Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő"

Átírás

1 C/ C/ 2x am add9 am am add9 am Szent az Úr, szent az Úr am sus em Szent az Úr a seregek Istene C add9 am 7 Aki volt, aki van, aki eljövendő C add9 am 7 Egyedül jó, egyedül bölcs, egyedül üdvözítő C add9 am 7 Mindent hall, mindent lát, mindenhol jelen van C add9 am 7 C Ő a kezdet és a vég, Ő az élet forrása C C/ Ő az élet forrása

2 A cisz 7 Jézus, én így jövök hozzád maj7 dm 7 Lelkem előtted térdepel, de a szívem benned énekel A cisz 7 Jézus, én jól tudom most már maj7 dm 7 Veled minden lehetséges, többé semmitől sem félek cisz 7 fisz 7 cisz 7 fisz 7 Az úton, amerre jársz nincs gát, nincs akadály Előtted minden meghajol dm 7 A hm A hm Ha szólsz, még a vihar is elvonul A cisz 7 Jézus, légy közel hozzám maj7 dm 7 Hogy elhiggyem itt vagy nekem, ha játszik velem az érzelem A cisz 7 Jézus, én belátom most már maj7 dm 7 Ha rám törne a félelem, csak egyedül te vagy a védelem Követem, követem, követem, követem, követem, követem A hm A hm lábad nyomát A hm 6b A Kelj fel lelkem, ne csüggedj el! Nyugtalanság, távozz most el Szólok, félelem, hagyd el az életem Szomorkodás helyett dicsérlek Istenem yertek szentek, eljött az ünnep! A sötét felhők mind eltűnnek A gyász, a halál énrám nem talál, A Mindenható Király mellettem áll

3 Fisz hm E A Uram, szólj hozzám és a Te beszéded megújítja életem. Fisz hm E A Uram érints meg és a Te Szellemed betölti a szívemet. em hm em A Uram oly jó vagy Te hozzám, dicsérlek szüntelen! fisz A A Te kegyelmed követ engem örökké, ahová csak megyek. fisz A Uram jó vagy karod erősen átölel, megtartja életem.

4 maj7 icsér az életem, Uram Te élsz bennem fisz E yőztes Királyom, a szerelmem Te vagy. maj7 Nincs Benned változás, más nem ér fel Hozzád. fisz E Alázatos, csodás a szerelmem Te vagy. maj7 fisz A maj7 fisz A Erőm, jövőm Tiéd vagyok, a lelkem áld Tiéd vagyok. maj7 fisz A (E) Amit rám bíztál, én mindent akarok! A Cisz fisz A Cisz Jézus, Imádva légy! Jézus, Tiéd szívem. A fisz Cisz E Vágyom, hogy teljességed még jobban ismerjem. maj7 yőztes a sötétségben, igazsággal és fénnyel, fisz E Jóságát mindig érzem. A szerelem Te vagy. maj7 Minden ígéret, kezdet IEN és ÁMEN Benned. fisz E Szívemből így éneklek: a szerelmem Te vagy!

5 hm A hm A hm A Erőm Te vagy, mert Szellemed em hm A Bennem él, ugyanaz, aki sírból feltámaszt hm A És aki jön, mint nincstelen em hm A Örökségedből vesz és áldott lesz hm A Jöjjön a tűz, mely megemészt, égesse rólunk le az élet terhét hm em A Szentségben állhassunk oda a Király elé A hm A Áldunk Urunk, dicsőítünk, és megvalljuk, Te vagy Istenünk! hm A Elküldted Őt, a Megmentőt, hogy megváltsa, a mi életünk! hm A És egyházad tisztán álljon, em hm A Amilyennek láttad, mikor életed adtad Hm A És jöjjön, mint az elveszett Em hm A Befogadva legyen házadba, mint gyermeked A hm A Áldlak Uram, dicsőítlek és megvallom, Te vagy Istenem hm A Azért adtad az életet, hogy imádjam Megváltómat!

6 A A 4 A A 4 A A Nincs más, nincs más, csak Jézus, Jézus! A A 4 A A 4 A A Nincs több, Ő jött el Jézus, Jézus em A A Út, hogy odataláljunk, em C hm E Fény, hogy el ne botoljunk. A A 4 A A 4 A A Itt áll, nincs távol Jézus, Jézus. A A 4 A A 4 A A Nincs más, aki számít, csak Jézus, Jézus. em A A Csókold meg hát a Fiút! em C hm E Az igaz barát hadd öleljen át! A E fisz E Bár hallanád az Ő szavát! A E fisz E Kemény szíved bár lenne lágy! fisz H 7 hm 7 dm 7 A Mint égő tűz, az első szeretet forrósítson át!

7 C Köszönöm kereszted C Az árat amit megfizettél em C am Elhordoztad bűneim, szerelmedből hozzám eljöttél C Köszönöm, hogy értem C Kezeidet átszegezték em C Véreddel megtisztítasz, így már tudom am Szerelmed most elér! am C Méltó a Bárány, ki a trónon ül C C am Koronáinkat átadjuk, mert Te vagy méltó rá am C Felmagasztalunk, Jézus, Királyunk C C A Mennyből lejöttél, meghaltál am C Méltó a Bárány

8 F C Az Úr az én pásztorom, Nem szűkölködöm, F C Az Úr az én nyugodalmam helye, Benne gyönyörködöm! C /H Ha a halál völgyében járok is am b És sötétség borít el, F C/E Akkor sem félek, C Mert az Úr nem hagy el! hm 7 C Érzem, hogy szeret az Úr, hm 7 C Ott van a szívemhez közel, hm 7 C Látom magam előtt, am 7 7 Hogy újra átölel! C/ Tudom, hogy szeret az Úr!

9 fisz A E fisz 7 cisz 7 A E Meghallottuk a kürt szavát fisz 7 cisz 7 A E Isten népe harcra készen áll hm 7 cisz 7 Feltámadt rajtunk az Úr dicsősége E fisz 7 Szívünkben ég a Szent Szellem tüze E Miénk a föld, amire lábunk lép fisz 7 cisz 7 A E Elhívott harcosok vagyunk fisz 7 cisz 7 A E Sokan várják, hogy elinduljunk hm 7 cisz 7 Ezt a hadsereget az Úr készíti E fisz 7 Erőssé és bátorrá teszi hm7 E És a pokol kapui sem vesznek diadalmat rajtunk fisz Mert győzött, Jézus győzött, A E Legyőzte az ellenség minden erejét fisz yőzött, Jézus győzött A E Uralma véget nem ér

10 hm 7 Méltó a Bárány, hogy vegyen dicsőséget, em A A Hódolatot, áldást és tisztességet! hm 7 Méltó a Bárány, hogy vegyen dicsőséget, em A Hódolatot, áldást és tisztességet! em A Szent az Ő neve, örökké! em A Szent az Ő neve, örökké! em A Szent az Ő neve, örökké!

11 2 2 Körülvettél kegyelemmel, jósággal, 2 2 hm 7 Mert szerettél, elűzted éjszakámat, A Szellemed eljött hozzám, A Mint galamb reám szállt! 2 2 Isten Fia, emberré lettél értem, 2 2 hm 7 Mert szerettél, mindhalálig, hűséggel, A yőzelmed mennyet nyitott, A Életet fakasztott! A A/C# Nevedre térjen minden dicsőség! A A/C# Nevednek hódoljon a föld, az ég! /H A hm Neved örök és sosem múlik el, A A Mert neved Jézus, a Felkent!

12 F am 7 F am 7 C C C am F sus4 Rejts most el a szárnyad alá, C F dm 7 Erős kézzel takarj be engem. C F C Tenger tombol, zúg, süvít a szél, F am Te emelsz fel a vihar fölé. C F C Uralkodsz hullámok habjain, F F maj9 (2.szor C) Szívem nem fél, Benned remél. C am F sus4 Csak Istenben bízz én lelkem, C F dm 7 Mert Ő él, nagyobb mindennél. F C Szívem nem fél, Benned remél, 2x

13 E A H cisz E A H Uram, te ismersz, látod szívem E A H cisz A E H A E H Ezerszer elbuktam, mégis szerettél, mindig szerettél E A H cisz E A H Jelenléteddel körülveszel E A H cisz A E H Minden időben, mindig szerettél E cisz E A Meghajlok keresztednél, itt folyt ki a drága vér H sus Nincs, mi ennél többet ér E cisz E A Értem győzted le a sírt, megnyitottad a szentélyt H sus Semmi el nem választ már E A H cisz E A H Te jársz előttem, Oltalmazó E A H cisz A E H Kezedben őrzöl, szeretsz, tudom jól A 2 H cisz A cisz H Megnyílt a Menny, elvégeztetett, a kárpit szétrepedt E A H cisz E A H És ha majd egyszer lezárul szemem E A H cisz A E H A E H Ott állsz előttem, mert úgy szerettél, mindig szerettél

14 A Te vagy a királyom, E A Téged áldlak szívemben, hm E sus E Te vagy mindenem, az életem. A Keresem az arcod, E A Mutasd meg a szívedet, fisz hm E sus hadd rejtőzzek el Benned, hatalmas Isten! E A Trónodnál leborulva dicsérlek, E A Téged vár a szívem szüntelen, E fisz Méltó a Bárány, aki értem adtad véred, hm E sus E A E E sus E minden imádat Téged illet, Téged illet! A fisz Mikor távol voltam én, Te utánam jöttél, E és szerető karoddal átöleltél, A fisz most én megyek Hozzád, és én ölellek át, E és szívem mélyéből ajkam Téged áld.

15 A E fisz Áldom szent neved, a mézzel folyó földeken, A E fisz Hol nincs hiányom semmiben, áldom nevedet. A E fisz Áldom szent neved, ha az út a pusztába vezet, A E fisz A száraz, kietlen helyen, áldom nevedet. A E fisz Minden áldást dicséretté formál szívem, A E fisz S ha körülzár a sötétség, azt mondom én: A E fisz Hogy áldott legyen az Úr neve! Áldom nevedet. A E fisz E Áldott legyen az Úr neve! Áldott legyen hatalmas neve! A E fisz Áldom szent neved, ha éppen minden rendben megy A E fisz Ha napfényes az életem, áldom nevedet! A E fisz Áldom szent neved, a szenvedések útján is, A E fisz Bár könnyek között áldozom, áldom nevedet! A E fisz Te adsz és elveszel, Te adsz és elveszel! A E fisz E A szívem így felel: Hogy áldom Szent neved!

16 A hm E A E fisz Neked elhiszem majd, Mikor szólsz szívemhez, E S tudom, hogy meglesz. A hm E A E fisz Neked elhiszem majd, mint a nap mikor felkel, E Olyan biztos szavad. hm 7 A dm Az éjszaka szűnik már, a világosság felragyog rám fisz H fisz H E Sötétség, félelem, fájdalom, kételyek, mind elszáll A hm 7 Én hiszek csodáidban, A maj7 dm Boldogság és fény gyullad fel szívemben A E A Ez a csoda Te vagy nekem A hm E A E fisz Neked elhiszem majd, akkor is, ha nem látlak, E Jézus bízom Benned. A hm E A E fisz Neked elhiszem majd, tudom, hogy eljössz majd, E Azon a szép napon.

17 Áldom az Urat, mindenkor dicsérem szent Nevét A Áldom az Urat, mindenkor dicsérem szent Nevét hm 7 Áldom az Urat, mindenkor dicsérem szent Nevét em A Kősziklám Ő és erős váram. -7 Áldjad lelkem az Urat, em Áldjad lelkem az Urat, fisz hm em A () Áldjad lelkem az Urat, örökké! Az Ő neve támasz, erős bástya, A - 7 Az igaz hozzá fut, és megmenekül.

18 em C Vezess sátradba, Uram, szüntelen hívlak, 4 em Én Istenem vagy Te, úgy vágyom Utánad, em C Engedd hallanom hangod, hisz Tőled van az élet, 4 am 7 Nem ad boldogságot más, csak a Te jelenléted! em Tisztíts meg, ó, Uram szent tüzeddel, am C H 4 H Szentelj meg a Bárány vérével, em Vedd izzó parazsad a mennyei oltárról, C hm 7 em Érintsd meg ajkaim, hogy szent legyek! em C Szólj, Uram, hallja szolgád, a Te kedves beszéded, 4 em Szívem mélyére rejtem, hogy ne vétkezzem többé, em C Készen állok Előtted, hogy tegyem, amit parancsolsz, 4 am 7 Amit rám bízol, Uram, örömmel elvégezzem!

19 A hm 7 A fisz 7 A E Remény, öröm, és béke van a szívemben. A hm 7 A E sus4 Tudom szeretsz! Betöltöd életem! A hm 7 A fisz 7 A E Benned Uram, erőm megújul minden nap! A hm 7 A fisz 7 E sus4 Ajkam dicsér, mert bennem élsz! hm 7 A E A Megvallom, kiben hiszek, és meglátom dicsőséged! A 2 hm 7 A fisz 7 Itt az idő, hogy áldjalak! icsérjelek, szolgáljalak! hm 7 A E Leteszem álmom, terveim trónod elé. A 2 hm 7 A Szeretett gyermeked vagyok! fisz 7 Hiszem, hogy eljön országod! hm 7 E 7 E Királyságodhoz tartozom!

20 A icsérem Őt szentélyében cisz 7 icsérem Őt reggel, délben, este Fisz E Szent nevét zengem A icsérem Őt erejéért cisz 7 Hatalmáért, kegyelméért áldom fisz E Ő a királyom E E A napfelkeltétől, hadd szóljon a dicséret E Keleten, nyugaton, északon, délen A Minden lélegzettemmel a nagy királyt dicsérem fisz 7 yerünk most trónja elé, áldjuk Őt fisz A Áldjuk Őt, áldjuk Őt

21 C em Tied a dicsőség és imádat, F dm Felemeljük kezeinket 7 És dicsérjük szent neved! C Ó, hatalmas kezed am Nagy csodákat tesz, F dm Veled senki nem ér fel, Veled senki nem ér fel!

22 C F F 2x C F Szívem egyre vágyik rád, C F Eltalált egy végtelen világ am 7 F Ez kárpótol mindenért am 7 F F Jézus Krisztus él! C F Minden ember érzi már C F Megremeg a fél világ am7 F Értem adta életét am7 F F Csak ez ad reményt, hogy Jézus él! C F F Megtörtént, eljöttél, kincset adtál, feltámadtál. C am7 am7 F F Csak Tiéd a dicsőség mindörökké Tiéd mindörökké (2x) C F Minden kincsem átadom C F Másom nincsen, száll dalom am 7 F És válaszod szívemhez ér am 7 F F Ez mindennél többet ér C F am7 Feltámadt és él! Övé a Föld, Övé az ég!

23 2 sus 2 2 sus 2 Szavad szólt a mennyből, megtalált am 7 Megnyitottuk szívünk ajtaját Minden szennyet rólunk lemostál em am7 Kiáltunk, keressük orcád 2 em Ó, adj esőt, Szellemed töltsd ki ránk C Szálljon ránk a tűz, megújító tűz 2 Mennyei láng em Szent, Szent Szellem C Szálljon ránk a tűz, megújító tűz 2 Mennyei láng

24 Szívem szomjazik utánad A Végre otthont lelek nálad hm fisz És megpihen a fáradt szívem A Lelked új erővel tölt fel Ő nem hagy el, fogja két kezem em7 Az út melyen járok hozzá vezet hm fisz Nem hagy el, fogja két kezem em7 fisz A A Hiszen Övé egész életem, ó igen

25 A Szívem felbuzdul, lelkem túlcsordul, dicsérlek A Annyi jót tettél, nézem számát sem tudom. A Lelkem áld, imád Megváltóm, E Mert Ő jó, szeret mindenkor E A Élő vízforrás, csak Te vagy, nincs más fisz E Jöjj közel és oltsd el szomjamat E A Erőm, oltalmam, csak Te vagy Uram, fisz E Emelj fel, vigyél a trónodhoz! A Szellemed bennem, szelíden szólsz, én követlek A A múlt messze tűnt, dicsőséged szemlélem. fisz A E Jöjj, nagy király, jöjj nagy Király, Jézus! fisz A E A Föld úgy vár, a Föld úgy vár, Jézus!

26 em 7 C 9 em em 7 C 9 Több vagy nekem már mindennél. em em 7 C 9 Szívemben élsz, enyém lettél, 7 Szeretlek én. em C maj Tudom, közel vagy, magadhoz ölelsz, em 7 C maj mert Tiéd vagyok én, soha nem hagysz egyedül. em em 7 C 9 Az életed feláldoztad, em em 7 C 9 Szabad vagyok, és látom már, 7 Te vagy a cél. C Mindenkor mellettem voltál, H 7 em bár sokszor nem éreztem én, C F éveken át mindvégig vártál rám.

27 em C em C Nálad lett borrá a víz, holtakat életre hívsz. am 7 sus4 Nincs más Isten, nincsen más! em C em C Te ragyogod be az éjt, Te hozod el a reményt. am 7 sus4 Nincs más Isten, nincsen más! em 7 C Te vagy az Isten, aki nevére leborul minden a földön, az égen. em 7 C sus4 Hegyeket mozdít, beteget gyógyít az Úr ma is. em 7 C Te vagy az Isten, aki nevére leborul minden a földön, az égen. em 7 C sus4 Szíveket hódít, sebeket gyógyít az Úr ma is. (instrumental): em 7 C add2 /H sus em 7 C És hogyha Isten velünk, ember mit árthat nekünk? Mert hogyha Te vagy velünk, ki lehet ellenünk? em 7 C És hogyha Isten velünk, ember mit árthat nekünk? em 7 Mert hogyha Te vagy velünk, ki lehet ellenünk? em 7 C add2 /H sus em 7 C add2 /H sus Mi állhat ellenünk?

28 C C Ahogy nézlek Téged, elszáll minden félelem, C Ahogy szól szelíd szavad, nem kérdezek már! C C Amikor érzem, itt vagy, Szent Szellemed hoz közel, C Erős karod átölel és új élet tölt el! F C Refrén: A mennyben van otthonom, 7 Szívem szárnyal szabadon, F C 7 Lelkem megnyugszik Benned, átitatja keneted em C em C A halál itt véget ér, de nem hagy el a remény, 7 Hogy a végén meglátlak, ott fenn! C C Vezess tovább Istenem, és engedd meg értenem C Szent célodat, tervedet, kedves akaratod. C C Adj próbában kegyelmet, bátorságot, hűséget, C Hogy mindvégig győztesen, álljak meg hitben.

29 C C C C Refrén: Az Úr győz! Az Úr győz! C C F C Az Úr győz és uralkodik, F C F Örüljön a föld, örüljön a föld F dm C Vigadozzanak a nemzetek! C C Emésztő tűz jár Előtte, megrontja gyűlölőit, C F A hegyek, mint viasz elolvadnak az Úr előtt, F Félik, rettegik Őt! Az egek hirdetik nevét, a föld zengi dicséretét, A teremtett világ leborul az Úr előtt, Magasztalja Őt! C C C C Refrén: Az Úr győz! Az Úr győz! C C F C Az Úr győz és uralkodik, F C F Örüljön a föld, örüljön a föld F dm C Vigadozzanak a nemzetek! F C A mi Istenünknek, F C A mi Istenünknek!

30 2 A sus4 A 2 2 A sus4 A 2 2 A sus4 A 2 A sus4 A 2 Hatalmas, dicső király hm A sus4 A 2 Menny és föld hozzád kiált em hm7 A C Jöjjön el országod, legyen meg akaratod em A sus4 A Uralkodj mindörökké A sus4 A 2 Minden térd meghajol, A sus4 A 2 Minden nyelv megvallja majd em hm 7 A C Hogy Jézus Krisztus Úr az Atya dicsőségére em A sus4 A Minden szem meglátja majd 2 A sus4 A Isten az egész föld Ura 2 em 7 A sus4 A Ezt hirdeti erőteljes szava 2 A sus4 A Szóljon a dicséret dala hm 7 A sus4 A 2 A sus4 A Isten az egész föld Ura, Ő az Úr!

31 C Isten így szól mindenkihez, ki fényt hord szívében és szeretetet C Nem kell többé rettegnetek, ha a hegyektől nem látjátok az eget. C C sus4 C Mert van, Aki lecsendesíti a tenger vizét, C C sus4 Van egy név, mely győzelemre vezeti népét. em C Mindig győztes leszel, ha karja felemel, szelleme vezérel em C yőztes leszel, ha életeden át Istenedre nézel am C Mindig győztes leszel C C Az úton elfáradunk, és szívünkben olykor fellázadunk C e egy valamit jól tudunk, hogy a trónhoz a kereszten át jutunk. C C sus4 C Mert van, Aki lecsendesíti a tenger vizét, C C sus4 Van egy név, mely győzelemre vezeti népét. em hm C Szavad legyen kardom, igéd pajzsom és páncélom! em hm C B maj A 9 Krisztussal oldalunkon mindig győzni fogunk! am C am C am C E b F add9 mindig győztes, mindig, győztes, mindig győztes leszel!

32 (dm) gm 7 am 7 dm Kérhetnék sokmindent, de nem teszem gm 7 am 7 dm Jelenléted szüntelen keresem gm 7 C 7 F dm gm 7 Nálad megvan minden, ami kell nekem gm 7 A 7 Kezem a kezedbe teszem (dm) gm 7 am 7 dm Kereslek már éjjel és nappal gm 7 am 7 dm Kereslek már minden mozdulattal gm 7 C 7 F dm gm 7 Végigsimítasz árnyékoddal gm 7 A 7 Közelebbről szól a dal (dm) gm 7 am 7 dm Aki keres Téged, az megtalál gm 7 am 7 dm Megragadod és akkor Eléd áll gm 7 C 7 F dm gm 7 Attól kezdve mindig Veled jár gm 7 A 7 Megnyílik a határ Na na na na naa na-na naa na na Na na na na naa na-na na-nan na Na na na na naa na naa naa naa Na-naa na na na na na (legvégén: dm)

33 em 7 C maj7 am 7 hm 7 Jót terveztél az életem felől, szívből örülsz mikor jót tehetsz velem. em 7 C 7 am 7 hm 7 em Értem adtad Jézust a Bárányt, hogyne ajándékoznál mindent nekem. C maj7 hm 7 C maj7 hm 7 Mielőtt megszülettem Te már elhívtál. C maj7 E sus7 E 7 Szerelmed, mint napfény árad rám. C maj7 hm 7 C maj7 hm 7 maj7 am H sus H Kegyelmed örökké tart, sosem múlik el. Fiaddá fogadtál! C maj7 hm 7 C maj7 hm 7 Jézusban fiad vagyok, szeretett gyermek. C maj7 E sus7 E 7 Te lettél az igaz gyöngy akiért élek. C maj7 hm 7 C maj7 hm 7 maj7 am H sus H Semmi nem választ el a Te szerelmedtől. Te vagy már örökségem! em 7 C maj7 am 7 hm 7 Jót, igen jót, igen jót, igen jót terveztél! em 7 C maj7 am 7 hm 7 em Jót igen jót, jót terveztél! em 7 am 7 em 7 am 7 Kiáltom Abba szerelmes Atyám, Abba szerelmes Atyám, em 7 am 7 hm 7 em Abba szerelmes, szerelmes Atyám!

34 hm A Isten jó énhozzám, az Ő dicsőségét zengi minden száj, hm A Isten jó, mindig jó, Lénye fénysugár sötét éjszakán, A Isten jó, Isten jó énhozzám! A hm hm A Árnyas völgyön, mikor átmész, és sötétség borul rád, A hm A Nem kell félned, vezet téged, biztonságban megtart Ő, em A em A Megígérte, hogy nem hagy el, figyel rád, szava égő tűz! A hm hm A Bűnös voltam és méltatlan, de Te értem meghaltál, A hm A Szellemeddel betöltöttél, örök győzelmet adtál, em A em A Ezért felállok és kiáltom, végtelen kegyelmed hozzám! hm fisz am em Ó, én nem is érthetem, azt, hogy mit tettél velem, B F A A Lelkem kezedben van, és hit által tisztán láthatok!

35 am am / F maj7 2x am dm am Tiéd a végtelen, a kárpiton túli tér F C Tiéd a menny és a Föld, néped Izrael am dm am icsőség Királya jöjj, hatalmad öltözzed fel F C Szívünk úgy vágyódik Rád, jöjj győzelmes Úr F És meglát minden szem F /A /H Ahogy büszkén visszatérsz am F Adonáj, Adonáj C Minden térdet hajt örök trónodnál am F Adonáj, Adonáj C am F Minden nyelv így szól: Te vagy Úr, Király, Adonáj am dm am Rád vár Jeruzsálem, imánk Hozzád száll F C íszes kapukon át, mikor vonulsz be már F F /A /H F 2 És egész Sion zeng: Baruch hábá b sem C F 2 C Neked hódol a teljes Föld! Neked hódol a teljes Föld!

36 E fisz E fisz Fénye megtörte az éjt, és öröm áradt rám. E fisz E Vére megmosta szívem azóta élek már! A E E Átformált, és megváltozott minden A E E Átformált, és véget ért a gyász! E fisz E fisz Megtart erős keze, lábam sziklán áll, E fisz E Szívem új dalba kezd, győzelem vár rám! E Jézusban van győzelmünk! E Jézusban van győzelmünk!

37 Nem volt reményem és nem volt barátom, Egyedül voltam itt a világon, C am 7 Nem ismertem Őt, de közel jött hozzám. Új reményt adott és átformált engem, Ami volt elmúlt, új ember lettem, C am 7 rága Szellemét küldte el hozzám! Refrén: Megtalált az Úr és elhívott engem, F C Mindenem Övé, a gyermeke lettem, C Megtalált az Úr és elmúlt minden félelmem. Megtalált az Úr és viszem a jó hírt, F C Jézus ma is él és nevemen szólít, C Megtalált az Úr és elmúlt minden félelmem, 7 Jézus él a szívemben! C Megtalált az Úr, megtalált az Úr,megtalált az Úr, 7 Jézus él a szívemben!

38 C em Mit is mondhatnék? Te vagy, ki megváltottál, C em rága véreddel hófehérre mostál, C em Mindenem lettél, Tiéd az egész lényem, C em C em Ég a tűz bennem, csak Érted élek már! C em Minden nap, Uram, ráállok Igédre, C em Téged hívlak, légy a segítségem, C em Vezess hát engem tovább a keskeny úton, C em Add, hogy életem a világban tüzet gyújtson! C em Refrén: Minden nap csak Érted élek, C em Minden nap követlek Téged, C em Minden nap Veled járok, Uram! em Érted élek minden nap! em Érted élek minden nap! em em Érted élek minden nap, Uram!

39 C am F Minden nap újabb döntés C am F Merre menjek, hová hívsz C F C F Megtennem sokszor nehéz, amit mondasz, amit kérsz C am F Hogyha néha elbukom C am F Felsegítesz, jól tudom C F C F A Ha visszanézek utamra, mindig ott voltál Uram em 7 Kiáltom: mindig jobban vágylak ismerni Téged em 7 Teljes szívből bízom Benned, Rád van szükségem E A Kereslek, minden nap, mutasd meg arcodat A (elejére menet: C ) Kérlek, hadd lássam akaratod Uram!

40 Eljöttél szétszéledt sus Kirabolt juhaid közé sus Szolgáltál, meghaltál sus hm e harmadnapra feltámadtál sus hm Isten egyszülöttét küldve Közel jött hozzánk A Ki így szeret, nincs más! A Elértél, kihívtál A Örök életet adtál A Veled megnyílt a menny A Szívem mindörökké zeng A (hm) Halleluja! Így lettem újjá!

41 /C /B /A Játéknak vége Isten harcra hív, Te döntöd el, hogy kivel vívsz A A e ne várj csodát, ha a rossz oldalon állsz. /C /B /A Lehetne könnyebb is, de nem így van. Van egy ígéret ami fogva tartja a A A A szívemet, hogy Isten haza vár 2x (hogy Isten haza vár) A hm 7 Odaadok mindent, odaadom kincsem, csak az örök életet megnyerjem. A hm 7 A hm 7 A Ami harc vár rám, tudom rád is vár. Veled küzdeni kész a szívem. A A Jöhet bármi érhet, sziklára állva léptem meg nem inog. A hm 7 A Jöhet bármi érhet, sziklára állva, többé nem alkuszom meg /C /B /A Elvetted tőlem minden bűnömet, Te lettél célom és az életem A hm7 Tudom jól van ez, igen a Szent Szellem vezet A És többé nem fordulok meg.

42 Olyan hatalmas a te irgalmad, amilyen magasan van az ég Még a számon sincs a szó, Te már tudod mire van szükség A hm Mert úgy szerettél minket, hogy egyszülötted adtad értünk A C Hogy el ne vesszünk végleg, hanem higgyünk és imádjunk Jézus nevében Imádunk Téged mennyei Atyánk hm A Intro: Imádunk Téged Jézus nevében! És adtad a Szellemed nekünk, hogy megismerjünk Téged És megnyitottad a szemeinket, hogy lássuk dicsőséged

43 A Trónodnál imádlak én szépséged elborít A Szellemed átjár meggyógyít em 7 A A A feltámadás ereje ami a sírt legyőzte em 7 fisz 7 A Magával ragad eláraszt újjá teremt életet ad A Imádlak Téged Uram mindenem lettél A Tisztelet hódolat szálljon fel Trónod elé A icsőséged körbevesz eltűnik minden félelmem hm 7 Áldásod árad rám érzem más ember lettem : hm 7 A más ember lettem

44 hm A sus A öntést hoztam, Jézus, a szívemben hm A C A sus A Hadd legyek egészen a Tied hm A sus A Véred folyt énértem, hogy élhessek hm A C A sus A Hódolattal állok Előtted A Neked adom szívem em 7 És Tiéd mindenem A sus Csak Érted élek már A Minden lélegzetem em 7 Minden perc, mit adsz nekem A sus Imádja nagy neved

45 gm gm hm Mint szarvas hűs folyóvízhez, úgy vágyik lelkem Istenhez, hm A Ő megszabadít, elveszi minden terhem. gm gm hm Kegyelme újra átkarol, lelkemről minden lánc lehull, hm A Megvigasztal, az ami fájt, emlék csupán. em A Csak Ő és én, nem kell más, Utána vágyom, C A sus4 A 7 Jelenlétében csodálom szépségét! Soha nem leszek többé az, aki voltam rég, hm A A Mert Ő rám talált és megfordult a világ, Szívem Érte ég és bármit megtennék, hm A Hogy házában maradjak!

46 dm B F C Isten eljött, ember lett értem. Ámen, ámen dm B F C yőzelmet szerzett a Kereszten. Ámen, ámen dm B F C Szenvedett, új életre kelt. Ámen, ámen dm B F C Atyja jobbján foglal most helyet. Ámen, ámen F gm F gm Hatalmas az Úr dicsősége örökké F gm F gm Hatalmas az Úr dicsősége F gm F gm Teljes szívből éneklem a Mindenség Urának B C F Hatalmas dicsőséged! dm B F C Vérrel fedett bűntelen kezed. Ámen, ámen dm B F C Nem tarthatták fogva a szegek. Ámen, ámen dm B F C Nagy jóságod kiárad ránk. Ámen, ámen dm B F C Halleluja, visszajössz hozzánk. Ámen, ámen F C Te vagy az, aki volt, te vagy az, aki van dm B Te vagy az, aki majd eljön.

47 F C B F Nincs olyan, mint Te! B F dm C Semmi nem pótolja szerelmedet! F C dm B A világ összes kincsét elveszthetem, F C F csak Te megmaradj nekem! (Ism: B, C) Átmenet: dm, B, F, C dm am 7 Mint folyóvíz, árad irgalmad. dm C F Sebeidből gyógyulás! dm B F Viharban két karod átölel. B C Biztonság vár rám!

48 A Odaadom Neked mindenemet, A Amit akarsz, cselekedd meg most velem! A Legyen, ahogy akarod! A Kincseiddel töltsd meg életemet, A Adj nekem látást, hogy ne tévedjek el! A Újítsd meg friss keneted! E fisz E A Formálj át engem, hogy hasonlítsak Rád! E fisz cisz E rága Szellemeddel gyere közel hozzám! A cisz E Egy pillantásod, ha megtalál, az többet jelent minden szónál! A cisz E Jelenléted, ha eláraszt engem. A cisz E Egy villanás dicsőségedből, és újjá lesz minden bennem. A cisz E A Jézus vérén át jövök Hozzád, tüzed ég a szívemben!

49 Jézus, Te légy forrásom em em Te légy a fény, a középpont, Jézus! Jézus, Te légy reményem em em Életemben a középpont, Jézus! A 7 Te légy a tűz a szívemben A Égi szél a lelkemben A hm 7 Életem Tőled kaptam én em Jézus, Jézus Jézus, Te légy ösvényem em em Látásom légy és vezérem, Jézus! Jézus, Te légy forrásom em em Te légy a fény, a középpont, Jézus!

50 Kiontott vér, amely értem is folyt, feloldott bűnöm alól A Kiáltásod felszállt, amikor meghaltál értünk Taníts még, szívem hajoljon feléd, vezess, ha eltévedek A Hogyha néha nehéz, megerősít az, hogy Te élsz A A Ahol voltam rég, Vissza nem mennék Ő él és megbocsát, az életem helyreállt icsérd, lelkem áldd, szent nevét, a Királyt hm Tüzed száll ránk, tüzed száll ránk, erőd átjár

51 A hm 7 Király vagy, Király vagy, Jézus Király! A hm 7 Király vagy, Király vagy, Jézus Király! Most felemeljük szívünket, A Most felemeljük kezeinket, hm 7 () Trónod elé járulunk, imádva légy!

52 em Fény Királya Ő, fenségbe öltözött C Örüljön a Föld, örüljön a Föld em Mert fény veszi körül, a sötétség menekül C Megremeg, ha szól, megremeg, ha szól Mily nagy, Istenünk em Énekeld: mily nagy, Istenünk C Lásd meg: mily nagy, mily nagy Istenünk em Örökkévaló, időn uralkodó C Kezdet és a vég, kezdet és a vég em Ő az Atya Isten, a Fiú, Szent Szellem C A győztes oroszlán, a megölt bárány em Minden név felett való, dicséretre méltó C Szívem énekel: Mily nagy Istenünk

53 em sus4 C em sus4 C Úr vagy Jézus mennyen-földön, király itt a szívemben em sus4 C em 9 C C em Kigúnyolhat engem a világ, én hirdetem neved! C em em sus4 C em sus4 C Felkent, bátor nemzedék jön kiáltva: szabad élet vár em sus4 C em 9 C Hidd el, Jézus győztes harcba vár. Ő számít rád! C em Mert az Úr ma új népet hív ki, ha kész vagy Őbenne bízni C am C A harcban győzelmet ad nekünk. Ő él bennünk! C em Mert az Úr ma új népet hív ki, ha kész vagy Őbenne bízni C am C A harcban győzelmet ad nekünk. em C am em C am em C am Örök élet vár rám, örök élet vár rád, ha Benne élsz am em C am Örök élet vár rám, örök élet vár rád, ha Benned él am em C am Örök élet vár rám, örök élet vár rád, fogadd el ma még am em C am Örök élet vár rám! Jézus él, Ő bennem él am C em Örök élet vár rám! Jézus vár rád, Ő megbocsát am C em Örök élet vár rám! Itt az idő, ma még nem késő

54 A E A E Áldás, méltóság és erő, minden a Tiéd, Uram! A E fisz E A fisz 7 E icséret, tündöklés bölcsesség, minden a Tiéd! A E A E Imádás, tisztesség, rajongás, minden a Tiéd, Uram! A E fisz E A fisz 7 E A hála örökkön-örökké minden a Tiéd! E E Betölti dicsőséged az egész föld színét F C F C A Telve legyen, telve legyen fényeddel! F C F C A Telve legyen, telve legyen fényeddel!

55 A fisz 7 Jézus, királyom vagy, Szent Szellem, örömöt adsz E A Atyám, békém és fényem vagy A fisz 7 Jézus, csak te vagy ilyen Szent Szellem, maradj mindig velem E A Atyám, vigyázol rám, tudom E A A mennyben csak te vagy az Úr E A Minden hegy téged áld E A A tenger zúg: halleluja hm 7 cisz 7 És mi téged imádunk A Egy szerelmes énekkel A fisz 7 Jézus, megmentettél, Tiéd a hálám mindörökké E A Jézus, életem célja vagy A fisz 7 Jézus, félelmetes, milyen mély a te szereteted E A Jézus, oly értékes vagy nekem

56 C am F Magasztallak Jézus, dicsőítlek Jézus C F Kezem Hozzád nyújtom, így állok Eléd! C am F Szeretlek Királyom, Te vagy csak Megváltóm C F C C Magasztallak Jézus, így járulok Eléd! am C F C Jézus, Te vagy az Út, tudom, nincs más név am C B A korona Tiéd, Király, ki örökké él am C F C Imádjuk a Fiút, milyen méltó név am C B Ereje elborít, vére megszabadít

57 C Uram, hirdetem hűségedet; dicsérlek nagy tetteidért C Irgalmad ígérete nem múlik el, szövetséged szilárd akár az ég F C Erős pajzs és biztos oltalom, megtartod népedet! F C A Kegyelmed fiaidnak hatalmat ad, ezt mondja ígéreted! B F Elfut az ellenség, C dm erős karoddal szórod szét, B F C A vad vihart Te csendesíted el, B F Tiéd a mindenség, C em Téged hirdet föld és ég B F C Boldog a nép, mely Téged ünnepel! C Jog és igazság trónod támasza, előtted hűség, szeretet jár C Nevednek örvendezek mindennap, örökké te vagy a király!

58 fisz hm 2x fisz hm Kegyelmed elég, több mint elég, Igédben bízok én. fisz hm A Így várok Rád, vonj közel megint, Szellemed újítson meg! em A Fisz hm Leborulok előtted, leborulok előtted és imádlak Téged! fisz hm Jelenlétedben világíts nekem, Szavad hatalmával fisz hm A Helyreálltam, szabaddá lettem, szellemed segít engem! em A Fisz hm Leborulok lábadhoz, leborulok lábadhoz és imádlak Jézus! A em hm /2x A Önként adtál oda mindent, életedet a kereszten em hm Mily nagy szeretet! Mit adott nekünk a mi Istenünk! A A halálból fölemeltettél, Életed lett nekünk a fény, em hm Szolga-Király, Szabadító, A mi Istenünk

59 em A seregek Ura velünk van, am C Jákob Istene a mi várunk. B 7 em C B 7 Ő a mi oltalmunk, erősségünk. em A seregek Ura velünk van, am C Jákob Istene a mi várunk. B 7 em C B 7 Biztos segítség a nyomorúságban. E 7 am em B 7 em Ezért nem félünk, ha lábunk alatt megremeg a föld, E 7 am em F 7 B 7 vagy ha háborog a tenger, és minden hegy ledől. em A seregek Ura velünk van, am C B 7 em C B 7 Jákob Istene a mi várunk. Magasztalja Őt az egész Föld! Coda C B 7 : Magasztalja Őt : C B 7 em am em B 7 em magasztalja Őt az egész Föld!

60 dm gm 7 Adj hálát, mert jó az Úr, B C dm Az Ő szíve mindig értünk ég, dm gm 7 icsérd Őt, Néki énekelj hát, B C dm Mert az Ő szentsége fénylő! gm 7 dm Bár az ellenség folyton támad, C dm Hogy elvegye földünk, gm 7 dm Ám az Úr az Isten a győztes, E 7 A Így a csata eldőlt már!

61 B F C dm Az Úr, oly csodálatos nincs más, csak Ő mindenható B F C dm Hatalma örökké tart, a mi Istenünk az Úr. B F C dm icsérd és magasztald Őt mert jó és örökké való B F C dm Oly szent és dicsőséges a mi Istenünk az Úr. C dm A mi istenünk az Úr

62 gm dm F C icsőséged most is átjár, kegyelmed megérint gm dm F C Érzem hatalmas erődet, ahogy leszáll közénk gm dm F C Angyalok imádnak téged, szárnyukon dicsőséged gm dm F C Mint a sok vizek zúgása, hallom ezt az éneket gm dm F C Lalala, gm dm F C icsőséged most is átjár, kegyelmed megérint gm dm F C Szívem minden kívánsága, hogy lássam arcod megint gm dm F C Angyalok imádnak téged, szárnyukon dicsőséged gm dm F C Mint a sok vizek zúgása, hallom ezt az éneket gm dm F C gm dm F C Szent vagy, szent vagy, szent vagy, szent vagy.

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő.

B F C Hamis érvelések, feltételezések nem fejthetik meg Őt. B F G Vers és az ének, szobrok és a képek nem mondhatják el, milyen nagy Ő. Minden áldás am F Soha nem volt még ilyen áldott éj, am mely a világra így hatna. am F Nem is lesz most már, hiszen nincs senki más, am F am ki önmagát így adná, s a sötétséget eloszlatná. Jött, mint kisgyermek,

Részletesebben

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Immár hoz hasznos magvakat, díszíti ékes,

Részletesebben

Hallottalak sírni téged

Hallottalak sírni téged Haza melyik út vezet A szívem égtıl elzárt madár De érzem egyszer hazatalál Karodon vittél évekig És most is énrám vársz Már érzem haza melyik út vezet Nélküled minden nagyvárosban Az utcán kígyók közt

Részletesebben

ADVENT ESTI DICSÉRET

ADVENT ESTI DICSÉRET ADVENT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Megszánva árva népedet, hogy

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

Függelék. 2. Unitárius hitvallás.

Függelék. 2. Unitárius hitvallás. Függelék. 2. Unitárius hitvallás... Hiszek egy Istenben a világ teremtőjében fenntartójában és az emberiség szeret'ő atyjában;.. Hiszek az ember Jézusban" az ő isteni kulde. tésében az ő tanainak udvözítő

Részletesebben

"Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?"

Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak? "Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?" 1 Krón 29,5 Gyógyulásunk és megerősödésünk akkor történik, amikor fenntartás nélkül átadjuk magunkat Jézusnak. Minél jobban megnyílunk, és engedjük, hogy

Részletesebben

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG

Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. REGGELI IMÁDSÁG Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. IMA SZENT JÓZSEFHEZ Szent József, légy házunk ura, Kis családunk pátrónusa, Egyetértés, hű szeretet Egyesítse

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja.

V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja. V. Istenem, jöjj segítségemre! F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának. Miképpen. Alleluja. HIMNUSZ (H 299) Föld vigadása, ég új ragyogása, Nap hajnalfénye, Alkotód szülője, ments meg a mélytől,

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ II. HÉT: PÉNTEK ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja.

Részletesebben

Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv

Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv Tolcsvay László Tolcsvay Béla: Magyar Mise Szövegkönyv INTROITUS - Bevezetés Egyedül vagyok, állj mellém, egyedül vagyok, állj mellém, egyedül vagyok, állj mellém, légy velem! Nem mondja senki, hogy mit

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

www.eletalelekben.ro

www.eletalelekben.ro www.eletalelekben.ro L 0. / Szív csendben az Úrra figyel, ki segít. / x2 Szív csendben az Úrra figyel. K 1. bűnös szet hadd adj Néked! 7 bűnös szet hadd adj Néked! 4 7 bűnös szet hadd adj Néked, ó,

Részletesebben

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok

AHOGY NÉZLEK TÉGED. A Királynak áldozok A Királynak áldozok Néki szolgálok AHOGY NÉZLEK TÉGED Ahogy nézlek téged Elszáll minden félelem Ahogy szól szelíd szavad Nem kérdezek már Amikor érzem itt vagy Szent Szellemed hoz közel Erős karod átölel És új élet tölt el A mennyben van

Részletesebben

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm!

Nem tudja felfogni az emberi értelem. Mikor bűneim súlya alatt a Golgotára ment, Dm C HAm Em D Em Ő Jéééézus, Ő Jéééézus, Ő Jéééézus. Megváltóm! m Hm Az Ő szeretete olyan nagy, hogy fel sem mérhetem, m Nem tudja felfogni az emberi értelem. m Hm Mikor bűneim súlya alatt a olgotára ment, m Meghalt azért, hogy én örökké éljek. m HAm m m Ő Jéééézus,

Részletesebben

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY

Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY Refit REFORMÁTUS IFJÚSÁGI ISTENTISZTELET DALGYŰJTEMÉNY TELJES SZÍVBŐL Jeremy Camp - Worthy of my praise G Teljes szívből (teljes szívből) F Áldom neved (áldom neved) C Teljes lényem (teljes lényem) G Am

Részletesebben

ISKOLAI IMÁDSÁGOK ***

ISKOLAI IMÁDSÁGOK *** ISKOLAI IMÁDSÁGOK ÁLTALÁNOS IMÁK 1.) Fogadd el Uram, szabadságomat, fogadd egészen. Vedd értelmemet, akaratomat, s emlékezésem. Mindazt amim van, és ami vagyok, Te adtad ingyen. Visszaadok, Uram, egyszerre

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: VASÁRNAP I. ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen.

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

Úr lesz a Jézus mindenütt, hol csak a napnak fénye süt, Úr lesz a messze tengerig, hol a hold nem fogy s nem telik.

Úr lesz a Jézus mindenütt, hol csak a napnak fénye süt, Úr lesz a messze tengerig, hol a hold nem fogy s nem telik. 1. Úr lesz a Jézus (Hatton J., 1793) Úr lesz a Jézus mindenütt, hol csak a napnak fénye süt, Úr lesz a messze tengerig, hol a hold nem fogy s nem telik. Őneki mondjunk hő imát, díszítsük azzal homlokát,

Részletesebben

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY

TE VAGY AZ URAM, SZENT VAGY TE VAGY AZ e a/e Te vagy az, akiből élet árad e a/e Te vagy csak igaz szó a számban. D C e a/e Szívem kincse, lélegzetem, mindenem. Te vagy az, akire mindig vártam, Hajnalcsillag vagy az éjszakában, Olyan

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Gitáros Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

Adventi Hírnök Szálljatok le szálljatok le

Adventi Hírnök Szálljatok le szálljatok le 1. Adventi Hírnök 1. Adventi hírnök: friss fenyő ág, Lobog az első gyertya láng! Karácsonyt várva lázban a föld, Isteni gyermeket köszönt. 2. Adventi hírnök: friss fenyő ág, Lobog már két kis gyertya láng!

Részletesebben

MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET

MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET MAGYAR KATOLIKUS ALKOHOLISTAMENTŐ SZOLGÁLAT ÉNEK- ÉS IMAFÜZET Az alkohol rabságából Jézus a szabadító! BETŰRENDES ÉNEKMUTATÓ 138. zsoltár 41 Dicsőség 99 A béke napja közel 91 Dicsőség! Dicsőség! 103 A

Részletesebben

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: CSÜTÖRTÖK ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: CSÜTÖRTÖK ESTI DICSÉRET V. Istenem, jöjj segítségemre! 1 ÉVKÖZI IDŐ I. HÉT: CSÜTÖRTÖK ESTI DICSÉRET F. Uram, segíts meg engem! Dicsőség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben, most és mindörökké. Ámen. Alleluja.

Részletesebben

Jézus 5 mély sebéhez ima:

Jézus 5 mély sebéhez ima: Sötétség lett Sötétség lett, midőn a zsidók Jézust keresztre feszítették volna. 9 óra tájban Jézus megszólalt, hangos szóval mondván: Én Istenem, én Istenem, miért hagytál el engemet! és lehajtá fejét,

Részletesebben

HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA. * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja.

HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA. * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja. 1 HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA HÁLAADÁS ÉS ÚRVACSORA * Aki teheti, álljon fel a csillaggal jelölt részeknél! A vastagon szedett szöveget a gyülekezet mondja. MEGHÍVÁS A lelkész az Úr asztala mögött áll. Krisztus,

Részletesebben

Bereczki Sándor. Isten Fia. Igehirdetések 6. Mindenki Temploma

Bereczki Sándor. Isten Fia. Igehirdetések 6. Mindenki Temploma Bereczki Sándor Igehirdetések 6. Isten Fia Mária fia Mindenki Temploma Isten Fia Mária fia De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nékem, a ki uralkodó az

Részletesebben

Drága megváltott Gyülekezet!

Drága megváltott Gyülekezet! 2015. április 3. Nyíregyháza, Mandabokor Nagypénteki Istentisztelet 14 Mert a Krisztus szeretete szorongat minket, mivel azt tartjuk, hogy ha egy meghalt mindenkiért, akkor mindenki meghalt; 15 és azért

Részletesebben

Akkordozott ifjúsági énekszövegek

Akkordozott ifjúsági énekszövegek kkordozott ifjúsági énekszövegek kegyelmed Köszönöm Neked! m Smim s volt nek, Fmaj7 míg n jöttél Isten. m Most megvan, végre minden, Fmaj7 Mert gazdaggá tett, a kegyel. F Mert kegyelmedbıl nek adtad magad,

Részletesebben

Szabó Sándor: Uram köszönöm CD album dalszövegek.

Szabó Sándor: Uram köszönöm CD album dalszövegek. 1. oldal Bevezetés Felolvassa: Szabó Sándor Egy olyan világban élsz, amelyben az a hang, amely az igaz útra hív, egészen halkan szól, ugyanakkor benned és körülötted ezernyi hangos szó mondja pontosan

Részletesebben

Bibliaismereti alapok

Bibliaismereti alapok Bibliaismereti alapok Bibliaismereti alapok 1. Isten 2. Jézus Krisztus 3. Szent Szellem Szentháromság 4. A Biblia 5. Az Ember 6. Bűn megváltás 7. Újjászületés, megszentelődés 8. Betöltekezés Szent Szellemmel

Részletesebben

ÉNEKEK A SZENTEKRŐL 285

ÉNEKEK A SZENTEKRŐL 285 ÉNEKEK A SZENTEKRŐL 285 286 Szent János áldása 171 SZENT JÁNOSNAK SZÉP, KEGYES ÁLDÁSA 2. Jézus Krisztus töviskoronája Legyen ezen ajtónak a zárja, És a három nagy vasszege az ajtó kilincse, Hogy a gonosz

Részletesebben

APRÓ GYÖNGYÖK 26-50. Szeretlek Uram!

APRÓ GYÖNGYÖK 26-50. Szeretlek Uram! APRÓ GYÖNGYÖK 26-50. Szeretlek Uram! Szeretlek Uram a madárcsicsergésben, Szeretlek a tavaszi fű üde zöldjében. Szeretlek Uram a rigó sárga csőrében, És az égbe nyúló fenyő ezüstös színében. Szeretlek

Részletesebben

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett

megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett Félreértett rtett tanítások? Ugyanazon alapról eltérő tanítások? Fordítások A Biblia eredeti nyelve nem a magyar Összehasonlító fordítások,

Részletesebben

Imák a Jó Pásztor Üzeneteiből

Imák a Jó Pásztor Üzeneteiből Imák a Nagyfigyelmeztetésre. Imák a Jó Pásztor Üzeneteiből A dokumentum forrása: www.uzenetek.eu Szerző: A te szerető Megmentőd, Jézus Krisztus cimre. Page 1 Információ a dokumentum használatához A dokumentumot

Részletesebben

ALAPIMÁDSÁGOK. Ároni áldás

ALAPIMÁDSÁGOK. Ároni áldás Ároni áldás ALAPIMÁDSÁGOK Áldjon meg téged az Úr, áldjon meg téged az Úr, és őrizzen meg tégedet! Világosítsa meg az Úr az Ő orcáját terajtad, és könyörüljön terajtad! Fordítsa az Úr az Ő orcáját rád,

Részletesebben

BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus. tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014

BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus. tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014 BIBLIA-TANULMÁNYOK 2014/3. Jézus tanításai BIK KÖNYVKIADÓ BUDAPEST, 2014 A tanulmányokat összeállította: Fürjné Simon Edina, Horváth Sándorné, Korbeák Sándorné, Szabó Attila Tartalom Bevezetés....................................................................................

Részletesebben

Keresztény énekek Gitáros dalok és református énekek

Keresztény énekek Gitáros dalok és református énekek [Ide írhatja a szöveget] [Ide írhatja a szöveget] [Ide írhatja a szöveget] Keresztény énekek Utolsó frissítés: 2013.09.01. [Ide írhatja a szöveget] oldal 1 A jászolban ki az ott... 11 A kegyelem árad...

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Az olvasóhoz

TARTALOMJEGYZÉK. Az olvasóhoz TARTALOMJEGYZÉK Az olvasóhoz 1. Lásd és csodáld Isten dicsőségét: Jézus Krisztus végső célja 2. Jézus, Isten dicsősége: Jézus Krisztus isteni volta 3. Az oroszlán és a bárány: Jézus Krisztus kiválósága

Részletesebben

Szentlélek jöjj Zöld könyv 219. /Refr. Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét!

Szentlélek jöjj Zöld könyv 219. /Refr. Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét! Szentlélek jöjj Zöld könyv 219 Szentlélek, jöjj, lobogó Láng! Szentlélek, jöjj, a világ vár! Szentlélek, jöjj, viharos Szél! Jöjj, áradj szét! Jöjj el, Élővíz forrás, jöjj, a szívünk Téged vár! Jöjj, ki

Részletesebben

A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267

A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267 A BÚCSÚJÁRÓK ÉNEKEI 267 268 Induláskor 161 BOLDOG SZŰZ MÁRIA 2. Ma, buzgó híveid, útra indulunk, Fáradsággal hozzád szívből sóhajtunk. 3. Te vagy, kit választott Isten anyjának, Te vagy szent szülője mi

Részletesebben

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet

Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet Budapest-Külső-Kelenföldi Református Egyházközség 1115 Budapest, Ildikó tér 1. Ifjúsági Énekes Füzet 2009 Tartalomjegyzék A mélyből Hozzád száll szavam 40. A Nap felkelésétől lenyugvásáig 10. A sár lehúz,

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

Tudom Uram szeretsz engem s ha utamon eltévedtem s hozzád kiált árva lelkem, meghallgatsz és meggyógyítod szívemet.

Tudom Uram szeretsz engem s ha utamon eltévedtem s hozzád kiált árva lelkem, meghallgatsz és meggyógyítod szívemet. Küzdelmes út (Egy lélek bukdácsolásairól ) 1. Sem kint, sem bent sem lent, csak fent egyedül fent látszik remény. Mert kintről és bentről és lentről is egyre ellenem támad az éj. Elomló éjben, tovatűnő

Részletesebben

Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat.

Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat. Francis Frangipane: hogy..szabadon bocsássa a foglyokat.. Az Úr megszabadít bennünket, így mi is megszabadíthatunk másokat. Ennek a korszaknak az utolsó óráiban hatalmas hadsereg áll fel; sok olyan emberből

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

Ottawai Kálvin Magyar Református Gyülekezet Ottawai Magyar Katolikus Közösség

Ottawai Kálvin Magyar Református Gyülekezet Ottawai Magyar Katolikus Közösség Ottawai Kálvin Magyar Református Gyülekezet Ottawai Magyar Katolikus Közösség 2012. január 22. Ökumenikus istentisztelet iszt elet 1132.. szám Lelkipásztor: Ft. Kürnyek Róbert és Nt. Péter László St. Elizabeth

Részletesebben

TERÉZ ANYA. Ne várjatok vezetőkre; tegyétek meg magatok, ember az embernek. SAJÁT SZAVAIVAL

TERÉZ ANYA. Ne várjatok vezetőkre; tegyétek meg magatok, ember az embernek. SAJÁT SZAVAIVAL TERÉZ ANYA SAJÁT SZAVAIVAL Ne várjatok vezetőkre; tegyétek meg magatok, ember az embernek. Teréz Anya saját példáján tanított meg minket, mit jelent valójában élni az evangéliumot. Azt gondolom, hogy a

Részletesebben

CSENDES ÉJ. Betlehem kis falujában. Betlehem kis falujában Karácsonykor éjféltájt Fiú istenember lett, Mint kisgyermek született.

CSENDES ÉJ. Betlehem kis falujában. Betlehem kis falujában Karácsonykor éjféltájt Fiú istenember lett, Mint kisgyermek született. CSENDES ÉJ Mindennek álma mély Nincs fent más csak a drága Szent pár Várja, gyermeke alszik-e már: Szent fiú aludjál, Szent fiú aludjál! Angyalok hangja kél. Halld a mennyei alleluját, Szertehirdeti drága

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK

MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK MAGYAR REFORMÁTUS ÉNEKEK Tartalom Szám Kezdő sor 001. Aki nem jár hitlenek tanácsán 002. Miért zúgolódnak a pogányok? 003. Ó, mely sokan vannak 004. Én igazságomnak Istene 005. Úr Isten, az én imádságom

Részletesebben

Betlehemes* Magyarszováton

Betlehemes* Magyarszováton Betlehemes* Az erdélyi típusú betlehemes hosszabb lélegzetű, minisztériumszerű, liturgikus és epikus elemekkel átszőtt 12-20 szereplős játék. Rendszerint elő- és utójátéka is van, előadása különösen nagy

Részletesebben

Az élet vigyen. Elindulni nehéz

Az élet vigyen. Elindulni nehéz Az élet vigyen Elindulni nehéz Hogy az élet könnyő nehéz elhinnem Én nem a te tüzednél melegszem Gyere kérlek a küszöbrıl indul az utad Én szabad vagyok te is légy szabad Mert valaki mindig ki akar ütni

Részletesebben

Bahá í imák gyerekeknek

Bahá í imák gyerekeknek Bahá í imák gyerekeknek Magyarországi Bahá í Közösség Országos Szellemi Tanácsa, Budapest, 2013 ISBN 978-963-87806-5-2 Nyomdai ügyintézés: Mesterprint Nyomda Kft. Áldott az a pont, az a ház, az a hely,

Részletesebben

A bethesdai beteg és Jézus

A bethesdai beteg és Jézus A bethesdai beteg és Jézus Lectio: Jn 5,1-9 Textus: Jn 5,6-7 Az ezek után időhatározó az előző fejezethez irányít bennünket, amikor Jézus beszélget a Jákób kútjánál a samáriai asszonnyal, aztán meggyógyítja

Részletesebben

Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt.

Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt. Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt. A kis Kételkedő ezt kérdezte: Tényleg hiszel abban, hogy van élet a születés után? A kis Hívő így válaszolt:

Részletesebben

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány

KERESZTÉNY GYÜLEKEZET. Énekeskönyv. Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány KERESZTÉNY GYÜLEKEZET Énekeskönyv Keresztyén Ifjusági Missziós Alapítvány Ez az én szeretett Fiam, akiben gyönyörködöm; reá hallgassatok! Máté 17,5b TARTALOMJEGYZÉK 1. rész...4 2. rész...57 3. rész...99

Részletesebben

MARY WARD (1585-1645)

MARY WARD (1585-1645) MARY WARD (1585-1645) Az Úr mellém állt és erőt adott (2Tim 4,17) Az Úr oltalmaz engem, nem félek. (Zsid 13,6) A szerzetesnı, akit Isten nagy kegyelmekkel és nagy keresztekkel látogatott meg. KISGYERMEKKOR

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK

Tartalomjegyzék. Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Tartalomjegyzék Bevezetés 5 1. Hálaadás 9 2. Dicsőítés 25 3. Imádás 43 IMÁK ÉS MEGVALLÁSOK Bevezetés 59 Ruth Prince előszava 63 Az Úrnak félelme 65 Megigazulás és szentség 71 Erő, egészség 85 Vezetés,

Részletesebben

Tudod, hogy ellökött magától Gyûlölöd és mégis kívánod. õrült, vad álmokat varázsol, Megátkoz és máris megbánod, hogy megszülettél.

Tudod, hogy ellökött magától Gyûlölöd és mégis kívánod. õrült, vad álmokat varázsol, Megátkoz és máris megbánod, hogy megszülettél. Nem hiszem, hogy ez lenne az alkalmas hely és idõpont arra, hogy elmeséljem az élettörténetemet, hogy ki vagy mi vagyok. Úgy érzem, hogy ennek nincs jelentõsége. Sokkal fontosabbak a gondolatok, az én

Részletesebben

Ökumenikus Imahét Nyírbogáton 2015. január 20-24. Jézus így szólt hozzá: Adj innom! (Jn 4,7)

Ökumenikus Imahét Nyírbogáton 2015. január 20-24. Jézus így szólt hozzá: Adj innom! (Jn 4,7) Ökumenikus Imahét Nyírbogáton 2015. január 20-24. Jézus így szólt hozzá: Adj innom! (Jn 4,7) Az ökumenikus imahét estéin az élő víz forrásához kaptuk a hívó szót. Jézus találkozása és beszélgetése a samáriai

Részletesebben

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért LÁTÁS Egyetemekre, Főiskolákra járó diákok evangéliummal való elérése, keresztyén diáktársaik által. Keresztyén diákok aktivizálása,

Részletesebben

>1 A béke napja A béke napja közel, nézd, már fénylik a jel, Jézus szíve a földön, az égen mindent egybeölel. >1B Szentlélek, jöjj /Refr

>1 A béke napja A béke napja közel, nézd, már fénylik a jel, Jézus szíve a földön, az égen mindent egybeölel. >1B Szentlélek, jöjj /Refr ;************************************** ; Kék könyv: "Énekelj az Úrnak!" Pannonhalma, 1993, 1999. ; ; Forrás: www.communio.hu/plebania/kamra/egyeb/dia.htm ; 200728 - DTX formátumra alakítva RJ ; 20090/01

Részletesebben

Refr. Dicsérjétek az Urat vígan, Istent, az Ő szent helyén. /f# A E f# Dicsérjétek tetteiért nagyságához méltóan. /f# A E f#

Refr. Dicsérjétek az Urat vígan, Istent, az Ő szent helyén. /f# A E f# Dicsérjétek tetteiért nagyságához méltóan. /f# A E f# 1.Uram, kérlek adj hitet a földnek, /D A D G Adj mindenkinek reményt /D A G A 7 Az ifjú szívek égnek, a lángok az égig érnek /D A D G, Tápláld őket a mennyből Ó-ó-ó-ó /D A G Adj Uram erőt, hogy a barátomat

Részletesebben

KÉRI FERENC. Liliom TÖRTÉNELMI DRÁMA SZENT IMRE HERCEGRİL

KÉRI FERENC. Liliom TÖRTÉNELMI DRÁMA SZENT IMRE HERCEGRİL KÉRI FERENC Liliom TÖRTÉNELMI DRÁMA SZENT IMRE HERCEGRİL Csonka-torony Alapítvány Soltszentimre, 2008 KÉRI FERENC: LILIOM Szereplık: Zsuzsanna, Imre felesége Gizella királyné Imre herceg István király

Részletesebben

IMAHÉT A KRISZTUS-HÍVŐK EGYSÉGÉÉRT ORSZÁGOS MEGNYITÓ ISTENTISZTELET

IMAHÉT A KRISZTUS-HÍVŐK EGYSÉGÉÉRT ORSZÁGOS MEGNYITÓ ISTENTISZTELET IMAHÉT A KRISZTUS-HÍVŐK EGYSÉGÉÉRT ORSZÁGOS MEGNYITÓ ISTENTISZTELET SZENT ISTVÁN BAZILIKA 2015. január 18. vasárnap 19 óra Szolgálattevők: Dr. Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek, MKPK

Részletesebben

A KERESZTSÉG SÁKRAMENTUMA

A KERESZTSÉG SÁKRAMENTUMA A KERESZTSÉG SÁKRAMENTUMA A) GYERMEKKERESZTSÉG ÉNEK Jöjjetek, kérjük Isten áldott Szentlelkét, hogy ébressze fel szívünkben a felelõsséget a tanítvánnyá tétel szolgálata és e gyermek iránt. * Énekmondással

Részletesebben

Magyar. Vienna International Religious Centre

Magyar. Vienna International Religious Centre Magyar Sem halál, sem élet, sem angyalok, sem fejedelemségek, sem jelenvalók, sem eljövendők, sem magasság, sem mélység, sem egyéb teremtmény el nem szakíthat bennünket Isten szeretetétől. (Róm 8,38) Készít

Részletesebben

TE DEUM Keresztelő Szent János születése - Rockoratórium - I. Rész: Gábriel arkangyal hírül adja Zakariásnak, hogy fia születik

TE DEUM Keresztelő Szent János születése - Rockoratórium - I. Rész: Gábriel arkangyal hírül adja Zakariásnak, hogy fia születik TE DEUM Keresztelő Szent János születése - Rockoratórium - I. Rész: Gábriel arkangyal hírül adja Zakariásnak, hogy fia születik 1. Nyitány 2. Gyertek, áldjuk Istenünket (Leviták) 3. Az Úr Szava Gyertek,

Részletesebben

Vendégünk lesz: Pintér Béla http://www.pinterbela.hu/

Vendégünk lesz: Pintér Béla http://www.pinterbela.hu/ Az alkalom énekei Vendégünk lesz: Pintér Béla http://www.pinterbela.hu/ Jézus te vagy minden álmom Szükségem van rád Egyszerű dallam Homokba írva Megszabadítottál Fehéren feketén Utolsó Ádám Úgy elmondanám

Részletesebben

Énókh egész élete imádság volt. Mindenkor Istennel járt.

Énókh egész élete imádság volt. Mindenkor Istennel járt. 1. Az ima, mint önsajnálat. Káin. 1Móz 4, 13-14 Millyen különös Káin imádsága: megvallja, hogy fél attól, hogy valaki rátalál, megöli. Holott Ábel nemfélt, nem is gondolt arra, hogy testvére fogja életét

Részletesebben

lehetek. Hogy ebben az ellentmondásos világban Ti vállaltátok a családi életetekkel azt a tanúságtételt, ami mások számára is eligazítást ad.

lehetek. Hogy ebben az ellentmondásos világban Ti vállaltátok a családi életetekkel azt a tanúságtételt, ami mások számára is eligazítást ad. Kedves Testvéreim! A Húsvét ünneplésében hangsúlyt kap az a gondolat, hogy az Egyház évről évre új nemzedékkel gazdagodik. Elsősorban a keresztségre vonatkoztatjuk ezt a megállapítást, ezt a bátorítást,

Részletesebben

Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL

Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL MBS051 ARIEL HUNGARY - BIBLIATANÍTÁSOK Isten az Atya Dr. Arnold Fruchtenbaum ArIEL HUNGARY bibliatanitasok.hu bibliatanitasok@gmail.com Tartalom BEVEZETÉS I. ISTEN ATYASÁGA A. A Messiás Atyja 1. Az Atya

Részletesebben

Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ

Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ Privigyey Pál MAGYARORSZÁG NEM VOLT, HANEM LESZ Privigyey Pál Magyarország nem volt, hanem lesz POLITIKO-ROMANTIKA 1887 2011 Fapadoskonyv.hu Kft. ELŐSZÓ Isten haza és a király! Ezen tárgyakról fog könyvem

Részletesebben

MAGYAR MISE. Zenéjét szerezte: Tolcsvay László, versek: Tolcsvay Béla

MAGYAR MISE. Zenéjét szerezte: Tolcsvay László, versek: Tolcsvay Béla MAGYAR MISE Zenéjét szerezte: Tolcsvay László, versek: Tolcsvay Béla A mű élete A mise ősbemutatója a Margitszigeti Szabadtéri Színpadon volt 1987-ben, még ugyanazon év augusztusában eljutott a Szegedi

Részletesebben

Vetélkedő kérdések és válaszok. A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk?

Vetélkedő kérdések és válaszok. A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk? Vetélkedő kérdések és válaszok 1. feladat A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk? 1. Jézus születése, a napkeleti bölcsek látogatása 2. Menekülés

Részletesebben

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise. Igeliturgia

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise. Igeliturgia Felnőttkatekézis A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise Előadó: Maga László Plébános atya Időpont: 2012. július 06. Igeliturgia Igeliturgia és Eukarisztia liturgiája, két része ugyan

Részletesebben

Tel.: +36 (20) 5192822. Gyülekezet http://komarombaptista.hu 2011. január 27. Ismerősek a fenti kifejezések?

Tel.: +36 (20) 5192822. Gyülekezet http://komarombaptista.hu 2011. január 27. Ismerősek a fenti kifejezések? A Biblia üzenete Mindennek rendelt ideje van és ideje van az ég alatt minden akaratnak. Prédikátor könyve 3:1 Terveink szerint Üzleti terv, hiteltörlesztési terv, munkaterv, fejlődési terv. Ismerősek a

Részletesebben

ZSOLTÁROK ÉS ALLELUJA VERSEK. Vasár- és ünnepnapokra. B év

ZSOLTÁROK ÉS ALLELUJA VERSEK. Vasár- és ünnepnapokra. B év ZSOLTÁROK ÉS VERSEK Vasár- és ünnepnapokra B év Utolsó Vacsora Római Katolikus Plébánia Tab,2011 2 Tartalom Advent 1. vasárnapja... 5 Advent 2. vasárnapja... 6 Advent 3. vasárnapja... 7 Advent 4. vasárnapja...

Részletesebben

Végső dolgok - Egy végtelen világ

Végső dolgok - Egy végtelen világ Végső dolgok - Egy végtelen világ Felnőtt katekézis, 2011. november 04. Előadó: Maga László Plébános atya Miről is szólhatott volna Plébános atyánk péntek esti előadása, mint a Végső dolgokról, hiszen

Részletesebben

Gitárkisérettel ellátott verzió

Gitárkisérettel ellátott verzió itárkisérettel ellátott verzió 2008 Énekesfüzet - akkordokkal Tartalomjegyzék: 1-9. Egyházi gitáros énekek 1-6. Miseénekek 1. Uram irgalmazz (Kyrie) 2. Dicsıség (loria) 3. Alleluja 4. Felajánlás (Offertorium)

Részletesebben

SZÁLLÁST KERES A SZENT CSALÁD

SZÁLLÁST KERES A SZENT CSALÁD SZÁLLÁST KERES A SZENT CSALÁD 1 Jelenlevők: Vendég előimádkozó Vendégek Házigazda előimádkozó Házigazdák Közösen Vendégek: Dicsértessék a Jézus Krisztus! Házigazdák: Mindörökké, Ámen. Közösen: Az Atya,

Részletesebben

1. Ígérd meg azt, hogy kezed kezemből vissza nem veszed, s szeretni fogsz akkor is amikor már én is vén leszek.

1. Ígérd meg azt, hogy kezed kezemből vissza nem veszed, s szeretni fogsz akkor is amikor már én is vén leszek. 1. Ígérd meg azt, hogy kezed kezemből vissza nem veszed, s szeretni fogsz akkor is amikor már én is vén leszek. Ígérd meg azt, hogy szemrehányást szíved magába nem fogad. S nem kéri tőlem vissza Aranyos

Részletesebben

HALÁLTÁNC. Prédikátor

HALÁLTÁNC. Prédikátor HALÁLTÁNC Prédikátor Ó, boldog emberek, szegények, gazdagok, öreg és fiatal: játékot halljatok. És mind gondolja meg, míg ideér, hogy örökké senki nem él. Halál Mindenkit meghívok e táncra: pápát és császárt,

Részletesebben

Osztályozóvizsga követelményei

Osztályozóvizsga követelményei Osztályozóvizsga követelményei Képzés típusa: Tantárgy: Általános iskola Református hittan Évfolyam: 1. _ Heti óraszámú csoport Vizsga típusa: írásbeli Követelmények, témakörök: a szóbeli vizsga tananyaga

Részletesebben

AZ ÉNEKELT ZSOLOZSMA DALLAMAI

AZ ÉNEKELT ZSOLOZSMA DALLAMAI AZ ÉNEKELT ZSOLOZSMA DALLAMAI ", -.-., ',, - I. Bevezetés 1949 --- Pap: Istenem, jöjj segítsé gem -re! Hívek: Uram, segíts meg en -gem! 181 Együtt: Dicsoség az Atyának, a Fiúnak és a Szentlélek -nek, ITÚképpen

Részletesebben

Kötelező versek. 1-2.osztály ZELK ZOLTÁN. Varázskréta

Kötelező versek. 1-2.osztály ZELK ZOLTÁN. Varázskréta Kötelező versek 1-2.osztály ZELK ZOLTÁN Varázskréta Ismerek egy öregasszonyt, - igazat mondok, nem tréfát - aki egyszer a tavasztól elkérte a varázskrétát. És azóta, mint a tavasz, hegyre dombra és mezőre,

Részletesebben

JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET

JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET JÉZUS SZÍVE IMAFÜZET A Jézus Szíve lelkiség nem ájtatossági forma, hanem Bíró Ferenc SJ szavaival a reális Krisztus reális követése tettben és igazságban. Jézus Szíve ünnepéhez kapcsolódó imakilencedünk

Részletesebben

A legősibb keresztény esti ima. Szent Efrém esti imája

A legősibb keresztény esti ima. Szent Efrém esti imája A legősibb keresztény esti ima Szelíd világossága a szent és boldog és halhatatlan mennyei Atya isteni dicsőségének: Jézus Krisztus! Eljővén a napnak lenyugovásához és látván az estéli fényt, áldjuk az

Részletesebben

Kölcsey Ferenc költői világa

Kölcsey Ferenc költői világa Kölcsey Ferenc költői világa Javasolt feldolgozási idő: 60 perc 1. feladat Tájékozódj Kölcsey Ferenc életútjáról! Majd oldd meg a következő feladatokat! Kulturális enciklopédia Kölcsey Ferenc Wikipédia

Részletesebben

bibliai felfedező B12 1. TörTÉNeT: Karácsony öröme Isten ígéretei Bibliai Feladatlap Haladóknak

bibliai felfedező B12 1. TörTÉNeT: Karácsony öröme Isten ígéretei Bibliai Feladatlap Haladóknak Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliai Feladatlap Haladóknak bibliai felfedező 1. TörTÉNeT: Karácsony öröme Isten ígéretei Olvasd

Részletesebben

E S T E R E G G E L ESTI DICSÉRET IMÁDSÁGRA HÍVÁS. Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen.

E S T E R E G G E L ESTI DICSÉRET IMÁDSÁGRA HÍVÁS. Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. R E G G E L IMÁDSÁGRA HÍVÁS Az Atya a Fiú és a Szentlélek nevében. Ámen. Nyisd meg, Uram, ajkamat neved dicséretére; tisztítsd meg szívemet minden hiábavaló és vétkes gondolattól; világosítsd meg értelmemet,

Részletesebben

Köszöntés: Ézs. 55,1 Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek! Jöjjetek, vegyetek és egyetek! Szomjúság

Köszöntés: Ézs. 55,1 Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek! Jöjjetek, vegyetek és egyetek! Szomjúság Köszöntés: Ézs. 55,1 Ti szomjazók mind, jöjjetek vízért, még ha nincs is pénzetek! Jöjjetek, vegyetek és egyetek! Szomjúság Alkalom: vasárnap de. Dátum: 2014.11.23. Ige: Jn 4,3-15 Jn 7,37-39 Az ünnep utolsó

Részletesebben

Te vagy fontos! 4. összejövetel

Te vagy fontos! 4. összejövetel Te vagy fontos! 4. összejövetel 35 Előkészítés Készíts elő egy körbe annyi széket, ahányan vagytok. Ha van olyan, akit ma nagyon vártatok, és nem jött, készíts neki is egy széket. A kör közepére helyezd

Részletesebben

Karácsonyi műsor Énekek és részletek a Parasztbibliából

Karácsonyi műsor Énekek és részletek a Parasztbibliából Karácsonyi műsor Énekek és részletek a Parasztbibliából ]]: Dicsőség mennyben az Istennek! :[[ Az angyali seregek, vígan így énekelnek: dicsőség, dicsőség, Istennek! ]]: Békesség földön az embernek! :[[

Részletesebben