Futaba T10CP 2.4 GHz helikopter programozása (konkrét példa TREX500) Készítette: SZALÓKI LÁSZLÓ (SZALOKER)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Futaba T10CP 2.4 GHz helikopter programozása (konkrét példa TREX500) Készítette: SZALÓKI LÁSZLÓ (SZALOKER)"

Átírás

1 Modell 1. lap Futaba T10CP 2.4 GHz helikopter programozása (konkrét példa TREX500) Készítette: SZALÓKI LÁSZLÓ (SZALOKER) november :39 Jelen dokumentum a saját gyakorlati tapasztalataimat írja le. Előtte olvasd el a rádió használat utasítását, mert ez azt nem váltja ki. Természetesen semmilyen felelőséget ne tudok vállalni az itt leír t beállításokért, hogy az 100%-ban jó is lesz neked. Jó munkát mindenkinek, az állítgatáshoz: Szalóki László (szaloker) Laszlo.szaloki@revolution.hu Előzetes: Az elkészített dokumentum feltételezi, hogy a helizés, a helikopter rádió beállítás programozás alapjaival tisztában vagy. A dokumentumot azért készítettem, hogy ha most váltasz 2.4-re és pont erre a rádióra, legyen a kezedben egy "mankó", ami segít a gyatra gyári programozási leírás mellett a programozásban. A rádióról (tapasztalatok): A Graupner MX16 után nekem egy új kategória volt ez a rádió. A jó oldalairól nem írok, mert az nagyon sok van, inkább a gyengéit emelném ki: Nem írja ki, hogy milyen heli módban vagy (Normál / hold / idle 1..3). Igazából nekem nem hiányzott, mivel repülés közben úgysem a rádiót nézem, a kapcsoló állásokból meg úgyis tudom mi az üzemmód. Bekapcsoláskor ha bármilyen MIX be van kapcsolva, akkor az egész képernyőt egy warning üzenet tölti ki, amit csak a job oldali joystick lenyomásával lehet eltüntetni. Ez azért különösen kellemetlen, mert helinél én alapban HOLD módban kapcsolom be a rádiót, úgyhogy hallgathatom a füttyögést meg a warningot. Oldalkormány (farok) gázmix szimetrikus Van egy külön menü a gáz mixek beállítására (bólintás, csűrés, oldalkormány), ahol egy % értéket lehet beállítani. A Bólintásra és csűrésre ez OK, az farokra (rudder) viszont kellene az aszimmetrikus beállítási lehetőség. Végül is kikerülhető: Itt nem állítok be semmit a farokra és az egyik szabad mixet felprogramozom oldalkormány-gáz aszimmetrikus mixre. Ha két olyan modell között váltasz, ahol az egyik 10 csatornás vevőre a másik 7 csatornás vevőre van programozva, akkor a váltást követően még ki is kell kapcsolni a rádiót, hogy tudja kezelni a másik modellt Alap fogalmak: (ezen még fogok dolgozni, a második kiadásban :)) Governor Gáz görbe Pitch görbe Revo mix Gáz mixek Dual rate Expo Gyro üzemódok

2 Modell 2. lap Normal Heading hold Heli üzemmódok, gáz görbék, pitch görbék + egyéb okosságok: Heli üzemódok: Throttle hold Normal Idle1 Idle2 Idle3 Gáz görbék: Throttle hold -Fix gáz érték Normal - 7 pontos görbe Idle1-7 pontos görbe Idle2-7 pontos görbe Idle3-7 pontos görbe Pitch görbék: Throttle hold -7 pontos görbe Normal - 7 pontos görbe Idle1-7 pontos görbe Idle2-7 pontos görbe Idle3-7 pontos görbe Gyro érzékenység: Minden üzemmódra külön 1-1 beállítás. Egyéb okosságok: Üzemmód váltások közötti késleltetett átmenet beállítása Egyes üzemmódokhoz külön trim beállítások (trim eltolás), ami független sub trim vagy az általad beállított trim-től 3 független timer modelllenként (ez a Graupner-MX16-nál nagyon hiányzott!) Csapjunk bele a programozásba Mode és END gombok együtt nyomva tartva, majd így bekapcsolva az adót jön be a system menü. Ha tolod a pitch-et, akkor a lentiek szerint kell beállítani (alapban húzott pitch.-es a heli beállítás). A jobb oldali tekerős gombot lenyomva tartva, majd úgy bekapcsolva az Adót jön be a power menü. Programozáshoz "Off" mód. Hatótáv próbához: "Power down" mód.

3 Modell 3. lap Az adó bekapcsolva, készre programozottan: (sajna azt nem írja ki sehol, hogy milyen programban vagy benne - hold, nor, idle ellenben a user nevedet ki tudja írni - de minek?) Mode gombot lenyomva tartva bejön a menü. Két felé,menü van: -Alap menü (basic) és kiterjesztett menü (advanced). A mode gomb minden egyes további megnyomása e között a két menü között váltogat. A további menüket vagy a basic vagy az advanced menüben megtalálod. A pitch görbe (pitch curve) és az gáz görbe (throtle curve) beállításokat CSAK AZ ADVENCED menüből állítsd. A basic menüből csak a normál mód gáz és pitch görbéjét tudod állítani. Model menü: Modell neve, modell másolás és modell váltás. Fontos: Ha 7 csatornás vevős modellről 10 csatornásra váltasz vagy fordítva, akkor ki is kell kapcsolni a rádiót a váltás után és vissza! Paraméter menü: Itt célszerű a helit kezdeni. Géptípus (heli), swash típus (120 fok H3) és adómodul (7/10 csatornás) típusát állítod itt.

4 Modell 4. lap Condition select: Normal / hold / idle kapcsoló kiosztások. Állítsd be, így jó lesz :) (JOB ELÖL FENT- hold, BAL ELÖL FENT NOR / Idle 1 / Idle2, Idle 3 nincs használatban. Alapban minden kapcsoló magadtól elfelé.) (Hold = ON, Üzemmód = NOR) Reverese beállítás (szervó alap irány váltás): A gázra nagyon figyelj! Különben reccs :( Logikai kapcsoló beállítása: A rádió kapcsolóit össze tudod mixelni ún logikai kapcsolókká. Ez azt jelenti, hogy több kapcsolód együttes állásától függően tudsz egy logikai kapcsolót ON/OFF állapotba tenni. Én perpillanat a logikai kapcsolót a TIMER indításra használom (A hold kapcsolóra nem kell logikai kapcsolót programozni, mert az alapban felülbírál minden NORMAL / IDLE állapotot) Csak az 1-es kapcsoló érdekes (nálam). A timer indítására használom Úgy állítottam be, hogy a HOLD kapcsoló kikapcsolt állapota ÉS (idle1 / idle2) állás esetén legyen ON állapotú.

5 Modell 5. lap Timer menü: mennyi idő múlva csipogjon A harmadikat én mindig "model" -re állítom így a modellel szumma repült időt méri. A második timert a Trex600-nál használom, mert ott két különböző méretű akkuval repülök. A kisebbel már az első csipogásra a nagyobbal csak a második csipogásra szállok le. (csipoghatna hangosabban is, ha magam előtt repülök, főleg a 600-assal, nem hallom meg :)) Szervó (csatorna) végkitérések: Az oldalkormányt (rudder) egy kicsit pörgősebbre vettem, hogy nagyobb szögsebességgel tudjon pörögni a gép. Ezt természetesen egy 40%-os expóval korrigáltam, de ezt lásd később FONTOS: AZ ÚJ ADÓVAL ÉS VEVŐVEL RPOGRAMOZD ÚJRA A SZABÁLYZÓT IS, MERT ÍGY TANULJA MEG A SzABÁLYZÓ, HOGY MI A MAX GÁZ JEL, AMIT AZ ÚJ RÁDIÓ KIAD. Én ezt először nem tettem meg és elkezdett forogni a heli 0% gáz állásnál :( De megoldottam törés nélkül - a Holdlegalább jól volt beállítva Dual Rate és expo Azaz melyik rep üzemmódban (mind a 4-re külön lehet beállítani) milyen expó és végkitérés állások legyenek. A magam részéről üzemmód függetlenül AIL, ELEV -25%, RUDDER -40%- ot használok. (érdekes, hogy Graupner MX16-nál kisebb expóval repültem, de a 2.4- es rendszer annyival "direktebb", hogy kellett a nagyobb expo) (csak a normál beállítást fotóztam le,a többit is eszerint állítsd be).

6 Modell 6. lap Gáz és pitch görbeék / üzemmód: A pitch görbe Trex 500/ hitec szervókka +-12 fok lesz ha jó a mechanika beállítás. Egyéb: -Idle 3 inaktív (fotón karikázva) -Idle 1 / idle 2 / Hold pitch görbe azonos (csak az egyiket fotóztam be) -Normál pitch görbéről azért van két fotó, hogy az alsó és a felső értékek is látszódjanak -A normál gáz görbe középső pontja azonos az Idle 1 görbe középső pontjával (végül is nem kötelező, mert úgyis késleltetett átmenet van beállítva a két üzemmód között). Heli indítás ezek alapján: -Rádió bekapcskor minden kapcsoló magadtól elfelé, Pitch kar lent (Hold bekapcs, Normal mode, Min Pitch) -HOLD kikapcsol -Pitch kart középállásig tolva felpörget (ha gubanc van,csak le kell húzni :)) -Pitch kar középállásnál átkapcsolás idle 1/2 módba (ízlés szerint) - ekkor indul a timer is Heli leállítása: -Leszáll :) -Hol bekapcs -Min Pitch (így gyorsabban leáll a rotor forgása -Minden kapcsoló vissza alap állásba

7 Modell 7. lap A görbékről még: A görbék mind a 7 pontja mellett 2 szám értéket találsz: OUT- Kimeneti érték (ezt állítod ) STK- A gázkar állása (Stick) amire az adott kimeneti érték vonatkozik. Ez gyári beállítás szerint 0-62, értékekre van elosztva. Fontos: A gázgörbe egyes pontjainak a "STICK" értékét is át tudod programozni (ráállsz az értékre, beállítod a gáz kart igény szerint - nyomva tartod a tárcsát és betárolja a beállított értéket) Ha a gáz görbe köztes pontjait nem akarod használni (nem akarsz szórakozni, hogy számológépen számolgatod a pontos kimeneti értéket, akkor egy-egy köztes pontot ki is tudsz iktatni az STK értéken állva és a CLEAR gombot lenyomva tartva. Swash Mix (imbolygó tárcsa kitérések:) Ez nagyjából mechanika szélsőérték ha trex500 + hitec szervók + futaba vevő. A pitch görbék + az itteni pitch % együtt adjaa +-12 fokot De azért teszteld le! Gyro ézékenység: AVC = Heading hold! Lgt 2100-as gyrora élnek a beállítások es esetén 30-35% körüli a jó beállítás. SW = cond azt jelenti, hogy nem konkrét kapcsoló állásra, hanme heli repüzemmódra (HOL/NOR/Idl/2) programozol érzékenységet.

8 Modell 8. lap SubTrim: Szervó középállás beállítása. A kép azért van, hogy a menüt megtaláld. A beállítás mindig a Te gépedre specifikus! Gáz mixek: Alap felállás - NEM GOVERNOR BEÁLLÍTÁSSAL REPÜLÜNK. Amiatt van az, hogy nem lináris a gázgörbénk + a governor hiányát kell még további mixekkel kompenzálnunk. Az AIL és az ELEV mixeket itt kell beállítani, de mivel itt nem lehet asszimmetrikus mixet állítani, ezért itt a RUDDER mixet hagyd 0-n. Egyéb mixek: Két mixet állíottam be a free mixek közül: Oldalkormány mix (gáz-mix) Az egyik szabad görbe alapú mixet felhasználjuk az assziemetrikus oldalkormány gáz mixre (lásd. Fotók) Gyro érzékenység mix. Az egyik analóg potira (3 közül a bal oldali) kitettem +-5 Gyro érzékenység állítási lehetőséget. Ezt a mixet a bal - belső kapcsolóval aktiválod. Lényege: Ha a kapcsoló magadtól elfelé áll, akkor a Gyo menü beállításai élnek. Ha magad felé húzod a kapcsolót, akkor a bal potival (A-knob) +-5 értéket tudsz hozzátenni az érzékenységhez. Pl. fúj a szél és gerjed a gyro: kapcsoló kapcs magad felé és

9 Modell 9. lap poti lecsavar. Ha a kapcsolót vissza kapcsolod, akkor poti állástól függetlenül a Gyro menü beállítása él (nem lehet elcsszeni :)) Delay Menü: Az egyes üzemmód váltások között (Normal / hold / idle 1..2) nem azonnal "áttépi" a gépet, hanem szép finoman átviszi (lassan, késleltetve). Beállítottam, így jónak tűnik (azt hiszem, hogy a 100% valami 5-6 másodperc körül van, de ezt le kellene tesztelni Throttle Hold: (mit kapcsoljon a HOLD kapcsolóra, azaz mennyire vágja vissza a gáz csatornát => szerintem amennyire

10 Modell 10. lap csak lehet, így biztos! További beállítások, amik nem szabad, hogy beállítva legyenek: Pl. ha heli modb átteszel egy programot, akkor a normál módnál a Revo Mix is be van alapban állítva. Pitch kar mozgatására oldalkormány mix. Alap, hogy ezt HeadingHold Gyro-k esetén TILOS beállítani. Célszerű az összes menüt átnézni, nehogy valami mix bekapcsolva maradjon és megtréfáljon bennünket. Célszerűen átnézendők (amit én szoktam): Revo mix minden üzemódra INH (kikapcsolva legyen) Alapban a REVO mix be van állítva, ha HELI üzemmódra kapcsolsz. Iránytartó GYRO (Heading hold) esetén ezt nem szabad használni!!!! Menet közben potiról gáz és pitch érék piszkálása (görbe tuning enet közben) => szerintem fölösleges: Governor, majd ha robbanós helid lesz :) Aux CH Select Állítsd be így. Nehogy valamelyik kapcsoló belepiszkáljon a heli áltla használt pl. 5ös csatornába.

11 Modell 11. lap Üzemmód váltások esetén automatikus trim "hozzáadás". Pl. nagyobb fordulat esetén picit tegyünk rá bólintást. Hááát Én ezt ne igazán éreztem még (az Én szintemen), hogy kellene. Összefoglaló: Mit mi után csinálj? 1. Építsd össze a helit a. Kövesd a gyári utasítást b. Csavar rögzítőt használj minden metrikus fémbe menő csavar esetén (szervó kar is!) c. Építsd be az elektronikát 2. Programozd fel a rádiót 3. Programozd fel a heli szabályzóját (FONTOS!) 4. Hangold össze a rádiót és a vevőt (lásd. leírás) 5. A bekapcsolt helinél a. Ellenőrizd és korrigáld a Servo reverseket b. Állítsd be a subtrimeket (minden merőleges / füóggőleges / vízszintes :)) c. Ellenőrizd le a pitch min / max értékeket gyári leírás szerint d. Állítsd be a Gyrot i. Irány ii. Max végkitéresek iii. 6. Hatótáv teszt 7. Mély lélegzet és első felszállás Hogyan kapcsold be / ki a helit? Heli indítás : Rádió bekapcs: Rádió bekapcskor minden kapcsoló magadtól elfelé, Pitch kar lent (Hold bekapcs, Normal mode, Min Pitch) Akku összedugása szabályzóval HOLD kikapcsol Pitch kart középállásig tolva felpörget (ha gubanc van,csak le kell húzni :)) Pitch kar középállásnál átkapcsolás idle 1/2 módba (ízlés szerint) - ekkor indul a timer is Repülés Ezt rád bízom :)

12 Modell 12. lap Alap: Minden figurát először szimulátoron gyakorolj be Figurák élőben gyakorlása közben mindig legyen menekülési terved (azaz mit csinálsz, ha "fejben káosz" figurát kezd repülni a helid :( Heli leállítása: -Leszáll :) -Hold bekapcs (ezzel a gázt full levetted) -Min Pitch (így gyorsabban leáll a rotor forgása -Minden kapcsoló vissza alap állásba (magadtól elfelé) Akku és szabályzó széthúz MINDENT ELLENŐRIZZ LE ÉS IRÁNY A REPTÉR!!!! JÓ REPKEDÉST!!! Szalóki László Szaloker Laszlo.szaloki@revolution.hu

Ez a paraméter arra szolgál, hogy kompenzáljuk a nem megfelelõ orsózási sebesség beállítást a rádión. Pl, ha a rádióban maximumon van az AILERON

Ez a paraméter arra szolgál, hogy kompenzáljuk a nem megfelelõ orsózási sebesség beállítást a rádión. Pl, ha a rádióban maximumon van az AILERON Ez a paraméter arra szolgál, hogy kompenzáljuk a nem megfelelõ orsózási sebesség beállítást a rádión. Pl, ha a rádióban maximumon van az AILERON SWASH AFR, de az orsózási sebesség nem megfelelõen nagy,

Részletesebben

A távirányító működése

A távirányító működése 2 3 A távirányító működése Megjegyzések: Győződjön meg róla, hogy nincsen semmi akadály, ami akadályozná a jel vételét! A távirányító 10 m-es távolságig működik. Ne dobálja a távirányítót. Óvja a távirányítót

Részletesebben

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő

Wally1/2/3/4/4 PLUS. Programozási leírás. 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő 1.oldal Wally1/2/3/4/4 PLUS 1, 2, 3, és 4 csatornás rádiós vevő Programozási leírás 2.oldal 3.oldal Fő jellemzők Az alap típus 240 kód tárolására képes. A 4 csatornás PLUS típusok 1008 kódot képes tárolni

Részletesebben

OSD&Robotpilóta általános leírása

OSD&Robotpilóta általános leírása OSD&Robotpilóta általános leírása A Crash4Sure készülék OSD-vel kombinált robotpilóta. A gép stabilizálása IMU alapú (3 tengelyű gyro és gyorsulás érzékelő), a navigációt GPS helymeghatározás alapján végzi.

Részletesebben

Poolcontroller. Felhasználói leírás

Poolcontroller. Felhasználói leírás Poolcontroller Felhasználói leírás Ring Elektronika Ipari és Elektronika Kft. Budapest 1031 Pákász u. 7. Tel/Fax:+3612420718, Mobil: 06209390155 e-mail: ring.elektronika@mail.datanet.hu web: www.ringel.hu

Részletesebben

/kapui 2335 Taksony Fő út Kapuvár Rába sor 6 Telefon: , Telefon: ,

/kapui 2335 Taksony Fő út Kapuvár Rába sor 6 Telefon: , Telefon: , 1 Bimm-Bamm csoport 0 2 3 Felhasználói kézikönyv DIGITÁLIS IDŐKAPCSOLÓ Kérjük, tanulmányozza alaposan ezeket az utasításokat A egy digitális időkapcsoló 4 független, de nem élő parancs-áramkörrel, mely

Részletesebben

Dittel KRT2 Egyszerűsített használati útmutató

Dittel KRT2 Egyszerűsített használati útmutató Dittel KRT2 Egyszerűsített használati útmutató Előlap és kezelőszervek Az ábra csak a leírás szempontjából lényeges kezelőszerveket és visszajelzőket tartalmazza. A többi kezelőszerv leírását a teljes

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ MAGYAR TARTALOM ELSŐ LÉPÉSEK ELSŐ LÉPÉSEK TARTALOM 1. ELSŐ LÉPÉSEK 1. Első ek 02 2. Kijelző 03 3. Gombok 04 4. Működtetés 08 3. 4.

Részletesebben

Távirányító használati útmutató

Távirányító használati útmutató Távirányító használati útmutató MODEL RAR-5F1 Távirányító használati útmutató Oldalak: 1~8 A legjobb teljesítmény elérése és a problémamentes használat érdekében kérjük, olvassa végig ezt az útmutatót!

Részletesebben

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő Tulajdonságok Ez a vezérlő ciklusokban öntöz, az Ön szükségletei szerint beállított ablak ideje alatt. Az új ültetések öntözhetők rövid, intenzív meghatározott szakaszokban.

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum:

Felhasználói kézikönyv ACR Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: ACR-3280 Ébresztőórás rádió (Olvassa el használat előtt) Letölthető PDF formátum: http://hu.akai-atd.com/hasznalati-utasitas 1 1. ON/OFF: Készülék ki/bekapcsolása vagy AM/FM mód váltás. 2. Set: Idő beállítása

Részletesebben

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát

C2RF Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Többzónás programozható vezeték nélküli digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 Kijelezhető hőmérséklet tartomány: 0 C - 40 C (0,1 C lépésekben) Hőmérséklet állítási tartomány:

Részletesebben

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató

A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató A LÉGKONDICIONÁLÓ TÁVIRÁNYÍTÓJA Használati útmutató MAGYAR SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 1. oldal 8 AHI CARRIER S.E. EUROPE AIRCONDITIONING S.A. 18, KIFISOU AVENUE 0442 ATHENS, GREECE TEL.: +30-210-6796300. TARTALOM

Részletesebben

S2302 programozható digitális szobatermosztát

S2302 programozható digitális szobatermosztát programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os lépésekben) Hőmérséklet

Részletesebben

www.helikoptervilag.hu

www.helikoptervilag.hu Felhasználói kézikönyv ITEM NO.F45/F645 az MJX F29 -es helikopterhez WWW.helikoptervilag.hu Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Reméljük, sok örömét szerzi benne! Kérjük, figyelmesen olvassa el

Részletesebben

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1

Kezelési utasítás. F129 Modell CMG-BD1 Kezelési utasítás F129 Modell CMG-BD1 F129 Modell elektronikus termosztáttal (HU) Az Atlantic 1968-ban alapított elismert francia márka a fűtés, a hőkomfort és az energiatakarékos rendszerek területén.

Részletesebben

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás

PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás PERREKUP DxxTx - HDK10 Rekuperátor vezérlő Használati Utasítás Permanent Kft ver.20130502 Műszaki adatok Hálózati feszültség 220-240V AC / 50Hz Működési hőmérséklettartomány -30 ~ +65 C Maximális relatív

Részletesebben

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz

Kezelési útmutató. Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kezelési útmutató Vezérlő egység Folyadékhűtőhöz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv

ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv ZR 12 DMX Füstgép Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék: 1, Biztonsági előírások 2, Beüzemelés 3, Távvezérlő használata 4, DMX-el való vezérlés 5, Problémamegoldás Biztonsági előírások: Mindig a JEM cég

Részletesebben

1. Bevezető 2. SZOLGÁLTATÁSOK

1. Bevezető 2. SZOLGÁLTATÁSOK 1. Bevezető Köszönjük, hogy az imax-x9 digitális és proporcionális R/C rendszerét választotta. Ez egy olyan, rendkívül sokoldalú R/C rendszer, amely kiválóan használható kezdő, és haladó modellezők által

Részletesebben

ENA 50-60 Melléklet. Telepítési és üzemeltetési útmutató. Flamco www.flamcogroup.com

ENA 50-60 Melléklet. Telepítési és üzemeltetési útmutató. Flamco www.flamcogroup.com ENA 50-60 Melléklet üzemeltetési útmutató Flamco www.flamcogroup.com Tartalomjegyzék Oldal 1. Üzembe helyezés 3 1.1. Az ENA 50/60 üzembe helyezése 3 1.2. Paraméterek az üzembe helyezéshez 3 2. A hardver

Részletesebben

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez

Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez Rövid használati útmutató a Polycom HDX modell család modelljeihez A készülék használata nagyon egyszerű: távirányító segítségével a grafikus menüképernyőn keresztül, amelyen akár magyar nyelvű kijelzés

Részletesebben

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM

FUNTIONAL OVERVIEW APERCU DES FONCTIONS FUNCIONES FUNKTIONEN - ÜBERBLICK TOETSEN PANORAMICA FUNZIONALE ALARM ALARM ALARM ALARM ALARM Clock Radio AJ3160 Clock radio êûòòíëè Èesky Slovensky Magyar Meet Philips at the Internet http://www.philips.com Printed in China PA234 3 4 2 5 1 6 7 9 8 0! @ Magyar A MÙKÖDÉS ÁTTEKINTÉSE 1 ALARM 2 -

Részletesebben

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz

Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ. R51ME típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ R51ME típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Idő és nap beállítás

Idő és nap beállítás Kézikönyv UTH-20A Idő és nap beállítás Jelen idő beállítás : Nyomja meg az 'hour' és a 'min' gombot egy időben, a nap és jelen idő villogni kezd a kijelző alján. Az óra megváltoztatásához használjuk az

Részletesebben

SALUS T105 TERMOSZTÁT

SALUS T105 TERMOSZTÁT SALUS T105 TERMOSZTÁT A T105 termosztát egy programozható hőfokszabályozó, amely a fűtő- és hűtőrendszerek vezérlésére és szabályo-zására szolgál. A termosztát első használata előtt figyelmesen tanulmányozza

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. GPS* SOLAR óra. A világ mind a 39 időzónáját felismeri. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1. Jellemzők: GPS* SOLAR óra. Egyetlen gomb megnyomásával beállíthatjuk a pontos helyi időt bárhol a világon. Az óra a GPS műholdak jeleit fogadva gyorsan beáll a pontos időre. A világ

Részletesebben

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ

DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ DIALOG időkapcsoló PROGRAMOZÁSI ÚTMUTATÓ FUNKCIÓK I. Az időkapcsoló beállítása (a kék gombok): TECHNOCONSULT Kft. 2092 Budakeszi, Szürkebarát u. 1. T: (23) 457-110 www.technoconsult.hu info@technoconsult.hu

Részletesebben

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz

használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz használati útmutató Apache középmotoros átalakító szettel szerelt elektromos kerékpárokhoz www.ambringa.hu Az Apache átalakító szettek többféle akkumulátorral érhetőek el, ezen használati útmutató végigveszi

Részletesebben

BeoSound 4. Kiegészítés

BeoSound 4. Kiegészítés BeoSound 4 Kiegészítés Menürendszer Ez a kiegészítés a BeoSound 4 úmutatóra vonatkozó módosításokat tartalmazza. Az új szoftvernek köszönhetően, a zenei rendszer új szolgáltatásokkal bővült. A menürendszer

Részletesebben

VIDUE RXP2S220. Üzembe helyezési útmutató

VIDUE RXP2S220. Üzembe helyezési útmutató VIDUE RXP2S220 Üzembe helyezési útmutató TARTALOMJEGYZÉK PROGRAMOZÁS... 3 JELLEMZŐK... 3 A MONOSTABIL FUNKCIÓ PROGRAMOZÁSA... 3 AZ IDŐZÍTÉS FUNKCIÓ PROGRAMOZÁSA AZ ELSŐ CSATORNÁN... 4 AZ IDŐZÍTÉS FUNKCIÓ

Részletesebben

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c

ADAX NEO BASIC S5. NORDINOVA ENERGY KFT Budapest X. Jászberényi út 47/c ADAX NEO BASIC S5 NORDINOVA ENERGY KFT. 1106 Budapest X. Jászberényi út 47/c Neo Basic S5 termosztát használati utasítás Bevezetés A készüléket csökkent értelmi, vagy fizikai képességekkel rendelkező személyek

Részletesebben

AC 1-27 DIGITÁLIS PID SZABÁLYZÓ

AC 1-27 DIGITÁLIS PID SZABÁLYZÓ AC 1-27 DIGITÁLIS PID SZABÁLYZÓ HÛTÉS-FÛTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: ld. táblázat Méret: 72 x 94 x 47mm Bemenet: választható Üzemi hõmérséklet: -10-50 C Kimenet: jelfogó: 230V/4A

Részletesebben

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz

KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz KEZELÉSI ÚTMUTATÓ R05/BGE távszabályzóhoz Megjegyzés 1. A közölt ábrák szemléltető jellegűek. Az Ön által vásárolt modell ettől némileg eltérhet. 2. A légkondicionáló használatba vétele előtt olvassa el

Részletesebben

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát

S2302RF vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát vezeték nélküli programozható digitális szobatermosztát Termékjellemzők: 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 1 1 Programozhatóság: 7 napos előre programozhatóság Kijelezhető hőmérséklet tartomány 0 C~40 C (0.1 C-os

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ IMMERSION CELSIUS BÚVÁRÓRA IMMERSION CELSIUS 1.0 BEVEZETÉS Köszönjük, hogy megvásárolta az Immersion CELSIUS-t. Ez a modern és kifinomult szerkezet sokkal biztonságosabbá és élvezetesebbé

Részletesebben

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő

BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő BACCARA G75 Ablakos öntözés vezérlő Tulajdonságok Ez a vezérlő ciklusokban öntöz, az Ön szükségletei szerint beállított ablak ideje alatt. Az új ültetések öntözhetők rövid, intenzív meghatározott szakaszokban.

Részletesebben

Útmutató EDC kézivezérlőhöz

Útmutató EDC kézivezérlőhöz Útmutató EDC kézivezérlőhöz ALAPFUNKCIÓK A kézivezérlő használata során állítsa az EDC vezérlő előlapján található forgó kapcsolót 0 állásba. Ezáltal a felhasználó a kézivezérlő segítségével férhet hozzá,

Részletesebben

Méretek. LA PANTHERA KFT 1114 Budapest, Eszék u 13-15. Tel/fax:06-1-789-4155 www.lapanthera.hu e-mail: info@lapanthera.hu

Méretek. LA PANTHERA KFT 1114 Budapest, Eszék u 13-15. Tel/fax:06-1-789-4155 www.lapanthera.hu e-mail: info@lapanthera.hu Méretek Felhasználói kézikönyv DIGITÁLIS IDİKAPCSOLÓ Kérjük, tanulmányozza alaposan ezeket az utasításokat A DATA MULTI ANUAL egy digitális idıkapcsoló 4 független, de nem élı parancsáramkörrel, mely

Részletesebben

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás

Weierwei Viv 1000 Használati utasítás Weierwei Viv 1000 Használati utasítás verzió Robika1001 weierwei v 1000 HU 1 Első Lépések Antenna : Ha összeszereltük a rádiót, ellenőrizzük hogy megfelelően a helyére csatlakoztattuk e az antennát. Rádió

Részletesebben

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással

Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Fém minidiktafon távolsági lehallgatással Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal www.spystore.hu

Részletesebben

SPEKTRUM DX7 - BEVEZETÉS

SPEKTRUM DX7 - BEVEZETÉS Üdvözöljük a Spektrum DSM2 teljes tartományú technológiájának világában A Spektrum DX7 az első teljes tartományú 2.4 Ghz széles spektrumú rádió rendszer R/C repülőgépek számára. A Spektrum DSM2 technológiával

Részletesebben

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK...

TARTALOM ÓVINTÉZKEDÉSEK...1 TÍPUS ÉS MŰSZAKI ADATOK...1 GOMBOK ÉS FUNKCIÓJUK...2 JELZÉSEK ÉS FUNKCIÓK...5 ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁSOK... MEGJEGYZÉS 1. A borítón látható ábra csak tájékoztatásul szolgál, amely eltérhet a vásárolt terméktől. 2. A légkondicionáló működtetése előtt feltétlenül olvassa el az ÓVINTÉZKEDÉSEK című részt. 3. Ez

Részletesebben

CE52-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv

CE52-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv CE52-24/F(C) Központi vezérlő Kezelési kézikönyv KIJELZŐ A főoldal megjelenése: Szám Megnevezés Leírás 1 Üzemmód Ha a beltéri egység üzemel, az aktuális üzemmódot jelzi ki. 2 Ha a beltéri egységek több

Részletesebben

MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ

MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ MT-543Ri plus/04 DIGITÁLIS HŐFOKSZABÁLYZÓ, IDŐZÍTŐVEL, HANGJELZÉSSEL HŰTÉS-FŰTÉSTECHNIKAI ÉS EGYÉB, IDŐZÍTÉST IGÉNYLŐ IPARI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: NTC -50 +105 C Pt100-99 - +300 C Pontosság: 1 digit

Részletesebben

Használati Útmutató V:1.25

Használati Útmutató V:1.25 Használati Útmutató V:1.25 Vezérlés egységei: Kulcsos kapcsoló BAT LED Biztosíték Csatlakozók Kijelző START/MENU Ok gomb FL.YEL - gomb RED + gomb Memória Akkumulátor Modem Készülék Üzembe helyezése: 1.

Részletesebben

1. A berendezés programozása

1. A berendezés programozása 1. A berendezés programozása Az OMRON ZEN programozható relék programozása a relé előlapján elhelyezett nyomógombok segítségével végezhető el. 1. ábra ZEN vezérlő előlapja és a kezelő gombok Ha a beállítások

Részletesebben

8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 8X22 GPS SOLAR HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom 1. Jellemzők... 2 2. Az óra részei... 3 3. A töltés állapotának ellenőrzése... 4 A GPS vételek jele aktív... 4 A GPS vételek jele inaktív... 5 4. Időzóna beállítás...

Részletesebben

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz

Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kezelési útmutató RG58-as távszabályzóhoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne. Tartalomjegyzék

Részletesebben

Használati útmutató LORUS digitális karórához Cal: Z019

Használati útmutató LORUS digitális karórához Cal: Z019 Használati útmutató LORUS digitális karórához Cal: Z019 Az óra jellemzői: 1. Automatikus naptár beállítás 2011 és 2099 között (év, hónap, nap, óra, perc, másodperc) 2. 12/24 órás kijelzés 3. Stopper: 23

Részletesebben

3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE

3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE 3-AS TÍPUSÚ TÁVIRÁNYÍTÓ - A TÁVIRÁNYÍTÓ MŰKÖDÉSE 1.ON/OFF gomb A készülék be- és kikapcsolásához. 2.HŐMÉRSÉKLET BEÁLLÍTÓ gomb - A - gomb megnyomásával a beállított hőmérsékletet csökkentheti. Ha 2 másodpercig

Részletesebben

Lakóház tervezés ADT 3.3-al. Segédlet

Lakóház tervezés ADT 3.3-al. Segédlet Lakóház tervezés ADT 3.3-al Segédlet A lakóház tervezési gyakorlathoz főleg a Tervezés és a Dokumentáció menüket fogjuk használni az AutoDesk Architectural Desktop programból. A program centiméterben dolgozik!!!

Részletesebben

CE53-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv

CE53-24/F(C) Központi vezérlő. Kezelési kézikönyv CE53-24/F(C) Központi vezérlő Kezelési kézikönyv KIJELZŐ A főoldal megjelenése: Szám Megnevezés Leírás 1 Üzemmód Ha a beltéri egység üzemel, az aktuális üzemmódot jelzi ki. 2 Ha a beltéri egységek több

Részletesebben

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai 1. Üzemeltetési alapelvek Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai A vezérlő panel a működését tekintve egy komplett elektronikus készülék, mely elektronika a "Beril kazántól

Részletesebben

Nyomásával az időkapcsoló óra visszaállítható ON/OFF gomb a kézi kapcsoláshoz

Nyomásával az időkapcsoló óra visszaállítható ON/OFF gomb a kézi kapcsoláshoz Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Süllyesztett időkapcsoló óra Modell: EFP700ET A. Funkció 1. 20

Részletesebben

AC 1-2W AUTOTUNING PID SZABÁLYZÓ HŰTÉS- ÉS FŰTÉSTECHNIKAI ALKALMAZÁSOKHOZ

AC 1-2W AUTOTUNING PID SZABÁLYZÓ HŰTÉS- ÉS FŰTÉSTECHNIKAI ALKALMAZÁSOKHOZ AC 1-2W AUTOTUNING PID SZABÁLYZÓ HŰTÉS- ÉS FŰTÉSTECHNIKAI ALKALMAZÁSOKHOZ Méréshatár: érzékelő függő Méret: 110x75x55 mm Bemenet: választandó Üzemi hőmérséklet: -10-50 C Felbontás: méréshatár függő Üzemi

Részletesebben

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz

TÁVSZABÁLYZÓ. Kezelési útmutató. KJR-90 típushoz Kezelési útmutató TÁVSZABÁLYZÓ KJR-90 típushoz Kérjük, hogy használatbavétel előtt figyelmesen olvassa el ezt az útmutatót Elolvasás után őrizze meg, mert később is hasznos információkat találhat benne.

Részletesebben

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb

Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Kezelési útmutató akkumulátoros (12V) automata elektronikához A készülék használata Időzítés Ciklus 1. 2 Választás /Program gomb Forgató gomb Start/ Stop gomb Az akkumulátor csatlakozók megfelelő polaritással

Részletesebben

1. 2. 3. 4. 1. 2. 3.

1. 2. 3. 4. 1. 2. 3. Kezelési útmutató DC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené! Érvényes: 2009. március 01.-től A készülék használatba vételének feltételei:

Részletesebben

GCL-3 DX Fedélzeti izzító elektronika többhengeres motorokhoz

GCL-3 DX Fedélzeti izzító elektronika többhengeres motorokhoz GCL-3 DX Fedélzeti izzító elektronika többhengeres motorokhoz A GCL-3 DX fedélzeti izzító elektronika 2-3- 4- hengeres, metilalkoholos RC modellmotorok, programozott, fedélzeti izzítására lett kifejlesztve.

Részletesebben

CDC 2000 Vezérlő 5. Hőmérséklet beállítások Asian Plastic

CDC 2000 Vezérlő 5. Hőmérséklet beállítások Asian Plastic 5.1 Fűtőzóna hőmérséklet beállítások Menü 20 Olaj hőmérséklet: A hidraulika olaj aktuális hőmérsékletét mutatja. Ha az olaj hőmérséklete magasabb vagy alacsonyabb lenne a beállított értéknél, hibaüzenet

Részletesebben

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő

Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Gyors telepítési útmutató AC1200 Gigabit kétsávos WLAN hatótávnövelő Cikkszám EW-7476RPC 1-8. oldal Gyors telepítési útmutató 1. Csomag tartalma... 1 2. Rendszerkövetelmények... 1 3. LED állapot... 2 4.

Részletesebben

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez

S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez S868C3E-1 típusú vezérlő napkollektoros házi melegvízellátó rendszerekhez Használati utasítás Megjegyzés: Mivel termékünk folyamatos fejlesztés alatt van, a használati utasítás képei eltérhetnek az Ön

Részletesebben

8x53 GPS Solar HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

8x53 GPS Solar HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 8x53 GPS Solar HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom 1.Jellemzők... 2 2. Az óra részei... 3 3. A töltés állapotának ellenőrzése... 4 4. Időzóna beállítás... 5 5. Időzóna kézi beállítása a fő számlapon... 6 6. Időzóna

Részletesebben

GCL-3 ECO Fedélzeti izzító elektronika többhengeres motorokhoz

GCL-3 ECO Fedélzeti izzító elektronika többhengeres motorokhoz GCL-3 ECO Fedélzeti izzító elektronika többhengeres motorokhoz A GCL-3 ECO fedélzeti izzító elektronika 2-3- 4- hengeres, metilalkoholos RC modellmotorok, programozott, fedélzeti izzítására lett kifejlesztve.

Részletesebben

3. Generációs WIFI Midea SK

3. Generációs WIFI Midea SK 3. Generációs WIFI Midea SK 102 2017.06.15. Áttekintés Koncepció Mód Felépítés Távirányítási Mód Okostelefon / IPad Router Wi-Fi Adapter Felhő alapú szerver és Internet Ovális matt, érdes tapintású Adapter

Részletesebben

Digitális sebességfokozat kijelző szerelési útmutató

Digitális sebességfokozat kijelző szerelési útmutató Digitális sebességfokozat kijelző szerelési útmutató Műszaki adatok: Tápfeszültség (U): 6-24V DC Áramfelvétel max (I): 50mA Vezetékek jelölése: Piros vezeték: Fekete vezeték: Kék-fehér vezeték: Sárga-fehér

Részletesebben

Rövidített használati útmutató fisotech GSM Gold

Rövidített használati útmutató fisotech GSM Gold Rövidített használati útmutató fisotech GSM Gold Kérem olvassa el figyelmesen a tájékoztatót a hatékony és gyors beüzemelés érdekében! Első lépések: Helyezze feszültség alá a riasztóközpontot, az egység

Részletesebben

www.helikoptervilag.hu

www.helikoptervilag.hu ITEM NO.F47/F647 WWW.helikoptervilag.hu Felhasználói kézikönyv az MJX F47 / F647 -os helikopterhez Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a terméket. Reméljük, sok örömét szerzi benne! Kérjük, figyelmesen olvassa

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató

YB1FA infra távirányító. Kezelési útmutató YB1FA infra távirányító Kezelési útmutató Az YB1FA infra távirányító használata A távirányító felépítése 1 2 3 4 ON/OFF (BE/KI) gomb MODE (üzemmód) gomb +/- gomb FAN (ventilátor) gomb 1 3 4 6 2 5 5 6 7

Részletesebben

BU 1000 típusú vezérlés, ULIXES 24V motorhoz. Technikai jellemzők és kapcsolási rajz

BU 1000 típusú vezérlés, ULIXES 24V motorhoz. Technikai jellemzők és kapcsolási rajz BU 1000 típusú vezérlés, ULIXES 24V motorhoz Technikai jellemzők és kapcsolási rajz A Stagnoli vezérlése a 24V motorokhoz, használható egy vagy két karos 24VDC motorokhoz. A mozgatás enkóderrel történik

Részletesebben

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató

vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató vialan OS-103 vonalfordító készülék kezelési útmutató A készülék szabványos (FXS) telefonvonalak összekapcsolására szolgál. A készülékhez 9V és 20V közötti váltakozó- vagy egyenfeszültségű tápegység csatlakoztatható

Részletesebben

VK-2001 V1.0 Vezetőképesség mérő és szabályozó műszer

VK-2001 V1.0 Vezetőképesség mérő és szabályozó műszer VK-2001 V1.0 Vezetőképesség mérő és szabályozó műszer Ipari Elektronika Project Kft 8800 Nagykanizsa, Magyar u. 132. Tel. / Fax: 93 / 311-364 TARTALOMJEGYZÉK 1. A KÉSZÜLÉKEN TALÁLHATÓ KIJELZŐ- ÉS KEZELŐSZERVEK:...

Részletesebben

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató

DRL 01. NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home. Szerelési útmutató DRL 01 NAPPALIVILÁGÍTÁS MODUL Daytime Running Light / Coming Home / Leaving Home Szerelési útmutató 5A KÉK 6 Jobboldali reflektor +12V PIROS 2 PIROS 7 +12V Gyújtás +12V ZÖLD 4 KÉK 8 Baloldali reflektor

Részletesebben

Párátlanító. Kezelési kézikönyv

Párátlanító. Kezelési kézikönyv Párátlanító Kezelési kézikönyv 1 TARTALOM GDN20AV-K4EBA1A GDN40AW-K3EBA1A TARTALOM Általános tudnivalók:...3 A berendezés részei:...3 A berendezés működtetése:...4 További funkciók:...6 Cseppvíz elvezetés:...7

Részletesebben

Funkciók. Szám Leírás

Funkciók. Szám Leírás Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 EMT757 Digitális időkapcsoló A. Funkciók 1. A programozható digitális

Részletesebben

HD vadkamera p. A szállító elérhetősége: Használati útmutató

HD vadkamera p. A szállító elérhetősége: Használati útmutató HD vadkamera - 1080p Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal 1. Termékleírás 1.1 A termék külsejének

Részletesebben

Használati utasítás. OekoDry. We are Fliegl.

Használati utasítás. OekoDry. We are Fliegl. Használati utasítás OekoDry We are Fliegl. HU LastChangedRevision: 19168 LastChangedDate: 2016-07-05 1. dob lehetoség Biztosítani kell, hogy a rendszer teljesen kikapcsol, azaz - Hálózati kapcsoló (oldalán

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 )

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS PULSAR KARÓRÁHOZ (CAL.: W861, REF.: PQ2 ) Jellemzők: - pontmátrixos, folyadékkristályos kijelző - idő/dátum - stopper memória funkcióval - visszaszámláló funkció - ébresztő:

Részletesebben

UTASÍTÁSOK AK-CC A ellenállásos 5FLA, 30LRA 10 A ellenállásos 5FLA, 30LRA 6 A ellenállásos 3FLA, 18LRA 131 VA vezérlés (indítási)

UTASÍTÁSOK AK-CC A ellenállásos 5FLA, 30LRA 10 A ellenállásos 5FLA, 30LRA 6 A ellenállásos 3FLA, 18LRA 131 VA vezérlés (indítási) UTASÍTÁSOK AK-CC 210 t amb = 0 - +55 C 230 V váltóáram, 50/60 Hz 2.5 VA 10 V < U < 256 V DO1. Hűtés* DO2. * DO3. Ventilátor vagy 2. hűtés* DO4. Alarm, világítás, élfűtés vagy forró gázas leolvasztás* Koordinált

Részletesebben

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai

Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai 1. Üzemeltetési alapelvek Beril ionkazánok vezérlőpaneljének szerelési és beállítási utasításai A vezérlő panel a működését tekintve egy komplett elektronikus készülék, mely elektronikája a "Beril ionkazántól

Részletesebben

Maverick Ion használati útmutató

Maverick Ion használati útmutató Maverick Ion használati útmutató Kérjük használat előtt olvassa el! Jó szórakozást kívánunk új modellautójához! Hazsnálat előtt olvassa el ezt a leírást! Tartalomjegyzék Page Garancia Jellemzők Javasolt

Részletesebben

Trex cella építés január :14

Trex cella építés január :14 Saj Leiras 1. lap Trex600 10 cella építés... 2009. január 27. 23:14 I. II. Előzmények: A 6 cellás konfig erősen beterhelhető és lusta volt. A gyári szabályzó GOV-ja felejtős, csak gázgörbével repülhető.

Részletesebben

NE Benzol Éter Hígító NE NE NE 37

NE Benzol Éter Hígító NE NE NE 37 34 35 36 NE NE Hígító Éter Benzol NE NE NE 37 NE NE GÁZ NE 38 NE NE 39 NE NE NE 40 NE NE NE 41 42 43 44 45 Megjegyzés 46 47 MAX 7 MIN 1 6 2 5 4 3 TEMP. CONTROL A hőmérséklet-beállítás kijelzőpanelje LED

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv 3060 Lézeres távolságmérő TARTALOMJEGYZÉK ELEM CSERÉJE... 3 A KÉSZÜLÉK FELÉPÍTÉSE... 3 A KIJELZŐ FELÉPÍTÉSE... 3 MŰSZAKI JELLEMZŐK... 4 LÉZERES CÉLZÓ BEKAPCSOLÁSA... 4 MÉRÉSI TÁVOLSÁG...

Részletesebben

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez

Kezelési útmutató. Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas. AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kezelési útmutató Egyfázisú 230V-os 50Hz hálózatról üzemelő háromfázisú motor hajtására alkalmas AC Automatavezérlésű Mézpörgető készülékhez Kérjük, hogy olvassa el, mielőtt a készüléket üzemeltetni kezdené!

Részletesebben

AZ E sorozatú Revision 2 RMG csörlők programozása

AZ E sorozatú Revision 2 RMG csörlők programozása AZ E sorozatú Revision 2 RMG csörlők programozása (Csóka László korábbi fordításának felhasználásával fordította: Tibu) Figyelem! Ez a leírás az RMG E sorozatú SmartWinch csörlőjének Revision 2 változatához

Részletesebben

Digitális sebességfokozat kijelző szerelési útmutató

Digitális sebességfokozat kijelző szerelési útmutató Digitális sebességfokozat kijelző szerelési útmutató Műszaki adatok: Tápfeszültség (U): 6-24V DC Áramfelvétel max (I): 50mA Vezetékek jelölése: Piros vezeték: Tápfeszültség pozitív Fekete vezeték: Test

Részletesebben

Wilo-Digital timer Ed.01/

Wilo-Digital timer Ed.01/ Wilo-Digital timer GB Operating Manual FIN Käyttöohje S Bruksanvisning PL Instrukcja obsługi N Bruksanvisning H Kezelési útmutató DK Betjeningsvejledning 4 148 573 Ed.01/ 2010-04 GB S N DK FIN PL H Operating

Részletesebben

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS Junior DC Elemes vezérlő automatika HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1/5 Fontos: 2-3 másodperces késéssel reagál a szelep az ON vagy OFF gomb megnyomására energiatakarékosság céljából. Két kézi indítás választható:

Részletesebben

Elektródás kazán vezérlés használati útmutató

Elektródás kazán vezérlés használati útmutató Elektródás kazán vezérlés használati útmutató Vezérlés beüzemelése: A vezérlés bekapcsolása után a kijelző alap állapotba kerül. A kijelző 4x20 karaktert képes megjeleníteni. A vezérlés alapbeállítása

Részletesebben

EDGE 20 MULTICSATORNÁS 433,92 MHz TÁVIRÁNYÍTÓ

EDGE 20 MULTICSATORNÁS 433,92 MHz TÁVIRÁNYÍTÓ EDGE 20 MULTICSATORNÁS 433,92 MHz TÁVIRÁNYÍTÓ JELLEMZŐK Gyors és intuitív multi-csatornás rádióadó 20 csatorna használatára az FM400/NOIRE/EDGE vevőkhöz. Az adó fehér LED kijelzője mutatja a kiválasztott

Részletesebben

TARTALOM. Bevezető Biztonsági szabályok... 3

TARTALOM. Bevezető Biztonsági szabályok... 3 TARTALOM Bevezető Biztonsági szabályok... 3 A rádiórendszer bemutatása... 6 Az adóakkumulátor töltése... 8 A rádióadó bemutatása... 9 Közvetlen szervó vezérlés (DSC)...11 Beüzemelés -> Repülőgép... 12

Részletesebben

6 csatornás 10 modellmemóriás teljes hatótávú 2,4Ghz DSM2 távirányító rendszer repülő és helikopter modellekhez

6 csatornás 10 modellmemóriás teljes hatótávú 2,4Ghz DSM2 távirányító rendszer repülő és helikopter modellekhez Leaders in Spread Spectrum Technology 6 csatornás 10 modellmemóriás teljes hatótávú 2,4Ghz DSM2 távirányító rendszer repülő és helikopter modellekhez AZ ADÓ ELEMEINEK BEHELYEZÉSE A komplett repülő/helikopter

Részletesebben

ZE5. 230V-os egyfázisú vezérlés. Általános leírás:

ZE5. 230V-os egyfázisú vezérlés. Általános leírás: 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 262-69-33 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu magyarországi képviselet ZE5 230V-os egyfázisú vezérlés Általános leírás: 230V-os, 50-60Hz-es, 400W-os

Részletesebben

GLACIATOR X-STREAM Felhasználói Kézikönyv

GLACIATOR X-STREAM Felhasználói Kézikönyv GLACIATOR X-STREAM Felhasználói Kézikönyv BIZTONSÁGI UTASÍTÁSOK: Mindig a JEM által elfogadott folyadékot használjon. A folyadékszint érzékelőt ne iktassa ki, ez a készülék meghibásodásához vezethet. Ellenőrizze,

Részletesebben

Duke konzol. A konzol automatikusan kikapcsol, ha 5 percen keresztül nem észlel edzésre utaló tevékenységet.

Duke konzol. A konzol automatikusan kikapcsol, ha 5 percen keresztül nem észlel edzésre utaló tevékenységet. Duke konzol Az elemek behelyezése A konzolt 2 darab 1.5 V-os alkalin elem működteti. Az elemek behelyezéséhez először távolítsa el a konzol hátlapját, majd helyezze be az R-6 elemeket jól az elemrekeszbe!

Részletesebben

ESN biztonsági üzemeltetési eljárás

ESN biztonsági üzemeltetési eljárás ESN biztonsági üzemeltetési eljárás Az ESN Ez a termék ESN-nel (Eclipse Security Network Eclipse biztonsági hálózattal) van felszerelve. Egy előre regisztrált zenei CD (kulcslemez), egy négy számjegyű

Részletesebben

Gombok a parti egységen. VILÁGÍTÁS/KI- BEKAPCSOLÁS: háttérvilágítás szintje/készülék ki- illetve bekapcsolása

Gombok a parti egységen. VILÁGÍTÁS/KI- BEKAPCSOLÁS: háttérvilágítás szintje/készülék ki- illetve bekapcsolása AJÁNLOT BEÁLLÍTÁSOK: Érzékenység: kézi mód, beállítás: 30 70 % Hatótáv: a várható maximális vízmélységhez igazítva egy fix érték. Az Auto mód nem ajánlott! Frekvencia: 200 khz. Ha 83 khz van beállítva,

Részletesebben