2015. október. programajánló

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2015. október. programajánló"

Átírás

1 2015. október programajánló

2 8200 VESZPRÉM, TÁBORÁLLÁS PARK 1. TEL.: 88/ JEGYELŐVÉTEL: a színháztermi előadások előtt legalább öt munkanappal A JEGYPÉNZTÁR NYITVA TARTÁSA: hétfőtől péntekig óráig A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! Tisztelt Vendégeink! Szeptembertől ifjúsági, munkaügyi és közszolgálati információs szolgáltatás áll az érdeklődők rendelkezésére. Hétköznapokon délutánonként közösségi internet szolgáltatás vehető igénybe. KÖNYVTÁR PONT Az Eötvös Károly Megyei Könyvtár együttműködésével kölcsönözheti nálunk kedvenc könyvét. Nyitvatartás: Hétfőtől-péntekig óra között.

3 október 2. (péntek) VMK színházterem Ünnepi műsor az Idősek Világnapja alkalmából Városi ünnepség az Idősek Világnapja alkalmából Köszöntők és a Szupernagyi és Szuperpapa díjak átadása Oszvald Marika és Bálint Csaba operett műsora. Belépés csak nyugdíjas klubtagoknak, regisztrációs jeggyel. október 3. és VMK 210-es terem Alkotóműhely Közös festésre, rajzolásra várunk mindenkit, N. László Gizella festőművész vezetésével. A részvételhez előzetes jelentkezés nem szükséges, a megfelelő anyagokat a résztvevők biztosítják maguknak. Érdeklődni a 88/ , vagy a 20/ es telefonszámon, illetve a fazekasorsolya@veszpremvmk.hu címen lehet. Belépődíj: 2000 Ft/alkalom Novemberi előzetes November 22. (vasárnap) 11 és 14 órakor Kezdődhet a mulatság Halász Judit koncert Helyszín: VMK színházterem Jegyek október 26-tól válthatók a VMK jegypénztárában Belépődíj: gyermek: 2000 Ft, felnőtt 2600 Ft A részvétel - 3 éves korig - ölben ülő gyermek részére ingyenes.

4 variációk hat lábratalálkozás a rovarokkal A Magyar Természettudományi Múzeum interaktív vándorkiállítása Látogatható: december 7-ig Helyszín: VMK kiállítóterem Nyitva tartás: hétfőtől-péntekig: óráig Szombaton: óráig Október 23-án és 24-én zárva tart. Belépődíj: Felnőtt: 500,- Ft Diák és nyugdíjas: 300,- Ft Szervezett csoportoknak: 150,- Ft/fő 3 éves korig ingyenes! A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

5 Iskolai osztályok vagy óvodai csoportok előzetes bejelentkezés alapján nyitvatartási időn kívül látogathatják a kiállítást. Az őket kísérő pedagógusoknak a kiállítás ingyenesen megtekinthető. Hétköznap délelőttönként biztosítjuk szervezett csoportok, iskolai osztályok látogatását, előzetes bejelentkezés alapján. Jelentkezni lehet Fazekas Orsolyánál a 88/429/111-es telefonszámon, vagy a fazekasorsolya@ veszpremvmk.hu címen. Októbertől a kiállításhoz kötődően kézműves foglalkozásokra várunk alsó tagozatos iskolai osztályokat előzetes bejelentkezés alapján (időpontok: október 7., november 4., december 2.). Jelentkezni lehet Antal Katalinnál a 88/ es telefonszámon, vagy az antalkatalin@veszpremvmk.hu címen. A földi állatvilág fajainak ¾-t a ma ismert rovarok teszik ki. Senki nem tudja még mennyi ismeretlen rovarfaj él a Földön. Nemcsak sokan vannak, de sokfélék is. A kiállítás a szó szoros értelmében szedi ízekre az ízeltlábúakat. A rovarok a tenger mélyét kivéve mindenütt előfordulnak, ahol állati élet egyáltalán lehetséges. Bár nagyon régóta élnek a Földön, különleges testfelépítésüknek és élettani megoldásaiknak köszönhetően állandó megújulásra képesek. A földi élővilág legtöbb tagja köztük az ember is ma nem létezne rovarok nélkül. Az élővilággal foglalkozó szakemberek eddig mintegy kétmillió fajt azonosítottak, melyek közül több mint egymillió a rovar. Valójában a létező rovarfajok nagy részét ma még nem is ismerjük. A változatosság gyönyörködtet kifejezés, a rovarvilágban nagyon is találónak hangzik, mert sokféleségük végtelennek tetszik. Hinnénk-e, hogy az ájtatos manó, nevével ellentétben egyáltalán nem egy szent, hanem veszélyes ragadozó? Hogy a fürkésznek is van fürkésze? És hogy egyetlen tölgyfán több száz rovarfaj is táplálékot találhat? A Magyar Természettudományi Múzeum gyűjteményeiből válogatott különböző rovarfajok kalauzolják végig a látogatókat az ízeltlábúak rendszertanának kusza hálózatán. A számtalan rovarpreparátum mellett a 80-szoros méretűre felnagyított rovarmakettek segítségével tárul fel a látogató előtt a titokzatos miniatűr birodalom. A szakértők által írt ismertetők és az interaktív játékok ígérnek kellemes időtöltést és hasznos ismereteket kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

6 október 5. (hétfő) VMK színházterme Filmklub Phoenix bár (feliratos német történelmi dráma, 98, 2014) R.: Christian Petzold Sz.: Nina Hoss, Ronald Zehrfeld, Nina Kunzendorf Nelly koncentrációs táborból tér haza. Arclövést kapott, és a helyreállító műtét miatt felismerhetetlenné váltak a vonásai. A háború által feldúlt Berlinben indul férje keresésére: megtalálja a férfit, de nem fedi fel előtte a kilétét. (Cirkofilm) A film öt rangos nemzetközi fesztiváldíjat nyert, többek között a San Sebastian-i fesztiválon a Fipresci-díjat, illetve a Seattle-i filmfesztiválon a legjobb színésznőnek járó elismerést kapta meg. Korhatár 16 év Belépő: 500 Ft VMK-kártyás rendezvény! vagy

7 október VMK színházterme Dr. Borsi Lőrinc Nyugdíjas Szabadegyetem a Laczkó Dezső Pedagógus Nyugdíjas Klub szervezésében 1. Október 6. (kedd) 15 órakor Egészségügyünk: tények, tévhitek, tabuk és illúziók Előadó: Dr. Rácz Jenő a Vp. M. Csolnoky F. Kórház főigazgatója 2. Október 8. (csütörtök) 15 órakor Pedagógus arcok a közelmúltból Előadó: Dr. Tölgyesi József ny. tanszékvez., főisk. docens, rektori tanácsadó 3. Október 13. (kedd) 15 órakor Az időskori pszichés problémák Előadó: Urbanics Júlia pszichológus 4. Október 15. (csütörtök) 15 órakor Az életet, ím megjártam (könyvbemutató) Előadó: id. Navracsics Tibor, a Vetési Albert Gim. nyug. igazgatója 5. Október 20. (kedd) 15 órakor A katona és a társadalom Előadó: Kositzky Attila nyugállományú repülő altábornagy 6. Október 22. (csütörtök) 15 órakor Népek Krisztusa, Magyarország szakrális költészete Előadó: Toldi Éva tanár, újságíró 7. Október 27. (kedd) 15 órakor Természetes és mesterséges eredetű sugárforrások Előadó: Dr. Somlai János egyetemi docens 8. Október 29. (csütörtök) 15 órakor A légzési-keringési rendszer élettana, a magas vérnyomás kialakulásának mechanizmusa. Előadó: Dr. Herr Gyula belgyógyász-kardiológus főorvos Részvételi díj: 500 Ft, jelentkezés a nyugdíjas klubok vezetőinél. Bővebb információ: Balogh Teréz beterke54@fre .hu (Tel.: 88/ vagy Mobil: 70/ )

8 október 6. (kedd) Ünnepi megemlékezés és koszorúzás az Aradi Vértanúk tiszteletére 11. órakor: az Alsóvárosi temetőben 14 órakor: a Dózsavárosi temetőben 16 órakor: az Aradi Vértanúk emlékműnél (Török Ignác u.) Esküvői pillantok Babják Tamás fotókiállításának megnyitója Időpont: október 7. (szerda) 17 óra Helyszín: VMK előcsarnok A kiállítást megnyitja: Titz Tibor vőfély-ember és műsorvezető Gitáron közreműködik: Hriczu Ádám A kiállítás megtekinthető: október 27-ig. A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

9 Kézműves foglalkozás alsó tagozatosoknak a Variációk hat lábra című interaktív kiállításhoz kapcsolódóan. (Előre egyeztetett csoportoknak tartjuk.) Időpont: október 7. (szerda) 14 óra Helyszín: VMK 210-es terem Belépődíj: 250 Ft (Az ár tartalmazza a kiállítás megtekintését és a kézműves foglalkozáson való részvételt.) MINDENTUDó HáZ Csillagászat mindenkinek Időpont: október 8. (csütörtök) 18 óra Helyszín: VMK kamaraterem Előadó: Horváth Ferenc csillagász A belépés díjtalan. A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

10 Gyógynövény-ismereti tanfolyam 20 órás (12 órás bemutatóval egybekötött elméleti és 8 órás terepgyakorlati modulokból álló) gyógynövény-ismereti tanfolyam indul október 8-tól a Városi Művelődési Központban. Az elméleti előadások időpontjai : október 8., 17., 21., 28., és november óráig. A gyakorlatok két hétvégén (október 10-én és 18-án) a Bakonyban, valamint a Gyógynövényvölgy, Zánka Ökoturisztikai Látogató- és Oktatóközpont gyakorlókertjében lesznek. A tanfolyam min. 15 fő részvételével indul. Oktató: Takács Ferenc fitoterapeuta Részvételi díj: 15000,-Ft Helyszín: VMK Érdeklődni és jelentkezni Antal Katalinnál lehet a 88/ es telefonszámon, illetve az antalkatalin@veszpremvmk.hu címen. A programok a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi. október 10. (szombat) VMK 11-es terem Játszóház és táncház kicsiknek és nagyoknak Muzsikál a Dűvő zenekar. A részvétel díjtalan! info@veszpremvmk.hu

11 október 10. (szombat) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Manók és Tündérek - Családi játszóház az Őszi könyvtári hét keretében az EKMK Dózsavárosi Könyvtárral közös szervezésben. Kézműves foglalkozásokkal és játékos vetélkedővel várjuk a gyerekeket. A részvétel díjtalan! október 10. (szombat) VMK kamaraterem Senkiföldje zenekar koncertje Ég szülte Földet, Föld szülte fáját, Fája szülte ágát, Ága szülte bimbaját, Bimbaja szülte virágját, Bimbaja szült minket, Mi szültük a Senkiföldjét. /Archaikus népi imádság után szabadon/ A Senkiföldje egy játszótér. Néhány zenélni szerető ember hozta létre, hogy néha - az elkészített házi feladat után - legyen hol rúgni a port, ipiapacsozni, kipirult arccal kergetőzni, vagy éppen hangosan veszekedni. Mostanában a reggae és funky zene utánzása a kedvenc játékunk, de szívesen játszunk még rockot, népzenét, és amit csak szeretünk. Ez a koncert egy születőben levő hangfelvétel (hívhatjuk lemeznek is) bemutatása. Megpróbáljuk exponálni a szép pillanatokat, hogy aztán büszkén mutogathassuk gyermekeinknek. Majd meglátjuk, mi lesz belőle. Talán üti széle hosszát. Csak a Lélek fuvalma teremtheti meg az agyagból az embert. /ANTOINE DE SAINT-EXUPÉRY - AZ EMBER FÖLDJE/ A belépés díjtalan!

12 október 12. (hétfő) VMK színházterme Filmklub Büszkeség és bányászélet (angol vígjáték, ) R.: Matthew Warchus Sz.: Bill Nighy (Arany Glóbusz-díjas), Imelda Staunton (Oscar-jelölt), Dominic West (BAFTA-díjas), Paddy Considine (Sundance-díjas) A film 1984 nyarán játszódik, amikor az Egyesült Királyságban Margaret Thatcher van hatalmon. A Bányászok Szakszervezete sztrájkba fog. A londoni Büszkeség Menetének néhány lelkes aktivistája úgy dönt, a bányászok ügye mellé áll, csakhogy a konzervatív nézeteket valló szakszervezet nem tud mit kezdeni a szivárványzászlós csapattal. Az aktivisták ettől azonban nem hátrálnak meg. A két, egymáshoz látszólag semmiben sem hasonlító közösség találkozása meglepő fordulatokat hoz. (Mozinet) A film igaz történet alapján készült. Golden Globe-díj (2015) - Legjobb film - zenés film és vígjáték kategória jelölés. Korhatár 12 év Belépődíj: 500 Ft VMK-kártyás rendezvény! Telefonszám:

13 október 13. (kedd) VMK 203-as terme Igazságkereső magyar művészek I. rész Csontváry Kosztka Tivadar: A fohászkodó Üdvözítő c. kép jelképeinek megfejtése. Előadó: Soós Attila, a Nyitott Szemmel Magazin főszerkesztője Következő előadások: November 10., (kedd) 18 óra - Zichy Mihály: A pusztítás géniuszának diadala December 8., (kedd) 18 óra - József Attila költészete a szeretetről Belépődíj: 200 Ft október 15. (csütörtök) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Biotippek - Stresszoldás egyszerűen A stressz mindenkit érint, számos káros testi és lelki következményeivel mindannyian találkozhatunk. Rövid előadásunkat azoknak szánjuk, akik hatékony módszereket keresnek a stressz negatív hatásainak megelőzéséhez és megszüntetéséhez. A hasznos tanácsok mellett egyszerű, bármikor elvégezhető stresszoldó gyakorlatokat is tanítunk. Előadóink: Dr. Nagy Alinda és Klatsmányi Péter, stresszoldás, kineziológia (Napsugár Gyógyító és Oktatási Központ) A részvétel díjtalan!

14 október 15. (csütörtök) VMK kamaraterme Világraszóló Hungarikumaink BUDAPEST - a Duna-partok, a Budai Várnegyed és az Andrássy út Hazánkban elsőként, 1987-ben a főváros dunaparti látképe kerülhetett fel az UNESCO világörökségi listájára, a védett terület 2002-ben az Andrássy út menti helyszínnel bővült. Az előadás során azon egyetemes értékek számbavétele történik meg, amely ezt a védettséget megalapozza - mindezt egy hivatásos műemlékvédő szemével, szubjektív módon láttatva. Előadó: Okrutay Miklós építész Forster Központ Budapest Világörökségi Gondnokság vezetője A belépés díjtalan! Minden érdeklődőt szeretettel várunk! Az előadássorozat fővédnöke: dr. Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány elnöke. október 16. (péntek) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Varázserő: játékos sportfoglalkozás gyerekeknek Egyszerű sporteszközök készítése és kipróbálása. Kézi súlyzó készítése és hozzá kapcsolódó játékos feladatok. Nagycsoportos óvodáskortól ajánljuk. A foglalkozást vezeti: Huszti Géza és Husztiné Farkas Katalin. A részvétel díjtalan!

15 október 16. (péntek) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Idősek napja Az EMKM Dózsvárosi Könyvtárában működő nyugdíjas klubok közös műsora. A részvétel díjtalan! október 17. (szombat) VMK kamaraterem és előcsarnok NATURA NAP - különböző utak, egy cél Ha fény van a szívedben, hazatalálsz. (Rumi) Ahogyan gyarapodunk tapasztalatokban, úgy nyílnak meg új utak előttünk. Képessé válunk arra, hogy új ösvényeket nyissunk, új eszközöket alkalmazzunk és rájöjjünk, mi szolgálja legjobban céljainkat. A nap szlogenjéhez és témájához kapcsolódó előadások, kiállítás, valamint állapotfelmérések és szolgáltatások (masszázsok, kezelések, tanácsadások) várják a látogatókat. A nap háziasszonya: Kálazi Ági tradicionális reiki mester, tanár A részleteket keressék szórólapjainkon! Belépő: 1200Ft/fő/nap október 17. (szombat) VMK Vastag Ricsi jáccóháza óvodásoknak és alsós gyerekeknek Témája: - Bakonyi bojtártáncok és ügyességi játékok - Pásztorművészet (kézműves családi játszóház) A részvétel díjtalan!

16 október 19. (hétfő) VMK színházterme Filmklub R.E.M. (magyar sci-fi thriller, ) R.: Molnár Szilárd Sz.: Orbán Gergely, Pavlics Tamás A drogproblémákkal küzdő Joe és új szomszédja, Márk bizarr kísérletekbe kezdenek. Márk házilag barkácsolt gépével más emberek álmába lehet becsatlakozni, mely nem kevés tudatmódosulást okoz. A két érdekbarát az első néhány alkalommal egymáson próbálják ki a gépet, de miután a rendszer jobban kiforrja magát, erőszakkal idegen embereket is bevonnak a játékba. Az intenzívebb élmények hatására mindinkább függővé válnak, és ennek következtében durván megbicsaklik az erkölcsi értékrendjük. Az emberkísérletek egyre jobban elfajulnak A vetítés után beszélgetés a film alkotóival. Korhatár 16 év Belépődíj: 300 Ft VMK-kártyás rendezvény!

17 KÖRNYEZETI NEVELÉS Időpont: október 20. (kedd) 9.00, (óvodai csoportok, (iskolai csoport) Helyszín: VMK oktatóterme A VMK oktatóterme várja a tanév során azokat az óvodás ill. iskolás csoportokat, akik többet szeretnének tudni a földi élet fenntarthatóságáról. A gyermekek az óvodai ill. iskolai nevelésük - oktatásuk bővítéseként havi egy alkalommal foglalkoznak olyan környezetvédelmi, természetvédelmi ill. szocializációs témákkal, melyek segítik tudatos, felelősségteljes személyiséggé formálódásukat. Az oktatóteremben használt eszközök, módszerek tovább segítik a gyermekek egymás közti kommunikációját, erősítik az együttműködés képességét, a közös gondolkodás hatékonyságát. Októberi téma: Gaia = Föld anya. Mi a különbség a természetvédelem és a környezetvédelem között? A foglalkozásokat előre egyeztetett csoportoknak tartjuk. Vezeti: Nagyné Kozma Ildikó (BaBaKO) A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi. október 21. (szerda) VMK színházterem Müller Péter előadása Szorongás és önbizalom Szorongás és önbizalom című előadásából és az azt követő beszélgetésből új lendületet, bátorságot nyerhetünk. Világosabbá válik, hogyan győzhetjük le félelmeinket, miként valósíthatjuk meg önmagunkat. Jegyár: 2500 Ft/fő Jegyek már kaphatóak a VMK jegypénztárában.

18 október 26., 27. és EKMK Dózsavárosi Könyvtára Őszi szünideig programok gyerekeknek Kézműves foglalkozásokkal, valamint a könyvtár nyitvatartási ideje alatt társasjátékokkal várjuk a gyerekeket. A részvétel díjtalan! október 26. (hétfő) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Dózsavárosi esték Dr. Herth Viktória vendége: Dr. Tóth Dezső, könyvtáros, helytörténész A részvétel díjtalan! kiállítások Variációk hat lábra - találkozás a rovarokkal A Magyar Természettudományi Múzeum interaktív vándorkiállítása Megtekinthető december 7-ig. Helyszín: VMK kiállítóterem Az éjszaka titkai - Gyurom János fotókiállítása Megtekinthető október 30-ig. Helyszín: VMK minigaléria (a büfével szemközt) Esküvői pillanatok - Babják Tamás fotókiállítása Megtekinthető október 7-27-ig. Helyszín: VMK előcsarnok A változó természet -Vajdáné Földesi Erzsébet kiállítása Megtekinthető október 28 - november 17-ig. Helyszín: VMK előcsarnok

19 október 26. (hétfő) VMK színházterme Filmklub Besence open (magyar dokumentumfilm, ) R.: Kovács Kristóf Egy eldugott magyarországi roma falu energikus polgármestere elhatározza, hogy előrelendíti a falut, és minden lehetséges EU pályázatra beadja a jelentkezésüket. Sikeresen nyer támogatást egy teniszpálya építésére. Hamarosan megérkezik a teniszedző Pécsről, de nem egyszerű egy teniszcsapatot létrehozni Besencén, ahol a lakosok több, mint 90%-a munkanélküli... (Mozinet) Belépő 500 Ft VMK kártyás rendezvény! NOVEMBERI ELŐZETES November 3-án 17 órakor a VMK 212-es teremben Magyar zsoltár - verses irodalmi est Dsida Jenő költő emlékére November 14-én: Örök Pódiumon VII. Országos vers- és prózamondó verseny

20 október ig VMK kamaraterem Bogaras szünidő Az őszi szünetben, október ig kézműves játszóházba, játékos foglalkozásra várjuk a gyerekeket, ahol betekintést nyerhetnek a rovarok, bogarak világába is. Mindhárom nap óráig kézműves foglalkozás, bogaras totó, rejtvények, mikroszkópos rovarvizsgálat, mini rovarkiállítás Belépődíj: 300,- Ft/fő egységesen A játszóház résztvevői ingyenesen megtekinthetik a Variációk hat lábra Találkozás a rovarokkal című kiállítást órától filmvetítés (helyszín: 203-as terem) A filmvetítésre a belépés díjtalan! Egészségfejlesztési Iroda októberi programjai Október szombat és vasárnap Ayurveda tanácsadó képzés. A képzés előadója dr. Csizmadia Ágnes (Phd) az Aryan Központ igazgatója és dr. Maghaw Singh Baghel professzor, a Debreceni Egyetem Ayurveda tanszék vezetője. A képzésen bárki részt vehet, az is, aki csak érdeklődik az ayurveda iránt, és nem szeretne bizonyítványt kapni. Október 19. hétfő Életmódklub 1. foglakozás: Varga Tibor meditációs mester, a Kőrösi Csoma Sándor Buddhista Egyetem egykori tanára előadást tart Az érzelmek hatása és kezelése a mindennapokban címmel. Október 26. hétfő Életmódklub 2. foglalkozás: Varga Tibor meditációs mester, a Kőrösi Csoma Sándor Buddhista Egyetem egykori tanára előadást tart Bevezetés a meditációs technikákba címmel. Az előadások helyszíne: Csolnoky Ferenc Kórház Csillag József terem E. ép. I. emelet. A résztvevők száma korlátozott, jelentkezni a 88/ telefonszámon szükséges.

21 A VÁLTOZÓ TERMÉSZET Vajdáné Földesi Erzsébet kiállításának megnyitója Időpont: október 28.. (szerda) Helyszín: VMK előcsarnoka A kiállítást megnyitja: N. László Gizella festőművész Közreműködnek: Rábaközi Rita tanítványai A kiállítás megtekinthető: november 17-ig. A belépés díjtalan! A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi. október 29. (csütörtök) VMK kamaraterem Csetlett-botló csavargásaim Irodalmi est a 80 esztendős Búzás Huba költeményeiből a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad előadásában. Szereplők: Rábai Zsanett, Tatai Barbara, Marosvölgyi Gergely és a műsort szerkesztő Felföldi Gábor valamint Ács Tamás (m.v.) Zenei közreműködő: Nagy Gergely (gitár) A részvétel díjtalan! Helyszín: VMK Táborállás park 1. Hulladékból hasznosat módszerbörze Időpont: október 3. (szombat) óra Bővebb információ: 30/

22 október 31. (szombat) VMK 204-es terem Hogyan szabadulhatunk meg a stressztől? Gyakorlatok a mindennapokra Fél napos szeminárium számos egyszerű stresszoldó gyakorlat elsajátításával, amelyek segíthetnek a nyugodtabb és boldogabb élet elérésében. A tartósan fennálló feszültség jelentősen ronthat életminőségünkön és egészségünk rovására is mehet, ezért jó, ha tudjuk, hogyan lehet a stressz kialakulását megelőzni, vagy ha már megjelent, akkor feloldani. A szeminárium során ehhez szeretnénk segítséget nyújtani: hasznos gondolatokat és konkrét gyakorlatokat adunk át a kineziológia és a pszichológia tárházából, valamint a filozófia gyakorlati tapasztalataiból. Jelentkezés szükséges: napsugarkozpont@gmail.com, (30) , (20) A szemináriumot vezeti: Dr. Nagy Alinda és Klatsmányi Péter, stresszoldás, kineziológia Részletes program: napsugarkozpont.blogspot.hu Részvételi díj: 3500 Ft, diákok, ismétlők, egyszerre többen jelentkezők: 2500 Ft A résztvevőket pogácsával várjuk. EGÉSZSÉGNEVELÉSI ÉS ÉLETVITELI FOGLALKOZÁSOK Helyszín: VMK 003-as terme Egészségmegőrző, harmonizáló, személyre szabott mozgásformák, gyakorlatok, technikák, tréningek, tornák, relaxációs technikák, autogén tréning, testtudat torna, chi- kung, a jóga lényegisége a gyakorlatban. Információkért keressék Horváth Zoltánt (30/ ), illetve Ambrus Anettet a 88/ es telefonszámon, vagy az ambrusanett@veszpremvmk.hu címen. A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

23 RINGATÓ FOGLALKOZÁSOK Időpont: csütörtökönként ig Helyszín: VMK földszinti tükrös terme Az anya nemcsak a testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel. (Kodály Zoltán) A Ringató Magyarországon egy egyedülálló zenei nevelési program, melynek vezetője Gállné Gróh Ilona, Forrai Katalin-díjas énektanár, akinek rendkívül magas szakmai tudása mellett, 25 év gyakorlati tapasztalat is áll. A Ringató foglalkozások célja, hogy a kismamák megtanuljanak egy könnyen énekelhető, de a kodályi elvekhez híven, zeneileg értékes dalanyagot. Ismerkedjenek meg a magyar mondókákkal, mozgásos ölbeli játékokkal. Az énekszó és a közös ölbeli játék a kicsinyek lelki tápláléka. A 30 perces foglalkozások oldott, szeretetteli légkörben zajlanak, ahol semmi kötelező feladat nincs. A gyerekeket tulajdonképpen csak körülvesszük zenei ingerekkel (élő hangszerekkel, élő énekszóval), nem kell magukat produkálni. Október 1-én és 29-én nem lesz foglalkozás! Vezeti: Rábaközi Rita, védjegyes Ringató foglalkozásvezető További információ, részvételi díj, bérletvásárlási lehetőség: r.rita@ringato.hu, 06/ A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

24 FELHÍVÁS Továbbra is várjuk a mozgást kedvelőket az alábbi szeptemberben indult foglalkozásokra: - Óvodás balett: ebbe az osztályba 3-4 évestől 7 éves korig várjuk a gyerekek jelentkezését. A klasszikus balett órákat sok játékkal kiegészítve tesszük érdekesebbé számukra. (hétfőnként: ) Díja: Ft/hó - Iskolás balett (Művészeti iskola): ebbe az osztályba már a 7 éves korosztálytól várjuk a balett iránt érdeklődő gyerekeket. (szerdán és pénteken ) Díja: Ft/év - Modern tánc (Graham- technika): olyan táncosok jelentkezését várjuk, akik szeretnék tánctudásukat, testtudatukat fejleszteni, melyre a moderntánc egyik ismert technikája a legalkalmasabb. (péntekenként ) - Művészeti iskola a Hemo Modern Táncműhellyel (Graham-technika) (szombatonként: ) - Pilates: A Pilates a legjobb technika arra, hogy fejlesszük és nyújtsuk izmainkat és a tudatos mozgás felé induljunk el. Az órát bárki látogathatja, olyanok is, akik még nem táncoltak vagy mozogtak, de a táncosoknak különösen ajánlott a testük igénybevétele miatt. A technika gyakorlásához Fitt-Ball- és Pilates labdát, Therra-Band gumiszalagot, valamint polifoam szőnyeget biztosítunk.(hétfőnként: ) Óradíj: Ft/alkalom, a bérlet ára: Ft/4 alkalom. A foglalkozásokat vezeti: Szita Bernadett, okleveles óvoda-, moderntánc- és drámapedagógus. Érdeklődni a 06-20/ es számon lehet. A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

25 Pilates A Pilates a legjobb technika arra, hogy fejlesszük és nyújtsuk izmainkat és a tudatos mozgás felé induljunk el. Az órát bárki látogathatja, olyanok is, akik még nem táncoltak vagy mozogtak, de a táncosoknak különösen ajánlott a testük igénybevétele miatt. A technika gyakorlásához Fitt-Ball- és Pilates labdát, Therra-Band gumiszalagot, valamint polifoam szőnyeget biztosítunk.(hétfőnként: ) Óradíj: Ft/alkalom, a bérlet ára: Ft/4 alkalom. A foglalkozásokat vezeti: Szita Bernadett, okleveles óvoda-, moderntánc- és drámapedagógus. Érdeklődni a 06-20/ es számon lehet. FELHÍVÁS INDULÓ TANFOLYAM Képszerkesztő (Photoshop) tanfolyamot indít a Városi Művelődési Központ októberben. A képzés kedden és csütörtökön óra között zajlik. A 36 órás tanfolyamunkon hallgatóink megismerhetik a digitális képfeldolgozás alapjait, a Photoshop által kínált képszerkesztési és retusálási lehetőségeket. A tanfolyam díja: Ft (1.000 Ft/óra) Érdeklődni lehet Kovács Józsefnél 88/ es telefonszámon, illl. a kovacs. jozsef@veszpremvmk.hu címen. A programok a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

26 művészeti csoportok ACRO DANCE SE Jelentkezni lehet Tromlerné Rusz Rita egyesületvezetőnél (Tel: 30/ ). Edzések: hétfő, szerda és péntek. További információ a oldalon található. BAKONY FOTÓKLUB Klubvezető: Mátyus Károly Minden hónap 1. és 3. hétfője 17 és 19 óra között. FREE DANCE TÁNCCSOPORT Műv. vezető: Winkler Vanda (Tel: 30/ ) Középhaladó csoport hétfő , haladó csoport: hétfő , kezdő csoport: kedd GIZELLA NŐIKAR Hétfőnként óráig. Karnagy: Borbásné Gazdag Gabriella (30/ ) GOLDING TÁNCSPORT EGYESÜLET Művészeti vezető: Forgács Anita (30/ ) Próbák: kedd óráig A kezdő és haladó csoportokba új jelentkezőket is várunk! Beiratkozásra a keddi próbanapokon van lehetőség. HEMO FOTÓKLUB A klubfoglalkozások időpontjáról érdeklődjenek Babják László klubvezetőnél a 30/ os telefonszámon! HEMO MODERN TÁNCMŰHELY Művészeti vezető: Szita Bernadett (Tel: 20/ ) Próbák: Hétfő: óvodás balett, Pilates, szerda és péntek: kisiskolás klasszikus balett (Művészeti Iskola), Művészeti Iskola Jazztánc felsőtagozatosoknak, péntek: Művészeti Iskola Jazztánc felsőtagozatosoknak, Modern tánc (Graham) szombat: Művészeti Iskola (Graham) a Hemo Modern Táncműhellyel.

27 KIS-BAKONY TÁNCEGYÜTTES ÉS ÁTVETŐ SENIOR TÁNCEGYÜTTES Művészeti vezető: Varga István (30/ ) és Vargáné Földházi Ildikó (30/ ) Próbák: szerdán óráig és pénteken óráig. Újra indul a Kis-Bakony Táncegyüttes óvodás csoportja! Próba: péntekenként óráig. Az első foglalkozás október 9-én lesz. Szeretettel várjuk az óvodás korú gyerekeket! RITMUS MŰVÉSZETI EGYESÜLET Műv. vezető: Arany Szilvia (Tel: 70/ ) Próbák: Hétfő: Hastánc ( ), Kedd: Társastánc (kezdő: ; haladó: ) SÉD-PARTY ZENEKAR (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Vezeti: Varga József. Próbák: minden kedden 18 órától SENIOR TÁNCEGYÜTTES Próbák: kedd óráig, csütörtök óráig Művészeti vezető: Vastag Richárd (20/ ) TÁBORÁLLÁS DALOSKÖR Vezeti: Dr. Bojnécz Gábor. Szerdánként 17 órakor. TIT VÁCI MIHÁLY IRODALMI SZÍNPAD Művészeti vezető: Sz. Csordás Éva Próbák: minden hétfőn órakor a VMK 203-as termében. Új tagokat is várunk! VESZPRÉM-BAKONY TÁNCEGYÜTTES Művészeti vezető: Simon Gábor (70/ ) Pénteken óráig, szombaton 9-13 óráig. WINNERS VERSENYTÁNC EGYESÜLET Elnök: Vajda Lászlóné (Tel.: 30/ ) info@veszpremvmk.hu

28 klubok, szakkörök AGYKONTROLL KLUB Október 14-én, szerdán 17 órakor. Vezeti: Migray Emőd BETTY ÉS BARÁTAI ZENEI CSOPORT Speciális zenei foglalkozás hétfőnként óra között. Vezető: Jákói Betty BRIDZS-KLUB Hétfőnként óráig. Játékmester, klubvezető: Sótonyi Sándor. Kezdőknek és haladóknak szudoku játék. DÓZSA BARÁTI KÖR (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Havonta egyszer, előzetes megbeszélés alapján Vezető: Csécs Ferenc ETKA JÓGA-A TÖKÉLETES KÖZÉRZET PROGRAMJA Másfél óra teljes nyugalom és kikapcsolódás Némethné Zsókával. Minden hétfőn és csütörtökön ig. ETKA JÓGA (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Minden kedden 8.30 órától. Vezeti: Szalai Károlyné ESZPERANTÓ KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Kéthavonta előzetes megbeszélés alapján. Vezeti: Sápiné Komjáti Lívia FOLTVIRÁGOK PATCHWORK KLUB Október 14-én és 28-án, óráig a VMK-ban. HADIROKKANTAK, HADIÖZVEGYEK ÉS HADIÁRVÁK VESZPRÉM MEGYEI SZERVEZETE Fogadóóra és jogsegélyszolgálat minden hó első csütörtökén 9-12 óráig. Elnök: Varga László. HEMO SAKKEGYESÜLET Minden kedden és csütörtökön óráig. Október 18-án, vasárnap 10 órától NB ll-es Bajnoki Sakkmérkőzés. KATONÁK KÁRTYAKLUBJA Minden szerdán és pénteken óra között.

29 KOSÁRFONÓ MŰHELY Minden kedden 16 órakor. Vezeti: Ignéczi Zsóka LUNG C UAN TAO KUNG FU SCHOOL Harcművészet, chi-kung, önvédelem, masszázs, meditáció. Foglalkozások több csoportban, minden nap zajlanak. Vez.: Horváth Zoltán (30/ ). Információért keressék Horváth Zoltánt vagy az edzésvezetőt az edzési időpontok alatt! Edzések: hétfő: ; szerda: ; péntek:17-21 óráig. MAGYAR TARTALÉKOSOK SZÖVETSÉGE VESZPRÉM MEGYEI EGYESÜLETE Elnök: Simon-Jójárt Sándor nyá. ezredes (Tel.: 20/ ; veszprem.matasz@gmail.com) Minden hónap első csütörtökén óráig. MOZGÁSSÉRÜLTEK AKTÍV EGYESÜLETE Minden hónap utolsó péntekén 15 órakor. NATUR KINCSEK KLUB Foglalkozások: október 22., 26., 29., 17 óra Vezeti: Török Lajosné NORDIC WALKING KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Havonta előzetes megbeszélés alapján. Vezető:Berkes Jánosné REIKI KLUB - ÉLETERŐ EGYESÜLET Szerdánként ig. Minden hónap első és második szerdáján önkéntes segítők ingyenes reiki kezeléseket adnak. Klubvezető: Kálazi Ágnes SPORTGALAMBÁSZ EGYESÜLET (DÓZSAVÁROSI K.) Havonta előzetes megbeszélés alapján. Vezető: Ízer László TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET VESZPRÉMI KLUBJA OKtóber 3-án, szombaton - Országos TKME nyílt nap(ok). A veszprémi program: Séta Tapolcán. Találkozás a veszprémi autóbusz pályaudvaron. Október 16-án, pénteken 17 órakor - Magyar László utazó: Utazás a Vadnyugaton. ULTI KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Keddenként 14 órakor. Klubvezető: Regovics János

30 VESZPRÉMÉRT MŰVÉSZKÖR Találkozója: október 3-án, 12 órakor. Helyszín: VMK 214-es terem. VESZPRÉMI GYÓGYNÖVÉNY ÉS ÉLETMÓD KLUB Október 8-án 17 órakor (helyszín: EKMK Március 15. úti Könyvtára)- Az egészséges bőr, haj és köröm (gombás fertőzések kezelése) Október 15-én 17 órakor - Alzheimer-kór az agy cukorbetegsége VESZPRÉMI KÉZMŰVES MŰHELY A hónap 1. és 3. szerdáján 15 órától: Hímző, csipkeverő szakkör, csuhé-és szalmafonás. VESZPRÉMI NŐK KEREKASZTALA EGYESÜLET Október 29-én, csütörtökön 16 órakor - VENŐKE összejövetel. VETERÁN REPÜLŐK ÉS EJTŐERNYŐSÖK VESZPRÉMI EGYESÜLETE Egyesületi nap minden hónap első szerdáján 17 órakor. Természetgyógyász foglalkozás: minden hónap 2. szerdáján 17 órakor. Elnök: Soós Lajos nyá. alezredes ZÉNÓ - ÉRTELMILEG AKADÁLYOZOTT FIATAL FELNŐTTEK KLUBJA Október 9-én és 30-án, pénteken 16 órakor. Kedves Vendégeink! Megújult, korszerű épületünkben az alábbi helyiségek bérlésére van lehetőség: fős színházterem fős konferenciaterem fős kamaraterem fő befogadására alkalmas klubtermek - életmódkonyha - 18 fős nyelvi labor

31 nyugdíjas klubok Nyugdíjas klubvezetők fóruma október 7-én, szerdán 14 órakor 60-AS NYUGDÍJASOK KLUBJA Páratlan heteken kedden 15 órakor. Új tagokat várnak! APEH NYUGDÍJASOK KLUBJA Minden hónap első csütörtökén 14 órakor. ARANYESŐ NYUGDÍJAS KLUB (MÁRCIUS 15. ÚTI K.) Kéthetente hétfőnként 15 órától. Klubvezető: Sidó Gizella BAKONY MŰVEK NYUGDÍJAS KLUB Páros heteken hétfőn 14 órakor. BALLUFF NYUGDÍJAS BARÁTI KÖR Minden hónap második keddjén 16 órakor. CHOLNOKY NYUGDÍJAS KLUB (CHOLNOKY KÖNYVT.) Minden kedden 15 órakor. Új helyszínen: a Cholnoky Könyvtárban CSERHÁT NYUGDÍJAS KLUB Páratlan heteken csütörtökön 14 órakor. CSIKÁSZ IMRE NYUGDÍJAS KLUB (DÓZSAVÁROSI K.) Minden második hétfőn 16 órakor. Vezető: Répásy Sándorné DÓZSA GYÖRGY NYUGDÍJAS KLUB (DÓZSAVÁROSI K.) Minden második hétfőn órakor. Vezető: Balogh Teréz ERZSÉBET NYUGDÍJAS KLUB (EKMK MÁRC. 15. Ú. K.) Szerdánként 14 órakor. Klubvezető: Ványa Magdolna

32 FEGYVERES ERŐK VESZPRÉM KÖRZETI NYUGÁLLOMÁNYÚAK KLUBJA Klubnap: hétfőnként 14 órakor. Ultiklub: minden szerdán és pénteken óráig. GIZELLA NYUGDÍJAS KLUB Kéthetente szerdán 15 órakor. Új helyszínen: a VMK-ban LACZKÓ DEZSŐ PEDAGÓGUS NYUGDÍJAS KLUB Minden kedden 14 órakor. MUNKAÜGYESEK NYUGDÍJAS KLUBJA Minden hónap utolsó keddjén 14 órakor. NAPSUGÁR KLUB (MÁRCIUS 15. ÚTI KÖNYVTÁR) Páros heteken kedden 15 órától. ŐSZIDŐ NYUGDÍJAS KLUB (DÓZSAVÁROSI K.) Kéthetente pénteken 16 órakor. Vezető: Kellner Istvánné PANNONKERESEK NYUGDÍJAS KLUBJA Páratlan heteken hétfőn 14 órakor. SZENIOR TANÁCSADÓK TÁRSASÁGA Minden hónap 2. és 4. szerdáján 10 órakor. SZOCIÁLIS SEGÍTŐK NYUGDÍJAS KLUBJA Minden hónap 1. és 3. hétfőjén 10 órakor. TÁVKÖZLÉSI NYUGDÍJAS KLUB (CHOLNOKY K.) Csütörtökönként 15 órakor. Új helyszínen a Cholnoky Könyvtárban. VESZPRÉMI POLGÁROK NYUGDÍJAS KLUBJA Kéthetente szerdán 15 órakor. Telefon: 88/

33 gyulafirátóti művelődési ház 8412 GYULAFIRÁTÓT, HAJMÁSKÉRI U. 2. TEL/FAX: 88/ NYITVA TARTÁS: hétfőtől péntekig.: óráig, szombaton és vasárnap: program szerint A KÖNYVTÁR NYITVA TARTÁSA: kedden és csütörtökön: óráig október 4. (vasárnap) Nagyterem Német Nemzetiségi Nap Köszöntőt mond: Czaun János, a Gyulafirátóti Városrészi Önkormányzat vezetője, Rózsa János, a Veszprémi Német Nemzetiségi Önkormányzat vezetője Fellépnek: - Gyulaffy László Nyelvoktató Általános Iskola Német Nemzetiségi Tánccsoportja - Cziráki Bálint harmonika - Bándi Német Nemzetiségi Énekkar - Bakonynánai Edelweiß Dalkör - Gyulafirátóti Német Nemzetiségi Dalkör - Gyulafirátóti Rozmaring Tánccsoport A belépés díjtalan.

34 október 6. (kedd) Batthyány Lajos emlékszobor Az Aradi Vértanúk emlékezete - megemlékezés és koszorúzás Ünnepi beszédet mond: Czaun János, a Gyulafirátóti Városrészi Önkormányzat vezetője A megemlékezésen közreműködnek: A Gyulaffy László Általános Iskola tanulói szavalatokkal, a Bakonyerdő Pávakör hazafias dalokkal Esőhelyszín: a Művelődési Ház nagyterme. Tisztelettel várjuk a lakosságot a megemlékezés virágainak elhelyezésére. október 10. (szombat) Nagyterem Hagyományőrző baráti találkozó a Vágkirályfai Citerás Éneklőcsoporttal A Bakonyerdő Pávakör és a fent megnevezett szlovákiai hagyományőrző csoport 23 éves szoros barátságot ápol. A találkozók szépségét, meghitt hangulatát minden esetben a népdalok szeretete, a hagyományok őrzése, a mély, szeretetteljes emberi kapcsolatok megnyilvánulása jellemzi. A belépés díjtalan. g.terez@veszpremvmk.hu

35 október 17. (szombat) Nagyterem Ének-zene-tánc -műsoros előadás a Nyugdíjasok Világnapjához kapcsolódóan A program Bolla Rozál szervezésében, a Művelődési Ház közreműködésével, Juhász Attila technika biztosításával valósul meg. A belépés díjtalan, de támogatásokat szívesen fogadunk a rászoruló idősek, és családok részére. október 23. (péntek) Alsó temető Koszorúzás az ismeretlen katona sírjánál Megemlékező beszédet mond: Czaun János, a Gyulafirátóti Városrészi Önkormányzat vezetője Koszorút helyeznek el: a Gyulafirátóti Városrészi Önkormányzat, a helyi intézmények, civil szervezetek, az 56-os Emlékbizottság. Tisztelettel várjuk a lakosságot a megemlékezés virágainak elhelyezésére. október 24. (szombat) Nagyterem BULI D.J. Go-Q-val Fergeteges este a 80 -as évektől... és napjaink legjobb slágereivel! Belépődíj: 800 Ft/fő

36 klubok, szakkörök HÉTFŐ BAKONYERDŐ PÁVAKÖR: kéthetente óráig BAKONYERDŐ NYUGDÍJASKLUB: kéthetente óráig JÓGA: óráig ASZTALITENISZ: óráig (rendezvényfüggő) BABA-MAMA KLUB: hónap 1. vagy 2. hétfőjén óráig KEDD KÖNYVTÁR: óráig ZUMBA: óráig SZERDA GYULAFIRÁTÓTI NÉMET NEMZETISÉGI KULTURÁLIS EGYESÜLET: kéthetente óráig ROZMARING NYUGDÍJASKLUB: kéthetente óráig AEROBIC: óráig CSÜTÖRTÖK KÖNYVTÁR: óráig RÁTÓT MÁTYÁS NYUGDÍJASKLUB ÉS A KLUB HAGYOMÁNYŐRZŐ CSOPORTJA: kéthetente óráig PÉNTEK GYERMEK NÉPTÁNCCSOPORT: óráig ASZTALITENISZ: óráig (rendezvényfüggő) FELHÍVÁS októbertől Judo klub indul 7-8 éves gyerekek részére, részletes információ a helyszínen!

37 KÁDÁRTAI FALUHÁZ 8411 KÁDÁRTA, GYŐRI ÚT 58. TEL.: 88/ A FALUHÁZ NYITVA TARTÁSA: hétfő óráig, kedd-péntekig 9-14 óráig A Faluház a rendezvények és a klubok foglalkozásai alatt is nyitva tart! A KÖNYVTÁR NYITVA TARTÁSA: csütörtökön óráig október 3. (szombat) Barangolás a zene világában Családi délután a Zene Világnapjához kötődve - Kerekítő foglalkozás 0-3 éves gyermekeknek és szüleiknek - Hangszerkészítés - Dalosjáték 4-8 éves gyermekeknek - A zene világa, a mi világunk előadás, beszélgetéssel egybekötve szülőknek. Előadó: Viola Erzsébet zenetanár, a Kokas módszer követője - Improvizáció énekhangra és hangszerekre (saját hangszer hozható!) Részvétel díjtalan. Lehetőség szerint üres kindertojást kérünk hozni.

38 október 6. (kedd) Ünnepi megemlékezés a 13 aradi vértanú emlékére Ünnepi beszédet mond: Czaun János, a Kádárta városrész Önkormányzat vezetője Közreműködnek: Szente Árpád Csaba színművész és a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola növendékei. október 9. (péntek) Fényből és árnyból Kiállítás John Judit képzőművész grafikáiból és pasztell képeiből A kiállítást megnyitja: Farkasné Molnár Csilla művelődésszervező, közreműködik: Sz. Csordás Éva előadóművész, Elképzelem és mindez él... - Varga Richárd zenész önálló estje gitárral. A műsorban összeállítást hallhatunk Varga Richárd saját dalaiból, és a magyar költészet remekeiből. Belépés díjtalan. október 26. (hétfő) Almarci játszóháza Szünidei program kézműves foglalkozással, játékos vetélkedővel 4-8 éves gyermekeknek. A részvétel díjtalan.

39 október 28. (szerda) Sün Soma játszóháza Szünidei program ujjbábkészítéssel, kézműves foglalkozással, interaktív mesejátékkal 4-8 éves gyermekeknek. Közreműködik a Ramazuri Bábszínház. Részvételi díj: 500 Ft klubok, szakkörök aktív táncos torna Hétfőnként Átmozgató, alakformáló táncos edzés latin ritmusokkal felnőtteknek korhatár nélkül. Vezeti: Kertay Zsuzsanna (70/ ) kerekítő - mondókás foglalkozás Minden kedden 11 órától. Ölbéli játékok és mondókák, hangszerjáték 0-3 éves gyermekeknek és szüleiknek. Vezeti: Dorozsmai-Szabó Eszter (Érdeklődni: 30/ ) Nosztalgia Klub minden hónap első péntekén órától Öröm-forrás Nyugdíjas Klub Minden szerdán órától Vezeti: Mekota Istvánné Baba-Mama Klub Játéksarok várja a kisgyermekes szülőket alkalmanként meghívott előadóval, kézműves foglalkozással. Minden szerdán órától. Öko kör Kedd óráig. Alkalmak minden hónap utolsó keddjén az egészséges életmód, természetes otthon iránt érdeklődőknek. Részletekről a faluházban.

40 Programfüzetünk, plakátjaink és tájékoztató tábláink az alábbi helyeken is megtalálhatóak: Jutasi úti bevásárlóközpont SPAR Vár áruház (Séd-Coop 2000 Zrt.) SPAR Szabadság tér 15. Társasház Belvárosi Üzletház Társasház Szeglethy utca 1. Vásárcsarnok VKSZ Zrt. Vasárnap is nyitva! - Reggelik - Napi ajánlatok - Menük 820 Ft-tól - Szendvicsek - Hidegtálak - Céges és családi rendezvények lebonyolítása Allegro Cafe * Veszprém Tesco * Külső-Kádártai út 3. Tel.: * allegrocafe@chello.hu * Nyitva tartás: hétfő-szombat: * vasárnap Felelős kiadó: Neveda Amália, a VMK igazgatója Grafika, tördelés, előkészítés: Vankó Hajnal Nyomtatás: Városi Művelődési Központ

2015. DECEmbEr programajánló

2015. DECEmbEr programajánló 2015. DECEMber programajánló 8200 VESZPRÉM, TÁBORÁLLÁS PARK 1. TEL.: 88/429-111 E-MAIL: info@veszpremvmk.hu JEGYELŐVÉTEL: a színháztermi előadások előtt legalább öt munkanappal A JEGYPÉNZTÁR NYITVATARTÁSA:

Részletesebben

Májusi Hírlevél 2008.

Májusi Hírlevél 2008. Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár 2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a. I. évfolyam, 1. szám Májusi Hírlevél 2008. A tartalomból: Köszöntő 1 Ceglédi Galéria Kultúrkockák.. 2 A MÁJUSI ÓDA Ó emberek, az élet

Részletesebben

2016. január programajánló

2016. január programajánló 2016. JANUÁR programajánló tartalomjegyzék oldal 5. kedd 17.00 Időutazás képekben című kiállítás 24 6. szerda 17.00 Suttogó tekintekek című kiállítás 24 9. szombat 9.00 Alkotóműhely 4 11. hétfő 10.00 Baba-mama

Részletesebben

TURISZTIKAI SZEZONNYITÓ PROGRAM 2015. április 26., vasárnap 10-18.00 Veszprémvölgy, Veszprémi Vár

TURISZTIKAI SZEZONNYITÓ PROGRAM 2015. április 26., vasárnap 10-18.00 Veszprémvölgy, Veszprémi Vár TURISZTIKAI SZEZONNYITÓ PROGRAM 2015. április 26., vasárnap 10-18.00 Veszprémvölgy, Veszprémi Vár Veszprém, e patinás, barátságos, pezsgő egyetemi város a virágnyílással egyidőben vendégváró kapuit is

Részletesebben

Hírlevél szeptember-október

Hírlevél szeptember-október Hírlevél szeptember-október Kedves Barátaink! Új iskolai szezon kezdődött, melyben Egyesületünk nagy lépést tett a kisebb térségünk néptánc ügyeinek fejlesztése terén. Sok nagy ívű terv jár az eszünkben,

Részletesebben

A KMO 2006/2007. téli programel?zetese www.kispest.hu - 2006.12.01.

A KMO 2006/2007. téli programel?zetese www.kispest.hu - 2006.12.01. RENDEZVÉNYEK 2006. december 9. 15 óra Ünnep előtti sztárrandevú Korda György és Balázs Klári műsora Belépődíj: 1.000,-Ft. 2006. december 16. 15 óra Csendes éj a KMO Nótaklubjának karácsonyi ajándékműsora

Részletesebben

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275

E.ON Áramszolgáltató (0-24) : 06-80/205-020 E.ON Gázszolgáltató (0-24) : 06-80/424-242 ERÖV Vízszolgáltató (0-24) : 06-30/997-4275 2016. JANUÁR Címlapsztori főcíme A tartalomból: Önkormányzati hírek 1-2. oldal Óvodai hírek 2. oldal Iskolai hírek 3. oldal Visszatekintő 4-5. oldal Felhívások 6. oldal Közelgő események: Iskolás farsang

Részletesebben

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL

KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL KIVONAT NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2011. JÚNIUS 23-ÁN MEGTARTOTT MUNKATERV SZERINTI ÜLÉS JEGYZŐKÖNYVÉBŐL NAGYKOVÁCSI NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 101/2011.

Részletesebben

EGÉSZSÉG - KÖRNYEZET - HAGYOMÁNY

EGÉSZSÉG - KÖRNYEZET - HAGYOMÁNY A BUDAPEST XII. KERÜLET HEGYVIDÉKI ÖNKORMÁNYZAT NAPKÖZIOTTHONOS ÓVODÁJA EGÉSZSÉG - KÖRNYEZET - HAGYOMÁNY NEVELÉSI PROGRAM /RÖVIDÍTETT VÁLTOZAT/ NEVELÉSÜNK ALAPJAI Hagyjátok megérni a gyermekkort a gyermekekben

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS XXIII. KER. I.SZ. ÖSSZEVONT ÓVODA PEDEGÓGIAI PROGRAMJA. Módosítva 2015. szeptember 21.

BUDAPEST FŐVÁROS XXIII. KER. I.SZ. ÖSSZEVONT ÓVODA PEDEGÓGIAI PROGRAMJA. Módosítva 2015. szeptember 21. BUDAPEST FŐVÁROS XXIII. KER. I.SZ. ÖSSZEVONT ÓVODA PEDEGÓGIAI PROGRAMJA 2013 Módosítva 2015. szeptember 21. 1 Tartalomjegyzék 1. PEDAGÓGIAI ALAPELVEINK... 3 2. A program célrendszere... 5 2.1. Alapvető

Részletesebben

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42 Z U G L Ó I C S E R E P E S K U L T U R Á L I S N O N P R O F I T K F T. 1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

Részletesebben

Önkormányzati Hírlevél

Önkormányzati Hírlevél Báta Községi Önkormányzat Önkormányzati Hírlevél IX. évfolyam 8. szám 2015. november Fogadóóra: HÍRSÁV Huszárné Lukács Rozália polgármester fogadóórát tart minden héten: csütörtök 8.00-tól 9.00-ig. dr.

Részletesebben

HÉHALOM KÖZSÉG POLGÁRMESTERE

HÉHALOM KÖZSÉG POLGÁRMESTERE HÉHALOM KÖZSÉG POLGÁRMESTERE 3041 Héhalom, Petőfi út 1. Telefon/fax: 32-482-045 e-mail: hivatal@hehalom.hu M E G H Í V Ó Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX. törvény 45. -a alapján

Részletesebben

PÁLYÁZAT OM 034501. A KIMBI ÓVODA (1121 Bp. Tállya u. 22.) ÓVODAVEZETŐI ÁLLÁSÁRA. Készítette: Gallina Ilona

PÁLYÁZAT OM 034501. A KIMBI ÓVODA (1121 Bp. Tállya u. 22.) ÓVODAVEZETŐI ÁLLÁSÁRA. Készítette: Gallina Ilona OM 034501 PÁLYÁZAT A KIMBI ÓVODA (1121 Bp. Tállya u. 22.) ÓVODAVEZETŐI ÁLLÁSÁRA Készítette: Gallina Ilona 1 2014. Alkossa meg a gyermek a tudást, ne készen kapja! A kész tudás szükségtelenné teszi, hogy

Részletesebben

VI. Tolcsvai Borfesztivál. 2009. augusztus 7. 14.15. Paulon László énekes-gitárművészműsora 15.00

VI. Tolcsvai Borfesztivál. 2009. augusztus 7. 14.15. Paulon László énekes-gitárművészműsora 15.00 VI. Tolcsvai Borfesztivál 2009. augusztus 7. 14.15 Paulon László énekes-gitárművészműsora Levente 15.00 A BIBE TIMEÉnek - éssztárképző Stúdió növendékeinek zenés-táncos show műsora: "Ébredj fe 1 / 14 15.45

Részletesebben

Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program. 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó

Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program. 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó Ikrény Mikrotérség Gyermekjóléti Szolgáltatást Ellátó Intézménye Ikrény, Vasútsor utca 6. Szakmai Program 2012. február 7. Kocsisné Gerencsér Ildikó 1 A Gyermekjóléti Szolgálatot Ellátó Mikrotérségi Társulási

Részletesebben

Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon. programajánló 2015. január

Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon. programajánló 2015. január Új esztendő újat hozzon, régi jótól meg ne fosszon. Ki barát volt az maradjon, ki elindult az haladjon. programajánló 2015. január mf_debrecen_15_január.indd 25 2 kiállítás január 21. február 28. Makoldi

Részletesebben

KÁRPÁTALJAI NÉPTÁNCEGYÜTTES MŰSORA

KÁRPÁTALJAI NÉPTÁNCEGYÜTTES MŰSORA Október 2. péntek 19 óra A TINIDANCE TEAM tánc-show műsora Művészeti vezető: Steidl Anita A belépőjegy ára: 900 Ft Október 3. szombat 17 óra Az Idősek Világnapja alkalmából KÁRPÁTALJAI NÉPTÁNCEGYÜTTES

Részletesebben

BEKÖSZÖNTŐ 2015/2016.

BEKÖSZÖNTŐ 2015/2016. BEKÖSZÖNTŐ 2015/2016. A Szentlélek segítségét kérve szeptember 1-jén, a Veni Sancte szentmisével kezdetét vette az új tanév. A Gondviselésbe vetett bizalmunk és reményünk mellett kérjük a szülők elkötelezett

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MUNKATERV

INTÉZMÉNYI MUNKATERV Klebelsberg Intézményfenntartó Központ, 1051 Budapest Nádor utca 32. KLIK adószáma: 15799658-2-41 Mátészalkai Tankerület KLIK 150006 Dancs Lajos Ének-zenei Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

Részletesebben

A zalaszentgróti. Beszámolója a 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről

A zalaszentgróti. Beszámolója a 2013. évi pénzügyi és szakmai tevékenységéről Városi Könyvtár és Művelődési-Felnőttképzési Központ 8790 Zalaszentgrót Battyány u.9 www.vmkami.hu Tel:83/360 120 és Felnőttképzési Központ Központ A zalaszentgróti Városi Könyvtár és Művelődési- Felnőttképzési

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR - május

ESEMÉNYNAPTÁR - május ESEMÉNYNAPTÁR - május HEMO Csanádi Imre: Májusdícsérő Május, mosolygó, békák torkát megoldó, gyöngyvirág-nyitogató, cserebogár-zúgató. Röptetsz madarat, meghozod a nyarat, pölyhös fecskét, fára cseresnyét!

Részletesebben

E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről és a 2014. évi munkatervről

E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről és a 2014. évi munkatervről Művelődési Ház és Könyvtár 6413 Kunfehértó, Béke tér 3. E-mail: muvhaz@kunfeherto.hu WEB: www.muvhaz.kunfeherto.hu Tel.: +36 (77) 407-065 E lőterjesz t é s a Művelődési Ház és Könyvtár 2013. évi működéséről

Részletesebben

Közérdekű Közlemény. A hulladékszállítás díja: Hulladékszállítás teljes díja alkalmanként:

Közérdekű Közlemény. A hulladékszállítás díja: Hulladékszállítás teljes díja alkalmanként: 15. szám Hírek, információk Csanytelek életéről 2008. Január Közérdekű Közlemény Az.A.S.A. Köztisztasági Kft. ezúton értesíti Csanytelek Község Lakosságát, hogy a hulladékszállítási szolgáltatás díjfizetése

Részletesebben

NEVELÉSI PROGRAM 2013

NEVELÉSI PROGRAM 2013 1 2 NEVELÉSI PROGRAM 2013 3 4 5 A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÉRVÉNYESSÉGÉVEL, MÓDOSÍTÁSÁVAL, NYILVÁNOSSÁGÁVAL KAPCSOLATOS EGYÉB INTÉZKEDÉSEK A pedagógiai program érvényességi ideje 1. Az iskola 2013. szeptember

Részletesebben

Farád Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9321 Farád, Fő u. 21. Tel./Fax : 96/279-142. e-mail: farad.onkormanyzat@m-kabel.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V

Farád Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9321 Farád, Fő u. 21. Tel./Fax : 96/279-142. e-mail: farad.onkormanyzat@m-kabel.hu J E G Y Z Ő K Ö N Y V Farád Község Önkormányzat Képviselő-testülete 9321 Farád, Fő u. 21. Tel./Fax : 96/279-142 e-mail: farad.onkormanyzat@m-kabel.hu Szám: 1-15/2011./nyilvános J E G Y Z Ő K Ö N Y V Amely készült: Farád Község

Részletesebben

és a MUNKATERV 2014/2015. TANÉV

és a MUNKATERV 2014/2015. TANÉV A SÁRBOGÁRDI MÉSZÖLY GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA és a SÁRBOGÁRDI MÉSZÖLY GÉZA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZENT ISTVÁN TAGISKOLÁJA MUNKATERV 2014/2015. TANÉV Sárbogárd, 2014. szeptember 1. Készítette:.. Fülöpné Nemes Ildikó

Részletesebben

A 2012/2013-ES TANÉV RENDJE, RENDEZVÉNY NAPTÁRA

A 2012/2013-ES TANÉV RENDJE, RENDEZVÉNY NAPTÁRA A 2012/2013-ES TANÉV RENDJE, RENDEZVÉNY NAPTÁRA I. Az órarendben rögzítetteken kívüli állandó elfoglaltságok : Hétfő: szakköri nap Kedd: szakköri nap Szerda: nevelőtestületi, szakszervezeti, szakmai munkaközösségi

Részletesebben

Savaria Egyetemi Központ Hallgatói Hírlevél

Savaria Egyetemi Központ Hallgatói Hírlevél Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ Hallgatói Hírlevél II. évf. 8. szám, 2009.03.31. szki@sek.nyme.hu Katasztrófák az extrém időjárás miatt Ma 18 órakor Az extrém időjárási jelenségek

Részletesebben

Februári Hírlevél 2009.

Februári Hírlevél 2009. Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár 2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a. I. évfolyam, 1. szám A hírlevél Februári Hírlevél 2009. A tartalomból: Petőfi Sándor: A puszta, télen 1 Petőfi Sándor: A puszta, télen

Részletesebben

XXIX. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI. A rendezvénysorozat főszervezője: Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ

XXIX. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI. A rendezvénysorozat főszervezője: Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ XXIX. SZEPSI CSOMBOR MÁRTON NAPOK RENDEZVÉNYSOROZATA SZEPSI A rendezvénysorozat főszervezője: Csemadok Szepsi Alapszervezete MEGHÍVÓ 2008. április 29. - 2008. június 15. 2008. április 29. ( kedd ) 17.3o

Részletesebben

Napköziotthonos Óvoda Vértesszőlős

Napköziotthonos Óvoda Vértesszőlős Napköziotthonos Óvoda Vértesszőlős Kérjük, hogy a kiküldésre kerülő adóbevallási nyomtatványokat 1997. október 20-ig szíveskedjenek a Polgármesteri Hivatalba eljuttatni. Ügyfélfogadási időben az építményadóval

Részletesebben

I.évfolyam 1. szám 1998. december Előszó a Hírmondóhoz Fogadják szeretettel!!

I.évfolyam 1. szám 1998. december Előszó a Hírmondóhoz Fogadják szeretettel!! I.évfolyam 1. szám 1998. december Előszó a Hírmondóhoz - A testület határozata alapján, negyedévente szeretnénk megjelentetni újságunkat. Melyben híreket, érdekességeket a falu lakóit széles körben érintő

Részletesebben

VI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira

VI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA és a HAJDÚDOROGI HONISMERETI ÉS VÁROSVÉDÕ EGYESÜLET nevében tisztelettel meghívjuk Önt és hozzátartozóját a VI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira

Részletesebben

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2012-2013. nevelési évre

SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2012-2013. nevelési évre SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLATA 2012-2013. nevelési évre FŐVÁROSI ÖNKORMÁNYZAT ÓVODÁJA Kedves Kollégák! SZAKMAI PROGRAMKÍNÁLAT a 2012/2013-as nevelési évre A most kezdődő 2012 2013-as nevelési évre szóló továbbképzési

Részletesebben

2016. május. programajánló

2016. május. programajánló 2016. május programajánló tartalomjegyzék oldal 2-7. Szép Magyar Könyv 2015 kiállítás 4 2. hétfő 18.00 Filmklub 6 5. csütörtök 18.00 Vallomás szerelemről és hazáról 8 7, szombat 8.00 Alkotóműhely 9 7-8.

Részletesebben

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele

B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele B a r a n y a I f j ú s á g á é r t A Tett-Hely Ifjúsági Szolgáltató Hálózat és a Baranya Ifjúságáért Nonprofit Kft. Hírlevele Tartalom: Tett-Hely Hálózat hírei Tett- Hely Gyermek és Ifjúsági Tábor Mental-Chat-Portal

Részletesebben

programajánló 2016. február

programajánló 2016. február Ű Ő É Ö Á Ö programajánló 2016. február mf_debrecen_16_februarindd.indd 1 16.1.22. 12:38 2 kiállítások február 4-ig február 10 26. Helyszín: Belvárosi Galéria Megnyitó: február 10., 17.00 Megnyitja: Kerékgyártó

Részletesebben

Moduláris program A HELY, AHOL ÉLÜNK. Készítette: Polónyi Katalin 2010. június, Zagyvarékas Damjanich János Általános Iskola és Óvoda

Moduláris program A HELY, AHOL ÉLÜNK. Készítette: Polónyi Katalin 2010. június, Zagyvarékas Damjanich János Általános Iskola és Óvoda Moduláris program A HELY, AHOL ÉLÜNK Készítette: Polónyi Katalin 2010. június, Zagyvarékas Damjanich János Általános Iskola és Óvoda Tartalom Helyzetelemzés... 3 Szociális helyzet a településen... 3 Közszolgáltatások

Részletesebben

Médiaszövetség a gyermekekért

Médiaszövetség a gyermekekért Matild Média Iskola Budapest, XXII. Tóth József utca 45. Telefon: 06 20 542 49 41 www.matild.hu www.matildonline.hu info@matild.hu Fenntartó: Matild Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Fehérvári út 143.

Részletesebben

PROGRAMOK. Óperencián innen és túl A mese rólad szól. 2016. április 6. szerda 18:00 24:00. Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtár

PROGRAMOK. Óperencián innen és túl A mese rólad szól. 2016. április 6. szerda 18:00 24:00. Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtár PROGRAMOK Óperencián innen és túl A mese rólad szól 2016. április 6. szerda Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtár Szeged, Ady tér 10. ww2.bibl.u-szeged.hu/ejszaka_2016 www.facebook.com/klebelsbergkonyvtar/

Részletesebben

Zúzmara Expressz Mahócára

Zúzmara Expressz Mahócára Lillafüredi Állami Erdei Vasút Üzemigazgatóság 3535 Miskolc, Erdész utca 24. +36 (46) 530-593, +36 (30) 488-7528 www.eszakerdo.hu, www.laev.hu A reggel 9:30-kor Miskolcról Mahócára induló kirándulóvonatra

Részletesebben

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42 Z U G L Ó I C S E R E P E S K U L T U R Á L I S N O N P R O F I T K F T. 1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

Részletesebben

Sükösd Érsekcsanád ÁMK Bíber János Általános Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye M U N K A T E R V 2010/2011.

Sükösd Érsekcsanád ÁMK Bíber János Általános Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye M U N K A T E R V 2010/2011. Sükösd Érsekcsanád ÁMK Bíber János Általános Iskolai és Alapfokú Művészetoktatási Tagintézménye M U N K A T E R V 2010/2011. I. A tanév rendjét meghatározó legfontosabb jogszabályok 1. A 22/2010. (V.13.)

Részletesebben

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 11. évfolyam 1. szám 2011. február 24.

A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 11. évfolyam 1. szám 2011. február 24. A Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány lapja 11. évfolyam 1. szám 24. 15 éves a Fehér Bot Alapítvány, 10 éves a Hajdúsági Sorstársak c. lap TARTALOM - Képes Hír-adó - Őszi Szavamat adom irodalmi

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK VÉLEMÉNYEZÉS, ELFOGADÁS, JÓVÁHAGYÁS... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM LÉTEZIK.

TARTALOMJEGYZÉK VÉLEMÉNYEZÉS, ELFOGADÁS, JÓVÁHAGYÁS... HIBA! A KÖNYVJELZŐ NEM LÉTEZIK. 1-4. OSZTÁLY TARTALOMJEGYZÉK HELYI TANTERV... 4 ALAPFOKÚ NEVELÉS-OKTATÁS SZAKASZA, ALSÓ TAGOZAT, 1 4. ÉVFOLYAM... 4 AZ 1-4. ÉVFOLYAM TANTÁRGYI RENDSZERE ÉS ÓRASZÁMAI... 9 MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM... 10

Részletesebben

2011. január 27. napján tartandó

2011. január 27. napján tartandó Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 1-1/2011. Sorszám: E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselı-testülete 2011. január 27. napján

Részletesebben

programajánló 2014. december

programajánló 2014. december programajánló 2014. december 2 XXIV. Nemzetközi Betlehemes Találkozó XXIV. Nemzetközi Betlehemes Találkozó Időpont: 2014. december 12 13. Megnyitó: december 12-én, 17.00 órakor, a Kossuth téren Helyszín:

Részletesebben

EZ TÖRTÉNT SZEPTEMBERBEN

EZ TÖRTÉNT SZEPTEMBERBEN 2.sz. KMMI Hírlevél 2009-10-02. EZ TÖRTÉNT SZEPTEMBERBEN Szeptember 6. Falusi turizmus tanfolyamzáró Eszenyben és új tanfolyam megnyitója Nagyszőlősön a KVK szervezésében. A Falusi Turizmus Szabolcs-Szatmár-Bereg

Részletesebben

PROGRAMAJÁNLÓ 2011. május 16 május 22.

PROGRAMAJÁNLÓ 2011. május 16 május 22. PROGRAMAJÁNLÓ 2011. május 16 május 22. A dokumentum 6 oldalas DÁTUM TÉMA INFO HELYSZÍN PTE KK május 16. hétfő Országos Melanóma Nap Dr. Lengyel Bőr-, Nemikórtani és a pécsi Bőr-, Nemikórtani Zsuzsanna

Részletesebben

15. OM: 030496 PEDAGÓGIAI PROGRAM

15. OM: 030496 PEDAGÓGIAI PROGRAM Haller János Általános, Szakközép- és Szakiskola Mosonmagyaróvár, Mosonvár u. 15. OM: 030496 PEDAGÓGIAI PROGRAM 2011 Készítette: Sárköziné Kollárits Edit igazgató 0 Tartalom Á L T A L Á N O S A D A T O

Részletesebben

A) Nevelési program 3 1. Iskolánk bemutatása 3. 2. Az iskola nevelési programja 6

A) Nevelési program 3 1. Iskolánk bemutatása 3. 2. Az iskola nevelési programja 6 A) Nevelési program 3 1. Iskolánk bemutatása 3 1.1. Az iskola adatai 3 1.2. Az iskola rövid története 4 1.3. Az oktató-nevelő munka személyi feltételei a 2008/2009. tanévben 5 1.4. Az oktató-nevelő munka

Részletesebben

BÁNHEGYESI HÍR-FORRÁS

BÁNHEGYESI HÍR-FORRÁS BÁNHEGYESI HÍR-FORRÁS Magyarbánhegyesi HAVILAP III. évfolyam 1. szám - 2015.január MOTTÓ: A jövő azoké, akik hisznek álmaik szépségében. - ELEANOR ROOSEVELT - Minden kedves magyarbánhegyesi lakosnak egészségben,

Részletesebben

A Hevesi Sándor Általános Iskola Pedagógiai Programja

A Hevesi Sándor Általános Iskola Pedagógiai Programja A Hevesi Sándor Általános Iskola Pedagógiai Programja 2013. Mottó: ha az ifjak gondozása és nevelése a helyes úton halad, akkor az állam hajója biztosan halad előre, ha ellenben baj van a nevelés körül,

Részletesebben

KONECSNI GYÖRGY KULTURÁLIS KÖZPONT, HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉS TÁJHÁZ Kiskunmajsa, Hősök tere 6. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

KONECSNI GYÖRGY KULTURÁLIS KÖZPONT, HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉS TÁJHÁZ Kiskunmajsa, Hősök tere 6. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KONECSNI GYÖRGY KULTURÁLIS KÖZPONT, HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY ÉS TÁJHÁZ Kiskunmajsa, Hősök tere 6. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Jóváhagyta: Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Ifjúságnevelési, Közművelődési,

Részletesebben

JANUÁRI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS

JANUÁRI KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ÜLÉS 1 Téli vers Aranylanak a halvány ablakok Küzd a sugár a hamvazó sötéttel, fönn a tetőn sok vén kémény pöfékel, a hósík messze selymesen ragyog. Beszélget a kályhánál a család, a téli alkony nesztelen leszállott.

Részletesebben

Április 1. MŰVÉSZETI SZEMLE GÁLAMŰSORA

Április 1. MŰVÉSZETI SZEMLE GÁLAMŰSORA Április 1. Czina Sándor Tagintézmény MŰVÉSZETI SZEMLE GÁLAMŰSORA A Művészeti Szemle után évente gálaműsort rendezünk a legjobb produkciókból, ez is motiválja tanulóinkat a felkészülés során. A zsűri és

Részletesebben

ÓVODAI MUNKATERVE 2015/2016. NEVELÉSI ÉVRE

ÓVODAI MUNKATERVE 2015/2016. NEVELÉSI ÉVRE Iktatószám: 508/2/2015. KŐBÁNYAI HÁRSLEVELŰ ÓVODA ÓVODAI MUNKATERVE 2015/2016. NEVELÉSI ÉVRE ANTALICS HAJNALKA óvodavezető TARTALOMJEGYZÉK I. HELYZETELEMZÉS... 3 1. Személyi feltételek... 3 1.1. Adott

Részletesebben

KERESZTÚRI KISOKOS. Közérdekű adatok, címek, telefonszámok

KERESZTÚRI KISOKOS. Közérdekű adatok, címek, telefonszámok KERESZTÚRI KISOKOS Közérdekű adatok, címek, telefonszámok RÁCKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (2465 Ráckeresztúr Hősök tere 20.) Telefon: 25/517-900, 25/517-902 E-mail: racker.ph@rackeresztur.hu Honlap:

Részletesebben

Decemberi programajánló

Decemberi programajánló Decemberi programajánló 2012. december 3., hétfő 18.00 -Rendezvényterem Fehéren-feketén Wagner János festőművész kiállításának megnyitója A vendégeket Papp Anna Mária főosztályvezető köszönti, megnyitó

Részletesebben

Palatábla 2016. március 11. Így láttuk mi - ünnepi kiadás. Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT RÓLUNK SZÓL! Ünnepi különkiadás. 2016. március11.

Palatábla 2016. március 11. Így láttuk mi - ünnepi kiadás. Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT RÓLUNK SZÓL! Ünnepi különkiadás. 2016. március11. Palatábla VELÜNK TÖRTÉNT RÓLUNK SZÓL! Ünnepi különkiadás 2016. március11. Projektnap 1 Tisztelt Olvasóink! Önök most iskolaújságunk rendkívüli ünnepi kiadását olvassák. Ebben a számban 1848. március 15-e

Részletesebben

MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28.

MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28. Tisztelt Tiszaszigeti, Térvári lakosok! MEGHÍVÓ XVI. TISZASZIGETI FALUNAPRA 2011. AUGUSZTUS 27 28. Tiszasziget Község Önkormányzata a korábbi évek hagyományait követve - és néhány új ötlettel gazdagítva

Részletesebben

ORBÁN ATTILA. KECSETI GABRIELLA textiltervezõ

ORBÁN ATTILA. KECSETI GABRIELLA textiltervezõ F E L H Í V Á S A FÉSZEK önfenntartó, egyre nehezebb pénzügyi helyzetében fordulunk a Klub t a g s á g á h o z, h o g y a z E G Y É N I V Á L L A L K O Z Ó K S Z E M É L Y I JÖVEDELEMADÓ kötelezettségeik

Részletesebben

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A a nevelési oktatási intézmények részére

K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A a nevelési oktatási intézmények részére K Ü L Ö N Ö S K Ö Z Z É T É T E L I L I S T A a nevelési oktatási intézmények részére Melléklet a 32/2008. (XI.24.)OKM rendelethez 10 számú melléklet a 11/1994. (VI.8.) MKM rendelethez Iskolák 1 A pedagógusok

Részletesebben

Forrás: www.indafotoblog.hu. Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. október

Forrás: www.indafotoblog.hu. Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. október Forrás: www.indafotoblog.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. október Miskolci Egyesített Szociális, Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti ti

Részletesebben

Kisbíró KIADJA: KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2014. FEBRUÁR

Kisbíró KIADJA: KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2014. FEBRUÁR Kisbíró KIADJA: KISTOKAJ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 2014. FEBRUÁR Tisztelt Kistokajiak, kedves Olvasó! Örök igazság, amit nem ír meg az újság, az szép lassan a múlt homályába vész. Kistokajnak van mire büszkének

Részletesebben

Orci Község Önkormányzata köszönetet mond mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a kötet megjelenhessen

Orci Község Önkormányzata köszönetet mond mindazoknak, akik munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy a kötet megjelenhessen 2 Az Orci könyv átadása Pethő László Baracsi Lajos Vonyó Anita dr. Kolber István Sovák Lajos dr. Bősze Sándor Hartner Rudolf Szakály Sándor Orci Község Önkormányzata köszönetet mond mindazoknak, akik munkájukkal

Részletesebben

I. évfolyam 2. szám. 2013. március VAJSZLÓI HÍREK. Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja. Önkormányzati hírek röviden

I. évfolyam 2. szám. 2013. március VAJSZLÓI HÍREK. Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja. Önkormányzati hírek röviden I. évfolyam 2. szám. Tűzifa Támogatás VAJSZLÓI HÍREK Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja Az önkormányzat képviselő-testülete elfogadta a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól

Részletesebben

OPERÁLT VETERÁN TALÁLKOZÓK - T Ö R T É N E T Ü N K

OPERÁLT VETERÁN TALÁLKOZÓK - T Ö R T É N E T Ü N K OPERÁLT VETERÁN TALÁLKOZÓK - T Ö R T É N E T Ü N K Mottó: Hiszen tíz évvel ezelőtt én is Békéscsabáról Nyíregyházára utaztam, hogy tíz percet beszélhessek valakivel, aki túl volt a műtéten! 2004. december

Részletesebben

ERKEL FERENC Pedagógiai Program TARTALOMJEGYZÉK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTERV 1-4... 3 MATEMATIKA 1-4... 63 KÖRNYEZETISMERET 1-4...

ERKEL FERENC Pedagógiai Program TARTALOMJEGYZÉK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTERV 1-4... 3 MATEMATIKA 1-4... 63 KÖRNYEZETISMERET 1-4... ERKEL FERENC PEDAGÓGIAI PROGRAM IV. kötet HELYI TANTERV LOGOPÉDIAI OSZTÁLYOK 1-4. 2010. TARTALOMJEGYZÉK MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM TANTERV 1-4.... 3 MATEMATIKA 1-4.... 63 KÖRNYEZETISMERET 1-4.... 112 ÉNEK-ZENE

Részletesebben

NYERTES CSATORNA PÁLYÁZAT KEOP-7.1.2.0-2008-0028

NYERTES CSATORNA PÁLYÁZAT KEOP-7.1.2.0-2008-0028 NYERTES CSATORNA PÁLYÁZAT KEOP-7.1.2.0-2008-0028 1 Ebben a fordulóbban a szennyvízcsatornázás megvalósításához szükséges dokumentáció (vízjogi létesítési engedély megszerzése, szükséges tanulmányok elkészítése,

Részletesebben

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00 16.00, péntek: 8.00 12.00 (ebédidő: 12.00 13.00)

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00 16.00, péntek: 8.00 12.00 (ebédidő: 12.00 13.00) 2016/5. szám (11. hét) 2016. március 18. HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00

Részletesebben

GYÓGYSZERÉSZET, GYÓGYSZERELLÁTÁS KULCSKÉRDÉSEI

GYÓGYSZERÉSZET, GYÓGYSZERELLÁTÁS KULCSKÉRDÉSEI GYÓGYSZERÉSZET, GYÓGYSZERELLÁTÁS KULCSKÉRDÉSEI A GYAKORLÓ GYÓGYSZERÉSZET AKTUALITÁSAI: AZ ELMÉLETTŐL A GYAKORLATIG Továbbképző tanfolyam gyakorló gyógyszerészek és gyógyszerellátásban dolgozó szakemberek

Részletesebben

XII. MÓRI SZENT GYÖRGY-HETI VIGASSÁGOK 2010. április 22 május 1. KULTURÁLIS PROGRAMOK

XII. MÓRI SZENT GYÖRGY-HETI VIGASSÁGOK 2010. április 22 május 1. KULTURÁLIS PROGRAMOK XII. MÓRI SZENT GYÖRGY-HETI VIGASSÁGOK 2010. április 22 május 1. Mór a Bakony és a Vértes hegység közti völgyben fekvő, 15000 lakosú, szép természeti környezettel körülvett, műemlékekben gazdag kisváros.

Részletesebben

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E

K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E A Könyvvel Anyanyelvünkért Alapítvány K Ö Z H A S Z N Ú S Á G I J E L E N T É S E 2005 Elfogadta a Kuratórium 2006. április 08-i ülésén. Pécs, 2006. április 08. T a r t a l o m 1. A szervezet alapadatai

Részletesebben

A megye valamennyi pedagógusának és a nevelőmunkát segítő alkalmazottjának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, jó pihenést kíván a Nógrád Megyei

A megye valamennyi pedagógusának és a nevelőmunkát segítő alkalmazottjának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, jó pihenést kíván a Nógrád Megyei A megye valamennyi pedagógusának és a nevelőmunkát segítő alkalmazottjának Kellemes Karácsonyi Ünnepeket, jó pihenést kíván a Nógrád Megyei Pedagógiai Intézet közössége. TARTALOMJEGYZÉK 1. JELES NAPOK

Részletesebben

Polgármesteri Hírek 2010. május 14.

Polgármesteri Hírek 2010. május 14. Polgármesteri Hírek 2010. május 14. Önkormányzati hírek - Pályázatok Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér A falu közösségi életében jelentős minőségi változást hoz majd, ha 2011. december végére elkészül

Részletesebben

10/2015. sz. jegyzőkönyv

10/2015. sz. jegyzőkönyv 10/2015. sz. jegyzőkönyv Készült: az Alsózsolcai Közösségi Ház és Könyvtárban megtartott munkaterv szerinti képviselő-testületi ülésről, mely 2015. május 28-án 17 óra 00 perckor kezdődött. Jelen vannak:

Részletesebben

A BUDAPEST-PASARÉTI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG MISSZIÓI MUNKATERV KIVONATA A 2016. ÉVRE

A BUDAPEST-PASARÉTI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG MISSZIÓI MUNKATERV KIVONATA A 2016. ÉVRE A BUDAPEST-PASARÉTI REFORMÁTUS EGYHÁZKÖZSÉG MISSZIÓI MUNKATERV KIVONATA A 2016. ÉVRE Bevezetés A 2016. esztendőben az év első igehirdetésén elhangzó 1 Korintus 15, 58 alapján: Azért szerelmes atyámfiai

Részletesebben

Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola

Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola Százhalombattai Alapfokú Művészeti Iskola Pedagógiai Program 2013 OM szám: 202792 KLIK azonosító: 123024 A Pedagógiai Programot a nevelőtestület 2013. október 11-én fogadta el. A Pedagógiai Program hatálya

Részletesebben

Erdélyi napok PANNON EGYETEM MODERN FILOLÓGIAI ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR. Veszprém, 2014. március 31. április 5.

Erdélyi napok PANNON EGYETEM MODERN FILOLÓGIAI ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR. Veszprém, 2014. március 31. április 5. Erdélyi napok PANNON EGYETEM MODERN FILOLÓGIAI ÉS TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR Veszprém, 2014. március 31. április 5. Az Erdélyi napok fővédnöke: Dr. Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter,

Részletesebben

KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER

KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER KÖNYVTÁRELLÁTÁSI SZOLGÁLTATÓ RENDSZER AJÁNLÁS P I L L A N A T K É P E K M ak l ár r l ny ár n ő ri nyán H aj ó s M i s k e K ö nyv t ár b us z I I. - P é c s Nyárlőrinc B ut yk a Dunaegyháza GONDOLATOK

Részletesebben

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március

Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság programajánló 2015. március március 14-15. Kikelet a Hortobágyon Március közepén már megérkeznek téli szálláshelyükről a gólyák. A hortobágyi kiállító- és bemutatóhelyek

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK GAZDASÁGI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA Iktatószám: IV. 59-17/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V amely készült Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének

Részletesebben

Arany János: Alkalmi vers. Kívül, belül maradjon Békében az ország; Sehol ki ne fosszák. Adjon Isten, ami nincs, Ez új esztendőben. 2 0 1 1.

Arany János: Alkalmi vers. Kívül, belül maradjon Békében az ország; Sehol ki ne fosszák. Adjon Isten, ami nincs, Ez új esztendőben. 2 0 1 1. Juhász Gyula: Húsvétra 2 0 1 1. Köszönt e vers, te váltig visszatérı Föltámadás a földi tájakon, Mezık smaragdja, nap tüzében égı, Te zsendülı és zendülı pagony! Köszönt e vers, élet, örökkön élı, Fogadd

Részletesebben

RENDEZVÉNYEK. 2008. október 4. szombat 11 óra IDŐSEK VILÁGNAPJA - GÁLAMŰSOR Helyszín: MMIK, színházterem

RENDEZVÉNYEK. 2008. október 4. szombat 11 óra IDŐSEK VILÁGNAPJA - GÁLAMŰSOR Helyszín: MMIK, színházterem RENDEZVÉNYEK 2008. október 2. csütörtök 11 óra Nagyanyáink főztje Vas megyei ételek főzőversenye nyugdíjas klubok részvételével Szervező: MMIK, Nyugdíjas Klub A rendezvényt a Vas Megyei Közgyűlés Oktatási,

Részletesebben

AZ ÁDÁM JENŐ ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA MUNKATERVE. A 2014/2015-es TANÉVRE

AZ ÁDÁM JENŐ ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA MUNKATERVE. A 2014/2015-es TANÉVRE AZ ÁDÁM JENŐ ZENEISKOLA - ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA MUNKATERVE A 2014/2015-es TANÉVRE 1.1. Rendelkezés a tanévről - A 2014/2015-ös tanév 2014. szeptember elsejétől (hétfő) 2015. aug. 31-éig tart a tanév

Részletesebben

VAJSZLÓI HÍREK Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja

VAJSZLÓI HÍREK Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja II. évfolyam 2. szám. Választások után Tisztelt vajszlói lakosok! Dr.Vittay Szilárd alpolgármester VAJSZLÓI HÍREK Vajszló Nagyközség Önkormányzatának hivatalos lapja 1982 óta élek és dolgozom a településen

Részletesebben

Heti garantált programfüzet 2016

Heti garantált programfüzet 2016 Heti garantált programfüzet 2016 HÉTFŐ május 1 - október 1. Vízisí és wakeboard oktatás, fánkozás hajóvontatással a tiszta és kellemes vizű Pilismarótiöbölben Az oktatás a hajóforgalomtól elkülönítve egy

Részletesebben

NAGYLÓC ÖNKORMÁNYZAT KIADVÁNYA 2016. április 15. XI. évfolyam 1. szám

NAGYLÓC ÖNKORMÁNYZAT KIADVÁNYA 2016. április 15. XI. évfolyam 1. szám LÓCI HÍRADÓ NAGYLÓC ÖNKORMÁNYZAT KIADVÁNYA 2016. április 15. XI. évfolyam 1. szám Ö n k o r m á n y z a t i Tisztelt Olvasó! 2015. évben az alábbi fejlesztések valósultak meg Nagylócon: H í r e k az Emberi

Részletesebben

MUNKATERV 2015/2016. TANÉV

MUNKATERV 2015/2016. TANÉV Nyíregyházi Szakképzési Centrum Wesselényi Miklós Középiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma MUNKATERV 2015/2016. TANÉV A TANÉV HELYI RENDJE 2 Szorgalmi idő (tanítási év): 2015. szeptember 1. (kedd) 2016.

Részletesebben

6. MODUL VÁROSI KÖZLEKEDÉS TECHNOLÓGIAI KÉPZÉS

6. MODUL VÁROSI KÖZLEKEDÉS TECHNOLÓGIAI KÉPZÉS I D. D R. G Á S P Á R L Á S Z L Ó Ú T Ü G Y I T E C H N O L Ó G I A I T O V Á B B K É P Z É S 6. MODUL VÁROSI KÖZLEKEDÉS TECHNOLÓGIAI KÉPZÉS MAGYAR KÖZÚT NONPROFIT ZRT. NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: 01-0505-05

Részletesebben

Bordány Község Ifjúságpolitikai Koncepciójának felülvizsgálata

Bordány Község Ifjúságpolitikai Koncepciójának felülvizsgálata Bordány Község Ifjúságpolitikai Koncepciójának felülvizsgálata Készítette: A koncepció felülvizsgálata a Mobilitás támogatásával készült. Pályázati azonosító: IFJ-BM-04-A-0028 2005. június Tartalomjegyzék

Részletesebben

Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola. Az ember kötelessége, hogy a maga népét szolgálja. Aki ez alól kihúzza magát, Az a népe árulója.

Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola. Az ember kötelessége, hogy a maga népét szolgálja. Aki ez alól kihúzza magát, Az a népe árulója. Az ember kötelessége, hogy a maga népét szolgálja. Aki ez alól kihúzza magát, Az a népe árulója. (Kós Károly) PEDAGÓGIAI PROGRAM Miskolc 2013. május 2. I. Az iskola nevelési programja 2 T a r t a l o m

Részletesebben

KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE

KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE KÖZZÉTÉTELI LISTA MÓRICZ ZSIGMOND REFORMÁTUS KOLLÉGIUM, GIMNÁZIUM, SZAKKÖZÉPISKOLA ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA TAGINTÉZMÉNYE 5310 KISÚJSZÁLLÁS KÁLVIN U. 3. JOGSZABÁLYI HÁTTÉR 32/2008. - XI.24. OKM rendelet

Részletesebben

GYOMAENDRŐD-CSÁRDASZÁLLÁS-HUNYA KISTÉRSÉGI ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA

GYOMAENDRŐD-CSÁRDASZÁLLÁS-HUNYA KISTÉRSÉGI ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA GYOMAENDRŐD-CSÁRDASZÁLLÁS-HUNYA KISTÉRSÉGI ÓVODA PEDAGÓGIAI PROGRAMJA GYOMAENDRŐD 2012 AZ ÓVODA ADATAI Név: GYOMAENDRŐD-CSÁRDASZÁLLÁS-HUNYA KISTÉRSÉGI ÓVODA OM-azonosító: Székhelye: Százszorszép Óvoda

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Leányvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 7-ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Leányvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 7-ei ülésére ELŐTERJESZTÉS Leányvár Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 7-ei ülésére Tárgy: Helyi Esélyegyenlőségi Program áttekintése Előadó: Hanzelik Gábor polgármester Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL

A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL A NYUGDÍJASKLUBOK ÉS IDŐSEK ÉLETET AZ ÉVEKNEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE (Budapest, 1053 Királyi Pál u. 20. I/3.) SZAKMAI BESZÁMOLÓJA A 2014. ÉVBEN VÉGZETT TEVÉKENYSÉGÉRŐL Szövetségünk feladatát az alapszabályában

Részletesebben

Javaslat a. Bíbic könyvek, Apátfalva helytörténeti munkatankönyvei. megyei értéktárba történő felvételéhez

Javaslat a. Bíbic könyvek, Apátfalva helytörténeti munkatankönyvei. megyei értéktárba történő felvételéhez Javaslat a Bíbic könyvek, Apátfalva helytörténeti munkatankönyvei megyei értéktárba történő felvételéhez I. A JAVASLATTEVŐ ADATAI 1. A javaslatot benyújtó (személy/intézmény/szervezet/vállalkozás) neve

Részletesebben

Beszámoló az Arany János Városi Könyvtár 2012. évi tevékenységér l. Szakmai tevékenységünket az 1997. évi CXL. törvényben el írtak szerint végezzük.

Beszámoló az Arany János Városi Könyvtár 2012. évi tevékenységér l. Szakmai tevékenységünket az 1997. évi CXL. törvényben el írtak szerint végezzük. Beszámoló az Arany János Városi Könyvtár 2012. évi tevékenységér l Szakmai tevékenységünket az 1997. évi CXL. törvényben el írtak szerint végezzük. I. Az intézmény m ködése, személyi, tárgyi feltételeinek

Részletesebben