TÜV Rheinland InterCert Kft. A panaszok és fellebbezések kezelése

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "TÜV Rheinland InterCert Kft. A panaszok és fellebbezések kezelése"

Átírás

1 1. A szabályozás célja Jelen eljárásutasítás célja a TÜV Rheinland InterCert Kft. (TRI) szakmai tevékenységével kapcsolatban érkezett panaszok, fellebbezések kezelésének szabályozása, beleértve annak dokumentálását is. 2. Alkalmazási terület A TRI valamennyi (szak)területe. 3. Fogalom meghatározások Panasz: valamely tárgykörben az ügyfél részéről felmerülő negatív észrevétel, kifogás, illetve annak közvetlen vagy közvetett, szóban vagy írásban történő közlése. Fellebbezés: a TRI tanúsítási eljárása során a tanúsítást kérelmező által az illetékes tanúsítási szakterülethez írásban benyújtott, annak döntése megváltoztatására irányuló kérelem. 4. A szabályozás leírása 4.1. Illetékességek és felelősségek Az Értékesítés támogatás megbízott munkatársának a feladata a beérkező panasz, fellebbezés fogadása, rögzítése és a szakterület illetékes vezetője részére való továbbítása. A szakterület vezetőjének feladata és felelőssége a panasz, fellebbezés szakszerű kivizsgálása vagy kivizsgáltatása, továbbá a helyesbítő intézkedések meghatározása, bevezetése. A panasz, fellebbezés megválaszolása és/vagy továbbküldése az illetékes vezetőhöz a kijelölt ügyfélszolgálati képviselő feladata A panaszok kezelése A TRI-hez többféle panasz érkezhet: _5_2 Eljárásutasítás Érvényes: tól Oldal: 1 / (10)

2 a TRI szakmai (vizsgálati, ellenőrzési, felügyeleti, auditálási, tanúsítási, műszaki értékelési, szakértői) tevékenységére érkező panasz: a megbízó és a TRI kapcsolatában kialakult, a megbízó számára sérelmes vagy általa sérelmesnek vélt magatartás, bánásmód következtében előálló, valamint a TRI eljárásaival, annak dokumentumaival kapcsolatos észrevétel, kifogás, illetve annak közvetlen vagy közvetett, szóban vagy írásban történő közlése; a TRI által tanúsított személyre, szervezetre érkező panasz: a tanúsított és annak vevője, ügyfele kapcsolatában kialakult, a vevő vagy ügyfél számára sérelmes, vagy általa sérelmesnek vélt magatartás, bánásmód következtében előálló észrevétel, kifogás, illetve annak közvetlen vagy közvetett, szóban vagy írásban történő közlése; a TRI által kiadott tanúsítvánnyal kapcsolatos panasz: a kiadott tanúsítvány nem a tanúsított partner tevékenységére/termékére vonatkozik, nem teljesen fedi azt le, illetve olyan tevékenység, szakterület is a tanúsítványra került, amellyel a tanúsított cég, személy nem foglalkozik. A panasz benyújtására vonatkozóan nincs megkötés, azt bárki megteheti. Jellemzően panasz benyújtását a megbízó, a megbízó versenytársa vagy harmadik, érdekelt fél szokta kezdeményezni. A TRI illetékes szakterülete megindítja a bejelentett panasz tárgyilagos és érdemi kivizsgálását, amennyiben pedig indokolt, meghozza a szükséges intézkedéseket, különös tekintettel az IC 14 eljárásutasítás bizalmas ügykezelésről szóló előírásaira. A panaszt annak beérkezésekor nyilvántartásba kell venni az Értékesítés támogatáson rendszeresített elektronikus vagy papíralapú panasz-nyilvántartási naplóba. Papíralapú nyilvántartás esetében az IC 04-A formanyomtatvány használata javasolt. A panasz kezelésére kijelölt ügyfélszolgálati képviselő feladata, hogy a panasztevőt a panasz beérkezésének, illetve nyilvántartásba vételének tényéről, azonosító jelzéséről haladéktalanul tájékoztassa. A tájékoztatás elsődlegesen írásban (levélben), telefaxon, e- mailen történik, illetve szóban (telefonon). A szóban, telefonon történt tájékoztatást _5_2 Eljárásutasítás Érvényes: tól Oldal: 2 / (10)

3 írásban is meg kell erősíteni. A tájékoztatás megtörténtének tényét, időpontját, módját, esetleges azonosító jelzését a nyilvántartásban fel kell tüntetni. Amennyiben a panasz kezelése, elintézése az alkalmazott eljárásokba, illetve a minőségügyi rendszerbe való beavatkozást is indokol, úgy az IC 04 eljárásutasítás előírásait kell követni. Olyan jellegű panasz esetén, amely jogi következményekkel és/vagy a TÜV Rheinland Csoport hírnevének veszélyeztetésével járhat, a panasz kivizsgálásába be kell vonni a TRI minőség és folyamatmenedzsment vezetőjét, illetve jogi szakértőt. A számlával kapcsolatos kifogásokat a TRI gazdasági igazgatója kezeli. A panaszosnak az általa tett bejelentésére az illetékes ügyfélszolgálati képviselőtől érintettsége esetén a minőségügy és folyamatmenedzsment vezetőtől 30 napon belül írásban választ kell kapnia a panasz kivizsgálásának lefolytatásáról és a megfelelő indokolással ellátott határozatról. A bejelentése miatt a panaszost hátrányos megkülönböztetés nem érheti, ugyanakkor arra is fel kell hívni a figyelmét, hogy amennyiben nem elégedett a panasz kivizsgálásának eredményével, bejelentését jogi úton érvényesítheti. A tanúsítványnak, jelhasználati engedélynek a kivizsgált panasz jogossága esetén szükségessé váló felfüggesztését, illetve visszavonását az IC 12 szerint kell végezni A vizsgálati tevékenységgel kapcsolatos panaszok A panaszok jellemzően az alábbi okokra vezethetők vissza: a vizsgálatok eredményeinek, megállapításainak vitatása; az igénybevett további vizsgáló szervezet felkészültségének, illetékességének vitatása; a benyújtott dokumentumok, jegyzőkönyvek, igazolások tartalmával, jogszerűségével kapcsolatos véleményeltérések; számlázással kapcsolatos véleményeltérések. _5_2 Eljárásutasítás Érvényes: tól Oldal: 3 / (10)

4 Az alkalmazott vizsgálati eljárásokkal kapcsolatos panaszokat az Értékesítés támogatás kijelölt munkatársa rögzíti (javasolt az IC 04-A használata) és tartja nyilván (javasolt az IC 11-A használata). Írásos feljegyzést készít a panasz okáról, jellegéről és tárgyáról, amely alapján az érintett üzletág vezetője intézkedik a panasz kivizsgálásáról; ennek eredményéről értesíti a panasztevőt. Amennyiben indokolt, a kifogásolt vizsgálatot egészében vagy részben meg kell ismételni A rendszertanúsítási tevékenységgel kapcsolatos panaszok Tekintettel arra, hogy a rendszertanúsítási szervezetre vonatkozó panaszok általában nem írásban, konkrét és bizonyított hibás tevékenységre vonatkoznak, hanem gyakran csak indirekt módon, közvetítő útján jelentkeznek, helyenként homályos utalásokat és célozgatásokat tartalmaznak, feldolgozásuk nagy körültekintést igényel. A rendszertanúsító szervezet által tanúsított szervezetre vonatkozó panaszokat csak írásban szabad elfogadni. Amennyiben a panasztevő ragaszkodik a szóban történő panasztételhez, a panasz fogadója írásos összefoglalót készít a panaszról (javasolt az IC 04-A használata), eljuttatja (elektronikusan, fax, postai úton) a panasztevőhöz és kéri annak dokumentált visszaigazolását, hogy a panasz a feljegyzésben rögzítettnek megfelelő-e. Amennyiben panasztevő 15 naptári napon belül nem jelez vissza, úgy a dokumentum elfogadottnak tekintendő. A panasz fogadója az üzletág vezetője, a szakterület vezetői, az ügyvezető igazgató vagy bármely munkatárs, auditor lehet. A panasz felmerülésekor azt kell először tisztázni, hogy mi is pontosan a panasz tárgya. Biztosítani kell a panasztevőt, hogy számára semmiféle hátránnyal és káros következménnyel nem jár, ha segít a panasz okát feltárni, és a megfelelő módon (telefonon, ben, telefaxon, levélben, átvételi igazolással, stb.) nyugtázni kell a számára a panasz beérkezésének tényét és az ügy intézését. A megszerzett információkat írásban kell az Értékesítés támogatás vezetőjéhez továbbítani, aki az információk pontossága, részletessége és tartalma alapján dönt arról, hogy a panaszt valóban panaszként, esetleg fellebbezésként kezelje, illetve a panasz _5_2 Eljárásutasítás Érvényes: tól Oldal: 4 / (10)

5 benyújtása során szerzett információkat archiválja egy későbbi átfogó kiértékelés érdekében. A beérkezett panaszokról és azok feldolgozásáról témánként nyilvántartást kell vezetni (javasolt az -A használata). Az Értékesítés támogatás vezetője állapítja meg, hogy a beérkező panasz kivizsgálására ki az illetékes. A panaszt olyan személy(ek)nek kell áttanulmányozni és kivizsgálni, aki(k) közvetlenül nem érintett(ek) az adott ügyben vagy tanúsítási eljárásban. A panasszal kapcsoltban bármilyen módon érintett (bepanaszolt) személy vagy szervezet, a Rendszertanúsítási üzletág igazgatójának írásbeli felkérésére lehetőséget kell, hogy kapjon álláspontjának írásban vagy szóban való kifejtésére A személytanúsítási tevékenységgel kapcsolatos panaszok A bejelentett panaszt az Értékesítés támogatás kijelölt munkatársa rögzíti (javasolt az IC 04-A használata) és veszi nyilvántartásba ((javasolt az -A használata). A panasz kivizsgálását különös tekintettel a személyiségi jogokra igen körültekintően kell eljárni. Ennek kapcsán meg kell vizsgálni azt is, hogy a panasz vonatkozhat-e a tanúsítási eljárás során érintett más személyekre is. Ha igen, úgy a kivizsgálást jelenségértékénél fogva ki kell terjeszteni a teljes személytanúsítási eljárásra. Ellenkező esetben egyedi problémáról van szó, amelyet az érintett személlyel szembeni legnagyobb tisztelettel kell kezelni. A felülvizsgálati eljárás során amelyet az adott üzletág vezetője folytat le a tanúsítási eljárásban résztvevő személyektől (vizsgáztató, minősítő, tanúsító, szakértő) be kell szerezni a szükséges információt, elsődlegesen az eljárás szabályszerűségére vonatkozóan. Amennyiben a panasz jogos vagy jogosságának a gyanúja is felmerül, az érintett tanúsított személynek adott részletes indokolást és személyes magyarázatot, elbeszélgetést követően a tanúsítási eljárást egészében vagy részben meg kell ismételni. _5_2 Eljárásutasítás Érvényes: tól Oldal: 5 / (10)

6 A terméktanúsítási tevékenységgel kapcsolatos panaszok A bejelentett panaszt az Értékesítés támogatás kijelölt munkatársa rögzíti (javasolt az IC 04-A használata) és veszi nyilvántartásba (javasolt az -A használata). Különösen nagy gonddal kell eljárni akkor, ha a panasz a tanúsított termék biztonságtechnikai szempontból történő használatát is érinti. A panasz kezelése kapcsán a következő intézkedéseket kell megtenni: Meg kell vizsgálni azt, hogy a panasz vonatkozik-e a tanúsítási eljárás folyamán megvizsgált mintadarab(ok)ra is. Ebből a célból bekapcsolhatók a vizsgálatba a tanúsításban előzményként érintett vizsgálólaboratóriumok is. A vizsgálati jelentést és a termékről készült leírást vagy a vizsgálólaboratóriumban, illetve a megrendelőnél raktározott bizonylati mintadarabot alapul véve meg kell állapítani, hogy jogos-e a panasz a mintadarab alapján is. Amennyiben nem ez a helyzet, úgy a mintadarabhoz képest a gyártás során felmerült eltérésről van szó. Erről értesíteni kell a tanúsítvány tulajdonosát, és egyúttal fel kell szólítani arra, hogy gondoskodjon arról, hogy a gyártott termékek valóban megfeleljenek az annakidején bemutatott vizsgálati mintadarabnak. Ezzel egyidejűleg értesítést kell küldeni a felügyeletet végző hely részére is, amely a tanúsítvány tulajdonosának a gyártóhelyi vizsgálata alkalmából soron kívüli vizsgálatot rendelhet el, vagy a következő felülvizsgálat során kiemelten ellenőrzi a panaszolt eltéréseket. Ha a panasz már a vizsgálati mintára is érvényesíthető, úgy először azt kell megállapítani, hogy figyelembe vették-e az összes vizsgálati szempontot, és a vizsgálatot helyesen végezték-e el. Amennyiben nem ez a helyzet, úgy az egész vizsgálatot meg kell ismételni, és a tanúsítvány tulajdonosát fel kell szólítani arra, hogy vizsgálati követelményekhez képest megállapított eltéréseket rövid határidőn belül javítsák ki. Ezzel egyidejűleg az eltérések kijavításáig a tanúsítvány érvényességét fel kell függeszteni (IC 12). _5_2 Eljárásutasítás Érvényes: tól Oldal: 6 / (10)

7 Amennyiben a panasz a helyesen alkalmazott vizsgálati eljárás ellenére is fennáll, ez azt jelenti, hogy az alapjában jogosnak ítélhető panasz a vizsgálati eljárás során nem deríthető ki, úgy az eljárás tartalmát kell megkérdőjelezni, és azt át kell dolgozni. Ez elsősorban azt jelenti, hogy a meglévő eljárást ki kell egészíteni, és ezt a kiegészítést további egyeztetés és tisztázás céljából a lehető leggyorsabban továbbítani kell azokhoz a tapasztalatcserébe bevonható tanúsító, vizsgáló helyekhez, amelyek az adott termék esetében illetékesek. Indokolt egyedi esetekben más vizsgálóintézményeket is meg lehet keresni összehasonlító mérések elvégzése céljából. Ha a bejelentés a tanúsítvány, tanúsítási jel nem előírásszerű használatára utal vagy azt sejteti, az IC 12 eljárásutasítás szerint kell eljárni A műszaki értékelési tevékenységgel kapcsolatos panaszok A bejelentett panaszt az Értékesítés támogatás kijelölt munkatársa rögzíti (javasolt az IC 04-A használata) és veszi nyilvántartásba (javasolt az -A használata). A panasz kezelése során a következő intézkedéseket kell megtenni: Európai műszaki értékelésre (ETA) vonatkozó panasz esetén belső ellenőrzést kell tartani, hogy az ETA elvállalása, elkészítése és kiadása a vonatkozó 305/2011/EU rendeletnek (CPR) megfelelően történt-e. Amennyiben eljárási hiba történt, annak következményeit értelemszerűen javítani, és erről a panaszost értesíteni kell Amennyiben a panasz a helyesen alkalmazott CPR eljárás ellenére is fennáll, akkor az ügy lezárása érdekében szükség esetén, a műszaki értékelést végző szervek szervezetének (EOTA) véleményét is kikérjük. _5_2 Eljárásutasítás Érvényes: tól Oldal: 7 / (10)

8 Az ellenőrzési tevékenységgel kapcsolatos panaszok A bejelentett panaszt az Értékesítés támogatás kijelölt munkatársa rögzíti (javasolt az IC 04-A használata) és veszi nyilvántartásba (javasolt az -A használata). A panasz kezelése kapcsán a következő intézkedéseket kell megtenni: Meg kell vizsgálni azt, hogy a panasz vonatkozik-e az ellenőrzési vizsgálat tárgyára. Az ellenőrzési jegyzőkönyvet alapul véve meg kell állapítani, hogy jogos-e a panasz. Amennyiben nem a vizsgálat tárgyára vonatkozik a panasz, abban az esetben a panasz az ellenőrzési módszerre vonatkozik, úgy először azt kell megállapítani, hogy figyelembe vették-e az összes ellenőrzési szempontot, és a tevékenységet helyesen, a követelményeknek megfelelően végezték-e el. Amennyiben az ellenőrzési módszer nem megfelelően került lefolytatásra, úgy az egész ellenőrzési tevékenységet meg kell ismételni. Amennyiben a panasz a helyesen alkalmazott ellenőrzési tevékenység ellenére is fennáll, ez azt jelenti, hogy az alapjában jogosnak ítélhető panasz a panaszkezelési eljárás során nem oldható meg, abban az esetben az ellenőrzési folyamat felülvizsgálata és helyesbítése szükséges A fellebbezések kezelése Fellebbezés benyújtására a tanúsítási döntés címzettje (szervezet, személy) vagy a döntéssel érintett harmadik fél jogosult, a tanúsítási döntés kézhezvételétől számított 15 naptári napon belül. A tanúsítási tevékenységgel kapcsolatos döntés elleni fellebbezést az Értékesítés támogatás kijelölt munkatársa érkezteti, aki nyilvántartást vezet róla (javasolt az -A használata). A fellebbező számára a megfelelő, hitelt érdemlő módon ( ben, telefaxon, levélben, átvételi igazolással stb.) nyugtázni kell a fellebbezés beérkezésének tényét és az ügy intézését. A fellebbezés az illetékes üzletág- vagy szakterület-vezető írásbeli állásfoglalásával ellátva továbbítandó a minőségügy és folyamatmenedzsment vezetőnek, aki a fellebbezést kivizsgálja vagy kivizsgáltatja, és érdemben elbírálja, illetve _5_2 Eljárásutasítás Érvényes: tól Oldal: 8 / (10)

9 az esetleges ismétlődések elkerülését megakadályozandó a szükséges intézkedéseket meghozza. A fellebbezőt az indokolással ellátott döntésről, illetve a meghozott intézkedésekről a kijelölt ügyfélszolgálati képviselő értesíti írásban a fellebbezés beérkezésétől számított 30 naptári napon belül. Amennyiben a fellebbező a TRI határozatát nem fogadja el, akkor jogi úton kérheti ügyének rendezését A helyesbítő intézkedések meghatározása Amennyiben helyesbítő intézkedés szükséges, az ügyvezető igazgató, az illetékes üzletág / szakterület vezetője, valamint a minőségügy és folyamatmenedzsment vezető közösen meghatározza a szükséges intézkedéseket, a végrehajtásért felelős személyeket és a határidőket. A bevezetésre kerülő intézkedéseket az illetékességtől függően az ügyvezető igazgató vagy az adott üzletág / szakterület vezetője rendeli el. A helyesbítő intézkedések végrehajtását és azok hatékonyságát az üzletági minőségügyi megbízott felügyeli és értékeli. Bizonyos panaszok ismételt vagy rendszeres jelentkezése esetén a minőségügy és folyamatmenedzsment vezető belső auditot rendel el, illetve a minőségügyi megbízott vizsgálatot folytat le az okok feltárása érdekében. A megállapított tények alapján határozzák meg az illetékes vezetők a további helyesbítő intézkedéseket Jelentéstételi kötelezettség A TRI kijelölt / notifikált státusban kiadott megfelelőségértékelési eljárásaival, vizsgálati, ellenőrzési jegyzőkönyveivel, jelentéseivel, tanúsítványaival, műszaki értékelési dokumentumaival kapcsolatos panaszokat, azok kivizsgálásának eredményeit, illetve a jogorvoslati cselekményeket a TRI érintett szakterület vezetője, üzletág igazgatója az éves jelentésében (IT 20-A) jelenti a kijelölő hatóságnak. _5_2 Eljárásutasítás Érvényes: tól Oldal: 9 / (10)

10 5. A vonatkozó szabályozások TÜV Rheinland InterCert Kft. IC 04 IC 12 IC 14 A vevői elégedettség mérése, a nemmegfelelőség kezelése, helyesbítő és megelőző intézkedések; A tanúsítványok és a tanúsítási jelek, illetve a velük való visszaélés kezelése; Bizalmas adat- és ügykezelés. 6. A vonatkozó formalapok IC 04-A -A IT 20-A Panaszok, észrevételek és intézkedések naplója; A panaszok, fellebbezések nyilvántartása; Éves jelentés a TÜV Rheinland InterCert Kft. megfelelőségértékelési tevékenységéről. _5_2 Eljárásutasítás Érvényes: tól Oldal: 10 / (10)

TÜV Rheinland InterCert Kft. A panaszok és fellebbezések kezelése

TÜV Rheinland InterCert Kft. A panaszok és fellebbezések kezelése 1. A szabályozás célja Jelen eljárásutasítás célja a TÜV Rheinland InterCert Kft. (TRI) szakmai tevékenységével kapcsolatban érkezett panaszok, fellebbezések kezelésének szabályozása, beleértve annak dokumentálását

Részletesebben

A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A STONEHENGE J.J KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Verzió: Készítette: Hatályba lépés napja: v1 Sajti László szervezeti igazgató 2014. január 02. 1 I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK I.1. A Szabályzat célja Jelen

Részletesebben

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság Hatályos: 2013. május 29. ArteusCredit Zrt. 1134 Budapest, Róbert K. krt. 59., Telefon: 06/1 814 2179 1 Az ArteusCredit Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzat

Panaszkezelési szabályzat Panaszkezelési szabályzat I. Általános rendelkezések 1. A Ceglédi Városi Könyvtár panaszkezelési szabályzatának célja, hogy a könyvtár szolgáltatásaival összefüggő, tevékenységéhez kapcsolódó konkrét bejelentés,

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Az iskola tanulóit, szüleiket/gondviselőiket, valamint az iskola dolgozóit panasztételi jog illeti meg. Panaszt tenni olyan ügyekben lehet, melyekkel kapcsolatban az iskola köteles

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Ikt.sz: 39/66/2017. 202187 ÁGASEGYHÁZA NAPKÖZI OTTHONOS ÓVODA 6076 Ágasegyháza, Óvoda utca 2. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1 ÁLTALÁNOS RÉSZ Bevezetés Az óvoda a dolgozók, szülők, partnerek panaszainak egységes

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzat

Panaszkezelési szabályzat Bohemian Financing Zrt. Panaszkezelési szabályzat Verzió Száma: V3 Készítette: Titkos Alexandra Jóváhagyó határozat száma: Igazgatóság 1/2013. (01. 25.) számú határozata Hatályba lépés napja: 2013. 01.

Részletesebben

MTA Könyvtár és Információs Központ. Panaszkezelési szabályzat

MTA Könyvtár és Információs Központ. Panaszkezelési szabályzat MTA KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT LIBRARY AND INFORMATION CENTRE OF THE HUNGARIAN ACADEMY OF SCIENCES MTA Könyvtár és Információs Központ Panaszkezelési szabályzat 2016. I. Általános rendelkezések A

Részletesebben

A BGE KKK Könyvtárának panaszkezelése

A BGE KKK Könyvtárának panaszkezelése Általános rendelkezések A BGE KKK Könyvtárának panaszkezelése 1. A szabályzat célja, hogy a Budapesti Gazdasági Egyetem Külkereskedelmi Kar Könyvtára (továbbiakban: Könyvtár) számára nyilvános szakkönyvtári

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT BIATORBÁGYI BENEDEK ELEK ÓVODA PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Intézmény OM- azonosítója 032933 Intézményvezető:... Hingyiné Molnár Ildikó Legitimációs eljárás Nevelőtestület nevében: Alkalmazotti közösség nevében:

Részletesebben

B U J Á K I S Z E N T - G Y Ö R G Y I A L B E R T Á L T A L Á N O S I S K O L A P A N A S Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T

B U J Á K I S Z E N T - G Y Ö R G Y I A L B E R T Á L T A L Á N O S I S K O L A P A N A S Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T B U J Á K I S Z E N T - G Y Ö R G Y I A L B E R T Á L T A L Á N O S I S K O L A 3047 Buják, Glatz Oszkár utca 1. OM azonosító: 032206 P A N A S Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T SZMSZ MELLÉKLETE...

Részletesebben

Az MKK MAGYAR KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Panaszkezelési Szabályzata. Budapest, december

Az MKK MAGYAR KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Panaszkezelési Szabályzata. Budapest, december Az MKK MAGYAR KÖVETELÉSKEZELŐ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Panaszkezelési Szabályzata Budapest, 2010. december A panaszkezelési szabályzat célja, hogy az MKK Magyar Követeléskezelő Zártkörűen Működő

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1. Bevezetés Az iskola partnerek panaszainak egységes szabályok szerint történő, átlátható, hatékony kezelése és kivizsgálása érdekében elkészítette a panaszkezelés

Részletesebben

Messum Hungary Kft. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT november 17.

Messum Hungary Kft. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT november 17. . PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT dr. Ivanics Zsuzsanna ügyvezető dr. Magyary Zoltán ügyvezető 2012. november 17. TARTALOMJEGYZÉK 1. A szabályzat célja 3 2. A Szabályzat hatálya 3 3. Értelmező rendelkezések

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Krízis-Megoldás Kft PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Kelt Budapesten, 2013. június 10. napján Porpáczy Tamás ügyvezető 1 Krízis-Megoldás Kft Jelen szabályzat a Krízis-Megoldás Kft működésével kapcsolatos panaszügyek

Részletesebben

Sz 02 Panaszkezelési Szabályzat

Sz 02 Panaszkezelési Szabályzat Országos Onkológiai Intézet National Institute of Oncology Sz 02 Panaszkezelési Szabályzat Készítette: Németh Erzsébet minőségirányítási szakreferens Átvizsgálta Jóváhagyta: Dr Boér András minőségirányítási

Részletesebben

Szabályzat a felszámolási tevékenység során felmerült panaszok kezeléséről

Szabályzat a felszámolási tevékenység során felmerült panaszok kezeléséről Szabályzat a felszámolási tevékenység során felmerült panaszok kezeléséről 1. A szabályzat célja Jelen szabályzat rögzíti az ügyfelek bejelentései, észrevételei, panaszai befogadásának, kivizsgálásának,

Részletesebben

A BME ITS ZRT. TANÚSÍTÓ JELE HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAI. Szabályzat SZA

A BME ITS ZRT. TANÚSÍTÓ JELE HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAI. Szabályzat SZA A BME ITS ZRT. TANÚSÍTÓ JELE HASZNÁLATÁNAK SZABÁLYAI Szabályzat SZA-0-02-00 ÉRVÉNYBEN Azonosító jel: SZA-0-02-00 Oldalszám: 5 összesen 1 Módosítások Kiadás száma rev.02. Módosítás oka Készítette Dátum

Részletesebben

Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Budapest, 2013.

Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Budapest, 2013. Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Budapest, 2013. Az Első Rendőri Kiegészítő Nyugdíjpénztár Panaszkezelési Szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) az irányadó hatályos jogszabályok

Részletesebben

VASUTAS ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

VASUTAS ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA VASUTAS ÖNKÉNTES KÖLCSÖNÖS KIEGÉSZÍTŐ EGÉSZSÉG- ÉS ÖNSEGÉLYEZŐ PÉNZTÁR PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA 2017. A Vasutas Önkéntes Kölcsönös Kiegészítő Egészség- és Önsegélyező Pénztár a panaszkezelés során alkalmazandó

Részletesebben

A FEHÉR KAVICS KELENFÖLDI REFORMÁTUS ÓVODA PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A FEHÉR KAVICS KELENFÖLDI REFORMÁTUS ÓVODA PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A FEHÉR KAVICS KELENFÖLDI REFORMÁTUS ÓVODA PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA 2017 Az intézmény OM azonosítója: 200019 Amit akartok azért, hogy az emberek ti veletek cselekedjenek, mindazt ti is úgy cselekedjétek

Részletesebben

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM

DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM DEBRECENI FAZEKAS MIHÁLY GIMNÁZIUM PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT A SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 16. sz. függeléke OM azonosító kód: 031198 Elfogadva: 2017. augusztus 30. Hatálybalépés ideje: 2017. szeptember

Részletesebben

TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari szolgáltatások (BS I) üzletág I02 üzleti terület. Ajánlatadás, szerződéskötés az I02 üzleti területen

TÜV Rheinland InterCert Kft. Ipari szolgáltatások (BS I) üzletág I02 üzleti terület. Ajánlatadás, szerződéskötés az I02 üzleti területen 1. A szabályozás célja Jelen eljárásutasítás a TÜV Rheinland InterCert (TRI) Ipari szolgáltatások üzletág I02 üzleti terület ajánlatadási és szerződéskötési folyamatát, illetve a megkeresések, ajánlatkérések

Részletesebben

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT.

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. Oldalszám: 1 - Retail\Panaszkezelési szabályzat TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. gondozásért felel: Ügyvezető igazgatója Hatályos: 2014.08.01-től Procedures\01 Hatályos - Operative\Vevőfinanszírozás

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat 1. A szabályzat célja A panaszkezelés szabályozásának célja, az 1991. évi XLIX. Törvény a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról hatálya alá tartozó felszámoló szervezetek

Részletesebben

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT.

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. Oldalszám: 1 - Retail\Panaszkezelési szabályzat TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. gondozásért felel: Ügyvezető igazgatója Hatályos: 2013.01.02-től Procedures\01 Hatályos - Operative\Vevőfinanszírozás

Részletesebben

AZ AMERICAN EXPRESS SERVICES EUROPE LIMITED FIÓKTELEP, MAGYARORSZÁG PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

AZ AMERICAN EXPRESS SERVICES EUROPE LIMITED FIÓKTELEP, MAGYARORSZÁG PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA AZ AMERICAN EXPRESS SERVICES EUROPE LIMITED FIÓKTELEP, MAGYARORSZÁG PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A jelen panaszkezelési szabályzat (a továbbiakban: a Szabályzat ) célja, hogy biztosítsa az American Express

Részletesebben

PANASZKIVIZSGÁLÁSI SZABÁLYZAT

PANASZKIVIZSGÁLÁSI SZABÁLYZAT DENTAFORM Egészségügyi Szolgáltató, Gyógyászati és Egészségügyi Cikkeket Forgalmazó Korlátolt Felelősségű Társaság Dr. Kerekes Sándor Rendelő vezető fogszakorvos, főorvos Székhely: 2241 Sülysáp, Fő út

Részletesebben

A KLASSIS Z Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata. Közzétéve: 2013. december 12.

A KLASSIS Z Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata. Közzétéve: 2013. december 12. A KLASSIS Z Biztosítási Alkusz Kft. Panaszkezelési Szabályzata Közzétéve: 2013. december 12. 1 Szeretnénk megköszönni, hogy ügyfelünkként megtisztelt minket bizalmával. Fontosnak tartjuk, hogy szolgáltatásainkat

Részletesebben

A Configuro Válságkezelő és Tanácsadó Kft. Panaszkezelési Szabályzata

A Configuro Válságkezelő és Tanácsadó Kft. Panaszkezelési Szabályzata A Configuro Válságkezelő és Tanácsadó Kft. Panaszkezelési Szabályzata I. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1. A Szabályzat célja A panaszkezelés szabályozásának célja a csődeljárásról és a felszámolási eljárásról 1991. évi

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT I.) Általános rendelkezés Szabályzatunk célja, hogy a Pomázi Városi Könyvtár, mint nyilvános könyvtár, a könyvtár funkcióinak és a minőségbiztosítási rendszerének figyelembe vételével

Részletesebben

PANASZKEZELÉS. Az alábbiakban összefoglaljuk a természetes személyek és a nem természetes személyek által igénybe vehető panaszbejelentés rendjét.

PANASZKEZELÉS. Az alábbiakban összefoglaljuk a természetes személyek és a nem természetes személyek által igénybe vehető panaszbejelentés rendjét. PANASZKEZELÉS A BaranyaCredit Zrt. egyik elsődleges célja Ügyfelei magas színvonalú kiszolgálása. A legjobb szándékunk ellenére is előfordulhat, hogy olyan problémával találkozik, melyet munkatársaink

Részletesebben

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. Panaszkezelési szabályzat

Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. Panaszkezelési szabályzat Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt. Panaszkezelési szabályzat Hatályos: 2013. 05. 21. napjától 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1. Az utasítás célja Jelen utasítás a Széchenyi Kereskedelmi Bank Zrt-vel (a továbbiakban:

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat 2017. 1 Panaszkezelési rend az iskolában Az iskola tanulóit, szüleiket/gondviselőiket, valamint az iskola dolgozóit panasztételi jog illeti meg. Panaszt tenni olyan ügyekben lehet,

Részletesebben

A KA-VOSZ VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG PANASZÜGYINTÉZÉSI SZABÁLYZATA

A KA-VOSZ VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG PANASZÜGYINTÉZÉSI SZABÁLYZATA A KA-VOSZ VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG PANASZÜGYINTÉZÉSI SZABÁLYZATA 1 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.1. SZABÁLYZAT CÉLJA... 3 1.2. SZABÁLYZAT HATÁLYA... 3 1.3. KAPCSOLÓDÓ

Részletesebben

MiFiN Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zrt.

MiFiN Mikrofinanszírozó Pénzügyi Szolgáltató Zrt. Panaszkezelési szabályzat A Magyar Nemzeti Bank elnökének 28/2014. (VII.23.) MNB rendelete (a pénzügyi szervezetek panaszkezelésére vonatkozó szabályokról) szerint előírt kötelező szabályokkal egységes

Részletesebben

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvodája PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvodája PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Bartók Béla Általános Művelődési Központ Óvodája PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Elfogadta: az óvoda nevelőtestülete Jóváhagyta: az intézmény vezetője Érvényes: 2015. szeptember 1-től visszavonásig Jelen belső

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat. Medicover Egészségközpont Zrt.

Panaszkezelési Szabályzat. Medicover Egészségközpont Zrt. Panaszkezelési Szabályzat Medicover Egészségközpont Zrt. Tartalom 1. A szabályzat célja... 3 2. Fogalom-meghatározás... 3 3. A panasz bejelentésének módjai... 3 3.1. Szóbeli panasz esetén:... 3 3.2. Írásbeli

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat Szegedi Dózsa György Általános Iskola

Panaszkezelési Szabályzat Szegedi Dózsa György Általános Iskola Panaszkezelési Szabályzat Szegedi Dózsa György Általános Iskola 2017. 1 A panaszkezelési rend az iskolában Az iskola tanulóit, szüleiket/gondviselőiket, valamint az iskola dolgozóit panasztételi jog illeti

Részletesebben

A SOMOGYI-KÖNYVTÁR PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A SOMOGYI-KÖNYVTÁR PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A SOMOGYI-KÖNYVTÁR PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Somogyi Károly Városi és Megyei Könyvtár Készült: 2016. május 4. Hatálybaléptetés dátuma: 2016. június 1. Jóváhagyta: Minőségirányítási bizottság Készítette:

Részletesebben

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT.

TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. Oldalszám: 1 - Retail\Panaszkezelési szabályzat TOYOTA PÉNZÜGYI ZRT. gondozásért felel: Ügyvezető igazgatója Hatályos: 2018.05.25-től Procedures\01 Hatályos - Operative\Vevőfinanszírozás Oldalszám: 2 I.

Részletesebben

(ii) írásban (személyesen vagy más által átadott irat útján, postai úton, telefaxon, elektronikus levélben) bejelenthessék.

(ii) írásban (személyesen vagy más által átadott irat útján, postai úton, telefaxon, elektronikus levélben) bejelenthessék. Panaszkezelési Ügyféltájékoztató I. Bevezetés I.1. Jelen Panaszkezelési ügyféltájékoztató (a továbbiakban: Ügyféltájékoztató) a hitelintézetekről és pénzügyi vállalkozásokról szóló 1996. évi CXII. törvény

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT a Willis Magyarország Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére Melléklet: Panaszbejelentõ lap Budapest, 2013. április 10. Hatályos: 2013. április 10. Jóváhagyta:

Részletesebben

P A N A S Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T

P A N A S Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T P A N A S Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T P A N A S Z K E Z E L É S I S Z A B Á L Y Z A T 1. Alapelvek 1.1. A Takarék Faktorház Pénzügyi Szolgáltató Zrt. a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PALLADIUM CONSULTING KFT. Hatályos: 2015. június 05- től visszavonásig

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PALLADIUM CONSULTING KFT. Hatályos: 2015. június 05- től visszavonásig PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PALLADIUM CONSULTING KFT. Hatályos: 2015. június 05- től visszavonásig TARTALOMJEGYZÉK I. ELŐSZÓ ----------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata

A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata A Hitex Pénzügyi Zrt. panaszkezelési szabályzata Érvényes: 2014.08.01. napjától Panaszkezelési szabályzat Társaságunk befogad minden, a tevékenységével, termékeivel vagy szolgáltatásaival kapcsolatban

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Panaszkezelési Szabályzat 2016. november. 01. 1 A panaszkezelési rend az iskolában Az iskola tanulóit, szüleiket/gondviselőiket, valamint az iskola dolgozóit panasztételi jog illeti meg. Panaszt tenni

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos január 1.

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Hatályos január 1. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos 2010. január 1. Tartalom: 1. Fogalom meghatározások 3 2. A panaszkezelést ellátó szakmai terület meghatározása 3 3. Panasz felvétele 4 4. A panasz rögzítése 4 5. Tájékoztató

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT REPLANT4CARE KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Kelt : Budapest, 2018. szeptember 10. Jóbai Zsolt ügyvezető 1 Jelen szabályzat a Replant4Care Kft. működésével kapcsolatos panaszügyek kivizsgálásának, elbírálásának

Részletesebben

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

FORS Faktor Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1023 Budapest, Orgona utca 8. Cégjegyzékszám: 01-10-044014 PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2019. március 01. 1 A pénzügyi intézmény (Pénzügyi intézmény vagy Szolgáltató) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat. Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola

Panaszkezelési Szabályzat. Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola Panaszkezelési Szabályzat Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola 2018 Panaszkezelési rend az iskolában Az iskola tanulóit, szüleiket/gondviselőiket, valamint az iskola dolgozóit

Részletesebben

FISKÁLIS GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ KFT.

FISKÁLIS GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ KFT. FISKÁLIS GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ KFT. Panaszkezelési Szabályzata 1027 Budapest, Varsányi Irén u. 38 fszt. 1. Tel/fax: 1/225-3791, 1/225-3792 e-mail: fiskalis@fiskaliskft.hu Kiadás: 01 Hatályos:

Részletesebben

A siker titka a panaszos ügyfél és ahogyan bánnak vele!

A siker titka a panaszos ügyfél és ahogyan bánnak vele! A siker titka a panaszos ügyfél és ahogyan bánnak vele! A szabályzat elkészítésével az volt a célunk, hogy a tevékenységeink során keletkező, a követelményeknek nem megfelelő szolgáltatások azonosíthatóak,

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2017. TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ...3 1.1 Bevezetés:...3 2.1 A szabályzat célja:...3 3.1 Alapelvek...3 2. A PANASZKEZELÉS MENETE...3 2.1 A panasz bejelentése...3 2.2 A panasz kivizsgálása

Részletesebben

Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Pannon 2005 Faktor és Hitel Zrt. 1016 Budapest, Naphegy utca 19. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Érvényes 2014.08.01-től Jóváhagyta: Igazgatóság elnöke 2 TARTALOMJEGYZÉK 1. A SZABÁLYZAT CÉLJA... 3 2. A SZABÁLYZAT

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2013-09-10-től Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. (továbbiakban: Alapkezelő) a befektetési alapkezelőkről és a kollektív

Részletesebben

A felnőttképzés és regisztrálás tájékoztatási, panaszkezelési és fellebbezési eljárásának rendje

A felnőttképzés és regisztrálás tájékoztatási, panaszkezelési és fellebbezési eljárásának rendje A minőségirányítási rendszer modellszabványai: Eljárási szabályzat Oldal: 1/6 A felnőttképzés és regisztrálás tájékoztatási, panaszkezelési és fellebbezési eljárásának A 2. kiadással egyidejűleg a 2007.

Részletesebben

SZMSZ. 2. számú MELLÉKLET PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Kertvárosi Óvoda 7632 Pécs, Testvérvárosok tere 1-3. OM: P.h.

SZMSZ. 2. számú MELLÉKLET PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT. Kertvárosi Óvoda 7632 Pécs, Testvérvárosok tere 1-3. OM: P.h. I-427/B-2018 SZMSZ 2. számú MELLÉKLET PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Kertvárosi Óvoda Testvérvárosok tere 1-3. OM: 027 000 2018. szeptember 01. Weizer Józsefné óvodavezető P.h. TARTALOM Általános rész... 3

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT EUROTRADE CAPITAL Pénzügyi Szolgáltató Zrt. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályos: 2015. július 06-tól 1/10. oldal TARTALOMJEGYZÉK I. A Szabályzat célja 3 II. A panasz bejelentésének módjai 3 III. A panasz

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 2017 A Társaság Igazgatósága által elfogadva és kihirdetve a 19/2017. számú határozattal. Budapest, 2017. december 12. 1. oldal TARTALOMJEGYZÉK I. Fogalom meghatározások... 3

Részletesebben

A TÜV Rheinland InterCert Kft. rendszertanúsítási szabályzata az orvostechnikai eszközök gyártói részére

A TÜV Rheinland InterCert Kft. rendszertanúsítási szabályzata az orvostechnikai eszközök gyártói részére 1. A szabályzat célja Jelen szabályzat (ORTSZ) rögzíti a TÜV Rheinland InterCert Kft. (TRI) Orvosi eszközök osztálya által az MSZ EN ISO 13485:2010 / ISO 13485:2003 szerint végzett rendszertanúsítási eljárását,

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT A Risk Partners Kft. Ügyfelei részére I. Panasz bejelentésének módjai 1) Szóbeli panasz a. Személyesen - Panaszügyintézés helye: 2120 Dunakeszi, Kertész u. 12. - Nyitva tartás:

Részletesebben

GYULAI TAKARÉKSZÖVETKEZET 5711 Gyula, Széchenyi u. 53. Panaszkezelési Szabályzat

GYULAI TAKARÉKSZÖVETKEZET 5711 Gyula, Széchenyi u. 53. Panaszkezelési Szabályzat GYULAI TAKARÉKSZÖVETKEZET 5711 Gyula, Széchenyi u. 53. Panaszkezelési Szabályzat Tisztelt Ügyfelünk! Munkatársaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önt a lehető leghatékonyabban szolgáljuk ki,

Részletesebben

PÁCIENS PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT P.H.

PÁCIENS PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT P.H. Dokumentáció kódja SZAB24-PANASZ Oldalszám 7 Mellékletek száma 1 Érvénybelépés időpontja 2018. 07.02. Duna Medical Center PÁCIENS PANASZOK KEZELÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYZAT Szabályzatot készítette: Aláírás:

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT A Biztosítások.hu Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. Ügyfelei részére I. BEVEZETÉS A Biztositasok.hu Biztosítási Alkusz és Tanácsadó Kft. (továbbiakban: Alkusz) a tevékenységére,

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Felnőttképzési nyilvántartási szám: E-000889/2014 OTP Fáy András Alapítvány Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja (O.K. Központ) Panaszkezelési Szabályzat A kiadásért felelős: Virágos

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Szakgimnáziuma és Gimnáziuma 2440 SZÁZHALOMBATTA, Iskola u. 3. ÉSZC OM: 203036 Intézményi azonosító:142106 Telefon/fax: 23-354-444 www.sziszki.hu

Részletesebben

ÁRGUS-SECURITY KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

ÁRGUS-SECURITY KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT ÁRGUS-SECURITY KFT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT I. A S z a b á l y z a t c é l j a : A Szabályzat az ÁRGUS-SECURITY Vagyonvédelmi Kft. (Továbbiakban: ÁRGUS-SECURITY) üzleti tevékenységével és működésével

Részletesebben

AppeninnCredit Hitelezési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Panaszkezelési Szabályzat

AppeninnCredit Hitelezési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Panaszkezelési Szabályzat AppeninnCredit Hitelezési Zártkörűen Működő Részvénytársaság Panaszkezelési Szabályzat 2016. október 20. 1 1. Kapcsolódó jogszabályok 2013. évi CCXXXVII. törvény a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

A VASUTAS ÖNKÉNTES TÁMOGATÁSI ALAP PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

A VASUTAS ÖNKÉNTES TÁMOGATÁSI ALAP PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA A VASUTAS ÖNKÉNTES TÁMOGATÁSI ALAP PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA 2013. július 1. - 1 - T a r t a l o m j e g y z é k I. Bevezetés Alapelvek II. III. IV. A Szabályzat hatálya Kapcsolódó szabályzatok Részletes

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat KÁMK Zöldág Napköziotthonos Óvoda Panaszkezelési Szabályzat 2018. TARTALOM 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ... 3 1.1 Bevezetés:... 3 2.1 A szabályzat célja:... 3 3.1 Alapelvek... 3 2. A PANASZKEZELÉS MENETE... 3 2.1

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Bevezető A Profit Holding Hungary Zrt. (székhely: 7622 Pécs, Liszt Ferenc utca 1. fszt. 1.., cégjegyzékszám: 02-10-060382, a továbbiakban: Szolgáltató) a PSZÁF 11/2012. (XI.8.)

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzata

Panaszkezelési szabályzata PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Üzletszabályzat 3. sz. melléklete AZ EURÓPA BRÓKERHÁZ BEFEKTETÉSI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Panaszkezelési szabályzata V2.0 Az igazgatói utasítás hatályba

Részletesebben

START Garancia Zrt. Panaszkezelési. Szabályzat. Budapest, november 18.

START Garancia Zrt. Panaszkezelési. Szabályzat. Budapest, november 18. START Garancia Zrt. Panaszkezelési Szabályzat Budapest, 2010. november 18. 1. Általános rendelkezések 1.1. A szabályzat célja és hatálya A START Garancia Zrt. - továbbiakban Start Zrt. - Panaszkezelési

Részletesebben

www.sveafinance.hu SVEA FINANCE ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (ZRT.) Panaszkezelési Szabályzat 1146 Budapest, Hungária körút 179-187.

www.sveafinance.hu SVEA FINANCE ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (ZRT.) Panaszkezelési Szabályzat 1146 Budapest, Hungária körút 179-187. SVEA FINANCE ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG (ZRT.) Panaszkezelési Szabályzat A SVEA Finance Zártkörűen Működő Részvénytársaság (továbbiakban: SVEA Finance Zrt. vagy Társaság; székhely: céget nyilvántartó

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzat. (érvényes 2013. október 10-től visszavonásig)

Panaszkezelési szabályzat. (érvényes 2013. október 10-től visszavonásig) Panaszkezelési szabályzat (érvényes 2013. október 10-től visszavonásig) 1 Az Astra S.A. Biztosító Magyarországi Fióktelepe Panaszkezelési szabályzata (a továbbiakban: Szabályzat) 1. Bevezetés Jelen Panaszkezelési

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA CREDIT HOUSE MAGYARORSZÁG JELZÁLOGHITELEZÉSI ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos 2011. augusztus 19. Tartalom: 1. Fogalom meghatározások 3 2. A panaszkezelést ellátó szakmai terület meghatározása

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1. Bevezető PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT ProfitSYSTEM Üzletág A Profit Holding Hungary Zrt. (székhely:, cégjegyzékszám: 02-10-060382, adószám: 23867778-2-02 a továbbiakban: Szolgáltató) az MNB elnökének a

Részletesebben

A KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉSEK ÉS PANASZOK KEZELÉSÉNEK RENDJÉRŐL

A KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉSEK ÉS PANASZOK KEZELÉSÉNEK RENDJÉRŐL A KÖZÉRDEKŰ BEJELENTÉSEK ÉS PANASZOK KEZELÉSÉNEK RENDJÉRŐL Jászberény Város Jegyzője tekintettel az európai uniós csatlakozással összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2004. évi XXIX. törvény 141.

Részletesebben

INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA INTERCASH ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA I. PREAMBULUM Az INTERCASH Zrt. (székhelye: 1053 Budapest, Károlyi utca 12., a továbbiakban: INTERCASH Zrt. vagy Társaság) a hitelintézetekről és a pénzügyi vállalkozásokról

Részletesebben

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete

NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete NEMZETI ADÓ- ÉS VÁMHIVATAL Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézetének képzési tevékenysége keretében működtetett információs

Részletesebben

A TakarékBank Zrt. Panaszkezelési Szabályai

A TakarékBank Zrt. Panaszkezelési Szabályai A TakarékBank Zrt. Panaszkezelési Szabályai Tisztelt Ügyfelünk! A Takarékbank Zrt. (a továbbiakban: Bank) munkatársai mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önt a lehető leghatékonyabban szolgálják ki,

Részletesebben

Működési és eljárási szabályzat. 1. sz. melléklet: Folyamatábra

Működési és eljárási szabályzat. 1. sz. melléklet: Folyamatábra Oldal: 1 / 5 1. A szabályzat célja Jelen működési és eljárási szabályzat célja a megfelelőségértékelési tevékenység szabályozása a kijelölt területen. 2. Alkalmazási terület ÉMI-TÜV SÜD Kft. kijelölt területe.

Részletesebben

A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató. Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Panaszkezelési szabályzata

A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató. Zártkörűen Működő Részvénytársaság. Panaszkezelési szabályzata 48/2007.-ESZ-2146/1. Hatályos: 2008. 3. sz. melléklet A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Érvényes: 2013. április 09. Utolsó módosítás: 2017. január 1. A változásokkal

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT TÁMOP-3.1.7.-11/2-2011-0524 PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 1.1. Bevezetés A Iskolája a referencia intézményi partnerek panaszainak egységes szabályok szerint történő, átlátható, hatékony kezelése

Részletesebben

2.2 Az ügyfél vagy a meghatalmazott helyett a nevükben érvényes meghatalmazás alapján eljáró képviselőjük is jogosult panasz benyújtására.

2.2 Az ügyfél vagy a meghatalmazott helyett a nevükben érvényes meghatalmazás alapján eljáró képviselőjük is jogosult panasz benyújtására. HATÁLYOS: 2010. július 1-től PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Jelen panaszkezelési szabályzat (a továbbiakban Szabályzat ) a befektetési vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzat

Panaszkezelési szabályzat Panaszkezelési szabályzat (a módosításokkal egységes szerkezetben) Hatályos: 2014.12.12. napjától 1 I. A szabályzat alapelve, célja A CO-OP HITEL Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság

Részletesebben

Az L.M.N. Bróker Kft. panaszkezelési szabályzata

Az L.M.N. Bróker Kft. panaszkezelési szabályzata Az L.M.N. Bróker Kft. panaszkezelési szabályzata Jelen panaszkezelési szabályzat (a továbbiakban szabályzat ) a pénzügyi vállalkozásokról és az árutőzsdei szolgáltatókról, valamint az általuk végezhető

Részletesebben

AZ ADALFA ALAPKEZELŐ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

AZ ADALFA ALAPKEZELŐ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA AZ ADALFA ALAPKEZELŐ ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Hatályos: 2017. szeptember 15. ELŐZMÉNYEK ÉS CÉLOK Az ADALFA Alapkezelő Befektetési Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (székhelye: 1123 Budapest,

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat I.A panasz bejelentésének módjai 1. Szóbeli panasz: a) személyesen: Kreditor Pénzügyi Zrt. (1135 Budapest, Frangepán utca 7.) b) telefonon: 1/ 236-0129, vagy 06-21-24-24-444 (nem emeltdíjas) számokon Hétfőtől-péntekig

Részletesebben

REFERO CREDIT PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA

REFERO CREDIT PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA REFERO CREDIT PÉNZÜGYI SZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZATA Tartalom: I. BEVEZETÉS II. III. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT CÉLJA PANASZKEZELÉSI RENDSZER I. BEVEZETÉS Ez

Részletesebben

Az OTP Ingatlanlízing Zrt. Panaszkezelési Szabályzata

Az OTP Ingatlanlízing Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Az OTP Ingatlanlízing Zrt. Panaszkezelési Szabályzata Az OTP Ingatlanlízing Zrt. befogad, nyilvántartásba vesz és kivizsgál minden, a termékeivel vagy a szolgáltatásaival kapcsolatban felmerült panaszt

Részletesebben

PANASZKEZELÉSI KÉZIKÖNYV

PANASZKEZELÉSI KÉZIKÖNYV PANASZKEZELÉSI KÉZIKÖNYV I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér panaszkezelési szabályzatának célja, hogy a könyvtár szolgáltatásaival kapcsolatban felmerült panaszok

Részletesebben

VIN-FAKTOR ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT

VIN-FAKTOR ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT VIN-FAKTOR ZRT. PANASZKEZELÉSI SZABÁLYZAT Hatályba léptette: 1/2010. sz. Vezérigazgatói Utasítás Hatályba lépés dátuma: 2010. január 05. Érvényes: Visszavonásig A Társaság Panaszkezelési Szabályzatában

Részletesebben

A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató. Panaszkezelési szabályzata

A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató. Panaszkezelési szabályzata 48/2007.-ESZ-2146/1. Hatályos: 2008. 3. sz. melléklet A GLOBAL Faktor Pénzügyi Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság a Érvényes: 2013. április 09. Utolsó módosítás: 2014. április 09. A GLOBAL

Részletesebben

Panaszkezelési Szabályzat

Panaszkezelési Szabályzat Szent István Egyetem Kosáry Domokos Könyvtár és Levéltár Panaszkezelési Szabályzat Verziószám: 1. Iktatószám: SZIE-R/1752-1/2017 Összeállította: Dokumentumellátó és Tájékoztató Részleg Véleményezte: Minőségirányítási

Részletesebben

Panaszkezelési szabályzat

Panaszkezelési szabályzat Panaszkezelési szabályzat 2015. A panaszkezelési rend a Szegedi Waldorf Társas Kör Egyesület által fenntartott nevelési és oktatási intézményekben 1 A panaszkezelési eljárás célja, hogy az intézményekben

Részletesebben

Transport-R Bt. Panaszkezelési szabályzat A közúti személyszállítási üzletszabályzatra vonatkozó szabályokról szóló 213/2012. (Vll. 30.) Korm. rendelet 26/A - ában foglaltak alapján a Transport-R Bt. mint

Részletesebben

Magyar joganyagok - 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet - az egyéni védőeszközök meg 2. oldal 5. (1) A kijelölt szervezet a tárgyévben végzett megfelelő

Magyar joganyagok - 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet - az egyéni védőeszközök meg 2. oldal 5. (1) A kijelölt szervezet a tárgyévben végzett megfelelő Magyar joganyagok - 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet - az egyéni védőeszközök meg 1. oldal 30/2018. (II. 28.) Korm. rendelet az egyéni védőeszközök megfelelőségét értékelő szervezetek kijelölésének és

Részletesebben

Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium. Panaszkezelési szabályzata (MIP melléklete)

Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium. Panaszkezelési szabályzata (MIP melléklete) Veres Péter Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium Panaszkezelési szabályzata (MIP melléklete) Tartalomjegyzék I. A szabályzat hatálya II. A panaszkezelési eljárás általános szempontjai III. Szülőkre

Részletesebben