velünk marad! Refr.: Jöjj 50. Áldott szavad által, Uram eltölt a remény, Kapu tárul a jövőmre, bennem élsz, s Benned én. Áldott szavad által, Uram békéd száll reám, Győzedelmes Jézus Krisztus, Megtartóm, Kősziklám! Áldott szavad által, Uram eggyé lesz a Föld, Szeretetben, békességben Téged áld, égi Hőst. Áldott szavad által, Uram néped már nem fél, Kapu tárul, hív a holnap, közel van már a cél. 51. : Vágyom Uram, templomodba, hallani a Te áldott szódat! Vágyom Uram, templomodba, hirdetni a Te áldott szódat! Ujjongó örömmel és hálával, testvérekkel venném áldásodat! : 52. Abbá mennyei Atyám! Küldj áldás záport ma is rám! Őrizz meg a gonosztól, a hamis gondolattól. Tartsd meg fehéren a ruhám! Refr.: Kérlek, Abbá Atyám, most nézz le rám, hogy el ne veszítsem mennyei koronám! Segíts nekem, mert erőtlen vagyok, elestem, de menni akarok! Abbá mennyei Atyám! Vezess a győzelem útján! Ne engedj eltévednem és pusztulásba mennem, Te vigyázz harcaimban rám! Refr.: Kérlek

16 53. A világnak Krisztus kell. A világnak Krisztus kell! A világnak kellesz te is, mivel te Krisztushoz tartozol! - 2 X Emlékezz! Emlékezz! Te Krisztushoz tartozol! - 2 X 54. : Drága Szentlélek jöjj, Vigasztalónak jöjj! : Jöjj és vidámíts meg, jöjj és vigasztalj meg! Drága Szentlélek jöjj, Vigasztalónak jöjj! : Drága Szentlélek jöjj, Szabadítónak jöjj! : Jöjj és szabadíts meg, jöjj és vigasztalj meg! Drága Szentlélek jöjj, Szabadítónak jöjj! : Drága Szentlélek jöjj, Bátorítónak jöjj! : Jöjj és erősíts meg, jöjj és szabadíts meg! Drága Szentlélek jöjj, Bátorítónak jöjj! : Drága Szentlélek jöjj, Újjáteremtőnek jöjj! : Jöjj tüzed éleszd fel, jöjj és erősíts meg! Drága Szentlélek jöjj, Újjáteremtőnek jöjj! 55. Rád bízom, Rád bízom a fényes napokat Rád bízom. Rád bízom, Rád bízom a nehéz napokat is. Sorsom legyen a te kezedben. Biztos helye van a féltő szívedben. Ezért hát: Rád bízom, Rád bízom a fényes napokat Rád bízom, Rád bízom, Rád bízom a nehéz napokat is. Nem félek, nem félek, ha volna mitől is, nem félek. Nem félek, nem félek, de kérem az erődet. Támaszt keresek az erődben. Vigaszt a szomorú, nehéz időkben, Ha lesznek: nem félek, nem lélek, ha volna mitől is, nem félek, Nem félek, nem félek, de kérem az erődet. Reménység, reménység, a holnap felől is reménység. Reménység, reménység, megtart ha jön a kétség. Fény lesz ott ahol ma sötétség. Élet ott ahol ma reménytelenség. Ezért hát: reménység, reménység a holnap felől is reménység, Reménység, reménység, megtart ha jön a kétség. 56. Szeretet áradjon köztünk, szeretet gyúljon bennünk, Szeretet töltsön el minket. Add ezt nekünk jó Urunk! Had' legyünk testvéri szívvel, mindnyájan egyek Benned. Lobbantsa lángra szívünket szereteted. 57. Így szól ma tehozzád JÉZUS: Életem adtam érted! - 2 X Még ma válaszolj, kezébe tedd le élted! - 2 X

17 58. Bűnös az életem, bűntelen Te vagy. Jézusom, Istenem elveszni ne hagyj! Fáradt a két kezem, erőt ma Te adj! Szánd meg hát életem, szánj meg Uram! Mert bennem bűn terem, kísért a testem. Ó kérlek Istenem tisztíts meg engem! Bűnös az életem, bűntelen Te vagy, szánd meg hát életem, szánj meg Uram! Átadom életem, Uram, Tenéked, vedd el így szennyesen, újíts meg kérlek! Rólad zeng új dalom, mert Néked élek, fogadd el életem Krisztus Uram! Éneklek szüntelen, Rólad zeng lelkem, ó kérlek Istenem, hogy tarts meg engem! Átadtam életem, Uram Tenéked, fogadd el Istenem, Krisztus Uram! 59. Szent, szent a neve, én Őt dicsérem, Ő erősségem: JÉZUS. Az én Istenemért mindent veszni hagytam, csak hogy szolgálhassam Jézust. Boldogan meghalhatok, Ő a cél. Meghaltam, de élek JÉZUS KRISZTUSért. 60. Tégy Uram engem áldássá! Lelkedet úgy várom! Tedd Te a szívem hálássá, hogy Neked szolgáljon! Bárhová küldesz, ajkamról zengjen az új ének! Tégy Uram engem áldássá! Oly sok a bús élet. 61. Oh, dicsérlek téged Jézus, magasztallak örökké! Oh, dicsérlek Téged Jézus, mert bennem élsz! Te vagy a Nap, Te vagy a Fény, Te vagy a csillag az éj sötétjén, Te vagy a fénysugár, Aki eljöttél és a halálból kivettél! Oh, dicsérlek 62. Refr.: Alleluja - 6 X Zengd velünk, örökké jó az Úr, énekeld szeretetét. Izrael háza is mondja hát, Zengje hát nagy örömét! Alleluja Az Úr velünk, ki lehet ellenünk? Rettegést nem ismerünk. Jobb az Úr ereje, éneke, jobb is mint az emberé! Alleluja Ő az én teremtő Istenem, Istenem, Ki nem hagy el. Benne én ujjongva járhatok, élhetek a tenyerén! Alleluja

18 63. Krisztusom, Te előbb szerettél, nem mondtál le rólam. Áldott légy, hogy elhívtál, nem mondtál le rólam! Krisztusom, a véred folyt értem, nem érdemlem. Áldott légy, hogy így szeretsz, nem érdemlem! Földig hajlok Előtted, meghajtom tépett testemet. Elgyötört lelkemet gyógyítsd meg Istenem! Gyógyítsd meg Istenem! 64. Jézus hű Megváltó, Isten áldott szentje. Égi Főpap, Úr és Király, Béke Hírnöke. Hála Néked Bárány, mert Atyám lett az Isten! Elküldted Lelkedet, hogy megtartsd életem. Jézus hű Megváltó, nem adatott más név, Amely által éltem lenne, s üdvre juthatnék. Hála Néked Elé állok egyszer, színről-színre látom, Dicső Lénye rám ragyog majd, s Krisztus lesz Napom. Hála Néked 65. Hadd zengjen új dal. (+ visszhang!) Mert Jézus él. Életem új lett. Szívem nem fél. Új utat ró. Fürge lábam. Béke vár rám egy új hazában! Mert elfogadtam. Szívemben él. Mesterem Jézus. S tiszta a cél. Új nevem van. Ő ad erőt. Visszavárom mint üdvözítőt! 66. A Te nevedben mi együtt vagyunk. Jézus, nevedben mi együtt vagyunk. Hallgasd meg imánk, mikor Hozzád járulunk, Életvizeddel táplálj, hű Urunk! Úgy mutassátok meg a hitetek, hogy az én szavaimnak engedtek. Hogyha velem és egymással egyek lesztek, minden kérésetekre felelek. A Te nevedben mi együtt vagyunk, Jézus nevedben mi együtt vagyunk. Tégy eggyé minket szentségedben, ez óhajunk, használj munkádban, drága, hű Urunk!

19 67. Így szól az Úr hozzád Jákob figyelj: Teremtőd, Alkotód ó Izrael. Ne félj, ne félj mert Én megváltottalak, Neveden hívtalak, mert az enyém vagy! Mikor vízen mégy át, tudd meg veled vagyok, És el nem borítanak a nagy folyamok. Ne félj, ha tűzben jársz, Én majd vigyázok rád, Meg nem égsz, nem perzsel, el nem ér a láng! Rád többé nem haragszom, és nem feddelek. Eltörlöm álnokságod, mint a felleget. Bűneidről többé már nem emlékszem, Pusztuló életeddel újat cselekszem! Mikor Így szól az Úr, Izrael Királya, Megváltó, Megtartó, Seregnek Ura: Én vagyok az első és Én az utolsó. Kívülem nincs Isten, nincs Szabadító! Mikor Drágának tartalak, mert szeretlek. Váltságul adtam érted életemet. Indulj hát hosszú útra, siess légy tanúm, Tudja meg minden nép, Én vagyok az Úr! Mikor 68. Több erőt, több szeretetet, többet Tőled minden nap! - 2 X És teljes szívemből imádom Neved. Az elmém meghajol és hódol Neked. Teljes lényem Tiéd, rendelkezz velem, mert Te vagy az Úr! Mert Te vagy az Úr!

20 69. Hála, hogy itt e csöndes reggel, hála, hogy éjre nappal jő! Hála, hogy minden órám gondját elhordozza Ő! Hála barátért, testvérszívért, hála, hogy bennük bízhatok! Hála, hogy minden ellenségnek békéd hozhatom! Hála a munka áldásáért, hála a boldog percekért! Hála hogy adtál dalt is, fényt is, adtál szép zenét! Hála, ha olykor bánat támad, hála mindegyik jó szóért! Hála, hogy éltem intésedre céljához elér! Hála, hogy a Te igéd jár át, hála, hogy a Te Lelked hív! Hála, szeretet áldó árját érzi minden szív! Hála, hogy a Te szent, nagy fényed, hála, szívemen átragyog! Hála azért is ím, hogy Néked hálát adhatok! 70. Nagy Király, fenséges Úr Király, Isten Fia, Tied minden magasztalás! Szent sereg, Előtted hajt fejet, hozsannát zeng, Te vagy a Szent! Téged imád. Nincs más név, Te vagy az üdv, az Élet Jézus! Megtartónk, Szabadítónk, csak Te vagy a Fény! Nagy Király, imádunk nagy Király! Hatalom, üdv, áldás, erő, minden Tiéd! 71. Most menjünk fel Sionra! - 3 X Urunk szent hegyére. Ott bőség és öröm vár! - 3 X Urunk színe előtt. Most táncoljunk előtte! - 3 X Urunk trónja előtt. Most zengjen halleluja! - 3 X Urunk szent nevének. 72. A vakok látnak, a sánták járnak, a halottak ébrednek álmukból. Kik rabok voltak, most megszabadulnak, a szegényeknek örömhír szól. Ő az Úr, Ő a Nagy Király, aki trónol Isten jobbján. Ő az Út, Ő az Igazság, Ő az Élet, Aki reád vár! A gonosz tettek mind eltöröltetnek, és tisztává lesz a romlott szív. A megtört lelkek új életre kelnek, a Mester van itt és téged hív! Ő az Úr

21 73. Szívem mindörökké áld, úgy szeret dicsérni Téged! Örvendezek hű Atyám, mert megváltottál és élek! Mennyből jöttél le hozzánk, hogy utat mutass. Meghaltál a kereszten bűneink miatt, De legyőzted a halált, mert nem tarthatott tovább. Szívem mindörökké áld! 74. Fivérem Nap és nővérem Hold, Oly ritkán látlak, s hallom hangotok. Nyomaszt a sok gyötrelem és gond. Fivérem szél és nővérem lég, Nyisd ki szemem, hogy lássam ami szép. Körülölel a ragyogás, dicsfény, Mert Isten műve minden földi lény. Érzem jóságát és szívem újra él. Fivérem Nap és nővérem Hold, Most végre láttok, s hallom hangotok; És megölelném az egész világot! 75. Kenyered és borod táplál engem, Te gyógyítod szívem, hogyha fáj. Maradj velünk, úgy kérünk Jézus, maradj velünk, Tiéd leszek, Néked élek már! Amíg Veled járok én az úton, minden gondom messze-messze száll. Maradj velünk Hétköznapok terhe ami fáraszt, adj erőt, ha nem bírom tovább! Maradj velünk A Te tested éltessen bennünket, s adjon nekünk lelki kenyeret! Maradj velünk A Te véred állal menekült meg, Földünk népe minden bűn alól. Maradj velünk 76. A szeleknek lengő szárnyán, vizek felett bátran szállván Zengedezzünk Néked, szép Csillag! Mikor az a csillag kigyúlt, a többi mind elhalványult. Zengedezzünk Néked szép Csillag! Igazságnak szép útjára, odahullik fénysugára. Zengedezzünk Néked szép Csillag!

22 77. Vágyom Melletted élni Jézus! Csendben Veled beszélni Jézus! Békét, üdvöt remélni Jézus! Segíts, hogy így legyen! Vágyom utadat járni Jézus! Érted csatába szállni Jézus! Gyáván meg nem hátrálni Jézus! Segíts, hogy így legyen! Vágyom jobbodnál állni Jézus! Fénylő orcádat látni Jézus! Téged örökké áldni Jézus! Segíts, hogy így legyen! 78. Az Úrnak Lelke legyen rajtam, jöjjön aki szomjazik, vegye el az életét! Az Úr az, aki fölkent engem, Ő ad szabadságot, fényt a sötétben lévőknek. Ámen, ámen, ámen. Jöjjön el az országod! Az éjnek ideje már elszállt, eljött a világosság, s a hajnalt hirdetjük már! Az Úr az, aki eljön értem, Ő visz el magával az örök dicsőségbe! Ámen 79. Alleluja, alleluja, alleluja, alleluja! Dicsérjétek az Urat, áldjátok a magasságban! Dicsérjétek angyalok, égnek seregei! Alleluja Dicsérjétek Nap és Hold, dicsérjétek csillagai! Dicsérjétek Szent nevét, mert megtartja ígéretét! Alleluja Dicsérjétek tűz és jég, áldjátok vihar és szél! Gyümölcsfák és cédrusok, havas magaslatok! Alleluja Magasztalja mindenki, gyermekek és öregek is! Mind meglássák hűségét, Isten szeretetét! Alleluja

23 80. Ballagó folyó vizén, ha végre útra kelsz, csónakod úszik az árral csendesen. A víz színéről láthatsz majd sok-sok csillagot, csónakod úszik az árral csendesen. Nem ér téged semmi baj, mert megvéd majd a víz, Sziklás parttól távol tart és lágy hulláma visz. Esténként, ha elfáradsz és álomra térsz, csónakod úszik az árral csendesen. Álmod elszáll, s reggel újra csillog majd a víz, csónakod úszik az árral csendesen. Ámulattal nézheted a tündöklő folyót, csónakod úszik az árral csendesen. Ám a folyó véget ér és tengervízre visz, Vihart nem áll csónakod és hullámsírba visz. Rájössz majd, hogy rossz irányba vitt a vén folyó, : A forrás vizét nem tudtad látni sem. : 81. Szent az Isten, Szent, Szent, Felséges Isten Ő. (+ visszhang!) Dicséretre méltó, Alkotó, Teremtő. : Az égen, földön Ő az Úr. Előtte minden porba hull. Hatalma mindörökké áll. S mi hirdetjük, hogy Ő az Úr Király! : 82. Mindnyájan vétkeztek, mindnyájan elestek, és egy ember sem akadt, aki hűséges maradt. Erőszak, gyilkosság, minden utad hazugság. Eljön az ítélet, mert nem kellett az Élet. Térjetek Hozzám, hogy megtartassatok, egész világ határain! Mert Én vagyok, Én vagyok az Isten, és nincsen más aki meg tudna szabadítani! Elhagytál megcsaltál, a hűségben megfáradtál. Istened a világ lett, elfoglalta szívedet. Mégis az enyém vagy, szívemen hordozlak, soha el nem felejtlek, újra összegyűjtelek. Önmagamért, csak magamért teszem, mert szeretlek, mert szeretlek. Meggyógyítom az álnok szíveket, s Hozzám hűséges népet teremtek. Légy bátor, készen állj! Légy erős, légy szilárd! Ne félj, érted harcolok és majd győzelmet adok! Indulj hát és ne várj, az úton vigyázz meg ne állj! Vigasztaljad népemet, fordítsd Hozzám szívüket! Mert vizet öntök a szomjúhozóra, folyóvizet a szárazra, Kiöntöm Lelkemet a te magodra, s áldást árasztok utódaidra! 83. Jézus neve fenséges! Drága Megváltó, Nagy Alkotó. Immánuel, nem hagy Ő el, igéje áldott, élő szó!

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány KERESZTÉNY GYÜLEKEZET Énekeskönyv Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm; reá hallgassatok! Máté 17,5b TARTALOMJEGYZÉK 1. rész...4 2. rész...57 3. rész...99

Részletesebben

Keresztény énekek Gitáros dalok és református énekek

Keresztény énekek Gitáros dalok és református énekek [Ide írhatja a szöveget] [Ide írhatja a szöveget] [Ide írhatja a szöveget] Keresztény énekek Utolsó frissítés: 2013.09.01. [Ide írhatja a szöveget] oldal 1 A jászolban ki az ott... 11 A kegyelem árad...

Részletesebben

MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET

MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET Az alkohol rabságából Jézus a szabadító! BETŰRENDES ÉNEKMUTATÓ 138. zsoltár 41 Dicsőség 99 A béke napja közel 91 Dicsőség! Dicsőség! 103 A

Részletesebben

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY TE VAGY AZ e a/e Te vagy az, akiből élet árad e a/e Te vagy csak igaz szó a számban. D C e a/e Szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, Hajnalcsillag vagy az éjszakában, Olyan

Részletesebben

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok AHOGY NÉZLEK TÉGED Ahogy nézlek téged Elszáll minden félelem Ahogy szól szelíd szavad Nem kérdezek már Amikor érzem itt vagy Szent Szellemed hoz közel Erős karod átölel És új élet tölt el A mennyben van

Részletesebben

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő

Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C/ C/ 2x am add9 am am add9 am Szent az Úr, szent az Úr am sus em Szent az Úr a seregek Istene C add9 am 7 Aki volt, aki van, aki eljövendő C add9 am 7 Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C add9

Részletesebben

Tartalomjegyzék 8/1. 8/4 Tartalomjegyzék --- ----- --- -----

Tartalomjegyzék 8/1. 8/4 Tartalomjegyzék --- ----- --- ----- 8/4 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék 8/1 Cím Oldal --- ----- HADD JÖJJEK ÉN............H- 1 HÁLAADÓ ZSOLTÁR........... H- 2 HÁLÁT ADOK AZ ESTI ÓRÁN........H- 3 HÁLÁT ADOK, HOGY ITT A REGGEL.... H- 4 HA

Részletesebben

ÉNEKGYÜJTEMÉNY SZOLOKMA 2009 1

ÉNEKGYÜJTEMÉNY SZOLOKMA 2009 1 ÉNEKGYÜJTEMÉNY SZOLOKMA 2009 1 2 1. MESSZE VOLTAM Messze voltam, de megkerestél engem, Tied lettem én drága Megváltóm. A Golgotát elszenvedted helyettem, Így lettél nékem örök üdvadóm. Kar: Hogyan köszönjem

Részletesebben

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY TELJES SZÍVBŐL Jeremy Camp - Worthy of my praise G Teljes szívből (teljes szívből) F Áldom neved (áldom neved) C Teljes lényem (teljes lényem) G Am

Részletesebben

ZSOLTÁROK ÉS ALLELUJA VERSEK. Vasár- és ünnepnapokra. B év

ZSOLTÁROK ÉS ALLELUJA VERSEK. Vasár- és ünnepnapokra. B év ZSOLTÁROK ÉS VERSEK Vasár- és ünnepnapokra B év Utolsó Vacsora Római Katolikus Plébánia Tab,2011 2 Tartalom Advent 1. vasárnapja... 5 Advent 2. vasárnapja... 6 Advent 3. vasárnapja... 7 Advent 4. vasárnapja...

Részletesebben

ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT VECSÉSÉRT

ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT VECSÉSÉRT ÉLŐ RÓZSAFÜZÉR ZARÁNDOKLAT VECSÉSÉRT TARTALOM IMA és ÉNEKFÜZET Minden az imán áll vagy bukik. Az Élő rózsafüzér egy esdeklő könyörgés Szűz Máriához, hogy Európa útját különleges védelmébe vegye." Christoph

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

MINDENT JÉZUSNAK MÁRIA ÁLTAL, MINDENT MÁRIÁNAK JÉZUSÉRT!

MINDENT JÉZUSNAK MÁRIA ÁLTAL, MINDENT MÁRIÁNAK JÉZUSÉRT! MINDENT JÉZUSNAK MÁRIA ÁLTAL, MINDENT MÁRIÁNAK JÉZUSÉRT! MARISTA TESTVÉREK 2008 1. SEGÍTSÉGÜL-HÍVÁSOK Jézus Szentséges Szíve, irgalmazz nekünk. Szűz Mária Szeplőtelen Szíve, könyörögj érettünk. Szent József,

Részletesebben

Új kiadás A zsoltárok könyve

Új kiadás A zsoltárok könyve 1 Új kiadás A zsoltárok könyve Az 1975-ben megjelent és 1990-ben revideált protestáns új fordítású Biblia legújabb revíziójának próbakiadását tartja kezében a Tisztelt Olvasó. A Magyar Bibliatársulat 2006-

Részletesebben

Suchné S. Ilona Web: www.judaoroszlanja.gportal.hu Email:info.judaoroszlanja@gmail.com

Suchné S. Ilona Web: www.judaoroszlanja.gportal.hu Email:info.judaoroszlanja@gmail.com Suchné S. Ilona Web: www.judaoroszlanja.gportal.hu Email:info.judaoroszlanja@gmail.com 1 A 2008-as év első prófétai beszédei és az első kijelentései, amelyekre azt mondta a Szent Szellem, hogy nyilvánosan

Részletesebben

Gondolat. Zsoltár. Ima. Ige. BÖJTI IMÁDSÁG 2012. február 22. szerda, 1. nap

Gondolat. Zsoltár. Ima. Ige. BÖJTI IMÁDSÁG 2012. február 22. szerda, 1. nap BÖJTI IMÁDSÁG 2012. február 22. szerda, 1. nap 57,2 Könyörülj, Istenem, könyörülj rajtam, mert nálad keres oltalmat a lelkem! Szárnyaid árnyékában keresek oltalmat, míg elvonul a veszedelem. 57,3 A felséges

Részletesebben

Napszaki Áhítatok Liturgikus Füzete Böjt idejére I. (2012. február 22-március 3.)

Napszaki Áhítatok Liturgikus Füzete Böjt idejére I. (2012. február 22-március 3.) Napszaki Áhítatok Liturgikus Füzete 1 Böjt idejére I. (2012. február 22-március 3.) Szerkesztette: Zalatnay István Budapest, 2012 2 Reggeli áhítat Böjt első hetében /2012.II.22-III.3./ I. BEVEZETŐ RÉSZ

Részletesebben

Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. A szentségkitétel után

Szentségkitétel. Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. A szentségkitétel után Szentségkitétel Szent vagy Uram, szent vagy, Minden fölött szent vagy, Jézus kenyér színében, Az Oltáriszentségben. A szentségkitétel után Üdvöz légy, örökké áldott légy, az Oltáriszentségben jelen lévő

Részletesebben

JIM SANDERS. Imádságok a Biblia alapján II.

JIM SANDERS. Imádságok a Biblia alapján II. JIM SANDERS Imádságok a Biblia alapján II. KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ Budapest, 2007 A KÖNYVBEN FELHASZNÁLT IGEVERSEK Károli Gáspár fordításának egyházunk által gondozott és megújított kiadása szerint szerepelnek

Részletesebben

ALAPIMÁDSÁGOK. Ároni áldás

ALAPIMÁDSÁGOK. Ároni áldás Ároni áldás ALAPIMÁDSÁGOK Áldjon meg téged az Úr, áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg tégedet! Világosítsa meg az Úr az Ő orcáját terajtad, és könyörüljön terajtad! Fordítsa az Úr az Ő orcáját rád,

Részletesebben

Vendégünk lesz: Pintér Béla http://www.pinterbela.hu/

Vendégünk lesz: Pintér Béla http://www.pinterbela.hu/ Az alkalom énekei Vendégünk lesz: Pintér Béla http://www.pinterbela.hu/ Jézus te vagy minden álmom Szükségem van rád Egyszerű dallam Homokba írva Megszabadítottál Fehéren feketén Utolsó Ádám Úgy elmondanám

Részletesebben

Imádságok a Kövi Szűz Mária templom 150 éves jubileumára

Imádságok a Kövi Szűz Mária templom 150 éves jubileumára Imádságok a Kövi Szűz Mária templom 150 éves jubileumára Április 15-től szeptember 11-ig Szentháromság Atya Fiú Szentlélek Mária tisztelete I Mária tisztelete II Családért Ifjúságért Engesztelés Hazáért

Részletesebben

BABITS MIHÁLY KISEBB MŰFORDÍTÁSAI ÖSSZEGYŰJTÖTTE, A SZÖVEGET GONDOZTA, A JEGYZETET ÍRTA BELIA GYÖRGY

BABITS MIHÁLY KISEBB MŰFORDÍTÁSAI ÖSSZEGYŰJTÖTTE, A SZÖVEGET GONDOZTA, A JEGYZETET ÍRTA BELIA GYÖRGY BABITS MIHÁLY KISEBB MŰFORDÍTÁSAI ÖSSZEGYŰJTÖTTE, A SZÖVEGET GONDOZTA, A JEGYZETET ÍRTA BELIA GYÖRGY TARTALOM ISMERETLEN ZSIDÓ SZERZŐ ÉNEKEK ÉNEKE SZAPPHÓ APHRODITÉHEZ BAKKHÜLIDÉSZ BÉKEDALA KALLIMAKHOSZ

Részletesebben

Cserkészélet imakönyve

Cserkészélet imakönyve MCSSZ Táborkereszt katolikus cserkészek imakönyve Cserkészélet imakönyve Velemjáró a cserkészösvényre Kit nevezek én cserkésznek? Azt, aki mindenben jó példát mutat. Nem durváskodik és értetlenkedik, komoly

Részletesebben

(AZ I. ESTI DICSÉRETTŐL AZ ÉJFÉLI MISE KEZDETÉIG) IMAFÜZET I. ESTI DICSÉRET

(AZ I. ESTI DICSÉRETTŐL AZ ÉJFÉLI MISE KEZDETÉIG) IMAFÜZET I. ESTI DICSÉRET KARÁCSONY ÉJSZAKÁJA (AZ I. ESTI DICSÉRETTŐL AZ ÉJFÉLI MISE KEZDETÉIG) IMAFÜZET I. ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek,

Részletesebben

Imádságok a Biblia alapján

Imádságok a Biblia alapján KRISZTUS SZERETETE EGYHÁZ Budapest, 2012 JIM SANDERS Imádságok a Biblia alapján (rövidített kiadás) A KÖNYVBEN FELHASZNÁLT IGEVERSEK Károli Gáspár fordításának egyházunk által gondozott és megújított kiadása

Részletesebben

IMÁDKOZZUNK HIVATÁSOKÉRT

IMÁDKOZZUNK HIVATÁSOKÉRT IMÁDKOZZUNK HIVATÁSOKÉRT 1. Ima hivatásokért A szív nem ott van, ahol van, hanem, ott, ahol szeret Szent Bernát IMA HIVATÁSOKÉRT 1.1. Ima a hivatás felismeréséért Uram, bölcs gondviseléseddel öröktől

Részletesebben

Kentenich József atya - Égfelé

Kentenich József atya - Égfelé Kentenich József atya - Égfelé Kentenich József atya Égfelé Imádságok a Schönstatt család használatára Családok a Családért Egyesület, Óbudavár, 2012 A mű eredeti címe: P. Josef Kentenich: Himmelwärts

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK: 1. Corona Divinae Misericordiae 2. Az Isteni Irgalmasság rózsafüzére 3. Az Isteni Irgalmasság tisztelete "Fausztína nővér imája

TARTALOMJEGYZÉK: 1. Corona Divinae Misericordiae 2. Az Isteni Irgalmasság rózsafüzére 3. Az Isteni Irgalmasság tisztelete Fausztína nővér imája TARTALOMJEGYZÉK: 1. Corona Divinae Misericordiae 2. Az Isteni Irgalmasság rózsafüzére 3. Az Isteni Irgalmasság tisztelete "Fausztína nővér imája alapján" 4. Novena ad Beatam Mariam Virginem 5. Magnificat

Részletesebben