2015. DECEmbEr programajánló

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2015. DECEmbEr programajánló"

Átírás

1 2015. DECEMber programajánló

2 8200 VESZPRÉM, TÁBORÁLLÁS PARK 1. TEL.: 88/ JEGYELŐVÉTEL: a színháztermi előadások előtt legalább öt munkanappal A JEGYPÉNZTÁR NYITVATARTÁSA: hétfőtől péntekig óráig A MŰSORVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJUK! IFJÚSÁGI INFORMÁCIÓS PONT Ha információra vagy segítségre van szükséged, keress minket minden kedden és csütörtökön 15 és 18 óra között az Agórában. Az Információs Pont december 21 - január 4-ig zárva tart!

3 KÖNYVTÁR PONT az Eötvös Károly Megyei Könyvtár együttműködésével Kedves Olvasóink! Szeretettel várjuk Önöket az alábbi ingyenes szolgáltatásainkkal az Agóra II. emeletén. könyvkölcsönzés helyi állományból könyvtárközi kölcsönzés napilapok, folyóiratok, magazinok olvasása helyben internethasználat Nyitvatartás: Hétfőtől péntekig óra között A Könyvtár Pont december 21 - január 4-ig zárva tart!

4 variációk hat lábratalálkozás a rovarokkal A Magyar Természettudományi Múzeum interaktív vándorkiállítása Látogatható: december 7-ig Helyszín: VMK kiállítóterem Nyitvatartás: hétfőtől-péntekig: óráig Szombaton: óráig Belépődíj: Felnőtt: 500,- Ft Diák és nyugdíjas: 300,- Ft Szervezett csoportoknak: 150,- Ft/fő 3 éves korig ingyenes! A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

5 Iskolai osztályok vagy óvodai csoportok előzetes bejelentkezés alapján nyitvatartási időn kívül látogathatják a kiállítást. Az őket kísérő pedagógusoknak a kiállítás ingyenesen megtekinthető. Hétköznap délelőttönként biztosítjuk szervezett csoportok, iskolai osztályok látogatását, előzetes bejelentkezés alapján. Jelentkezni lehet Fazekas Orsolyánál a 88/429/111-es telefonszámon, vagy a fazekasorsolya@ veszpremvmk.hu címen. Októbertől a kiállításhoz kötődően kézműves foglalkozásokra várunk alsó tagozatos iskolai osztályokat előzetes bejelentkezés alapján (időpontok: október 7., november 4., december 2.). Jelentkezni lehet Antal Katalinnál a 88/ es telefonszámon, vagy az antalkatalin@veszpremvmk.hu címen. A földi állatvilág fajainak ¾-t a ma ismert rovarok teszik ki. Senki nem tudja még mennyi ismeretlen rovarfaj él a Földön. Nemcsak sokan vannak, de sokfélék is. A kiállítás a szó szoros értelmében szedi ízekre az ízeltlábúakat. A rovarok a tenger mélyét kivéve mindenütt előfordulnak, ahol állati élet egyáltalán lehetséges. Bár nagyon régóta élnek a Földön, különleges testfelépítésüknek és élettani megoldásaiknak köszönhetően állandó megújulásra képesek. A földi élővilág legtöbb tagja köztük az ember is ma nem létezne rovarok nélkül. Az élővilággal foglalkozó szakemberek eddig mintegy kétmillió fajt azonosítottak, melyek közül több mint egymillió a rovar. Valójában a létező rovarfajok nagy részét ma még nem is ismerjük. A változatosság gyönyörködtet kifejezés, a rovarvilágban nagyon is találónak hangzik, mert sokféleségük végtelennek tetszik. Hinnénk-e, hogy az ájtatos manó, nevével ellentétben egyáltalán nem egy szent, hanem veszélyes ragadozó? Hogy a fürkésznek is van fürkésze? És hogy egyetlen tölgyfán több száz rovarfaj is táplálékot találhat? A Magyar Természettudományi Múzeum gyűjteményeiből válogatott különböző rovarfajok kalauzolják végig a látogatókat az ízeltlábúak rendszertanának kusza hálózatán. A számtalan rovarpreparátum mellett a 80-szoros méretűre felnagyított rovarmakettek segítségével tárul fel a látogató előtt a titokzatos miniatűr birodalom. A szakértők által írt ismertetők és az interaktív játékok ígérnek kellemes időtöltést és hasznos ismereteket kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

6 Kézműves foglalkozás alsó tagozatosoknak a Variációk hat lábra című interaktív kiállításhoz kapcsolódóan. (Előre egyeztetett csoportoknak tartjuk.) Időpont: december 2. (szerda) 14 óra Helyszín: VMK 210-es terem Belépődíj: 250 Ft (Az ár tartalmazza a kiállítás megtekintését és a kézműves foglalkozáson való részvételt.) A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi. DECember 3. (csütörtök) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Dózsavárosi esték Dr. Herth Viktória vendége: Venczel Lőrinc, a Veszprémi Német Kisebbségi Önkormányzat tagja A részvétel díjtalan! Így segítünk A Veszprémért Művészkör jótékonysági festményvására és kiállítása. Időpont: december 3-16-ig. Helyszín: VMK előcsarnok Az eladott festmények árából a Művészkör a Zonta Club Veszprém jótékonysági akciójának keretében Bakonyvári Kristóf, vak fiatalember sportolását támogatja.

7 MINDENTUDó HáZ Barlangrendszer Tapolca alatt Időpont: december 3. (csütörtök) 18 óra Helyszín: VMK kamaraterem Előadó: Szilaj Rezső barlangkutató, a Tapolcai Plecotus Barlangkutató Csoport vezetője A belépés díjtalan. A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi. vagy

8 DECember 4. (péntek) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Varázserő: játékos sportfoglalkozás gyerekeknek Egyszerű sporteszközök készítése és kipróbálása. Zsák, zsák, teli zsák- zsákos játékok. Nagycsoportos óvodáskortól ajánljuk. A foglalkozást vezeti: Huszti Géza és Husztiné Farkas Katalin. A részvétel díjtalan! december 5. (szombat) VMK Vastag Ricsi jáccóháza óvodásoknak és alsós gyerekeknek Témája: - Bakonyi és Balaton-felvidéki játékok. - Pásztorművészet (kézműves családi játszóház) A részvétel díjtalan! december 5. (szombat) VMK 11-es terem Játszóház és táncház kicsiknek és nagyoknak 17 órától játszóház a kisebbeknek, azt követően táncház hajnalig. Közreműködik: a Dűvő zenekar A részvétel díjtalan! Házigazda a Veszprém- Bakony Táncegyüttes és a Kis-Bakony Táncegyüttes

9 DECember 5. és VMK 210-es kreatív foglalkoztató Alkotóműhely Közös festésre, rajzolásra várunk mindenkit, N. László Gizella festőművész vezetésével. A részvételhez előzetes jelentkezés nem szükséges, a megfelelő anyagokat a résztvevők biztosítják maguknak. Érdeklődni a 88/ , vagy a 20/ es telefonszámon, illetve a fazekasorsolya@veszpremvmk.hu címen lehet. Belépődíj: 2000 Ft/alkalom kiállítások Variációk hat lábra - találkozás a rovarokkal Megtekinthető december 7-ig. Helyszín: VMK kiállítóterem Borscs Ljubomér - festőművész kiállítása Megtekinthető december 8-ig. Helyszín: VMK előcsarnok Tájak és emberek -Vörös Ákos (Bakony Fotóklub) fotókiállítása Megtekinthető november 16 - december 2-ig. Helyszín: VMK előcsarnok A Foltvirágok Patchwork Klub kiállítása A kiállítást megnyitja: Neveda Amália a VMK igazgatója december 10-én, csütörtökön 17 órakor Közreműködnek: a Márkói Ifjú Foltvarrók Megtekinthető december ig. Helyszín: VMK kiállítóterem Kalandozás Amerikában - Dr. Garami Ágnes fotókiállítása Megtekinthető december 1-30-ig. Helyszín: VMK minigaléria (a büfével szemközt)

10 BONBONKÉSZÍTŐ TANFOLYAM tippek, trükkök, technikák Időpont: december 5. (szombat) óra Helyszín: VMK látványkonyha Szeretettel várunk mindenkit, aki szereti a csokoládét, szeretné megtanulni a bonbon készítésének technikáját, vagy szeretné saját készítésű karácsonyi ajándékkal meglepni a szeretteit. A háromórás kurzuson a résztvevők megtanulhatják a bonbonkészítés alapjait, egyedi, változatos bonbonokat készíthetnek, valódi belga csokoládéból (Belcolabe). Megismerkedhetnek a bonbonok sokszínűségével, a megfelelő alapanyagokkal és a beszerzési helyekkel. Az itt megtanult technikával a bonbonkészítés otthon is folytatható. A nap végén a résztvevők hazavihetik az elkészült bonbonokat díszcsomagolásban, valamint a bonbonöntő formát is. A tanfolyamot vezeti: Kék Mónika szakképzett cukrász Részvételi díj: 8500,- Ft/fő, amely tartalmazza a bonbonöntő forma és a díszcsomagolás árát is. Jelentkezni lehet december 2-ig a részvételi díj befizetésével. A befizetés után a jelentkezés lemondására nincs lehetőség, viszont a részvételi jog átruházható. A tanfolyamot 8 fő jelentkezése esetén indítjuk. Érdeklődni és jelentkezni Fazekas Orsolyánál a 88/ es telefonszámon vagy a fazekasorsolya@veszpremvmk.hu címen lehet. A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

11 DECember 5. (szombat) VMK színházterme Kövi Szabolcs új albumainak bemutató koncertje Vetítéssel és tánccal, meglepetés elemekkel és Zsolnai Tímea töklámpásaival - adventi hangulatban. A szerző ajánlása: Megjelent három újdonságom novemberben! Az "Ihletuniverzum" című első regényem, amelyet ingyen megszerezhet, hiszen a "Lélekutazás" című CD lemez mellékleteként ajándékba jár a vásárlónak! A "Lélekutazás" első szöveges meditációs CD-m, melyen a közismert szinkronszínész, Szabó Sipos Barnabás tolmácsolja a különleges üzeneteket kedves hallgatóimnak! A harmadik újdonságom a "Tűzszivárvány" című CD lemez, amely egy dinamikus album, elsősorban a planetáriumi koncertekhez készítettem, de autóban is nagyszerűen élvezhető. A belépődíj: 1500 Ft Minden jegy egy választható CD lemezt ér! Jegyelővétel: november 17-től a VMK jegypénztárában munkanapokon óra között

12 advent az agorában december Kézműves foglalkozások a Foltvirágok Patchwork Klub tagjaival; A tenger dala című szinkronizált animációs film vetítése; a Heted7 együttes gyermekkoncertje. december Kézműves foglalkozások a Veszprémért Művészkör tagjaival, valamint Hajdu Franciskával; az Iciri Piciri Együttes gyermekműsora; jótékonysági kézműves-és festmény vásár. december Kézműves foglalkozások a Foltvirágok Patchwork Klub tagjaival; Betty és Barátainak adventi műsora; a Mono Manó zenekar gyermekkoncertje; betlehemezés és táncház a Kis-Bakony Táncegyüttessel és a Barátok zenekarral. A belépés díjtalan!

13 DECember 7. (hétfő) VMK színházterme Filmklub Legújabb testamentum (luxemburgi-francia-belga vígjáték, ) R.: Jaco Van Dormael Sz.: Benoît Poelvoorde, François Damiens, Catherine Deneuve, Yolande Moreau Isten nem a mennyekben, hanem Brüsszelben él. Feleségével és lányával egy kispolgári ízléssel berendezett lakásban tengeti mindennapjait, dolgozószobájából keserítve meg az életünket. Ha azt hittük, hogy csak véletlenül esik a lekváros kenyér mindig lekvárral lefelé a földre, vagy hogy csak pechünk van, hogy a pénztárnál mindig a mi sorunk a leglassabb, akkor tévedtünk. Isten azzal üti el az idejét, hogy ezekhez hasonló bosszantó szabályokat ötöl ki, hogy megkeserítse az életünket. A fia egyszer már fellázadt a mogorva, rosszindulatú, befordult apja ellen, de az Újszövetség nem oldott meg mindent. Most Isten lánya, a tízéves Ea a soros, hogy kimenjen az emberek közé és új alapokra helyezze a világ működését. Ea feltöri apja számítógépét, az embereknek sms-ben kiküldi haláluk időpontját, ezzel káoszt szabadít a világra, majd megszökik, hogy hat új apostolt keressen, akikkel megírhatja a Legújabb testamentumot. (Mozinet) Belépődíj: 500 Ft Korhatár: 12 év Nyilvános vetítéseinkre várunk minden érdeklődőt!

14 december 8. (kedd) VMK 203-as terme Igazságkereső magyar művészek József Attila költészete a szeretetről Előadó: Soós Attila, a Nyitott Szemmel Magazin főszerkesztője Belépődíj: 200 Ft KÖRNYEZETI NEVELÉS Időpont: december 10. (kedd) 9.00, (óvodai csoportok,) 13.00, 13.55, (iskolai csoportok) Helyszín: VMK oktatóterme A VMK oktatóterme várja a tanév során azokat az óvodás ill. iskolás csoportokat, akik többet szeretnének tudni a földi élet fenntarthatóságáról. A gyermekek az óvodai ill. iskolai nevelésük - oktatásuk bővítéseként havi egy alkalommal foglalkoznak olyan környezetvédelmi, természetvédelmi ill. szocializációs témákkal, melyek segítik tudatos, felelősségteljes személyiséggé formálódásukat. Az oktatóteremben használt eszközök, módszerek tovább segítik a gyermekek egymás közti kommunikációját, erősítik az együttműködés képességét, a közös gondolkodás hatékonyságát. Decemberi téma: Az erdő szerepe életünkben (2. rész). A foglalkozásokat előre egyeztetett csoportoknak tartjuk. Vezeti: Nagyné Kozma Ildikó (BaBaKO) A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

15 december 10. (csütörtök) VMK kamaraterme Világraszóló Hungarikumaink Magyar Védőnői Szolgálat, mint nemzetközileg is egyedülálló, tradicionális ellátási rendszer A védőnői tevékenység a segítő foglalkozások egyik legszebb, legfelelősségteljesebb és legnehezebb ága, amelyet jól csak hivatásszerűen lehet ellátni. Egy évszázados története során számtalan átalakulás jellemezte, az elvárások és a feltételek is többször változtak. A védőnők kiemelten a betegségek megelőzésére, az elváltozások korai felismerésére, a családok egészségének megőrzésére képzett, felsőfokú egészségügyi képesítéssel rendelkező szakemberek. A klasszikus védőnői ellátás színtere a család otthona, és az a helyi társadalmi környezet, ahol kialakul az életmód, a szokásrend. A 2015-ben hivatalosan is hungarikummá minősített, idén 100 éves védőnői szolgálatot Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke mutatja be. Minden érdeklődőt szeretettel várunk! A belépés díjtalan! Az előadássorozat fővédnöke: dr. Horváth Zsolt, a Pannon Térség Fejlődéséért Alapítvány elnöke.

16 DECember 12. (szombat) EKMK Dózsavárosi Könyvtára Karácsonyi családi játszóház Kézműves foglalkozásokkal várjuk az érdeklődőket. Részleteket keressék honlapunkon vagy facebook oldalunkon. A részvételi díj: 300 Ft december 14. (hétfő) VMK színházterme Filmklub Itt... mármint ott (román dokumentumfilm, ) R.: Laura Capatana Juller Egy romániai kettészakadt család portréfilmje. Ani és Sana két lány Máramarosból, akik a nagyszüleikkel nőttek fel. Szüleik Spanyolországban dolgoznak, mint megannyi más román állampolgár. Mikor nekivágtak a külföldi munkának közös ötletük ígéretesnek tűnt: az volt a tervük, hogy a Spanyolországban összegyűjtött pénzből egy házat építenek majd, ahol az egész család boldog lehet. Több mint 10 év után úgy tűnik, a dolgok nem egészen alakultak a tervek szerint, és a nagy ház még igencsak távol áll attól, hogy kész legyen. (Mozinet) Belépődíj: 500 Ft Nyilvános vetítéseinkre várunk minden érdeklődőt!

17 december 16. (szerda) Dózsa tér Dózsavárosi Karácsony Fenyőfaállítás a Dózsavárosi Baráti Kör és a Dózsavárosi Polgárőr Egyesület közreműködésével. Ünnepi beszédet mond: Porga Gyula polgármester és Medveczky Miklós plébános. Városrészi ünnepi műsor a városrész intézményeinek, civil szervezeteinek és nyugdíjas klubjainak részvételével. Meleg teával és süteménnyel várjuk az érdeklődőket! A részvétel díjtalan! Szervezők: Városi Művelődési Központ, EKMK Dózsavárosi Könyvtára, Dózsa György Általános Iskola, Dózsa György Nyugdíjas Klub, Dózsavárosi Baráti Kör, Dózsavárosi Polgárőr Egyesület, Csikász Imre Nyugdíjas Klub, Napsugár Bölcsőde, Őszidő Nyugdíjas Klub, Vadvirág Körzeti Óvoda

18 december 17. (csütörtök) és VMK színházterme Karácsonyi műsor nyugdíjasoknak A Pannon Várszínház művészeinek előadása. A belépés regisztrációhoz kötött, érdeklődni a klubvezetőknél lehet. december 18. (péntek) VMK kamaraterme Fegyveres Erők Veszprémi Körzeti Nyugállományúak Klubjának Karácsonyi Ünnepsége A Szociális Egyesület támogatásainak odaítélese a rászorulók részére. EGÉSZSÉGNEVELÉSI ÉS ÉLETVITELI FOGLALKOZÁSOK Helyszín: VMK 003-as terme Egészségmegőrző, harmonizáló, személyre szabott mozgásformák, gyakorlatok, technikák, tréningek, tornák, relaxációs technikák, autogén tréning, testtudat torna, chi- kung, a jóga lényegisége a gyakorlatban. Információkért keressék Horváth Zoltánt (30/ ), illetve Ambrus Anettet a 88/ es telefonszámon, vagy az ambrusanett@veszpremvmk.hu címen. A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

19 Felhívás! Csipkeverő tanfolyam 36 órás (12 alkalom) csipkeverő tanfolyam indul a Városi Művelődési Központban, ahol az elméleti oktatás során bemutatásra kerül Magyarország összes csipketechnikája. A gyakorlati foglalkozások keretében a balatonfelvidéki csipkekultúrával ismerkedhetnek meg a tanfolyamra jelentkezők, természetesen szem előtt tartva a mai kor követelményeit. A tanfolyamra max. 10 fő jelentkezését várjuk. Foglalkozások időpontjai: február 10-től szerdánként óráig Oktató: Szuper Miklósné Gránátalma-díjas népi iparművész, himző-és csipkekészítő Jelentkezési határidő: január 12. Érdeklődni és jelentkezni Antal Katalinnál lehet a 88/ es telefonszámon, vagy az antalkatalin@veszpremvmk.hu címen. Pilates A Pilates a legjobb technika arra, hogy fejlesszük és nyújtsuk izmainkat és a tudatos mozgás felé induljunk el. Az órát bárki látogathatja, olyanok is, akik még nem táncoltak vagy mozogtak, de a táncosoknak különösen ajánlott a testük igénybevétele miatt. A technika gyakorlásához Fitt-Ball- és Pilates labdát, Therra-Band gumiszalagot, valamint polifoam szőnyeget biztosítunk.(hétfőnként és szerdánként: ) Óradíj: Ft/alkalom, a bérlet ára: Ft/4 alkalom. A foglalkozásokat vezeti: Szita Bernadett, okleveles óvoda-, moderntánc- és drámapedagógus. Érdeklődni a 06-20/ es számon lehet.

20 RINGATÓ FOGLALKOZÁSOK Időpont: csütörtökönként ig Helyszín: VMK földszinti tükrös terme Az anya nemcsak a testét adja gyermekének, lelkét is a magáéból építi fel. (Kodály Zoltán) A Ringató Magyarországon egy egyedülálló zenei nevelési program, melynek vezetője Gállné Gróh Ilona, Forrai Katalin-díjas énektanár, akinek rendkívül magas szakmai tudása mellett, 25 év gyakorlati tapasztalat is áll. A Ringató foglalkozások célja, hogy a kismamák megtanuljanak egy könnyen énekelhető, de a kodályi elvekhez híven, zeneileg értékes dalanyagot. Ismerkedjenek meg a magyar mondókákkal, mozgásos ölbeli játékokkal. Az énekszó és a közös ölbeli játék a kicsinyek lelki tápláléka. A 30 perces foglalkozások oldott, szeretetteli légkörben zajlanak, ahol semmi kötelező feladat nincs. A gyerekeket tulajdonképpen csak körülvesszük zenei ingerekkel (élő hangszerekkel, élő énekszóval), nem kell magukat produkálni. December 24-én és 31-én nem lesz foglalkozás évi első alkalom: január 7. Vezeti: Rábaközi Rita, védjegyes Ringató foglalkozásvezető További információ, részvételi díj, bérletvásárlási lehetőség: r.rita@ringato.hu, 06/ A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

21 Kedves Látogatóink! Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag boldog új évet kívánnak a VMK dolgozói! JANUÁRI KIÁLLÍTÁSOK Időutazás képekben Fehér Tiborné Turi Mária kiállítása január 5-től Suttogó tekintetek Abonyi Ria grafikus kiállítása január 6-tól

22 FELHÍVÁS Továbbra is várjuk a mozgást kedvelőket az alábbi szeptemberben indult foglalkozásokra: - Óvodás balett: ebbe az osztályba 3-4 évestől 7 éves korig várjuk a gyerekek jelentkezését. A klasszikus balett órákat sok játékkal kiegészítve tesszük érdekesebbé számukra. (hétfőnként: ) Díja: Ft/hó - Iskolás balett (Művészeti iskola): ebbe az osztályba már a 7 éves korosztálytól várjuk a balett iránt érdeklődő gyerekeket. (szerdán és pénteken ) Díja: Ft/év - Modern tánc (Graham- technika): olyan táncosok jelentkezését várjuk, akik szeretnék tánctudásukat, testtudatukat fejleszteni, melyre a moderntánc egyik ismert technikája a legalkalmasabb. (péntekenként ) - Művészeti iskola a Hemo Modern Táncműhellyel (Graham-technika) (szombatonként: ) - Pilates: A Pilates a legjobb technika arra, hogy fejlesszük és nyújtsuk izmainkat és a tudatos mozgás felé induljunk el. Az órát bárki látogathatja, olyanok is, akik még nem táncoltak vagy mozogtak, de a táncosoknak különösen ajánlott a testük igénybevétele miatt. A technika gyakorlásához Fitt-Ball- és Pilates labdát, Therra-Band gumiszalagot, valamint polifoam szőnyeget biztosítunk.(hétfőnként és szerdánként: ) Óradíj: Ft/alkalom, a bérlet ára: Ft/4 alkalom. A foglalkozásokat vezeti: Szita Bernadett, okleveles óvoda-, moderntánc- és drámapedagógus. Érdeklődni a 06-20/ es számon lehet. A program a TIOP-1.2.1/A-12/ AGÓRA VESZPRÉM elnevezésű, az Európai Unió támogatásával megvalósuló pályázat fenntarthatóságának részét képezi.

23 művészeti csoportok ACRO DANCE SE Jelentkezni lehet Tromlerné Rusz Rita egyesületvezetőnél (Tel: 30/ ). Edzések: hétfő, szerda és péntek. További információ a oldalon található. BAKONY FOTÓKLUB Klubvezető: Mátyus Károly Minden hónap 1. és 3. hétfője 17 és 19 óra között. FREE DANCE TÁNCCSOPORT Művészeti vezető: Winkler Vanda (Tel: 30/ ) Középhaladó csoport: hétfő , haladó csoport: hétfő , kezdő csoport: kedd GERENCE TÁNCEGYÜTTES Próbák: kedd óráig, csütörtök óráig Művészeti vezető: Vastag Richárd (20/ ) GIZELLA NŐIKAR Hétfőnként óráig. Karnagy: Borbásné Gazdag Gabriella (30/ ) GOLDING TÁNCSPORT EGYESÜLET Művészeti vezető: Forgács Anita (30/ ) Próbák: kedd óráig A kezdő és haladó csoportokba új jelentkezőket is várunk! Beiratkozásra a keddi próbanapokon van lehetőség. HEMO MODERN TÁNCMŰHELY Művészeti vezető: Szita Bernadett (Tel: 20/ ) Próbák: Hétfő: óvodás balett, Pilates, szerda és péntek: kisiskolás klasszikus balett (Művészeti Iskola), Művészeti Iskola Jazztánc felsőtagozatosoknak, Pilates péntek: kisiskolás klasszikus balett, Művészeti Iskola Jazztánc felsőtagozatosoknak, Modern tánc (Graham) szombat: Művészeti Iskola (Graham) a Hemo Modern Táncműhellyel.

24 HEMO FOTÓKLUB A klubfoglalkozások időpontjáról érdeklődjenek Babják László klubvezetőnél a 30/ os telefonszámon! KIS-BAKONY TÁNCEGYÜTTES ÉS ÁTVETŐ SENIOR TÁNCEGYÜTTES Művészeti vezető: Varga István (30/ ) és Vargáné Földházi Ildikó (30/ ) Próbák: szerdán óráig és pénteken óráig. Óvodás csoport próba: pénteken óráig. Részvételi díj: 2000 Ft/hó. Minden érdeklődőt szeretettel várunk: Szerencsi Noémi és Vetzl Áron (70/ , 70/ ) RITMUS MŰVÉSZETI EGYESÜLET Műv. vezető: Arany Szilvia (Tel: 70/ ) Próbák: Hétfő: Hastánc SÉD-PARTY ZENEKAR (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Vezeti: Varga József. Próbák: minden kedden 18 órától TÁBORÁLLÁS DALOSKÖR Vezeti: Dr. Bojnécz Gábor. Szerdánként 17 órakor. TIT VÁCI MIHÁLY IRODALMI SZÍNPAD Művészeti vezető: Sz. Csordás Éva Próbák: minden hétfőn órakor a VMK 203-as termében.új tagokat is várunk! VESZPRÉM-BAKONY TÁNCEGYÜTTES Művészeti vezető: Simon Gábor (70/ ) Próbák: pénteken óráig, szombaton 9-13 óráig. WINNERS VERSENYTÁNC EGYESÜLET Elnök: Vajda Lászlóné (Tel.: 30/ ) Próbák: kedd óráig, csütörtök óráig.

25 klubok, szakkörök AGYKONTROLL KLUB December 9-én, szerdán 17 órakor. Vezeti: Migray Emőd BETTY ÉS BARÁTAI ZENEI CSOPORT Speciális zenei foglalkozás hétfőnként óra között. Vezető: Jákói Betty BRIDZS-KLUB Hétfőnként óráig. Játékmester, klubvezető: Sótonyi Sándor. Kezdőknek és haladóknak szudoku játék. DÓZSA BARÁTI KÖR (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Havonta egyszer, előzetes megbeszélés alapján Vezető: Csécs Ferenc ETKA JÓGA-A TÖKÉLETES KÖZÉRZET PROGRAMJA Másfél óra teljes nyugalom és kikapcsolódás Némethné Zsókával. Minden hétfőn és csütörtökön ig. ETKA JÓGA (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Minden kedden 8.30 órától. Vezeti: Szalai Károlyné ESZPERANTÓ KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Előzetes megbeszélés alapján. Vezeti: Kovács László 70/ FOLTVIRÁGOK PATCHWORK KLUB December 9-én óráig a VMK-ban. HADIROKKANTAK, HADIÖZVEGYEK ÉS HADIÁRVÁK VESZPRÉM MEGYEI SZERVEZETE Fogadóóra és jogsegélyszolgálat minden hó első csütörtökén 9-12 óráig. Elnök: Varga László. HEMO SAKKEGYESÜLET Minden kedden és csütörtökön óráig. KATONÁK KÁRTYAKLUBJA Minden szerdán és pénteken óra között. info@veszpremvmk.hu

26 KOSÁRFONÓ MŰHELY Minden kedden 16 órakor. Vezeti: Ignéczi Zsóka LUNG C UAN TAO KUNG FU SCHOOL Harcművészet, chi-kung, önvédelem, masszázs, meditáció. Foglalkozások több csoportban, minden nap zajlanak. Vez.: Horváth Zoltán (30/ ). Információért keressék Horváth Zoltánt vagy az edzésvezetőt az edzési időpontok alatt! Edzések: hétfő: ; szerda: ; péntek:17-21 óráig. MAGYAR TARTALÉKOSOK SZÖVETSÉGE VESZPRÉM MEGYEI EGYESÜLETE Elnök: Simon-Jójárt Sándor nyá. ezredes (Tel.: 20/ ; veszprem.matasz@gmail.com) Minden hónap első csütörtökén óráig. MOZGÁSSÉRÜLTEK AKTÍV EGYESÜLETE Minden hónap utolsó péntekén 15 órakor. NORDIC WALKING KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Havonta előzetes megbeszélés alapján. Vezető:Berkes Jánosné REIKI KLUB - ÉLETERŐ EGYESÜLET Szerdánként ig. Minden hónap első és második szerdáján önkéntes segítők ingyenes reiki kezeléseket adnak. Klubvezető: Kálazi Ágnes SPORTGALAMBÁSZ EGYESÜLET (DÓZSAVÁROSI K.) Havonta előzetes megbeszélés alapján. Vezető: Ízer László SZERETET FÉNYE KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY Minden hónap első és harmadik keddjén óra között. TÁJAK-KOROK-MÚZEUMOK EGYESÜLET VESZPRÉMI KLUBJA December 11-én, pénteken 17 órakor - Karácsonyest Varga Csaba utazó és fotós: Erdély December 12. Csontváry kiállítás megtekintése. Adventi séta a Nagytétényi Kastélymúzeumban (vonatos kirándulás)

27 ULTI KLUB (DÓZSAVÁROSI KÖNYVTÁR) Keddenként 14 órakor. Klubvezető: Regovics János VESZPRÉMÉRT MŰVÉSZKÖR Találkozója: december 5-én, 12 órakor. Helyszín: VMK 210-es kreatív foglalkozató VESZPRÉMI GYÓGYNÖVÉNY ÉS ÉLETMÓD KLUB December 3-án, 16 órakor Vendég: Kiss József méhész, aki a méhészeti termékek gyógyhatásairól beszél, valamint a megbízható eredeti méz tulajdonságairól. Visszatekintés a négy éve alakult klub eddigi tevékenységeire. VESZPRÉMI KÉZMŰVES MŰHELY A hónap 1. és 3. szerdáján 15 órától: Hímző, csipkeverő szakkör, csuhé-és szalmafonás. VESZPRÉMI NŐK KEREKASZTALA EGYESÜLET December 13-án, vasárnap 9-16 óra között - Charity jótékonysági vásár a VENŐKE és a Nagycsaládosok Veszprémi Egyesületének szervezésében. VETERÁN REPÜLŐK ÉS EJTŐERNYŐSÖK VESZPRÉMI EGYESÜLETE Egyesületi nap minden hónap 1., 3., és 4. szerdáján 16 órakor. Természetgyógyász foglalkozás: minden hónap 2. szerdáján 16 órakor. Elnök: Soós Lajos nyá. alezredes ZÉNÓ - ÉRTELMILEG AKADÁLYOZOTT FIATAL FELNŐTTEK KLUBJA December 4-én és 18-án, pénteken 16 órakor. Kedves Vendégeink! Megújult, korszerű épületünkben az alábbi helyiségek bérlésére van lehetőség: fős színházterem fős konferenciaterem fős kamaraterem fő befogadására alkalmas klubtermek - életmódkonyha - 18 fős nyelvi labor

28 nyugdíjas klubok Nyugdíjas klubvezetők fóruma december 2-án, szerdán 14 órakor 60-AS NYUGDÍJASOK KLUBJA Páratlan heteken kedden 15 órakor. Új tagokat várnak! APEH NYUGDÍJASOK KLUBJA Minden hónap első csütörtökén 14 órakor. ARANYESŐ NYUGDÍJAS KLUB (MÁRCIUS 15. ÚTI K.) Kéthetente hétfőnként 15 órától. Klubvezető: Sidó Gizella BAKONY MŰVEK NYUGDÍJAS KLUB Páros heteken hétfőn 14 órakor. BALLUFF NYUGDÍJAS BARÁTI KÖR Minden hónap második keddjén 16 órakor. CHOLNOKY NYUGDÍJAS KLUB (Cholnoky Könyvtár) Minden kedden 14 órakor. Új helyszínen! CSERHÁT NYUGDÍJAS KLUB Páratlan heteken csütörtökön 14 órakor. CSIKÁSZ IMRE NYUGDÍJAS KLUB (DÓZSAVÁROSI K.) Minden második hétfőn 16 órakor. Vezető: Répásy Sándorné DÓZSA GYÖRGY NYUGDÍJAS KLUB (DÓZSAVÁROSI K.) Minden második hétfőn órakor. Vezető: Balogh Teréz ERZSÉBET NYUGDÍJAS KLUB (MÁRCIUS 15. ÚTI K.) Szerdánként 14 órakor. Klubvezető: Ványa Magdolna

29 FEGYVERES ERŐK VESZPRÉM KÖRZETI NYUGÁLLOMÁNYÚAK KLUBJA Klubnap: hétfőnként 14 órakor. Ultiklub: minden szerdán és pénteken óráig. GIZELLA NYUGDÍJAS KLUB Minden szerdán 15 órakor. Új helyszínen: a VMK-ban LACZKÓ DEZSŐ PEDAGÓGUS NYUGDÍJAS KLUB Minden kedden 14 órakor. MUNKAÜGYESEK NYUGDÍJAS KLUBJA Minden hónap utolsó keddjén 14 órakor. NAPSUGÁR KLUB (MÁRCIUS 15. ÚTI KÖNYVTÁR) Páros heteken kedden 15 órától. ŐSZIDŐ NYUGDÍJAS KLUB (DÓZSAVÁROSI K.) Kéthetente pénteken 16 órakor. Vezető: Kellner Istvánné PANNONKERESEK NYUGDÍJAS KLUBJA Páratlan heteken hétfőn 14 órakor. SÉDVÖLGY NYUGDÍJAS KLUB (VMK) Kéthetente csütörtökönként 15 órakor. SZENIOR TANÁCSADÓK TÁRSASÁGA Minden hónap 2. és 4. szerdáján 10 órakor. SZOCIÁLIS SEGÍTŐK NYUGDÍJAS KLUBJA Minden hónap 1. és 3. hétfőjén 10 órakor. TÁVKÖZLÉSI NYUGDÍJAS KLUB (Cholnoky Könyvtár) Csütörtökönként 14 órakor. Új helyszínen! VESZPRÉMI POLGÁROK NYUGDÍJAS KLUBJA Kéthetente szerdán 15 órakor.

30 gyulafirátóti művelődési ház 8412 GYULAFIRÁTÓT, HAJMÁSKÉRI U. 2. TEL/FAX: 88/ NYITVATARTÁS: hétfőtől péntekig.: óráig, szombaton és vasárnap: program szerint A KÖNYVTÁR NYITVATARTÁSA: kedden és csütörtökön: óráig december 1. (kedd) Klubterem Kézműves foglalkozás a karácsonyi ünnepkör jegyében Többféle technikával megvalósítható ajándék- és dísztárgy elkészítésének folyamatát sajátíthatják el az érdeklődők, amelyekből 1-1db hazavihető. Hóember, díszdoboz, szerencsehozó kéményseprő figura készítése. A belépés díjtalan. december 7. (hétfő) Nagyterem Baba-mama klub Tere-fere a Mikulással. A belépés díjtalan.

31 december 12. (szombat) Nagyterem ÓZ, A CSODÁK CSODÁJA A Kék Madár Gyermekszínjátszó csoport előadása A belépés díjtalan. december 14. (hétfő) Nagyterem A művészeti csoportok évzáró karácsonyi programja A belépés díjtalan. december 19. (szombat) Katolikus templom melletti tér BETLEHEMEZÉS Közös karácsonyi program a Gyulafirátótért Közhasznú Egyesülettel. A belépés díjtalan. december 31. (csütörtök) Nagyterem Szilveszteri Batyus Bál Élőzene: Varga Csaba Belépőjegy: 1500 Ft/fő Jegyelővétel:december 1-11-ig, héköznapokon óráig. Várjuk szeretettel a párokat, baráti társaságokat egy fergeteges szilveszterre!

32 klubok, szakkörök HÉTFŐ BAKONYERDŐ PÁVAKÖR: kéthetente óráig BAKONYERDŐ NYUGDÍJASKLUB: kéthetente óráig JÓGA: óráig ASZTALITENISZ: óráig (rendezvényfüggő) BABA-MAMA KLUB: hónap 1. vagy 2. hétfőjén óráig KEDD KÖNYVTÁR: óráig ZUMBA: óráig JUDO: óráig SZERDA GYULAFIRÁTÓTI NÉMET NEMZETISÉGI KULTURÁLIS EGYESÜLET: kéthetente óráig ROZMARING NYUGDÍJASKLUB: kéthetente óráig AEROBIC: óráig CSÜTÖRTÖK KÖNYVTÁR: óráig RÁTÓT MÁTYÁS NYUGDÍJASKLUB ÉS A KLUB HAGYOMÁNYŐRZŐ CSOPORTJA: kéthetente óráig JUDO: óráig PÉNTEK GYERMEK NÉPTÁNCCSOPORT: óráig ASZTALITENISZ: óráig (rendezvényfüggő) g.terez@veszpremvmk.hu

33 KÁDÁRTAI FALUHÁZ 8411 KÁDÁRTA, GYŐRI ÚT 58. TEL.: 88/ A FALUHÁZ NYITVATARTÁSA: hétfő óráig, kedd-péntekig 9-14 óráig A Faluház a rendezvények és a klubok foglalkozásai alatt is nyitva tart! A KÖNYVTÁR NYITVATARTÁSA: csütörtökön óráig Helyi érték - kiállítás kádártai alkotók munkáiból Megtekinthető december 18-ig. december 4. (péntek) Bababörze- Gyermek holmik és játékok vására Hozza el gyermeke megunt ruháit, játékait, könyveit ajándékba, csere-berére vagy árusításra. Árusítási szándékét kérjük, december 3-ig jelezze a Faluházban. december 4. (péntek) A babajelnyelv- a 8-18 hónapos baba játékos kommunikációja a szülővel. Előadó: Fizl Kata babajelnyelv-oktató balassianett@veszpremvmk.hu

34 december 5. (szombat) Adventi készülődés- Családi játszóház Mézeskalács díszítés, gyöngyből angyalka, karácsonyfadísz és ajándék kísérő készítése kicsiknek és nagyoknak Aranyszóval érkezik.. - Gyermekműsor Búzás Csaba énekes gitárossal A Csigaház Családi Napközivel közös szervezésben. A belépés díjtalan. December 11. (péntek) Téli Meseház: A Süni és a nyuszi Zenés interaktív bábjáték Előadják: Eleven Társulat A belépés díjtalan. december 16. (szerda) Falukarácsony - Adventi hangulatban a Military Girls énekegyüttessel Zenés műsor felnőtteknek A belépés díjtalan! januári előzetes Molnár Jacqueline kiállítása

35 december 17. (csütörtök) Gyermekkarácsony Karácsonyváró - A Gyulaffy László Német Nemzetiségi Általános Iskola 2. osztályos tanulóinak műsora - Betlehemi vetélkedő az ünnephez kapcsolódóan - Harang csendül... - interaktív gyermekműsor karácsonyi énekekkel Búzás Csaba énekes gitáros előadásában. A belépés díjtalan, mindenkit szeretettel várunk! klubok, szakkörök Macóka játékos torna Játékos, zenés, mozgásfejlesztő torna 4-7 éveseknek. Szerdánként órától. A cél a zene, éneklés, mozgás megszerettetése játékos módon. A mondókák, mesék világában kalandozunk. Hangszerek, különböző eszközök segítségével fejlődik az egyensúlyérzék, a labdaérzékenység, a ritmusérzék, és koncentráció. Vezeti: Balássi Anett aktív táncos torna Hétfőnként Átmozgató, alakformáló táncos edzés latin ritmusokkal felnőtteknek korhatár nélkül. Vezeti: Kertay Zsuzsanna (70/ ) Nosztalgia Klub minden hónap első péntekén órától Öröm-forrás Nyugdíjas Klub Minden szerdán órától. Vezeti: Mekota Istvánné Baba-Mama Klub Játéksarok várja a kisgyermekes szülőket alkalmanként meghívott előadóval, kézműves foglalkozással. Minden szerdán órától.

36 Programfüzetünk, plakátjaink és tájékoztató tábláink az alábbi helyeken is megtalálhatóak: Jutasi úti bevásárlóközpont SPAR Vár áruház (Séd-Coop 2000 Zrt.) SPAR Szabadság tér 15. Társasház Belvárosi Üzletház Társasház Szeglethy utca 1. Vásárcsarnok VKSZ Zrt. Vasárnap is nyitva! - Reggelik - Napi ajánlatok - Menük 820 Ft-tól - Szendvicsek - Hidegtálak - Céges és családi rendezvények lebonyolítása Allegro Cafe * Veszprém Tesco * Külső-Kádártai út 3. Tel.: * allegrocafe@chello.hu * Nyitvatartás: hétfő-szombat: * vasárnap Felelős kiadó: Neveda Amália, a VMK igazgatója Grafika, tördelés, előkészítés: Víz-Szín-Vonal Kft. Nyomtatás: Városi Művelődési Központ

2016. január programajánló

2016. január programajánló 2016. JANUÁR programajánló tartalomjegyzék oldal 5. kedd 17.00 Időutazás képekben című kiállítás 24 6. szerda 17.00 Suttogó tekintekek című kiállítás 24 9. szombat 9.00 Alkotóműhely 4 11. hétfő 10.00 Baba-mama

Részletesebben

2015. október. programajánló

2015. október. programajánló 2015. október programajánló 8200 VESZPRÉM, TÁBORÁLLÁS PARK 1. TEL.: 88/429-111 E-MAIL: info@veszpremvmk.hu JEGYELŐVÉTEL: a színháztermi előadások előtt legalább öt munkanappal A JEGYPÉNZTÁR NYITVA TARTÁSA:

Részletesebben

2016. MÁRCIUS programajánló

2016. MÁRCIUS programajánló 2016. MÁRCIUS programajánló tartalomjegyzék oldal 4. péntek 15.00 Bonbonkészítő tanfolyam 7 5. szombat 15.00 Bonbonkészítő tanfolyam 2. 8 5. szombat 8.00 Alkotóműhely 9 6. vasárnap 15.00 Esküvői kellékek

Részletesebben

2016. április. programajánló

2016. április. programajánló 2016. április programajánló tartalomjegyzék oldal 2. szombat 15.00 Lengyel Nemzetiségi Nap 3 3. vasárnap 11.00 Tegyünk a boldogságunkért! 4 2., 16., 30. szombat 8.00 Alkotóműhly 5 4., 11., 18., 25., hétfő

Részletesebben

2016. május. programajánló

2016. május. programajánló 2016. május programajánló tartalomjegyzék oldal 2-7. Szép Magyar Könyv 2015 kiállítás 4 2. hétfő 18.00 Filmklub 6 5. csütörtök 18.00 Vallomás szerelemről és hazáról 8 7, szombat 8.00 Alkotóműhely 9 7-8.

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR - május

ESEMÉNYNAPTÁR - május ESEMÉNYNAPTÁR - május HEMO Csanádi Imre: Májusdícsérő Május, mosolygó, békák torkát megoldó, gyöngyvirág-nyitogató, cserebogár-zúgató. Röptetsz madarat, meghozod a nyarat, pölyhös fecskét, fára cseresnyét!

Részletesebben

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42 Z U G L Ó I C S E R E P E S K U L T U R Á L I S N O N P R O F I T K F T. 1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

Részletesebben

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42 Z U G L Ó I C S E R E P E S K U L T U R Á L I S N O N P R O F I T K F T. 1144 Budapest, Vezér u. 28/b. Tel.: 363-2656 Fax: 460-0278 E-mail: info@cserepeshaz.hu Cégjegyzék szám: 01-09-991425 Adószám: 24120872-2-42

Részletesebben

Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet

Eötvös Károly Megyei Könyvtár és Közművelődési Intézet Veszprém város könyvtárainak programfüzete VMKK Cholnoky Könyvtára VMKK Dózsavárosi Könyvtára VMKK Március 15. úti Könyvtára Veszprém Megyei Levéltár Kiállítások: 2011. szeptember 30. és október 15. között

Részletesebben

Nagypalli Hírhozó. 2016. január. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Mentovocs Éva: Boldog, derűs új évet!

Nagypalli Hírhozó. 2016. január. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Mentovocs Éva: Boldog, derűs új évet! Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Mentovocs Éva: Boldog, derűs új évet! Megfáradt már az Esztendő, lassúbb lett a lépte, úgy gondolta, ideje lesz megpihenni végre. Búcsúzóul összehívta

Részletesebben

Tisztelt Látogatóink!

Tisztelt Látogatóink! Tisztelt Látogatóink! Ezúton szeretnénk figyelmükbe ajánlani a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. tagegységeinek programjait. Rendszeres foglalkozásainkról honlapunkon (www.cserepeshaz.hu) valamint

Részletesebben

LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL. Családszinódus után

LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL. Családszinódus után LEVÉL A VERESEGYHÁZI KATOLIKUS EGYHÁZKÖZSÉG ÉLETÉRŐL XV. évfolyam 8. szám 2015. november Családszinódus után 2015. október 4-25. között tartották Rómában a XIV. Püspöki Szinódust, melynek témája a család

Részletesebben

Biatorbágyi Faluház (FH) Karikó János Könyvtár (K) Közösségi Ház (KH)

Biatorbágyi Faluház (FH) Karikó János Könyvtár (K) Közösségi Ház (KH) Biatorbágyi Faluház (FH) Karikó János Könyvtár (K) Közösségi Ház (KH) December 4. csütörtök, 18.30 a Faluházban KISS LÁSZLÓ JÓZSEF BÕRPLASZTIKÁINAK KIÁLLÍTÁSA A mûvész hét éve él Biatorbágyon. 2006-ban

Részletesebben

Kedves Pestújhelyiek!

Kedves Pestújhelyiek! 1 Tartalom Kedves Pestújhelyiek! 2 Dalnoki Jenő emléktorna 3 Temetői séta 4 Ultibajnokság 4 Nosztalgia bál az Odeon zenekarral 5 Bakonyi Elek Sakkbajnokság 5 Kaláka koncert 5 Templomi koncert 6 Biciklis

Részletesebben

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév

Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Vigadó Kulturális és Civil Központ Nonprofit Kft. 2012. második félév Elérhetőségeink Vigadó Kulturális és Civil Központ 2200 Monor, Kossuth Lajos u. 65-67. Művelődési Ház 2200 Monor, Bocskai u. 1. Tel.:

Részletesebben

www.kiralyhegyes.hu Adhatna-e ennél szebb gyermeknapi

www.kiralyhegyes.hu Adhatna-e ennél szebb gyermeknapi VIII. évf. 3. sz. 2011. június www.kiralyhegyes.hu Adhatna-e ennél szebb gyermeknapi ajándékot önkormányzat falujának, mint egy ilyen szép óvodát mint a mienk? Május 28- án vehették birtokukba óvodásaink

Részletesebben

ÚJBUDA 60+ PROGRAMOK, 2015. MÁRCIUS

ÚJBUDA 60+ PROGRAMOK, 2015. MÁRCIUS ÚJBUDA 60+ PROGRAMOK, 2015. MÁRCIUS Nap 1. V. 7.30 Fogaskerekű városmajori végállomása 60+ természetjárás Budai-hg. - Szépjuhászné - Makkosmária - Sorrento - Farkasrét 16 km Kremzer Ferenc (Olajip.TE)

Részletesebben

Ű Ő É Ö Á Ö. programajánló 2015. december

Ű Ő É Ö Á Ö. programajánló 2015. december Ű Ő É Ö Á Ö programajánló 2015. december mf_debrecen_december.indd 1 2 XXV. Nemzetközi Betlehemes Találkozó 2015. december 11 13. Debrecen XXV. NEMZETKÖZI BETLEHEMES TALÁLKOZÓ A Nemzetközi Betlehemes Találkozó

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2016 május-június 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 156-os autóbusszal

Részletesebben

Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta H I R E K

Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta H I R E K Márkói Tükör Márkó Község Lapja Márkóért együtt! Megjelenik: havonta XIX. évfolyam 10. szám 2012. szeptember ű H I R E K Ahogy előző számunkban beszámoltunk róla, a márkói Német Nemzetiségi Óvoda a nyári

Részletesebben

Virányosi Közösségi Ház

Virányosi Közösségi Ház Virányosi Közösségi Ház 2016 január-február 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 8/c Tel./Fax: 200 8713 E-mail: viranyosikh@gmail.com Web: www.viranyos.hu Megközelíthető a Széll Kálmán térről a 156-os autóbusszal

Részletesebben

LÉGY OTT. programfüzet június 1 július 17. 2016. 2016. június 5. 15.00 Hősök tere

LÉGY OTT. programfüzet június 1 július 17. 2016. 2016. június 5. 15.00 Hősök tere LÉGY OTT 2016. június 5. 15.00 Hősök tere eső esetén Petőfi Sándor Művelődési Ház programfüzet június 1 július 17. 2016. 11 órától Beharangozó emődi és egri fúvósok, valamint sátoraljaújhelyi mazsorettek

Részletesebben

KAPCSOLATOK 9. A települési munka során létrejött helyi szakmai, szervezési kapcsolatok leírása:

KAPCSOLATOK 9. A települési munka során létrejött helyi szakmai, szervezési kapcsolatok leírása: SZAKMAI BESZÁMOLÓ a Bodrogközi Információs Pontok (BIP) című programban (TÁMOP-5.1-11/1/A-2012-0009) a közösségfejlesztő munkatárs havi tevékenységérő ALAPADATOK Név: Sveda Bernadett Település: Bodroghalom

Részletesebben

Februári Hírlevél 2009.

Februári Hírlevél 2009. Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár 2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a. I. évfolyam, 1. szám A hírlevél Februári Hírlevél 2009. A tartalomból: Petőfi Sándor: A puszta, télen 1 Petőfi Sándor: A puszta, télen

Részletesebben

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület!

Tárgy: Öregiskola Közösségi Ház és Könyvtár 2013. évi munkaterve. Tisztelt Képviselő-testület! 16. napirendi pont E- 166 Előterjesztő: Diószeghy Tünde képviseő Előterjesztést készítette: Balzó Edina Előzetesen tárgyalja: Ügyrendi Bizottság Mellékletek: 2013. évi munkaterv Előterjesztés Nagykovácsi

Részletesebben

Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár működése 2011-ben

Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár működése 2011-ben Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár működése 2011-ben - beszámoló Anyagi, tárgyi és személyi feltételek 2011-ben A Pilisszentkereszti Közösségi Ház és Könyvtár gazdálkodását 2011-ben is a Polgármesteri

Részletesebben

Legyünk együtt az év minden napján gondolatainkban és cselekedeteinkben tervezzük együtt a magunk és városunk jövőjét.

Legyünk együtt az év minden napján gondolatainkban és cselekedeteinkben tervezzük együtt a magunk és városunk jövőjét. Kedves Paksi Polgárok! A legtisztább ünnepeink egyike a karácsony. S talán a szentestét megelőző adventi várako zás hetei a legszebbek minden évben. Az élet értelmét a szeretet adja, létezésünket az egymáshoz

Részletesebben

Forrás: www.indafotoblog.hu. Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. október

Forrás: www.indafotoblog.hu. Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. október Forrás: www.indafotoblog.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptár 2015. október Miskolci Egyesített Szociális, Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti ti

Részletesebben

Májusi Hírlevél 2008.

Májusi Hírlevél 2008. Kossuth Művelődési Központ és Könyvtár 2700 Cegléd, Kossuth tér 5/a. I. évfolyam, 1. szám Májusi Hírlevél 2008. A tartalomból: Köszöntő 1 Ceglédi Galéria Kultúrkockák.. 2 A MÁJUSI ÓDA Ó emberek, az élet

Részletesebben

Arany János: Alkalmi vers. Kívül, belül maradjon Békében az ország; Sehol ki ne fosszák. Adjon Isten, ami nincs, Ez új esztendőben. 2 0 1 1.

Arany János: Alkalmi vers. Kívül, belül maradjon Békében az ország; Sehol ki ne fosszák. Adjon Isten, ami nincs, Ez új esztendőben. 2 0 1 1. Juhász Gyula: Húsvétra 2 0 1 1. Köszönt e vers, te váltig visszatérı Föltámadás a földi tájakon, Mezık smaragdja, nap tüzében égı, Te zsendülı és zendülı pagony! Köszönt e vers, élet, örökkön élı, Fogadd

Részletesebben

Tisztelt Képviselő Testület! Személyi feltételek: Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2013.

Tisztelt Képviselő Testület! Személyi feltételek: Pályázatok: Beszámoló a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház tevékenységéről 2013. Tisztelt Képviselő Testület! 2012. szeptember 01-től önálló intézményként működik a Tárkányi Béla Könyvtár és Művelődési Ház, melynek feladat ellátási helye: a Könyvtár és a Tájház. Személyi feltételek:

Részletesebben

Tihany és a levendula

Tihany és a levendula 2016 PROGRAMFÜZET Tihany és a levendula A Dél-Európában honos levendula tihanyi termesztése az 1920-as évek közepéig nyúlik vissza, ekkor telepítette az első ültetvényeket a félszigeten Bittera Gyula,

Részletesebben

Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakközépiskola MUNKATERVE 2015/2016. tanév

Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakközépiskola MUNKATERVE 2015/2016. tanév Ikt.szám: 591/2015. Győri Móra Ferenc Általános Iskola és Szakközépiskola MUNKATERVE 2015/2016. tanév A tanév legfontosabb pedagógiai feladatai: 1.) Hatékony és következetes módszerekkel a tanulói és dolgozói

Részletesebben

POLGÁRMESTERI HIVATAL HÍREI

POLGÁRMESTERI HIVATAL HÍREI 2012. november 23. - 2012/24. szám (47. hét) 2335 Taksony, Fő út 85. Tel.: 24/520-777, Fax: 24/520-770, e-mail: onkormanyzat@taksony.hu, www.taksony.hu Ügyfélfogadás: H: 8.00-18.00, Sze: 8.00-16.00, P:

Részletesebben

Vasutas Művelődési Ház

Vasutas Művelődési Ház Vasutas Művelődési Ház 4023 DEBRECEN PETŐFI TE F» S HAVI TÁJÉKOZTATÓ 1994. szeptenfcer mpiok Eszoeranto Klub kedd Nyugdijas Klub kedd Szakmunkástanuló Klub szerda SZAKKCHQK Éremgyüjto Szakkör csütörtök

Részletesebben

BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK

BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK BERHIDA VÁROS KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖZGYŰJTEMÉNYI INTÉZMÉNYEINEK 2009. 2 KÖZMŰVELŐDÉSI INTÉZMÉNYEK MUNKATERVE Az intézményi beszámoló és munkatervkészítés mindig jó alkalom a szakmai feladatok ismételt számbavételére.

Részletesebben

ÚJBUDA 60+ PROGRAM 2016. FEBRUÁR HAVI PROGRAMLISTA

ÚJBUDA 60+ PROGRAM 2016. FEBRUÁR HAVI PROGRAMLISTA ÚJBUDA 60+ PROGRAM 2016. FEBRUÁR HAVI PROGRAMLISTA Dátum 08.45-10.00 Német társalgási klub Senior torna Nyugdíjas Angol Társalgási Klub középhaladó 10.00-10.30 3-1-2 meridiántorna 10.00-11.00 A hónap alkotója

Részletesebben

A 2011-es év rövid értékelése 4

A 2011-es év rövid értékelése 4 é s K ö n y v t á r v a l a m i n t a D r. J a b l o n k a y I s t v á n H e l y t ö r t é n e t i G y ű j t e m é n y MUNKATERV 2012 Tartalom: Fontosabb jogszabályok a közművelődési tevékenységet végző

Részletesebben

2015. december. Nagypalli Hírhozó. Nagypall Község Önkormányzatának lapja 2015. december. Kedves Nagypalliak!

2015. december. Nagypalli Hírhozó. Nagypall Község Önkormányzatának lapja 2015. december. Kedves Nagypalliak! Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja 2015. december Kedves Nagypalliak! A karácsonyi készülődés, a várakozás ünnepi perceiben köszöntöm Önöket. Az Advent a karácsonyhoz vezeti el az

Részletesebben

Dél-Komárom/Koppánymonostor, Mag - ház, Csendes u. 8.

Dél-Komárom/Koppánymonostor, Mag - ház, Csendes u. 8. Május 1 - május 6. A SZÜLETÉS HETE Dél-Komárom/Koppánymonostor, Mag - ház, Csendes u. 8. Születés hetének fővédnöke Piskovszky Mária védőnő 2016.05.01. Vasárnap 10:00 Bölcsőkertbe új csemeték érkeztek

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia

ESEMÉNYNAPTÁR. Magyarkanizsa. MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér 1. 24420 Magyarkanizsa Szerbia ESEMÉNYNAPTÁR Magyarkanizsa HOGY AZ ESEMÉNYNAPTÁR AZ ÖN RENDEZVÉNYÉT IS TARTALMAZZA, ILLETVE AMENNYIBEN REKLÁMOZNI SZERETNE KIADVÁNYUNKBAN, KERESSE ÖNKORMÁNYZATUNKAT: MAGYARKANIZSAI ÖNKORMÁNYZAT Fő tér

Részletesebben

KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐ

KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐ Iktatószám: KARÁCSONY SÁNDOR KÖZÖSSÉGI HÁZ INTÉZMÉNYVEZETŐ 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 464 299 E-mail: muvhazfoldes@gmail.com 6. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Karácsony Sándor

Részletesebben

Missziói Munkaterv 2012.

Missziói Munkaterv 2012. Nem késlekedik az Úr az ígérettel, amint egyesek gondolják, hanem türelmes hozzátok, mert nem azt akarja, hogy némelyek elvesszenek, hanem azt, hogy mindenki megtérjen 2Péter 3,9 Missziói Munkaterv 2012.

Részletesebben

2015. november. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Kedves Nagypalliak!

2015. november. Nagypall Község Önkormányzatának lapja. Kedves Nagypalliak! Nagypalli Hírhozó Nagypall Község Önkormányzatának lapja Kedves Nagypalliak! Minden évben a téli hónapokban ismét gazdagabb programokkal várjuk a lakosságot különböző rendezvényeinkre. Miután a betakarításoknak

Részletesebben

2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM

2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2013. OKTÓBER XIX. ÉVFOLYAM 10. SZÁM ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Horváth István polgármester Pályzati felhívás BURSA HUNGARICA ösztöndíjra A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjprogram keretében új pályázati

Részletesebben

INTÉZMÉNYI MUNKATERV

INTÉZMÉNYI MUNKATERV Dombóvári Szivárvány Óvoda és Bölcsőde 7200 Dombóvár, Zrínyi u.10. OM azonosító: 202287 INTÉZMÉNYI MUNKATERV 2015/2016. nevelési év A munkatervet készítette: Tarr Ágnes intézményvezető A munkatervet jóváhagyó

Részletesebben

2011 nyár. Rendezvények, koncertek

2011 nyár. Rendezvények, koncertek 2011 nyár Rendezvények, koncertek június 1., szerda 19.00 Ünnepi hangverseny Borbély László zongoraestje A kerületünk önálló közigazgatási területté válásának alkalmából rendezett ünnepi hangversenyen

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR 87. ÜNNEPI KÖNYVHÉT ÉS 15. GYERMEKKÖNYVNAPOK 2016. JÚNIUS 6-16.

SZÉKESFEHÉRVÁR 87. ÜNNEPI KÖNYVHÉT ÉS 15. GYERMEKKÖNYVNAPOK 2016. JÚNIUS 6-16. 87. ÜNNEPI KÖNYVHÉT ÉS 15. GYERMEKKÖNYVNAPOK 2016. JÚNIUS 6-16. SZÉKESFEHÉRVÁR 87. ÜNNEPI KÖNYVHÉT JÚNIUS 6., HÉTFŐ 13.00 Pom Pom és barátai a pályázat ünnepélyes eredményhirdetése (VMK Gyermekrészleg)

Részletesebben

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon

Október. Szüreti felvonulás és bál. Kirándulás a Gemenci erdőben. Tanulmányi kirándulás Bikalon Tartalom Szüreti felvonulás és bál Kirándulás a Gemenci erdőben (1.-2. évf.) Tanulmányi kirándulás Bikalon (3.-4. évf.) Rajzpályázat Vetélkedő a magyar népmese napjának tiszteletére Bolyai matematika csapatverseny

Részletesebben

2016. évi munka és rendezvényterve.

2016. évi munka és rendezvényterve. Petőfi Sándor Könyvtári, Közművelődési és Intézményfenntartó Központ - Művelődési Központ és Könyvtár - 2016. évi munka és rendezvényterve. Készítette: Csenger, 2015. október 21. szakmai vezető Az intézményünk

Részletesebben

2016. június 24., péntek

2016. június 24., péntek 2016. június 24., péntek Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Megyei Levéltára 15.00 15.30 Az MH 54. Veszprém Radarezred Légierő Zenekarának zenés köszöntője 15.30 19.00 Hívogató családi rendezvények, tematikus

Részletesebben

A Szindbád Nonprofit Kft.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár beszámolója a 2011. évi tevékenységéről

A Szindbád Nonprofit Kft.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár beszámolója a 2011. évi tevékenységéről A Szindbád Nonprofit Kft.-Krúdy Gyula Városi Könyvtár beszámolója a 2011. évi tevékenységéről A munkánkat a Kiemelt stratégiai céljainknak megfelelően végeztük a 2011-es év során is. Főbb adataink (2011.

Részletesebben

Szent László Magyar Katolikus Misszió

Szent László Magyar Katolikus Misszió Szent László Magyar Katolikus Misszió 2015. Nyár A képen láthatóak: 1 LELKI ROVAT Nyár VARGA PÉTER, ÚJ PLÉBÁNOSUNK BEMUTATKOZÁSA Nagy szeretettel köszöntöm a missziónkhoz tartozó magyar hívőket! Pünkösdkor

Részletesebben

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1017/2012. (V.30.) számú H A T Á R O Z A T A

A NEMZETI MÉDIA- ÉS HÍRKÖZLÉSI HATÓSÁG MÉDIATANÁCSÁNAK. 1017/2012. (V.30.) számú H A T Á R O Z A T A Ügyiratszám: MN/4544-8/2012. Ügyintéző: személyes adat Telefonszám: Személyes adat E-mail: személyes adat Tárgy: a vállalt műsorstruktúrának megfelelő műsor sugárzására vonatkozó kötelezettség megszegése

Részletesebben

MUNKATERV NAGYMÁGOCSI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PETŐFI SÁNDOR KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖNYVTÁRI INTÉZETE, TURISTASZÁLLÓ ÉS HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2014

MUNKATERV NAGYMÁGOCSI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PETŐFI SÁNDOR KÖZMŰVELŐDÉSI ÉS KÖNYVTÁRI INTÉZETE, TURISTASZÁLLÓ ÉS HELYTÖRTÉNETI GYŰJTEMÉNY 2014 Nagymágocsi Általános Művelődési Központ Petőfi Sándor Közművelődési és Könyvtári Intézete 6622 Nagymágocs, Szentesi út 40. MUNKATERV NAGYMÁGOCSI ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT PETŐFI SÁNDOR KÖZMŰVELŐDÉSI

Részletesebben

Badacsonytördemic Községért Alapítvány Lapja

Badacsonytördemic Községért Alapítvány Lapja Tisztelt Lakosok! Legyen játszótere Badacsonytördemicnek! A játszótér elnyeréséhez a Delikát 8 által indított mozgalomban mi is szeretnénk részt venni. Ehhez csupán az szükségeltetik, hogy a Delikát 8

Részletesebben

KRÓNIKA 2007-2008 TANÉV ELEJI KIADÁS. Brassó Utcai Általános Iskola

KRÓNIKA 2007-2008 TANÉV ELEJI KIADÁS. Brassó Utcai Általános Iskola KRÓNIKA 2007-2008 TANÉV ELEJI KIADÁS Brassó Utcai Általános Iskola A 2007-2008. tanév kezdetén szeretettel köszöntök minden új és régi diákot, a kedves szülőket és az iskola valamennyi dolgozóját. Tanulóink

Részletesebben

ÚJBUDA 60+ PROGRAM 2016. FEBRUÁR HAVI PROGRAMLISTA

ÚJBUDA 60+ PROGRAM 2016. FEBRUÁR HAVI PROGRAMLISTA ÚJBUDA 60+ PROGRAM 2016. FEBRUÁR HAVI PROGRAMLISTA Dátum 08.45-10.00 Német társalgási klub Senior torna Nyugdíjas Angol Társalgási Klub középhaladó 10.00-11.00 A hónap alkotója Kőszegi Julianna: Gobelinek

Részletesebben

2015-2016. tanév I. BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ

2015-2016. tanév I. BEISKOLÁZÁSI TÁJÉKOZTATÓ Dunaföldvári Bölcskei - Madocsai Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Gimnázium Magyar László Gimnáziuma 7020 Dunaföldvár, Templom u. 5. Telefon/Fax: 75/541-269 e-mail: magyarlaszlogimi1@gmail.com

Részletesebben

LETENYE VÁROS RENDEZVÉNYTERVE 2016. FEBRUÁR 1. 2017. JANUÁR 31.

LETENYE VÁROS RENDEZVÉNYTERVE 2016. FEBRUÁR 1. 2017. JANUÁR 31. LETENYE VÁROS RENDEZVÉNYTERVE 2016. FEBRUÁR 1. 2017. JANUÁR 31. Derűs Évek Nyugdíjas Klub Letenye Diesel Kerékpárszerviz Fáklya Művelődési Ház és Könyvtár Hadirokkantak, Hadiözvegyek és Hadiárvák Országos

Részletesebben

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR

Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR Programok, rendezvények Sárváron & környékén 2014.11.24. 2014.12.07. SÁRVÁR Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő: Nyugdíjas kedd - Szeptembertől újra! 2014. szeptember 2-től folytatódik a "Nyugdíjas kedd" akció.

Részletesebben

Rendezvények 2016. január 9-ig

Rendezvények 2016. január 9-ig 2015 / 3 Csemadok Lévai Czeglédi Péter Református Juhász Gyula Alapiskola Lévai Magyar Asszonyok Ligája Lévai Magyar Eszterlánc Óvoda Lévai magyar oktatási és nevelői intézmények mellett működő szülői

Részletesebben

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. /

/ 2012.09.17. - 2012.09.23. / Kulturális Programok - Rendezvények Miskolc / 2012.09.17. - 2012.09.23. / 2012. szeptember 14. - 2012. szeptember 23. 9. JAMESON CINEFEST - Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál Helyszín: Művészetek Háza,

Részletesebben

VI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira

VI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira HAJDÚDOROG VÁROS ÖNKORMÁNYZATA és a HAJDÚDOROGI HONISMERETI ÉS VÁROSVÉDÕ EGYESÜLET nevében tisztelettel meghívjuk Önt és hozzátartozóját a VI. HAJDÚDOROGI KULTURÁLIS NAPOK rendezvénysorozat programjaira

Részletesebben

XII. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2013. OKTÓBER. Havilapja. . Októ

XII. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2013. OKTÓBER. Havilapja. . Októ XII. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2013. OKTÓBER Pusztaföldvári Önkormányzat Hivatalos Havilapja VÁR ÁLLOTT S MOST FÖLDHALOM 2013. Októ ber XII. ÉVFOLYAM 10. SZÁM 2 2013. OKTÓBER MEGHÍVÓ Egy kicsit el kell menni világot

Részletesebben

DÓZSA GYÖRGY ÁLTALÁNOS ISKOLA 6775 Kiszombor Óbébai u. 6. Tel.: 62/ 525-142 Fax: 62/ 525-143 E- mail: kzaltisk@gmail.com. Tisztelt Képviselő-testület!

DÓZSA GYÖRGY ÁLTALÁNOS ISKOLA 6775 Kiszombor Óbébai u. 6. Tel.: 62/ 525-142 Fax: 62/ 525-143 E- mail: kzaltisk@gmail.com. Tisztelt Képviselő-testület! DÓZSA GYÖRGY ÁLTALÁNOS ISKOLA 6775 Kiszombor Óbébai u. 6. Tel.: 62/ 525-142 Fax: 62/ 525-143 E- mail: kzaltisk@gmail.com Ikt. szám: 5-4/2012-II. Tisztelt Képviselő-testület! A nevelési oktatási intézmények

Részletesebben

Forrás: www.anna.hu. Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára 2014. november

Forrás: www.anna.hu. Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára 2014. november Forrás: www.anna.hu Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára 2014. november Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény programnaptára

Részletesebben

Óvodások leszünk. Tájékoztató az óvodába készülő gyermekek szüleinek Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 2016/2017

Óvodások leszünk. Tájékoztató az óvodába készülő gyermekek szüleinek Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 2016/2017 Óvodások leszünk Tájékoztató az óvodába készülő gyermekek szüleinek Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat 2016/2017 Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Óvodások leszünk 2016/2017 Óvodások

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu

2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu MÁRCIUS 18-án (pénteken) 18 órától 19-én (szombaton) 2011. ÉVI RENDEZVÉNYEK BALATONBOGLÁRON ÁPRILIS - OKTÓBER (A szervezők a műsorváltozatás jogát fenntartják!) www.balatonboglar.hu az evangélikus templom

Részletesebben

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ

PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ PUSZTAFÖLDVÁRI HÍRMONDÓ 2010. ÁPRILIS Tisztelt Pusztaföldváriak! Az április előreláthatólag igen sok eseményt tartogat számunkra. A legjelentősebbek az országgyűlési képviselőválasztások. Szeretném itt

Részletesebben

1. Általános bevezető

1. Általános bevezető Forrás Művelődési Ház Éves beszámoló 2012. 1. Általános bevezető A Forrás Művelődési Ház két tagintézményből tevődik össze, a Szilasligeti Közösségi Házból és a Kerepesi Művelődési Házból. A 2012-es év

Részletesebben

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Rákosmenti Erőforrás Bizottsága Ikt. sz.: 17-4/3/2012. JEGYZŐ KÖNYV

Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Rákosmenti Erőforrás Bizottsága Ikt. sz.: 17-4/3/2012. JEGYZŐ KÖNYV Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzatának Rákosmenti Erőforrás Bizottsága Ikt. sz.: 17-4/3/2012. JEGYZŐ KÖNYV Budapest Főváros XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata Rákosmenti Erőforrás

Részletesebben

Falukarácsony. Újévi koncert

Falukarácsony. Újévi koncert Ikladi Hírek XX. évfolyam 12. szám www.iklad.hu Önkormányzati Híradó ingyenes 2013. december Falukarácsony Hagyományos falukarácsonyi ünnepségünket december 20-án, pénteken, 18 órai kezdettel tartjuk az

Részletesebben

Adventi. 2011. november 26 2012. január 7.

Adventi. 2011. november 26 2012. január 7. Adventi programfüzet 2011. november 26 2012. január 7. Jégpálya, karácsonyi vásár, betlehem élő állatokkal, Mikulás a főtéren, Papp Rita, LOLA, Auth Csilla, hangversenyek, kiállítások, rockkarácsony, táncház,

Részletesebben

Növekvő gyermeklétszámok

Növekvő gyermeklétszámok IX. évf. 5. sz. 2012. augusztus www.kiralyhegyes.hu Növekvő gyermeklétszámok óvodánkban, iskolánkban Palánta ültetvényezések a fóliasátorban Útkarbantartási munkálatok Egészségügyi szűrővizsgálatok Ingyenes

Részletesebben

Ez év március 13-án, megválasztásának XXVII. ÉVFOLYAM, 1. (311.) SZÁM, 2016. JANUÁR EGYHÁZUNK ÉLETE A TE ÉLETED IS!

Ez év március 13-án, megválasztásának XXVII. ÉVFOLYAM, 1. (311.) SZÁM, 2016. JANUÁR EGYHÁZUNK ÉLETE A TE ÉLETED IS! XXVII. ÉVFOLYAM, 1. (311.) SZÁM, 2016. JANUÁR EGYHÁZUNK ÉLETE A TE ÉLETED IS! AZ IRGALMASSÁG RENDKÍVÜLI SZENTÉVE Ez év március 13-án, megválasztásának második évfordulóján Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában

Részletesebben

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00-18.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00 (ebédidő: 12.00-13.00)

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00-18.00, szerda: 8.00-16.00, péntek: 8.00-12.00 (ebédidő: 12.00-13.00) 2015/6. szám (11. hét) 2015. március 15.HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. www.taksony.hu Telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00-18.00, szerda: 8.00-16.00,

Részletesebben

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a 2011/2012. tanévre

A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a 2011/2012. tanévre 1 Hunyadi Mátyás Általános Iskola 9072 Nagyszentjános Árpád u. 11/a Telefon/fax: 96/544-040 E-mail: humaisk@vipmail.hu Honlap: www.humaisk.hu OM: 03 06 01 A Hunyadi Mátyás Általános Iskola munkaterve a

Részletesebben

XXIX. NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCKURZUS A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLÁN 2016. július 18-30.

XXIX. NEMZETKÖZI NYÁRI TÁNCKURZUS A MAGYAR TÁNCMŰVÉSZETI FŐISKOLÁN 2016. július 18-30. KLASSZIKUS BALETT ÉS REPERTOÁR (További balettmesterek egyeztetés alatt.) Barna Mónika kurzusvezető Sophie Sarrote (Franciaország- Olaszország) Téri Evelyn (Ausztria) Szőnyi Nóra MODERNTÁNC Németh Nikolett

Részletesebben

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh

Lajos polgármester. Ezután az óvodások zenés, ötletes, hangulatos műsora következett Németh XI. évf. 6. sz. 2014. december www.kiralyhegyes.hu "Áldás szálljon házatokra, meghitt béke lengje be, boldogságnak légy forrása, szóljon errõl Szenteste!" Jégvirág költözzön mindegyik ablakba, gőzölgő

Részletesebben

A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ. és STÚDIÓ KB

A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ. és STÚDIÓ KB A BÉKEFI ANTAL VÁROSI KÖNYVTÁR, MŰVELŐDÉSI HÁZ és STÚDIÓ KB 2016. ÉVI MUNKATERVE 2015. december 09-i ülésén elfogadta Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testületének Emberi Kapcsolatok Bizottsága. I. ÁLTALÁNOS

Részletesebben

2009. január 31-én rendezendõ KÖZSÉGI FARSANGOLÓ rendezvényére. Reggel 6 órától IV. TÖRTELI, III. KISTÉRSÉGI B Ö L L É R V E R S E N Y

2009. január 31-én rendezendõ KÖZSÉGI FARSANGOLÓ rendezvényére. Reggel 6 órától IV. TÖRTELI, III. KISTÉRSÉGI B Ö L L É R V E R S E N Y 2009. január XV. évfolyam 1. szám www.tortel.hu MEGHÍVÓ A TÖRTELI GAZDÁK VENDÉGVÁRÓ EGYESÜLETE s z e r e t e t t e l m e g h í v j a Önt és kedves családját 2009. január 31-én rendezendõ KÖZSÉGI FARSANGOLÓ

Részletesebben

BÉRLETI SZERZŐDÉSEK ÉS PROGRAMOK 2010.

BÉRLETI SZERZŐDÉSEK ÉS PROGRAMOK 2010. terem v. VÁCI MIHÁLY KULTURÁLIS, MŰVÉSZETI ÉS GYERMEKCENTRUM 1. Város-Kép Kft. -Nyháza, Szabadság t.9. jan.1.-dec.31. irodai munk. II.sz.16 sz. 60 45.000,- 2. Szabó Csilla -Nyháza,Holló u. 27/B. ápr.1.-május

Részletesebben

Veszprémben idén a következő helyszínek lesznek látogathatóak, valamint az alábbi rendezvények kerülnek megrendezésre:

Veszprémben idén a következő helyszínek lesznek látogathatóak, valamint az alábbi rendezvények kerülnek megrendezésre: Veszprémben idén a következő helyszínek lesznek látogathatóak, valamint az alábbi rendezvények kerülnek megrendezésre: BOLDOG GIZELLA FŐEGYHÁZMEGYEI GYŰJTEMÉNY 8200 Veszprém Vár u. 35.. Test és lélek a

Részletesebben

KERESZTÚRI KISOKOS. Közérdekű adatok, címek, telefonszámok

KERESZTÚRI KISOKOS. Közérdekű adatok, címek, telefonszámok KERESZTÚRI KISOKOS Közérdekű adatok, címek, telefonszámok RÁCKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA (2465 Ráckeresztúr Hősök tere 20.) Telefon: 25/517-900, 25/517-902 E-mail: racker.ph@rackeresztur.hu Honlap:

Részletesebben

Tanítási napok száma: 2015. szeptember 1-től 2016. augusztus 31-ig

Tanítási napok száma: 2015. szeptember 1-től 2016. augusztus 31-ig A 2 015/2016 -OS T AN É V RENDJE Tanítási napok száma: Szorgalmi idő: Tanítási év vége: 181 nap 2015. szeptember 1-től 2016. augusztus 31-ig 2016. június 15. (szerda) Őszi szünet: 2015. október 26-tól

Részletesebben

Teljes számadás. Budapest ünnepnapja

Teljes számadás. Budapest ünnepnapja Teljes számadás Szerzõ Administrator 2012. január 13. Utolsó frissítés 2012. február 03. Schlagwortos tartalomjegyzék a honlaptalan korszakból:- Budapestért díj - Kudlik Júlia: A rák ellen az emberért,

Részletesebben

X. ÉVFOLYAM 5 SZÁM 2012. MÁJUS. Pusztaföldvári Önkormányzat Hivatalos Havilapja. 2012. Május. Tisztelt Pusztaföldvári Lakosok!

X. ÉVFOLYAM 5 SZÁM 2012. MÁJUS. Pusztaföldvári Önkormányzat Hivatalos Havilapja. 2012. Május. Tisztelt Pusztaföldvári Lakosok! X. ÉVFOLYAM 5 SZÁM 2012. MÁJUS Pusztaföldvári Önkormányzat Hivatalos Havilapja 2012. Május Tisztelt Pusztaföldvári Lakosok! Szokásomtól eltekintve most szeretném átadni az első oldalt egy olyan településünkön

Részletesebben

87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok

87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok 87. Ünnepi Könyvhét és 15. Gyermekkönyvnapok Győr, 2016. június 9-11. Könyvvásár a Baross Gábor úton naponta 10-18 óráig Június 9., csütörtök 14.00 Rezeda népzenei együttes műsora Művészeti vezető: Kozma

Részletesebben

DÉVAVÁNYA VÁROS RENDEZVÉNYTERVE 2016. DÉVAVÁNYA VÁROS 2016. ÉVI RENDEZVÉNYTERVE

DÉVAVÁNYA VÁROS RENDEZVÉNYTERVE 2016. DÉVAVÁNYA VÁROS 2016. ÉVI RENDEZVÉNYTERVE DÉVAVÁNYA VÁROS 2016. ÉVI RENDEZVÉNYTERVE 1 VÁROSI TÁRSADALMI ÜNNEPSÉGEK, MEGEMLÉKEZÉSEK IDŐPONT HELYSZÍN ÜNNEP JELLEGE KÖZREMŰKÖDŐK, FELELŐSÖK MÁRCIUS 15. 16 óra JÚNIUS 4. AUGUSZTUS 20. 15 óra OKTÓBER

Részletesebben

Minden nap reggel 6 órakor hajnali mise a Bazilikában utána agape (szeretetvendégség).

Minden nap reggel 6 órakor hajnali mise a Bazilikában utána agape (szeretetvendégség). Pécsi Advent Info Állandó programok a Pécsi Advent ideje alatt Minden nap reggel 6 órakor hajnali mise a Bazilikában utána agape (szeretetvendégség). Hétfõtõl szombatig este 6 órakor szentmise a Székesegyház

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI TÁJÉKOZTATÓ

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI TÁJÉKOZTATÓ 2014. április XX. évfolyam 4. szám 60 Ft VÉGH GYÖRGY: VIRÁGHOZÓ ÁPRILIS Elmúlt a tél: itt a tavasz, minden bokor újra éled - a földből a virágokat előhúzzák a tündérek. Április is segít nekik, megáll minden

Részletesebben

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától

SZENT IVÁN NAPJA. Június 24-én, 17 órától Június 24-én, 17 órától SZENT IVÁN NAPJA 1 Június 3. szerda, 15 óra a Faluház nagytermében PEDAGÓGUSOK KÖSZÖNTÉSE Köszöntõt mond dr. Lelkes Péter alpolgármester Június 3. szerda, 19 óra a Közösségi Házban

Részletesebben

T estüle ti Hírek. Mindenkit szeretettel várunk az idei Falunapra! Részletek a 2. oldalon. Studer Imre polgármester. www.bikal.hu. 2014.

T estüle ti Hírek. Mindenkit szeretettel várunk az idei Falunapra! Részletek a 2. oldalon. Studer Imre polgármester. www.bikal.hu. 2014. Bikali Újság 2014. június Reviczky Gyula Nyári dal...vadvirágokat szedek S kötözöm füzérbe. Vagy a fűben heverek, S felnézek az égre. S haja hopp! A madárral dalolok... Szép világ, te, jó napot! www.bikal.hu

Részletesebben

l~ számú előterjesztés

l~ számú előterjesztés Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Alpolgármestere l~ számú előterjesztés Előterjesztés a Képviselő-testület részére a Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ 2013. évi munkatervének jóváhagyásáról

Részletesebben

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00 16.00, péntek: 8.00 12.00 (ebédidő: 12.00 13.00)

Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00 16.00, péntek: 8.00 12.00 (ebédidő: 12.00 13.00) 2016/5. szám (11. hét) 2016. március 18. HÍRLEVÉL 2335 Taksony, Fő út 85. telefon: 24/520-777 fax: 24/520-770 e-mail: onkormanyzat@taksony.hu www.taksony.hu Ügyfélfogadás: hétfő: 8.00 18.00, szerda: 8.00

Részletesebben

ORBÁN ATTILA. KECSETI GABRIELLA textiltervezõ

ORBÁN ATTILA. KECSETI GABRIELLA textiltervezõ F E L H Í V Á S A FÉSZEK önfenntartó, egyre nehezebb pénzügyi helyzetében fordulunk a Klub t a g s á g á h o z, h o g y a z E G Y É N I V Á L L A L K O Z Ó K S Z E M É L Y I JÖVEDELEMADÓ kötelezettségeik

Részletesebben

2013. március 22. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója!

2013. március 22. Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! 2 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! Ügyfélszolgálati iroda: (62) 220-785 3 42 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz - A vidék rádiója! Ügyfélszolgálati iroda: (62) 220-785 3 5 62 Rádió7 97.6 és 107.0 MHz

Részletesebben

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOM. Képviselő-testületi határozatok és rendeletek A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA

ÖNKORMÁNYZATI HÍREK TARTALOM. Képviselő-testületi határozatok és rendeletek A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA A HAJMÁSKÉRI ÖNKORMÁNYZAT IDŐSZAKI TÁJÉKOZTATÓJA 2012. március 1. XIV. ÉVFOLYAM ÖNKORMÁNYZATI HÍREK Képviselő-testületi határozatok és rendeletek TARTALOM Önkormányzati hírek 1-3. o. Meghívó március 15.

Részletesebben

PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK

PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK Sor sz. PÁLYÁZATI EREDMÉNYEK Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a évi költségvetésében a Civil keret - Pályázati keret címen elkülönített 4. 000 000 Ft összegből a 197/ (V. 31.) határozata alapján

Részletesebben