1. El szó Tisztelt Vásárló,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. El szó Tisztelt Vásárló,"

Átírás

1 1. Előszó Tisztelt Vásárló, Köszönjük, hogy megvásárolta ezt a rendkívül sokoldalú funkciókkal rendelkező otthoni multimédia központot. Napjaink digitális világában, ez a termék kiválóan alkalmas arra, hogy otthoni szórakoztató partnerévé váljon. A kiválóan tervezett tulajdonságok és képességek révén, a készüléken nézhet filmeket, hallgathat zenét és megnézheti az értékes pillanatokról készült fotóit. A szerkesztő funkció egyszerű lehetőséget biztosít arra, hogy a lényeges részeket elmentse. Továbbá digitális kamerájáról rámentheti az adatokat, számítógép használata nélkül is. A szórakoztató játékra is lehetőséget biztosít a lejátszó. Hordozható tárolóeszközként is kiváló választás a termék, köszönhetően a beépített HDD-nek és az USB 2.0-ás nagy sebességű csatlakozónak. A lejátszó fő funkciói az alábbiak: Film lejátszás: támogatott - MPEG-4/2/1, XVID, AVI, MP4 (Video formátum: MPEG4) Zene lejátszás: támogatott - MP3, WMA és OGG file-ok Fotó lejátszás: támogatott - JPEG és BMP file-ok Kártya másolás: támogatott - SD/MMC/MS Adat tárolás: az USB 2.0 port használatával hordozható merevlemezként működik Reméljük, hogy ez a termék rengeteg élvezetet nyújt majd az Ön számára. Mi elkötelezettek vagyunk a multimédiás technológiák sokrétű alkalmazása terén, úgy mint munkában, szórakozáshoz, a családban és a mindennapi életben, autóban és bárhol a világon. Üdvözöljük, a multimédia felhasználók között! Még egyszer köszönjük, hogy a mi otthoni multimédia központunkat választotta!

2 2. Csomag tartalma Rész Lejátszó Mennyiség 1 A/V kábel 1 Y/U/V kábel 1 USB2.0 kábel 1 AC adapter 1 Fülhallgató 1 Használati útmutató 1 Figyelem: A csomag valódi tartalma eltérő lehet, a fent leírt listától!

3 3. Figyelmeztetések 1. Ne tegye ki a készüléket közvetlen napsütésnek, vagy hőforrásnak.. _2. Tartsa távol fém tárgyaktól (érme, hajcsat) és gyúlékony anyagoktól. 3. Ne ejtse le a készüléket, mert sérülést okozhat a HDD-n vagy az LCD panelen. 4. Ne tegye ki párának vagy füstnek a készüléket, mert károsodást okozhat. 5. Ne ütögesse a lejátszót kemény tárgyakkal, ne rázza a lejátszót, illetve tartsa távol mágneses mezőtől. 6. Ne szerelje szét, ne javítsa, vagy cserélje le a lejátszó részeit, az ezekből fakadó meghibásodás nem része a garanciának. 7. Kérjük az adaptert először a készülékhez csatlakoztassa, csak azután dugja be a fali csatlakozóba. 8. Mindig a megfelelő módon csatlakoztassa az USB kábelt, a fülhallgatót, és az A/V kábelt.

4 4.0 A készülék áttekintése 4. ÁTTEKINTÉS Elöl nézet 1. Beépített hangszóró: Akkor működik, ha a fülhallgató nincs csatlakoztatva. 2. BAL gomb: Mozgás balra/előző oldal/előző dal 3. JOBB gomb: Mozgás jobbra/következő oldal/következő dal 4. HOME gomb: Visszatérés a főmenübe, ha megnyomja, miközben nem lejátszó üzemmódban, vagy nem USB módban van a készülék. 5. TFT-LCD panel: M színű digitális TFT-LCD panel. 6. EXIT gomb: Vissza/Kilépés 7. LE gomb: Mozgás lefele/hangerő csökkentése 8. FEL gomb: Mozgás felfele/hangerő növelése 9. ENTER gomb: Belépés/lejátszás/szünet Felül nézet 10. Mikrofon digitális felvételhez 11. HOLD gomb: A HOLD módra kapcsolva, a gombok egyike sem működik, ugyanakkor a távirányítóval működtethető a készülék. 12. POWER gomb: Nyomja meg és tartsa nyomva 2 másodpercig a bekapcsoláshoz, illetve tegyen ugyan így a kikapcsoláshoz. 13. Jelző fények: A zöld jelzőfény akkor világít, ha a lejátszó bekapcsolt állapotban van, a zöld jelzőfény akkor villog, ha az akkumulátor töltés alatt van, vagy pedig másolás van folyamatban. 14. TFT/TV gomb: Video kimenet választó gomb, nyomja meg a gombot, hogy váltson A/V kimenet, Y/U/V kimenet vagy a lejátszó TFT-LCD panele között. 15. FELVÉTEL gomb: Ha nem lájátszási üzemmódban (Zene, Video és Kép) illetve nem USB üzemmódban megnyomja a gombot, a lejátszó megkezdi a hangrögzítést. 16. ESZKÖZÖK gomb: A különböző felületekhez tartozó Eszközök menüt jeleníti meg felugró ablakban.

5 Baloldali nézet 17. Fülhallgató jack 18. A/V OUT jack: Alkalmas a lejátszó video és hangjelének TV-n, vagy más külső megjelenítő eszközön történő megjelenítésére. 19. Y/U/V OUT jack: Alkalmas a lejátszó Y/U/V jelének TV-n vagy egyéb készüléken való megjelenítésére, amelyek támogatják az Y/U/V jeleket. 20. KÁRTYA csatlakozó: Támogatja az MS, MMC, SD memória kártyákat. 21. USB 2.0 port: Segítségével a lejátszót számítógéphez, vagy más USB-s eszközhöz csatlakoztathatja. 22. DC IN jack: Kizárólag a mellékelt AC adapterrel használható! Alsó nézet 23. Háromlábú állvány csatlakozás.

6 Hátsó nézet 24. Akkumulátor takaró fedele 4.1. Csatlakoztatás Csatlakoztatás számítógéphez (1) Az USB 2.0 kábel mini végét dugja be a lejátszó USB portjába. (2) Az USB 2.0 kábel másik végét csatlakoztassa a számítógéphez.

7 Figyelmeztetés: A lejátszó támogatja a kikapcsolt állapotban történő mentést. Ez azt jelenti, hogy ha a készüléket kikapcsolt állapotban csatlakoztatja a számítógéphez, majd megnyomja 2 másodpercig a POWER gombot, a számítógép fel fogja ismerni a lejátszót és a böngészés, másolás, illetve törlés funkciók aktivizálódnak, mintha csak bekapcsolt állapotban lenne a készülék Memória kártya csatlakoztatása Memória kártyát úgy használhat, ha behelyezi a készülék kártyaolvasójába. (1) Kövesse a képet a memória kártya olvasóhoz történő megfelelő csatlakoztatása érdekében. (2) A kártyát a képen látható nyíl alapján helyezze be a készülékbe. Miután megfelelően csatlakoztatta a kártyát, annak egész tartalmát átmásolhatja a készülékre TV csatlakoztatása

8 (1) A/V KIMENET a. Az A/V kábel egyes végét dugja be a készülék A/V OUT csatlakozójába. b. A 3 színű csatlakozóját az A/V kábelnek dugja be a TV készülék A/V IN csatlakozójába. Az A/V kábel színei a következők: SÁRGA - Video, FEHÉR - Audio (bal csatorna), Vörös - Audio (jobb csatorna) (2) Y/U/V KIMENET a. Az Y/U/V kábel egyes végét dugja be a lejátszó Y/U/V OUT csatlakozójába. b. Az Y/U/V kábel 3 színű végét dugja be a TV készülék Y/U/V IN csatlakozójába. Figyelmeztetés:

9 Amikor a lejátszót TV készülékhez csatlakoztatja, győződjön meg arról, hogy az Y/U/V csatlakozókat és az audio csatlakozókat a TV azonos felületén legyenek bedugva Akkumulátor újratöltése (1) Dugja be az AC adaptert az akkumulátor újratöltéséhez. a. Helyezze be az AC adapter csatlakozóját a lejátszó DC IN csatlakozójába. b. Ezután dugja be az AC adaptert a hálózati csatlakozóba. (2) Újratöltés USB használatával a. Kapcsolja ki a lejátszót b. Az USB kábel mini csatlakozóját dugja be a lejátszó USB portjába. c. Az USB kábel másik végét csatlakoztassa a számítógéphez.

10 5.0 Előkészületek használat előtt 5. Első használat 1. A lejátszó akkumulátora és az akkumulátor cseréje (1) Akkumulátor Li-ion akkumulátor, Kapacitás: 3.7V/2800mAh, újratölthető. (2) Akkumulátor behelyezése a) Kapcsolja ki a lejátszót. (Amennyiben az AC adaptert használja) b) Nyomja meg az akkumulátor záró gombját majd nyomja kifelé a takaró fedelet, ahogy a képen látja. c) Helyezze be az akkumulátort a lejátszóba, ügyeljen a helyes polaritásra. d) Zárja vissza az akkumulátor fedelét a művelet befejezéséhez, így már használhatja a lejátszót. 2. Charging the player It takes 4 hours to fully charge the battery. Before the first usage, please charge the battery over 5 hours to fully activate the battery. Please use the specified charger which is packed with the player. Any other adapter may damage the player. The green indicator will start flashing when the battery is charging. It will be off when the battery is fully charged. Note: If the battery was installed incorrectly or was short-circuited, the player and the battery might get damage. Please only use the same model or compatible battery, do not put in any other dry battery or rechargeable battery. 5.1 BE/KI KAPCSOLÁS, Energiatakarékosság, Nyelv megváltoztatása 1. Bekapcsolás Nyomja meg és tartsa nyomva 2 másodpercig a lejátszó POWER gombját, amíg a zöld jelző lámpa világítani kezd. A rendszer bekapcsol és feláll, ami eltarthat 10 másodpercig ezért kérjük legyen türelmes. 2. Kikapcsolás Nyomja meg és tartsa nyomva 2 másodpercig a lejátszó POWER gombját, hogy a készüléket kikapcsolja. Figyelmeztetés: Ha a lejátszó lefagy valamilyen okból kifolyólag, nyomja meg és tartsa nyomva 8 másodpercig a készülék POWER gombját a kikapcsoláshoz.

11 3. Energiatakarékosság (1) Kikapcsolás: A rendszer menüben [SETUP - System] van egy Power Off paraméter. Ha beállítja 3 percre az időt és a készülékkel 3 percig semmit sem csinál, az automatikusan ki fog kapcsolni. (2) Háttérvilágítás kikapcsolása: A rendszer menüben [SETUP - Display] van egy Backlight Off paraméter. Beállíthatja az időt, így a lejátszó háttérvilágítása automatikusan kikapcsol - energiatakarékosság érdekében -, ha az eltelt idő alatt nem nyom meg egy gombot sem. A háttérvilágítás kikapcsolását követően nyomja meg bármely gombot a képernyő újbóli aktiválásához. Amennyiben a lejátszó HOLD módban van, először oldja fel azt. 4. Nyelv megváltoztatása Ez a lejátszó több nyelvet is támogat. A nyelvet a Display menüben tudja megváltoztatni. [SETUP - Language].

12 6. Function Description 6.0 Főmenü Vezérlő gombok: FEL gomb: Kurzor mozgatása felfelé LE gomb: Kurzor mozgatása lefelé BAL gomb: Kurzor mozgatása balra JOBB gomb: Kurzor mozgatása jobbra ENTER gomb: Belépés a kiválasztott funkcióba FELVÉTEL gomb: Hangfelvétel készítése, amikor a lejátszó nincs lejátszási (zene, film, kép), vagy USB kapcsolati módban. 6.1 FILM A lejátszó támogatja az AVI, VOB, DAT, és.mp4 file-okat. Ha belép a film funkcióba a lejátszó automatikusan végigmegy az összes file-on és csak a.avi,.vob,.mpg,.dat,.mp4 file-okat és az azokat tartalmazó alkönyvtárakat jeleníti meg. A listában megjelenített file-ok nincsenek elrendezve. A lejátszó azt a file-t kezdi el lejátszani amin a kurzor áll. Vezérlő gombok FEL gomb: Kurzor mozgatása felfelé LE gomb: Kurzor mozgatása lefelé BAL gomb: oldal lapozása felfelé JOBB gomb: oldal lapozása lefelé ENTER gomb: Belépés könyvtárba/file lejátszása EXIT gomb: Visszatérés a főmenü kezelő felületéhez ESZKÖZÖK gomb: Az eszközök menü előhívása Két opció van az Eszközök menüben: (1) Name ascend: a filmek sorbarendezése cím alapján, emelkedő sorrendben

13 (2) Delete: a kiválasztott file, vagy könyvtár törlése. FIGYELEM: A törölt file-ok és könyvtárak nem állíthatók vissza! Legyen óvatos! Video Lejátszás Nyomja meg az ENTER gombot egy video file kiválasztása után, majd a lejátszó belép a video lejátszó felületre, ahogy a képen is látszik: Vezérlő gombok FEL gomb: Hangerő növelése. LE gomb: Hangerő csökkentése. BAL gomb: Előző file lejátszása JOBB gomb: Következő file lejátszása. ENTER gomb: SZÜNET/Visszatérés a lejátszáshoz EXIT gomb: Kilép a lejátszási képernyőből ESZKÖZÖK gomb: Behívja az Eszközök menüt Lejátszás alatt, a teljes lejátszási idő és az eltelt idő megjelenik a kijelzőn. Az MP4 file-okat nem lehet gyorsan előre illetve vissza tekerni. Figyelmeztetés: Amennyiben az avi/vob/mpg/dat/mp4 file-ok video codec-je nem támogatott, vagy a file header nem megfelelő, vagy a file sérült, a Cannot playback this file üzenet jelenik meg Eszközök menü Nyomja meg az ESZKÖZÖK/TOOLS gombot a lejátszási felületnél, amint az a képen látszik: Az alábbi 5 funkciót ajánlja fel a készülék: 1 SEARCH/KERESÉS

14 (1) Idő keresés: Bármely kívánt időtől indítható a video file. (2) 2x sebesség: 2x-es sebesség beállítása FF/FR (3) 4x sebesség: 4x-es sebesség beállítása FF/FR (4) 8x sebesség: 8x-os sebesség beállítása FF/FR A sebesség nem kerül eltárolásra, így amikor kilép a lejátszási módból, a sebesség vissza áll az alapértelmezettre: 8x 2 REPEAT/ISMÉTLÉS Normal: Az aktuális file lejátszását követően a következő file-t játsza le a készülék. Repeat one: A jelenleg játszott file ismétlése. Repeat all: Az aktuális könyvtár összes file-jának ismétlése. 3 A-B A video egy adott szakaszának ismételt lejátszása. Ha szükséges, hogy egy video file kiválasztott szakaszát újra lejátsza, nyomja meg a TOOLS gombot akkor amikor kezdődik a video adott szakasza és válassza ki az A/B-A -t a TOOLS menüben. A video lejátszása folytatódik. A kívánt video részlet végén nyomja meg ismét a TOOLS gombot. Válassza ki az A/B-B -t a TOOLS menüben, majd a kiválasztott szakasz megismétlődik. Ha ki akar lépni az A/B lejátszási módból, nyomja meg a TOOLS gombot és válassza a Cancel A-B -t a TOOLS menüben. Ha a FF/FR lejátszás túlhalad az A-B szakaszon, szintén megszünteti az A-B lejátszást. 4 SETUP BOOKMARK/KÖNYVJELZŐ BEÁLLÍTÁSA Video file lejátszása közben válassza ki a SET BOOKMARK -ot, ami egy könyvjelzőt helyez el a video adott pontján. A video újbóli lejátszásakor, kezdheti a lejátszást a könyvjelzőtől. A könyvjelzővel megnyitott video file 3 opciót tesz lehetővé: Resume: Lejátszás megkezdése a könyvjelzőtől. Ignore: A könyvjelző megtartása, de a video lejátszása az elejétől. Clear: Törli a könyvjelzőt a file-ból és a videot az elejétől játsza le. FIGYELEM: Új könyvjelző beállításakor a korábbi automatikusan törlődik. 5 ZOOM A 16:9-es videok esetén 4 típusú zoom közül választhat: (1) KEEP RATIO: A képarány megtartása mellett maximalizálja a szélességet, hogy a felhasználó a maximális látható képernyő előnyeit élvezhesse, ez az alapértelmezett mód.

15 (2) PANSCAN: A video képarányának megtartásával maximalizálja a magasságot, hogy a felhasználó a látható maximális képernyő előnyeit élvezhesse, a video széle túllépi a képernyő által megjeleníthető területet. (3) FULLSCREEN: A videot teljes képernyőméretre állítja, a video képaránya nem lesz valóságos. (4) FREEZOOM: Szabadon beállíthatja a zoom -ot, használja az irány gombokat a video képméretének megváltoztatásához. A lejátszás folytatódik a beállítások alatt is. Vezérlő gombok FEL gomb: Növeli a képernyő magasságát. LE gomb: Csökkenti a képernyő magasságát. BAL gomb: Csökkenti a képernyő szélességét. JOBB gomb: Növeli a képernyő szélességét FELIRAT 3 különböző felirat formátum támogatott:.srt,.smi,.ssa (1) Töltse le a video file-t a hozzá tartozó SRT ( SMI, SSA ) file-okkal. (2) Tegye a felirat file-t a videoval megegyező könyvtárba. (3) Győződjön meg róla, hogy a felirat file neve megegyezik a video file nevével. Ha több mint egy felirat érhető el, a készülék a következő prioritással kezeli azokat:.srt,.smi,.ssa. Mindig a magasabb prioritású felirat file kerül megjelenítésre. A felirat file a képernyő alsó részén fog megjelenni. A felirat formátuma szintén megjelenik TELJES DVD LEMEZ LEJÁTSZÁSA A merevlemezről teljes DVD file-okat lejátszhat. Multi-felirat, illetve multi-nyelv támogatott. (Jelenleg ez csak egy próba funkció, amennyiben kérdése, vagy bármi problémája van ezzel kapcsolatban vegye fel a kapcsolatot a gyártóval.) 1. Teljes DVD lemez file-ok lejátszása (1) Hozzon létre egy új könyvtárat a lejátszó video könyvtárán belül. (A könnyebb felismerhetőség érdekében javasolt, hogy a könyvtárat ugyan úgy nevezze el mint a DVD file-t. (2) Másoljon minden file-t (*.VOB,*.IFO,*.BUP) a DVD lemez VIDEO-TS könyvtárából az új könyvtárba PC segítségével. (3) Válassza le a lejátszót a PC-ről. Lépjen be az alkönyvtárba, amely minden file-t tartalmaz. Válassza ki a *.ifo vagy *.bup file-t és nyomja meg az ENTER gombot a DVD file-okba való belépéshez. 2. Műveletek a gombokkal: (1) DVD menü funkciók Vezérlő gombok FEL gomb: a kurzor mozgatása felfelé LE gomb: a kurzor mozgatása lefelé BAL gomb: a kurzor mozgatása balra JOBB gomb: a kurzor mozgatása jobbra ENTER gomb: funkció kiválasztásának megerősítése

16 EXIT gomb: a művelet megszakítása ESZKÖZÖK gomb: kilépés a menüből (2) Fejezet választási funkciók Vezérlő gombok FEL gomb: Hangerő növelése. LE gomb: Hangerő csökkentése. BAL gomb: rövid megnyomás előző fejezet, a gomb nyomva tartása gyors visszatekerés (FR 8x, 16x, 32x, 48x). Normál lejátszás és gyors visszatekerés alatt a gomb egyszeri lenyomásával 8x-os tekerési sebességet állíthat be, másodszorra 16x-os, harmadszorra 32x-es, negyedszerre 48x-os sebességet. JOBB gomb: rövid megnyomás következő fejezet, a gomb nyomva tartása gyors előre tekerés (FF 8x, 16x, 32x, 48x). Normál lejátszás és gyors előretekerés alatt a gomb egyszeri lenyomásával 8x-os tekerési sebességet állíthat be, másodszorra 16x-os, harmadszorra 32x-es, negyedszerre 48x-os sebességet. ENTER gomb: lejátszás/szünet A TOOLS gomb megnyomásával az alábbi funkciókat tudja beállítani: (1) Audio: Megnyomáskor a lejátszó átvált egy másik audio track -re amennyiben elérhető. Ha csak egy audio track érhető el, a felhasználó az alábbi üzenetet látja: command not allowed. (2) Subtitle: Megnyomáskor a lejátszó átvált egy másik feliratra. Ha nincs elérhető támogatott felirat, a felhasználó az alábbi üzenetet látja: command not allowed. (3) Title (4) Menu: Lejátszás közbeni megnyomásra átvált a DVD navigációs menüjére, amely megjeleníti a DISC tartalmát. Vannak olyan lemezek, amik nem támogatják a funkciót. (5) Time search: A video file-t bármilyen kívánt időponttól lejátszhatja amit megad. (6) Repeat: Fejezet ismétlésének lehetősége, teljes lemez ismétlésének lehetősége, ismétlés törlése. (7) More: a. Zoom : válthat zoom1, zoom2, zoom3 és cancel között b. A-B ismétlés c. Slow: lejátszás sebessége beállítható 1/2,1/4,1/8-ra. Az ENTER megnyomásával térhet vissza a normál lejátszási módhoz. d. Angle e. Info Figyelem: a. Győződjön meg arról, hogy a DVD lemez VIDEO-TS könyvtárában található összes file-t átmásolt a lejátszó video könyvtárában létrehozott alkönyvtárba, a file nevek megváltoztatása nélkül. b. Amennyiben egy vagy több file hiányzik, vagy azok neveit megváltoztatta, a DVD lejátszása nem lesz megfelelő. c. Ha a kurzor DVD könyvtárban valamelyik.ifo vagy.bup file-on van, az ENTER gomb megnyomásával elindíthatja a teljes DVD lejátszását. d. Ha egy.vob file-t választ ki és nyomja meg az ENTER gombot, a lejátszó csak a.vob file-t fogja lejátszani és nem az egész DVD lemezt. e. Nem minden DVD lemez tartalmaz mulit-audio track-et, ezért az egyes track-ek közötti váltás nem mindig lehetséges.

17 f. Nem minden DVD lemez tartalmaz több nyelven feliratokat, így az azok közötti váltás nem mindig lehetséges. g. Nem minden DVD van felosztva több fejezetre, így a fejezetek közötti váltás a BAL/JOBB gombok megnyomásával nem mindig lehetséges. Néhány DVD lemez csak egy fejezetet tartalmaz. Ebben az esetben fejezetek közötti váltáskor az alábbi üzenetet küldi a készülék: Invalid command. h. Nagy különbségek vannak a különböző DVD lemezek között, de még egy lemezen a fejezetek között is. i. command not allowed jelenik meg, ha egy művelet nem elvégezhető. 6.2 ZENE Ez a lejátszó támogatja az MP3, WMA, OGG file formátumokat. A funkcióba történő belépéskor a lejátszó végigmegy az összes file-on és csak a.mp3,.wma és.ogg file-okat illetve az ezeket tartalmazó alkönyvtárakat jeleníti meg. A listában megjelenő fileok nincsenek elrendezve. A készülék azzal a file-al kezdi a lejátszást amin a kurzor áll. A TOOLS menüben 3 opció áll rendelkezésre: (1) Name ascend: A nevek alapján növekvő sorrendbe rendezhetők a file-ok. (2) Add to playlist: file-t adhat hozzá a 7 lejátszási lista egyikéhez. A kurzorral válassza ki a kívánt file-t a hozzáadáshoz. Ha a kurzort egy könyvtárra állítja, az abban található támogatott file-ok mindegyikét hozzáadja a lejátszási listához. Minden lista 200 dal tárolására alkalmas. Amennyiben több számot próbál a felhasználó egy listához rendelni, a lejátszó feltölti a listát amíg tele nem lesz, majd értesíti a felhasználót, hogy a lista megtelt. Ugyan az a file többször is hozzárendelhető egy listához. (3) Delete: a kiválasztott file vagy könyvtár törlése. FIGYELMEZTETÉS: A törölt könyvtárok és file-ok nem állíthatók vissza! Legyen óvatos! Zenei file lejátszása Vezérlő gombok: FEL gomb: Hangerő növelése LE gomb: Hangerő csökkentése BAL gomb: Az előző file lejátszása JOBB gomb: A következő file lejátszása ENTER gomb: Szünet/Lejátszás folytatása EXIT gomb: Kilépés a lejátszásból

18 ESZKÖZÖK gomb: Eszközök menü megjelenítése FIGYELEM: Az MP3/WMA/OGG file-ok esetében, ha az adat formátum nem megfelelő, vagy a file sérült, a lejátszó az alábbi üzenetet jeleníti meg: cannot playback this file ESZKÖZÖK MENÜ A lejátszási felületen 4 opciót tartalmaz a TOOLS menü. 1 Lejátszási mód Normal: Lejátsza az aktuális file-t, a könyvtárban az utolsó file-ig Random: Az aktuális könyvtárból véletlenszerűen játssza le a file-okat. Repeat One: Az aktuális flie lejátszásának ismétlése. Repeat All: A könyvtár utolsó file-jának lejátszását követően a lejátszás újra kezdődik az első file-al. FIGYELEM: A lejátszás ismétlése csak az aktuális lejátszási listában található dalokat ismétli, ha a lejátszás a lista index betöltése előtt megkezdődik, a lejátszás ismétlése nem használható. 2 Hozzáadás lejátszási listához Az aktuális file hozzárndelése a 7 lejátszási lista egyikéhez. Ha a lista már tele van, a készülék a playlist is full üzenetet jeleníti meg. 3 A-B lejátszás Megismétli az A és B pont közötti részét az aktuális file-nak ID3 Tags Az ID3 tag-ek a dalról tartalmaznak különféle információkat. Az információ általában magába foglalja az előadó nevét, az album nevét illetve a dal címét. Ha ezek az információk benne vannak az ID3 tag-ben akkor a lejátszó megjeleníti azokat a képernyőn lejátszás közben. Ha nincs ilyen információ megadva, a lejátszó a file nevével helyettesíti azokat Szinkronizált dalszöveg megjelenítés Ez a funkció az LRC formátumú dalszövegeket támogatja. (1) Töltse le a zenei file-t és a hozzá tartozó LRC formátumú dalszöveg file-t. (2) Tegye mindkét file-t ugyan abba a könyvtárba. (3) Győződjön meg róla, hogy a zenei file-nak és a dalszöveg file-nak megegyezik a neve. A dalszöveg több sorban jelenik meg, az aktuális sor különböző színű. 6.4 Lejátszási lista Válassza a Playlist -et a főmenüben, így belép a Playlist funkcióba. Megjelenik a 7 lejátszási lista és a tartalmazott dalok száma. A 7 lejátszási lista között van egy alapértelmezett lista, mely az eltérő ikonja alapján különböztethető meg a többi listától. Mindegyik lista 200 dalt tartalmazhat.

19 A felhasználó megváltoztathatja az alapértelmezett listát, valamint a lista neve is megváltoztatható. 3 opció van a TOOLS menün belül: 1 Delete Töröl minden zenét a kiválasztott listából. 2 Rename Átnevezi a kiválasztott listát, maximum 30 karaktert tartalmazhat a név. 3 Set Default Beállítja a kiválasztott listát alapértelmezett lejátszási listává. FIGYELEM: (1) A lejátszási lista böngésző felületén a DELETE kiválasztásával, csak a kiválasztott zeneszámon törli. (2) A DELETE funkció nem fogja törölni a zeneszámot a merevlemezről, csak a lejátszási listából távolítja azt el. Ha ennek a funkciónak a segítségével játszik le zenét, a funkciók, vezérlő gombok, képernyő felületek legtöbbje megegyezik a MUSIC funkcióban használtakkal. Az egyetlen különbség, hogy a playlist felületnél megjelenik a kiválasztott lista neve. Amikor ezen funkció segítségével játszik le zenét a készülékkel és a zenei file valamiért nem játszható le, a készülék a Cannot play this file üzenetet jeleníti meg és automatikusan megkezdi a listában következő file lejátszását. 6.4 Hangfelvétel készítése A lejátszó hangfelvételi funkciójának segítségével, Ön egyszerűen és könnyedén rögzítheti saját, vagy más hangját (mikrofonon keresztül).wav file-okba (a felvételek.mp3-ként történő mentése nem lehetséges) Felvétel Onnantól, hogy megkezdődik a felvétel, a környezet minden hangját felveszi a készülék. A felvett file mentésekor a következő formátumú nevet kapja automatikusan: recorderyymmdd- HHMMSS.wav. (Az YYMMDD-HHMMSS az aktuális rendszeridőt jelöli: YY: év, MM: hónap, DD: nap, HH: óra, MM: perc, SS: másodperc) Amennyiben a felvétel ideje meghaladja a 2 órát, a készülék automatikusan létrehoz egy új file-t recorderyymmdd-hhmmss-1.wav néven és abban folytatja a felvételt Lejátszás A felvett file-ok a Recorder könyvtárban kerülnek elmentésre. Válassza a PLAY funkciót a Recorder könyvtár teljes tartalmának megjelenítéséhez, majd válassza ki az a felvételt melyet le szeretne játszani és indítsa el a lejátszást. Ha szeretné a mappában levő file-okat elrendezni, nyomja meg a TOOLS gombot: rendezheti a file-okat méretük szerint növekvő sorrendben. A nem kívánt file-okat a DELETE segítségével törölheti. Törlés előtt egy figyelmeztetés jelenik meg.

20 FIGYELEM: A lejátszó kizárólag nem kódolt.wav file-okat képes lejátszani, más file-ok a This file cannot be played üzenetet fogják megjeleníteni. A hangrögzítési felület esetében 3 opció található az Eszközök menüben: 1. Lejátszási mód Nomral: Lejátssza az aktuális file-t és folytatja a lejátszást a könyvtárban levő utolsó file-ig. Random: Véletlenszerűen játssza le a könyvtárban található file-okat. Repeat single: Az aktuális file lejátszásának ismétlése. Repeat all: A könyvtárban található utolsó file lejátszását követően a legelső file-hoz ugrik a lejátszó és azt a file-t kezdi lejátszani. 2. Hozzárendelés lejátszási listához Az aktuális file hozzáadható a 7 lejátszási lista bármelyikéhez. Ha a lista tele van, a készülék tájékoztat erről. 3. A-B lejátszás Az aktuális file-ban megjelölt A és B pont közötti rész ismételt lejátszása. 6.5 Fotó A lejátszó támogatja:.jpeg,.jpg,.crw,.bmp file formátumokat. Amikor belép ebbe a funkcióba, a lejátszó végigmegy az összes file-on és csak a.jpg,.jpeg,.crw,.bmp file-okat, vagy az ezeket tartalmazó alkönyvtárakat jeleníti meg. A listában megjelenített file-ok alapértelmezett beállításként nincsenek sorba rendezve. A kezelőfelület az alábbi képen látható: 4 opció használható az Eszközök menüből: (1) Sort: A file-ok név szerinti rendezése. (2) Slide show: A képeket egymást követően jeleníti meg. (3) Interval: Beállítja az időtartamot, hogy egy-egy kép mennyi ideig legyen látható a kijelzőn. (4) Delete: Törli a kiválasztott file-t vagy könyvtárat. CAUTION: A törölt file-ok és könyvtárak egyike sem állítható vissza! Legyen óvatos! Bármely fotó megjelenítési módban beállíthat háttér zenét. Választhatja a Display photos with background music és a Display photos without background music (utóbbi a háttérzene nélküli megjelenítés) a SETUP menüben. Ha nincs háttérzene, megnyomhatja a MUSIC gombot, hogy az alapértelmezett lejátszási listából kezdjen el a készülék dalokat lejátszani. Ha van háttérzene és megnyomja a MUSIC gombot, a készülék a következő listából kezd el dalokat játszani. Ha az utolsó lejátszási listánál is megnyomja a MUSIC gombot, a készülék az első lejátszási listára ugorva kezd el dalokat játszani. MEGJEGYZÉS:

21 (1) Fotók megjelenítésekor nem számít, hogy milyen módban van, a háttérzene nem fog addig leállni, amíg vissza nem tér a file lista kezelő felületéhez. (2) A lejátszó képernyője elsötétül, vagy Hiba üzenetet küld, ha a megjeleníteni kívánt fotó formátuma nem támogatott, vagy a fotó túl nagy a dekódoláshoz Teljes képernyő üzemmód Ha a PHOTO felületen belül a Full screen módot választja, a kép a teljes képernyős üzemmódban jelenik meg. A teljes képernyő üzemmódban választhatja a zoom-olást, illetve az OSD gombbal megjelenítheti az aktuális kép információit. Vezérlő gombok FEL gomb: A képet órajárásával megegyező irányban 90 -kal elforgatja. LE gomb: A képet órajárásával ellentétes irányban 90 -kal elforgatja. BAL gomb: Az előző kép megjelenítése. JOBB gomb: A következő kép megjelenítése. ENTER gomb: Belépés a zoom módba. EXIT gomb: Visszatérés a PHOTO felülethez A fenti irányító gombokon kívül az TOOLS menü további 3 opciót nyújt: (1)Slide show: A fotók megjelenítése diavetítési üzemmódban. (2)Interval: Az egyes fotók megjelenítési időtartamának megadása. (3)Delete: A megjelenített file törlése FIGYELEM: A törölt file-ok és könyvtárak nem állíthatók vissza! Legyen óvatos! Zoom mód A ZOOM módba akkor léphet be, ha Teljes képernyő üzemmódban megnyomja az ENTER gombot: Vezérlő gombok: FEL gomb: A kép mozgatása lefele LE gomb: A kép mozgatása felfele BAL gomb: A kép mozgatása jobbra JOBB gomb: A kép mozgatása balra ENTER gomb: Visszatérés a teljes képernyő üzemmódba. EXIT gomb: Visszatérés a PHOTO felülethez Diavetítés üzemmód A file lista felületnél nyomja meg a TOOLS gombot és válassza ki a Slide show -t, így a diavetítés a kiválasztott képtől/pozícióból indul. A diavetítésnek 7 módja közül választhat (NORMAL, Fly Around, Fade In Fade Out, Melt, Shutter, Wave and Shuffle), melyeket a SETUP alkalmazási felületen választhat ki. A diavetítés csak az aktuális könyvtárban található fotókat fogja lejátszani. Ha egy könyvtárat választ ki, akkor a lejátszás az abban található első fotóval fog elkezdődni. Természetesen megválaszthatja és beállíthatja azt az időt amit egy kép megjelenítésére szán a diavetítő üzemmódban.

22 MEGJEGYZÉS: A fotók lejátszásához az időintervallumot a diavetítő üzemmódban, a flie lista felületénél adhatja meg. 6.6 JÁTÉK A lejátszón található egy játék, melynek neve BOXMAN A Boxman játék célja, hogy minden dobozt a célhoz juttasson, melyek egy-egy ponttal vannak jelölve. Használja az irány gombokat a dobozok mozgatásához. A dobozok pirossá változnak, ha elérnek egy pontot. A dobozokat nem lehet húzni és egy időben csak egy dobozt lehet tolni. Két dobozt szintén nem tud egymás után, egyszerre tolni. Amikor egy szintet befejezett, automatikusan a következőre kerül. A játék felülete az alábbi képen látható: Vezérlő gombok FEL gomb: mozgás felfelé. LE gomb: mozgás lefelé. BAL gomb: mozgás balra. JOBB gomb: mozgás jobbra ENTER gomb: visszatérés az utolsó álláshoz. EXIT gomb: kilépés a játékból. Játék közben ha megnyomja a TOOLS gombot, az alábbi funkciók közül választhat: (1) Undo Visszatérés a doboz tolása előtti utolsó állapothoz. A szint legelejéhez is visszatérhet. (2) Reset A szint legelejéhez történő azonnali visszatérés. (3) Level Térkép választása. Használja az irány gombokat a szint kiválasztásához. Az alapértelmezett szint mindig az aktuális után következő szint.

23 Nyomja meg az ENTER gombot a térkép választásához, vagy az EXIT gombot a játékba való visszatéréshez. (4) Exit Game Kilépés a játékból 6.7 Browser Böngésző üzemmódba való visszatérés Válasszon ki és adjon meg egy új partíciót. A MUSIC, a VIDEO, a PHOTO, az E- BOOK, a RECORDER és a SYSTEM könyvtárak olyan rendszer könyvtárak, amelyeket nem lehet letörölni. Ha mégis letörli ezek közül valamelyik könyvtárat, vagy megváltoztatja a nevüket, a rendszer újra létrehozza az adott file-okhoz tartozó könyvtárat. Az átnevezett könyvtár tartalma nem fog látszani a vonatkozó funkció behívásakor. A file lista megjelenítésekor, a támogatott file-ok nem lesznek sorbarendezve. A készülék ugyan lejátsza a listában található file-okat, de csak az alap lejátszási funkció érhető el, a speciális funkciók (A TOOLS menü funkciói) nem lesznek elérhetőek a VIDEO, MUSIC, PHOTO felületről. MEGJEGYZÉS: Nagy kapacitású merevlemez használata esetén, a jól átgondolt és rendezett könyvtárstruktúra egyszerűbbé teszi a lejátszó kezelését A könyvtárstruktúra böngészése Ennek a lejátszónak 5 funkciója van a TOOLS menün belül, az átlagos műveletek elvégzésére: 1 Irányítás A böngésző felületen a lejátszóval az egyes file-okat egyik helyről a másikra másolhatja/áthelyezheti: Copy: (1) Válassza ki a file-t vagy könyvtárat amit másolni szeretne. (2) Nyomja meg a TOOLS gombot és válassza a Copy -t. (3) Válassza ki a cél könyvtárat. (4) Nyomja meg a TOOLS gombot és válassza a Paste -et. Cut: (1) Válassza ki a file-t vagy könyvtárat amit át kíván helyezni. (2) Nyomja meg a TOOLS gombot és válassza a Cut -ot. (3) Válassza ki a cél könyvtárat. (4) Nyomja meg a TOOLS gombot és válassza a Paste -et. A beillesztés alatt a lejátszó megjeleníti a file méretét, a file nevét és a másolás folyamatát. Ha a file nem másolható, a készülék a Cannot copy üzenetet jeleníti meg. A készülék képernyője két részre osztódik: a bal oldalon a forrás jelenik meg, a jobb oldalon pedig a cél.a Visszavonás, az USB, a Kikapcsolás funkciónál a beillesztés alatt, a beillesztés visszavonását azonban meg kell erősíteni minden esetben. MEGJEGYZÉS: 1. Amennyiben a másolt file mérete meghaladja a 100MB-ot, a másolás eltarthat egy ideig. Kérjük legyen türelmes a másolási művelet alatt!

24 Javasoljuk, hogy az ilyen fajta műveleteket számítógéppel végezze el. 2. Mielőtt a Paste -et választja ki kell választania a file-t vagy könyvtárat, ahova a másolt vagy kivágott file-t be szeretné illeszteni. A file, vagy könyvtár csak egyszer illeszthető be. Az újbóli beillesztéshez, kérjük válassza ki újra a file-t vagy könyvtárat. 3. Amikor a Copy és Cut funkciók folyamatosan kerülnek kiválasztásra, a lejátszó a legutolsó műveletet tekinti alapértelmezettnek. (2) Könyvtár létrehozása Az aktuális könyvtárban alkönyvtár létrehozása. Az alapértelmezett könyvtár név: new folder1, new folder2, és így tovább (50 könyvtárat hozhat létre ezzel az elnevezési rendszerrel) (3) Törlés A kiválasztott file, könyvtár törlése a lejátszóról. FIGYELEM: A törlési műveletek egyike sem visszaállítható! Legyen óvatos! (4) Rendezés Sort by name A file-okat a nevek alapján rendezi. Sort by size - A file-okat a méretük alapján rendezi. Reverse - Megfordítja a jelenlegi lista elrendezést. (5) Küldés A file-ok küldése a hozzátartozó könyvtárakba. A részletek alább láthatók: 1 Amennyiben a video file-ok nem a VIDEO könyvtárban találhatók, kivágja a file-okat és beilleszti a VIDEO könyvtárba őket. 2 Amennyiben a zenei file-ok nem a MUSIC könyvtárban találhatók, kivágja a file-okat és beilleszti a MUSIC könyvtárba őket. 3 Amennyiben a fotó file-ok nem a PHOTO könyvtárban találhatók, kivágja a file-okat és beilleszti a PHOTO könyvtárba őket. A file küldés lépései a következők: (1) Válassza ki a küldeni kívánt file-t. (2) Nyomja meg a TOOLS gombot és válassza ki a send to -t. A file áthelyezésre kerül a cél könyvtárba. MEGJEGYZÉS: A memória kártyán található file-ok közvetlenül a készülék megfelelő könyvtáraiba történő küldése nem engedélyezett. Amikor a kurzort megállítja a.bin rendszer file-on, nyomja meg az ENTER gombot és a lejátszó meg fogja kérdezni, hogy szeretné-e a rendszert frissíteni. Ekkor válassza a YES -t a rendszer frissítéséhez. A képernyő alján megjelenik a: partíció szám és a méret. MEGJEGYZÉS: (1) Ha kilép a böngésző felületből, miután kiválasztotta a Cut vagy a Copy műveletet, a parancs visszavonásra kerül. (2) Ha nagyon sok file található a készüléken (>2000), a lejátszó megjeleníti a másoláshoz szükséges időt. (3) A file lista csak 4000 file olvasására és megjelenítésére képes, ha ennél több van azok nem fognak megjelenni és nem lesznek olvashatók Ebook

25 A lejátszó képes megjeleníteni file-okat.txt formátumban. Vezérlő gombok: FEL gomb: az előző oldal megjelenítése LE gomb: a következő oldal megjelenítése BAL gomb: belép az automatikus megjelenítés módba, automatikusan jeleníti meg az oldalakat egymás után. JOBB gomb: belép az automatikus megjelenítés módba, automatikusan jeleníti meg az oldalakat egymás után. ENTER gomb: megjeleníti az oldalszám felületet EXIT gomb: kilép az olvasó felületből MEGJEGYZÉS: Az auto-megjelenítési módban az irány gombok, az ENTER, a TOOLS vagy a RECORD gombok megnyomásával megszűntetheti az auto-megjelenítési módot. Olvasás alatt nyomja meg a TOOLS gombot a TOOLS funkciók megjelenítéséhez. (1) Automatikus sebesség Kiválasztja az időintervallumot az auto-megjelenítési módhoz. Amint kiválasztja a sebességet, azonnal belép az auto-megjelenítési módba. (2) Könyvjelző beállítása Válassza a Set bookmark funkciót a TOOLS menüben és a készülék egy könyvjelzőt helyez el az aktuális oldalban. Következő alkalommal, ha olvassa az E-book file-t az alábbi 3 opció közül választhat: Resume: Olvasás kezdése a könyvjelzőtől. Ignore: A könyvjelző megtartása, de kezdés a legelejéről. Clear: A könyvjelző törlése a file-ból és az olvasás kezdése a file elejétől. MEGJEGYZÉS: Egy file-ban csak egy könyvjelző helyezhető el. Új könyvjelző elhelyezése a régi megszűnésével jár. (3) Oldal keresése Megkezdheti az E-book olvasásást a kiválaszott oldaltól: Vezérlő gombok: FEL gomb: Paraméter növelése LE gomb: Paraméter csökkentése BAL gomb: Kurzor mozgatása balra JOBB gomb: Kurzor mozgatása jobbra ENTER gomb: A kiválasztott oldalra ugrik EXIT gomb: A művelet visszavonása 6.8 Memóriakártya másolása A támogatott memóriakártyák a következők: MS/MMC/SD. Ha nincs memóriakártya behelyezve a lejátszó az alábbi üzenetet jeleníti meg: No memory Card!.

26 A másolás megkezdése előtt, a készülék ellenőrzi a merevlemezen rendelkezésre álló szabad helyet és ha nincs elegendő szabad hely, a lejátszó értesíti a felhasználót és kilép a másolási üzemmódból. Amennyiben a rendelkezésre álló hely elegendő a memóriakártya tartalmának átmásolására, az aktuális partíció Root könyvtárában egy új könyvtár kerül létrehozásra. A CARD COPY funkció a könyvtárnak a következő nevet adja: XXX_YYMMDD_HHMMSS (XXX: a memóriakártya típusa MS, SD, MMC, az YY: év, MM: hónap, DD: nap, HH: óra, MM: perc, SS: másodperc) A másolás közben a lejátszó megjeleníti a teljes file méretet, a másolt file-ok nevét és méretét, valamint a hozzávetőleges másolási időt. A készülék reagál a Cancel, USB, Power Off és más rendszer parancsokra a másolás ideje alatt. Amennyiben a másolást visszavonja, a készülék elmenti a már átmásolt file-okat és az éppen másolás alatt levő file-t pedig törli. A másolás befejezését követően a készülék belép az új könyvtárba és megmutatja annak tartalmát. Ha a másolás közben hiba lép fel, a készülék elmenti a már átmásolt file-okat és törli az éppen másolás alatt levő file-t. 6.9 USB A lejátszó csatlakoztatása számítógéphez Kérjük tekintse át a lépéseit arra vonatkozóan, hogy miként csatlakoztassa a készüléket számítógéphez. A csatlakozást követően a lejátszó automatikusan belép az USB felületre (kép). MEGJEGYZÉS: A különböző merevlemezek különböző reakcióidőt tesznek lehetővé, ezért miután létrejött a kapcsolat az USB kapcsolat a számítógéppel, a számítógépnek 10 másodperctől akár 1 percig is eltarthat mire felismeri a lejátszó merevlemezét!kérjük legyen türelmes! A különböző operációs rendszereknek különböző a reakciójuk: Windows ME, 2000, XP A kapcsolat létrejöttét követően a lejátszót a rendszer Mass storage device -ként ismeri fel és új meghajtóként jelenik meg néhány másodperc után. A Windows Intézőhöz hasonló módon lehet a file-okat megfogni/eldobni, vagy másolni és áthelyezni, majd beilleszteni illetve törölni. Ha a számítógépe nem ismeri fel automatikusan a lejátszót, kérjük tekintse át a hibaelhárítás részét a használati utasításnak.

27 Windows 98SE Először fel kell telepítenie az USB meghajtót. Kérjük tekintse át a mellékelt CD instrukcióit. Miután a számítógép újraindult, használhatja a Windows Intézőt a file-ok másolására, kivágására, beillesztésére és törlésére. Kérjük jegyezze meg, hogy van egy használati utasítás az USB meghajtó CD-jén is. FIGYELMEZTETÉS: Amennyiben a lejátszó kikapcsolódik miközben a számítógéphez van csatlakoztatva, a meghajtón kötegsérülést és adatvesztést szenvedhet! A lejátszó leválasztása a számítógépről A lejátszó biztonságos eltávolításához, kattintson a rendszer tálcán az eltávolítás ikonra (kis zöld nyíl ahogy a lenti képen látszik) és kövesse az instrukciókat. Várjon addig, míg a számítógép meg nem jeleníti azt az üzenetet, hogy a Meghajtó eltávolítása biztonságos és csak ezután húzza ki az USB kábelt. (1) Az eltávolítás ikonja a rendszer tálcán található. (2) Kattitntson az ikonra, hogy felugorjon a Meghajtó biztonságos eltávolítása üzenet ablak és válassza az USB Háttértár eltávolítása -t és kattintson a STOP ikonra. (3) Hardver eszköz leállítása párbeszéd ablakban kattintson az OK-ra. (4) Egy üzenet fog megjelenni, ami arról tájékoztat, hogy most már biztonságosan eltávolítható az USB háttértár. Ezután már biztonságosan kihúzhatja az USB kábelt a lejátszóból. A Windows 98SE-ben, azonnal kihúzhatja az USB kábelt azután, hogy az adatátvitel befejeződött (a jelző lámpa abbahagyta a villogást). A fenti lépések elvégzése nem szükséges. ²FIGYELMEZTETÉS: Kérjük kövesse a fenti lépéseket, ha a lejátszót le akarja választani a számítógépéről. Ne húzza ki az USB kábelt a készülékből, ellenkező esetben adatvesztést okozhat, vagy lefagyhat a lejátszó sőt akár a számítógép is!

28 6.10 Firmware frissítés A firmware frissítése további funkciókat biztosít, illetve stabilabbá és megbízhatóbbá teszi a készülékét. BÖNGÉSZŐ felület: Csatlakoztassa a lejátszóját a számítógépéhez és másolja át a legutóbbi frissítést (xxx.bin) a lejátszó Root könyvtárába. A file átmásolása után válassza le a lejátszót a számítógépről. Ezután lépjen be a Böngésző felületbe. Válassza ki a frissítő file-t és nyomja meg az ENTER gombot a frissítéshez. A teljes folyamat körülbelül 2 percig tart. FIGYELEM: (1) A frissítés megkezdése előtt ellenőrizze, hogy a megfelelő file-t akarja a lejátszójához használni. (2) Javasoljuk, hogy a frissítés alatt használja az AC adaptert. Győződjön meg róla, hogy a lejátszó nem fog kikapcsolni, ellenkező esetben nem kívánt hibák következhetnek be. (3) A frissítést követően törölje a frissítési file-t (xxx.bin) Váltás TFT és TV között Miután a lejátszót összekötötte a TV készülékkel, a TFT/TV gomb megnyomásával tud váltani a TV és az LCD panel használata között. MEGJEGYZÉS: Mielőtt megváltoztatja a megjelenítő eszközt, győződjön meg róla, hogy a TV készülék és a lejátszó azonos rendszerre van állítva Setup/Beállítások Nyelv beállítása Válassza a Language -et a rendszer nyelvének megváltoztatásához Képernyő beállítások Válassza a Display -t a képernyő paramétereinek beállításához. Háttérvilágítás kikapcsolásának időzítése: A lejátszó lehetővé teszi, hogy beállítsa a háttérvilágítás kikapcsolásának idejét. Ha a 30, 60, 90 másodpercet választja és semmilyen műveletet nem végez ez alatt az idő alatt, a rendszer automatikusan kikapcsolja a háttérvilágítást. Ha a Never -t választja a háttérvilágítás kikapcsolása funkció nem fog működni Hang beállítások

29 A hang beállítások felületen meg tudja változtatni a Balance -ot és az Audio track beállításokat. A beállítások elmentésre kerülnek, ahogy kilép a hang beállítások kezelőfelületről Alkalmazás beállítások Az alkalmazások felületen beállíthatja a háttérzenét és a fotó megjelenítési módot. 1 Background Music: Kiválaszthatja a kívánt zenét, amit képnézegető funkció alatt hallgatni szeretne. 2 Photo Display Mode: NORMAL, Fly Around, Fade In Fade Out, Melt, Shutter, Wave, Shuffle Rendszer beállítások Válassza a System -et és leellenőrizheti a szoftver verziót, a merevlemez információit, a partíciók információit, a hardver információkat, beállíthatja a kikapcsolás időzítést és visszaállíthat minden gyári beállítást. Merev lemez és partíciók felhasznált terület: (1) A lejátszó alapértelmezett elsődleges partíciója egy FAT32 formátumú partíció. (2) A lejátszó 4 FAT32 partíciót támogat. (3) A lejátszó támogatja az NTFS formátumú partíciót. Feltétele: A HDD elsődleges partíciója nem lehet NTFS formátumú, mert az elsődleges partíciónak FAT32 formátumúnak kell lennie. Csak olvasás lehetséges, ami azt jelenti, hogy nem tud másolni, könyvjelzőt beállítani, lejátszási listákat szerkeszteni, törölni, másolni, kivágni. (4) Partition Information a System opcióban, megjeleníti a merevlemez partícióinak adatait. A * -al jelölt partíció az aktuális partíció. A partíció információ megjeleníti a teljes méretet, a felhasznált méretet, a szabad területet a partíción. MEGJEGYZÉS: A rendszer információ az adott termékre érvényes. FONTOS MEGJEGYZÉS: (1) Az adatok elvesznek minden esetben, ha formatálja vagy újra partícionálja a merevlemezt. (2) Az USB-n keresztül történt újra partícionálás után, a hibák elkerülése végett, indítsa újra a lejátszót. Hardware információ: Megjeleníti a hardware verziót, a merevlemez modellt, a merevlemez széria számát Kimeneti beállítások Válassza az Output -ot a kimeneti értékek megváltoztatásához.

30 Ha a video kimeneti típus LCD, a kimeneti beállítások értékeinek változtatása nem válik láthatóvá. A video kimeneti módot előbb át kell állítani A/V típusra, csak ezt követően lesz látható az értékek változtatásának hatása. Miután kiválasztott egy video kimeneti típust, a video kimeneti érték meg fog változni a megfelelő értékre.

31 7. Hibakeresés 1. kérdés: A számítógépem nem ismeri fel a lejátszómat. Válasz: (1) Győződjön meg róla, hogy a lejátszó be van kapcsolva. Ha ki van kapcsolva, a számítógép nem képes megtalálni a lejátszót. (2) Győződjön meg róla, hogy a lejátszó megfelelő módon van csatlakoztatva a számítógéphez. (Tekintse át a pontot) (3) Ha Windows 98SE-t használ, először telepítse fel a számítógépre az USB vezérlőt. A telepítés után indítsa újra a számítógépet. Ezután csatlakoztassa újra a lejátszót a számítógéphez (Tekintse át a pontot) (4) Ha a Windows 98SE vezérlőt feltelepítette a Windows XP, 2000 vagy ME rendszerekre hibák jelentkezhetnek. Távolítsa el a vezérlőt! (5) Nem javasolt, hogy a számítógép elején található USB portokat használja, inkább válassza a számítógép hátulján levőket, mert a számítógép elején levő USB portok gyakran nem biztosítanak energiát. 2. kérdés: Amikor az USB eszközt le szeretném választani, azt az üzenetet kapom, hogy Az eszköz jelenleg használatban van, nem lehet leállítani. Próbálja meg az eszköz leállítását később. Mit tegyek ilyenkor? Válasz: Zárjon be minden programot, ami valamilyen módon hozzáférhet a lejátszón levő adatokhoz (például: Windows Intéző). Ha nem működik továbbra sem, zárjon be minden futó programot és várjon 20 másodpercet, majd ezután kattintson ismét a zöld nyilas ikonra. Ha ez sem működik kapcsolja ki a lejátszót és húzza ki az USB kábelt. 3.kérdés: Új file és könyvtár neveket találtam, amilyeneket én soha nem hoztam létre, illetve érdekes érthetetlen nevük van. Válasz: Ebben az esetben leggyakrabban sérül a FAT táblázat. Ez akkor fordul elő, ha kikapcsolódik (áramszünet, vagy alacsony telepszint miatt) a lejátszó miközben adatokat olvas vagy ír a számítógépen keresztül az USB kapcsolat segítségével. A Windows és Machintosh gyakran írnak extra file-okat a merevlemezekre, mint például finder.def vagy system volume.info, vagy thumbs.db, stb. Ezek normálisak, és nem okoznak problémát a lejátszónak. 4.kérdés: Arra használtam a lejátszómat, hogy különböző számítógépek között adatokat másoljak. A lejátszó merevlemezének defragmentálása (töredezettségmentesítése) okozhat bármilyen problémát? Válasz: A lejátszó merevlemezének töredezettségmentesítése nagyon is hasznos lehet, ha sok adatot vitt fel illetve távolított el a lejátszóról. Soha nem okozhat problémát a töredezettségmentesítés a lejátszón. Győződjön meg róla mindig, hogy semmi más program nem fut a Windows defragmentáló alkalmazásán kívül. Győződjön meg arról, hogy a művelet alatt a lejátszót csatlakoztatta az AC adapterrel az elektromos hálózathoz. 5.kérdés: Formatálni szeretném a lejátszó merevlemezét. Válasz: Megteheti, de minden adatot törölni fog a lejátszóról! Olykor a formatálás szükséges is lehet, ha már a FAT rendszer annyira sérült, hogy semmi sem jelenik meg ez megoldja a problémát.

32 6.kérdés: Szeretném partícionálni a lejátszó merevlemezést. Válasz: Ha tudja miként kell partícionálni egy merevlemezt, akkor semmi akadálya. A lejátszó elődleges partíciója mindig FAT32 formátumú kell, hogy legyen! 7.kérdés: A file-ok eltűntek a lejátszómról. Válasz: Győződjön meg róla, hogy a Böngésző üzemmódban keresi a file-okat és nem valamelyik szűrt böngészőn keresztül, mint például (PHOTO, MUSIC, VIDEO). 8.kérdés. Miért nem jelenik meg néhány támogatott formátumú fotó a fotó funkcióban? Válasz: A JPEG formátumban van néhány eltérő mód. A lejátszó nem támogatja mindegyik módot. Tehát először meg kell változtatnia a fotó formátumát az alábbiak szerint: (1) Használjon Photoshop (vagy hasonló) programot a kép megnyitására. (2) Válassza a File mentése másként -et a menüből, amint az a lenti képen is látszik. Válassza a kép formátumnak a JPEG-et, adja meg a file nevét és kattintson a Mentés ikonra. (3) Miután rákattintott a Mentés ikonra, egy új ablak fog megjelenni, amint az a jobb alsó képen látszik. Válassza a Baseline (standard) -et vagy a Baseline optimized -ot. (4) Kattintson az OK gombra. 9.kérdés: Azt követően, hogy a lejátszó merevlemezén több partíciót hoztam létre és nem kapcsoltam ki a lejátszót, a SETUP felület HardDisk Information részében miért helytelenek az adatok? Válasz: Kérjük indítsa újra a lejátszót, majd ellenőrizze le újra a HardDisk Information részt. 10.kérdés: Hogyan tudok egy merevlemezt (80GB fölöttit) FAT32 formátumúra partícionálni? Answer: A Windows 2000/XP látja a FAT32 partíciókat 128GB-ig, de a formatáló alkalmazás a Windows 2000/XP alatt csak 32GB kapacitású partíciókat képes létrehozni.

33 Ha mindenképpen 32 GB-nál nagyobb kapacitású partíciókat szeretne létrehozni, kérjük használjon harmadik formátó alkalmazást, mint például a NortonPartitionMagic kérdés: Miért nem tudok MP4 file-t lejátszani? Válasz: A lejátszó nem támogatja az MP4 file-okat, de használhat harmadik programot mint például az Ulead Video ToolBox2, hogy átkonvertáljon.mp4 file-okat.avi file-okká amiket támogat a lejátszó. 12.kérdés: Amikor az akkumulátor töltöttségi szintje alacsony (csak egy cella maradt), miért csinál a lejátszó váratlan jelenségeket (fehér képernyő, lefagyás, stb)? Válasz: Ha a lejátszót csak néha használja, az akkumulátor elöregedhet, ami odavezet, hogy az akkumulátor töltöttségi szintjének érzékelése és kijelzése nem lesz pontos. Lépjen be a SETUP felületben, a Battery settings -be és változtassa meg a Shut down battery warning -ot 10-re. Ez megoldja a problémát. Ha ez nem segít kérjük vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal, vagy cserélje ki az akkumulátort.

34 8.1 Specification Termék neve 8. További információk Portable Multimedia Player HDD 2.5 (40G, 60G, 80G, 100G, 120G) Kijelző 4.3 TFT-LCD 480RGB (H) x 234(V)pixel 16.7M color Audio Kimenet Video Kimenet Energia forrás Stereo fülhallgató: 16 & 10mW+10mW Beépített hangszóró: 8& 0.8W Line out: 1K& 0-3V Composite video kimeneti jel: PAL, NTSC Akkumulátor: Cserélhető Lithium ion elem Kapacitás: 3.7V/2500mAh Újratöltési idő: 4 óra Méret AC adapter: Input: V 50/60HZ Output:5V/2A Kb. 153x79x23.6mm (6.04_x3.11_x0.90_) Súly Kb. 350g (elemmel és HDD-vel) Működési hőmérséklet Üzemi hőmérséklet: 5-35 Tárolási hőmérséklet: Rendszer követelmények 8.2 Támogatott file formátumok Operációs rendszer: 98SE/ME/2000/XP USB: USB2.0 Rendszer formátum: FAT32, NTFS Típus Audio Lejátszás Video Lejátszás File Formátum Bit Ráta Tag File Format Video Codec Audio Codec Audio Bit Ráta Felbontás FPS Felirat Leírás MP3, WMA, OGG 32Kbps-320Kbps ID3 V1, ID3 V2 AVI, MPG _ VOB_ DAT, MP4 MPEG-4 ASP@ L5 QPEL és GMC nélkül MPEG-2 MP@ML,MPEG-1 MP3 stereo_pcm_adpcm 32Kbps~192Kbps 720*576(PAL) 25fps(PAL)_30fps(NTSC) SRT, SMI, SSA

Mele PMC200 Használati Utasítás

Mele PMC200 Használati Utasítás Mele PMC200 Használati Utasítás A doboz tartalma: - PMC 200-as lejátszó - AV (audió/videó) kábel - Y/U/V kábel - USB kábel - USB OTG adapter, fényképezők és egyéb USB eszközök csatlakoztatásához - AC hálózati

Részletesebben

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás

JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás JVJ DVD-8808 Könyöklő DVD lejátszó Használati utasítás Lejátszható formátumok: MP4/MP3/DVD/SVCD/VCD/DVCD/CD/WMA/JPEG Tartalomjegyzék A. Figyelmeztetések...2 B. Használat előtt...2 Kiegészítők...2 C. A

Részletesebben

magyar NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

magyar NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV MAGYAR 404 magyar NYELVŰ FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV 3 verzió Kérjük, látogasson el a www.archos.com/manuals weboldalra és töltse le a kézikönyv legfrissebb verzióját. Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy ezt az

Részletesebben

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER

SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI EN CZ SK HU SPORT CLIP MP4 PLAYER SFP 6070 USER S MANUAL NÁVOD K POUŽITÍ NÁVOD NA POUŽITIE SPORT CLIP MP4 PLAYER MP4 PŘEHRÁVAČ SPORT CLIP MP4 PREHRÁVAČ SPORT CLIP HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ SPORT CLIP MP4 LEJÁTSZÓ INSTRUKCJA OBSŁUGI ODTWARZACZ

Részletesebben

MP4 lejátszó használati utasítás

MP4 lejátszó használati utasítás MP4 lejátszó használati utasítás Köszönjük, hogy termékünket választotta. A készülék könnyebb kezelése érdekében olvassa át a használati utasítást. Jellemzők 3.0,400 240 felbontású, 262K színű TFT kijelző

Részletesebben

JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ

JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ JVJ ZC-992 FEJTÁMLA MONITOR / DVD LEJÁTSZÓ Használati utasítás Kompatibilis: MP5/MP4/DVD/VCD/CD/MP3/CD-R/CD-RW Kérjük, a készülék használatba vétele előtt olvassa el gondosan az alábbi használati utasításokat.

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint

Tartalomjegyzék. Kérjük, olvasse el ezt az útmutatót mielőtt használatba venné a készüléket, valamint Cute Kezelési Útmutató 一 Tartalomjegyzék 1. Figyelmeztetések 2. A készülék bemutatása 1) Tulajdonságok 2) Műszaki jellemzők 3) Gombok ismertetése 4) Csatlakozók ismertetése 5) Távirányító ismertetése 3.

Részletesebben

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása

1. Legfontosabb tulajdonságok. 2. A lejátszó leírása 1. Legfontosabb tulajdonságok 1,5 colos TFT képernyő MP3, WMA, FLAC, APE audio formátumok támogatása MPEG-4 (AVI) video formátum támogatása Beépített FM rádió A zeneszámok szövegének egyidejű kijelzése

Részletesebben

- 1 - FUB-26 Használait útmutató

- 1 - FUB-26 Használait útmutató FUB-26 Használait útmutató Tartalom 1.1 Óvintézkedések 1.2 Lejátszó jellemzői 1.3 A termék felépítése. A csomag az alábbiakat tartalmazza: 1.4 PC követelmény 2 Funckiók leírása 2.1 Lejátszó kezelői felületének

Részletesebben

XP809AD Digital Photo Frame User Manual V1.0. Figyelmeztetések

XP809AD Digital Photo Frame User Manual V1.0. Figyelmeztetések Figyelmeztetések Óvja a készüléket a leejtéstől vagy erős ütéstől. Ne használja a készüléket poros, párás, szélsőségesen magas vagy alacsony hőmérsékletű környezetben. Ne tegye ki a készüléket közvetlen

Részletesebben

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor

BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Fejtámlamonitor BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Fejtámlamonitor FIGYELEM! KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL A BESZERELÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓT, MIELŐTT ÜZEMBE HELYEZI A KÉSZÜLÉKET! BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK Saját és utasai

Részletesebben

KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ KÉTKÉPERNYŐS DVD LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalom Biztonsági figyelmeztetések. A csomag tartalma.... Főbb jellemzők Főbb vezérlési egységek.. Rendszercsatlakoztatás. Távirányító. Alapvető működés...

Részletesebben

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat.

Cégünk a termékfejlesztés jogát fenntartja. A műszaki jellemzőkön előzetes értesítés nélkül is végezhetünk módosításokat. Tartalom Óvintézkedések Ez az útmutató információkat tartalmaz a fontos biztonsági óvintézkedésekről és a készülék helyes kezeléséről. A készülék használata előtt figyelmesen olvassa el az összes információt,

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K 2 T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

Az Ön kézikönyve ARCHOS 405/605/705 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1226970

Az Ön kézikönyve ARCHOS 405/605/705 http://hu.yourpdfguides.com/dref/1226970 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Koobe IRIS. Használati utasítás

Koobe IRIS. Használati utasítás Koobe IRIS Használati utasítás Tartalomjegyzék Jogi nyilatkozat 4 Bemutatás. 4 A doboz tartalma 4 Részek és kezelés 5 Ki- és bekapcsolás.. 6 Töltés 6 Memória kártya használata.. 7 A kezdőlap.8 Fájlimportálás

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG DVD-E232 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379530

Az Ön kézikönyve SAMSUNG DVD-E232 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379530 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813

HORDOZHATÓ LCD-KÉPERNYŐS DVD-LEJÁTSZÓ Modell: MES-202 Rend. sz.: 372813 A CSOMAG TARTALMA A csomagban a következő tételeknek kell lenniük: Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Részletesebben

piros LED visszatekercselés/hangerő + kék LED videokimenet előretekercselés/hangerő -

piros LED visszatekercselés/hangerő + kék LED videokimenet előretekercselés/hangerő - Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 AR36 akciókamera Rend. sz.: 86 06 00 Kérjük, az első használat

Részletesebben

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ RÉSZLETES HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy az Olympus digitális hangrögzítőt választotta. Kérjük, hogy a termék rendeltetésszerű és biztonságos használata érdekében olvassa el

Részletesebben

T A R T A L O M J E G Y Z É K

T A R T A L O M J E G Y Z É K TA R TA L O M J E G Y Z É K T A R T A L O M J E G Y Z É K A KÉSZÜLÉK JELLEMZŐI................................... 3 A készülék felhasználása.............................................. 3 Főbb funkciók......................................................

Részletesebben

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ DS-2400 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ DS-2400 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DIGITÁLIS HANGRÖGZÍTŐ DS-00 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy az Olympus digitális hangrögzítőt választotta. Kérjük, hogy a termék rendeltetésszerű és biztonságos használata érdekébenolvassa

Részletesebben

1 1. Nyissa ki az elemtartó rekesz fedelét.

1 1. Nyissa ki az elemtartó rekesz fedelét. TERMÉKINFORMÁCIÓ Elülső oldal Hátoldal Felső rész 1. Az önkioldó LED jelzőfénye 2. Vaku 3. Lencse 4. Szíjrögzítő karika Oldalnézet 1. Üzemmód gomb 2. Funkció gombok 3. Állványcsatlakozó 4. TFT LCD-kijelző

Részletesebben

DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J

DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J DIGITÁLIS AUDIO LEJÁTSZÓ YP-T9J Biztonsági elôírások Olvassa el figyelmesen az alábbi tudnivalókat, annak érdekében, hogy a használat során se önmagában, se a készülékben kárt ne tegyen. A készülék használata

Részletesebben

ipod nano Használati útmutató

ipod nano Használati útmutató ipod nano Használati útmutató Tartalom 5 1. fejezet: Az első pillantás az ipod nano készülékre 5 Az ipod nano áttekintése 5 Tartozékok 6 Főképernyő 8 Állapotikonok 9 2. fejezet: Első lépések 9 Az ipod

Részletesebben

X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ X-430 MP5 lejátszó HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ 1 Funkciók 4.3 TFT kijelző, 480*272 pixel felbontás Támogatott audio formátumok: MP3, WMA, WAV, FLAC, APE, OGG Bővíthető micro SD kártyával 128MB - 4GB-ig. Támogatott

Részletesebben

Kezelési Útmutató DVR 411M Digitális rögzítő. (Cserélhető HDD-vel)

Kezelési Útmutató DVR 411M Digitális rögzítő. (Cserélhető HDD-vel) Kezelési Útmutató DVR 411M Digitális rögzítő. (Cserélhető HDD-vel) 1. Tartalomjegyzék: 1. Tartalomjegyzék... 3 2. A készülék bemutatása...4 3. A DVR üzembe helyezése...5 A. Csatlakoztatás a monitorhoz...5

Részletesebben

Használati utasítások

Használati utasítások VOM-1200DV VOM-1200DX 12"Motor onitor és DVD Használati utasítások Video Stream Technologies Világítás Vezeték nélküli hangszóróval is használható (ez csak Figyelem Ne tartson mágneses tárgyat például

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés

1. fejezet: Bevezetés 1. fejezet: Bevezetés 1.1 A csomag tartalma Ha átvette a TVGo A03 csomagot, ellenőrizze, hogy megvannak-e a következő tartozékok. TVGo A03 CD lemez driverrel Távirányító Gyors útmutató Video- és audióbemeneti

Részletesebben

DNX450TR KEZELÉSI UTASÍTÁS. 2014 JVC KENWOOD Corporation. IM385_Ref_E_Hu_00 (E) GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER

DNX450TR KEZELÉSI UTASÍTÁS. 2014 JVC KENWOOD Corporation. IM385_Ref_E_Hu_00 (E) GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER DNX450TR GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER KEZELÉSI UTASÍTÁS Mielőtt elolvasná ezt a kézikönyvet, kattintson az alábbi gombra a legújabb változat és a módosított oldalak ellenőrzéséhez. http://manual.kenwood.com/edition/im385/

Részletesebben

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros

*Ne használja a készüléket a következő esetekben: túl hideg vagy túl meleg helyen, nedves, poros MB709C modellhez Ez a használati utasítás fontos figyelmeztetéseket és információkat tartalmaz a helyes használathoz. Figyelmesen olvassa el használat előtt, a balesetek elkerülése végett. Óvintézkedések:

Részletesebben

HP Photosmart M425/M525 digitális fényképezőgép. Felhasználói útmutató

HP Photosmart M425/M525 digitális fényképezőgép. Felhasználói útmutató HP Photosmart M425/M525 digitális fényképezőgép Felhasználói útmutató Jogi közlemények és figyelmeztetések Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Az itt szereplő adatok és információk

Részletesebben

T-100. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP

T-100. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP T-100 Kezelési útmutató Köszönjük, hogy az Olympus digitális fényképezőgépet választotta. Kérjük, mielőtt elkezdené használni új fényképezőgépét, olvassa el figyelmesen ezt az útmutatót,

Részletesebben

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ ANDROID 2.3 TÁBLAGÉP KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Kezelési Útmutató Tisztelt Vásárlónk, Köszönjük, hogy Alcor márkájú terméket választott. Ez a kézikönyv fontos információkat tartalmaz a készülék megfelelő használatával

Részletesebben

A készülék ismertetése

A készülék ismertetése Elıszó Köszönjük, hogy termékünket választotta! Reméljük hogy készülékét sokáig örömmel és megelégedéssel fogja használni, ehhez kérjük, hogy alaposan olvassa el ezt az Útmutatót, mielıtt az eszközt használatba

Részletesebben

DNX7230DAB DNX5230DAB DNX5230BT DNX4230DAB DNX4230BT DNX4230TR

DNX7230DAB DNX5230DAB DNX5230BT DNX4230DAB DNX4230BT DNX4230TR DNX7230DAB DNX5230DAB DNX5230BT DNX4230DAB DNX4230BT DNX4230TR GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER KEZELÉSI UTASÍTÁS Mielőtt elolvasná ezt a kézikönyvet, kattintson az alábbi gombra a legújabb változat és a módosított

Részletesebben

Alcor Zest Q813IS Táblagép. Kezelési útmutató

Alcor Zest Q813IS Táblagép. Kezelési útmutató Alcor Zest Q813IS Táblagép Kezelési útmutató BIZTONSÁGGAL KAPCSOLATOS FIGYELMEZTETÉSEK Ez az útmutató fontos információkat tartalmaz a készülék kényelmes és biztonságos használatával kapcsolatban. Kérjük,

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Magyar Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: (1). A készülék nem okozhat káros interferenciát, és (2). A készüléknek minden

Részletesebben

DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB

DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB DNX521DAB DNX521VBT DNX4210DAB GPS NAVIGÁCIÓS RENDSZER KEZELÉSI UTASÍTÁS Mielőtt elolvasná ezt a kézikönyvet, kattintson az alábbi gombra a legújabb változat és a módosított oldalak ellenőrzéséhez. Legújabb

Részletesebben

Az Ön kézikönyve GENIUS D610 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2861084

Az Ön kézikönyve GENIUS D610 http://hu.yourpdfguides.com/dref/2861084 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Használati útmutató DG200BT. 2007-2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

Használati útmutató DG200BT. 2007-2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com Használati útmutató DG200BT 2007-2008 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com Figyelem! MIELŐTT ELŐSZÖR BEÜZEMELNÉ NAVIGÁCIÓS KÉSZÜLÉKÉT: 1. Teljesen töltse fel az akkumulátort! 2. Helyezze

Részletesebben

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 850 digitális fényképezôgép kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2

Tartalomjegyzék 4. Előszó. 1 Figyelmeztetés 2 Előszó Először is engedje meg hogy megköszönjük, hogy cégünk MP3 lejátszó készülékét vásárolta meg! A kényelmes és biztonságos használat érdekében kérjük, hogy körültekintően olvassa el ezt az Útmutatót,

Részletesebben

XEMIO-645/654/655/664 MP4 LEJÁTSZÓ www.lenco.com 1 KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! Üdvözöljük abból az alkalomból, hogy megvásárolta termékünket. A biztonságos használat érdekében kérjük, hogy figyelmesen

Részletesebben

1. Bevezető... 1. 2. A készülék bemutatása... 3. 3. Első lépések... 5

1. Bevezető... 1. 2. A készülék bemutatása... 3. 3. Első lépések... 5 1. Bevezető... 1 1.1 Üdvözöljük... 1 1.2 Biztonsági figyelmeztetések... 1 2. A készülék bemutatása... 3 2.1 Gombok és csatlakozók... 3 2.2 A készülék megjelenése... 4 2.3 Állapotjelző és értesítő ikonok...

Részletesebben

Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675. www.philips.com/dictation

Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675. www.philips.com/dictation Digital Voice Tracer LFH 7655 / LFH 7675 www.philips.com/dictation Felhasználói kézikönyv Az Ön Voice Tracere 73. Termékcsomag 73. A vezérlőegységek és csatlakozók áttekintése 74.3 LCD kijelő simbólumok

Részletesebben

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban

Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban Az elkülönített hulladék-elhelyezésre figyelmeztető szimbólum az európai országokban A szimbólum arra figyelmeztet, hogy a terméket külön hulladéklerakókban kell gyűjteni. A következő figyelmeztetés kizárólag

Részletesebben

www.lenco.com KEZELÉSI ÚTMUTATÓ

www.lenco.com KEZELÉSI ÚTMUTATÓ XEMIO-656 MP4 LEJÁTSZÓ www.lenco.com KEZELÉSI ÚTMUTATÓ Tisztelt Vásárló! Üdvözöljük abból az alkalomból, hogy megvásárolta termékünket. A biztonságos használat érdekében kérjük, hogy figyelmesen olvassa

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-E436F http://hu.yourpdfguides.com/dref/1106014

Az Ön kézikönyve SONY NWZ-E436F http://hu.yourpdfguides.com/dref/1106014 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Wipod. Vezeték nélküli vízálló audio rendszer masszázsmedencékbe HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Wipod. Vezeték nélküli vízálló audio rendszer masszázsmedencékbe HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Wipod Vezeték nélküli vízálló audio rendszer masszázsmedencékbe HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Tartalomjegyzék: A. A termék tartozékai B. Specifikáció C. Az ön biztonsága érdekében D. Alapműveletek 1. A gombok funkciója

Részletesebben

Hordozható CD-, DVD-lejátszó

Hordozható CD-, DVD-lejátszó 4-126-490-11(1) + Hordozható CD-, DVD-lejátszó Kezelési útmutató z A Sony készülékekre és szolgáltatásokra vonatkozó hasznos tudnivalókat, ötleteket és egyéb információkat az alábbi honlapon találhat:

Részletesebben

Forgalmazó: Infopatika Kft. Cím: 1145 Budapest, Szugló u. 9-15. www.infopatika.hu Származási ország: Kína

Forgalmazó: Infopatika Kft. Cím: 1145 Budapest, Szugló u. 9-15. www.infopatika.hu Származási ország: Kína Forgalmazó: Infopatika Kft. Cím: 1145 Budapest, Szugló u. 9-15. www.infopatika.hu Származási ország: Kína Köszönjük, hogy termékünket választotta! Mielőtt elkezdené használni az eszközt, figyelmesen olvassa

Részletesebben

Gyors üzembe helyezés

Gyors üzembe helyezés Támogatás Köszönjük, hogy ezt a NETGEAR terméket választotta. A készülék telepítését követően keresse meg a gyári számot a készülék címkéjén, és a számmal regisztrálja a terméket a következő webhelyen:

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1. A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2

Tartalomjegyzék. Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1. A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2 Tartalomjegyzék Bevezetés Megfelelõ gondozás 1 SmartMedia kártya 1 Elemek 1 A csomag tartalma 1 A fénképezõgép megismerése Elöl 1 Hátul 2 A fényképezõgép elõkészítése használatra A tartószíj felerõsítése

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SAMSUNG DVD-P245 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379517

Az Ön kézikönyve SAMSUNG DVD-P245 http://hu.yourpdfguides.com/dref/3379517 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

3C / DIY DVR H.264 Multiplex 4CH/8CH Network DVR Mobiltelefon/PDA/Egér támogatás ET-DVR-04100 / ET-DVR-08200

3C / DIY DVR H.264 Multiplex 4CH/8CH Network DVR Mobiltelefon/PDA/Egér támogatás ET-DVR-04100 / ET-DVR-08200 3C / DIY DVR H.264 Multiplex 4CH/8CH Network DVR Mobiltelefon/PDA/Egér támogatás Felhasználói leírás ET-DVR-04100 / ET-DVR-08200 V1.0 Fontos! Az eszköz működtetéséről és a biztonsági előírásokról részletesen

Részletesebben

Az Ön kézikönyve KENWOOD DNX7280BT http://hu.yourpdfguides.com/dref/3635232

Az Ön kézikönyve KENWOOD DNX7280BT http://hu.yourpdfguides.com/dref/3635232 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS

NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS NEW UNIVERSE DOLPHIN VÍZÁLLÓ MP3-AS LEJÁTSZÓ HASZNÁLATI UTASÍTÁS 1. Ez a termék vízálló. Olvassa el figyelmesen a kezelésre vonatkozó utasításokat a használati utasításban, mielőtt használatba venné a

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, Windows és a Windows Vista név a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban és/vagy más országokban

Részletesebben

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005

NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 2-688-631-91(1) NW-E002F / E003F / E005F / E002 / E003 / E005 Kezelési útmutató HU 2006 Sony Corporation 4 Tartalomjegyzék Mellékelt tartozékok... 6 Menü bemutatása... 7 Alapműveletek Alkatrészek és

Részletesebben

GT-M1501. HD menetrögzítő kamera (DVR) Használati és beszerelési útmutató

GT-M1501. HD menetrögzítő kamera (DVR) Használati és beszerelési útmutató GT-M1501 HD menetrögzítő kamera (DVR) Használati és beszerelési útmutató Kezelőszervek 1. Le 2. Fel 3. Menü 4. Kék visszajelző LED 5. Piros visszajelző LED 6. Sárga visszajelző LED 7. Micro SD kártya hely

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY OLVASSA EL EZT ELŐSZÖR -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY OLVASSA EL EZT ELŐSZÖR -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: 1. a készülék nem okozhat káros interferenciát, és 2. a készüléknek minden interferenciát

Részletesebben

Figyelmeztetés: Az alábbi merevlemez-meghajtók telepítése nem ajánlott ebbe a készülékbe:

Figyelmeztetés: Az alábbi merevlemez-meghajtók telepítése nem ajánlott ebbe a készülékbe: Figyelmeztetés: Amennyiben egy új merevlemez-meghajtót szeretne telepíteni ebbe a készülékbe, úgy vegye figyelembe a tesztelt, kompatibilis merevlemez-meghajtók jegyzékét az alábbiak szerint: Figyelmeztetés:

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Felhasználói kézikönyv Ez a kézikönyv segíteni fogja Önt a 4 megapixeles digitális kamera használata során. A dokumentumban található információkat alaposan ellenőriztük a hitelesség érdekében, azonban

Részletesebben

Használati útmutató Magyar

Használati útmutató Magyar Használati útmutató Magyar Magyar Ismerkedés az Xsight távvezérlővel..................... 3 Az XSight kicsomagolása és beállítása........................................................ 3 Az XSight gombjai

Részletesebben

1. Üzemmód gomb. Funkció gombok

1. Üzemmód gomb. Funkció gombok TERMÉKINFORMÁCIÓ Elülső oldal Hátoldal Felső rész Oldalnézet. Vaku 2. Az önkioldó LED jelzőfénye 3. Kereső 4. Lencse 5. Szíjrögzítő karika. Üzemmód gomb 2. Funkció gombok 3. "LCD" gomb 4. Lejátszás/miniatúr

Részletesebben

Rövid útmutató az első használathoz

Rövid útmutató az első használathoz Rövid útmutató az első használathoz Fejezet 1. Előkészítés használatra (3) 2. Régi driverek és eszközök eltávolítása (5.1) 3. Szoftver telepítés (5.2) 4. Szoftverek használata (6) 5. Csatlakozás, MP3 állományok

Részletesebben

Az Ön kézikönyve SENCOR SPV-8351T http://hu.yourpdfguides.com/dref/2275206

Az Ön kézikönyve SENCOR SPV-8351T http://hu.yourpdfguides.com/dref/2275206 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

Figyelmeztetések FIGYELMEZTETÉS:

Figyelmeztetések FIGYELMEZTETÉS: Figyelmeztetések Kezeléssel és karbantartással kapcsolatos A készülék kizárólag beltéri használatra alkalmas Tűz és áramütés veszélyének elkerülése érdekében ne tegye ki a készüléket nevedsségnek vagy

Részletesebben

STYLUS TG-TRACKER. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP

STYLUS TG-TRACKER. Kezelési útmutató DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP DIGITÁLIS FÉNYKÉPEZŐGÉP STYLUS TG-TRACKER Kezelési útmutató Köszönjük, hogy az Olympus digitális fényképezőgépét választotta. Mielőtt használatba venné új fényképezőgépét, figyelmesen olvassa el ezt az

Részletesebben

Digitális képkeret DPF-D830, DPF-D830L

Digitális képkeret DPF-D830, DPF-D830L 4-265-301-11(1) Digitális képkeret DPF-D830, DPF-D830L A használat előtt Alapműveletek Haladó műveletek Használat számítógéppel Hibaüzenetek Hibaelhárítás További információk Digitális képkeret kézikönyv

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporation védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült

Részletesebben

DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR

DIGITAL MUSIC PLAYER. MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR DIGITAL MUSIC PLAYER MPaxx MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed MAGYAR TARTALOM 4 MP 600/1GB XRed MP 600 FM/1GB XRed Mellékelt tartozékok Különlegességek Biztonság Környezetvédelmi tudnivalók 5 Áttekintés

Részletesebben

Használati útmutató DG110. 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com

Használati útmutató DG110. 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com Használati útmutató DG110 2007 DreimGO.com All rights reserved. Website: www.dreimgo.com 1 TARTALOMJEGYZÉK Biztonsági Figyelmeztetések...3 Az akkumulátor töltése...3 Bekapcsolás...4 Beállítás...4 Az autóban...6

Részletesebben

Készülék előlapja és hátlapja

Készülék előlapja és hátlapja Készülék előlapja és hátlapja Be / Ki SYS LED HDD LED USB LED esata LED COPY LED COPY/SYNC gomb USB port esata port USB Port LAN Port RESET Power 2 MAGYAR Bevezető Az NSA lehetővé teszi, hogy az otthoni

Részletesebben

Használati utasítás. Intek HDPV-C12CX HD digitális vevőkészülék

Használati utasítás. Intek HDPV-C12CX HD digitális vevőkészülék Intek HDPV-C12CX HD digitális vevőkészülék Tartalomjegyzék 1. Biztonsági előírások 2. Általános jellemzők 2.1 Mire szolgál a set-top box 2.2 A készülék főbb jellemzői 3. Kezelőszervek és funkciók 3.1 Előlap

Részletesebben

A MindigTV Extra szolgáltatás használatához szükséges vevőegység. WayteQ HD-95CX Felhasználói útmutató

A MindigTV Extra szolgáltatás használatához szükséges vevőegység. WayteQ HD-95CX Felhasználói útmutató A MindigTV Extra szolgáltatás használatához szükséges vevőegység WayteQ HD-95CX Felhasználói útmutató HD-95CX Használati utasítás Tartalomjegyzék BEVEZETÉS... 3 JELLEMZŐK... 3 BIZTONSÁGI FIGYELMEZTETÉSEK...

Részletesebben

CNS Globe Moto. Felhasználói kézikönyv. www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna

CNS Globe Moto. Felhasználói kézikönyv. www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna CNS Globe Moto Felhasználói kézikönyv www.concorde.hu www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést

Részletesebben

MP3-/MP4-lejátszó teljes multimédia kivitelben Rendelési szám: 342626

MP3-/MP4-lejátszó teljes multimédia kivitelben Rendelési szám: 342626 Conrad Vevőszolgálat, 1124 Budapest, jagelló út 30. Tel: 319-0250 MP3-/MP4-lejátszó teljes multimédia kivitelben Rendelési szám: 342626 Bevezetés A készülék be van vizsgálva az elektromágneses tűrésre

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Windows elnevezés a Microsoft Corporation Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett kereskedelmi védjegye. A termékkel

Részletesebben

QUAD PROCESSZOR FIGYELMEZTETÉS! AVC703/713/704/714 1. oldal, összesen: 19. Használati útmutató. Modell szám: AVC713 AVC714 AVC703 AVC704

QUAD PROCESSZOR FIGYELMEZTETÉS! AVC703/713/704/714 1. oldal, összesen: 19. Használati útmutató. Modell szám: AVC713 AVC714 AVC703 AVC704 AVC703/713/704/714 1. oldal, összesen: 19 QUAD PROCESSZOR Használati útmutató Modell szám: AVC713 AVC714 AVC703 AVC704 FIGYELMEZTETÉS! Ez egy intelligens készülék. Először csatlakoztassa a video kábelt

Részletesebben

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1-

Magyar FCC TANÚSÍTVÁNY. Termékinformációk. Megjegyzés: -1- FCC TANÚSÍTVÁNY Jelen készülék megfelel az FCC direktívák 15. pontjának. A működésre az alábbi két feltétel vonatkozik: (1). A készülék nem okozhat káros interferenciát, és (2). A készüléknek minden interferenciát

Részletesebben

Irányítás és az alap csatlakozások

Irányítás és az alap csatlakozások Irányítás és az alap csatlakozások Hátlap 1. 5.1-CH AUDIO Kimenet 2. VIDEO KIMENET 3. KOAX KIMENET 4. Y,CB/PB,CR/PR KIMENET 5. S-VIDEO KIMENET 6. OPTIKAI KIMENET 7. SCART KIMENET 8. TÁP Alap csatlakozások

Részletesebben

Bevezetés az Intelligens Kártyás Ajtó Zár 19.0 verziójába

Bevezetés az Intelligens Kártyás Ajtó Zár 19.0 verziójába Bevezetés az Intelligens Kártyás Ajtó Zár 19.0 verziójába A rendszer, ami egy gazdagépből és egy olvasó-író kártya és menedzsment szoftverből áll, különféle kártyák kiadásáért és menedzseléséért felelős,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK DVD-P

TARTALOMJEGYZÉK DVD-P TARTALOMJEGYZÉK DVD-P 7600... 3 A hordozható DVD-lejátszó különleges szolgáltatásai... 3 A készülék és tartozékai... 3 BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK ÉS TÁJÉKOZTATÁSOK... 4 A KÉSZÜLÉK BEMUTATÁSA... 5 A DVD-lejátszó

Részletesebben

MP3-lejátszó. Használati útmutató és jótállási jegy Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 60783HB43XI

MP3-lejátszó. Használati útmutató és jótállási jegy Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 60783HB43XI MP3-lejátszó Használati útmutató és jótállási jegy Tchibo GmbH D-22290 Hamburg 60783HB43XI Kedves Vásárlónk! Új MP3-lejátszója kicsi, színes, és a beépített csatnak köszönhetően szinte bárhol rögzíthető.

Részletesebben

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv

CNS Moon. Felhasználói kézikönyv CNS Moon Felhasználói kézikönyv A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól, azok adatvesztéséért, és/vagy az ebből eredő károkért

Részletesebben

Az Ön kézikönyve PHILIPS DVD625/021 http://hu.yourpdfguides.com/dref/989639

Az Ön kézikönyve PHILIPS DVD625/021 http://hu.yourpdfguides.com/dref/989639 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató PHILIPS DVD625/021. Megtalálja a választ minden kérdésre az PHILIPS DVD625/021 a felhasználói kézikönyv

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Az LCD kijelző mutatja a folyamat jellemzőit: írási sebesség, készenlét %-ban, hátralevő adatmennyiség, hátralevő idő

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Az LCD kijelző mutatja a folyamat jellemzőit: írási sebesség, készenlét %-ban, hátralevő adatmennyiség, hátralevő idő HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Másolás Másolás mester DVD-ről vagy a beépített HDD-ről. 1. Copy Helyezze el a mester DVD-t a CD-ROM meghajtóban, az írható üres lemezeket az írókban. Ezután nyomja meg az ENT gombot

Részletesebben

(Számítógépes útmutató) A digitális fényképezõgéppel készített képek szerkesztése és megjelenítése a számítógépen

(Számítógépes útmutató) A digitális fényképezõgéppel készített képek szerkesztése és megjelenítése a számítógépen (Számítógépes útmutató) A digitális fényképezõgéppel készített képek szerkesztése és megjelenítése a számítógépen Bevezetés Ez a füzet röviden ismerteti, hogy tekintheti meg a PENTAX Optio 750Z fényképezõgéppel

Részletesebben

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250

Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588 Conrad Vevőszolgálat 1124 Budapest, Jagelló út 30. Tel: (061) 319-0250 Olyan tápellátás használata, ami nem ajánlott az RS170-hez, túlmelegedéshez, tűzhöz, elektromos áramütéshez ás más veszélyekhez vezethet. Conrad Szaküzlet 1067 Budapest, Teréz krt. 23. Tel: (061) 302-3588

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS. Nedvességmérő (Humidity Recorder)

KEZELÉSI UTASÍTÁS. Nedvességmérő (Humidity Recorder) KEZELÉSI UTASÍTÁS Nedvességmérő (Humidity Recorder) TARTALOMJEGYZÉK Cím oldal I. BEVEZETÉS 2 II. SPECIFIKÁCIÓ 2 III. FUNKCIÓK 3 IV. MÉRÉS ÉS SZOFTVER 5 V. KALIBRÁLÁS ÉS ÚJRAKALIBRÁLÁS 9 VI. ELEMCSERE 9

Részletesebben

Köszönjük, hogy egy ZENEC termék vásárlása mellett döntött!

Köszönjük, hogy egy ZENEC termék vásárlása mellett döntött! Köszönjük, hogy egy ZENEC termék vásárlása mellett döntött! A ZE-MR1020-DVD megvásárlásával egy technikailag kiváló terméket választott, melynek kiváló minőségű anyaga és alkotóelemei hosszúélettartamot

Részletesebben

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8102 PLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775686

Az Ön kézikönyve STRONG SRT 8102 PLUS http://hu.yourpdfguides.com/dref/5775686 Elolvashatja az ajánlásokat a felhasználói kézikönyv, a műszaki vezető, illetve a telepítési útmutató. Megtalálja a választ minden kérdésre az a felhasználói kézikönyv (információk, leírások, biztonsági

Részletesebben

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ

HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ HOLDPEAK 856A SZÉLSEBESSÉG MÉRŐ Köszönjük, hogy cégük szélsebesség mérő készülékét választotta. A kézikönyv a szélsebesség mérő készülék használatára vonatkozó utasításokat, és biztonsági figyelmeztetéseket

Részletesebben

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések

1. fejezet: Bevezetés. 2. fejezet: Első lépések 1. fejezet: Bevezetés A Media Player 100 olyan digitális médialejátszó, amely USB memóriához és kártyaolvasókhoz egyaránt csatlakoztatható. Az otthoni szórakoztatóközpontra csatlakozik, és lehetővé teszi

Részletesebben

Meghajtók Felhasználói útmutató

Meghajtók Felhasználói útmutató Meghajtók Felhasználói útmutató Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. A Microsoft, a Windows és a Windows Vista a Microsoft Corporationnek az Egyesült Államokban bejegyzett védjegyei.

Részletesebben

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató

hp photosmart 720 digitális fényképezôgép kezelési útmutató hp photosmart 720 digitális fényképezôgép x kezelési útmutató Védjegy és szerzôi jogvédelem információ Minden jog fenntartva 2002., Hewlett-Packard Company Minden jog fenntartva. A dokumentum részleteinek

Részletesebben

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez

Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez Kezelési leírás a FEC01/06 típusú programozható és távműködtethető lángeffekt vezérlő készülékhez Budapest, 2006. november LFO Bt. Tartalomjegyzék 1. A lángeffekt vezérlő készülék általános tulajdonságai,

Részletesebben

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna

CNS globe triton. Felhasználói kézikönyv. www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna CNS globe triton Felhasználói kézikönyv www.cnspna.com http://www.facebook.com/cnspna A termék bármely jellemzője minden előzetes bejelentés nélkül változhat. Készítsen biztonsági mentést az adatairól,

Részletesebben