Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő"

Átírás

1 C/ C/ 2x am add9 am am add9 am Szent az Úr, szent az Úr am sus em Szent az Úr a seregek Istene C add9 am 7 Aki volt, aki van, aki eljövendő C add9 am 7 Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C add9 am 7 Mindent hall, mindent lát, mindenhol jelen van C add9 am 7 C Ő a kezdet és a vég, Ő az élet forrása C C/ Ő az élet forrása

2 A cisz 7 Jézus, én így jövök hozzád maj7 dm 7 Lelkem előtted térdepel, de a szívem benned énekel A cisz 7 Jézus, én jól tudom most már maj7 dm 7 Veled minden lehetséges, többé semmitől sem félek cisz 7 fisz 7 cisz 7 fisz 7 Az úton, amerre jársz nincs gát, nincs akadály Előtted minden meghajol dm 7 A hm A hm Ha szólsz, még a vihar is elvonul A cisz 7 Jézus, légy közel hozzám maj7 dm 7 Hogy elhiggyem itt vagy nekem, ha játszik velem az érzelem A cisz 7 Jézus, én belátom most már maj7 dm 7 Ha rám törne a félelem, csak egyedül te vagy a védelem Követem, követem, követem, követem, követem, követem A hm A hm lábad nyomát A hm 6b A Kelj fel lelkem, ne csüggedj el! Nyugtalanság, távozz most el Szólok, félelem, hagyd el az életem Szomorkodás helyett dicsérlek Istenem yertek szentek, eljött az ünnep! A sötét felhők mind eltűnnek A gyász, a halál énrám nem talál, A Mindenható Király mellettem áll

3 Fisz hm E A Uram, szólj hozzám és a Te beszéded megújítja életem. Fisz hm E A Uram érints meg és a Te Szellemed betölti a szívemet. em hm em A Uram oly jó vagy Te hozzám, dicsérlek szüntelen! fisz A A Te kegyelmed követ engem örökké, ahová csak megyek. fisz A Uram jó vagy karod erősen átölel, megtartja életem.

4 maj7 icsér az életem, Uram Te élsz bennem fisz E yőztes Királyom, a szerelmem Te vagy. maj7 Nincs Benned változás, más nem ér fel Hozzád. fisz E Alázatos, csodás a szerelmem Te vagy. maj7 fisz A maj7 fisz A Erőm, jövőm Tiéd vagyok, a lelkem áld Tiéd vagyok. maj7 fisz A (E) Amit rám bíztál, én mindent akarok! A Cisz fisz A Cisz Jézus, Imádva légy! Jézus, Tiéd szívem. A fisz Cisz E Vágyom, hogy teljességed még jobban ismerjem. maj7 yőztes a sötétségben, igazsággal és fénnyel, fisz E Jóságát mindig érzem. A szerelem Te vagy. maj7 Minden ígéret, kezdet IEN és ÁMEN Benned. fisz E Szívemből így éneklek: a szerelmem Te vagy!

5 hm A hm A hm A Erőm Te vagy, mert Szellemed em hm A Bennem él, ugyanaz, aki sírból feltámaszt hm A És aki jön, mint nincstelen em hm A Örökségedből vesz és áldott lesz hm A Jöjjön a tűz, mely megemészt, égesse rólunk le az élet terhét hm em A Szentségben állhassunk oda a Király elé A hm A Áldunk Urunk, dicsőítünk, és megvalljuk, Te vagy Istenünk! hm A Elküldted Őt, a Megmentőt, hogy megváltsa, a mi életünk! hm A És egyházad tisztán álljon, em hm A Amilyennek láttad, mikor életed adtad Hm A És jöjjön, mint az elveszett Em hm A Befogadva legyen házadba, mint gyermeked A hm A Áldlak Uram, dicsőítlek és megvallom, Te vagy Istenem hm A Azért adtad az életet, hogy imádjam Megváltómat!

6 A A 4 A A 4 A A Nincs más, nincs más, csak Jézus, Jézus! A A 4 A A 4 A A Nincs több, Ő jött el Jézus, Jézus em A A Út, hogy odataláljunk, em C hm E Fény, hogy el ne botoljunk. A A 4 A A 4 A A Itt áll, nincs távol Jézus, Jézus. A A 4 A A 4 A A Nincs más, aki számít, csak Jézus, Jézus. em A A Csókold meg hát a Fiút! em C hm E Az igaz barát hadd öleljen át! A E fisz E Bár hallanád az Ő szavát! A E fisz E Kemény szíved bár lenne lágy! fisz H 7 hm 7 dm 7 A Mint égő tűz, az első szeretet forrósítson át!

7 C Köszönöm kereszted C Az árat amit megfizettél em C am Elhordoztad bűneim, szerelmedből hozzám eljöttél C Köszönöm, hogy értem C Kezeidet átszegezték em C Véreddel megtisztítasz, így már tudom am Szerelmed most elér! am C Méltó a Bárány, ki a trónon ül C C am Koronáinkat átadjuk, mert Te vagy méltó rá am C Felmagasztalunk, Jézus, Királyunk C C A Mennyből lejöttél, meghaltál am C Méltó a Bárány

8 F C Az Úr az én pásztorom, Nem szűkölködöm, F C Az Úr az én nyugodalmam helye, Benne gyönyörködöm! C /H Ha a halál völgyében járok is am b És sötétség borít el, F C/E Akkor sem félek, C Mert az Úr nem hagy el! hm 7 C Érzem, hogy szeret az Úr, hm 7 C Ott van a szívemhez közel, hm 7 C Látom magam előtt, am 7 7 Hogy újra átölel! C/ Tudom, hogy szeret az Úr!

9 fisz A E fisz 7 cisz 7 A E Meghallottuk a kürt szavát fisz 7 cisz 7 A E Isten népe harcra készen áll hm 7 cisz 7 Feltámadt rajtunk az Úr dicsősége E fisz 7 Szívünkben ég a Szent Szellem tüze E Miénk a föld, amire lábunk lép fisz 7 cisz 7 A E Elhívott harcosok vagyunk fisz 7 cisz 7 A E Sokan várják, hogy elinduljunk hm 7 cisz 7 Ezt a hadsereget az Úr készíti E fisz 7 Erőssé és bátorrá teszi hm7 E És a pokol kapui sem vesznek diadalmat rajtunk fisz Mert győzött, Jézus győzött, A E Legyőzte az ellenség minden erejét fisz yőzött, Jézus győzött A E Uralma véget nem ér

10 hm 7 Méltó a Bárány, hogy vegyen dicsőséget, em A A Hódolatot, áldást és tisztességet! hm 7 Méltó a Bárány, hogy vegyen dicsőséget, em A Hódolatot, áldást és tisztességet! em A Szent az Ő neve, örökké! em A Szent az Ő neve, örökké! em A Szent az Ő neve, örökké!

11 2 2 Körülvettél kegyelemmel, jósággal, 2 2 hm 7 Mert szerettél, elűzted éjszakámat, A Szellemed eljött hozzám, A Mint galamb reám szállt! 2 2 Isten Fia, emberré lettél értem, 2 2 hm 7 Mert szerettél, mindhalálig, hűséggel, A yőzelmed mennyet nyitott, A Életet fakasztott! A A/C# Nevedre térjen minden dicsőség! A A/C# Nevednek hódoljon a föld, az ég! /H A hm Neved örök és sosem múlik el, A A Mert neved Jézus, a Felkent!

12 F am 7 F am 7 C C C am F sus4 Rejts most el a szárnyad alá, C F dm 7 Erős kézzel takarj be engem. C F C Tenger tombol, zúg, süvít a szél, F am Te emelsz fel a vihar fölé. C F C Uralkodsz hullámok habjain, F F maj9 (2.szor C) Szívem nem fél, Benned remél. C am F sus4 Csak Istenben bízz én lelkem, C F dm 7 Mert Ő él, nagyobb mindennél. F C Szívem nem fél, Benned remél, 2x

13 E A H cisz E A H Uram, te ismersz, látod szívem E A H cisz A E H A E H Ezerszer elbuktam, mégis szerettél, mindig szerettél E A H cisz E A H Jelenléteddel körülveszel E A H cisz A E H Minden időben, mindig szerettél E cisz E A Meghajlok keresztednél, itt folyt ki a drága vér H sus Nincs, mi ennél többet ér E cisz E A Értem győzted le a sírt, megnyitottad a szentélyt H sus Semmi el nem választ már E A H cisz E A H Te jársz előttem, Oltalmazó E A H cisz A E H Kezedben őrzöl, szeretsz, tudom jól A 2 H cisz A cisz H Megnyílt a Menny, elvégeztetett, a kárpit szétrepedt E A H cisz E A H És ha majd egyszer lezárul szemem E A H cisz A E H A E H Ott állsz előttem, mert úgy szerettél, mindig szerettél

14 A Te vagy a királyom, E A Téged áldlak szívemben, hm E sus E Te vagy mindenem, az életem. A Keresem az arcod, E A Mutasd meg a szívedet, fisz hm E sus hadd rejtőzzek el Benned, hatalmas Isten! E A Trónodnál leborulva dicsérlek, E A Téged vár a szívem szüntelen, E fisz Méltó a Bárány, aki értem adtad véred, hm E sus E A E E sus E minden imádat Téged illet, Téged illet! A fisz Mikor távol voltam én, Te utánam jöttél, E és szerető karoddal átöleltél, A fisz most én megyek Hozzád, és én ölellek át, E és szívem mélyéből ajkam Téged áld.

15 A E fisz Áldom szent neved, a mézzel folyó földeken, A E fisz Hol nincs hiányom semmiben, áldom nevedet. A E fisz Áldom szent neved, ha az út a pusztába vezet, A E fisz A száraz, kietlen helyen, áldom nevedet. A E fisz Minden áldást dicséretté formál szívem, A E fisz S ha körülzár a sötétség, azt mondom én: A E fisz Hogy áldott legyen az Úr neve! Áldom nevedet. A E fisz E Áldott legyen az Úr neve! Áldott legyen hatalmas neve! A E fisz Áldom szent neved, ha éppen minden rendben megy A E fisz Ha napfényes az életem, áldom nevedet! A E fisz Áldom szent neved, a szenvedések útján is, A E fisz Bár könnyek között áldozom, áldom nevedet! A E fisz Te adsz és elveszel, Te adsz és elveszel! A E fisz E A szívem így felel: Hogy áldom Szent neved!

16 A hm E A E fisz Neked elhiszem majd, Mikor szólsz szívemhez, E S tudom, hogy meglesz. A hm E A E fisz Neked elhiszem majd, mint a nap mikor felkel, E Olyan biztos szavad. hm 7 A dm Az éjszaka szűnik már, a világosság felragyog rám fisz H fisz H E Sötétség, félelem, fájdalom, kételyek, mind elszáll A hm 7 Én hiszek csodáidban, A maj7 dm Boldogság és fény gyullad fel szívemben A E A Ez a csoda Te vagy nekem A hm E A E fisz Neked elhiszem majd, akkor is, ha nem látlak, E Jézus bízom Benned. A hm E A E fisz Neked elhiszem majd, tudom, hogy eljössz majd, E Azon a szép napon.

17 Áldom az Urat, mindenkor dicsérem szent Nevét A Áldom az Urat, mindenkor dicsérem szent Nevét hm 7 Áldom az Urat, mindenkor dicsérem szent Nevét em A Kősziklám Ő és erős váram. -7 Áldjad lelkem az Urat, em Áldjad lelkem az Urat, fisz hm em A () Áldjad lelkem az Urat, örökké! Az Ő neve támasz, erős bástya, A - 7 Az igaz hozzá fut, és megmenekül.

18 em C Vezess sátradba, Uram, szüntelen hívlak, 4 em Én Istenem vagy Te, úgy vágyom Utánad, em C Engedd hallanom hangod, hisz Tőled van az élet, 4 am 7 Nem ad boldogságot más, csak a Te jelenléted! em Tisztíts meg, ó, Uram szent tüzeddel, am C H 4 H Szentelj meg a Bárány vérével, em Vedd izzó parazsad a mennyei oltárról, C hm 7 em Érintsd meg ajkaim, hogy szent legyek! em C Szólj, Uram, hallja szolgád, a Te kedves beszéded, 4 em Szívem mélyére rejtem, hogy ne vétkezzem többé, em C Készen állok Előtted, hogy tegyem, amit parancsolsz, 4 am 7 Amit rám bízol, Uram, örömmel elvégezzem!

19 A hm 7 A fisz 7 A E Remény, öröm, és béke van a szívemben. A hm 7 A E sus4 Tudom szeretsz! Betöltöd életem! A hm 7 A fisz 7 A E Benned Uram, erőm megújul minden nap! A hm 7 A fisz 7 E sus4 Ajkam dicsér, mert bennem élsz! hm 7 A E A Megvallom, kiben hiszek, és meglátom dicsőséged! A 2 hm 7 A fisz 7 Itt az idő, hogy áldjalak! icsérjelek, szolgáljalak! hm 7 A E Leteszem álmom, terveim trónod elé. A 2 hm 7 A Szeretett gyermeked vagyok! fisz 7 Hiszem, hogy eljön országod! hm 7 E 7 E Királyságodhoz tartozom!

20 A icsérem Őt szentélyében cisz 7 icsérem Őt reggel, délben, este Fisz E Szent nevét zengem A icsérem Őt erejéért cisz 7 Hatalmáért, kegyelméért áldom fisz E Ő a királyom E E A napfelkeltétől, hadd szóljon a dicséret E Keleten, nyugaton, északon, délen A Minden lélegzettemmel a nagy királyt dicsérem fisz 7 yerünk most trónja elé, áldjuk Őt fisz A Áldjuk Őt, áldjuk Őt

21 C em Tied a dicsőség és imádat, F dm Felemeljük kezeinket 7 És dicsérjük szent neved! C Ó, hatalmas kezed am Nagy csodákat tesz, F dm Veled senki nem ér fel, Veled senki nem ér fel!

22 C F F 2x C F Szívem egyre vágyik rád, C F Eltalált egy végtelen világ am 7 F Ez kárpótol mindenért am 7 F F Jézus Krisztus él! C F Minden ember érzi már C F Megremeg a fél világ am7 F Értem adta életét am7 F F Csak ez ad reményt, hogy Jézus él! C F F Megtörtént, eljöttél, kincset adtál, feltámadtál. C am7 am7 F F Csak Tiéd a dicsőség mindörökké Tiéd mindörökké (2x) C F Minden kincsem átadom C F Másom nincsen, száll dalom am 7 F És válaszod szívemhez ér am 7 F F Ez mindennél többet ér C F am7 Feltámadt és él! Övé a Föld, Övé az ég!

23 2 sus 2 2 sus 2 Szavad szólt a mennyből, megtalált am 7 Megnyitottuk szívünk ajtaját Minden szennyet rólunk lemostál em am7 Kiáltunk, keressük orcád 2 em Ó, adj esőt, Szellemed töltsd ki ránk C Szálljon ránk a tűz, megújító tűz 2 Mennyei láng em Szent, Szent Szellem C Szálljon ránk a tűz, megújító tűz 2 Mennyei láng

24 Szívem szomjazik utánad A Végre otthont lelek nálad hm fisz És megpihen a fáradt szívem A Lelked új erővel tölt fel Ő nem hagy el, fogja két kezem em7 Az út melyen járok hozzá vezet hm fisz Nem hagy el, fogja két kezem em7 fisz A A Hiszen Övé egész életem, ó igen

25 A Szívem felbuzdul, lelkem túlcsordul, dicsérlek A Annyi jót tettél, nézem számát sem tudom. A Lelkem áld, imád Megváltóm, E Mert Ő jó, szeret mindenkor E A Élő vízforrás, csak Te vagy, nincs más fisz E Jöjj közel és oltsd el szomjamat E A Erőm, oltalmam, csak Te vagy Uram, fisz E Emelj fel, vigyél a trónodhoz! A Szellemed bennem, szelíden szólsz, én követlek A A múlt messze tűnt, dicsőséged szemlélem. fisz A E Jöjj, nagy király, jöjj nagy Király, Jézus! fisz A E A Föld úgy vár, a Föld úgy vár, Jézus!

26 em 7 C 9 em em 7 C 9 Több vagy nekem már mindennél. em em 7 C 9 Szívemben élsz, enyém lettél, 7 Szeretlek én. em C maj Tudom, közel vagy, magadhoz ölelsz, em 7 C maj mert Tiéd vagyok én, soha nem hagysz egyedül. em em 7 C 9 Az életed feláldoztad, em em 7 C 9 Szabad vagyok, és látom már, 7 Te vagy a cél. C Mindenkor mellettem voltál, H 7 em bár sokszor nem éreztem én, C F éveken át mindvégig vártál rám.

27 em C em C Nálad lett borrá a víz, holtakat életre hívsz. am 7 sus4 Nincs más Isten, nincsen más! em C em C Te ragyogod be az éjt, Te hozod el a reményt. am 7 sus4 Nincs más Isten, nincsen más! em 7 C Te vagy az Isten, aki nevére leborul minden a földön, az égen. em 7 C sus4 Hegyeket mozdít, beteget gyógyít az Úr ma is. em 7 C Te vagy az Isten, aki nevére leborul minden a földön, az égen. em 7 C sus4 Szíveket hódít, sebeket gyógyít az Úr ma is. (instrumental): em 7 C add2 /H sus em 7 C És hogyha Isten velünk, ember mit árthat nekünk? Mert hogyha Te vagy velünk, ki lehet ellenünk? em 7 C És hogyha Isten velünk, ember mit árthat nekünk? em 7 Mert hogyha Te vagy velünk, ki lehet ellenünk? em 7 C add2 /H sus em 7 C add2 /H sus Mi állhat ellenünk?

28 C C Ahogy nézlek Téged, elszáll minden félelem, C Ahogy szól szelíd szavad, nem kérdezek már! C C Amikor érzem, itt vagy, Szent Szellemed hoz közel, C Erős karod átölel és új élet tölt el! F C Refrén: A mennyben van otthonom, 7 Szívem szárnyal szabadon, F C 7 Lelkem megnyugszik Benned, átitatja keneted em C em C A halál itt véget ér, de nem hagy el a remény, 7 Hogy a végén meglátlak, ott fenn! C C Vezess tovább Istenem, és engedd meg értenem C Szent célodat, tervedet, kedves akaratod. C C Adj próbában kegyelmet, bátorságot, hűséget, C Hogy mindvégig győztesen, álljak meg hitben.

29 C C C C Refrén: Az Úr győz! Az Úr győz! C C F C Az Úr győz és uralkodik, F C F Örüljön a föld, örüljön a föld F dm C Vigadozzanak a nemzetek! C C Emésztő tűz jár Előtte, megrontja gyűlölőit, C F A hegyek, mint viasz elolvadnak az Úr előtt, F Félik, rettegik Őt! Az egek hirdetik nevét, a föld zengi dicséretét, A teremtett világ leborul az Úr előtt, Magasztalja Őt! C C C C Refrén: Az Úr győz! Az Úr győz! C C F C Az Úr győz és uralkodik, F C F Örüljön a föld, örüljön a föld F dm C Vigadozzanak a nemzetek! F C A mi Istenünknek, F C A mi Istenünknek!

30 2 A sus4 A 2 2 A sus4 A 2 2 A sus4 A 2 A sus4 A 2 Hatalmas, dicső király hm A sus4 A 2 Menny és föld hozzád kiált em hm7 A C Jöjjön el országod, legyen meg akaratod em A sus4 A Uralkodj mindörökké A sus4 A 2 Minden térd meghajol, A sus4 A 2 Minden nyelv megvallja majd em hm 7 A C Hogy Jézus Krisztus Úr az Atya dicsőségére em A sus4 A Minden szem meglátja majd 2 A sus4 A Isten az egész föld Ura 2 em 7 A sus4 A Ezt hirdeti erőteljes szava 2 A sus4 A Szóljon a dicséret dala hm 7 A sus4 A 2 A sus4 A Isten az egész föld Ura, Ő az Úr!

31 C Isten így szól mindenkihez, ki fényt hord szívében és szeretetet C Nem kell többé rettegnetek, ha a hegyektől nem látjátok az eget. C C sus4 C Mert van, Aki lecsendesíti a tenger vizét, C C sus4 Van egy név, mely győzelemre vezeti népét. em C Mindig győztes leszel, ha karja felemel, szelleme vezérel em C yőztes leszel, ha életeden át Istenedre nézel am C Mindig győztes leszel C C Az úton elfáradunk, és szívünkben olykor fellázadunk C e egy valamit jól tudunk, hogy a trónhoz a kereszten át jutunk. C C sus4 C Mert van, Aki lecsendesíti a tenger vizét, C C sus4 Van egy név, mely győzelemre vezeti népét. em hm C Szavad legyen kardom, igéd pajzsom és páncélom! em hm C B maj A 9 Krisztussal oldalunkon mindig győzni fogunk! am C am C am C E b F add9 mindig győztes, mindig, győztes, mindig győztes leszel!

32 (dm) gm 7 am 7 dm Kérhetnék sokmindent, de nem teszem gm 7 am 7 dm Jelenléted szüntelen keresem gm 7 C 7 F dm gm 7 Nálad megvan minden, ami kell nekem gm 7 A 7 Kezem a kezedbe teszem (dm) gm 7 am 7 dm Kereslek már éjjel és nappal gm 7 am 7 dm Kereslek már minden mozdulattal gm 7 C 7 F dm gm 7 Végigsimítasz árnyékoddal gm 7 A 7 Közelebbről szól a dal (dm) gm 7 am 7 dm Aki keres Téged, az megtalál gm 7 am 7 dm Megragadod és akkor Eléd áll gm 7 C 7 F dm gm 7 Attól kezdve mindig Veled jár gm 7 A 7 Megnyílik a határ Na na na na naa na-na naa na na Na na na na naa na-na na-nan na Na na na na naa na naa naa naa Na-naa na na na na na (legvégén: dm)

33 em 7 C maj7 am 7 hm 7 Jót terveztél az életem felől, szívből örülsz mikor jót tehetsz velem. em 7 C 7 am 7 hm 7 em Értem adtad Jézust a Bárányt, hogyne ajándékoznál mindent nekem. C maj7 hm 7 C maj7 hm 7 Mielőtt megszülettem Te már elhívtál. C maj7 E sus7 E 7 Szerelmed, mint napfény árad rám. C maj7 hm 7 C maj7 hm 7 maj7 am H sus H Kegyelmed örökké tart, sosem múlik el. Fiaddá fogadtál! C maj7 hm 7 C maj7 hm 7 Jézusban fiad vagyok, szeretett gyermek. C maj7 E sus7 E 7 Te lettél az igaz gyöngy akiért élek. C maj7 hm 7 C maj7 hm 7 maj7 am H sus H Semmi nem választ el a Te szerelmedtől. Te vagy már örökségem! em 7 C maj7 am 7 hm 7 Jót, igen jót, igen jót, igen jót terveztél! em 7 C maj7 am 7 hm 7 em Jót igen jót, jót terveztél! em 7 am 7 em 7 am 7 Kiáltom Abba szerelmes Atyám, Abba szerelmes Atyám, em 7 am 7 hm 7 em Abba szerelmes, szerelmes Atyám!

34 hm A Isten jó énhozzám, az Ő dicsőségét zengi minden száj, hm A Isten jó, mindig jó, Lénye fénysugár sötét éjszakán, A Isten jó, Isten jó énhozzám! A hm hm A Árnyas völgyön, mikor átmész, és sötétség borul rád, A hm A Nem kell félned, vezet téged, biztonságban megtart Ő, em A em A Megígérte, hogy nem hagy el, figyel rád, szava égő tűz! A hm hm A Bűnös voltam és méltatlan, de Te értem meghaltál, A hm A Szellemeddel betöltöttél, örök győzelmet adtál, em A em A Ezért felállok és kiáltom, végtelen kegyelmed hozzám! hm fisz am em Ó, én nem is érthetem, azt, hogy mit tettél velem, B F A A Lelkem kezedben van, és hit által tisztán láthatok!

35 am am / F maj7 2x am dm am Tiéd a végtelen, a kárpiton túli tér F C Tiéd a menny és a Föld, néped Izrael am dm am icsőség Királya jöjj, hatalmad öltözzed fel F C Szívünk úgy vágyódik Rád, jöjj győzelmes Úr F És meglát minden szem F /A /H Ahogy büszkén visszatérsz am F Adonáj, Adonáj C Minden térdet hajt örök trónodnál am F Adonáj, Adonáj C am F Minden nyelv így szól: Te vagy Úr, Király, Adonáj am dm am Rád vár Jeruzsálem, imánk Hozzád száll F C íszes kapukon át, mikor vonulsz be már F F /A /H F 2 És egész Sion zeng: Baruch hábá b sem C F 2 C Neked hódol a teljes Föld! Neked hódol a teljes Föld!

36 E fisz E fisz Fénye megtörte az éjt, és öröm áradt rám. E fisz E Vére megmosta szívem azóta élek már! A E E Átformált, és megváltozott minden A E E Átformált, és véget ért a gyász! E fisz E fisz Megtart erős keze, lábam sziklán áll, E fisz E Szívem új dalba kezd, győzelem vár rám! E Jézusban van győzelmünk! E Jézusban van győzelmünk!

37 Nem volt reményem és nem volt barátom, Egyedül voltam itt a világon, C am 7 Nem ismertem Őt, de közel jött hozzám. Új reményt adott és átformált engem, Ami volt elmúlt, új ember lettem, C am 7 rága Szellemét küldte el hozzám! Refrén: Megtalált az Úr és elhívott engem, F C Mindenem Övé, a gyermeke lettem, C Megtalált az Úr és elmúlt minden félelmem. Megtalált az Úr és viszem a jó hírt, F C Jézus ma is él és nevemen szólít, C Megtalált az Úr és elmúlt minden félelmem, 7 Jézus él a szívemben! C Megtalált az Úr, megtalált az Úr,megtalált az Úr, 7 Jézus él a szívemben!

38 C em Mit is mondhatnék? Te vagy, ki megváltottál, C em rága véreddel hófehérre mostál, C em Mindenem lettél, Tiéd az egész lényem, C em C em Ég a tűz bennem, csak Érted élek már! C em Minden nap, Uram, ráállok Igédre, C em Téged hívlak, légy a segítségem, C em Vezess hát engem tovább a keskeny úton, C em Add, hogy életem a világban tüzet gyújtson! C em Refrén: Minden nap csak Érted élek, C em Minden nap követlek Téged, C em Minden nap Veled járok, Uram! em Érted élek minden nap! em Érted élek minden nap! em em Érted élek minden nap, Uram!

39 C am F Minden nap újabb döntés C am F Merre menjek, hová hívsz C F C F Megtennem sokszor nehéz, amit mondasz, amit kérsz C am F Hogyha néha elbukom C am F Felsegítesz, jól tudom C F C F A Ha visszanézek utamra, mindig ott voltál Uram em 7 Kiáltom: mindig jobban vágylak ismerni Téged em 7 Teljes szívből bízom Benned, Rád van szükségem E A Kereslek, minden nap, mutasd meg arcodat A (elejére menet: C ) Kérlek, hadd lássam akaratod Uram!

40 Eljöttél szétszéledt sus Kirabolt juhaid közé sus Szolgáltál, meghaltál sus hm e harmadnapra feltámadtál sus hm Isten egyszülöttét küldve Közel jött hozzánk A Ki így szeret, nincs más! A Elértél, kihívtál A Örök életet adtál A Veled megnyílt a menny A Szívem mindörökké zeng A (hm) Halleluja! Így lettem újjá!

41 /C /B /A Játéknak vége Isten harcra hív, Te döntöd el, hogy kivel vívsz A A e ne várj csodát, ha a rossz oldalon állsz. /C /B /A Lehetne könnyebb is, de nem így van. Van egy ígéret ami fogva tartja a A A A szívemet, hogy Isten haza vár 2x (hogy Isten haza vár) A hm 7 Odaadok mindent, odaadom kincsem, csak az örök életet megnyerjem. A hm 7 A hm 7 A Ami harc vár rám, tudom rád is vár. Veled küzdeni kész a szívem. A A Jöhet bármi érhet, sziklára állva léptem meg nem inog. A hm 7 A Jöhet bármi érhet, sziklára állva, többé nem alkuszom meg /C /B /A Elvetted tőlem minden bűnömet, Te lettél célom és az életem A hm7 Tudom jól van ez, igen a Szent Szellem vezet A És többé nem fordulok meg.

42 Olyan hatalmas a te irgalmad, amilyen magasan van az ég Még a számon sincs a szó, Te már tudod mire van szükség A hm Mert úgy szerettél minket, hogy egyszülötted adtad értünk A C Hogy el ne vesszünk végleg, hanem higgyünk és imádjunk Jézus nevében Imádunk Téged mennyei Atyánk hm A Intro: Imádunk Téged Jézus nevében! És adtad a Szellemed nekünk, hogy megismerjünk Téged És megnyitottad a szemeinket, hogy lássuk dicsőséged

43 A Trónodnál imádlak én szépséged elborít A Szellemed átjár meggyógyít em 7 A A A feltámadás ereje ami a sírt legyőzte em 7 fisz 7 A Magával ragad eláraszt újjá teremt életet ad A Imádlak Téged Uram mindenem lettél A Tisztelet hódolat szálljon fel Trónod elé A icsőséged körbevesz eltűnik minden félelmem hm 7 Áldásod árad rám érzem más ember lettem : hm 7 A más ember lettem

44 hm A sus A öntést hoztam, Jézus, a szívemben hm A C A sus A Hadd legyek egészen a Tied hm A sus A Véred folyt énértem, hogy élhessek hm A C A sus A Hódolattal állok Előtted A Neked adom szívem em 7 És Tiéd mindenem A sus Csak Érted élek már A Minden lélegzetem em 7 Minden perc, mit adsz nekem A sus Imádja nagy neved

45 gm gm hm Mint szarvas hűs folyóvízhez, úgy vágyik lelkem Istenhez, hm A Ő megszabadít, elveszi minden terhem. gm gm hm Kegyelme újra átkarol, lelkemről minden lánc lehull, hm A Megvigasztal, az ami fájt, emlék csupán. em A Csak Ő és én, nem kell más, Utána vágyom, C A sus4 A 7 Jelenlétében csodálom szépségét! Soha nem leszek többé az, aki voltam rég, hm A A Mert Ő rám talált és megfordult a világ, Szívem Érte ég és bármit megtennék, hm A Hogy házában maradjak!

46 dm B F C Isten eljött, ember lett értem. Ámen, ámen dm B F C yőzelmet szerzett a Kereszten. Ámen, ámen dm B F C Szenvedett, új életre kelt. Ámen, ámen dm B F C Atyja jobbján foglal most helyet. Ámen, ámen F gm F gm Hatalmas az Úr dicsősége örökké F gm F gm Hatalmas az Úr dicsősége F gm F gm Teljes szívből éneklem a Mindenség Urának B C F Hatalmas dicsőséged! dm B F C Vérrel fedett bűntelen kezed. Ámen, ámen dm B F C Nem tarthatták fogva a szegek. Ámen, ámen dm B F C Nagy jóságod kiárad ránk. Ámen, ámen dm B F C Halleluja, visszajössz hozzánk. Ámen, ámen F C Te vagy az, aki volt, te vagy az, aki van dm B Te vagy az, aki majd eljön.

47 F C B F Nincs olyan, mint Te! B F dm C Semmi nem pótolja szerelmedet! F C dm B A világ összes kincsét elveszthetem, F C F csak Te megmaradj nekem! (Ism: B, C) Átmenet: dm, B, F, C dm am 7 Mint folyóvíz, árad irgalmad. dm C F Sebeidből gyógyulás! dm B F Viharban két karod átölel. B C Biztonság vár rám!

48 A Odaadom Neked mindenemet, A Amit akarsz, cselekedd meg most velem! A Legyen, ahogy akarod! A Kincseiddel töltsd meg életemet, A Adj nekem látást, hogy ne tévedjek el! A Újítsd meg friss keneted! E fisz E A Formálj át engem, hogy hasonlítsak Rád! E fisz cisz E rága Szellemeddel gyere közel hozzám! A cisz E Egy pillantásod, ha megtalál, az többet jelent minden szónál! A cisz E Jelenléted, ha eláraszt engem. A cisz E Egy villanás dicsőségedből, és újjá lesz minden bennem. A cisz E A Jézus vérén át jövök Hozzád, tüzed ég a szívemben!

49 Jézus, Te légy forrásom em em Te légy a fény, a középpont, Jézus! Jézus, Te légy reményem em em Életemben a középpont, Jézus! A 7 Te légy a tűz a szívemben A Égi szél a lelkemben A hm 7 Életem Tőled kaptam én em Jézus, Jézus Jézus, Te légy ösvényem em em Látásom légy és vezérem, Jézus! Jézus, Te légy forrásom em em Te légy a fény, a középpont, Jézus!

50 Kiontott vér, amely értem is folyt, feloldott bűnöm alól A Kiáltásod felszállt, amikor meghaltál értünk Taníts még, szívem hajoljon feléd, vezess, ha eltévedek A Hogyha néha nehéz, megerősít az, hogy Te élsz A A Ahol voltam rég, Vissza nem mennék Ő él és megbocsát, az életem helyreállt icsérd, lelkem áldd, szent nevét, a Királyt hm Tüzed száll ránk, tüzed száll ránk, erőd átjár

51 A hm 7 Király vagy, Király vagy, Jézus Király! A hm 7 Király vagy, Király vagy, Jézus Király! Most felemeljük szívünket, A Most felemeljük kezeinket, hm 7 () Trónod elé járulunk, imádva légy!

52 em Fény Királya Ő, fenségbe öltözött C Örüljön a Föld, örüljön a Föld em Mert fény veszi körül, a sötétség menekül C Megremeg, ha szól, megremeg, ha szól Mily nagy, Istenünk em Énekeld: mily nagy, Istenünk C Lásd meg: mily nagy, mily nagy Istenünk em Örökkévaló, időn uralkodó C Kezdet és a vég, kezdet és a vég em Ő az Atya Isten, a Fiú, Szent Szellem C A győztes oroszlán, a megölt bárány em Minden név felett való, dicséretre méltó C Szívem énekel: Mily nagy Istenünk

53 em sus4 C em sus4 C Úr vagy Jézus mennyen-földön, király itt a szívemben em sus4 C em 9 C C em Kigúnyolhat engem a világ, én hirdetem neved! C em em sus4 C em sus4 C Felkent, bátor nemzedék jön kiáltva: szabad élet vár em sus4 C em 9 C Hidd el, Jézus győztes harcba vár. Ő számít rád! C em Mert az Úr ma új népet hív ki, ha kész vagy Őbenne bízni C am C A harcban győzelmet ad nekünk. Ő él bennünk! C em Mert az Úr ma új népet hív ki, ha kész vagy Őbenne bízni C am C A harcban győzelmet ad nekünk. em C am em C am em C am Örök élet vár rám, örök élet vár rád, ha Benne élsz am em C am Örök élet vár rám, örök élet vár rád, ha Benned él am em C am Örök élet vár rám, örök élet vár rád, fogadd el ma még am em C am Örök élet vár rám! Jézus él, Ő bennem él am C em Örök élet vár rám! Jézus vár rád, Ő megbocsát am C em Örök élet vár rám! Itt az idő, ma még nem késő

54 A E A E Áldás, méltóság és erő, minden a Tiéd, Uram! A E fisz E A fisz 7 E icséret, tündöklés bölcsesség, minden a Tiéd! A E A E Imádás, tisztesség, rajongás, minden a Tiéd, Uram! A E fisz E A fisz 7 E A hála örökkön-örökké minden a Tiéd! E E Betölti dicsőséged az egész föld színét F C F C A Telve legyen, telve legyen fényeddel! F C F C A Telve legyen, telve legyen fényeddel!

55 A fisz 7 Jézus, királyom vagy, Szent Szellem, örömöt adsz E A Atyám, békém és fényem vagy A fisz 7 Jézus, csak te vagy ilyen Szent Szellem, maradj mindig velem E A Atyám, vigyázol rám, tudom E A A mennyben csak te vagy az Úr E A Minden hegy téged áld E A A tenger zúg: halleluja hm 7 cisz 7 És mi téged imádunk A Egy szerelmes énekkel A fisz 7 Jézus, megmentettél, Tiéd a hálám mindörökké E A Jézus, életem célja vagy A fisz 7 Jézus, félelmetes, milyen mély a te szereteted E A Jézus, oly értékes vagy nekem

56 C am F Magasztallak Jézus, dicsőítlek Jézus C F Kezem Hozzád nyújtom, így állok Eléd! C am F Szeretlek Királyom, Te vagy csak Megváltóm C F C C Magasztallak Jézus, így járulok Eléd! am C F C Jézus, Te vagy az Út, tudom, nincs más név am C B A korona Tiéd, Király, ki örökké él am C F C Imádjuk a Fiút, milyen méltó név am C B Ereje elborít, vére megszabadít

57 C Uram, hirdetem hűségedet; dicsérlek nagy tetteidért C Irgalmad ígérete nem múlik el, szövetséged szilárd akár az ég F C Erős pajzs és biztos oltalom, megtartod népedet! F C A Kegyelmed fiaidnak hatalmat ad, ezt mondja ígéreted! B F Elfut az ellenség, C dm erős karoddal szórod szét, B F C A vad vihart Te csendesíted el, B F Tiéd a mindenség, C em Téged hirdet föld és ég B F C Boldog a nép, mely Téged ünnepel! C Jog és igazság trónod támasza, előtted hűség, szeretet jár C Nevednek örvendezek mindennap, örökké te vagy a király!

58 fisz hm 2x fisz hm Kegyelmed elég, több mint elég, Igédben bízok én. fisz hm A Így várok Rád, vonj közel megint, Szellemed újítson meg! em A Fisz hm Leborulok előtted, leborulok előtted és imádlak Téged! fisz hm Jelenlétedben világíts nekem, Szavad hatalmával fisz hm A Helyreálltam, szabaddá lettem, szellemed segít engem! em A Fisz hm Leborulok lábadhoz, leborulok lábadhoz és imádlak Jézus! A em hm /2x A Önként adtál oda mindent, életedet a kereszten em hm Mily nagy szeretet! Mit adott nekünk a mi Istenünk! A A halálból fölemeltettél, Életed lett nekünk a fény, em hm Szolga-Király, Szabadító, A mi Istenünk

59 em A seregek Ura velünk van, am C Jákob Istene a mi várunk. B 7 em C B 7 Ő a mi oltalmunk, erősségünk. em A seregek Ura velünk van, am C Jákob Istene a mi várunk. B 7 em C B 7 Biztos segítség a nyomorúságban. E 7 am em B 7 em Ezért nem félünk, ha lábunk alatt megremeg a föld, E 7 am em F 7 B 7 vagy ha háborog a tenger, és minden hegy ledől. em A seregek Ura velünk van, am C B 7 em C B 7 Jákob Istene a mi várunk. Magasztalja Őt az egész Föld! Coda C B 7 : Magasztalja Őt : C B 7 em am em B 7 em magasztalja Őt az egész Föld!

60 dm gm 7 Adj hálát, mert jó az Úr, B C dm Az Ő szíve mindig értünk ég, dm gm 7 icsérd Őt, Néki énekelj hát, B C dm Mert az Ő szentsége fénylő! gm 7 dm Bár az ellenség folyton támad, C dm Hogy elvegye földünk, gm 7 dm Ám az Úr az Isten a győztes, E 7 A Így a csata eldőlt már!

61 B F C dm Az Úr, oly csodálatos nincs más, csak Ő mindenható B F C dm Hatalma örökké tart, a mi Istenünk az Úr. B F C dm icsérd és magasztald Őt mert jó és örökké való B F C dm Oly szent és dicsőséges a mi Istenünk az Úr. C dm A mi istenünk az Úr

62 gm dm F C icsőséged most is átjár, kegyelmed megérint gm dm F C Érzem hatalmas erődet, ahogy leszáll közénk gm dm F C Angyalok imádnak téged, szárnyukon dicsőséged gm dm F C Mint a sok vizek zúgása, hallom ezt az éneket gm dm F C Lalala, gm dm F C icsőséged most is átjár, kegyelmed megérint gm dm F C Szívem minden kívánsága, hogy lássam arcod megint gm dm F C Angyalok imádnak téged, szárnyukon dicsőséged gm dm F C Mint a sok vizek zúgása, hallom ezt az éneket gm dm F C gm dm F C Szent vagy, szent vagy, szent vagy, szent vagy.

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

Sötétségből a fénybe emelsz

Sötétségből a fénybe emelsz Sötétségből a fénybe emelsz A H/A iszm iszm Sötétségből a fénybe emelsz, A H/A E Szabadítóm Te vagy! A H/A iszm iszm Ha eltévednék, Tegkeresel Fiszm H Soha nem engedsz el! E H/isz iszm iszm Te vagy Uram,

Részletesebben

Ó én hiszek Jézusban. A H E F #m G #m A Hiszem, hogy Ő most is itt van, H E F #m G #m Itt van közöttünk, A H E C #m Kész rá, hogy meggyógyítsa életem,

Ó én hiszek Jézusban. A H E F #m G #m A Hiszem, hogy Ő most is itt van, H E F #m G #m Itt van közöttünk, A H E C #m Kész rá, hogy meggyógyítsa életem, Ó én hiszek Jézusban H Ó én hiszek Jézusban, H Hiszem, hogy Ő Isten Fia, H Hiszem, hogy meghalt és feltámadt. H Bűnömért megfizette az árat. H F #m G #m Hiszem, hogy Ő most is itt van, H F #m G #m Itt

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi együtt vagyunk 126 A tisztelet csak Istené 48 A végtelenhez

Részletesebben

1. Adj ébredést 2014/2015. C Gadd4 F C Szíveinkben, nemzetünkben adj ébredést C Gadd4 F C Jöjj Szentlélek, ez a vágyunk, adj ébredést

1. Adj ébredést 2014/2015. C Gadd4 F C Szíveinkben, nemzetünkben adj ébredést C Gadd4 F C Jöjj Szentlélek, ez a vágyunk, adj ébredést A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon Ifjúsági Énekfüzete 1. Adj ébredést C Gadd4 F C Szíveinkben, nemzetünkben adj ébredést C Gadd4 F C Jöjj Szentlélek, ez a vágyunk, adj ébredést F2 Mert

Részletesebben

Á l d o m s z e n t n e v e d Mp3

Á l d o m s z e n t n e v e d Mp3 Á l d o m s z e n t n e v e d Mp3 Intro Verse 1 Pre-Chorus Chorus Verse 2 Bridge A E #m D A E #m D Áldom szent neved a mézzel folyó földeken, A E Hol nincs hiányom semmiben, D Áldom nevedet. A E #m D Áldom

Részletesebben

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő.

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő. Minden áldás am F Soha nem volt még ilyen áldott éj, am mely a világra így hatna. am F Nem is lesz most már, hiszen nincs senki más, am F am ki önmagát így adná, s a sötétséget eloszlatná. Jött, mint kisgyermek,

Részletesebben

Tudom, Benned van egyedül békesség, de lázad, lobog a szívem még.

Tudom, Benned van egyedül békesség, de lázad, lobog a szívem még. 301. Lelkemben szól maj7 6/2 (2x) 6 6/2 6 6/2 maj7 6/2 D Lelkemben szól, a csöndemen át, látom kezét, hallom szavát. e h 7 e h 7 sak úgy lázad, lobog a szívem még, a kérdés egyedül miért és miért. maj7

Részletesebben

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 24. ÁLDÁSOK az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 1. Az Úr a te kősziklád, várad és megmentőd, benne lelj oltalmat. Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére. Zsolt

Részletesebben

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Immár hoz hasznos magvakat, díszíti ékes,

Részletesebben

Isten e világot úgy szerette, hogy odaadta egyszülött Fiát, hogy, aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem éljen az, ki Őhozzá kiált.

Isten e világot úgy szerette, hogy odaadta egyszülött Fiát, hogy, aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem éljen az, ki Őhozzá kiált. Isten e világot úgy szerette, hogy odaadta egyszülött Fiát, hogy, aki hisz Őbenne el ne vesszen, hanem éljen az, ki Őhozzá kiált. Egy szűz fogant méhében és szült egy Fiút, jel volt ez neked Izrael, hogy

Részletesebben

Arcodat keresem, Uram!

Arcodat keresem, Uram! Arcodat keresem, Uram! Imádságok az Eukarisztia elõtt Pan non hal ma, 2011. AZ EUKARISZTIA ELÕTT SZENTSÉGIMÁDÁSI ÓRA IMÁDÁS Az Úr Jézus köztünk van az Élet Kenyerében. Hálaadó lélekkel imádjuk ôt, a mi

Részletesebben

KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA Ünnepi szentmise KEZDŐÉNEK (Dallam: Áldjad, ember, e nagy jódat ) 1 Áldunk, Isten jó szolgája / Szent Családnak hű sáfárja, Kire Isten megváltásunk

Részletesebben

URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT

URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT URUNK JÉZUS KRISZTUS FELTÁMADÁSÁNAK ÜNNEPLÉSE NAGYSZOMBAT 1 Az 1. olvasmány után A 2. olvasmány után A 3. olvasmány után: Mózes éneke (a kórus énekli) A 4. olvasmány után 2 Az 5. olvasmány után Alleluja

Részletesebben

A liturgikus tételeket helyettesítõ énekversek

A liturgikus tételeket helyettesítõ énekversek A liturgikus tételeket helyettesítõ énekversek A következõ részben az énekverses rendekben használható énekversciklusokat közlünk. Mindegyik ciklus hat-hat énekversbõl áll. Az elsõ hármat az istentisztelet

Részletesebben

Szabadításod öröme járjon át erővel! Áradjon ki Lelked, borítson el tűzzel!

Szabadításod öröme járjon át erővel! Áradjon ki Lelked, borítson el tűzzel! 1. Örvendjetek (Dr. Pálhegyi Ferenc - Pálhegyi Dávid) Örvendjetek, mert Isten úgy szeret! Békét akar, nem zord ítéletet! Örvendjetek, örvendjetek! Jézus az Isten Fia, eljött értetek. Nem kell a sötétségben,

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

Pillangó, ha lehetnék, Táncolnék, míg röpít a szél. S ha én lennék a cinege a fán, A dallal Istent dicsérném.

Pillangó, ha lehetnék, Táncolnék, míg röpít a szél. S ha én lennék a cinege a fán, A dallal Istent dicsérném. 1 - Pillangó ha lehetnék... 7 Pillangó, ha lehetnék, Táncolnék, míg röpít a szél. 7 S ha én lennék a cinege a fán, dallal Istent dicsérném. 7 Vagy kis halként a tó fenekén buborékot vígan eregetném. e

Részletesebben

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima www.scriptural-truth.com Az ima Azariah A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó A dal, a három zsidók és Azariah ima 1:1 és mentek a tűz közepén dicsérő Isten, és az áldás az

Részletesebben

Hallottalak sírni téged

Hallottalak sírni téged Haza melyik út vezet A szívem égtıl elzárt madár De érzem egyszer hazatalál Karodon vittél évekig És most is énrám vársz Már érzem haza melyik út vezet Nélküled minden nagyvárosban Az utcán kígyók közt

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

ADVENT ESTI DICSÉRET

ADVENT ESTI DICSÉRET ADVENT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Megszánva árva népedet, hogy

Részletesebben

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája Jézusom, bízom Benned! Az Isteni irgalmasság kilencede valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája 1937. augusztus 10-én mondta az Úr Szent Faustina nővérnek: Azt kívánom,

Részletesebben

GOLGOTA Gyerekdalok A-Z-ig

GOLGOTA Gyerekdalok A-Z-ig OLOT yerekdalok -Z-ig (szövegkönyv) Tartalom: 1. Ábrahámnak sok fia volt 2. z egek hirdetik 3. z Úr az én pásztorom 4. seperegjen 5. rága Úr Jézus 6. Ez az a Nap 7. Egy-két-há súgd 8. Hallelu, hallelu

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk

Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk (Jn. 4,24) Az Isten lélek, ezért akik imádják, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk (Jn. 4,24) www.eletalelekben.ro

Részletesebben

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése 13. Bûnbánati imádságok Advent 1. vasárnapja Istenem! Méltatlan vagyok kegyelmedre, mert sokszor és sokféleképpen vétkeztem. De légy

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van.

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET. Ez azonban elmarad, ha az Imádságra hívás közvetlenül az imaóra előtt van. V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK REGGELI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja.

Részletesebben

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

Nagymarosi Ifjúsági Találkozó Nagymarosi Ifjúsági Találkozó 2018. október 6. Mindenki, aki Krisztusban van, új teremtmény. (2Kor 5,17) A találkozó programja 9.00: napindító 10.00: főelőadás Kató Csaba és Kató-Bellavics Ágota, majd

Részletesebben

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában.

Gyermekimák. mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. PPEK 879 Gyermekimák Gyermekimák mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár (PPEK) a magyarnyelvű keresztény irodalom tárháza állományában. Bővebb felvilágosításért és a könyvtárral kapcsolatos legfrissebb

Részletesebben

"Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?"

Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak? "Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?" 1 Krón 29,5 Gyógyulásunk és megerősödésünk akkor történik, amikor fenntartás nélkül átadjuk magunkat Jézusnak. Minél jobban megnyílunk, és engedjük, hogy

Részletesebben

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért Bevezetés Imádság az idei karácsony teljességéért Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.... Mi pedig

Részletesebben

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. IMA SZENT JÓZSEFHEZ Szent József, légy házunk ura, Kis családunk pátrónusa, Egyetértés, hű szeretet Egyesítse

Részletesebben

TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ. TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren

TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ. TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ TÉGY ENGEM BÉKEKÖVETEDDÉ Szerző:Szöveg: S. Temple ford.: ifj. Kulcsár Tibor Zene: S. Temple, N. Warren 1. Tégy engem békeköveteddé, Hogy hinthessem az igemagvakat. Ó, Szentlelked

Részletesebben

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET

Horváth Szabolcs. Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Horváth Szabolcs Visszatapsolva MÁSODIK VERSKÖTET Lenni Egy kis tréning sosem árthat meg, Így egy rossz papíron nevezlek, Téged, kit oly nagyon kedvellek, S el nem engedlek. De látod, így néz ki szobám,

Részletesebben

A Krisztus-dicséret felépítése

A Krisztus-dicséret felépítése A Krisztus-dicséret felépítése KEZDÕÉNEK HITVALLÁS (CREDO) KEZDÉSHEZ AZ EMBERRÉ LETT ISTEN A SZENVEDÕ ÚR A FELTÁMADOTT ÚR A FELEMELTETETT ÚR EGYHÁZÁNAK URA AZ ANGYALOK URA SZÛZ MÁRIA FIA TANÚINAK URA MIATYÁNK

Részletesebben

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Szentségek vételére felkészítő kiadvány. Kiadja: Szent József Plébánia. Cím: 8800 Nagykanizsa Ady E. 15. Felelős kiadó és szerkesztő: Váron István. E-mail: varonistvan@gmail.com

Részletesebben

Mennyből az angyal. Pásztorok, pásztorok. 2. Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban.

Mennyből az angyal. Pásztorok, pásztorok. 2. Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban. Mennyből az angyal Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban. Angyalok szózata minket is hív, ér tse meg ezt tehát minden hű szív. a kisded Jézuskát

Részletesebben

A tanévzáró istentisztelet felépítése

A tanévzáró istentisztelet felépítése A tanévzáró istentisztelet felépítése HÁLAADÓ ÉNEK BEVEZETÉS BEVEZETÕ ZSOLTÁR (INTROITUS) A NAP IMÁDSÁGA (KOLLEKTA) IGEOLVASÁS IGEHIRDETÉS TE DEUM-ÉNEK ÁLTALÁNOS KÖNYÖRGÕ IMÁDSÁG, KYRIE, MIATYÁNK ÁLDÁS

Részletesebben

Csorda pásztorok midőn Betlehemben /: csordát őriztek éjjel a mezőben. :/ Isten angyali jövének melléjük, /: Nagy félelemmel telik meg ő szívük.

Csorda pásztorok midőn Betlehemben /: csordát őriztek éjjel a mezőben. :/ Isten angyali jövének melléjük, /: Nagy félelemmel telik meg ő szívük. Betlehemes játék 2. Vezető: /csenget/ Gyerekek! Bejöhetnek a betlehemesek? Gyerekek: Igen!!! Mind: Adjon az Úristen szerencsés jó estét, A kicsi Jézuska neve dicsértessék. Eljöttünk, eljöttünk, Róla jó

Részletesebben

4 Isteni malasztnak anyja, / Tisztaságos anya, Szeplőtelen szűz anya, / Makula nélkül való anya, Könyörögj érettünk! 5 Szűz virág szent anya, /

4 Isteni malasztnak anyja, / Tisztaságos anya, Szeplőtelen szűz anya, / Makula nélkül való anya, Könyörögj érettünk! 5 Szűz virág szent anya, / MÁJUSI LITÁNIA Kezdőének 1 Uram irgalmazz nekünk, / Krisztus, kegyelmezz nekünk, Krisztus, hallgass minket, / Krisztus hallgass meg minket, Uram, irgalmazz nekünk! 2 Mennybéli Atya Isten, / Megváltó Fiú

Részletesebben

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja.

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja. V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja. HIMNUSZ (H 299) Föld vigadása, ég új ragyogása, Nap hajnalfénye, Alkotód szülője, ments meg a mélytől,

Részletesebben

Tolcsvay László és Tolcsvay Béla: Magyar Mise. - rockopera -

Tolcsvay László és Tolcsvay Béla: Magyar Mise. - rockopera - Tolcsvay László és Tolcsvay Béla: Magyar Mise - rockopera - 1. INTROITUS EGYEDÜL VAGYOK, ÁLLJ MELLÉM, LÉGY VELEM! NEM MONDJA SENKI, HOGY MIT KELLENE TENNEM, NEM TUDJA SENKI, HOGY MIBEN KÉNE HINNEM. NEM

Részletesebben

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok AHOGY NÉZLEK TÉGED Ahogy nézlek téged Elszáll minden félelem Ahogy szól szelíd szavad Nem kérdezek már Amikor érzem itt vagy Szent Szellemed hoz közel Erős karod átölel És új élet tölt el A mennyben van

Részletesebben

Csak az Isten kegyelme segíthet

Csak az Isten kegyelme segíthet Csak az Isten kegyelme segíthet Lectio: Ef 2,1-13 Textus: Ef 2,4-10 Kedves Testvéreim! Róm 1,18-ban ezt olvassuk: Mert nyilván van az Istennek haragja mennyekből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv

Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv INTROITUS - Bevezetés Egyedül vagyok, állj mellém, egyedül vagyok, állj mellém, egyedül vagyok, állj mellém, légy velem! Nem mondja senki, hogy mit

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Külső-Kelenföldi IFI akkordosfüzete

Tartalomjegyzék. Külső-Kelenföldi IFI akkordosfüzete Tartalomjegyzék A föld, amelyre lábad lép 22. A mélyből Hozzád száll szavam 54. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 12. A Nap felkelésétől, míg leszáll 41. A sár lehúz 171. A szeleknek lengő szárnyán 108.

Részletesebben

www.eletalelekben.ro

www.eletalelekben.ro www.eletalelekben.ro L 0. / Szív csendben az Úrra figyel, ki segít. / x2 Szív csendben az Úrra figyel. K 1. bűnös szet hadd adj Néked! 7 bűnös szet hadd adj Néked! 4 7 bűnös szet hadd adj Néked, ó,

Részletesebben

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje. 1 ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: CSÜTÖRTÖK DÉLELŐTTI, DÉLI ÉS DÉLUTÁNI, VAGYIS NAPKÖZI IMAÓRA V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen

Részletesebben

1. Átölel jelenléted Marty Sampson - For Who You Are (ford.: Pintér Béla)

1. Átölel jelenléted Marty Sampson - For Who You Are (ford.: Pintér Béla) 1. Átölel jelenléted Marty Sampson - For Who You Are (ford.: Pintér Béla) Verse: H H sus4 H H sus4 Átölel jelenléted, ébren is csak rólad álmodom H H sus4 H H sus4 # m Várok rád, s azt remélem, szelíd

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja.

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

VAGY: PAP: Testvéreim! Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, és bánjuk meg bűneinket, hogy méltóképpen ünnepelhessük az Úr szent titkait!

VAGY: PAP: Testvéreim! Vizsgáljuk meg lelkiismeretünket, és bánjuk meg bűneinket, hogy méltóképpen ünnepelhessük az Úr szent titkait! 1 A NÉP RÉSZVÉTELÉVEL BEMUTATOTT MISE RENDJE BEVEZETŐ SZERTARTÁS Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében. NÉP: Ámen. A mi Urunk, Jézus Krisztus kegyelme, az Atyaisten szeretete és a Szentlélek egyesítő

Részletesebben

Az igazi szolgálat kizárólag a Szent Szellem ereje által lehet sikeres. Hét ok, amiért felkentnek kell lenned. 1. fejezet

Az igazi szolgálat kizárólag a Szent Szellem ereje által lehet sikeres. Hét ok, amiért felkentnek kell lenned. 1. fejezet Tartalom 1. Hét ok, amiért felkentnek kell lenned......................... 7 2. A kenet tizenöt erőteljes hatása a szolgálatodra................ 13 3. Egyetlen lépés a kenethez...................................

Részletesebben

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL.

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERETETE Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János

Részletesebben

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁI ISTENTISZTELET LYŰJTEMÉNY TELJES SZÍVBŐL Jeremy Camp - Worthy of my praise Teljes szívből (teljes szívből) F Áldom neved (áldom neved) C Teljes lényem (teljes lényem) m - - zeng

Részletesebben

1. Ígérd meg azt, hogy kezed kezemből vissza nem veszed, s szeretni fogsz akkor is amikor már én is vén leszek.

1. Ígérd meg azt, hogy kezed kezemből vissza nem veszed, s szeretni fogsz akkor is amikor már én is vén leszek. 1. Ígérd meg azt, hogy kezed kezemből vissza nem veszed, s szeretni fogsz akkor is amikor már én is vén leszek. Ígérd meg azt, hogy szemrehányást szíved magába nem fogad. S nem kéri tőlem vissza Aranyos

Részletesebben

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm!

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm! m Hm Az Ő szeretete olyan nagy, hogy fel sem mérhetem, m Nem tudja felfogni az emberi értelem. m Hm Mikor bűneim súlya alatt a olgotára ment, m Meghalt azért, hogy én örökké éljek. m HAm m m Ő Jéééézus,

Részletesebben

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY TELJES SZÍVBŐL Jeremy Camp - Worthy of my praise G Teljes szívből (teljes szívből) F Áldom neved (áldom neved) C Teljes lényem (teljes lényem) G Am

Részletesebben

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS!

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! Urunk, Jézus Krisztus, te azt mondtad:,,ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok köztük.'' És az egyház így énekel:,,ahol

Részletesebben

14. A Graduálénekek és a heti énekek

14. A Graduálénekek és a heti énekek Énekrend Az énekrendrõl A Graduálének az istentisztelet központi gyülekezeti éneke. Nem az adott nap aktuális igehirdetése határozza meg, hanem az ünnep egyházi éven belüli szerepe. (Az igehirdetéshez

Részletesebben

2018. jún.3. Úrnapja 22.

2018. jún.3. Úrnapja 22. 2018. jún.3. Úrnapja 22. VASÁRNAPI ÜZENET KÉT SZÖVETSÉG Úrnapján idén a két legfontosabb szövetség szentírási szakaszait hallottuk: Mózes vérrel hinti meg a népet, mely megígéri, hogy megtartja Isten rendeléseit,

Részletesebben

Napszaki Áhítatok Liturgikus Füzete. Böjt idejére I. (Első két hét) (2016. február 10-20.)

Napszaki Áhítatok Liturgikus Füzete. Böjt idejére I. (Első két hét) (2016. február 10-20.) Napszaki Áhítatok Liturgikus Füzete Böjt idejére I. (Első két hét) (2016. február 10-20.) Erdélyi Gyülekezet Budapest, 2016 2 Tartalomjegyzék Napi változó részek a Reggeli áhítathoz - II.10 (Böjt 1. napja)

Részletesebben

JÉZUS A JÓ PÁSZTOR, MINT EGY GYÓGYSZERÉSZ ápr.22. húsvét 4. vasárnapja 17.

JÉZUS A JÓ PÁSZTOR, MINT EGY GYÓGYSZERÉSZ ápr.22. húsvét 4. vasárnapja 17. 2018. ápr.22. húsvét 4. vasárnapja 17. JÉZUS A JÓ PÁSZTOR, MINT EGY GYÓGYSZERÉSZ Húsvét 4. vasárnapján Jézusról, mindannyiunk jóságos pásztoráról hallunk. Ezen a vasárnapon papi és szerzetesi hivatásokért

Részletesebben

1. Vers az elsőáldozási szentmisében

1. Vers az elsőáldozási szentmisében 1. Vers az elsőáldozási szentmisében A szentmise elején, miután a pap a hívőket köszöntötte, a gyerekek az oltár előtti lépcsőre állnak abban a sorrendben, ahogyan az egyes versszakokat mondják. A hitoktató

Részletesebben

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje. 1 ÉVKÖZI IDŐ III. HÉT: SZERDA DÉLELŐTTI, DÉLI ÉS DÉLUTÁNI, VAGYIS NAPKÖZI IMAÓRA V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben,

Részletesebben

A KATEKUMENÁTUS ÉS FOKOZATAI HARMADIK FOKOZAT:

A KATEKUMENÁTUS ÉS FOKOZATAI HARMADIK FOKOZAT: A KATEKUMENÁTUS ÉS FOKOZATAI HARMADIK FOKOZAT: A SZENT IMÁDSÁG (A MIATYÁNK) ÁTADÁSA A KATEKUMENEKNEK 1 2 AZ IGE LITURGIÁJA Katekumen olvassa: Olvasmány Szent Pál apostolnak a Galatákhoz írt leveléből 4A

Részletesebben

HÚSVÉT ESTI DICSÉRET

HÚSVÉT ESTI DICSÉRET HÚSVÉT ESTI DICSÉRET HIMNUSZ Nem bántott húsvét éjszaka az Úr öldöklı angyala. Szabaddá lettünk: elbukott a szörnyő fáraó hada. A Bárány immár Krisztusunk, ki értünk önként szenvedett. Az új kovásztalan

Részletesebben

Hanukka és Karácsony

Hanukka és Karácsony Bereczki Sándor Igehirdetések 9. Hanukka és Karácsony Mindenki Temploma Hanukka és Karácsony Igehirdetés sorozat 9. Copyright 2010 Bereczki Sándor Korrektor: Dr. Gruber Tibor Kiadványszerkesztő: Danziger

Részletesebben

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY TE VAGY AZ e a/e Te vagy az, akiből élet árad e a/e Te vagy csak igaz szó a számban. D C e a/e Szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, Hajnalcsillag vagy az éjszakában, Olyan

Részletesebben

TORNYOSPÁLCAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG ÁLDÁS REFORMÁTUS DIAKÓNIAI KÖZPONT IDŐSEK NAPPALI ELLÁTÁSA PROGRAMFÜZET 2015/5. SZÁM

TORNYOSPÁLCAI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG ÁLDÁS REFORMÁTUS DIAKÓNIAI KÖZPONT IDŐSEK NAPPALI ELLÁTÁSA PROGRAMFÜZET 2015/5. SZÁM 19.hét május4-8. Május hónap - tervezett programok Hétfő Anyáknapi köszöntő Mónika,Flórián Kedd Egészségmegőrző nap Györgyi,Gotthárd Szerda Piac Ívett,Frida Csütörtök Kéz és körömápolás Gizella,Bendegúz

Részletesebben

2015. Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár. Gitáros misék énekei. Tartalom. 1 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár

2015. Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár. Gitáros misék énekei. Tartalom. 1 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 1 Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár 2015. Szűz Mária neve Római Katolikus Templom - Solymár Gitáros misék énekei Tartalom 1. Adoramus te Christe.... 3 2. A Föld és az Ég... 3 3. Áldjátok

Részletesebben

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje.

HIMNUSZ Délelőtt Most jöjj, Szentlélek, szállj közénk, Atyát s Fiút ki egybekötsz, szívünket, kérünk, töltse be kegyelmed égi ereje. 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: KEDD DÉLELŐTTI, DÉLI ÉS DÉLUTÁNI, VAGYIS NAPKÖZI IMAÓRA V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben,

Részletesebben

SCHUMANN CHAMISSO. Frauenliebe und Leben. Asszonyszerelem, asszonysors

SCHUMANN CHAMISSO. Frauenliebe und Leben. Asszonyszerelem, asszonysors SCHUMANN CHAMISSO Frauenliebe und Leben Op. 42 Asszonyszerelem, asszonysors Frauenliebe und leben Asszonyszerelem, asszonysors Op.42 1. Mióta láttam őt, vaknak hiszem magam, Bárhová is nézek, csak őt látom;

Részletesebben

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve

Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve PPEK 904 Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina: Kis Boldogasszony képeskönyve Bali Mária Ildefonsa Kákonyi Mária Constantina Kis Boldogasszony képeskönyve mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár

Részletesebben

Te vagy váltságom MP3. F #m9 G #m7 C #m Te vagy váltságom és menedékem, És életem ereje. Te vagy reményem és kútforrásom, Uram Hozzád jövök én.

Te vagy váltságom MP3. F #m9 G #m7 C #m Te vagy váltságom és menedékem, És életem ereje. Te vagy reményem és kútforrásom, Uram Hozzád jövök én. Te vagy váltságom MP3 #m9 #m7 #m Te vagy váltságom és menedékem, #m9 #m7 #m És életem eree. #m9 #m7 #m Te vagy reményem és kútforrásom, #m9 #m7 #m Uram ozzád övök én. ma7 #m7 #m Benned ó Uram, Benned hiszek,

Részletesebben

Hívek: Uram segíts meg engem. (mindenki mélyen meghajolva)

Hívek: Uram segíts meg engem. (mindenki mélyen meghajolva) f mf f Pap: Istenem, jöjj segítségemre. (keresztvetés) f mf f Hívek: Uram segíts meg engem. (mindenki mélyen meghajolva) f mf f Mind: Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek. (fölegyenesedünk)

Részletesebben

Én Istenem! Miért hagytál el engem?

Én Istenem! Miért hagytál el engem? Édes Illat Én Istenem! Miért hagytál el engem? Sóhajtotta Jézus, miközben a fakereszten felfüggesztve, vércseppek csöpögtek végig a testén. És akkor, nem lélegzett többet. Nem, te voltál minden reményem!

Részletesebben

2018. szept.23. évközi 25. vas. 36.

2018. szept.23. évközi 25. vas. 36. 2018. szept.23. évközi 25. vas. 36. KÉT KERÉKEN KÖVETSÉGBEN A VATIKÁNBAN "Hogyan hallja hát őket mindegyikünk a saját anyanyelvén?" (ApCsel 2:8) 1 cél, 2 kerék, 5 püspök, 6 ország, 40 nap, 300 település,

Részletesebben

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István A TAN Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István 1943. szeptember 10. péntek. 12. BESZÉLGETÉS LILIVEL L. Köszönöm, hogy eljöttél.

Részletesebben

Karácsony estéjén. Hirdesse hát, minden égő gyertyaszál,

Karácsony estéjén. Hirdesse hát, minden égő gyertyaszál, Karácsony estéjén Cm B Karácsony estéjén a fenyőfa körül Cm B Esz Szívemben örömteli háladal csendül Fm B Esz Asz S megköszönöm Néked, Uram, hogy értem eljöttél B Gm Cm E földre megszülettél. Cm B Karácsony

Részletesebben

6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE

6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE 6. A HÁZASSÁG MEGÁLDÁSÁNAK EMLÉKÜNNEPE gyülekezeti (vasárnap délelőtti) istentiszteleten felépítés BEVEZETÉS (BEJELENTÉS, IMÁDSÁG) RÖVID IGEHIRDETÉS HÁZASTÁRSAK MEGÁLDÁSA 67 A házasság megáldásának emlékünnepe

Részletesebben

http://webovoda.blogspot.com/

http://webovoda.blogspot.com/ http://webovoda.blogspot.com/ B e t l e h e m e s j á t é k Szereplők: Király, szolga, Mária, József, egy paraszt család (akiknél a betlehemes játszódik), a betlehemet vivők, angyalok, pásztorok. Az egész

Részletesebben

Zsolozsma a HAKK-on Július 20. szerda, ESTI DICSÉRET

Zsolozsma a HAKK-on Július 20. szerda, ESTI DICSÉRET Zsolozsma a HAKK-on Július 20. szerda, ESTI DICSÉRET f mf f Pap: Istenem, jöjj segítségemre. (keresztvetés) f mf f Hívek: Uram segíts meg engem. (mindenki mélyen meghajolva) f mf f Mind: Dicsőség az Atyának,

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Részletesebben

2018. jún.10. évközi 10. vas. 23.

2018. jún.10. évközi 10. vas. 23. 2018. jún.10. évközi 10. vas. 23. VASÁRNAPI ÜZENET A mai evangéliumban Jézust rokonai háborodottnak tartják, a zsidók meg megszállottnak. Jézus pedig inkább nevezi családtagjának azt, aki az Isten akaratát

Részletesebben

ISKOLAI IMÁDSÁGOK ***

ISKOLAI IMÁDSÁGOK *** ISKOLAI IMÁDSÁGOK ÁLTALÁNOS IMÁK 1.) Fogadd el Uram, szabadságomat, fogadd egészen. Vedd értelmemet, akaratomat, s emlékezésem. Mindazt amim van, és ami vagyok, Te adtad ingyen. Visszaadok, Uram, egyszerre

Részletesebben

Amikor az Úr megnyitja szemünket

Amikor az Úr megnyitja szemünket Lectio: 2 Kir 6,8-19 Textus: 2 Kir 6,16-17.20-23 Amikor az Úr megnyitja szemünket Kedves Testvéreim! Az ellenség, a szír sereg már Dótánban van, vagyis benyomult az ország belsejébe. A mi életünkben is

Részletesebben

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT Szent Claret Mária Antal (1807 1870) gondolatai alapján Szeretett gyermekem! Látogass meg engem gyakran az Oltáriszentségben! Nem szükséges hosszasan maradnod és sokat

Részletesebben

3. FELNŐTT-KERESZTELÉS FELÉPÍTÉS

3. FELNŐTT-KERESZTELÉS FELÉPÍTÉS 3. FELNŐTT-KERESZTELÉS FELÉPÍTÉS KÖSZÖNTÉS MISSZIÓI PARANCS KERESZTELÉSI IGE, IGEHIRDETÉS APOSTOLI HITVALLÁS KERESZTELÉSI KÉRDÉSEK KERESZTELÉS (MIATYÁNK) KÖSZÖNTÉS A GYÜLEKEZETBEN 31 KÖSZÖNTÉS Felnőtt

Részletesebben

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8).

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Nagy öröm Lectio: ApCsel 8,1-25. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Fülöp Samáriában hirdette a Messiást. Jézusról tett bizonyságot, a Szabadítóról. Az ember mindig kapcsolatban kellene,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyörű otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

A Mennyország, Isten gyönyör otthona

A Mennyország, Isten gyönyör otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyör otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Sarah S. 60/60. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

A Graduálénekek és a heti énekek

A Graduálénekek és a heti énekek A Graduálénekek és a heti énekek A Graduálének az istentisztelet központi éneke, amelynek kiválasztását elsõsorban az adott ünnep egyházi éven belüli szerepe határozza meg. Alkalmazkodik egyházunk igeolvasási

Részletesebben

Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam. 1n 14,6. Erre a szabadságra tett szabaddá minket Krisztus.

Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam. 1n 14,6. Erre a szabadságra tett szabaddá minket Krisztus. Én vagyok az út, az igazság és az élet. Senki sem jut az Atyához, csak általam. 1n 14,6 Erre a szabadságra tett szabaddá minket Krisztus. Gal 5,1 Hints meg engem izsóppal és megtisztulok, moss meg engem

Részletesebben

Hamis és igaz békesség

Hamis és igaz békesség Hamis és igaz békesség Lectio: Jer 1,1-15 Textus: Jer 1,14 A lelkipásztor így szólt egy asszonyhoz: - Asszonyom, szokta önt kínozni a Sátán? - Engem? Soha! - No, akkor ez annak a jele, hogy ön még a Sátáné,

Részletesebben

33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA

33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA 33. GYÜLEKEZETI TISZTSÉGVISELŐ IKTATÁSA Liturgikus szín: az egyházi esztendő szerint vagy piros Gyülekezeti felügyelő, presbiter, gyülekezeti munkatárs, gondnok, pénztáros, jegyző, kántor és egyházfi iktatása

Részletesebben

32. EGYHÁZKERÜLETI, EGYHÁZMEGYEI FELÜGYELŐ IKTATÁSA FELÉPÍTÉS

32. EGYHÁZKERÜLETI, EGYHÁZMEGYEI FELÜGYELŐ IKTATÁSA FELÉPÍTÉS 32. EGYHÁZKERÜLETI, EGYHÁZMEGYEI FELÜGYELŐ IKTATÁSA FELÉPÍTÉS ELŐJÁTÉK, GYÜLEKEZETI ÉNEK BEVEZETÉS INTROITUS KRISZTUS IMÁDÁSA (KYRIE) DICSŐÍTÉS (GLORIA IN EXCELSIS) BEJELENTÉS LEKCIÓ IGEHIRDETÉS GYÜLEKEZETI

Részletesebben