SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 PREMIUM

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 PREMIUM"

Átírás

1 SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 PREMIUM FORDÍTOTT OZMÓZIS ELVÉN MŰKÖDŐ IVÓVÍZ TISZTÍTÓ BERENDEZÉSEKHEZ I. Bevezetés II. Beépítés III. Használat és karbantartás Tartalom: oldal Fontos figyelmeztetések 1. Bevezetés 1. A nyers vízzel szemben támasztott követelmények 1. Szerelés elõkészítése 2. A beépítés lépései 2. Beépítés helye 2. Csatlakoztatás a csapvíz vezetékhez 3. Csatlakoztatás a szennyvíz vezetékhez 3. A tiszta víz csapjának felszerelése 3. A készülék felszerelése 4. A tartály felszerelése 4. A berendezés ellenõrzése 4. Fertõtlenítés és átmosás 4. A szûrõk beépítése 5. Használat 5. Karbantartás 5. Szûrõk cseréje 5. IV. Mûszaki adatok Mûszaki adatok 6. V. Hibaelhárítás Hibák elhárítása 7.

2 E30 FORDÍTOTT OZMÓZISOS BERENDEZÉS SZERELÉSI ÉS ÜZEMELTETÉSI ELŐÍRÁSA Gratulálunk, hogy az E30 ivóvíz tisztító berendezést választotta. Az E30 típus a technika legújabb eredményeit felhasználó, a fordított ozmózis elvén működő készülék, amelyik Önt és családját egészséges ivóvízhez juttatja. FONTOS! Annak érdekében, hogy a berendezés folyamatosan kristálytiszta ivóvizet szolgáltasson, rendszeresen cserélni kell a vízszűrőket: Előszűrők: 6-12 havonta 1. Fokozat: PP 5µm előszűrő 2. fokozat: aktív szén szűrő (Granular Carbon) 3. Fokozat: aktiv szén szűrő (CTO Block Carbon) 5. Fokozat: aktív szén utószűrő Fordított ozmózis membrán: havonta (méréssel meghatározható) I. BEVEZETÉS Az E30 fordított ozmózisos berendezést csak az erre felhatalmazott vagy a szerszámokkal gyakorlottan bánó személy szerelheti fel, a jelen használati utasítás és a vízvezeték szerelés előírásainak és szakmai gyakorlatának megfelelően. A berendezés felszereléséhez szükségesek az alábbi szerszámok. Ha Önnek nincs megfelelő felszereltsége, keressen egy vízvezeték szerelő szakembert a telepítéshez. HIBÁS SZERELÉS MIATT KISZIVÁRGÓ VÍZ KÁROKAT OKOZHAT A LAKÁSBAN! A NYERS VÍZZEL SZEMBEN TÁMASZTOTT KÖVETELMÉNYEK Az E30 fordított ozmózisos berendezést eredeti kivitelében csak vízvezetékre szabad kötni (mikrobiológiailag jelentéktelenül fertőzött). Kútvízre csak a kiegészítő UV csírátlanító felszerelésével lehet használni. Az E30 fordított ozmózisos berendezést csak olyan vezetékes vízzel szabad működtetni, amelyik az alábbi határértékeknek megfelel: Paraméter határérték víznyomás 1-7 bar vízhőmérséklet C összes oldott anyag tartalom (µs) max ph érték 3-10 szabad klór max. 3,0 ppm

3 SZERELÉS ELŐKÉSZlTÉSE Az összes elemet óvatosan csomagolja ki. A berendezés az alábbi elemekből áll: 1) A szűrőegység 5 rászerelt szűrőházzal, csövezéssel 2) A 12 literes tartály 3) Szűrőbetétek: 5 micron PP, Granular Carbon, Carbon Block CTO, Ozmózis membrán 4) A bekötő szett: fém T-idom, fém csap, 5m 1/4 -os cső, 5db merevítő hüvely, szűrőkulcs, béklyó A BEÉPÍTÉS LÉPÉSEI A E20 fordított ozmózisos berendezés telepítésének lépései: 1. a hidegvíz csatlakozás kiépítése, 2 a szennyvízvezeték kiépítése, 3. az ivóvízcsap beépítése, 4. a készülék felszerelése, 5. a tartály felszerelése, 6. a tömítettség ellenőrzése, 7. Fertőtlenítés és átmosás 8. szűrők beépítése, A BEÉPÍTÉS HELYE A berendezést tilos fagyveszélynek kitett helyre szerelni. A befagyás az egész berendezést tönkreteszi. Rendszerint a tartályt és a szűrőegységet a mosogatótálca alá a mosogató szekrényébe szokták beszerelni. Természetesen más beépítési mód is lehetséges, de a tiszta víz vezetésére használt cső ne haladja meg a 3 m hosszúságot. Ha a beépítési hely csak úgy engedi, akkor a gépet és a tartályt le lehet fektetni vagy ferdén is lehet állítani. 1) CSATLAKOZÁS A CSAPVÍZ VEZETÉKHEZ. HIDEGVÍZ CSATLAKOZÁS KIÉPÍTÉSE sarokszelepes mosogatócsap esetén A mosogató alatt 2 sarokszelep van, amelyekből általában 10 mm-es (3/8"-os) krómozott cső vezet a hidegvíz illetve a melegvíz csaphoz. Válassza ki, melyik a hidegvíz csatlakozás (a melegvíz csap kinyitása után tapintsa meg mindkét csövet). Ezután zárja le a vízvezetéket. A sarokszelepről csatlakoztassa le a csaphozvezető csövet. A víztisztitó menetes csatlakozó toldatát teflonos, vagy kenderkócos tömítéssel csavarja a sarokszelep helyére. A kisméretű elzárócsapot teflonos tömítéssel csatlakoztassa a toldóelemhez és zárja el. Csavarja bele a sarokszelepet a toldatba. Kösse vissza a csaphoz vezető csövet, a sarokszelep felső részén lévő szorító anyát jól meg kell húzni.

4 HIDEGVÍZ CSATLAKOZÁS KIÉPÍTÉSE fali mosogatócsap esetén A fali csatlakozású mosogatócsap esetén a hideg és melegvíz vezetékét egyaránt meg kell hosszabbítani. A hidegvíz hosszabbításához a készülékhez mellékelt menetes csatlakozó toldat a használatos, a melegvízhez szükséges hosszabbítót külön kell megvásárolni. Zárja el a vízet és szerelje le a fali mosogató csaptelepet. Teflonos vagy kenderkócos tömítéssel szerelje fel mindkét hosszabbító toldatot, ügyelve arra, hogy a víztisztító berendezés csatlakozó toldata a hidegvízes oldalra kerüljön. A kisméretű elzárócsapot teflonos tömítéssel csatlakoztassa a toldóelemhez és zárja el. Szerelje vissza a csaptelepet teflonos vagy kenderkóc tömítéssel a toldatokra. Óvatosan nyissa ki a vizet és ellenőrizze a tömítettséget. A VÍZTISZTÍTÓ CSATLAKOZTATÁSA Vágjunk le egy megfelelő hosszúságú darabot a hidegvíz csatlakozáshoz a mellékelt 1/4 mértű csőböl ami biztosítja, hogy kiemelhető lesz a berendezés. A mellékelt hüvelyek használatával az ábrán látható módon csatlakoztassuk a hidegvíz csövet a víztisztító jobboldalán található kék címkés (INLET) csatlakozóhoz. 2) CSATLAKOZÁS A SZENNYVÍZVEZETÉKHEZ. A csatlakozási pontnak mindig a mosogatótálca bűzelzáró szifonja és a mosogatótálca között kell lennie. A kiválasztott csatlakozási ponton fúrjon egy 7 mm-es furatot a PVC csőre. A műanyag bilincs két felét úgy helyezze rá a lefolyócsőre, hogy a tömlő csatlakozási helye pontosan egybeessen a furattal. Húzza meg a bilincs csavarjait azonos erővel, de ne túl erősen. A lefolyócső nem deformálódhat. Vágjunk le egy akkora méretű csövet amely lehetővé teszi a berendezés kiemelését, és csatlakoztassuk a fekete cimkével (TO DRAIN) ellátott csatlakozóhoz. A cső másik végét dugjuk a műanyag bilincsen lévő nyílásba, ügyelve arra, hogy biztosan beleérjen a PVC cső belsejébe. Ezen a csőszakaszon egyik oldalon sem kell használni a műanyag merevítő hüvelyt! 3) A TISZTA VÍZ CSAPJÁNAK FELSZERELÉSE Csap Leszorító lemez Gumi alátét Mosogató tálca Menetes szár Lapos alátét Csillag alátét Hatlapfejű anya Csőszorító anya Tömítő hüvely Tömítő O-gyűrű Az ivóvíz csapot a mosogató szélére közvetlenül a fém peremre, vagy az asztallapra kell szerelni. Jelölje ki a csap helyét és győződjön meg arról, hogy a kijelölt hely alatt van elegendő hely a csap felszereléséhez.a kiválasztott helyen egy 13 mm-es (7/16") furatot kell fúrni, ezen a csapot átdugni, és az ellenanyával rögzíteni. A fúrófej elcsúszásának megakadályozása érdekében ragasszon 2-3 rétegben szigetelőszalagot a fúrás helyére, majd egy 6 mm-es fúrófejjel fúrja elő a lyukat, és csak ez után használja a 13 mm-es fúrót. Vágjon le egy akkora méretű csövet amely lehetővé teszi a berendezés kiemelését, és csatlakoztassa a mellékelt műanyag hüvely felhasználásával a sárga cimkével (TO FAUCET) ellátott csatlakozóhoz. A cső másik végét csatlakoztassa a csaphoz és határozottan húzza meg a csőszorító anyát.

5 4) A KÉSZÜLÉK FELSZERELÉSE Rögzítse a készüléket a mosogatószekrény falára a fémtartón lévő lyukak felhasználásával, a felszereléshez szükséges csavar nem tartozék. Úgy szerelje fel, hogy a vízzel telt készüléket is könnyen ki lehessen emelni a helyéről. 5) A TARTÁLY FELSZERELÉSE A tartályon ellenőrizze, hogy a meneten található gumitömítés sértetlen, és csavarja be az elzárócsapot a tartályba. Helyezze el a tartályt, majd vágjon le egy akkora méretű csövet amely lehetővé teszi a berendezés kiemelését a tartály mozgatása nélkül. Csatlakoztassuk a tartályt a mellékelt műanyag hüvely felhasználásával a narancssárga cimkével (TO TANK) ellátott csatlakozóhoz. A tartály gyárilag 0,4 bar nyomásra van feltöltve ami szükség esetén egy gépkocsi abroncs nyomásmérővel ellenőrizhető és pumpával helyreállítható. 6) A BERENDEZÉS ELLENŐRZÉSE 1. Ellenőrizze, hogy az összes csatlakozást jól készítette el, húzza meg mégegyszer a csőszorító anyákat. 2. Ellenőrizze, hogy a szűrőházak meg vannak húzva. A szűrőket még nem kell beszerelni! 3. Nyissa ki a tiszta vízcsapot! Nyissa ki a tartály szelepét (akkor van nyitva, ha a kar a cső felé mutat). 4. Nyissa ki a vízvezetéket elzáró szelepet és néhány percig figyelje meg az összes csatlakozás alkatrész tömítettségét. Az ivóvíz csapból csepegni vagy vékony sugárban folyni kezd a víz. Hagyja a vizet kb. 1 percig folyni utána zárja el a vízcsapot. Az első használatkor a csapból fekete víz folyhat az aktív szén szűrő miatt. Ez nem hiba, néhány liter víz átfolyása után teljesen megszűnik. 5. Vegyen elő egy edényt és állítsa a szennyvíz lefolyócső alá. Ekkor húzza ki a tömlőt a PVC lefolyócsőből és ellenőrizze, hogy állandóan folyik-e azon egy kevés víz. Helyezze vissza a béklyóba a csövet. 6. Ellenőrizze, hogy a csatlakozások teljesen csepegés mentesek. Ha bárhol csepegés, vagy folyás jelentkezik, zárja el a berendezés csapját, javítsa ki a hibát és kezdje elölről az ellenőrzést. 7) FERTŐTLENÍTÉS ÉS ÁTMOSÁS 1. Zárja el a berendezés vízvezeték csapját 2. Nyissa ki a tiszta víz és a tartály csapot, hogy a tartály kiürüljön. 3. Távolítsa el a szűrőket a szűrőházból, ha benne vannak. 4. Használjon Clorox vagy Hypo fertőtlenítőszert. 5. Tegyen 2 evőkanál Cloroxot minden egyes előszűrő és a membrán házba. 6. Szerelje vissza az előszűrő házakat és a membrán házat a készülékre. 7. Óvatosan nyissa ki a vízvezetéki csapot, hogy legyen ideje a fertőtlenítőszernek összekeveredni a vízzel és megteljen minden szűrőház és a tartály. 8. Nyissa ki a tiszta víz csapot ameddig elkezd rajta folyni a víz, utána zárja el. 9. Hagyjuk a készüléket 15 percig állni. 10. Zárja el a vízvezetéki csapot. Zárja el a tartály csapját. 11. Óvatosan csavarja le a szűrőházakat és távolítsa el a vizet belőlük. 12. Helyezze be a szűrőket a szűrőházba (lásd a 8. Pontot!) 13. Szerelje le a tartályhoz vezető csövet a készülékről és csepegtessen 50 csepp Cloroxot a csőbe, majd szerelje vissza a csövet a készülékre. ÁTMOSÁS 1. Nyissa ki a vízvezeték csapját. 2. Nyissa ki a tiszta víz csapját és amikor elkezd csepegni a víz zárja el a csapot. Nyissa ki a tartály csapját. 3. Az első két tartály vizet ki kell engedni, fogyasztásra nem alkalmas! A harmadik tartály vizének már teljesen szagtalannak és szintelennek kell lennie, csak ekkor szabad fogyasztani a vizet. Az első használatkor a csapból fekete víz folyhat az aktív szén szűrő miatt. Ez nem hiba, néhány liter víz átfolyása után teljesen megszűnik.

6 8) SZŰRŐK BEÉPÍTÉSE A szűrőket az alábbi sorrendben kell beépíteni: 1. fokozat, jobb oldali átlátszó szűrőház: 5 mikronos PP szűrő, fehér szálasanyagból 2. fokozat, középső szűrőház: Aktív szén szűrő, granular carbon, zárt műanyag tokozat, a házon látható THIS END UP jel legyen felül ( A FLOW nyíl felfelé mutat) 3. fokozat, bal odali szűrőház: Aktív szén, CTO block carbon, műanyag hálós tokozat 4. fokozat, vizszintes membrán ház: kék színű tekercselt fordított ozmózis membrán 5. fokozat, vizszintes nem cserélhető betétes szűrő: aktív szén utószűrő A szűrőházak le és felszereléséhez használjuk a mellékelt szerszámot. Minden alkalommal ellenőrizzük az O gyűrűk állapotát a szűrőházak visszahelyezése előtt. HASZNÁLAT A normál használat a tisztított víz kiengedésére korlátozódik, minden egyéb automatikusan történik. KARBANTARTÁS A karbantartás főképpen a szűrő elemek és a membrán rendszeres cseréjéből áll. Az alábbi időszakok csak irányértékek homokot nem tartalmazó vezetékes víz használatánál. Szennyezett víznél (homok, iszap, algák) a fordított ozmózisos berendezéshez pótlólag egy előszűrőt kell építeni. Előszűrők 6-12 hónap Aktívszén utószűrő 6-12 hónap Ozmózis membrán hónap (a víz keménységétől függően, méréssel meghatározható) Ha a tartály teljes kiürítése után a feltöltődés időtartama meghosszabbodik, azt jelzi, hogy az előszűrőt ki kell cserélni. Ha szagok (pl. klór) érezhetők, a szén utószűrőt ki kell cserélni. A membrán cseréje akkor szükséges, amikor a tiszta vízben lévő oldott anyagok jelentősen megnőnek. Ezt egy vezetőképesség-mérő TDS műszerrel lehet megállapítani, ilyen műszert a forgalmazónál vásárolhat. A feltűnő változások okát azonnal ki kell vizsgálni és meg kell szüntetni, mert különben más alkatrészek is meghibásodhatnak. A SZŰRŐK CSERÉJE 1. Zárja el a bejövő vizet a berendezés elzáró szelepével. 2. Zárja le a tartályt a csap karjának 90 -os elfordításával. 3. Nyissa ki a tiszta víz (ivóvíz) csapot. 4. Csavarja le a szűrőházakat, és a 8. pontnak megfelelően cserélje ki a szűrőket. 5. Zárja el a tiszta ivóvíz csapot. Nyissa ki a tartályt majd végül a bejövő víz csapját és ellenőrizze a szűrők tömítettségét. 6. Ha membránt vagy szénszűrőt cserél, a rendszert a 7. pont szerint legalább egyszer át kell mosni. BEKÖTÉSI VÁZLAT: A - Az átlátszó szűrőház első oldalán található T idom szabad ágába kell bekötni a víz becsatlakozást. (Kék TO WATER INLET ) B - A legfelső vízszintes aktívszén utószűrő jobb oldalán található T idom szabad ágába kell bekötni a tartály csövét. (Narancs TO TANK ) C - A legfelső vízszintes aktívszén utószűrő bal oldalán található könyökbe kell bekötni a tisztított víz csapját. (Citrom TO FAUCET ) D - Az átfolyáscsökkentő bal oldalán lévő csatlakozóba kell kötni a csatornát. (Fekete TO DRAIN )

7 MŰSZAKI ADATOK SZŰRŐK: Előszűrő 1 TFSZ5M PP 5µm előszűrő Élettartam: 6-12 hónap Előszűrő 2 TFSZGR Aktív szén szűrő (Granular Carbon) Élettartam: 6-12 hónap Előszűrő 3 TFSZCB Aktív szén szűrő (CTO Block Carbon) Élettartam: 6-12 hónap Membrán TFSZRO spirálisan tekercselt RO membrán max 190liter/nap 25 C hőmérsékleten Élettartam: hónap Utószűrő TFSZVSZ Aktív szén utószűrő Élettartam: 6-12 hónap KÉSZÜLÉK: Kapacitás Tartály térfogata Üzemeltetési hőmérséklet tartomány Üzemi nyomás 5-8 l/óra 12 liter o o 12 C-tól max. 25 C-ig 1-7 bar A nyers víz ph értéke 3,0-10 Az összes bemenő oldott anyag mennyisége max µs Az összes kimenő oldott anyag mennyisége max. 70 µs MÉRETEK: Szűrőegység magasság 500 mm szélesség mélység 380 mm 200 mm Tartály átmérő 300 mm Magassága 410 mm Csomagoló doboz magasság 530 mm szélesség mélység 410 mm 220 mm TÖMEG: 8,5 kg

8 HIBÁK ELHÁRÍTÁSA Időnként érdemes ellenőrizni a készülék szigeteltségét, mert előfordulhat, hogy a hálózati víznyomást megnövelik és ez szivárgást okoz. A CHANGE lámpa villog: Ellenőrizze az átlátszó szűrőházban található szűrő állapotát. Ha még nem sötétbarna, nyomja meg a FILTRATION RESET gombot. Ha sötétbarna, hívja szűrőcserére a szervizt! Ha a készülék szivárog, vagy folyik: Bármilyen szivárgás esetén zárja el a víztisztítóba érkező vizet a készülék és a vízvezeték rendszer között található - általában kék színű - csap elforgatásával! A csapok akkor vannak elzárva ha a karjuk merőleges a cső irányára. Zárja el a tartályon található csapot is, majd nyissa ki a mosogatón található tisztított víz csapját! Ha a falon található megtápláló csapot és a tartály csapját is jól elzárta, akkor ebből csak pár másodpercig folyhat a víz. Ekkor a vízszivárgásnak rögtön meg kell szűnnie. Szüntesse meg a szivárgás okát, majd nyissa ki újra a csapokat és ellenőrizze a tömítettséget! Ha a készülék nem ad tiszta vizet, vagy kevés vizet ad: Ellenőrizze, hogy a készülék kap-e áramot, a (Power lámpa világít-e)! Ellenőrizze, hogy a falon található megtápláló csap karja a cső irányába mutat-e, tehát nyitva van-e! Ellenőrizze, hogy a tartályon található megtápláló csap karja a cső irányába mutat-e, tehát nyitva van-e! Ellenőrizze, hogy van-e víz a megtápláló hálózatban! Ellenőrizze, hogy a szűrők nem lettek-e nagyon régen cserelve, tehát eldugulhattak-e! Ha a készülékből kijövő víz íze vagy szaga megváltozott: Egymás után két alkalommal, egyszerre engedje le a tartály(ok) teljes tartalmát, majd hagyja, hogy utántöltődjön! Ha továbbra sem megfelelő a víz minősége, valószínűleg szűrőket kell cserélni. Ha a készülék nem áll le a szennyvíz termelésével, miután a tartály megtellt: A tartálytöltötség érzékelő elromlott és nem állítja le a készüléket. Imbuszkulccsal álítható a kapcsolási nyomásérték. Hívja szerelő segítéségét! Több mint négyszerese, vagy kevesebb, mint kétszerese szennyvíz keletkezik, mint tisztított víz: Az FR300 átfolyáscsökkentő hibás, ki kell cserélni! Zavaró, csurdogáló hangot hallat a készülék, miután vizet eresztenek belőle: A lefolyó béklyónál a víz a szifonba csurog. Előfordulhat, hogy a szennyvíz visszafolyt 1-2 cm-t a víztisztító csövén, és a szennyeződés lerakódott a cső falán, az így leszűkülő keresztmetszet okozza ezt a hibát. Tisztítsa ki, vagy vágja le a csövet, esetleg fúrjon nagyobb (3 mm-es) lyukat a lefolyó PVC csőre a béklyó alatt. Az átlátszó szűrőházban található PP előszűrő pár hét alatt elkoszolódik, bebarnul: Zárja el a tartály csapját és várjon egy percet! Vegye le a szennyvíz csatlakozó béklyójáról a csövet, és nézze meg, hogy folyik-e belőle a víz! Ha folyik, akkor a zárószelep elromlott és nem állítja le a készüléket, tehát ki kell cserélni. Ha nem folyik, akkor valószínűleg ennyire szennyezett volt a bemenő víz, de érdemes pár hétig szúrópróba szerűen 1-2 naponta ellenőrizni a leírtak szerint a szelep működését. Ha bebizonyosodik, hogy a zárószelep hibás, a PP előszűrő állapotának megfelelően érdemes kicserélni mindhárom előszűrőt. Ha nem sikerült kijavítani a hibát, hívja a forgalmazót!

SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 STANDARD

SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 STANDARD SZERELÉSI LEÍRÁS AZ OZMÓZIS E30 STANDARD FORDÍTOTT OZMÓZIS ELVÉN MÛKÖDÕ IVÓVÍZ TISZTÍTÓ BERENDEZÉSEKHEZ I. Bevezetés II. Beépítés III. Használat és karbantartás Tartalom: oldal Fontos figyelmeztetések

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A CW-50T FORDÍTOTT OZMÓZIS ELVÉN MÛKÖDÔ IVÓVÍZ TISZTÍTÓ BERENDEZÉSEKHEZ

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A CW-50T FORDÍTOTT OZMÓZIS ELVÉN MÛKÖDÔ IVÓVÍZ TISZTÍTÓ BERENDEZÉSEKHEZ KISVÁROS Kft. Tiszta víz, tiszta élet elérhetô áron KISVÁROS Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Ivó- és fürdôvíz technológiák A Coolpex kizárólagos magyarországi forgalmazója Székhely: 1202 Budapest, Marót

Részletesebben

GÉPKÖNYV FORDÍTOTT OZMÓZIS VÍZTISZTÍTÓK

GÉPKÖNYV FORDÍTOTT OZMÓZIS VÍZTISZTÍTÓK KISVÁROS Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. Ivó- és fürdôvíz tisztítási technológiák A Coolpex kizárólagos magyarországi forgalmazója Székhely: 1202 Budapest, Marót u. 34. Bemutató terem: 1202 Bp., Nagyvárad

Részletesebben

WF-100 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 0.001. TFC-membrán áteresztő képessége. Memo 0.0001 TISZTA VÍZ. Az optimális működéshez szükséges víznyomás: 3-6 bar

WF-100 FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 0.001. TFC-membrán áteresztő képessége. Memo 0.0001 TISZTA VÍZ. Az optimális működéshez szükséges víznyomás: 3-6 bar Memo Termék típusa Vásárlás napja WF-100 Név Cím Tel REVERSE OSMOSIS SYSTEM 15 TFC-membrán áteresztő képessége Homok, hajszál, szemcsés aktív szén 100 Spóratok, őrölt liszt, vörös vértestek, szénpor 10

Részletesebben

Kezelési útmutató RBS 24 ENERGY CE 0694 HU RBS 24 - SERIE ENERGY - RAD - ING - MAN.INST - 1303.1 - készülékhez

Kezelési útmutató RBS 24 ENERGY CE 0694 HU RBS 24 - SERIE ENERGY - RAD - ING - MAN.INST - 1303.1 - készülékhez Kezelési útmutató RBS 24 ENERGY készülékhez Zárt égésterű, átfolyós fali gázkészülék bitermikus hőcserélővel, LCD kijelzővel IPX5 Telepítési, kezelési, összeállítási és karbantartási útmutató. CE 0694

Részletesebben

Kezelési útmutató. Elite RBC 24 Elite RBS 24. készülékekhez. CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY

Kezelési útmutató. Elite RBC 24 Elite RBS 24. készülékekhez. CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI S.p.A. Montelabbate (PU) ITALY Kezelési útmutató Elite RBC 24 Elite RBS 24 készülékekhez Fali gázkazánok bitermikus hőcserélővel Telepítési, működési, összeállítási és karbantartási útmutató CE 0694 Műszaki dokumentáció RADIANT BRUCIATORI

Részletesebben

Szolárállomás AGS 5... 50

Szolárállomás AGS 5... 50 Telepítési- és karbantartási utasítás szakemberek számára Szolárállomás AGS 5... 50 7747006489.00-.SD AGS 5 AGS 5E AGS 0 AGS 0E AGS 0 AGS 50 6 70 6 85 Hu (007/05) Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék Biztonsági

Részletesebben

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató KONDENZÁCIÓS FŰTŐ GÁZKAZÁN Használati, szerelési és beüzemelési útmutató Ecosy F 28 E AS Használati útmutató Tartalomjegyzék 1 Általános jellemzők...2 2 A dokumentumok megőrzése...2 3 Biztonság...2 3.1

Részletesebben

1. BEVEZETŐ_... 2 1.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2 1.2 A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA...2 1.3 AZONOSÍTÁS...2

1. BEVEZETŐ_... 2 1.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2 1.2 A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA...2 1.3 AZONOSÍTÁS...2 TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETŐ_... 2 1.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK...2 1.2 A KÉZIKÖNYV HASZNÁLATA...2 1.3 AZONOSÍTÁS...2 2. BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK_... 3 2.1 VÉSZHELYZETEK...3 2.2 BESZERELÉSRE VONATKOZÓ BIZTONSÁGI

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI, SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI KÉZIKÖNYV TÁROLÓ RENDSZERŰ HÁZTARTÁSI GÁZVÍZMELEGÍTŐ KÉSZÜLÉKEKHEZ

BEÉPÍTÉSI, SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI KÉZIKÖNYV TÁROLÓ RENDSZERŰ HÁZTARTÁSI GÁZVÍZMELEGÍTŐ KÉSZÜLÉKEKHEZ BEÉPÍTÉSI, SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI KÉZIKÖNYV TÁROLÓ RENDSZERŰ HÁZTARTÁSI GÁZVÍZMELEGÍTŐ KÉSZÜLÉKEKHEZ TARTOZÉKJEGYZÉK biztonsági szelep huzatmegszakító leeresztő szelep vízoldali csatlakozó adapterek kezelési

Részletesebben

ZÁRT ÉGÉSTERŰ KAZÁNOK SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁSA FE-24 E

ZÁRT ÉGÉSTERŰ KAZÁNOK SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁSA FE-24 E ZÁRT ÉGÉSTERŰ KAZÁNOK SZERELÉSI ÉS KEZELÉSI UTASÍTÁSA FE-24 E A 2/1984 (III. 10.) számú BkM-IpM rendelet alapján, mint gyártó tanúsítjuk, hogy a készülékek a Használati útmutatóban közölt adatoknak megfelelnek.

Részletesebben

MOSOGATÓGÉP ZDIS 100

MOSOGATÓGÉP ZDIS 100 MOSOGATÓGÉP ZDIS 100 Használati útmutató Tartalomjegyzék Fontos útmutatások Gondoskodás Gazdaságos és környezetkímélő mosogatás Szerelési útmutatások Beépítés Vízszintbe állítás Felerősítés A vízbefolyó

Részletesebben

Használati útmutató. Modell TWH24, TWH32, TWHE32

Használati útmutató. Modell TWH24, TWH32, TWHE32 Használati útmutató Modell TWH24, TWH32, TWHE32 VIGYÁZAT: Ha az útmutatóban közölt információkat nem követi megfelelően, az esetleges tűz vagy robbanás jelentős anyagi kárt, személyi sérülést vagy halált

Részletesebben

BEWAMAT 25-50 - 75. SE és SE Bio (mennyiségvezérelt) Automatikus vízlágyító berendezés. Beépítési és Üzemeltetési Utasítás

BEWAMAT 25-50 - 75. SE és SE Bio (mennyiségvezérelt) Automatikus vízlágyító berendezés. Beépítési és Üzemeltetési Utasítás Instruction de montage et d'utilisation Beépítési és Üzemeltetési Utasítás Instruction de montage et d'utilisation Automatikus vízlágyító berendezés BEWAMAT 25-50 - 75 típusok: Z (idővezérelt) SE és SE

Részletesebben

IST 03 C 489-01 ANTEA CONDENSING HU ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS

IST 03 C 489-01 ANTEA CONDENSING HU ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS IST 03 C 489-01 ANTEA CONDENSING HU ÜZEMBE HELYEZÉS, HASZNÁLAT ÉS KARBANTARTÁS Tisztelt Hölgyem/Uram! Köszönjük, hogy a Fondital gyár termékét választotta. Kérjük, figyelmesen olvassa el az útmutatót,

Részletesebben

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM:

FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK VESZÉLY: FIGYELEM: FONTOS BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK AZ ÖN ÉS MÁSOK BIZTONSÁGA RENDKÍVÜL FONTOS. A jelen útmutatóban és magán a készüléken is fontos biztonsági üzenetek szerepelnek, amiket mindig el kell olvasni és be kell tartani.

Részletesebben

2000225296-2 Ecosy Hongrie.qxd 7/05/04 14:54 Page 1. Ecosy

2000225296-2 Ecosy Hongrie.qxd 7/05/04 14:54 Page 1. Ecosy 2000225296-2 Ecosy Hongrie.qxd 7/05/04 14:54 Page 1 Ecosy 2000225296-2 Ecosy Hongrie.qxd 7/05/04 14:54 Page 2 HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1-Indítás/leállítás. 2-Kijelző : Vagy a fűtőkör nyomása (bar) Vagy a fűtőkör

Részletesebben

Remeha Avanta Plus. Remeha Avanta Plus. Telepítési és szervizelési útmutató. Remeha Avanta Plus 22/28c. Remeha Avanta Plus 30/35c

Remeha Avanta Plus. Remeha Avanta Plus. Telepítési és szervizelési útmutató. Remeha Avanta Plus 22/28c. Remeha Avanta Plus 30/35c Telepítési és szervizelési útmutató Remeha Avanta Plus Remeha Avanta Plus Remeha Avanta Plus 22/28c Remeha Avanta Plus 30/35c Remeha Avanta Plus 34/39c Remeha Avanta Plus 24s TARTALOMJEGYZÉK BEVEZETÉS

Részletesebben

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató FALI GÁZKAZÁN Használati, szerelési és beüzemelési útmutató RenovaStar C 24 E BT RenovaStar F 24 E BT Használati útmutató Tartalomjegyzék 1 Általános jellemzők...2 2 A dokumentumok megőrzése...2 3 Biztonság...2

Részletesebben

Runyes. FENG-22L / FENG-17L LED Autokláv. Kezelési útmutató

Runyes. FENG-22L / FENG-17L LED Autokláv. Kezelési útmutató Runyes FENG-22L / FENG-17L LED Autokláv Kezelési útmutató 0 Fontos biztonsági információk: * Mielőtt használná a sterilizáló készüléket, kérjük olvassa el figyelmesen az összes biztonsági figyelmeztetést

Részletesebben

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK

DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV. R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK DAIKIN SZOBAI KLÍMABERENDEZÉS SZERELÉSI KÉZIKÖNYV R410A Split rendszerű sorozat MODELLEK FTXG25JV1BW FTXG35JV1BW CTXG50JV1BW FTXG25JV1BS FTXG35JV1BS CTXG50JV1BS Biztonsági előírások FIGYELMEZTETÉS és TUDNIVALÓK

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-vízmelegítő készülékekhez. KOMFORT-EXTRA 25VD KOMFORT-EXTRA 31VD Kondenzációs kazánok

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-vízmelegítő készülékekhez. KOMFORT-EXTRA 25VD KOMFORT-EXTRA 31VD Kondenzációs kazánok KEZELÉSI ÚTMUTATÓ gázüzemű szivattyús kombinált fűtő-vízmelegítő készülékekhez KOMFORT-EXTRA 25VD KOMFORT-EXTRA 31VD Kondenzációs kazánok FIGYELEM! Mielőtt használatba venné a készüléket gondosan tanulmányozza

Részletesebben

Gázszerelő szakember részére. Szerelési útmutató. thermotop premium. Fali gázfűtőkészülék VU 254/3-7 VUW 254/3-7

Gázszerelő szakember részére. Szerelési útmutató. thermotop premium. Fali gázfűtőkészülék VU 254/3-7 VUW 254/3-7 Gázszerelő szakember részére Szerelési útmutató thermotop premium Fali gázfűtőkészülék VU 54/3-7 VUW 54/3-7 HU Tartalomjegyzék Megjegyzések a dokumentációval kapcsolatban............................ 3

Részletesebben

Szakemberek/üzemeltetők számára. Kezelési és szerelési útmutató. turbomag. Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő készülék.

Szakemberek/üzemeltetők számára. Kezelési és szerelési útmutató. turbomag. Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő készülék. Szakemberek/üzemeltetők számára Kezelési és szerelési útmutató turbomag Gázüzemű átfolyós rendszerű vízmelegítő készülék turbomag 14-2/0 HU Üzemeltetők számára Kezelési útmutató turbomag Tartalomjegyzék

Részletesebben

Fontos kezelési tudnivalók

Fontos kezelési tudnivalók 1 2 3 4 6 7 8 9 Hidegvíz-csatlakozás Melegvíz-csatlakozás Gázbekötés Meleglevegő-elvezetés Keringtetett levegő visszavezetése Füstgázelvezetés Égéshez szükséges levegő beléptetése Elektronikus vezérlőegység

Részletesebben

VIESMANN. Szerelési és szervizre vonatkozó utasítás VITODENS 100-W. a szakember részére

VIESMANN. Szerelési és szervizre vonatkozó utasítás VITODENS 100-W. a szakember részére Szerelési és szervizre vonatkozó utasítás a szakember részére VIESMANN Vitodens 100-W Típus: WB1B, 9,0 35,0 kw Gázüzemű kondenzációs falikazán Földgáz- és PB-gáz-kivitel VITODENS 100-W 1/2009 Kérjük, őrizze

Részletesebben

VIESMANN. Szerelési és szervizre vonatkozó utasítás VITODENS 100-W. a szakember részére

VIESMANN. Szerelési és szervizre vonatkozó utasítás VITODENS 100-W. a szakember részére Szerelési és szervizre vonatkozó utasítás a szakember részére VIESMANN Vitodens 100-W Típus: WB1C, 6,5 35,0 kw Kondenzációs falikazán Földgáz- és PB-gáz-kivitel Az érvényességi tudnivalókat lásd az utolsó

Részletesebben

IFU_Alpha_Sc1-mech_H.fm Page 1 Wednesday, March 30, 2005 6:56 PM TARTALOMJEGYZÉK

IFU_Alpha_Sc1-mech_H.fm Page 1 Wednesday, March 30, 2005 6:56 PM TARTALOMJEGYZÉK IFU_Alpha_Sc1-mech_H.fm Page 1 Wednesday, March 30, 2005 6:56 PM TARTALOMJEGYZÉK A MOSÓGÉP HASZNÁLATA ELŐTT AZ ELSŐ MOSÁSI CIKLUS ÓVINTÉZKEDÉSEK ÉS ÁLTALÁNOS AJÁNLÁSOK A MOSÓGÉP LEÍRÁSA A MOSNIVALÓ ELŐKÉSZÍTÉSE

Részletesebben

JA2000 vízionizátor GÉPKÖNYV

JA2000 vízionizátor GÉPKÖNYV JA2000 vízionizátor GÉPKÖNYV 1. Biztonsági előírások 2. A vízionizátor részei és tartozékai 3. Vezérlő csaptelep felszerelése 4. Beszerelési útmutató 5-6. LED vezérlőpanel leírása 7. Üzemeltetés 8. Napi

Részletesebben

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató

Használati, szerelési és beüzemelési útmutató ÁTFOLYÓS KOMBI GÁZKAZÁN MIKROAKKUMULÁCIÓS TARTÁLLYAL Használati, szerelési és beüzemelési útmutató ThemaFAST F 25 E H-MOD Használati útmutató Tartalomjegyzék 1 Általános jellemzők...2 2 A dokumentumok

Részletesebben